klo PUROPELLON KOULULLA

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "1.5.2012 klo 14-19 PUROPELLON KOULULLA"

Transkriptio

1 klo PUROPELLON KOULULLA

2 Pohjola on Leijonien pääyhteistyökumppani. Leijona-kortti? Kysyimme ihmisten mielipiteitä kevään halutuimman kortin kuvasta ja erittäin myönteisiä olivat. Ei ihme, sillä tätä korttia kelpaa kaivella lompakosta niin ennen kuin jälkeen pelin. Älä jää paitsioon vaan toimi heti, sillä Leijona-kuva on saatavilla vain rajoitetun ajan. Kortin hankkimalla tuet Jääkiekkoliiton junioritoimintaa. Lue kortista ja siihen liittyvistä eduista osoitteesta op.fi/leijonat Leijonakorttikuva saatavilla OP-Visa Electroniin ja OP-Visa-yhdistelmäkorttiin (rajoitettu erä). Kuvan vaihdosta peritään Osuuspankin hinnaston mukainen maksu. Yhdessä hyvä tulee.

3 KAUPUNGINJOHTAJAN TERVEHDYS Turun kaupungin puolesta haluan toivottaa niin suunnistajat kuin kaikki suunnistuksen ystävätkin tervetulleiksi Turkuun. Näin vapun päivänä haluan lisäksi toivottaa kaikille riemukasta Vappua. Nyt järjestettävä uusi tapahtuma on mielenkiintoinen ensimmäinen Turku Sprint-kisa, Turun keskustan tuntumassa toteutettava sprinttisuunnistuskilpailu. Erinomaisen kulttuuripääkaupunkivuoden jälkeen Turku haluaa kehittää kulttuuritapahtumien rinnalla lisää laadukkaita ja monimuotoisia sekä houkuttelevia liikunta- ja urheilutapahtumia alueellaan.turun seudun urheiluakatemian puitteissa olemme muutamien eri lajiliittojen kanssa voineet jo toteuttaa uusia kilpailutapahtumia tänäkin vuonna. Turku Sprint kilpailukin on syntynyt yhdessä Suomen Suunnistusliiton, Turun Suunnistajien ja Turun Seudun Urheiluakatemian sekä kaupungin yhteistyöllä. Kilpailun järjestäminen on Turun suunnistajien ammattitaitoisen organisaation käsissä ja uskonkin, että nyt järjestettävissä kisoissa kaikki asiat sujuvat mallikkaasti. Moderni kaupunkisuunnistuskisa sopii hyvin Turun nykyiseen strategiaan ja ilmeeseen. Suunnistus on kunnon ja järjen tasapainoiseen käyttöön perustuva seikkailu luonnossa, joka tarjoaa harrastajalleen haasteita ja elämyksiä kaikkina vuoden aikoina. Suunnistus sopii kaiken ikäisille, sukupuoleen ja kuntoon katsomatta. Sprinttikaupunkisuunnistus on vahvassa nosteessa. Turun Seudun Urheiluakatemian toimesta yhteistyössä alueen seurojen kanssa Turun suunnistuselämää ollaan kehittämässä laajasti sekä valmennuksen, että kilpailutapahtumien muodossa, tavoitteena nostaa Turku ja Varsinais-Suomi ja alueen suunnistajat takaisin Suomen ja kansainvälisen suunn i s t u k s e n kärkeen. Ensi vuonna kisataan Turussa ja lähialueella suunnistuksen Maailm a n c u p i i n kuuluvan Nordic O-Tourin päätöskilpailut ja vuonna 2015 Jukolan Viesti ja Fin5-suunnistusviikko, jolloin voidaan puhua todellisesta suunnistuksen supervuodesta. Toivon, että kaikilla kilpailun osallistujilla ja järjestäjillä on aikaa ja mahdollisuus tutustua kaupunkiimme muutenkin kuin kisapaikkaan, joka on melkein kaupungin keskustassa. Turku on monipuolinen tapahtumakaupunki, jossa riittää nähtävää ja koettavaa ympäri vuoden. Kisassa on pääpaino nuorten sarjoissa ja tämäkin kilpailu tukee nuorten liikunnallista elämäntapaa. Liikunta ja urheilu ovat meidän kaikkien hyvinvoinnin kannalta olennaisia asioita. Pysymme terveempinä ja voimme paremmin, kun harrastamme säännöllisesti liikuntaa. Tämä on hyvä lähtölaukaus kesäkauden liikunnalle. Haluan kiittää Turun suunnistajia tapahtuman järjestelyistä ja kaikkia muita tapahtuman järjestelyissä mukana olleita. Kilpaileville suunnistajille toivon onnea ja nopeutta niin reitillä kuin rastien hallinnassa, teistä jokainen on terveiden elämäntapojen voittaja jo nyt. Aleksi Randell, Turun kaupunginjohtaja 3/16

4 KILPAILUNJOHTAJAN TERVEHDYS Tervetuloa Turku Sprintiin! Turku Sprint on ensimmäistä kertaa Turun keskustan tuntumassa järjestettävä sprinttisuunnistuskilpailu, jonka syntymisestä on kiittäminen Turun kaupungin kasvavaa panostusta huippu-urheiluun. Kilpailu järjestetään Turun Suunnista-jien toimesta Turun kaupungin ja Turun Seudun Urheiluakatemian tuella. Turun Seudun Urheiluakatemian toimesta yhteistyössä alueen seurojen kanssa Turun suunnistuselämää ollaan kehittämässä laajasti sekä valmennuksen, että kilpailutapahtumien muodossa. Tavoitteena on nostaa Turku ja Varsinais-Suomi ja alueen suunnistajat takaisin Suomen ja kansainvälisen suunnistuksen kärkeen. Sprinttisuunnistus on Suomessa jäänyt perinteisen metsäsuunnistuksen jalkoihin ja kansainvälinen menestys tässä suunnistusmaailman uusimmassa tulokkaassa on jäänyt suomalaisittain vaatimattomaksi. Kuitenkin sprintissä vaadittavat ominaisuudet; nopea ratkaisunteko paineen alla, reitinvalintakyky sekä juoksuvoima ovat juuri niitä ominaisuuksia, jota kansainvälinen menestys edellyttää kilpail-tiinpa sitten metsässä tai kaupungissa. Uskon, että Suomessa nyt alkanut panostus sprinttisuunnistuksen kehittämiseen tuo tulosta toivottavasti jo tämän vuoden ja viimeistään Vuokatin MM-kotikisoissa Janne Salmi, kilpailun johtaja TurvallisuuTTa ja hyvää oloa saga-senioritaloissa Ruissalo Säätiön täyden palvelun senioriasunnot tarjoavat tasokasta palveluasumista Sinulle tai läheisellesi upealla paikalla Turun keskustassa. Saga Care Finland Oy tuottaa taloissamme laadukkaita ja elämää helpottavia palveluita. Terveydenhuoltohenkilöstömme päivystää ympäri vuorokauden. Sinulla on käytössäsi myös monipuoliset vapaa-ajan ohjelmapalvelut. saga Kaskenniitty ja saga Kaskenpuisto vähäheikkiläntie 1 ja 2, Turku p. (02) ja (02)

5 Edullista majoitusta Turussa Huone- ja luokkatilamajoitusta sekä ruokailuja ryhmille Tarjouspyynnöt: Runsaasti ilmaista paikoitustilaa, myös busseille Tervetuloa! Kokoushotelli Linnasmäki (Turun kristillisen opiston yhteydessä) Lustokatu 7, Turku puh. (02)

6 KILPAILUOHJEET Kilpailusäännöt Kilpailussa noudatetaan SSL:n sääntöjä ja järjestäjän antamia ohjeita. Sarjat, matkat ja rastien määrät H10 1,5km/12 rastia D10 1,4km/13 rastia H12 1,5km/12 rastia D12 1,4km/13 rastia H14 2,3km/17 rastia D14 2,2km/18 rastia H16 2,3km/17 rastia D16 2,2km/18 rastia H18 2,5km/19 rastia D18 2,4km/18 rastia H20 2,5km/19 rastia D20 2,4km/18 rastia H 21 3,0km/22 rastia D21 2,6km/20 rastia Lähtöajat Lähtöajat ovat nähtävissä kilpailun kotisivulla kilpailukeskuksen ilmoitustaululla sekä esilähdössä. Kilpailukartta Sprinttikartta 4/2012 (Janne Weckman). Mittakaava 1:5000, käyräväli 2 m. Kartta on muovikotelossa. Alueen vanha kartta on nähtävänä kilpailun kotisivulla ja kilpailukartta lähtöpaikalla. Kenkä- ja asuvalinta Kilpailuasu SSLn sääntöjen mukainen, suosittelemme suunnistus- tai sprinttisuunnistusjalkineita. Rastinmääritteet Irralliset rastinmääritteet, erillisiä kiinnitystarvikkeita ei ole tarjolla järjestäjien puolesta. Rastinmääritteet ovat myös painettu kartan reunaan. Kilpailunumerot ja Emit -tarkastuslipukkeet Kaikki kilpailijat käyttävät kilpailunumeroa. Kilpailunumerot jokainen kilpailija ottaa itse lähtökynnyksellä. Samasta paikasta saa myös Emit tarkastuslipukkeen. Kuntosuunnistuksen osanottajat saavat kilpailunumeron ilmoittautumisen yhteydessä Infosta. Omat hakaneulat! Mallirasti ja nollaleimasin Mallirasti sijaitsee kilpailukeskuksessa. Mallirastilla voit kokeilla Emit kilpailukortin toimintaa ja nollaleimasimella tarkistaa, että kortti toimii. Emit-leimausjärjestelmä ja Emit-ohje Mahdolliset kilpailijatieto- tai Emit-numeron muutokset tulee tehdä Infoon hyvissä ajoin ennen lähtöä; väärän Emit-kortin käyttäminen on hylkäysperuste tarkista Emit-korttisi numero lähtölistasta! Lähdössä kilpailija suorittaa Emit-kortin nollauksen 5 min ennen lähtöä. Maalissa kilpailijan on tehtävä maalileimaus maaliviivalla. Maalin jälkeen kilpailija siirtyy leimantarkastukseen. Laina-Emit palautetaan infoon. Palauttamattomasta Emit-kilpailukortista veloitetaan 90. Emit-väliaikatulosteen saa tulostettua kilpailutoimistossa. Lähtökynnys Sarjoissa HD20 ja HD21 käytetään lähtökynnystä kilpailijoiden tasapuolisuuden turvaamiseksi. Lähtökynnykselle on matkaa kilpailukeskuksesta noin 1,2km ja se on ylitettävä klo jolloin ko. sarjojen kilpailunumerot poistetaan. Viitoitus alkaa kilpailukeskuksen sairaalan puoleiselta portilta ja matkalla ylitetään kaksi vilkkaasti liikennöityä tietä noudata varovaisuutta. HD10-sarjojen kilpailijoiden saattajat saavat ylittää lähtökynnyksen.

7 Lähtökynnykselle saapuessaan kilpailijat ottavat itse kilpailunumeronsa ja Emittarkistuslipukkeen ja saavat toimitsijalta verryttelyalueen kartan. Karttaan merkityltä verryttelyalueelta ei saa poistua kuin 6 minuuttia ennen omaa lähtöä esilähdön kautta! Lähtökynnyksellä on katettua tilaa ja WC sekä vettä. Varustekuljetus Esilähdöstä on varustekuljetus maaliin n. 30 minuutin välein ota mukaan oma muovipussi! Varustepussit kuljetetaan pesupaikan oven viereen. Esilähtö ja lähtö Matkaa esilähdöstä lähtöön on 300 m, matkalla ylitetään vilkasliikenteinen tie (liikennevalot). 6 minuuttia ennen lähtöä kilpailija kutsutaan nimellä esilähtöön. 5 minuuttia ennen kilpailija saa siirtyä viitoitusta pitkin lähtöpaikalle 2 minuuttia ennen lähtöä kilpailija kutsutaan lähtökarsinaan ja hän saa katsoa mallikarttaa. Tällöin hän saa myös rastinmääritteet ja nollaa Emit-korttinsa 1 minuutti ennen lähtöä kilpailija siirtyy lähtöviivalle. Kartan saa lähtöhetkellä. K- paikalle on matkaa 50 metriä (viitoitus) Teiden ylitykset kilpailun aikana Kilpailun kuluessa ylitetään kaksi tietä. Tiet ovat suljetut henkilöautoliikenteeltä - julkinen liikenne, taksit ja hälytysajoneuvot liikkuvat teillä normaalisti. Teiden ylitykset on merkitty karttaan ja viitoitettu - viitoituksia ja liikenteenohjaajien antamia ohjeita on ehdottomasti noudatettava! Kuntosuunnistus Kuntosuunnistukseen ilmoittaudutaan kilpailutoimistossa klo Maksua (7 ) vastaan kilpailija saa kilpailunumeron joka on kiinnitettävä kilpailuasuun rintaan. Kuntosuunnistuksen lähtöpaikka on sama kuin normaalissa kilpailussa, matkaa lähtöön on 1,5km. Lähtöajat ovat klo 17 18, lähtökynnystä (1000m) ei saa ylittää ennen klo Iltarastityyppinen lähtö, n. 30 lähtöväli (lähdössä toimitsijat) kartan saa vasta lähtöhetkellä. Ratoina ovat H21- (kuntoh) ja D21- (kuntod) sarjojen radat 3.viimeiselle rastille asti joka on kuntosuunnistuksen maali. Emit-kortin purku suoritetaan kilpailutoimistossa. Purku lopetetaan klo Maali Viimeiseltä rastilta johtaa viitoitus maaliin. Kaikki kilpailijat tulevat samaan maaliin. Karttoja ei kerätä pois, mutta reiluun peliin kuuluu se, ettei niitä näytetä vielä lähtemättömille kilpailijoille. Online-seuranta ja webcam Kilpailua voi seurata reaaliaikaisena kilpailun tulossivulta. Tulokset, rastiväliajat ja reittihärveli Linkki tulossivulle löytyy kilpailun kotisivulta Ensiapu Kilpailukeskuksessa. Pukeutuminen, WC ja pesu Pukeutumis- ja peseytymistilat sekä WC:t ovat kilpailukeskuksessa sisätiloissa, ks. kilpailukeskuksen kartta. Lähtökynnyksellä on myös WC:t. Ravintola Kilpailuravintolassa on myynnissä kahvia, teetä, mehua ja muita virvokkeita sekä sämpylöitä, ruisleipää, makeisia, munkkeja ja vohveleita. Myös grilli on kuumana ja myynnissä makkaraa ja maissia. Palkintojen jako Kaikki kilpailijat palkitaan maalissa osallistumispalkinnolla. Lisäksi sarjojen 3 parasta palkitaan (ei kuntosarjat) klo alkaen.

8

9

10 RATAMESTARIN JA VALVOJAN AJATUKSIA Turun Suunnistajat on valinnut sprinttisuunnistuksen EM- ja MM-katsastuksiin Turun alueen kenties parhaimman maastoalueen. Varsinaisten päätapahtumien kilpailumaastojen kopioita ei tietenkään toisesta maasta löydy, mutta Ruotsin Falunin kisamaastoon on paljon yhteneväisyyttä. Ratamestari Marko Virta on kilpailun johtajan Janne Salmen ohjauksessa laatinut radat joilla sptinttisuunnistuksen taidot testataan. Kilpailumaaston epäsäännöllinen tie- ja katuverkosto, sekä erikokoisten rakennusten ja puistojen yhdistelmät luovat vaativan kokonaisuuden ja kun siihen lisätään vielä maastollinen helmi korkeuseroineen ovat sarjojensa voittajat kiistatta lajin huipulla. Vapunpäivän kaupunkilaisten liikehdintä maastoalueella on vain arvattavissa, joten olkaa varuillanne. Lähes kaupungin keskustassa suunnistettava tapahtuma tuo niin järjestäjille kuin kilpailijoille tarkkaa sprinttisuunnstuksen laijituntemusta. Sprinttiä on suunnistettu nykyään jo niin paljon, että kouliintuminen lajin erityispiirteisiin on otettu vakavasti, jolloin korostuu karttamerkkien ehdoton tunteminen ja niiden sisältämä kielto tai rajoitus. Toivon että vuonna 2007 Paraisten katsastuksissa kokemani urheilijoiden piittaamattomuus kiellettyjä aitoja, kiellettyjä istutuksia ja kielletyksi merkittyjä teitä kohtaan ei enää toistu. Järjestäjien valvova silmä pyrkii poimimaan rikkeen tekijät, joten rehdillä asenteella kilpailusta nauttivat jokainen. Jorma Ake Tämänkertainen ratamestarityö oli lähtökohdiltaan hiukan erilainen, kun kilpailunjohtaja oli visioinut jo radat valmiiksi etukäteen. Sprinttisuunnistus on luonteeltaan kuitenkin sen verran erilaista, että perinteisen ratamestarityön puurtajalla on helposti näkemys hukassa ja Jannen sekä valvojan kokemus aiheesta, on osoittautunut arvokkaaksi työn edetessä. Radat vaativat sprintille tyypillisesti nopeita päätöksiä ja huolellisuutta ja näiden vaatimusten välisen ristiriidan sovittaminen jää suunnistajien tehtäväksi. Radoista 17 % on metsäsuunnistusta ja muilta osin alustana on nurmi, asfaltti ja hiekka. Kilpailualueen hyväkulkuisuus mahdollistaa vauhdikkaan etenemisen. Marko Virta

11 rastiretki UUDENVUODEN UNELMAMATKA 2013 UUSI-SEELANTI, AUSTRALIA JA FIDZI Rastiretken uudenvuoden unelmamatka suuntautuu Uuteen Seelantiin, jossa käydään loppiaisesta eteenpäin Maailmancupin kilpailut seitsemällä yleisökisalla (Oceanian O-Carnival) höystettynä. Lämmittelymatkana tarjolla ovat kilpailunälkäisille Australian 5-päiväiset ja maisemista kiinnostuneille Uuden Seelannin Eteläsaaren kierros. Jäähdyttely tapahtuu Fidzillä saarihyppelyn ja rantaloman merkeissä.

12 SPRINTISSÄ HUOMIOTAVAA Muistutuksena kilpailijoille sprintin kuvausohjeita ja sääntöjä - kiellettyjä alueita ja kohteita ovat sprinttisuunnistuksen sääntöjen mukaan karttaan merkityt, piha-alueet tai matalat istutukset (oliivinvihreä) paksulla viivalla kuvatut jyrkänteet tummanvihreällä kuvattu kasvillisuus paksulla viivalla kuvatut muurit kaksoisväkäsillä kuvatut aidat paksulla viivalla kuvatut jyrkänteet Muutaman epäselvän kielletyn kasvillisuusesteen / istutuksen / piha-alueen ratamestarit ovat merkinnet kielletyn alueen nauhalla. Maastossa suoritetaan valvontaa kiellettyjen kohteiden luona sääntöjen vastainen toiminta johtaa hylkäykseen. VÄRILLISET KARTTAPALAT LÄHTÖKYNNYKSELLÄ!

13 NORDIC O-TOUR TURUSSA Kesäkuun alussa 2013 vain kuukautta ennen Vuokatin MM-kisoja Turku ja lähiseutu ovat suunnistusmaailman keskipisteessä isännöiden suunnistuksen maailmancupiin kuuluvan Nordic O-Tourin päätöskilpailuja. Perjantaina 7.6 kilpaillaan sprintissä ja lauantaina 8.6 vuorossa ovat NORTin huipentavat takaa-ajot. Molempien kilpailujen yhteydessä käydään kansalliset yleisökilpailut. Kun lisäksi sunnuntaina 9.6 Pargas IF järjestää perinteiset Saaristorastit pitkillä matkoilla, voidaan puhua todellisesta suunnistuksen huippuviikonlopusta. Lisää tietoja kilpailuista kevään kuluessa TERVETULOA TURKUUN KESÄLLÄ 2013! TURUN SEUDUN URHEILUAKATEMIA - huippusuunnistuksen osaamiskeskus Turun Seudun Urheiluakatemia (TSUA) on oppilaitosten, urheilijoiden, lajiliittojen, urheiluseurojen, Turun kaupungin ja urheilun tukipalveluja tarjoavien tahojen muodostama yhteistyöverkosto, joka toimii yhteistyössä muiden urheiluakatemioiden ja Olympiakomitean kanssa. TSUAn tavoitteena on edistää lajissaan huipulle pyrkivien ja jo huipun saavuttaneiden urheilijoiden opiskelua ja ammattiin valmistumista, päivittäisvalmentautumista ja urheilun tukipalvelujen saatavuutta. Suunnistus on yksi TSUAn painopistelajeista ja vuodesta 2012 alkaen suunnistusvalmennuksesta ja sen kehittämisestä vastaavat Nuorten Olympiavalmentaja Markus Lindeqvist ja projektikoordinaattori Janne Salmi. Tavoitteenamme on nostaa tulevien vuosien aikana Turku Suomen johtavaksi suunnistuksen harjoittelu- ja osaamiskeskukseksi. Ensimmäiset askeleet tällä tiellä olemme ottaneet talven 2012 aikana käynnistyneen sprinttisuunnistusprojektin myötä. Lisätietoja Opiskeleva suunnistaja - ota suunta Turkuun!

14 MIEHET NAISET 1 Sund Otto 15:45:00 61 Temjakova Nina 15:45:00 2 Brickhill-Jones David 15:46:00 62 Saarimäki Heini 15:46:00 3 Salmenoja Samuli 15:47:00 63 Niittynen Miia 15:47:00 4 Laukkarinen Jesse 15:48:00 64 Leijola Laura 15:48:00 5 Kymäläinen Severi 15:49:00 65 Lammila Laura 15:49:00 6 Mertanen Simo 15:50:00 66 Lamminpää Hilla 15:50:00 7 Summanen Aapo 15:51:00 67 Boström Matleena 15:51:00 8 Itävuo Pekka 15:52:00 68 Forsström Sara 15:52:00 9 Penttinen Topi 15:53:00 69 Teini Marika 15:53:00 10 Teittinen Panu 15:54:00 70 Niittynen Marjo 15:54:00 11 Saari Toni 15:55:00 71 Raitanen Hanna 15:55:00 12 Metsälä Juuso 15:56:00 72 Tervo Susanna 15:56:00 13 Hall Andreas 15:57:00 73 Ojanen Outi 15:57:00 14 Gorokhov Sergey 15:58:00 74 Närhi Anna 15:58:00 15 Suonpää Lasse 15:59:00 75 Kaskinen Mira 15:59:00 16 Lehto Jonne 16:00:00 76 Autio Päivi 16:00:00 17 Mattila Tomi 16:01:00 77 Nurmi Kirsi 16:01:00 18 Taivainen Juho-Matti 16:02:00 78 Vikström Mia-Riitta 16:02:00 19 Sirén Mikko 16:03:00 79 König-Salmi Vroni 16:03:00 20 Väisänen Henrik 16:04:00 80 Niemi Venla 16:04:00 21 Fröjdö Jonathan 16:05:00 81 Dambe Inga 16:05:00 22 Huttunen Esa 16:06:00 82 Kuuselo Riina 16:06:00 23 Popov Artem 16:07:00 83 Wennman Heini 16:07:00 24 Morrison Ross 16:08:00 84 Gunell Yvonne 16:08:00 25 Heinaro Einari 16:09:00 85 Heikkonen Anni 16:09:00 26 Seppänen Jukka-Pekka 16:10:00 86 Haajanen Sofia 16:10:00 27 Vainio Antti 16:11:00 87 Kauppi Minna 16:11:00 28 Taanila Henri 16:12:00 88 Sundberg Karoliina 16:12:00 29 Simosas Otto 16:13:00 89 Uotila Ulrika 16:13:00 30 Boström Mårten 16:14:00 90 Lindeqvist Katri 16:14:00 31 Suominen Miika 16:15:00 91 Rantanen Merja 16:15:00 32 Hongell Timo 16:16:00 92 Kinni Saila 16:16:00 33 Bäckman Johan 16:17:00 93 Sianoja Maija 16:17:00 34 Valkamo Santeri 16:18:00 35 Kari Tuomas 16:19:00 36 Hramov Andrei 16:20:00 37 Patana Mikko 16:21:00 38 Anttonen Antti 16:22:00 39 Detkov Sergei 16:23:00 40 Taanila Vesa 16:24:00 41 Sorvisto Juha 16:25:00 42 Asikainen Aaro 16:26:00 43 Tervo Tuomas 16:27:00 44 Suna Jussi 16:28:00 45 Pohjala Johannes 16:29:00 46 Parjanne Antti 16:30:00 47 Pajunen Jere 16:31:00 48 Muukkonen Petteri 16:32:00 49 Kivelä Matti 16:33:00 50 Portin Fredric 16:34:00 51 Mäkelä Tuomo 16:35:00 52 Huovila Jarkko 16:36:00 53 Niemi Vili 16:37:00 54 Lakanen Jani 16:38:00

15 Minna Kauppi, Vuoden Urheilija Tuomas Kokkola

16

3. Turku Sprint Turun Raunistulassa 2.8.2014

3. Turku Sprint Turun Raunistulassa 2.8.2014 3. Turku Sprint Turun Raunistulassa 2.8.2014 ALUSTAVAT KILPAILUOHJEET Lopulliset kilpailuohjeet ovat nähtävissä kilpailukeskuksen tulostaululla Kilpailusäännöt Kilpailussa noudatetaan SSL:n sääntöjä ja

Lisätiedot

Tampereen Pyrinnön Kolmepäiväiset Grano Games -suunnistuskilpailut ALUSTAVAT! Kilpailuohjeet

Tampereen Pyrinnön Kolmepäiväiset Grano Games -suunnistuskilpailut ALUSTAVAT! Kilpailuohjeet Kilpailuohjeet Versio.0: 4.6.205 klo 5 Tampereen Pyrinnön Kolmepäiväiset Grano Games -suunnistuskilpailut ALUSTAVAT! Kilpailuohjeet Pe 5.6.204 klo 9 sprintti / Hatanpään soutukeskus, Hatanpäänkatu 6, Tampere

Lisätiedot

RASTIVÄLI 1/2010. SM-kisojen kisalehti Suunnistuksen keskimatkan SM-kisat (Ryhmä 1) Orimattilan Sammalistossa lauantaina 18.9.

RASTIVÄLI 1/2010. SM-kisojen kisalehti Suunnistuksen keskimatkan SM-kisat (Ryhmä 1) Orimattilan Sammalistossa lauantaina 18.9. RASTIVÄLI 1/2010 SM-kisojen kisalehti Suunnistuksen keskimatkan SM-kisat (Ryhmä 1) Orimattilan Sammalistossa lauantaina 18.9. Sarjat: H/D 21, H/D20, H/D18 ja H/D16 Karsinnan lähdöt alkaen klo 9.00 B-finaalien

Lisätiedot

Kainuun Rastiviikko 5.-10.7.2015 MM-näyttökilpailut ja Suunnistuksen Huippuliigan 4. ja 5. osakilpailut 7.7.2015 ja 9.7.2015 KILPAILUOHJEET

Kainuun Rastiviikko 5.-10.7.2015 MM-näyttökilpailut ja Suunnistuksen Huippuliigan 4. ja 5. osakilpailut 7.7.2015 ja 9.7.2015 KILPAILUOHJEET Kainuun Rastiviikko 5.-10.7.2015 MM-näyttökilpailut ja Suunnistuksen Huippuliigan 4. ja 5. osakilpailut 7.7.2015 ja 9.7.2015 KILPAILUOHJEET Kilpailusäännöt Kilpailuissa noudatetaan IOF:n ja SSL:n sääntöjä

Lisätiedot

Yrjö Ruotsalainen. SM -yö. Olavin Rasti SAVONLINNASSA 26. 27.9.

Yrjö Ruotsalainen. SM -yö. Olavin Rasti SAVONLINNASSA 26. 27.9. Yrjö Ruotsalainen SM -yö 2014 SAVONLINNASSA 26. 27.9. Olavin Rasti Elina Makkonen Yösuunnistuksen SM-kilpailut erilainen tapa viettää lauantai-iltaa Kilpailunjohtajan tervehdys Savonlinnassa suunnistetaan

Lisätiedot

Huippuliiga- ja WRE-osakilpailu 27.6.2015, Loviisa

Huippuliiga- ja WRE-osakilpailu 27.6.2015, Loviisa Huippuliiga- ja WRE-osakilpailu 27.6.2015, Loviisa Järjestäjä Kilpailun järjestäjä on OK Trian. Säännöt Kilpailussa noudetaan IOF:n ja SSL:n sääntöjä ja järjestäjien antamia ohjeita. Toimihenkilöt Kilpailun

Lisätiedot

Kilpailussa noudetaan IOF:n ja SSL:n sääntöjä ja järjestäjien antamia ohjeita.

Kilpailussa noudetaan IOF:n ja SSL:n sääntöjä ja järjestäjien antamia ohjeita. Järjestäjä Kilpailun järjestäjä on Koovee Ry. Säännöt Kilpailussa noudetaan IOF:n ja SSL:n sääntöjä ja järjestäjien antamia ohjeita. Toimihenkilöt Kilpailun johtaja: Hannu-Matti Järvinen, 040 8490741 Ratamestarit

Lisätiedot

Kansalliset Pohjantähti-rastit ja Pohjois-Pohjanmaan aluemestaruuskilpailut 11.5.2013 Oulussa

Kansalliset Pohjantähti-rastit ja Pohjois-Pohjanmaan aluemestaruuskilpailut 11.5.2013 Oulussa Kansalliset Pohjantähti-rastit ja Pohjois-Pohjanmaan aluemestaruuskilpailut 11.5.2013 Oulussa - henkilökohtainen sprinttikilpailu ja parisprinttiviesti Henkilökohtaisen kilpailun ja viestin yhteiset ohjeet

Lisätiedot

Kilpailussa noudatetaan SSL:n kilpailusääntöjä ja SM-kilpailujen erillisohjeita sekä järjestäjän antamia ohjeita.

Kilpailussa noudatetaan SSL:n kilpailusääntöjä ja SM-kilpailujen erillisohjeita sekä järjestäjän antamia ohjeita. Kilpailuohjeet Säännöt Kilpailussa noudatetaan SSL:n kilpailusääntöjä ja SM-kilpailujen erillisohjeita sekä järjestäjän antamia ohjeita. Toimihenkilöt ja vastuut Kilpailunjohtaja Tarmo Hyttinen Kilpailunvalvoja

Lisätiedot

AULANGON SIBELIUS SPRINTTI 1 6.5.201 5

AULANGON SIBELIUS SPRINTTI 1 6.5.201 5 AULANGON SIBELIUS SPRINTTI 1 6.5.201 5 Hämeenlinnan Tarmo Hämeenlinnan Tarmo kiittää yhteistyökumppaneita! Tervetuloa Hämeenlinnaan Hämeenlinnan Tarmo on v. 1903 perustettu urheiluseura. Pitkäikäisen seuran

Lisätiedot

KANSALLISET RAJARASTIT JOUTSENOSSA 9-10.5.2015

KANSALLISET RAJARASTIT JOUTSENOSSA 9-10.5.2015 KANSALLISET RAJARASTIT JOUTSENOSSA 9-10.5.2015 KILPAILUOHJEET Matkat: La ja su lähtö 1 kilpailukeskuksessa La lähtö 3 matkaa 150 m Sarja Lauantai 9.5 Lähtö Sunnuntai 10.5 Lähtö H 21 A 10,92 km 3 6,35 km

Lisätiedot

Tampere-suunnistuksen sprintti 17.7.2015. Tämä kilpailuohje on alustava. Lopullinen kilpailuohje on nähtävänä kilpailukeskuksessa.

Tampere-suunnistuksen sprintti 17.7.2015. Tämä kilpailuohje on alustava. Lopullinen kilpailuohje on nähtävänä kilpailukeskuksessa. Tampere-suunnistuksen sprintti 17.7.2015 KILPAILUOHJEET Tämä kilpailuohje on alustava. Lopullinen kilpailuohje on nähtävänä kilpailukeskuksessa. Säännöt Kilpailussa noudatetaan SSL:n sääntöjä ja näitä

Lisätiedot

HENKILÖKOHTAINEN JA VIESTIKILPAILU, YHTEISET OHJEET

HENKILÖKOHTAINEN JA VIESTIKILPAILU, YHTEISET OHJEET ALUSTAVAT KILPAILUOHJEET 26.8.2013 HENKILÖKOHTAINEN JA VIESTIKILPAILU, YHTEISET OHJEET Säännöt Kilpailussa noudatetaan SSL:n ja KLL:n sääntöjä sekä järjestäjien antamia ohjeita. Toimihenkilöt Kilpailunjohtaja

Lisätiedot

Kilpailuissa noudatetaan näiden ohjeiden lisäksi SSL:n sääntöjä sekä Suunnistavan Uudenmaan AM-ohjeita.

Kilpailuissa noudatetaan näiden ohjeiden lisäksi SSL:n sääntöjä sekä Suunnistavan Uudenmaan AM-ohjeita. Kilpailuohjeet Suunnistuksen Uudenmaan ja Päijät-Hämeen aluemestaruuskilpailut Pitkä matka ja viesti 15.-16.8.2015 Hyvinkää Hyvinkään Rasti ry Kilpailu on avoin myös alueiden ulkopuolisille kilpailijoille.

Lisätiedot

Paimion. digit (1,99)

Paimion. digit (1,99) Paimion Rastiposti Paimion Rastin seuralehden erikoisnumero Sauvon Urheilijat ja Paimion Rasti järjestävät yösuunnistuksen SM-kisat. Karsinta 22.9. alkaen klo 21.00 Paimion Tuuvalassa. Finaalit 23.9. alkaen

Lisätiedot

SK VUOKSEN III TALVIRASTIT 18 19.12.2010

SK VUOKSEN III TALVIRASTIT 18 19.12.2010 KILPAILUOHJEET 16.12.2010 SK VUOKSEN III TALVIRASTIT 18 19.12.2010 1. Kilpailunjohto Kilpailun johtaja Ratamestarit Tulospalvelun johtaja Valvoja Jukka Nenonen Anssi Juutilainen ja Juha Similä Tommi Villanen

Lisätiedot

Kilpailumaasto sijaitsee Myllymäen kampuksen ja Jämsänkosken jäähallin yhteydessä.

Kilpailumaasto sijaitsee Myllymäen kampuksen ja Jämsänkosken jäähallin yhteydessä. KILPAILUOHJEET Kilpailunjohtaja: Jaakko Lajunen Kilpailutekninen johtaja: Panu Kärkkäinen Ratamestariryhmän johtaja: Pentti Helminen Tulospalvelun johtaja: Mikko Peltonen Maalituomarit: Heikki Peltonen,

Lisätiedot

Jukolan viesti Kaukametsäläiset ry. OHJEITA ja NEUVOJA Jukolaan osallistumista suunnitteleville ja ensikertalaisille JUKOLA-OPAS. www.jukola.

Jukolan viesti Kaukametsäläiset ry. OHJEITA ja NEUVOJA Jukolaan osallistumista suunnitteleville ja ensikertalaisille JUKOLA-OPAS. www.jukola. Jukolan viesti Kaukametsäläiset ry OHJEITA ja NEUVOJA JUKOLA-OPAS www.jukola.com Versio: 2013 Lukijalle Jukolan viesti on tapahtuma, johon osallistuu joka vuosi satoja ensikertalaisia. Useissa ensikertalaisten

Lisätiedot

Säännöt. Kilpailun vastaavat toimihenkilöt. Tuomarineuvosto. Ilmoittautuminen. Lounais-Suomen Partiopiirin suunnistusmestaruuskilpailut

Säännöt. Kilpailun vastaavat toimihenkilöt. Tuomarineuvosto. Ilmoittautuminen. Lounais-Suomen Partiopiirin suunnistusmestaruuskilpailut Lounais-Suomen Partiopiirin suunnistusmestaruuskilpailut Torstaina 16.5.2013 Paraisilla Järjestäjät: Pargas IF suunnistusjaosto ja Pargas Scoutkår Skärgårdsvandrarna Säännöt Kilpailussa noudatetaan L-SP:n

Lisätiedot

Ministeri pimeä puoli? Heikki Silvennoinen

Ministeri pimeä puoli? Heikki Silvennoinen Ministeri Orpon pimeä puoli? Heikki Silvennoinen www.jukola.com/2015 Jokainen on voittaja Louna-Jukola tuo suunnistavan maailman Varsinais-Suomeen Suunnistuksen suurtapahtuma saapuu ensi kesänä lähelle

Lisätiedot

Kilpailuohje. Lounais-Suomen partiopiirin yösuunnistusmestaruuskilpailu tiistaina 14.10. 2014

Kilpailuohje. Lounais-Suomen partiopiirin yösuunnistusmestaruuskilpailu tiistaina 14.10. 2014 Kilpailuohje Lounais-Suomen partiopiirin yösuunnistusmestaruuskilpailu tiistaina 14.10. 2014 Järjestävä lippukunta: Meripartiolippukunta Nuotiotytöt, Turku. Säännöt Kilpailussa noudatetaan L-SP:n suunnistusmestaruussääntöjä.

Lisätiedot

Järjestämisohjeita kilpailujohtajalle ja ratamestarille

Järjestämisohjeita kilpailujohtajalle ja ratamestarille 2013 Sprinttisuunnistuskilpailun suunnittelu Järjestämisohjeita kilpailujohtajalle ja ratamestarille 2 3 Sprinttisuunnistuskilpailun suunnittelu Järjestämisohjeita kilpailunjohtajalle ja ratamestarille

Lisätiedot

Suomen Partiolaiset Finlands Scouter ry Suunnistusmestaruuskilpailut 26.8.2007, Turku

Suomen Partiolaiset Finlands Scouter ry Suunnistusmestaruuskilpailut 26.8.2007, Turku Suomen Partiolaiset Finlands Scouter ry Suunnistusmestaruuskilpailut 26.8.2007, Turku KILPAILUOHJE 1. YLEISTÄ 2. PÄÄTOIMIHENKILÖT 3. KILPAILUN YLEISAIKATAULU 4. KILPAILUKESKUS 5. PYSÄKÖINTI 6. KIELLETYT

Lisätiedot

SUUNNISTUSLEIRI. Vierumäellä 11. 14.6.2013

SUUNNISTUSLEIRI. Vierumäellä 11. 14.6.2013 SUUNNISTUSLEIRI Vierumäellä 11. 14.6.2013 Tervetuloa Vierumäelle! Sisällysluettelo Suomen Urheiluopiston tervehdys... 2 Tervetuloa Leimaukselle!... 3 Vierumäelle nauttimaan... 4 Leiriorganisaatio... 5

Lisätiedot

RASTIVIESTI HELSINGIN SUUNNISTAJAT RY:N JÄSENLEHTI

RASTIVIESTI HELSINGIN SUUNNISTAJAT RY:N JÄSENLEHTI RASTIVIESTI HELSINGIN SUUNNISTAJAT RY:N JÄSENLEHTI RASTIVIESTI HELSINGIN SUUNNISTAJAT RY:N JÄSENLEHTI Päätoimittaja Minna Kapiainen Länsisatamankatu 16 C 44 00180 Helsinki puh. 0400-728032 kapiaine@welho.com

Lisätiedot

KTK LAPUAN KULJETUS OY Puh. 050-5556705. www.virkia.org HIEKAT, SORAT JA MURSKEET. RASTI-SIMPSIÖ Leiri- ja harjoituskeskus.

KTK LAPUAN KULJETUS OY Puh. 050-5556705. www.virkia.org HIEKAT, SORAT JA MURSKEET. RASTI-SIMPSIÖ Leiri- ja harjoituskeskus. Toukokuu 2015 Haastattelussa Sara Peltonen... 2 Virkiästä tuli suunnistuksen sinettiseura... 2 Sinetti seuratoiminnan laatumerkki... 3 Team Hige nuorta energiaa... 3 Suunnistusperhe Nivuskoski... 4 POP-Iltarastit

Lisätiedot

Tavataan suunnistuskoulussa!

Tavataan suunnistuskoulussa! Toukokuu 2011 1500 koululaista suunnistaa Simpsiöllä... 3 Iltarastit 2011... 5 Kilpailukalenteri 2011... 7 Suunnistuskoulu... 8 9 Kankaan perheessä liikutaan 10 Haasteita ja mahdollisuuksia suunnistajan

Lisätiedot

Rannikkorastit Nuoren suunnistajan ABC Geokätkentä Iberiaa ihmettelemässä 1/2012. Kymin Suunnistajien jäsenlehti 4.4.2012

Rannikkorastit Nuoren suunnistajan ABC Geokätkentä Iberiaa ihmettelemässä 1/2012. Kymin Suunnistajien jäsenlehti 4.4.2012 1/2012 Kymin Suunnistajien jäsenlehti 4.4.2012 Rannikkorastit Nuoren suunnistajan ABC Geokätkentä Iberiaa ihmettelemässä POM ja AOM, raportit kisapaikoilta NYT ON AIKA NOSTAA KUNTO KOHDILLEEN. Tutustu

Lisätiedot

LOPPURAPORTTI 29.9.2013 SM PITKÄ R1. Pudasjärven Urheilijat ry ja SK Pohjantähti ry

LOPPURAPORTTI 29.9.2013 SM PITKÄ R1. Pudasjärven Urheilijat ry ja SK Pohjantähti ry LOPPURAPORTTI 29.9.2013 SM PITKÄ R1 Pudasjärven Urheilijat ry ja SK Pohjantähti ry 2013 1 Sisällysluettelo 1. KILPAILUN JOHTAJA...2 2. JÄRJESTELYTOIMIKUNTA...2 3. KILPAILUN INFO...2 4. MAANKÄYTTÖSOPIMUKSET...4

Lisätiedot

Mitä tässä ohjeessa puhutaan joukkueesta, koskee myös henkilökohtaisten sarjojen yksittäisiä kilpailijoita.

Mitä tässä ohjeessa puhutaan joukkueesta, koskee myös henkilökohtaisten sarjojen yksittäisiä kilpailijoita. Turku Rogaining Sprint 2011 30.5.2011 Kilpailuohje 1. YLEISTÄ 2. PÄÄTOIMIHENKILÖT 3. KILPAILUN YLEISAIKATAULU 4. KILPAILUKESKUS JA KILPAILUTOIMISTO 5. PYSÄKÖINTI 6. KIELLETYT ALUEET 7. ENSIAPU 8. KILPAILUNUMEROT

Lisätiedot