OAJ:N TORNION PAIKALLISYHDISTYS TIEDOTTAA

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "OAJ:N TORNION PAIKALLISYHDISTYS TIEDOTTAA 25.1.2013"

Transkriptio

1 TYÖPAIKKOJEN ILMOITUSTAULULLE TORNION OAY:N TIEDOTE OAJ:N TORNION PAIKALLISYHDISTYS TIEDOTTAA Pääluottamusmiesvaali 2. Yhdistyksen kevätkokous Hallituksen toimihenkilöt 4. Kuntoutusvapaa 5. Alueyhdistyksen hallituksen kokoonpano 6. Palkkamuutoksia lukien 7. Lahjoitettuja tietokoneita 8. Likuran uusi lomake Liikunta- ja kulttuuriavustus (likura) Leirikoulu-/luokkaretkisopimus Harjoittelijasopimus Luottamusmiehet (OAJ) OAJ:n Tornion paikallisyhdistyksen hallitus asti OAJ:n Tornion paikallisyhdistyksen hallitus lukien 1 (5) Tiedottaja: aki.luosujarvi(at)tornio.fi Tornion yhteislyseon lukio, puh OAJ:n Tornion paikallisyhdistys: OAJ:n Lapin alueyhdistys:

2 TYÖPAIKKOJEN ILMOITUSTAULULLE TORNION OAY:N TIEDOTE PÄÄLUOTTAMUSMIESVAALI Jukolainen pääluottamusmiehemme Seppo Kemppainen on uhannut jäädä nauttimaan ansaituista vapaistaan lukien, joten hänellä jää pääluottamusmiespesti vuoden verran kesken. Nyt tarvitsemme henkilön täyttämään Sepon saappaat. Uusi pääluottamusmies valitaan vaalikokouksessa luottamusmiesten toimistolla. Asiasta enemmän liitteessä. 2. YHDISTYKSEN KEVÄTKOKOUS Yhdistyksemme sääntömääräinen kevätkokous pidetään ma Kyläjoen koululla. Asialistalla on yhdistyksen tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen vahvistaminen sekä sääntömuutos. Kutsu ja asialista löytyvät liitteenä. 3. HALLITUKSEN TOIMIHENKILÖT Yhdistyksemme hallitus kokoontui järjestäytymiskokoukseen ma valitsemaan yhdistyksellemme toimihenkilöt. Uuden hallituksen kokoonpano sekä toimihenkilöt löytyvät tämän tiedotteen lopusta. 4. KUNTOUTUSVAPAA Kuntoutusvapaan ajasta on tullut paljon kysymyksiä ja viikonlopun ajan palkan pidättäminen on koettu epäreiluksi. Henkilöstöjaoksen pöytäkirjaa ei ole vielä intranetissä, mutta yttoimikunta on päättänyt ja henkilöstöjaos siunannut uuden tavan kuntoutusvapaan palkkaan. Niiltä päiviltä, joista ei saa kelakorvausta, kaupunki maksaa täyden palkan (karenssipäivät) ja palkaton vapaa anotaan vain kuntoutusjakson päiviksi. Arkipäivien (ma-pe) kuntoutus ei vie viikonlopun (la-su) palkkaa. 5. ALUEYHDISTYKSEN HALLITUKSEN KOKOONPANO Niinikään OAJ:n Lapin alueyhdistyksen hallitus on kokoontunut järjestäytymiskokouksessaan. Uusia merkittäviä toimihenkilöitä alueemme kannalta on varapuheenjohtajaksi valittu luottamusmiehemme Perttu Piekkari. Hän toimii samalla työvaliokunnassa sekä uusien sääntöjen muutostyöryhmässä. Edunvalvontatiimiin valittiin kemiläinen pääluottamusmies Kari Filpus, lehden toimituskuntaan kemiläinen Marita Kukkola sekä KLL:n yhteyshenkilöksi niinikään Kemistä Esa Seretin. Nyt perustettuihin ammattiryhmätiimeihin valittiin vetäjiksi Keminmaasta Matti Alanärä (YSI-opet) ja Kemistä Kirsti Turska (LTO). Edellä mainittujen piti olla OAJ:n valtuutettuja. Länsi-Pohjan jaoksen vetäjänä jatkaa Teija Sauvolainen. 2 (5) Tiedottaja: aki.luosujarvi(at)tornio.fi Tornion yhteislyseon lukio, puh OAJ:n Tornion paikallisyhdistys: OAJ:n Lapin alueyhdistys:

3 TYÖPAIKKOJEN ILMOITUSTAULULLE TORNION OAY:N TIEDOTE PALKKAMUUTOKSIA LUKIEN Ensinnäkin muistakaa hakea henkilökohtaisen lisän vuosidonnaisia osia ajoissa! Helmikuun alusta KVTES:n ja OVTES:n palkkoja tarkastetaan. - KVTES: Viranhaltijan/työntekijän tehtäväkohtaista palkkaa tai siihen rinnastettavaa kuukausipalkkaa korotetaan lukien yleiskorotuksella. Korotuksen suuruus on 1,46 prosenttia. Palkkausluvun 11 :n mukaista henkilökohtaista lisää korotetaan 1,46 prosentilla. Tämän lisäksi paikallinen järjestelyerä on 0,6 prosenttia kunnallisen yleisen virka- ja työehtosopimuksen palkkasummasta. Pääluottamusmies ja päivähoidon päällikkö ovat neuvotelleet asiasta ja siitä on tehty selkeä esitys. - OVTES: Viranhaltijan/työntekijän tehtäväkohtaista palkkaa tai siihen rinnastettavaa kuukausipalkkaa korotetaan lukien yleiskorotuksella. Korotuksen suuruus on 1,36 prosenttia. Osio A 11 :n henkilökohtaista lisää korotetaan 1,36 prosentilla. Yleiskorotuksen lisäksi palkkoja tarkistetaan 0,70 suuruisella järjestelyerällä, josta paikallinen järjestelyerä on 0,30 prosenttia kunnallisen opetushenkilöstön virka- ja työehtosopimuksen palkkasummasta. Keskitetyllä järjestelyerällä (0,4%) on lähennetty I ja II kalleusluokan palkkojen välistä eroa ja toteutettu eräitä muita opetushenkilöstön virka- ja työehtosopimuksesta ja palkkaliitteestä ilmeneviä muutoksia. Paikallisyhdistyksen hallitus esittää, että OVTES:n paikallinen järjestelyvaraerä 0,3 % jaetaan heinäkuun loppuun saakka tasaeränä kaikille ja syksyn neuvotteluissa kyseinen erä neuvotellaan uusiksi. Torniossa ensi lukuvuonna alkava kouluremontti lisännee tilaahtauden vuoksi merkittävästi opettajien luokanvaihtoja kesken työpäivän ja siihen tulee varautua lukion ja Putaan koulun tva-pottia määriteltäessä. 7. LAHJOITETTUJA TIETOKONEITA Yhdistyksellämme on ollut käytössään kolme tietokonetta, jotka on jo tilinpäätöksissä merkitty arvoltaan poistetuiksi. Pääluottamusmies on saanut käyttöönsä kaupungilta uuden koneen sekä kaksi muuta tietokonetta (kannettavia) ovat olleet todella vähällä käytöllä. Hallitus päätti lahjoittaa kaksi konetta varhaiskasvatuksen ryhmien käyttöön. Toinen koneista menee Seminaarin esiopetukselle ja toinen Kokkokankaan esiopetukseen. Näin ollen yhdistykselle jää yksi kannettava tietokone käyttöön. 8. LIKURAN UUSI LOMAKE Likura-korvauksen hakemista on hieman ryhdistetty taloudenhoitajan pyynnöstä. Käyttäkää varsinaista tämän tiedotteen liitteenä olevaa lomaketta. Kuitit, joista ilmenee hinta, on liitettävä hakemukseen. Hakemuksen voi myös skannata ja lähettää sähköpostitse. 3 (5) Tiedottaja: aki.luosujarvi(at)tornio.fi Tornion yhteislyseon lukio, puh OAJ:n Tornion paikallisyhdistys: OAJ:n Lapin alueyhdistys:

4 TYÖPAIKKOJEN ILMOITUSTAULULLE TORNION OAY:N TIEDOTE LIIKUNTA- JA KULTTUURIAVUSTUS (LIKURA) Muistutus, että yhdistyksemme korvaa jäsenilleen liikunta ja kulttuuritilaisuuksiin osallistumisesta kalenterivuosittain kerran 34 tai kahdesti 17. Avustusta ei myönnetä väline- tai materiaalihankintoihin. Korvausta haetaan taloudenhoitaja Ulla Kunnarilta (Ulla Kunnari, Putaan koulu Hannulankatu 2, Tornio). Hoida hakeminen viimeistään ! KÄYTÄ LIKURAN HAKEMISEEN TIEDOTTEEN LIITTEENÄ OLEVAA HAKULOMAKETTA! Lomake löytyy myös yhdistyksen kotisivuilta. LEIRIKOULU-/LUOKKARETKISOPIMUS Tornion kaupungin kanssa on tehty paikallinen sopimus peruskoulujen ja lukion opettajille maksettavista leirikoulu- ja luokkaretkityön korvauksista. Tällä paikallisella sopimuksella määritellään Tornion kaupungin peruskoulujen ja lukion opettajille maksettavat normaalin palkan päälle tulevat korvaukset heidän työskennellessään oppilaiden kanssa vuosittaiseen työsuunnitelmaan hyväksytyssä leirikoulussa tai luokkaretkellä. Sopimus on liitteenä. HARJOITTELIJASOPIMUS Länsi-Pohjan OAY-piiri ja tämän alueen pääluottamusmiehet tekivät aloitteen/päätöksen siitä, ettei kouluilla ja päiväkodeilla oteta vastaan opiskelijoita harjoittelujaksoille, mikäli ohjaavat henkilöt eivät saa harjoittelunohjauksesta suunnattua korvausta itselleen. Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö (JUKO ry) ja Tornion kaupunki ovat sopineet, että oman työn ohessa opiskelijoita ohjaavat henkilöt saavat päättää harjoittelunohjauksesta suunnatun korvauksen käytöstä. Opiskelijan oppilaitoksen maksama korvaus tilitetään ohjaavalle henkilölle/-löille (verollisena) tai harjoittelua ohjaavan yhteisön hyväksi (verottomana). LUOTTAMUSMIEHET (OAJ) Tornion kaupunki: PÄÄLUOTTAMUSMIES (JUKO) lehtori Seppo Kemppainen (seppo.kemppainen(at)tornio.fi), puh varapääluottamusmies hammaslääkäri Jarmo Lahti OAJ:N LUOTTAMUSMIEHET Raija Collin (raija.collin(at)tornio.fi) varaluottamusmies Markku Portimo (markku.portimo(at)tornio.fi) Perttu Piekkari (perttu.piekkari(at)tornio.fi) varaluottamusmies Maarit Mellenius (maarit.mellenius(at)tornio.fi) Minna Haukilahti (minna.haukilahti(at)luukku.com) varaluottamusmies Aki Luosujärvi (aki.luosujarvi(at)tornio.fi) 4 (5) Tiedottaja: aki.luosujarvi(at)tornio.fi Tornion yhteislyseon lukio, puh OAJ:n Tornion paikallisyhdistys: OAJ:n Lapin alueyhdistys:

5 TYÖPAIKKOJEN ILMOITUSTAULULLE TORNION OAY:N TIEDOTE OAJ:N TORNION PAIKALLISYHDISTYKSEN HALLITUS ASTI Yhdistyksemme puheenjohtaja ja tiedottaja on Aki Luosujärvi. Järjestäytymiskokouksessa valittiin varapuheenjohtajaksi Maarit Mellenius, sihteeriksi Seppo Kemppainen ja taloudenhoitajaksi Ulla Kunnari. LTOL:n yhteyshenkilö on Riitta Höynälä. Webmasterina on Jukka Piiroinen (jukka.piiroinen(at)pp.inet.fi). Kokouspiiriin kuuluu hallituksen lisäksi erikseen kutsuttuina webmaster, pääluottamusmies ja luottamusmiehet. Hallituksen jäsen Luosujärvi Aki, puheenjohtaja, tiedottaja - aki.luosujarvi(at)tornio.fi Hoikka Katriina - katriina.hoikka(at)pp1.inet.fi Höynälä Riitta, LTO:n yhteyshenkilö - riitta.hoynala(at)pp.inet.fi Jannert Soile - soile.jannert(at)pp.inet.fi Keloneva Ritta - riitta.keloneva(at)tornio.fi Kivimäki Liisa - liisa.kivimaki(at)tornio.fi Kunnari Ulla, taloudenhoitaja - u.kunnari(at)pp1.inet.fi Mellenius Maarit, varapuheenjohtaja - m.mellenius(at)luukku.com Valo Satu - satu.valo(at)tornio.fi Henkilökohtainen varajäsen Sillanpää Helky - helky.sillanpaa(at)luukku.com Rajanen Taina - taina.raja(at)gmail.com Kurki Annamari - Korteniemi Tarja - tarja.korteniem (at)tornio.fi Laakso Tarja - tarja.laakso(at)tornio.fi Husa Ritva - ritva.husa(at)tornio.fi Rytilahti Jari - jari.rytilahti(at)tornio.fi Collin Raija - raija.collin(at)tornio.fi 5 (5) Tiedottaja: aki.luosujarvi(at)tornio.fi Tornion yhteislyseon lukio, puh OAJ:n Tornion paikallisyhdistys: OAJ:n Lapin alueyhdistys:

6 JUKO:n PÄÄLUOTTAMUSMIESVAALI JUKOn pääluottamusmies Seppo Kemppainen on jäämässä eläkkeelle lähtien ja siksi on valittava uusi pääluottamusmies loppukaudeksi heinäkuun loppuun 2014 saakka. Jukon vaaliohjeiden mukaan pienten ja keskisuurten kuntien pääluottamusmiehen tulisi olla opettaja (OAJ:n jäsen), koska valtaosa edustettavista on OVTES-alueelta (JUKOn vaaliohje 5.3, joka löytyy JUKOn nettisivulta: Ehdokkaaksi haluavan tulee ilmoittautua viimeistään sähköpostitse osoitteeseen Varsinainen vaali järjestetään klo 18 vaalikokouksessa, jossa kokoukseen saapuneet henkilöt valitsevat ehdokkaista suljetulla lippuäänestyksellä tulevan pääluottamusmiehen. Vaalin järjestäjänä toimii Tornion OAJ:n paikallisyhdistys ja vaalitoimikuntana on yhdistyksen hallitus. Kokouspaikka on ltm-toimisto (Urheilukatu 4, käynti kansalaisopiston sisäpihan puolelta) Äänioikeus vaalissa on kaikilla JUKOn jäsenjärjestöihin kuuluvilla jäsenmaksunsa maksaneilla henkilöillä. JUKOn jäsenjärjestöjä kuntasektorilla ovat mm.: - Akavan Erityisalat - Driftingenjörsförbundet i Finland - Uusi Insinööriliitto - Suomen Ekonomiliitto - Suomen Lakimiesliitto - Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry - Tekniikan Akateemisten Liitto - Tradenomiliitto - Ympäristöasiantuntijoiden keskusliitto YKL - Suomen Eläinlääkäriliitto - Suomen Hammaslääkäriliitto - Suomen Lääkäriliitto - Opetusalan ammattijärjestö OAJ - Sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentia - Suomen Farmasialiitto - Suomen Psykologiliitto - Suomen Puheterapeuttiliitto - Suomen Työterveyshoitajaliitto

7 OPETUSALAN AMMATTIJÄRJESTÖ 1 (2) TORNION PAIKALLISYHDISTYS RY. KOKOUSKUTSU OAJ:N TORNION PAIKALLISYHDISTYKSEN SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN KEVÄTKOKOUS OAJ:n Tornion paikallisyhdistyksen sääntömääräinen kevätkokous pidetään Kyläjoen koululla maanantaina klo alkaen kahvilla. Esillä on mm. yhdistyksen toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen hyväksyminen edelliseltä toimintakaudelta sekä vastuuvapauden myöntäminen hallitukselle. Lisäksi asialistalla on yhdistyksemme sääntömuutos. Kahvitarjoilu. TERVETULOA Torniossa OAJ:n Tornion paikallisyhdistyksen puolesta Aki Luosujärvi puheenjohtaja LIITTEET esityslista Puheenjohtaja Aki Luosujärvi Sihteeri Seppo Kemppainen

8 OPETUSALAN AMMATTIJÄRJESTÖ 2 (2) TORNION PAIKALLISYHDISTYS RY. ESITYSLISTA SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN KEVÄTKOKOUS Maanantaina klo Kyläjoen koulu I KOKOUKSEN AVAUS II KOKOUKSEN JÄRJESTÄYTYMINEN 1. Valitaan kokouksen puheenjohtaja ja sihteeri 2. Valitaan pöytäkirjantarkistajat ja ääntenlaskijat 3. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 4. Hyväksytään kokouksen työjärjestys III VARSINAISET KOKOUSASIAT 5. Käsitellään hallituksen laatima kertomus edellisen vuoden toiminnasta 6. Käsitellään yhdistyksen tilit edelliseltä kalenterivuodelta ja tilintarkastajien lausunto sekä päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä 7. Yhdistyksen sääntömuutos OAJ:n hallitus on hyväksynyt paikallisyhdistyksille uudet mallisäännöt, jotka PRH on vahvistanut Tavoitteena on, että kaikki paikallisyhdistykset muuttavat nykyiset sääntönsä uusien mallisääntöjen mukaisiksi vuoden 2013 aikana. Paikallisyhdistysten sääntöjen uudistamisen taustalla on järjestön voimaan astuneet säännöt. Yhdistyksemme sääntöjen 27 :n mukaan sääntöjen muuttamiseen vaaditaan varsinaisessa tai ylimääräisessä yhdistyksen kokouksessa vähintään 2/3 enemmistö annetuista äänistä. Hallituksen esitys uusiksi säännöiksi esitellään kokouksessa. 8. Käsitellään muut kokouskutsussa mainitut asiat IV KOKOUKSEN PÄÄTTÄMINEN Puheenjohtaja Aki Luosujärvi Sihteeri Seppo Kemppainen

9 TORNION OAY:N KULTTUURI- JA LIIKUNTAKORVAUS Toimitetaan täytettynä taloudenhoitajalle. Voi myös lähettää sähköpostitse. OAJ:n Tornion paikallisyhdistys Taloudenhoitaja Ulla Kunnari Putaan koulu Hannulankatu TORNIO pp1.inet.fi HAKIJAN TIEDOT Nimi Osoite KULTTUURI- JA LIIKUNTAKORVAUS OAJ:n Tornion paikallisyhdistyksen hallitus on päättänyt tukea jäseniensä osallistumista liikunta- ja kulttuuritapahtumiin kalenterivuodessa 1x34 tai 2x17. Haen tällä päätöksellä korvausta liitteenä olevan kuitin osoittamaan tapahtumaan. Kuittien yhteissumman tulee ylittää haettavana olevan vaihtoehdon euromäärä. Haen korvausta 17 euroa. Haen korvausta 34 euroa. Korvaus voidaan osoittaa tilille:. Tilinumero Hakeminen vuosittain viimeistään 12. joulukuuta. Päiväys ja allekirjoitus /. 20 LIITE Kuitti tilaisuudesta

10 Tornion kaupungin paikallinen sopimus peruskoulujen ja lukion opettajille maksettavista leirikoulu- ja luokkaretkityön korvauksista 1 Sopimuksen tarkoitus Tällä paikallisella sopimuksella määritellään Tornion kaupungin peruskoulujen ja lukion opettajille maksettavat normaalin palkan päälle tulevat korvaukset heidän työskennellessään oppilaiden kanssa vuosittaiseen työsuunnitelmaan hyväksytyssä leirikoulussa tai luokkaretkellä. 2 Maksettava korvaus Korvausta maksetaan opettajan kerhotuntipalkkioperusteella enintään leirikoulun / luokkaretken viideltä ensimmäiseltä vuorokaudelta. Korvaus on varsinaisen palkan lisäksi ensimmäiseltä ja toiselta vuorokaudelta kuuden tunnin kerhotuntipalkkio kultakin vuorokaudelta. Kolmannelta, neljänneltä ja viidenneltä vuorokaudelta korvaus on kahden kerhotunnin palkka/vrk. Ylimeneviltä vuorokausilta ei korvausta makseta. Kotiinpaluuvuorokaudelta maksetaan kello lähtien yhden tunnin korvaus kutakin alkavaa kahta matkatuntia kohden opettajan kerhotuntipalkkioperusteen mukaisesti. Päivärahojen osalta noudatetaan KVTESsin määräyksiä. 3 Sopimuksen voimassaolo Sopimus on voimassa toistaiseksi alkaen Kumpikin osapuoli voi milloin tahansa irtisanoa sopimuksen. Irtisanominen on tehtävä kirjallisesti ja irtisanomisaika on 3 kuukautta. LIITE: Soveltamisohjeet Anja Huhtanen henkilöstöpäällikkö Ilkka Halmkrona sivistystoimenjohtaja Seppo Kemppainen JUKOn pääluottamusmies Aki Luosujärvi OAJn Tornion py:n puh.joht.

11 LIITE Soveltamisohjeita leirikoulu- ja luokkaretkikorvauksia koskevaan paikalliseen sopimukseen - korvauksien maksaminen edellyttää aina esimiehen tai toimielimen antamaa matkamääräystä ja valvontavastuuseen joutuvan opettajan tulee saada tieto korvausoikeudestaan - matkalla opettaja joutuu yöpymään oppilaiden kanssa ja vastaamaan jatkuvalla läsnäolollaan oppilaiden turvallisuudesta - leirikoulun/luokkaretken tulee olla koulun hyväksytyssä vuosityösuunnitelmassa alustavine ohjelmineen - ohjelman tulee faktisesti tukea koulun opetussuunnitelman mukaista kasvatus- ja opetustehtävää - rehtorilla/koulunjohtajalla on täysi harkintavalta hyväksyä tai hylätä tasapuolisuutta noudattaen, milloin em. kriteerit täyttyvät korvauksen maksamiselle - koulutoimi voi antaa kouluille yleisohjeita ja suosituksia esim. leirikoulujen ja luokkaretkien kestosta, sisällöistä sekä ajankohdista

OAJ:N TORNION PAIKALLISYHDISTYS TIEDOTTAA 4.2.2009

OAJ:N TORNION PAIKALLISYHDISTYS TIEDOTTAA 4.2.2009 OAJ:N TORNION PAIKALLISYHDISTYS TIEDOTTAA 4.2.2009 Tietomaa tiedottaa Organisaatiomuutoksia TVA 1.5.2009 lukien Liikunta ja kulttuuriavustus (likura) Harjoittelijasopimus Luottamusmiehet (OAJ) 1.8.2008

Lisätiedot

OAJ:N TORNION PAIKALLISYHDISTYS TIEDOTTAA 8.5.2009

OAJ:N TORNION PAIKALLISYHDISTYS TIEDOTTAA 8.5.2009 TYÖPAIKKOJEN ILMOITUSTAULULLE TORNION OAY:N TIEDOTE 8.5.2009 OAJ:N TORNION PAIKALLISYHDISTYS TIEDOTTAA 8.5.2009 Uusi sivistystoimenjohtaja VESO päivä TVA jakoa Länsi Pohjan veteraaniopettajat ry Opettajien

Lisätiedot

OAJ:N TORNION PAIKALLISYHDISTYS TIEDOTTAA 10.10.2008

OAJ:N TORNION PAIKALLISYHDISTYS TIEDOTTAA 10.10.2008 OAJ:N TORNION PAIKALLISYHDISTYS TIEDOTTAA 10.10.2008 Kunnallisvaaliehdokkaat Pikkujoulujuhla 13.12.2008 Yhdistyksen yleiskokous Työnohjauskannanotto Liikunta- ja kulttuuriavustus (likura) Harjoittelijasopimus

Lisätiedot

OAJ:N TORNION PAIKALLISYHDISTYS TIEDOTTAA 29.4.2008

OAJ:N TORNION PAIKALLISYHDISTYS TIEDOTTAA 29.4.2008 TORNION OAY:N TIEDOTE 29.4.2008 1/14 TYÖPAIKKOJEN ILMOITUSTAULULLE OAJ:N TORNION PAIKALLISYHDISTYS TIEDOTTAA 29.4.2008 1. Liikunta- ja tilakorvaukset 2. Kevätretki Storforsenille 17.5.2008 3. 1.3.2008

Lisätiedot

AVAINTA TYÖEHTOSOPIMUKSEN JUKON LUOTTAMUSMIESVAALIEN VAALIOHJE 2015

AVAINTA TYÖEHTOSOPIMUKSEN JUKON LUOTTAMUSMIESVAALIEN VAALIOHJE 2015 AVAINTA TYÖEHTOSOPIMUKSEN JUKON LUOTTAMUSMIESVAALIEN VAALIOHJE 2015 Toimikausi 1.8.2015 31.7.2018 2 Sisällys 1. JOHDANTO... 3 2. LUOTTAMUSMIEHEN TOIMIKAUSI... 3 2.1 Poikkeuksellinen vaalikausi... 4 2.2.

Lisätiedot

Yhdistyksen nimi on OAJ:n Kemin opettajien paikallisyhdistys. Yhdistyksen kotipaikka on Kemin kaupunki ja sen toiminta-alueena on Kemin kaupunki.

Yhdistyksen nimi on OAJ:n Kemin opettajien paikallisyhdistys. Yhdistyksen kotipaikka on Kemin kaupunki ja sen toiminta-alueena on Kemin kaupunki. 1 (7) OAJ:N KEMI:N PAIKALLISYHDISTYKSEN SÄÄNNÖT NIMI, TARKOITUS JA TOIMINTA 1 Yhdistyksen nimi on OAJ:n Kemin opettajien paikallisyhdistys. Yhdistyksen kotipaikka on Kemin kaupunki ja sen toiminta-alueena

Lisätiedot

A (suora henkilöjäsenyys) OAJ:n hallitus 21.9.2012 (kaksi kokousta) 1 (9) OAJ:N :N PAIKALLISYHDISTYKSEN SÄÄNNÖT

A (suora henkilöjäsenyys) OAJ:n hallitus 21.9.2012 (kaksi kokousta) 1 (9) OAJ:N :N PAIKALLISYHDISTYKSEN SÄÄNNÖT A (suora henkilöjäsenyys) OAJ:n hallitus 21.9.2012 (kaksi kokousta) 1 (9) OAJ:N :N PAIKALLISYHDISTYKSEN SÄÄNNÖT NIMI, TARKOITUS JA TOIMINTA 1 Yhdistyksen nimi on OAJ:n :n paikallisyhdistys. Yhdistyksen

Lisätiedot

TAMPEREEN SEUDUN AMMATILLISET OPETTAJAT RY:N SÄÄNNÖT

TAMPEREEN SEUDUN AMMATILLISET OPETTAJAT RY:N SÄÄNNÖT TAMPEREEN SEUDUN AMMATILLISET OPETTAJAT RY:N SÄÄNNÖT NIMI, TARKOITUS JA TOIMINTA 1 Yhdistyksen nimi on Tampereen seudun ammatilliset opettajat ry. Yhdistyksen kotipaikka on Tampereen kaupunki ja toiminta-alue

Lisätiedot

Jaosto-opas 2010. Toimittaneet Suvi Liikkanen ja Kirsi-Marja Valariutta

Jaosto-opas 2010. Toimittaneet Suvi Liikkanen ja Kirsi-Marja Valariutta Jaosto-opas 2010 Toimittaneet Suvi Liikkanen ja Kirsi-Marja Valariutta 1. Johdanto 1 2. LAL:n jaostot ja jaostovaliokunta 1 3. Liiton ja jaostojen toimintatarkoitus 2 4. Jaostojen säännöt ja jäsenyys 3

Lisätiedot

Yhdistys toimii Suomen Musiikinopettajien liitto ry:n alaisena valtakunnallisena jäsenyhdistyksenä.

Yhdistys toimii Suomen Musiikinopettajien liitto ry:n alaisena valtakunnallisena jäsenyhdistyksenä. VARHAISIÄN MUSIIKINOPETTAJAT ry SMÅBARNS MUSIKLÄRARE rf SÄÄNNÖT YHDISTYKSEN NIMI TARKOITUS JA TOIMINTA 1 Yhdistyksen nimi on Varhaisiän musiikinopettajat ry, Småbarns Musiklärare rf. Yhdistyksen nimistä

Lisätiedot

Suomen Vanhempainliitto 2012 PERUSTAMME VANHEMPAIN- YHDISTYKSEN

Suomen Vanhempainliitto 2012 PERUSTAMME VANHEMPAIN- YHDISTYKSEN 1 PERUSTAMME VANHEMPAIN- YHDISTYKSEN 1913 Koti-lehti 2 Koti ja koulu Vanhemmat käykööt usein lastensa opettajain luona ja opettajat myös sikäli kun voivat vanhempien luona tiedustelemassa ja antamassa

Lisätiedot

PERUSTAMME VANHEMPAINYHDISTYKSEN

PERUSTAMME VANHEMPAINYHDISTYKSEN PERUSTAMME VANHEMPAINYHDISTYKSEN Sisältö: Liitteet: Mikä on vanhempainyhdistys? Rekisteröity vai rekisteröimätön vanhempainyhdistys? VANHEMPAINYHDISTYKSEN PERUSTAMINEN 1. Perustava kokous 2. Vanhempainyhdistyksen

Lisätiedot

SUOMEN LIIKEMATKAYHDISTYS RY:N SÄÄNNÖT. 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka

SUOMEN LIIKEMATKAYHDISTYS RY:N SÄÄNNÖT. 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka SUOMEN LIIKEMATKAYHDISTYS RY:N SÄÄNNÖT 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Suomen Liikematkayhdistys ry ja sen epävirallisena englanninkielisenä vastineena käytetään Finnish Business Travel

Lisätiedot

etos Sosiaalialan korkeakoulutetut Talentia Oulun seutu ry:n sähköinen tiedote 1/2014

etos Sosiaalialan korkeakoulutetut Talentia Oulun seutu ry:n sähköinen tiedote 1/2014 etos Sosiaalialan korkeakoulutetut Talentia Oulun seutu ry:n sähköinen tiedote 1/2014 Tiedotamme etoksella ajankohtaisia jäsentapahtumia, tuomme esille ajankohtaisia teemoja ja alueemme sosiaalialaa koskevia

Lisätiedot

OAJ:n Varsinais-Suomen alueyhdistys ry

OAJ:n Varsinais-Suomen alueyhdistys ry d OAJ:n Varsinais-Suomen alueyhdistys ry HALLITUKSEN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 1/2013-2015 070513 Paikka: Alvarium, Puutarhakatu 6, 20100 Turku, 2. krs. kokoustila Kaste Sihteeri Mervi Taurén Läsnä Puheenjohtaja

Lisätiedot

JHL ry Yhdistyksen ennakkotarkastetut mallisäännöt 1(12) 25.10.2010

JHL ry Yhdistyksen ennakkotarkastetut mallisäännöt 1(12) 25.10.2010 JHL ry Yhdistyksen ennakkotarkastetut mallisäännöt 1(12) Yhdistyksen säännöt 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka 1. Yhdistyksen nimi on Parikkalan kunnalliset JHL ry, ja sen kotipaikka on Parikkala. 2. Yhdistys

Lisätiedot

KUNNALLISEN OPETUSHENKILÖSTÖN VIRKA- JA TYÖEHTOSOPIMUKSEN 2012 2013 ALLEKIRJOITUSPÖYTÄKIRJA. 1 Raamisopimuksen toteuttaminen

KUNNALLISEN OPETUSHENKILÖSTÖN VIRKA- JA TYÖEHTOSOPIMUKSEN 2012 2013 ALLEKIRJOITUSPÖYTÄKIRJA. 1 Raamisopimuksen toteuttaminen KUNNALLISEN OPETUSHENKILÖSTÖN VIRKA- JA TYÖEHTOSOPIMUKSEN 2012 2013 ALLEKIRJOITUSPÖYTÄKIRJA 1 Raamisopimuksen toteuttaminen Tällä virka- ja työehtosopimuksella toteutetaan kunnallisen opetushenkilöstön

Lisätiedot

Jaostotoiminnan. pelisäännöt LAL 2012

Jaostotoiminnan. pelisäännöt LAL 2012 Jaostotoiminnan pelisäännöt LAL 2012 1 Pelisäännöt ja hyviä vinkkejä 3 2 LAL:n jaostot ja jaostovaliokunta 4 3 Liiton ja jaostojen toimintatarkoitus 6 4 Jaostojen säännöt ja jäsenyys 8 41 Jaostojen säännöt

Lisätiedot

PuHu Juniorit Ry. Säännöt

PuHu Juniorit Ry. Säännöt PuHu Juniorit Ry. Säännöt 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on PuHu Juniorit ry. ja sen kotipaikka on Vantaa. 2 Tarkoitus ja toiminnan laatu Yhdistyksen tarkoituksena on edistää ja kehittää

Lisätiedot

PERUSSUOMALAISET RP:n PAIKALLISYHDISTYKSEN SÄÄNNÖT

PERUSSUOMALAISET RP:n PAIKALLISYHDISTYKSEN SÄÄNNÖT PERUSSUOMALAISET RP:n PAIKALLISYHDISTYKSEN SÄÄNNÖT 1 NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Perussuomalaiset ry ja sen kotikunta on. Perussuomalaiset rp:tä kutsutaan näissä säännöissä puolueeksi. Yhdistys

Lisätiedot

Nykyinen. Uusi Ehdotus NIMI JA KOTIPAIKKA NIMI, KOTIPAIKKA JA KIELI. Yhdistyksen nimi on Hämeen Osakesäästäjät ry.

Nykyinen. Uusi Ehdotus NIMI JA KOTIPAIKKA NIMI, KOTIPAIKKA JA KIELI. Yhdistyksen nimi on Hämeen Osakesäästäjät ry. Nykyinen Uusi Ehdotus NIMI JA KOTIPAIKKA 1 Yhdistyksen nimi on Hämeen Osakesäästäjät ry. Yhdistyksen kotipaikka on Hämeenlinna. NIMI, KOTIPAIKKA JA KIELI 1 Yhdistyksen nimi on Hämeen Osakesäästäjät ry.

Lisätiedot

Jäseniksi voivat lisäksi liittyä myös Hämeen ammattikorkeakoulussa tutkintotavoitteiseen koulutukseen osallistuvat vaihto-opiskelijat.

Jäseniksi voivat lisäksi liittyä myös Hämeen ammattikorkeakoulussa tutkintotavoitteiseen koulutukseen osallistuvat vaihto-opiskelijat. HÄMEEN AMMATTIKORKEAKOULUN OPISKELIJAKUNTA SÄÄNNÖT 1 Opiskelijakunta Opiskelijakunta on lakisääteinen, julkisoikeudellinen yhteisö ja sillä on itsehallinto. Opiskelijakunnan toimintaa ja hallintoa hoitavat

Lisätiedot

Osuuskunnan toiminimi on Sukselan jätevesiosuuskunta ja kotipaikka Paimio.

Osuuskunnan toiminimi on Sukselan jätevesiosuuskunta ja kotipaikka Paimio. SUKSELAN JÄTEVESIOSUUSKUNNAN SÄÄNNÖT 1 Toiminimi ja kotipaikka Osuuskunnan toiminimi on Sukselan jätevesiosuuskunta ja kotipaikka Paimio. 2 Toimiala Osuuskunnan toimialana on suunnitella, rakentaa, ylläpitää

Lisätiedot

JÄTEVESIOSUUSKUNNAN SÄÄNNÖT. 1 Toiminimi ja kotipaikka. Osuuskunnan toiminimi on Kierikkalan Jätevesiosuuskunta ja kotipaikka on Rusko.

JÄTEVESIOSUUSKUNNAN SÄÄNNÖT. 1 Toiminimi ja kotipaikka. Osuuskunnan toiminimi on Kierikkalan Jätevesiosuuskunta ja kotipaikka on Rusko. JÄTEVESIOSUUSKUNNAN SÄÄNNÖT 1 Toiminimi ja kotipaikka Osuuskunnan toiminimi on Kierikkalan Jätevesiosuuskunta ja kotipaikka on Rusko. 2 Toimiala Osuuskunnan toimialana on rakentaa, ylläpitää ja hoitaa

Lisätiedot

Osuuskunnan toiminimi on Anjalan vesihuolto-osuuskunta ja kotipaikka on Kouvolan kaupunki.

Osuuskunnan toiminimi on Anjalan vesihuolto-osuuskunta ja kotipaikka on Kouvolan kaupunki. ANJALAN VESIHUOLTO-OSUUSKUNNAN SÄÄNNÖT 1 Toiminimi ja kotipaikka 2 Toimiala 3 Jäseneksi ottaminen Osuuskunnan toiminimi on Anjalan vesihuolto-osuuskunta ja kotipaikka on Kouvolan kaupunki. Osuuskunnan

Lisätiedot

Osuuden nimellisarvo (osuusmaksu) on 90,00 euroa.

Osuuden nimellisarvo (osuusmaksu) on 90,00 euroa. 1(9) VESIOSUUSKUNNAN SÄÄNNÖT 1 Toiminimi ja kotipaikka 2 Toimiala 3 Jäseneksi ottaminen Osuuskunnan toiminimi on LAUTTOLAHDEN SEUDUN VESIOSUUSKUNTA ja kotipaikka on KAJAANIN KAUPUNKI. Osuuskunnan toimialana

Lisätiedot

4 Muiden kuin jäsenten oikeus käyttää palveluja ja liittyä osuuskunnan verkostoon

4 Muiden kuin jäsenten oikeus käyttää palveluja ja liittyä osuuskunnan verkostoon VIHTASILLAN VESHUOLTO-OSUUSKUNNAN SÄÄNNÖT 1 Toiminimi ja kotipaikka 2 Toimiala Osuuskunnan toiminimi on Vihtasillan vesihuolto-osuuskunta ja kotipaikka on Laukaa. Osuuskunnan toimialana on rakentaa, ylläpitää

Lisätiedot

1 Toiminimi ja kotipaikka Osuuskunnan toiminimi on Yläneenjoen Jätevesiosuuskunta ja kotipaikka on Pöytyä.

1 Toiminimi ja kotipaikka Osuuskunnan toiminimi on Yläneenjoen Jätevesiosuuskunta ja kotipaikka on Pöytyä. YLÄNEENJOEN JÄTEVESIOSUUSKUNTA SÄÄNNÖT 1 Toiminimi ja kotipaikka Osuuskunnan toiminimi on Yläneenjoen Jätevesiosuuskunta ja kotipaikka on Pöytyä. 2 Toimiala Osuuskunnan toimiala on rakentaa, ylläpitää

Lisätiedot

Osuuden nimellisarvo (osuusmaksu) on 100 euroa.

Osuuden nimellisarvo (osuusmaksu) on 100 euroa. NUKARIN JÄTEVESIOSUUSKUNNAN SÄÄNNÖT 1 Toiminimi ja kotipaikka 2 Toimiala 3 Jäseneksi ottaminen Osuuskunnan toiminimi on Nukarin jätevesiosuuskunta ja kotipaikka on Nurmijärvi. Osuuskunnan toimialana on

Lisätiedot

Hyväksytty Oulun Seudun Psykologit r.y.:n syyskokouksessa 12.10.2012 OULUN SEUDUN PSYKOLOGIT RY:N SÄÄNNÖT NIMI 1

Hyväksytty Oulun Seudun Psykologit r.y.:n syyskokouksessa 12.10.2012 OULUN SEUDUN PSYKOLOGIT RY:N SÄÄNNÖT NIMI 1 Hyväksytty Oulun Seudun Psykologit r.y.:n syyskokouksessa 12.10.2012 OULUN SEUDUN PSYKOLOGIT RY:N SÄÄNNÖT NIMI 1 Yhdistyksen, jota näissä säännöissä sanotaan Yhdistykseksi, nimi on Oulun Seudun Psykologit

Lisätiedot