Esitelmöitsijät ja panelistit Julkisen taiteen seminaarissa

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Esitelmöitsijät ja panelistit Julkisen taiteen seminaarissa 1.4.2009"

Transkriptio

1 Esitelmöitsijät ja panelistit Julkisen taiteen seminaarissa Järjestäjä: Helsingin kaupungin taidemuseo, Uudenmaan aluetaidemuseo Paikka: Helsingin kaupunkisuunnitteluviraston (KSV) auditorio, Kansakoulukatu 3 Arkkitehti Klas Fontell on työskennellyt Helsingin kaupungin julkisen taiteen hankinta- ja toteutusryhmässä vuodesta Fontell on toiminut myös mm. Ympäristötaiteen säätiön hallituksessa ja jäsenenä Valtion taideteostoimikunnassa. Lisäksi hän on ollut sihteerinä ja jäsenenä lukuisissa julkisen taiteen palkintolautakunnissa. Fontell on ollut mukana useimmissa Helsingin kaupungin prosenttirahahankkeissa ja vetänyt kaupungin julkisen taiteen projekteja. Hän on pitänyt useita aihepiiriin liittyviä luentoja. Seminaarissa Klas Fontell esittelee julkisen taiteen erilaisia prosesseja ja niiden avainkohtia. Hän havainnoi esitystään Helsingin kaupungin uusimmilla julkisen taiteen hankkeilla. FT Liisa-Maria Hakala-Zilliacus työskentelee kulttuuriasiainneuvoksena opetusministeriön taideyksikössä. Valtion taideteostoimikunnan puheenjohtaja hän on ollut vuodesta Sitä ennen hän toimi pitkään eduskunnan intendenttinä ja oli käynnistämässä eduskunnan taidehankinnat vuonna Hän on ollut mukana useissa julkisen taiteen kilpailuissa, kuten Risto Rytin, Lauri Kristian Relanderin sekä Urho Kekkosen muistomerkkikilpailujen palkintolautakunnissa sekä lisäksi myös eduskunnan molempien lisärakennusten taidekilpailujen järjestelyissä ja palkintolautakunnissa. Tällä hetkellä hän on Helsingin Musiikkitalon taidekilpailun palkintolautakunnan puheenjohtaja. Hakala-Zilliacus on myös kirjoittanut ja luennoinut julkisesta taiteesta. Hakala-Zilliacus pohtii esityksessään sitä, mikä on julkinen tila ja mitä haasteita se taideteokselle asettaa. Valtion julkisiin rakennuksiin on hankittu taideteoksia yli viidenkymmenen vuoden ajan. Valtion taideteostoimikunta perustettiin Hankinnoista karttuvassa valtion taidekokoelmassa on noin teosta, joten se on Ateneumin Taidemuseon kokoelman jälkeen Suomen toiseksi suurin taidekokoelma. Hankinnoissaan valtio ei noudata prosenttiperiaatetta. Maisema-arkkitehti Lotta Kontula Maisema-arkkitehti Lotta Kontula työskentelee projektinjohtajana ja vihertoimialavastaavana Helsingin kaupungin rakennusviraston katu- ja puisto-osastolla. Hän vastaa Investointitoimistossa puisto- ja viherrakentamisen asiantuntija ohjauksesta ja laadunvalvonnasta. Hän oli mukana mm. Jätkäsaaren julkisen taiteen kilpailun

2 palkintolautakunnassa Lotta Kontula esitelmöi aiheesta Taide puistosuunnittelussa. Suunnitteluinsinööri Marko Jylhänlehto työskentelee Helsingin kaupungin rakennusviraston katu- ja puistoosastolla, vastuualueenaan yleisten katu- ja viheralueiden tekninen suunnittelu ja kaavalausunnot sekä muut selvittelytehtävät. Viimeaikoina hän on perehtynyt erityisesti rakennettujen vesiaiheiden ja suihkulähteiden tekniikkaan ja ylläpitoon. Jylhänlehto on toiminut aikaisemmin yksityisessä konsulttiyrityksessä katu- ja vesihuollon suunnittelijana. Jylhänlehto esittelee HKR:n vuonna 2008 teettämän selvityksen, jossa tarkastellaan Helsingin kaupungin hallinnassa olevia suihkulähteitä ja muita vesiaiheita toimivuuden ja kunnossapidon näkökulmasta. FT Liisa Lindgren on Helsingin ja Turun yliopistojen taidehistorian dosentti, joka työskentelee eduskunnan intendenttinä. Liisa Lindgren on tehnyt väitöskirjan suomalaisesta kuvanveistosta. Lisäksi hän on julkaissut tieteellisiä tutkimuksia ja tutkielmia sekä yleistajuisia artikkeleita ja 1900-luvun kuvanveistosta sekä nykytaiteesta. Taide- ja kulttuurihistoriallinen tutkimus Memoria - hautakuvanveisto ja muistojen kulttuuri ilmestyy toukokuussa 2009 suomeksi ja ruotsiksi Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran ja Svenska litteratursällskapetin kustantamana. Esitelmässään Liisa Lindgren, muutaman esimerkin avulla, haluaa herättää kysymyksen: kuka ottaa vastuun arvokkaan kulttuuriperinnön säilyttämisestä? Keski-Euroopassa ja Pohjoismaissa on herätty ymmärtämään historiallisesti merkittävien hautausmaiden ja niiden muistomerkkien erityislaatu. Suomessa sen sijaan monet 1800-luvun, mutta myös 1900-luvun alkupuolen hautaveistokset rapistuvat ja uhkaavat tuhoutua hoidon puutteessa. Yksityisten hautamuistomerkkien taideteokset eivät kuulu seurakuntien eivätkä museolaitoksen hoitovastuun piiriin. FM Teija Mononen työskentelee Helsingin kaupungin taidemuseossa ja on erikoistunut Helsingin julkisiin veistoksiin. Hän on ollut mukana Helsingin kaupungin ensimmäisissä prosenttitaidehankkeissa 1990-luvun alussa sekä on toiminut julkisten taidekilpailujen sihteerinä. Hän on ollut www. taidemuseo.fi / julkinen taide -veistossivujen vastaava toimittaja vuodesta 1997 ja on pitänyt esitelmiä Helsingin julkisesta taiteesta kotimaassa ja ulkomailla. Hänen toimenkuvaansa kuuluu Helsingin julkisen taiteen ylläpidon ja huollon suunnittelu ja koordinointi sekä alueellisen taidemuseotoiminnan ja yhteistyön kehittäminen.

3 Helsingin alueella on yli 400 pysyväksi tarkoitettua ulkoveistosta, muistomerkkiä tai ympäristötaiteen teosta, joista keskimäärin puolet on kaupungin hallinnoimilla puisto- ja katualueilla. Esitelmässään Keisarihahmosta hologrammilehmiin Teija Mononen pohtii julkisen taiteen käsitettä sekä selvittää ulkona olevien teosten ylläpidon ja huollon organisointia Helsingissä. Lisäksi hän luo katsauksen ulkoteosten monimuotoisuuteen, materiaalien ja tekniikoiden laajaan skaalaan sekä urbaanin ympäristön yllätyksellisyyteen taiteen ylläpidon kannalta. Arkkitehti Veli Silvo toimii Helsingin kaupungin rakennusviraston katu- ja puisto-osastolla kaupunkikuvaa ja rakennusviraston intressejä valvovana arkkitehtina. Hän työskentelee läheisessä yhteistyössä Helsingin kaupungin taidemuseon kanssa rakennuttajan edustajana ja asiantuntijana erityisesti ns. prosenttitaiteen hankkeissa. Arkkitehti Pia Rantanen on juuri aloittanut Helsingin kaupungin rakennusviraston katu- ja puistoosastolla kaupunkikuvaa ja rakennusviraston intressejä valvovana arkkitehtina Veli Silvon työparina ja seuraajana. Pia Rantasella on kokemusta työskentelystä myös yksityisissä arkkitehtitoimistoissa ja Taideteollisessa korkeakoulussa. Lisäksi hän on suorittanut opintoja teollisesta muotoilusta. Veli Silvon ja Pia Rantasen esitelmän aiheena on Taide yleisillä alueilla rakennusviraston näkökulmasta: prosenttirahaperiaatteen soveltaminen, prosessi ja muutamia esimerkkejä. Konservaattori Tiina Sonninen on erikoistunut koviin materiaaleihin kuten kiveen, rappaus- ja betonipintoihin sekä kipsiin ja julkisivujen keramiikkaan. Työkohteita ovat mm. veistosten jalustat, jalustarakenteet, hautamuistomerkit ja muut vastaavat kivipinnat. Tiina Sonninen on tutkinut tiilirakenteiden suolarapautumista ja kalkkirappausta sekä konservoinut seinämaalauksia ja rakennusten sisä- ja ulkopintoja. Hän on ollut mukana mm. Mikael Schilkinin Kauppatori-reliefin uudelleenkiinnitystiimissä Helsingin Kaupungintalolla Lisäksi hän on osallistunut kansainvälisiin tutkimusprojekteihin ja kirjoittanut konservointialaan liittyviä artikkeleita. Omaa konservointialan yritystä hän on johtanut vuodesta Tiina Sonnisen esitelmän aiheena on kivi-, tiili- ja betonipintojen huolto osana veistosten tai veistoskokonaisuuksien ylläpitoa; mitä ongelmia yleensä esiintyy ja kuinka niistä mahdollisesti voi selviytyä vai voiko lainkaan selviytyä. Lähemmän tarkastelun kohteena ovat mm. Mannerheimin ratsastajapatsas ja erityisesti sen jalusta sekä Ernst Billgrenin Kohtauspaikat-teoksen ylläpito-ongelmat Kampin torilla.

4 Konservaattori Lasse Mattilalla on useiden vuosien kokemus ulkoveistosten ja erityisesti pronssiteosten konservoinnista Helsingissä ja Turussa. Lasse Mattila on aloittanut uransa Oy Ars Longa Ab:n palveluksessa Oma yritys hänellä on ollut vuodesta Konservointi- ja museopalvelut Lasse Mattila Oy on tehnyt lukuisia suuria konservointiprojekteja Helsingissä mm.: J. V. Snellmanin patsas Suomen pankin aukiolla (kuvanveistäjä Emil Wikström), Albert Edelfeltin näköispatsas Ateneumin päätynurmikolla (kuvanveistäjä Ville Vallgren), Yrjö Liipolan Tellervo-patsas Diana-puistossa (kuvanveistäjä Yrjö Liipola), Fredrick Paciuksen rintakuva (kuvanveistäjä Emil Wikström) Kaisaniemen puistossa. Esitelmässään Lasse Mattila valottaa ulkoveistosten konservointiongelmia omien projektiensa kautta. Lisäksi hänellä on lähemmän tarkastelun kohteena helsinkiläisen ala-asteen pihalle ns. prosenttirahateoksena pystytetyn maalilla kokonaan töhrityn pronssiveistoksen tapaus. Taidemuseon johtaja Markku Valkonen on monipuolinen ja pitkäaikainen taidevaikuttaja. Hän toimi Uuden Suomen taidearvostelijana ja kulttuuritoimittajana 1960-luvulla. Tämän jälkeen hän työskenteli kolmen vuosikymmenen ajan Helsingin Sanomien taidearvostelijana ja kuvataiteista vastaavana toimittajana. Hän on Suomen ja maailman taiteen 1-12 julkaisujen päätoimittaja. Lisäksi Valkonen toimi useita vuosia FRAMEn johtajana sekä Taidekeskus Retretin toimitusjohtajana, kunnes aloitti Espoon nykytaiteen museon EMMAn ensimmäisenä johtajana Markku Valkonen käsittelee esitelmässään Espoon viimeaikaisia julkisia taidehankintoja. Kuvanveistäjä Helena Hietanen ja kuvataiteilija Jaakko Niemelä Kuvanveistäjä Helena Hietanen ja kuvataiteilija Jaakko Niemelä ovat tehneet lukuisia julkisia teoksia Suomessa ja ulkomailla näyttelytoimintansa lisäksi. Taiteilijapariskunnan kiinnostuksen kohteena ja teostensa lähtökohtana ovat valo ja tila. Heidän viimeisin yhteinen julkinen teoksensa Helsingissä on Arabianrantaan vuonna 2008 valmistunut VALOPELI, joka on asuinrakennuksen julkisivun valaistus ja valoteos. Esitelmän aiheena on Teoksia valosta ja julkisen taiteen prosesseista kuvataitelijoiden näkökulmasta. Puheenvuoroissaan Hietanen ja Niemelä kertovat teostensa syntyprosesseista kuvaesimerkein ja tuovat esille näkökulmiaan julkisen taiteen mahdollisuuksista.

5 Arkkitehti Annukka Lindroos on Asemakaava-arkkitehti, joka työskentelee Helsingin kaupungin kaupunkisuunnitteluviraston asemakaavaosaston apulaisosastopäällikkönä. Hänen monipuoliseen toimenkuvansa kuuluu mm. erilaiset hallintokuntien ja ulkopuolisten tahojen yhteiset kehittämishankkeet ja julkisen kaupunkitilan parantamiseen tähtäävien suunnittelutöiden koordinointi. Hän on kartoittanut julkisen taiteen sijoituspaikkoja, ollut mukana käynnistämässä kilpailuja ja toiminut palkintolautakuntien jäsenenä. Kaupunkisuunnitteluun ja kaupunkitilan parantamiseen liittyvistä aiheista hän on esitelmöinyt eri tilaisuuksissa ja kirjoittanut lukuisia artikkeleita eri julkaisuihin. Intendentti Anne Kaarna toimii Vantaan taidemuseon näyttelyistä, kokoelmatoiminnasta ja julkisesta taiteesta vastaava intendenttinä. Vantaalla on toteutettu merkittäviä taidehankkeita, vaikka määrärahat ovat pienet. Anne Kaarna ollut mukana mm.tikkurilan lukion ja Pakkalan opetus- ja informaatiotalon (POINT) taidehankkeissa sekä ideoimassa vuorovaikutteista verkkosovellusta, jossa voi interaktiivisesti tutustua edellä mainittujen kohteiden taideteoksiin ja arkkitehtuuriin (http://www.taideareena.fi). Kaarna toimii julkisen taiteen asiantuntijana Vantaan kaupungin kaavoitus-, ympäristö- ja talosuunnittelun projekteissa. Hän on ollut myös mukana käynnistämässä Leinelän taideprojektia, jossa joukko kuvataiteilijoita on otettu suunnittelemaan uutta Kehäradan varteen valmistuvaa asuinaluetta. Anne Kaarna pohtii taiteen ja kaupunkisuunnittelun suhdetta. Toimittaja-kriitikko Otso Kantokorpi on helsinkiläinen toimittaja, vapaa kirjailija ja taidekriitikko. Vuosina hän oli Taide-lehden päätoimittaja, minkä jälkeen hän on toiminut freelance-taidekriitikkona. Kantokorpi on myös kuratoinut useita näyttelyitä ja toimittanut näyttelyluetteloita. Lisäksi hän on toiminut kustantajana ja kirjoittanut itse useita kirjoja. Kantokorpi on myös opettanut taiteen sosiologiaa eri korkeakouluissa. Maisema-arkkitehti Jussi Luomanen on työskennellyt Helsingin kaupungin rakennusvirastossa maisemaarkkitehtina vuodesta Hän on tällä hetkellä rakennusviraston katuja puisto-osaston suunnittelutoimiston va. toimistopäällikkö. Hän on ollut maisemasuunnittelijana mukana puistohankkeissa, joissa taide on ollut merkittävänä osana suunnittelukonseptia. Näissä projekteissa hän on tehnyt yhteistyötä Helsingin kaupungin taidemuseon ja taiteilijoiden kanssa.

Taidetta arkeen. Täydentävät taustaselvitykset, artikkelit ja seminaarit

Taidetta arkeen. Täydentävät taustaselvitykset, artikkelit ja seminaarit Taidetta arkeen Ehdotus valtion keinoiksi edistää prosenttiperiaatetta osana julkista rakentamista Täydentävät taustaselvitykset, artikkelit ja seminaarit (Opetus- ja kulttuuriministeriön julkaisuja 2013:5)

Lisätiedot

Kansi: Oona Tikkaoja, Unelma, 2012. HTM / Hanna Kukorelli Toimitus: Pia Majava Ulkoasu: Arja Kiisseli Kirjapaino: Lönnberg Painot Oy, 2013 Painos:

Kansi: Oona Tikkaoja, Unelma, 2012. HTM / Hanna Kukorelli Toimitus: Pia Majava Ulkoasu: Arja Kiisseli Kirjapaino: Lönnberg Painot Oy, 2013 Painos: Toimintakertomus 2012 Kansi: Oona Tikkaoja, Unelma, 2012. HTM / Hanna Kukorelli Toimitus: Pia Majava Ulkoasu: Arja Kiisseli Kirjapaino: Lönnberg Painot Oy, 2013 Painos: 150 kpl Paperi: kansi Gallery Art

Lisätiedot

KOKOELMAPOLIITTINEN OHJELMA

KOKOELMAPOLIITTINEN OHJELMA S A L O N T A I D E M U S E O V E T U R I T A L L I KOKOELMAPOLIITTINEN OHJELMA RC 1.0 8.3.2010 TYÖRYHMÄ: Pirjo Juusela-Sarasmo Ulla Leino Jonni Saloluoma SISÄLLYS: 1. JOHDANTO 4 1.1 Museotoiminnan perusteet

Lisätiedot

VANTAAN TAIDEMUSEON KOKOELMAPOLIITTINEN OHJELMA

VANTAAN TAIDEMUSEON KOKOELMAPOLIITTINEN OHJELMA VANTAAN TAIDEMUSEON KOKOELMAPOLIITTINEN OHJELMA Vahvistettu 14.5.2012 Toimitus: Kati Huovinmaa, vs. intendentti Päivi Rainio, museoamanuenssi Sisällys 1. JOHDANTO...2 2. MUSEOTOIMINNAN PERUSTEET...4 2.1

Lisätiedot

Ville Vallgrenin Museo

Ville Vallgrenin Museo Emma Laatikainen Ville Vallgrenin Museo Museon suunnitteluun vaikuttaneet tekijät ja museolle annetut merkitykset 1920-luvulla Pro gradu-tutkielma Jyväskylän yliopisto Taiteiden ja kulttuurin tutkimuksen

Lisätiedot

2009...4 Näyttelytoiminta...6 Enzo Cucchi...7 Santeri Tuori, Metsä Forest...8 Katse EMMAn kokoelmiin...10 Aarresaaria ja päiväunia...

2009...4 Näyttelytoiminta...6 Enzo Cucchi...7 Santeri Tuori, Metsä Forest...8 Katse EMMAn kokoelmiin...10 Aarresaaria ja päiväunia... Toimintakertomus 2009...4 Näyttelytoiminta...6 Enzo Cucchi...7 Santeri Tuori, Metsä Forest...8 Katse EMMAn kokoelmiin...10 Aarresaaria ja päiväunia...10 Tapio Wirkkala - kuvanveistäjä...12 Art & Language...14

Lisätiedot

Taidemuseoiden kokoelmakartoitus

Taidemuseoiden kokoelmakartoitus Taidemuseoiden kokoelmakartoitus Valtakunnallinen taidekokoelmaprojekti Valtion taidemuseo Taidemuseoalan kehittämisyksikkö KEHYS, 2006 http://www.fng.fi/kehys Virpi Harju Siina Hälikkä Helka Ketonen Kartoitus

Lisätiedot

ESPOON MODERNIN TAITEEN MUSEO TOIMINTAKERTOMUS 2013 /

ESPOON MODERNIN TAITEEN MUSEO TOIMINTAKERTOMUS 2013 / ESPOON MODERNIN TAITEEN MUSEO TOIMINTAKERTOMUS 2013 / 2 EMMA toimintakertomus 2013 Sisältö 3 JOHDANTO 100 000 museovieraan kävijätavoite ylittyi! 4 NÄYTTELYTOIMINTA 6 Per Maning / A Man Does Things / Valokuvia

Lisätiedot

HELENA HIETANEN CV. taideopinnot

HELENA HIETANEN CV. taideopinnot HELENA HIETANEN CV Kuvanveistäjä s.020663 Helsinki Lallukan taiteilijakoti, Apollonkatu 13 E 8, 00100 Helsinki 100 GSM 0505366184 helena.hietanen at saunalahti.fi www.anhava.com, www.helenahietanen.com,

Lisätiedot

Kotiseutuposti. Mitä kuuluu Kierikki? 4/ 2014. Kivikausikeskus oli ensimmäinen suomalainen Europa Nostra -palkintojen Gran Prix -voittaja

Kotiseutuposti. Mitä kuuluu Kierikki? 4/ 2014. Kivikausikeskus oli ensimmäinen suomalainen Europa Nostra -palkintojen Gran Prix -voittaja Kotiseutuposti Kotiseutu- ja kulttuuriperintötyön ajankohtaislehti 4/ 2014 Mitä kuuluu Kierikki? Kivikausikeskus oli ensimmäinen suomalainen Europa Nostra -palkintojen Gran Prix -voittaja PÄÄKIRJOITUS

Lisätiedot

Prosentti taiteelle antaa virtaa!

Prosentti taiteelle antaa virtaa! Prosentti taiteelle antaa virtaa! Mikä prosenttiperiaate on? Prosenttiperiaatteella tarkoitetaan, että noin sadasosa rakennushankkeen kustannuksista käytetään taidehankintoihin. Periaatetta voivat toteuttaa

Lisätiedot

Prosentti taiteelle antaa virtaa!

Prosentti taiteelle antaa virtaa! Prosentti taiteelle antaa virtaa! Mikä prosenttiperiaate on? Prosenttiperiaatteella tarkoitetaan, että noin sadasosa rakennushankkeen kustannuksista käytetään taidehankintoihin. Periaatetta voivat toteuttaa

Lisätiedot

KATSAUS VUOTEEN 2011... 3 TOIMINTA-AJATUS... 6 HALLINTO... 9 HENKILÖKUNTA... 10 TOIMITILAT JA VARUSTEET... 19 TAIDEKOKOELMAT... 23

KATSAUS VUOTEEN 2011... 3 TOIMINTA-AJATUS... 6 HALLINTO... 9 HENKILÖKUNTA... 10 TOIMITILAT JA VARUSTEET... 19 TAIDEKOKOELMAT... 23 P O R I N T A I D E M U S E O N T O I M I N T A K E R T O M U S 2011 KATSAUS VUOTEEN 2011... 3 TOIMINTA-AJATUS... 6 1 HALLINTO... 9 HENKILÖKUNTA... 10 TOIMITILAT JA VARUSTEET... 19 TAIDEKOKOELMAT... 23.

Lisätiedot

2011 TOIMINTAKERTOMUS

2011 TOIMINTAKERTOMUS 2011 TOIMINTAKERTOMUS 2011... 4 Näyttelyt... 6 Tor Arne - Maalauksia vuosilta 1978-2010... 7 Joan Miró... 8 Miró ja suomalaista fantasiaa... 9 Marikki Hakola, PIIPÄÄ REMIX... 10 Pää pyörällä -taidetta

Lisätiedot

TOIMITUS. Turun kesäyliopisto Raija Hautaviita von-weymarn Armi Laukia Tuula Aamurusko

TOIMITUS. Turun kesäyliopisto Raija Hautaviita von-weymarn Armi Laukia Tuula Aamurusko SEMINAARI JULKAISU TOIMITUS Turun kesäyliopisto Raija Hautaviita von-weymarn Armi Laukia Tuula Aamurusko SISÄLTÖ TURUN KESÄYLIOPISTON REHTORIN TERVEHDYS... 4 TURUN KAUPUNGINJOHTAJAN TERVEHDYS... 5 TURUN

Lisätiedot

KAAKKURIKaakkois-Suomen

KAAKKURIKaakkois-Suomen taidemuseoiden tiedotuslehti 2013 KAAKKURIKaakkois-Suomen > Sivu 4 Imatran rakennustyylit > Sivu 9 7. Aalto Kuvataiteen Wihuri > Sivu 17 Lapsen tähden Ihana kamala asiakas Aivan aluksi on pakko avata muutamia

Lisätiedot

5/14. Taiteen brändääjä Damien Whitmore. Betonisymposium innosti. Muotoilukoulutus murroksessa ORNAMON LEHTI. Sivu 12. Sivu 20

5/14. Taiteen brändääjä Damien Whitmore. Betonisymposium innosti. Muotoilukoulutus murroksessa ORNAMON LEHTI. Sivu 12. Sivu 20 5/14 ORNAMON LEHTI Taiteen brändääjä Damien Whitmore Betonisymposium innosti Sivu 12 Muotoilukoulutus murroksessa Sivu 20 23.-25.1.2015 Messukeskus Helsinki Kevään Forma-messut lähestyy. Forma-messut on

Lisätiedot

KATSAUS VUOTEEN 2008... 3 TOIMINTA-AJATUS... 11 HENKILÖKUNTA... 19 TOIMITILAT JA VARUSTEET... 27 TAIDEKOKOELMAT... 29

KATSAUS VUOTEEN 2008... 3 TOIMINTA-AJATUS... 11 HENKILÖKUNTA... 19 TOIMITILAT JA VARUSTEET... 27 TAIDEKOKOELMAT... 29 P O R I N T A I D E M U S E O N T O I M I N T A K E R T O M U S 2008 KATSAUS VUOTEEN 2008... 3 TOIMINTA-AJATUS... 11 1 HALLINTO... 17 HENKILÖKUNTA... 19 TOIMITILAT JA VARUSTEET... 27 TAIDEKOKOELMAT...

Lisätiedot

Martina Paatela-Nieminen

Martina Paatela-Nieminen Martina Paatela-Nieminen Sisältö 3 InSEAn joulunumerossa on esillä seuraavat aiheet Toimittajalta 4 Kokemuksia InSEAn maailmanneuvoston jäsenyydestä Riitta Heikkinen 8 IP Teacher Training in Art Education

Lisätiedot

Dokumentti. Ajankohtaista Kuvataiteen keskusarkistosta 2/2000. Kuvataiteen keskusarkisto on kiinni 25.12.2000-7.1.2001

Dokumentti. Ajankohtaista Kuvataiteen keskusarkistosta 2/2000. Kuvataiteen keskusarkisto on kiinni 25.12.2000-7.1.2001 Dokumentti Ajankohtaista Kuvataiteen keskusarkistosta 2/2000 Uusilla lähteillä...2 Taidehistoriallisten arkistojen kartoitusprojekti suunnitteilla...3 Muistikuvia Viktor Faffan Jansson tutkimukseni aineiston

Lisätiedot

TOIMINTA-AJATUS... 2 HALLINTO... 3 HENKILÖKUNTA... 4 TOIMITILAT JA VARUSTEET... 6 TAIDEKOKOELMAT... 7. Porin kaupungin taidekokoelma...

TOIMINTA-AJATUS... 2 HALLINTO... 3 HENKILÖKUNTA... 4 TOIMITILAT JA VARUSTEET... 6 TAIDEKOKOELMAT... 7. Porin kaupungin taidekokoelma... P O R I N T A I D E M U S E O N T O I M I N T A K E R T O M U S 2004 TOIMINTA-AJATUS... 2 HALLINTO... 3 1 HENKILÖKUNTA... 4 TOIMITILAT JA VARUSTEET... 6 TAIDEKOKOELMAT... 7 Maire Gullichsenin taidesäätiön

Lisätiedot

Prosenttitaide antaa virtaa!

Prosenttitaide antaa virtaa! Prosenttitaide antaa virtaa! Mikä prosenttiperiaate on? Prosenttiperiaatteella tarkoitetaan, että noin sadasosa rakennushankkeen kustannuksista käytetään taidehankintoihin. Periaatetta voivat toteuttaa

Lisätiedot

Skeppsbrott och skattjakt i skärgården i sommar! Se sidan 23.

Skeppsbrott och skattjakt i skärgården i sommar! Se sidan 23. Numero 3 5.6. 2005 Julkinen tiedote Jussi Pajunen aloitti Helsingin kaupunginjohtajana. Lue sivulta 12. Senaatintorin maakuntajuhlilla on esittäytymisvuorossa Kanta-Häme. Seutuun voi tutustua sivuilla

Lisätiedot

2013 Konservointi T. Sonninen Oy The Decorative: Conservation and the Applied Arts - 24 th IIC Congress in Vienna 2012

2013 Konservointi T. Sonninen Oy The Decorative: Conservation and the Applied Arts - 24 th IIC Congress in Vienna 2012 The Decorative: Conservation and the Applied Arts - 24 th IIC Congress in Vienna 2012 Kuva 1. Näkymä historiallisen Albertinan museon tasanteelta Valtion oopperatalolle. Kuva Tuulikki Kilpinen. Luennot

Lisätiedot

valtion taidemuseon vuosikertomus 2008

valtion taidemuseon vuosikertomus 2008 valtion taidemuseon vuosikertomus 2008 Valtion taidemuseon toiminta-ajatus SISällyS Valtion taidemuseo on Ateneumin taidemuseon, Nykytaiteen museo Kiasman, Sinebrychoffin taidemuseon ja Kuvataiteen keskusarkiston

Lisätiedot

Puheenjohtajalta... 3. Cupore monimuotoinen tutkimuskeskus... 4 Laura Karhu. Avattava korvat kuulemaan ja silmät näkemään dialogia...

Puheenjohtajalta... 3. Cupore monimuotoinen tutkimuskeskus... 4 Laura Karhu. Avattava korvat kuulemaan ja silmät näkemään dialogia... T ä s s ä n u m e r o s s a Puheenjohtajalta... 3 Cupore monimuotoinen tutkimuskeskus... 4 Laura Karhu Avattava korvat kuulemaan ja silmät näkemään dialogia... 6 Kirsi Herala Kulttuuripääkaupungit: rajoja

Lisätiedot

PORIN TAIDEMUSEON VUOSIKERTOMUS 1986 SISÄLLYS

PORIN TAIDEMUSEON VUOSIKERTOMUS 1986 SISÄLLYS PORIN TAIDEMUSEON VUOSIKERTOMUS 1986 SISÄLLYS HALLINTO 1 HENKILÖKUNTA 2 KOULUTUS JA OPINTOMATKAT 3 TOIMITILAT JA VARUSTEET 3 TAIDEKOKOELMAT 5 Maire Gullichsenin taidesäätiön kokoelma 5 Porin kaupungin

Lisätiedot

Arkkitehtuurikilpailu Guggenheim Helsinki -museosta käyntiin

Arkkitehtuurikilpailu Guggenheim Helsinki -museosta käyntiin Arkkitehtuurikilpailu Guggenheim Helsinki -museosta käyntiin Solomon R. Guggenheim -säätiö hakee ensimmäistä kertaa suunnitelmaa museolleen avoimella kilpailulla. Kilpailun voittajan valitsee kansainvälinen,

Lisätiedot

Aspegrens Trädgård rf. Aspegrenin Puutarha ry. sai. Suomen Kulttuurirahastolta 100.000 euroa kulttuurihistoriallisen. säilyttämiseen Pietarsaaressa.

Aspegrens Trädgård rf. Aspegrenin Puutarha ry. sai. Suomen Kulttuurirahastolta 100.000 euroa kulttuurihistoriallisen. säilyttämiseen Pietarsaaressa. Vuosikertomus 2004 2005 Aspegrens Trädgård rf. Aspegrenin Puutarha ry. sai Suomen Kulttuurirahastolta 100.000 euroa kulttuurihistoriallisen pappilamiljöön ja puutarhakokonaisuuden säilyttämiseen Pietarsaaressa.

Lisätiedot

HALLINTO HENKILÖKUNTA

HALLINTO HENKILÖKUNTA PORIN TAIDEMUSEON VUOSIKERTOMUS 1983 1 HALLINTO Porin taidemuseon omistaa Porin kaupunki ja se toimii kaupungin kulttuurilautakunnan alaisuudessa. Museon johtokuntana toimii kulttuurilautakunnan kuvataidejaosto.

Lisätiedot