Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT. Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 69

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT. Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 69"

Transkriptio

1 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 68 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 69 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen. 70 Ilmoitusasiat Vuoden 2014 talousarvion toteutuminen Maanvuokra- ja maankäyttöoikeussopimus koskien tuulivoimalaitoksen suunnittelua, rakentamista ja käyttöä: Karijoen kunta/o2 Rajamäenkylä Oy Rajamäenkylän tuulivoimaosayleiskaavahanke/ Osallistumis- ja arviointisuunnitelma/lausunnot. 74 Lausunto Pjelaxin tuulivoimapuiston osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta Lakiakangas 1-tuulivoimapuiston osayleiskaava , 37 Kokouksen päättäminen. PÖYTÄKIRJAN NÄHTÄVÄNÄPITO Kokouksen tarkastettu pöytäkirja, johon on liitetty valitusosoitus, pidetään yleisesti nähtävänä Karijoen kunnanvirastossa PUHEENJOHTAJA Merk. Timo Hautaviita Kunnanhallituksen puheenjohtaja Jenni Rankaviita Hallintosihteeri JULKIPANOTODISTUS Tämä kokouskutsu on julkipantu julkisten kuulutusten ilmoitustaululle Todistaa: Ilmoitustaulun hoitaja Viljo Kurvinen, kunnanjohtaja

2 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN. Kunnanhallituksen kokoonpano v : varsinainen jäsen henkilökohtainen varajäsen Timo Hautaviita, pj Helena Parkkamäki Soile Luoma Salla-Maaria Yliviitala Erkki Viitikko, II-vpj Laura Rinne Terhi Röksä Petri Ahola Mirja Peräsaari Mikko Savolainen Seppo Tienhaara Jarmo Ohriluoma Marjo Ylikärppä Markku Leppinen Veli-Matti Niemelä, I-vpj Anne Niemelä. Kunnanvaltuuston puheenjohtajat: - puheenjohtaja Arja Harjunpää, - I-varapuheenjohtaja Jukka Kohtala, - II-varapuheenjohtaja Jaakko Järvenpää. : Kokous yksimielisesti todettiin laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

3 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALITSEMINEN. Ehdotus: päättää valita keskuudestaan kaksi pöytäkirjan tarkastajaa (vuorossa Erkki Viitikko ja Soile Luoma). : Tämän pöytäkirjan tarkastajiksi yksimielisesti valittiin Terhi Röksä ja Mirja Peräsaari.

4 ILMOITUSASIAT. Ehdotus: päättää merkitä tiedoksi seuraavaa: - Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri, hallituksen ja kokousten pöytäkirjojen jäljennökset. - Suupohjan elinkeinotoimen kuntayhtymä, yhtymähallituksen kokouksen pöytäkirjan jäljennös. - Seinäjoen koulutuskuntayhtymä, yhtymähallituksen kokouksen pöytäkirjan jäljennös. - Keva Kevan valtuuskunnan ja hallituksen päätösten tiedoksianto. - Aluehallintovirasto, , Ilmoituksenvaraisten yksityisten sosiaalipalvelujen rekisteröinti, Verso Kuntoutus Oy. : Ehdotus yksimielisesti hyväksyttiin.

5 155 Khall VUODEN 2014 TALOUSARVION TOTEUTUMINEN. Valmistelija/lisätiedot: kunnanjohtaja Viljo Kurvinen, puh sähköposti: Merkitään, että jäljennös vuoden 2014 talousarvion toteutumisesta ajalta liitteenä no 32. Talousarvion arvioiduista toimintatuloista 1,2 milj. eurosta on kertynyt 0,244 milj. euroa eli 20,4 %. Toimintakulut em. aikana 2,169 milj. euroa arvioidusta 9,6 milj. eurosta, eli käyttö 22,6 % arvioidusta. Vuosikate 0,306 milj. euroa. Toteutumassa llky:n menot on kirjattu talousarvion mukaisena. Toteutumasta puuttuu tammi-maaliskuun poistot, vakuutusmaksuja ym. arviolta noin euroa. Ehdotus: päättää ehdottaa valtuustolle, että se merkitsee tiedoksi vuoden 2014 talousarvion toteutumisen liitteen no 32 mukaisesti. : Ehdotus yksimielisesti hyväksyttiin.

6 MAANVUOKRA- JA MAANKÄYTTÖOIKEUSSOPIMUS KOSKIEN TUULIVOIMALAITOKSEN SUUNNITTELUA, RAKENTAMISTA JA KÄYTTÖÄ: KARIJOEN KUNTA/O2 RAJAMÄENKYLÄ OY. Maanomistajaryhmä ovat yhdessä 02 Finland Oy:n kanssa suunnittelemassa tuulivoimaloiden rakentamista Rajamäenkylän alueelle. Alue sijaitsee Isojoen ja Karijoen kuntien alueella. Tuulivoimaloiden enimmäismääräksi on arvioitu kpl. Lopulliset määrät selviää suunnittelun edetessä. Tuulivoima-alueelle on perustettu oma yhtiö O2 Rajamäenkylä Oy, joka toimii alueen vuokralaisena. Alueeseen sisältyy Karijoen kunnan omistama tila nimeltään Mikkola, kiinteistötunnus Kiinteistön pinta-ala sopimuksen mukaan on 6,70 ha. O2 Rajamäenkylä Oy on lähettänyt kunnalle hyväksyttäväksi ja allekirjoitettavaksi maanvuokra- ja maankäyttöoikeussopimuksen koskien tuulivoimalaitoksen suunnittelua, rakentamista ja käyttöä. Myöhemmin vuokralainen on toimittanut lisäyksen 1. koskien sopimuksen 6. kohtaa. Sopimuksen 10. kohdan mukaan sopimus on voimassa 35 vuotta sen allekirjoittamisesta. Merkitään, että jäljennös sopimuksesta lisäys 1:een on liitteenä no 33

7 Ehdotus: päättää ehdottaa kunnanvaltuustolle hyväksyttäväksi liitteenä no 33 olevan maanvuokra- ja maankäyttöoikeussopimuksen koskien tuulivoimalaitoksen suunnittelua, rakentamista ja käyttöä O2 Rajamäenkylä Oy:n kanssa. : Merkitään, että Timo Hautaviita, Erkki Viitikko, Soile Luoma, Seppo Tienhaara, Marjo Ylikärppä sekä kunnanvaltuuston II-vpj Jaakko Järvenpää katsoivat itsensä esteellisiksi. Puheenjohtajana toimi Veli-Matti Niemelä. Puheenjohtaja totesi, ettei varajäseniä ole saapuvilla ja jäävittömiä hallituksen jäseniä kokouksessa on vain kolme, eli alle puolet. Kokous ei tämän pykälän osalta ole päätösvaltainen, eikä asiaa voida käsitellä.

8 RAJAMÄENKYLÄN TUULIVOIMAOSAYLEISKAAVAHANKE/ OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA/LAUSUNNOT. Aikaisemmat käsittelyt: -Khall O2 Finland suunnittelee tuulivoimapuiston rakentamista Rajamäenkylän alueelle, noin 19 km Kristiinankaupungin keskustasta itään. Rajamäenkylän tuulivoimapuisto koostuu kahdesta erillisestä osayleiskaavasta, joista toinen laaditaan Isojoen kuntaan ja toinen Karijoen kuntaan. Tämä osallistumis- ja arviointisuunnitelma koskee molempien kuntien osayleiskaavoja. Isojoen Rajamäenkylän kaava-alue sijaitsee Isojoen kunnan pohjoisosassa. Alue rajautuu kuntarajaan pohjoisessa, lännessä ja luoteessa, seututiehen 661 ja Rajamäentiehen idässä, ja Isojoen ja Heikkilänjoen jokilaaksoon etelässä ja lounaassa. Karijoen Rajamäenkylän kaava-alue sijaitsee Karijoen kunnan eteläosassa. Alue sijaitsee Lapväärtinjoen itäpuolella ja rajautuu pääosin kuntarajaan etelässä ja idässä sekä Rajamäentiehen pohjoisessa. Hankealueen pinta-ala on enintään yhteensä noin 99 km2. Siitä noin 73 km2 sijaitsee Isojoen kunnan alueella ja noin 26 km2 Karijoen kunnan alueella. Suunnitteilla on enintään 107 tuulivoimalaa, jotka ovat teholtaan noin 2 3 MW. Mahdollisia vaihtoehtoja tutkitaan YVA menettelyssä. Suunnittelualueella on laajoja suoalueita sekä metsätalouskäytössä olevaa metsää. Hankealueen sijainti ja alustava rajaus on esitetty kartassa alla (Kuva 1).

9 Kuva 1.Hankealueen sijainti Laadittavat selvitykset Tuulivoimapuiston ympäristövaikutukset selvitetään ympäristövaikutusten arviointimenettelyssä (YVA), jonka selvityksiä ja tuloksia hyödynnetään yleiskaavojen laadinnassa. Osayleiskaavojen (ja YVAn) yhteydessä laaditaan muun muassa seuraavat selvitykset: - Havainnekuvia valokuvaupotuksina - Voimaloiden melu- ja varjostusmallinnukset - Luontoselvitys (kasvit, eläimet) - Maisemaselvitys

10 Vaikutusten arviointi Ympäristövaikutukset selvitetään osana osayleiskaavan laatimista maankäyttö- ja rakennuslain edellyttämällä tavalla. Vaikutukset, joita pääasiassa arvioidaan, on alustavasti luokiteltu seuraavasti: - Vaikutukset ihmisten elinoloihin ja viihtyvyyteen - Vaikutukset maa- ja kallioperään, vesiin, ilmaan ja ilmastoon - Vaikutukset kasvillisuuteen ja eläimistöön sekä luonnon monimuotoisuuteen - Vaikutukset yhdyskuntaan, energiatalouteen ja liikenteeseen - Vaikutukset alueen turvallisuuteen - Vaikutukset maisemaan, kulttuuriperintöön ja rakennettuun ympäristöön - Yhteisvaikutukset muiden hankkeiden kanssa Vaikutusarvioinnissa tarkastellaan myös mahdollisuuksia ja keinoja haitallisten vaikutusten lieventämiseen. Kaavan laatimisen osallistumismenettely mahdollistaa sen, että asukkailla on mahdollisuus perehtyä suunnitelmiin ja lausua mielipiteensä kaavaprosessin aikana. Vaikutusten arvioinnin tehtävänä on tukea kaavan valmistelua ja hyväksyttävien kaavaratkaisujen valintaa sekä auttaa arvioimaan, miten suunnitelman tavoitteet ja sisältövaatimukset toteutuvat. Vaikutusten arviointi tehdään asiantuntija-arviona ja se perustuu YVA:an sekä käytössä oleviin perustietoihin, selvityksiin, suunnitelmiin, maastokäynteihin, osallisilta saataviin lähtötietoihin, lausuntoihin ja mielipiteisiin sekä laadittavien suunnitelmien ympäristöä muuttavien ominaisuuksienanalysointiin. Vaikutusalue Eri vaikutustyypeillä on erisuuruinen vaikutusalue. Kaukaisimmillaan hankkeella voi olla vaikutuksia kilometrin etäisyydelle (maisemavaikutus). Vaikutuksia ihmisten elinoloihin ja viihtyisyyteen hankkeella voi olla pääosin enintään 5 kilometrin etäisyydelle. Melun ja valon vilkkumisen vaikutukset ulottuvat enintään noin 2 kilometrin päähän tuulipuistosta. Osallistuminen ja tiedottaminen Osalliset Maankäyttö- ja rakennuslain (MRL) mukaan osallisilla on oikeus ottaa kantaan kaavan valmisteluun, arvioida sen vaikutuksia ja lausua kaavasta mielipiteensä (MRL 62 ).

11 MRL 62 mukaan osallisia ovat kaava-alueen ja sen vaikutusalueen maanomistajat, asukkaat, alueella toimivat yritykset ja elinkeinon harjoittajat ja työssäkäyvät eli kaikki ne, joiden asumiseen, työntekoon tai muihin oloihin kaava saattaa huomattavasti vaikuttaa. Osallisia ovat myös ne viranomaiset, yhdistykset, järjestöt ja yhteisöt, jotka toimivat alueella tai joiden toimialaa kaavassa käsitellään. Näitä ovat ainakin: Asukkaat, maanomistajat ja muut osalliset Kaavan vaikutusalueen asukkaat Yleiskaava-alueen maanomistajat Muut osalliset ja osalliseksi ilmoittautuvat Isojoki Kunnanvaltuusto Isojoen lautakunnat Isojoen kunnan vesi- ja viemärilaitos Karijoki Kunnanvaltuusto Karijoen lautakunnat Karijoen kunnan vesi- ja viemärilaitos Naapurikunnat Isojoen kunta - Kristiinankaupunki - Karijoen kunta - Kauhajoen kaupunki - Honkajoen kunta - Siikaisten kunta - Merikarvian kunta Karijoen kunta - Kristiinankaupunki - Teuvan kunta - Kauhajoen kaupunki - Isojoen kunta

12 Viranomaiset Etelä-Pohjanmaan Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus ELY Etelä-Pohjanmaan liitto Etelä-Pohjanmaan maakuntamuseo Pohjanmaan museo Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintokeskus AVI Liikenteen turvallisuusvirasto TraFi Liikennevirasto Puolustusvoimat Metsähallitus Yritykset ja yhteisöt Fingrid Oyj Finavia Oyj Fortum Oyj Anvia Oy Etelä-Pohjanmaan Alueverkko Oy Metsänhoitoyhdistys Isojoki Karijoki Metsästysseurat (Isojoki, Karijoki) Isojoen-Karijoen riistanhoitoyhdistys Pohjanmaan riistanhoitopiiri Isojoen Yrittäjät ry / Karijoen yrittäjät ry Maataloustuottajien Karijoen yhdistys (Karijoki) Myllyviidan Maa- ja kotitalousseura (Karijoki) Alakylän Maa- ja kotitalousseura (Karijoki) Ohriluoman kyläseura (Karijoki) Itäinen Maa- ja kotitalousseura (Karijoki) Kankalon Pvy (Karijoki) Karijoen kalastuskunta (Karijoki) Oy Hartwall Ab (Karijoki) Huhtalan-Joonaksen vesiosuuskunta (Karijoki) Kyläseurat Pienviljelijäyhdistykset Vesiosuuskunnat Muut mahdolliset yritykset ja yhteisöt Nähtävilläolo ja mielipiteet Osallistumis- ja arviointisuunnitelma, kaavan laatimisvaiheen aineisto (kaavaluonnokset) sekä kaavaehdotukset asetetaan julkisesti nähtäville.

13 Nähtävillä olosta ilmoitetaan paikallislehdessä. Nähtävillä oloaikoina osalliset voivat esittää mielipiteitään osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta sekä kaavojen valmisteluaineistosta. Kaavaehdotuksista voi tehdä kirjallisia muistutuksia. Kaavaehdotuksista pyydetään nähtävillä oloaikana lausunnot niiltä päättäviltä toimielimiltä (lautakunnat) ja viranomaisilta, joiden toimialaan kaavoituksella voi vaikuttaa. Tarvittaessa järjestetään suunnittelu- ja viranomaiskokouksia. Kaavan hyväksyy kunnanvaltuusto. Valitus Kuntalaisilla ja osallisilla on mahdollisuus valittaa kunnanvaltuuston päätöksestä hallinto-oikeuteen. Tavoiteaikataulu Työvaihe Tavoiteaikataulu Kaavoituksen käynnistäminen marraskuu 2013 Selvitysvaihe lokakuu 2013 syyskuu 2014 Kaavaluonnosvaihe toukokuu 2014 helmikuu 2015 Kaavaehdotusvaihe maaliskuu 2015 kesäkuu 2015 Kaavan hyväksyminen elokuu 2015 Vuorovaikutus kaavoituksen eri vaiheissa Kaavoituksen käynnistäminen O2 Finland esitti tuulivoimaa koskevan osayleiskaavan laatimista Isojoen kunnanhallitukselle, joka päätti kokouksessaan laittaa vireille osayleiskaavan laatimisen. O2 Finland esitti tuulivoimaa koskevan osayleiskaavan laatimista Karijoen kunnanhallitukselle, joka päätti kokouksessaan laittaa vireille osayleiskaavan laatimisen. Aloitusvaiheessa pidetään viranomaisneuvottelu (MRL 66 ja MRA 26 ). Perusselvitysvaihe, tavoitteet Perusselvitysvaiheessa kootaan kaavan lähtöaineisto ja täsmennetään suunnittelun tavoitteet. Osallisilla on mahdollisuus ottaa kantaa kaavan tavoitteisiin ja osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisältöön kuulutuksessa ilmoitettavana nähtävillä oloaikana. Tämä osallistumis- ja arviointisuunnitelma koskee molempien kuntien osayleiskaavoja.

14 Kaavan laatimisvaihe Rajamäenkylän tuulivoimapuisto koostuu kahdesta erillisestä osayleiskaavasta, joista toinen laaditaan Isojoen kuntaan ja toinen Karijoen kuntaan. Tavoitteiden ja selvitysten perusteella laaditaan kaavaluonnos, jonka vaikutukset arvioidaan. Kaava-aineisto laitetaan nähtäville kunnan ilmoitustaululle ja kotisivulle 30 päivän ajaksi. Nähtävillä olosta tiedotetaan kuuluttamalla. Kaavaluonnosta esitellään yleisötilaisuudessa. Kaavaluonnoksesta pyydetään lausunnot viranomaisilta ja kunnan hallintokunnilta (MRL 65, MRA 27 ja 28 ). Mahdolliset mielipiteet on toimitettava kunnan kirjaamoon ennen nähtävillä oloajan päättymistä. (MRL 65 2). Osalliset voivat nähtävillä olon aikana esittää kaavaluonnoksesta mielipiteitä. Kaavaehdotusvaihe Kaavaluonnoksesta saatavan palautteen perusteella muokataan kaavaehdotus. hyväksyy ehdotuksen ja asettaa sen nähtäville kunnan ilmoitustaululle ja kotisivuille 30 päivän ajaksi. Nähtävillä olosta tiedotetaan kuuluttamalla. Kaavaehdotuksesta pyydetään lausunnot viranomaisilta ja kunnan hallintokunnilta (MRL 65, MRA 27 ja 28 ). Mahdollinen ehdotusvaiheen viranomaisneuvottelu pidetään nähtävillä oloajan ja saatujen lausuntojen jälkeen (MRL 66.2, MRA 18 ). Mahdolliset muistutukset on toimitettava kunnan kirjaamoon ennen nähtävillä oloajan päättymistä (MRL 65 2). Osalliset voivat nähtävillä olon aikana jättää kaavaehdotuksesta kirjallisen muistutuksen. Kaavan hyväksyminen Kunnan tekninen osasto käsittelee kaavaehdotuksesta saadut lausunnot ja muistutukset, joiden perusteella kaavaan voidaan tehdä vähäisiä muutoksia. Kaavan hyväksyy kunnanvaltuusto. Kaava tulee voimaan, kun hyväksymistä koskeva päätös on lainvoimainen ja se on kuulutettu (MRL 52 ). Kaavan hyväksymisestä ilmoitetaan Etelä-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselle, Etelä-Pohjanmaan liitolle ja niille, jotka ovat sitä kirjallisesti pyytäneet (MRL 67 ). Kaavan lainvoimaisuudesta kuulutetaan kunnan virallisella ilmoitustaululla ja paikallislehdissä (MRA 93 ).

15 Yhteystiedot Isojoen kunta Isojoen kunta Teollisuustie 1 A ISOJOKI Puhelin: (06) Sähköposti: kunnanhallitus(ät)isojoki.fi Lisätietoja: Kunnaninsinööri Valter Enqvist Puhelin: Sähköposti: valter.enqvist(ät)isojoki.fi Karijoen kunta Karijoen kunta Kristiinantie Karijoki Puhelin: (06) Sähköposti: kunta(ät)karijoki.fi Lisätietoja: Heikki Rinta-Hoiska Puhelin: (06) , Sähköposti: heikki.rinta-hoiska(ät)karijoki.fi Kaavaa laativa konsultti Isojoki: Sito Oy FM Jarkko Kukkola Tuulikuja Espoo Puhelin: Sähköposti: jarkko.kukkola(ät)sito.fi Karijoki: Sito Oy DI Jenni Markkanen Tuulikuja Espoo Puhelin: Sähköposti: jenni.markkanen(ät)sito.fi

16 Palaute osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta Palautteen tästä osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta voi osoittaa Isojoen / Karijoen kunnanhallitukselle osallistumis- ja arviointisuunnitelman nähtävilläolon aikana. Isojoen kunta Isojoen kunta Teollisuustie 1 A ISOJOKI Puhelin: (06) Sähköposti: kunnanhallitus(ät)isojoki.fi Karijoen kunta Karijoen kunta Kristiinantie Karijoki Puhelin: (06) Sähköposti: kunta(ät)karijoki.fi Osallistumis- ja arviointisuunnitelmaa voidaan täydentää suunnittelun kuluessa. Osallisella on mahdollisuus saattaa suunnitelman asianmukaisuus alueellisen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen arvioitavaksi neuvottelumenettelyä käyttäen (MRL 64 ja MRA 31 ). Liitteenä no 25 Rajamäenkylän tuulivoimaosayleiskaavan osallistumis- ja arviointisuunnitelma kokonaisuudessaan. Ehdotus: Rajamäenkylän tuulivoimaosayleiskaavan osallistumisja arviointisuunnitelma asetetaan yleisesti nähtäville väliseksi ajaksi. Kaavoituksen vireille tulosta ja osallistumis- ja arviointisuunnitelman nähtävänä olosta ilmoitetaan kunnan ilmoitustaululla, sanomalehdessä Suupohjan Sanomat ja

17 Viranomaistahoille annetaan tämä kuulutus erikseen tiedoksi. Mahdolliset muistutukset Rajamäenkylän tuulivoimaosayleiskaavan osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta on toimitettava Karijoen kunnanhallitukselle viimeistään virka-aikana. Osoite: Karijoen kunnanhallitus, Kristiinantie 3, Karijoki, s.posti : Merkitään, että Soile Luoma, Seppo Tienhaara ja kunnanvaltuuston II-vpj Jaakko Järvenpää katsoivat itsensä esteellisiksi ja poistuivat kokouksesta pykälän käsittelyn alussa. Merkitään, että varajäsen Laura Rinne saapui kokoukseen pykälän käsittelyn alussa klo 19:50. Ehdotus yksimielisesti hyväksyttiin Saapuneet lausunnot: - Oy Hartwall Ab, - Pohjanmaan Museo, - Kalervo Uusitalo, - Metsähallitus - Puolustusvoimat. Merkitään, että jäljennökset lausunnoista ovat liitteenä no Oy Hartwall Ab: Olen tutustunut hankesuunnitelmaan ja havaitsin, että osa hankealueesta on pohjavesialueella. Katson tämän olevan ristiriidassa pohjavesialueiden suojelun kanssa, koska ei löydy mitään tutkittua tietoa hankkeen vaikutuksesta pohjaveteen.

18 Pohjanmaan Museo: Ilman merkintää maakuntakaavassa Rajamäenkylän tuulivoimatuotanto ei olisi ympäristöministeriön ohjeistuksen mukaan mahdollista nyt suunnitellussa laajuudessa. Tuulivoimatuotannon kokonaisvaikutukset eivät saa vaarantaa kulttuuriperintöä ja maisemaa Suupohjan alueella. Museoviraston laatima Karijoen arkeologinen perusinventointi on vuodelta 2006 ja sen sivulla 8 on kartta tarkastetuista alueista, jonka perusteella Rajamäenkylän hankkeen Karijoen puoleinen alue on pääosin tutkimatonta. Karijoen osalta on siis arkeologisen tiedon täydennystarvetta. Riittäviä suojaetäisyyksiä arvioitaessa tulee varmistua, että voimalat eivät voi edes kaatuessaan vaarantaa suojelukohteita. Museo toteaa lopuksi, että Rajamäenkylän osayleiskaavan osallistumis- ja arviointisuunnitelmassa kuvataan maankäyttö- ja rakennuslain vaatimalla tavalla kaavoituksen lähtökohtia, etenemistä, vaikutusten arviointia ja vuorovaikutusta eikä museolla ole tältä osin huomautettavaa osayleiskaavan valmistelusta. Kalervo Uusitalo: Hyttisen lähteen pohjavesialuetta ei määritelty näkyviin ja muitakin pienempiä ottamoita puuttuu, jotka selvitettävä ja niille ei tule rakentaa voimaloita.

19 Kaavoituksessa tulee noudattaa sosiaali- ja terveysministeriön ohjetta 2 km minimietäisyys asutukseen. Kaavan rajoitusten ja mahdollisten vahinkojen korvausvelvollisuuden selvitys ennakkoon. Huomioitava ja selvitettävä kaavoittavan yhtiön taloudelliset mahdollisuuden hankkeen toteuttamiseen. Metsähallitus: Hanke ei sisälly maakuntatason yleistä toimintaa ohjaaviin suunnitelmiin. Maakuntakaavasta ja tuulivoimavaihekaavan luonnoksesta puuttuminen edellyttää laajaa vaikutusten arviointia keskittyen erityisesti yhteisvaikutusten arviointiin. Yhteisvaikutusten arviointi on erittäin tärkeää muun muassa luonto- ja maisema-arvojen kohdalla. Maakuntakaavassa on esimerkiksi hankealueen koillis-, etelä- ja länsipuolelle merkitty kulttuuriympäristön tai maiseman vaalimisen kanalta tärkeitä alueita, ja hankealueen läpi kulkee myös ohjeellinen ulkoilureitti. Itse hankealueella ei sijaitse suojelukohteita eikä suojeluun varattuja valtion maita. Useampia Metsähallituksen hallinnassa olevia suojelukohteita sijaitsee hankealueen lähistöllä. Metsähallitus korostaa, että kauden 2014 selvityksissä tulee tarkastella lähiseudun muuttoreittien ja levähdysalueiden sijoittumista sekä hankealueen yli kulkevien lintujen lentoreittejä pesien ja ruokailupaikkojen välillä. Metsähallitus pyytää tutkittavaksi maisemanäkyvyyden muutoksia Pyhävuorelta ja Lauhanvuorelta katsottuna. Avautuvista näkymistä olisi hyvä esittää maisemakuvasovitteita.

20 Metsähallitus tuo lopuksi esille, että hankealueen ympäristön esittely on luontokohteiden ja tuulivoimapuistosuunnitelmien osalta puutteellinen ja vaatii tarkennusta. Myös lähiseudulle suunniteltuja tuulivoimahankkeita esittelevästä kuvasta 14 puuttuu useampi suunnitelmaalue 30 km:n säteellä katsottuna. Ympäröivien tuulivoimasuunnitelmien esilletuominen on tärkeä yhteisvaikutusten arvioimisen kannalta, vaikka hankkeiden edistyminen onkin tässä vaiheessa vielä avoin. Etelä-Pohjanmaan liitto: Etelä-Pohjanmaan liitto toteaa lausuntonaan seuraavaa: Rajamäenkylän tuulivoimaosayleiskaavojen osallistumis- ja arviointisuunnitelmassa (OAS) esitellään Isojoen ja Karijoen kuntien tuulivoimaaluetta koskevien osayleiskaavojen tavoitteet sekä suunnitelma vaikutusten arvioinnista ja sitä varten laadittavista selvityksistä. Osayleiskaavojen tarkoitus on mahdollistaa tuulivoimaloiden rakentaminen Rajamäenkylän alueelle. Kuntien tavoitteena on kehittää elinkeinoelämää ja lisätä sitä kautta verotuloja ja ihmisten hyvinvointia. Etelä-Pohjanmaan liitto toteaa, että osallistumis- ja arviointisuunnitelmassa on esitetty kaavaprosessin kulku, aikataulu sekä osallistumismahdollisuudet MRL63 :n mukaisesti. Etelä-Pohjanmaan liitto huomauttaa, että OAS:ssa on syytä esittää kaavoissa tarkasteltavat vaihtoehdot sillä tarkkuudella, kun ne kaavojen laadinnan aloitusvaiheessa on mahdollista esittää. Lisäksi Etelä-Pohjanmaan liitto huomauttaa seuraavista arviointisuunnitelman tekstin yksityiskohdista:

21 Osallistumis- ja arviointisuunnitelmassa todetaan seuraavaa: "Suupohjan lintutieteellinen yhdistys on tehnyt raportin, jossa esitellään maakunnan tärkeimpiä muutonaikaisia levähdysalueita (jotka saatetaan myös MAALI-alueiksi). Raportin mukaan Rajamäenkylän hankealue ei kuulu tärkeimpiin muutonaikaisiin ruokailu- tai levähdysalueisiin eivätkä tärkeimmät muuttoväylät kulje Rajamäenkylän hankealueen halki. (Kuva 10 ja Kuva 11) (Suupohjan lintutieteellinen yhdistys 2013)." Etelä-Pohjanmaan liitto huomauttaa, että Suupohjan lintutieteellisen yhdistyksen raportissa esitettyä karttaa ei voi tulkita siten, että linnut muuttaisivat vain karttaan piirrettyjen viivojen kohdalla. Osallistumis- ja arviointiselostuksen kuvan 11 viivojen paksuus esittää muuton voimakkuutta, ja käytännössä linnut muuttavat laajana rintamana alueen yli. Kuvassa 11 tulee säilyttää Suupohjan lintutieteellisen yhdistyksen raportin kartan 2 teksti : "Muuttolintujen tiheys on suurin lintujen muuttoa kuvaavilla väylillä, mutta muuttoa tapahtuu koko alueen yli". Arviointiselostuksessa todetaan, että "Etelä-Pohjanmaan liiton selvityksissä on Rajamäenkylän alueen läheisyydestä havaittu linnustomuuton kannalta keskeisiä peltoalueita, jotka toimivat muuton aikaisina kerääntymisalueina. Merkittävimmät kerääntymisalueet sijaitsevat Karijoen etelä- ja itäpuolella sekä Vanhakylän alueen peltoaukeilla." Tämän tekstin yhteydessä on hyvä viitata kuvaan 10 ja mainita alueet nimeltä : Alakylän Alakujan ja Vanhakylän peltoaukeat sekä Karijoen Siltanevan peltoalue. Tämä tekstin osuus on hyvä liittää samaan yhteyteen, jossa käsitellään Suupohjan lintutieteellisen yhdistyksen raporttia (s. 12). Nyt

22 tekstistä saa kuvan, että SPLTY:n ja Etelä-Pohjanmaan liiton selvitykset ovat erillisiä, kun todellisuudessa kyse on samasta, liiton teettämästä ja SPLTY:n toteuttamasta selvityksestä. OAS:ssa todetaan maisema-alueista seuraavaa: "Valtakunnallisesti arvokkaiden maisema-alueiden päivitys ja täydennysinventointityössä inventoitiin Karijoelta ja Isojoelta IsojokiLapväärtinjokilaakso, TeuvanjokilaaksoTiukanjokilaakso sekä Lauhanvuori. Kohteita ei kuitenkaan ehdotettu esitettäväksi valtakunnallisesti arvokkaiksi maisema-alueiksi. (Kuoppala ym. 2013)." Tekstin kohtaan tulee lisätä, että kohteet ovat maakunnallisesti arvokkaita maisema-alueita. Kappaleeseen 4.1 "Valtakunnalliset alueidenkäyttötavoitteet on syytä lisätä seuraava tavoite: Alueidenkäytöllä edistetään elollisen ja elottoman luonnon kannalta arvokkaiden ja herkkien alueiden monimuotoisuuden säilymistä. Ekologisten yhteyksien säilymistä suojelualueiden sekä tarpeen mukaan niiden ja muiden arvokkaiden luonnonalueiden välillä edistetään. Kohdassa 4.2 "Maakuntakaava" on mainittu, että " tuulivoimatuotanto- ja selvitysaluemerkinnät löytyvät Etelä-Pohjanmaan vaihemaakuntakaavasta". EteläPohjanmaan liitto ehdottaa virkettä muutettavan seuraavasti: "Tuulivoimapuiston alueet osoitetaan valmisteilla olevassa I vaihemaakuntakaavassa". Vaihemaakuntakaavan luonnoksessa oli Lumikankaan selvitysalue mutta aluetta ei maakuntahallituksen päätöksellä sisällytetä maakuntakaavan ehdotukseen. Lause "Kauhajoella alueen itäpuolella noin seitsemän kilometrin etäisyydellä Rajamäenkylän

23 alueesta sijaitsee tuulivoimatuotannon selvitysalue (se)" on syytä poistaa tekstistä. Kohtaan 4.3 "Vaihemaakuntakaava 1" on hyvä lisätä maininta siitä, että maakuntahallitus päätti kokouksessaan palauttaa Rajamäenkylän kaavaehdotusalueen Etelä-Pohjanmaan liiton toimiston valmisteltavaksi ja käynnistää tarvittavien lisäselvitysten laadinnan. Kohdassa 4.7 "Liittyminen muihin hankkeisiin, suunnitelmiin ja ohjelmiin" olisi syytä esittää kaava-alueen sijainti muihin suunniteltuihin tuulivoima-alueisiin nähden kartalla. Arviointisuunnitelman tekstissä on mainittu, että " EteläPohjanmaan maakuntastrategian ympäristöselostuksessa on esitetty uusiutuvan energian käytön lisääminen yhdeksi keskeiseksi tavoitteeksi." Etelä-Pohjanmaan liitto huomauttaa, että tavoite on asetettu maakuntastrategiassa, ei sen ympäristöselostuksessa. Etelä-Pohjanmaan liitto huomauttaa, että EteläPohjanmaan liiton laatiman Natura-arvioinnin tarveharkinnan mukaan Rajamäenkylän kaava-alueelle on tehtävä Natura-arviointi, mikäli alueen vaikutukset muuttolinnustoon todetaan merkittäviksi. Etelä-Pohjanmaan liitolla ei ole Rajamäenkylän osayleiskaavojen osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta muuta huomautettavaa. Puolustusvoimat: Merkittävin ja laaja-alaisin tuulivoimaloista aiheutuva vaikutus kohdistuu puolustusvoimien aluevalvonnassa

24 käyttämiin sensorijärjestelmiin. Tuulivoimaloiden tiedetään aiheuttavan haittaa erityisesti tutkille. Puolustusvoimat antavat erilliset lausunnot alueidenkäytön suunnitteluun (kaavat, YVA) sekä hankkeisiin liittyen. Hankkeisiin liittyen puolustusvoimat antavat erikseen pyydettäessä yleensä omat erilliset lausunnot tutkavaikutuksien tarkemmasta selvitystarpeesta ja tuulivoimalahankkeiden hyväksyttävyydestä puolustusvoimien kannalta. Rajamäenkylän tuulivoimahanketta on valmisteltu aiemmin ja siihen liittyen Pääesikunta on jo antanut lausunnon tuulivoimatoimijalle. Mikäli tuulivoimaloiden koko (suurempi), määrä enemmän) tai sijoittelu poikkeaa niistä tiedoista, joilla Pääesikunta on antanut lausunnon hankkeiden hyväksyttävyydestä, tulee hankkeelle saada Pääesikunnalta uusi lausunto. Pääesikunnan logistiikkaosasto esittää, että Rajamäenkylän tuulivoimaosayleiskaavahankkeen jatkovalmistelussa otetaan huomioon lausunnossa esitetyt kannanotot. Ehdotus: merkitsee annetut lausunnot tiedoksi ja kehottaa hankkeen toimijaa O2 Finland Oy:tä ottamaan huomioon lausunnoissa esitettyjä näkökohtia kaavan jatkovalmistelussa. : Merkitään, että Timo Hautaviita, Erkki Viitikko, Soile Luoma, Seppo Tienhaara, Marjo Ylikärppä sekä

25 kunnanvaltuuston II-vpj Jaakko Järvenpää katsoivat itsensä esteellisiksi. Puheenjohtajana toimi Veli-Matti Niemelä. Puheenjohtaja totesi, ettei varajäseniä ole saapuvilla ja jäävittömiä hallituksen jäseniä kokouksessa on vain kolme, eli alle puolet. Kokous ei tämän pykälän osalta ole päätösvaltainen, eikä asiaa voida käsitellä.

26 LAUSUNTO PJELAXIN TUULIVOIMAPUISTON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMASTA. Pjelaxin tuulivoimapuiston osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) on laadittu ja se on julkisesti nähtävänä valmisteluvaiheessa MRL 63 :n ja MRA 30 :n mukaisesti. Asiakirjat ovat nähtävinä saakka Närpiön kaupungintalon teknisellä osastolla. Aineisto on myös nähtävänä Närpiön kaupungin kotisivuilla Maankäyttö- ja rakennuslain (MRL) 63 mukaan tulee laatia osallistumis- ja arviointisuunnitelma kaavan tavoitteista ja suunnittelun kulusta, vuorovaikutuksesta ja aikataulusta. Osallistumis- ja arviointisuunnitelmassa kuvataan myös suunnittelun lähtökohdat sekä tehtävät selvitykset ja kaavan vaikutukset. Osallistumis- ja arviointisuunnitelmaa täydennetään tarvittaessa suunnitteluprosessin kuluessa. VindIn Ab Oy suunnittelee tuulivoimapuistoa Närpiön kaupunkiin. Tuuli-voimapuisto suunnitellaan Pjelaxin kylään, valtatie 8 itäpuolelle ja rajoittuen etelässä Kristiinankaupungin kuntarajaan. Osayleiskaavoitettava alue on kokonaisuudessaan noin ha ja kaava-alueen ympärillä sijoittuvat Pjelaxin kylän lisäksi kylät Tiukka etelässä ja Myrkky idässä. Aluetta käytetään metsätalouteen, virkistykseen ja metsästykseen. VindIn Ab Oy on vastuussa Pjelaxin tuulivoimahankkeesta. VindIn on ruotsalainen tuulivoimayritys jonka tavoitteena on tunnistaa sopivat alueet sekä kehittää, rakentaa ja käyttää tuulivoimaa Skandinaviassa. Alustavien suunnitelmien mukaan Pjelaxin tuulivoimapuisto koostuu enintään 30 voimalasta joiden yhteisteho on noin 100 MW. Hankkeen vaikutukset arvioidaan erillisessä ympäristövaikutusten arviointiprosessissa (YVA). Alustavien tutkimusten mukaan alueen tuuliolosuhteet ovat hyvät ja tuulivoimapuiston rakentaminen soveltuu alueelle. Kaava-alue on yksityisessä omistuksessa.

27 Tuulivoimapuiston rakennusvaiheessa ja ylläpidossa hyödynnetään alueen olemassa olevaa metsätieverkostoa ja teitä parannetaan tarvittaessa. Jokaiselle voimalapaikalle rakennetaan uusi pistotie. Tuulivoimapuisto liitetään kansalliseen sähköverkkoon 110 kv voimalinjalla puiston sähköasemalta Pjelaxin sähköasemalle, joka sijaitsee kaava-alueesta luoteeseen Pjelaxin kylän vieressä. Kaavoituksen ja YVA-menettelyn ohessa 110 kv voimajohdolle haetaan rakennuslupa erillisessä Energiamarkkinaviraston (EMV) prosessissa. Tuulivoimapuiston sisäinen sähkönsiirto toteutetaan maakaapelein. Kaava-alueella ei ole voimassa olevaa oikeusvaikutteista osayleiskaavaa tai asemakaavaa. Alueelle tulee laatia osayleiskaava jonka perusteella voidaan myöntää rakennuslupa tuulivoimalalle (MRL 77a ). Alustavien suunnitelmien mukaan aluetta voidaan myös tulevaisuudessa käyttää metsätalouteen ja virkistykseen, pois lukien ne rakennusalueet jotka osoitetaan tuulivoimaloille, sähköasemalle, huoltoteille ja muulle infrastruktuurille. Närpiön kaupunki on myöntänyt kaavoitusluvan Pjelaxin tuulivoimapuistolle. Osayleiskaavoituksen tavoitteena on luoda edellytykset suunniteltujen tuulivoimaloiden sekä niihin liittyvän sähkönsiirtoverkon, sähköaseman ja huoltoteiden rakentamiseen suunnittelualueelle. Tuulivoimapuiston tavoitteena on osaltaan edistää ilmastopoliittisia tavoitteita, joihin Suomi on sitoutunut. Tuulivoiman osalta tavoitteena on nostaa tuuli-voiman asennettu kokonaisteho Suomessa MW:iin vuoteen 2020 mennessä. Yleiskaavan laatimisen yhteydessä huomioidaan myös muita maankäyttö-tarpeita sekä tavoitteita jotka nousevat esille kaavoitusprosessin edetessä. Osayleiskaava laaditaan siten, että se voidaan käyttää tuulivoimaloiden rakennuslupien myöntämisen perusteena MRL:n 77 a :n mukaisesti. Osayleiskaava laaditaan oikeusvaikutteisena ja sen hyväksyy Närpiön kaupunginvaltuusto. Osayleiskaava laaditaan niin, että se täyttää MRL:n määräykset liittyen suunnitteluprosessiin ja kaavan sisältöön. Kaavoituksessa huomioidaan valtakunnalliset maankäyttötavoitteet ja maakuntakaava sekä muut alueelliset varaukset koskien suunnittelualuetta.

28 Asiakirjat ovat nähtävänä - asuminen/kaavatja-kartat Ehdotus: Lausuntona kunnanhallitus päättää esittää: Nyt suunnitellun Pjelaxin tuulivoimapuiston itäpuolelle on suunnitteilla Triventus Wind Power Ab:n Kristiinankaupungin tuulivoimapuistohanke/pohjoinen, joka rajoittuu mm. pohjoisosaltaan Myrkyn kylään. Suunnittelussa tulee selvittää myös näiden puistojen yhteisvaikutukset mm. ihmisiin, yhdyskuntarakentamiseen, alueiden käyttöön. Yhteistyö eri toimijoiden kanssa on otettava huomioon. : Ehdotus yksimielisesti hyväksyttiin.

29 LAKIAKANGAS 1 -TUULIVOIMAPUISTON OSAYLEISKAAVA. Aikaisemmat käsittelyt: -Khall Khall Khall Khall Khall Khall Valmistelija/lisätiedot: kunnanjohtaja Viljo Kurvinen, puh sähköposti: etunimi.sukunimi@ karijoki.fi Khall CPC Finland Oy suunnittelee 53 tuulivoimalasta muodostuvaa tuulivoimapuistoa Lakiakankaan alueelle. Lakiakankaan tuulivoimapuisto sijaitsee Isojoen ja Karijoen kunnan sekä Kristiinankaupungin alueilla. Yleiskaavassa on käytetty ympäristövaikutusten arvioinnissa (YVA-menettely) kerättyä tietoa. Ympäristövaikutusten arvioinnissa käytetyn tuulivoimalatyypin yksikköteho on noin 3 MW, jolloin tuulivoimapuistojen yhteenlaskettu teho olisi enimmillään runsaat 150 MW. Tuulivoimapuistot koostuvat napakorkeudeltaan n 140 m korkuisista tuulivoimaloista perustuksineen, niitä yhdistävistä maakaapeleista, tuulivoimapuiston sähköasemasta, sähköverkkoon liittymistä varten tarvittavasta ilmajohdosta sekä tuulivoimaloita yhdistävistä teistä. Tieverkosto perustuu alueen nykyiseen tieverkostoon jota parannetaan erikoiskuljetuksia varten. Alueelle rakennetaan lisäksi lyhyitä uusia tieosuuksia voimalan pystytyspaikoille. Kaavakartalla on esitetty alueen tieverkosto, maakaapelit, sähköasema ja varaus sähkönsiirrossa tarvittavalle ilmajohdolle sekä voimaloiden rakennuspaikkojen ohjeelliset sekä sitovat rajaukset. Lisäksi kaavakartalla on esitetty arvokkaat luontokohteet ja muinaismuistokohteet.

30 Lakiankankaan tuulivoimapuiston osayleiskaavaa voidaan MRL 77a :n mukaisesti käyttää tuulivoimaloiden rakennusluvan myöntämisen perusteena. LISÄTIETOJA HANKKEESTA Jakob Kjellman, Tel Mattias Järvinen Suunnittelupäällikkö / Planning Manager FCG Finnish Consulting Group Oy Osmontie 34, P.O. BOX 950, FIN Helsinki, Finland Tel: , fax: Pertti Malinen Suunnittelupäällikkö Planeringschef FCG Finnish Consulting Group, Yrittäjänkatu 13, PL 186, Vaasa Puhelin , GSM Lausunnot pyydetään: - Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus, Kaavoitus, Liikenne- ja ympäristökeskus, PL 93, VAASA, - Pohjanmaan liitto, PL, VAASA, - Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto, PL 200, VAASA, - Etelä-Pohjanmaan liitto, PL 109, SEINÄJOKI, - Museovirasto, PL 913, HELSINKI / Pohjanmaan museo, Museokatu 3-4, VAASA, - Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitos, - Fortum sähkön siirto, Nikkarintie 8, KURIKKA - Karijoen valvontalautakunta,

31 Karijoen Yrittäjät r.y, pj Oiva Leppäranta, Alakyläntie 420, Karijoki, - Suupohjan peruspalveluliikelaitoskuntayhtymä, Ympäristöpalvelut, PL 100, KAUHAJOKI - Museovirasto, PL 913, HELSINKI - Ohriluoman kyläseura, Juha Heikkilä, -Isojoen-Karijoen riistanhoitoyhdistys, Tapio Kalliomäki, -Karijoen Metsästysseura, Patrik Uuro, -Karijoen Maataloustuottajat ry.,jyrki Malm, -Isojoen-Karijoen Metsänhoitoyhdistys ry. Osayleiskaavaluonnos on yleisesti nähtävillä Karijoen kunnanvirastolla, os. Kristiinantie 3, Karijoki. Mahdolliset huomautuksen kaavaluonnoksesta on toimitettava kirjallisesti kunnanhallitukselle ennen nähtävänäoloajan päättymistä. Khall Ehdotus: päättää asettaa CPC Finland Oy:n tuulivoimaosayleiskaavaluonnoksen yleisesti nähtäville ja pyytää esittelytekstin mukaisesti lausunnot yllä olevilta tahoilta. : Ehdotus yksimielisesti hyväksyttiin Saapuneet lausunnot: - Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus, ei lausuntoa - Pohjanmaan liitto, saatu - Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto, saatu - Etelä-Pohjanmaan liitto, saatu - Museovirasto, / Pohjanmaan museo, saatu

32 Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitos, saatu - Fortum sähkön siirto, saatu - Karijoen valvontalautakunta, saatu - Karijoen Yrittäjät r.y, saatu - Suupohjan peruspalveluliikelaitoskuntayhtymä, Ympäristöpalvelut, saatu - Museovirasto, saatu - Ohriluoman kyläseura, saatu - Isojoen-Karijoen riistanhoitoyhdistys, saatu - Karijoen Metsästysseura, saatu - Karijoen Maataloustuottajat ry, saatu - Isojoen-Karijoen Metsänhoitoyhdistys ry. saatu - Metsähallitus, saatu Merkitään, että kopiot saaduista lausunnoista ovat liitteenä no 94. Kaava on tarkoitus laatia oikeusvaikutteisena, jolloin osayleiskaavaa voidaan MRL 77a :n mukaisesti käyttää rakennusluvan myöntämisen perusteena. Ehdotus: Kaavaluonnoksen mukaan Karijoen kuntaan kuuluvalle alueelle on sijoitettu luonnoksessa kaksi voimalaa, voimalat 6. ja 7. Näiden suhteen kunnanhallituksella ei ole huomautettavaa. Muuntoasemien/sähkönsiirtoverkkojen rakentamisessa eri hankkeiden kesken tulisi tehdä yhteistyötä, joka olisi kokonaistaloudellisesti sekä ympäristön kannalta suositeltavaa. Kaavaselostusta tulee täydentää jäätymisvaarariskillä ja sen huomioimisella alueen eri käytössä. : Merkitään, että Timo Hautaviita katsoi itsensä esteelliseksi ja poistui pykälän käsittelyn ja päätöksenteon

33 ajaksi kokouksesta. Puheenjohtajana toimi Veli-Matti Niemelä. Merkitään, että Mirja Peräsaari saapui kokoukseen tämän pykälän käsittelyn aikana klo Ehdotus yksimielisesti hyväksyttiin LAKIAKANGAS 1 -TUULIVOIMAPUISTON OSAYLEISKAAVA CPC Finland Oy suunnitteli kaavaluonnosvaiheessa kahta lähekkäin sijoittuvaa tuulivoimapuistoa Lapväärtin ja Lakiakankaan alueille. Lapväärtin (jäljempänä Lappfjärd ) alueen tuulivoimapuistoalue sijoittuu Kristiinankaupunkiin ja Lakiakankaan tuulivoimapuisto sijaitsee Kristiinankaupungin lisäksi myös Isojoen ja Karijoen kunnan alueilla. Kaavaluonnosvaiheessa käsiteltiin molempia tuulivoimapuistoja ympäristövaikutusten arvioinnin mukaisina hankealueina. Tuulivoimapuistojen suunnittelualueet sijaitsevat lähimmillään noin kymmenen kilometriä Kristiinankaupungin keskustan kaakkoispuolella ja noin 12 kilometriä Isojoen taajaman luoteispuolella. Etäisyys rannikolle on noin kahdeksan kilometriä. CPC Finland Oy päätti luonnosvaiheen jälkeen laatia osalle Lakiakangasta Lakiakangas 1-nimisen osayleiskaavan, joka käsittää 21 voimalaa, joista 19 sijaitsee Isojoen ja 2 Karijoen puolella. Voimaloiden yksikköteho on noin 3 MW, jolloin tuulivoimapuistojen

34 yhteenlaskettu teho olisi enimmillään noin 63 MW. Arvioitu vuotuinen nettotuotanto olisi tällöin luokkaa 160 GWh, mikä vastaa noin ei -sähkölämmitteisen asunnon vuotuista sähkönkulutusta. Sähkönsiirto tuulivoimapuistosta ja verkkoliityntä on suunniteltu kaava-alueen pohjoisosassa sijaitsevalta Korpi-Heikin asemalta Isojoki-Lålby 110 kv linjaan. Tuulivoimapuisto koostuu tuulivoimaloista perustuksineen, niitä yhdistävistä maakaapeleista, tuulivoimapuiston sähköasemasta, sähköverkkoon liittymistä varten tarvittavasta ilmajohdosta sekä tuulivoimaloita yhdistävistä teistä. Tuulipuistoalue on pääosin yksityisessä omistuksessa ja CPC Finland Oy on tehnyt maanomistajien kanssa maanvuokrasopimuksen alueen vuokraamisesta yhtiön käyttöön. Lappfjärdin ja Lakiakankaan tuulivoimapuistojen YVAmenettely käynnistyi huhtikuussa YVA-menettelyn tarkoituksena on ollut arvioida tuulivoimapuistohankkeen ympäristövaikutuksia, suunnitella haitallisten vaikutusten ehkäisy- ja lieventämistoimenpiteitä sekä lisätä hankkeen avoimuutta ja vuorovaikutusta sidosryhmien kanssa. Osayleiskaava perustuu ympäristövaikutusten arvioinnin selvityksiin, joita on täydennetty kaavoituksen aikana. Huhtikuun 1. päivänä 2011 voimaan tulleen lakimuutoksen mukaan rakennuslupa tuulivoimalan rakentamiseen voidaan 137 :n 1 momentin estämättä myöntää, jos oikeusvaikutteisessa yleiskaavassa on

35 erityisesti määrätty kaavan tai sen osan käyttämisestä rakennusluvan myöntämisen perusteena. Lakiakangas 1 tuulivoimapuiston osayleiskaavassa määrätään, että osayleiskaavaa voidaan 77a :n mukaisesti käyttää tuulivoimaloiden rakennusluvan myöntämisen perusteena. Perusteena Lakiakangas 1 valitulle rajaukselle on sekä YVA-selostuksesta, että kaavaluonnoksesta saadut lausunnot, kuntien kannanotot sekä sähkönsiirron nykytilanne. Osayleiskaavassa on 2 voimalaitosta Karijoen puolella ja 19 Isojoen puolella. Osayleiskaavassa pohjoisessa sijainneet voimalat eivät sisälly Lakiakangas 1 kaavaan. Isojoen puolella itäisimpiä voimalaitoksia on poistettu ja siirretty Mansikkamäen tien varteen. Pohjavesialue on rajattu kaavan ulkopuolelle sekä muodostusalueen rajalla ollut voimala poistettiin. Tarkistukset perustuvat annettuihin palautteisiin sekä Isojoen ja Karijoen kunnanhallituksien päätöksiin. Lakiakangas 1 aluerajauksen yksi peruste on myös että CPC-Finlandilla on mahdollisuus liittää osayleiskaavaalue koillisessa kulkevaan Isojoki-Lålby 110 kv linjaan jonne sähkönsiirto hoidetaan pohjoisemmalta muuntajalta ilmajohdolla. Ilmajohtovaraus on kaavassa ohjeellisena. Isojoki-Lålby 110 kv linjaan liitettävien voimaloiden määrä (16-21) riippuu valittavasta voimalasta joiden tarkka tyyppi ja kapasiteetti määräytyy rakennuslupavaiheessa.

36 Talviaikaan tuulivoimalan rakenteisiin saattaa muodostua jäätä, joka pudotessaan aiheuttaa loukkaantumisriskin lähellä liikkuville. Jäät hajoavat kuitenkin useimmiten pienemmiksi kappaleiksi jo ilmassa. Poikkeuksellisissa sääolosuhteissa, kuten voimakkaissa tuulissa ja myrskyissä riskit ovat suurimmat. Kokonaisuutena riski tuulivoimalasta irtoavan jään ja kovan lumen tai tuulivoimaloiden rikkoutumisen johdosta putoavien osien aiheuttamaan loukkaantumisvaaraan on vähäinen. Yleisesti kuitenkin suositellaan että liikuttaessa alueella talvisaikaan, jolloin on jään muodostus lapoihin on mahdollista huomioidaan varoetäisyys, joka on 1,5 kertaa voimalan kokonaiskorkeus. Lumen ja jään putoamisvaarasta ilmoitetaan varoituskyltein. Alueelle sijoittuvat tuulivoimalat eivät rajoita alueella liikkumista. Metsänhoitoa voi harjoittaa niin kuin nykyisinkin. Lakiakangas 1-tuulivoimapuiston osayleiskaavaasiakirjat: Lakiakangas 1, kaavaehdotus Karijoki Lakiakangas1 osayleiskaava selostus Liite 1 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma ja YVA selostuksen lausunto Liite 2 Melu- ja varjostusmallinnuksen sekä näkemäanalyysin tulokset ja kuvasovitteet Liite 3 Arvokkaat luontokohteet linnusto ja muinaismuistot Liite 4 Kaavaluonnoksen lausunnot Karijoki

37 Ehdotus: päättää asettaa Lakiakangas 1 tuulivoima osayleiskaavaehdotuksen julkisesti nähtäville väliseksi ajaksi. Karijoen kunnanhallitus päättää pyytää lausunnot mennessä seuraavilta: - Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus, Kaavoitus, Liikenne- ja ympäristökeskus, PL 93, VAASA, - Pohjanmaan liitto, PL 174, VAASA, - Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto, PL 200, VAASA, - Etelä-Pohjanmaan liitto, PL 109, SEINÄJOKI, - Pohjanmaan museo, PL 3, VAASA, - Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitos, - Fortum sähkön siirto, Nikkarintie 8, KURIKKA - Karijoen valvontalautakunta, - Karijoen Yrittäjät r.y, pj Oiva Leppäranta, Alakyläntie 420, Karijoki, - Suupohjan peruspalveluliikelaitoskuntayhtymä, Ympäristöpalvelut, PL 100, KAUHAJOKI - Museovirasto, PL 913, HELSINKI - Ohriluoman kyläseura, Juha Heikkilä, -Isojoen-Karijoen riistanhoitoyhdistys, Tapio Kalliomäki, -Karijoen Metsästysseura, Patrik Uuro, -Karijoen Maataloustuottajat ry,/jyrki Malm, -Isojoen-Karijoen Metsänhoitoyhdistys ry. -Metsähallitus, Pohjanmaan luontopalvelut, PL 475, Vaasa, -Kristiinankaupunki, PL 13, Kristiinankaupunki.

38 : Merkitään, että pykälän alussa asiantuntijoina kuultiin Pertti Malista FCG:stä ja kunnanrakennusmestari Heikki Rinta-Hoiskaa. Merkitään, että Timo Hautaviita katsoi itsensä esteelliseksi ja poistui pykälän käsittelyn ja päätöksenteon ajaksi. Puheenjohtaja tämän pykälän ajan toimi II-varapuheenjohtaja Erkki Viitikko. Toiseksi pöytäkirjantarkastajaksi tämän pykälän ajaksi valittiin Marjo Ylikärppä. Liitteenä no 104a on kopiot Lakiakangas 1-tuulivoimapuiston osayleiskaavaehdotusasiakirjoista. Ehdotus yksimielisesti hyväksyttiin Lakiakangas 1 Tuulivoimapuiston osayleiskaavaehdotus on ollut julkisesti nähtävillä välisen ajan. Nähtävänä olosta on kuulutettu kunnan ilmoitustaululla, sanomalehdessä Suupohjan Sanomat ja jossa myös kaava-asiakirjat ovat olleet nähtävänä.

39 Kuva: Yleiskartta Lakiakangas 1 alueesta

40 Kuva: Asutuksen etäisyys tuulivoimaloista: Saapuneet lausunnot: - Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitos, - Museovirasto, - Fortum sähkön siirto, - Suupohjan peruspalveluliikelaitoskuntayhtymä, Ympäristöpalvelut, - Pohjanmaan liitto, - Etelä-Pohjanmaan liitto, - Pohjanmaan museo, - Isojoen-Karijoen riistanhoitoyhdistys,

41 Karijoen valvontalautakunta, - Karijoen Maataloustuottajat ry,/jyrki Malm, - Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus, Kaavoitus, Liikenne- ja ympäristökeskus, - Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto, - Ohriluoman kyläseura, Juha Heikkilä, - Karijoen Yrittäjät r.y, pj Oiva Leppäranta, - Karijoen Metsästysseura, Patrik Uuro, - Isojoen-Karijoen Metsänhoitoyhdistys ry. - Metsähallitus, Pohjanmaan luontopalvelut, - Kristiinankaupunki. Huomautus osayleiskaava 1. - Vanhankylän vakituisia ja vapaa-ajan asuntojen asukkaita, käyttäjiä. Kaavaehdotuksen lausunnot ja huomautus sisältyvät liitteisiin. Kaavoittajan kommentit kaavaehdotuksen lausunnoista ja huomautuksesta sekä kaavaehdotuksen tarkistuksista ja täydennyksistä on selostettu erillisessä liitteessä. Kaavaselostukseen lisätään maininta Rajamäenkylän tuulivoimahankkeesta. Kaavaselostusta tarkistetaan Isojoen kunnanvaltuuston päätettyä poistaa tuulivoimala no 11 kaavasta. Liitteessä 8 on liitteen no 2 tarkennetut tiedot kohteiden sijainnista, melu-varjostusmallinnuksen tulokset. Tarkistukset perustuvat annettuihin lausuntoihin ja Isojoen päätökseen. Lakiakangas 1-tuulivoimapuiston osayleiskaavaasiakirjoista: Lakiakangas 1, kaavaehdotus Karijoki Lakiakangas1 osayleiskaava selostus Liite 1 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma ja YVA selostuksen lausunto

42 Liite 2 Melu- ja varjostusmallinnuksen sekä näkemäanalyysin tulokset ja kuvasovitteet, Liite 3 Arvokkaat luontokohteet linnusto ja muinaismuistot Liite 4 Kaavaluonnoksen lausunnot Karijoki. Liite 5 Kaavaehdotuksen lausunnot Karijoki Liite 6 Huomautus osayleiskaava 1, Vanhankylän vakituisia ja vapaa-ajan asuntojen asukkaita, käyttäjiä. Liite 7 Kaavoittajan kommentit kaavaehdotuksen lausunnoista ja huomautuksesta sekä kaavaehdotuksen tarkistuksista ja täydennyksistä. Liite 8 on Liitteen no 2 tarkennetut tiedot kohteiden sijainnista, melu- varjostusmallinnuksen tulokset. Alkuperäiset asiakirjat ovat nähtävänä kunnanvirastossa. Ehdotus: Maininta Rajamäenkylän tuulivoimahankkeesta lisätään kaavaselostukseen. Samoin kaavaselostusta tarkistetaan tuulivoimala no 11 poiston johdosta. Edellä mainituin tarkistuksin kunnanhallitus ehdottaa Lakiakangas 1 Tuulivoimavoimapuiston osayleiskaavan kunnanvaltuuston hyväksyttäväksi. : Merkitään, että Timo Hautaviita katsoi itsensä esteelliseksi ja poistui pykälän käsittelyn ja päätöksenteon ajaksi, varajäsen Helena Parkkamäki oli läsnä pykälän käsittelyn ja päätöksenteon ajan. Puheenjohtajana tämän pykälän ajan toimi I-varapuheenjohtaja VeliMatti Niemelä. Liitteenä no 124 on kopiot Lakiakangas 1-tuulivoimapuiston osayleiskaava-asiakirjoista. Ehdotus yksimielisesti hyväksyttiin

43 on hyväksynyt lisättäväksi kaavaehdotuksen kaavaselostukseen maininnan Rajamäen tuulivoimahankkeesta. ja tarkistaa kaavaselostusta tuulivoimalan 11 poiston johdosta. Ennen kaavaehdotuksen jatkokäsittelyä olisi syytä tarkistaa mm. tuulivoimaloiden aluerajausta ja voimaloiden 7 ja 6 ohjeellista sijaintia. Ehdotus: päättää antaa kaavoittajan tehtäväksi valmistella kaavaehdotukseen tarvittavat tarkennukset. : Merkitään, että Timo Hautaviita katsoi itsensä esteelliseksi ja poistui pykälän käsittelyn ja päätöksenteon ajaksi. Puheenjohtajana tämän pykälän ajan toimi Ivarapuheenjohtaja Veli-Matti Niemelä. Ehdotus yksimielisesti hyväksyttiin Kaavanlaatija on tehnyt tarkennukset kaavaehdotusasiakirjoihin. Kaavanlaatijan kommentit kaavaehdotuksen lausunnoista ja huomautuksesta sekä kaavaehdotukseen tehdyistä tarkistuksista on erillisessä liitteessä. Karijoen kaavaehdotuksessa on 2 voimalaa, voimalat 6 ja 7.

44 Kartta: etäisyydet lähimpiin asuinrakennuksiin. Lakiakangas 1-tuulivoimapuiston osayleiskaavaasiakirjat: Lakiakangas 1, kaavaehdotus Karijoki / Tarkistettu Lakiakangas1 osayleiskaava selostus / Tarkistettu Liite 1 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma ja YVA selostuksen lausunto Liite 2 Melu- ja varjostusmallinnuksen sekä näkemäanalyysin tulokset ja kuvasovitteet, Liite 3 Arvokkaat luontokohteet, linnusto ja muinaismuistot

KUNNANHALLITUS No 17/2013

KUNNANHALLITUS No 17/2013 138 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 17/2013 KOKOUSAIKA 30.08.2013 klo 20.00-. KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, valtuustosali KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 244 245 246 247 83 248 249 84,85

Lisätiedot

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 05/2014

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 05/2014 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 05/2014 KOKOUSAIKA 24.03.2014 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 50 51 52 53 54 25 55 26, 27

Lisätiedot

KUNNANHALLITUS No 20/2013

KUNNANHALLITUS No 20/2013 190 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 20/2013 KOKOUSAIKA 09.10.2013 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, valtuustosali KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 277 278 279 280 93 281 94 282 94a

Lisätiedot

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 13/2013

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 13/2013 61 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 13/2013 KOKOUSAIKA 26.06.2013 klo 18.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 192 193 194 61 195 62,63

Lisätiedot

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 09/2014

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 09/2014 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 09/2014 KOKOUSAIKA 17.06.2014 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 92 93 94 95 96 97 46 98 99

Lisätiedot

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 06/2013

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 06/2013 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 06/2013 KOKOUSAIKA 21.03.2013 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 100 101 102 103 104 105 106

Lisätiedot

148 CPC Finland oy tuulivoima osayleiskaava/ saapuneet lausunnot

148 CPC Finland oy tuulivoima osayleiskaava/ saapuneet lausunnot 148 CPC Finland oy tuulivoima osayleiskaava/ saapuneet lausunnot Dnro D/199/00.02.01/2012 Aikaisemmat käsittelyt: Valmistelija / Valter Enqvist 0400-721348 sähköposti/ valter.enqvist@isojoki.fi CPC Finland

Lisätiedot

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 14/2014

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 14/2014 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 14/2014 KOKOUSAIKA 23.10.2014 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 154 155 156 157 158 159 160

Lisätiedot

KUNNANHALLITUS No 08/2017

KUNNANHALLITUS No 08/2017 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 08/2017 KOKOUSAIKA 09.05.2017 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 106 107 108 109 31 110 32

Lisätiedot

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 07/2015

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 07/2015 1 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 07/2015 KOKOUSAIKA 23.04.2015 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 104 105 106 107 108 109

Lisätiedot

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 06/2015

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 06/2015 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 06/2015 KOKOUSAIKA 17.04.2015 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 100 101 102 103 26, 27 Kokouksen

Lisätiedot

Kemien koulun ja hoivakodin asemakaavamuutos

Kemien koulun ja hoivakodin asemakaavamuutos Tohmajärven kunta Kemien koulun ja hoivakodin asemakaavamuutos 7.12.2018 1/5 7.12.2018 Kemien koulun ja hoivakodin asemakaavamuutos Sisältö 1 Suunnittelun lähtökohdat ja tavoitteet... 2 2 Suunnittelualueen

Lisätiedot

KUNNANHALLITUS No 22/2013

KUNNANHALLITUS No 22/2013 494 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 22/2013 KOKOUSAIKA 07.11.2013 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, valtuustosali KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 301 302 303 304 305 104 306 307

Lisätiedot

KUNNANHALLITUS No 11/2016

KUNNANHALLITUS No 11/2016 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 11/2016 KOKOUSAIKA 18.08.2016 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 119 120 121 122 123 49 124

Lisätiedot

JOUTSAN KUNTA RANTA OSAYLEISKAAVA

JOUTSAN KUNTA RANTA OSAYLEISKAAVA JOUTSA KOIVULA 172-413-1-45 RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 20.09.2016 Ote rantaosayleiskaavasta, muutosalue rajattu punaisella SISÄLLYSLUETTELO 1. Sijainti ja nykytilanne

Lisätiedot

KUNNANHALLITUS No 18/2017

KUNNANHALLITUS No 18/2017 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 18/2017 KOKOUSAIKA 13.11.2017 valtuuston kokouksen jälkeen KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asian no Liite no 249 Kokouksen

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO No 1/2016. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1

KUNNANVALTUUSTO No 1/2016. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANVALTUUSTO No 1/2016 KOKOUSAIKA 07.03.2016 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 2 3 4 5 1 6 2 7 8 Kokouksen

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ARKKITEHTITOIMISTO KEIJO TOLPPA L I I T E 1 Savonniemenkatu 3B1 57100 Savonlinna Puh. 0400 139 077 arkkitehtitoimisto.tolppa@spynet.fi 21.1.2018 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA VALKSAAREN RANTA-ASEMAKAAVAN

Lisätiedot

ISOKANKAAN TUULIVOIMAPUISTON OSAYLEISKAAVA

ISOKANKAAN TUULIVOIMAPUISTON OSAYLEISKAAVA IIN KUNTA ISOKANKAAN TUULIVOIMAPUISTON OSAYLEISKAAVA FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Sisällysluettelo 1 Osallistumis- ja arviointisuunnitelman tarkoitus... 1 2 Suunnittelualue... 1 3 Suunnittelutehtävän

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.9.2013

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.9.2013 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.9.2013 ÄHTÄRIN KAUPUNKI Mustikkavuoren asemakaavan muutos, OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö-ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee kaavoitustyöhön sisällyttää

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO No 1/2014. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1

KUNNANVALTUUSTO No 1/2014. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 1 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANVALTUUSTO No 1/2014 KOKOUSAIKA 06.03.2014 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 2 3 4 5 6 7 1 8 2 9 10

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 19.5.2015

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 19.5.2015 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 19.5.2015 VETELIN KUNTA Harmaakiven asemakaavan muutos ja laajennus OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö-ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee kaavoitustyöhön

Lisätiedot

Hakalan kaupunginosa (5), Kalmaa-Hietaranta asemakaava

Hakalan kaupunginosa (5), Kalmaa-Hietaranta asemakaava Ymp.ltk 14.4.2015 / 26 Hakalan kaupunginosa (5), Kalmaa-Hietaranta asemakaava Asemakaava koskee Kalman kylän osaa kiinteistöstä (6:13) sekä lähiympäristöä. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 14.4.2014

Lisätiedot

Korttelin 4001 asemakaava

Korttelin 4001 asemakaava Korttelin 4001 asemakaava Kiteen kaupunki 25.10.2017 2 (6) 25.10.2017 Korttelin 4001 asemakaava SISÄLTÖ SUUNNITTELUN LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET... 3 SUUNNITTELUALUEEN KUVAUS JA RAJAUS... 3 SELVITYKSET...

Lisätiedot

SEMENTTIVALIMON ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

SEMENTTIVALIMON ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PAIMION KAUPUNKI Tekninen ja ympäristöpalvelut Kaavoitus SEMENTTIVALIMON ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA vireille tulo:..2017 päivitetty: 8.5.2017 on lakisääteinen (MRL 63 ) kaavan laatimiseen

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.3.2015. Kirkonniemessä kiinteistöjen 6:129 ja 6:130 asemakaavan muutos ja laajennus

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.3.2015. Kirkonniemessä kiinteistöjen 6:129 ja 6:130 asemakaavan muutos ja laajennus Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.3.2015 LAPPAJÄRVEN KUNTA Kirkonniemessä kiinteistöjen 6:129 ja 6:130 asemakaavan muutos ja laajennus OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö-ja rakennuslain

Lisätiedot

Ote rantaosayleiskaavasta, kaava-alueen rajaus

Ote rantaosayleiskaavasta, kaava-alueen rajaus JOUTSA SIIKANIEMI RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 28.6.2017 SISÄLLYSLUETTELO Ote rantaosayleiskaavasta, kaava-alueen rajaus 1. Sijainti ja nykytilanne 2. Suunnittelutehtävän

Lisätiedot

ISO-KALAJÄRVI, RANTA-ASEMAKAAVA Ranta-asemakaava koskee Juhtimäen kylän (407), tilaa Metsäkestilä (2-87)

ISO-KALAJÄRVI, RANTA-ASEMAKAAVA Ranta-asemakaava koskee Juhtimäen kylän (407), tilaa Metsäkestilä (2-87) Liite 5 / Ymp.ltk 21.1.2014 / 8 ISO-KALAJÄRVI, RANTA-ASEMAKAAVA Ranta-asemakaava koskee Juhtimäen kylän (407), tilaa Metsäkestilä (2-87) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 21.1.2014 IKAALISTEN KAUPUNKI

Lisätiedot

KUNNANHALLITUS No 4/2018

KUNNANHALLITUS No 4/2018 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 4/2018 KOKOUSAIKA 22.2.2018 klo 19.00 KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asian no Liite no 35 Kokouksen laillisuuden ja

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KARJALOHJA RANTA-ASEMAKAAVA Tila: Lehtoniemi 1:204 Kylä: 427 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Päiväys 19.9.2012 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS)

Lisätiedot

PAIMION KAUPUNKI VALTATIE 1:N ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

PAIMION KAUPUNKI VALTATIE 1:N ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 167-AK1501 PAIMION KAUPUNKI Tekninen ja ympäristöpalvelut Kaavoitus PAIMION KAUPUNKI VALTATIE 1:N ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 9.3.2015 Nosto Consulting Oy Osallistumis- ja

Lisätiedot

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 08/2014

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 08/2014 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 08/2014 KOKOUSAIKA 21.05.2014 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 77 78 79 80 38 81 39 82 40

Lisätiedot

Ranta-asemakaavan alue Joutsan rantaosayleiskaavassa, muutosalue rajattu punaisella

Ranta-asemakaavan alue Joutsan rantaosayleiskaavassa, muutosalue rajattu punaisella JOUTSA RIESKALANTIE RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Kotikallio 172-402-6-34 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITTELMA Ranta-asemakaavan alue Joutsan rantaosayleiskaavassa, muutosalue rajattu punaisella SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

KRISTIINANKAUPUNKI, ASEMAKAAVAMUUTOS KAUPUNGINOSISSA 4-5. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Laadittu (6)

KRISTIINANKAUPUNKI, ASEMAKAAVAMUUTOS KAUPUNGINOSISSA 4-5. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Laadittu (6) 1(6) KRISTIINANKAUPUNKI, ASEMAKAAVAMUUTOS KAUPUNGINOSISSA 4-5 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Laadittu 30.1.2007 Osallistumis- ja arviointisuunnitelman (OAS) tarkoitus on määritelty Maankäyttö-

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO No 1/2014. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1

KUNNANVALTUUSTO No 1/2014. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANVALTUUSTO No 1/2014 KOKOUSAIKA 06.03.2014 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 2 3 4 5 6 7 1 8 2 9 10 Kokouksen

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ja 64 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ja 64 ) INKOON KUNTA BARÖSUNDIN OSAYLEISKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ja 64 ) Kaava-alue Kaava-alue käsittää Barösundin kyläkeskuksen ympäristöineen Orslandetin saaressa. Kaava-alue on rajattu

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.8.2014, tark. 10.10.2014

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.8.2014, tark. 10.10.2014 HÄMEENKYRÖN KUNTA OSA KORTTELIA 64, ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.8.2014, tark. 10.10.2014 1 Sisältö 1. SUUNNITTELUALUE... 3 2. SUUNNITTELUTEHTÄVÄN MÄÄRITTELY JA TAVOITTEET...

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO 1 KITTILÄN KUNTA, 1. kunnanosa, Kittilä Kirkonkylän teollisuusalueen asemakaava Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 23.1.2015 Ilmakuva Maanmittauslaitos 2013 2 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA LUUMÄKI Päiväys 9.1.2014 KIVIJÄRVEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS SEKÄ LUUMÄEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMAN TARKOITUS Osallistumis-

Lisätiedot

KUNNANHALLITUS No 13/2017

KUNNANHALLITUS No 13/2017 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 13/2017 KOKOUSAIKA 28.8.2017 klo 19.00 - KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asian no Liite no 188 Kokouksen laillisuuden

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO No 3/2013

KUNNANVALTUUSTO No 3/2013 1 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANVALTUUSTO No 3/2013 KOKOUSAIKA 29.04.2013 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 24 25 26 1 27 2 28 3 29

Lisätiedot

PAIMION KAUPUNKI VALTATIE 1:N ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

PAIMION KAUPUNKI VALTATIE 1:N ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 249-AK1501 PAIMION KAUPUNKI Tekninen ja ympäristöpalvelut Kaavoitus PAIMION KAUPUNKI VALTATIE 1:N ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 9.3.2015 12.5.2016 Nosto Consulting Oy Osallistumis-

Lisätiedot

HAKUMÄEN KAUPUNGINOSA (6), KORTTELI 15 MOISIONRINTEEN ALUE, ASEMAKAAVAN MUUTOS

HAKUMÄEN KAUPUNGINOSA (6), KORTTELI 15 MOISIONRINTEEN ALUE, ASEMAKAAVAN MUUTOS Liite _ HAKUMÄEN KAUPUNGINOSA (6), KORTTELI 15 MOISIONRINTEEN ALUE, ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 29.8.2017 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitustoimi 2017 1. SUUNNITTELUALUE Suunnittelualue

Lisätiedot

Suunnittelualue. Suunnittelun lähtökohdat. Suunnittelutilanne. SÄKYLÄN KUNTA , tark Sivu 1 / 6

Suunnittelualue. Suunnittelun lähtökohdat. Suunnittelutilanne. SÄKYLÄN KUNTA , tark Sivu 1 / 6 SÄKYLÄN KUNTA Sivu 1 / 6 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Ristolan asemakaavan muutos Suunnittelualue Varsinais-Suomen ELY-keskus on käynnistänyt tiesuunnitelman laatimisen valtatien 12 parantamiseksi

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alue Asemakaavan muutos koskien Alavuden kaupungin Salmi 10. kaupunginosan korttelia 10046 ja siihen / Ympäristöpalvelut 20.10.2014 2 / 8 1 Osallistumis- ja

Lisätiedot

KUNNANHALLITUS No 2/2018

KUNNANHALLITUS No 2/2018 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 2/2018 KOKOUSAIKA 22.1.2018 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asian no Liite no 13 Kokouksen laillisuuden ja

Lisätiedot

Kesärannan ranta-asemakaava / kaavaehdotuksen hyväksyminen

Kesärannan ranta-asemakaava / kaavaehdotuksen hyväksyminen Kunnanhallituksen 61 02.10.2014 Kunnanhallituksen 82 04.12.2014 Kunnanhallituksen 23 20.05.2015 Kunnanhallitus 119 09.06.2015 Kunnanvaltuusto 36 17.06.2015 Kesärannan ranta-asemakaava / kaavaehdotuksen

Lisätiedot

JÄMSÄN KAUPUNKI. MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN 63 :n MUKAINEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

JÄMSÄN KAUPUNKI. MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN 63 :n MUKAINEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA JÄMSÄN KAUPUNKI MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN 63 :n MUKAINEN OSALLISTUMIS- JA Länkipohjan teollisuusalueen asemakaava (55. kaupunginosa) Tampereentie Tampere 65 km Jämsä 27 km Hirsikankaantie Suunnittelualue

Lisätiedot

LAVIAN KUNTA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

LAVIAN KUNTA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA LAVIAN KUNTA ASEMAKAAVAN MUUTOS 29.10.2012 2012 SISÄLLYSLUETTELO 1. SUUNNITTELUALUE... 2 2. SUUNNITTELUTEHTÄVÄN MÄÄRITTELY JA TAVOITTEET... 2 3. LAADITUT SELVITYKSET JA AIEMMAT SUUNNITELMAT... 2 3.1. VALTAKUNNALLISET

Lisätiedot

SELKÄIMEN ALUEEN ASEMAKAAVA JA -MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 6.11.2012

SELKÄIMEN ALUEEN ASEMAKAAVA JA -MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 6.11.2012 J O K I O I N E N SELKÄIMEN ALUEEN ASEMAKAAVA JA -MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 6.11.2012 SISÄLLYSLUETTELO 1. SUUNNITTELUALUE... 2 2. SUUNNITTELUTEHTÄVÄN MÄÄRITTELY. LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET...

Lisätiedot

POIKINTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS

POIKINTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS PAIMION KAUPUNKI Tekninen ja ympäristöpalvelut Kaavoitus POIKINTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA vireille tulo:..2017 päivitetty: 14.3.2017 on lakisääteinen (MRL 63 ) kaavan

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO 1 KITTILÄN KUNTA, 1. kunnanosa, Kittilä Kirkonkylän teollisuusalueen asemakaava Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 28.4.2015 Ilmakuva Maanmittauslaitos 2013 2 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

PÄLKÄNE SAPPEEN ETU VAINION RANTA ASEMAKAAVAN MUUTOS. Osallistumis ja arviointisuunnitelma

PÄLKÄNE SAPPEEN ETU VAINION RANTA ASEMAKAAVAN MUUTOS. Osallistumis ja arviointisuunnitelma PÄLKÄNE Osallistumis ja arviointisuunnitelma 5.2.2015 SISÄLLYSLUETTELO 1. TUNNISTETIEDOT... 3 2. SUUNNITTELUALUE JA NYKYINEN MAANKÄYTTÖ... 3 3. SUUNNITTELUTEHTÄVÄN MÄÄRITTELY JA TAVOITTEET... 4 4. SUUNNITTELUN

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA ( OAS )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA ( OAS ) INSINÖÖRITOIMISTO POUTANEN OY OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA ( OAS ) 11.9.2017, tark. 4.6.2018 RANTA-ASEMAKAAVA, LIESJÄRVI Kunta : TAMMELA Tilat : 834-421-10-6, 10-31, 10-54, 10-69, 10-84 1. Suunnittelualue

Lisätiedot

Konho, UPM-Kymmene Oyj ranta-asemakaava, kaava nro 483 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS)

Konho, UPM-Kymmene Oyj ranta-asemakaava, kaava nro 483 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Konho, UPM-Kymmene Oyj ranta-asemakaava, kaava nro 483 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Osallistumis- ja arviointisuunnitelmassa esitetään suunnittelualueen sijainti sekä aluetta koskevat lähtö-

Lisätiedot

LAPUAN KAUPUNKI 8. LIUHTARIN KAUPUNGINOSA ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS KORTTELI 849 OAS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.3.

LAPUAN KAUPUNKI 8. LIUHTARIN KAUPUNGINOSA ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS KORTTELI 849 OAS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.3. LAPUAN KAUPUNKI 8. LIUHTARIN KAUPUNGINOSA ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS KORTTELI 849 OAS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.3.2014 18.3.2014 Lapuan kaupunki Maankäyttö- ja kiinteistöosasto Poutuntie

Lisätiedot

TEIKANKAAN KAUPUNGINOSA (13), TEIKANKAAN LÄNSIOSA ASEMAKAAVAN LAAJENNUS

TEIKANKAAN KAUPUNGINOSA (13), TEIKANKAAN LÄNSIOSA ASEMAKAAVAN LAAJENNUS Liite _ TEIKANKAAN KAUPUNGINOSA (13), TEIKANKAAN LÄNSIOSA ASEMAKAAVAN LAAJENNUS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 20.2.2018. tark 22.10.2018 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitustoimi 2018 1. SUUNNITTELUALUE

Lisätiedot

HUMPPILA-URJALAN TUULIVOIMAPUISTO OSAYLEISKAAVA

HUMPPILA-URJALAN TUULIVOIMAPUISTO OSAYLEISKAAVA HUMPPILA-URJALAN TUULIVOIMAPUISTO OSAYLEISKAAVA MIKSI TUULIVOIMAKAAVA? Tuulivoimalaitos tarvitsee rakennusluvan, jonka myöntämisen edellytyksenä on ensisijaisesti voimassa oleva oikeusvaikutteinen maankäytön

Lisätiedot

LAPUAN KAUPUNKI 11. KOSKIKYLÄN KAUPUNGINOSA

LAPUAN KAUPUNKI 11. KOSKIKYLÄN KAUPUNGINOSA LAPUAN KAUPUNKI 11. KOSKIKYLÄN KAUPUNGINOSA ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS HUHTALANTIE VÄLI KOULUKATU-TILHENTIE OAS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 5.10.2015 5.10.2015 Lapuan kaupunki Maankäyttö-

Lisätiedot

PADASJOKI KEULAINMETSÄN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Keulainniemi OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

PADASJOKI KEULAINMETSÄN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Keulainniemi OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PADASJOKI KEULAINMETSÄN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Keulainniemi OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Suunnittelualue ja maanomistus Päiväys 9.1.2017 Alue sijaitsee Padasjoen kunnan Jokioisten kylässä

Lisätiedot

yleisesti nähtävänä Karijoen kunnanvirastossa PUHEENJOHTAJA

yleisesti nähtävänä Karijoen kunnanvirastossa PUHEENJOHTAJA KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 25 26 27 28 8 29 9 30 10 31 32 33 34 35 36 37 24.02.2014 klo 19.00-. Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali.

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MYRSKYLÄ Päiväys 15.6.2015 KOSKENKYLÄNTIEN YRITYSALUE ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) laaditaan kaavoituksen

Lisätiedot

LANATIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS

LANATIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS PAIMION KAUPUNKI Tekninen ja ympäristöpalvelut Kaavoitus LANATIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA vireille tulo:..2016 päivitetty: 16.12.2016 on lakisääteinen (MRL 63 ) kaavan

Lisätiedot

SUOLAHDEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 3. KAUPUNGINOSAN KORTTELEISSA 9, 14 JA KUKKULANPUISTOSSA

SUOLAHDEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 3. KAUPUNGINOSAN KORTTELEISSA 9, 14 JA KUKKULANPUISTOSSA SUOLAHDEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 3. KAUPUNGINOSAN KORTTELEISSA 9, 14 JA KUKKULANPUISTOSSA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 28.7.2006 Suunnittelualue ja nykyinen maankäyttö Voimassa olevan kaavan

Lisätiedot

KAPTENSKANPOLUN ASEMAKAAVAN MUUTOS

KAPTENSKANPOLUN ASEMAKAAVAN MUUTOS PAIMION KAUPUNKI Tekninen ja ympäristöpalvelut Kaavoitus KAPTENSKANPOLUN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA vireille tulo:..2017 päivitetty: 10.1.2017 on lakisääteinen (MRL 63 ) kaavan

Lisätiedot

Asemakaavamuutos koskien Kurikan kaupungin kaupunginosaa 19 Jalasjärvi. Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen Osallistumis- ja Arviointisuunnitelma.

Asemakaavamuutos koskien Kurikan kaupungin kaupunginosaa 19 Jalasjärvi. Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen Osallistumis- ja Arviointisuunnitelma. Liite 1. 1(12) Asemakaavamuutos koskien Kurikan kaupungin kaupunginosaa 19 Jalasjärvi. Asemakaavan muutoksella muutetaan Jalasjärven kirkonkylän korttelia 326 ja 327. Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 11.9.2012 tark. 15.10.2013

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 11.9.2012 tark. 15.10.2013 OAS 1 (6) 15.10.2013 Kirkonkylän asemakaavan muutos TUUSNIEMEN KUNTA KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KULAJOEN ALUE OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 11.9.2012 tark. 15.10.2013 MIKÄ ON OSALLISTUMIS

Lisätiedot

SAPPEEN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

SAPPEEN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma FCG Finnish Consulting Group Oy Jouko ja Minna Poukkanen SAPPEEN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN Osallistumis- ja arviointisuunnitelma FCG Finnish Consulting Group Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

MEIJERITIEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS, LÄNSIOSA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

MEIJERITIEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS, LÄNSIOSA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PAIMION KAUPUNKI Tekninen ja ympäristöpalvelut Kaavoitus MEIJERITIEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS, LÄNSIOSA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA vireille tulo: 11.5.2015 päivitetty: 4.2.2016 on lakisääteinen

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MYNÄMÄEN KUNTA 1.1 KATTELUKSEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS TYÖNUMERO: E27437 PÄIVÄYS: 8.1. 2015, TARK. 4.9. 2015 Sweco Ympäristö Oy MYNÄMÄEN KUNTA Katteluksen

Lisätiedot

tark Leivonmäen kunta Niinniemen alueen asemakaava. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

tark Leivonmäen kunta Niinniemen alueen asemakaava. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 8.8.2007 tark. 11.1.2010 Leivonmäen kunta Niinniemen alueen asemakaava Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 11.1.2010 1 TEHTÄVÄN KUVAUS ESIPUHE Niinniemen alueen asemakaavoitus käynnistyi virallisesti

Lisätiedot

ASIKKALA, PÄIJÄNNE RISTIKALLION RANTA-ASEMAKAAVA

ASIKKALA, PÄIJÄNNE RISTIKALLION RANTA-ASEMAKAAVA INSINÖÖRITOIMISTO POUTANEN OY ASIKKALA, PÄIJÄNNE RISTIKALLION RANTA-ASEMAKAAVA Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 10.5.2019 Kaava-alueen rajaus Insinööritoimisto Poutanen Oy Linnankatu 9 13100 Hämeenlinna

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO No 1/2016. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1

KUNNANVALTUUSTO No 1/2016. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANVALTUUSTO No 1/2016 KOKOUSAIKA 07.03.2016 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 2 3 4 5 1 6 2 7 8 Kokouksen

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO 1 KITTILÄN KUNTA, 1. kunnanosa, Kittilä Kirkonkylän asemakaavamuutos (Ylä-Kittilän niitty) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 8.12.2014 Ilmakuva Maanmittauslaitos 2013 2 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA LUUMÄKI RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTTAMINEN Keskinen/ Tilat Järvikannas 1:34 ja Ellivuori 1:57 Kelkjärvi/Tilat Järvelä 1:68 ja Soramäki 1:129 Päiväys 23.1.2017 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Osallistumis-

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS NS. MAJARAN PELLOLLE

ASEMAKAAVAN MUUTOS NS. MAJARAN PELLOLLE PÄLKÄNE, KUNTAKESKUS ASEMAKAAVAN MUUTOS NS. MAJARAN PELLOLLE OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 10.2.2011 YHTEYSTIEDOT Pälkäneen kunta Osoite: Keskustie 1, 36600 Pälkäne Puh: 03-57911, fax 03 536 1050

Lisätiedot

Liite 7. Lakiakankaan tuulivoimayleiskaava, Karijoki. Lakiakankangas 1 tuulivoimakaava 1 (7)

Liite 7. Lakiakankaan tuulivoimayleiskaava, Karijoki. Lakiakankangas 1 tuulivoimakaava 1 (7) Lakiakankangas 1 Malinen Pertti Liite 7 1 (7) 16.2.2014 Lakiakankaan tuulivoimayleiskaava, Karijoki FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy Yrittäjänkatu 13, PL 186, 65101 Vaasa Puh. 010 4090, fax 010 409 6999,

Lisätiedot

KUNNANHALLITUS No 16/2016

KUNNANHALLITUS No 16/2016 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 16/2016 KOKOUSAIKA 24.11.2016 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 174 175 176 177 178 179 180

Lisätiedot

A Asemakaavan muutos. Hirsimetsäntie 5-7 (Kivistönmäki), Kiveriö. Lahti.fi

A Asemakaavan muutos. Hirsimetsäntie 5-7 (Kivistönmäki), Kiveriö. Lahti.fi A-2701 1 (6) A-2701 Asemakaavan muutos 25.4.2018 Hirsimetsäntie 5-7 (Kivistönmäki), Kiveriö Lahti.fi A-2701 2 (6) Asemakaavan muutos laaditaan Kiinteistö Oy Lahden Hirsimetsäntie 5 sekä JMK Investment

Lisätiedot

YLÄ-VISTA URHEILUPUISTON ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

YLÄ-VISTA URHEILUPUISTON ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA YLÄ-VISTA URHEILUPUISTON ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA vireille tulo: 30.5.2018 päivitetty: 15.5.2018, 8.11.2018 on lakisääteinen (MRL 63 ) kaavan laatimiseen liittyvä asiakirja,

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA RAHKOLAN KAUPUNGINOSAN (3) VÄHÄINEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSA KORTTELIA 16 KIINTEISTÖT 143-406-12-5, 143-406-12-7 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 12.6.2019 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitustoimi 2019 1.

Lisätiedot

OSALLISTUMI S - JA ARVIOI NTI SUUNNI TE LM A

OSALLISTUMI S - JA ARVIOI NTI SUUNNI TE LM A TENGBOM ERIKSSON ARKKITEHDIT OY OSALLISTUMI S - JA ARVIOI NTI SUUNNI TE LM A SÄKYLÄN KUNTA SÄKYLÄN LIIKEALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS PÄIVÄYS: 16.12.2013, TARK. 9.4.2014, 30.11.2015 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Lisätiedot

Sallatunturin matkailukeskuksen korttelin 32. LPA, VL ja VP-alueiden asemakaavan muutos, Karhulammen hotelli

Sallatunturin matkailukeskuksen korttelin 32. LPA, VL ja VP-alueiden asemakaavan muutos, Karhulammen hotelli 1 Sallatunturin matkailukeskuksen korttelin 32. LPA, VL ja VP-alueiden asemakaavan muutos, Karhulammen hotelli Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Kuva 1. Ilmakuva suunnittelualueelta ja suunnittelualueen

Lisätiedot

JOUTSENSUVAN ASEMAKAAVA

JOUTSENSUVAN ASEMAKAAVA ORIMATTILA JOUTSENSUVAN ASEMAKAAVA Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Virenojan kylässä vanhan tiilitehtaan alue ja tien toisella puolella Ritalan tila 1 KAAVA-ALUEEN SIJAINTI JA KUVAUS Tehtävänä on

Lisätiedot

Merikarvia Sata aurinkoista päivää enemmän

Merikarvia Sata aurinkoista päivää enemmän Sata aurinkoista päivää enemmän OSALLISUTMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) Kirkonkylän asemakaavan muutos - Värenmäki MERIKARVIAN KUNTA 3.2.2016 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma on lakisääteinen

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Pitkämön tekojärven tilan 7:391 ranta-asemakaavan muutos

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Pitkämön tekojärven tilan 7:391 ranta-asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 16.3.2016 KURIKAN KAUPUNKI Pitkämön tekojärven tilan 7:391 ranta-asemakaavan muutos OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukaan

Lisätiedot

1 (5) YMPLTK. 24.3.2014 ASEMAKAAVA: Kivilähteen yritysalueen laajennus (Siltatien ympäristö)

1 (5) YMPLTK. 24.3.2014 ASEMAKAAVA: Kivilähteen yritysalueen laajennus (Siltatien ympäristö) YLÖJÄRVI 1 (5) YMPLTK. 24.3.2014 ASEMAKAAVA: Kivilähteen yritysalueen laajennus (Siltatien ympäristö) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Suunnittelualue Suunnittelualue sijaitsee Kivilähteen teollisuusalueen

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Teollisuusalueen asemakaavan muutos 1 (5) Leskinen Timo 10.4.2018 Teollisuusalueen OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Mikä on osallistumis- ja? Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee kaavoitustyöhön

Lisätiedot

Suunnittelualue. Nykytilanne. SÄKYLÄN KUNTA Sivu 1 / 7 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA. Muronkulman ranta-asemakaavan muutos

Suunnittelualue. Nykytilanne. SÄKYLÄN KUNTA Sivu 1 / 7 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA. Muronkulman ranta-asemakaavan muutos SÄKYLÄN KUNTA Sivu 1 / 7 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Muronkulman ranta-asemakaavan muutos Säkylän keskustan luoteispuolelle laaditaan ranta-asemakaavan luonnos kiinteistöille 738-401-17-4 ja

Lisätiedot

SIMO Simojoen yleiskaavan muutos Tila Harjusranta RN:o 14:58 (Lohiranta Oy) Tila Vehkaperä RN:o 48:4 (Simon kunnan tila Hannilassa) Tila RN:o 50:3

SIMO Simojoen yleiskaavan muutos Tila Harjusranta RN:o 14:58 (Lohiranta Oy) Tila Vehkaperä RN:o 48:4 (Simon kunnan tila Hannilassa) Tila RN:o 50:3 SIMO Simojoen yleiskaavan muutos Tila Harjusranta RN:o 14:58 (Lohiranta Oy) Tila Vehkaperä RN:o 48:4 (Simon kunnan tila Hannilassa) Tila RN:o 50:3 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) SIMON KUNTA

Lisätiedot

TAMMELA TAAJAMAN ASEMAKAAVAMUUTOS JA LAAJENNUS TAAJAMA-ALUEEN OSA-ALUE 5; RAUHANIEMEN-MATINTUOMION ALUEEN ASEMAKAAVA

TAMMELA TAAJAMAN ASEMAKAAVAMUUTOS JA LAAJENNUS TAAJAMA-ALUEEN OSA-ALUE 5; RAUHANIEMEN-MATINTUOMION ALUEEN ASEMAKAAVA TAMMELA TAAJAMAN ASEMAKAAVAMUUTOS JA LAAJENNUS TAAJAMA-ALUEEN OSA-ALUE 5; RAUHANIEMEN-MATINTUOMION ALUEEN ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Sijainti ja nykytilanne: Suunnittelualueen pinta-ala

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 118-AK1502 SAUVON KUNTA KULMALA-TIMPERIN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 12.1.2015 Nosto Consulting Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 (6) Suunnittelualue Suunnittelualue

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka. Tilan Joensuu RN:o 20:25 asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka. Tilan Joensuu RN:o 20:25 asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Tilan Joensuu RN:o 20:25 asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 7.4.2015 Ilmakuva Maanmittauslaitos 2015 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

Asemakaavamuutos koskien Kurikan kaupungin kaupunginosaa 19 Jalasjärvi. Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen Osallistumis- ja Arviointisuunnitelma.

Asemakaavamuutos koskien Kurikan kaupungin kaupunginosaa 19 Jalasjärvi. Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen Osallistumis- ja Arviointisuunnitelma. Liite 1. 1(13) Asemakaavamuutos koskien Kurikan kaupungin kaupunginosaa 19 Jalasjärvi. Asemakaavan muutoksella muutetaan Jalasjärven kirkonkylän korttelia 504. Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen Osallistumis-

Lisätiedot

Merikarvia Sata aurinkoista päivää enemmän

Merikarvia Sata aurinkoista päivää enemmän Sata aurinkoista päivää enemmän OSALLISUTMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) Kirkonkylän asemakaavan muutos Oloneuvoksentie MERIKARVIAN KUNTA 29.5.2017 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma on lakisääteinen

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 Loviisan kaupunki Tekninen keskus Kaavoitus- ja arkkitehtitoimisto KORTTELIN 316 OSAN ASEMAKAAVANMUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Tässä suunnitelmassa esitetään kaavoitushankkeen sijainti

Lisätiedot

OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4.3.2013 KOKEMÄEN KAUPUNKI RISTEN VANHAN KOULUN ASEMAKAAVA RISTEN (201) KAUPUNGINOSAN OSAKORTTELI 1 Osallistumis- ja arviointisuunnitelmaa (OAS) täydennetään

Lisätiedot

Asemakaavamuutos koskien Kurikan kaupungin kaupunginosaa 19 Jalasjärvi. Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen Osallistumis- ja Arviointisuunnitelma.

Asemakaavamuutos koskien Kurikan kaupungin kaupunginosaa 19 Jalasjärvi. Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen Osallistumis- ja Arviointisuunnitelma. Liite 1. 1(12) Asemakaavamuutos koskien Kurikan kaupungin kaupunginosaa 19 Jalasjärvi. Asemakaavan muutoksella muutetaan Jalasjärven kirkonkylän korttelia 403. Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen Osallistumis-

Lisätiedot

Asemakaavamuutos koskien Kurikan kaupungin kaupunginosaa 19 Jalasjärvi. Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen Osallistumis- ja Arviointisuunnitelma.

Asemakaavamuutos koskien Kurikan kaupungin kaupunginosaa 19 Jalasjärvi. Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen Osallistumis- ja Arviointisuunnitelma. Liite 1. 1(13) Asemakaavamuutos koskien Kurikan kaupungin kaupunginosaa 19 Jalasjärvi. Asemakaavan muutoksella muutetaan Jalasjärven kirkonkylän korttelia 44. Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen Osallistumis-

Lisätiedot

Stormhälla Stora ja Lilla Tallholmen saarten ja ranta- alueen asemakaava ja asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Stormhälla Stora ja Lilla Tallholmen saarten ja ranta- alueen asemakaava ja asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma H A N G O N K A U P U N K I Stormhälla Stora ja Lilla Tallholmen saarten ja ranta- alueen asemakaava ja asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 28.1.2013 / 6.3.2013 / 27.3.2013/ 31.1.2014/

Lisätiedot