Seurakuntakeskus, juhlasali Hämeenkatu 16. poissa. poissa. poissa. Pentti Helttunen Hyvinkäällä

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Seurakuntakeskus, juhlasali Hämeenkatu 16. poissa. poissa. poissa. Pentti Helttunen Hyvinkäällä 18.12.2013"

Transkriptio

1 ESITYSLISTA Nro 4/2013 Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA Sivu 1(14) 57 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Keskiviikko klo Seurakuntakeskus, juhlasali Hämeenkatu 16 Helttunen Pentti, pj Ahtikari Markku Ala-Paavola Sinikka Haapamäki Aila Hakala Hanna Heimonen Taisto Helén Anette Heroja Matti Hintikka Esa Hirvonen Aila Hutri Yrjö Häkkilä Hilkka Jantunen Marja Järvinen Eira Kallio Sirpa Karhunen Tuula Karppinen Hannele poissa poissa Kivistö Charlotta Kokko Annika Koski Matti Laine Marja-Leena Löytty Aino Mc Leod Smith Jasmina Orenius Aija Paananen Eeva-Liisa Paukku Lea Pietilä Nina Rantala Kyllikki Rantanen Marjo Tauriainen Tarja Valtonen Mika Vilppunen Pirkko Virtanen Marja-Leena Rajala Inga-Lill, varavalt. poissa MUUT SAAPUVILLA OLLEET Kirkkoneuvosto: Järvinen Ilkka Huuskonen Reijo Kaipainen Risto Kiuttu Pekka Pallonen Jouni Lätti Jouni Ersta Jorma Marjamäki Ritva poissa kirkkoherra talousjohtaja tiedottaja hallintosihteeri ASIAT ALLEKIRJOITUS Puheenjohtaja Pöytäkirjanpitäjä PÖYTÄKIRJA ON TARKASTETTU Pentti Helttunen Hyvinkäällä Allekirjoitukset Ritva Marjamäki Marja-Leena Laine Aija Orenius

2 Kirkkovaltuusto Kokouksen avaus 45 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Alkuvirren 7 ja hartauden jälkeen puheenjohtaja avasi kokouksen. Suoritetaan nimenhuuto ja todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Kokouskutsu asialuetteloineen on lähetettävä kirkkovaltuuston ja kirkkoneuvoston jäsenille viimeistään viikkoa ennen kokousta sekä pidettävä seurakunnan ilmoitustaululla viikon ajan ennen kokousta (KJ: 8:5, 1-2). Seurakunnan toimielin on päätösvaltainen, kun enemmän kuin puolet jäsenistä on saapuvilla (KL 7:4, 1). Kokouskutsu asialuetteloineen on lähetetty valtuutetuille ja kirkkoneuvoston jäsenille ja se on ollut nähtävänä seurakunnan virallisella ilmoitustaululla seurakuntakeskuksessa Ehdotus: Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Päätös: Suoritetussa nimenhuudossa todettiin 33 valtuutetusta olevan paikalla 30 varsinaista valtuutettua ja yksi varavaltuutettua. Varavaltuutetuista oli paikalla Inga-Lill Rajala. Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. 46 Pöytäkirjan tarkastaminen ja nähtävillä pitäminen Ehdotus: Pöytäkirjantarkastajiksi valitaan valtuutetut Marja-Leena Laine ja Aija Orenius. Pöytäkirja tarkastetaan keskiviikkona kirkkoherranvirastossa. Tarkastettu pöytäkirja pidetään nähtävillä kirkkoherranvirastossa viraston aukioloaikana. Ilmoitus pöytäkirjan nähtävillä pitämisestä on seurakunnan virallisella ilmoitustaululla Päätös: Ehdotus hyväksyttiin. 47 Kokousasioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen Ehdotus: Päätös: Valtuutetuille jaettu esityslista hyväksytään kokousasioiden käsittelyjärjestykseksi. Ehdotus hyväksyttiin.

3 Kirkkovaltuusto Palvelevan puhelimen yhteistyösopimus Palvelevan puhelimen toiminta on kirkon valtakunnallinen palvelu, jota seurakunnat yhteistyössä ylläpitävät ja toteuttavat. Puhelinpäivystys arkisin klo 18 01, viikonloppuisin klo tapahtuu noin 30 eri puolilla maata sijaitsevien toimipisteiden kautta. Toimipisteet ovat muodostuneet teleliikennealueittain, mutta nykyisin palvelu on digitaalisen tekniikan vuoksi valtakunnallisesti yhteinen. Monet toimipisteet ovat useiden seurakuntien yhteisiä tai niitä ylläpitää seurakuntayhtymä. Osassa toimipisteistä on täysitoimisia toiminnasta vastaavia työntekijöitä, useimmissa toiminnan pyörittäminen on yksi osa työntekijän työnkuvasta. Puhelinpäivystys tapahtuu pääasiassa vapaaehtoisvoimin, kuitenkin myös työntekijöitä toimii päivystäjinä. Kirkon kriisipuhelin perustuu palvelevan puhelimen organisaatioon. Toimintaa koordinoi kirkkohallituksen työalasihteeri. Vuonna 2014 Palveleva puhelin Suomessa täyttää 50 vuotta. Hyvinkään palvelevan puhelimen toimipiste vastaa vuosittain noin puheluun. Toiminnassa on mukana noin 30 vapaaehtoista päivystäjää. Päivystys tapahtuu Hyvinkäällä seurakunnan tiloissa tiistaisin, perjantaisin, lauantaisin ja sunnuntaisin klo Vapaaehtoisia on tällä hetkellä mukana Hyvinkäältä, Hausjärveltä ja Riihimäeltä. Päivystäjäkoulutukseen on ollut osallistujia myös Lopelta, josta on aikaisempina vuosina ollut mukana päivystäjiä. Toimipisteen vastaava työntekijä huolehtii päivystysvuorojen täyttämisestä ja vapaaehtoisten koulutuksesta. Yhteistyösopimuksen uudistamisen myötä on nyt mahdollisuus kehittää toimintaa sopimuksessa mukana olevien seurakuntien kanssa ja aktivoida laajemmin niiden vapaaehtoisia osallistumaan. Sielunhoidon ja vertaistuen tarve ei ajassamme vähene vaikka seurakuntien resurssit esim. henkilöstökulujen osalta vähenevät. Henkilötyövuosina mitattuna vapaaehtoisten työpanos on kokonaiskirkon tasolla merkittävä. Vapaaehtoiset valitaan haastattelun perusteella ja koulutetaan tehtäväänsä, monet heistä pysyvät tehtävässään vuosikausien ajan ja kokevat sen hyvin mielekkäänä. Merkittävä osa vapaaehtoisista on miehiä. Kuten tilastot osoittavat, keskustelun tarvetta on huomattavasti runsaammin kuin mihin nykyisillä resursseilla pystytään vastaamaan. Telealueen 019 yksitoista seurakuntaa ovat käsitelleet Palvelevan puhelimen yhteistyösopimuksen muutoksen kirkkoneuvostoissaan ja ne ovat hyväksyneet ehdotetun muutoksen, joka lakkauttaa vuonna 1998 solmitun yhteistyösopimuksen. Näin ollen Hyvinkään, Lohjan ja Porvoon toimipisteet jatkavat toimintaa itsenäisinä. Muutos ei vaikuta Palvelevan puhelimen toimintaan käytännön tasolla, vaan se jatkuu kirkkohallituksen ohjaamalla tavalla.

4 Kirkkovaltuusto Hyvinkään toimipisteen osalta muutos merkitsee yhteistyösopimuksen uusimista ja ajan tasalle saattamista Hausjärven, Lopen, Mäntsälän ja Riihimäen seurakuntien kanssa. Sopimusluonnos on liitteenä 1. Liitteenä 2 on laskelma Palvelevan puhelimet kuluista sekä tilastotietoa Palvelevasta puhelimen toiminnasta. Kirkkoneuvosto hyväksyi osaltaan sopimuksen kokouksessaan ja päätti esittää sen kirkkovaltuuston hyväksyttäväksi. Samalla hyväksyttiin veloitusperusteet, joiden mukaan vuoden 2014 maksu on 0,21 /seurakunnan jäsen. Vuoden 2013 osallistumismaksu peritään edellisen sopimuksen mukaisena 0,08 /seurakunnan jäsen. Päätös on lähetetty Hausjärven, Lopen, Mäntsälän ja Riihimäen seurakuntien kirkkoneuvostojen hyväksyttäväksi. Ehdotus: KN Päätös: Hyväksytään sopimus liitteenä 1 olevan sopimusluonnoksen mukaisena. Sopimus hyväksyttiin ehdotuksen mukaisesti. 49 Jäsenen ja varajäsenen valinta Mäntsälän seurakunnan kehitysvammaistyön johtokuntaan vuosiksi Mäntsälän seurakunnan kehitysvammaistyön johtokunnan jäsenten kaksivuotinen kausi päättyy vuoden 2013 lopussa. Uudenmaan kehitysvammaistyön pappi Tiina Peippo toteaa kirjeessään : Vuorokierron mukaan seuraavalle kaksivuotiskaudelle valitaan varsinaiset jäsenet seuraavista seurakunnista: Hyvinkää, Järvenpää, Karjaan suomalainen, Karkkila, Kirkkonummen suomalainen, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pukkila, Sipoon suomalainen ja Tuusula. Kirkkovaltuusto valitsi kokouksessaan Hyvinkään seurakunnasta vuosiksi jäseneksi Tapio Piilolan ja varajäseneksi Taisto Heimonen.

5 Kirkkovaltuusto Kirkkoneuvosto päätti kokouksessaan esittää kirkkovaltuustolle, että se valitsee Hyvinkään seurakunnasta jäsenen ja varajäsenen Mäntsälän seurakunnan kehitysvammaistyön johtokuntaan vuosiksi Ehdotus: Valitaan Hyvinkään seurakunnasta jäsen ja varajäsen Mäntsälän seurakunnan KN kehitysvammaistyön johtokuntaan vuosiksi Päätös: Valtuutettu Lea Paukku esitti, että varsinaiseksi jäseneksi valitaan Taisto Heimonen. Valtuutettu Hannele Karppinen esitti, että varajäseneksi valitaan Mika Valtonen. Tehdyt esitykset hyväksyttiin yksimielisesti. 50 Rovastikunnallinen hallintoväen tapaaminen Hyvinkäällä edustajien nimeäminen seurakuntarakennetyöryhmään Hyvinkään seurakuntakeskukseen oli kutsuttu rovastikunnalliseen hallintoväen tapaamiseen kirkkoherrat, talousvastaavat, hallintopäälliköt/ sihteerit, kirkkovaltuustojen puheenjohtajat sekä kirkkoneuvostojen varapuheenjohtajat Hyvinkään, Järvenpään, Keravan, Mäntsälän, Nurmijärven, Pornaisten, Sipoon suom., Sipoon ruots. sekä Tuusulan seurakunnista. Tapaamisen aiheena oli seurakuntarakennemuutos. Sysäyksen tapaamiselle antoi viime kevään Nurmijärven ja Tuusulan rovastikuntien kirkkoherrojen kokous, jossa oli esitetty toive kuulla, mitä vaikutuksia kahdeksan kunnan liitosselvityksillä olisi vastaavasti alueen seurakuntiin. Tilaisuuteen oli pyydetty kolme esitystä: Kahdeksan kunnan liitosselvitys Hyvinkään kaupunginhallituksen puheenjohtaja Annika Kokko, joka toimii kahdeksan kunnan yhdistymisselvityksen ohjausryhmän puheenjohtajajana, kertoi kuntien liitosselvityksen tilanteesta, liite 3. Uusi seurakuntayhtymä 2015: mistä oikeasti on kysymys Nurmijärven seurakunnan hallintopäällikkö Sami Ojala esitteli puheenvuorossaan Uusi seurakuntayhtymä 2015 mallin päälinjoja, liite 4. Luottamusta luomassa seurakuntien mahdollisuudet ja haasteet kuntarajojen ja kirkollisen lainsäädännön muutoksissa Hiippakuntadekaani Kai Peltonen kertoi seurakuntien haasteista kuntarajojen ja kirkollisen lainsäädännön muutoksissa, liite 5. Tilaisuudesta laadittu muistio on liitteenä 6.

6 Kirkkovaltuusto Kuntatilanteesta Kuntarakennelaki on astunut voimaan Kuntien selvitysvelvollisuus on alkanut heti lain voimaan tultua. Kuntarakenneselvitysten ja yhdistymisesitysten määräaika päättyy kuusi kuukautta sen jälkeen, kun sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämistä koskeva laki (sote-järjestämislaki) on hyväksytty eduskunnassa. Laki on tarkoitus tuoda eduskunnan käsiteltäväksi keväällä Kuntien tulee ilmoittaa ministeriölle mennessä, minkä kunnan tai kuntien kanssa ne yhdistymistä selvittävät. Kuntarakenteiden selvityksiä on käynnissä useita samanaikaisesti, mm. Keski-Uudenmaan kahdeksan kunnan selvitys (Hyvinkää, Järvenpää, Kerava, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen, Sipoo ja Tuusula). Seurakuntien tilanteesta Hyvinkään tilaisuudessa todettiin mm., että kuntarakenteen muutosta on seurakunnissa seurattava tiiviisti, koska kuntien rakennemuutokset vaikuttavat tämänhetkisen lainsäädännön mukaan myös seurakuntiin. Nähtiin, että tapaamisessa mukana olleiden seurakuntien olisi myös mahdollisimman pian aloitettava omaa selvitystyötään. Tehtävää varten tulisi nimetä valmistelutyöryhmä. Uusi seurakuntayhtymä 2015/Sami Ojalan esityksestä koottua Kirkkohallitus valmistelee parhaillaan esitystä kirkolliskokoukselle seurakuntarakenteen uudistamiseksi työnimellä "Uusi seurakuntayhtymä 2015". Uusi seurakuntayhtymä 2015 koostuu seurakunnista, jotka nähdään kirkon elämän ja toiminnan perusyhteisöinä. Seurakunnat ovat alueellisesti rajattuja, kirkon jäsenistä muodostuvia kuulumisyhteisöjä, joissa on oma kirkko ja kirkkoherra. Niissä järjestetään jumalanpalvelukset säännöllisesti. Seurakunnat päättävät itsenäisesti muun hengellisen työn järjestämisestä alueellaan. Esityksen mukaan jatkossa kaikki seurakunnat kuuluisivat seurakuntayhtymiin. Uusi seurakuntayhtymä 2015 itsessään on kevytrakenteinen palveluorganisaatio, jonka tehtävänä on mahdollistaa seurakuntatyö seurakunnissa. Seurakuntayhtymässä hoidetaan talouteen, hallintoon, kiinteistö- ja hautaustoimeen, viestintään sekä henkilöstöhallintoon liittyviä asioita. Uudessa mallissa työnantajana toimii seurakuntayhtymä. Seurakuntayhtymä perustaa ja lakkauttaa virat sekä solmii työsopimussuhteet. Virat ja työsopimussuhteet ovat kuitenkin sijoitettuna seurakuntiin. Pää- tai sivutoiminen yhtymärovasti vastaa seurakuntayhtymän hengellisestä johtamisesta, yhteisten työmuotojen yleisjohtamisesta ja strategioista sekä edustaa seurakuntayhtymää ulospäin. Seurakuntayhtymän henkilöstön (pl. yhteinen seurakuntatyö) esimiehenä toimii seurakuntayhtymän talouden ja hallinnon johtava viranhaltija. Yhtymärovasti toimii talouden ja hallinnon johtavan viranhaltijan esimiehenä. Seurakuntayhtymän hallintoa hoitavat yhteinen kirkkovaltuusto, yhteinen kirkkoneuvosto, johtokunnat sekä seurakuntayhtymän viranhaltijat. Yhteisen kirkkoneuvoston puheenjohtajana toimii vaaleilla valittu luottamushenkilö. Seurakunnan jäsenet valitsevat suoralla vaalilla sekä seurakuntaneuvoston että yhteisen kirkkovaltuuston.

7 Kirkkovaltuusto Kirkkolakiin ja -järjestykseen laaditaan säännökset, jotka antavat selkeät puitteet seurakunnan ja seurakuntayhtymän toiminnasta ja hallinnosta. Puitteiden sisällä seurakunnan ja seurakuntayhtymän välinen vastuujako voi vaihdella. Uudessa mallissa seurakuntien itsehallinto on pyritty pitämään mahdollisimman laajana. Uusi seurakuntayhtymä 2015 pyrkii entistä paremmin tunnistamaan seurakuntien erilaisuuden ja mahdollistaa myös erikokoisten seurakuntien elinvoimaisuuden samassa seurakuntayhtymässä. Kirkolliskokouksen linjauksia Kirkolliskokous käsitteli kevätistunnossaan seurakuntarakenteiden kehittämisen päälinjoja. Kirkkohallituksen esityksen ja hallintovaliokunnan mietinnön pohjalta kirkolliskokous teki 19 linjausta, joiden perusteella valmisteluja jatketaan. Piispainkokous antaa linjauksista oman lausuntonsa. Valmistelujen seuraavassa vaiheessa tehdään vaadittavat kirkkolain, kirkkojärjestyksen ja kirkon vaalijärjestyksen muutosehdotukset. Seurakuntarakenteet palaavat kirkolliskokouksen käsittelyyn lainsäädäntöasiana toukokuussa Lainsäädännön muutokset vaativat taakseen ¾ määräenemmistön. Hyvinkään tapaamisessa sovittua Koolla olleet yhdeksän seurakunnan edustajat sopivat, että esitys kunkin seurakunnan osallistumisesta yhteiseen selvitystehtävään viedään kirkkoneuvostojen kautta kirkkovaltuustojen päätettäväksi. Mikäli kirkkovaltuusto päättää, että seurakunta lähtee mukaan selvitystyöhön, nimeää se 2 3 edustajaa selvitystyöryhmään, joka tulee organisoimaan selvitystyön jatkotyöskentelyä. Kirkkovaltuustojen valitsemat edustajat kokoontuvat ensimmäiseen tapaamiseensa Järvenpään seurakunnassa Kokoonkutsujana toimii Järvenpään seurakunnan kirkkoherra Vesa Koivisto. Kirkkoneuvosto merkitsi kokouksessaan tiedoksi liitteenä olevat esitykset kunta- ja seurakuntarakennevalmisteluista ja -selvityksistä sekä päätti esittää kirkkovaltuustolle, että Ehdotus KN Päätös: Kirkkovaltuusto 1. Merkitsee oheiset kunta- ja seurakuntarakennevalmistelut ja selvitykset tiedoksi. 2. Päättää, että Hyvinkään seurakunta lähtee mukaan seurakuntarakenteita selvittävään työhön Keski-Uudenmaan alueella. 3. Valitsee Hyvinkään seurakunnan edustajiksi seurakuntarakenteiden selvitystyötä organisoivaan työryhmään kirkkoherra Ilkka Järvisen, talousjohtaja Jouni Lätin sekä yhden luottamushenkilön. Valtuutettu Marja-Leena Laine totesi puheenvuorossaan, että selvitystyöhön lähteminen on aiheellista. Valtuutettu Sinikka Ala-Paavola kannatti myös selvitystyöhön lähtemistä. Tuli kunta/seurakuntaliitoksia tai ei, selvitystyöstä ei tule olemaan haittaa.

8 Kirkkovaltuusto Keskustelun kuluessa Taisto Heimonen esitti, että luottamushenkilöjäseneksi nimetään kirkkovaltuuston puheenjohtaja Pentti Helttunen, jota esitystä mm. valtuutettu Lea Paukku kannatti. Keskustelun jälkeen Hyvinkään seurakunnan edustajiksi seurakuntarakenteiden selvitystyötä organisoivaan työryhmään oli nimetty kirkkoherra Ilkka Järvinen, talousjohtaja Jouni Lätti ja kirkkovaltuuston puheenjohtaja Pentti Helttunen. 51 Talousarvio vuodeksi 2014 sekä toiminta- ja taloussuunnitelma vuosiksi Toiminnansuunnittelu ja talousarvion laadinta Seurakunnalle on hyväksyttävä jokaista varainhoitovuotta varten viimeistään edellisen vuoden joulukuussa talousarvio. Talousarvion hyväksymisen yhteydessä kirkkovaltuuston on hyväksyttävä myös vähintään kolmea vuotta koskeva toiminta- ja taloussuunnitelma. Talousarviovuosi on toiminta- ja taloussuunnitelmassa ensimmäinen vuosi. Talousarviossa sekä toiminta- ja taloussuunnitelmassa hyväksytään seurakunnan toiminnalliset ja taloudelliset tavoitteet. Talousarvioon otetaan seurakunnan tehtävien hoitamisen ja toiminnallisten tavoitteiden edellyttämät määrärahat. Tuloarvioina siihen otetaan tulot. Talousarviossa on käyttötalous- ja tuloslaskelmaosa sekä investointi- ja rahoitusosa. Talousarviossa on lisäksi osoitettava, miten seurakunnan rahoitustarve katetaan. Talousarviossa ja toiminta- ja taloussuunnitelmassa tai niiden hyväksymisen yhteydessä on päätettävä toimenpiteistä, joilla edellisen vuoden taseen osoittama mahdollinen alijäämä katetaan ottaen huomioon myös talousarvion laatimisvuonna kertyväksi arvioitu yli/alijäämä (KJ 15, :t 1 ja 3). Suunnitelma ja taustatiedot Toimintayksiköt ja tehtäväalueet ovat laatineet annettujen ohjeiden perusteella omat toimintasuunnitelma- ja talousarvioesityksensä. Kirkkoneuvosto on hyväksynyt alaistensa yksiköiden yksityiskohtaiset toimintasuunnitelmat ja määrärahojen käyttösuunnitelmat valmisteluprosessin aikana sillä varauksella, että kirkkovaltuusto tekee niihin vielä muutoksia. Käsittelyprosessista Kirkkovaltuusto on vahvistanut kokouksessaan vuoden 2014 kirkollisveroprosentiksi 1,25 %. Kirkkoneuvosto on käsitellyt henkilöstö- ja investointiyhteenvetoja sekä toimintayksiköiden esityksiä aiemmissa kokouksissaan. Henkilöstön kehittämissuunnitelma on hyväksytty kirkkoneuvoston kokouksessa

9 Kirkkovaltuusto Liite Esitys talousarvioksi 2014 sekä toiminta- ja taloussuunnitelmaksi v Kirkkoneuvosto käsitteli talousarvion sekä toiminta- ja taloussuunnitelman kokouksessaan Kirkkoneuvosto päätti esittää kirkkovaltuustolle: Ehdotus: KN Kirkkovaltuusto 1) Hyväksyy vuoden 2014 talousarvion ja toimintasuunnitelman (erillinen liite), jonka keskeisimmät talousarvioerät ovat seuraavat: Tuloslaskelma: Toimintakate (vastuukate 2) Vuosikate Tilikauden tulos ja ylijäämä Rahoituslaskelma: Tulorahoitus (vuosikate) Tulorahoituksen korjauserät Investoinnit Rahavarojen muutos euroa euroa euroa euroa euroa euroa euroa 2) Hyväksyy vuosien toiminta- ja taloussuunnitelman ohjeellisina. 3) Vahvistaa hautaustoimen hinnaston vuodeksi ) Hyväksyy hautainhoitorahaston vuoden 2014 talousarvion, jonka alijäämä on euroa. Päätös: Kirkkoherra ja talousjohtaja esittelivät käsittelyn aluksi talousarviota 2014 ja toiminta- ja taloussuunnitelmaa vuosiksi toiminnan, hallinnon ja talouden näkökulmista. Yleiskeskustelussa valtuutettu Hilkka Häkkilä totesi ilolla havainneensa, että toimenpiteiden avulla rahoitusvarallisuus on kasvanut ja jatkoi, että tiukkaa taloutta on jatkossakin noudatettava. Valtuutettu Sinikka Ala-Paavola kiitti puheenvuorossaan, että käsittelyssä oleva kirja on erinomainen. Hän oli mielissään siitä, että työntekijöitä ja luottamushenkilöitä tullaan edelleen kouluttamaan toimintasuunnitelmien laatimiseen, mm. tavoitteiden ja mittareiden osalta. Yleiskeskustelun jälkeen kirkkovaltuusto yksimielisesti hyväksyi 1. Vuoden 2014 talousarvion ja toimintasuunnitelman (erillinen liite), jonka keskeisimmät talousarvioerät ovat seuraavat:

10 Kirkkovaltuusto Tuloslaskelma: Toimintakate (vastuukate 2) Vuosikate Tilikauden tulos ja ylijäämä Rahoituslaskelma: Tulorahoitus (vuosikate) Tulorahoituksen korjauserät Investoinnit Rahavarojen muutos euroa euroa euroa euroa euroa euroa euroa 2. Hyväksyi vuosien toiminta- ja taloussuunnitelman ohjeellisina. 3. Vahvisti hautaustoimen hinnaston vuodeksi Hyväksyi hautainhoitorahaston vuoden 2014 talousarvion, jonka alijäämä on euroa.

11 Kirkkovaltuusto Ilmoitusasioita 1. Viranhoitomääräyksiä Pastori Terho Pursiaiselle on pyydetty viranhoitomääräystä vs. V seurakuntapastoriksi Määräys on tuomiokapitulissa viranhaltijapäätöksellä annettu Pastori Paula Kalliolle on pyydetty jatkoa viranhoitomääräykseen vs. VI seurakuntapastoriksi pastori Heidi Kajander-Maavuoren hoitovapaan johdosta. 2. Kirkkohallituksen päätöksen vahvistaminen Opetus- ja kulttuuriministeriö on vahvistanut kirkkohallituksen tekemän päätöksen liittyen Hyvinkään kirkon korjaussuunnitelmiin (kirkon edustan luiskaus/asfaltointi). 3. Kirkonmäeltä-lehden kustantajan valitseminen vuosiksi Kirkkoneuvosto hyväksyi kokouksessaan Kotimaa Oy:n tarjouksen Kirkonmäeltä-lehden kustantamisesta vuosille Seurakuntien yhteiskunnallisista tehtävistä aiheutuvien kustannusten korvaamista koskeva työryhmäselvitys ja hallituksen esitys rahankeräyslain muuttamisesta Kirkkoneuvosto merkitsi kokouksessaan tiedoksi valtiovarainministeriön työryhmän selvityksen sekä esityksen rahankeräyslain muuttamisesta. 5. Kytäjän kirkon murtovahingot ja niiden korvaukset Kirkkoneuvosto merkitsi kokouksessaan vahingot ja niiden korvaukset tiedoksi. Vakuutusyhtiön korvaus eli korvauksen piiriin lasketut kulut olivat euroa. Seurakunnan omavastuu oli euroa, joten vakuutusyhtiön seurakunnalle maksama korvaus-summa oli euroa. 6. Diakoniatyöntekijä Kristiina Leinosen irtisanoutuminen Kirkkoneuvosto on kokouksessaan myöntänyt Kristiina Leinoselle eron diakoniatyöntekijän virasta lukien. 7. Kriminaali- ja päihdetyön diakonian viran jatko Diakonian viran vapauduttua kirkkoneuvosto antoi kokouksessaan palvelusektorin (vastuukappalainen ja diakoniasihteeri) tehtäväksi valmistella kirkkoneuvostolle kaksi vaihtoehtoa: 1. virka täytetään ja 2. virkaa ei täytetä ja mitä nämä vaihtoehdot tarkoittavat tehtävien hoidon kannalta. 8. Hyvinkään seurakunnan saavutettavuusohjelma Kirkkoneuvosto hyväksyi kokouksessaan Hyvinkään seurakunnan saavutettavuusohjelman. 9. Kanslisti Suvi Keinäsen palkaton virkavapaus ja viransijaisen valinta Kirkkoneuvosto myönsi kokouksessaan kirkkoherranviraston kanslistille hoitovapaan jatkoksi palkatonta virkavapautta saakka. Sijaiseksi palkattiin virastossa jo tällä hetkellä sijaisena työskentelevä merkonomi Pirkko Mertanen.

12 Kirkkovaltuusto Kolmen sairaalapastorin valinta Kirkkoneuvosto valitsi kokouksessaan yksimielisesti 1. Hyvinkään sairaalapastorin virkaan pastori Carina Lievendahlin 2. Kellokosken sairaalapastorin virkaan pastori Kai Ojalan ja varalle pastori Elina Jokipaltion sekä 3. Järvenpään sosiaalisairaalan sairaalapastorin virkaan pastori Marja Liisa Liimatan ja varalle pastori Camilla Sundellin. 11. Henkilöstön kehittämissuunnitelma vuodeksi 2014 Kirkkoneuvosto hyväksyi henkilöstön kehittämissuunnitelman vuodeksi 2014 sekä kehittämistarpeet ja kehittämisen painopisteet vuosina Pastori Marko Huhtalan virkavapaus Kirkkoneuvosto on kokouksessaan puoltanut pastori Marko Huhtalan virkavapausanomusta II seurakuntapastorin virasta Hengen Uudistus ry. on kutsunut Marko Huhtalan yhdistyksen kokopäivätoimiseksi toiminnanjohtajaksi vuodeksi 2014, jonka vuoksi Marko Huhtala anoo tuomiokapitulilta virkavapautta. 13. Seurakuntapastorin viransijaisuuden hoito Kirkkoneuvosto on kokouksessaan päättänyt, että mikäli Espoon hiippakunnan tuomiokapituli myöntää pastori Marko Huhtalalle virkavapautta vuodeksi 2014, pyydetään viranhoitomääräystä vs. II seurakuntapastoriksi pastori Auli Heleniukselle, jonka viranhoitomääräys Nurmijärven seurakuntaan on päättynyt marraskuun 2013 lopussa. Valtuutettu kirkolliskokousedustaja Hannele Karppinen kertoi valtuutetuille lopuksi terveisiä marraskuun 2013 kirkolliskokouksesta. Kirkkoherra Ilkka Järvinen muistutti seurakunnan ja kaupungin luottamushenkiöiden yhteisestä kirkkopyhästä ja rakentumispäivästä , jonka tilaisuuden kutsu oli jaettu kaikille jäsenille pöytiin. Samalla kirkkoherra toivotti kaikille hyvää joulua ja toivoi valtuutettujen ottavan kauniin Kauneimmat kirkkomme seinäkalenterin mukaansa. 53 Valitusosoitus ja kokouksen päättäminen Puheenjohtaja antoi valitusosoituksen. Puheenjohtaja kiitti kirkkoherraa valtuutettujen puolesta kauniista kirkkokalenterista ja toivotti kirkkovaltuuston ja neuvoston jäsenille sekä virkamiehille hyvää adventin aikaa sekä joulua. Kirkkovaltuuston varapuheenjohtaja toivotti valtuutettujen puolesta puheenjohtajalle hyvää adventin ja joulun aikaa. Kokous päätettiin virteen 9.

13 VALITUSOSOITUS Kirkkovaltuusto Pykälä 53 MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei kirkkolain 24 luvun 5 :n mukaan saa tehdä kirkollisvalitusta eikä hallintolainkäyttölain 5 :n 1 momentin nojalla ryhtyä julkisista hankinnoista annetun lain mukaiseen hakemusmenettelyyn, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa. Pykälät 44 47, 50, Kirkkolain 24 luvun 14 :n 3 mom:n, Hallintolainkäyttölain 5 :n 2 mom:n, Muun lainsäädännön mukaan seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla. Pykälät ja valituskieltojen perusteet Hankintaa koskevista seuraavista päätöksistä ei kirkkolain 24 luvun 14 :n nojalla saa tehdä kirkollisvalitusta sillä perusteella, että päätös on julkisista hankinnoista annetun lain (1505/1992) vastainen, jos asian tutkiminen kuuluu markkinaoikeuden toimivaltaan. Pykälät VALITUSOSOITUS Valitusviranomainen ja valitusaika Seuraaviin päätöksiin voidaan hakea muutosta kirjallisella valituksella. Valitusviranomainen ja yhteystiedot: Helsingin hallinto-oikeus Käyntiosoite: Ratapihantie 9, HELSINKI Postiosoite: PL 120, HELSINKI Telekopio: (09) Sähköposti: Kirkollisvalitus, pykälät 48 49, 51 Hallintovalitus, pykälät Kirkollisvalitus alistusasiassa Seuraaviin päätöksiin voidaan hakea muutosta kirjallisella valituksella. Valitusviranomainen ja yhteystiedot: Espoon hiippakunnan tuomiokapituli, pykälät Valitusaika 30 päivää 30 päivää Valitusaika 30 päivää Käyntiosoite: Kotikyläntie 3, ESPOO Postiosoite: PL 203, ESPOO Telekopio: (09) Sähköposti: Kirkkohallitus, pykälät 30 päivää PL 185 (Satamakatu 11), HELSINKI Telekopio (09) Sähköposti: Opetusministeriö, pykälät PL 29 (Meritullinkatu 10), VALTIONEUVOSTO Telekopio: 09) (kirjaamo) Sähköposti: 30 päivää Valitusaika alkaa päätöksen tiedoksisaannista.

14 Kirkkovaltuusto Valituskirjelmä Valituskirjelmän sisältö ja allekirjoittaminen Valituskirjelmässä on ilmoitettava valittajan nimi ja kotikunta postiosoite ja puhelinnumero, joihin asian käsittelyä koskevat ilmoitukset valittajalle voidaan toimittaa päätös, johon haetaan muutosta miltä kohdin päätökseen haetaan muutosta ja mitä muutoksia siihen vaaditaan tehtäväksi perusteet, joilla muutosta vaaditaan Valittajan, laillisen edustajan tai asiamiehen on allekirjoitettava valituskirjelmä. Jos valittajan puhevaltaa käyttää hänen laillinen edustajansa tai asiamiehensä taikka jos valituksen laatijana on muu henkilö, on valituskirjelmässä ilmoitettava myös tämän nimi ja kotikunta. Valituskirjelmän liitteet Valituskirjelmään on liitettävä päätös, johon haetaan muutosta, alkuperäisenä tai jäljennöksenä todistus siitä, minä päivänä päätös on annettu tiedoksi, tai muu selvitys valitusajan alkamisajankohdasta asiakirjat, joihin valittaja vetoaa vaatimuksensa tueksi, jollei niitä ole jo aikaisemmin toimitettu viranomaiselle. Asiamiehen, jollei hän ole asianajaja tai julkinen oikeusavustaja, on liitettävä valitukseen valtakirja. Valitusasiakirjojen toimittaminen Hankinta-asian saattaminen markkinaoikeuden käsiteltäväksi Valitusasiakirjat on toimitettava valitusajassa päätöksessä mainitulle valitusviranomaiselle. Omalla vastuulla valitusasiakirjat voi lähettää postitse tai lähetin välityksellä. Postiin valitusasiakirjat on jätettävä niin ajoissa, että ne ehtivät perille valitusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä. H a k e m u s o s o i t u s Asian saattaminen markkinaoikeuden käsiteltäväksi Se, jota asia koskee, voi saattaa päätöksen markkinaoikeuden käsiteltäväksi sillä perusteella, että hankinnassa on menetelty julkisista hankinnoista annetun lain (1505/1992) tai sen nojalla annettujen säännösten tai määräysten tai Euroopan yhteisön lainsäädännön tai maailman kauppajärjestön julkisia hankintoja koskevan sopimuksen vastaisesti. Pykälät Hakemuksen tekeminen Hakemus on tehtävä kirjallisesti. Hakijan on ennen hakemuksen toimittamista markkinaoikeudelle ilmoitettava hankintayksikölle kirjallisesti aikeestaan panna asia vireille markkinaoikeudessa. Hakemus on tehtävä 14 päivän kuluessa siitä, kun ehdokas tai tarjoaja on saanut kirjallisesti tiedon hänen sulkemisestaan tarjouskilpailusta ja sulkemisen perusteista tai tarjouskilpailun ratkaisusta ja sen perusteista sekä kirjallisen ohjeen asian saattamisesta markkinaoikeuteen (hakemusosoitus). Ehdokkaan tai tarjoajan katsotaan saaneen tiedot ja hakemusosoituksen tiedoksi, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua niiden lähettämisestä. Markkinaoikeuden yhteystiedot Hakemus on toimitettava markkinaoikeudelle osoitettuna osoitteeseen: Postiosoite: PL 118, HELSINKI Käyntiosoite: Erottajankatu 1 3, Helsinki Telekopionumero: (09) Lisätietoja Oikeudenkäyntimaksu Tuomioistuinten ja eräiden oikeushallintoviranomaisten suoritteista perittävistä maksuista annetun lain (701/1993) 3 :n nojalla muutoksenhakijalta peritään oikeudenkäyntimaksu hallinto-oikeudessa 80 euroa ja markkinaoikeudessa 200 euroa, jollei lain 6 tai 7 :stä muuta johdu. Yksityiskohtainen valitusosoitus / hakemusosoitus liitetään pöytäkirjanotteeseen.

Keskiviikko 18.3.2015 klo 18.30-19.20. Seurakuntakeskus, juhlasali Hämeenkatu 16. poissa

Keskiviikko 18.3.2015 klo 18.30-19.20. Seurakuntakeskus, juhlasali Hämeenkatu 16. poissa ESITYSLISTA Nro 2/2015 Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA Sivu 1(12) 19 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Keskiviikko 18.3.2015 klo 18.30-19.20 Seurakuntakeskus, juhlasali Hämeenkatu 16 Ahtikari

Lisätiedot

Keskiviikko 23.10.2013 klo 17.15 20.35. Seurakuntakeskus, kokoussali, Hämeenkatu 16

Keskiviikko 23.10.2013 klo 17.15 20.35. Seurakuntakeskus, kokoussali, Hämeenkatu 16 ESITYSLISTA N:o 9/2013 Kirkkoneuvosto PÖYTÄKIRJA Sivu 1 (25) 217 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Keskiviikko 23.10.2013 klo 17.15 20.35 Seurakuntakeskus, kokoussali, Hämeenkatu 16 Järvinen

Lisätiedot

Keskiviikko 26.11.2008 16.00 21.50. Seurakuntakeskus, kokoussali, Hämeenkatu 16

Keskiviikko 26.11.2008 16.00 21.50. Seurakuntakeskus, kokoussali, Hämeenkatu 16 ESITYSLISTA N:o 11/2008 Kirkkoneuvosto PÖYTÄKIRJA Sivu 1(26) 229 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Keskiviikko 26.11.2008 16.00 21.50 Seurakuntakeskus, kokoussali, Hämeenkatu 16 Järvinen

Lisätiedot

Keskiviikko 21.3.2012 klo 17.15 20.50. Seurakuntakeskus, kokoussali, Hämeenkatu 16

Keskiviikko 21.3.2012 klo 17.15 20.50. Seurakuntakeskus, kokoussali, Hämeenkatu 16 ESITYSLISTA N:o 3/2012 Kirkkoneuvosto PÖYTÄKIRJA Sivu 1 (18) 47 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Keskiviikko 21.3.2012 klo 17.15 20.50 Seurakuntakeskus, kokoussali, Hämeenkatu 16 Järvinen

Lisätiedot

Hartolan seurakunta Kirkkovaltuusto 2015

Hartolan seurakunta Kirkkovaltuusto 2015 Kirkkovaltuuston kokous 2/2015 KOKOUSKUTSU Kokousaika Torstaina 16.4.2015 klo 18.30 Kokouspaikka Hartolan seurakuntatalo, Sali 1 Käsiteltävät asiat 1. Kokouksen avaus 2. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Keskiviikko 18.8.2010 klo 17.15 19.05. Seurakuntakeskus, kokoussali, Hämeenkatu 16

Keskiviikko 18.8.2010 klo 17.15 19.05. Seurakuntakeskus, kokoussali, Hämeenkatu 16 ESITYSLISTA N:o 7/2010 Kirkkoneuvosto PÖYTÄKIRJA Sivu 1 (15) 134 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Keskiviikko 18.8.2010 klo 17.15 19.05 Seurakuntakeskus, kokoussali, Hämeenkatu 16 Järvinen

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN SEURAKUNTA Kv 2/2015 Kirkkovaltuusto Pöytäkirja 2. Hakoniemen leirikeskus, Hakoniementie 24, Kankaanpää

KANKAANPÄÄN SEURAKUNTA Kv 2/2015 Kirkkovaltuusto Pöytäkirja 2. Hakoniemen leirikeskus, Hakoniementie 24, Kankaanpää KANKAANPÄÄN SEURAKUNTA Kv 2/2015 Kirkkovaltuusto Pöytäkirja 2 Aika: 20.5.2011 klo 17.00 17.50 Paikka: Hakoniemen leirikeskus, Hakoniementie 24, Kankaanpää Läsnä: Tuori Paavo puheenjohtaja Marja Ahokangas

Lisätiedot

Keskiviikko 22.1.2014 klo 17.15 19.45. Seurakuntakeskus, kokoussali, Hämeenkatu 16

Keskiviikko 22.1.2014 klo 17.15 19.45. Seurakuntakeskus, kokoussali, Hämeenkatu 16 ESITYSLISTA N:o 1/2014 Kirkkoneuvosto PÖYTÄKIRJA Sivu 1 (24) KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Keskiviikko 22.1.2014 klo 17.15 19.45 Seurakuntakeskus, kokoussali, Hämeenkatu 16 Järvinen

Lisätiedot

Keskiviikko 25.3.2009 klo 17.15 21.55. Seurakuntakeskus, kokoussali, Hämeenkatu 16

Keskiviikko 25.3.2009 klo 17.15 21.55. Seurakuntakeskus, kokoussali, Hämeenkatu 16 ESITYSLISTA N:o 3/2009 Kirkkoneuvosto PÖYTÄKIRJA Sivu 1(22) 81 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Keskiviikko 25.3.2009 klo 17.15 21.55 Seurakuntakeskus, kokoussali, Hämeenkatu 16 Järvinen

Lisätiedot

Keskiviikko 25.1.2012 klo 17.15 19.50. Seurakuntakeskus, kokoussali, Hämeenkatu 16

Keskiviikko 25.1.2012 klo 17.15 19.50. Seurakuntakeskus, kokoussali, Hämeenkatu 16 ESITYSLISTA N:o 1/2012 Kirkkoneuvosto PÖYTÄKIRJA Sivu 1 (26) KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Keskiviikko 25.1.2012 klo 17.15 19.50 Seurakuntakeskus, kokoussali, Hämeenkatu 16 Järvinen

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN SEURAKUNTA Kv 1/2014 Kirkkovaltuusto Pöytäkirja 1. Raili Kunnaspuro jäsen. Marianne Raittila jäsen

KANKAANPÄÄN SEURAKUNTA Kv 1/2014 Kirkkovaltuusto Pöytäkirja 1. Raili Kunnaspuro jäsen. Marianne Raittila jäsen KANKAANPÄÄN SEURAKUNTA Kv 1/2014 Kirkkovaltuusto Pöytäkirja 1 Aika: 12.5.2014 klo 17.30 18.15 Paikka: Hakoniemen leirikeskus Läsnä: Jari Koskela puheenjohtaja Anssi Joutsenlahti varapuheenjohtaja Sari

Lisätiedot

Keskiviikko 26.3.2014 klo 17.15 20.30. Seurakuntakeskus, kokoussali, Hämeenkatu 16

Keskiviikko 26.3.2014 klo 17.15 20.30. Seurakuntakeskus, kokoussali, Hämeenkatu 16 ESITYSLISTA N:o 3/2014 Kirkkoneuvosto PÖYTÄKIRJA Sivu 1 (24) 56 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Keskiviikko 26.3.2014 klo 17.15 20.30 Seurakuntakeskus, kokoussali, Hämeenkatu 16 Järvinen

Lisätiedot

Keskiviikko 23.3.2011 klo 17.15 20.50. Seurakuntakeskus, kokoussali, Hämeenkatu 16

Keskiviikko 23.3.2011 klo 17.15 20.50. Seurakuntakeskus, kokoussali, Hämeenkatu 16 ESITYSLISTA N:o 3/2011 Kirkkoneuvosto PÖYTÄKIRJA Sivu 1 (21) 68 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Keskiviikko 23.3.2011 klo 17.15 20.50 Seurakuntakeskus, kokoussali, Hämeenkatu 16 Järvinen

Lisätiedot

Keskiviikko 23.1.2008 klo 17.15 21.25. Seurakuntakeskus, kokoussali, Hämeenkatu 16. varajäsen

Keskiviikko 23.1.2008 klo 17.15 21.25. Seurakuntakeskus, kokoussali, Hämeenkatu 16. varajäsen ESITYSLISTA N:o 1/2008 Kirkkoneuvosto PÖYTÄKIRJA Sivu 1(28) KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Keskiviikko 23.1.2008 klo 17.15 21.25 Seurakuntakeskus, kokoussali, Hämeenkatu 16 Järvinen

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN SEURAKUNTA Kn 11/2013 1. Paikka: Lounas- ja Juhlatila Pilkkumi, Kuninkaanlähteenkatu 8

KANKAANPÄÄN SEURAKUNTA Kn 11/2013 1. Paikka: Lounas- ja Juhlatila Pilkkumi, Kuninkaanlähteenkatu 8 KANKAANPÄÄN SEURAKUNTA Kn 11/2013 1 Kirkkoneuvosto Pöytäkirja Aika: 16.12.2013 klo 15.30 15.50 Paikka: Lounas- ja Juhlatila Pilkkumi, Kuninkaanlähteenkatu 8 Tämä on kutsu kirkkoneuvoston kokoukseen yllä

Lisätiedot

Maanantai 18.5.2015 klo 17.15 20.25. Seurakuntakeskus, kokoussali, Hämeenkatu 16

Maanantai 18.5.2015 klo 17.15 20.25. Seurakuntakeskus, kokoussali, Hämeenkatu 16 ESITYSLISTA N:o 5/2015 Kirkkoneuvosto PÖYTÄKIRJA Sivu 1 (29) 120 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Maanantai 18.5.2015 klo 17.15 20.25 Seurakuntakeskus, kokoussali, Hämeenkatu 16 Järvinen

Lisätiedot

NAANTALIN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÄÄTÖKSET 2/2010 1 (11) YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO 18.2.2010 ASIALISTA 2 / 2010

NAANTALIN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÄÄTÖKSET 2/2010 1 (11) YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO 18.2.2010 ASIALISTA 2 / 2010 NAANTALIN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÄÄTÖKSET 2/2010 1 (11) ASIALISTA 2 / 2010 Sivu 21 Kokouksen avaus 3 22 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 3 23 Pöytäkirjantarkastajien valinta 3 24 Kokouksen

Lisätiedot

Seurakuntakeskus, kokoussali, Hämeenkatu 16

Seurakuntakeskus, kokoussali, Hämeenkatu 16 ESITYSLISTA N:o 5/2010 Kirkkoneuvosto PÖYTÄKIRJA Sivu 1 (21) 90 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Keskiviikko 19.5.2010 klo 17.15 20.50 Seurakuntakeskus, kokoussali, Hämeenkatu 16 Järvinen

Lisätiedot

LANGINKOSKEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2007 1 (8) SEURAKUNTANEUVOSTO

LANGINKOSKEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2007 1 (8) SEURAKUNTANEUVOSTO LANGINKOSKEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2007 1 (8) Aika: Ti 16.10.2007 klo 18.00 (Ryhmät klo 17, kahvitarjoilu klo 17.45) Paikka: Langinkosken kirkon Toivonsali Läsnä: Arola, Mika Hernesmaa, Harri Ilomäki,

Lisätiedot

LANGINKOSKEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2007 1 (10) SEURAKUNTANEUVOSTO

LANGINKOSKEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2007 1 (10) SEURAKUNTANEUVOSTO LANGINKOSKEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2007 1 (10) Aika: Ti 13.3.2007 klo 18.00 Paikka: Langinkosken kirkon Toivonsali Läsnä: Honkanen, Kyllikki Ilomäki, Aimo Lippo, Jari Matikainen, Eva-Liisa Meura, Marja

Lisätiedot

Keskiviikko 18.5.2011 klo 17.15 19.35. Seurakuntakeskus, kokoussali, Hämeenkatu 16

Keskiviikko 18.5.2011 klo 17.15 19.35. Seurakuntakeskus, kokoussali, Hämeenkatu 16 ESITYSLISTA N:o 5/2011 Kirkkoneuvosto PÖYTÄKIRJA Sivu 1(21) 113 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Keskiviikko 18.5.2011 klo 17.15 19.35 Seurakuntakeskus, kokoussali, Hämeenkatu 16 Järvinen

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN SEURAKUNTA Kn 10/2013 1

KANKAANPÄÄN SEURAKUNTA Kn 10/2013 1 KANKAANPÄÄN SEURAKUNTA Kn 10/2013 1 Kirkkoneuvosto Pöytäkirja Aika: 25.11.2013 klo 18.30 20.55 Paikka: Torikulman alakerran kokoustila Keskuskatu 51 b Tämä on kutsu kirkkoneuvoston kokoukseen yllä mainittuna

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN SEURAKUNTA Kv 2/2014 Kirkkovaltuusto Pöytäkirja 1. Torikulman alakerran kokoustila. Raili Kunnaspuro jäsen. Kristiina Peltomaa jäsen

KANKAANPÄÄN SEURAKUNTA Kv 2/2014 Kirkkovaltuusto Pöytäkirja 1. Torikulman alakerran kokoustila. Raili Kunnaspuro jäsen. Kristiina Peltomaa jäsen KANKAANPÄÄN SEURAKUNTA Kv 2/2014 Kirkkovaltuusto Pöytäkirja 1 Aika: 13.10.2014 klo 16.00 17.15 Paikka: Torikulman alakerran kokoustila Läsnä: Jari Koskela puheenjohtaja Ahokangas Marja Elina Kangas Sari

Lisätiedot

Keskiviikko 17.12.2008 16.30 20.45. Seurakuntakeskus, kokoussali, Hämeenkatu 16

Keskiviikko 17.12.2008 16.30 20.45. Seurakuntakeskus, kokoussali, Hämeenkatu 16 ESITYSLISTA N:o 12/2008 Kirkkoneuvosto PÖYTÄKIRJA Sivu 1(28) 255 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Keskiviikko 17.12.2008 16.30 20.45 Seurakuntakeskus, kokoussali, Hämeenkatu 16 Järvinen

Lisätiedot

Todistaa: Lotta Salmela, talouspäällikkö

Todistaa: Lotta Salmela, talouspäällikkö 10 KOKOUSAIKA: Keskiviikko 24.3.2010 kello 17.30 KOKOUSPAIKKA: Kivipappilan kokoushuone Läsnä: Mattila Esko puheenjohtaja Salo Miikka jäsen, varapuheenjohtaja Mansoniemi Juha jäsen Majalahti Auli jäsen

Lisätiedot

KURIKAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA Nro 6/2014 Kirkkoneuvosto 19.8.2014. Ala-Käkelä Liisa. Karlstedt Risto. Koski-Säntti Aarne

KURIKAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA Nro 6/2014 Kirkkoneuvosto 19.8.2014. Ala-Käkelä Liisa. Karlstedt Risto. Koski-Säntti Aarne KURIKAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA Nro 6/2014 Kokousaika 19.8.2014 klo 17.00 19.43 Kokouspaikka Seurakuntakeskus, kahvio Kokous aloitettiin Markku Nisulan läksiäisillä. Osanottajat Sariola Heikki Muurimäki

Lisätiedot

NAANTALIN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 5/2009 1 (25) YHTEINEN KIRKKOVALTUUSTO 26.11.2009

NAANTALIN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 5/2009 1 (25) YHTEINEN KIRKKOVALTUUSTO 26.11.2009 NAANTALIN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 5/2009 1 (25) ASIALISTA 5/2009 Sivu 64 Kokouksen avaus 65 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 66 Pöytäkirjantarkastajien ja ääntenlaskijoiden valinta

Lisätiedot

Keskiviikko 27.1.2010 klo 17.15 20.10. Seurakuntakeskus, kokoussali, Hämeenkatu 16

Keskiviikko 27.1.2010 klo 17.15 20.10. Seurakuntakeskus, kokoussali, Hämeenkatu 16 ESITYSLISTA N:o 1/2010 Kirkkoneuvosto PÖYTÄKIRJA Sivu 1(28) KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Keskiviikko 27.1.2010 klo 17.15 20.10 Seurakuntakeskus, kokoussali, Hämeenkatu 16 Järvinen

Lisätiedot

INARIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO 2/2015 KOKOUSKUTSU

INARIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO 2/2015 KOKOUSKUTSU KIRKKOVALTUUSTO 2/2015 KOKOUSKUTSU Inarin seurakunnan kirkkovaltuuston kokous pidetään, jos Jumala niin suo, keskiviikkona 25. maaliskuuta 2015 klo 18.00 Ivalon kirkon seurakuntasalissa. ASIALUETTELO 1

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN SEURAKUNTA Kn 9/2013 1

KANKAANPÄÄN SEURAKUNTA Kn 9/2013 1 KANKAANPÄÄN SEURAKUNTA Kn 9/2013 1 Kirkkoneuvosto Pöytäkirja Aika: 28.10.2013 klo 18.30 20.00 Paikka: Torikulman alakerran kokoustila Keskuskatu 51 b Tämä on kutsu kirkkoneuvoston kokoukseen yllä mainittuna

Lisätiedot