Teknisen lautakunnan valvontajaosto

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Teknisen lautakunnan valvontajaosto"

Transkriptio

1 KUHMON KAUPUNKI KOKOUSPÖYTÄKIR JA 1/ KOKOUSAIKA klo 18:00-18:38 KOKOUSPAIKKA Tekniikka- ja ympäristöpalvelujen toimialan kokoushuone, Puro OSALLISTUJAT LÄSNÄ (ja mer kintä siitä kuka toi mii puheenjohtajana) Nimi Tehtävä Lisätiedot Huotari Heikki Rantanen Vesa Määttä Rauha Rahikainen Paula Kähkönen Eino puheenjohtaja jäsen, vpj jäsen jäsen varajäsen MUU Malinen Martti kaup.hall. edustaja Huotari Hannu toimialan esimies Piirainen Harri rak.tarkastaja, vs. ymp.s.siht Kinnunen Pirjo pöytäkirjanpitäjä LAILLISUUS JA PÄÄTÖS- VALTAISUUS ASIAT PÖYTÄKIRJAN TARKAS- TUSTAPA (tarkastuspaikka ja -aika se kä tar kas ta jien valinta) Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi :t Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin PÖYTÄKIRJAN ALLEKIR- JOITUS JA VARMENNUS Puheenjohtaja Pöytäkirjanpitäjä PÖYTÄKIRJAN TARKAS TUS Olemme tarkastaneet pöytä- kirjan ja to den neet sen kokouk sen ku lun mu kaiseksi. Pöytä kirjan kä sit te lylehdet on sa malla varus tettu ni mikir jai millamme. Heikki Huotari Tarkastusaika Allekirjoitukset Pirjo Kinnunen PÖYTÄKIRJA ON PIDET TY YLEISESTI NÄHTÄVÄNÄ Paikka ja pvm Toimistosihteerin työhuoneessa 2010 klo Virka-asema Allekirjoitus Toimistosihteeri

2 KUHMON KAUPUNKI KOKOUSPÖYTÄKIR JA 1/ KOKOUSAI KA klo 18:00-18:38 KOKOUS PAIK KA Tekniikka- ja ympäristöpalvelujen toimialan kokoushuone, Puro KÄSITELLYT ASIAT Pykälä Sivu Lii te 1 LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 2 VALVONTAJAOSTON KOKOUSAJAT VUONNA PÖYTÄKIRJANTARKASTAJAT 5 4 VALVONTAJAOSTON PÖYTÄKIRJOJEN NÄHTÄVÄNÄ PITÄMINEN 6 5 PÖYTÄKIRJOJEN JA KOKOUSKUTSUJEN JAKELU 7 6 TOSITTEIDEN HYVÄKSYJÄT 8 7 VALVONTAJAOSTON ALAISTEN VIRANHALTIJAIN PÄÄTÖKSET 9 JOULUKUULTA TIEDOKSI SAATETTAVAT ASIAT 10 9 VUODEN 2010 TALOUSARVION TÄYTÄNTÖÖNPANO-OHJEET JA 12 KÄYTTÖSUUN NITELMAN TARKISTAMINEN 10 KAUPUNGIN RAIVAUS- JA RAKENTAMISMUODOSTELMIEN 18 POIKKEUSOLOJEN TOIMINTASUUNNITELMA 11 LAUSUNTO LUVATONTA RAKENTAMISTA JA KIINTEISTÖVERON SAAMATTA 19 JÄÄ MISTÄ KOSKEVAN YLÄ-VIEKSIN KYLÄYHDISTYS RY:N SÄHKÖPOSTIVIESTIN JOH DOSTA 12 LAUSUNTO RAKENNUSLUPAMENETTELYÄ KOSKEVAN YLÄ-VIEKSIN KYLÄYHDIS TYS RY:N SÄHKÖPOSTIVIESTIN JOHDOSTA 20 PÖYTÄKIR JAN NÄHTÄ VÄNÄPITO PUHEENJOH TAJA JULKIPANO Kokouksen tarkastettu pöytäkirja, johon on liitetty valitusosoitus, pi detään ylei sesti nähtävä nä Toimistosihteerin työhuoneessa 2010 klo Merk. HEIKKI HUOTARI Heikki Huotari Tämä kokouskutsu on julkipantu julkisten kuulutusten ilmoitustaulul le Ilmoitustaulunhoitaja Raija Piirainen

3 KUHMON KAUPUNKI KOKOUSPÖYTÄKIR JA 1/ LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS VALVJAOS 1 Toimialan esimies Kuhmon kaupungin hallintosäännön 7 :n mukaan toimielin pitää kokouksensa päättämänään aikana ja päättämässään paikassa. Kokous pidetään myös, milloin puheenjohtaja katsoo sen tarpeelliseksi tai enemmistö toimielimen jäsenistä tekee puheenjohtajalle esityksen ko kouksen pitämisestä. Hallintosäännön 8 :n mukaan toimielimen kokouskutsun antaa pu heenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja. Kokous kutsussa on ilmoitettava aika ja paikka sekä käsiteltävät asiat (asialista). Esityslista lähetetään mahdollisuuksien mukaan kokouskutsun yhtey dessä. Se lähetetään toimielimen päättämällä tavalla jäsenille ja muille, joilla on läsnäolo-oikeus tai velvollisuus ao. toimielimen kokouksessa. Kuntalain 58 :n mukaan muu toimielin kuin valtuusto on päätösval tainen, kun enemmän kuin puolet jäsenistä on kokouksessa läsnä. Lisätietoja antaa toimialan esimies Hannu Huotari, puhelin Valvontajaosto tekee kokouksensa laillisuutta ja päätösvaltaisuutta kos kevan toteamuksensa. Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

4 KUHMON KAUPUNKI KOKOUSPÖYTÄKIR JA 1/ VALVONTAJAOSTON KOKOUSAJAT VUONNA 2010 VALVJAOS 2 Toimialan esimies Kuhmon kaupungin hallintosäännön 6 :n mukaan kau pungin toimi elin ko koontuu sen itse päättäminä ai koina. Lisäksi ko kous pidetään, mil loin puheen joh taja katsoo ko kouksen tarpeelliseksi tai milloin enem mistö toi mielimen jä senistä tekee puheenjohtajalle esityk sen sen pitämi sestä. Aikaisempien vuosien kokemuksen perusteella ar vioiden on todettavissa, että teknisen lautakunnan n varsinaiset säännölliset ko kouk set so vel tu vat asiakaspalvelusyistä, käsitel tävien asioiden puo lesta ja muutoinkin pidet tävik si noin kerran kuukaudessa. Lisätietoja antaa toimialan esimies Hannu Huo ta ri, pu he lin Valvontajaosto päättää, ellei ilmene painavaa syytä poiketa jäljempänä esitetystä aikataulusta, että jaoston varsinaiset kuukausikokoukset vuonna 2010 pidetään 3.2., 3.3., 31.3., 5.5., 9.6., 11.8., 8.9., , ja siten, että kokoukset aloitetaan klo ja et tä mah dolli sista ylimääräisistä kokouksista sekä kokousajan kohtien muu toksista sovi taan erikseen. Keskustelun jälkeen yksimielisesti päätti, että ellei ilme ne pai na vaa syy tä poi ke ta jäl jem pä nä esitetystä aikataulusta, niin jaos ton var si naiset kuu kau si ko koukset vuonna 2010 pidetään 3.2., 3.3., 30.3., 5.5., 9.6., 11.8., 8.9., , ja siten, että ko koukset aloite taan klo ja että mah dollisista ylimääräisistä ko kouksista se kä kokousajan kohtien muutok sista sovitaan erikseen.

5 KUHMON KAUPUNKI KOKOUSPÖYTÄKIR JA 1/ PÖYTÄKIRJANTARKASTAJAT VALVJAOS 3 Toimialan esimies Kuhmon kaupungin hallintosäännön 19 :n mukaan kaupungin toi mielimen pöytäkirja tarkastetaan toimielimen päättämällä tavalla. Lisätietoja antaa toimialan esimies Hannu Huotari, puhelin Valvontajaosto päättää valita vuonna 2010 kussakin kokouksessaan kaksi pöytäkirjantarkastajaa, joille pöytäkirjan tarkastusajankohta tar vittaessa ilmoitetaan tekniikka- ja ympäristöpalvelujen toimialan toi mesta erikseen. Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Rauha Määttä ja Eino Kähkönen.

6 KUHMON KAUPUNKI KOKOUSPÖYTÄKIR JA 1/ VALVONTAJAOSTON PÖYTÄKIRJOJEN NÄHTÄVÄNÄ PITÄMINEN VALVJAOS 4 Toimialan esimies Kuntalain 63 :n mukaan valtuuston, kunnanhalli tuksen ja lautakun nan pöytäkirja siihen liitty vien oikaisuvaatimusohjeineen tai valitus osoituk sineen pidetään tarkastamisen jälkeen yleisesti nähtävänä siten kuin siitä on enna kolta ilmoitet tu. Muun viranomaisen pöytäkirja pi detään vas taavasti yleises ti nähtävänä, jos asianomainen viranomainen katsoo sen tarpeelliseksi. Miten pitkään pöytäkirja on pidettävä yleisesti nähtävänä, ei laissa ole sää detty. On lisäksi huomattava, että myöhemminkin kaupun gin jäsenillä ja muilla kin on oikeus saada pöytä kirja nähtäväkseen. Lisätietoja antaa tekniikka- ja ympäristöpalvelujen toimialan esi mies Han nu Huotari, puhelin Valvontajaosto päättää, että n tar kastettu pöytäkirja vuonna 2010 pidetään yleises ti nähtävänä kolmantena työpäivänä kun kin kokouk sen jälkeen kaupunginvirastossa tekniikka- ja ym pä ris tö palve lujen toimialalla kello toimistosihteerin työhuo neessa. Valvontajaosto yksimielisesti hyväksyi päätösehdo tuk sen.

7 KUHMON KAUPUNKI KOKOUSPÖYTÄKIR JA 1/ PÖYTÄKIRJOJEN JA KOKOUSKUTSUJEN JAKELU VALVJAOS 5 Toimialan esimies Kuntalain 29 :ssä säädetään kaupungin tiedotus toiminnasta. Lisätietoja antaa tekniikka- ja ympäristöpalvelu jen toimialan esi mies Han nu Huo ta ri, pu he lin Valvontajaosto päättää lähettää vuonna 2010 kokoustensa esi ty listat pai kal lislehti Kuhmolai selle, Kainuun Sa nomille, Yleisradion toimi tuk selle Ka jaa niin, Ra dio Kajaukselle ja kaupungin sivuille Internet -verk koon. Kokous tensa pöytäkirjoista teknisen lautakunnan valvon ta jaosto päät tää lä hettää jäljennökset kau pun gin kirjastoon ja kaupun gin si vuil le Internet -verkkoon. Valvontajaosto yksimielisesti hyväksyi päätösehdo tuk sen.

8 KUHMON KAUPUNKI KOKOUSPÖYTÄKIR JA 1/ TOSITTEIDEN HYVÄKSYJÄT VALVJAOS 6 Toimialan esimies Lautakunnan ja muun kaupungin viranomai sen on vuosittain määrät tävä henkilöt, jotka sen puoles ta hyväksyvät tositteet, jollei hyväksyjää ole mää rätty johtosäännössä. Lisätietoja antaa tekniikka- ja ympäristöpalvelu jen toimialan esi mies Han nu Huotari, puhelin Koska tekniikka- ja ympäristöpalvelujen toimialan johtosäännössä ei ole mää räystä tosittei den hyväksymisestä, päättää, et tä vuonna 2010 niiden hyväksymisen suorittavat toimialan esimies ja vas tuu yk si köiden esimiehet kukin omalta toimialueeltaan. Asiatar kas taji na toi mivat ne toimialan henkilöt, jotka ovat tehneet ko. to sit teen mu kai sen hankinnan tai muu toin ovat mainitusta hankinnasta vas tuussa. Val vontajaoston toimi alaan kuuluvat toimialan esimie hen laskut hy väk syy vas tuualueen vs. esi mies tai kaupunginjohtaja, ell ei kau pun gin muis ta pää tök sis tä muu ta joh du. Val vonta jaosto päät tää myös, että las kujen hyväk symis käytän nöissä nouda tetaan li säksi niitä jär jeste lyjä, joi ta on ky seisistä tehtävis tä so vittu Kai nuun hallintoko keilun vuoksi. Valvontajaosto yksimielisesti hyväksyi päätösehdo tuk sen.

9 KUHMON KAUPUNKI KOKOUSPÖYTÄKIR JA 1/ VALVONTAJAOSTON ALAISTEN VIRANHALTIJAIN PÄÄTÖKSET JOULUKUULTA 2009 VALVJAOS 7 Toimialan esimies Valvontajaoston puheenjohtaja on Kuntalain 51 :n mukaisesti tehnyt päätöksen siitä, että joulukuussa 2009 tehdyistä teknisen lau ta kun nan n alaisten viranhaltijoiden päätöksistä ei mi tään siir retä n ratkaistavaksi. Lisätietoja antaa toimialan esimies Hannu Huotari, puhelin Valvontajaosto merkitsee yllämainitut päätökset tietoonsa saatetuiksi. Valvontajaosto yksimielisesti hyväksyi päätösehdo tuk sen.

10 KUHMON KAUPUNKI KOKOUSPÖYTÄKIR JA 1/ TIEDOKSI SAATETTAVAT ASIAT VALVJAOS 8 Toimistosihteeri Kaupunginvaltuuston tekemä päätös Iso-Rommakko, Hie taperä, Eksyneenniemi ranta-asemakaava-muutoksen ja laajennuksen hyväksyminen. Kaupunginhallituksen tekemä päätös laskujen hyväksyjistä vuonna Tiedote valtion aluehallinnon uudistumisesta Tiehallinnon Oulun tiepiirin tehtävät siirtyvät valtion aluehallintouudistuksessa osaksi Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskusta (ELY). Oulun lääninhallituksen Pelastusosaston päiväämä kirje pelastustoimen valtionavustuksista kunnalle ja alueen pelastustoimelle vuonna RAKENNUSVALVONTA Kainuun ympäristökeskuksen tekemä päätös Seppo Piirai sen poikkeamishakemukseen. YMPÄRISTÖNSUOJELU Kaupunginhallituksen antama maa-aineksen oton lupapää tös Kattilakosken kallioalueelle Metsähallitus/Metsätalous/Metsien käyttö/kainuulle. Vs. ympäristönsuojelusihteerin tekemä meluilmoituspäätös. Kainuun ympäristökeskuksen päiväämä Rajakankaan am pumapaikan pilaantuneisuustutkimus/kunnostuksen loppuraportti. Selvitysmies Tarasti ehdottaa ikä- ja tulorajaharkintaa hajajätevesien käsittelyn tehostamisvaatimukselle. Kainuun ympäristökeskuksen tiedonanto ympäristölupapäätöstä kos kevasta valituksesta. Lisätietoja antaa toimialan esimies Hannu Huotari, puhelin

11 KUHMON KAUPUNKI KOKOUSPÖYTÄKIR JA 1/ Valvontajaosto merkitsee yllä mainitut asiat tiedoksi. Valvontajaosto yksimielisesti hyväksyi päätösehdo tuk sen.

12 KUHMON KAUPUNKI KOKOUSPÖYTÄKIR JA 1/ VUODEN 2010 TALOUSARVION TÄYTÄNTÖÖNPANO-OHJEET JA KÄYTTÖSUUNNITELMAN TARKISTAMINEN VALVJAOS 9 Toimialan esimies Kaupunginvaltuusto on hyväksynyt vuoden 2010 talousar vion. Vuoden 2007 alussa voimaan tulleen hallintosäännön 33 :n mu kaan val tuusto hy väksyy talousarviossa toimielimelle tavoitteiden edellyt tämät määrärahat ja tu loarviot. Kaupunginhallitus, lautakunta tai johtokunta hyväksyy talousarvioon perus tu vat käyttösuunnitelmat. Käyttösuunnitelmalla tarkistetaan asian omaisen toi mi elimen talousarvioehdotukseen sisältynyt alustava käyttö suunnitelma. Toi mi elin päättää omalta osaltaan tehtävien toteuttamises ta ja määrärahojen käytöstä. Kuntalain 65 :n mukaan kunnan toiminnassa ja taloudenhoidossa on nou datettava talousarviota, millä turvataan valtuuston valta ohjata kun nan taloutta ja asettaa tavoitteita ja rajoja alempien toimielinten ja hen kilöstön toi minnalle. Kaupunginhallitus on ( 10) antanut kaupungin hallinto kun nille vuoden 2010 talousarvion täytäntöönpano-ohjeet. Talousarvion sitovuus Käyttötalous Talousarviossa vastuualueille myönnettyjen määrärahojen ja tulojen ero tus = nettomenot. Mikäli määrärahat ovat pienentyneet ehdotetusta, lautakunnan ja muun käyt tö suunnitelmista päättävän viranomaisen tulee tarvittaessa tarkistaa esittämänsä ta loudellisuustavoitteet ja muuttaa ne vastaamaan määrära hoja ja suo ri te ta voit tei ta. Investoinnit Talonrakennus * hankekohtainen poikkeuksena kohta pienet korjauskohteet, jossa sitovuustaso on

13 KUHMON KAUPUNKI KOKOUSPÖYTÄKIR JA 1/ hankeryhmit täinen Julkinen käyttöomaisuus * hankeryhmittäinen Kaukolämpölaitos * hankeryhmittäinen Vesi- ja viemärilaitos * hankeryhmittäinen Irtain omaisuus * talousarvion numero-osassa ja perusteluissa mainitulla tasolla Rahoitusosa Rahoitusosassa, joka on esitetty rahoituslaskelman muodossa, sitovuus taso on ri vikohtainen. Tuloslaskelma Sitovuustaso on rivikohtainen. Toimielimellä on valtuutus käyttää sille osoitettu määräraha. Talousar violla ei kui tenkaan perusteta kunnan viranomaiselle oikeutta päättää sen käyttöön osoi tetun määrärahan käyttämisestä, vaan tähän on oltava lakiin tai sään töön perustuva toimivalta. Vaikka viranomaisella on asianmukainen toimi valta, se ei voi sitoa kaupunkia menoon, jollei talousarviossa ole varattu tar koitusta varten mää rärahaa. Talousarvioon tehtävät muutokset (sekä määrärahoja että tavoitteita kos ke vat muu tokset) on esitettävä valtuustolle talousarviovuoden aika na. Määrä rahan muu tosesityksessä on selvitettävä myös muutoksen vai kutus toimin nal lisiin ta voitteisiin ja tuloarvioihin. Samoin toiminnalli sia tavoitteita ja tuloarviota kos ke vassa muutosesityksessä on selvitettävä muutoksen vaikutus määrärahoihin. Mikäli lautakunnalle hyväksytty kokonaisnettomeno on riittävä, on tu los aluei den määrärahalisäykset esitettävä sisäisinä määrärahamuutoksi na. Myös tällaisia ta lousarviomuutoksia esitettäessä on suoritettava toi minnallisten ja ta lou del lis ten tavoitteiden uudelleen tarkastelu. Samalla kaupunginhallitus toteaa oh jee naan, että sisäisiltä menokohdilta ei voi da suorittaa määräraha siirtoja ul kois ten, kassasta maksettavien menojen suorittamiseen.

14 KUHMON KAUPUNKI KOKOUSPÖYTÄKIR JA 1/ Kaupunginhallitus korostaa, että kaupungin toimielimillä ja henkilös töllä on vel vollisuus noudattaa talousarviota toiminnassaan ja talouden hoi dos saan. Ta lousarviomäärärahoja voidaan käyttää ainoastaan talous arviossa suunniteltujen toi menpiteiden toteuttamiseen ja asetettujen tavoitteiden saa vuttamiseen. Tä män vuoksi talousarviovuoden toiminta on suunniteltava siten, että myönnetyt mää rärahat riittävät koko vuo deksi ja tulot toteutuvat suunnitellulla tavalla. Mää rärahojen lisääminen tai tuloarvion pienentä mi nen kesken vuoden ei ole on gelmatonta, koska lisääntyvä rahoitustarve jou du taan kattamaan talous ar vio vuo den aikana. Lisäksi kaupunginhallitus edellyttää, että kaikessa toiminnassa tehdään tii vistä yh teistyötä kaikkien toimialojen kesken ja ennen tavaran tai pal velun han kin taa selvitetään, onko vastaava tavara tai palvelu ostettavissa kau punki or ga ni saatiosta. Mikäli on, lähtökohtana on, ettei vastaavaa hankintaa mak seta uudelleen suo rittamalla osto organisaation ulkopuolelta. Talousarvion toteutumisen seurannan tulee olla jatkuvaa ja mahdolli siin ta lous arviomuutoksiin tulee reagoida välittömästi talousarviovuo den aikana. Ra port tien tulostamisessa pääperiaatteena on, että itse ku kin tulostaa talouden seurannassa tarvittavat raportit. Käyttösuunnitelma Alustavat talousarvioon sisältyvät käyttösuunnitelmat tulee tarkistaa. Hyväk sy tyt käyttösuunnitelmat ja niihin liittyvä lautakunnan pöytäkir janote on toi mi tet tava talousjohtajalle mennessä. Kaupun ginhallituksella on oikeus ot taa ratkaistavakseen lautakunnan tekemä käyttö suunnitelma päätös. Käyttösuunnitelmaa tarkistettaessa tulee hyväksyä myös käynnissä ole vien ja aloitettavien projektien määrärahat ja tuloarviot, jotka sisältyvät ao. tulos alueen hy väksyttyyn talousarvioon. Kaupunginhallitus muistuttaa, että myös muulloin talousarviovuoden ai ka na on käyttösuunnitelmaa tarvittaessa tarkistettava, jotta talousar vion toteu tuma vas taa menojen ja tulojen osalta mahdollisimman hyvin talousarviota. Toimeksiantojen valmistelu

15 KUHMON KAUPUNKI KOKOUSPÖYTÄKIR JA 1/ Toimintaympäristön muutokset ja toiminnan jatkuva parantaminen ai heut ta vat vääjäämättä muutoksia kaupunkiorganisaation toiminnassa. Kaupunki pa ran taa muutosjohtamista siten, että kaikista organisaation toimintaan ja hen ki lös tön asemaan liittyvistä muutoksista laaditaan yksinkertainen, aika taulutettu ja vastuutettu kirjallinen muutossuunnitel ma. Lautakunnan ja muun vi ran omai sen on valmisteltava talousarvioon ja taloussuunnitelmaan sisältyvät toi mek siannot siten, että tarvittavat päätökset uusista organisaatio- ja toi min ta mal leista voidaan tehdä hyvis sä ajoin ennen uuden yksikön suun niteltua aloit ta misajankohtaa tai uuden toimintamallin käyttöönottoa. Vuosia 2011 kos ke vat muutokset tulee käynnistää jo kevään 2010 aikana. Toimeksiantojen valmistelu on suoritettava talousarviossa mainittuun päivä mää rään mennessä niin, että mahdolliset toimin nal liset muutokset ja niiden vai kutus määrärahoihin ja tuloarvioihin sekä tavoitteisiin voi daan ottaa huo mioon vuoden 2011 talousarvioraameja ja laadintaohjei ta hyväk syt täes sä. Henkilöstö Avoimiksi joko luontaisen poistuman tai muutoin tulevat virat/toimet jäte tään pää sääntöisesti täyttämättä. Mikäli talousarviossa on kuitenkin varattu mää rä ra ha ko. viranhaltijan palkkaukseen, voi viran täyttää il man lupame net telyä enin tään talousarviovuodeksi. Tätä pidemmäksi ajaksi viran voi täyttää ainoastaan kau punginhallituksen päätöksellä. Lupakäytäntö ei koske kui tenkaan perus ope tuk sen opettajanvirkoja. Ilman lupamenettelyä kaupungin viranomaisilla on lisäksi oikeus täyt tää si jai suu det ja ottaa määräaikaiseen työsuhteeseen, mikäli talousar viossa palk kauk seen varatut määrärahat ovat riittävät. Pääperiaatteena kuitenkin on, että va pau tuvat tehtävät hoidetaan sisäisin siirroin tai teh täviä muutoin uudelleen jär jes telemällä. Viranhaltijoiden ratkaisuvallasta henkilöstöasioissa määrätään kaupun gin val tuus ton hyväksymän hallintosäännön :ssä 28. Kai kissa edel lä mai ni tuissa tapauksissa on ensin selvitettävä mahdollisuus hoitaa tehtävät si säi sin jär jestelyin joko tehtäviä uudelleen järjestelemäl lä tai sisäisin siirroin. Määräaikaisten työsuhteiden ketjutuksia tulee välttää ja määräaikai selle työ suh teel le on aina oltava peruste. Kaupunginhallitus pyytää, että silloinkin, kun määräaikaiseen tehtävään ote taan jo kaupungin vakinaisessa tai määräaikaisessa palveluksessa ole va henki lö, on asia ennen

16 KUHMON KAUPUNKI KOKOUSPÖYTÄKIR JA 1/ toimenpiteisiin ryhtymistä saatettava tiedoksi hallinto joh tajalle. Niissä tapauksissa, joissa tehtäviä ei voida hoitaa sisäi sin järjestelyin, mää rä ai kai sen henkilön palkkaamiseen on saatava hal lintojohtajan lupa. Edellä mai ni tut lupamenettelyt eivät koske koulutoi men henkilöstöä. Investoinnit Talousarvion toteuttamisen ehtona on, että ennen jokaisen hankkeen aloit ta mis ta selvitetään käytettävissä olevan määrärahan riittävyys. Jos määräraha osoit tautuu riittämättömäksi, on ennen töiden aloittamista tehtävä asianomai set viranomaispäätökset. Hankkeet saa toteuttaa ainoastaan päätösten mukaisessa laajuudessa. Hank kei ta, joiden toteuttamisen ehtona on valtionavun saaminen, ei saa aloittaa ennen kuin päätös valtionosuudesta on tullut. Mikäli kau punginhalli tuk sen/ kau pungin valtuuston edellyttämiä valtionosuuksia ei saada tai päätöksenmukainen val tion osuus on odotettua pienempi taik ka muut talous ar viossa päätetyt ehdot ei vät täyty, on asia saatettava en nen toimenpiteisiin ryhtymistä uudelleen kau punginvaltuuston harkit tavaksi. Hankinnat Samaa tai samaksi katsottavaa investointimenoa ei voida muuttaa käyt tö ta lous me noksi jakamalla lasku euron suuruisiin laskuihin tai hajautta mal la han kinta useaksi hankinnaksi. Myöskään investoinnin menojen kir jaaminen se kä investointi- että käyttötalousosaan ei ole mahdollista. Hankinnan suorittamisen on määrärahavarauksesta huolimatta aina pe rus tut ta va tarpeeseen, joka on pystyttävä pyydettäessä perustelemaan. Maksujen perintä Saatavat on laskutettava ja perittävä tehokkaasti, nopeasti ja viipymättä. Las ku tus on suoritettava välittömästi sen jälkeen, kun sen toimittamisen edelly tykset ovat olemassa. Tulojen ajantasaisen perinnän lähtökohtana on, että vuodelle 2010 kohdistuvat tulot saadaan kaupungin kassaan jo talous arviovuoden ai ka na. Talouden tasapainottaminen Kaupunginvaltuusto on kokouksessaan :ssä 45 hyväksynyt ta lou den tasapainottaminen toimenpideohjelman

17 KUHMON KAUPUNKI KOKOUSPÖYTÄKIR JA 1/ Kau punginhallitus ko ros taa, että talouden tasapainottamisohjelmassa ase tet tujen tavoitteiden saa vuttaminen edellyttää koko palvelu tuotannon ja toimintatapojen uudelleen tar kas telua ja ohjelmassa mainittujen toi menpiteiden valmistelun aloittamista vii py mättä. Talousarviossa todetaan, että talouden tasapainottamisohjelma vuosille sisältää velvoitteen toteuttaa siinä hyväksytyt toimenpiteet osana kaupun gin talouden tasapainottamista. Ostolaskut Rondoon Ostolaskujen käsittelyssä lähtökohtana on, että laskut maksetaan eräpäi vänä ja että mahdolliset alennukset hyödynnetään. Asiatarkastaja ja vii me kädessä hy väk syjä vastaa tositteen tai laskun oikeellisuudesta. Hy väk sy tyn laskun erillistä ti liöintitarkastusta ei enää ole ostoreskontrassa. Tavaran, työsuorituksen tai muun palvelun vastaanottajan on varmistet tava, että laskun tarkoittama tavara, työsuoritus tai muu palvelu on saa tu. Laskun hy väksyjä puolestaan vastaa siitä, että laskun maksamiseen on käytettävissä riit tä vä määräraha. Laskujen maksaminen ajallaan edellyttää, että vuosilomien ja muiden poissa olo jen ajaksi tehdään asianmukaiset poissaoloja sijaisuusmerkin nät Ron doon. Ohjeiden täydentäminen Kaupunginhallitus antaa tarvittaessa tätä ohjetta täydentäviä ohjeita ja mää räyk siä. Lisätietoja antaa kaupungininsinööri Hannu Huotari, puhelin Valvontajaosto merkitsee tietoonsa saatetuiksi ja noudatettaviksi kau pun gin hal li tuk sen antamat vuoden 2010 talousarvion täytäntöön pa no-ohjeet ja hy väksyy käyttösuunnitelmansa vuoden 2010 talousar vion mukaisiksi. Käydyn keskustelun jälkeen toimialan esimies antoi muutetun päätös ehdotuksen: Valvontajaosto merkitsee tietoonsa saatetuiksi ja noudatettaviksi kau punginhallituksen antamat vuoden 2010 talousarvion täytäntöönpa no-ohjeet ja hyväksyy käyttösuunnitelmansa vuoden 2010 talousarvion mukaisiksi

18 KUHMON KAUPUNKI KOKOUSPÖYTÄKIR JA 1/ jäljempänä mainituin tarkennuksin. Valvontajaosto esittää, että pelastustoimen käyttöön on vuodelle 2010 mää rä ra haa saa ta va 60 t enemmän kuin budjettiin on varattu. Syynä on se, et tä Kai nuun Pe lastuslaitoksen loppuvuodesta 2009 ilmoittama vuo den 2010 rahan tar ve on Kuhmon osalta noin 12 % vuoden 2009 summaa suu rempi, mi tä tietoa pelastuslaitos ei ollut toimittanut kau pun gille vielä tämän vuo den budjetin laadintavaiheessa. Valvontajaosto yksimielisesti muutetun hyväksyi päätösehdotuk sen.

19 KUHMON KAUPUNKI KOKOUSPÖYTÄKIR JA 1/ KAUPUNGIN RAIVAUS- JA RAKENTAMISMUODOSTELMIEN POIKKEUSOLOJEN TOIMINTA SUUNNITELMA VALVJAOS 10 Toimialan esimies Tekniikka- ja ympäristöpalvelujen toimialalla on tarkistettu kaupun gin väes tön suojelun valmiussuunni telmiin kuuluva raivaus- ja rakenta mis muo dos telmien poikkeusolojen toimintasuunnitelma ajantasaistettua ti lan netta vas taavaksi. Aikaisemmat suunnitelman tar kistukset on suoritet tu ja Lisätietoja antaa toimialan esimies Hannu Huo tari, puhelin Valvontajaosto merkitsee suoritetun em. tar kis tuk sen tietoonsa saate tuksi ja päättää lisäk si, että tar kistettu suunnitelma toimitetaan liitet täväksi kaupun gin valmiussuunnitelmiin. Edelleen to teaa, että em. suunni telma kuu luu lain viranomaisten toi minnan jul ki suudesta (621/1999) 24 :n 1 mom. 7) kohdas sa määri teltyi hin asia kirjoihin. Valvontajaosto yksimielisesti hyväksyi päätösehdo tuk sen.

20 KUHMON KAUPUNKI KOKOUSPÖYTÄKIR JA 1/ LAUSUNTO LUVATONTA RAKENTAMISTA JA KIINTEISTÖVERON SAAMATTA JÄÄMISTÄ KOSKEVAN YLÄ-VIEKSIN KYLÄYHDISTYS RY:N SÄHKÖPOSTIVIESTIN JOHDOSTA VALVJAOS 11 Toimialan esimies Ylä-Vieksin kyläyhdistys ry on esittänyt kaupungille lähettä mällään sähköpostiviestillä Kuhmon kaupungin kiinteistöverojen peri mistä ja rakennuslupamenettelyä koskevia vaatimuksia. Lisätietoja antaa toimialan esimies Hannu Huotari, puhelin Valvontajaosto antaa Ylä-Vieksin kyläyhdistys ry:lle em. viestin joh dosta sii nä tarkoitettua kiinteistöveroasiaa ja rakennuslupame nettelyä koskevan, liit teenä olevan luonnoksen mukaisen lausun non. Liite Valvontajaosto yksimielisesti hyväksyi päätösehdo tuk sen.

21 KUHMON KAUPUNKI KOKOUSPÖYTÄKIR JA 1/ LAUSUNTO RAKENNUSLUPAMENETTELYÄ KOSKEVAN YLÄ-VIEKSIN KYLÄYHDISTYS RY:N SÄHKÖPOSTIVIESTIN JOHDOSTA VALVJAOS 12 Toimialan esimies Ylä-Vieksin kyläyhdistys ry on esittänyt kaupungille lähettä mällään sähköpostiviestillä joukon Kuhmon kaupungin rakennuslupa menettelyä koskevia vaatimuksia. Lisätietoja antaa toimialan esimies Hannu Huotari, puhelin Valvontajaosto antaa Ylä-Vieksin kyläyhdistys ry:lle em. viestin joh dosta sii nä tarkoitettua lupamenettelyä koskevan, liitteenä ole van luonnoksen mu kaisen lausunnon, jonka saat taa myös maakuntakaavoi tuksen toimivaltaiselle viranomaiselle, Kainuun maa kunta kuntayhtymälle tiedoksi Liite Valvontajaosto yksimielisesti hyväksyi päätösehdo tuk sen.

22 KUHMON KAUPUNKI KOKOUSPÖYTÄKIR JA 1/ KUHMON KAUPUNKI Valvontajaosto OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Päätöspäivämäärä MUUTOKSENHAKUKIELLOT Muutoksenhakukieltojen perusteet Kuntalain 91 :n mukaan seuraavista päätöksistä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätök set koskevat vain valmistelua tai täytäntöönpanoa. Pykälät 7, 8, 11, 12 Koska seuraavista päätöksistä voi tehdä kuntalain 89 :n 1 mom:n mukaan kirjallisen oikaisuvaatimuksen, päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla. Pykälät 1, 2, 3, 4, 5, 6, 9, 10 Muun lainsäädännön mukaan seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla. Pykälät ja valituskieltojen perusteet (lainkohdat). OIKAISUVAATIMUSOHJEET Seuraaviin päätöksiin tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen: Pykälä Asia 1 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Valvontajaoston kokousajat vuonna Pöytäkirjantarkistajat 4 Valvontajaoston pöytäkirjojen nähtävänä pitäminen 5 Pöytäkirjojen ja kokouskutsujen jakelu 6 Tositteiden hyväksyjät 9 Vuoden 2010 talousarvion täytäntöönpano-ohjeet ja käyttösuunnitelman takistaminen 10 Kaupungin raivaus- ja rakentamismuodostelmien poikkeusolojen toimintasuunnitelma Oikaisuvaatimusviranomainen, katuosoite, postiosoite: Oikaisuvaatimusviranomainen ja oikaisuvaatimusaika Oikaisuvaatimuksen sisältö Kuhmon kaupungin teknisen lautakunnan PL 15, Kainuuntie KUHMO Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen ja se on tekijän allekirjoitettava. Liitetään pöytäkirjaan VALITUSOSOITUS Valitusviran-omainen ja valitusaika Oikaisuvaatimuksen johdosta annettuun päätökseen saa hakea muutosta kunnallisvalituksin vain se, joka on teh nyt oikaisuvaatimuksen. Mikäli päätös on oikaisuvaatimuksen johdosta muuttunut, saa päätökseen hakea muutos ta kun nallisvalituksin myös asianosainen sekä kunnan jäsen. Kunnallisvalitus pykälä asia valitusaika 30 pv

23 KUHMON KAUPUNKI KOKOUSPÖYTÄKIR JA 1/ Valitusviranomainen, katuosoite ja postiosoite pykälä asia valitusaika Valitusviranomainen, katuosoite ja postiosoite Hallintovalitus pykälä asia valitusaika Valitusviranomainen, katuosoite ja postiosoite Valituskirja Valitusaika alkaa päätöksen tiedoksisaannista. Valituskirjassa on ilmoitettava - valittajan nimi, ammatti, asuinkunta ja postiosoite - päätös, johon haetaan muutosta - miltä osin päätöksestä valitetaan ja muutos, joka siihen vaaditaan tehtäväksi - muutosvaatimuksen perusteet. Valituskirja on valittajan tai valituskirjan muun laatijan omakätisesti allekirjoitettava. Jos ainoastaan laatija on allekir joittanut valituskirjan, siinä on mainittava myös laatijan ammatti, asuinkunta ja postiosoite. Valitusasiakirjojen toimittaminen Valituskirjaan on liitettävä päätös, josta valitetaan, alkuperäisenä tai viran puolesta oikeaksi todistettuna jäljennök senä sekä todistus siitä päivästä, josta valitusaika on luettava. Valitusasiakirjat on toimitettava valitusviranomaiselle ennen valitusajan päättymistä. Omalla vastuulla valitusasiakirjat voi lähettää postitse tai lähetin välityksellä. Postin valitusasiakirjat on jätettävä niin ajoissa, että ne ehtivät perille vali tusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä. Valitusasiakirjat voi toimittaa myös: nimi, osoite ja postiosoite Pykälät Valitusasiakirjat on toimitettava 1): nimi, osoite ja postiosoite Pykälät Lisätietoja Yksityiskohtainen oikaisuvaatimus/valitusosoitus liitetään pöytäkirjanotteeseen. 1) Jos toimitettava muulle kuin valitusviranomaiselle Liitetään pöytäkirjaan

Teknisen lautakunnan valvontajaosto

Teknisen lautakunnan valvontajaosto KUHMON KAUPUNKI KOKOUSPÖYTÄKIR JA 7/2009 111 KOKOUSAIKA 05.11.2009 klo 18:00-18:30 KOKOUSPAIKKA Tekniikka- ja ympäristöpalvelujen toimialan kokoushuone, Puro OSALLISTUJAT LÄSNÄ (ja mer kintä siitä kuka

Lisätiedot

10 13.02.2013 VUODEN 2013 TALOUSARVION TÄYTÄNTÖÖNPANO-OHJEET JA KÄYTTÖSUUNNITELMIEN TARKISTAMINEN. Talousarvion sitovuus

10 13.02.2013 VUODEN 2013 TALOUSARVION TÄYTÄNTÖÖNPANO-OHJEET JA KÄYTTÖSUUNNITELMIEN TARKISTAMINEN. Talousarvion sitovuus Teknisen lautakunnan valvontajaosto 10 13.02.2013 VUODEN 2013 TALOUSARVION TÄYTÄNTÖÖNPANO-OHJEET JA KÄYTTÖSUUNNITELMIEN TARKISTAMINEN VALVJAOS 10 Toimialan vs. esimies 5.2.2013 Kaupunginvaltuusto on 18.12.2012

Lisätiedot

Talousarvion sitovuus

Talousarvion sitovuus Teknisen lautakunnan valvontajaosto 9 03.02.2010 VUODEN 2010 TALOUSARVION TÄYTÄNTÖÖNPANO-OHJEET JA KÄYTTÖSUUNNITELMAN TARKISTAMINEN VALVJAOS 9 Toimialan esimies 20.01.2010 Kaupunginvaltuusto on 8.12.2009

Lisätiedot

Teknisen lautakunnan valvontajaosto

Teknisen lautakunnan valvontajaosto KUHMON KAUPUNKI KOKOUSPÖYTÄKIR JA 1/2015 1 Teknisen lautakunnan valvontajaosto KOKOUSAIKA 28.01.2015 klo 16:00-16:23 KOKOUSPAIKKA Tekniikka- ja ympäristöpalvelujen kokoushuone, Puro OSALLISTUJAT LÄSNÄ

Lisätiedot

Talousarvion sitovuus

Talousarvion sitovuus Lautakunnat ja muut kaupungin viranomaiset VUODEN 2012 TALOUSARVION TÄYTÄNTÖÖNPANO-OHJEET Kaupunginvaltuusto on 20.12.2011 :ssä 69 hyväksynyt vuoden 2012 talousarvion. Vuoden 2007 alussa voimaan tulleen

Lisätiedot

VALVJAOS 18 Toimialan vt. esimies 29.3.2011

VALVJAOS 18 Toimialan vt. esimies 29.3.2011 Teknisen lautakunnan valvontajaosto 18 30.03.2011 VUODEN 2011 TALOUSARVION TÄYTÄNTÖÖNPANO-OHJEET JA KÄYTTÖSUUNNITELMAN TARKISTAMINEN VALVJAOS 18 Toimialan vt. esimies 29.3.2011 Kaupunginvaltuusto on 7.12.2010

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2016 21 Etelä-Karjalan jätelautakunta Aika 17.05.2016 klo 16:07-16:38 Paikka Kaupungintalo, kokoushuone 138 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2016 22 Tarkastuslautakunta 2013-16 Aika 06.09.2016 klo 17:15-17:30 Paikka Kaupungintalo Imatrankoski (h.308) Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 10 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/

HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/ HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2017 67 Tarkastuslautakunta 2013-2016 AIKA 19.05.2017 09:00-09:20 PAIKKA Kaupunginhallituksen kokoushuone, 3-kerros KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 38 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Otsikko Sivu

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Otsikko Sivu JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014 44 Energialaitoksen johtokunta 10.03.2014 AIKA 10.03.2014 16:30-17:00 PAIKKA Energialaitos KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 25 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 Tarkastuslautakunta 2013-16 Aika 24.01.2017 klo 11:05-11:15 Paikka Kaupungintalo, Vallinkoski (138) Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Otsikko Sivu 69 KOKOUKSEN AVAAMINEN 109 70 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Otsikko Sivu 69 KOKOUKSEN AVAAMINEN 109 70 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/2013 107 Tarkastuslautakunta AIKA 14.05.2013 klo 08:00-12:00 PAIKKA Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Otsikko Sivu 69 KOKOUKSEN AVAAMINEN

Lisätiedot

Emolahden koulu, kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone

Emolahden koulu, kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2013 58 Tarkastuslautakunta AIKA 19.03.2013 klo 08:00-14:10 PAIKKA Emolahden koulu, kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Otsikko Sivu 38 KOKOUKSEN

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 11 Etelä-Karjalan jätelautakunta Aika 16.05.2017 klo 16:05-16:40 Paikka Kaupungintalo, kokoushuone 138 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 7 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Parikkalan kunta Pöytäkirja 1/ Asia Sivu

Parikkalan kunta Pöytäkirja 1/ Asia Sivu Parikkalan kunta Pöytäkirja 1/2019 1 Tarkastuslautakunta Kokousaika 10.01.2019 klo 07:30-10:45 Kokouspaikka Parikkalan kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Harjukuja 6, Parikkala Käsitellyt asiat

Lisätiedot

PYHÄJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Tarkastuslautakunta KOKOUSTIEDOT. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone

PYHÄJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Tarkastuslautakunta KOKOUSTIEDOT. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone PYHÄJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 13 Tarkastuslautakunta KOKOUSTIEDOT Aika 15.04.2015 klo 09:00-11:30 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone OSALLISTUJAT Läsnä Mattila Olli puheenjohtaja Koivusipilä

Lisätiedot

382 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 382 Pöytäkirjan tarkastajien valinta

382 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 382 Pöytäkirjan tarkastajien valinta PORNAISTEN KUNTA Asialista 18/2017 Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Lauantai 7.10.2017 KOKOUSPAIKKA Tallinna, Tallink City hotelli KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu (seuraava liite = ) 382 Kokouksen laillisuuden

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 12.3.2015 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna poissa, paikalla varajäsen Jari Rantanen Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen

Lisätiedot

Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone

Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone Kokouskutsu / Esityslista Nro 4/2017 1 (6) KOKOUSAIKA 31.08.2017 Klo 18.00 KOKOUSPAIKKA KOKOUSAIKA Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie Tieavustushakemus: Paikkarin yksityistie...

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie Tieavustushakemus: Paikkarin yksityistie... PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Kokousaika Maanantai 9.3.2015 klo 9.50 10.10 Kokouspaikka Kuntala, neuvotteluhuone Asiat sivu nro 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie... 2 2 Tieavustushakemus:

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2017 125 Kaupunginhallitus Aika 20.02.2017 klo 18:19-18:25 Paikka Kaupungintalo, kokoushuone 138 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 51 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

KOKKOLAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2019 1

KOKKOLAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2019 1 KOKKOLAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2019 1 Tarkastuslautakunta 2017-2020 AIKA 11.04.2019 klo 16:00-18:19 PAIKKA D 1.7 SISÄLLYSLUETTELO Sivu 39 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 40 Pöytäkirjan tarkastajat

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 8.12.2015 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen Jukka Panu, jäsen Muut osallistujat:

Lisätiedot

VALITUSOSOITUS (Poikkeamisluvat 36)

VALITUSOSOITUS (Poikkeamisluvat 36) VALITUSOSOITUS (Poikkeamisluvat 36) Valitusaika Ympäristöteknisen lautakunnan lupajaoston päätökseen saa hakea muu tos ta va littamalla Pohjois-Suomen hallinto-oikeuteen kirjallisella va li tuk sel la.

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2016 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus Kotirinteen yksityistie... 2

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2016 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus Kotirinteen yksityistie... 2 PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2016 Tiejaosto Kokousaika Tiistaina 3.5.2015 klo 9.00 9.20 Kokouspaikka Kuntala, neuvotteluhuone Asiat sivu nro 1 Tieavustushakemus Kotirinteen yksityistie... 2 2 Tieavustushakemus

Lisätiedot

Pöytäkirjan tarkastajat: PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2016 116. Tarkastuslautakunta1. AIKA 13.05.2016 klo 08:30-15:02

Pöytäkirjan tarkastajat: PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2016 116. Tarkastuslautakunta1. AIKA 13.05.2016 klo 08:30-15:02 PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2016 116 Tarkastuslautakunta1 AIKA 13.05.2016 klo 08:30-15:02 PAIKKA Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Otsikko Sivu 75 Kokouksen avaaminen

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 27.4.2016 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja poissa vpj. Mäenpää Jonna, paikalla varajäsen Jari Rantanen Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus Liite MUUTOKSENH

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus Liite MUUTOKSENH Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 3.2.2015 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Teknisen lautakunnan valvontajaosto

Teknisen lautakunnan valvontajaosto KUHMON KAUPUNKI KOKOUSPÖYTÄKIR JA 4/2012 61 Teknisen lautakunnan valvontajaosto KOKOUSAIKA 23.05.2012 klo 18:00-18:15 KOKOUSPAIKKA Tekniikka- ja ympäristöpalvelujen toimialan kokoushuone, Puro OSALLISTUJAT

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2014 Tarkastuslautakunta 2013-2016. AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55. Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2014 Tarkastuslautakunta 2013-2016. AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55. Kunnanviraston kokoushuone AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna (poissa), tilalla varajäsen Jari Rantanen Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius,

Lisätiedot

Parikkalan kunta Pöytäkirja 1/ Asia Sivu

Parikkalan kunta Pöytäkirja 1/ Asia Sivu Parikkalan kunta Pöytäkirja 1/2015 1 Tarkastuslautakunta Kokousaika 15.04.2015 klo 08:00-10:10 Kokouspaikka Parikkalan kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Harjukuja 6, 59100 Parikkala Käsitellyt

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 Tarkastuslautakunta 07.05.2015 AIKA 07.05.2015 klo 15:35-20:50 PAIKKA Sosiaali- ja terveystoimen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 28 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA

Lisätiedot

UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI Pöytäkirja 5/2010 1

UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI Pöytäkirja 5/2010 1 UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI Pöytäkirja 5/2010 1 Ammattiopisto Novidan johtokunta 28.09.2010 Aika 28.09.2010 klo 17:00-18:30 Paikka Uudenkaupungin ammattiopisto Novida Luettelo käsitellyistä asioista Sivu 25

Lisätiedot

Oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus. Porvoon kaupunki. Hallitus / lautakunta Kaupunginhallitus

Oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus. Porvoon kaupunki. Hallitus / lautakunta Kaupunginhallitus Kunta Porvoon kaupunki Oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus Hallitus / lautakunta Kaupunginhallitus 12.8.2019 Muutoksenhakukiellot Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 9/2016 Tekninen lautakunta. 47 Ehdotus käyttötalouden talousarvioksi vuodelle

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 9/2016 Tekninen lautakunta. 47 Ehdotus käyttötalouden talousarvioksi vuodelle SISÄLLYSLUETTELO 9/2016 Tekninen lautakunta Kokousaika Keskiviikko 28.9.2016 klo 17.00 17.57 Kokouspaikka Kuntala, kakkossali Asiat sivu nro 47 Ehdotus käyttötalouden talousarvioksi vuodelle 2017... 77

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 16.2.2016 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 17.5.2016 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 1.3.2016 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 5.5.2015 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017 1 Tarkastuslautakunta 03.05.2017 AIKA 03.05.2017 klo 18:00-20:12 PAIKKA Yleishallinnon kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 45 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 15.11.2016 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Salon seudun koulutuskuntayhtymän hallituksen pöytäkirja on nähtävänä kuntayhtymän toimistossa hallituksen päätöksen hall 13/ mukaisesti.

Salon seudun koulutuskuntayhtymän hallituksen pöytäkirja on nähtävänä kuntayhtymän toimistossa hallituksen päätöksen hall 13/ mukaisesti. Salon seudun koulutuskuntayhtymän hallituksen pöytäkirja on nähtävänä kuntayhtymän toimistossa hallituksen päätöksen hall 13/2017 125 mukaisesti. Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 3.6.2014 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/ Kokoushuone K1-K2, Ulvilan kaupungintalo

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/ Kokoushuone K1-K2, Ulvilan kaupungintalo Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/2019 1 Tarkastuslautakunta Aika 10.09.2019 klo 14:00-16:35 Paikka Kokoushuone K1-K2, Ulvilan kaupungintalo Käsitellyt asiat Pykälä Asia Sivu 22 Kaupungin talouskatsaus 3 23

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 7.11.2017 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

PORNAISTEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 10/2007. Perusturvalautakunta Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

PORNAISTEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 10/2007. Perusturvalautakunta Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen PORNAISTEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 10/2007 Päivämäärä Perusturvalautakunta 27.9.2007 KOKOUSAIKA Tiistai 2.10.2007 klo 18.00 21.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu 123 Kokouksen

Lisätiedot

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 146, 147, 148, 150, 151, 152, 153, 155, 156, 160, 162, 163 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muu tos ta. Sovellettava

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1 Tarkastuslautakunta 28.04.2015 AIKA 28.04.2015 klo 15:15-18:50 PAIKKA Sosiaali- ja terveystoimen kokoushuone Pinsetti KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 23 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

MUHOKSEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 16/ TILINTARKASTAJAN KATSAUS ARVIOINTIKERTOMUS VUODELTA MUUT ESILLE TULLEET ASIAT 150

MUHOKSEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 16/ TILINTARKASTAJAN KATSAUS ARVIOINTIKERTOMUS VUODELTA MUUT ESILLE TULLEET ASIAT 150 MUHOKSEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 16/2018 146 Tarkastuslautakunta AIKA 19.12.2018 klo 18:00-18:45 PAIKKA Scandic, Saaristonkatu 4 Oulu KÄSITELLYT ASIAT Pykälät: Sivu 82 TILINTARKASTAJAN KATSAUS 148 83 ARVIOINTIKERTOMUS

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 21.5.2013 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 15.4.2014 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 16.3.2010 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 6.6.2017 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

MUHOKSEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/ Muhoksen kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

MUHOKSEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/ Muhoksen kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone MUHOKSEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2019 62 Tarkastuslautakunta AIKA 28.05.2019 klo 16:00-16:55 PAIKKA Muhoksen kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Pykälät: Sivu 33 PÖYTÄKIRJANPITÄJÄN

Lisätiedot

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 1/2017 1

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 1/2017 1 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 1/2017 1 13.01.2017 Aika 13.01.2017 klo 14:00 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjan

Lisätiedot

MUHOKSEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 15/ TILINTARKASTAJAN KATSAUS VUODEN 2015 ARVIOINTIKERTOMUS MUUT ASIAT 121

MUHOKSEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 15/ TILINTARKASTAJAN KATSAUS VUODEN 2015 ARVIOINTIKERTOMUS MUUT ASIAT 121 MUHOKSEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 15/2015 117 Tarkastuslautakunta AIKA 18.11.2015 klo 16:30-18:08 PAIKKA Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. KÄSITELLYT ASIAT Pykälät: Sivu 60 TILINTARKASTAJAN KATSAUS

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 Tarkastuslautakunta Aika 10.2.2015 klo 15:00 16:46 Paikka Ulvilan kaupungintalo, kokoustila K1-K2 Käsitellyt asiat: Pykälä Asia Sivu 5 6 7 Teknisen toimen taloudellisten

Lisätiedot

Parikkalan kunta Pöytäkirja 6/ Asia Sivu

Parikkalan kunta Pöytäkirja 6/ Asia Sivu Parikkalan kunta Pöytäkirja 6/2018 38 Tarkastuslautakunta Kokousaika 10.09.2018 klo 12:00-12:45 Kokouspaikka Kirjolan koulu, Kirjolankatu 5, 59100 Parikkala Käsitellyt asiat Asia Sivu 23 Ajankohtaisasiat

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 6/

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 6/ Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 6/2016 78 Kulttuurilautakunta Aika 30.08.2016 klo 18:00-18:44 Paikka Pääkirjasto Käsitellyt asiat Pykälä Asia Sivu 50 Kulttuurilautakunnan talousarvion toteutumisvertailu tammi-kesäkuulta

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2017 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2017 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2017 1 Tarkastuslautakunta 27.04.2017 AIKA 27.04.2017 klo 18:30-21:05 PAIKKA Yleishallinnon kahvihuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 40 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 6/2016 1

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 6/2016 1 Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 6/2016 1 Tarkastuslautakunta Aika 28.09.2016 klo 14:00-17:35 Paikka Keskuspaloasema, Satakunnankatu 3, Pori ja Kokoushuone K1-K2, Ulvilan kaupungintalo Käsitellyt asiat Pykälä

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1 30.01.2014 Aika 30.01.2014 klo 18:00-20:30 Paikka Kunnantalo, kokoushuone 3, 3. krs Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjapitäjän

Lisätiedot

Teknisen lautakunnan valvontajaosto

Teknisen lautakunnan valvontajaosto KUHMON KAUPUNKI KOKOUSPÖYTÄKIR JA 9/2014 141 Teknisen lautakunnan valvontajaosto KOKOUSAIKA 19.11.2014 klo 16:00-16:42 KOKOUSPAIKKA Tekniikka- ja ympäroistöpalvelujen kokoushuone, Puro OSALLISTUJAT LÄSNÄ

Lisätiedot

Pöytäkirjan 51-53, 58, :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Pöytäkirjan 51-53, 58, :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 51-53, 58, 60-64 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutos ta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). OIKAISUVAATIMUSOHJE

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 13/2014 119

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 13/2014 119 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 13/2014 119 10.12.2014 Aika 10.12.2014 klo 18:00-20:00 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 79 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

KAAVIN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 10/2017. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

KAAVIN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 10/2017. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 10/2017 KOKOUSAIKA 12.6.2017 klo 17.00-17.38 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Miettinen Eino, puheenjohtaja Räsänen Jorma,

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015 64

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015 64 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015 64 19.08.2015 Aika 19.08.2015 klo 18:00-20:00 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 41 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Parikkalan kunta Pöytäkirja 4/ Asia Sivu

Parikkalan kunta Pöytäkirja 4/ Asia Sivu Parikkalan kunta Pöytäkirja 4/2017 28 Tarkastuslautakunta Kokousaika 30.08.2017 klo 07:00-08:50 Kokouspaikka Kirjolan koulu,neuvotteluhuone, Kirjolankatu 5, 59100 Parikkala Käsitellyt asiat Asia Sivu 15

Lisätiedot

Parikkalan kunta Kokouspöytäkirja nro 2/2013 Rakennuslautakunta Sivu 30

Parikkalan kunta Kokouspöytäkirja nro 2/2013 Rakennuslautakunta Sivu 30 Kokouspöytäkirja nro 2/2013 Rakennuslautakunta Sivu 30 Kokousaika Torstai 13.6.2013 klo 18.00-18.40 Kokouspaikka Teknisen toimiston kokoushuone, Petäjikönkatu 2 Saapuvilla olleet jäsenet (ja merkintä siitä,

Lisätiedot

ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/

ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 21 Elinkeinotoimikunta 27.11.2017 AIKA 17:00-19:30 PAIKKA Askolan kunnanvirasto KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 11 TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN 23 12 ELINKEINOTOIMEN NEUVONTAPALVELUJA

Lisätiedot

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 10/

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 10/ Rautavaaran kunta Pöytäkirja 10/2016 124 13.10.2016 Aika 13.10.2016 klo 11:30-12:20 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 84 Kokouksen päätösvaltaisuuden toteaminen 126 85

Lisätiedot

Parikkalan kunta Kokouspöytäkirja nro 3/2013 Tarkastuslautakunta Sivu 13

Parikkalan kunta Kokouspöytäkirja nro 3/2013 Tarkastuslautakunta Sivu 13 Kokouspöytäkirja nro 3/2013 Tarkastuslautakunta Sivu 13 Kokousaika Keskiviikko 22.5.2013 klo 9.00 15.30 Kokouspaikka Harjulinna, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 9 Arviointikertomus vuodelta

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 2.5.2017 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Otsikko Sivu 77 KOKOUKSEN AVAAMINEN KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN 123 TOTEAMINEN 79 SIHTEERIN VALINTA TARKASTUSLAUTAKUNNAN

Otsikko Sivu 77 KOKOUKSEN AVAAMINEN KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN 123 TOTEAMINEN 79 SIHTEERIN VALINTA TARKASTUSLAUTAKUNNAN PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 11/2013 120 Tarkastuslautakunta AIKA 22.05.2013 klo 08:00-11:23 PAIKKA Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Otsikko Sivu 77 KOKOUKSEN AVAAMINEN

Lisätiedot

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 15/ Otsikko Sivu

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 15/ Otsikko Sivu JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 15/2017 475 Kunnanhallitus 30.10.2017 AIKA 30.10.2017 09:00-15:35 PAIKKA Kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 199 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 11

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 11 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 11 11.02.2015 Aika 11.02.2015 klo 18:00-19:45 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 Henkilöstöjaosto 16.05.2017 AIKA 16.05.2017 klo 12:00-13:42 PAIKKA Villa Hakkari KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 32 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 33 PÖYTÄKIRJAN

Lisätiedot

Parikkalan kunta Pöytäkirja 2/ Asia Sivu

Parikkalan kunta Pöytäkirja 2/ Asia Sivu Parikkalan kunta Pöytäkirja 2/2017 8 Tarkastuslautakunta Kokousaika 02.05.2017 klo 14:00-17:15 Kokouspaikka Parikkalan kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Harjukuja 6, 59100 Parikkala Käsitellyt

Lisätiedot

Nakkilan kunta Kokouspöytäkirja 4/

Nakkilan kunta Kokouspöytäkirja 4/ Nakkilan kunta Kokouspöytäkirja 4/2019 71 Keskusvaalilautakunta Aika 24.05.2019 klo 19:00-19:16 Paikka Kunnanvirasato Käsitellyt asiat Pykälä Otsikko Sivu 38 Ennakkoäänestysasiakirjojen tarkastaminen 73

Lisätiedot

Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Tarja Kyllönen ja Pekka Sinkkonen.

Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Tarja Kyllönen ja Pekka Sinkkonen. LUUMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 31 Vapaa-aikalautakunta Aika 26.05.2016 klo 18:16-18:45 Paikka Kunnantalo, alakerran kokoushuone Käsitellyt asiat Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokous todettiin

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 8/ Otsikko Sivu 32 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 8/ Otsikko Sivu 32 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 8/2016 1 Tarkastuslautakunta (2013-2016) Aika 22.08.2016 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 32 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 33 Teknisen toimen johtajan

Lisätiedot

MÄNTYHARJUN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 13. Otsikko Sivu 6 Tilinpäätös 2014 / Rakennuslautakunta 16

MÄNTYHARJUN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 13. Otsikko Sivu 6 Tilinpäätös 2014 / Rakennuslautakunta 16 MÄNTYHARJUN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 13 Rakennuslautakunta AIKA 03.03.2015 klo. 16:30 17:00 PAIKKA Kunnantalo, kaavoittajan huone ASIAT Otsikko Sivu 6 Tilinpäätös 2014 / Rakennuslautakunta 16 7 Ilmoitusasiat

Lisätiedot

Aksels Tuulikki Jäsen

Aksels Tuulikki Jäsen PYHTÄÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2013 11 Tarkastuslautakunta 2009-2012 AIKA 29.04.2013 klo 14:00-15:00 PAIKKA Pyhtään kirjasto LÄSNÄ Lindemark Susanna Puheenjohtaja Saarinen Sami Varapuheenjohtaja Aksels Tuulikki

Lisätiedot

Otsikko Sivu 87 Otto-oikeuden käyttäminen / viranhaltijapäätös 147 88 Oikaisuvaatimus työpajaohjaajan valintapäätökseen / Laakso Sari

Otsikko Sivu 87 Otto-oikeuden käyttäminen / viranhaltijapäätös 147 88 Oikaisuvaatimus työpajaohjaajan valintapäätökseen / Laakso Sari Punkalaitumen kunta Pöytäkirja 9/2014 145 Sivistyslautakunta Aika 22.12.2014 klo 18:00-18:40 Paikka Kunnantalo, kahvio Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 87 Otto-oikeuden käyttäminen / viranhaltijapäätös 147

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/ Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/2016 50 Vapaa-aikalautakunta Aika 17.11.2016 klo 17:00-18:50 Paikka Kaupungintalo, kokoushuone K1-2 Käsitellyt asiat Pykälä Asia Sivu 27 Tutustuminen Ulvilan liikuntapalveluihin

Lisätiedot

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136.

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136. MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 39, 40, 41, 42, 44, 45, 46, 48, 49, 50, 55, 56, 59, 60 ja 62 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muu tos ta. Sovellettava

Lisätiedot

Mervi Niemelä. Marika Niittykoski, Jouko Savikoski, Marko Törmälehto, LAILLISUUS JA Vapaa-aikatoiminnan lautakunta totesi kokouksen laillisesti

Mervi Niemelä. Marika Niittykoski, Jouko Savikoski, Marko Törmälehto, LAILLISUUS JA Vapaa-aikatoiminnan lautakunta totesi kokouksen laillisesti HAAPAVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro Sivu Vapaa-aikatoiminnan lautakunta 5/2009 32 KOKOUSAIKA Tiistai 27.10. 2009 klo 14-14.20 KOKOUSPAIKKA Liikuntatoimisto, Haapaveden Uimahalli, Urheilutie 56, Haapavesi

Lisätiedot

LAPINLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/

LAPINLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ LAPINLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2019 89 Tekninen lautakunta 01.07.2019 Päätöksentekotapa Varsinainen kokous Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 45 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 91 46 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 3.3.2015 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Pornaisten Yhtenäiskoulu, Yläkoulu-rakennus, K-ovi. Pöytäkirjan tarkastajien valinta

Pornaisten Yhtenäiskoulu, Yläkoulu-rakennus, K-ovi. Pöytäkirjan tarkastajien valinta PORNAISTEN KUNTA Kokouskutsu 2/2014 Sivistyslautakunta Lähettämispäivä 5.2.2014 KOKOUSAIKA Torstai 13.2.2014 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Pornaisten Yhtenäiskoulu, Yläkoulu-rakennus, K-ovi KÄSITELTÄVÄT ASIAT

Lisätiedot

Perjantai 04.09.2015 klo 09.00-9.14

Perjantai 04.09.2015 klo 09.00-9.14 PÖYTÄKIRJA 1 Kokousaika Kokouspaikka Perjantai klo 09.00-9.14 Puhelinkokous Läsnä Jäsen Uusitalo Merja, puheenjohtaja Keltto Pekka, varapj. Huhtamäki-Kuoppala Minna Kankaanpää Mauri Kuivila Leena Mäkinen

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2018 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2018 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2018 1 Tarkastuslautakunta 11.04.2018 AIKA 11.04.2018 klo 17:06-21:00 PAIKKA Hallinnon kokoushuone, 2 krs KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 21 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Lahdessa / Reija Launiemi, hallintosihteeri

Lahdessa / Reija Launiemi, hallintosihteeri Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 11/2017 1 Tarkastuslautakunta 20.12.2017 Aika 20.12.2017 klo 09:03-10:57 Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, neuvottelutila Isoneuvos

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2017 93 Tarkastuslautakunta 17.05.2017 AIKA 17.05.2017 klo 14:00-17:42 PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone Kotka KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 48 Kokouksen laillisuus ja

Lisätiedot

KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1

KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 Tarkastuslautakunta 2013-2016 19.02.2016 AIKA 19.02.2016 klo 09:00-12:00 PAIKKA Kunnanviraston kokoushuone, Keskuskatu 14 KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Laillisuus

Lisätiedot

Mervi Niemelä, Simo Saastamoinen. Marko Törmälehto. Marika Niittykoski, jäsen Jouko Savikoski, jäsen kaupunginhallituksen edustaja

Mervi Niemelä, Simo Saastamoinen. Marko Törmälehto. Marika Niittykoski, jäsen Jouko Savikoski, jäsen kaupunginhallituksen edustaja HAAPAVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro Sivu Vapaa-aikatoiminnan lautakunta 4/2010 16 KOKOUSAIKA Keskiviikko 9.6.2010 klo 14-14.25 KOKOUSPAIKKA Liikuntatoimisto, Haapaveden Uimahalli, Urheilutie 56, Haapavesi

Lisätiedot

MUHOKSEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 15/

MUHOKSEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 15/ MUHOKSEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 15/2018 139 Tarkastuslautakunta AIKA 12.12.2018 klo 16:30-18:00 PAIKKA Kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Pykälät: Sivu 78 TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN 141 79 KUNNANHALLITUKSEN

Lisätiedot

Kuntayhtymä Oikaisuvaatimusohje Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus klo 17:00-17:39 Liite MUUTOKSENHAKUK

Kuntayhtymä Oikaisuvaatimusohje Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus klo 17:00-17:39 Liite MUUTOKSENHAKUK Kuntayhtymä Oikaisuvaatimusohje Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 4.9.2018 klo 17:00-17:39 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

KUHMON KAUPUNKI KOKOUSPÖYTÄKIR JA 11/ Kaupunginhallituksen kokoushuone Joki. Nimi Tehtävä Lisätiedot

KUHMON KAUPUNKI KOKOUSPÖYTÄKIR JA 11/ Kaupunginhallituksen kokoushuone Joki. Nimi Tehtävä Lisätiedot KUHMON KAUPUNKI KOKOUSPÖYTÄKIR JA 11/2009 298 Kaupunginhallitus KOKOUSAIKA 18.05.2009 klo 12:00-13:32 KOKOUSPAIKKA Kaupunginhallituksen kokoushuone Joki OSALLISTUJAT LÄSNÄ (ja mer kintä siitä kuka toi

Lisätiedot

KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2011 29

KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2011 29 KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2011 29 Maaseutulautakunta 26.04.2011 AIKA 26.04.2011 klo 19:00-19:25 PAIKKA Kunnanviraston kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 21 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot