Eläinsuojan ympäristölupahakemus, Maatalousyhtymä Tolonen Mikko, Sirpa ja Pirkka

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Eläinsuojan ympäristölupahakemus, Maatalousyhtymä Tolonen Mikko, Sirpa ja Pirkka"

Transkriptio

1 Ympäristölautakunta Eläinsuojan ympäristölupahakemus, Maatalousyhtymä Tolonen Mikko, Sirpa ja Pirkka YMPLA 33 Luvan hakija Maatalousyhtymä Tolonen Mikko, Sirpa ja Pirkka Y-tunnus Luvan hakijan yhteyshenkilö Mikko ja Sirpa Tolonen Osoite: Lapintie 26, Suomussalmi kk Puh: Pirkka Tolonen Osoite: Papinkuja 4, Suomussalmi kk Puh: Toiminta, jolle lupaa haetaan Ympäristölupaa haetaan toiminnan olennaisen muuttamisen perusteella. Tilalla on voimassa oleva ympäristölupa, jonka mukaan eläinsuojiin saa sijoittaa yhteensä enintään 50 lypsylehmää, 42 hiehoa ja 13 6 kk:n ikäistä nuorkarjaa. Uutta ympäristölupaa haetaan 94 lypsylehmälle, 18 hieholle, 50 alle 6 kk:n ikäiselle nuorkarjalle ja kahdelle hevoselle. Toiminta ja sen sijainti Toiminta sijaitsee Suomussalmen kunnassa, kiinteistöllä Toppila RN:o käyntiosoitteessa Lapintie 26, Suomussalmi kk. Luvan hakemisen peruste Ympäristön pilaantumisen vaaraa aiheuttavaan toimintaan on oltava ympäristölupa ympäristönsuojelulain 27 :n liitteen 1 taulukon 2 kohdan 11 a mukaan. Lupaviranomaisen toimivalta Ympäristönsuojelusta annetun asetuksen 2 :n kohdan 10 a perusteella lupahakemus käsitellään kunnan ympäristönsuojeluviranomaisessa. Hakemus Hakemus on tullut vireille Alueen kaavoitustilanne

2 Sijaintipaikka ja sen ympäristö Alueella ei ole voimassa olevaa oikeusvaikutteista kaavaa. Maakuntakaavassa ko. paikkaan ei ole osoitettu käyttötarkoitusta. Eläinsuojat sijaitsevat noin 6 kilometrin päässä Suomussalmen kirkonkylästä luoteeseen. Tilan asuinrakennus sijaitsee samassa pihapiirissä eläinsuojien ja tilan muiden rakennusten kanssa. Etäisyys eläinsuojista lähimpään naapuriin on noin 350 metriä. Eläinsuojat sijaitsevat Iijoen vesistöalueella. Eläinsuojat, lannanvarastointisäiliöt tai lietelannan levityspellot eivät sijaitse pohjavesi- tai suojelualueella. Toiminnan kuvaus Eläintilat ja tuotanto Hakemus koskee nykyisen eläinsuojan, nuorkarjan karsinanavetan, lypsykarjapihaton ja iglukatosten toimintaa. Laajennuksen jälkeen eläinsuojissa voidaan pitää yhteensä 94 lypsylehmää, 18 hiehoa, 50 alle 6 kk:n ikäistä nuorkarjaa ja kahta hevosta. Ympäristökuormitus ja sen rajoittaminen Lannan varastointi ja käsittely Lannankäsittely tapahtuu lietelantamenetelmällä. Kuivikkeena käytetään purua. Tilalla on käytettävissä 2500 m³:n lietesäiliö sekä kaksi vuokrasäiliötä yhteistilavuudeltaan 1300 m³. Lietesäiliöt ovat betonirakenteisia ja kattamattomia. Eläinsuojassa on vinokuivikepohja. Eläinsuoja on kylmä, mutta lämpöeristetty. Kuivitetun alueen pinta-ala on 120 m² ja käytettävän kuivikekerroksen vahvuus 10 cm. Kuivikkeena käytetään turvetta ja olkea. Kuivikepohjat varastoidaan lietesäiliöön. Lantavaraston tarve on haetun eläinmäärän mukaan mitoitettuna 2070 m³ kotieläinten laidunkauden ollessa 3 kk. Lanta hyödynnetään peltoviljelyssä lannoitteena. Hakemuksen mukaan lannanlevitykseen käytettävissä oleva peltoala on 130 ha, josta omaa peltoa on 30 ha ja vuokrapeltoa 100 ha. Lannasta levitetään 40 % viikoilla 21 23, 40 % viikoilla ja 20 % viikolla 31.

3 Laidunnus ja jaloittelutarhat Tilalla laidunnetaan koko karjaa kesäisin 3 kk:n ajan. Laitumet sijaitsevat osin navetan läheisyydessä. Laidunalaa on yhteensä 8 ha. Lehmät pidetään öisin ulkona. Laitumet eivät rajoitu vesistöön. Tilalla on m² jaloittelutarha kantaville hiehoille. Tarhan pohjamateriaalina on kuorike, joka vaihdetaan vuosittain. Jaloittelutarha on käytössä kahden kuukauden ajan vuosittain. Liikenne Toiminnasta aiheutuu eläinten kuljetusta teuraaksi ja välitykseen 1 2 kertaa kuukaudessa. Maitoauto käy tilalla 3-4 kertaa viikossa ja ostorehujen toimitus n. 3 kertaa kuukaudessa. Lisäksi liikennöintiä tapahtuu traktorikalustolla peltotöiden yhteydessä. Kemikaalien varastointi Tilalla on suoja-altaalla ja katoksella varustettu polttoainesäiliö. Säiliön tilavuus on 3200 l. Tilalla säilytetään tynnyreissä muita öljytuotteita enintään 600 l. Jätteet Tilalla syntyvät kiinteistöjätteet toimitetaan järjestettyyn jätehuoltoon. Kuolleet eläimet (4-6 / vuosi) syvähaudataan tilalla. Jätemuovi ja jäteöljy toimitetaan Ekokem Oy:lle. Muu toiminta Säilörehua valmistetaan vuosittain tn. Säilörehu pyöröpaalataan. Maitohuoneen ja eläinsuojan pesu- ja wc-vesiä syntyy n. 300 m³ vuodessa. Maitohuoneen pesuvedet johdetaan virtsa/lietesäiliöön ja eläinsuojan wc-vedet maasuodattamoon. Tilalla on kaksi porakaivoa vedenhankintaa varten. Arvio toiminnan vaikutuksista ympäristöön Hakija ei ole esittänyt arviota toiminnan vaikutuksista ympäristöön. Yleisesti ottaen voidaan kuitenkin todeta, että toiminnasta syntyy hajuja lannan käsittelystä ja varastoinnista, levitettäessä lantaa peltoon sekä tuotantorakennusten ilmanvaihdosta. Lannan siirtoon ja varastointiin liittyvät järjestelmät ovat vesitiiviitä, joten lantaa ei joudu pellolle levittämistä lukuun ottamatta muualle ympäristöön.

4 Toimitettaessa jätteet järjestettyyn jätteenkeräykseen toiminnasta ei aiheudu jätehaittaa. Arvio parhaan käyttökelpoisen tekniikan soveltamisesta Eläinsuojan ilmanvaihto on järjestetty vapaalla kierrolla sekä koneellisesti ja lantalan tilavuus on mitoitettu riittäväksi. Lupahakemuksen käsittely Hakemuksesta tiedottaminen Hakemuksesta on kuulutettu Suomussalmen kunnan virallisella ilmoitustaululla välisen ajan. Hakemuksen vireilläolosta on kuulutettu Ylä-Kainuu -lehdessä Hakemus ja siihen liittyvät asiakirjat ovat kuulutusaikana olleet nähtävillä Suomussalmen kunnan virastotalon teknisten palveluitten aulassa. Tarkastukset Eläinsuojan sijaintipaikka on tarkastettu Tarkastuksessa olivat mukana Pirkka Tolonen ja ympäristösihteeri Jukka Korhonen. Muistutukset ja mielipiteet Hakemuksen johdosta ei ole jätetty muistutuksia tai mielipiteitä. Lausunnot Hakemuksesta on pyydetty lausunto Kainuun ympäristöterveydenhuollolta. Kainuun ympäristöterveydenhuolto esittää lausunnossaan mm. seuraavaa: Lanta on varastoitava, käsiteltävä ja hyödynnettävä siten, ettei siitä aiheudu haittaa terveydelle, ympäristölle eikä naapureille aiheuteta kohtuutonta rasitusta. Lannan (lietteen) peltolevityksestä, mikäli asutusta on puolen kilometrin säteellä levityspaikasta, tulee liete mahdollisen hajuhaitan vähentämiseksi riittävästi mullata saman päivän aikana. Lannoitettaessa vesistöjen läheisyydessä tulee huolehtia vaatimusten mukaisista suojavyöhykkeistä.

5 Lannan levitysalueitten läheisyydessä sijaitsevien talousvesikaivojen sijaintitiedot tulee selvittää. Talousvesikaivojen ympärille tulee jättää riittävä suojavyöhyke, jolle lantaa ei levitetä. Haittaeläimiä, kuten rottia, hiiriä ja kärpäsiä tulee torjua maito- ja rehuhygieniaan, yleiseen viihtyvyyteen ja eläinsuojan rakenteisiin aiheutuvien haittojen vähentämiseksi. Lisätietoja asiasta antaa ympäristösihteeri Jukka Korhonen, puh , sähköposti Ehdotus: Ympäristösihteeri Jukka Korhonen: Ympäristölautakunta myöntää ympäristönsuojelulain 27 mukaisen ympäristöluvan hakemuksen mukaisesti seuraavilla lupamääräyksillä: Lupamääräykset Yleismääräykset 1. Eläinsuojat sekä lannan varastointitilat on sijoitettava ja rakennettava myönnetyn rakennusluvan mukaisesti. Eläinsuojiin saa sijoittaa yhteensä enintään 94 lypsylehmää, 18 uudistushiehoa, 50 alle 6 kk:n nuorkarjaa ja 2 hevosta. Eläinmääriä voidaan muuttaa edellyttäen, että lannantuotto ei ylitä edellä mainittujen eläinmäärien yhteistä lannantuottoa. (YSL 52 ) 2. Eläinten pito sekä lannan, rehujen ja polttoaineiden kuljetus, käsittely ja varastointi on järjestettävä niin, että toiminnasta ei aiheudu haittaa pinta- ja pohjavesille eikä kohtuutonta haittaa ympäristölle eikä kohtuuttomia tuhoeläinhaittoja. Eläinsuojien rakenteiden ja käytön tulee estää lannan tai niistä johtuvien valumavesien joutuminen pinta- tai pohjavesiin. Eläinsuojien katoilta kertyvät sade- ja sulamisvedet tulee johtaa lannan varasto- ja käsittelytilojen ulkopuolelle. (YSL 20, 49, 66 ja NaapL 17 ). Lannan käsittely ja varastointi 3. Kuivike- ja lietelannan varastointitilavuutta tulee olla käytettävissä vähintään 2000 m³. Mikäli lannan varastointitiloja ei kateta, tulee säiliötilavuuksissa huomioida sade- ja sulamisvesivara. Jaloittelutarhat tulee varustaa jätevesien keräysjärjestelmällä. (YSL 49, 52, 58, Vna 1250/2014)

6 4. Eläinsuojan pohjarakenteiden ja lantalarakenteiden tulee olla vesitiiviitä ja täyttää rakenteeltaan maa- ja metsätalousministeriön rakentamismääräysten ja -ohjeiden vaatimukset (MMM - RMO C4), jottei aiheudu vuotoja pinta- tai pohjavesiin. 5. Lietesäiliö on tarkastettava tyhjennysten yhteydessä. Tuolloin tulee tarkastaa rakenteiden kunto ja havaitut vauriot on korjattava viivytyksettä. (YSL 16, 17, 52, 66 ) 6. Jaloittelutarha tulee olla tiivispohjainen silloin, kun jaloittelutilaa on alle 20 m² / eläin. Laajassa tarhassa, kun tilaa on yli 20 m² / eläin 300 m²:n ylittävä osa voi olla maapohjaista aluetta. Tiiviin pohjan tulee olla maa- ja metsätalousministeriön rakentamismääräysten ja ohjeitten (MMM - RMO C4) mukainen. 7. Hakijalla on oltava lannan levitykseen peltoa ympäristöluvan mukaisella eläinmäärällä jatkuvasti vähintään 83 ha ympäristöministeriön kotieläintalouden ympäristönsuojeluohjeen 1/2010 mukaisesti. Toiminnanharjoittajan tulee huolehtia siitä, että peltojen vuokrasopimukset ovat voimassa. Uusista vuokrasopimuksista tulee toimittaa kopiot ympäristönsuojeluviranomaiselle (YSL 52 ). 8. Lannan levityksessä tulee noudattaa valtioneuvoston asetusta eräiden maa- ja puutarhataloudesta peräisin olevien päästöjen rajoittamisesta 1250/2014 (YSL 52, Vna 1250/2014). 9. Lannan kuljetus- ja levittämisajankohtaa valittaessa tulee ottaa huomioon ympäristöviihtyvyystekijät ja naapureille aiheutuva hajuhaitta ja välttää kuljetusta ja levitystä yleisinä juhlapyhinä. Lannan levittämistä on pyrittävä välttämään kovalla tuulella ja olosuhteissa, joissa lannan hajun leviäminen on voimakkainta. Lannan lastauksesta ja kuljetuksesta aiheutuvat hajuhaitat on pidettävä mahdollisimman vähäisinä. Kuljetukset on hoidettava siten, ettei niistä aiheudu valumia yleisille tai muille teille (YSL 17, 52, Vna 1250/2014). 10. Eläinsuojien toiminta, lannan käsittely ja levitys sekä rehunteko ja kiinteistöllä tapahtuva liikenne tulee sopeuttaa niin, ettei aiheuteta tarpeetonta haju-, melu- ym. ympäristöhaittaa. Sikäli, kun toiminnanharjoittaja toimittaa lantaa omien peltolohkojen ulkopuolelle, on vastaanottaville tiloille tiedotettava, että lanta tulee levittää tässä päätöksessä mainittujen ehtojen mukaisesti (YSL 6, 7 ). Jätehuolto

7 11. Jätehuolto on hoidettava Kainuun jätehuollon kuntayhtymä Eko- Kympin edellyttämällä tavalla. Toiminnassa syntyvät jätteet on käsiteltävä ja varastoitava tilalla niin, ettei niistä aiheudu terveyshaittaa, epäsiisteyttä, roskaantumista, kohtuutonta hajuhaittaa tai maaperän, pinta- ja pohjavesien pilaantumisvaaraa eikä muutakaan haittaa ympäristölle. Lajiltaan ja laadultaan erilaiset jätteet on kerättävä ja pidettävä jätehuollossa toisistaan erillään. Kuolleet eläimet voidaan haudata eläinlääkärin antaman ohjeistuksen mukaisesti tilalle. (YSL 58, JäteL 12, 15, 16, 17, 72, 91, VNa 179/2012, MMMa 1192/2011) Kemikaalit ja niiden varastointi 12. Eläinten rehu ja niiden raaka-aineet, sekä rehujätteet, kemikaalit, polttonesteet ja öljyt on varastoitava niin, ettei niistä aiheudu maaperän tai pinta- ja pohjaveden pilaantumista eikä muuta ympäristön pilaantumisen vaaraa. Eläinsuojien ja lannanvarastointisäiliöiden ympäristö tulee pitää siistinä (YSL16, 17, 19, 52, 58 ). 13. Tilalla säilytettävien polttoneste- ja öljysäiliöiden sekä tankkauspaikan alustan tulee olla tiiviitä. Uudet polttoainesäiliöt tulee varustaa suoja-altailla, ylitäytön estävällä järjestelmällä ja laponestolaitteilla. Suoja-allasta ei tarvita, mikäli säiliö on vuodonilmaisulla varustettu 2-vaippainen säiliö. Säiliöiden sijoittelussa on huomioitava riittävät etäisyydet vesistöihin ja ojiin. (YSL 7, 11, 16, 17, 52 ) Melu 14. Eläinsuojatoiminnasta ja kiinteistöllä tapahtuvasta liikenteestä aiheutuva melu ei saa ylittää lähimmissä häiriintyvissä kohteissa päivällä (klo 7 22) ekvivalenttimelutasoa 55 db(laeq) eikä yöllä (klo 22 7) ekvivalenttimelutasoa 50 db(laeq) (YSL 52, VNp 993/1992). Paras käyttökelpoinen tekniikka 15. Toiminnanharjoittajan tulee seurata toimialansa parhaan käyttökelpoisen tekniikan kehittymistä ja varautua sen käyttöönottoon (YSL 6, 7, 8, 52,, 53 ). Häiriötilanteet

8 16. Mikäli maahan, pinta- tai pohjaveteen pääsee ainetta, joka voi aiheuttaa pilaantumista, on siitä ilmoitettava välittömästi Suomussalmen kunnan ympäristöviranomaiselle. Myös muista vahingoista, jotka saattavat aiheuttaa haittaa ympäristölle, on ilmoitettava. Öljy- ja kemikaalivahingoista on ilmoitettava Kainuun pelastuslaitokselle (YSL 52, 120, 134 ). Toiminnan tarkkailu 17. Toiminnanharjoittajan on pidettävä kirjaa eläinsuojien toiminnasta. Vuosiyhteenveto kirjanpidosta tule toimittaa pyydettäessä Suomussalmen kunnan ympäristöviranomaiselle. Vuosiyhteenvedon tulee sisältää ainakin seuraavat asiat: - tiedot eläinmääristä - tiedot toteutuneista lantamääristä - tiedot lannan vastaanottosopimuksista ja levitysaloista - tiedot toiminnassa syntyvistä jätteistä - tiedot kuolleiden eläinten määristä, toimituspaikoista ja käsittelytavoista - tiedot toiminnassa tapahtuneista häiriötilanteista tai muista poikkeuksellisista tilanteista (YSL 8, 52, 62, JäteL 118, 119, 120 ) Toiminnan muutokset 18. Toiminnan laajentumisesta, muuttamisesta tai lopettamisesta tulee tehdä ilmoitus Suomussalmen kunnan ympäristöviranomaiselle (YSL 52, 170 ). Ratkaisun perustelut Luvan myöntämisen edellytykset Suomussalmen ympäristölautakunta katsoo, että toimittaessa tämän päätöksen ja sen määräysten mukaisesti eläinsuojien toiminta täyttää ympäristönsuojelulain 49 :ssä esitetyt vaatimukset luvan myöntämiselle sekä parhaan käyttökelpoisen tekniikan vaatimukset. Toiminta ei sijoitu kaavamääräysten tai muiden sijoitusmääräysten vastaisesti. Toiminnasta ei voida katsoa aiheutuvan terveydellistä haittaa, maaperän tai pohjaveden pilaantumista, erityisten luonnonolojen huonontumista taikka vedenhankinnan tai yleiseltä kannalta tärkeän muun käyttömahdollisuuden vaarantumista toiminnan vaikutusalueella eikä kohtuutonta rasitusta naapurustolle.

9 Lupamääräysten perustelut Yleismääräykset Lupamääräysten tavoitteena on ehkäistä haitalliset ympäristövaikutukset ennakolta tai rajoittaa ne mahdollisimman vähäisiksi. Lupamääräyksellä 1 varmistetaan eläinsuojien ja lannanvarastointisäiliöiden sijoittaminen hakemuksessa esitettyyn paikkaan. Eläinsuojiin sijoitettavien eläinten enimmäismäärä on mitoitettu Lypsylehmien, hiehojen parsipaikkojen sekä nuorkarjalle varattujen tilojen mitoituksen perusteella. Sijoitettavien eläinten määrä voi vaihdella, kunhan lanta voidaan käsitellä asianmukaisesti, eikä syntyvän lannan määrä ylitä lupamääräyksessä mainittujen eläinmäärien mukaan lasketun lannan määrää. (Lupamääräys 1). Lannan varastointi ja käsittely Lannan varastotilojen mitoitus perustuu valtioneuvoston asetukseen 1250/2014 eräiden maa- ja puutarhataloudesta peräisin olevien päästöjen rajoittamisesta. Asetuksen 5 :n mukaan lannan varastotilojen tulee olla niin suuria, että niihin voidaan varastoida 12 kuukauden aikana kertynyt lanta ja virtsa sekä niihin johdettavat vedet. Varastointitilavuuksiin tulee lisätä sadevesivara, jos varastotiloja tai säiliöitä ei kateta. Kuivikepohjat voidaan huomioida kuivalannan varastointitilavuuksissa. Varastointitilojen tulee olla vesitiiviitä päästöjen ehkäisemiseksi. Ohjaamalla sade- ja sulamisvedet vesien muuhun käsittelyyn, voidaan vähentää lantaloihin sekä lietesäiliöihin tulevien vesien määrää. (Lupamääräykset 2, 3 ja 4). Ympäristönsuojelulain 16 :n mukaan maahan ei saa jättää tai päästää jätettä tai muuta ainetta taikka eliöitä tai pieneliöitä siten, että seurauksena on sellainen maaperän laadun huononeminen, josta voi aiheutua vaaraa tai haittaa terveydelle tai ympäristölle, viihtyisyyden melkoista vähentymistä tai muu niihin verrattava yleisen tai yksityisen edun loukkaus. Ympäristönsuojelulain 17 :n mukaan ainetta, energiaa tai pieneliöitä ei saa panna, päästää tai johtaa sellaiseen paikkaan tai käsitellä siten, että pohjaveden laadun muutos voi aiheuttaa erinäisiä haittoja. Ympäristönsuojelulain 66 :ssä on määrätty mm. rakenteiden säännöllisestä ylläpidosta, huollosta ja tarkastuksista. Lantavarastojen vuosittaisella tyhjentämisellä varmistetaan hyötytilavuuden säilyttäminen suunnitelmien mukaisena. Tarkastamalla säiliöiden rakenteet säännöllisesti voidaan vähentää äkillisen rikkoontumisen riskiä ja ympäristöä pilaavia päästöjä. (Lupamääräykset 5 ja 6).

10 Lannan vähimmäislevitysala on määritetty ympäristöministeriön kotieläintalouden ympäristönsuojeluohjeen 1/2010 mukaisesti. Lannan levitystä varten on oltava riittävästi peltoalaa ylilannoituksen ja siitä aiheutuvan ravinteiden huuhtoutumisriskin välttämiseksi. Peltoalavaatimus perustuu karjanlannan keskimääräiseen fosforisisältöön ja siitä saatavan fosforilannoituksen tasoon. Lannanlevittämistä koskevat määräykset perustuvat valtioneuvoston asetukseen 1250/2014. Lannan oikea-aikaisella levittämisellä ja mahdollisimman pian levityksen jälkeen tehdyllä muokkauksella ehkäistään lannan levityksen aiheuttamia hajuhaittoja ja ammoniakin haihtumista sekä vesistöjen rehevöitymistä lisääviä ravinnehuuhtoutumia. Ympäristönsuojelulain 49 :n mukaan toiminnasta ei saa aiheutua terveyshaittaa eikä eräistä naapuruussuhteista annetun lain 17 1 momentissa tarkoitettua kohtuutonta pysyväistä rasitusta melun muodossa. (Lupamääräykset 7 ja 8). Lannan kuormausta ja kuljetusta koskevat määräykset ovat tarpeen maaperän sekä pinta- ja pohjavesien pilaantumisriskin vähentämiseksi. Lannan vastaanottosopimuksia tekeviltä henkilöiltä edellytetään lannan käsittelemiseksi ja levittämiseksi vastaavantasoista ympäristöhaittoja minimoivaa toimintaa kuin hakijalta. (Lupamääräykset 9 ja 10). Jätehuolto Ympäristönsuojelulain 58 :n mukaan ympäristöluvassa on annettava tarpeelliset määräykset jätteistä ja jätehuollosta jätelain ja sen nojalla annettujen säännösten noudattamiseksi. Toiminnanharjoittajan on huolehdittava jätehuollon asianmukaisesta järjestämisestä. Jätteistä ei saa aiheutua haittaa terveydelle tai ympäristölle. Jätehuolto on hoidettava Kainuun jätehuollon kuntayhtymä Eko-Kympin edellyttämällä tavalla. Kaikessa toiminnassa on jätelain mukaan huolehdittava siitä, että jätettä syntyy mahdollisimman vähän ja ettei jätteistä aiheudu vaaraa tai haittaa ympäristölle tai terveydelle. Tilalla kuolleiden eläinten asianmukaisella hävittämisellä varmistetaan ympäristöhygienian yleisten vaatimusten täyttyminen sekä ehkäistään mahdollisten eläintautien leviäminen tilan ulkopuolelle. Kuolleet tuotantoeläimet ovat sivutuotteita, joiden hävittämisessä on noudatettava sivutuotelainsäädännön vaatimuksia. Asiasta on säädetty maa- ja metsätalousministeriön asetuksessa 1192/2011. (Lupamääräys 11). Kemikaalit ja niiden varastointi

11 Polttoainesäiliöiden varusteiden sekä säiliön ja tankkauspaikan tiiviin alustan ja säiliöiden sijoittamista koskevilla vaatimuksilla ehkäistään ympäristön, terveyden, maaperän ja vesistön pilaantumisen vaaraa. Jätelain 72 :ssä kielletään roskaaminen siten, että siitä voi aiheutua epäsiisteyttä, maiseman rumentumista, viihtyisyyden vähentymistä, ihmisen tai eläimen loukkaantumisen vaaraa tai muuta niihin rinnastettavaa vaaraa tai haittaa. Valtioneuvoston asetuksessa jätteistä (179/2012) on lueteltu yleisimmät jätteet sekä vaaralliset jätteet ja annettu määräyksiä niistä. (Lupamääräykset 12 ja 13). Melu Melutason raja-arvot perustuvat valtioneuvoston päätökseen melutason ohjearvoista. (Lupamääräys 14). Paras käyttökelpoinen tekniikka Soveltamalla toimialan parasta käyttökelpoista tekniikkaa varmistutaan ympäristö- ja terveyshaittojen minimoinnista. Ympäristönsuojelulain mukaan luvanvaraisessa toiminnassa on periaatteena, että käytetään parasta käyttökelpoista tekniikkaa. Ympäristönsuojelulain 6 :n mukaan toiminnanharjoittajan on oltava selvillä toimintansa ympäristövaikutuksista, ympäristöriskeistä ja niiden hallinnasta sekä haitallisten vaikutusten vähentämismahdollisuuksista. (Lupamääräys 15). Häiriötilanteet Määräyksellä pyritään turvaamaan, että lupaehdoista poikkeavia päästöjä ei pääse syntymään tai että vahinko- tai onnettomuustilanteissa päästöjen suuruus ja/tai vaikutusaika jää mahdollisimman pieneksi. (Lupamääräys 16). Toiminnan tarkkailu Toiminnan tarkkailua, kirjanpitoa ja raportointia koskeva määräys on tarpeen valvonnan ja tarkkailun toteuttamiseksi. Ympäristönsuojelulain 62 :n mukaan luvassa on annettava tarpeelliset määräykset mm. päästöjen, toiminnan ja toiminnan vaikutusten, jätteiden ja jätehuollon tarkkailusta. Toiminnanharjoittaja voidaan myös määrätä antamaan valvontaa varten tarpeellisia tietoja. Ympäristönsuojelulain 8 :ssä on määrätty jätetietojen toimittamisesta viranomaiselle. Jätelain 118 ja 119 määrää, että ympäristöluvan haltijan on pidettävä kirjaa syntyneen, kerätyn, kuljetetun, välitetyn tai käsitellyn jätteen lajista, laadusta, määrästä, alkuperästä ja toimituspaikasta sekä jätteen kuljetuksesta ja käsittelystä. (Lupamääräys 17).

12 Sovelletut oikeusohjeet Toiminnan muutokset Toiminnan olennainen muuttaminen edellyttää luvan tarkistamista. Toiminnan lopettaminen tilalla edellyttää mm. sitä, että toimintaan liittyneet ympäristöriskit ja varastoidut jätteet poistetaan. Luvanhaltijan vaihtumisesta on ilmoitettava toiminnan valvonnan vuoksi. Toiminnan olennaista muutosta koskevan ilmoitusvelvollisuuden perusteella varmistetaan tiedonkulku ympäristöviranomaiselle niin, että ilmoituksen perusteella voidaan tarkastella muutoksen vaikutuksia voimassaoleviin lupamääräyksiin ja arvioida mahdollisen uuden ympäristöluvan tarvetta. (Lupamääräys 18). Ympäristönsuojelulaki (527/2014) Valtioneuvoston asetus ympäristönsuojelusta (713/2014) Jätelaki (646/2011) Valtioneuvoston asetus jätteistä (179/2012) Kainuun jätehuollon kuntayhtymän jätehuoltomääräykset Maa- ja metsätalousministeriön asetus eläimistä saatavien sivutuotteiden ja niistä johdettujen tuotteiden keräämisestä, kuljetuksesta ja hävittämisestä (1192/2011) Laki eräistä naapuruussuhteista (26/1920) MMM-RMO C4, Kotieläinrakennusten ympäristönhuolto (Maa- ja metsätalousministeriö) Valtioneuvoston asetus maa- ja puutarhataloudesta peräisin olevien päästöjen rajoittamisesta (1250/2014) Valtioneuvoston päätös melutason ohjearvoista (993/1992) Kotieläintalouden ympäristönsuojeluohje 1/2010 (Ympäristöministeriö ) Luvan voimassaolo Päätöksen voimassaolo Tämä päätös on voimassa toistaiseksi. Jos lupavelvollisen toiminta oleellisesti muuttuu, on toiminnalle haettava uusi ympäristölupa. Hakemus lupamääräysten tarkistamiseksi on tehtävä mennessä. Hakemukseen on liitettävä voimassa olevien säädösten edellyttämien selvitysten lisäksi tässä päätöksessä edellytetyn raportoinnin vuotta 2025 koskevat tiedot. Valtioneuvoston asetuksen noudattaminen Jos asetuksella annetaan ympäristönsuojelulain tai jätelain nojalla jo myönnetyn luvan määräystä ankarampia säännöksiä tai luvasta

13 poikkeavia säännöksiä luvan voimassaolosta tai tarkistamisesta, on asetusta luvan estämättä noudatettava. Päätöksen täytäntöönpano Käsittelymaksu ja sen määräytyminen Lupapäätöksestä tiedottaminen Luvan mukaisen toiminnan saa aloittaa koko laajuudessaan tämän päätöksen tultua lainvoimaiseksi. Lupahakemus on tullut vireille , jolloin on ollut vielä voimassa ympäristölautakunnan ( 40) hyväksymä ympäristönsuojeluviranomaisen taksa. Taksa on tullut voimaan Taksassa on asetettu eläinsuojan ympäristölupamaksuksi 500. Lisäksi toiminnanharjoittajalta peritään kuuluttamisesta ja julkipanosta aiheutuneet todelliset kustannukset. Luvan hinta 500,00 Kuulutuskustannukset 215,51 Yhteensä 715,51 Suomussalmen ympäristölautakunta tiedottaa tästä päätöksestä siten kuin ympäristönsuojelulain 85 :ssä on säädetty. Päätös kirjallisena Hakijalle kirjeenä Päätös sähköpostilla Kainuun elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Ilmoittaminen ilmoitustauluilla ja lehdissä Päätöksestä kuulutetaan Ylä-Kainuu -lehdessä ja Suomussalmen kunnan virallisella ilmoitustaululla. Muutoksenhaku Päätös: Tähän päätökseen saa hakea muutosta valittamalla Vaasan hallinto-oikeuteen. Valitusosoitus on liitteenä. Ehdotus hyväksyttiin.

Eläinsuojan ympäristölupahakemus, Maatalousyhtymä V & V Juntunen

Eläinsuojan ympäristölupahakemus, Maatalousyhtymä V & V Juntunen Ympäristölautakunta 43 07.10.2015 Eläinsuojan ympäristölupahakemus, Maatalousyhtymä V & V Juntunen 1708/77.773/2015 YMPLA 43 Luvan hakija Maatalousyhtymä V & V Juntunen Osoite: Kovajärventie 58b, 89660

Lisätiedot

Ympäristölautakunta Y2/2015 Ympla 24.06.2015 64. Ympäristölupahakemus nautakasvattamon lupamääräysten tarkistamiseksi

Ympäristölautakunta Y2/2015 Ympla 24.06.2015 64. Ympäristölupahakemus nautakasvattamon lupamääräysten tarkistamiseksi 1/YMPLA 24.6.2015 LOIMAAN KAUPUNKI YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Ympäristölautakunta Y2/2015 Ympla 24.06.2015 64 Loimijoentie 74 Annetaan julkipanon jälkeen 32440 ALASTARO 29.6.2015 Asia Luvan hakija Ympäristölupahakemus

Lisätiedot

PERUSTE Ympäristönsuojeluasetuksen I 1 la kohta, yli 80 lihanaudan eläinsuoja.

PERUSTE Ympäristönsuojeluasetuksen I 1 la kohta, yli 80 lihanaudan eläinsuoja. KORPILAHDEN KUNTA YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS 22.9.2005 5/2005 (1/5) Ympäristölautakunta Julkipanopäivä 3.10.2005 Pl 15 41801 KORPILAHTI Antopäivä 4.10.2005 ASIA Seppo Nirkkosen ympäristölupahakemus (YSL 35 )

Lisätiedot

1/2018 Lupajaosto Loimijoentie 74. Ympäristölupahakemus nautakasvattamon toiminnalle

1/2018 Lupajaosto Loimijoentie 74. Ympäristölupahakemus nautakasvattamon toiminnalle LOIMAAN KAUPUNKI YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS 1/2018 Lupajaosto 27.02.2018 Loimijoentie 74 Lupajaosto Annetaan julkipanon jälkeen 32440 ALASTARO 23.2.2018 Asia Luvan hakija Ympäristölupahakemus nautakasvattamon

Lisätiedot

Ympäristölautakunta Y1/2015 Ympla

Ympäristölautakunta Y1/2015 Ympla LOIMAAN KAUPUNKI YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Ympäristölautakunta Y1/2015 Ympla 29.04.2015 42 Loimijoentie 74 Annetaan julkipanon jälkeen 32440 ALASTARO 4.5.2015 ASIA HAKIJA Loimaan kaupungin ympäristölautakunnalle

Lisätiedot

PERUSTE Ympäristönsuojeluasetuksen I 1 la kohta, yli 210 lihasian eläinsuoja.

PERUSTE Ympäristönsuojeluasetuksen I 1 la kohta, yli 210 lihasian eläinsuoja. KORPILAHDEN KUNTA YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS 22.9.2005 3/2005 (1/5) Ympäristölautakunta Julkipanopäivä 3.10.2005 Pl 15 Antopäivä 4.10.2005 41801 KORPILAHTI ASIA Kari Ilmosen ympäristölupahakemus (YSL 35 ) 500

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen.

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. 1 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI ASIA PÄÄTÖS Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. Julkipanopvm 20.1.2003 Kokouspvm 16.1.2003 LUVAN HAKIJA Päätös ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

Valmistelija: vs. ympäristösihteeri Maria Kukonlehto TOIMINTA JA SEN SIJAINTI LUVAN HAKEMISEN PERUSTE

Valmistelija: vs. ympäristösihteeri Maria Kukonlehto TOIMINTA JA SEN SIJAINTI LUVAN HAKEMISEN PERUSTE 111 42 YMPÄRISTÖLUPA / KOHMO VILLE Valmistelija: vs. ympäristösihteeri Maria Kukonlehto ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisesta ympäristölupahakemuksesta, joka koskee olemassa olevaa lihasikalaa.

Lisätiedot

Pienten ja keskisuurten toimintojen ympäristölupapäätösten valmistelu. Hanna Lönngren Suomen ympäristökeskus

Pienten ja keskisuurten toimintojen ympäristölupapäätösten valmistelu. Hanna Lönngren Suomen ympäristökeskus Pienten ja keskisuurten toimintojen ympäristölupapäätösten valmistelu Hanna Lönngren Suomen ympäristökeskus hanna.lonngren@ymparisto.fi Pk-mallilupahanke Opas pienten ja keskisuurten toimintojen ympäristölupapäätösten

Lisätiedot

Teknisten palveluiden lautakunta 2.12.2015 liite nro 1 1 (7) YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS 121 Annettu julkipanon jälkeen 8.12.2015

Teknisten palveluiden lautakunta 2.12.2015 liite nro 1 1 (7) YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS 121 Annettu julkipanon jälkeen 8.12.2015 Teknisten palveluiden lautakunta 2.12.2015 liite nro 1 1 (7) YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS 121 Annettu julkipanon jälkeen 8.12.2015 HAKIJA Haaja-Maito Oy Niemeläntie 338 69100 Kannus KIINTEISTÖ Alavainio 217-403-3-25

Lisätiedot

TEURASTAMOTOIMINNAN YMPÄRISTÖLUPA. Anna Järvinen vs. ympäristönsuojelusihteeri Kosken Tl kunta

TEURASTAMOTOIMINNAN YMPÄRISTÖLUPA. Anna Järvinen vs. ympäristönsuojelusihteeri Kosken Tl kunta TEURASTAMOTOIMINNAN YMPÄRISTÖLUPA Anna Järvinen vs. ympäristönsuojelusihteeri Kosken Tl kunta Ympäristölupa tarvitaan: Kun tuotantokapasiteetti on vähintään 5 tonnia ruhoja päivässä. Toimintaan, josta

Lisätiedot

ASIA LUVAN HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 120/12/1 Dnro PSAVI/37/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 14.11.2012

ASIA LUVAN HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 120/12/1 Dnro PSAVI/37/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 14.11.2012 1 LUPAPÄÄTÖS Nro 120/12/1 Dnro PSAVI/37/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 14.11.2012 ASIA Eläinsuojan toiminnan olennaista muuttamista koskeva ympäristölupa, Ii LUVAN HAKIJA Koillis-Vasikka Oy Ristipalontie

Lisätiedot

MIKKELIN KAUPUNKI PÄÄTÖS 8 / 2016

MIKKELIN KAUPUNKI PÄÄTÖS 8 / 2016 MIKKELIN KAUPUNKI PÄÄTÖS 8 / 2016 YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA Ympäristönsuojelulain PL 33, 50101 MIKKELI (527/2014) 27 :n mukaisessa lupa-asiassa. Antopäivä 20.6.2016 Päätöksessä on liitteineen 10 sivua. YMPÄRISTÖLUPA

Lisätiedot

Tila on liittynyt maatalouden ympäristötukijärjestelmään.

Tila on liittynyt maatalouden ympäristötukijärjestelmään. PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen 21.1.2005 Dnro 1101Y0517 131 ASIA LUVAN HAKIJA Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisesta hakemuksesta, joka koskee Leevi Nikun eläinsuojan nykyistä toimintaa Haapaveden

Lisätiedot

Säilörehu korjataan jatkossakin pyöröpaaleihin, vuodessa noin 1000 tonnia, esikuivatusta säilörehusta ei synny puristinnestettä.

Säilörehu korjataan jatkossakin pyöröpaaleihin, vuodessa noin 1000 tonnia, esikuivatusta säilörehusta ei synny puristinnestettä. Ympäristö- ja tekninen lautakunta 88 26.06.2019 Ilmoituspäätös Tuula Pääkkösen eläinsuojan toiminnasta 221/11.03/2019 YMPTEKLT 88 Ympäristötarkastaja Ilmoittaja * ** * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Lisätiedot

Maitohuoneen jätevedet on johdettu sakokaivoihin. Eläinsuojan muut pesuvedet johdetaan lietesäiliöön. Säilörehu esikuivataan laakasiiloon ja aumaan.

Maitohuoneen jätevedet on johdettu sakokaivoihin. Eläinsuojan muut pesuvedet johdetaan lietesäiliöön. Säilörehu esikuivataan laakasiiloon ja aumaan. PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen 4.8.2004 Dnro 1101Y0864-131 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisesta hakemuksesta, joka koskee Ilkka ja Alli Salosen eläinsuojan nykyisen toiminnan luvittamista

Lisätiedot

Eläinsuojan ympäristölupapäätös, tila Pieni-Pietola RN:o 11:40, Melalahti

Eläinsuojan ympäristölupapäätös, tila Pieni-Pietola RN:o 11:40, Melalahti Lupa- ja valvontalautakunta 5 24.02.2016 Eläinsuojan ympäristölupapäätös, tila Pieni-Pietola RN:o 11:40, Melalahti VALV 5 Valmistelijana: ympäristötarkastaja Mikko Karjalainen puh. (08) 615 54660, 044

Lisätiedot

RANTASALMEN KUNTA ympäristölautakunta (Rantasalmi, Juva ja Sulkava) Poikkitie Rantasalmi

RANTASALMEN KUNTA ympäristölautakunta (Rantasalmi, Juva ja Sulkava) Poikkitie Rantasalmi 1 RANTASALMEN KUNTA ympäristölautakunta (Rantasalmi, Juva ja Sulkava) Poikkitie 2 58900 Rantasalmi Päätös 4.10.2016 XX Annettu julkipanon jälkeen XX.XX.2016 YMPÄRISTÖLUVAN TUOTANTOSUUNNAN OSITTAINEN MUUTTAMINEN

Lisätiedot

PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen Paikka/Plats Vaasa/Vasa Ympäristölupayksikkö Miljötillståndsenheten Päiväys/Datum Dnro/Dnr 5.11.2008 LSU 2008 Y 591(113) ASIA Ympäristönsuojelulain 58 :n mukainen muutoshakemus,

Lisätiedot

Lautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa.

Lautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa. Rakennus- ja ympäristölautakunta 11 25.01.2017 Ympäristölupahakemus, Kaarlo Peltomaa Rakennus- ja ympäristölautakunta 11 Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee kiinteistölle 608-406-11-5,

Lisätiedot

Maitohuoneen jätevedet (140 m 3 ) sekä eläinsuojan muut pesuvedet (30 m 3 ) johdetaan lietesäiliöön. Eläinsuojan wc vedet johdetaan lietekaivoon.

Maitohuoneen jätevedet (140 m 3 ) sekä eläinsuojan muut pesuvedet (30 m 3 ) johdetaan lietesäiliöön. Eläinsuojan wc vedet johdetaan lietekaivoon. PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen 14.2.2006 Dnro 1101Y1405 131 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisesta hakemuksesta, joka koskee Esa Ojan eläinsuojan toimintaa Nivalan kaupungissa. LUVAN HAKIJA

Lisätiedot

Tila on liittynyt maatalouden ympäristötukijärjestelmään.

Tila on liittynyt maatalouden ympäristötukijärjestelmään. PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen 10.2.2005 Dnro PPO-2004-Y-248-131 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisesta hakemuksesta, joka koskee Tuovi ja Juhani Sipolan eläinsuojan nykyistä toimintaa ja

Lisätiedot

Lautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa.

Lautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa. Rakennus- ja ympäristölautakunta 33 21.12.2016 Ympäristölupa/Tilausliikenne Ola Mäensivu Rakennus- ja ympäristölautakunta 33 Tilausliikenne Ola Mäensivu on 4.11.2016 toimittanut Pomarkun kunnan rakennus-

Lisätiedot

Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 2/2016 Ympäristönsuojelulautakunta

Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 2/2016 Ympäristönsuojelulautakunta 97 36 Päätös ympäristöluvan raukeamisesta Ritva Haarala, Pöytyä Asia Pöytyän kansanterveystyön kuntayhtymän ympäristöjaoston Ritva Haaralalle 6.9.2006 myöntämän broilerikasvattamon ympäristöluvan ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen.

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI ASIA PÄÄTÖS Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. Julkipanopvm 23.8.2004 Kokouspvm 19.8.2004 LUVAN HAKIJA Päätös ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

Neste Markkinointi Oy:n ympäristölupahakemus (Turun Sataman kortteli 15:1)

Neste Markkinointi Oy:n ympäristölupahakemus (Turun Sataman kortteli 15:1) TURUN KAUPUNKI Kokouspvm Asia 1 Ympäristö- ja kaavoituslautakunta 348 21.05.2002 3 Ymp 2731-2002 (235) Neste Markkinointi Oy:n ympäristölupahakemus (Turun Sataman kortteli 15:1) Ympkaalk 348 Ympäristönsuojelutoimisto

Lisätiedot

Vaikutusten arviointi

Vaikutusten arviointi Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2017 1 (1) 50 Asianro 2213/11.01.00/2017 Ympäristölupapäätös eläinsuojalle, tila Anttila, 297-440-0001-0036-F, Mäentie 40, Vartiala Ympäristöjohtaja Tanja Leppänen Ympäristö-

Lisätiedot

Ympäristölupahakemus, teräskuonamurskeen käyttö pysäköintipaikan rakenteessa, Imatran YH Rakennuttaja Oy, Imatra

Ympäristölupahakemus, teräskuonamurskeen käyttö pysäköintipaikan rakenteessa, Imatran YH Rakennuttaja Oy, Imatra 1(5) Ympäristölupahakemus, teräskuonamurskeen käyttö pysäköintipaikan rakenteessa, Imatran YH Rakennuttaja Oy, Imatra Valmistelija: ympäristönsuojelupäällikkö Anna-Maija Wikström Johdanto Imatran YH Rakennuttaja

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Annettu julkipanon jälkeen Dnro PPO 2007 Y ASIA

PÄÄTÖS. Annettu julkipanon jälkeen Dnro PPO 2007 Y ASIA PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen 23.4.2007 Dnro PPO 2007 Y 7 113 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisesta hakemuksesta, joka koskee Jari Aution eläinsuojan laajennusta. LUVAN HAKIJA Jari Autio

Lisätiedot

Ympäristönsuojelu- ja vesihuoltolainsäädäntö on uudistunut alkaen

Ympäristönsuojelu- ja vesihuoltolainsäädäntö on uudistunut alkaen Ympäristönsuojelu- ja vesihuoltolainsäädäntö on uudistunut 1.9.2014 alkaen Ympäristönsuojelu- ja vesihuoltolainsäädäntöjen muutokset ovat olleet vireillä tätä suojelusuunnitelmaa laadittaessa. Suojelusuunnitelmassa

Lisätiedot

PÄÄTÖS ASIA LUVAN HAKIJA. Vesa ja Saija Särkiniemi Peningintie Peninki. Liike ja yhteisötunnus: MUUTOKSEN HAKEMISEN PERUSTE

PÄÄTÖS ASIA LUVAN HAKIJA. Vesa ja Saija Särkiniemi Peningintie Peninki. Liike ja yhteisötunnus: MUUTOKSEN HAKEMISEN PERUSTE PÄÄTÖS Nro 131/2010/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/294/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 13.12.2010 ASIA LUVAN HAKIJA Päätös ympäristönsuojelulain 58 :n mukaisesta muutoshakemuksesta, joka koskee

Lisätiedot

Karjarakennus sijaitsee Liperin kunnan Komperon kylän tilalla Kallio RN:o 8:30.

Karjarakennus sijaitsee Liperin kunnan Komperon kylän tilalla Kallio RN:o 8:30. LIPERIN KUNTA Ympäristölupapäätös 5 / 2014 Tekninen lautakunta / lupajaos Annettu julkipanon jälkeen 20.10.2014 ASIA HAKIJA Lypsykarjanavetan laajentaminen Ari Hyttinen Kaarnalammentie 10 a 83400 VIINIJÄRVI

Lisätiedot

Eläinsuojien vuosittainen tuotanto on litraa maitoa ja 5000 kg lihaa.

Eläinsuojien vuosittainen tuotanto on litraa maitoa ja 5000 kg lihaa. PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen 27.8.2009 Dnro PPO-2009-Y-168-113 ASIA LUVAN HAKIJA Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisesta hakemuksesta, joka koskee eläinsuojien toimintaa. Sorvari Sampo ja Katri

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS MARKUS KIVELÄ OY, VASIKKAKASVATTAMO, ALATALO RN:O 13:44

YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS MARKUS KIVELÄ OY, VASIKKAKASVATTAMO, ALATALO RN:O 13:44 Ympäristölautakunta 3 27.01.2015 YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS MARKUS KIVELÄ OY, VASIKKAKASVATTAMO, ALATALO RN:O 13:44 Ymp 3 Valmistelija rakennustarkastaja Jyri Harju, puh 040 848 8243 Markus Kivelä Oy hakee ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

Ympäristölupahakemus, teräskuonamurskeen ja betonimurskeen käyttö Ivontien katurakenteissa, Imatran kaupunki, Imatra

Ympäristölupahakemus, teräskuonamurskeen ja betonimurskeen käyttö Ivontien katurakenteissa, Imatran kaupunki, Imatra IMATRAN KAUPUNKI 1(5) Ympäristölupahakemus, teräskuonamurskeen ja betonimurskeen käyttö Ivontien katurakenteissa, Imatran kaupunki, Imatra Valmistelija: ympäristötarkastaja Arto Ahonen Johdanto Imatran

Lisätiedot

Päätös / Ympäristölupa / Maitofarmi Mamis Ay - Eläinsuoja / Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto

Päätös / Ympäristölupa / Maitofarmi Mamis Ay - Eläinsuoja / Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto Rakennus- ja ympäristölautakunta 319 17.10.2012 Päätös / Ympäristölupa / Maitofarmi Mamis Ay - Eläinsuoja / Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto 575/11/01/00/2010 RYL 319 Asiakirjat Asiakirjat ovat

Lisätiedot

Ympäristönsuojelumääräykset 19 / lannoitteiden levittäminen ja perustelut

Ympäristönsuojelumääräykset 19 / lannoitteiden levittäminen ja perustelut Ympäristönsuojelumääräykset 19 / lannoitteiden levittäminen ja perustelut 190/32.320/2015 Ympäristölautakunta 14.04.2015 46 Ympäristönsuojelumääräykset 19, ehdotus Kuopion hallinto-oikeus on päätöksellään

Lisätiedot

Ympäristölautakunta MUUTOS VOIMASSAOLEVAAN YMPÄRISTÖLUPAAN / Mika Porras

Ympäristölautakunta MUUTOS VOIMASSAOLEVAAN YMPÄRISTÖLUPAAN / Mika Porras KORPILAHDEN KUNTA Ympäristölautakunta 26.6.2008 89 MUUTOS VOIMASSAOLEVAAN YMPÄRISTÖLUPAAN / Mika Porras Ymp.ltk 50 Mika Porras hakee ympäristönsuojelulain 58 mukaista toiminnan muutosta/laajennusta 26.8.2003

Lisätiedot

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Puheenjohtaja Pöytäkirjanpitäjä

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Puheenjohtaja Pöytäkirjanpitäjä KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Tekninen lautakunta 1/2009 1 Kokousaika Keskiviikko 07.01.2009 klo 18.30 19.25 Kokouspaikka Kunnanviraston valtuustosali Saapuvilla olleet jäsenet (merkintä, kuka toimi

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 25. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 25. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1 Ympäristölautakunta 19.03.2015 Sivu 1 / 1 142/11.01.03/2014 25 Nitraattiasetuksen valvonta vuonna 2014 Valmistelijat / lisätiedot: Armi Tukia, puh. 043 826 5218 etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus

Lisätiedot

Lupahakemus on päivätty ja se on toimitettu lupaviranomaiselle samana päivänä.

Lupahakemus on päivätty ja se on toimitettu lupaviranomaiselle samana päivänä. KUHMO ASIA: VIREILLETULO: HAKIJA: TOIMINTA: Ympäristönsuojelulain 28 :n mukainen ympäristölupa Kuhmon kaupungin Saunajärven kylän Jumi RN:o 12:3 joka koskee uuden lypsykarjapihaton rakentamisen. Lupahakemus

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta 22 12.02.2015. 22 Asianro 8573/11.01.00/2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta 22 12.02.2015. 22 Asianro 8573/11.01.00/2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 (1) 22 Asianro 8573/11.01.00/2014 Lausunto aluehallintovirastolle eläinsuojan ympäristölupahakemuksesta, Lohilahti 7:99, Riistavesi Ympäristöjohtaja Lea Pöyhönen Alueellinen

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Annettu julkipanon jälkeen Dnro PPO 2008 Y ASIA

PÄÄTÖS. Annettu julkipanon jälkeen Dnro PPO 2008 Y ASIA PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen 29.4.2009 Dnro PPO 2008 Y 384 113 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisesta hakemuksesta, joka koskee Lauri Juolan eläinsuojan toimintaa. LUVAN HAKIJA Lauri Juola

Lisätiedot

Vuosittainen tuotanto on kg maitoa ja kg lihaa.

Vuosittainen tuotanto on kg maitoa ja kg lihaa. PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen 24.10.2006 Dnro PPO 2006 Y 238 131 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisesta hakemuksesta, joka koskee Ilkka ja Alli Salosen eläinsuojien nykyistä toimintaa ja

Lisätiedot

ASIA Loimaan kaupungin ympäristölautakunnalle on saapunut seuraava ympäristönsuojelulain 28 :n mukainen ympäristölupahakemus:

ASIA Loimaan kaupungin ympäristölautakunnalle on saapunut seuraava ympäristönsuojelulain 28 :n mukainen ympäristölupahakemus: 9/YMPLA 26.02.2014 LOIMAAN KAUPUNKI YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Y3/2014 Ympla 26.02.2014 33 Ympäristölautakunta Annetaan julkipanon jälkeen Loimijoentie 74 03.03.2014 32440 Alastaro ASIA Loimaan kaupungin ympäristölautakunnalle

Lisätiedot

ESKO KOIVISTON YMPÄRISTÖLUVAN LUPAMÄÄRÄYSTEN TARKISTAMINEN

ESKO KOIVISTON YMPÄRISTÖLUVAN LUPAMÄÄRÄYSTEN TARKISTAMINEN Pyhäjärviseudun ympäristölautakunta 77 20.05.2014 ESKO KOIVISTON YMPÄRISTÖLUVAN LUPAMÄÄRÄYSTEN TARKISTAMINEN 72/64.641/2014 PJSYMPLK 77 HAKIJA Nimi: Esko Koivisto LAITOS/TOIMINTA JA SEN SIJAINTI Ympäristölupamääräysten

Lisätiedot

Vuosittainen tuotanto on kg maitoa ja kg lihaa.

Vuosittainen tuotanto on kg maitoa ja kg lihaa. PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen 31.1.2007 Dnro PPO 2006 Y 267 113 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisesta hakemuksesta, joka koskee Pentti ja Helena Salonpään eläinsuojan nykyistä toimintaa

Lisätiedot

Nitraattiasetuksen ja ympäristöluvituksen muutokset. Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus Elina Venetjoki

Nitraattiasetuksen ja ympäristöluvituksen muutokset. Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus Elina Venetjoki Nitraattiasetuksen ja ympäristöluvituksen muutokset Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus Elina Venetjoki Valtioneuvoston asetus eräiden maaja puutarhataloudesta peräisin olevien päästöjen rajoittamisesta (1250/2014)

Lisätiedot

8/YMPLA 26.02.2014. Loimaan kaupungin ympäristölautakunnalle on saapunut seuraava ympäristönsuojelulain 28 :n mukainen ympäristölupahakemus:

8/YMPLA 26.02.2014. Loimaan kaupungin ympäristölautakunnalle on saapunut seuraava ympäristönsuojelulain 28 :n mukainen ympäristölupahakemus: 8/YMPLA 26.02.2014 LOIMAAN KAUPUNKI YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Y2/2014 Ympla 26.02.2014 32 Ympäristölautakunta Annetaan julkipanon jälkeen Loimijoentie 74 03.03.2014 32440 Alastaro ASIA Loimaan kaupungin ympäristölautakunnalle

Lisätiedot

Ympäristölupahakemus / Kiinteistöliikelaitos, puhtaan betonijätteen pulverointi (Kuparikatu 7-15) (Ymp)

Ympäristölupahakemus / Kiinteistöliikelaitos, puhtaan betonijätteen pulverointi (Kuparikatu 7-15) (Ymp) Turun kaupunki Kokouspvm Asia 1 11934-2012 (235) Ympäristölupahakemus / Kiinteistöliikelaitos, puhtaan betonijätteen pulverointi (Kuparikatu 7-15) (Ymp) Tiivistelmä: - Ympkaalk 23 Ympäristönsuojelu 3.1.2013/

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen.

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. 1 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI ASIA PÄÄTÖS Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. Julkipanopvm 16.12.2002 Kokouspvm 12.12.2002 LUVAN HAKIJA Päätös ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

TOIMINTAA KOSKEVAT LUVAT JA ALUEEN KAAVOITUSTILANNE Toiminnalla on Sotkamon kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen myöntämä ympäristölupa.

TOIMINTAA KOSKEVAT LUVAT JA ALUEEN KAAVOITUSTILANNE Toiminnalla on Sotkamon kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen myöntämä ympäristölupa. Ympäristö- ja tekninen lautakunta 115 06.06.2013 Ympäristölupapäätös, Ahti Hyvönen 98/11.01/2013 YMPTEKLT 115 Valmistelija, ympäristötarkastaja puh. 044-750 2179 ASIA Eläinsuojan ympäristöluvan muutos

Lisätiedot

MIKKELIN KAUPUNKI PÄÄTÖS 9/ 2015

MIKKELIN KAUPUNKI PÄÄTÖS 9/ 2015 MIKKELIN KAUPUNKI PÄÄTÖS 9/ 2015 YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA Ympäristönsuojelulain PL 33, 50101 MIKKELI (527/2014) 27 :n mukaisessa lupa-asiassa. YMPÄRISTÖLUPA / NIKULAINEN TERO JA JAANA Antopäivä 07.09.2015 Päätöksessä

Lisätiedot

TOIMINTAA KOSKEVAT SOPIMUKSET JA ALUEEN KAAVOITUSTILANNE

TOIMINTAA KOSKEVAT SOPIMUKSET JA ALUEEN KAAVOITUSTILANNE K A A K K O I S S U O M E N Y M P Ä R I S T Ö K E S K U S PL 1023, Kauppamiehenkatu 4 45100 KOUVOLA Puhelin 020490105 Telefax 0204904455 YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS 1(9) Nro A1005 Dnro KAS 2006 Y 135 131 Annettu

Lisätiedot

1 (5) MÄÄRÄYSTEN TARKISTAMISESTA Ympäristölautakunta 12.4.2012 73 Dnro 208/67/678/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.4.2012 ASIA

1 (5) MÄÄRÄYSTEN TARKISTAMISESTA Ympäristölautakunta 12.4.2012 73 Dnro 208/67/678/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.4.2012 ASIA 1 (5) Lohjan kaupungin ympäristölautakunta ASIA PÄÄTÖS YMPÄRISTÖLUPA- MÄÄRÄYSTEN TARKISTAMISESTA Ympäristölautakunta 12.4.2012 73 Dnro 208/67/678/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.4.2012 Ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

Etälietesäiliön (tilalla Kangas 1:146) tilavuus on 1400 m 3. Etälietesäiliön seinäelementit ovat liikkuneet paikaltaan ja niitä on jouduttu tukemaan.

Etälietesäiliön (tilalla Kangas 1:146) tilavuus on 1400 m 3. Etälietesäiliön seinäelementit ovat liikkuneet paikaltaan ja niitä on jouduttu tukemaan. PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen 15.2.2008 Dnro PPO 2005 Y 394 113 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisesta hakemuksesta, joka koskee Mikko Järven eläinsuojien nykyistä toimintaa. LUVAN HAKIJA

Lisätiedot

Vuosittainen tuotantomäärä on noin litraa maitoa.

Vuosittainen tuotantomäärä on noin litraa maitoa. PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen 12.4.2006 Dnro PPO 2005 Y 435 131 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisesta hakemuksesta, joka koskee Mikko Viitalan eläinsuojien nykyistä toimintaa ja laajennusta.

Lisätiedot

1) poikkeamisesta karjanlannan varastoinnille edellytetystä varastointitilavuudesta (Nitraattiasetuksen (931/2000) 4 :n 2 mom. mukainen ilmoitus)

1) poikkeamisesta karjanlannan varastoinnille edellytetystä varastointitilavuudesta (Nitraattiasetuksen (931/2000) 4 :n 2 mom. mukainen ilmoitus) VALVONTAILMOITUS Porin kaupungin ympäristönsuojeluviranomaiselle 1) poikkeamisesta karjanlannan varastoinnille edellytetystä varastointitilavuudesta (Nitraattiasetuksen (931/2000) 4 :n 2 mom. mukainen

Lisätiedot

Lupajaosto Y4/2018 Lupajaosto

Lupajaosto Y4/2018 Lupajaosto LOIMAAN KAUPUNKI YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Lupajaosto Y4/2018 Lupajaosto 27.03.2018 27 Loimijoentie 74 Annetaan julkipanon jälkeen 32440 ALASTARO 3.4.2018 ASIA Eläinsuojan ympäristöluvan myöntäminen. HAKIJA

Lisätiedot

Ympäristölupahakemus / Betonilaatta Oy

Ympäristölupahakemus / Betonilaatta Oy TURUN KAUPUNKI Kokouspvm Asia 1 Ympäristö- ja kaavoituslautakunta 586 05.09.2006 3 Ymp 10193-2006 (235) Ympäristölupahakemus / Betonilaatta Oy Ympkaalk 586 Tiivistelmä: - Ympäristönsuojelutoimisto 25.8.2006/Fredrik

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Annettu julkipanon jälkeen Dnro PPO 2005 Y ASIA

PÄÄTÖS. Annettu julkipanon jälkeen Dnro PPO 2005 Y ASIA PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen 20.9.2005 Dnro PPO 2005 Y 173 131 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 35 :n mukaisesta hakemuksesta, joka koskee Maatalousyhtymä Knuutin eläinsuojien nykyistä

Lisätiedot

Vuosittainen tuotanto on litraa maitoa ja kg lihaa.

Vuosittainen tuotanto on litraa maitoa ja kg lihaa. PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen 23.8.2006 Dnro PPO 2006 Y 66 131 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisesta hakemuksesta, joka koskee Matti Sorannan eläinsuojien nykyistä toimintaa ja laajennusta.

Lisätiedot

ALUEHALLINTO VIRASTON RATKAISU

ALUEHALLINTO VIRASTON RATKAISU ALUEHALLINTO VIRASTON RATKAISU LUPAMÄÄRÄYKSET Aluehallintovirasto myöntää Kalle Makkoselle ympäristöluvan Savonlinnan kaupungin Vihtarin kylässä Lapinaho-tilalla (740 578-8-103) sijaitsevan eläinsuojan

Lisätiedot

ASIA Päätös ympäristöluvan lupamääräysten tarkistamisesta / Jukka ja Elina Vellingin eläinsuoja, Villinpolku 12 b, Orimattila

ASIA Päätös ympäristöluvan lupamääräysten tarkistamisesta / Jukka ja Elina Vellingin eläinsuoja, Villinpolku 12 b, Orimattila ORIMATTILAN KAUPUNKI Ympäristölupapäätös Ympäristölautakunta Antopäivä 18.8.2015 Dnro 90/2015 Ympltk 12.8.2015 93, LIITE 1 ASIA Päätös ympäristöluvan lupamääräysten tarkistamisesta / Jukka ja Elina Vellingin

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Annettu julkipanon jälkeen Dnro PPO 2007 Y ASIA

PÄÄTÖS. Annettu julkipanon jälkeen Dnro PPO 2007 Y ASIA PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen 18.10.2007 Dnro PPO 2007 Y 199 113 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisesta hakemuksesta, joka koskee Sirpa ja Ilkka Eskolan eläinsuojan toiminnan laajentamista.

Lisätiedot

Turun kaupungin kunnallisteknisen osaston ympäristönlupahakemus masuunihiekan hyödyntämiseksi katurakenteissa

Turun kaupungin kunnallisteknisen osaston ympäristönlupahakemus masuunihiekan hyödyntämiseksi katurakenteissa TURUN KAUPUNKI Kokouspvm Asia 1 Ympäristö- ja kaavoituslautakunta 330 29.05.2001 1 Ymp 7289-2000 (662) Turun kaupungin kunnallisteknisen osaston ympäristönlupahakemus masuunihiekan hyödyntämiseksi katurakenteissa

Lisätiedot

Eläinsuojan perustaminen tilalla Uusipaikka 2:110, Sikalan kylä, Sievin kunta. Uuden eläinsuojan käyttöönoton myötä toiminta keskitetään sinne.

Eläinsuojan perustaminen tilalla Uusipaikka 2:110, Sikalan kylä, Sievin kunta. Uuden eläinsuojan käyttöönoton myötä toiminta keskitetään sinne. PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen 19.9.2007 Dnro PPO 2007 Y 269 113 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisesta hakemuksesta, joka koskee Osmo ja Tarja Jokitalon uuden eläinsuojan rakentamista.

Lisätiedot

Ympäristöinsinööri tekee asiassa seuraavan päätöksen: LUVAN HAKIJA JA YHTEYSHENKILÖ. Yhteyshenkilö Pekka Puputti

Ympäristöinsinööri tekee asiassa seuraavan päätöksen: LUVAN HAKIJA JA YHTEYSHENKILÖ. Yhteyshenkilö Pekka Puputti Ympäristölupahakemus / Pekka Puputti Ympäristöinsinööri tekee asiassa seuraavan päätöksen: ASIA Pekka Puputti hakee ympäristönsuojelulain 27 :n mukaista ympäristölupaa. LUVAN HAKIJA JA YHTEYSHENKILÖ Pekka

Lisätiedot

Eläinsuojan toiminta tilalla Koskitalo 14:55, Kestilän kylä, Kestilän kunta. Vuosittainen tuotanto on kg maitoa ja kg lihaa.

Eläinsuojan toiminta tilalla Koskitalo 14:55, Kestilän kylä, Kestilän kunta. Vuosittainen tuotanto on kg maitoa ja kg lihaa. PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen 31.10.2006 Dnro PPO 2005 Y 419 131 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisesta hakemuksesta, joka koskee Jari ja Salme Pikkaraisen uuden eläinsuojan rakentamista.

Lisätiedot

Eläinsuojan vuosittainen tuotanto on kg maitoa.

Eläinsuojan vuosittainen tuotanto on kg maitoa. PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen 24.6.2008 Dnro PPO 2008 Y 73 113 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisesta hakemuksesta, joka koskee Heikki Putulan eläinsuojan rakentamista. LUVAN HAKIJA Heikki

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Annettu julkipanon jälkeen Dnro PPO 2007 Y ASIA

PÄÄTÖS. Annettu julkipanon jälkeen Dnro PPO 2007 Y ASIA PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen 1.6.2007 Dnro PPO 2007 Y 73 113 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisesta hakemuksesta, joka koskee Maatilayhtymä Koskela Ay:n eläinsuojan laajennusta. LUVAN

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2013 1 (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta 105 10.10.2013. 105 Asianro 6169/11.01.00/2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2013 1 (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta 105 10.10.2013. 105 Asianro 6169/11.01.00/2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2013 1 (1) 105 Asianro 6169/11.01.00/2013 Päätös ympäristölupahakemuksesta eläinsuojalle/ Hartikainen Antti/Lastukoskentie 99/ Nilsiä, Vuotjärvi, Sikako 81:2 Ympäristöjohtaja

Lisätiedot

Vuosittainen tuotantomäärä on noin kiloa maitoa ja kg lihaa.

Vuosittainen tuotantomäärä on noin kiloa maitoa ja kg lihaa. PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen 10.5.2006 Dnro PPO 2005 Y 359 131 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisesta hakemuksesta, joka koskee Maatalousyhtymä Hihnala Hannu ja Tuomon eläinsuojien nykyistä

Lisätiedot

Ympäristölautakunta Y1/2016 Ympla

Ympäristölautakunta Y1/2016 Ympla 1/YMPLA 27.1.2016 LOIMAAN KAUPUNKI YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Ympäristölautakunta Y1/2016 Ympla 27.1.2016 3 Loimijoentie 74 Annetaan julkipanon jälkeen 32440 Alastaro 29.1.2016 ASIA LUVAN HAKIJA Päätös Suomen

Lisätiedot

Ympäristölautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa: LUVAN HAKIJA Ranjia Oy Tuorsniementie Pori

Ympäristölautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa: LUVAN HAKIJA Ranjia Oy Tuorsniementie Pori YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS/RANJIA OY Ranjia Oy hakee Porin kaupungin ympäristölautakunnalta ympäristölupaa, joka koskee romuajoneuvojen vastaanottamista ja varastointia Porin Tuorsniemen kylässä osoitteessa

Lisätiedot

TOIMINTAA KOSKEVAT SOPIMUKSET JA ALUEEN KAAVOITUSTILANNE

TOIMINTAA KOSKEVAT SOPIMUKSET JA ALUEEN KAAVOITUSTILANNE K A A K K O I S S U O M E N Y M P Ä R I S T Ö K E S K U S PL 1023, Kauppamiehenkatu 4 45100 KOUVOLA Puhelin 020 490105 Telefax 020 4904300 YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS 1(10) Nro A1027 Dnro KAS 2007 Y 244 113 Annettu

Lisätiedot

Ympäristönsuojelulaki 57. Etelä-Suomen aluehallintovirasto

Ympäristönsuojelulaki 57. Etelä-Suomen aluehallintovirasto Etelä-Suomi Päätös Nro 34/2014/1 Dnro ESAVI/39/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 17.2.2014 ASIA Päätös FinnHEMS Oy:n Turun lentoasemalla sijaitsevan lentopetrolin tankkauspaikan toimintaa koskevan

Lisätiedot

Eläinsuojan vuosittainen tuotanto on litraa maitoa.

Eläinsuojan vuosittainen tuotanto on litraa maitoa. PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen 16.10.2008 Dnro PPO 2008 Y 258 113 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisesta hakemuksesta, joka koskee Antti Kankaan eläinsuojan toimintaa. LUVAN HAKIJA Antti

Lisätiedot

Puh. (013)* Dnro 0795Y0215 (121)

Puh. (013)* Dnro 0795Y0215 (121) POHJOIS-KARJALAN YMPÄRISTÖKESKUS PL 69, 80101 Joensuu Puh. (013)*1411 PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen 31.12.2004 Dnro 0795Y0215 (121) 1 ASIA Ympäristölupa, joka koskee Rääkkylän kunnan kirkonkylän jätevedenpuhdistamon

Lisätiedot

Päätös ympäristölupamääräysten tarkistamisesta / Tähtinen Sari ja Mika

Päätös ympäristölupamääräysten tarkistamisesta / Tähtinen Sari ja Mika 1 Ympäristön- ja rakennusvalvontapalvelut 10 / 2015 Myn 19/2015 Annettu julkipanon jälkeen 23.11.2015 Päätös ympäristölupamääräysten tarkistamisesta / Tähtinen Sari ja Mika Asia Olemassa olevan maidontuotantotilan

Lisätiedot

Sikalan laajentamista koskeva ympäristölupahakemus, Somero.

Sikalan laajentamista koskeva ympäristölupahakemus, Somero. Etelä-Suomi Päätös Nro 25/2011/3 Dnro ESAVI/400/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 16.5.2011 ASIA Sikalan laajentamista koskeva ympäristölupahakemus, Somero. HAKIJA Antti ja Taru Välttilä Jaatilantie

Lisätiedot

Ympäristölupahakemus, teräskuonamurskeen käyttö Paperharjuntien ja Kukkolinnankadun tierakenteissa, Imatran kaupunki, Imatra

Ympäristölupahakemus, teräskuonamurskeen käyttö Paperharjuntien ja Kukkolinnankadun tierakenteissa, Imatran kaupunki, Imatra 1(5) Ympäristölupahakemus, teräskuonamurskeen käyttö Paperharjuntien ja Kukkolinnankadun tierakenteissa, Imatran kaupunki, Imatra Valmistelija: ympäristönsuojelupäällikkö Anna-Maija Wikström Johdanto Imatran

Lisätiedot

Valmistelija: terveystarkastaja Elina Seppälä. Laitos Eläinsuoja Nykyisen toiminnan laajentaminen

Valmistelija: terveystarkastaja Elina Seppälä. Laitos Eläinsuoja Nykyisen toiminnan laajentaminen Ympäristö- ja terveyslautakunta 22 09.10.2014 Timo Mäkelän eläinsuojan ympäristölupa Ympäristö- ja terveyslautakunta 22 Valmistelija: terveystarkastaja Elina Seppälä Hakija Timo Mäkelä Löytöperäntie 121

Lisätiedot

Nuoria nautaeläimiä 20 ja hiehoja 15 laidunnetaan 4 ha:n alalla.

Nuoria nautaeläimiä 20 ja hiehoja 15 laidunnetaan 4 ha:n alalla. PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen 15.12.2008 Dnro PPO 2008 Y 324 113 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisesta hakemuksesta, joka koskee Juhani ja Sirpa Jurmun eläinsuojan toimintaa. LUVAN HAKIJA

Lisätiedot

MIKKELIN KAUPUNKI PÄÄTÖS 1 / 2016

MIKKELIN KAUPUNKI PÄÄTÖS 1 / 2016 MIKKELIN KAUPUNKI PÄÄTÖS 1 / 2016 YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA Ympäristönsuojelulain PL 33, 50101 MIKKELI (527/2014) 27 :n mukaisessa lupa-asiassa. YMPÄRISTÖLUPA / KUUSENHAKO JARKKO JA KAISU Antopäivä 4.2.2016

Lisätiedot

Ympäristölautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa:

Ympäristölautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa: YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS/PAPERINKERÄYS OY Paperinkeräys Oy hakee Porin kaupungin ympäristölautakunnalta ympäristölupaa, joka koskee olemassa olevaa keräyspaperin ja pahvin lajittelua ja varastointia Porin

Lisätiedot

Eläinsuojien vuosittainen tuotanto on litraa maitoa.

Eläinsuojien vuosittainen tuotanto on litraa maitoa. PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen 20.1.2009 Dnro PPO 2008 Y 8 113 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisesta hakemuksesta, joka koskee Asko ja Marja Liisa Salmun eläinsuojien toimintaa. LUVAN HAKIJA

Lisätiedot

PÄÄTÖS 1 (5) Helsinki No YS 660. Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 61 :n mukaisen koeluonteista toimintaa koskevasta ilmoituksesta.

PÄÄTÖS 1 (5) Helsinki No YS 660. Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 61 :n mukaisen koeluonteista toimintaa koskevasta ilmoituksesta. PÄÄTÖS 1 (5) Helsinki 13.5.2005 Annettu julkipanon jälkeen Dnro 0199Y0187 114 No YS 660 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 61 :n mukaisen koeluonteista toimintaa koskevasta ilmoituksesta. ILMOITUKSEN

Lisätiedot

Ymp.ltk liite nro 1 5

Ymp.ltk liite nro 1 5 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÄÄTÖS Ympäristölautakunta Hallintokatu 4 44100 Äänekoski Dnro 885/11.01.00.00/2017 Pvm 17.1.2018 Annettu julkipanon jälkeen 24.1.2018 ASIA HAKIJA Eläinsuojan ympäristöluvan määrääminen

Lisätiedot

Lannan käsittely ja varastointi. Hannu Miettinen, Kokkolan kaupunki EU-tukikoulutus, Kälviän opisto

Lannan käsittely ja varastointi. Hannu Miettinen, Kokkolan kaupunki EU-tukikoulutus, Kälviän opisto Lannan käsittely ja varastointi Hannu Miettinen, Kokkolan kaupunki EU-tukikoulutus, Kälviän opisto 19.4.2017 Säädökset Valtioneuvoston asetus eräiden maa- ja puutarhataloudesta peräisin olevien päästöjen

Lisätiedot

Kiinteistön omistaa hakija. Vna ympäristönsuojelusta (2014/713) 2 kohta 6 b

Kiinteistön omistaa hakija. Vna ympäristönsuojelusta (2014/713) 2 kohta 6 b LOIMAAN KAUPUNKI YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Lupajaosto Lupajaosto 30.5.2018 Loimijoentie 74 Y6/2018 32440 ALASTARO Annetaan julkipanon x.x.2018 jälkeen Asia Luvan hakija Ympäristölupahakemus kiviaineksen murskaukseen.

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS / MÄKELÄ JARKKO JA ELSE, LYPSYKARJAPIHATTO, LEHTOLA 24:84

YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS / MÄKELÄ JARKKO JA ELSE, LYPSYKARJAPIHATTO, LEHTOLA 24:84 Ympäristölautakunta 33 14.07.2015 YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS / MÄKELÄ JARKKO JA ELSE, LYPSYKARJAPIHATTO, LEHTOLA 24:84 Ymp 33 Valmistelija rakennustarkastaja Jyri Harju, puh. 040 848 8243 tai jyri.harju@perho.com.

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Annettu julkipanon jälkeen Dnro PPO 2006 Y ASIA

PÄÄTÖS. Annettu julkipanon jälkeen Dnro PPO 2006 Y ASIA PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen 29.5.2007 Dnro PPO 2006 Y 426 113 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisesta hakemuksesta, joka koskee Sari ja Arvo Salmun eläinsuojan laajennusta. LUVAN HAKIJA

Lisätiedot

ALLA OLEVAA MELUILMOITUSTA KOSKEVAN PÄÄTÖKSEN ANTOPÄIVÄ ON

ALLA OLEVAA MELUILMOITUSTA KOSKEVAN PÄÄTÖKSEN ANTOPÄIVÄ ON Uudenkaupungin kaupunki Ympäristö-Ja lupalautakunta Vs. ympäristönsuojelupäällikkö ILMOITUS Julkipano 31. 5. 2017 ALLA OLEVAA MELUILMOITUSTA KOSKEVAN PÄÄTÖKSEN ANTOPÄIVÄ ON 1.6. 2017 Päätös Vs. ympäristönsuojelupäällikkö

Lisätiedot

Vuosittainen tuotanto on kg maitoa ja kg lihaa.

Vuosittainen tuotanto on kg maitoa ja kg lihaa. PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen 13.2.2007 Dnro PPO 2006 Y 336 113 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisesta hakemuksesta, joka koskee Jari ja Tiia Törmikosken eläinsuojan nykyistä toimintaa

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Annettu julkipanon jälkeen Dnro PPO-2005-Y ASIA

PÄÄTÖS. Annettu julkipanon jälkeen Dnro PPO-2005-Y ASIA PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen 2.6.2006 Dnro PPO-2005-Y-436-131 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisesta hakemuksesta, joka koskee Vesa ja Armi Isolan eläinsuojien nykyistä toimintaa ja laajennusta.

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Annettu julkipanon jälkeen Dnro PPO 2006 Y ASIA

PÄÄTÖS. Annettu julkipanon jälkeen Dnro PPO 2006 Y ASIA PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen 25.5.2007 Dnro PPO 2006 Y 435 113 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisesta hakemuksesta, joka koskee Mika ja Katja Jylängin eläinsuojan toiminnan laajennusta.

Lisätiedot

Hakemus on tullut vireille aluehallintovirastossa

Hakemus on tullut vireille aluehallintovirastossa Etelä-Suomi Päätös Nro 8/2011/1 Dnro ESAVI/657/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 3.2.2011 ASIA TTT-Aviation Oy Ltd:n Malmin lentoaseman autobensiinin jakelupaikan toimintaa koskeva ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

Päätös Isosuon jäteaseman toiminnan muuttamista koskevan ympäristölupahakemuksen

Päätös Isosuon jäteaseman toiminnan muuttamista koskevan ympäristölupahakemuksen PÄÄTÖS Nrot 1) 9/2013/1 2) 10/2013/1 Etelä-Suomi Dnrot 1) ESAVI/501/04.08/2010 2) ESAVI/275/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 17.1.2013 ASIA HAKIJA Päätös Isosuon jäteaseman toiminnan muuttamista koskevan

Lisätiedot