TUNTUREILLA KUKKII. muisteluksia Oulun Jyty ry:n juhlamatkasta Kilpisjärvelle ja Norjaan

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "TUNTUREILLA KUKKII. muisteluksia Oulun Jyty ry:n juhlamatkasta Kilpisjärvelle ja Norjaan 10. 13.6.2011"

Transkriptio

1 TUNTUREILLA KUKKII muisteluksia Oulun Jyty ry:n juhlamatkasta Kilpisjärvelle ja Norjaan Aurinkoisessa ja helteisessä säässä perjantaina lähdimme klo Oulun linja autoasemalta Koskilinjojen bussilla kohti pohjoista, Oulun Jyty ry:n 90 vuotis juhlavaellukselle. Iistä tuli vielä mukaan haukiputaalaisia jytyläisiä ja niin koko 45 hengen ryhmä oli koossa. Aluksi kävimme läpi infopakettia, jossa oli mm. kartta Kilpisjärven alueelta, osanottajaluettelo, palautelomake ja pari sivua tehtäviä (aivojumppaa) ajankuluksi sekä maantiekartta, josta oli mukava seurata matkan kulkua Kilpisjärvelle. Jotta etenkin tuttu alkumatka menisi nopeammin, pidettiin matkan aikana arpajaiset. Arpajaisvoittoja oli saatu eri hallintokunnista ja niitä oli niin runsaasti, että taisi jokaista onnetar ainakin yhden kerran suosia, useamman arvan ostajia hyvinkin monta kertaa. Arpajaisten tuottoon pääsi osalliseksi jokainen, olipa ostanut arvan tai ei, sillä tuottoa alettiin nauttia Kolariin tehdyn pysähdyksen jälkeen. Seuraava pysähdys tulikin jo Muoniossa, koska linja auto sanoi jostain syystä irti yhteistyön ja alkoi päästää nesteitään ulos. Vaihdoimme Koskilinjojen auton Kultiman autoon. Laukkujen siirto autosta toiseen kävikin pienestä taukojumpasta. Matka jatkui edelleen rattoisasti, iloisen puheensorinan ja naurun säestyksellä. Ennen Kilpisjärvelle saapumista pysähdyimme vielä Karesuvannossa ja tästä maisemat muuttuivat yhä upeammiksi. Vähän ennen Kilpisjärveä ohitimme Suomen maanteiden korkeimman kohdan (Muotkatakka 565,5 m), josta laskeutuessa avautui huikeat näkymät Kilpisjärvelle ja Saanalle sekä lumisille Ruotsin ja Norjan tuntureille. Paraksen teräväkärkinen huippu erottui kaukana horisontissa. Lähestyimme kylää ja Saana tuli jykevänä yhä lähemmäksi, sen huipun tulemme valloittamaan! (Kuva PirkkoK)

2 Perille saavuimme illalla noin kymmenen maissa ja aurinko paistoi vielä korkealla. Majoituspaikkana oli perinteikäs Kilpis hotelli, jossa jopa presidenttipari Koivisto sekä Ruotsin ja Norjan kuninkaalliset ovat yöpyneet. Yllätykset jatkuivat! Hotellilla oli jotain ongelmia lämpimän veden saannin kanssa, joten kaikki eivät voineet majoittua alkuperäisen suunnitelman mukaisesti hotellihuoneisiin vaan osa majoittui lähistöllä oleviin huoneistoihin. Jako oli tehty sattumanvaraisesti. Laskevan ilta auringon loisteessa nautittiin maittava illallinen. Mukavana yllätyksenä hotelli tarjosi vielä mahdollisuuden saunomiseen rantasaunassa. Osa kävikin saunassa, joku jopa hyisessä Kilpisjärvessä uimassa, ja ihasteli saunan terassilta järveä ilta tai paremminkin yöauringon loisteessa. Matkustamisen, ruokailun ja saunomisen jälkeen porukat olivat väsyneitä ja painuivat pehkuihinsa, joten hotellin alabaarissa oli hiljaista sinä iltana. Lauantaiaamu oli pilvinen. Ilma alkoi vähitellen kirkastua ja lämmetä, kun lähdimme aamupalan jälkeen ajamaan Jäämerta kohti hotellista saadut eväät mukana. Maisemat muuttuivat jylhemmiksi, tuntureilla oli vielä lunta ja puroja virtasi tuntureiden rinteillä kuin helminauhoja. Kuului vain näkemisestä ihastuneita huudahduksia! Mutkaista alamäkeä Jäämerta kohti Ensimmäinen pysähdys oli Skibotnissa, Lyngenfjorden vuonon rannalla olevassa pienessä kalastajakylässä. Se ei kuitenkaan ollut niin pieni, etteikö sieltä olisi ostettavaa löytynyt, tarttuipa jonkun mukaan mm. persoonallinen pulloteline.

3 Lyngenfjorden, Skibotn (Kuva PirkkoK)

4 Täältäköhän ne Norjan lohet tuodaan meidän ruokapöytäämme? Vuonon rantaa seuraten ajettiin ihan vuonon pohjukassa sijaitsevaan Oterenin kylään, jossa pysähdyksemme aikana pieni kauppa tuli tupaten täyteen retkeläisistä. Takaisin palasimme samaa reittiä ja eräällä vuonon rannalla olevalla taukopaikalla pidimme lounastauon. Tuulisessa ja vähän vilpoisessa säässä söimme eväät. Jotkut kävivät keräämässä ilmaisia matkamuistoja Jäämeren rannalta, kauniita kiviä ja simpukankuoria.

5 Lounastauko Jäämeren rannalla Tällaisia ei löydykään Perämeren rannalta!

6 Lyngenvuonoa linja auton ikkunasta kuvattuna

7 Rovijokforsen 25 m putous

8 Pysähdyimme vielä ennen rajaa ihastelemaan Rovijokforsenin kuohuja

9 Kilpisjärvelle palasimme noin kolmen aikoihin. Joukossa oli vielä niin reippaita retkeläisiä, että osa heistä lähti Saanaa valloittamaan tai ihailemaan Salmivaaralta Kilpisjärven maisemia. Toisille riitti nautiskelu ja maisemien ihailu hotellin terassilta. Rantasauna oli taas lämpimänä klo alkaen aina klo saakka ja päivällinen oli katettuna klo alkaen. Illalla hotellin baarissa oli puheensorinaa ihan eri tavalla kuin edellisenä iltana. Valoisa, yötön yö saa päiväjärjestyksenkin ihan sekaisin, unen tulosta ei ole tietoakaan ja voi valvoa vaikka kuinka myöhään tai aikaiseen aamuun Sunnuntaiaamuna oli taas pilvisestä, mutta vähitellen sää selkeni ja aurinko alkoi paistaa. Tänään oli tarkoitus huiputtaa Saana (1029 m). Kilpisjärvi on 479 metriä m.y.p., joten nousua on lähes puoli kilometriä neljän kilometrin matkalla! Linja auto vei meidät viiden kilometrin päässä olevaan Retkeilykeskukseen, josta polku Saanalle lähtee. Ehdotin, että jos vain kunto jotenkin sallii, niin kannattaisi nousta ainakin puurajalle saakka (n. 600 m.y.p.), sieltä avautuisi jo todella hienot näkymät Pikku ja Iso Mallalle sekä Ruotsin ja Norjan tuntureille. Osa kävikin puurajan tuntumassa ja osa jatkoi matkaa ylös huipulle, itse kukin oman kuntonsa mukaan. Puuttomalta alueelta lähti portaat ylös, askelmia silmän kantamattomiin (kuulemma 741 kpl). Alkumatkan tunturikoivikkoa, taustalla Kilpisjärvi ja Ruotsin tunturit (Kuva PirjoH) (Kuva PirjoH)

10 Portaiden yläpäässä, karussa ympäristössä kukkivat mm. vain pohjoisen tuntureilla kasvava kaunis, harvinainen ja rauhoitettu lapinalppiruusu sekä uuvana ja liekovarpio. Sielikkö oli vielä nupullaan ja ainakin yksi lapinvuokko löytyi. Alempana tunturikoivikossa oli lapinorvokki keltaisessa kukassaan, kullero ja metsäkurjenkanerva olivat nupuillaan. Lapinalppiruusu. Suomessa lapinalppiruusua on tavattu vain Käsivarren Lapista Enontekiön luoteisosasta noin kymmenestä paikasta sekä muutamasta paikasta Utsjoelta. Utsjoen esiintymä löydettiin vasta 1948, eikä sen nykytilasta ole tietoa. Lapinalppiruusu kasvaa Suomessa vain tunturiseuduilla ala ja keskipaljakalla korkeimmillaan 950 metrissä.(wikipedia) Uuvana Lapinalppiruusu ja lapinvuokko Liekovarpio

11 Ei pidä unohtaa katsoa taaksepäin. Ollaan jo niin korkealla, että taustalla näkyy Norjaan menevä tie ja Siilasjärvi. Vasemmassa kulmassa Malla ja sen edessä näkyy hiukan Kilpisjärveä ja edelleen Norjan tuntureita, tulli on Siilasjärven puolenvälin kohdalla oleva vaalea kohta. Polku ja parkkipaikka Kolmen valtakunnan rajalle lähtee Kilpisjärven ja Siilasjärven välistä, näkyy vaaleana. Alkumatkasta sai vähennellä vaatetta, kun tuli kuuma portaita noustessa, mutta vähitellen ilma kävi tuulisemmaksi ja viileämmäksi, joten vaatekertoja sai lisätä. Saanan rinteellä, aivan jyrkänteen reunalla on vielä saksalaisten sota aikana tekemiä bunkkereita. Nämä eivät ole ihan reitin varrella, mutta jos tarkkana on, voi huomata ne. Huipulla nimi kirjaan ja paluu samaa reittiä takaisin. Paluu myötämäkeen ja myötätuuleen kävi huomattavasti joutuisammin kuin meno. Reisilihakset ja polvet joutuivatkin koville alas tullessa! Niin kiirettä ei kuitenkaan pidetty, etteikö olisi ehtinyt pitää taukoa, syödä eväitä ja nauttia näkemästään. Huipulla tuulee!

12 Lepotauko ja maisemien ihailua huipulla

13 Alamäkeen ja myötätuuleen, Mallatunturit vasemmalla, Siilasjärvi ja Norjan tuntureita Saanalle näkyy hienosti Kilpisjärven länsipuolella (Ruotsissa) oleva Duoibal (Tuipal) tunturijono, sen takana oleva kaksihuippuinen Pältsan (1404 m) ja vieressä Moskkugaisi (1516 m). Siitä luoteeseen on Norjan puolella Paraksen (1419 m) teräväpiirteinen huippu. Paraksen suunnassa on kolmen valtakunnan rajapyykki, Goldajärven ja Kuohkimajärven välissä. Tässä on myös vedenjakaja, Goldajärven vedet laskevat Jäämereen ja Kuohkimajärven Kilpisjärveen ja edelleen Perämereen. Kilpisjärveä,Kolttalahti, taustalla Ruotsin Duoibal (Tuipal) tunturijono, Pältsan näkyy tummahuippuisimpana (Kuva PirjoH)

14 Pikku ja Iso Malla, taustalla Ruotsin tuntureita (Pältsan vasemmalla tummin) ja Norjan, horisontissa Kolttalahti, jonne Malla vie laiva Kolmen valtakunnan rajalla kävijöitä. Ne, jotka kävivät edellisenä iltana Saanalla, menivät Malla laivalla Kolttalahteen, kävelivät rajapyykille ja siitä Pikku Mallan kuvetta, upean Kitsi putouksen kautta Kilpisjärvelle. Aamulla jotkut olivat lähteneet Saanalle jo aikaisemmin, käyneet huipulla ja palanneet Saanajärven kautta, Saanan takaa, takaisin hotellille. Saanajärvi (679,4 m.p.y.) oli ollut vielä jäässä. Saanalta takaisin Retkeilykeskukseen tuli jokainen omaan tahtiinsa. Kuljettajamme oli vienyt porukkaa useammassa erässä takaisin hotellille, jotkut olivat reippaana kävelleet vielä tämän viiden kilometrin matkan. Saanan valloitus joko kokonaan tai osittain oli onnistunut! Me teimme sen! Jokainen oli tyytyväinen itseensä ja suoritukseensa, kylmät juomat Retkeilykeskuksen terassilla olivat ansaitut. Rantasauna (Kuva PirkkoK)

15 Illalla oli vuorossa sauna ja ruokailu. Saunan lämmössä oli mukava rentouttaa kipeytyneitä jalkalihaksia ja pulahdus Kilpisjärveen teki myös terää. Kokoonnuimme vielä rantasaunassa olevaan takkahuoneeseen, joka oli meidän käytettävissä kahdeksasta alkaen. Omia eväitä nautiskellen ilta meni rattoisasti ja puoleen yöhön mennessä sieltä olikin lähdettävä pois. Ei tämä nyt niiiin kylmää ole! Jalkahoitokin oli tarpeen! Hauskaa oli!

16 Maanantaiaamu olikin kylmä ja pilvinen, kotiinlähdölle ihan sopiva ilma. Kymmenen maissa lähdimme alamäkeen, etelää kohti. Antti Lapinvaimon halauksessa! Pysähdyimme Sonkamuotkassa 50 sentin munkkikahveille. Meitä oli heti portailla vastassa paikan emäntä lapinpuvussaan ja halaten toivotti kaikki tervetulleiksi. Olin etukäteen ilmoittanut, meitä on tulossa linja autollinen, jotta hän tietää keittää kahvia ja paistaa munkkeja riittävästi, niin ja laittaa lapinpuvun päälle. Tämä on sellainen paikka, ettei voi ohi ajaa pysähtymättä, joko meno tai paluumatkalla. Tien toisella puolella on Mailan putiikki, josta saa viinerikahvit eurolla. Muoniossa oli vuorossa taukojumppa eli auton vaihto. Tällä kertaa jatkoimme matkaa Gold Linen autolla. Paluumatkalla kävimme läpi tehtäviä, joita oli matkan alussa jaetussa infopaketissa. Niitä saattoi tehdä yksin tai porukalla, jos sattui olemaan aikaa ja tekemisen puutetta. Pysähdyimme Pellon Vihreällä pysäkillä syömään ja siellä oli vielä mahdollisuus tehdä ostoksia. Matkalla poikkesimme katsomaan Kukkolankosken kuohuja, vettä oli joessa runsaasti. Viimeinen pysähdys oli Tornion ABC:llä. Pysähdykset olivat tarpeen, sillä kävelystä kipeytyneet lihakset tarvitsivat välillä liikunta. Voivottelua kuului, mutta syykin oli selvä. Saanalla käydessä jalkalihakset olivat joutuneet vähän töihin ja kovemmalle koetukselle ja siitä kipeytyneet. Kaiken kaikkiaan matka oli onnistunut mielestäni oikein hyvin. Kertoipa joku, ettei hän ollut vuosikausiin nauranut niin paljon kuin tällä reissulla, vatsalihaksetkin olivat tulleet kipeiksi. Yksi tärkeä tekijä oli kaunis, aurinkoinen sää, joten saimme nähdä tunturit ja maisemat kaikessa komeudessaan. Osalle tämä oli ensimmäinen matka Kilpisjärvelle, mutta ei varmaankaan viimeinen, koska monen kuuli sanovan, että tänne täytyy tulla uudestaan. Jäihän käymättä ainakin siellä Kolmen valtakunnan rajapyykillä! Kiitos osanottajille, olitte mukavaa matkaseuraa ja toivon, että työt arkihuolineen unohtuivat hetkeksi, mieli lepäsi, koitte uusia elämyksiä ja nautitte näkemästänne. Pimeinä, harmaina syksy ja talvi iltoina palaatte vielä ajatuksissanne pohjoisen jylhiin maisemiin ja aurinkoon sekä yöttömään yöhön. Sirkka/teksti ja kuvat, ellei toisin mainittu

Raetkikunta. Hannu Malinen, Sallamaaria Aalto, Pertti Kuivalainen

Raetkikunta. Hannu Malinen, Sallamaaria Aalto, Pertti Kuivalainen 1 Nurmijärven Ladun talvivaellus Saariselälle 2005 31.3.-10.4.2005 Varsinainen retki: Kemihaara- Kiilopää 1.- 8.4.2005 Raetkikunta. Hannu Malinen, Sallamaaria Aalto, Pertti Kuivalainen Vetäjänä: Hannu

Lisätiedot

Pari sanaa päätoimittajalta 2 Sisällysluettelo 2 Painavia sanoja puheenjohtajalta 3 Hallitus 4 Yhteystiedot 5 Sadusta totta?

Pari sanaa päätoimittajalta 2 Sisällysluettelo 2 Painavia sanoja puheenjohtajalta 3 Hallitus 4 Yhteystiedot 5 Sadusta totta? 4 1 Pari sanaa päätoimittajalta SISÄLTÖ Pari sanaa päätoimittajalta 2 Olen ylpeä teistä! Olette olleet hienosti mukana tämän lehden teossa. Lehteä on tehty yhdessä, juuri niin kuin jäsenlehteä mielestäni

Lisätiedot

Rauno Vääräniemi. Hotelli Atli Kusadasi

Rauno Vääräniemi. Hotelli Atli Kusadasi Turkki 2012 Tämä matkakertomus / kuvallinen matkapäiväkirja on kirjoitettu viikon Turkin lomalta. Matkan ajankohta oli 9.8. 16.8.2012. Kirjoittaja oli reissussa yksin. Majoituin Turkin Kusadasissa Hotelli

Lisätiedot

ICOD:issa Käytiin katsomassa vanhaa Traakkipuuta. Illalla jännitimme Kärppien puolesta jääkiekon finaalia.

ICOD:issa Käytiin katsomassa vanhaa Traakkipuuta. Illalla jännitimme Kärppien puolesta jääkiekon finaalia. Huhtikuu 2005 to. 7.4. ma. 11.4. ke. 14.4. su 17.4. Muutto Teneriffalle. Lähtö Helsingistä 7.4.2005 Tjareborgin turistilennolla MYT 2007 Klo. 9:00. Iltapäivällä laskeuduimme Teneriffan pohjoiselle kentälle

Lisätiedot

Pari päivää puhalteli tuuli kunnolla, ja hiekkapöly sotki paikkoja.

Pari päivää puhalteli tuuli kunnolla, ja hiekkapöly sotki paikkoja. Tammikuu 2007 ma. 01.01. ke. 03.01. la. 06.01. su. 07.01. Vuosi vaihtui. Me olimme Uutta Vuotta vastaanottamassa Charcolla. Ranta-alue oli tupaten täynnä väkeä, joten me jäimme vapaaehtoisesti hieman kauemmas

Lisätiedot

ICOD:issa Käytiin katsomassa vanhaa Traakkipuuta. Illalla jännitimme Kärppien puolesta jääkiekon finaalia.

ICOD:issa Käytiin katsomassa vanhaa Traakkipuuta. Illalla jännitimme Kärppien puolesta jääkiekon finaalia. Huhtikuu 2005 to. 7.4. ma. 11.4. ke. 14.4. su 17.4. Muutto Teneriffalle. Lähtö Helsingistä 7.4.2005 Tjareborgin turistilennolla MYT 2007 Klo. 9:00. Iltapäivällä laskeuduimme Teneriffan pohjoiselle kentälle

Lisätiedot

Koneeseen siirryttäessä tipahti muutama pisara vettä taivaalta, mutta meitähän se ei haitannut!

Koneeseen siirryttäessä tipahti muutama pisara vettä taivaalta, mutta meitähän se ei haitannut! Tuo piskuinen Andorra, Ranskan ja Espanjan välissä sijaitseva vuoristoinen maa oli tosiaan tämänkesäisen patikkamatkamme kohde. 14 reipasta alppinistia oli lähdössä, 9 naista ja miehiä ihan 5! Matkaan

Lisätiedot

Osallistuminen yhtiöiden talviliikuntailtaan Kokonniemessä

Osallistuminen yhtiöiden talviliikuntailtaan Kokonniemessä 1 JÄSENLEHTI TAPAHTUMIA 2009 Osallistuminen yhtiöiden talviliikuntailtaan Kokonniemessä Porvoossa 6.3.2009 Vuosikokous Humlan majalla Porvoossa 31.3.2009 klo 18.00 Jäsenilta Humlan majalla Porvoossa 31.3.2009

Lisätiedot

4.1.2009 Kiertoajelu La Lagunan, Teiden, Mascaan ja Buenavistan kautta Puertoon.

4.1.2009 Kiertoajelu La Lagunan, Teiden, Mascaan ja Buenavistan kautta Puertoon. Tammikuu 2009 1.1.2009 Hyvää Uutta Vuotta 2009 Mekin kävimme Uutta Vuotta vastaanottamassa. Uuden Vuoden ilotulitusta oli kalasatamaan saapunut seuraamaan suuri joukko paikallisia ja täällä lomaansa viettäviä.

Lisätiedot

POHJOIS - NORJA 27.6. 3.7.2010

POHJOIS - NORJA 27.6. 3.7.2010 POHJOIS - NORJA 27.6. 3.7.2010 Tämän kesäreissumme hahmottelu alkoi viime kesän jälkeen, kun totesimme, että matkalle on taas päästävä. Aika helposti selvisi, että suuntaamme Pohjois-Norjaan, Varangin

Lisätiedot

Tunturikerho Kavtsin jäsenlehti

Tunturikerho Kavtsin jäsenlehti Tunturikerho Kavtsin jäsenlehti 4/2010 Kavtsi Tunturiladun kahdeksas kerho Retkeilyä vuodesta 1972 Tunturikerho Kavtsi Jäsenlehti Väärti Lehti ilmestyy neljästi vuodessa. Painos 600 kpl. Taitto: Jaakko

Lisätiedot

Moottoripyörämatka Mustallemerelle, Varnaan ja takaisin

Moottoripyörämatka Mustallemerelle, Varnaan ja takaisin Risto Honkala 1 Moottoripyörämatka Mustallemerelle, Varnaan ja takaisin 28.6-14.7.2011 2 Risto Honkala Risto Honkala 3 SISÄLLYSLUETTELO MOOTTORIPYÖRÄMATKA MUSTALLEMERELLE, VARNAAN JA TAKAISIN... 1 LYHYESTI...

Lisätiedot

Matkakertomus Kroatiaan F.I.C.C. rallyyn

Matkakertomus Kroatiaan F.I.C.C. rallyyn Matkakertomus Kroatiaan F.I.C.C. rallyyn 18.6-12.7.2015 18.6.2015 Meidän matkamme alkoi Kangashäkistä kohti Vantaata ja siellä Vierumäkeä, johon menimme yöksi yhdessä Airan ja Ilkan kanssa. Tästä oli helppo

Lisätiedot

JSAST 25-vuotta. JSAST - AUTOSUUNNISTUSTA 25-vuotta Keski-Suomessa. AS-MESTARUUDET PM, SM ja K-S AM vuodelta 2007 ovat valmiit JYVÄSKYLÄNSEUDUN

JSAST 25-vuotta. JSAST - AUTOSUUNNISTUSTA 25-vuotta Keski-Suomessa. AS-MESTARUUDET PM, SM ja K-S AM vuodelta 2007 ovat valmiit JYVÄSKYLÄNSEUDUN JYVÄSKYLÄN SEUDUN AUTOSUUNNISTAJAT JSAST 25-vuotta AS-MESTARUUDET PM, SM ja K-S AM vuodelta 2007 ovat valmiit JYVÄSKYLÄNSEUDUN AUTOSUUNNISTAJAT JSAST - AUTOSUUNNISTUSTA 25-vuotta Keski-Suomessa 2 Hyvät

Lisätiedot

Sisällys. Toimitustiimi: Arja Lifländer, Tuula Rahkonen, Jukka Kirjonen. Imatran Lapinkävijät ry:n vuosijulkaisu, 54 vsk.

Sisällys. Toimitustiimi: Arja Lifländer, Tuula Rahkonen, Jukka Kirjonen. Imatran Lapinkävijät ry:n vuosijulkaisu, 54 vsk. 2010 Sisällys Puheenjohtajan puheenvuoro 3 Toimitukselta 3 Suden jäljillä Ilomantsissa 4 Muumi hiihtokoulussa on kivaa 6 Polkupyörälaulu 8 Helluntaiseikkailu Lemmenjoella 10 Suomi meloi taas 11 Suomi

Lisätiedot

Kulkueen jälkeen 21:00 alkoi kalasatamassa suuri ja näyttävä ilotulitus.

Kulkueen jälkeen 21:00 alkoi kalasatamassa suuri ja näyttävä ilotulitus. Tammikuu 2008 1.1. HYVÄÄ UUTTA VUOTTA 2008 Vuoden ensimmäinen päivä on mennyt rauhallisesti. Ilotulitteita ovat vielä paukutelleet pitkin päivää jossain päin Puertoa. Päivä oli aamulla pelkkää paistetta,

Lisätiedot

Täällä kaupungissa on outoa se, että ihminen joutuu seisomaan jalkaterät, vartalo, ja kasvot kohti kahta järveä. Mutta kun toiselle järvelle näyttää

Täällä kaupungissa on outoa se, että ihminen joutuu seisomaan jalkaterät, vartalo, ja kasvot kohti kahta järveä. Mutta kun toiselle järvelle näyttää I Täällä kaupungissa on outoa se, että ihminen joutuu seisomaan jalkaterät, vartalo, ja kasvot kohti kahta järveä. Mutta kun toiselle järvelle näyttää kasvonsa, niin toiselle näyttää takapuoltansa. Ei

Lisätiedot

KARVETIN KLUBITALO. niitä silloin tällöin muiden Erkin ystävien. Kaikesta huolimatta lämmintä ja hyvää kesää kaikille. Kristiina Merisaari

KARVETIN KLUBITALO. niitä silloin tällöin muiden Erkin ystävien. Kaikesta huolimatta lämmintä ja hyvää kesää kaikille. Kristiina Merisaari 2 KARVETIN KLUBITALO Julkaisija: Karvetin klubitalo Painopaikka: Hallintoyksikkö Osoite: Karvetin klubitalo Karvetinkatu 1 21110 Naantali Yhteystiedot: Toimisto- ja hallintoyksikkö Puh: 02-4306850 Fax:

Lisätiedot

Tuhkapilvileirikoulu. Barcelona 2010. Hermannin koulu 9E. Esa Orelma

Tuhkapilvileirikoulu. Barcelona 2010. Hermannin koulu 9E. Esa Orelma Tuhkapilvileirikoulu Barcelona 2010 Hermannin koulu 9E Esa Orelma 12.4.2010 maanantai Matkapäivän aamuna minulla oli herätys aamulla klo 6:25. Bussi Saloon lähti 11:20, joskin olin väärällä puolella tietä..

Lisätiedot

Pyöräretkeilyä ja junailua Brysseliin ja takaisin

Pyöräretkeilyä ja junailua Brysseliin ja takaisin Pyöräretkeilyä ja junailua Brysseliin ja takaisin Kesällä 2010 tuli pitkästä aikaa mahdollisuus matkustaa junalla pidempi siivu Eurooppaa. Kolme tapahtumaa lomittui peräkkäin siten, että sain aikaiseksi

Lisätiedot

Sisällysluettelo. Imatran Lapinkävijät ry:n vuosijulkaisu, 57 vsk. Kansikuva: Näkymä Patvinsuon lintutornista

Sisällysluettelo. Imatran Lapinkävijät ry:n vuosijulkaisu, 57 vsk. Kansikuva: Näkymä Patvinsuon lintutornista Sisällysluettelo Puheenjohtajan puheenvuoro...................................................... 1 Toimitukselta.......... 1 Aivan mahtava juhlavaellus Muorravaarakkaan.......... 2 Tahko Pihkala-mitali..........

Lisätiedot

Pyhiinvaellusmatka Santiago de Compostelaan toi suomalaisryhmän reissun päätepisteessä mm. katedraalin harvoin avautuvan portin eteen.

Pyhiinvaellusmatka Santiago de Compostelaan toi suomalaisryhmän reissun päätepisteessä mm. katedraalin harvoin avautuvan portin eteen. Numero 77 4/2009 Pyhiinvaellusmatka Santiago de Compostelaan toi suomalaisryhmän reissun päätepisteessä mm. katedraalin harvoin avautuvan portin eteen. Pikkukuvassa on ryhmän opas työssään. Matkakertomus

Lisätiedot

2/2014. Kymin Suunnistajien jäsenlehti 16.12.2014

2/2014. Kymin Suunnistajien jäsenlehti 16.12.2014 2/2014 Kymin Suunnistajien jäsenlehti 16.12.2014 2 2/2014 NYT ON AIKA NOSTAA KUNTO KOHDILLEEN. Tutustu toimialakohtaisiin CADS Planner -suunnitteluohjelmistoihin ja huomaa niiden tuoma tehokkuus. Kymdata

Lisätiedot

Ruskaretkeläiset Anterin laavulla s. 12-15. Numero 81 4/2010

Ruskaretkeläiset Anterin laavulla s. 12-15. Numero 81 4/2010 Ruskaretkeläiset Anterin laavulla s. 12-15 Numero 81 4/2010 Tervehdys Kiehiset Taas on yksi Kiehisvuosi lopuillaan. Mikä alkoi Äkäslompolosta Eskon luota kaamoshiihdoilla ja kelit suosivat. Alkuvuonna

Lisätiedot

Ystävyyskylävierailu Unkariin 19. 30.10.2009. Piirakkamestarit Geresdlak Unkari 24.10.2009. Matkamuistoja 19. 30.10.2009

Ystävyyskylävierailu Unkariin 19. 30.10.2009. Piirakkamestarit Geresdlak Unkari 24.10.2009. Matkamuistoja 19. 30.10.2009 Ystävyyskylävierailu Unkariin 19. 30.10.2009 Kirjoittanut Kyösti Vatanen Piirakkamestarit Geresdlak Unkari 24.10.2009 Kirjoittanut Kari Hirvonen Matkamuistoja 19. 30.10.2009 Kirjoittanut Leila Lehikoinen

Lisätiedot

Rauno Vääräniemi. Hotelli Nafsika Rodoksen kaupungissa.

Rauno Vääräniemi. Hotelli Nafsika Rodoksen kaupungissa. Kreikka Rodos 2013 Tämä matkakertomus / kuvallinen matkapäiväkirja on kirjoitettu viikon Rodoksen lomalta. Matkan ajankohta oli 28.8. 4.9.2013. Kirjoittaja oli reissussa yksin. Majoituin Rodoksen kaupungissa

Lisätiedot

Tammikuu 2006 su. 01.01. ti. 03.01. ke. 04.01 Vuosi vaihtui. Olimme Puerton kalasatamassa katsomassa ilotulitusta. Minä henkilökohtaisesti odotin hieman suurempaa paukuttelua. Olemme kesän aikana nähneet

Lisätiedot

EURAN MATKAMOOTTORIPYÖRÄILIJÄT ry

EURAN MATKAMOOTTORIPYÖRÄILIJÄT ry EURAN MATKAMOOTTORIPYÖRÄILIJÄT ry www.euranmmp.fi KAUSIJULKAISU 2013 Koko Alasatakunnan Moottoripyöräkerho KERHON ASUSTEET PRODEERATTUNA GLIQUE VEDENPITÄVÄ TAKKI 90 GLIQUE VETOKETJULLINEN GOLLEGE TAKKI

Lisätiedot

3/20I4. SF-C Keski-Suomi ry:n jäsenlehti N:o 3/20I4 33.vsk. Vallalla syksyn värit, muistoissa päättyneen kesän lämpö ja ilo!

3/20I4. SF-C Keski-Suomi ry:n jäsenlehti N:o 3/20I4 33.vsk. Vallalla syksyn värit, muistoissa päättyneen kesän lämpö ja ilo! 3/20I4 SF-C Keski-Suomi ry:n jäsenlehti N:o 3/20I4 33.vsk Vallalla syksyn värit, muistoissa päättyneen kesän lämpö ja ilo! SF-CARAVANIN JÄSENKORTILLA Voimassa vuoden 2014 loppuun KATSASTUSPAKETTI 55 Henkilö-

Lisätiedot

Airaksen perheen matkakertomus

Airaksen perheen matkakertomus Euroopan turnee 24.5-28.6.2007 Airaksen perheen matkakertomus Ajassa matkustetaan Lomastamme kirjoitamme matkakertomusta, jonka kiinnostavuus yltänee korkeitaan välttävälle tasolle. Kulkiessamme koemme

Lisätiedot