VIHDIN KUNNANKIRJASTO: LAPSET JA NUORET 2012

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "VIHDIN KUNNANKIRJASTO: LAPSET JA NUORET 2012"

Transkriptio

1 VIHDIN KUNNANKIRJASTO: LAPSET JA NUORET 2012 SATUTUNNIT kirjastossa ja päiväkodeilla Molemmissa kirjastoissa pidettiin viikoittain kaikille avoimet, maksuttomat satutunnit. Keväällä 2012 kaksi kertaa kuussa pidetyt vauvasatutunnit lopetettiin kesällä vähäisen kiinnostuksen vuoksi. Syksyllä iltasatutuntien määrää lisättiin neljään kertaan kuussa (molemmissa kirjastoissa siis kaksi kertaa/kk), suosittuja iltasatuja jatketaankin keväällä Satutuntiryhmä piti myös useita teemallisia satutunteja vuoden aikana, näihin kutsuttiin myös päiväkoti- ja kouluryhmiä. Teemoina olivat mm. karhu ja talviuni, avaruus, hyvät tavat, Nukkumatti. Vuoden viimeisiä satutunteja juhlistettiin Heinähatun ja Vilttitossun hattuteatterilla. Kirjaston satutäti vieraili myös Vihdin seurakunnan perhetapahtumissa. Satutunteja pidettiin myös kirjastossa vieraileville ryhmille sekä vierailtiin Ojakkalan MLL:n perhekahvilassa, Tervalammen päiväkodilla, Vihtiiärven päiväkodilla, Huhmarnummen päiväkodilla, Pajuniityn päiväkodilla, Ojakkalan päiväkodilla sekä Metsäpolun päiväkodilla. Lankilan päiväkodilla vierailtiin useampana päivänä Pikku Myynä ja Hemulina pitämässä satutunteja. Daghemmat Alexandran lapsille piti syksyllä pääkirjastossa ruotsinkielistä pöytäteatteria Porvoon maakuntakirjaston kirjavinkkari. Kirjastossa pidettiin kunnallisille ja yksityisille perhepäivähoitajille omia satuaamuja, keväällä ja syksyllä molemmissa kirjastoissa kaksi kertaa eli yhteensä kahdeksan satuaamua. Näistä pidettiin ja niitä jatketaan ensi vuonna. Satutuntiryhmä kokoontui ideoimaan satutunteja kolme kertaa. Pääkirjastossa ja päiväkodeilla satutunteja pidettiin 100 kertaa, Kirkonkylän kirjastossa 57 kertaa. Yhteensä satuhetkiä oli 157 kpl, näihin osallistui 1619 lasta.

2 LUKEMISEN TUKEMINEN: Kirjavinkkaukset, Lukuakvaario, Lorupussi, Lukudiplomi Kirjavinkkaukset Pääkirjaston lasten- ja nuortenosaston kirjastonhoitaja piti kirjavinkkausta ryhmille kirjastoissa ja kouluilla. Kouluista vierailtiin vuoden aikaan Huhmarnummen koululla, Härkälän koululla, Vihdin yhteiskoululla, Tervalammen koululla, Kirkkoniemen - Pappilanpellon koululla, Haimoon koululla, Kuoppanummen koululla, Nummelan koululla, Oinasjoen koululla, Ojakkalan koululla, Vihtijärven koululla ja Otalammen koululla. Nummela Skolan oppilaille järjestettiin keväällä ja syksyllä kirjavinkkausta ruotsiksi, syksyllä Porvoon maakuntakirjaston kirjavinkkari vieraili Vihdissä. Kirkkoniemen, Pappilanpellon, Kuoppanummen ja Nummelan koulun oppilaita vieraili pääkirjastossa ja Kirkonkylän kirjastossa kirjavinkkauksessa. Ns. genrekirjavinkkausta (nuoret aikuiset, fantasia, scifi, kauhu, sarjakuvat tai dekkarit) pidettiin Vihdin Yhteiskoulun, Nummelanharjun sekä Otalammen koulukeskuksen yläkoululaisille. Lisäksi järjestettiin sarjakuvaan liittyviä opetustunteja (kuvien tulkitseminen, piirtäminen tai historia) kirjastossa tai kouluilla eri-ikäisille alakoululaisille ja muutamalle aikuisryhmälle. Syksyllä 2012 henkilöstötilanteen vuoksi rajoitettiin haja-asutusalueiden kouluilla ja päiväkodeilla vierailuja: kirjavinkkausta pidettiin vain kirjastoissa vieraileville ryhmille. Erillistä määrärahaa kirjavinkkaukseen eli sijaisen palkkaamiseen kirjavinkkarille ei ollut kuluvana vuonna käytettävissä. Pääkirjastossa ja eri kouluilla 73 ryhmälle, oppilaita oli Kirkonkylän kirjastossa vinkattiin 7 kertaa, oppilaita oli 312. Yhteensä vinkkausta pidettiin koululaisille 80 kertaa, kuulijoita 1765 oppilasta. Kuluvan vuoden aikana vinkattiin kirjoja myös neljälle pääkirjastossa vierailevalle aikuisopiskelijaryhmälle, kuulijoita oli 29. Lukuakvaario ja lorupussi Kesä-elokuun aikana kirjastoihin oli mahdollista palauttaa ns. lukukaloja, eli jokaisesta lukemastaan kirjasta sai oman kalan kalastusverkkoihin. Eniten lukeneet palkittiin, samoin kaikkien osallistuneiden kesken arvottiin kirjapalkintoja. Osanottajia oli yhteensä 80, he lukivat kesän aikana 869 kirjaa.

3 Keväällä alakouluilla ja päiväkotiryhmillä oli mahdollisuus lähettää loruja, runoja ja piirustuksia perinteiseen lorupussiin, lorupussia on julkaistu jo yli 30 vuotta. Tänä vuonna aiheena oli sirkus. Kaikille työnsä lähettäneille annettiin oma lorupussi. Lorupussiin lähetettiin töitä 240 kpl. Kirjakassit Kouluilla ja päiväkodeille koottiin pyynnöstä erilaisiin teemoihin liittyviä kasseja. Tietokirjojen lainaaminen tätä kautta lisääntyi edelleen : kouluille tilattiin tietokirjoja eri aiheista luokan esitelmien tekoa varten. Tässä näkyy koulukirjastojen heikko tilanne, eikä kirjasto pysty vastaamaan kaikkeen kysyntään. Päiväkodit pyysivät paljon eri teemoihin liittyviä kasseja, esimerkiksi sisarukset, hyvät tavat, monikulttuurisuus. Pääkirjastossa tehtiin vuoden aikana 213 kassia Kirkonkylän kirjastossa 50 kassia Yhteensä 263 kassia, joissa kirjoja ja muuta aineistoa 5887 kpl. Lukudiplomit ja Satumestarin diplomi Lukki-kirjastojen yhteiseen Lukupuu-lukudiplomiin ei tehty kuluvana vuonna muutoksia, kouluilla Lukupuu on otettu hyvin vastaan. Vihdin kunnankirjastosta laadittiin syksyllä ruotsinkielinen versio. Päiväkodeilla lapset suorittivat Satumestarin diplomia, jossa luetaan yhdessä ääneen tietty määrä kirjoja, kirjoja luetaan diplomia varten myös kotona TIETOKILPAILUT Alle 15-vuotiaille pidettiin kuukausittain vaihtuva tietokilpailu, 10 eri aiheesta, kesällä tietokilpailun korvasi Lukuakvaario. Osan tietokilpailuista laativat kirjaston TET-oppilaat. Kaikkien osallistujien kesken arvottiin kirjapalkintoja. Pääkirjastoon ja kirjastoautoon vastauksia tuli yhteensä 1722 kpl, Kirkonkylän kirjastoon 277 kpl, yhteensä tietokilpailuihin osallistui 1999 lasta. PÄIVÄKOTIRYHMIEN VIERAILUT KIRJASTOSSA Kirjavinkkauksen, satutuntien ja th-opetuksen lisäksi kirjastoissa kävi koululuokkia ja eskarilaisia tutustumassa yleensä kirjastoon, mm. siihen mitä tapahtuu tiskin takana ja mistä uudet kirjat tulevat. Pääkirjastossa 29 ryhmää, lapsia 364. Kirkonkylän kirjastossa 13 ryhmää, lapsia 139. Yhteensä 42 ryhmää, 503 lasta. TH-OPETUKSET KOULULAISILLE JA OPISKELIJOILLE Pidettiin pääasiassa yläkoululaislle ja ammattikoululaisille, mutta myös muutamalle alakoululuokalle opetettiin tiedonhaun perusteita. Pääkirjaston ryhmät: 47, oppilaita 948 Kirkonkylän kirjaston ryhmät 23, oppilaita 293 Yhteensä 70 koululaisluokkaa ja 1241 oppilasta.

4 MUUT TAPAHTUMAT Suosittu vihtiläinen Taikuri Samir esiintyi pääkirjastossa ja Kirkonkylän kirjastossa. Kesäkuussa pidettiin kaksi kertaa Merirosvoseikkailu Vihdin kunnan kesäleiriläisille pääkirjastossa, kesäleireillä oli luokkalaisia. Marraskuussa pääkirjastossa järjestettiin maksuton lasten konsertti, jossa esiintyi Rasinkangas ja Ohilyönti orkesteri. Paikalla oli yli sata lasta vanhempineen. Museo ja kirjasto järjestivät yhteistyössä Museo menee pipariksi -kierrokset, joihin kutsuttiin päiväkoti- ja kouluryhmiä, näihin osallistui 190 lasta. Tapahtumassa tutustuttiin museon piparinäyttelyn avulla mausteiden ja piparkakkujen historiaan sekä luettiin satuja. Kirjasto osallistui myös museon Lasten junapäivään, missä tutustuttiin vihtiläiseen rautatiehistoriaan koululuokkien kanssa. Lankilan päiväkodissa pidettiin kaksi elokuvanäytöstä: katsottiin Sammakko-piirrettyjä. Heinäkuussa järjestettiin molemmissa kirjastoissa yhteensä 6 tunnin sarjakuvanpiirustuskurssi, jota veti vapaaehtoisena vihtiläinen Minna-Karoliina Heino. Suosio yllätti, ensi vuodelle yritetään saada sarjakuvapajan järjestämiseksi avustusta. Helteistä huolimatta sarjakuvakurssille osallistui 104 lasta. Wuosisatamarkkinapäivänä Kirkonkylän kirjastossa oli torni auki, jossa vapaaehtoisvoimin järjestettiin mahdollisuus tavata mm. tornin prinsessa. Jouluna tornissa oli mahdollisuus tavata tonttuja. Lokakuussa Mielikirjapäivän kunniaksi Kuoppanummen koulun 2-9A -luokka teki valokuvatarinan Myyrä kaupungissa, näyttely oli esillä pääkirjastossa lokakuun ajan. Työt myös lahjoitettiin kirjaston Vihti-kokoelmaan. Pääkirjastossa kolme päiväkotityhmää piti töistään näyttelyitä. Joulukuussa Nummelan koulun viidesluokkalaiset suunnittelivat itse pääkirjaston joulukuusen koristeet kierrätysmateriaalista ja koristelivat kuusen. Heille tarjottiin pipareita ja mehua kiitoksena. LUKKI-YHTEISTYÖ Lukki-lastentyöryhmä kokoontui kerran. Yhteisessä googlen arkistossa jaetaan materiaalia muiden Lukki-kirjastojen käyttöön, kuten tietokilpailuja, valikoimaluetteloita ja opetusmateriaalia.. Syksyllä Lukki-kirjastojen henkilökuntaa kokoontui yhdessä ideoimaan tulevia projekteja ja yhteistyömahdollisuuksia. Lastenosaston kirjastonhoitaja koulutti Lukki-kirjastojen henkilökuntaa sarjakuvan historiaan ja kuvien tulkitsemiseen Vihdissä ja Lohjalla. KOKOELMA Pääkirjaston lasten - ja nuortenosaston kokoelmatyötä jatkettiin: kuluvana vuonna panostettiin lukemaan opettelevien kirjoihin, kuvakirjoihin, ruotsinkielisen kokoelmaan ja tietokirjoihin. Hankinnoissa huomioitiin myös kirjastoauton tarpeet. Nuorten osaston hyllyjakoa muutettiin. Opasteita uudistettiin. Lasten satuhuoneen somistus vaihdettiin avaruusteemaan.

5 PROJEKTIRAHOITUS Lukki-kirjastojen yhteiseen Tekijänoikeus tutuksi-projektiin palkattiin ulkopuolinen tekijä, Kopioston tarkastaja Juha Kallanranta. Hän kiersi kevään ja syksyn aikana kertomassa tekijänoikeuden perusasioita Lukki-alueen kouluilla, pääasiassa kuudesluokkalaisille. Opetusta sai lähes 3000 koululaista. Rahoitus tuli ELY-keskuksesta. Myös henkillökunnalle järjestettiin opetusta Vihdissä ja Lohjalla: Juha Kallanrannan lisäksi Vantaan kirjaston Heikki Poroila luennoi kirjaston, nuorison ja liikunnan henkilöstölle. Vihdin kirjaston Digitarina- projektiin saatiin rahoitus ELY-keskukselta. Otalammen koulukeskuksen yläkoulujen oppilaita ja opettajia osallistui digitarinaprojektiin, samoin Vanjärven koulun kuudesluokkalaiset opettajansa kanssa. Rahoituksen turvin palkattiin asiantuntijoita opettamaan opettajia ja koululaisia. Lisäksi keväällä ja syksyllä järjestettiin kaksipäiväinen kurssi digitarinamenetelmästä, kursseille osallistui kirjaston henkilökunnan lisäksi opettajia ja päiväkotien henkilökuntaa. Pääasiallinen opettaja projektin aikana oli Metropolian Saija Heinonen. MUUTA Kaikille ekaluokkalaisille lähetettiin elokuussa kirjaston kokoama tutustumispaketti koulujen kautta, joka sisälsi korttihakemuksen lisäksi kirjanmerkin ja erilaisia valikoimaluetteloita. Syksyllä 2012 uudistettiin yhteisökorttikäytäntöjä, rinnakkaiskäytäntöjä purettiin ja sääntöjä selkeytettiin. Kaikille päiväkotiryhmillä ja opettajilla on mahdollisuus hankkia ns. yhteisökortti, jolla voi lainata kirjastosta. Kirjastoauton kävijä- ja lainausluvut nousivat merkittävästi syksyn 2012 aikana. Kirjastoauto käy kaikilla haja-asutusalueen kouluilla ja päiväkodeilla. Lisäksi kirjastoauto oli mukana Vihdin seurakunnan järjestämässä perhepäivässä. Kirjaston maksuttomia tapahtumia lapsiperheille koottiin eri toimijoiden yhteiseen perhekalenteriin.

6 Kirjavinkkauksissa ja kirjanäyttelyissä huomioitiin valtakunnalliset teemaviikot, kuten lukuviikko, luontoviikko, Lainan päivä jne.

Kokkolan kaupunginkirjasto-maakuntakirjasto. Toimintakertomus 2012

Kokkolan kaupunginkirjasto-maakuntakirjasto. Toimintakertomus 2012 Kokkolan kaupunginkirjasto-maakuntakirjasto Toimintakertomus 2012 Vuosi 2012 Eniten kirjaston toimintaan vuonna 2012 vaikutti syyskuussa alkanut koko kaupunkia koskeva hankintakielto. Hankintakielto vaikutti

Lisätiedot

Toimintakertomus 2013. Kotkan kaupunginkirjasto

Toimintakertomus 2013. Kotkan kaupunginkirjasto Toimintakertomus 2013 Kotkan kaupunginkirjasto Tekstit: Katariina Kupiainen (Kirjaston vuosi 2013) Anne Ruonala (Pääkirjasto - Aikuistenosasto) Saara Leskinen (Pääkirjasto - Tietopalvelu) Tarja Mäkinen

Lisätiedot

VIHDIN KUNNANKIRJASTON TILASTOJA JA TOIMINTAA V. 2006

VIHDIN KUNNANKIRJASTON TILASTOJA JA TOIMINTAA V. 2006 VIHDIN KUNNANKIRJASTON TILASTOJA JA TOIMINTAA V. 2006 (suluissa v. 2005 luvut) Vuonna 2006 vietettiin Vihdin kunnankirjaston 90-vuotisjuhlavuotta. Pitäjänkirjasto perustettiin Vihtiin v. 1851, mutta kirjaston

Lisätiedot

KIRKKONUMMEN KUNNANKIRJASTON TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2012

KIRKKONUMMEN KUNNANKIRJASTON TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2012 1 KIRKKONUMMEN KUNTA Kirjastotoimi KIRKKONUMMEN KUNNANKIRJASTON TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2012 Kirjaston tehtävänä on edistää väestön yhtäläisiä mahdollisuuksia sivistykseen, kirjallisuuden ja taiteen

Lisätiedot

*asukasluku 37 979 **Koko maan tiedot vuoden 2012 tilastotietoja

*asukasluku 37 979 **Koko maan tiedot vuoden 2012 tilastotietoja 1(11) KIRKKONUMMEN KUNTA Kirjastotoimi KIRKKONUMMEN KUNNANKIRJASTON TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2013 Kirjaston tehtävänä on edistää väestön yhtäläisiä mahdollisuuksia sivistykseen, kirjallisuuden ja taiteen

Lisätiedot

KIRKKONUMMEN KUNNANKIRJASTON TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2008

KIRKKONUMMEN KUNNANKIRJASTON TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2008 KIRKKONUMMEN KUNTA Kirjastotoimi KIRKKONUMMEN KUNNANKIRJASTON TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2008 Kirjaston tehtävänä on edistää väestön yhtäläisiä mahdollisuuksia sivistykseen, kirjallisuuden ja taiteen harrastukseen,

Lisätiedot

Toimintakertomus 2009

Toimintakertomus 2009 Toimintakertomus 2009 Seinäjoen kaupunginkirjastomaakuntakirjasto SEINÄJOEN KAUPUNKI Kaupunginkirjastomaakuntakirjasto SISÄLLYSLUETTELO Vuosi 2009 2 Suunnittelun vuosi 3 Kasvojenpesua ja nuorennusleikkauksia

Lisätiedot

Kokkolan kaupunginkirjasto-maakuntakirjasto. Toimintakertomus 2013

Kokkolan kaupunginkirjasto-maakuntakirjasto. Toimintakertomus 2013 Kokkolan kaupunginkirjasto-maakuntakirjasto Toimintakertomus 2013 Vuosi 2013 Kokkolan kaupunginkirjaston tapahtumiin osallistui 7 350 kuntalaista vuonna 2013. Käyttäjäkoulutuksia järjestettiin 65 kpl.

Lisätiedot

(*36 509 kunnan asukasluku)

(*36 509 kunnan asukasluku) 1(10) KIRKKONUMMEN KUNTA Kirjastotoimi KIRKKONUMMEN KUNNANKIRJASTON TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2010 Kirjaston tehtävänä on edistää väestön yhtäläisiä mahdollisuuksia sivistykseen, kirjallisuuden ja taiteen

Lisätiedot

KIRKKONUMMEN KUNNANKIRJASTON TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2007

KIRKKONUMMEN KUNNANKIRJASTON TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2007 KIRKKONUMMEN KUNTA Kirjastotoimi KIRKKONUMMEN KUNNANKIRJASTON TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2007 Kirjaston tehtävänä on edistää väestön yhtäläisiä mahdollisuuksia sivistykseen, kirjallisuuden ja taiteen harrastukseen,

Lisätiedot

~ 2 ~ Kirjastopalveluiden-päällikkö Asko Rossi

~ 2 ~ Kirjastopalveluiden-päällikkö Asko Rossi ~ 0 ~ ~ 1 ~ Joulukuun alku uudessa työpaikassa Porvoon kirjastossa oli tiivistelmä kirjastopalvelupäällikön arjesta. Nopeasti kävi ilmi, että moni asia Porvoossa ja koko Uudellamaalla on suurien muutoksen

Lisätiedot

Seinäjoen kaupunginkirjastomaakuntakirjasto

Seinäjoen kaupunginkirjastomaakuntakirjasto Seinäjoen kaupunginkirjastomaakuntakirjasto toimintakertomus 2008 Seinäjoen kaupunginkirjasto-maakuntakirjasto, Koulukatu 21, 60100 Seinäjoki puh. 06-416 2318, fax. 06-416 2315, www.seinajoki.fi SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

KIRKKONUMMEN KUNNANKIRJASTON TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA

KIRKKONUMMEN KUNNANKIRJASTON TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 1(9) KIRKKONUMMEN KUNTA Kirjastotoimi KIRKKONUMMEN KUNNANKIRJASTON TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2011 Kirjaston tehtävänä on edistää väestön yhtäläisiä mahdollisuuksia sivistykseen, kirjallisuuden ja taiteen

Lisätiedot

Katsaus kirjaston toimintaan... 1

Katsaus kirjaston toimintaan... 1 Sisällysluettelo Katsaus kirjaston toimintaan... 1 Kirjastoverkko: Kouvolan kirjastot... 3 Kouvolan pääkirjasto... 3 Elimäen ja Inkeroisten kirjastot... 6 Haanojan ja Korian kirjastot... 6 Kuusankosken

Lisätiedot

Onks tietoo? Selvitys koulujen ja kirjaston yhteistyön kehittämistarpeista JJR-kunnissa. Päivi Lehmusvuori

Onks tietoo? Selvitys koulujen ja kirjaston yhteistyön kehittämistarpeista JJR-kunnissa. Päivi Lehmusvuori Onks tietoo? Selvitys koulujen ja kirjaston yhteistyön kehittämistarpeista JJR-kunnissa Päivi Lehmusvuori JJR-kirjasto Joroinen Juva Rantasalmi 2011 Kansilehden kuva Juvan Paatelan koulun oppilaat 2.12.2010

Lisätiedot

Varkauden kaupunginkirjasto. Toimintakertomus

Varkauden kaupunginkirjasto. Toimintakertomus Varkauden kaupunginkirjasto Toimintakertomus 1 SISÄLLYS o Kirjastotoimenjohtajan katsaus. 2 o Kirjaston palvelut 3 Lainauspalvelut. 3 Kirjat kotiin -palvelu.. 5 Aineistokokoelma.. 5 Tilat, laitteet ja

Lisätiedot

Kaupunginkirjaston toiminta-ajatuksena on tarjota savonlinnalaisille monipuoliset ja nykyaikaiset kirjasto- ja tietopalvelut. Palveluihin kuuluvat:

Kaupunginkirjaston toiminta-ajatuksena on tarjota savonlinnalaisille monipuoliset ja nykyaikaiset kirjasto- ja tietopalvelut. Palveluihin kuuluvat: 1. TOIMINTA-AJATUS Kaupunginkirjaston toiminta-ajatuksena on tarjota savonlinnalaisille monipuoliset ja nykyaikaiset kirjasto- ja tietopalvelut. Palveluihin kuuluvat: Kirjojen ja muun aineiston lainaaminen

Lisätiedot

tuottama lisäaineisto ja kirjaston saamat kirjalahjoitukset.

tuottama lisäaineisto ja kirjaston saamat kirjalahjoitukset. s. 1 K irjastossa kulunut vuosi oli vaiherikas niin hyvässä kuin pahassakin. Lama iski myös Porvoon talouteen ja kaupungin talousarvio avattiin uudelleen. Tarvittavien säästöjen saavuttamiseksi koko kaupungin

Lisätiedot

Toimintakertomus 2013

Toimintakertomus 2013 Toimintakertomus 2013 Jyväskylän kaupunginkirjasto Keski-Suomen maakuntakirjasto Jyväskylän kaupunginkirjasto Keski-Suomen maakuntakirjasto Toimintakertomus 2013 Kirjastotoimenjohtajan katsaus...2 Henkilöstö

Lisätiedot

Katsaus kirjaston toimintaan 2010... 1 Kirjastoverkko: Kouvolan kirjastot... 3

Katsaus kirjaston toimintaan 2010... 1 Kirjastoverkko: Kouvolan kirjastot... 3 Sisällysluettelo Katsaus kirjaston toimintaan 2010... 1 Kirjastoverkko: Kouvolan kirjastot... 3 Kouvolan pääkirjasto... 3 Kattoremontti varjosti lähes koko vuotta... 3 Uusilla kokeiluilla menestystä...

Lisätiedot

Kokkolan kaupunginkirjasto-maakuntakirjasto

Kokkolan kaupunginkirjasto-maakuntakirjasto Toimintakertomus 2009 Juhlavuosi 2009 Mennyt vuosi merkitsi kirjastolle sekä juhlaa että muutosta. Kokkolan kirjastotalon ja kirjastoauton 10-vuotisjuhlavuonna tuotiin kokkolalainen kirjallisuus ja kirjailijat

Lisätiedot

Design Jonas Eriksson

Design Jonas Eriksson Design Jonas Eriksson 2 KIRJASTON VUOSI 2007 Porvoon kaupunginkirjastossa voidaan olla tyytyväisiä vuoteen 2007. Tuore asukaskysely osoittaa, että kaupungin tarjoamista palveluista juuri kirjastopalveluihin

Lisätiedot

Toimintakertomus 2013

Toimintakertomus 2013 Kouvolan kirjastot Kesäkuu 2014 Kouvolan kaupunginkirjasto-maakuntakirjasto Toimintakertomus 2013 Kouvolan kaupunginkirjasto-maakuntakirjasto toimintakertomus 2013 1 Kuvitus Kirjaston arkisto Kouvolan

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2014. Kuopion kaupunginkirjasto Pohjois-Savon maakuntakirjasto

TOIMINTAKERTOMUS 2014. Kuopion kaupunginkirjasto Pohjois-Savon maakuntakirjasto TOIMINTAKERTOMUS 2014 Kuopion kaupunginkirjasto Pohjois-Savon maakuntakirjasto Kirjaston toimintaa 2014 Vuosi 2014 käynnistyi uusien lainausautomaattien käyttöönotolla. Automaatteja tuli pääkirjaston lisäksi

Lisätiedot

Toimintakertomus 2008

Toimintakertomus 2008 Toimintakertomus 2008 Sisällysluettelo Helsingin kaupunginkirjasto ja HelMet-kirjasto pähkinänkuoressa 3 Kirjastotoimen johtajan katsaus: Eläköön kirjasto! 5 Helsingin kaupunginkirjastolle Suomen laatupalkinto

Lisätiedot

Toimintakertomus. Lappeenrannan maakuntakirjasto

Toimintakertomus. Lappeenrannan maakuntakirjasto Toimintakertomus 2014 Lappeenrannan maakuntakirjasto JALAT MAASSA TUNTOSARVET TULEVAISUUDESSA Lappeenrannan maakuntakirjaston henkilökunta ja asiakkaat tulevat muistamaan vuoden 2014 vuotena, jolloin

Lisätiedot

KIRJASTOKASVATUSTA JA MEDIAKASVATUSTA

KIRJASTOKASVATUSTA JA MEDIAKASVATUSTA Anne Heinonen KIRJASTOKASVATUSTA JA MEDIAKASVATUSTA - katsaus kirjaston ja koulun yhteistyöhön Anne Heinonen KIRJASTOKASVATUSTA JA MEDIAKASVATUSTA - katsaus kirjaston ja koulun yhteistyöhön Piirroskuvat:

Lisätiedot

Toimittanut Katja Jokiniemi Design Jouni Malmborg

Toimittanut Katja Jokiniemi Design Jouni Malmborg Toimittanut Katja Jokiniemi Design Jouni Malmborg 2 TERTTU LEHTOLA kirjastotoimenjohtaja Kulunut vuosi oli isojen säästöjen aikaa. Säästöt kohdistuivat sekä henkilöstöön että kirjastoaineistoon. Kirjaston

Lisätiedot

Helsingin kaupunginkirjasto

Helsingin kaupunginkirjasto Helsingin kaupunginkirjasto t o i m i n t a k e r t o m u s 2 0 0 9 Sisällys Kulttuuri- ja kirjastolautakunnan toiminta, s. 5 Kirjastoimen johtajan katsaus, s. 6 Kirjastojen vuosi: Toimintaa, tapahtumia,

Lisätiedot

IKAALISTEN SEURAKUNTA, VUOSIKERTOMUS 1.1. 31.12.2011

IKAALISTEN SEURAKUNTA, VUOSIKERTOMUS 1.1. 31.12.2011 IKAALISTEN SEURAKUNTA, VUOSIKERTOMUS 1.1. 31.12.2011 YLEISKATSAUS Vuotta 2011 hallitsi suuri talouden epävarmuus koko maassa, mikä aiheutti seurakuntatoiminnassa myös huolien kasvua. Oli nähtävissä, että

Lisätiedot