Yhtymähallitus Yhtymähallitus Yhtymähallitus Yhtymähallitus Yhtymähallitus

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Yhtymähallitus 117 19.05.2011 Yhtymähallitus 77 10.05.2012 Yhtymähallitus 16 06.02.2013 Yhtymähallitus 140 13.06.2013 Yhtymähallitus 225 17.10."

Transkriptio

1 Yhtymähallitus Yhtymähallitus Yhtymähallitus Yhtymähallitus Yhtymähallitus Häävuoren palvelukeskuksen tilanne 54/ /2011 Yhall 117 Aluehallintovirasto on pyytänyt Mynämäen perusturvalautakunnala päivätyllä selvityspyynnöllä antamaan aluehallintovirastolle mennessä aikataulutetun selvityksen Häävuoren palvelukeskuksen toiminnan kehittämisestä asukaspaikka- ja henkilöstömäärineen (hoitohenkilöstö ja avustavissa tehtävissä olevat työntekijät). Henkilöstö määritetään henkilötyövuosina. Selvitystä ei ole annettu. Selvityspyyntö on siirretty kuntayhtymään ja selvityksen tekemistä varten on saatu lisäaikaa saakka. Häävuoren palvelukeskuksessa on 46 asuntoa, joista 22 on Mynämäen Vanhustentaloyhdistys ry:n omistuksessa ja 24 Mynämäen kunnan omistuksessa. Mynämäen vanhustentaloyhdistys ry:n omistuksessa olevaan osaa on tehty laaja remontti noin viisi vuotta sitten. Silloin kahden talon asuntoihin tehtiin sisäkautta kulku ja yhteinen ruokasali. Mynämäen kunnan omistuksessa olevia taloja ei ole peruskorjattu eikä muutettu paremmin toimintoja vastaavaksi. Palvelukeskuskompleksi muodostuu viidestä asuntoja sisältävästä yksiköstä. Mynämäen kunnassa tehtiin opiskelijatyönä selvitys Vireä ikääntyminen - esteettömyys vanhuspalvelujen kehittämisessä, jossa suunniteltiin monen laista uudistustyötä Häävuoren palvelukeskuksen alueelle, mutta suunnitelmia ei ole pantu täytäntöön. Häävuoren palvelukeskuksen haasteena on moninaisten tilojen epäkäytännöllisyys ja asukasrakenteen muuttuminen entistä huonokuntoisemmaksi. Hyväkuntoiset ikäihmiset eivät pääsääntöisesti ole kiinnostuneita muuttamaan palveluasumisen piiriin, tulijat ovat jatkuvasti huonokuntoisempia. Häävuoren palvelukeskuksen ravatar-arvot ovat voimakkaasti kohonneet vuodesta Häävuoren rava-arvojen kehitys talo 2007 ravat 2009 ravat 2010 ravat 2011 ravat A - tuettu as. 2,58 2,63 (1,95-3,09) 1,99 B 2,13 tehostettu 2,83 (2,20-3,53) 2,79 (1,97-3,4) (1,42-3,17) 2,20 C 2,05 2,75 (2,39-3,16) 2,96 (2,63-3,34) (1,29-3,65) D-E 2,56 (1,29-3,55) 3,12 (1,97-3,65) 2,95 (2,20-4,03) Häävuoressa on tällä hetkellä täyttämättä kaksi asuntoa, joista toinen on ollut tyhjillään pitkään. Kaikki asukkaat eivät ole tehostetun palveluasumisen tarpeessa. Häävuoren henkilökuntamäärä

2 henkilöstö määrä lähihoitaja 18 vastaava hoitaja 1 vastaava ohjaaja 1 hoitoapulainen 2 laitosapulainen 1 oppisopimusopiskelija/lähihoitaja 1 yhteensä 24 Aluehallintoviraston edellyttämän selvitysmenettelyn mukaisesti ympärivuorokautisen hoidon päällikkö Johanna Turkki ja palvelulinjajohtaja Tuija Hassinen-Laine kävivät Häävuoren henkilökunnan palaverissa kuulemassa henkilökunnan käsityksiä palvelukeskuksen tilanteesta. Keskustelussa kävi ilmi, että talojen epäkäytännöllisyydestä johtuen hoitohenkilökunnan työajasta kuluu iso osa tiskien käsittelyyn ja ruuan kuljetukseen. Lisäksi B- ja C-talojen ryhmäasunnoissa runsaasti apua ja valvontaa tarvitsevat asukkaat joutuvat olemaan pitkään yksin, kun heidän hoitajansa joutuu menemään ulkokautta muiden hoidettaviensa asuntoihin. Tilannetta voitaisiin auttaa lisäämällä ilta- ja aamuvuoroon yksi henkilö, joka kulkisi näiden kahden talon välillä. Tämän mahdollistamiseksi tarvittaisiin kolme työntekijää, joista kaksi voisi olla avustavaa henkilökuntaa. Näin turvallisuus lisääntyisi ja koulutetun hoitohenkilökunnan työpanos voitaisiin kohdistaa hoitotyöhön. Henkilöstön vähyyden lisäksi henkilöstö toi selkeästi esiin sen, että tiloissa tarvittaisiin sekä peruskorjausta että toiminnallisia muutoksia. Jo aiemmin on suunniteltu, että A-talo ja B-talo liitettäisiin E- ja D-taloon ja niiden asuntoihin tehtäisiin kulku sisäkautta tapahtuvaksi. C-talon on myös jo aiemminkin ehdotettu tilapäishoitoyksikön perustamista. Sama asia on noussut uudelleen esiin kuntayhtymän tilapäishoidon kehittämistä pohdiskeltaessa. Kuntayhtymän tulisi neuvotella Mynämäen kunnan ja Mynämäen Vanhustentaloyhdistyksen kanssa korjaustyöistä siten, että A, B, D ja E taloista muodostettaisiin tehostetun palveluasumisen yksikkö, jossa pääsisi kaikkialle kulkemaan sisäkautta. C-talon ryhmäkotiin perustettaisiin tilapäishoitoyksikkö ja talon muut asunnot varattaisiin parempikuntoisille asukkaille. Valmistelija/lisätietojen antaja: ikäihmisten palvelulinjajohtaja Tuija Hassinen-Laine puh (kyj) Kuntayhtymä päättää aloittaa neuvottelut Mynämäen kunnan ja Mynämäen Vanhustentaloyhdistys ry:n kanssa peruskorjauksen saamiseksi Häävuoren alueelle siten, että A, B, D ja E-taloista muodostetaan tehostetun palvelun yksikkö ja C-talosta tilapäishoidon ja kevyemmän palvelun yksikkö. Päätös muutostöistä tehdään vuoden 2011 loppuun mennessä. Yhtymähallitus päättää, että elokuun 2011 loppuun mennessä Häävuoren palvelukeskukseen siirretään kuntayhtymän alueelta kaksi avustavaa työntekijää ja vuoden 2012 talousarvioon esitetään yhden lähihoitajan lisäystä Häävuoren palvelukeskukseen. Päätös: Hyväksyttiin päätösehdotuksen mukaisesti.

3 Yhall 77 Mynämäen Vanhustentaloyhdistys ry:n johtokunta on keskustellut kokouksessaan Häävuoren kiinteistöjen saneerauksesta vanhusten palveluasunnoiksi. He pyytävät, että Mynämäen kunta selvittää nykyrakennusten tarpeellisuuden, peruskunnon, korjaustarpeen, kustannusarvion ja käytön tarpeen Perusturvakuntayhtymä Akselin kanssa. Mynämäen kunnanhallitus on kokouksessaan päättänyt pyytää Perusturvakuntayhtymä Akselilta perustellun arvion tulevasta hoitopaikkojen määrästä ja laadusta ottaen huomioon Palvelutalo Tainiolan hoitopaikat. Saadun selvityksen perusteella Mynämäen tekninen toimi selvittää nykyisten kunnan omistuksessa olevien Häävuoren talojen kunnon ja rakennustekniset korjaustarpeet. Pitkällä aikavälillä ikäihmisten määrä tulee ennusteiden mukaan melkein kaksinkertaistumaan, joten paikkojen vähentämistä ei tulisi tehdä laajasti seiniä purkamalla. Palvelutasosuunnitelmassa laitospaikkojen määrää on vähennetty yksittäisinä paikkoina eri osastoilta ja muuttamalla laitoshoitoa palveluasumiseksi. Ikäihmisten väestökehitysennuste Akselikuntien alueella vuosi määrä Listan oheismateriaalina toimitetaan Häävuoren palvelukeskuksen alueen kartta. Valmistelija/lisätiedot: palvelulinjajohtaja Tuija Hassinen-Laine puh (vs kyj) Yhtymähallitus päättää antaa Mynämäen kunnalle seuraavan lausunnon Yhtymähallituksen hyväksymässä palvelutasosuunnitelmassa todetaan, että tavoitteena on suunnitelmakaudella lopettaa ikäihmisten palveluiden ostaminen Palvelutalo Tainiolasta. Häävuoren osalta palvelutasosuunnitelmaan on laskettu nykyinen paikkamäärä. Ensisijaisesti on tarkoituksenmukaista korjata Häävuoren kaikki nykyiset asunnot asumiskäyttöön siten, että C-taloa lukuunottamatta kaikki talot tulisivat sisäkäytävin yhdistetyiksi ja näiden yhteyteen rakennettaisiin huoltorakennus, joka pitäisi sisällään sauna- ja pyykkihuoltotilat, henkilökunnan sosiaalitilat ja koko palvelutalon yhteisen ruokasalin/toimintatilan. C-taloon tulisi tilapäishoitoyksikkö. Mikäli A-talo osoittautuisi niin huonokuntoiseksi, että sitä ei kannata korjata, asunnoista (6 kpl) voitaisiin luopua ja muuttaa kuntayhtymän muiden yksiköiden tavallista palveluasumista tehostetuksi palveluasumiseksi. Yhtymähallitus esittää Mynämäen kunnalle, että sen jälkeen, kun kunnassa on tehty kartoitus Häävuoren palvelukeskuksen alueen kiinteistöjen kunnosta,mynämäen kunta, Mynämäen vanhustentaloyhdistys ja Perusturvakuntayhtymä Akseli perustaisivat yhteisen suunnitteluryhmän, joka laatisi suunnitelman Häävuoren palvelukeskuksen korjaamiseksi.

4 Päätös: Hyväksyttiin päätösehdotuksen mukaisesti. Perustettavaan suunnitteluryhmään nimettiin Perusturvakuntayhtymä Akselin edustajiksi Häävuoren Palvelukeskuksen vastaava ohjaaja Riikka Karonen sekä ikäihmisten palvelulinjajohtaja Tuija Hassinen-Laine. Yhall 16 Yhtymähallituksen esittämä suunnittelutyöryhmä on kokoontunut kaksi kertaa. Suunnittelutyöryhmän kokouksissa ovat olleet mukana Suvi Hilska Mynämäen kunnasta, Pirjo Salo ja Eeva Verainen Mynämäen vanhustentaloyhdistys ry:stä, Raili Heino Mynämäen Palvelutalolosäätiö Palvelutalo Tainiolasta ja Riikka Karonen ja Tuija Hassinen-Laine kuntayhtymästä. Aluehallintovirasto on pyytänyt kuntayhtymältä selvitystä Häävuoren palvelukeskuksen rakennusten ja tilojen käytöstä perusturvakuntayhtymän vanhustenhuollon tarpeisiin. Aluehallintovirasto teki Häävuoreen tarkastuksen ja se odottaa kuntayhtymältä, Mynämäen kunnalta ja Mynämäen vanhustentaloyhdistykseltä päätöksiä Häävuoren korjaamisen suhteen mennessä. Kiinteistöpäällikkö Suvi Hilska Mynämäen kunnasta on laatinut selvityksen Häävuoren palvelutalojen A-, B-, C-, sauna ja keittiörakennusten kunnosta. Suvi Hilskan tekemän selvityksen mukaan edellä mainituista rakennuksista ainoastaan B-talo on sellaisessa kunnossa, että se kannattaa korjata.b-talo muodostaa kiinteän yhtenäisen kokonaisuuden Mynämäen vanhustentaloyhdistyksen omistamien ja peruskorjaamien D- ja E-talojen kanssa. Kuntayhtymällä on Mynämäen vanhustentaloyhdistyksen kanssa saakka vuokrasopimus koskien näiden talojen käyttöä. Suvi Hilskan mukaan A- ja C-taloja ja sauna- ja keittiörakennusta voidaan kuitenkin vielä käyttää joitakin vuosia, mutta sen jälkeen ne kaikki kannattaa purkaa korjauskelvottomina. Työryhmä esittää, että Mynämäen kunta luovuttaisi B-talon Mynämäen vanhustentaloyhdistyksen omistukseen sillä edellytyksellä, että se korjaa talon tehostettuun palveluasumiseen soveltuvaksi. D-, E- ja B-taloista muodostettaisiin yhtenäinen kokonaisuus, jossa kaikkiin talon asuntoihin pääsisi sisäkautta pois lukien E-talon päädyssä olevat neljä asuntoa. Palvelukeskukseen tarvittaisiin lisäksi jakelukeittiö, ruokasali, pesutilat, pyykkitilat, varastotilat, lääkkeenjakohuone, sosiaalitilat ja siivoustilat korvaa maan rakennusprojektin jälkeen purettavien sauna- ja keittiörakennuksen tiloja. Liitteenä 2 työryhmän esitys. Arvion mukaa korjattavaa ja lisärakennettavaa tilaa tulisi n. 730 neliötä, rakennuskustannukset olisivat n /neliö ja uusi vuokra tulisi olemaan /neliö. Häävuoren palvelukeskuksessa on tällä hetkellä 46 asuntoa. Näistä 14 asuntoa tulisi purettavaksi rakennustyön valmistumisen jälkeen. B-taloon tulisi nykyisen kymmenen asunnon sijasta 12 asuntoa, joten uuteen, toimivaan tehostetun palveluasumisen yksikköön tulisi 34 asuntoa. Purettavien talojen tilalle ei kannata lähteä rakentamaan uutta, koska kuntayhtymän alueella on edelleen tavallista palveluasumista, jota voidaan muuttaa tehostetuksi palveluasumiseksi (esim. Henriikassa) ja Mynämäen alueella on Tainiolan palvelutalo, josta voidaan tarvittaessa ostaa yksittäisiä paikkoja.

5 Edellytyksenä rakennusprojektille on, että Perusturvakuntayhtymä Akseli solmii pitkäaikaisen vuokrasopimuksen Mynämäen vanhustentaloyhdistyksen kanssa. Valmistelija/lisätiedot: Palvelulinjajohtaja Tuija Hassinen-Laine puh (kyj) Yhtymähallitus päättää, että 1) se esittää Mynämäen kunnalle, että se luovuttaa Häävuoren B-talon Mynämäen vanhustentaloyhdistykselle. 2) se esittää Mynämäen vanhustentaloyhdistykselle, että kunnostaa B-taloon 12 tehostetun palveluasumisen asuntoa ja 34 paikkaisen tehostetun palveluasumisyksikön vaatimat oheistilat 3) se sitoutuu vuokraamaan Mynämäen vanhustentaloyhdistykseltä kunnostetut/rakennetut tilat pitkäaikaisella vuokrasopimuksella Muutettu päätösehdotus (kyj): Merja Saastamoinen jääväsi itsensä asian käsittelyn ajaksi. Keskustelun kuluessa kuntayhtymän johtaja muutti päätösehdotuksen kohtaa 3. Muilta osin päätösehdotuksen kohdat säilyvät ennallaan. Yhtymähallitus päättää, että 1) se esittää Mynämäen kunnalle, että se luovuttaa Häävuoren B-talon Mynämäen vanhustentaloyhdistykselle. 2) se esittää Mynämäen vanhustentaloyhdistykselle, että kunnostaa B-taloon 12 tehostetun palveluasumisen asuntoa ja 34 paikkaisen tehostetun palveluasumisyksikön vaatimat oheistilat 3) se pyytää Mynämäen vanhustentaloyhdistykseltä esityksen rakennusprojektista ja vuokrasopimuksesta ks tiloista Päätös: Yhall 140 Hyväksyttiin yksimielisesti muutetun päätösehdotuksen mukaisesti. Aluehallintovirasto on tehnyt tarkastuskäynnin Häävuoren palvelukeskukseen ja antanut sen jälkeen ratkaisunsa Aluehallintoviraston käsityksen mukaan Häävuoren palvelukeskuksessa on nykyiseen asukasmäärään ja asukkaiden hoitoisuuteen nähden yhden koulutetun hoitajan vajaus. Vajaus voidaan täyttää muuttamalla yksi avoin hoitoapulaisen vakanssi lähihoitajan vakanssiksi ja siirtämällä Moisiokodista yksi hoitoapulaisen täyttämään näin syntyvää avustavan henkilökunnan vajausta. Aluehallintovirasto on kiinnittänyt päätöksellään Perusturvakuntayhtymä Akselin huomiota Häävuoren palvelukeskuksen rakenteellisiin saneeraustarpeisiin., jotka on palveluntuottajan taholta todettu tarpeellisiksi ja joiden suunnittelua ja toteutusta on vuodesta 2010 lähtien siirretty. Perusturvakuntayhtymä Akselia pyydetään mennessä toimittamaan aluehallintovirastolle selvityksen, missä ilmenee: 1. Häävuoren palvelukeskuksen henkilökunnan määrä, mahdollinen osa-aikaisuus, koulutus ja osallistuminen hoitotyöhön

6 - Vastaava ohjaaja Riikka Karonen laatii selvityksen aluehallintovirastoa varten elokuussa Perusturvakuntayhtymän aikataulutettu selvitys vanhustenhuollon suunnitelmasta alueellaan, mistä ilmenee minkälaista palvelua laadultaan ja määrältään kuntayhtymä Häävuoren palvelukeskuksen osalle on suunnitellut, sekä mihin mennessä ja mistä osasta palvelukeskuksen rakennusten käyttöä luovutaan. - Jäsenkuntien valtuustot ovat hyväksyneet Perusturvakuntayhtymä Akselin Palvelutasosuunnitelman vuosille Suunnitelmassa on tavoitteiksi asetettu Häävuoden palvelukeskuksen tilojen kunnostaminen tarpeita vastaavasti ja ostopalvelupaikoista luopuminen. Käytännössä ostopalvelupaikoista luopuminen tarkoittaa Tainiolan käytön asteittaista lopettamista ikäihmisten osalta. Häävuoren palvelukeskuksen kunnostaminen on välttämätöntä, koska tehostetun palveluasumisen paikkoja alueella tarvitaan ja kuntayhtymällä on vuoteen 2025 ulottuva sopimus Mynämäen vanhustentaloyhdistyksen tilojen vuokraamisesta. Yhtymähallitus on kokouksessaan linjannut, että Häävuoren palvelukeskuksessa tulisi remontin jälkeen olemaan 34 tehostetun palveluasumisen paikkaa, joihin sijoitettaisiin kuntayhtymän alueen huonokuntoisia vanhuksia. Lisäksi tarvitaan huolto- ja yhteistiloja. Kahdesta huonokuntoisesta talosta luovuttaisiin, samoin korjauskelvottomasta huoltorakennuksesta. Nykyiset vanhustentaloyhdistyksen omistamat rakennukset eivät voi palvella tehostetun palveluasumisen käytössä ilman asianmukaisia huoltotiloja. Aikataulullisesti olisi tarkoituksenmukaista ensin kunnostaa B-talo ja rakentaa tarvittavat huoltotilat, sen jälkeen purkaa vanhat huoltotilat ja asuinrakennukset. Kunnostuksen ja purkamisen tulisi tapahtua suunnitelmakauden aikana eli vuoden 2016 loppuunmennessä. 3. Perusturvakuntayhtymää pyydetään hankkimaan Mynämäen kunnalta selvitys omistamiensa Häävuoren palvelukeskuksen rakennusten saneeraus- ja peruskorjaussuunnitelmasta aikatauluineen tai muusta palvelukeskuksen rakennuksia koskevista suunnitelmista. Aluehallintoviraston päätös toimitetaan listan oheismateriaalina. Valmistelija/lisätietoja: ikäihmisten palvelulinjajohtaja Tuija Hassinen-Laine, p (kyj) Yhtymähallitus päättää, että Häävuoren palvelukeskukseen voidaan palkata hoitoapulaisen tilalle lähihoitaja toistaiseksi voimassa olevaan työsopimussuhteeseen alkaen, ja että Moisiokodista siirretään Häävuoreen yksi hoitoapulainen alkaen. Yhtymähallitus päättää pyytää Mynämäen kunnalta selvitystä omistamiensa Häävuoren palvelukeskuksen rakennusten saneeraus- ja peruskorjaussuunnitelmasta aikatauluineen tai muusta palvelukeskuksen rakennuksia koskevista suunnitelmista. Yhtymähallitus esittää Mynämäen kunnalle, että kunnostus- ja purkutyöt loppuunsaatettaisiin vuoden 2016 loppuun mennessä. Päätös: Hyväksyttiin päätösehdotuksen mukaisesti. Yhall

7 Mynämäen kunnanhallitus on kokouksessaan päättänyt oikeuttaa kunnanjohtajan ja hallintojohtajan jatkamaan neuvotteluja ja asian valmistelua Häävuoren alueen B-talon siirtämiseksi Mynämäen vanhustentaloyhdistys ry:n omistukseen korvauksetta ja sillä edellytyksellä, että yhdistys peruskorjaa rakennuksetn tehostettuun palveluasumiseen soveltuvaksi vuoden 2016 loppuun mennessä. Yhdistys on teettänyt peruskorjauksen kustannusarvion Insinööritoimisto P&P Rantanen ky:llä. Kustannusarvio on laskettu siten, että uusi B-rakennus rakennetaan nykyisen B-rakennuksen paikalle vanhaa pohjalaattaa hyödyntäen. Kustannusarvio sisältää vanhan rakennuksen purkutyön. Korjattuun rakennukseen tulee 12 asuntoa (nyt 10). Uudisrakennus yhdistetään nykyiseen D-taloon. Lisäksi rakennetaan uudet saunatilat ja keittiötilat jakelukeittiötä varten. Jatkossa ruoka tuodaan terveyskeskuksesta. Kustannusarvio on (0 % alv.) ARA:lta on mahdollista saada korkotukilainaa ja avustusta. Avustusta on mahdollista saada korkeintaan 40 % hyväksyttäviin kustannuksiin. RAY tulkitsee peruskorjauksen uudisrakentamiseksi eikä myönnä avustusta. B-talon siirtyessä yhdistyksen omistukseen kunnan ja yhdistyksen välinen maanvuokrasopimus pitää uusia. ARA:n korkotukilainan edellytyksenä on vähintään 30 vuoden vuokrasopimus. Perusturvakuntayhtymä Akselilla on Häävuoren E- ja D-talojen osalta voimassa oleva vuokrasopimus Mynämäen Vanhustentaloyhdistys ry:n kanssa saakka ja Häävuoren muiden kiinteistöjen osalta Mynämäen kunnan kanssa toistaiseksi voimassa oleva vuokrasopimus yhden vuoden irtisanomiajalla. Aluehallintovirasto on useaan otteeseen huomauttanut sekä Mynämäen kuntaa että kuntayhtymää Häävuoren kiinteistöjen saneeraamistarpeesta. Mynämäen Vanhustentaloyhdistys ry on hakemassa ARA:lta avustusta ja korkotukilainaa peruskorjauksen suorittamista varten edellä esityn suunnitelman ja kustannusarvion mukaisesti. Anomus tulee jättää mennessä. Yhdistys tarvitsee hakemusta varten kuntayhtymän puoltavan lausunnon, selvityksen asukkaiden tarpeista ja asumisen kodinomaisuudesta sekä päätöksen pitkäaikaisen vuokrasopimuksen (30 v.) solmimisesta. Kuntayhtymä on kokouksessaan päättänyt, että se esittää Mynämäen vanhustentaloyhdistykselle, että se kunnostaa B-taloon 12 tehostetun palveluasumisen asuntoa ja 34 paikkaisen tehostetun palve luasumisyksikön vaatimat oheistilat. Valmistelija/lisätietoja: palvelulinjajohtaja Tuija Hassinen-Laine, p (kyj) Yhtymähallitus päättää, että se solmii 30 vuoden vuokrasopimuksen Mynämäen vanhustentaloyhdistys ry:n kanssa Häävuoren palvelukeskuksen tiloista, mikäli yhdistys saa hankkeeseen ARA:n avustusta ja korkotukilainan. Merja Saastamoinen poistui kokouksesta tämän pykälän käsittelyn ajaksi. Päätös: Hyväksyttiin päätösehdotuksen mukaisesti.

8 Merja Saastamoinen palasi kokoukseen.

Häävuoren palvelukeskuksen tilanne 54/00.01.02/2011

Häävuoren palvelukeskuksen tilanne 54/00.01.02/2011 Yhtymähallitus 117 19.05.2011 Yhtymähallitus 77 10.05.2012 Yhtymähallitus 16 06.02.2013 Yhtymähallitus 140 13.06.2013 Yhtymähallitus 225 17.10.2013 Yhtymähallitus 240 21.11.2013 Häävuoren palvelukeskuksen

Lisätiedot

Yhtymähallitus 27 25.02.2015 Yhtymähallitus 104 17.06.2015. Palvelurakenneselvitys. Yhtymähallitus 25.02.2015 27

Yhtymähallitus 27 25.02.2015 Yhtymähallitus 104 17.06.2015. Palvelurakenneselvitys. Yhtymähallitus 25.02.2015 27 Yhtymähallitus 27 25.02.2015 Yhtymähallitus 104 17.06.2015 Palvelurakenneselvitys Yhtymähallitus 25.02.2015 27 FCG:n vuonna 2014 tekemän selvityksen mukaan vanhuspalveluiden laitos pal ve lui ta on edelleen

Lisätiedot

Nousiaisten kunnanvaltuuston esitys Moision kiinteistön myymisestä ja palvelutuotannon kilpailuttamisesta

Nousiaisten kunnanvaltuuston esitys Moision kiinteistön myymisestä ja palvelutuotannon kilpailuttamisesta Yhtymähallitus 137 21.06.2017 Yhtymähallitus 154 30.08.2017 Yhtymähallitus 208 15.11.2017 Nousiaisten kunnanvaltuuston esitys Moision kiinteistön myymisestä ja palvelutuotannon kilpailuttamisesta 48/00.04.02/2017

Lisätiedot

Sosiaalilautakunta 46 21.05.2015 Kaupunginhallitus 244 08.06.2015. Vanhustyön henkilöstöjärjestelyt 1636/01.01.01/2015 SOSLA 21.05.

Sosiaalilautakunta 46 21.05.2015 Kaupunginhallitus 244 08.06.2015. Vanhustyön henkilöstöjärjestelyt 1636/01.01.01/2015 SOSLA 21.05. Sosiaalilautakunta 46 21.05.2015 Kaupunginhallitus 244 08.06.2015 Vanhustyön henkilöstöjärjestelyt 1636/01.01.01/2015 SOSLA 21.05.2015 46 Kaupunginvaltuuston 2.3.2015 hyväksymä Ikäystävällinen Uusikaupunki

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 93. Valtuusto Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 93. Valtuusto Sivu 1 / 1 Valtuusto 18.08.2014 Sivu 1 / 1 2651/00.04.01/2014 Kaupunginhallitus 185 16.6.2014 93 EVTEK-kuntayhtymän purkaminen Valmistelijat / lisätiedot: Tiina Pesonen, puh. 09 816 52204 Riikka Kiljander-Kiiskinen,

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 185. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 185. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 16.06.2014 Sivu 1 / 1 2651/00.04.01/2014 185 EVTEK-kuntayhtymän purkaminen (Kv-asia) Valmistelijat / lisätiedot: Tiina Pesonen, puh. 09 816 52204 Riikka Kiljander-Kiiskinen, puh. 09 816

Lisätiedot

Rymättylän Katavakodin vieressä sijaitsevien rivitalojen ja Merimaskun vanhustentalojen käyttötarve ja kannanotto niiden mahdolliseen myyntiin

Rymättylän Katavakodin vieressä sijaitsevien rivitalojen ja Merimaskun vanhustentalojen käyttötarve ja kannanotto niiden mahdolliseen myyntiin KH - Kaupunkisuunnittelujaosto 32 10.03.2014 Rymättylän Katavakodin vieressä sijaitsevien rivitalojen ja Merimaskun vanhustentalojen käyttötarve ja kannanotto niiden mahdolliseen myyntiin 354/10.01.02/2013

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 8. 8 Yleisten rakennusten tontin vuokraaminen Tillinmäestä Suomen Hoivatilat Oy:lle, kortteli tontti 6

Espoon kaupunki Pöytäkirja 8. 8 Yleisten rakennusten tontin vuokraaminen Tillinmäestä Suomen Hoivatilat Oy:lle, kortteli tontti 6 12.01.2015 Sivu 1 / 1 5500/02.07.00/2014 8 Yleisten rakennusten tontin vuokraaminen Tillinmäestä Suomen Hoivatilat Oy:lle, kortteli 42063 tontti 6 Valmistelijat / lisätiedot: Juha Pulkkinen, puh. 046 877

Lisätiedot

Kuntayhtymän omaisuus sekä vastuut ja velvoitteet

Kuntayhtymän omaisuus sekä vastuut ja velvoitteet Kunnanhallitus 332 25.08.2014 Kunnanvaltuusto 79 01.09.2014 EVTEK-kuntayhtymän purkaminen 379/00.04.02/2013 Kunnanhallitus 25.08.2014 332 Selostus EVTEK-kuntayhtymä Kuntayhtymän jäsenkunnat sekä osuudet

Lisätiedot

345 Akselin jäsenkuntien osalta 214 Perusturvakuntayhtymä Akselin vuoden 2014 talousarvio ja

345 Akselin jäsenkuntien osalta 214 Perusturvakuntayhtymä Akselin vuoden 2014 talousarvio ja PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ AKSELI Pöytäkirja 11/2013 339 Yhtymähallitus Aika 17.10.2013 klo 18:00-21:30 Paikka Akselin hallinnon tilat, Moisiontie 19, Nousiainen Käsitellyt asiat 209 Kokouksen laillisuus ja

Lisätiedot

Lappeenrannan kaupungin salkutusjärjestelmä on seuraavanlainen:

Lappeenrannan kaupungin salkutusjärjestelmä on seuraavanlainen: Tekninen lautakunta 382 12.11.2014 Puiteohjelman 2015-2028 päivitys 1283/02.02.00.00/2013 TEKLA 382 Valmistelija/lisätiedot Tilakeskuksen johtaja Ilpo Koponen puh. 0400 659 338 ilpo.koponen@lappeenranta.fi

Lisätiedot

2) Parikkalan kunta (1913642-6), osoite: Harjukuja 6, 59100 Parikkala, jäljempänä Kunta.

2) Parikkalan kunta (1913642-6), osoite: Harjukuja 6, 59100 Parikkala, jäljempänä Kunta. 1 YHTEISTYÖSOPIMUS Sopijapuolet 1) Kiinteistö Oy Onnenlähde (2155834-5), Helsinki, osoite: Televisiokatu 1, 00240 Helsinki, jäljempänä Onnenlähde ja 2) Parikkalan kunta (1913642-6), osoite: Harjukuja 6,

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 33/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 7694/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 33/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 7694/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 33/2016 1 (1) Omistajaohjausjaosto 76 21.11.2016 366 Asianro 7694/00.01.00/2016 Savonia-ammattikorkeakoulun kuntayhtymän purkaminen Päätöshistoria Omistajaohjausjaosto 21.11.2016

Lisätiedot

Päätös: Kunnanhallitus päätti siirtää asian käsittelyn seuraavaan kokoukseen.

Päätös: Kunnanhallitus päätti siirtää asian käsittelyn seuraavaan kokoukseen. Joutsan kunnanhallitus 167 09.06.2008 Kunnanvaltuusto 52 30.06.2008 Joutsan kunnanhallitus 202 07.07.2008 Joutsan kunnanhallitus 233 25.08.2008 Joutsan kunnanhallitus 92 16.03.2009 Kunnanvaltuusto 33 30.03.2009

Lisätiedot

392 kehittämiseksi 237 Kokonaisratkaisu kuntayhtymän toimintojen joustavuuden ja

392 kehittämiseksi 237 Kokonaisratkaisu kuntayhtymän toimintojen joustavuuden ja PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ AKSELI Pöytäkirja 13/2013 387 Yhtymähallitus Aika 21.11.2013 klo 18:00-20:34 Paikka Akselin hallinnon tilat, Moisiontie 19, Nousiainen Käsitellyt asiat 233 Kokouksen laillisuus ja

Lisätiedot

Mielenterveyskuntoutujien asunto- ja palvelutalohanke; Kiinteistöosakeyhtiö Riihimäen Inkilänrinteen

Mielenterveyskuntoutujien asunto- ja palvelutalohanke; Kiinteistöosakeyhtiö Riihimäen Inkilänrinteen Mielenterveyskuntoutujien asunto- ja palvelutalohanke; Kiinteistöosakeyhtiö Riihimäen Inkilänrinteen osakkeiden ostaminen Tekla 14.2.2012 58 Khall. 27.2.2012 90 Khall. 3.6.2013 292 Khall. 19.6.2013 316

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 12/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 6323/ /2018

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 12/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 6323/ /2018 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 12/2018 1 (1) 163 Asianro 6323/10.00.02.01/2018 Tontin 297-3-1-6 (Mäkikatu 12) vuokraaminen / Niiralan Kulma Oy Vs. kiinteistöjohtaja Lauri Lytsy Maaomaisuuden hallintapalvelujen

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 47

Espoon kaupunki Pöytäkirja 47 05.05.2014 Sivu 1 / 1 2916/10.00.02/2013 76 2.9.2013 47 Yleisten rakennusten tontin vuokraaminen Laaksolahdesta Kiinteistö Oy Sinikallion Hoitokodille, kortteli 60060 tontti 1 Valmistelijat / lisätiedot:

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 126. 126 Espoon keskuksessa sijaitsevan asuntotontin vuokraaminen Rakennustoimisto Pohjola Oy:lle, korttelin 40383 tontti 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 126. 126 Espoon keskuksessa sijaitsevan asuntotontin vuokraaminen Rakennustoimisto Pohjola Oy:lle, korttelin 40383 tontti 1 03.12.2012 Sivu 1 / 1 4730/02.07.00/2012 126 Espoon keskuksessa sijaitsevan asuntotontin vuokraaminen Rakennustoimisto Pohjola Oy:lle, korttelin 40383 tontti 1 Valmistelijat / lisätiedot: Tiitinen Anu,

Lisätiedot

Kaupunginhallitus liite nro 6 (1/7)

Kaupunginhallitus liite nro 6 (1/7) Kaupunginhallitus 8.5.2017 liite nro 6 (1/7) SUOLAHDEN JA KONGINKANKAAN PALVELUKESKUKSEN KIINTEISTÖT KONGINKANGAS Kyllä Ei Sitoudumme rakentamaan uuden vähintään 30 paikkaisen palvelukeskuksen Konginkankaalle

Lisätiedot

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto PÄIVÄKODIN ETÄYKSIKÖN PERUSTAMINEN PYHÄTUNTURILLE. Khall

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto PÄIVÄKODIN ETÄYKSIKÖN PERUSTAMINEN PYHÄTUNTURILLE. Khall Kunnanhallitus 311 13.11.2017 Kunnanvaltuusto 97 15.11.2017 PÄIVÄKODIN ETÄYKSIKÖN PERUSTAMINEN PYHÄTUNTURILLE Khall 13.11.2017 311 Kunnanvaltuusto on 9.10.2017 84 päättänyt selvittää mahdollisuutta kunnan

Lisätiedot

Kokousaika klo Riihikosken terveysasema, taloustoimisto. Osallistujat

Kokousaika klo Riihikosken terveysasema, taloustoimisto. Osallistujat Yhtymähallitus 14.11.2017 106 Kokousaika 14.10.2017 klo 17.00 18.23 Kokouspaikka Riihikosken terveysasema, taloustoimisto Osallistujat Päätöksentekijät Arvola Ulla-Riitta Autio Markku Laakso Arvo Kaurila

Lisätiedot

Veijo Kaskimäki Iiris-Maija Koivujärvi-Viitala jäsen Harri Kontiainen

Veijo Kaskimäki Iiris-Maija Koivujärvi-Viitala jäsen Harri Kontiainen 1 TEKNINEN LAUTAKUNTA 6/2012 Aika: Torstai 16.8.2012 klo. 19.00-20.50 Paikka: Karvian kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Läsnä: Markku Koskela puh.johtaja Kari Tuuliniemi varapuheenjohtaja Veijo

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2015 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 46 18.03.2015. 46 Asianro 1735/10.00.02.01/2015

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2015 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 46 18.03.2015. 46 Asianro 1735/10.00.02.01/2015 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2015 1 (1) 46 Asianro 1735/10.00.02.01/2015 Asuntotontin 297-10-10-7 vuokraaminen / Kuopion Vanhustenkotiyhdistys ry Kiinteistöjohtaja Jari Kyllönen Maaomaisuuden hallintapalvelujen

Lisätiedot

Harri Lindqvist Helsinki

Harri Lindqvist Helsinki Harri Lindqvist Helsinki 8.5.2018 ASUMISPALVELUJEN TOIMINTAMALLIT MAAKUNNILLE JA TILAKESKUKSELLE SIIRTYVÄT ASUMISPALVELUTILAT Tilakeskus vuokraa maakunnille asumispalvelutiloja, joita ovat: Kuntayhtymiltä

Lisätiedot

Valmistelija: kehitysjohtaja Anu Vuorinen, puh: Palvelukoti Kiikanpalon ja Simon palvelukotiyhdistys ry:n toiminta

Valmistelija: kehitysjohtaja Anu Vuorinen, puh: Palvelukoti Kiikanpalon ja Simon palvelukotiyhdistys ry:n toiminta Yhtymähallitus 58 11.05.2011 Yhtymähallitus 148 12.10.2011 Yhtymähallitus 203 14.12.2011 Kiikanpalon kunnallistaminen Simossa YhtHall 58 11.5.2011 Johtotiimi 27.4.2011 Valmistelija: kehitysjohtaja Anu

Lisätiedot

Valmistelijat / lisätiedot: Maria Rysti, puh Riikka Nikulainen, puh

Valmistelijat / lisätiedot: Maria Rysti, puh Riikka Nikulainen, puh 20.04.2016 Sivu 1 / 1 1862/2016 05.17.00 54 Leppävaaran elä ja asu -seniorikeskuksen vaikutukset palveluverkkoon Valmistelijat / lisätiedot: Maria Rysti, puh. 050 541 8655 Riikka Nikulainen, puh. 050 325

Lisätiedot

TERVEYDEN- JA VANHUSTENHUOLLON

TERVEYDEN- JA VANHUSTENHUOLLON TERVEYDEN- JA VANHUSTENHUOLLON UUDISTAMISOHJELMA Päivitetty 13.9.2013 Hyväksytty: Kaupunginhallitus 15.10.2013 249 SISÄLLYS 1 JOHDANTO...1 Työskentelyn vaiheet... 2 2 UUDISTAMISOHJELMAN PÄÄLINJAT...3 2.1

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 13/2013 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 173 09.10.2013. 173 Asianro 6689/10.00.02.01/2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 13/2013 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 173 09.10.2013. 173 Asianro 6689/10.00.02.01/2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja /0 () 7 Asianro 89/0.00.0.0/0 Alueen varaaminen Männistön kaupunginosan korttelista 0 (Untamonkatu) / Kuopion Vanhustenkotiyhdistys ry Kiinteistöjohtaja Jari Kyllönen Maaomaisuuden

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 21/ (6) Kaupunginvaltuusto Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 21/ (6) Kaupunginvaltuusto Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 21/2012 1 (6) 437 Myllypuron vanhustenkeskuksen siirto apporttiomaisuutena Kiinteistö Oy Helsingin Palveluasunnoille HEL 2012-015114 T 10 01 03 Päätös päätti kaupunginhallituksen

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/ (1) Kasvun ja oppimisen lautakunta Asianro 459/ /2017

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/ (1) Kasvun ja oppimisen lautakunta Asianro 459/ /2017 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2017 1 (1) 30 Asianro 459/10.03.02.04/2017 Eteneminen Melalahden koulun tilaratkaisussa Opetusjohtaja Leena Auvinen Perusopetus ja nuorisopalvelut sekä lukiokoulutus ja toisen

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (1) Osayhteisvaltuusto Asianro 7694/ /2016. Kirje Savonia-ammattikorkeakoulu

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (1) Osayhteisvaltuusto Asianro 7694/ /2016. Kirje Savonia-ammattikorkeakoulu Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2016 1 (1) Omistajaohjausjaosto 76 21.11.2016 Kaupunginhallitus 366 28.11.2016 45 Asianro 7694/00.01.00/2016 Savonia-ammattikorkeakoulun kuntayhtymän purkaminen historia Omistajaohjausjaosto

Lisätiedot

SUUNNITELMA TIRROLANTIEN ASUINTALON MUUTTAMISEKSI VANHUSTEN TUETUN PALVELUASUMISEN YKSIKÖKSI 117/10.06/2015

SUUNNITELMA TIRROLANTIEN ASUINTALON MUUTTAMISEKSI VANHUSTEN TUETUN PALVELUASUMISEN YKSIKÖKSI 117/10.06/2015 Perusturvalautakunta 32 16.04.2015 Perusturvalautakunta 58 27.08.2015 Tekninen lautakunta 28 02.09.2015 Kunnanhallitus 182 14.09.2015 Kunnanvaltuusto 40 28.09.2015 SUUNNITELMA TIRROLANTIEN ASUINTALON MUUTTAMISEKSI

Lisätiedot

Iitin Vanhustenhuoltoyhdistys r.y:n omaisuuden ja vastuiden siirtäminen Iitin Vuokratalot Oy:lle, tarkennus valtuuston päätökseen

Iitin Vanhustenhuoltoyhdistys r.y:n omaisuuden ja vastuiden siirtäminen Iitin Vuokratalot Oy:lle, tarkennus valtuuston päätökseen Kunnanhallitus 15 20.01.2014 Kunnanvaltuusto 3 28.01.2014 Kunnanhallitus 128 19.05.2014 Kunnanvaltuusto 23 26.05.2014 Kunnanhallitus 262 03.11.2014 Kunnanvaltuusto 44 11.11.2014 Iitin Vanhustenhuoltoyhdistys

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 205. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 205. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 20.06.2016 Sivu 1 / 1 423/2016 10.04.00 Sosiaali- ja terveyslautakunta 73 25.5.2016 205 Valtuustoaloite nuorten ja ikäihmisten yhteisasumisesta Espoossa (Kv-asia) Valmistelijat / lisätiedot:

Lisätiedot

Kiinteistö 2013 tapahtuma Helsingin messukeskus 14.11.2013 Antti Jämsén Miehikkälän kunta

Kiinteistö 2013 tapahtuma Helsingin messukeskus 14.11.2013 Antti Jämsén Miehikkälän kunta Kiinteistö 2013 tapahtuma Helsingin messukeskus 14.11.2013 Antti Jämsén Miehikkälän kunta Miehikkälän kunta tuottaa ja järjestää laadukkaat peruspalvelut asiakaslähtöisesti ja kustannustehokkaasti Terveyskeskus:

Lisätiedot

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän perussopimuksen muuttaminen

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän perussopimuksen muuttaminen YHDISTYMISHALLITUS 110 28.11.2012 YHDISTYVÄN RAAHEN 23 10.12.2012 KAUPUNGINVALTUUSTO Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän perussopimuksen muuttaminen 1667/06/0600/2012 YHALL 110 Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän

Lisätiedot

Ikääntyneiden asumisen kehittämisohjelma ja asuinalueiden kehittäminen 12.5.2014

Ikääntyneiden asumisen kehittämisohjelma ja asuinalueiden kehittäminen 12.5.2014 Ikääntyneiden asumisen kehittämisohjelma ja asuinalueiden kehittäminen 12.5.2014 Raija Hynynen Rakennetun ympäristön osasto Raija.Hynynen@ymparisto.fi Ikääntyneiden asumisen kehittämisohjelman valmistelu

Lisätiedot

Yhtymähallitus 204 23.10.2012. Vuoden 2012 talousarviomuutokset 542/02.02.00/2012. Yhall 19.6.2012 135

Yhtymähallitus 204 23.10.2012. Vuoden 2012 talousarviomuutokset 542/02.02.00/2012. Yhall 19.6.2012 135 Yhtymähallitus 204 23.10.2012 Vuoden 2012 talousarviomuutokset 542/02.02.00/2012 Yhall 19.6.2012 135 Valmistelija: Talous- ja hallintojohtaja Seija Kärkkäinen, seija.karkkainen(at) ylasavonsote.fi, puh

Lisätiedot

KIINTEISTÖ OY ENSON METSURITALON PERUSKORJAUS 83/10.03/2013. Tekninen lautakunta 27.11.2013 78

KIINTEISTÖ OY ENSON METSURITALON PERUSKORJAUS 83/10.03/2013. Tekninen lautakunta 27.11.2013 78 Tekninen lautakunta 78 27.11.2013 Kunnanhallitus 5 10.01.2014 Tekninen lautakunta 10 15.01.2014 Kunnanhallitus 27 27.01.2014 Tekninen lautakunta 46 21.05.2014 KIINTEISTÖ OY ENSON METSURITALON PERUSKORJAUS

Lisätiedot

Sos.- ja terv.lautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Liikkeenluovutus / Attendo Oy

Sos.- ja terv.lautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Liikkeenluovutus / Attendo Oy Sos.- ja terv.lautakunta 35 16.05.2017 Kaupunginhallitus 226 19.06.2017 Kaupunginvaltuusto 81 27.06.2017 Liikkeenluovutus / Attendo Oy 190/31.312/2017 STL 16.05.2017 35 Kemijärvellä osoitteessa Rajakatu

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 17/ (6) Kaupunginvaltuusto Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 17/ (6) Kaupunginvaltuusto Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 17/2016 1 (6) 265 Vuokrausperusteet Oulunkylän omakotitalotontille (Oulunkylä, tontti 28105/32) HEL 2016-009127 T 10 01 01 02 Päätös päätti kaupunginhallituksen ehdotuksen

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 96

Espoon kaupunki Pöytäkirja 96 06.10.2014 Sivu 1 / 1 3797/02.07.00/2014 96 Yleisten rakennusten tontin vuokraus Kilosta Y-Säätiölle nuorisoasuntojen rakentamista varten kortteli 54144 tontti 10 Valmistelijat / lisätiedot: Laura Schrey,

Lisätiedot

LASTEN KOTIHOIDON TUEN KUNTALISÄN MAKSATUSOHJEISIIN TEHTÄVÄT TARKISTUKSET. Valmistelija: Varhaiskasvatusjohtaja Jonna Soininen

LASTEN KOTIHOIDON TUEN KUNTALISÄN MAKSATUSOHJEISIIN TEHTÄVÄT TARKISTUKSET. Valmistelija: Varhaiskasvatusjohtaja Jonna Soininen Sivistyslautakunta 103 27.11.2012 Kunnanhallitus 319 12.12.2012 Kunnanvaltuusto 74 20.12.2012 Sivistyslautakunta 14 18.03.2014 LASTEN KOTIHOIDON TUEN KUNTALISÄN MAKSATUSOHJEISIIN TEHTÄVÄT TARKISTUKSET

Lisätiedot

Sulkavan vuokra-asumisen kehittämissuunnitelma

Sulkavan vuokra-asumisen kehittämissuunnitelma Sulkavan vuokra-asumisen kehittämissuunnitelma 1. Toimintaympäristö Kunnan väestökehitys vuoteen 2040 asti on selvästi laskeva. Kunnan asukasmäärä 30.6.2015 oli 2 775. Asukasluku on vuoden alusta lukien

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 2684/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 2684/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2016 1 (1) 59 Asianro 2684/10.00.02.01/2016 Y-tontin 297-34-34-3 (Sipulikatu 4) vuokraaminen / Vaalijalan kuntayhtymä Vs. kiinteistöjohtaja Lauri Lytsy Maaomaisuuden hallintapalvelujen

Lisätiedot

Kotkassa sijaitsevien kampuskiinteistöjen korvaaminen uudisrakentamisella

Kotkassa sijaitsevien kampuskiinteistöjen korvaaminen uudisrakentamisella Kaakkois-Suomen Kaakkois-Suomen Kaakkois-Suomen 73 20.06.2017 91 30.08.2017 104 08.09.2017 Kotkassa sijaitsevien kampuskiinteistöjen korvaaminen uudisrakentamisella 88/10.00/2017 Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu

Lisätiedot

Yhtymähallitus 83 07.05.2013 Yhtymähallitus 93 21.05.2013 Yhtymähallitus 112 30.05.2013. Hallinnon tilojen vuokrasopimuksen hyväksyminen

Yhtymähallitus 83 07.05.2013 Yhtymähallitus 93 21.05.2013 Yhtymähallitus 112 30.05.2013. Hallinnon tilojen vuokrasopimuksen hyväksyminen Yhtymähallitus 83 07.05.2013 Yhtymähallitus 93 21.05.2013 Yhtymähallitus 112 30.05.2013 Hallinnon tilojen vuokrasopimuksen hyväksyminen 660/02.08.03.01/2012 Yhall 07.05.2013 83 Valmistelija: Valmistelija:

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 238. Valtuusto Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 238. Valtuusto Sivu 1 / 1 Valtuusto 12.12.2016 Sivu 1 / 1 423/2016 10.04.00 Sosiaali- ja terveyslautakunta 73 25.5.2016 205 20.6.2016 Valtuusto 103 22.8.2016 Valtuusto 121 12.9.2016 Valtuusto 149 17.10.2016 Valtuusto 177 31.10.2016

Lisätiedot

Kuntalain 37 määrittää kuntastrategiasta seuraavaa: 1) kunnan asukkaiden hyvinvoinnin edistäminen; 2) palvelujen järjestäminen ja tuottaminen;

Kuntalain 37 määrittää kuntastrategiasta seuraavaa: 1) kunnan asukkaiden hyvinvoinnin edistäminen; 2) palvelujen järjestäminen ja tuottaminen; Kunnanhallitus 176 28.06.2017 Kunnanhallitus 328 13.12.2017 Kunnanhallitus 6 10.01.2018 Kunnanhallitus 26 31.01.2018 Kunnanhallitus 96 28.03.2018 Kunnanhallitus 159 06.06.2018 KUNTASTRATEGIAN LAATIMINEN

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 4

Espoon kaupunki Pöytäkirja 4 07.06.2012 Sivu 1 / 1 24/00.02.02/2011 4 Pelastustoimen rakennushankkeet vuosina 2013-2017 Valmistelijat / lisätiedot: Lindholm Stefan, puh. (09) 816 83061 Pietikäinen Olli, puh. (09) 816 26820 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

LASTENSUOJELUN ASUMISHARJOITTELUN VIIDEN SOLUASUNNON VAIHTAMINEN YKSIÖIKSI

LASTENSUOJELUN ASUMISHARJOITTELUN VIIDEN SOLUASUNNON VAIHTAMINEN YKSIÖIKSI HELSINGIN KAUPUNKI LASTENSUOJELUN ASUMISHARJOITTELUN VIIDEN SOLUASUNNON VAIHTAMINEN YKSIÖIKSI Tarvekuvaus (Diaarinumero) 16.2.2016 HELSINGIN KAUPUNKI TARVEKUVAUS 2 (5) 1. Yhteenveto Yksikkö: Perhe- ja

Lisätiedot

Toimenpiteet syyskuun 2012 ennusteen johdosta / Perusturvakuntayhtymä Karviaisen lisämääräraha vuoden 2012 talousarvioon

Toimenpiteet syyskuun 2012 ennusteen johdosta / Perusturvakuntayhtymä Karviaisen lisämääräraha vuoden 2012 talousarvioon Kaupunginhallitus 297 26.11.2012 Kaupunginvaltuusto 77 03.12.2012 Toimenpiteet syyskuun 2012 ennusteen johdosta / Perusturvakuntayhtymä Karviaisen lisämääräraha vuoden 2012 talousarvioon Karviaisessa on

Lisätiedot

Ikääntyneiden hoiva ja huolenpito. Toimenpiteet ja suunnitelmat tavoitteiden saavuttamiseksi

Ikääntyneiden hoiva ja huolenpito. Toimenpiteet ja suunnitelmat tavoitteiden saavuttamiseksi Ikääntyneiden hoiva ja huolenpito Toimenpiteet ja suunnitelmat tavoitteiden saavuttamiseksi Palveluvaliokunta R Inkala 10.2.2016 Tavoite vuodelle 2016: Tehostetun kotihoidon käynnistäminen kuntaan - yöpartiotoiminta=

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 103. Valtuusto Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 103. Valtuusto Sivu 1 / 1 Valtuusto 22.08.2016 Sivu 1 / 1 423/2016 10.04.00 Sosiaali- ja terveyslautakunta 73 25.5.2016 Kaupunginhallitus 205 20.6.2016 103 Valtuustoaloite nuorten ja ikäihmisten yhteisasumisesta Espoossa Valmistelijat

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 17/ (7) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 17/ (7) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 17/2012 1 (7) 488 Lausunto kaupunginhallitukselle liittyen kirjelmään, joka koskee yleisten rakennusten tontin (Y) 40063/4 käyttötarkoituksen muuttamiseen liittyvää menettelyä

Lisätiedot

Sosiaalihuollon asumispalvelut ja suunnittelu kevät 2018

Sosiaalihuollon asumispalvelut ja suunnittelu kevät 2018 Sosiaalihuollon asumispalvelut ja suunnittelu kevät 2018 SHL 21 :n mukaista tehostettua asumispalvelua henkilöille, joilla hoidon ja huolenpidon tarve on ympärivuorokautinen palvelusuunnitelman mukaisesti

Lisätiedot

Ikääntyneiden asuminen Järvenpäässä. Eläkeläisneuvoston kokous Torstai Suunnittelupäällikkö Kirsti Ruislehto

Ikääntyneiden asuminen Järvenpäässä. Eläkeläisneuvoston kokous Torstai Suunnittelupäällikkö Kirsti Ruislehto Ikääntyneiden asuminen Järvenpäässä Eläkeläisneuvoston kokous Torstai 28.2.2013 Suunnittelupäällikkö Kirsti Ruislehto 1 2 3 TERÄSMUMMOT JA -VAARIT Yli 90-vuotiaat ovat yllättäneet Lahden sosiaali- ja terveysviraston.

Lisätiedot

YHALL Valmistelija: Kari Puumalainen p , Matti Kauppinen p

YHALL Valmistelija: Kari Puumalainen p , Matti Kauppinen p Yhtymähallitus 80 17.09.2014 Yhtymävaltuusto 18 17.12.2014 Yhtymähallitus 83 07.10.2015 Yhtymävaltuusto 14 27.10.2015 Yhtymähallitus 97 28.10.2015 Yhtymähallitus 102 26.11.2015 ASEVELIKATU 4:N PERUSKORJAUS-

Lisätiedot

SOPIMUS VAKKA SUOMEN SANOMAIN KUNTAYHTYMÄN PURKAMISESTA JA PERUSSOPIMUKSEN MUUTTAMISESTA

SOPIMUS VAKKA SUOMEN SANOMAIN KUNTAYHTYMÄN PURKAMISESTA JA PERUSSOPIMUKSEN MUUTTAMISESTA luonnos 11.8.2014 SOPIMUS VAKKA SUOMEN SANOMAIN KUNTAYHTYMÄN PURKAMISESTA JA PERUSSOPIMUKSEN MUUTTAMISESTA 1. Sopimuksen tausta ja tarkoitus Vakka Suomen Sanomain kuntayhtymä (jäljempänä kuntayhtymä )

Lisätiedot

Anomus koskien ikäihmisten päivätoiminnan toteuttamista 2015/Livokas ry.

Anomus koskien ikäihmisten päivätoiminnan toteuttamista 2015/Livokas ry. Kaupunginhallitus 151 16.04.2013 Kaupunginhallitus 289 05.08.2014 Kaupunginhallitus 68 10.03.2015 Anomus koskien ikäihmisten päivätoiminnan toteuttamista 2015/Livokas ry. 71/02.45/2013, 348/02.45/2014,

Lisätiedot

PALVELUASUMINEN PALVELUASUMINEN 1 (5)

PALVELUASUMINEN PALVELUASUMINEN 1 (5) 1 (5) Päivitetty 7/2016 Kemin kaupunki tuottaa palveluasumista itse, ostopalveluna sekä palvelusetelillä. Palveluasumiseen haetaan hakemuksella. Luotsi- työryhmä tekee päätöksen palveluasumisesta. Hakemuksia

Lisätiedot

Iitin Vanhustenhuoltoyhdistys r.y:n omaisuuden ja vastuiden siirtäminen Iitin Vuokratalot Oy:lle, tarkennus valtuuston päätökseen

Iitin Vanhustenhuoltoyhdistys r.y:n omaisuuden ja vastuiden siirtäminen Iitin Vuokratalot Oy:lle, tarkennus valtuuston päätökseen Kunnanhallitus 15 20.01.2014 Kunnanvaltuusto 3 28.01.2014 Kunnanhallitus 128 19.05.2014 Kunnanvaltuusto 23 26.05.2014 Iitin Vanhustenhuoltoyhdistys r.y:n omaisuuden ja vastuiden siirtäminen Iitin Vuokratalot

Lisätiedot

Kaavan valmistelu on edennyt seuraavasti: 2/2018 Kaavaehdotusvaihe Tekninen lautakunta /2018 Maankäyttösopimuksen allekirjoitus

Kaavan valmistelu on edennyt seuraavasti: 2/2018 Kaavaehdotusvaihe Tekninen lautakunta /2018 Maankäyttösopimuksen allekirjoitus Yhtymähallitus 202 15.10.2018 Yhtymäkokous 23 26.11.2018 Kiinteistöjen myynnin edellyttämät talousarviomuutokset vuodelle 2018 59/02.02/2017 Hallitus 15.10.2018 202 Koulutuskeskus Salpauksen toimitilaohjelman

Lisätiedot

Savitaipaleen kunnan sosiaali- ja terveyspalvelujen rakennusten myynti ja kiinteistöjä koskeva maanvuokraus

Savitaipaleen kunnan sosiaali- ja terveyspalvelujen rakennusten myynti ja kiinteistöjä koskeva maanvuokraus Kunnanhallitus 73 18.06.2018 Kunnanhallitus 83 03.09.2018 Kunnanhallitus 91 24.09.2018 Kunnanhallitus 132 17.12.2018 Kunnanhallitus 76 27.05.2019 Kunnanvaltuusto 22 03.06.2019 Savitaipaleen kunnan sosiaali-

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 18. 18 Lausunto aluehallintovirastolle lastensuojelulaissa säädettyjen määräaikojen noudattamisesta

Espoon kaupunki Pöytäkirja 18. 18 Lausunto aluehallintovirastolle lastensuojelulaissa säädettyjen määräaikojen noudattamisesta 16.02.2012 Sivu 1 / 1 127/03.00.00/2012 18 Lausunto aluehallintovirastolle lastensuojelulaissa säädettyjen määräaikojen noudattamisesta Valmistelijat / lisätiedot: Kati Saastamoinen, puh. (09) 816 23422

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 6664/ /2015

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 6664/ /2015 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/2016 1 (1) 193 Asianro 6664/10.00.02.01/2015 Asuntotontin 297-20-20-4 (Keski-Kaari 33) vuokraaminen / TA-Asumisoikeus Oy Kiinteistöjohtaja Jari Kyllönen Maaomaisuuden hallintapalvelujen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/2013 1 (7) Kiinteistölautakunta Tila/2 21.03.2013

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/2013 1 (7) Kiinteistölautakunta Tila/2 21.03.2013 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/2013 1 (7) 128 Virastotalo K31:n uuden panimoravintolan hankehinnan korotuksen hyväksyminen HEL 2012-012430 T 10 06 00 Päätös päätti myöntää Panimoravintolan toteuttamisen

Lisätiedot

AVI:n tarkastuskertomukset Mynämäen terveyskeskuksesta ja fysioterapiatiloista tehdystä tarkastuksesta

AVI:n tarkastuskertomukset Mynämäen terveyskeskuksesta ja fysioterapiatiloista tehdystä tarkastuksesta Yhtymähallitus 239 13.12.2017 Yhtymähallitus 27 28.02.2018 Yhtymähallitus 60 21.03.2018 Yhtymähallitus 72 18.04.2018 AVI:n tarkastuskertomukset Mynämäen terveyskeskuksesta ja fysioterapiatiloista 1.12.2017

Lisätiedot

Perusturvalautakunta liite nro 6

Perusturvalautakunta liite nro 6 Perusturvalautakunta 25.10.2017 liite nro 6 Ikääntyneiden palveluasuntotarpeen ja -kannan arviointi Hakijan perustiedot (sen henkilön yhteystiedot joka koonnut arviointimallin tiedot) Kunta: Äänekoski

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 58. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 58. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 03.03.2014 Sivu 1 / 1 287/00.01.00/2014 Kaupunginhallituksen konsernijaosto 8 24.2.2014 58 Eteva kuntayhtymän perussopimuksen muuttaminen (Kv-asia) Valmistelijat / lisätiedot: Juha Lappalainen,

Lisätiedot

Hankintapäätös vanhusten palveluasumisesta ja tehostetusta palveluasumisesta palveluntuottajan tiloissa vuosille 2015-2018

Hankintapäätös vanhusten palveluasumisesta ja tehostetusta palveluasumisesta palveluntuottajan tiloissa vuosille 2015-2018 Hallitus 227 09.10.2014 Hankintapäätös vanhusten palveluasumisesta ja tehostetusta palveluasumisesta palveluntuottajan tiloissa vuosille 2015-2018 964/02.08.00.04.01.00.06/2014 EKSTPHAL 227 Eksoten hallitus

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 46/ (5) Kaupunginhallitus Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 46/ (5) Kaupunginhallitus Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 46/2018 1 (5) 773 Maankäyttösopimuksen ja esisopimuksen tekeminen Kiinteistö Oy Helsingin Ilmalankatu 2:n kanssa liittyen asemakaavan muutosehdotukseen 12374 HEL 2018-006078

Lisätiedot

30 Selvitys ikääntyvien palveluasumisen järjestämisestä ja toteuttamisesta

30 Selvitys ikääntyvien palveluasumisen järjestämisestä ja toteuttamisesta Mäntyharju Ote pöytäkirjasta 5/2016 1 (6) Perusturvalautakunta, 7, 28.01.2016 Kunnanhallitus, 20, 08.02.2016 Perusturvalautakunta, 30, 20.04.2016 30 Selvitys ikääntyvien palveluasumisen järjestämisestä

Lisätiedot

Kehitysvammaiset. 12,0 Palveluasuminen (ohjattu asuminen) 4,0. 4,0 Tuettu asuminen (tukiasuminen) 3,0 5,0 % 5,0 % 5,0 %

Kehitysvammaiset. 12,0 Palveluasuminen (ohjattu asuminen) 4,0. 4,0 Tuettu asuminen (tukiasuminen) 3,0 5,0 % 5,0 % 5,0 % KUNNAN SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN LAUSUNTO ARAN AVUSTUSHAKEMUKSEEN Kunta Orivesi 562 Kuntakoodi Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus (ARA) edellyttää kunnan sosiaali- ja terveystoimen lausunnon hankkeesta

Lisätiedot

KOSKEN TL TEKNINEN LAUTAKUNTA

KOSKEN TL TEKNINEN LAUTAKUNTA Kokousaika Torstai 27. elokuuta 2015 kello 15.45 17.00 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet Kunnanvirasto Läsnä Poissa Jari Laurila pj x Esko Syrjälä j. x Kimmo Kupi j. x Pirjo

Lisätiedot

Lausunto Sastamalan perusturvakuntayhtymän palvelusopimuksesta vuodelle 2011

Lausunto Sastamalan perusturvakuntayhtymän palvelusopimuksesta vuodelle 2011 Sosiaali- ja terveyslautakunta 117 27.10.2010 Lausunto Sastamalan perusturvakuntayhtymän palvelusopimuksesta vuodelle 2011 720/00.01.00/2010 SOSLTK 117 Sastamalan kaupunginhallitus on pyytänyt sosiaali-

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 56. 56 Asuntotontin myynti TA-Asumisoikeus Oy:lle Kauklahdesta, korttelin 44058 tontti 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 56. 56 Asuntotontin myynti TA-Asumisoikeus Oy:lle Kauklahdesta, korttelin 44058 tontti 1 01.06.2015 Sivu 1 / 1 2561/02.07.00/2015 56 Asuntotontin myynti TA-Asumisoikeus Oy:lle Kauklahdesta, korttelin 44058 tontti 1 Valmistelijat / lisätiedot: Henry Laine, puh. 050 395 2151 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

YHALL Valmistelija: Kari Puumalainen p , Matti Kauppinen p

YHALL Valmistelija: Kari Puumalainen p , Matti Kauppinen p Yhtymähallitus 80 17.09.2014 Yhtymävaltuusto 18 17.12.2014 Yhtymähallitus 83 07.10.2015 Yhtymävaltuusto 14 27.10.2015 ASEVELIKATU 4:N PERUSKORJAUS- JA UUDISRAKENNUSHANKE YHALL 17.09.2014 80 Valmistelija:

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Yleisten rakennusten tontin vuokraaminen Bembölestä Suomen Hoivatilat Oy:lle, kortteli tontti 3

Espoon kaupunki Pöytäkirja Yleisten rakennusten tontin vuokraaminen Bembölestä Suomen Hoivatilat Oy:lle, kortteli tontti 3 04.11.2013 Sivu 1 / 1 4558/02.07.00/2013 111 Yleisten rakennusten tontin vuokraaminen Bembölestä Suomen Hoivatilat Oy:lle, kortteli 64015 tontti 3 Valmistelijat / lisätiedot: Juha Pulkkinen, puh. (09)

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 18/2014 1 (7) Kiinteistölautakunta Tila/1 02.10.2014

Helsingin kaupunki Esityslista 18/2014 1 (7) Kiinteistölautakunta Tila/1 02.10.2014 Helsingin kaupunki Esityslista 18/2014 1 (7) 1 Kiinteistölautakunnan esitys kaupunginhallitukselle varastotilan (Turvalaaksontie 1, Vantaa) vuokraamiseksi Suomen Pankilta HEL 2014-011125 T 10 01 04 Esitysehdotus

Lisätiedot

Yhtymähallitus 128 24.06.2015. Väistötilojen hankinta ja kilpailutus 324/02.08.03.01/2015. Yhall 24.06.2015 128. Yhall 12.5.2015

Yhtymähallitus 128 24.06.2015. Väistötilojen hankinta ja kilpailutus 324/02.08.03.01/2015. Yhall 24.06.2015 128. Yhall 12.5.2015 Yhtymähallitus 128 24.06.2015 Väistötilojen hankinta ja kilpailutus 324/02.08.03.01/2015 Yhall 24.06.2015 128 Yhall 12.5.2015 Valmistelija: hallintojohtaja Janne Niemeläinen, janne.niemelainen(at)ylasavonsote.fi,

Lisätiedot

Kunnanhallitus salainen 31 11.06.2013 Kunnanhallitus 195 18.06.2013. Tilintarkastuskertomus 2012

Kunnanhallitus salainen 31 11.06.2013 Kunnanhallitus 195 18.06.2013. Tilintarkastuskertomus 2012 salainen 31 11.06.2013 195 18.06.2013 Tilintarkastuskertomus 2012 Khsal 31 Tarkastuslautakunta 42 5.6.2013 ja kunnanjohtaja ovat laatineet vuoden 2012 tilinpäätöksen, joka sisältää toimintakertomuksen,

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 778/ /2017

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 778/ /2017 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2017 1 (1) 18 Asianro 778/10.00.02.01/2017 Tontin 297-33-46-3 (Kaivannonlahdenkatu 15) vuokraaminen / TA-Asumisoikeus Oy Kiinteistöjohtaja Jari Kyllönen Maaomaisuuden hallintapalvelujen

Lisätiedot

Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy:n ja Kyamk-Kiinteistöt Oy:n osakkeiden myynti Kouvolan kaupungille

Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy:n ja Kyamk-Kiinteistöt Oy:n osakkeiden myynti Kouvolan kaupungille Kunnanhallitus 94 17.03.2014 Kunnanhallitus 218 22.09.2014 Kunnanhallitus 283 17.11.2014 Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy:n ja Kyamk-Kiinteistöt Oy:n osakkeiden myynti Kouvolan kaupungille 201/02.03.05/2013

Lisätiedot

RAY:N INVESTOINTIAVUSTUSTEN PERIAATTEET

RAY:N INVESTOINTIAVUSTUSTEN PERIAATTEET Avustustoiminta RAY:N INVESTOINTIAVUSTUSTEN PERIAATTEET tarkentavia ohjeita hakijoille 1 2 Taitto: Grafiksi/Pauliina Sjöholm Julkaisija: RAY RAY:N INVESTOINTI AVUSTUSTEN PERIAATTEET - tarkentavia ohjeita

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 4031/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 4031/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2016 1 (1) Kaupunginhallitus 170 6.6.2016 42 Asianro 4031/02.05.05/2016 Varkauden Opiskelijakadun kiinteistön siirtäminen kuntayhtymästä Savoniaammattikorkeakoulu Oy:lle Päätöshistoria

Lisätiedot

Rautavaaran paloaseman suunnitelmien hyväksyttäminen ja rakentamispäätöksen valmistelu/rakentamispäätöksen hyväksyminen

Rautavaaran paloaseman suunnitelmien hyväksyttäminen ja rakentamispäätöksen valmistelu/rakentamispäätöksen hyväksyminen Tekninen lautakunta 75 18.11.2015 Kunnanhallitus 298 07.12.2015 Kunnanhallitus 175 29.06.2016 Rautavaaran paloaseman suunnitelmien hyväksyttäminen ja rakentamispäätöksen valmistelu/rakentamispäätöksen

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 58

Espoon kaupunki Pöytäkirja 58 01.06.2015 Sivu 1 / 1 5502/02.07.00/2014 58 Tontin ja maanalaisen alueen vuokraaminen Gumbölestä sekä tontin laajennuksen vuokraaminen Muuralasta Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymälle (HSY),

Lisätiedot

Tekninen lautakunta 214 24.06.2015 Kaupunginhallitus 280 06.07.2015. Länsialueen paloaseman rahoitus 99/10.03.02.01/2015

Tekninen lautakunta 214 24.06.2015 Kaupunginhallitus 280 06.07.2015. Länsialueen paloaseman rahoitus 99/10.03.02.01/2015 Tekninen lautakunta 214 24.06.2015 Kaupunginhallitus 280 06.07.2015 Länsialueen paloaseman rahoitus 99/10.03.02.01/2015 TEKLA 214 Valmistelija/lisätiedot: Tilakeskuksen johtaja vs. Pekka Oksman, puh. 040

Lisätiedot

Asukasvalintojen valvontatapa arava- ja korkotukivuokra-asunnoissa

Asukasvalintojen valvontatapa arava- ja korkotukivuokra-asunnoissa Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 911/10.04.02/2014 359 Asukasvalintojen valvontatapa arava- ja korkotukivuokra-asunnoissa Suunnittelupäällikkö Marja-Riitta Pulkkinen: Yleistä Asumisen rahoitus-

Lisätiedot

Väestörakenteen muutoksen aiheuttamat tarpeet

Väestörakenteen muutoksen aiheuttamat tarpeet Väestön ikääntyminen, palvelut ja tarvittavat investoinnit Kansalainen, kuntalainen, asiakas Vanhusten määrä lisääntyy räjähdysmäisesti, eräissä kunnissa yli 64 vuotiaiden määrä kasvaa vuoden 2015 loppuun

Lisätiedot

Palveluasumisen tarve ja kehittäminen

Palveluasumisen tarve ja kehittäminen Palveluasumisen tarve ja kehittäminen Iisalmi 20.11.2014 Raija Hynynen Rakennetun ympäristön osasto Raija.Hynynen@ymparisto.fi Ikääntyneiden asumisen kehittämisohjelma 2013-2017 Ikääntyneiden asumisen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 19/2011 1 (5) Sosiaalilautakunta Sosj/10 13.12.2011

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 19/2011 1 (5) Sosiaalilautakunta Sosj/10 13.12.2011 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 19/2011 1 (5) 409 Jätkäsaaren vaikeavammaisten asuntoryhmän, Suezinkatu 3, hankesuunnitelman hyväksyminen HEL 2011-008163 T 10 06 00 Päätös päätti hyväksyä osoitteeseen Suezinkatu

Lisätiedot

JAKOBSTADS SKYTTEFÖRENING R.F: LAUNISAAREN AMPUMARATA-ALUE. Kh Jakobstads skytteförening r.f:n kirje 19.6.

JAKOBSTADS SKYTTEFÖRENING R.F: LAUNISAAREN AMPUMARATA-ALUE. Kh Jakobstads skytteförening r.f:n kirje 19.6. JAKOBSTADS SKYTTEFÖRENING R.F: LAUNISAAREN AMPUMARATA-ALUE Kh 25.6.2012 306 Jakobstads skytteförening r.f:n kirje 19.6.2012: Liite 306 Jakobstads skytteförening r.f. anoo, että kaupunginhallitus valitsee

Lisätiedot

PALVELUASUMINEN PALVELUASUMINEN 1 (5) Kemin kaupunki tuottaa palveluasumista itse, ostopalveluna sekä palvelusetelillä.

PALVELUASUMINEN PALVELUASUMINEN 1 (5) Kemin kaupunki tuottaa palveluasumista itse, ostopalveluna sekä palvelusetelillä. 1 (5) Päivitetty 3/2017 Kemin kaupunki tuottaa palveluasumista itse, ostopalveluna sekä palvelusetelillä. Palveluasumiseen haetaan hakemuksella. Hakemuksia saa - Keskustan palvelukeskuksesta os. Sauvosaarenkatu

Lisätiedot