Toimintasuunnitelma Toimintasuunnitelma 2016

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Toimintasuunnitelma Toimintasuunnitelma 2016"

Transkriptio

1 Toimintasuunnitelma Toimintasuunnitelma 2016

2 2 Sisällys Sisällys 1 SISÄLLYS... 2 TOIMINTASUUNNITELMA YLEISTÄ Valiokunnat, työ- ja teemaryhmät Vuoden 2016 teema VASTUULLINEN YHTEISKUNTATOIMIJA, YHTEISKUNTAVALIOKUNTA Kasvun edellytysten luominen Toimivien markkinoiden mahdollistaminen Yrittäjänäkökulma päätöksentekoon VAHVIN TALOUSELÄMÄN VERKOSTO, VERKOSTOVALIOKUNTA Luotettava yhteistyökumppani Tunnetuin yrittäjyyden edistäjä Sitoutuneet luottamushenkilöt ja toimiva asiantuntijaverkosto JÄSENYRITTÄJÄN TUKI, JÄRJESTÖVALIOKUNTA Laadukkaat jäsenpalvelut Yrittäjien osaamisen ja hyvinvoinnin edistäjä Paikallisyhdistysten toiminnan tuki TUKITOIMINNOT BUDJETTI LIITTEET... 11

3 Toimintasuunnitelma Toimintasuunnitelma YLEISTÄ Savon Yrittäjät ry:n 84. toimintavuosi tulee olemaan vaikea. Yritysten taloudellinen tilanne ei todennäköisesti Suomessa, eikä erityisesti Pohjois- Savossa tule olemaan helppo. Kasvu saattaa teollisuudessa käynnistyä jo vuoden lopulla, mutta paljon on asioita, joiden tulee edellisestä vuodesta muuttua, ennen kuin niin tapahtuu. Vuoden 2015 lopulla kolmen porvaripuolueen hallitus aloitti ankarat toimet yritysten kilpailukyvyn parantamiseksi ja julkishallinnon velkaantumisen pysäyttämiseksi. Työväen edunvalvontajärjestöt näyttävät kuitenkin pitävän kynsi ja hampain kiinni ns. saavutetusta eduista. Pelättävissä on siis ainakin alkuvuodesta lakkoja ja muita työmarkkinahäiriöitä. Suuressa kuvassa järjestömme yhteiskuntavaikuttamisen ytimessä tulee olemaan paikallisen sopimisen laajentaminen ja vapauttaminen. Myös työn turhan sääntelyn karsimiseksi on jatkuttava aktiivisena. Savon Yrittäjät Yrittäjien aluejärjestönä muodostaa järjestömme selkärangan, joka toisaalta on paikallisyhdistysten tukiorganisaatio, mutta samalla valatakunnallisen keskusjärjestön aktiivinen osa ja alueellinen vaikuttaja (esim. kansanedustajien) kautta valtakunnallisesti. Olemme tulleet tilanteeseen, jossa järjestön rakenteeseen on aika tehdä toiminnallisia, joustavuutta ja dynaamisuutta lisääviä uudistuksia. Näistä ensimmäinen askel oli, kun Savon Yrittäjien hallitus hyväksyi järjestöllemme uuden strategia vuosille Vuosi 2016 tulee olemaan strategiassa päätettyjen suuntaviivojen mukaisen työskentelyn ensimmäinen kokonainen toimintavuosi. 1.1 Valiokunnat, työ- ja teemaryhmät Strategiaan nyt hyväksytyt painopisteet linjaavat tätä muutosta. Hallituksen valmistelevana elimenä toimii edelleen työvaliokunta (puheenjohtaja, varapuheenjohtajat, 6 jäsentä ja sihteeri toimitusjohtaja) ja luottamushenkilövalintoja valmistelee vaalivaliokunta (puheenjohtaja, 4 jäsentä ja sihteerinä toimitusjohtaja). Vuoden alusta toiminnallisia valiokuntia ja työryhmiä on entisen lähes kymmenen sijaan kolme. Valiokunnat ovat strategisten päätavoitteiden mukaiset yhteiskuntavaliokunta, verkostovaliokunta ja järjestövaliokunta. Kukin valiokunta koostuu puheenjohtajasta ja 6 jäsenestä. Valiokunnat perustavat tarpeen mukaan työryhmiä ja kutsuvat koolle teemaryhmiä. Työryhmät muodostuvat valiokunnan erikseen kutakin tarvetta varten nimetyistä henkilöistä. Teemaryhmissä osallistumisoikeus on joko kaikilla jäsenillämme tai valiokunnan rajauksen mukaan esimerkiksi jonkin alan jäsenyrityksillä (esimerkiksi sosiaali- ja terveysala).

4 4 Toimintasuunnitelma 2016 Tukitoiminnoissa taloushallinto, henkilöstöhallinto ja taloudesta vastuussa oleva toimitusjohtaja muodostavat rakenteen, jota puheenjohtaja johtaa ja tilintarkastaja valvoo. Tiedottaminen ja paikallisyhdistysten toiminnan tukeminen ovat korostetusti aluejärjestön kehittämistyön ytiminä. Strategian jalkauttamiseksi otamme käyttöön Suomen yrittäjien laatujärjestelmän mukaiset painopistekohtaiset palvelukuvauskortit. Palvelukuvauskorteilta ilmenee kunkin painopisteen kehitystarpeet ja määrälliset tavoitteet. 1.2 Vuoden 2016 teema Yrittäjien osaaminen ja hyvinvointi on vuoden 2016 teema, joka näkyy toiminnassamme kaikissa valiokunnissa läpileikkaavasti: Kasvun edellytykset Jäsenpalvelut Yritys oppii ja menestyy-hanke Elinvoimaa organisaatioon hanke Asiantuntijuus yrittäjyyteen 2. VASTUULLINEN YHTEISKUNTATOIMIJA, YHTEISKUNTAVALIOKUNTA Pasi Pitkänen, valmistelusta vastuullinen varapuheenjohtaja 2.1 Kasvun edellytysten luominen Yritystoiminnan edellytykset Yritysneuvontapalvelut Seuraamme ja puutumme vapaata kilpailua maakunnassamme vääristäviin epäkohtiin. Kilpailuasiamiestoiminnan rahoituksen avulla pidämme huolta jäsenyritystemme hankintaosaamisesta sekä hankinta-asiamiespalvelusta. Jatkamme hyväksi havaittua neuvontaklinikkatoimintaa. Rakennamme alueellisiin jäsenetuihin laki- ja verotusneuvontaosion. Pidämme esillä valtakunnallista Suomen Yrittäjien jäsenetuihin kuuluvaa neuvontapuhelinpalvelua. Rahoitusmarkkinoiden toiminta Järjestämme tarpeen mukaan pk-yrittäjille soveltuvien rahoituspalveluiden tiedotustilaisuuksia eri puolilla maakuntaa. Tilaisuuksissa esitellään sekä julkisia tuki- ja luototuspalveluita, että myös pankkisektorin palveluita. Yhteistyö muiden elinkeinoelämän järjestöjen kanssa Jatkamme avointa yhteistyötä Kuopion seudun kauppakamarin kanssa, Pohjois-Savon MTK:n, Teknologiateollisuuden ja Rakennusteollisuuden kanssa. Pidämme yllä keskusteluyhteyttä myös työntekijäjärjestöihin, kuten SAK, Akava ja STTK.

5 Toimintasuunnitelma Sujuvat omistajanvaihdokset Savossa Jatkamme vuonna 2015 alkanutta hanketta, jonka tavoite on tehdä malli sekä pilotoida Pohjois-Savon alueen yrittäjien ja yritysneuvojien sekä taloushallinnon ammattilaisten valmiuksien koulutus yritysten parantamiseksi omistusjärjestelyiden valmistelussa ja toteuttamisessa. Samalla hankkeessa luodaan turvaverkkoa heikossa tilanteessa oleville yrittäjille. Mallin pohjalta koulutetaan ko. kohderyhmiä hankkeen aikana ja hankehenkilöstön sekä elinkeinoja tukevan henkilöstön voimin autetaan yrityksiä selviytymään pitkittyneen taantuman yli. 2.2 Toimivien markkinoiden mahdollistaminen Turha sääntely Keräämme yrittäjiltä palautetta ja mielipiteitä suoraan kansanedustajillemme. Nimikkoyrittäjätoiminta osaltaan on edesauttamassa asiaa. Kuntien liikelaitokset, yhtiöt ja säätiöt Kuntien liikelaitosten, yhtiöiden ja säätiöiden toiminnan aiheuttamat markkinahäiriöt ovat jatkuvasti seurannassamme. Seuraamme Pohjois-Savon kuntien tilannetta yhtiöittämisasiassa. Muistutamme kuntia tarvittaessa omistajanohjauksen tärkeydestä. Tuomme esille epäterveen kilpailun tapauksia. Yhteiskunnalliset rakenneuudistukset Tehtävämme on valvoa yrittäjien etua rakenneuudistusten yhteydessä ja niiden jälkeen. Olemme mukana sote-uudistuksen toteutuksen suunnittelussa Pohjois-Savossa osallistuen PoSoTe toimintaan. PoSoTe-työskentelyn tavoitteena on saada Pohjois-Savoon monituottajamalli ja palvelusetelit nykyhetkeen verrattuna laajemmin käyttöön. Seuraamme kuntarakennetta ja kuntaliitostilanteita Pohjois-Savossa. Liitostilanteissa keskitymme erityisesti uuden kunnan hankintamenettelyihin. 2.3 Yrittäjänäkökulma päätöksentekoon Yritysvaikutusten arviointi Tavoitteenamme on saada yritysvaikutusten arviointi käyttöön jokaisessa Pohjois-Savon kunnassa ja kaupungissa. Yrittäjämyönteisyys kunnallisissa toimintatavoissa ja päätöksissä Kunnat ja yrittäjät arvioivat oman kuntansa yrittäjämyönteisyyttä tekemämme arviointilomakkeen avulla. Palkitsemme vuoden yrittäjäystävällisimmän kunnan tammikuussa yhteistyössä Pohjois-Savon liiton kanssa.

6 6 Toimintasuunnitelma 2016 Yrittäjävaltuutetut Kunta kumppanina Kannustamme ja aktivoimme yrittäjävaltuutettuja kunnallisessa päätöksen teossa. Yrittäjävaltuutettuja tiedotetaan valmisteilla olevista Pohjois-Savossa esillä olevista yrittäjyyteen vaikuttavista asioista mm. PoSoTe. Kannustamme kuntien päättäjiä ja viranhaltijoita osallistumaan Kunnallisjohdon seminaariin. Käymme paikallisyhdistysten ja kuntien kanssa Elpo-kyselyn tulokset läpi kuntakohtaisesti. Välitämme kunnille tarvittavaa tietoa mm. palveluseteistä ja yritysvaikutusten arvioinnista sekä muista asioista, jotka koskevat yrittäjien toimintaedellytyksiä kunnissa. Kansanedustajayhteistyö ja tuki päättäjille Aktiivinen nimikkoyrittäjätoiminta tukee alueemme kansanedustajien työtä. Järjestämme ja olemme mukana järjestämässä kansanedustaja-nimikkoyrittäjäpareille yhteisiä tilaisuuksia niin alueellisesti kuin valtakunnallisestikin. Alueellisia tilaisuuksia on toimintavuoden aikana vähintään kaksi. Järjestämme itse ja osallistumme järjestelyihin valtakunnallisen Kunnallisjohdon seminaarin, maakunnallisen kuntaseminaarin sekä seudullisten ja kunnallisten päättäjille suunnattujen tilaisuuksien osalta. Keväällä 2017 pidettävät kuntavaalit näkyvät päättäjille suunnatussa toiminnassamme ja viestinnässämme jo vuonna Jatkamme kaikkien eduskuntapuolueiden kanssa tehtävää yhteistoimintaa, esimerkiksi järjestämällä puolueiden toimihenkilöille keskustelutilaisuuksia. 3. VAHVIN TALOUSELÄMÄN VERKOSTO, VERKOSTOVALIOKUNTA Riitta Asikainen, valmistelusta vastuullinen varapuheenjohtaja 3.1 Luotettava yhteistyökumppani Luotettavuus Arvojemme mukaisesti olemme kaikkiin suuntiin luotettava toimija tai yhteistyökumppani. Lupaamme vain sen, minkä voimme toteuttaa ja emme lupaa mitään, mitä emme usko voivamme pitää. Huolehdimme myös siitä, että yhteistyökumppanimme saavat kaiken sen hyödyn, jonka sopimuksessa lupaamme.

7 Toimintasuunnitelma SY:n materiaalin hyödyntäminen Hyödynnämme alueellisesti Suomen Yrittäjien tuottamia tiedotteita ja viestintämateriaalia sekä pidämme oman viestintä- ja markkinointimateriaalin Yrittäjien graafisen ohjeen mukaisena. Yhteistyö kehittämisyhtiöiden kanssa Kumppanuusviestintä Jäsenyrityksen hyöty Teemme aktiivista yhteistyötä maakuntamme kehittämisyhtiöiden kanssa. Tällaisia ovat muun muassa Navitas kehitys Oy, Kehitysyhtiö SavoGrow Oy, Kuopion yrityspalvelut ja Iisalmen kaupungin elinvoimapalvelut. Pidämme tiivistä yhteyttä alueemme uusyrityskeskuksiin. Kuopionseudun Uusyrityskeskus ja Wäläkky ry toimivat jäsenhankkijoinamme uusien perustettavien yritysten suuntaan. Viestimme laadukkaasti sopimuksen mukaisesti jäsenetu- ja markkinointiyhteistyökumppanuuksien käytännöllistä ja rahanarvoisista eduista, jotka hyödyntävät suoraan jäsenyritystemme liiketoimintaa. Muistamme kaikessa toiminnassamme, että siitä tulee olla välitöntä tai välillistä hyötyä jäsenyrittäjällemme. 3.2 Tunnetuin yrittäjyyden edistäjä Ajan hermolla oleva viestintä Kaikessa viestinnässä kiinnitämme huomiota informaation hyödyllisyyteen ja käytettävyyteen. Monipuolisen viestinnän avulla kerromme jäsenistöllemme yhteiskuntavaikuttamisen tavoitteista ja tuloksista sekä yritystoiminnassa tapahtumista muutoksista. Lisäksi tarjoamme arjen vastapainoksi keveämpää, mutta yrittäjähenkistä luettavaa - vertaistukea. Pidämme alueelliset mediat tietoisina järjestön tavoitteista, koulutuksista ja tapahtumista säännöllisesti. Lähetämme omissa medioissa julkaistavat tiedotteet, kannanotot ja muut uutiset tiedotusvälineille. Yhteiskunnallisen vaikuttamisen asioista teemme lyhyitä ja helppokäyttöisiä aineistoja paikallisyhdistysten käyttöön. Savon Yrittäjien puheenjohtaja ja toimitusjohtaja pitävät tiivistä yhteyttä tiedotusvälineisiin. Viestintätuotteinamme ovat sähköiset uutiskirjeet, Yrittäjäinfo, Savon Yrittäjälehti, verkkosivut, blogit ja sosiaalinen media.

8 8 Toimintasuunnitelma 2016 Henkilökunnan innostus ja osaaminen Kaikki Savon Yrittäjien toimihenkilöt osallistuvat Suomen Yrittäjien toimihenkilöpäiville elokuussa. Kannustamme henkilöstöä osallistumaan ammattitaitoaan kohottaviin koulutuksiin. Pidämme yllä henkilökuntamme osaamista ja tietotaitoa yhteiskunnallisissa, erityisesti yhteiskuntavaikuttamiseen tarvittavissa asioissa. Jäsenhankinta ja jäsenpysyvyys Opiskelijajäsenyys Asiantuntijuus Jäsenhankinta tapahtuu pääosin puhelinhankintana, joka on ulkoistettu palveluja tarjoavalle tehokkaalle ja kokonaistaloudellisesti edulliselle toimijalle. Teemme jäsenhankintayhteistyötä myös alueen uusyrityskeskusten kanssa. Jatkamme jäsenhankintayhteistyötä Fennian kanssa. Jäsenpysyvyyteen kiinnitetään erityistä huomiota ja maksumuistutetuille tai maksamattomana poistetuille jäsenille suunnitellaan ja toteutetaan erityistoimia. Tuemme paikallisyhdistyksiä jäsenpysyvyyden parantamistoimissa. Teemme aktiivista yhteistyötä oppilaitosten ja eri organisaatioiden kanssa ja etenkin nuorten yrittäjien NYV toimesta. NYV on aktiivisesti esillä tuoden esiin aitoja yrittäjätarinoita mm. opiskelijoille suunnatuissa tilaisuuksissa sekä mm. NYV blogissa. Opiskelijajäsenyyttä tuomme esille ja yritystä perustaville nuorille tarjotaan vertaistukea mm. NYV After Wörkseillä. Toimimme luotettavana yhteistyökumppanina yrittäjyysasiantuntijan roolissa yhteiskunnan eri aloilla (oppilaitokset, kunnat, Ely ja Pohjois-Savon liitto jne.). Pyrimme linjaamaan kumppanuuttamme ja yhteistyötämme jäsenyrittäjän hyödyn näkökulmasta. Pk-yritysbarometrin hyödyntäminen Järjestämme alueellisen lehdistötapaamisen sekä keväällä, että syksyllä pkyritysbarometrin julkaisun tiedottamiseksi alueellamme. Pääpaino tilaisuudessa on oman maakuntamme sekä seutukuntien tulosten läpikäynnissä. Hyödynnämme pkbarometrin tietopohjaa läpi vuoden erilaisissa tilaisuuksissa ja tiedotteissamme. Tuomme yrittäjyyttä esille yrittäjäesimerkkien kautta. 3.3 Sitoutuneet luottamushenkilöt ja toimiva asiantuntijaverkosto Toimiston apu luottamushenkilöille Toimiston henkilökunta on luottamushenkilöiden tukena kaikissa yhdistystoimintaan liittyvissä asioissa mm. kuntavaikuttamisessa, viestinnässä ja tilaisuuksien järjestämisessä. Henkilökunta on myös aktiivisesti yhteydessä luottamushenkilöihin ja kertovat tuesta, jota kukin tarjoaa. Tarvittaessa henkilökunta voi myös itse kouluttaa luottamushenkilöitä. Koulutuksissa voidaan hyödyntää hankkeita sekä yhteistyökumppaneiden tarjoamia sisältöjä luottamushenkilöiden lisäksi mm. yrityskummeille.

9 Toimintasuunnitelma Luottamushenkilöt vaikuttavat toimintaan Uusi rakenne mahdollistaa entistä laajemman mahdollisuuden vaikuttaa toimintaan ja rakenne on joustava ja mm. teemaryhmät ovat nopeasti koottavissa ajankohtaisten asioiden ympärille jäsenistöstä. Asiantuntijaryhmät voivat tarvittaessa laatia erillisstrategioita esim. NYV. Nuorten Yrittäjien toimintaa tuemme NYV asiantuntijaryhmän toimesta, joka ideoi toimintaa nuorten yrittäjien tarpeisiin ja tuo esiin nuoria yrittäjiä koskevia asioita mm. kannanottojen muodossa. Uudenlaisia koulutustapoja Koulutuksissa pyrimme huomioimaan uuden teknologian käyttöä siten, että osallistuminen ei aina tarkoita läsnäoloa koulutuspaikalla, vaan yrittäjä voi osallistua koulutukseen omalla koneellaan. Kehitämme ja testaamme uudenmuotoisia koulutustapoja mm. Yritys oppii ja menestyy koulutushankkeessa. 4. JÄSENYRITTÄJÄN TUKI, JÄRJESTÖVALIOKUNTA Kirsi Niva, valmistelusta vastuullinen varapuheenjohtaja 4.1 Laadukkaat jäsenpalvelut Alueelliset jäsenedut Rakennamme (jatkaen 2015 alkanutta toimintaa) alueellisia jäsenetuja, palautteen ja tarpeen mukaisesti. Varmistamme ja seuraamme jatkuvasti jäsenetujen sopivuutta ja laadukkuutta jäsenyrittäjällemme. Valtakunnalliset jäsenpalvelut ja edut Pidämme viestinnässämme esillä valtakunnallisia jäsenetuja ja palveluita, jotta jäsenyrittäjämme saavat niistä maksimaalisen hyödyn. 4.2 Yrittäjien osaamisen ja hyvinvoinnin edistäjä Yrittäjäkoulutukset Yrityskummitoiminta Teemme yhteistyötä koulutuksiin liittyen eri organisaatioiden kanssa ja näihin koulutuksiin voivat osallistua myös kuntien edustajat, kun sisältö tukee sekä yrittäjiä että kuntien edustajia. Paikallisyhdistyksien omissa koulutuksissa voidaan myös huomioida yhteistyö kunnan kanssa. Aluejärjestö järjestää myös aktiivisesti koulutuksia yrittäjiltä nousevien tarpeiden mukaisesti. Toimimme Suomen Yrityskummit ry:n aluetoimistona laatimamme sopimuksen mukaisesti. Nimitämme vuosittain toimintaan aluekummin (sopimuksessa aluekoordinaattori) ja hänelle varahenkilön.

10 10 Toimintasuunnitelma 2016 Yhteistyökumppaneidemme osaamisen ja hyvinvoinnin edistämisen tilaisuudet Pyrimme vaikuttamaan laadukkaaseen sisältöön myös näiden tilaisuuksien osalta ja pyrimme välttämään aktiivisella tiedotuksella päällekkäisyyksiä eri tilaisuuksien osalta. Yhteistyö seudullisten- ja kunnallisten yrityspalveluiden kanssa Hanketoiminta Olemme ajan tasalla ja seuraamme aktiivisesti seudullisten- ja kunnallisten yrityspalveluiden toimintaa sekä heidän toteuttamiaan hankkeita ja palveluja, jotta osaamme ohjata yrittäjiä myös heidän tuottamiin palveluihin. Toteutamme hanketoimintaa, joka selkeästi hyödyttää yrittäjiä mm. SOS-hanke sekä Yritys oppii ja menestyy -koulutushanke. Olemme mukana hankkeissa, joiden sisältöön voimme vahvasti vaikuttaa jo niiden valmisteluvaiheessa ja jotka tukevat yrittäjyyttä ja yrittäjiä. ELVO-hankkeen kanssa tehtävä yhteistyö jatkuu yrittäjien hyvinvointiin liittyen vuonna Tämän lisäksi on tärkeää hahmottaa Pohjois-Savon alueella toimivat hankkeet, jotta osaamme ohjata yrittäjiä tarvittaessa näiden hankkeiden piiriin. 4.3 Paikallisyhdistysten toiminnan tuki Sitoutuneet paikallisyhdistykset Kuntavaikuttamisen tuki Arvioinnit ja kyselyt Paikallisyhdistykset ja heidän jäsenensä ovat kolmeportaisen järjestömme sydän. Vierailemme py:n kokouksissa heidän pyynnöstään sekä annamme asiantuntevaa apua paikallisyhdistysten tarvitsemissa asioissa. Sitoutuneiden paikallisyhdistysten luottamushenkilöiden ja toimiston henkilökunnan vuorovaikutteisuus tukee järjestön strategian toteutumista. Osallistumme paikallisyhdistyksen kanssa heidän pyynnöstään paikallisiin kuntajohdon tapaamisiin. Tuemme paikallisyhdistyksiä tuottamalla heille tarvittavaa materiaalia, selvittämällä asioiden taustoja ja järjestämällä esimerkiksi hankintoihin, palveluseteihin tms. liittyviä tilaisuuksia yhdessä eri toimijoiden kanssa. Suomen ja Savon Yrittäjien teettämät kyselyt ja arvioinnit ovat tärkeässä roolissa toimintamme kehittämisessä. Kannustamme paikallisyhdistyksiä Elpo-kyselyyn vastaamisessa. Saadut vastaukset käydään kunnittain läpi kunnittain. Tavoite on saada vastauksia kaikkien kuntien (19 kpl) alueen yrittäjiltä. Paikallisyhdistysarvioinnissa pyrimme saamaan yli 20 paikallisyhdistyksen vastaukset. Toteutamme paikallisyhdistysten jäsenkyselyitä pyynnöstä.

11 Toimintasuunnitelma Järjestökoulutus Y-Luotsi Ideoimme luottamushenkilöille suunnattua Y-Luotsia yhdessä luottamushenkilöiden kanssa ja tapahtuman ympärille voidaan tarvittaessa perustaa teemaryhmä. Suomen Yrittäjien materiaalin hyödyntäminen 5. TUKITOIMINNOT 6. BUDJETTI 7. LIITTEET Hyödynnämme Suomen Yrittäjien materiaalia sekä olemme mukana sen kehittämisessä mm. Sylvin osalta. Osallistumme tarvittaessa Suomen Yrittäjien kuntavaalikampanjan suunnitteluun. Yhdistyksen taloushallinto sekä henkilöstöhallinta hoidetaan täysin sähköistetyllä pilvipalvelulla. Palvelussa on myös hallinnollinen arkistointi (hallituksen pöytäkirjat, taloushallinnon arkistointi, vakuutuskirjat ja merkittävät sopimukset). Henkilöstöhallinnossa käytämme ulkoistettua palkanlaskentapalvelua, matkalaskutus toteutetaan sähköistettynä pilvipalveluna. Henkilöstön johtaminen on toimitusjohtajan ensisijainen tehtävä, raportointi hallitukselle. Talousarvio 2016 liitteenä Toimintakalenteri 2016 liitteenä

12 Julkaisija: Savon Yrittäjät Asemakatu 22-24, 4 krs., KUOPIO puhelin (017) savo@yrittajat.fi Y-tunnus

Savon Yrittäjät: Strategia 2015-2020. Strategiaryhmän esitys 22.4.2015

Savon Yrittäjät: Strategia 2015-2020. Strategiaryhmän esitys 22.4.2015 Savon Yrittäjät: Strategia 2015-2020 Strategiaryhmän esitys 22.4.2015 1 Savon Yrittäjien johtamisjärjestelmä Strategia 1/2015 Laatujärjestelmä ERILLIS- STRATEGIAT Päästrategiaa täydentävät. Esimerkiksi

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma Toimintasuunnitelma 2017

Toimintasuunnitelma Toimintasuunnitelma 2017 Toimintasuunnitelma 2017 1 Toimintasuunnitelma 2017 2 Sisällys Sisällys TOIMINTASUUNNITELMA 2017... 1 SISÄLLYS... 2 TOIMINTASUUNNITELMA 2017... 3 1. YLEISTÄ... 3 1.1 Paikallinen sopiminen... 3 1.2 Kunta-

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2019 Savon Yrittäjät

Toimintasuunnitelma 2019 Savon Yrittäjät Toimintasuunnitelma 2019 Savon Yrittäjät Toimintasuunnitelma 2019 Savon Yrittäjät 1 Sisällys Toimintasuunnitelma 2019... 2 1. YLEISTÄ... 2 2. VASTUULLINEN YHTEISKUNTATOIMIJA... 3 2.1 Toimivien markkinoiden

Lisätiedot

POHJOIS-POHJANMAAN YRITTÄJÄT TOIMINTASUUNNITELMA 2017

POHJOIS-POHJANMAAN YRITTÄJÄT TOIMINTASUUNNITELMA 2017 POHJOIS-POHJANMAAN YRITTÄJÄT TOIMINTASUUNNITELMA 2017 Julkaisija: Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjät Isokatu 4, 90100 Oulu puhelin 010 322 1980 ppy@yrittajat.fi www.ppy.fi SISÄLLYS POHJOIS-POHJANMAAN YRITTÄJÄT

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma. Hämeen Yrittäjät ry.

Toimintasuunnitelma. Hämeen Yrittäjät ry. Toimintasuunnitelma 2019 Hämeen Yrittäjät ry. Hämeen Yrittäjät TOIMINTASUUNNITELMA 2019 Vaikuttaa Verkostoi Vahvistaa 13.9.2018 Toimintasuunnitelma 2019 2 1 Yhteinen matka Parannamme yrittäjien asemaa

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2017

Toimintasuunnitelma 2017 Toimintasuunnitelma 2017 Arvot ja Teema 2017 Uudistuva Pori Rohkea Pori Rohkea Yrittäjä Kiinnostavat uudet ajatukset ja kokeilut tarjoavat mahdollisuuksia monipuolistaa yritysten liiketoimintaa, rakentaa

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2010

Toimintasuunnitelma vuodelle 2010 Toimintasuunnitelma vuodelle 2010 1. Toiminnan tarkoitus Kuopion Yrittäjät ry toimii valtakunnallisen yrittäjäjärjestön paikallisena edunvalvojana Kuopiossa. Kuopion Yrittäjät tekee työtä pienten ja keskisuurten

Lisätiedot

Kuopion Yrittäjien strategia

Kuopion Yrittäjien strategia Kuopion Yrittäjien strategia 2018-2020 ARVOT Ohjaavat päätöksen tekoa Rohkeus Luotettavuus Uusiutumiskyky TOIMINNAN TARKOITUS, MISSIO Miksi olemme olemassa? Pidämme yritysten puolta ja yrittäjistä huolta

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2018 MENESTYVÄ PORI YRITYS MENESTYVÄ KAUPUNKI

Toimintasuunnitelma 2018 MENESTYVÄ PORI YRITYS MENESTYVÄ KAUPUNKI Toimintasuunnitelma 2018 Arvot ja Teema 2018 Rohkea Pori Rohkea Yrittäjä Uudistuva Pori Uudistuva Yrittäjä Painopisteet 2018 Verkostoituminen yritysten välillä näkyy kannattavuudessa, ja auttaa yrityksiä

Lisätiedot

POHJOIS-POHJANMAAN YRITTÄJIEN STRATEGIA AIDOSTI YRITTÄJÄN ARJESSA

POHJOIS-POHJANMAAN YRITTÄJIEN STRATEGIA AIDOSTI YRITTÄJÄN ARJESSA POHJOIS-POHJANMAAN YRITTÄJIEN STRATEGIA 2016-2020 AIDOSTI YRITTÄJÄN ARJESSA 1 SISÄLLYSLUETTELO 1. Strategian lähtökohdat 3 1.1 Sääntöjen mukainen toiminnan tarkoitus... 3 1.2. Toiminta-ajatus... 3 1.3

Lisätiedot

Seinäjoen Yrittäjät ry. Strategiset linjaukset 2015 2020

Seinäjoen Yrittäjät ry. Strategiset linjaukset 2015 2020 1 Seinäjoen Yrittäjät ry Strategiset linjaukset 2015 2020 2 Strategia 2015-2020 MISSIO = Perustehtävä Jäsenistöä tukeva Vahva paikallinen vaikuttaja Jäsenyritysten suunnitelmallinen ja johdonmukainen toimintaedellytysten

Lisätiedot

Lapin Yrittäjät. Toimintasuunnitelma 2019

Lapin Yrittäjät. Toimintasuunnitelma 2019 Lapin Yrittäjät Toimintasuunnitelma 2019 1 ARVOT Mihin toimintamme perustuu? Rohkeus 2 Luotettavuus Uusiutuminen Tehtäväalueet mitä teemme? VAIKUTTAA VERKOSTOI VAHVISTAA V I E S T I I 3 Vaikuttaa q Resurssien

Lisätiedot

STRATEGIA 2015 2017. Arvot: vapaus, vastuu ja luovuus. Rohkeus ja luotettavuus yhteiskuntavaikuttamisessa.

STRATEGIA 2015 2017. Arvot: vapaus, vastuu ja luovuus. Rohkeus ja luotettavuus yhteiskuntavaikuttamisessa. 1 (6) STRATEGIA 2015 2017 Kuopion yrittäjien arvot, missio ja visio Arvot: vapaus, vastuu ja luovuus. Rohkeus ja luotettavuus yhteiskuntavaikuttamisessa. Vapaus: oikeus ja vapaus yrittää ja tehdä työtä

Lisätiedot

Mediakasvatusseuran strategia

Mediakasvatusseuran strategia Mediakasvatusseuran strategia 2016-2020 Tausta Mediakasvatusseura ry, Sällskapet för Mediefostran rf, on vuonna 2005 perustettu valtakunnallinen, kaksikielinen mediakasvatuksen asiantuntijajärjestö. Seura

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA Keski-Pohjanmaan Yrittäjät

TOIMINTASUUNNITELMA Keski-Pohjanmaan Yrittäjät TOIMINTASUUNNITELMA 2018 1 TOIMINTA-AJATUS JA TEHTÄVÄ Toiminta-ajatus: toimii Suomen Yrittäjät ry:n virallisena aluejärjestönä Tehtävä: Jäsenyritysten kilpailukyvyn ja menestymisedellytysten ylläpitäminen

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2018

Toimintasuunnitelma 2018 Toimintasuunnitelma 2018 Sisällys 1. Yhdistyksen toiminnan tarkoitus ja visio tulevasta toiminnasta... 2 2. Tulevan toimikauden haasteet ja mahdollisuudet... 2 3. Yhdistyksen toiminnan painopisteet vuonna

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2017

Toimintasuunnitelma 2017 Toimintasuunnitelma 2017 1 Toimintasuunnitelma 2017 Jyväskylän Yrittäjät 2 Toimintasuunnitelma 2017 SISÄLLYS TOIMINTASUUNNITELMA 2017... 3 1. JYVÄSKYLÄN YRITTÄJIEN ARVOPOHJA... 3 1.1 Arvot... 3 1.2 Missio...

Lisätiedot

Rakennamme menestystä - onnistumme yhdessä

Rakennamme menestystä - onnistumme yhdessä Rakennamme menestystä - onnistumme yhdessä Turun kauppakamarin strategia 18.11.2016, Minna Arve Varsinais-Suomi 2030 Paras paikka menestyä. Paras paikka onnistua. Paikka olla onnellinen. MENESTYS ONNISTUMINEN

Lisätiedot

Yhteinen tavoitteemme on: Elinvoimainen Kemijärvi on hyvä paikka yrittää TOIMINNAN SUUNNITTELU 2018

Yhteinen tavoitteemme on: Elinvoimainen Kemijärvi on hyvä paikka yrittää TOIMINNAN SUUNNITTELU 2018 Yhteinen tavoitteemme on: Elinvoimainen Kemijärvi on hyvä paikka yrittää TOIMINNAN SUUNNITTELU 2018 Kemijärven Yrittäjät ry VISIO Kemijärven Yrittäjät ry tavoittelee vahvaa tulevaisuutta hoitamalla rakentavalla

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA Keski-Pohjanmaan Yrittäjät

TOIMINTASUUNNITELMA Keski-Pohjanmaan Yrittäjät TOIMINTASUUNNITELMA 2016 1 Toiminta-ajatus ja tehtävä Toiminta-ajatus: toimii Suomen Yrittäjät ry:n virallisena aluejärjestönä Tehtävä: Jäsenyritysten kilpailukyvyn ja menestymisedellytysten ylläpitäminen

Lisätiedot

STRATEGIA JA TOIMINTASUUNNITELMA. Seinäjoen Yrittäjät ry

STRATEGIA JA TOIMINTASUUNNITELMA. Seinäjoen Yrittäjät ry STRATEGIA JA TOIMINTASUUNNITELMA Seinäjoen Yrittäjät ry 1 2 Strategia 2017 2020 (Strategiakausi 2015 2020 ) MISSIO = Perustehtävä Jäsenistöä tukeva Vahva paikallinen vaikuttaja Innostava jäsenyritysten

Lisätiedot

Keski-Uudenmaan Kokoomusnaiset ry TOIMINTASUUNNITELMA 2017

Keski-Uudenmaan Kokoomusnaiset ry TOIMINTASUUNNITELMA 2017 Keski-Uudenmaan Kokoomusnaiset ry TOIMINTASUUNNITELMA 2017 Hyväksytty hallituksen kokouksessa 10.10.2016 Hyväksytty syyskokouksessa 01.11.2016 SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO... 2 1. KESKI-UUDENMAAN

Lisätiedot

Keski-Pohjanmaan Yrittäjät Mervi Järkkälä

Keski-Pohjanmaan Yrittäjät Mervi Järkkälä TOIMINTASUUNNITELMA 2014 1 Toiminta-ajatus ja tehtävä toimii Suomen Yrittäjät ry:n virallisena aluejärjestönä Tehtävä: Jäsenyritysten kilpailukyvyn ja menestymisedellytysten ylläpitäminen ja parantaminen.

Lisätiedot

Luvian Koulukeskus valmistui syksyllä LUVIAN YRITTÄJÄT TOIMINTASUUNNITELMA toimintavuosi

Luvian Koulukeskus valmistui syksyllä LUVIAN YRITTÄJÄT TOIMINTASUUNNITELMA toimintavuosi Luvian Koulukeskus valmistui syksyllä 2016 LUVIAN YRITTÄJÄT TOIMINTASUUNNITELMA 2017 39. toimintavuosi 1 Uusia tuulia! Luvian Yrittäjien 39. toimintavuosi käynnistyy Eurajoen kunnan nimen alla. Kunta saa

Lisätiedot

1. Yhdistyksen toiminnan tarkoitus ja visio tulevasta toiminnasta. 2. Tulevan toimikauden haasteet ja mahdollisuudet

1. Yhdistyksen toiminnan tarkoitus ja visio tulevasta toiminnasta. 2. Tulevan toimikauden haasteet ja mahdollisuudet TOIMINTASUUNNITELMA 2019 Sisällys 1. Yhdistyksen toiminnan tarkoitus ja visio tulevasta toiminnasta... 2 2. Tulevan toimikauden haasteet ja mahdollisuudet... 2 3. Yhdistyksen toiminnan painopisteet vuonna

Lisätiedot

POHJOIS-POHJANMAAN YRITTÄJÄT TOIMINTASUUNNITELMA 2018: 80 vuotta yrittäjän arjessa

POHJOIS-POHJANMAAN YRITTÄJÄT TOIMINTASUUNNITELMA 2018: 80 vuotta yrittäjän arjessa POHJOIS-POHJANMAAN YRITTÄJÄT TOIMINTASUUNNITELMA 2018: 80 vuotta yrittäjän arjessa Julkaisija: Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjät Isokatu 4, 90100 Oulu puhelin 010 322 1980 ppy@yrittajat.fi www.ppy.fi 2 POHJOIS-

Lisätiedot

Valoisamman tulevaisuuden tekijät

Valoisamman tulevaisuuden tekijät Valoisamman tulevaisuuden tekijät Luonnon-, ympäristö- metsätieteilijöiden liitto Loimu on edunvalvonta-, vaikuttaja- ja palvelujärjestö, joka toimii luonnon-, ympäristö- ja metsätieteellisen korkeakoulututkinnon

Lisätiedot

Pohjois-Pohjanmaan liiton viestintä. viestintäpäällikkö Arja Hankivaara

Pohjois-Pohjanmaan liiton viestintä. viestintäpäällikkö Arja Hankivaara Pohjois-Pohjanmaan liiton viestintä viestintäpäällikkö Arja Hankivaara 12.10.2017 Hallintosääntö (hyväksytty mkv:ssa 5.6.2017) maakuntahallitus johtaa viestintää ja tiedottamista toimielimet luovat edellytyksiä

Lisätiedot

SISÄLLYS. Lapin Yrittäjät: TOIMINTASUUNNITELMA 2017

SISÄLLYS. Lapin Yrittäjät: TOIMINTASUUNNITELMA 2017 SISÄLLYS STRATEGIA TOIMINTASUUNNITELMAN POHJANA... 2 TOIMINTASUUNNITELMA 2017... 3 1. TULOKSELLINEN VAIKUTTAJA... 4 1.1 Yritysten menestyminen talouden ykkösteemaksi... 4 1.2 Uusiutumiskykyinen suunnannäyttäjä...

Lisätiedot

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL n julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma 2017 Pääkohdat 1 / 2 Järjestötoiminta Liitto JHL;n 2017 toimintasuunnitelma ja sen strategiset tavoitteet ohjaavat myös toimintaamme.

Lisätiedot

Suomen Yrittäjät Tekoja yrittäjyyden puolesta

Suomen Yrittäjät Tekoja yrittäjyyden puolesta 1 Suomen Yrittäjät Tekoja yrittäjyyden puolesta 116 000 jäsenyritystä 400 paikallisyhdistystä 21 aluejärjestöä 52 toimialajärjestöä yli 4000 luottamushenkilöä yli 1200 jäsentä kuntien valtuustoissa Edunvalvontaa

Lisätiedot

SAKU-strategia

SAKU-strategia 1 (6) SAKU-strategia 2012 2016 Sisältö: 1. TOIMINTA-AJATUS 2. TOIMINTAPERIAATTEET 3. VISIO 3.1 Visio 2016 3.2 Vision mukaiset päämäärät 3.3 Tavoitteet ja menestystekijät 1. TOIMINTA-AJATUS SAKU ry edistää

Lisätiedot

TOIMINTA- JA EDUNVALVONTASUUNNITELMA VUODELLE 2015

TOIMINTA- JA EDUNVALVONTASUUNNITELMA VUODELLE 2015 TOIMINTA- JA EDUNVALVONTASUUNNITELMA VUODELLE 2015 Turun Seudun Sähkötyöntekijöiden ammattiosasto on perustettu 1956. Osastoon kuuluu tällä hetkellä yli 2000 jäsentä. Ammattiosasto on ns. sekaosasto. Osastoon

Lisätiedot

SISÄLLYS. Lapin Yrittäjät: TOIMINTASUUNNITELMA 2016

SISÄLLYS. Lapin Yrittäjät: TOIMINTASUUNNITELMA 2016 SISÄLLYS STRATEGIA TOIMINTASUUNNITELMAN POHJANA... 2 TOIMINTASUUNNITELMA 2016... 3 1. TULOKSELLINEN VAIKUTTAJA... 3 1.1 Yritysten menestyminen talouden ykkösteemaksi (palvelukuvauskortit)... 3 1.2 Uusiutumiskykyinen

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma Luonnos/Hallitus

Toimintasuunnitelma Luonnos/Hallitus Toimintasuunnitelma 2019 Luonnos/Hallitus Toimintasuunnitelma 2019 1 2 Toimintasuunnitelma 2019 Sisällys Toimintasuunnitelma 2019... 3 1. Johdanto... 3 2. Edunvalvonnan painopisteet... 3 2.1 Maakuntayhteistyö...

Lisätiedot

Yritykset kantavat Suomea ja lisäävät hyvinvointia Keski-Pohjanmaalla vihdoin päätösvalta!

Yritykset kantavat Suomea ja lisäävät hyvinvointia Keski-Pohjanmaalla vihdoin päätösvalta! Yritykset kantavat Suomea ja lisäävät hyvinvointia Keski-Pohjanmaalla vihdoin päätösvalta! 17.5.2018 Kaustinen Toimitusjohtaja Mervi Järkkälä Keski-Pohjanmaan Yrittäjät Yrittäjien oma järjestö: Keski-Pohjanmaan

Lisätiedot

Tavoitteena hyvinvoinnin edistämisen kumppanuus SAKU RY:N STRATEGIA

Tavoitteena hyvinvoinnin edistämisen kumppanuus SAKU RY:N STRATEGIA Tavoitteena hyvinvoinnin edistämisen kumppanuus SAKU RY:N STRATEGIA 2012 2016 Suomen ammatillisen koulutuksen kulttuuri- ja urheiluliitto, SAKU ry Lähtökohdat ennen: liikunnan kilpailutoimintaa ja kulttuurikisat

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2015

TOIMINTASUUNNITELMA 2015 TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Me Itse ry Toimintasuunnitelma 2015 Me Itse ry edistää jäsentensä yhdenvertaisuutta yhteiskunnassa. Teemme toimintaamme tunnetuksi, jotta kehitysvammaiset henkilöt tunnistettaisiin

Lisätiedot

Opin oven ja Savon Yrittäjien yhteistyö

Opin oven ja Savon Yrittäjien yhteistyö Opin oven ja Savon Yrittäjien yhteistyö Mia Hakulinen 1 Yrittäjillä on tärkeä rooli yhteiskunnan rattaiden pyörittämisessä Yritysten lukumäärän (263 001 kpl) jakautuminen kokoluokittain vuonna 2008 Keskisuuret

Lisätiedot

STRATEGIA JA TOIMINTASUUNNITELMA. Seinäjoen Yrittäjät ry

STRATEGIA JA TOIMINTASUUNNITELMA. Seinäjoen Yrittäjät ry STRATEGIA JA TOIMINTASUUNNITELMA Seinäjoen Yrittäjät ry 1 Strategia 2018 2020 (Strategiakausi 2015 2020 ) MISSIO = Perustehtävä Jäsenistöä tukeva Vahva paikallinen vaikuttaja Innostava jäsenyritysten suunnitelmallinen

Lisätiedot

Satakunnan Yrittäjät ry Mitä saimme aikaan 2015

Satakunnan Yrittäjät ry Mitä saimme aikaan 2015 Satakunnan Yrittäjät ry Mitä saimme aikaan 2015 Mitä saimme aikaan 2015 Satakunnan Yrittäjien tehtävä on yhdessä paikallisyhdistysten kanssa tehdä maakunnasta yrittäjäaktiivinen maakunta ja siten vahvistaa

Lisätiedot

SAKU ry ammatillisen koulutuksen hyvinvoinnin edistämisen KUMPPANINA. Suomen ammatillisen koulutuksen kulttuuri- ja urheiluliitto, SAKU ry

SAKU ry ammatillisen koulutuksen hyvinvoinnin edistämisen KUMPPANINA. Suomen ammatillisen koulutuksen kulttuuri- ja urheiluliitto, SAKU ry SAKU ry ammatillisen koulutuksen hyvinvoinnin edistämisen KUMPPANINA Suomen ammatillisen koulutuksen kulttuuri- ja urheiluliitto, SAKU ry Hyvä hetki ajattelutavan muutokselle ESR-tuen avulla päästiin kehittämään

Lisätiedot

Suomen uudistaminen ei onnistu ilman yrityksiä Suomen uudistaminen ei onnistu ilman yrityksiä

Suomen uudistaminen ei onnistu ilman yrityksiä Suomen uudistaminen ei onnistu ilman yrityksiä Suomen uudistaminen ei onnistu ilman yrityksiä Suomen uudistaminen ei onnistu ilman yrityksiä 1 Korporaatioiden aika on ohi Suomessa on 90 000 työnantajayritystä: NORMAALISITOVA KENTTÄ Noin 20 000 yritystä

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2017

Toimintasuunnitelma vuodelle 2017 Toimintasuunnitelma vuodelle 2017 SISÄLLYS yhteiskuntavaikuttaminen ja yhteistyö koulutustoiminta tiedotustoiminta jäsenpalvelutoiminta vapaa-aika ja harrastustoiminta tapahtumat hallitustoiminta huomionosoitukset

Lisätiedot

Keski-Suomen vaikuttavat järjestöt ja Järjestöareena

Keski-Suomen vaikuttavat järjestöt ja Järjestöareena Keski-Suomen vaikuttavat järjestöt ja Järjestöareena KS Järjestöareena 15.9.17 Anne Astikainen & Anu Hätinen Keski-Suomen vaikuttavat järjestöt Tavoitteena järjestöjen roolin, aseman ja osallisuuden vahvistaminen

Lisätiedot

Hallituksen kokous 1 / 2017

Hallituksen kokous 1 / 2017 Pöytäkirja 1 (5) Hallituksen kokous 1 / 2017 Aika Torstai 26.1.2017, klo 18.00 (päivällinen klo 17.00) Paikka Cumulus City Keskusta (Atlas), Haapaniemenkatu 22, Kuopio Päivällinen Grillsson Steakhouse

Lisätiedot

Pohjois-Savon Kylät ry

Pohjois-Savon Kylät ry Pohjois-Savon Kylät ry Pohjois-Savon Kylät ry Pohjois-Savon Kylät ry on maakunnallinen kyläyhdistys, joka on perustettu v. 1993 toimimaan pohjoissavolaisten kylien yhteenliittymänä, kylätoiminnan edistäjänä

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2014

Toimintasuunnitelma 2014 Toimintasuunnitelma 2014 1 Toimintasuunnitelma 2014 Jyväskylän Yrittäjät 2 Toimintasuunnitelma 2014 SISÄLLYS TOIMINTASUUNNITELMA 2014... 3 1. JYVÄSKYLÄN YRITTÄJIEN ARVOPOHJA... 3 1.1 Arvot... 3 1.2 Missio...

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2016

TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Maakunnallinen kyläyhdistys TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Lappilaiset Kylät ry toimii Lapin kylien kattojärjestönä. Yhdistys toimii kylien asukkaiden, kylätoimikuntien, kylä- ja asukasyhdistysten sekä Lapin

Lisätiedot

Työpaikat syntyvät pk-yrityksiin erikokoisissa yrityksissä vuosina Yritykset kantavat Suomea ja lisäävät hyvinvointia

Työpaikat syntyvät pk-yrityksiin erikokoisissa yrityksissä vuosina Yritykset kantavat Suomea ja lisäävät hyvinvointia Yritykset kantavat Suomea ja lisäävät hyvinvointia Työpaikat syntyvät pk-yrityksiin erikokoisissa yrityksissä vuosina 2001 2016 24 047 22 640 33 775 23 444 Nettolisäys: 77 090 15 399 Työpaikat syntyvät

Lisätiedot

VAIKUTTAVAA YHDISTYSTOIMINTAA!

VAIKUTTAVAA YHDISTYSTOIMINTAA! VAIKUTTAVAA YHDISTYSTOIMINTAA! ANNE ILVONEN INNOVOINTIPÄÄLLIKKÖ OK-OPINTOKESKUS 24.3.2012 1 Vaikuttaminen Vaikuttaminen on henkilökohtaisen tai yhteisön vallan käyttöä niin, että saamme edistettyä meille

Lisätiedot

TOIMINNAN SUUNNITTELU 2017

TOIMINNAN SUUNNITTELU 2017 TOIMINNAN SUUNNITTELU 2017 Kemijärven Yrittäjät ry VISIO Kemijärven Yrittäjät ry tavoittelee vahvaa tulevaisuutta hoitamalla rakentavalla yhteistyöllä yrittäjyyden asiat kuntoon. Kemijärven Yrittäjät ry

Lisätiedot

Kuopion kaupungin JHL ry 862 Toimintasuunnitelma vuodelle 2015

Kuopion kaupungin JHL ry 862 Toimintasuunnitelma vuodelle 2015 Kuopion kaupungin JHL ry 862 Toimintasuunnitelma vuodelle 2015 Tämä on Kuopion kaupungin JHL ry:n (yhdistys 862) 4. toimintavuosi ja haasteet tehokkaalle ja tulokselliselle edunvalvonnalle ovat mittavat.

Lisätiedot

Savon Yrittäjät toimintasuunnitelma 2013

Savon Yrittäjät toimintasuunnitelma 2013 Savon Yrittäjät toimintasuunnitelma 2013 1 Savon Yrittäjät toimintasuunnitelma 2013 2 Savon Yrittäjät toimintasuunnitelma 2013 SISÄLLYS SAVON YRITTÄJÄT TOIMINTASUUNNITELMA 2013... 3 1. TAUSTAA... 3 2.

Lisätiedot

Valmistuvien opettajien infotilaisuus OAJ:n Varsinais-Suomen alueyhdistys ry.

Valmistuvien opettajien infotilaisuus OAJ:n Varsinais-Suomen alueyhdistys ry. Valmistuvien opettajien infotilaisuus 3.5.2017 OAJ:n Varsinais-Suomen alueyhdistys ry. 1 Opetusalan ammattijärjestö OAJ 2 JÄSENJAKAUMA 1.1.2012 1.1.2013 1.1.2014 1.1.2015 1.1.2016 1.1.2017 Lastentarhanopettajaliitto

Lisätiedot

Liite nro 1 Hallitus Viestinnän yleiset periaatteet

Liite nro 1 Hallitus Viestinnän yleiset periaatteet Liite nro 1 Hallitus 11.3.2019 Viestinnän yleiset periaatteet Kymsoten viestinnän yleiset periaatteet 1/4 Kymsoten viestinnän yleiset periaatteet 1. Viestintäämme määrittää asukkaiden oikeus saada tietoa

Lisätiedot

Helsingin kaupungin toimistovirkailijat 0 JHL ry 240. Helsingin kaupungin toimistovirkailijat JHL ry 240. Toimintasuunnitelma 2011

Helsingin kaupungin toimistovirkailijat 0 JHL ry 240. Helsingin kaupungin toimistovirkailijat JHL ry 240. Toimintasuunnitelma 2011 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat 0 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat Toimintasuunnitelma 2011 Carita Bardakci 24.11.2010 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat 1 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE

Lisätiedot

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma 2016 Toimintasuunnitelman pääkohdat Järjestötoiminta JHL 103 edustaa Jyväskylän kaupungilla ja osakeyhtiöissä työskenteleviä,

Lisätiedot

Nykytila Strategiakartta Strategian tarkennus. Sirpa Alho-Törrönen Savon Yrittäjät ry

Nykytila Strategiakartta Strategian tarkennus. Sirpa Alho-Törrönen Savon Yrittäjät ry Strategia 2014 2020 Nykytila Strategiakartta Strategian tarkennus Sirpa Alho-Törrönen Savon Yrittäjät ry 1 Savon Yrittäjien jäsenkehitys 1996-2012 5000 4500 4000 3500 3000 2500 2000 1500 1000 500 0 1996

Lisätiedot

JÄRJESTÖ 2.0 PIRKANMAALLA

JÄRJESTÖ 2.0 PIRKANMAALLA JÄRJESTÖ 2.0 PIRKANMAALLA Osa STM:n Suomi 100 avustusohjelmaa Yhdistysten yhteistyö ja verkostoituminen Järjestöjen muutosvalmiuksien tukeminen maakunta- ja sote-uudistuksessa Järjestöjen toimintaedellytysten

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2012

Toimintasuunnitelma 2012 Menestyvä yritys Menestyvä kaupunki Toimintasuunnitelma 2012 Porin Yrittäjien Visio Yhdistyksen jäsentyytyväisyys ja pysyvyys ovat vertailuyhdistyksiä parempi ja jäsenmäärä on nousujohteinen. Yhdistyksen

Lisätiedot

Näin luet toimintasuunnitelmaa

Näin luet toimintasuunnitelmaa Näin luet toimintasuunnitelmaa HELVARYn toimintasuunnitelman tavoitteet on merkitty tähän esitykseen tummennetulla ja merkattu nuolella vuosikokouksessa käsittelyn helpottamiseksi. Toimenpiteitä kuvataan

Lisätiedot

Suomen uudistaminen ei onnistu ilman yrityksiä

Suomen uudistaminen ei onnistu ilman yrityksiä Suomen uudistaminen ei onnistu ilman yrityksiä Korporaatioiden aika on ohi Suomessa on 90 000 työnantajayritystä: NORMAALISITOVA KENTTÄ Noin 20 000 yritystä Kuuluvat työnantajaliittoihin Voivat vaikuttaa

Lisätiedot

Tukea digitaalisen nuorisotyön kehittämissuunnitelman laatimiseen

Tukea digitaalisen nuorisotyön kehittämissuunnitelman laatimiseen Tukea digitaalisen nuorisotyön kehittämissuunnitelman laatimiseen Digitaalisen nuorisotyön strategisessa kehittämisessä tavoitteena on, että organisaatioissa digitaalisen median ja teknologian tarjoamia

Lisätiedot

LUVIAN YRITTÄJÄT TOIMINTASUUNNITELMA toimintavuosi

LUVIAN YRITTÄJÄT TOIMINTASUUNNITELMA toimintavuosi 1 LUVIAN YRITTÄJÄT TOIMINTASUUNNITELMA 2016 37. toimintavuosi ARVOT Rohkeus Teemme rohkeita avauksia ja kannanottoja Uusiutumiskyky Teemme ennakoivaa vaikutustyötä kentän mahdollisuudet ja haasteet reilusti

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2014

TOIMINTASUUNNITELMA 2014 TOIMINTASUUNNITELMA 2014 Pohjois-Savon Kylät ry on maakunnallinen kyläyhdistys, joka on perustettu v. 1993 toimimaan pohjoissavolaisten kylien yhteenliittymänä, kylätoiminnan edistäjänä ja edunvalvojana.

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2015 1. YHTEISKUNTAVAIKUTTAMINEN

TOIMINTASUUNNITELMA 2015 1. YHTEISKUNTAVAIKUTTAMINEN Toimintasuunnitelma 2015 TOIMINTASUUNNITELMA 2015 1. YHTEISKUNTAVAIKUTTAMINEN 2. JÄRJESTÖTOIMINTA 3. JÄSENPALVELUT 4. VIESTINTÄ 5. YRITTÄJÄKOULUTUS 6. YRITTÄJYYSKASVATUS 7. ERITYISPROJEKTIT 1.YHTEISKUNTAVAIKUTTAMINEN

Lisätiedot

HYVÄN ELÄMISEN EVVÄÄTelinkeinostrategia

HYVÄN ELÄMISEN EVVÄÄTelinkeinostrategia HYVÄN ELÄMISEN EVVÄÄTelinkeinostrategia 2008-2020 Hyvän Elämisen Evväät- elinkeinostrategia 2008 2020 Tekijöinä Keuruun kaupunki, Multian kunta, Keuruun Yrittäjät ry sekä Kehittämisyhtiö Keulink Oy. Lisäksi

Lisätiedot

Palveleva Kaukolämpö FinDHC ry:n

Palveleva Kaukolämpö FinDHC ry:n Palveleva Kaukolämpö FinDHC ry toimintasuunnitelma 2019 2019 Palveleva Kaukolämpö FinDHC ry:n toimintasuunnitelma toimintavuodelle 2019 Palveleva Kaukolämpö FinDHC ry on yleishyödyllinen yhdistys, jonka

Lisätiedot

JÄRJESTÖ 2.0 PIRKANMAALLA

JÄRJESTÖ 2.0 PIRKANMAALLA JÄRJESTÖ 2.0 PIRKANMAALLA Osa STM:n Suomi 100 avustusohjelmaa Jokaisessa maakunnassa Järjestö 2.0 hanke Yhteistyön kehittäminen ja yhteistyömallien rakentaminen järjestöjen kesken sekä järjestöjen ja maakunnan

Lisätiedot

Savon Yrittäjät toimintasuunnitelma 2015

Savon Yrittäjät toimintasuunnitelma 2015 Savon Yrittäjät toimintasuunnitelma 2015 1 Savon Yrittäjät toimintasuunnitelma 2015 2 Savon Yrittäjät toimintasuunnitelma 2015 SISÄLLYS SAVON YRITTÄJÄT TOIMINTASUUNNITELMA 2015... 3 1. SAVON YRITTÄJÄT...

Lisätiedot

Etelä-Karjalan Yrittäjien strategia vuoteen 2020

Etelä-Karjalan Yrittäjien strategia vuoteen 2020 Etelä-Karjalan Yrittäjien strategia vuoteen 2020 Etelä-Karjalan Yrittäjien strategia vuoteen 2020 22.9.2014 1 2 Etelä-Karjalan Yrittäjien strategia vuoteen 2020 SISÄLLYS ETELÄ-KARJALAN YRITTÄJIEN STRATEGIA

Lisätiedot

YHDESSÄ YRITYSTEN PUOLESTA

YHDESSÄ YRITYSTEN PUOLESTA 1 YHDESSÄ YRITYSTEN PUOLESTA KAUPPAKAMARI Työskentelemme elinvoimaisen Suomen puolesta. Suomi ilman hyvinvoivia yrityksiä on Suomi ilman hyvinvointia. Keskuskauppakamari ja 19 alueellista kauppakamaria,

Lisätiedot

TOIMINNAN SUUNNITTELU 2016

TOIMINNAN SUUNNITTELU 2016 TOIMINNAN SUUNNITTELU 2016 Kemijärven Yrittäjät ry VISIO Kemijärven Yrittäjät ry tavoittelee vahvaa tulevaisuutta hoitamalla rakentavalla yhteistyöllä yrittäjyyden asiat kuntoon. Kemijärven Yrittäjät ry

Lisätiedot

Hallituksen kokous 6 / 2016

Hallituksen kokous 6 / 2016 Pöytäkirja 1 (6) Hallituksen kokous 6 / 2016 Aika Torstai 8.12.2016, klo 18.00 (päivällinen alk. klo 17.00) Paikka Hotelli IsoValkeinen, Majaniementie 2, Kuopio Kokous on sekä vuoden 2016 että vuoden 2017

Lisätiedot

Näin ryhdyt yrittäjäksi

Näin ryhdyt yrittäjäksi Näin ryhdyt yrittäjäksi Tarvitset hyvän idean. Perusta yritys. Toteuta innolla. Jatka intohimolla. Suomen Yrittäjät auttaa yrittäjyyden eri vaiheissa. Yrittäjien oma järjestö Paikallisyhdistykset 397

Lisätiedot

STRATEGIA JA TOIMINTASUUNNITELMA Seinäjoen Yrittäjät ry

STRATEGIA JA TOIMINTASUUNNITELMA Seinäjoen Yrittäjät ry STRATEGIA JA TOIMINTASUUNNITELMA 2019 Seinäjoen Yrittäjät ry 1 Strategia 2019 2020 (Strategiakausi 2015 2020 ) MISSIO = Perustehtävä Jäsenistöä tukeva Vahva paikallinen vaikuttaja Innostava jäsenyritysten

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2014

TOIMINTASUUNNITELMA 2014 TOIMINTASUUNNITELMA 2014 Toimintasuunnitelma 2014 Me Itse ry edistää jäsentensä yhdenvertaisuutta yhteiskunnassa. Teemme toimintaamme tunnetuksi, jotta kehitysvammaiset henkilöt tunnistettaisiin osana

Lisätiedot

Näin ryhdyt yrittäjäksi. Yrittäjien oma järjestö. Paikallisyhdistykset 397 Aluejärjestöt 20 Toimialajärjestöt 64. Jäsenyrityksiä

Näin ryhdyt yrittäjäksi. Yrittäjien oma järjestö. Paikallisyhdistykset 397 Aluejärjestöt 20 Toimialajärjestöt 64. Jäsenyrityksiä Näin ryhdyt yrittäjäksi Tarvitset hyvän idean. Perusta yritys. Toteuta innolla. Jatka intohimolla. Suomen Yrittäjät auttaa yrittäjyyden eri vaiheissa. Yrittäjien oma järjestö Paikallisyhdistykset 397 Aluejärjestöt

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2015

TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Maakunnallinen kyläyhdistys TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Lappilaiset Kylät ry toimii Lapin kylien kattojärjestönä. Yhdistys toimii kylien asukkaiden, kylätoimikuntien, kylä- ja asukasyhdistysten sekä Lapin

Lisätiedot

JHL 240 TOIMINTASUUNNITELMA 2010

JHL 240 TOIMINTASUUNNITELMA 2010 JHL 240 TOIMINTASUUNNITELMA 2010 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat JHL ry 240 /Maire Korkeamäki JHL ry. 240 2 (7) TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2010 1. JOHDANTO Tämä toimintasuunnitelma on laadittu

Lisätiedot

Yritysvaikutukset elinvoiman lähteenä. Yrittäjänpäivä Naantali Jorma Saariketo Varsinais-Suomen Yrittäjät

Yritysvaikutukset elinvoiman lähteenä. Yrittäjänpäivä Naantali Jorma Saariketo Varsinais-Suomen Yrittäjät Yritysvaikutukset elinvoiman lähteenä Yrittäjänpäivä Naantali 5.9.2017 Jorma Saariketo Varsinais-Suomen Yrittäjät 1 Kunta syntyy uudelleen Sote-palvelu- ja maakuntauudistus muuttavat Suomea Kuntien rooli

Lisätiedot

Vihreän yrittäjän asialla

Vihreän yrittäjän asialla Vyran strategia 2017-2020 Vihreän yrittäjän asialla Kasvatamme jäsentemme osaamista ja kannattavuutta sekä edistämme viher- ja ympäristörakentamisen kehittymistä. Vihreän yrittäjän asialla Olemme viher-ja

Lisätiedot

Pohjois-Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu ry

Pohjois-Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu ry Pohjois-Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu ry Järjestöneuvottelukunta 4.6.2018 Pohjois-Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu ry 1 PoPLi ry Pohjois-Pohjanmaan maakunnan alueella toimiva liikunnan ja urheilun palvelujärjestö

Lisätiedot

Paikalliset yhdistykset mukana maakunta- ja sote-uudistuksessa Pohjois-Pohjanmaalla

Paikalliset yhdistykset mukana maakunta- ja sote-uudistuksessa Pohjois-Pohjanmaalla Paikalliset yhdistykset mukana maakunta- ja sote-uudistuksessa Pohjois-Pohjanmaalla Helena Liimatainen Projektipäällikkö, järjestöagentti Pohjois-Pohjanmaan järjestörakenne - hanke Pohjois-Pohjanmaan järjestörakenne

Lisätiedot

Rauman kauppakamarin strategia. Strategia on johtava ajatus pitkäjänteisestä tavasta saavuttaa asetetut päämäärät.

Rauman kauppakamarin strategia. Strategia on johtava ajatus pitkäjänteisestä tavasta saavuttaa asetetut päämäärät. Rauman kauppakamarin strategia Strategia on johtava ajatus pitkäjänteisestä tavasta saavuttaa asetetut päämäärät. Rauman kauppakamarin visio, missio eli toiminta-ajatus ja arvot Kauppakamarin päämäärät

Lisätiedot

Huomisen tiennäyttäjä

Huomisen tiennäyttäjä Huomisen tiennäyttäjä 75 huomisen tiennäyttäjä HUOMISEN TIENNÄYTTÄJÄ SKAL on jäsentensä näköinen ja arvostat niitä. Järjestömme valvoo kokoinen, maanteiden tavaraliikenteessä toimivien yritysten ja kuljetusyrittäminen

Lisätiedot

Hallituksen kokous 3 / 2016

Hallituksen kokous 3 / 2016 Pöytäkirja 1 (5) Hallituksen kokous 3 / 2016 Aika Keskiviikko 2.6.2016, klo 18.00 (päivällinen alk. klo 17.00) Paikka Rantasipi Atlas, Haapaniemenkatu 22, Kuopio Päivällinen Grillsson Steakhouse & Bar,

Lisätiedot

Siilinjärvi. Kuntaraportti

Siilinjärvi. Kuntaraportti Siilinjärvi Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Rautalampi. Kuntaraportti

Rautalampi. Kuntaraportti Rautalampi Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Vesanto. Kuntaraportti

Vesanto. Kuntaraportti Vesanto Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Hallituksen kokous 2 / 2016

Hallituksen kokous 2 / 2016 Pöytäkirja 1 (6) Hallituksen kokous 2 / 2016 Aika Torstai 17.3.2016, klo 18.00 (päivällinen klo 17.30) Paikka Hotelli Iso-Valkeinen, Iso-Valkeinen Sali, Majaniementie 2, Kuopio Ennen kokouksen alkua PrintIT

Lisätiedot

Pelastusalan naisverkoston toimintasuunnitelma vuosille

Pelastusalan naisverkoston toimintasuunnitelma vuosille Pelastusalan naisverkoston toimintasuunnitelma vuosille 2018 2022 TOIMINTASUUNNITELMA 1 Sisällysluettelo LYHYESTI PELASTUSALAN NAISVERKOSTOSTA... 3 NAISVERKOSTON VISIO... 4 TOIMINNAN PAINOPISTEALUEET...

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN NUORISOVALTUUSTON TOIMINTAPERIAATTEET

LEMPÄÄLÄN NUORISOVALTUUSTON TOIMINTAPERIAATTEET LEMPÄÄLÄN NUORISOVALTUUSTON TOIMINTAPERIAATTEET Käsitelty Lempäälän nuorisovaltuuston kokouksessa 18.3.2008 Käsitelty liikunta- ja nuorisojaoston kokouksessa 3.4.2008 1. Lempäälän Nuorisovaltuuston toiminta-ajatus

Lisätiedot

Tervo. Kuntaraportti

Tervo. Kuntaraportti Tervo Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Leppävirta. Kuntaraportti

Leppävirta. Kuntaraportti Leppävirta Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Keitele. Kuntaraportti

Keitele. Kuntaraportti Keitele Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Sonkajärvi. Kuntaraportti

Sonkajärvi. Kuntaraportti Sonkajärvi Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Miksi? KeKo kehittämisen koordinaatiohanke Elinvoimaa järjestöille yhdessä vaikuttaen

Miksi? KeKo kehittämisen koordinaatiohanke Elinvoimaa järjestöille yhdessä vaikuttaen Keko-hankkeen järjestöjen yhteinen tilaisuus Postitalolla 23.11.2017 KeKo kehittämisen koordinaatiohanke Elinvoimaa järjestöille yhdessä vaikuttaen 2017 2019 Järjestöjen yhteinen tapaaminen 23.11.2017

Lisätiedot