.:1morenia. Hakemuksen täydennys, Kvartsin kaivaminen, louhinta ja murskaus Oravakankaan kaivosalueella, Keminmaa

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download ".:1morenia. Hakemuksen täydennys, Kvartsin kaivaminen, louhinta ja murskaus Oravakankaan kaivosalueella, Keminmaa"

Transkriptio

1 O O 4.:1morenia Morenia Oy HAKEMUKSEN TÄYDENNYS Janne Posio Automaatiotie Oulunsalo Pohjois-Suomen Aluehallintovirasto Linnankatu 1-3 PL 293, Oulu VIITE: Dnro PSAVI/822/2016 ASIA: Hakemuksen täydennys, Kvartsin kaivaminen, louhinta ja murskaus Oravakankaan kaivosalueella, Keminmaa Pohjois-Suomen aluehallintoviraston pyynnöstä täydennämme ympäristölupahakemustamme. 1. Tiedot/käyttöturvallisuustiedote käytettävästä räjäytysaineesta Toiminnassa käytetään Forcit Explosivesin louhintaräjähteitä, jotka toimitetaan Kemin toimipisteestä. Käytettäviä avolouhintaräjähteitä ovat Kemiitti 610 emulsioräjähdysaine ja Kemix putkipanokset. Louhintaräjähdeiden käyttöturvallisuustiedotteet on täydennyksen liitteenä Hakijan esitys vesien johtamisesta pintavalutuskentän jälkeen Morenia esittää että pintavalutuskentän jälkeen vedet johdetaan suoraan pohjoiseen alueen ympäristöön. Veden vähäinen määrä ja maaston monimuotoisuus varmistaa sen että vedet etenevät ympäristön luontaiseen kiertoon. Vedenlaadun tarkkailulla varmistetaan, ettei ympäristöön johdeta haitallisia aineita. Vedenkäsittelykartta liitteenä Tiedot kiintoaineen laskeutuksessa käytettävistä kemikaaleista Toiminnassa ei käytetä kemikaaleja kiintoaineen laskeutukseen. Normaalilla laskeutusprosessilla saadaan kiintoainepitoisuus hyvin pieneksi. Hakemukseen jätetty varaus voidaan poistaa. Tähän haetaan myöhemmin lupaa, jos se koetaan tarpeelliseksi. Ystävällisin terveisin anne Posio suunnitteluinsinööri Morenia Oy, Automaatiotie 1, OULUNSALO, Y-tunnus , Alv.rek. etunimi.sukunimi@morenia.fi

2 KEMIX A- JA KEMIX-PUTKI- PANOKSET Tuotetieto

3 Tuotetieto Sivu 2 / 8 KEMIX A- ja KEMIX- PUTKIPANOKSET 1. Tuotteen kuvaus ja käyttötarkoitus Kemix-putkipanokset on tarkoitettu kaikenlaiseen louhintaan, jossa porareikään halutaan tarkka räjähdysainemäärä. Ne soveltuvat erinomaisesti silolouhintaan. Panostustyö Kemix putkipanoksilla on nopeaa. Kemix-putkipanoksiin käytetty räjähdysaine on vesi-öljyssä-emulsiota. Olomuodoltaan se on rasvamainen ja väriltään valkoinen-kellertävä. Kemix A-putkipanoksen räjähdysaineeseen on lisätty alumiinijauhetta, ja se on väriltään metallin harmaa. 2. Pakkaukset ja kuljetusluokat Putkipanoksen räjähdemassa on pakattu tulpattuun muoviputkeen. Nimi mm Pituus mm Paino g ltk:ssa kpl ltk:ssa / kg netto Kemix-putkipanos 17 x 1000 Kemix A-putkipanos 22 x 1000 Kemix A-putkipanos 25 x 1000 Kemix A-putkipanos 29 x 1000 Kemix A-putkipanos 32 x 1000 Kemix A-putkipanos 39 x (85)* 25 (19)* (55)* 25 (23)* (40)* 25 (22)* (30)* 25 (22)* (25)* 25 (23)* Kemix A-putkipanos x 1000 * Vanha ruskea laatikkomalli OY FORCIT AB Puh +358 (0) Päiväys: Edellinen päiväys:

4 Tuotetieto Sivu 3 / 8 KEMIX A- ja KEMIX- PUTKIPANOKSET Kuljetusluokitus RID/ADR 1.1D Louhintaräjähdysaineet, tyyppi E IMDG 1.1 D YK-numero (UN nro) 0241 Vaarallisuusluokka Räjähdystekniset ominaisuudet Ominaisuus Yksikkö Kemix-pp 17 mm Kemix A-pp ( 22 ja >) Räjähdysaineen tiheys kg/dm Räjähdysnopeus 4500 Ø17mm > 4200m/s Ø22mm > 4400m/s Ø25mm > 4600m/s Ø29mm > 4800m/s Ø32mm > 5000m/s Ø39mm > 5000m/s Räjähdysvälitys cm min 1 cm Ø17mm väh. 1 cm Ø22/25/29 väh. 2 cm Ø32/39 mm väh 4 cm Räjähdysenergia* MJ/kg Kaasutilavuus* l/kg Syttymisherkkyys Nalliherkkyys Nalliherkkä -25 C asti Nalliherkkä -25 C asti Räjähtävä tulilanka -25C asti -25C asti * Cheetah 2.0 (NTP) OY FORCIT AB Puh +358 (0) Päiväys: Edellinen päiväys:

5 Tuotetieto Sivu 4 / 8 KEMIX A- ja KEMIX- PUTKIPANOKSET 4. Pääraaka-aineet ja niiden vaaralausekkeet Kemix-putkipanosten pääraaka-aineita ovat ammoniumnitraatin vesiliuos, öljy ja emulgointiaineet. Öljynä Kemix-putkipanosten räjähdysaineessa käytetään aina korkeasti jalostettua merkintävapaata mineraaliöljyä, jonka leimahduspiste on korkea ja haihtuvuus alhainen. Emulgointiaineet ovat elintarvike- ja/tai kosmetiikkateollisuudessa käytettäviä aineita. Raaka-aine Ammoniumnitraatti Vaaralausekkeet O, hapettava, R8 Öljyseos - Herkistin - Emulsio herkistetään räjähtäväksi sekoittamalla emulsioon mikropalloja. 5. Varasto- ja säänkestävyys Kemix-putkipanosten räjähdysaine on täysin veden kestävää. Nitraattiliuosta ympäröivä öljykalvo tekee Kemix-putkipanoksissa käytetyn räjähdysaineen täysin veteen liukenemattomaksi. Putkipanoslaatikot tulee säilyttää vaakasuorassa. Putkipanosten syttymisherkkyys alenee lämpötilan laskiessa. Tuotteet syttyvät luotettavasti kappaleessa 3 esitettyihin lämpötiloihin asti. Räjähtävää tulilankaa käytettäessä on ehdottomasti noudatettava myöhemmin kappaleessa 8 annettuja ohjeita. Putkipanosten räjähdysnopeuteen ja välitykseen on lämpötilan alenemisella vähän vaikutusta. Kemix-putkipanokset on käytettävä vuoden kuluessa valmistuspäivämäärästä. Putkipanosten vanhetessa niiden syttymisherkkyys alenee vähitellen. Tätä ei voi silmämääräisesti havaita tuotteesta. Räjähdysaineen vanhetessa edelleen tulee siihen paikallisia kovettumia ja kiteytymiä tai räjähdysaine kovettuu kokonaan. Kovettunutta, normaalista muutoin poikkeavaa (esim. muovailuvahamaista) tai vanhentunutta tuotetta ei saa käyttää. Normaali räjähdysaine on pehmeää ja tahmeaa. OY FORCIT AB Puh +358 (0) Päiväys: Edellinen päiväys:

6 Tuotetieto Sivu 5 / 8 KEMIX A- ja KEMIX- PUTKIPANOKSET 6. Käsittelyturvallisuus Kemix putkipanokset ovat CE-hyväksyttyjä tuotteita, joiden on todettu täyttävän EU-direktiivin mukaiset olennaiset turvallisuusvaatimukset. Testauksen on suorittanut siviiliräjähteiden ilmoitettu tarkastuslaitos, PVTT (0812). Tuotteiden tulee täyttää mm. seuraavat käsittelyturvallisuutta kuvaavat vähimmäisvaatimukset: Testi Iskuherkkyys (BAM) Hankausherkkyys (Julius Peters) Lämpöstabiliteetti Vaatimus 2 J 80 N 75 C, 48 h (ei reaktiota) Vaikka raaka-aineena käytetään mahdollisimman haitattomia kemikaaleja, kannattaa jatkuvaa ihokosketusta välttää käyttämällä suojakäsineitä. Iholle joutunut räjähdysaine poistetaan ensin rätillä tai pyyhkeellä. Tämän jälkeen iho pestään puhtaaksi vedellä ja saippualla. Silmiin joutunut aine huuhdotaan runsaalla vedellä. Mahdollisen ärsytyksen jatkuessa on otettava yhteys lääkäriin. Haalarit ja muut työvaatteet, joihin on kuivunut räjähdysainetta, voivat syttyä ja palaa. Suojavaatteet pestään normaalilla vesipesulla. 7. Ympäristövaikutukset Emulsioräjähdysaineet palavat hyvin puhtaasti, koska emulsioräjähdysaineessa happea antavilla (nitraatit) ja palavilla (öljyt) aineilla on suuri yhteinen kosketuspinta-ala ja niiden valmistustekniikka on tarkka. Räjähdyksessä vapautuu kuitenkin aina pieniä määriä häkää ja typen oksideja. Emulsioräjähdysaineiden vedenkesto on erinomainen. Putkipanoksissa räjähdysaine on pakattuna kestäviin putkiin, joten vesi ei pääse huuhtomaan räjähdysainetta. Kaikki räjähtämätön tai muuten kivikasaan tai maastoon jäänyt räjähdysaine liukenee vähitellen veteen, jolloin luontoon joutuu nitraatteja ja öljyä. Nitraatilla on vesistöön joutuessaan rehevöittävä vaikutus ja se likaa pohjavesiä. OY FORCIT AB Puh +358 (0) Päiväys: Edellinen päiväys:

7 Tuotetieto Sivu 6 / 8 KEMIX A- ja KEMIX- PUTKIPANOKSET Öljy voi aiheuttaa pitkäaikaisia haittavaikutuksia vesiympäristössä sekä maaperän ja pohjaveden saastumisvaaran. Huolellisella ja siistillä panostustyöllä ja ohjeita noudattamalla voidaan ympäristövaikutus minimoida. 8. Käyttöohjeita Kemix-putkipanokset voidaan sytyttää räjäytysnallilla tai räjähtävällä tulilangalla. Käytettäessä räjähtävää tulilankaa (n. 10 g/m) on huomioitava, että Kemix-putkipanokset ovat epäherkempiä syttymään kuin perinteiset putkipanokset. Syttymisen varmistamiseksi on putkeen tehtävä silmukka räjähtävästä tulilangasta. Tulilankaa ei kannata kiertää spiraaliksi putken ympäri, koska se ei riitä luotettavaan sytyttämiseen, vaan voi jopa aiheuttaa räjähdyksen katkeamisen. Peränajossa 17 mm putkipanokset soveltuvat seinä- ja kaarireikien panostukseen. Helposti särkyvässä kivessä myös apukaarireikiin. 25 ja 32 mm putkipanoksia käytetään apukaarirei issä ja kynsirei issä. Tarvittaessa voimakkaampaa räjähdysvaikutusta käytetään 39 mm putkipanoksia. Avolouhinnassa, missä tarvitaan tarkkaa räjähdysainemäärää (rakolinjat jne), käytetään mm putkia. Tarvittaessa voimakkaampaa räjähdysvaikutusta, käytetään mm putkipanoksia. Korkeissa penkereissä suositellaan räjähdyksen etenemisen varmistamiseksi räjähtävän tulilangan käyttöä. Räjähtävästä tulilangasta on tällöin tehtävä silmukka joka putkeen. Putkipanokset soveltuvat kanaalilouhintaan tarkan räjähdysainemäärän ja vedenkestonsa vuoksi hyvin. Putkipanosten räjähdysvälitys on verrattain alhainen. Tämä on huomioitava erityisesti räjäytettäessä 17 mm putkia; putket on painettava huolellisesti yhteen ja porareikä tulpattava putkien liikkumisen estämiseksi. Putkipanosten liittäminen: Putket joissa alaosassa on tulppa ja yläpäässä laajennus osa Purista alemmasta putkesta hieman (emulsio nousee hieman putken ulkopuolelle) Työnnä ylempi putki kiinni, koko ajan alemmasta puristaen Käännä putki tiukalle Päästä ote irti alemmasta putkesta Putkien välille syntyy alipaine, joka pitää putket tiukasti yhdessä. Ylemmän putken pohjan ja alemman putken yläosan on oltava toisissaan tiiviisti kiinni, jotta räjähdys välittyy varmasti. Erityisesti vesi rei issä on varmistuttava, ettei vettä pääse putkien väliin. OY FORCIT AB Puh +358 (0) Päiväys: Edellinen päiväys:

8 Tuotetieto Sivu 7 / 8 KEMIX A- ja KEMIX- PUTKIPANOKSET Putket joissa tulppa on molemmissa päissä Työnnä ylemmän putken pohja tiukasti alemman putken laajennus osaan Varmistu, että tulpat ovat tiivisti toisiaan vasten Vesi rei`issä liitoskohta suositellaan eristämään teippaamalla 9. Hävittäminen Kemix-putkipanokset, joiden käyttökelpoisuutta on syytä epäillä, tulee hävittää. Panostaja tai ylipanostaja saa hävittää vähäisiä määriä räjähteitä. Hävittäminen tapahtuu polttamalla palavien apuaineiden kanssa. Kerrallaan saa hävittää enintään 5 kg ja enintään 5 cm:n paksuisena kerroksena. Polttamisen on tapahduttava vähintään sadan metrinpäässä yleisestä tiestä tai asutusta rakennuksesta. 1. Enintään 5 kg ja enintään 5 cm:n paksuisena kerroksena 2. Puuvanua tai muuta vastaavaa palavaa tuotetta 3. Puualusta (Esimerkiksi 50 x 100 lankku) Räjähteet ja palavat apuaineet valellaan polttoöljyllä ja sytytetään tuulen alapuolelta. Sytytys voidaan tehdä metrin pituisella kepillä, jossa on polttoöljyyn kasteltu puuvanutuppo päässä. Forcit ottaa vastaan hävitettäväksi vanhentuneita räjähdysaineita. Vastaan otettua räjähdysainetta ei hyvitetä ja hävittämisen kustannuksista sovitaan tapauskohtaisesti erikseen. Forcitille hävitettäväksi lähetettävä räjähdeaine tulee merkitä asianmukaisin merkinnöin. Lähetyksestä on sovittava asiakasvastaavan tai teknisen palvelun kanssa. OY FORCIT AB Puh +358 (0) Päiväys: Edellinen päiväys:

9 Tuotetieto Sivu 8 / 8 KEMIX A- ja KEMIX- PUTKIPANOKSET 10. Reklamaatio-ohje Jos tuotteissa havaitaan puutteita tai ne eivät toimi odotetulla tavalla, on ko. tuotteesta välittömästi ilmoitettava seuraavat tiedot Forcitin asiakasvastaaville tai tekniseen palveluun: Tuotteen nimi, koko ja pakkauksessa oleva valmistuspäivämäärä Tuotteen ulkonäkö ja kuvaus tuotteen käsiteltävyydestä/ näppituntumasta Tuotteen käyttötilanne työmaalla Poikkeavat tuotteet on toimitettava lähimmälle Forcitin palveluasemalle, josta ne toimitetaan valmistavalle tehtaalle tarkempia tutkimuksia varten. Palautusten mukaan on täytettävä Forcitin tuotepalautuslomake, joka on tulostettavissa yrityksen kotisivuilta ( valikko tuotteet). Palautuksesta on sovittava asiakasvastaavan tai teknisen palvelun kanssa. OY FORCIT AB Puh +358 (0) Päiväys: Edellinen päiväys:

10 Kemiitti 610 Sivu 1 / 8 KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Kemiitti 610 Käyttöturvallisuustiedote täyttää asetuksen (EY) N:o 1907/2006 REACH (Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus kemikaalien rekisteröinnistä, arvioinnista, lupamenettelyistä ja rajoituksista), liitteen II vaatimukset. KOHTA 1: Aineen tai seoksen ja yrityksen tunnistetiedot Julkaisupäivämäärä Tuotetunniste Kauppanimi Kemiitti 610 REACH rekisteröinti, lisätietoja Tuote on seos. 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt, joita ei suositella Aineen/seoksen käyttö Kemikaalia voidaan käyttää yleiseen kulutukseen Louhintaräjähdysaine Ei 1.3 Käyttöturvallisuustiedotteen toimittajan tiedot Valmistaja Yrityksen nimi OY FORCIT AB Postiosoite PL 19 Postinumero Paikkakunta Hanko Maa Finland Puh: S-posti forcit@forcit.fi 1.4. Hätäpuhelinnumero Hätänumero Myrkytystietokeskus (avoinna 24 h/vrk): KOHTA 2: Vaaran yksilöinti 2.1 Aineen tai seoksen luokitus Luokittelu 67/548/ETY tai 1999/45/EY mukaisesti Luokitus asetuksen (EY) N: o 1272/2008 [CLP / GHS] mukaisesti 2.2. Merkinnät Varoitusmerkit (CLP) E; R2 Xi; R36 Expl. 1.1; H201 Eye Irrit. 2; H319 Huomiosanat Vaaralausekkeet Turvalausekkeet Vaara H201 Räjähde; massaräjähdysvaara. H319 Ärsyttää voimakkaasti silmiä. P210 Suojaa lämmöltä/kipinöiltä/avotulelta/kuumilta pinnoilta. Tupakointi kielletty. P250 Suojele rasitukselta/iskuilta/hankaukselta.

11 Kemiitti 610 Sivu 2 / 8 Muut huomautukset merkinnöistä (CLP) 2.3. Muut vaarat Muut vaarat P281 Käytä vaadittuja henkilönsuojaimia. P370 + P380 Tulipalon sattuessa: Evakuoi alue. P372 Tulipalon sattuessa räjähdysvaara. P373 Tulta EI SAA yrittää sammuttaa sen saavutettua räjähteet. Räjähteet merkitään ja pakataan ainoastaan räjähteitä koskevien vaatimusten mukaisesti. Ei tiedetä. KOHTA 3: Koostumus ja tiedot aineosista 3.2. Seokset Aineosan nimi Tunnistaminen Luokitus Sisältö Ammoniumnitraatti CAS-numero: EY-numero: Rekisteröintinumero: Voiteluöljyt (maaöljy), C20-50, vetykäsitelty neutraali öljypohjainen; Perusöljy - täsmentämätön Huomautuksia aineosista KOHTA 4: Ensiaputoimenpiteet 4.1. Ensiaputoimenpiteiden kuvaus Hengitystiet Ihokosketus Silmäkosketus Nieleminen CAS-numero: EY-numero: Rekisteröintinumero: O; R8 Xi; R36 Ox. Sol. 3; H272 Eye Irrit. 2; H319 Asp. tox 1; H304 CLP-luokittelu, huomautuksia:contains DMSO extract less than 3 % Kaikkien R-lausekkeiden ja vaaralausekkeiden tekstit on esitetty kokonaisuudessaan osassa % 4-7 % Siirrä henkilö raittiiseen ilmaan ja pidä lepoasennossa, jossa on helppo hengittää. Altistumisen tapahduttua tai jos epäillään altistumista: Hakeudu lääkäriin. Saastunut vaatetus on välittömästi poistettava ja iho pestävä saippualla ja vedellä. Jos ilmenee ihoärsytystä: Hakeudu lääkäriin. Huuhtele heti silmiä runsaalla vedellä. Pidä silmäluomet levitettyinä. Hakeudu lääkäriin. Suu on välittömästi huuhdeltava ja vettä juotava runsaasti ( ml). Hakeudu lääkäriin. 4.2 Tärkeimmät oireet ja vaikutukset, sekä välittömät että viivästyneet Tietoja terveydenhoitohenkilökunnalle Palokaasuja hengittäneiden henkilöiden oireet eivät välttämättä ilmene heti, potilas siksi syytä pitää tarkkailussa 48 h ajan. Yleiset oireet ja vaikutukset Ei määritetty. Välittömät oireet ja vaikutukset Ei määritetty. 4.3 Välitöntä lääketieteellistä apua ja erityishoitoa koskevat ohjeet (jos tarpeen) Lääketieteellinen hoito Ei määritetty. KOHTA 5: Palontorjuntatoimenpiteet 5.1 Sammutusaineet Soveltuvat sammutusvälineet Tulta EI SAA yrittää sammuttaa sen saavutettua räjähteet. Tulipalon sattuessa räjähdysvaara. 5.2 Aineesta tai seoksesta johtuvat erityiset vaarat Palo- ja räjähdysvaarat Tulipalon sattuessa räjähdysvaara. Räjähdysvaara kuumennettaessa. Vaaralliset palamistuotteet Palaessa tai kovassa kuumuudessa muodostuu: NOx, CO, NH Palontorjuntaa koskevat ohjeet Palontorjuntatoimenpiteet Tulipalon leviäminen tuotteeseen on estettävä kaikin mahdollisin tavoin.

12 Kemiitti 610 Sivu 3 / 8 Tulta EI SAA yrittää sammuttaa sen saavutettua räjähteet. Vaaravyöhyke on välittömästi evakuoitava. KOHTA 6: Toimenpiteet onnettomuuspäästöissä 6.1 Varotoimenpiteet, henkilönsuojaimet ja menettely hätätilanteessa Henkilökohtaiset varotoimet Varottava joutumista silmiin sekä pitkäaikaista ihokosketusta. Henkilökohtaiset suojaimet, kts. kohta Ympäristöön kohdistuvat varotoimet Ympäristövarotoimet Ei saa päästää viemäriin, maaperään tai vesistöön Suojarakenteita ja puhdistusta koskevat menetelmät ja -välineet Puhdistusmenetelmät Kerättävä tuotejäämät sopivilla kipinöimättömillä työkaluilla (puisilla, muovisilla tai alumiinisilla). Laitettava merkittyihin, suljettaviin pakkauksiin ja hävitettävä viranomaisten vaatimalla tavalla. 6.4 Viittaukset muihin kohtiin Muita ohjeita Palontorjunta, ks. Kohta 5. Henkilökohtainen suojavarustus, ks. Kohta 8.2. Tuotetta sisältävän jätteen hävittäminen, ks. Kohta KOHTA 7: Käsittely ja varastointi 7.1 Turvallisen käsittelyn edellyttämät toimenpiteet Käsittely Räjähtävää iskun, hankauksen tai muun sytytyslähteen vaikutuksesta. Eristettävä kuumista pinnoista. Käytä kipinöimättömiä käsityökaluja ja räjähdyssuojattuja sähkölaitteita. Tupakointi, avotulen tai muiden sytytyslähteiden käyttö on kielletty. 7.2 Turvallisen varastoinnin edellyttämät olosuhteet, mukaan luettuina yhteensopimattomuudet Varastointi Ei koske, seosta ei varastoida. 7.3 Erityinen loppukäyttö Erityiset käyttötavat Ks. Kohta 1.2 KOHTA 8: Altistumisen ehkäiseminen ja henkilönsuojaimet 8.1 Valvontaa koskevat muuttujat HTP-arvot ja muut lakisääteiset ohjearvot Aineosan nimi Tunnistaminen Arvo Vuosi Ammoniumnitraatti CAS-numero: EY-numero: Rekisteröintinumero: DNEL / PNEC aineosista Aineosa Ammoniumnitraatti DNEL DNEL PNEC Ryhmä: Työväestö Altistumisreitti: Ihon läpi Altistumisen kesto: Pitkäaikainen (krooninen, toistuva) Vaikutustyyppi: Systeeminen Arvo: 21,3 mg/kg Ryhmä: Työväestö Altistumisreitti: Hengitystiet Altistumisen kesto: Pitkäaikainen (krooninen, toistuva) Vaikutustyyppi: Systeeminen Arvo: 37,6 mg/m3 Altistumisreitti: Makea vesi

13 Kemiitti 610 Sivu 4 / 8 PNEC PNEC PNEC 8.2 Altistumisen ehkäiseminen Turvamerkinnät Arvo: 0,45 mg/l Altistumisreitti: Merivesi Arvo: 0,045 mg/l Altistumisreitti: Jätevesien käsittelylaitosten mikro-organismit Arvo: 18 mg/l Arvo: 4,5 mg/l Huomautukset: Ajoittainen päästö Hengityksensuojaus Hengityksensuojaus Käsien suojaus Käsien suojaus Soveltuvat materiaalit Silmien tai kasvojen suojaus Silmien suojaus Suojalasit. Ihonsuojaus Ihon suojaus (muualla kuin käsissä) Hygienia / ympäristö Erityiset hygieniatoimet Hengityssuojainta ei vaadita. Suojakäsineiden käyttöä suositellaan. Nitriilikumi-, PVA- tai vitonkumikäsineet soveltuvat parhaiten. Sopivaa suojavaatetusta on käytettävä jos on suoran kosketuksen tai roiskeiden vaara. Pestävä kädet aina työvuoron jälkeen, ennen ruokailua, tupakointia ja WCkäyntiä. Asianmukainen ympäristön altistumisen hallinta Ympäristöaltistumisen torjuminen Estettävä tuotteen pääsy viemäreihin, pohja- ja pintavesiin ja maaperään. KOHTA 9: Fysikaaliset ja kemialliset ominaisuudet 9.1 Fysikaalisia ja kemiallisia perusominaisuuksia koskevat tiedot Olomuoto Vesi-öljyssä-emulsio. Vaseliinia muistuttava massa. Väri Kellertävä. Haju Hajuton. Huomautuksia, hajukynnys Ei relevantti. Huomautuksia, ph Ei relevantti. (toimitusmuodossa) Huomautuksia, sulamis- tai Ei relevantti. jäätymispiste Huomautuksia, kiehumispiste ja - Ei relevantti. alue Leimahduspiste Arvo: > 200 C Huomautuksia, Leimahduspiste Tuotteen raaka-aineena olevan öljyn leimahduspiste. Huomautuksia, Haihtumisnopeus Ei relevantti. Syttyvyys (kiinteä, kaasu) Ei määritetty. Huomautuksia, höyrynpaine Ei relevantti. Huomautuksia, Höyryn tiheys Ei relevantti. Suhteellinen tiheys Arvo: 1,0-1,2 kg/dm3 Liukenevuuden kuvaus Seos lähes liukenematon. Ammoniumnitraatti sellaisenaan erittäin vesiliukoinen. Huomautuksia, Jakaantumiskerroin: Ammoniumnitraatti: <1 n-oktanoli / vesi Huomautuksia, Itsesyttyvyys Ei määritetty.

14 Kemiitti 610 Sivu 5 / 8 Hajoamislämpötila Arvo: > 100 C Huomautuksia, viskositeetti Ei määritetty. Räjähtävyys Räjähtävä Hapettavuus Ammoniumnitraatti: hapettava 9.2 Muut tiedot Muut fyysiset ja kemialliset ominaisuudet Huomautuksia Ei määritetty. KOHTA 10: Stabiilisuus ja reaktiivisuus 10.1 Reaktiivisuus Reaktiivisuus Ei vaarallisia reaktioita tiedossa ohjeiden mukaisesti käsiteltynä Kemiallinen stabiilisuus Stabiilisuus Stabiili normaaleissa lämpötiloissa ja ohjeenmukaisessa käytössä Vaarallisten reaktioiden mahdollisuus Vaarallisten reaktioiden mahdollisuus Ei ole normaaleissa käyttöolosuhteissa Vältettävät olosuhteet Vältettävät olosuhteet Yhteensopimattomat materiaalit Vältettävät materiaalit Räjähtävää iskun, hankauksen, avotulen tai muun sytytyslähteen vaikutuksesta. Vahvat emäkset. Tuotteeseen ei saa päästää sekoittumaan vieraita materiaaleja Vaaralliset hajoamistuotteet Vaaralliset hajoamistuotteet Palossa muodostuu myrkyllisiä kaasuja (CO, CO2, NOx). NH3 KOHTA 11: Myrkyllisyyteen liittyvät tiedot 11.1 Tiedot myrkyllisistä vaikutuksista Aineosan myrkyllisyystiedot Aineosa Ammoniumnitraatti LD50 suun kautta LD50 ihon läpi Arvo: 2950 mg/kg Koe-eläinlajit: Rotta Viite: IUCLID 5 Arvo: > 5000 mg/kg Koe-eläinlajit: Rotta Viite: IUCLID 5 Mahdolliset välittömät vaikutukset Ärsytys Ärsyttää silmiä. Voi ärsyttää ihoa. Syövyttävyys Ei tunnettu. Viivästyneet vaikutukset Herkistyminen Ei tunnettu. Toistuvan annoksen myrkyllisyys Ei tunnettu. Syöpävaarallinen, sukusolujen perimää vaurioittava tai lisääntymiselle vaarallinen Syöpävaarallisuus Ei tunnettu. Sukusolujen perimää vaurioittavat ominaisuudet Lisääntymismyrkyllisyys Muita toksikologisia haittavaikutuksia Ei tiedetä. Ei tiedetä. Ei määritetty. KOHTA 12: Tiedot vaarallisuudesta ympäristölle 12.1 Myrkyllisyys Ekotoksisuus Ei luokiteltu ympäristölle haitalliseksi. Tuotetta ei kuitenkaan saa päästää

15 Kemiitti 610 Sivu 6 / 8 Aineosan myrkyllisyystiedot Aineosa Ammoniumnitraatti Akuutti vesistövaikutus, kalat Akuutti vesistövaikutus, levät Akuutti vesistövaikutus, vesikirput viemäriin tai vesistöihin tai varastoida paikassa, jossa se saattaa vaikuttaa pohja- tai pintavesiin. Arvo: 447 mg/l Testimenetelmä: LC50 Kesto: 48 h Viite: IUCLID 5 Arvo: 1700 mg/l Testimenetelmä: EC50 Kesto: 10 d Viite: IUCLID 5 Arvo: 490 mg/l Testimenetelmä: EC50 Kesto: 48 h Viite: IUCLID Pysyvyys ja hajoavuus Pysyvyys ja hajoavuus Ammoniumnitraatti: hajoaa luonnossa Biokertyvyys Biokertyvyyden arviointi Ammoniumnitraatti: ei kertyvä (LogPow <1). Perusöljyhiilivedyt: mahdollisesti kertyviä (logpow > 6) Liikkuvuus maaperässä Liikkuvuus 12.5 PBT- ja vpvb-arvioinnin tulokset PBT-arvioinnin tulokset Ei määritetty. vpvb arvioinnin tulokset Ei määritetty Muut haitalliset vaikutukset Muita haittavaikutuksia / huomautuksia Tuote sisältää aineita, jotka ovat vesiliukoisia ja jotka voivat levitä vesiympäristössä. Ei tiedetä. KOHTA 13: Jätteiden käsittelyyn liittyvät näkökohdat 13.1 Jätteiden käsittelymenetelmät Määritä asianmukaiset hävittämismenetelmät Tuote luokiteltu vaaralliseksi jätteeksi Ei saa päästää viemäriin, veteen tai maaperään. Ei saa sekoittaa tavanomaiseen jätteeseen. Räjähdysainejätteet ja räjähdysaineella tahraantuneet pakkaukset tulee kerätä välittömästi ja hävittää ainoastaan asiantuntijan valvonnassa ja ohjeiden mukaisesti. Puhdistamattomia tyhjiä pakkauksia tulee käsitellä samalla tavalla kuin tuotetta sisältäviä. Kyllä KOHTA 14: Kuljetustiedot YK-numero ADR 0241 RID 0241 IMDG 0241 ICAO/IATA Kuljetuksessa käytettävä virallinen nimi ADR LOUHINTARÄJÄHDYSAINEET, TYYPPI E RID LOUHINTARÄJÄHDYSAINEET, TYYPPI E IMDG EXPLOSIVE, BLASTING, TYPE E ICAO/IATA EXPLOSIVE, BLASTING, TYPE E 14.3 Kuljetuksen vaaraluokka

16 Kemiitti 610 Sivu 7 / 8 ADR 1.1D RID 1.1D IMDG 1.1D ICAO/IATA 1.1D Huomautus Ilmakuljetus kielletty Pakkausryhmä 14.5 Ympäristövaarat Huomautus Ei määritetty Erityiset varotoimet käyttäjälle EmS F-B, S-X Käyttäjän erityiset varotoimenpiteet Ei määritetty Kuljetus irtolastina Marpol 73/78 -sopimuksen II liitteen ja IBC-säännöstön mukaisesti Muita soveltuvia tietoja. Muita soveltuvia tietoja. Ei relevantti. KOHTA 15: Lainsäädäntöä koskevat tiedot 15.1 Nimenomaisesti ainetta tai seosta koskevat turvallisuus-, terveys- ja ympäristösäännökset tai -lainsäädännöt Huomautuksia Vain ammattikäyttöön Kemikaaliturvallisuusarviointi Kemikaaliturvallisuusraportti vaaditaan KOHTA 16: Muut tiedot Vaaratunnus Ei R-lausekkeet S-lausekkeet Luokitus asetuksen (EY) N: o 1272/2008 [CLP / GHS] mukaisesti Käytettyjen R-lausekkeiden luettelo (kohdissa 2 ja 3). Käytettyjen H-lausekkeiden luettelo (osat 2 ja 3). Tärkeimmät käyttöturvallisuustiedotteen R2 Räjähtävää iskun, hankauksen, avotulen tai muun sytytyslähteenvaikutuksesta. R36 Ärsyttää silmiä. S16 Eristettävä sytytyslähteistä - Tupakointi kielletty. S25 Varottava kemikaalin joutumista silmiin. S41 Vältettävä palamisessa tai räjähdyksessä muodostuvan savun hengittämistä. S61 Vältettävä päästämistä ympäristöön. Lue erityisohjeet/käyttöturvallisuustiedote. Expl. 1.1; H201; Eye Irrit. 2; H319; R8 Aiheuttaa tulipalon vaaran palavien aineiden kanssa. R2 Räjähtävää iskun, hankauksen, avotulen tai muun sytytyslähteenvaikutuksesta. R36 Ärsyttää silmiä. H304 Voi olla tappavaa nieltynä ja joutuessaan hengitysteihin. H319 Ärsyttää voimakkaasti silmiä. H201 Räjähde; massaräjähdysvaara. H272 Voi edistää tulipaloa; hapettava. REACH-asetus (EY) 1907/2006 CLP-asetus (EY) 1272/2008

17 Kemiitti 610 Sivu 8 / 8 luomisessa käytetyt lähteet Raaka-aineiden käyttöturvallisuustiedotteet. Versio 5 Vastuussa OY FORCIT AB käyttöturvallisuustiedotteesta Kommentti Tämä käyttöturvallisuustiedote perustuu tämänhetkiseen parhaaseen tietämykseemme. Sitä ei kuitenkaan tule pitää takuuna kuvattujen tuotteiden tietyistä ominaisuuksista tai niiden soveltuvuudesta erityisiin käyttötarkoituksiin. Koska näiden tietojen ja ohjeiden käyttö sekä tuotteen käyttöolosuhteet eivät ole meidän valvonnassamme, käyttäjän velvollisuutena on määritellä olosuhteet tuotteen turvalliselle käytöllä.

18 + Kemi ii / / 1 Oravakangas Vesien käsittely Kaivolupa-alue Aitaus Louhosalue - ~%! ~ / ~ N 300 /.- s / / 1~.,/ - - / /,/ / ~ ;~ ~ ~ ~ _\o~~~;~ /~ 7 / / ~1~ 7 /7 // 7/4,4~4~Jl )I r > /.--~ / / / of ~, /~ / / Käsitellyt pinta-ja 1 / / 2 4. sulamisvedet /,~ ~ )- / johdetaan luontaisesti/ 7 / ~ :~ / / /~, ~ r~ ympäristöön. / / - -: -. Ojitetaan tarvittaessa 2 / /~.9 Pintavalutuskenttä RY Lasketusallas 7 0~ ~ :~ J 1/ / f ~ 1 ~ / 0.7 / /.7 / 0 / 5.--., / / // / /%..<.f~.7. ;0;, 7jO ;:< ~* ~ EHP-mittapato LOUHOS ~ 1~ ~ 4- /1) 1 // ~: o ~~,~ ~ 0 / /.~ 1- ~.:. 1 :,: /, ::-~.- --~ / / - ~ j:. / 4. / /:. Ao /.~..O ~ %, / :Z- / :r. :v:~ N~ :;:%- /2?. / ~~---~ \., / O-- O~.9 / 0~ ~ 1 - ~ ~.(., 4..,. 9 1$ 1 1 ~ ~.~Y i OO ; 0: O 1-7.,, O/ ,0 5, 0/ - / I 0O1 [ ~ O O -r TV. 5 0 ~-s ----~,~ 7 (c) MML~M~

KEMIX A- JA KEMIX-PUTKI- PANOKSET

KEMIX A- JA KEMIX-PUTKI- PANOKSET KEMIX A- JA KEMIX-PUTKI- PANOKSET Tuotetieto 24.4.2015 Sivu 2 / 8 1. Tuotteen kuvaus ja käyttötarkoitus Kemix-putkipanokset on tarkoitettu kaikenlaiseen louhintaan, jossa porareikään halutaan tarkka räjähdysainemäärä.

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Kemiitti 610

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Kemiitti 610 Kemiitti 610 Sivu 1 / 8 KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Kemiitti 610 Käyttöturvallisuustiedote täyttää asetuksen (EY) N:o 1907/2006 REACH (Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus kemikaalien rekisteröinnistä,

Lisätiedot

Akkuvesi Versio 1 Sivu 1 / 7 KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE. Akkuvesi-100

Akkuvesi Versio 1 Sivu 1 / 7 KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE. Akkuvesi-100 Akkuvesi100 Versio 1 Sivu 1 / 7 KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Akkuvesi100 Käyttöturvallisuustiedote täyttää asetuksen (EY) N:o 1907/2006,2015/830 REACH (Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus kemikaalien

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Merikemiitti

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Merikemiitti Merikemiitti Sivu 1 / 8 KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Merikemiitti Käyttöturvallisuustiedote täyttää asetuksen (EY) N:o 1907/2006 REACH (Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus kemikaalien rekisteröinnistä,

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Kemix, Kemix A

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Kemix, Kemix A Kemix, Kemix A Sivu 1 / 8 KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Kemix, Kemix A Käyttöturvallisuustiedote täyttää asetuksen (EY) N:o 1907/2006 REACH (Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus kemikaalien rekisteröinnistä,

Lisätiedot

Kemiitti Versio 4 Sivu 1 / 10 KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE. Kemiitti 510

Kemiitti Versio 4 Sivu 1 / 10 KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE. Kemiitti 510 Kemiitti 510 - Versio 4 Sivu 1 / 10 KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Kemiitti 510 Käyttöturvallisuustiedote täyttää asetuksen (EY) N:o 1907/2006,2015/830 REACH (Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus kemikaalien

Lisätiedot

Kemiitti Versio 7 Sivu 1 / 10 KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE. Kemiitti 610

Kemiitti Versio 7 Sivu 1 / 10 KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE. Kemiitti 610 Kemiitti 610 - Versio 7 Sivu 1 / 10 KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Kemiitti 610 Käyttöturvallisuustiedote täyttää asetuksen (EY) N:o 1907/2006,2015/830 REACH (Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus kemikaalien

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Viljelmäkohtainen Superex

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Viljelmäkohtainen Superex Viljelmäkohtainen Superex Sivu 1 / 5 KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Viljelmäkohtainen Superex Käyttöturvallisuustiedote täyttää asetuksen (EY) N:o 1907/2006,453/2010 REACH (Euroopan parlamentin ja neuvoston

Lisätiedot

Merikemiitti - Versio 3 Sivu 1 / 10 KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE. Merikemiitti

Merikemiitti - Versio 3 Sivu 1 / 10 KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE. Merikemiitti Merikemiitti - Versio 3 Sivu 1 / 10 KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Merikemiitti Käyttöturvallisuustiedote täyttää asetuksen (EY) N:o 1907/2006,2015/830 REACH (Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus kemikaalien

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Industrikitt

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Industrikitt Industrikitt Sivu 1 / 5 KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Industrikitt KOHTA 1: Aineen tai seoksen ja yrityksen tunnistetiedot Julkaisupäivämäärä 27.10.2006 1.1. Tuotetunniste Kauppanimi Industrikitt 1.2 Aineen

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE. Kemiitti 510 matriisi, Kemiitti 610 matriisi, Kemiitti 810 matriisi

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE. Kemiitti 510 matriisi, Kemiitti 610 matriisi, Kemiitti 810 matriisi Kemiitti 510 matriisi, Kemiitti 610 matriisi, Kemiitti 810 matriisi Sivu 1 / 8 KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Kemiitti 510 matriisi, Kemiitti 610 matriisi, Kemiitti 810 matriisi Käyttöturvallisuustiedote täyttää

Lisätiedot

LV Palasaippua - Versio 1 Sivu 1 / 5 KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE. LV Palasaippua

LV Palasaippua - Versio 1 Sivu 1 / 5 KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE. LV Palasaippua LV Palasaippua - Versio 1 Sivu 1 / 5 KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE LV Palasaippua Käyttöturvallisuustiedote täyttää asetuksen (EY) N:o 1907/2006,2015/830 REACH (Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus kemikaalien

Lisätiedot

KEMIX A KEMIX. Tuotetieto Puh +358 (0) OY FORCIT AB

KEMIX A KEMIX. Tuotetieto Puh +358 (0) OY FORCIT AB KEMIX 30.1.2014 Sivu 2 / 8 1. Tuotteen kuvaus ja käyttötarkoitus Kemix A on tarkoitettu kaikenlaiseen louhintaan ja raivaustyöhön. Erinomaisen vedenkestonsa ja ominaispainonsa vuoksi se soveltuu hyvin

Lisätiedot

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.1.2 Tunnuskoodi 39237 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset

Lisätiedot

Kemix-putkipanos, Kemix A -putkipanos

Kemix-putkipanos, Kemix A -putkipanos Kemix-putkipanos, Kemix A -putkipanos - Versio 6 Sivu 1 / 10 KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Kemix-putkipanos, Kemix A -putkipanos Käyttöturvallisuustiedote täyttää asetuksen (EY) N:o 1907/2006,2015/830 REACH

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 6 Leikkuuöljy spray 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 2.

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 6 Leikkuuöljy spray 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 2. KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 6 Päiväys: 6.5.2013 Edellinen päiväys: 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi Tunnistenumero Laikas 1.2 Aineen

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 KIILTO LASIKUITUTAPETTILIIMA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 2.

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 KIILTO LASIKUITUTAPETTILIIMA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 2. KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.1.2 Tunnuskoodi T1278 1.1.3 REACH-rekisteröintinumero 1.2 Aineen tai

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Tiivistelmä (Linkki täydelliseen versioon on alapuolella) COOPER MUURAHAISSPRAY

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Tiivistelmä (Linkki täydelliseen versioon on alapuolella) COOPER MUURAHAISSPRAY COOPER MUURAHAISSPRAY Sivu 1 / 5 KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Tiivistelmä (Linkki täydelliseen versioon on alapuolella) COOPER MUURAHAISSPRAY Käyttöturvallisuustiedote täyttää asetuksen (EY) N:o 1907/2006,2015/830

Lisätiedot

64-17-5 Etanoli 5-10% F; R11; Flam. Liq. 2, H225 200-578-6 3.3 Muut tiedot -

64-17-5 Etanoli 5-10% F; R11; Flam. Liq. 2, H225 200-578-6 3.3 Muut tiedot - KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt,

Lisätiedot

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 Päiväys: 3.11.2014 Edellinen päiväys: KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.1.2 Tunnuskoodi 57676

Lisätiedot

1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT

1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1 / 5 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt, joita ei suositella 1.2.1 Käyttötarkoitus

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE. Elektroninen räjäytysnalli Daveytronic

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE. Elektroninen räjäytysnalli Daveytronic Elektroninen räjäytysnalli Daveytronic Sivu 1 / 7 KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Elektroninen räjäytysnalli Daveytronic Käyttöturvallisuustiedote täyttää asetuksen (EY) N:o 1907/2006 REACH (Euroopan parlamentin

Lisätiedot

FORPRIME. Tuotetieto Puh +358 (0) OY FORCIT AB

FORPRIME. Tuotetieto Puh +358 (0) OY FORCIT AB 28.12.2015 2 / 7 1. Tuotteen kuvaus ja käyttötarkoitus Forprime on Forcitin Hangon tehtaan valmistama aloitepanos. Se soveltuu peränajossa Anfojen ja Kemiitti 810:n räjäyttimeksi panostettaessa panostuslaitteella.

Lisätiedot

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.1.2 Tunnuskoodi T7906,T7906.930 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE. Anfo, Anfo-800, Anfo-600, Ahti-Anfo

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE. Anfo, Anfo-800, Anfo-600, Ahti-Anfo Anfo, Anfo-800, Anfo-600, Ahti-Anfo Sivu 1 / 9 KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Anfo, Anfo-800, Anfo-600, Ahti- Anfo Käyttöturvallisuustiedote täyttää asetuksen (EY) N:o 1907/2006 REACH (Euroopan parlamentin

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 Diamond Excel 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 2.

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 Diamond Excel 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 2. KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt,

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 Aquastick 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 2. VAARAN YKSILÖINTI

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 Aquastick 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 2. VAARAN YKSILÖINTI KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt,

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Forprime

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Forprime Forprime Sivu 1 / 8 KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Forprime Käyttöturvallisuustiedote täyttää asetuksen (EY) N:o 1907/2006 REACH (Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus kemikaalien rekisteröinnistä, arvioinnista,

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 Concrex Resin 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 2.

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 Concrex Resin 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 2. KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt,

Lisätiedot

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 Päiväys: 15.6.2015 Edellinen päiväys: KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.1.2 Tunnuskoodi T7876,T7876.930,T7871,T7871.930

Lisätiedot

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.1.2 Tunnuskoodi 410462,410463,410460,3102462 1.2 Aineen tai

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Obrännbar stenull

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Obrännbar stenull Obrännbar stenull Sivu 1 / 5 KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Obrännbar stenull KOHTA 1: Aineen tai seoksen ja yrityksen tunnistetiedot Julkaisupäivämäärä 17.01.2007 1.1. Tuotetunniste Kauppanimi Obrännbar stenull

Lisätiedot

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.1.2 Tunnuskoodi 410651,410653,3102562 1.2 Aineen tai seoksen

Lisätiedot

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.1.2 Tunnuskoodi 57546 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset

Lisätiedot

Kauppanimi / aineen nimi: SALUTEM Pro Puhdistuspasta Prophy Paste Coarse

Kauppanimi / aineen nimi: SALUTEM Pro Puhdistuspasta Prophy Paste Coarse KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE (*) koskee vain kemikaali-ilmoitusta (**) täytetään joko 3.1 tai 3.2 KOHTA 1: AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste Kauppanimi / aineen nimi

Lisätiedot

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.1.2 Tunnuskoodi 63067,63068,3104561 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset

Lisätiedot

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 Päiväys: 26.6.2014 Edellinen päiväys: KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.1.2 Tunnuskoodi T7883.930

Lisätiedot

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.1.2 Tunnuskoodi 410561,410563,3101440 1.2 Aineen tai seoksen

Lisätiedot

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.1.2 Tunnuskoodi 60116,60117,3101319 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 Clobe Palonsammutusaerosoli 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 2.

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 Clobe Palonsammutusaerosoli 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 2. KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt,

Lisätiedot

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.1.2 Tunnuskoodi 423925,423929,423927,3101384 1.2 Aineen tai

Lisätiedot

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.1.2 Tunnuskoodi T7883.930 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Kekkilä kanankakka Sivu 1 / 5 KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Kekkilä kanankakka Käyttöturvallisuustiedote täyttää asetuksen (EY) N:o 1907/2006/EY,453/2010 REACH (Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus kemikaalien

Lisätiedot

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.1.2 Tunnuskoodi 32.26808, 26809, 26811 1.2 Aineen tai seoksen

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 SITOMELT EVO 30 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 2.

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 SITOMELT EVO 30 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 2. KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.1.2 Tunnuskoodi T2360 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut

Lisätiedot

www.xo1.fi KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE / KEMIKAALI-ILMOITUS 1/6 Päiväys 18.1.12013 Edellinen päiväys

www.xo1.fi KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE / KEMIKAALI-ILMOITUS 1/6 Päiväys 18.1.12013 Edellinen päiväys KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE / KEMIKAALIILMOITUS 1/6 Päiväys 18.1.1213 Edellinen päiväys 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1. Tuotetunniste Kauppanimi YACHT WASH 1.2. Aineen tai

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE ULTRA EVER DRY TOPP

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE ULTRA EVER DRY TOPP ULTRA EVER DRY TOPP Sivu 1 / 5 KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE ULTRA EVER DRY TOPP Käyttöturvallisuustiedote täyttää asetuksen (EY) N:o 1907/2006 REACH (Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus kemikaalien rekisteröinnistä,

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Fordyn

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Fordyn Fordyn Sivu 1 / 8 KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Fordyn Käyttöturvallisuustiedote täyttää asetuksen (EY) N:o 1907/2006 REACH (Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus kemikaalien rekisteröinnistä, arvioinnista,

Lisätiedot

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.1.2 Tunnuskoodi 63316 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset

Lisätiedot

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.1.2 Tunnuskoodi T7842,T7842.930 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset

Lisätiedot

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.1.2 Tunnuskoodi T7074,T7074.005 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 6 SKA-Käsivoide 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 2.

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 6 SKA-Käsivoide 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 2. KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 6 SKAKäsivoide Päiväys: 1.10.2012 Edellinen päiväys: 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi SKAKäsivoide 1.2

Lisätiedot

Päiväys: Edellinen päiväys: 22.5.2014

Päiväys: Edellinen päiväys: 22.5.2014 X KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE KEMIKAALI-ILMOITUS (*) koskee vain kemikaali-ilmoitusta (**) täytetään joko 3.1 tai 3.2 KOHTA 1: AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste

Lisätiedot

3.3 Muut tiedot Tuote on ohut (< 2 mm) sylinterimäinen tanko, joka sisältää epoksimatriisiin kiinnitettyjä kvartsikuituja.

3.3 Muut tiedot Tuote on ohut (< 2 mm) sylinterimäinen tanko, joka sisältää epoksimatriisiin kiinnitettyjä kvartsikuituja. KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt,

Lisätiedot

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.1.2 Tunnuskoodi 65104,65105,3105074 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset

Lisätiedot

Knauf Stuccokipsi. 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt, joita ei suositella

Knauf Stuccokipsi. 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt, joita ei suositella KEMIKAALIILMOITUS Päiväys: 1.5.2013 Edellinen päiväys: 14.02.2006 (*) koskee vain kemikaaliilmoitusta (**) täytetään joko 3.1 tai 3.2 KOHTA 1: AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 6 PRF Booster 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 2. VAARAN YKSILÖINTI

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 6 PRF Booster 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 2. VAARAN YKSILÖINTI KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 6 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.1.2 Tunnuskoodi Puhdistusaine 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset

Lisätiedot

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 Päiväys: 19.3.2012 Edellinen päiväys: KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.1.2 Tunnuskoodi 32.91394

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 Nova Wipe 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 2. VAARAN YKSILÖINTI

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 Nova Wipe 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 2. VAARAN YKSILÖINTI KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt,

Lisätiedot

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.1.2 Tunnuskoodi 410621,410623,410625,410629,410681,410683,3101445

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE ProWipes Yleispuhdistuspyyhe Sivu 1 / 5 KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE ProWipes Yleispuhdistuspyyhe Käyttöturvallisuustiedote täyttää asetuksen (EY) N:o 1907/2006,2015/830 REACH (Euroopan parlamentin ja neuvoston

Lisätiedot

Päiväys: Edellinen päiväys:

Päiväys: Edellinen päiväys: KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE KEMIKAALIILMOITUS 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1. Tuotetunniste Kauppanimi AVALON LACTO PESUNESTE, hajustamaton Tunnuskoodi Reachrekisteröintinumero

Lisätiedot

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.1.2 Tunnuskoodi 410251,410253,410259,3101432 1.2 Aineen tai

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Kekkilä Kukkaravinne liuos Sivu 1 / 6 KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Kekkilä Kukkaravinne liuos Käyttöturvallisuustiedote täyttää asetuksen (EY) N:o 1907/2006,2015/830 REACH (Euroopan parlamentin ja neuvoston

Lisätiedot

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.1.2 Tunnuskoodi 39451 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset

Lisätiedot

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.1.2 Tunnuskoodi 410201 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 KESTOKOL TL 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 2. VAARAN YKSILÖINTI

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 KESTOKOL TL 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 2. VAARAN YKSILÖINTI KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.1.2 Tunnuskoodi T1062 1.1.3 REACH-rekisteröintinumero 1.2 Aineen tai

Lisätiedot

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.1.2 Tunnuskoodi 57488 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset

Lisätiedot

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.1.2 Tunnuskoodi 2000.LI 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset

Lisätiedot

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja

Lisätiedot

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.1.2 Tunnuskoodi 423027 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset

Lisätiedot

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.1.2 Tunnuskoodi T8521.005 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 6 PRF Bioline blue 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 2.

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 6 PRF Bioline blue 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 2. KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 6 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt,

Lisätiedot

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.1.2 Tunnuskoodi T7803,T7816,T7803.001,T7803.930 1.2 Aineen tai

Lisätiedot

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.1.2 Tunnuskoodi 410561,410563,3101440 1.2 Aineen tai seoksen

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 Haju Stop 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 2. VAARAN YKSILÖINTI

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 Haju Stop 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 2. VAARAN YKSILÖINTI KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt,

Lisätiedot

Roiskeet silmistä huuhdeltava välittömästi runsaalla vedellä ja mentävä lääkäriin. S2

Roiskeet silmistä huuhdeltava välittömästi runsaalla vedellä ja mentävä lääkäriin. S2 KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt,

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 BioFinndent 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 2. VAARAN YKSILÖINTI

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 BioFinndent 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 2. VAARAN YKSILÖINTI KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt,

Lisätiedot

Päiväys: 29.12.2014 Edellinen päiväys: 11.10.2011

Päiväys: 29.12.2014 Edellinen päiväys: 11.10.2011 KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE KEMIKAALIILMOITUS 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1. Tuotetunniste Kauppanimi Avalon Hoitava Nestesaippua Tunnuskoodi Reachrekisteröintinumero 1.2.

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Forprime 1700

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Forprime 1700 Forprime 1700 Sivu 1 / 8 KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Forprime 1700 Käyttöturvallisuustiedote täyttää asetuksen (EY) N:o 1907/2006 REACH (Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus kemikaalien rekisteröinnistä,

Lisätiedot

www.xo1.fi KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE / KEMIKAALI-ILMOITUS 1/6 Päiväys 18.1.2013 Edellinen päiväys

www.xo1.fi KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE / KEMIKAALI-ILMOITUS 1/6 Päiväys 18.1.2013 Edellinen päiväys KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE / KEMIKAALIILMOITUS 1/6 Päiväys 18.1.2013 Edellinen päiväys 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1. Tuotetunniste Kauppanimi SOLID SOLVENT 1.2. Aineen

Lisätiedot

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.1.2 Tunnuskoodi 57214,57215 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset

Lisätiedot

KOHTA 1: AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste

KOHTA 1: AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste X KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE KEMIKAALI-ILMOITUS Päiväys: 30.11.2012 Edellinen päiväys: (*) koskee vain kemikaali-ilmoitusta (**) täytetään joko 3.1 tai 3.2 KOHTA 1: AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 Supercolor 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 2. VAARAN YKSILÖINTI

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 Supercolor 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 2. VAARAN YKSILÖINTI KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt,

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 Ardent Futura non gamma -2- Powder 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 Ardent Futura non gamma -2- Powder 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt,

Lisätiedot

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.1.2 Tunnuskoodi 410721,410723,410729,3101451 1.2 Aineen tai

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Tiivistelmä (Linkki täydelliseen versioon on alapuolella)

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Tiivistelmä (Linkki täydelliseen versioon on alapuolella) COOPER MUURAHAISPÖLYTE Sivu 1 / 5 KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Tiivistelmä (Linkki täydelliseen versioon on alapuolella) COOPER MUURAHAISPÖLYTE Käyttöturvallisuustiedote täyttää asetuksen (EY) N:o 1907/2006,2015/830

Lisätiedot

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.1.2 Tunnuskoodi 57504 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset

Lisätiedot

Varastoi lukitussa tilassa. Hävitä sisältö/pakkaus paikallisten ja kansallisten viranomaisohjeiden mukaisesti. 2.3 Muut vaarat

Varastoi lukitussa tilassa. Hävitä sisältö/pakkaus paikallisten ja kansallisten viranomaisohjeiden mukaisesti. 2.3 Muut vaarat KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 1. AINEEN TAI VALMISTEEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.2.1 Toimialakoodi Lääkeraaka-aine. 1.3 Käyttöturvallisuustiedotteen

Lisätiedot

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 KIILTO WCPUHDISTAJA (Sitrus, Laventeli, Valkoapila) KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi KIILTO WCPUHDISTAJA

Lisätiedot

HUS Myrkytystietokeskus suora puh. (09) , 24 h (vaihde (09) 4711 )

HUS Myrkytystietokeskus suora puh. (09) , 24 h (vaihde (09) 4711 ) KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE KEMIKAALIILMOITUS 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1. Tuotetunniste Kauppanimi Avalon hilseshampoo Tunnuskoodi Reachrekisteröintinumero 1.2. Aineen

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTTEET

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTTEET Sivu: 1 Laatimispäivä: 10.03.2011 Muutosnumero: 2 Kohta 1: Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot 1.1 Tuotetunniste Tuotenimike: 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote

Käyttöturvallisuustiedote Sivu 1 / 5 KOHTA 1: Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot 1.1 Tuotetunniste 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt, joita ei suositella Aineen ja/tai seoksen

Lisätiedot

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.1.2 Tunnuskoodi 63221 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset

Lisätiedot

Bea Pro Alkoholiton vaahtoava käsihuuhde

Bea Pro Alkoholiton vaahtoava käsihuuhde Bea Pro Alkoholiton vaahtoava käsihuuhde - Versio 1 Sivu 1 / 6 KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Bea Pro Alkoholiton vaahtoava käsihuuhde Käyttöturvallisuustiedote täyttää asetuksen (EY) N:o 1907/2006,2015/830

Lisätiedot

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.1.2 Tunnuskoodi 410441,410443,410501,410503,3101436 1.2 Aineen

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE K- ja KK-putkipanos

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE K- ja KK-putkipanos K- ja KK-putkipanos Sivu 1 / 8 KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE K- ja KK-putkipanos Käyttöturvallisuustiedote täyttää asetuksen (EY) N:o 1907/2006 REACH (Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus kemikaalien rekisteröinnistä,

Lisätiedot

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 CLEANJET HUUHTELUAINE KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi CLEANJET HUUHTELUAINE 1.1.2 Tunnuskoodi

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 Clean & Shine 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 2.

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 Clean & Shine 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 2. KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt,

Lisätiedot