BACKBERGIN SUKUSEURAN JÄSENLEHTI 2006 PAPPERIN POSTIA. Sukujuhla Mäntsälässä

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "BACKBERGIN SUKUSEURAN JÄSENLEHTI 2006 PAPPERIN POSTIA. Sukujuhla 18.6.2006 Mäntsälässä"

Transkriptio

1 BACKBERGIN SUKUSEURAN JÄSENLEHTI 2006 PAPPERIN POSTIA Sukujuhla Mäntsälässä

2 Backbergin sukuseura ry Vainiontie 50, Sälinkää puh. ja faksi Hallitus Puheenjohtaja Risto Niinimäki Kiesitie Helsinki p gsm Tiedottaja Sari Vainio Vainiontie Sälinkää p Varapuheenjohtaja Ritva Hälikkä Valjaskuja Vantaa p Sihteeri Kari Vainio Vainiontie Sälinkää p Rahastonhoitaja Asko Vuorenalusta Mäkitorpantie 17 E Helsinki p Paula Mehto Keinulaudantie 7 G Helsinki p gsm Jäsenmaksut: (kausi ) Pankkitili varsinainen jäsen 10 perhejäsen 5 Kansikuva: Risto Niinimäki

3 Puheenjohtajan terveiset Kaksi vuosikymmentä on kulunut siitä kun Backbergin sukuseuran ensimmäinen sukukokous on pidetty. Kiitokset ja ansio sukuseuran perustamisesta kuuluu niille henkilöille, jotka aktiivisesti tekivät töitä suvun yhteen saattamiseksi. Kiitokset ja onnittelut kuuluvat myös kaikille teille hyvät Backbergilaiset, me yhdessä teemme tästä suvun. Vuosien kuluessa henkilöt vaihtuvat ja tärkeää onkin saada uusia suvustaan kiinnostuneita henkilöitä mukaan toimintaan. Taaksejääneitä aikoja ei pidä kuitenkaan unohtaa, ja nyt olisikin tärkeä hetki saattaa talteen kaikki sukuseuran perustamiseen ja sen ensimmäisiin vuosiin liittyvistä asioista. Mikäli jostakin löytyy pöytäkirjoja vuosien 1985 perustavan kokouksen ja 1990 väliltä, näistä ollaan erityisen kiinnostuneita. Myös valokuvien kopiot alkuvuosien sukujuhlista ja sukuseuran muista tilaisuuksista ovat mielenkiintoisia, kuten erilaiset kirjoitukset aiheesta. Nykyhetken muistiin laitto ei ehkä tunnu tällä hetkellä tarpeelliselta, mutta hetkessä se on jo ainakin lähihistoriaa, jos sitä ei nyt aivan historiaksi voi sanoa. Samalla se muokkaantuu meidän muisteissamme erilaisiksi tapahtumiksi, jokaiselle omien kokemusten mukaan omanlaiseksi. Siksi olisi hyvä laittaa muistiin ainakin jotain, jokainen omalla tavallaan. Päiväkirjan kirjoittaminen tai edes päivittäisten tapahtumien lyhyt kirjaaminen voi olla tulevaisuudessa mielenkiintoista ja valaisevaa. Itse olen kadehtinut aina sellaisia, jotka osaavat laittaa kirjoihin ja kansiin edes pieniä muistoja. Itse laitan välillä asioita muistiin kameran avulla, satunnaisesti mutta silloin melko runsaaseen otokseen pyrkien. Nykyään olen siirtynyt kivaan digitaaliseen valokuvaamiseen, itse kuvaaminen ei enää maksa mitään. Mutta jääkö siitä mitään nähtävää tuleville sukupolville? Tuskin jää, jos en teetä kuvista paperisia vedoksia. Digitaalisia tallennusmuotoja pidetään sen verran epäluotettavina pitkällä aikavälillä, että paperille tulostettuna ja vaikka kenkälaatikkoon jos niitäkään enää mistään saa laitettuna ne tuottavat tuleville sukupolville mielenkiintoista tutkittavaa. Varmasti valokuvia on vaikeampi heittää noin vain pois, paljon vaikeampi kuin CD-levyjä, joissa ei lue päällä mitään ja joita ei tulevaisuuden laitteilla pysty edes tarkastelemaan. Aina hienompaa olisi, jos valokuvien yhteyteen olisi kirjoitettu ketä, mitä, missä, miksi ja milloin. Siis säilökäämme tätä päivää muistojamme nyt, tulevien polvien kiusaksi ja iloksi. Helsingissä aurinkoisena kevätpäivänä 2006 Risto Ja tavataan Sälinkäällä , lähde sinäkin mukaan!

4 Kaikki mukaan SUKUJUHLAAN MÄNTSÄLÄÄN Backbergin sukuseuran tulevan kesän sukujuhla pidetään Sälinkään kartanossa Mäntsälässä sunnuntaina Ennen juhlaa voit osallistua Kartanomatkojen järjestämälle pienelle kartanokierrokselle, retkestä lisää sivulla 6. Kokouksessa on myynnissä suvun pöytästandaareja, servettejä, postimerkkejä sekä jäsenjulkaisuja. Ilmoittaudu mukaan mennessä! Sukujuhlan ohjelma klo 12- ilmoittautuminen klo lounas ja yhteiskuva klo Raimo Virekunnaksen tervehdys Sukuseurojen Keskusliiton puheenvuoro klo sukukokous n. klo kahvit

5 Lounasmenu vihersalaatti ja kastike pastakinkkusalaatti sinappisilli, kotijuustoa, kylmä porsaan filee, keitetyt perunat uunilohi ja höyrytettyä parsakaalia patonki, ruisnapit, levitteet maito, kotikalja, vesi täytekakkukahvit (tarjoillaan kokouksen jälkeen) Sukujuhlamaksu lounaineen: aikuiset 25, lapset 7-12 v. 12, alle 7 v. ilmaiseksi. Maksu maksetaan kartanossa ilmoittautumisen yhteydessä. Ajo-ohje: Mäntsälästä 10 km Oitin suuntaan, ennen Hyvinkään risteystä vasemmalle. Pieni kartanokierros esitellään seuraavalla sivulla Sitovat ilmoittautumiset sukujuhlaan, lounaalle ja kartanoretkelle mennessä: Ritva Hälikkä Paula Mehto Risto Niinimäki , Kari Vainio , Tervetuloa Mäntsälään!

6 Pieni kartanokierros Mäntsälässä Kokoontuminen Sälinkään kartanolla, jossa opas kertoo kartanon historiasta ja tutustutaan torpparimuistomerkkiin Lähtö tilausajobussilla kohti Alikartanoa Aamupäiväkahvi makean leivonnaisen kera Museokahvila Hedda Noorassa Tutustuminen Alikartanoon museon oman oppaan johdolla Pysähdys kirkonmäellä, jossa opas esittelee kirkonmäellä olevat historialliset rakennukset Opastettu kierros päättyy Sälinkään kartanoon. Retken hinta 25,50 /hlö, mikäli vähintään 25 osallistujaa. Hintaan sisältyvät matka, sisäänpääsymaksut, opastukset, kahvi ja leivonnainen. Sitovat ilmoittautumiset sukujuhlailmoittautumisen yhteydessä mennessä.

7 Muistoja Kesänviettoa Mäntyharjulla 1930-luvulla. Kuvissa touhuavat Jaakko Backberg (suom. Patomeri) ja Hans (Bobi) Böhme. Helsingin edustalla v panssarilaivat Ilmarinen ja Väinämöinen, etualalla Laina Patomeri ja vuoden ikäinen Risto Patomeri.

8 Kartanoretki Viroon Sukuseura järjestää kaksipäiväisen tutustumisretken kahteen aateliskartanoon Pohjois-Virossa. Matkalle lähdetään ma klo 8.00 Eckerö Linen M/S Nordlandialla Helsingin Länsisatamasta. Tallinnasta matka jatkuu virolaisella turistibussilla kohti Palmsen kartanoa. Matkalla tutustumme 1500-luvulta peräisin olevaan Kiiun torniin, jossa nautimme päiväkahvit ja paikallista munalikööriä. Majoitumme Palmse-hotelliin ja tutustumme kartanoon. Illalla kartanon juhlasalissa on barokkikonsertti ja sen jälkeen illallinen Palmsen hotellin ravintolassa. Seuraavana aamuna aamiaisen jälkeen lähdemme kohti Sagadin kartanoa, joka on eräs huomattavimmista kartanokokonaisuuksista Pohjois-Virossa. Paluumatkalla Tallinnaan käymme myös Käsmun kalastajakylässä, joka on yksi kauneimmista Viron rantakylistä. Tallinnaan saavuttuamme on vielä aikaa ostoksiin. M/S Nordlandia lähtee Suomeen klo

9 Matkan hinta on 189 / henkilö. Lisämaksu 1-hengen huoneesta 24. Hintaan sisältyvät laivamatkat, bussikuljetus sekä suomea puhuvan oppaan palvelut alkaen Tallinnasta, ohjelmassa mainitut retket ja museokäynnit, menomatkan päiväkahvit likööreineen sekä konsertti ja illallinen, 2.päivän aamiainen, majoitus 2- hengen huoneessa. Sitovat ilmoittautumiset mennessä Paula Mehdolle p Varausmaksuna maksettava 60 / hlö myös mennessä sukuseuran tilille Loppumaksu maksetaan mennessä. Järjestävä matkatoimisto Saga-Matkat, Helsinki KIITOS kaikille jäsenmaksun maksaneille! Ilman teitä mm. Papperin postia ei saataisi kopioitua ja postitettua. Mikäli haluat tukea seuran toimintaa, jäsenmaksu on varsinaiselta jäseneltä 10 ja perhejäseneltä 5. Sen voi suorittaa seuran tilille

10 Sukuseura matkalla Tallinnassa Näkymiä vanhaan kaupunkiin. Suosittu opas Ants Kaukver esittelemässä Viron laulujuhlien kuvastoa laululavan porteilta. Joukkoamme Tallinnan satamassa. Ritva, Paula ja Asko Eestin historiallisessa museossa.

11 Risto Niinimäki vaimonsa Marjan kanssa paluumatkalla. Merimaisemia kotimatkalla. Teatteri-iltapäivä Viime lokakuussa suuntasimme teatteriretkelle Helsinkiin. Iltapäivän päätteeksi nautimme hyvästä ruoasta ja mukavasta seurasta Ravintola Graniittilinnassa.

12 Haastattelu 70 vuoden takaa, julkaistu Uusimaassa Kun ihminen kärsii vain, niin kaikesta pääsee. Mäntsäläläisen 16 lapsen äidin pitkän ja ankaran elämäntaipaleen antama ohje. Mäntsälän Soukkiossa asustaa pienviljelijäpariskunta Amanda ja Anton Koskinen. Haastattelija suuntaa kulkunsa heidän siistiin tupaansa. -Onhan sitä aikoinaan ollut perhettä paljonkin, sillä minulla on ollut 16 lasta selittää ruskeasilmäinen, lempeäkatseinen emäntä Amanda Koskinen. Mutta tulkaapa tänne kamarin puolelle, jossa on vähän viileämpää. Menemme emännän kanssa kamariin, mutta pian pyörähtää hän takaisin kahvinkeittopuuhiin, ja vieras saa sillä aikaa katsella ympärilleen. Huomio kiinnittyy heti seinillä oleviin palkintotodistuksiin. Siellä näkyy olevan niitä sekä isännän että emännän nimissä. Puu ja keittiötarhanhoidossa sekä juurikasviviljelyskilpailuissa on saatu I palkinto, II palkinto kesantomaanhoidossa, jne. Palkintojen antajina näkyvät olleen sekä paikallinen pienviljelijäin yhdistys että Maatalousseurojen Keskusliitto. Oven päällä olevassa taulussa on sanat: Rauhaisa koti on elämän onni. Tuolin selustalla on ommeltavana oleva kotikutoinen pellavalakana virkattuine pitseineen. Emännän tultua takaisin palaamme lapsiin. Niin, 16 niitä on ollut, 9 poikaa ja 7 tyttöä. Ja yksitellen ne kaikki tulivat, kukin vuorollaan. 13 vuotena peräkkäin tuli yksi joka vuosi. Elossa ei ole enää kuin puolet, 6 poikaa ja 2 tytärtä. Tyttäret ovat jo naimisissa. - Eikö semmoinen meno jo alkanut väsyttää?- Väsyttihän se vähän, kun ei joutanut lepäämään. Apulaista ei voitu pitää. Kolmen lapsen syntyessä oli kätilö auttamassa, mutta aina täytyi jo kolmen päivän perästä tarttua töihin, kun talous oli hoidettava ja toiset lapset olivat avun puutteessa. Kerrankin oli kolme kävelemätöntä lasta yhtä aikaa. Sitä paitsi olivat kaikki neljä ensimmäistä lasta poikia, joista ei ole taloudessa sellaista apua kuin tyttölapsista. - Ovatko lapset edes pysyneet terveinä? - Kyllä muuten, mutta vanhin poika viisivuotiaana kiivetessä puuhun taittoi selkänsä ja siitä oli kova huoli. Koetimme kaikki keinot parantaaksemme hänet, ja tulikin hän niin terveeksi, että tekee nyt suutarin töitä ja hyvin huoltaa perheensä, vaimon ja kolme lasta. Mutta on niitä ollut muitakin vastoinkäymisiä.

13 Ensimmäinen lehmämme kuoli, ja kerran paloi asuntomme täysineen, niin että vain lapset, joita oli silloin kuusi, pelastuivat. Sormukset ja kellotkin paloivat. Vakuutussumma oli aivan vähäinen, huoneista 300,- ja irtaimistosta 5000,-. Kaikki oli alettava alusta uudelleen. Taistelua elämä on ollut, mutta kun pyrki milloin tuskastuttamaan, muistin silloin äitini sanat: kun ihminen kärsii vain, niin kaikesta pääsee. Ja niin on päästykin, eikä elämä olisi tuskailemisesta parantunut. Ja nyt olen kiitollinen ja tyytyväinen. Mies on raitis ja pojat kaikin puolin kunnon poikia, eivät edes tupakoi. Nuorin poikamme, Alpi Ahti, on nyt sotaväessä, Suomen valkoisessa kaartissa parhaillaan, ja Veijo Tapio juuri pääsi. Kas tässä on nuorin poika. -Ja äiti näyttää vieraalle miellyttävännäköisen, suurisilmäisen nuoren miehen kuvaa. Kuopuksen kuva johtaa meidät muitakin valokuvia katselemaan. Siellä on lasten hääkuvia, äitienpäiväkuvia ja kotitaloudellisten kurssien kuvia. - Onko näitten äitien joukossa muitakin lapsirikkaita? - Kun minä nyt vain muistaisin, kyllä niitä on muillakin. Tälläkin vanhalla Pietilän emännällä on ollut 14 lasta, ja hän on vielä oikein pirteä ja terve, vaikka onkin 83-vuotias. Siitä näkee, etteivät lapset vie terveyttä, jos vain muuten säilyy. -Kuinka vanha te itse olette? - Olen 62-vuotias. Kun täytin 60 vuotta, oli täällä oikein juhlallista. Sekakuoro oli laulamassa ja sain kukkia ja lahjoja paljon. - Olette tainnut olla monilla kursseilla mukana? - Täällä kotonahan niitä on usein pidettykin. Ne ovat oikein hauskoja ja kurssilaiset pitävät talon niin siistinä ja laittavat hyvää ruokaa. Minä olen muuten kulkenut pitokokkina kylällä ja tahtovat ne vieläkin kuljettaa. Viimein tulee joukkoomme isäntäkin, joka kuuluu olleen alkuaan suutari ja tekee vieläkin omat kenkänsä ja korjaa muittenkin jalkineita. Selitämme hänelle, että tässä ollaan emäntää haastattelemassa sen vuoksi, kun on suorittanut niin ankaran urakan suuren lapsijoukon äitinä. - Mitäs tämä nyt sitten muka on? Kyllä siinä isältäkin vaaditaan yrittämistä, kun niin suurta lapsijoukkoa huoltaa. Emme me koskaan ole kunnalta apua ottaneet ja maata on hankittu vähitellen sen vuoksi, että lapsille olisi työtä ja etteivät ne näin joutuisi juoksentelemaan ja oppimaan pahaa. Minä toivoisin, että kaikilla, joilla on lapsia, olisi omaa työtä heille antaa. Näin juttelee älykkäältä vaikuttava isä.

14 -Kuinka paljon teillä on omaa maata? -Onhan sitä 37,5 ha kaikkiaan, josta on 8 ha viljelty. Huonoa ja raivaamatonta se on ollut enimmäkseen, ja nytkin on 7,5 ha sellaista turvepehkumaata, josta ei saada vielä mitään tuloa, mutta tulevaisuudessa on silläkin arvonsa. Samoin tuosta nyt veden peitossa olevasta niitystä saadaan arvokasta maata. Eläimiä pidetään meillä nykyään 1 hevonen, 6 lehmää, 6 sikaa ja kanoja 60. Tyhjästä on alettu ja maata luotolla vähitellen hankittu, mutta mitään vaaraa ei velkojen takia enää ole. -Lähtiessämme vie emäntä meidät vielä suureen huoneeseen, jossa on perällä oikea näyttämö kulisseineen ja penkillä hyvässä järjestyksessä paikkakuntalaisten postia. Tämä huone kuuluu olevan paikkakunnan seurojentalo ja postitoimistokin tavallaan, sillä talo kuljettaa säännöllisesti postia autolla Oitin aseman ja Mäntsälän kirkonkylän välillä. Keväiset maisemat ympäröivät ahkeran pienviljelijäpariskunnan kotia, ja pellot lupaavat uutta kasvua yrittäjille. Servetit suvun juhlakattauksiin Nyt voit hankkia kahvi- ja ruokaservettejä sukuseuran vaakunapainatuksella! Kahviservetti on valkoinen ja ruokaservetti kirkkaanpunainen, molemmissa Backbergin vaakuna kullanvärisellä painettuna. Kahviservettien hinta on 0,30 / kpl, ruokaservettien 0,40 / kpl + postituskulut. Tilaukset p , tai Backbergin sukuseura, Vainiontie 50, Sälinkää

15 Backbergilaisille oma postimerkki Nyt voit lähettää tärkeän sukukirjeesi omalla Backbergin suvun vaakunalla varustetulla postimerkillä. Postimerkit, jotka ovat 1. luokan ikimerkkejä, toimitetaan 20 kappaleen tarra-arkeilla, joita voi tilata haluamansa määrän. Vähemmän merkkejä haluttaessa voi tietysti tilata sopivan henkilön kanssa yhdessä arkin. Arkin (20 postimerkkiä) hinta on 24 ja toimituskulut 2,50 /toimitus. Toimituksessa voi olla useitakin arkkeja, jolloin toimituskulun merkitys postimerkin hinnassa vähenee. Postimerkit tulevat Postin Omakuvapostimerkki-palvelun kautta. Kun päätät tilata merkkejä, ota yhteyttä Ristoon, joka tilaa merkit ja toimittaa ne halukkaille. Toimitusaika Postilla on noin viikko. Tilatessasi Backberg-postimerkkejä ilmoita haluamiesi arkkien lukumäärä, nimi ja toimitusosoite. Voit tilata sähköpostilla, puhelimitse tai kirjeellä: p , Risto Niinimäki, Kiesitie 4, HELSINKI. Backbergin vaakuna bitteinä Backbergin sukuseuran vaakuna on saatavina digitoituna versiona. Vaakuna toimitetaan CD-levyllä, jossa siitä on eri koko- ja tallennusversioita värillisenä ja mustavalkoisena. Suurin koko on noin 3200x2800 pikseliä ja muut koot noin 50, 20 ja 10 % suurimmasta. Tiedostomuotoina jokaisesta koosta ovat bmp, gif ja jpg. Tilauksen voit toimittaa Ristolle, yhteystiedot samat kuin postimerkkitilauksillakin. CD-levystä peritään toimituskuluina 5.

16 SUKUSEURAN MYYNTITUOTTEET Pöytästandaari 24 Isännänviiri pituus 3 metriä 70 pituus 4 metriä 75 Isännänviirit toimitetaan tilausten perusteella UUTTA! Servetit kahviservetti 0,30 / kpl ruokaservetti 0,40 / kpl UUTTA! Postimerkit kts. sivu 15 Sukukartat Veiki Sauran v kokoamat sukukartat 8 Jäsenjulkaisu nro 3 7 Julkaistu v.1992, 70 sivua, A5-kokoinen. Sisältää sukuluetteloja sukuhaaroista 3, 4 ja 5 (Matin, Juhanin ja Kustaan jälkipolvia) Jäsenjulkaisu nro 4 7 Julkaistu v.1994, 60 sivua, A5-kokoinen. Sisältää sukuluetteloja sukuhaarasta 6, Maitoisten Eskolasta polveutuvat haarat (Beatan jälkipolvia) Jäsenjulkaisu nro 5 7 Julkaistu v.1996, 51 sivua, A4-kokoinen Sisältää loput luettelot Eskolasta (sukuhaara 6) sekä sukuhaarat 7 ja 8 (Salomonin ja Josefin jälkipolvia) Postituskulut lisätään hintaan. Tilaukset: sähköpostilla: puhelimitse/ faksilla tai postitse Backbergin sukuseura, Vainiontie 50, Sälinkää.

PAPPERIN POSTIA BACKBERGIN SUKUSEURAN JÄSENLEHTI

PAPPERIN POSTIA BACKBERGIN SUKUSEURAN JÄSENLEHTI PAPPERIN POSTIA BACKBERGIN SUKUSEURAN JÄSENLEHTI 2010 Backbergin sukuseura ry Vainiontie 50 04740 Sälinkää Hallitus 2008-2009 Puheenjohtaja Risto Niinimäki Kiesitie 4 00750 Helsinki gsm 040 334 5066 risto.niinimaki@kolumbus.fi

Lisätiedot

Kesäkuu 2013 KUOPIO KUTSUU 3-4.8.2013.

Kesäkuu 2013 KUOPIO KUTSUU 3-4.8.2013. SUKUMME KUOPIO KUTSUU 3-4.8.2013. Määttälänvaara 5.8.2012 Hannu Kyllönen puheenjohtaja Hyvät sukuseuran jäsenet Kuopio kutsuu sukukokoukseen Kyllösten sukuseuran tämänvuotinen sukutapaaminen pidetään Kuopiossa

Lisätiedot

Kauppisten Sukuseura ry:n tiedotuslehti nro 1 / 2007

Kauppisten Sukuseura ry:n tiedotuslehti nro 1 / 2007 auppisviesti Sukujuhlan 1986 puuhaporukkaa Hallan tuvan edustalla päätöslaulussa. Kuvassa mm. Paavo Kauppinen (oikeassa reunassa), kansallispuvuissa Helka Manninen, Vilho Kauppinen (vas.) ja Toivo Kauppinen.

Lisätiedot

Kauppisten Sukuseura ry:n tiedotuslehti nro 1 / 2010

Kauppisten Sukuseura ry:n tiedotuslehti nro 1 / 2010 auppisviesti Kauppisten Sukuseura ry:n tiedotuslehti nro 1 / 2010 KauppisViesti Sisältö Perustietoa sukuseurasta...2 Pääkirjoitus...3 Merkittävä lahjoitus sukuseuralle... 4 Maija-Liisa Kauppinen - kahden

Lisätiedot

Haveristen sukuseura ry:n. jäsenlehti n:o 45

Haveristen sukuseura ry:n. jäsenlehti n:o 45 Haveristen sukuseura ry:n jäsenlehti n:o 45 Sisällysluettelo: Tervetuloa Kuhmoon... 1 Puheenjohtajan palsta... 2 Sukukokous 18.-17.6.2006... 4 Hotelli Kalevala... 6 Kuhmo-talo... 7 Huomio huomio... 8 Tiesittekö

Lisätiedot

"Viimeiset kuunarit"- näytelmä Porvoon Koivisto-juhlilla

Viimeiset kuunarit- näytelmä Porvoon Koivisto-juhlilla Nro 6 Kesäkuu 2008 Koivistolaisten kotiseutulehti vuodesta 1944 lähtien MEIJÄN KOULU Heinäkuussa 1888 Jooseppi Virkki Härkälästä kutsui kotiinsa kyläläisiä, jotka yksissä tuumin päättivät perustaa koulun.

Lisätiedot

Kotilaisten sukuseura ry:n jäsenlehti. Kymmenes vuosikerta. Numero 1/2006. Tervetuloa sukukokoukseen Turkuun 16-17.6.2007. www.kotilaistensukuseura.

Kotilaisten sukuseura ry:n jäsenlehti. Kymmenes vuosikerta. Numero 1/2006. Tervetuloa sukukokoukseen Turkuun 16-17.6.2007. www.kotilaistensukuseura. Kotilaisten sukuseura ry:n jäsenlehti. Kymmenes vuosikerta. Numero 1/2006 Tervetuloa sukukokoukseen Turkuun 16-17.6.2007 www.kotilaistensukuseura.fi 1 Koko perheen kesälomamatka Turkuun Sukukokous järjestetään

Lisätiedot

Laitisten sukukokous ja sukujuhla heinäkuussa Laukaassa Varjolassa

Laitisten sukukokous ja sukujuhla heinäkuussa Laukaassa Varjolassa Laitisten Sukuseuran julkaisu numero 34 1/2009 Laitisten sukukokous ja sukujuhla heinäkuussa Laukaassa Varjolassa sivut 13-15 Sisältö Puheenjohtajan terveiset...2 Sihteeriltä...4 Kuunari Helenan matkassa

Lisätiedot

Sukuseura Kanko ry. Jäsenlehden toimitus ja sivun valmistus: Sirpa ja Risto Karppinen

Sukuseura Kanko ry. Jäsenlehden toimitus ja sivun valmistus: Sirpa ja Risto Karppinen Jäsenlehti 1/2006 Sukuseura Kanko ry Sukuseura on perustettu v. 1998 ja rekisteröity v. 2000. Sukuseurassa on 210 jäsentä. Jäsenmaksunsa maksaneet jäsenet saavat 1-2 jäsenlehteä vuodessa. Jäsenlehden toimitus

Lisätiedot

HERMAN LIIKANEN -SEMINAARI 13.5.2005 s. 13 20-VUOTISJUHLALLISUUDET 29. 31.7.2005 s. 15

HERMAN LIIKANEN -SEMINAARI 13.5.2005 s. 13 20-VUOTISJUHLALLISUUDET 29. 31.7.2005 s. 15 LIIKASTEN SUKUSEURA RY:N JÄSENLEHTI 1/2005 PÄÄTOIMITTAJA HARRI LIIKANEN TOIMITUSSIHTEERI PIRKKO LIIKANEN HERMAN LIIKANEN -SEMINAARI 13.5.2005 s. 13 20-VUOTISJUHLALLISUUDET 29. 31.7.2005 s. 15 2 LIIKASTEN

Lisätiedot

Vartiaisten. Viesti. Yhteys sukuumme

Vartiaisten. Viesti. Yhteys sukuumme Vartiaisten Viesti 2 2014 Yhteys sukuumme Toimituksen palsta Palstalle voi lähettää uutisia, lehtileikkeitä, onnitteluja ja tervehdyksiä. Palstalla kerrotaan myös sukuseuran kuulumisia ja tiedotuksia.

Lisätiedot

Kesäinen Turku näytti Kotilaisille parhaat puolensa

Kesäinen Turku näytti Kotilaisille parhaat puolensa Kotilaisten sukuseura ry:n jäsenlehti. Yhdestoista vuosikerta. Numero 1/2007 Kesäinen Turku näytti Kotilaisille parhaat puolensa www.kotilaistensukuseura.fi 1 Turun sukukokous vahvisti neljän sukuhaaran

Lisätiedot

edetessä on sukutietojen laajuus hieman yllättänyt. Tällä hetkellä rekistereissämme on yli 12000 henkilön tiedot ja kirjan sivumäärän

edetessä on sukutietojen laajuus hieman yllättänyt. Tällä hetkellä rekistereissämme on yli 12000 henkilön tiedot ja kirjan sivumäärän TIEDOTE 1/2010 Vuosikymmenen pakkastalvi alkaa helpottaa otettaan ja selvät kevään merkit ovat jo näkyvissä. Pakkasten keskellä on ollut mukava muistella mennyttä kesää ja onnistuneita Silvastien kesäkokouspäiviä

Lisätiedot

Virta-avain 1/2014 1/2014 1

Virta-avain 1/2014 1/2014 1 1/2014 1 Sisällysluettelo Varapuheenjohtajan palsta.3 Historiikki..4-7 Historian paras tauti..8 Kevennys..9 Aiemmin tapahtunutta 10-11 Opiskelijan elämää.12 Unelmat.13-17 Tapahtumakalenteri..18-19 Tapahtumat

Lisätiedot

Hohto. Toikander-Hohti sukuseuran jäsenlehti 1/2007

Hohto. Toikander-Hohti sukuseuran jäsenlehti 1/2007 Hohto Toikander-Hohti sukuseuran jäsenlehti 1/2007 HOHTO 2007 Toikander-Hohti sukuseuran jäsenlehti 1/2007. 16. vuosikerta. Painos 1000 kpl. Toimituskunta Timo Hohti Hanna Karkku Liisa Mikkola Liisi Timonen

Lisätiedot

Kauppisten Sukuseura ry:n tiedotuslehti nro 1 / 2009

Kauppisten Sukuseura ry:n tiedotuslehti nro 1 / 2009 auppisviesti Kauppisten Sukuseura ry:n tiedotuslehti nro 1 / 2009 KauppisViesti Sisältö Perustietoa sukuseurasta...2 Pääkirjoitus...3 Mistä tulee nimi Kauppinen?...3 Haavoittunut metsäkauris kylvetti jalkaansa

Lisätiedot

VATAS-POSTI. Vatasten sukuseura ry Jäsenlehti n:o 4, lokakuu 2012

VATAS-POSTI. Vatasten sukuseura ry Jäsenlehti n:o 4, lokakuu 2012 VATAS-POSTI Vatasten sukuseura ry Jäsenlehti n:o 4, lokakuu 2012 2 Frida (4½ v): Kuvassa on Mikko ja Sisko Vatasen talo Tohmajärvellä, jossa kävimme sukukokouksen yhteydessä. Kuvassa on sateenkaari, kukkia

Lisätiedot

Kauppisten Sukuseura ry:n tiedotuslehti nro 2 / 2010

Kauppisten Sukuseura ry:n tiedotuslehti nro 2 / 2010 auppisviesti Kauppisten Sukuseura ry:n tiedotuslehti nro 2 / 2010 KauppisViesti Sisältö Perustietoa sukuseurasta...2 Pääkirjoitus...3 Sukutapaaminen Runnin kylpylän maisemissa... 4 Vuokko Kauppisen, 95

Lisätiedot

Koskettava julkistamistilaisuus Paimiossa

Koskettava julkistamistilaisuus Paimiossa Lokakuu 2014 65. vuosikerta nro 10 Koskettava julkistamistilaisuus Paimiossa Johannekselaisten sota-ajan historia on nyt yksien kansien välissä. Historiantutkija, FT Pirkko Kanervon uurastuksen tulos,

Lisätiedot

kuva:tuula Hortamo ... vuotta Kauppisten Sukuseura ry:n tiedotuslehti Nro 2 / 2006

kuva:tuula Hortamo ... vuotta Kauppisten Sukuseura ry:n tiedotuslehti Nro 2 / 2006 auppisviesti kuva:tuula Hortamo.. 50 vuotta.kauppisten su kuseura..... Kauppisten Sukuseura ry:n tiedotuslehti Nro 2 / 2006 2 KauppisViesti SISÄLLYS SIVU Pääkirjoitus...3 Marjatta Teittinen, 40 vuotta

Lisätiedot

PUSAN SUKUSEURA RY 1/2006

PUSAN SUKUSEURA RY 1/2006 PUSAN SUKUSEURA RY 1/2006 Hallituksen jäsenet: Puheenjohtaja Erkki Tiimo Nassakkakuja 4 E 43 02230 ESPOO 09-8635882 tai 041-5069 950 tai erkki.tiimo@jippii.fi Toinen puheenjohtaja ja Anne-Maarit Pusa sihteeri

Lisätiedot

Pyyhtiän sukuleht JÄSENMAKSUN. Pankkisiirto lehden takakannessa 15.3.2006 MUISTATHAN: TÄSSÄ NUMEROSSA: SUKUSEURA TOIMII SUKUTUTKIMUK- SEN TULOKSIA

Pyyhtiän sukuleht JÄSENMAKSUN. Pankkisiirto lehden takakannessa 15.3.2006 MUISTATHAN: TÄSSÄ NUMEROSSA: SUKUSEURA TOIMII SUKUTUTKIMUK- SEN TULOKSIA Pyyhtiän sukuleht 2006 15.3.2006 TÄSSÄ NUMEROSSA: SUKUSEURA TOIMII 3 SUKUTUTKIMUK- SEN TULOKSIA PYYHTIÄN SUVUN VAIHEITA JOUTSENOSSA 23 VUOTTA KOTI- SEUTUMATKOJA KUPARSAAREEN SAIJAN PYYHTIÄN KOTITALOA ETSI-

Lisätiedot

Stenroth sukuseura ry:n jäsenlehti N:o 28 Torstaina 3. toukokuuta 2012. Intermezzo odottaa täydennyksiä ja jatkoa tarinakirjasta. Kts. s.

Stenroth sukuseura ry:n jäsenlehti N:o 28 Torstaina 3. toukokuuta 2012. Intermezzo odottaa täydennyksiä ja jatkoa tarinakirjasta. Kts. s. Stenroth sukuseura ry:n jäsenlehti N:o 28 Torstaina 3. toukokuuta 2012 Intermezzo odottaa täydennyksiä ja jatkoa tarinakirjasta. Kts. s.10 Jäsenlehti, julkaisija Stenroth sukuseura ry Toimitus Jaakko Pihlaja,

Lisätiedot

Haveristen sukuseuran jäsenlehti 58 /2015. Pyällyspuu

Haveristen sukuseuran jäsenlehti 58 /2015. Pyällyspuu Haveristen sukuseuran jäsenlehti 58 /2015 Pyällyspuu Tässä numerossa Aarno-veljen 24.7.1937 31.1.2013 muistolle.... Aarno-veljen muistolle. 3 Puheenjohtajan tervehdys. 8 Ystävyyden puu. 9 Kiitoskirje Aulangolta

Lisätiedot

AHTIAISET Maaliskuu 2010

AHTIAISET Maaliskuu 2010 Metsäpirtin AHTIAISET Maaliskuu 2010 Ahtiaisten sukua Turun käsityöläismuseossa Metsäpirtin AHTIAISET Metsäpirtin Ahtiaisten sukuseura ry:n jäsenlehti, maaliskuu 2010 Esimiehen palsta s. 3 Vanhojen talojen

Lisätiedot

Hassisen Sukuseura r.y.

Hassisen Sukuseura r.y. Hassisen Sukuseura r.y. 2012 Kiertotien kievari, Kontiolahti 19.7.2008 Joukiisenranta, Eno 18.7.2009 Taistelijan Talo ja Itäpiste, Ilomantsi 17.7.2010 Ortodoksinen kulttuurikeskus, Joensuu 23.7.2011 Sisältö

Lisätiedot

S u k u s e u r a 2 5 v u o t t a!

S u k u s e u r a 2 5 v u o t t a! NUMERO 18 MARRASKUU 2013 S u k u s e u r a 2 5 v u o t t a! &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& Sukuseuran perustava kokous pidettiin 11.9.1988 Espoossa Aaro Kohonen Oy:n toimitiloissa. Olemme

Lisätiedot

Inkeriläisten viesti 5 6/2013

Inkeriläisten viesti 5 6/2013 Suomen Inkeri-liitto ry Inkeriläisten viesti 5 6/2013 Inkeriläisten kesäjuhlat Ikiaikaisia luostareita matkakertomus Inkeriläiset Kuka kukin on Viron inkeriläisten kesäjuhlat Haapsalussa kokouskutsu ja

Lisätiedot

NRO 5/2009 HEINÄKUU SUVANNON SEUTU

NRO 5/2009 HEINÄKUU SUVANNON SEUTU N:o 5 1 Puintitöissä Sakkolassa Tuomas Jääskeläisen navetan kylkiäisenä olevan ladon edustalla vuonna 1934. Vas. Elsa, Eeva (takana), Helena, Maria, Inkeri, Riitta ja Tuomas Jääskeläinen. Kuva kirjasta

Lisätiedot