RAKENTAMISTAPAOHJE. asemakaava nro 8432 V (AMURI) koskee tontteja nro 70-2, 11, 12 ja 13 YLA:

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "RAKENTAMISTAPAOHJE. asemakaava nro 8432 V (AMURI) koskee tontteja nro 70-2, 11, 12 ja 13 YLA:"

Transkriptio

1 RAKENTAMISTAPAOHJE asemakaava nro 8432 V (AMURI) koskee tontteja nro 70-2, 11, 12 ja 13 YLA: Anna Hyyppä , tark

2 PERUSTIEDOT Rakentamistapaohjeen käyttö Rakentamistapaohjetta käytetään eri valmiusvaiheissaan päätöksenteon ja kaavojen vaikutustenarviointien työkaluna sekä toteuttamistapojen ohjeena suunnittelijoille ja rakentajille. Rakentamistapaohjetta tulkitsee rakennusvalvonta. Ohjeita asemakaavamerkinnöistä, määräyksistä ja niiden tulkinnasta on esitetty oppaassa: YM; asemakaavamerkinnät ja määräykset; Suunnittelualueen ominaispiirteet Suunnittelualue sijaitsee Amurin kaupunginosassa Tampereen ydinkeskustan länsipuolella. Alue rajautuu Hämeenpuistoon, Satakunnankatuun, Mustanlahdenkatuun ja Puutarhakatuun sekä viereisiin ja 50-luvuilla rakennettuihin Puistolinnan ja Puisto-Emmauksen asuinkerrostalotontteihin. Korttelin eteläpuolella sijaitsee pääkirjasto Metso (Raili ja Reima Pietilä 1986) ja pohjoispuolella Amurinlinnan kortteli (Erik Bryggman ). Länsipuolella on Amurin asuin- ja liikekortteleita 1960-luvulta. Suunnittelualue kuuluu itäosaltaan Hämeenpuiston valtakunnallisesti merkittävään rakennettuun kulttuuriympäristöön (RKY). Paikannuskartta. Tekijät, karttaoikeudet, tekijänoikeusmerkinnät Laatija: Tampereen kaupunki, Kaupunkiympäristön kehittäminen, Anna Hyyppä Rakennusvalvonnan vastuuhenkilö: Lupa-arkkitehti Titta Tamminen Karttaoikeudet ja kuvat: Tampereen kaupunki Viitesuunnitelmat: Arkkitehtuuritoimisto Vihanto & Co Oy, Arkkitehtitoimisto Kaihari & Kaihari Ky, Ennu Oy Kaavamuutoksen kohteena ovat korttelin nro 70 tontit nro 1, 2 ja 10. Umpikorttelin tontit ovat rakentuneet luvulla. Mustanlahdenkadun ja Hämeenpuiston varrella sijaitsevat asuinkerrostalot ovat 7 8-kerroksisia, ja Satakunnan- ja Puutarhakadun puoleisissa kulmissa on matalat liiketilasiivet. Asemakaavamuutoksen tavoitteet Kolmen tontin yhteisen asemakaavamuutoksen tavoitteena on täydentää korttelia korottamalla nykyisiä rakennuksia ja rakentamalla korttelin kulmiin uudisrakennukset. Samalla kohennetaan korttelin sisäpihaa. Rakentamistapaohjeen tarkoitus ja oikeusvaikutteisuus Rakentamistapaohjeen tarkoitus on tarpeellisiksi arvioiduissa kohteissa antaa toteuttamista ohjaavia konkreettisia ohjeita ja suosituksia. Ohjeiden tulee tukea ja täsmentää asemakaavan ja siihen liittyvien kaavamääräysten sisältöä ja antaa niille lisäarvoa. Rakentamistapaohjeiden periaatteita noudattava rakentaminen nopeuttaa ja helpottaa rakennuslupien myöntämistä. Rakentamistapaohje on asemakaavan liiteasiakirja, joka esittää hyväksyttävän rakentamistavan.

3 KORTTELITASO Arkkitehtuurin lähtökohdat Keskustan umpikorttelien ja Amurin avointen korttelien liitoskohdassa sijaitseva kortteli on vaativa täydennysrakentamiskohde. Ympäröivä rakennuskanta on iältään, tyyliltään ja käyttötarkoitukseltaan vaihtelevaa. Itäpuolella on Hämeenpuiston valtakunnallisesti merkittävä rakennettu kulttuuriympäristö (RKY). Hämeenpuisto on myös kaupunkikuvallisesti merkittävä katutila, jolla on keskeinen merkitys keskusta-alueen kaupunkirakenteessa. Korttelin tämän reunan täydentäminen vaatii erityistä huolellisuutta ja korkeaa laatutasoa. Eteläpuolella aukeaa pääkirjasto Metson ja Pyynikin kirkkopuiston kaupunkikuvallisesti ja rakennustaiteellisesti merkittävä avoin kaupunkitila. Avoimen tilan reunalle ja matalan kirjastorakennuksen viereen sijoittuvat täydennyskohteet näkyvät kauas, joten ne vaativat tavallista huolellisempaa suunnittelua. Pohjoispuolinen leveä Satakunnankatu puolestaan muodostaa kaupunkikuvallisesti merkittävä katutilan, jolla on keskeinen merkitys kaupunginosan kaupunkirakenteessa. Kaupunkikuvallisesti ja rakennustaiteellisesti merkittävä aukio tai avoimen kaupunkitilan reuna. Kaupunkikuvallisesti merkittävä katutila, jolla on keskeinen merkitys keskusta-alueen kaupunkirakenteessa. Kaupunkikuvallisesti merkittävä katutila, jolla on keskeinen merkitys kaupunginosan kaupunkirakenteessa. Rakennustaiteellisesti merkittävä ja yhtenäinen avoimen tai puoliavoimen korttelityypin aluekokonaisuus. Kartta merkittävistä kaupunkitiloista suunnittelualueen lähiympäristössä. (Kuva: Ullakkorakentamisselvitys Tampereen keskusta-alueella, Arkkitehtistudio M&Y) Korttelin arkkitehtuuri ja kattomaailma eivät nykyisellään muodosta yhtenäistä kokonaisuutta. Kaava-alueen yksittäisillä rakennuksilla ei ole todettu olevan erityistä arkkitehtonista tai historiallista arvoa. Vasemmalla Hämeenpuiston ja oikealla Metson viereisten kerrostalojen kattokerrosten näkyvyys viereisille kaduille. (Kuva: Ullakkorakentamisselvitys Tampereen keskusta-alueella, Arkkitehtistudio M&Y)

4 Korttelitason perusratkaisut Korttelia täydennetään kolmella periaatteella. 1) 1) Ullakko muutetaan asuinkäyttöön purkamalla nykyiset ullakkorakenteet ja korottamalla rakennuksen kattolinjaa (tontti nro 11). Ullakkokerroksesta muodostuu varsinainen kerros. 2) Nykyiset ullakot laajennetaan asuinkäyttöön ja rakennuksia korotetaan kerroksella (tontit nro 2 ja 13). Rakennuksiin muodostuu kaksi uutta kerrosta. Tontilla nro 13 ylin kerros on parvimainen. 3) Satakunnankadun ja Puutarhakadun varren matalat liikerakennukset puretaan (tontit nro 11 ja 12). Tilalle rakennetaan uudet kahdeksankerroksiset asuinkerrostalot. Korttelin alimpiin kerroksiin sijoittuu edelleen liiketilaa. Pysäköinti Korttelin pysäköinti on sijoitettava pääosin maanalaisiin pysäköintihalleihin sekä tonttien Mustanlahdenkadun puoleisiin osiin. Pysäköintiä on mahdollista järjestää myös 300 m:n etäisyydellä olevassa pysäköintilaitoksessa. Korttelin sisäpihoilla pysäköinti on sallittua ainoastaan tontilla nro 2. Tonttien nro 11, 12 ja 13 pysäköintiä voidaan osoittaa myös tontille nro 2 tonttien välisillä sopimuksilla. Tonttiliittymät suositellaan osoitettavaksi ensisijaisesti Mustanlahdenkadulta. Liikennetarkastelun (Pöyry ) mukaan tontin nro 12 pysäköintihallin ramppiliittymä on kuitenkin mahdollista sijoittaa myös Satakunnankadulle. 2) 3) Tontti nro 11 Tontti nro 2 Tontti nro 13 Tontti nro 13 Tontti nro 12 Korttelin täydentämisperiaatteet. Vanha rakenne on merkitty leikkauskuviin punaisella.

5 PIHA-ALUEET Pihojen luonne Kun kortteliin osoitetaan merkittävästi lisää asumista, tulee pihan ja oleskelualueiden laadun ja määrän vastata uutta tilannetta. Nykyiset asfaltoidut pihat jäsennetään istutuksin ja niiltä osoitetaan paikat oleskelulle, lasten leikkialueelle, tomutukselle ja pyöräpysäköinnille. Umpikorttelin rakennukset muodostavat kortteliin rauhallisen sisäpihan, josta tavoitellaan autoilta vapaata vyöhykettä. Mustanlahdenkadun puolella on julkisempi piha-alue, jonne voidaan osoittaa myös pysäköintiä. Jätehuolto Korttelin jätehuollossa suositaan tonttien yhteisiä ratkaisuja. Kulkuväylät Korttelin sisäpihalla suositellaan uusien sisäisten kulkureittien avaamista tontilta toiselle mahdollisuuksien mukaan. Tällöin korttelin isoa pihaa voidaan parhaiten hyödyntää asukkaiden oleskeluun. Pihojen liittyminen ympäristöön Tontit on rajattava Mustanlahdenkadun katualueesta laadukkailla aitarakenteilla, pintamateriaaleilla, kasvillisuudella tai muilla keinoin. Tontin nro 11 edusta Satakunnankadun ja Puutarhakadun kulmassa jäsennetään kaupunkimaiseksi ja laadukkaaksi piha-alueeksi. Pysäköintipaikat rajataan tilallisesti ja visuaalisesti katutilasta. Tontin nro 13 uudet kulkuväylät Puutarhakadun ja Mustanlahdenkadun kulmauksessa tulee toteuttaa laadukkaasti ja turvallisesti Puutarhakadun kevyen liikenteen väylä huomioiden. Aidat, tukimuurit ja portit Tonttien korkeuserojen vaatimat aidat suunnitellaan osaksi rakennusten ja pihojen muodostamaa kokonaisuutta. Kasvillisuus ja istutukset Istutetut alueet Mustanlahdenkadun varressa Kansipihat Pysäköinti Kaupunkimainen piha-aukio Sisäpihalle tuodaan vehreää, kansipihan rakenteiden mahdollistamaa kasvillisuutta. Tontin nro 12 pysäköintihallin ja pihan suunnittelussa tulee huomioida kasvillisuuden pihakannelle tuottama kuorma, jotta kansirakenteet voidaan mitoittaa oikein ja kasveille saadaan hyvät kasvuolosuhteet. Mustanlahdenkadun puolella maanvarainen piha mahdollistaa monipuolisempien istutusten käytön. Periaatekaavio korttelin pihajärjestelyistä.

6 RAKENNUSTEN PERUSRATKAISUT Arkkitehtuuri ja tyyli Tavoitteena on sovittaa täydennysrakentaminen viereisiin Hämeenpuiston ja pääkirjasto Metson arvoalueisiin. Hämeenpuiston ja Puutarhakadun katusivuilla pyritään eheyttämään kaupunkikuvaa, joten julkisivuissa suositaan hillittyä ja ajatonta arkkitehtuuria. Hämeenpuistoon rajoittuva korottaminen tulee toteuttaa vähäeleisenä ja ympäröivään rakennuskantaan sopeutuvana. Ylin kerros tulee toteuttaa sisäänvedettynä. Puutarhakadun suuntaisen uudisrakennuksen rakennustaiteelliset yksityiskohdat on sovitettava naapuritontilla nro 70-5 sijaitsevaan Puistolinnan rakennukseen. Kattomuodon tulee jatkaa Puistolinnan pelkistettyä ilmettä, eikä rakennuksen räystäslinja saa ylittää Puistolinnan räystäslinjaa. Mustanlahdenkadun ja Satakunnankadun puolella julkisivut ja kattomaailma voivat olla vapaammin käsiteltyjä. Mustanlahdenkadun puoleiset korotukset tulee kuitenkin erottaa vanhasta osasta joko sisäänvedettynä tai julkisivukäsittelyllä ja aukotuksella, jolloin katujulkisivu keventyy ja korttelin julkisivuun muodostuu yhtenäinen aihe. Satakunnankadun uudisrakennuksen rakennustaiteelliset yksityiskohdat on sovitettava naapuritontilla nro 70-9 sijaitsevaan Puisto-Emmauksen rakennukseen. Yllä korttelin julkisivu Mustanlahdenkadulle ja alla Hämeenpuistoon. Korotus merkitty vihreällä. (Kuvan pohjana viitesuunnitelmat / Arkkitehtuuritoimisto Vihanto & Co Oy, Ennu Oy, Arkkitehtitoimisto Kaihari & Kaihari Ky) Talousrakennukset Korttelialueelle saa varsinaisen rakennusoikeuden lisäksi rakentaa yksikerroksisia kylmiä pihavarastoja. Ne voidaan rakentaa rakennusalan ulkopuolelle, ja naapuritontin haltijan luvalla myös alle 4 metrin etäisyydelle tontin rajasta. Jos Mustanlahdenkadun puolelle sijoitetaan talousrakennuksia, ne tulee toteuttaa laadukkaasti ja esimerkiksi mataliin muurirakenteisiin integroiden. Tontille nro 11 tuleva jakelumuuntamo on sijoitettava maanalaisten tilojen yhteyteen. Se korvaa tontilla nro 2 olevan vanhan muuntamon. Mahdollista lisämuuntamotarvetta varten kaavaan merkitään korttelialueelle varaus enintään 70 m² laajuiselle jakelumuuntamolle. Vasemmalla: Tontin nro 13 uudisrakennus jatkaa Puistolinnan räystäslinjaa ja rauhallista ilmettä Puutarhakadun puolella. Korotus erottuu vanhasta osasta Mustanlahdenkadulla. (Kuva: Ennu Oy) Oikealla: Tontin nro 12 uudisrakennus sopeutuu korkeusasemaltaan ja väritykseltään Satakunnankadun puoliseen naapuriin. Korotus erottuu vanhasta osasta tontilla nro 11. (Kuva: Arkkitehtuuritoimisto Vihanto & Co Oy)

7 RAKENNUSTEN TILOJEN LIITTYMINEN YMPÄRISTÖÖN Tilojen avautuminen lähiympäristöön Satakunnan- ja Mustanlahdenkadun sekä Puutarha- ja Mustanlahdenkadun kulmauksiin tulee muodostaa elävää kaupunkitilaa avaamalla liiketilat kadulle. Nykyisissä päätyasunnoissa on huolehdittava riittävistä näkymistä myös uudisrakentamisen myötä. Alimmat kerrokset Nykyisten rakennusten alimmat kerrokset säilyvät liike- ja toimistokäytössä. Myös Satakunnankadun ja Puutarhakadun uudisrakennusten katutasoon kadun puoleiselle sivulle sijoitetaan liiketilaa, minkä tulee erottua julkisivujäsentelyssä. Rakennuksiin tulee järjestää esteetön kulku. Maantasokerroksen tilat tulee varustaa ikkunoin, ja pimeiden ja umpinaisten nurkkien syntymistä tulee välttää. Korottaminen RAKENNUSOSAT Kattoratkaisut Tekniset laitteet ja varusteet tulee integroida kattomuotoon, eikä katonlappeen yläpuolelle tule sijoittaa teknisiä tiloja. Rakennusten raittiin ilman otto on sijoitettava mahdollisimman korkealle maan pinnasta, mieluiten rakennusten kattotasolle. Julkisivujen materiaalit Puutarhakadun ja Satakunnankadun puoleisten uudisrakennusten julkisivut tulee rakentaa pääasiassa joko paikalla tai siten, että elementtisaumoja ei ole näkyvissä. Parvekkeet ja ikkunat Hämeenpuiston, Puutarhakadun ja Satakunnankadun puoleisten parvekkeiden on oltava sisäänvedettyjä. Parvekkeet voidaan lasittaa. Etenkin Hämeenpuistoon ja Puutarhakadulle suuntautuvissa julkisivuissa tulee käyttää hillittyä ja yksinkertaista aukotusta. Vanhojen ullakoiden tilalle tuleviin laajennuksiin tavoitellaan laadukasta asumista. Myös kaksikerroksisten asuntojen rakentamista suositellaan asuntojakauman monipuolistamiseksi. Näkymien ja ilmansuuntien kannalta parhaille paikoille ei tule sijoittaa varasto- tai muita toissijaisia tiloja. Korottamisen yhteydessä on huolehdittava siitä, että nykyisillä ullakoilla sijaitsevat asukkaiden yhteistilat pystytään osoittamaan uusista kerroksista, kellaritiloista tai piharakennuksista. Yhteisten sauna- ja oleskelutilojen ensisijainen paikka on ullakolla tai maantasokerroksessa sisäpihan yhteydessä. Uusiin kattokerroksiin tavoitellaan laadukkaita asuntoja huoneistokohtaisine ulkotiloineen. (Kuvat: Ullakkorakentamisselvitys Tampereen keskusta-alueella, Arkkitehtistudio M&Y)

8 PROSESSI Rakentamistapaohjeen laatimisvaiheet Luonnoksen julkinen nähtävilläolo Ehdotuksen julkinen nähtävilläolo Yhdyskuntalautakunta RAKENNUSTAPAOHJEEN LAATIMISEN VAIHEET PÄÄTÖS LAATIMISTARPEESTA TARJOUSPYYNTÖÄ VARTEN ASEMAKAAVAN KÄSITTELYVAIHEET vireillepano PROSESSI RAKENTAMISTAPA- OHJEEN LAATIMISEKSI MAINI- TAAN OASISSA osallistumis- ja arviointisuunnitelma (kuulutus) neuvotteluesitys ELY-keskus RAKENTAMISTAPAOHJEET, ALUSTAVAT LUONNOSVAIHTO- EHDOT (kuulutus) osallistuminen, mielipiteet RAKENTAMISTAPAOHJE- LUONNOS LUONNOS lausunnot Selvitykset YLA oleellisia muutoksia Ullakkorakentamisselvitys Tampereen keskusta-alueella, Arkkitehtistudio M&Y, 2013 RAKENTAMISTAPAOHJE- EHDOTUS EHDOTUS NÄHTÄVIL- LÄ (kuulutus) vähäiset 14 vrk merkittävät 30 vrk muistutukset ELY-keskus RAKENTAMISTAPAOHJEEN HYVÄKSYMINEN YLA vähäiset merkinnät ei oleellisia muutoksia KH KV HYVÄKSYMISMERKINNÄN PÄIVITTÄMINEN RAKENTAMISTAPA- OHJEESEEN valitusaika valitus hallinto-oikeus VOIMAANTULO (kuulutus)

RAKENTAMISTAPAOHJE. asemakaava nro 8465 II (Tammerkoski) koskee tonttia no. 11-6 YLA:..2013

RAKENTAMISTAPAOHJE. asemakaava nro 8465 II (Tammerkoski) koskee tonttia no. 11-6 YLA:..2013 RAKENTAMISTAPAOHJE asemakaava nro 8465 II (Tammerkoski) koskee tonttia no. 11-6 YLA:..2013 Anna Hyyppä 18.2.2013 PERUSTIEDOT Rakentamistapaohjeen käyttö Rakentamistapaohjetta käytetään eri valmiusvaiheissaan

Lisätiedot

RAKENTAMISTAPAOHJE. asemakaava nro 8504 IX (TAMPELLA) koskee tontteja nro ja 9 YLA: Anna Hyyppä , tark. 3.2.

RAKENTAMISTAPAOHJE. asemakaava nro 8504 IX (TAMPELLA) koskee tontteja nro ja 9 YLA: Anna Hyyppä , tark. 3.2. RAKENTAMISTAPAOHJE asemakaava nro 8504 IX (TAMPELLA) koskee tontteja nro 130-8 ja 9 YLA: 18.2.2014 Anna Hyyppä 16.12.2013, tark. 3.2.2014 Rakentamistapaohjeen käyttö Rakentamistapaohjetta käytetään eri

Lisätiedot

H3 Tiivistäminen: Asemakaavan muutoksen analyysi

H3 Tiivistäminen: Asemakaavan muutoksen analyysi H3 Tiivistäminen: Asemakaavan muutoksen analyysi Mustalahdenkatu, Tampere 1.Suunnittelualueen esittely, lähtökohdat ja tavoitteet Kaava-alueen sijainti ja luonne Asemakaavamuutoksen 8432 suunnittelualue

Lisätiedot

RAKENTAMISTAPAOHJE. asemakaava nro 8445 XI Kyttälä. koskee korttelin 168 tonttia no.1 YLA: 4.2.2014

RAKENTAMISTAPAOHJE. asemakaava nro 8445 XI Kyttälä. koskee korttelin 168 tonttia no.1 YLA: 4.2.2014 RAKENTAMISTAPAOHJE asemakaava nro 8445 XI Kyttälä koskee korttelin 168 tonttia no.1 YLA: 4.2.2014 Maankäytön suunnittelu I. Laakkonen 24.6.2013 tark. 13.1.2014 PERUSTIEDOT Rakentamistapaohjeen käyttö Rakentamistapaohjetta

Lisätiedot

Myllypuro 2, asemakaava 8189 RAKENTAMISTAPAOHJE

Myllypuro 2, asemakaava 8189 RAKENTAMISTAPAOHJE Myllypuro 2, asemakaava 8189 RAKENTAMISTAAOJE 2.9.2016 ALUEEN SIJAINTI TYÖN TILAAJA Tampereen kaupunki Kaupunkiympäristön kehittäminen Maankäytön suunnittelu TYÖN TEKIJÄ WS Finland Oy RAKENTAMISTAAOJE

Lisätiedot

RAKENTAMISTAPAOHJE. asemakaava nro 8515 III (NALKALA) koskee tonttia nro YLA:

RAKENTAMISTAPAOHJE. asemakaava nro 8515 III (NALKALA) koskee tonttia nro YLA: RAKENTAMISTAPAOHJE asemakaava nro 8515 III (NALKALA) koskee tonttia nro 459-1 YLA: 27.5.2014 Anna Hyyppä 7.4.2014, tark. 19.5.2014 PERUSTIEDOT Rakentamistapaohjeen käyttö Rakentamistapaohjetta käytetään

Lisätiedot

RAKENTAMISTAPAOHJE. asemakaava nro Kaukajärvi. koskee korttelin no tonttia no. 30 YLA:

RAKENTAMISTAPAOHJE. asemakaava nro Kaukajärvi. koskee korttelin no tonttia no. 30 YLA: RAKENTAMISTAPAOHJE asemakaava nro 8474 Kaukajärvi koskee korttelin no. 5848 tonttia no. 30 YLA: 25.6.2013 Tampereen kaupunki Päivi Veijola 10.6.2013 PERUSTIEDOT Tekijät, karttaoikeudet, tekijänoikeusmerkinnät

Lisätiedot

PERUSTIEDOT T A M P E R E E N K A U P U N K I. Rakentamistapaohjeen tarkoitus ja oikeusvaikutteisuus. Rakentamistapaohjeen käyttö

PERUSTIEDOT T A M P E R E E N K A U P U N K I. Rakentamistapaohjeen tarkoitus ja oikeusvaikutteisuus. Rakentamistapaohjeen käyttö RAKENTAMISTAPAOHJE asemakaava nro 8183 Myllypuro, Kolmenkulman työpaikka-alueen 1. osa koskee kortteleita no. 3583, 3587, 3588 ja 3589 YLA: 16.9.2014 WSP Finland Oy 9.12.2014 PERUSTIEDOT Rakentamistapaohjeen

Lisätiedot

67 Asemakaavaehdotuksen asettaminen nähtäville, III (Nalkala), Hämeenpuisto 37 ja 39, asemakaava nro Valmistelija / lisätiedot: Elina Karppinen

67 Asemakaavaehdotuksen asettaminen nähtäville, III (Nalkala), Hämeenpuisto 37 ja 39, asemakaava nro Valmistelija / lisätiedot: Elina Karppinen Tampere Ote pöytäkirjasta 7/2016 1 (5) 67 Asemakaavaehdotuksen asettaminen nähtäville, III (Nalkala), Hämeenpuisto 37 ja 39, asemakaava nro 8584 TRE:7568/10.02.01/2014 Valmistelija / lisätiedot: Elina

Lisätiedot

RAKENTAMISTAPAOHJE. Asemakaava nro 8487 XII (KYTTÄLÄ) koskee tontteja nro ja YLA: Anna Hyyppä , tark

RAKENTAMISTAPAOHJE. Asemakaava nro 8487 XII (KYTTÄLÄ) koskee tontteja nro ja YLA: Anna Hyyppä , tark RAKENTAMISTAPAOHJE Asemakaava nro 8487 XII (KYTTÄLÄ) koskee tontteja nro 180-13 ja 499-1 YLA: 4.2.2014 Anna Hyyppä 28.10.2013, tark. 20.1.2014 PERUSTIEDOT Suunnittelualueen ominaispiirteet Suunnittelualue

Lisätiedot

RAKENTAMISTAPAOHJE Ikurinkaari, asemakaava nro 8524

RAKENTAMISTAPAOHJE Ikurinkaari, asemakaava nro 8524 Ikurinkaari, asemakaava nro 8524 KOSKEE KORTTELIA NO. 3865 DNO: TRE: 7746/10.02.01/2013 6.10.2014 Suunnittelualueen ominaispiirteet Suunnittelualue sijaitsee Ikurin kaupunginosassa, Haukiluoman eteläosan

Lisätiedot

Kirkkokatu 9. Asemakaavan muutos, 689. Tontin viitesuunnitelma / Asemakaavan valmisteluvaiheen kuulemisaineisto (Kaavaluonnos) 1.6.

Kirkkokatu 9. Asemakaavan muutos, 689. Tontin viitesuunnitelma / Asemakaavan valmisteluvaiheen kuulemisaineisto (Kaavaluonnos) 1.6. Kirkkokatu 9 Asemakaavan muutos, 689 Tontin viitesuunnitelma / Asemakaavan valmisteluvaiheen kuulemisaineisto (Kaavaluonnos) 1.6.2015 Tontin sijainti Heinolan keskustassa Lähtökohdat Korttelin 20 tontille

Lisätiedot

m kaava-alueen rajan ulkopuolella oleva viiva.

m kaava-alueen rajan ulkopuolella oleva viiva. Määräysnumero Ulkoasu 0.9 selitys ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA - MÄÄRÄYKSET: 1.011 1.021 1.041 1.0411 1.042 1.0421 2.07 Asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialue. Mikäli rakennuksen pituus on yli 12 metriä,

Lisätiedot

Lisätietoja osoitteessa: TIIVISTELMÄ. Kaava-alueen sijainti ja luonne

Lisätietoja osoitteessa:  TIIVISTELMÄ. Kaava-alueen sijainti ja luonne V-70-1, 2 JA 10 (AMURI) SEKÄ KATUALUETTA, SATAKUNNANKATU 33, HÄMEEN- PUISTO 16, MUSTANLAHDENKATU 19 JA 21, KORTTELIN TÄYDENNYS- JA ULLAK- KORAKENTAMINEN. KAAVA NRO 8432. Asemakaavan muutoksen selostus,

Lisätiedot

KORTTELIN 1910 VÄHÄISTÄ SUUREMMAT POIKKEAMAT ASEMAKAAVASTA

KORTTELIN 1910 VÄHÄISTÄ SUUREMMAT POIKKEAMAT ASEMAKAAVASTA sivu 1/10 KORTTELIN 1910 VÄHÄISTÄ SUUREMMAT POIKKEAMAT ASEMAKAAVASTA HAKEMUKSEN PERUSTELUT Rakennusalueen rajan ylitys Suunnitteluratkaisussa ylitetään osoitetun VIII-kerroksisen rakennusalueen raja Myrskynkadun

Lisätiedot

RAKENNUSTAPAOHJEET. Muutoksen kuvaus:

RAKENNUSTAPAOHJEET. Muutoksen kuvaus: 1 RAKENNUSTAPAOHJEET Muutoksen kuvaus: Asemakaavamuutoksessa on poistettu kaksi rivitalotonttia ja osoitettu niiden tilalle kolme pientalotonttia sekä virkistysaluetta. Alueen pohjoisosaan Pihakadun varrelle

Lisätiedot

RAKENTAMISTAPAOHJE KAUKAJÄRVI. Tampereen kaupunki Päivi Veijola , tark RIIPUKSENKATU. pihakansi pihakansi +100.

RAKENTAMISTAPAOHJE KAUKAJÄRVI. Tampereen kaupunki Päivi Veijola , tark RIIPUKSENKATU. pihakansi pihakansi +100. pihakansi +103.5 18 pihakansi +100.5 5853 17 RAKENTAMISTAPAOHJE pihakansi +97.5 asemakaava nro 8471 Kaukajärvi koskee korttelin nro 5853 tontteja nro 17 ja 18 sekä korttelin nro 5854 tontteja nro 1, 2

Lisätiedot

RAKENTAMISTAPAOHJE. asemakaava nro 8492 PAPPILA KOSKEE KORTTELIN NRO 5571 TONTTIA NRO Tampereen Kaupunki Katariina Korte

RAKENTAMISTAPAOHJE. asemakaava nro 8492 PAPPILA KOSKEE KORTTELIN NRO 5571 TONTTIA NRO Tampereen Kaupunki Katariina Korte RAKENTAMISTAPAOHJE asemakaava nro 8492 PAPPILA KOSKEE KORTTELIN NRO 5571 TONTTIA NRO 20 24.11.2014 Tampereen Kaupunki Katariina Korte Viitesuunnitelman havainnekuva, Arkkitehtisuunnittelu Mikko Uotila

Lisätiedot

Rakentamistapaohjeet koskevat ek-merkinnällä osoitettuja tontteja: 405-1, 406-1, 406-24, 485-2 5, 490-1 4 sekä Avainkimpunmäen palstaviljelyaluetta.

Rakentamistapaohjeet koskevat ek-merkinnällä osoitettuja tontteja: 405-1, 406-1, 406-24, 485-2 5, 490-1 4 sekä Avainkimpunmäen palstaviljelyaluetta. Rakentamistapaohjeet Rakentamistapaohjeet koskevat ek-merkinnällä osoitettuja tontteja: 405-1, 406-1, 406-24, 485-2 5, 490-1 4 sekä Avainkimpunmäen palstaviljelyaluetta. Korttelien ja tonttien numerot

Lisätiedot

VÄINÖLÄNNIEMI AL-39 III VI IV III III III. saa-2. p sr sr dB p saa-2. 35dB. ap (1-35-1) 35dB. sr-30. saa-2 saa-2.

VÄINÖLÄNNIEMI AL-39 III VI IV III III III. saa-2. p sr sr dB p saa-2. 35dB. ap (1-35-1) 35dB. sr-30. saa-2 saa-2. 990:0M50 S 4 S4 6 3 9 S0 3 4 5 7 36 5 83.4 84.3 84.3 84.8 87.9 88.5 83.5 Satamakatu Koljonniemenkatu Minna Canthin katu 50 0 0 40 30 0 500 76500 yap/50 ap/00pm rto- ap/sr- saa- (--) (--) p sr-5 4500 ap

Lisätiedot

1(3) A-2482 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET 1 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET 2 ASUINKERROSTALOJEN KORTTELIALUE.

1(3) A-2482 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET 1 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET 2 ASUINKERROSTALOJEN KORTTELIALUE. A-2482 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET 1(3) 1 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET 2 ASUINKERROSTALOJEN KORTTELIALUE. 3 KULTTUURI JA OPETUSTOIMINTAA PALVELEVIEN RAKENNUSTEN KORTTELIALUE, JOLLA YMPÄRISTÖKUVA

Lisätiedot

III LPA. jk-6. py-5 4800 +102.8 III III III. 35 dba III. jk-6 III III III III

III LPA. jk-6. py-5 4800 +102.8 III III III. 35 dba III. jk-6 III III III III 0 0 V V V V V V V V V V V V 9 kt kt 9 0 9 0 00 0 0 0 0 0 0 lt V 00 +0. dba jk- jk- py- 900 00 9900 00 LPA ASEMAKAAVAMERKNNÄT JA -MÄÄRÄYKSET LPA 00000 Autopaikkojen korttelialue. 00000 m kaava-alueen rajan

Lisätiedot

49. KAUPUNGINOSA LAAJASALO // STANSVIKINNUMMI // RAKENNUS

49. KAUPUNGINOSA LAAJASALO // STANSVIKINNUMMI // RAKENNUS 49. KAUPUNGINOSA LAAJASALO // STANSVIKINNUMMI // RAKENNUS KORTTELI 49338 Rakennusten massoittelu- ja aukotusperiaate MASSOITTELU JA JULKISIVUT Materiaaleina ja teknisinä ratkaisuina käytetään kestäviä

Lisätiedot

RAKENTAMISTAPAOHJE. Asemakaava nro Lapinniemi, Petsamo korttelit 977,

RAKENTAMISTAPAOHJE. Asemakaava nro Lapinniemi, Petsamo korttelit 977, Asemakaava nro 8568 Lapinniemi, Petsamo korttelit 977, 1270-1273 Rakentamistapaohje on asemakaavan liiteasiakirja, jossa annetaan kaavamääräyksiä täydentäviä ohjeita, ehtoja ja suosituksia. Rakentamistapaohjeen

Lisätiedot

Myllypuro 2, asemakaava 8189 RAKENTAMISTAPAOHJE

Myllypuro 2, asemakaava 8189 RAKENTAMISTAPAOHJE Myllypuro 2, asemakaava 8189 RAKENTAMISTAAOJE 25.10.2016 ALUEEN SIJAINTI TYÖN TILAAJA Tampereen kaupunki Kaupunkiympäristö Maankäytön suunnittelu TYÖN TEKIJÄ WS Finland Oy RAKENTAMISTAAOJE Rakentamistapohjeen

Lisätiedot

Untolan alueen rakentamistapaohjeet, korttelit

Untolan alueen rakentamistapaohjeet, korttelit Untolan alueen rakentamistapaohjeet, korttelit 2729-2733 Untolan alue sijaitsee Littoisten kaupunginosassa, Paaskunnan ja Lähteenmäen asuinalueiden välissä. Alueen rakennuskanta on pääasiassa uudehkoa.

Lisätiedot

Kuhilaspellon asemakaavan muutoksen rakentamistapaohjeet, korttelit ja kortteleiden 6406, 6421 ja 6453 osat

Kuhilaspellon asemakaavan muutoksen rakentamistapaohjeet, korttelit ja kortteleiden 6406, 6421 ja 6453 osat Kuhilaspellon asemakaavan muutoksen rakentamistapaohjeet, korttelit 6441-6443 ja kortteleiden 6406, 6421 ja 6453 osat Kuhilaspellon alue sijaitsee Voivalan kaupunginosassa, pääasiassa Koronniityntien länsipuolella.

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OTE AJANTASA-ASEMAKAAVASTA JA KAAVA-ALUEEN RAJAUS 1 ALUEEN ORTOKUVA 2011 2 Kohde Hakija/ Aloite Asemakaavan muutos: Keskusta IV F: Keskustan kaupunginosan korttelit

Lisätiedot

RAKENTAMISTAPAOHJE Haukiluoma II, Haukiluoman keskusta-alue, asemakaava nro 8360

RAKENTAMISTAPAOHJE Haukiluoma II, Haukiluoman keskusta-alue, asemakaava nro 8360 Haukiluoma II, Haukiluoman keskusta-alue, asemakaava nro 8360 KOSKEE TÄYDENNYSRAKENTAMISTA TYVIKADUN, RUNKOKADUN, IKURINTIEN JA MYLLYPURONKADUN VÄLISELLE ALUEELLE DNO: TRE: 2774/2010 8.6.2015 Suunnittelualueen

Lisätiedot

Palojoen varsi. Asemakaava ja rakennustapaohjeet Kaavoitus /Tanner

Palojoen varsi. Asemakaava ja rakennustapaohjeet Kaavoitus /Tanner Palojoen varsi Asemakaava ja rakennustapaohjeet Kaavoitus 5.4.2018/Tanner Metsäkalteva Palojoen varren alue on osa Metsäkaltevan kaupunginosaa, tulevaa yli 6 000 asukkaan asuinaluetta Rakentamista ohjaavat:

Lisätiedot

NUMMELAN HAAKKOINMAAN TAAJAMANOSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVA 110 (HIIDENRANNAN KOULUKORTTELI)

NUMMELAN HAAKKOINMAAN TAAJAMANOSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVA 110 (HIIDENRANNAN KOULUKORTTELI) Ympa 31.10.2002 Ympa liite VIHDIN KUNTA NUMMELAN HAAKKOINMAAN TAAJAMANOSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVA 110 (HIIDENRANNAN KOULUKORTTELI) RAKENTAMISOHJE KORTTELEILLE 417 JA 457 TEKNINEN JA YMPÄRISTÖKESKUS 31.10.2002

Lisätiedot

PERHELÄ RAKENTAMISTAPAOHJE

PERHELÄ RAKENTAMISTAPAOHJE PERHELÄ RAKENTAMISTAPAOHJE 2.2.2017 RAKENTAMISTAPAOHJE Järvenpään Kaupunki, Perhelän kortteli 131-126-14 Asemakaava 1. YLEISTÄ RAKENTAMISTAPAOHJEISTA Tämä rakennustapaohje koskee Järvenpään 1. kaupunginosan

Lisätiedot

Palojoen varsi Asemakaava ja rakennustapaohjeet. Tontti-info Hyvinkään kaupunki, kaavoitus Anitta Ojanen

Palojoen varsi Asemakaava ja rakennustapaohjeet. Tontti-info Hyvinkään kaupunki, kaavoitus Anitta Ojanen Palojoen varsi Asemakaava ja rakennustapaohjeet Tontti-info 20.4.2017 Hyvinkään kaupunki, kaavoitus Anitta Ojanen Palojoen varren alue on osa laajempaa Metsäkaltevan yli 6000 asukkaan tulevaa asuntoaluetta

Lisätiedot

Poikluomantien varren asemakaavojen muutos A3283

Poikluomantien varren asemakaavojen muutos A3283 Poikluomantien varren asemakaavojen muutos A3283 rakentamistapaohjeet Kaavoitus Rakentamistapaohjeet 12.9.2012 Lisätiedot: Jukka Latokylä, p. 588 4810 Pasi Aromäki, p. 588 4805 Jani Laasanen, p. 588 4806

Lisätiedot

86 Lausunto, muistutukset ja asemakaavaehdotuksen hyväksyminen, III (Nalkala), Hämeenpuisto 37 ja 39, asemakaava nro 8584

86 Lausunto, muistutukset ja asemakaavaehdotuksen hyväksyminen, III (Nalkala), Hämeenpuisto 37 ja 39, asemakaava nro 8584 Tampere Ote pöytäkirjasta 6/2017 1 (6) Yhdyskuntalautakunta, 86, 21.03.2017 Yhdyskuntalautakunta, 67, 01.11.2016 86 Lausunto, muistutukset ja asemakaavaehdotuksen hyväksyminen, III (Nalkala), Hämeenpuisto

Lisätiedot

TUHMALANNIEMEN ASEMAKAAVA

TUHMALANNIEMEN ASEMAKAAVA VIITASAAREN KAUPUNKI Maankäyttö 10.3.2010 TUHMALANNIEMEN ASEMAKAAVA KORTTELIT 270-274 SEKÄ NIIHIN LIITTYVÄT VIRKISTYS- JA KATUALUEET RAKENNUSTAPAOHJEET TUHMALANNIEMEN ASEMAKAAVAN RAKENNUSTAPAOHJEET 2 KORTTELI

Lisätiedot

KERAVAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJAN OTE N:o 4/2015 Kaupunkikehitysjaosto

KERAVAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJAN OTE N:o 4/2015 Kaupunkikehitysjaosto Dnro KH/KV: 870 /2014 34 KURJENMETSÄ (2308), ASEMAKAAVAN MUUTOS 11.3.2015/18 20.5.2015/34 Kkj. 18 Asemakaava muutos koskee 1. Kalevan kaupunginosan korttelia 600 sekä puistoaluetta (VP). Asemakaavamuutoksen

Lisätiedot

Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma 23.2.2012

Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma 23.2.2012 TAMPERE Dno 7834/10.02.01/2011 Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma 23.2.2012 KYTTÄLÄ XI-174-3 JA 4, RAUTATIENKATU 21, ASUINRAKENNUKSEN RAKENTAMINEN TONTILLE. KAAVA NRO 8428. Kaava-alue,

Lisätiedot

Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 1. kaupunginosa katu- ja pysäköintialueet, Lainaankatu - Pirkkakatu

Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 1. kaupunginosa katu- ja pysäköintialueet, Lainaankatu - Pirkkakatu 1 Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 1. kaupunginosa katu- ja pysäköintialueet, Lainaankatu - Pirkkakatu Viistokuva Blom WEB 11.07.2014 Rakentamistapaohjeet 6.2.2017 2 1 YLEISTÄ Rakentamistapaohjeen

Lisätiedot

LUONNONLÄHEISTÄ JA RAUHALLISTA ASUMISTA SAIMAAN ÄÄRELLÄ

LUONNONLÄHEISTÄ JA RAUHALLISTA ASUMISTA SAIMAAN ÄÄRELLÄ 1.5.2012 TAIPALSAAREN KUNTA RAKENTAMISTAPAOHJE PAPPILANNIEMEN ASUNTOALUE LUONNONLÄHEISTÄ JA RAUHALLISTA ASUMISTA SAIMAAN ÄÄRELLÄ Pappilanniemi tarjoaa laadukkaan ympäristön asumiselle. Vaihtelevat maastonmuodot

Lisätiedot

Asemakaavan muutos nro 12228, korttelin tontti 16

Asemakaavan muutos nro 12228, korttelin tontti 16 Asemakaavan muutos nro 12228, korttelin 49076 tontti 16 KAAVAKARTAN MÄÄRÄYKSIÄ Tontti on asuinkerrostalojen korttelialuetta. Kerrosluku V 8600 kerros-m 2. 32 dba us-linjoja Reiherintien ja Gunillantien

Lisätiedot

L48 Kullervonkatu, 1. kaupunginosa Anttila, korttelin 63 asemakaavan ja tonttijaon muutos

L48 Kullervonkatu, 1. kaupunginosa Anttila, korttelin 63 asemakaavan ja tonttijaon muutos L48 Kullervonkatu, 1. kaupunginosa Anttila, korttelin 63 asemakaavan ja tonttijaon muutos 27.11.2015 Lohjan 1. kaupunginosa Anttila, korttelin 63 tonttien 7, 8, ja 9 maanomistajat edustajanaan Mikko Uusitalo

Lisätiedot

lohja Nahkurinraitti vaihtoehtojen vertailu

lohja Nahkurinraitti vaihtoehtojen vertailu A B C D E Työssä on tutkittu vaihtoehtoisia tapoja sijoittaa asuinrakentamista Lohjan keskustassa sijaitsevan korttelin 222 tonteille 5 ja 7. Suunnittelualueena olevat tontit ovat Laurinkadun ja Nahkurinkadun

Lisätiedot

Nunnan radanvarren asemakaavan rakentamistapaohjeet (korttelit ja kortteli 21060), yleiset määräykset

Nunnan radanvarren asemakaavan rakentamistapaohjeet (korttelit ja kortteli 21060), yleiset määräykset Nunnan radanvarren asemakaavan rakentamistapaohjeet (korttelit 21050-21051 ja kortteli 21060), yleiset määräykset Nunnan radanvarren asemakaava-alue sijaitsee likimääräisesti Littoistentien, Nunnanpellon

Lisätiedot

TÄYDENNYSRAKENTAMISEHDOTUKSIA JOENSUUN KODIT OY:N TONTEILLE LATOLANKATU - RANTAKYLÄ

TÄYDENNYSRAKENTAMISEHDOTUKSIA JOENSUUN KODIT OY:N TONTEILLE LATOLANKATU - RANTAKYLÄ Alkuperäinen tontin raja Ehdotettu raja Etäisyys Pysäköintialue Uudisrakennus TÄYDENNYSRAKENTAMISEHDOTUKSIA JOENSUUN KODIT OY:N TONTEILLE LATOLANKATU - RANTAKYLÄ LATOLANKATU 23 RANTAKYLÄ TÄYDENNYSRAKENTAMISEHDOTUKSIA

Lisätiedot

Asemakaavan perustiedot ja yhteenveto

Asemakaavan perustiedot ja yhteenveto LIITE 1 Asemakaavan seurantalomake Asemakaavan perustiedot ja yhteenveto Kunta 529 Naantali Täyttämispvm 05.11.2014 Kaavan nimi Keskustakorttelien asemakaavamuutos Hyväksymispvm Ehdotuspvm Hyväksyjä Vireilletulosta

Lisätiedot

71 Asemakaavaehdotuksen asettaminen nähtäville, XV (Tammela), Tammelan puistokatu 20, täydennysrakentaminen, asemakaava nro 8583

71 Asemakaavaehdotuksen asettaminen nähtäville, XV (Tammela), Tammelan puistokatu 20, täydennysrakentaminen, asemakaava nro 8583 Tampere Ote pöytäkirjasta 7/2018 1 (5) 71 Asemakaavaehdotuksen asettaminen nähtäville, XV (Tammela), Tammelan puistokatu 20, täydennysrakentaminen, asemakaava nro 8583 TRE:499/10.02.01/2017 Valmistelija

Lisätiedot

SELOSTUS Tanssijantien_muutos 1 LIETO ILMARINEN TANSSIJANTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS

SELOSTUS Tanssijantien_muutos 1 LIETO ILMARINEN TANSSIJANTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS Tanssijantien_muutos L:\KAAVA\TEXT\KAAVASEL\0\ Tanssijantien_m.docx\PS N ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVAN LAATIJA: LIEDON KUNTA / KAAVOITUS JATEKNISET PALVELUT: Kaavoitusinsinööri Juha Mäki p. 00 09

Lisätiedot

BOSTONIN ALUE. RAKENTAMISOHJEET korttelit 5503-5506, 5508 ja yleiset alueet

BOSTONIN ALUE. RAKENTAMISOHJEET korttelit 5503-5506, 5508 ja yleiset alueet Kuntakehityslautakunta 14.3.2012 BOSTONIN ALUE RAKENTAMISOHJEET korttelit 5503-5506, 5508 ja yleiset alueet yhteystiedot Asko Honkanen kaava-arkkitehti puh. 040 314 2012 asko.honkanen@tuusula.fi kortteli

Lisätiedot

POHJOISKATU 15 KAAVAMUUTOS LUONNOSVAIHEESSA

POHJOISKATU 15 KAAVAMUUTOS LUONNOSVAIHEESSA POHJOISKATU 15 KAAVAMUUTOS LUONNOSVAIHEESSA Natalia Musikka Maankäytön suunnittelija 26.6.2019 KAAVAHANKKEEN LÄHTÖTIETOJA Tontti sijaitsee Koulukadun ja Pohjoiskadun risteyksessä Kaavamuutoksen hakijana

Lisätiedot

A-26/s-2 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET

A-26/s-2 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET A-26/s-2 Asuinrakennusten korttelialue. varasto-, huolto-, kerho-, sauna- yms. tiloja asuinrakennuksen kaikkiin kerroksiin, ullakolle tai piha-alueelle niille osoitetuille

Lisätiedot

KAAVAMÄÄRÄYKSET. A-3 Asuinrakennusten korttelialue.

KAAVAMÄÄRÄYKSET. A-3 Asuinrakennusten korttelialue. KAAVAMÄÄRÄYKSET A-3 Asuinrakennusten korttelialue. Kortteleissa nro 16, 118, 120, 136-139, 145a, 146a, 166-169, 182, 192, 195 ja 197 oleville tonteille rakennettaessa on, mikäli tonteille ei ole vahvistettu

Lisätiedot

1705 NIKU Kasarminkatu 6 ASEMAKAAVAMUUTOS, VALMISTELUAINEISTO, ALP-2 alue Vireillä oleva kaavamuutos ja sen ehdotusvaihe koskee Kuopion kaupungin omistamaa Kuopion keskustan 6. kaupunginosan korttelia

Lisätiedot

SEPÄNKATU 15 JA 17 ASEMAKAAVAN MUUTOS

SEPÄNKATU 15 JA 17 ASEMAKAAVAN MUUTOS Asukastilaisuus 17.2.2015 SEPÄNKATU 15 JA 17 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVAHANKKEEN TAUSTAA Tavoite keskustan täydennysrakentamisesta ja uusien asukkaiden saamisesta keskustan palveluiden äärelle: keskustan

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄ 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT URKUPILLI ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELIT 601 OSA, 603 JA Tunnistetiedot. 1.2 Kaava-alueen sijainti

MÄNTSÄLÄ 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT URKUPILLI ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELIT 601 OSA, 603 JA Tunnistetiedot. 1.2 Kaava-alueen sijainti 2 MÄNTSÄLÄ URKUPILLI ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELIT 601 OSA, 603 JA 604. KAAVATUNNUS 176 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Asemakaavamuutoksen selostus, joka koskee 15. päivänä maaliskuuta 2010

Lisätiedot

0.9 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: 1.01 Asuinkerrostalojen korttelialue. 2.00 Yleisten rakennusten korttelialue.

0.9 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: 1.01 Asuinkerrostalojen korttelialue. 2.00 Yleisten rakennusten korttelialue. Määräysnumero Ulkoasu selitys 0.9 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: 1.01 Asuinkerrostalojen korttelialue. 1.05 Asuin-, liike- ja toimistorakennusten korttelialue. Liike- ja toimistotilaa saa olla 10

Lisätiedot

0.9 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: 1.01 Asuinkerrostalojen korttelialue Asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialue.

0.9 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: 1.01 Asuinkerrostalojen korttelialue Asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialue. Määräysnumero Ulkoasu selitys 0.9 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: 1.01 Asuinkerrostalojen korttelialue. 1.010 Asuinkerrostalojen ja yleistenrakennusten korttelialue, jolle saa sijoittaa palveluasuinrakentamista.

Lisätiedot

HELSINKI HIGH-RISE SUUNNITTELUOHJELMA. Arkkitehtuuri- ja toteutuskilpailu. (Beta) www.helsinkihighrise.fi

HELSINKI HIGH-RISE SUUNNITTELUOHJELMA. Arkkitehtuuri- ja toteutuskilpailu. (Beta) www.helsinkihighrise.fi 1 HELSINKI HIGH-RISE Arkkitehtuuri- ja toteutuskilpailu www.helsinkihighrise.fi (Beta) SUUNNITTELUOHJELMA 2 SUUNNITTELUOHJELMA Luonnos 1.12.2014 Suunnitteluvaatimukset ja -ohjeet Suunnitelmalle on alla

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA LIITE 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA UUSIKYLÄ II J ASEMAKAAVAN MUUTOS OTE AJANTASA-ASEMAKAAVASTA (KAAVA-ALUEEN RAJAUS) JA ILMAKUVA 1 Teema: Forssa Tasot:

Lisätiedot

Lounais-Empon asemakaavan muutoksen rakentamistapaohjeet, korttelit , 7301 tontit 2-4, 7302 ja 7304

Lounais-Empon asemakaavan muutoksen rakentamistapaohjeet, korttelit , 7301 tontit 2-4, 7302 ja 7304 Lounais-Empon asemakaavan muutoksen rakentamistapaohjeet, korttelit 7299-7300, 7301 tontit 2-4, 7302 ja 7304 Lounais-Empon alue sijaitsee Kuusistossa Empon asemakaavoitetun pientaloalueen lounaiskulmassa.

Lisätiedot

ASEMAKAAVA NO 7546 HOLVASTI RAKENTAMISTAPAOHJEET

ASEMAKAAVA NO 7546 HOLVASTI RAKENTAMISTAPAOHJEET ASEMAKAAVA NO 7546 HOLVASTI RAKENTAMISTAPAOHJEET ro-7546-1, tontit 5741-1 4 Talotyyppi: Tontit ovat erillispientalojen korttelialuetta (AO). Kerrosluku: Kerrosluku on kaksi. Asuinrakennukseen on rakennettava

Lisätiedot

http://nurxcity/webmap/content/result.htm

http://nurxcity/webmap/content/result.htm Sivu 1/6 KIRKONKYLÄ, Krannila Määräysnumero Ulkoasu 2.000 2.001 3.000 5.001 8.000 10.000 selitys Asuinkerrostalojen korttelialue. Rakennusten ensimmäiseen kerrokseen saa sijoittaa liiketiloja ja julkisia

Lisätiedot

LAMMINPÄÄ-2024-8, MURRONKORVENTIE 15. PIENTALOTONTIN JAKAMINEN JA RAKENNUSOIKEUDEN LISÄÄMINEN. KARTTA NRO 8336. Kaava-alueen sijainti ja luonne

LAMMINPÄÄ-2024-8, MURRONKORVENTIE 15. PIENTALOTONTIN JAKAMINEN JA RAKENNUSOIKEUDEN LISÄÄMINEN. KARTTA NRO 8336. Kaava-alueen sijainti ja luonne LAMMINPÄÄ-2024-8, MURRONKORVENTIE 15. PIENTALOTONTIN JAKAMINEN JA RAKENNUSOIKEUDEN LISÄÄMINEN. KARTTA NRO 8336. Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 18. päivänä elokuuta 2011 päivättyä ja 5.1.2012

Lisätiedot

Hulkkionkaaren asemakaavan II-alueen rakentamistapaohjeet, korttelit ja 6625

Hulkkionkaaren asemakaavan II-alueen rakentamistapaohjeet, korttelit ja 6625 Hulkkionkaaren asemakaavan II-alueen rakentamistapaohjeet, korttelit 6618-6621 ja 6625 Hulkkionkaaren II-alue sijaitsee Voivalan kaupunginosassa, Hulkkiontien ja Rajakaaren koillispuolella. Alue on pääasiassa

Lisätiedot

LIITE 2/ Kauppakatu ma-yp AKP ap/3as 1ap/80Km2 1ap/80Rm2 1ap/140Pm2 III (2-29-6) sr-13.

LIITE 2/ Kauppakatu ma-yp AKP ap/3as 1ap/80Km2 1ap/80Rm2 1ap/140Pm2 III (2-29-6) sr-13. Snellmaninkatu Vahtivuorenkatu Kauppakatu 8.0 8. 8. 8. 8. 8. 8. 8. 8. 8. 8. 8. 8. 8. 8. 8.8 8.9 8. 8.9 8. 8.8 8. 8. 8.9 8.8 8. 8.9 8. 8. 8.8 8. 8. 8. 8. 8. 8. K/ 9 0 9 pp 000 +9.0 +9. IV III II +00.0/tt

Lisätiedot

ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET

ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET AP AO AO-24 AL VP VL VK ET E-3 Asuinpientalojen korttelialue. Erillispientalojen korttelialue. Erillispientalojen korttelialue. Kullekin tontille saa rakentaa enintään

Lisätiedot

Liike- ja toimistorakennusten korttelialue.

Liike- ja toimistorakennusten korttelialue. Ulkoasu selitys ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: Asuinkerrostalojen korttelialue, jolle saa sijoittaa liike- ja toimistotiloja enintään 10 prosenttia kerrosalasta. Asuin-, liike- hotelli- ja toimistorakennusten

Lisätiedot

Haukilahti Asemakaavan muutos 14. kaupunginosa, Haukilahti Kortteli ja katualue

Haukilahti Asemakaavan muutos 14. kaupunginosa, Haukilahti Kortteli ja katualue 1 (5) Asianumero 4794/10.02.03/2014 Aluenumero 230961 Haukilahti Asemakaavan muutos 14. kaupunginosa, Haukilahti Kortteli 14081 ja katualue Mielipiteiden lyhennelmät ja vastineet Liittyy kaupunkisuunnittelupäällikön

Lisätiedot

OULAISTEN KAUPUNKI OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKIEN 1. OULAS KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 1 TONTTIA 5.

OULAISTEN KAUPUNKI OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKIEN 1. OULAS KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 1 TONTTIA 5. OULAISTEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKIEN 1. OULAS KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 1 TONTTIA 5. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 7.12.2017 Suunnitelman tarkoituksena on maankäyttö- ja rakennuslain 63

Lisätiedot

Lohjan kaupunki Kaupunkikehitys Kaavoitus IJ Kaavaselostus L67 IMMULA, KORTTELI KAUPUNGINOSA IMMULA KORTTELIN 14 ASEMAKAAVAMUUTOS

Lohjan kaupunki Kaupunkikehitys Kaavoitus IJ Kaavaselostus L67 IMMULA, KORTTELI KAUPUNGINOSA IMMULA KORTTELIN 14 ASEMAKAAVAMUUTOS Lohjan kaupunki Kaupunkikehitys Kaavoitus IJ 19.4.2017 Kaavaselostus L67 IMMULA, KORTTELI 14 29. KAUPUNGINOSA IMMULA KORTTELIN 14 ASEMAKAAVAMUUTOS YHTEYSTIEDOT KAAVOITUKSEN YHTEYSTIEDOT Lohjan kaupunki

Lisätiedot

KIVERIÖ LPA LPA. AK ju-1 ai 1ap/80 1ppp/40 dba. A-2701a. is-1. ajo-1. is-1 VIII. a-2. ju-1. is-2. 1ppp/40. ajo-1. nä ju-2 VIII 3200.

KIVERIÖ LPA LPA. AK ju-1 ai 1ap/80 1ppp/40 dba. A-2701a. is-1. ajo-1. is-1 VIII. a-2. ju-1. is-2. 1ppp/40. ajo-1. nä ju-2 VIII 3200. 8 116 8 5K33. min+120.4 KIVERIÖ 5 119 2 KIVISTÖNKATU 5K34. t 17 12 ajo 126 1 60 115 2 120 9 125 114 5 5K35 KIVISTÖNPOLKU 90 t VIII 13 AK ju-1 ai 1ap/80 1ppp/40 dba is-2 hu kaukolämpö pima is-2 933 10 VIII

Lisätiedot

LINNAINMAA , YLIMÄNNYNKATU 32. PIENTALOTONTIN JAKAMINEN JA RAKENNUSOIKEUDEN LISÄÄMINEN. KAAVA NRO 8518.

LINNAINMAA , YLIMÄNNYNKATU 32. PIENTALOTONTIN JAKAMINEN JA RAKENNUSOIKEUDEN LISÄÄMINEN. KAAVA NRO 8518. LINNAINMAA-5628-3, YLIMÄNNYNKATU 32. PIENTALOTONTIN JAKAMINEN JA RAKENNUSOIKEUDEN LISÄÄMINEN. KAAVA NRO 8518. Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 9. päivänä syyskuuta 2013 päivättyä ja 14. lokakuuta

Lisätiedot

3. Suunnittelun yhteydessä on laadittava selvitys tontin maaperästä.

3. Suunnittelun yhteydessä on laadittava selvitys tontin maaperästä. Rauhalinnan Morsinkokujan rakentamistapaohjeet Erillispientalojen alueet () korttelin tontit - ja korttelin 60 tontit - Yleiset määräykset. Rakennusten tulee täyttää Suomen rakentamismääräyskokoelmassa

Lisätiedot

KAUPPATIE II KAUPPATIE II LIITE B1

KAUPPATIE II KAUPPATIE II LIITE B1 LIITE B1 LUONNOSVAIHEEN VAIHTOEHTOJEN VERTAILU Lähtökohdat Asemakaavan muutosalue sijaitsee Hyrylän keskustassa Kauppatien varrella. Korttelin uudistaminen liittyy tiiviisti kunnan tavoitteeseen kehittää

Lisätiedot

RAKENTAMISTAPAOHJE. asemakaava nro 8496 Niemenranta koskee kortteleita no YLA: LUONNOS

RAKENTAMISTAPAOHJE. asemakaava nro 8496 Niemenranta koskee kortteleita no YLA: LUONNOS RAKENTAMISTAPAOHJE asemakaava nro 8496 Niemenranta koskee kortteleita no. 7921 7928 YLA: --.--.---LUONNOS Ramboll Finland Oy 8.5.2017 PERUSTIEDOT antaa toteuttamista ohjaavia konkreettisia ohjeita ja suosituksia.

Lisätiedot

Asemakaavan muutos koskee: Helsingin kaupungin 10. kaupunginosan (Sörnäinen) korttelin 250 tonttia 2

Asemakaavan muutos koskee: Helsingin kaupungin 10. kaupunginosan (Sörnäinen) korttelin 250 tonttia 2 LUONNOS ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS ASEMAKAAVAN MUUTOSKARTTA NRO xxxxxx PÄIVÄTTY xx.xx.2015 Asemakaavan muutos koskee: Helsingin kaupungin 10. kaupunginosan (Sörnäinen) korttelin 250 tonttia 2 Kaavan

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KAUS/97/2015 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KARTANO (41.) KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 17 TONTTI 10 ASEMAKAAVAN MUUTOS 609 1657 www.pori.fi/kaupunkisuunnittelu etunimi.sukunimi@pori.fi puh. 02 621 1600

Lisätiedot

HÄMEENKOSKI VALKINRANTA

HÄMEENKOSKI VALKINRANTA HÄMEENKOSKI VALKINRANTA RAKENTAMISTAPAOHJE Pertti Hartikainen Kellosilta 10, 00520 Helsinki p. 09-1481943 1. RAKENTAMISOHJEEN TARKOITUS Valkinrannan asemakaava on joustava toteuttamisen turvaamiseksi laadittu

Lisätiedot

0.9 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: Asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialue Erillispientalojen korttelialue.

0.9 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: Asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialue Erillispientalojen korttelialue. Määräysnumero Ulkoasu selitys 0.9 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: 1.011 Asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialue. 1.021 Asuinpientalojen, rivitalojen ja kytkettyjen pientalojen korttelialue,

Lisätiedot

HANKESELOSTUS 1 (14) Asunto Oy Helsingin Parrulaituri 26.04.2013. Asunto Oy Helsingin Parrulaituri. Parrulaituri 10

HANKESELOSTUS 1 (14) Asunto Oy Helsingin Parrulaituri 26.04.2013. Asunto Oy Helsingin Parrulaituri. Parrulaituri 10 HANKESELOSTUS 1 (14) Parrulaituri 10 HANKESELOSTUS 2 (14) Yleistä Sijainti 10589 / 14 Parrulaituri 10, Kalasatama 00540 Helsinki Tontti Tontin koko on 1328m 2. Tontti on entistä mereen täyttömaalle tehtyä

Lisätiedot

III IV I III III III. Torikatu. Rantakatu III. Yläsatamakatu III III III SAIRAALAKATU. lpa-ajo TORIKATU ik-1.

III IV I III III III. Torikatu. Rantakatu III. Yläsatamakatu III III III SAIRAALAKATU. lpa-ajo TORIKATU ik-1. 9 7 2 10 7 Yläsatamakatu Torikatu Rantakatu I Konservatorio 79 81 0 202 13 21 23 21 1 2 24 7 3 1 1 1 1 39 1 4 4 19 21 23 24 2 2 17 8 2 24 10 20 18 8 19 9 9 10 1 13 1 13 18 2 2 SAIRAALAKATU YLÄSATAMAKATU

Lisätiedot

Kaavahankkeen yleiskuvaus:

Kaavahankkeen yleiskuvaus: Kaavahankkeen yleiskuvaus: Rakennushanke käsittää 2 kadunvarteen sijoittuvaa, 6-kerroksista asuinrakennusta. Hippoksenkadun ja Kissanmaankadun kulmaan sijoittuvan rakennuksen 1.kerrokseen on varattu liiketilaa

Lisätiedot

Rakentamistapaohjeet. Terveyskeskuksen tontti ja siihen liittyvä uusi pientaloalue, 5. Kuninkainen. Huittisten kaupunki Tekninen palvelukeskus

Rakentamistapaohjeet. Terveyskeskuksen tontti ja siihen liittyvä uusi pientaloalue, 5. Kuninkainen. Huittisten kaupunki Tekninen palvelukeskus Rakentamistapaohjeet Terveyskeskuksen tontti ja siihen liittyvä uusi pientaloalue, 5. Kuninkainen Huittisten kaupunki Tekninen palvelukeskus 2 YLEISTÄ Rakentamistapaohjeiden tarkoitus on täydentää asemakaavakartalla

Lisätiedot

RAUHALAN UUDET TONTIT TERVAKOSKI R A K E N T A M I S T A P A O H J E E T KORTTELI 601 TONTIT 1,2,6, 9-11

RAUHALAN UUDET TONTIT TERVAKOSKI R A K E N T A M I S T A P A O H J E E T KORTTELI 601 TONTIT 1,2,6, 9-11 1 RAUHALAN UUDET TONTIT TERVAKOSKI R A K E N T A M I S T A P A O H J E E T KORTTELI 601 TONTIT 1,2,6, 9-11 Yleistä Rauhalan tontit sijaitsevat Tervakoskella 130-tien itäpuolella ja ne rajoittuvat Rauhalantiehen

Lisätiedot

Mellunkylä 47298/1. Heka Mellunkylä Vuokkiniemenkatu. Sijainti. Tontti. Asemakaava. Poikkeamispäätös. Ratkaisu HANKESELOSTUS 1 (11) 21.03.

Mellunkylä 47298/1. Heka Mellunkylä Vuokkiniemenkatu. Sijainti. Tontti. Asemakaava. Poikkeamispäätös. Ratkaisu HANKESELOSTUS 1 (11) 21.03. HANKESELOSTUS 1 (11) Heka Mellunkylä Vuokkiniemenkatu 21.03.2014 Mellunkylä 47298/1 Heka Mellunkylä Vuokkiniemenkatu Sijainti Tontti 47298 / 1 Vuokkiniemenkatu, Mellunkylä 00920 Helsinki Tontti on Kontulantien,

Lisätiedot

PAJALAN ALUE KORTTELI 701, tontit 9-14 15.01.2014 1 / 13

PAJALAN ALUE KORTTELI 701, tontit 9-14 15.01.2014 1 / 13 KORTTELI 701, tontit 9-14 1 / 13 , JÄRVENPÄÄ R A K E N N U S T A P A O H J E Kortteli 701, tontit 9-14 YLEISTÄ Rakentamisohje koskee Järvenpään 7. kaupunginosan eli Pajala korttelia 701 tontteja 9-14.

Lisätiedot

1.01 Asuinkerrostalojen korttelialue Erillispientalojen korttelialue Yleisten rakennusten korttelialue.

1.01 Asuinkerrostalojen korttelialue Erillispientalojen korttelialue Yleisten rakennusten korttelialue. Määräysnumero Ulkoasu 0.9 selitys ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA - MÄÄRÄYKSET: 1.01 Asuinkerrostalojen korttelialue. 1.011 Asuinkerrostalojen korttelialue. Alueelle sallitaan palveluasuminen. 1.04 Erillispientalojen

Lisätiedot

LEUNANMÄEN - HURUSLAHDENRANNAN RAKENTAMISTAPAOHJE

LEUNANMÄEN - HURUSLAHDENRANNAN RAKENTAMISTAPAOHJE LEUNANMÄEN - HURUSLAHDENRANNAN RAKENTAMISTAPAOHJE HURUSLAHDENRANNAN HAVAINNEKUVA 08.12.2003 LEUNANMÄEN - HURUSLAHDENRANNAN rennustapaohje kaavartta - ALUE 1 kortteli 1009, tontit 12, 18, 19 ja 21 31.08.2004

Lisätiedot

ROVANIEMEN KAUPUNKI Osallistumis ja arviointisuunnitelma

ROVANIEMEN KAUPUNKI Osallistumis ja arviointisuunnitelma 1 ROVANIEMEN KAUPUNKI Osallistumis ja arviointisuunnitelma ASEMAKAAVAN MUUTOS 3.KAUPUNGINOSA KORTTELI 126 TONTTIT 1 JA 2, KOSKIKATU 40 JA 42 Suunnittelualue sijaitsee 3. kaupunginosan korttelin 126 tontilla

Lisätiedot

2 SUUNNITTELUN LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET

2 SUUNNITTELUN LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET RAISION KAUPUNKI ALHAISTENTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 0 YLEISTÄ Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukaan kaavaa laadittaessa tulee riittävän aikaisessa vaiheessa

Lisätiedot

0.9 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: Asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialue Erillispientalojen korttelialue.

0.9 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: Asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialue Erillispientalojen korttelialue. Määräysnumero Ulkoasu selitys 0.9 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: 1.011 Asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialue. 1.03 Rivitalojen ja muiden kytkettyjen asuinrakennusten korttelialue. 1.04 Erillispientalojen

Lisätiedot

SIPOON KUNTA HANSAS II RAKENNUSTAPAOHJEET

SIPOON KUNTA HANSAS II RAKENNUSTAPAOHJEET SIPOON KUNTA HANSAS II RAKENNUSTAPAOHJEET SIPOON KUNTA HANSAS II RAKENNUSTAPAOHJEET Nämä rakennustapaohjeet ohjaavat Hansas II asemakaavan aluetta Massbyn kylässä Etelä-Sipoossa. Rakennustapaohjeet koostuvat

Lisätiedot

KARTANONTIE 22, ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUSLUONNOS

KARTANONTIE 22, ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUSLUONNOS HELSINGIN KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO ASEMAKAAVAOSASTO KARTANONTIE 22, ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUSLUONNOS LUONNOS NÄHTÄVILLÄ 4. 22.2.2013 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUSLUONNOS Asemakaavan muutos koskee:

Lisätiedot

Petra Tammisto, maisema-arkkitehti Matti Kärki, kaupunkikuva-arkkitehti

Petra Tammisto, maisema-arkkitehti Matti Kärki, kaupunkikuva-arkkitehti Aika klo 8.30 10.24 Paikka Rakennusvalvonta, Kielotie 20 C, 01300 Vantaa Jäsenet Asiantuntijajäsenet Muut osallistujat Allekirjoitukset Puheenjohtaja Tarja Laine, kaupunkisuunnittelujohtaja, puheenjohtaja

Lisätiedot

SUISTAMONKATU ASEMAKAAVA MUUTOS

SUISTAMONKATU ASEMAKAAVA MUUTOS SUISTAMONKATU ASEMAKAAVA MUUTOS Luonnos vaiheen yleisötilaisuus 6.3.2018 klo 18.00 Kimmo Kymäläinen SUOMALAINEN MAANKÄYTÖN SUUNNITTELUN JÄRJESTELMÄ TOTEUTUSSUUNNITTELU ASEMAKAAVA YLEISKAAVA/ OSAYLEISKAAVA

Lisätiedot

LAMMINPÄÄ-2029-9, KIVILEVONTIE 9, PIENTALOTONTIN JAKAMINEN, KARTTA NRO 8206.

LAMMINPÄÄ-2029-9, KIVILEVONTIE 9, PIENTALOTONTIN JAKAMINEN, KARTTA NRO 8206. LAMMINPÄÄ-2029-9, KIVILEVONTIE 9, PIENTALOTONTIN JAKAMINEN, KARTTA NRO 8206. Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 14. päivänä toukokuuta 2007 päivättyä ja 11.06.2007 tarkistettua asemakaavakarttaa

Lisätiedot

RAKENTAMISOHJEET Hyväksytty rakennuslupajaostossa

RAKENTAMISOHJEET Hyväksytty rakennuslupajaostossa RAKENTAMISOHJEET Hyväksytty rakennuslupajaostossa 6.5.2013 71 Asemakaavamääräykset Asemakaava nro 001781 1. Erillispientalojen korttelialue AO. 2. Suurin sallittu kerrosluku Iu½. 3. Asuinrakennus tulee

Lisätiedot

ASUNTOTUOTANTOTOIMISTO 17.06.2013

ASUNTOTUOTANTOTOIMISTO 17.06.2013 HELSINGIN KAUPUNKI HANKESELOSTUS ASUNTOTUOTANTOTOIMISTO 17.06.2013 Helsingin asumisoikeus Oy Kivipari Sijainti ja tontti Kaupunginosa 4, kortteli 4129, tontti Kiviparintie a 00920 Helsinki Tontti on Kiviparintiellä,

Lisätiedot

Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma Dnro TRE: 4032/10.02.01/2010 Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma 05.11.2012. RISTINARKKU 4947-1, -2, -5, VEHNÄMYLLYNKATU 27, 29, 31, PIENTEOLLISUUS- TONTTIEN RAKENNUSOIKEUDEN LISÄÄMINEN,

Lisätiedot

ASEMAKAAVALUONNOKSEN SELOSTUS Vapaudenkatu 73 03:101

ASEMAKAAVALUONNOKSEN SELOSTUS Vapaudenkatu 73 03:101 ASEMAKAAVALUONNOKSEN SELOSTUS Vapaudenkatu 73 03:101 Asemakaavan muutos koskee 3. kaupunginosan korttelin 52 tonttia 23 Kaavan päiväys: 26.5.2008 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI YHDYKUNTATOIMI / KAUPUNKISUUNNITTELUOSASTO

Lisätiedot