Lausunnon antaminen liikenteenohjauslaitteiden asentamisesta Konnunsuon yksityistielle tehtyyn valitukseen

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Lausunnon antaminen liikenteenohjauslaitteiden asentamisesta Konnunsuon yksityistielle tehtyyn valitukseen"

Transkriptio

1 Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Lausunnon antaminen liikenteenohjauslaitteiden asentamisesta Konnunsuon yksityistielle tehtyyn valitukseen Tekltk Valmistelija(t): Kehitysjohtaja Matti Nikupeteri, puh Konnunsuon yksityistien tiekunta pyytää tiejaostolle osoittamallaan kirjeellä lupaa liikenteenohjauslaitteiden ja lukottoman puomin asentamiseen Konnunsuon yksityistielle osakkaiden ulkopuolisen käytön estämiseksi. Konnunsuon yksityistie alkaa Saarisenmäki- Konttikallio yksityistieltä ja loppuu Pajula-kiinteistön kohdalle yksityistienä jatkuen siitä metsäautotienä Saarisenmäki kiinteistölle. Tiekunnan tarkoituksena on asentaa liikennemerkit "Moottoriajoneuvolla ajo kielletty" sekä alakilvet "Yksityistie" ja "Sallittu tien osakkaille" Konnunsuon yksityistien molempiin päihin sekä lisäksi lukottoman puomin asentaminen Tupakallion puoleiseen päähän.tiekunta perustelee hakemustaan yksityistien sijainnilla Tupakallion kiinteistön piha-alueella, jolloin moottoriajoneuvoliikenne muodostaa turvallisuusriskin perheen lapsille aiheuttaen lisäksi melu- sekä pölyhaittaa kiinteistön asukkaille. Kunnallisteknikko Jouko Reinikainen on kieltänyt lukottoman puomin ja liikennemerkkien asentamisen Konnunsuon yksityistielle. Reinikainen on perustellut päätöstään tiekunnan vähäisellä liikenteellä, joten siitä ei voi aiheutua turvallisuusriskiä. Lisäksi palo- ja pelastustoimen tulee tarvittaessa voida käyttää ko. yksityistietä esteettömästi. Tiejaosto on myöntänyt Konnunsuon yksityistielle luvan liikennemerkin ja lukottoman puomin asentamiseen. Voimassaolevan Toivakan kunnan hallintosäännön mukaan asian käsittely kuuluu kuitenkin teknisen lautakunnan toimivaltaan. Asiasta on neuvoteltu tiekunnan edustajan Olavi Hyötyläisen kanssa ja Martti Saaren kanssa Molemmat osapuolet ovat selostaneet asiaa ja toimittaneet siihen liittyviä asiakirjoja. Asiakirjat on liitetty asiaan vaikuttavilta osiltaan asiakohtaan mukaan. Tieliikenne lain 51 mukaan muulle kuin kunnan toimivaltaan kuuluville katu- ja liikennealueille tarkoitetun liikenteen ohjauslaitteen asettaa tienpitäjä saatuaan siihen kunnan suostumuksen, jota ei kuitenkaan saa ilman pätevää syytä evätä. Suostumusta ei tarvita tien kunnon taikka tiellä tai sen vieressä tehtävän työn

2 vuoksi tarpeellisten tilapäisten liikennemerkkien asettamiseen. Yksityistielain 18 :n mukaan voidaan kieltää veräjää tai puomia, jos kieltoa on pidettävä liikenteen takia tarpeellisena eikä siitä aiheudu kohtuutonta haittaa kiinteistölle, jonka kautta tie kulkee. Tällaista kieltoa ei kuitenkaan ole annettava, jos liikenneturvallisuuden tai muun syyn on katsottava vaativan veräjän tai puomin pitämistä tiellä. Martti Saari on esittänyt suullisessa kuulemisessa päteviksi syiksi suostumuksen eväämiselle tiellä olevan vähäisen liikenteen, tien perinteisen käytön, turvallisuustekijät sekä kestävän metsätalouden avustuksen, joka tielle on myönnetty. Tiealuetta koskeva tietoimituksen loppukokous on pidetty Toimituksessa on Martti Saarelle osoitettu ko tien käyttöoikeus raskaalle liikenteelle. Toimituksessa tehdyssä päätöksessä on lisäksi todettu, että puominpitokieltoa ei ole tarpeen osoittaa. Tiekunnan yksimielisesti esittämä järjestely mahdollistaa tien käyttämisen tietoimituksessa osoitettuun käyttöön eikä järjestely aiheuta merkittävää haittaa kiinteistöille, pelastustoimelle eikä raskaalle liikenteelle. Tämä kuitenkin edellyttää lisäkilpien osalta myös huoltoliikenteen sallivaa lisäkilpeä. Tarkoituksenmukaista voisi olla tiejärjestelyn muutoksen käynnistäminen siten, että kaikkien tienkäyttäjien tarpeet tulee paremmin huomioiduiksi. Ehdotus: Muutettu päätösehdotus Päätös: Lautakunta päättää antaa suostumuksen Konnunsuon yksityistielle liikennemerkkien sekä lukottoman puomin asentamiseen tiekunnan tekemän hakemuksen mukaisesti. Lautakunta antaa suostumuksen Konnunsuon yksityistielle tieliikennelain 51 mukaan liikennemerkkien sekä lukottoman puomin asentamiseen. Asiasta tekee lopullisen päätöksen Konnunsuon yksityistien kokous. Lauri Niemi ja Veli Pekka Vihinen ilmoittivat olevansa asiassa jäävejä ja ja merkittiin heidät poistuneen kokouksesta. Eino Tiihonen teki esityksen, että suostumusta ei annettaisi. Esitystä ei kannatettu. Päätösehdotus hyväksyttiin. Tekltk Eino Tiihonen jätti asiassa eriävän mielipiteen.

3 Valmistelija(t): Kehitysjohtaja Matti Nikupetetri, puh Martti Saari on tehnyt oikaisuvaatimuksen lautakunnan tekemästä päätöksestä liikennemerkin ja lukottoman puomin asentamisesta. Oikaisuvaatimus on liitteenä. Martti Saaren oikaisuvaatimuksen johdosta asiasta on pyydetty lausunnot mennessä Konnunsuon yksityistieltä, Saarisenmäki-Konttikallio yksityistieltä sekä Lassila & Tikanoja Oy:ltä. Konnunsuon yksityistien toimitsijamies Jorma Hyötyläinen on toimittanut tekniselle lautakunnalle pyydetyn lausunnon. OIkaisuvaatimusta on perusteltu siten, että 1) valmisteluvaiheessa on loukattu sekä asianosaisen että kunnallisteknikon henkilötietosuojalain alaisia oikeuksia ja se on saattanut vaikuttaa haitallisesti tasapuoliseen kohteluun ja päätöksentekoon. 2) päätöksen liitteenä ei ole kopioita Konnunsuon tiekunnan kokouksen pöytäkirjasta 3) päätöksen liitteenä ei ole kopioita Konnunsuon yksityistien tietoimituksesta eikä hoitokunnan perustavasta kokouksesta, 4) asian kuulemisessa on kuultu tiekunnan puheenjohtajan veljeä (jäävi asiassa, koska tiekunta on hakenut suostumusta liikenteenohjauslaitteelle) tiekuntaa tulee edustaa puheenjohtaja, ei ole esitetty kirjallista estettä sille eikä laillista valtuutusta. 5) Konnunsuon tiekunnan pitämä kokous ei ole laillinen, koska tie on perusparannettu avustuksella ja se velvoittaa yksityistielain mukaan tiekunnan/hoitokunnan noudattamaan tien kunnossapidossa vahvistettuja yksiköitä ja hoitosuunnitelmaa (Kemera tuen velvoitteet 10 vuotta ja takaisin perintäehdot) tiekunnan päätösvaltaan ei kuulu päättää osakkaiden oikeuksista järjestää postin tai jätteiden kuljetuksista (kiinteistökohtainen oikeus) 6) Teknisen lautakunnan alainen tiejaosto ei ole Toivakan kunnan hallintosäännön mukaan laillinen käsittelemään ja päättämään tiekuntien hakemuksia liikenteen ohjauslaitteiden asentamiseen yksityisteille, täten lautakunnan antama suostumus on laiton, koska tiejaoston päätöstä on käytetty ja liitetty asian valmisteluun. 7) On huomioitava myös, että kaikki tiejaoston jäsenet eivät ole jäävänneet itseään lautakunnan kokouksessa. 8) Toivakan kunnan teknisen lautakunnan päätös on laiton, koska se on tehty vajaamiehisenä (ei ole puolta jäsenistä suostumukseen jääviysperustein) 9) Käytäntö vastaavissa tilanteissa on yksityistielain mukaan periä käyttömaksu muilta tien käyttäjiltä ja rajoittaa mahdollista haittaa nopeusrajoitusta ilmoittavalla merkillä, haittaa aiheuttamatonta satunnaista kulkua ei saa kieltää saatikka vaikeuttaa tieosakkaiden tien käyttöä.

4 Konnunsuon yksityistien toimitsijamies on antanut liitteineen yhteensä 32 sivuisen selvityksen koskien Martti Saaren oikaisuvaatimusta. Selvityksessään tiekunta katsoo, että kaikki Saaren oikaisuvaatimuksen väitteet ja asiat ovat perusteettomia. Vastauksena Martti Saaren oikaisuvaatimuksen kohtiin 1-9 esitetään seuraavaa: 1) Henkilösuojalain alaisien oikeuksia loukkauksia ei ole yksilöity eikä sellaisia ole tiedossa 2) Pöytäkirja on ollut käytössä päätöstä valmistellessa. Päätökseen sitä ei ole ollut tarpeen liittää. 3) Asiakirjat ovat olleet käytettävissä päätöstä valmistellessa. Päätökseen niitä ei ole ollut tarpeen liittää. 4) Asiassa on kuultu osapuolia taustatietojen selvittämiseksi. Varsinaista velvoitetta kuulemiselle ei ole ollut. 5) Konnunsuon tiekunnan selvityksen mukaan kokous on ollut laillinen ja päätösvaltainen 6) ja 7) Suostumus oli annettava, koska erityiseksi katsottaavaa syytä sen epäämiselle ei ollut osoitettu. Aikaisemmalla tiejaoston käsittelyllä ei ollut vaikutusta asian käsittelyyn teknisessä lautakunnassa. 8) teknisen lautakunnan päätös oli laillinen ja kokous oli asiassa päätösvaltainen 9) mahdollisen käyttömaksun periminen ei ole teknisen lautakunnan asia eikä siihen ole otettu päätöksessä kantaa. Ehdotus: Päätös: Tekninen lautakunta katsoo Martti Saaren esittämät perusteet oikaisuvaatimukselle aiheettomiksi ja hylkää oikaisuvaatimuksen. Lauri Niemi ilmoitti olevansa asiassa jäävi ja merkittiin poistuneeksi kokouksesta. Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti Tekltk Valmistelija(t): Kehitysjohtaja Matti Nikupetetri, puh Martti Saari on tehnyt oikaisuvaatimuksen lautakunnan te ke mäs tä päätöksestä liikennemerkin ja lukottoman puomin asentamisesta. Oikai su vaa ti mus on liitteenä. Martti Saaren oikaisuvaatimuksen johdosta asiasta on pyydetty lausun not mennessä Konnunsuon yksityistieltä, Saa ri sen mä ki-kont ti kal lio yksityistieltä sekä Lassila & Tikanoja Oy:ltä.

5 Konnunsuon yksityistien toimitsijamies Jorma Hyötyläinen on toi mit tanut tekniselle lautakunnalle pyydetyn lausunnon. OIkaisuvaatimusta on perusteltu siten, että 1) valmisteluvaiheessa on loukattu sekä asianosaisen että kunnallisteknikon hen kilö tie to suo ja lain alaisia oikeuksia ja se on saattanut vaikuttaa haitallisesti ta sa puo liseen kohteluun ja päätöksentekoon. 2) päätöksen liitteenä ei ole kopioita Konnunsuon tiekunnan kokouksen pöy tä kirjas ta 3) päätöksen liitteenä ei ole kopioita Konnunsuon yksityistien tietoimituksesta eikä hoitokunnan perustavasta kokouksesta, 4) asian kuulemisessa on kuultu tiekunnan puheenjohtajan veljeä (jäävi asiassa, kos ka tiekunta on hakenut suostumusta liikenteenohjauslaitteelle) tiekuntaa tulee edus taa puheenjohtaja, ei ole esitetty kirjallista estettä sille eikä laillista val tuu tus ta. 5) Konnunsuon tiekunnan pitämä kokous ei ole laillinen, koska tie on pe rus pa ran net tu avustuksella ja se velvoittaa yksityistielain mukaan tie kun nan/hoito kun nan noudattamaan tien kunnossapidossa vahvistettuja yksiköitä ja hoi tosuun ni tel maa (Kemera tuen velvoitteet 10 vuotta ja takaisin perintäehdot) tie kunnan päätösvaltaan ei kuulu päättää osakkaiden oikeuksista järjestää postin tai jättei den kuljetuksista (kiinteistökohtainen oikeus) 6) Teknisen lautakunnan alainen tiejaosto ei ole Toivakan kunnan hallintosäännön mu kaan laillinen käsittelemään ja päättämään tiekuntien hakemuksia liikenteen ohjaus lait tei den asentamiseen yksityisteille, täten lautakunnan antama suostumus on laiton, koska tiejaoston päätöstä on käytetty ja liitetty asian valmisteluun. 7) On huomioitava myös, että kaikki tiejaoston jäsenet eivät ole jäävänneet it seään lautakunnan kokouksessa. 8) Toivakan kunnan teknisen lautakunnan päätös on laiton, kos ka se on tehty vajaamiehisenä (ei ole puolta jäsenistä suostumukseen jää viyspe rus tein) 9) Käytäntö vastaavissa tilanteissa on yksityistielain mukaan periä käyttömaksu muil ta tien käyttäjiltä ja rajoittaa mahdollista haittaa nopeusrajoitusta ilmoittavalla mer kil lä, haittaa aiheuttamatonta satunnaista kulkua ei saa kieltää saatikka vaikeut taa tieosakkaiden tien käyttöä. Konnunsuon yksityistien toimitsijamies on antanut liitteineen yhteensä 32 sivuisen sel vi tyk sen koskien Martti Saaren oikaisuvaatimusta. Selvityksessään tiekunta kat soo, että kaikki Saaren oikaisuvaatimuksen väitteet ja asiat ovat pe rus teet tomia. Vastauksena Martti Saaren oikaisuvaatimuksen kohtiin 1-9 esitetään seuraavaa: 1) Henkilösuojalain alaisien oikeuksia loukkauksia ei ole yksilöity eikä sellaisia ole tiedossa

6 2) Pöytäkirja on ollut käytössä päätöstä valmistellessa. Päätökseen sitä ei ole ol lut tarpeen liittää. 3) Asiakirjat ovat olleet käytettävissä päätöstä valmistellessa. Päätökseen niitä ei ole ollut tarpeen liittää. 4) Asiassa on kuultu osapuolia taustatietojen selvittämiseksi. Varsinaista vel voi tetta kuulemiselle ei ole ollut. 5) Konnunsuon tiekunnan selvityksen mukaan kokous on ollut laillinen ja pää tösval tai nen 6) ja 7) Suostumus oli annettava, koska erityiseksi katsottaavaa syytä sen epäämi sel le ei ollut osoitettu. Aikaisemmalla tiejaoston käsittelyllä ei ollut vaikutusta asian käsittelyyn teknisessä lautakunnassa. 8) teknisen lautakunnan päätös oli laillinen ja kokous oli asiassa päätösvaltainen 9) mahdollisen käyttömaksun periminen ei ole teknisen lautakunnan asia eikä siihen ole otettu päätöksessä kantaa. Ehdotus: Päätös: Tekninen lautakunta katsoo Martti Saaren esittämät perusteet oi kai su vaa ti muk selle aiheettomiksi ja hylkää oikaisuvaatimuksen. Lauri Niemi ilmoitti olevansa asiassa jäävi ja merkittiin poistuneeksi kokouk ses ta. Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti Tekltk Valmistelija: Kehitysjohtaja Matti Nikupeteri, puh Martti Saari on tehnyt Hämeenlinnan Hallinto-Oikeudelle valituksen teknisen lauta kun nan :ssä 12 tekemästä päätöksestä koskien liikennemerkin ja lu kot to man puomin asentamista Konnunsuon yksityistielle. Hallinto-Oikeus pyytää mennessä teknisen lautakunnan lausuntoa asias ta. Lausuntoa pyydetään kaikista valituksessa esitetyistä vaatimuksista ja vali tus pe rus teis ta sekä esittämään sellainet perusteet, joilla voi olla merkitystä asian rat kai se mi ses sa. Valituksessaan Martti Saari on ottanut kantaa myös muihin kuin päätösasiaan. Niis tä ei ole tässä yhteydessä tarpeen antaa lausuntoa. Esitämme myös hal linto-oi keut ta tutkimaan, onko Martti Saarella valtuuksia tehdä valitusta yksin. Il meises ti hän omistaa rajoitetun tieoikeuden saaneen tilan yhdessä puolisonsa kans sa. Valituksessaan Martti Saari antaa mielikuvan, että tiellä olisi tärkeä liikenteellinen mer ki tys. Kyseessä oleva tie on kuitenkin rinnakkainen/vaihtoehtoinen tieyhteys ole val le tielle. Tie palvelee etupäässä sen varressa olevia kiinteistöjä ja sen lii ken-

7 ne mää rät ovat vähäisiä. Käsittääksemme tien rakentamiseen ei ole saatu julkisia va ro ja vaan Saaren mainitsema avutuskin on ilmeisesti myönnetty toisen yk si tyistien rakentamiseen/kunnossapitoon. Sinällään näillä asioilla ei ole ollut vaikutusta kun nan ratkaistessa suostumuksensa antamista. Valituskirjelmässä on Martti Saari esittänyt seuraavat vaatimukset ja va li tus pe rusteet Toivakan kunnan toimintaan ja asianomaiseen päätökseen liittyen: 1) Saaren mukaan teknisen lautakunnan olisi tullut tehdä lain vaatimusten mu kainen katselmus. 2) Toivakan kunta on aiheuttanut huolimattomuuttaan asia käsittelyssä viivettä 3) Toimielin on ylittänyt toimivaltansa Vaatimuksenaan Martti Saari esittää hallinto-oikeudelle kunnan antaman suos tumuk sen kumoamista Konnunsuon tiekunnalle liikenteenohjauslaitteiden asen ta mises ta perusteettomana ja laittomana. Ehdotus: Tekninen lautakunta esittää lausuntonaan seuraavaa: Toivakan kunnan teknisen lautakunnan toimivalta asiassa perustuu Toivakan kunnan hallintosäännön 17 6.kohtaan, jonka mukaan tekninen lautakunta päättää yksityistielain mukaisista tehtäväalueelleen kuuluvista asioista. Suostumusta liikenteenohjauslaitteen asettamiseksi haki tiekunta, joten käsittelyn viivästymisestä ei ole ollut haittaa Martti Saarelle. Hakemuksen jättänyt tiekunta ei ole valittanut käsittelyn viivästymisestä. Tieliikennelain 51 mukaan muulle kuin kunnan toimivaltaan kuuluville katu- ja liikennealueille tarkoitetun liikenteen ohjauslaitteen asettaa tienpitäjä saatuaan siihen kunnan suostumuksen, jota ei kuitenkaan saa ilman pätevää syytä evätä. Toivakan kunta ei siis ole tehnyt päätöstä liikenteen ohjauslaitteiden sijoittamisesta vaan antanut siihen vain osaltaan suostumuksensa. Lautakunnan mielestä asiassa ei ole esitetty pätevää syytä suostumuksen eväämiseen, joten suostumus tulee lain mukaan antaa. Pyydämme hallinto-oikeutta osaltaan myös tutkimaan, onko suostumuksen antaminen asiana yleensäkään sellainen, että siitä on mahdollisuus valittaa. Osaltaan lautakunnan antamaa suostumusta tukee se, että maanmittauslaitos totesi aikoinaan alueelle tehdyssä tietoimituksessa, että puomin asettamiselle ei ole estettä.

8 Lainsäädännössä ei ole vaatimuksia katselmuksen pitämisestä suostumuksen antamisen yhteydessä. Edellä annetun selvityksen perusteella lautakunta pitää Martti Saaren esittämiä vaatimuksia perusteettomina ja ne tulisi sitä myötä hylätä. Päätös: Lauri Niemi ja Veli Pekka Vihinen ilmoittivat itsensä esteelliseksi asian käsittelyyn intressijääveinä ja poistuivat kokouksesta pykälän käsittelyn ajaksi. Todettiin, ettei kokous ole päätösvaltainen ja asian käsittely siirrettiin seuraavaan kokoukseen. Hämeenlinnan hallinto-oikeudelta pyydetään lisäaikaa lausunnon antamiseen asian käsittelyn jääviyksistä johtuvan pitkittymisen johdosta.

Lausunnon antaminen liikenteenohjauslaitteiden asentamisesta Konnunsuon yksityistielle tehtyyn valitukseen

Lausunnon antaminen liikenteenohjauslaitteiden asentamisesta Konnunsuon yksityistielle tehtyyn valitukseen Tekninen lautakunta 81 18.11.2015 Tekninen lautakunta 12 27.01.2016 Tekninen lautakunta 21 16.03.2016 Tekninen lautakunta 33 27.04.2016 Lausunnon antaminen liikenteenohjauslaitteiden asentamisesta Konnunsuon

Lisätiedot

Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Kokous todettiin laillisesti koollekutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Kokous todettiin laillisesti koollekutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. LAUKAAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 1 Teknisen lautakunnan tiejaosto Aika 20.09.2016 klo 16:00-17:00 Paikka Kuntala, kokoushuone 1 Osallistujat Saapuvilla olleet jäsenet Vekki Esko Jurvanen Heikki Finni Arja

Lisätiedot

Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös Torsti Patakankaan valituksesta/khall 5.5.2014 162

Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös Torsti Patakankaan valituksesta/khall 5.5.2014 162 Kunnanhallitus 368 10.11.2015 Kunnanhallitus 404 08.12.2015 Kunnanhallitus 414 22.12.2015 Kunnanhallitus 43 09.02.2016 Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös Torsti Patakankaan valituksesta/khall 5.5.2014

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 1840/ /2015

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 1840/ /2015 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/2016 1 (1) 141 Asianro 1840/08.00.00/2015 Oikaisuvaatimus Korvaharju - Putkinotko yksityistie, hevosilla ajo kielletty -merkit Va. suunnittelujohtaja Martti Lätti Asemakaavoitus

Lisätiedot

Toivakan kunta Pöytäkirja 3/ / 28. Tekninen lautakunta Aika klo 15:05-17:27. Toivakan Kirjasto, kirjaston sali

Toivakan kunta Pöytäkirja 3/ / 28. Tekninen lautakunta Aika klo 15:05-17:27. Toivakan Kirjasto, kirjaston sali Toivakan kunta Pöytäkirja 3/2016 1 / 28 Tekninen lautakunta 27.04.2016 Aika 27.04.2016 klo 15:05-17:27 Paikka Toivakan Kirjasto, kirjaston sali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 27 Kokouksen laillisuus ja

Lisätiedot

Tien pito käsittää tien tekemisen ja kunnossapidon. Tien tekeminen

Tien pito käsittää tien tekemisen ja kunnossapidon. Tien tekeminen YKSITYISTIELAKI 1 Koskee kaikkia yksityisiä teitä, lukuun ottamatta sellaisia teitä, joita ainoastaan kiinteistön omistajalla on oikeus käyttää (edellytetään pysyvää käyttöoikeutta). 6 Tien pito käsittää

Lisätiedot

Yksityisteiden hoidon järjestäminen

Yksityisteiden hoidon järjestäminen Tekninen lautakunta 68 04.12.2018 Kaupunginhallitus 8 14.01.2019 Kaupunginvaltuusto 3 04.02.2019 Tekninen lautakunta 16 26.03.2019 Kaupunginhallitus 64 15.04.2019 Kaupunginvaltuusto 22 27.05.2019 Yksityisteiden

Lisätiedot

LAUSUNNON ANTAMINEN HÄMEENLINNAN HALLINTO-OIKEUDELLE VALITUSASIASSA / MANNINEN OLLI JA TEEMU

LAUSUNNON ANTAMINEN HÄMEENLINNAN HALLINTO-OIKEUDELLE VALITUSASIASSA / MANNINEN OLLI JA TEEMU Kaavoitus- ja rakennusjaosto 26 02.03.2017 Kaavoitus- ja rakennusjaosto 40 06.04.2017 LAUSUNNON ANTAMINEN HÄMEENLINNAN HALLINTO-OIKEUDELLE VALITUSASIASSA / MANNINEN OLLI JA TEEMU 3047/10.03.00.02/2016

Lisätiedot

Valtuuston tilapäisen valiokunnan ehdotus sivistyslautakunnan erottamista koskevassa asiassa. Tilapäinen valiokunta on kokoontunut kolme kertaa.

Valtuuston tilapäisen valiokunnan ehdotus sivistyslautakunnan erottamista koskevassa asiassa. Tilapäinen valiokunta on kokoontunut kolme kertaa. Tilapäinen valiokunta 4 13.03.2015 Valtuusto 15 23.03.2015 Valtuuston tilapäisen valiokunnan ehdotus sivistyslautakunnan erottamista koskevassa asiassa 23/00.02.04/2015 TILAPVAL 13.03.2015 4 Valtuusto

Lisätiedot

Sisällysluettelo. 1 Velusmaan mökkitien toimitus 3

Sisällysluettelo. 1 Velusmaan mökkitien toimitus 3 Naantalin kaupunki Pöytäkirja 1/2018 1 Teknisen lautakunnan tiejaosto 19.04.2018 Sisällysluettelo Sivu 1 Velusmaan mökkitien toimitus 3 Naantalin kaupunki Pöytäkirja 1/2018 2 Teknisen lautakunnan tiejaosto

Lisätiedot

MARKO RANTASEN VAPAUTUSHAKEMUS VESIHUOLTOLAITOKSEN VIEMÄRIVERKKOON LIITTÄMISESTÄ / LAUSUNTO MARKO RANTASEN VALITUKSESTA TURUN HALLINTO-OIKEUDELLE

MARKO RANTASEN VAPAUTUSHAKEMUS VESIHUOLTOLAITOKSEN VIEMÄRIVERKKOON LIITTÄMISESTÄ / LAUSUNTO MARKO RANTASEN VALITUKSESTA TURUN HALLINTO-OIKEUDELLE Ympäristölautakunta 161 06.10.2015 Ympäristölautakunta 222 26.11.2015 MARKO RANTASEN VAPAUTUSHAKEMUS VESIHUOLTOLAITOKSEN VIEMÄRIVERKKOON LIITTÄMISESTÄ / LAUSUNTO MARKO RANTASEN VALITUKSESTA TURUN HALLINTO-OIKEUDELLE

Lisätiedot

23 17.02.2015 42 19.05.2015

23 17.02.2015 42 19.05.2015 Meri-Lapin ympäristölautakunta Meri-Lapin ympäristölautakunta 23 17.02.2015 42 19.05.2015 KATSELMUS KIINTEISTÖJEN KOTIRANTA 407-6:44 JA KEMINSEUTU 407-7:52 RAJALLA/LAUSUNTO VAASAN HALLINTO-OIKEUDELLE/VASTINE

Lisätiedot

VAPAUTUSHAKEMUS POHJOIS HARTOLAN VESIOSUUSKUNNAN VESIJOHTOON JA VIEMÄRIIN LIITTÄMISVELVOLLISUUDESTA KIINTEISTÖLLE KOTIKUMPU 172-402-16-31

VAPAUTUSHAKEMUS POHJOIS HARTOLAN VESIOSUUSKUNNAN VESIJOHTOON JA VIEMÄRIIN LIITTÄMISVELVOLLISUUDESTA KIINTEISTÖLLE KOTIKUMPU 172-402-16-31 Ympäristölautakunta 75 04.12.2013 VAPAUTUSHAKEMUS POHJOIS HARTOLAN VESIOSUUSKUNNAN VESIJOHTOON JA VIEMÄRIIN LIITTÄMISVELVOLLISUUDESTA KIINTEISTÖLLE KOTIKUMPU 172-402-16-31 32/60.602/2013 Ympäristölautakunta

Lisätiedot

PAPINSILLANTIEN JA NUUTINKULMANTIEN PYÖRÄTIE TAI PIENTAREEN LEVENNYS

PAPINSILLANTIEN JA NUUTINKULMANTIEN PYÖRÄTIE TAI PIENTAREEN LEVENNYS Tekninen lautakunta 24 13.04.2016 Kunnanhallitus 59 13.03.2017 PAPINSILLANTIEN JA NUUTINKULMANTIEN PYÖRÄTIE TAI PIENTAREEN LEVENNYS 143/08.00.00/2015 TEKLA 13.04.2016 24 Sari Kaakinen on tehnyt 15.6.2015

Lisätiedot

- Asikkalasta, Padasjoelta ja Sysmästä yhteisesti kaksi jäsentä - Hämeenkoskelta, Kärkölästä, Myrskylästä ja Pukkilasta yhteisesti yk si jäsen

- Asikkalasta, Padasjoelta ja Sysmästä yhteisesti kaksi jäsentä - Hämeenkoskelta, Kärkölästä, Myrskylästä ja Pukkilasta yhteisesti yk si jäsen Kaupunginhallitus 138 10.04.2017 Kaupunginhallitus 248 19.06.2017 Lausunto Päijät-Hämeen jätelautakuntasopimuksen päivittämisestä/yhteistoimintasopimuksen muuttaminen 97/14.06.00/2017 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

VAPAUTUSHAKEMUS POHJOIS HARTOLAN VESIOSUUSKUNNAN VESIHOHTOON LIITTÄMISVELVOLLISUUDESTA KIINTEITÖLLE UUSI-MIKKOLA RN:O 20:0

VAPAUTUSHAKEMUS POHJOIS HARTOLAN VESIOSUUSKUNNAN VESIHOHTOON LIITTÄMISVELVOLLISUUDESTA KIINTEITÖLLE UUSI-MIKKOLA RN:O 20:0 Ympäristölautakunta 72 04.12.2013 VAPAUTUSHAKEMUS POHJOIS HARTOLAN VESIOSUUSKUNNAN VESIHOHTOON LIITTÄMISVELVOLLISUUDESTA KIINTEITÖLLE UUSI-MIKKOLA RN:O 20:0 35/60.602/2013 Ympäristölautakunta 72 Asia Hakija

Lisätiedot

Avustusta haki kaikkiaan 77 tiekuntaa.

Avustusta haki kaikkiaan 77 tiekuntaa. Tekninen lautakunta 29 03.05.2016 Yksityistieavustukset 2016 103/02.05.01/2016 Teknltk 03.05.2016 29Outokummun hallintosäännön mukaan tekninen lautakunta toimii tielau ta kun ta na, jonka tehtävänä on

Lisätiedot

Sisällysluettelo. 4 Palvantien toimitus 3

Sisällysluettelo. 4 Palvantien toimitus 3 Naantalin kaupunki Pöytäkirja 4/2018 1 Teknisen lautakunnan tiejaosto 14.03.2019 Sisällysluettelo Sivu 4 Palvantien toimitus 3 Naantalin kaupunki Pöytäkirja 4/2018 2 Teknisen lautakunnan tiejaosto 14.03.2019

Lisätiedot

137 10.12.2013 98 06.08.2014

137 10.12.2013 98 06.08.2014 Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta 137 10.12.2013 98 06.08.2014 Oikaisuvaatimus toimenpidelupapäätöksestä 286-2013-781, kiinteistölle 286-21-6-6, Kaaritie 18, Kuusankoski,

Lisätiedot

7 Valitus Lahnaniemen yksityistien tiekunnan vuosikokuksesta 26.4.2015

7 Valitus Lahnaniemen yksityistien tiekunnan vuosikokuksesta 26.4.2015 Mäntyharju Kokouskutsu 1 (12) Aika 17.06.2015, klo 16:30 Paikka Kunnantalo, teknisen johtajan huone Käsiteltävät asiat 5 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 6 Pöytäkirjan tarkastus 7 Valitus Lahnaniemen

Lisätiedot

Valmistelija hallintopäällikkö Marja-Leena Larsson:

Valmistelija hallintopäällikkö Marja-Leena Larsson: Kaupunginhallitus 251 05.10.2015 Kaupunginhallitus 291 09.11.2015 Kaupunginhallitus 305 23.11.2015 Kaupunginhallitus 325 18.12.2015 Kaupunginhallitus 35 01.02.2016 Kaupunginhallitus 53 22.02.2016 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2017 8 Tiejaos 14.11.2017 AIKA 14.11.2017 17:30-17:51 PAIKKA Kokoushuone 2 krs KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 4 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 10 5 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN

Lisätiedot

TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan. Riikka Mononen

TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan. Riikka Mononen ---------------------------------------- TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan Riikka Mononen ---------------------------------------- Tehtäväkori 2016 TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan -materiaali on kokoelma

Lisätiedot

(Valmistelija: yhdyskuntatekniikan insinööri Annukka Takalo) - avustus on kilometriperusteinen

(Valmistelija: yhdyskuntatekniikan insinööri Annukka Takalo) - avustus on kilometriperusteinen Tiejaosto 2 19.01.2016 Tekninen lautakunta 6 03.02.2016 Tiejaosto 5 08.02.2016 Tekninen lautakunta 11 16.03.2016 Yksityistieavustusten perusteet 2016 18/10.03.01/2016 Tiejsto 19.01.2016 2 (Valmistelija:

Lisätiedot

Sisällysluettelo. 1 Valitus Leiklahden tiekunnan vuosikokouksesta 3. 2 Ajankohtaista yksityistielain uudistuksesta 4

Sisällysluettelo. 1 Valitus Leiklahden tiekunnan vuosikokouksesta 3. 2 Ajankohtaista yksityistielain uudistuksesta 4 Naantalin kaupunki Pöytäkirja 2/2018 1 Teknisen lautakunnan tiejaosto 28.06.2018 Sisällysluettelo Sivu 1 Valitus Leiklahden tiekunnan vuosikokouksesta 3 2 Ajankohtaista yksityistielain uudistuksesta 4

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 5/ Otsikko Sivu 45 Teknisen toimen johtajan kuuleminen Rekrytointiyksikön palvelupäällikön kuuleminen 4

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 5/ Otsikko Sivu 45 Teknisen toimen johtajan kuuleminen Rekrytointiyksikön palvelupäällikön kuuleminen 4 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 5/2017 1 Tarkastuslautakunta Aika 23.11.2017 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 45 Teknisen toimen johtajan kuuleminen 3 46 Rekrytointiyksikön palvelupäällikön kuuleminen 4 47 Vuoden

Lisätiedot

- 16 Kokouksen avaaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta Työjärjestyksen hyväksyminen. Vt. kaupunginjohtajan päätösehdotus:

- 16 Kokouksen avaaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta Työjärjestyksen hyväksyminen. Vt. kaupunginjohtajan päätösehdotus: Kaupunginhallitus 198 12.06.2017 Kaupunginvaltuuston kokouksen 24.4.2017 päätösten täytäntöönpano 1898/00.02.01/2017 KHALL 12.06.2017 198 Kuntalain (410/2015) 39 :n 1 momentin mukaan kunnanhallitus vas

Lisätiedot

Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalveluiden kuntayhtymän keskeisten virkojen valinnat

Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalveluiden kuntayhtymän keskeisten virkojen valinnat Hallitus 25 25.02.2016 Hallitus 64 30.03.2016 Hallitus 73 26.04.2016 Hallitus 89 12.05.2016 Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalveluiden kuntayhtymän keskeisten virkojen valinnat 61/31.312/2016 Hallitus

Lisätiedot

Torstaina klo Konneveden kunnantalo, lautakuntien kokoushuone. Iivonen Timo, pj.

Torstaina klo Konneveden kunnantalo, lautakuntien kokoushuone. Iivonen Timo, pj. KONNEVEDEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKJRJA 1/2017 YMPÄRISTÖLAUTAKUNT A, Tie1aosto 1 KOKOUSAIKA Torstaina klo 10.00-10.17 Konneveden kunnantalo, lautakuntien kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä,

Lisätiedot

Selvityksen perusteella esitetään seuraavaa:

Selvityksen perusteella esitetään seuraavaa: Varhaiskasvatus- ja 25 17.03.2016 koulutuslautakunta Henkilöstö- ja työllisyysjaosto 29 19.04.2016 Virkojen perustaminen ja tuntiopettajien siirtäminen virkoihin 89/01.01.00/2013 VARKOLK 17.03.2016 25

Lisätiedot

Toivakan kunta Pöytäkirja 5/2014 1 / 11. Tekninen lautakunta 10.12.2014. Aika 10.12.2014 klo 15:00-16:40. Toivakan kirjasto, kirjastosali

Toivakan kunta Pöytäkirja 5/2014 1 / 11. Tekninen lautakunta 10.12.2014. Aika 10.12.2014 klo 15:00-16:40. Toivakan kirjasto, kirjastosali Toivakan kunta Pöytäkirja 5/2014 1 / 11 Tekninen lautakunta 10.12.2014 Aika 10.12.2014 klo 15:00-16:40 Paikka Toivakan kirjasto, kirjastosali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 53 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

KUNNAN TIELAUTAKUNNAN TEHTÄVÄT

KUNNAN TIELAUTAKUNNAN TEHTÄVÄT KUNNAN TIELAUTAKUNNAN TEHTÄVÄT Milloin kysymys on ennestään olevasta tiestä (= tarkoitetaan yksityistä tietä, johon muulla kuin rasitetun kiinteistön omistajalla tai haltijalla on pysyvä käyttöoikeus /KKO

Lisätiedot

Yksityistieilta 7.4.2008

Yksityistieilta 7.4.2008 Yksityistieilta 7.4.2008 Yksityistieilta 7.4.2008 * 18.10 Kokousmenettelystä ja muuta hallintoasiaa * 18.30 Tieyksiköinti ja käyttömaksut * 18.45 Mikä kummajainen on tieisännöitsijä * 18.50 Pankkipalveluja

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 Tarkastuslautakunta 09.02.2017 Aika 09.02.2017 klo 13:00-16:00 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen

Lisätiedot

Paikka P-K:n ammattiopisto Joensuu tekniikka ja kulttuuri, kokoushuone E215, Peltolankatu 4, Joensuunkatu 3. Kärkkäinen Eero jäsen

Paikka P-K:n ammattiopisto Joensuu tekniikka ja kulttuuri, kokoushuone E215, Peltolankatu 4, Joensuunkatu 3. Kärkkäinen Eero jäsen Pöytäkirja 2/2015 1 Hallituksen henkilöstöjaosto Aika 23.09.2015 klo 14:06-14:27 Paikka P-K:n ammattiopisto Joensuu tekniikka ja kulttuuri, kokoushuone E215, Peltolankatu 4, Joensuunkatu 3 Osallistujat

Lisätiedot

Kemijärven kaupunki Yt Isännöinti, Mika Rahja

Kemijärven kaupunki Yt Isännöinti, Mika Rahja Kemijärven kaupunki 14.5-17.5.2018 Suomen tieverkko voidaan karkeasti jakaa kolmeen ryhmään 1. Maantiet ovat valtion ylläpitämiä teitä -> tienpitäjänä valtio 2. Kadut ovat asemakaava-alueiden teitä ->

Lisätiedot

Rakennustarkastaja Petri Mäki, sähköposti petri.maki@ylojarvi.fi, puh. 050 385 1815

Rakennustarkastaja Petri Mäki, sähköposti petri.maki@ylojarvi.fi, puh. 050 385 1815 Ympäristölautakunta 252 30.10.2012 Ympäristölautakunta 145 29.10.2013 Ympäristölautakunta 158 11.11.2014 Ympäristölautakunta 38 17.02.2015 Ympäristön epäsiisteys Ryömäntiellä 746/53.532/2012 YMPLTK 30.10.2012

Lisätiedot

VALITUSOSOITUS (Poikkeamisluvat 36)

VALITUSOSOITUS (Poikkeamisluvat 36) VALITUSOSOITUS (Poikkeamisluvat 36) Valitusaika Ympäristöteknisen lautakunnan lupajaoston päätökseen saa hakea muu tos ta va littamalla Pohjois-Suomen hallinto-oikeuteen kirjallisella va li tuk sel la.

Lisätiedot

- 1 Kokouksen avaaminen. - 3 Pöytäkirjantarkastajien valinta. - 4 Työjärjestyksen hyväksyminen

- 1 Kokouksen avaaminen. - 3 Pöytäkirjantarkastajien valinta. - 4 Työjärjestyksen hyväksyminen Kaupunginhallitus 119 31.03.2014 Kaupunginvaltuuston kokouksen 27.1.2014 päätösten täytäntöönpano 1224/07.02.03/2014 KHALL 119 Kuntalain 23.1 :n mukaan kunnanhallitus vastaa kunnan hal lin nos ta ja taloudenhoidosta

Lisätiedot

102 Kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen, leirintäalueviranomaisen ja rakennusvalvontaviranomaisen tehtävien delegoiminen viranhaltijoille

102 Kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen, leirintäalueviranomaisen ja rakennusvalvontaviranomaisen tehtävien delegoiminen viranhaltijoille Tekninen lautakunta 66 20.09.2017 Tekninen lautakunta 102 19.12.2017 102 Kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen, leirintäalueviranomaisen ja rakennusvalvontaviranomaisen tehtävien delegoiminen viranhaltijoille

Lisätiedot

Ruoveden kunta Pöytäkirja 8/2017 1

Ruoveden kunta Pöytäkirja 8/2017 1 Ruoveden kunta Pöytäkirja 8/2017 1 Tarkastuslautakunta Aika 30.10.2017 16:00-17:30 Paikka Ruoveden kunnantalon valtuustosali Käsitellyt asiat Liitteet Otsikko Sivu 56 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

Tieoikeus. copyright Yt isännöinti Oy

Tieoikeus. copyright Yt isännöinti Oy Tieoikeus o Oikeus käyttää toisen kiinteistön aluetta pysyvästi kulkuyhteyttä varten o On annettava jos se on tärkeä kiinteistön tarkoituksenmukaista käyttämistä varten, o eikä siitä aiheudu huomattavaa

Lisätiedot

VIRTAIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 21/ Kaupunginhallitus Otsikko Sivu 258 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus,

VIRTAIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 21/ Kaupunginhallitus Otsikko Sivu 258 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus, VIRTAIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 21/2018 590 Aika 17.09.2018 klo 16:00-17:20 Paikka Marttinen, Paunu- sali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 258 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus, 592 pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Valmistelija: Ari Pöllänen, tekninen johtaja/toimialajohtaja, p , s-posti:

Valmistelija: Ari Pöllänen, tekninen johtaja/toimialajohtaja, p , s-posti: Tekninen lautakunta 15 17.02.2016 Vesihuoltoliikelaitoksen 17 15.03.2016 johtokunta Tekninen lautakunta 36 20.04.2016 Tekninen lautakunta 58 22.06.2016 Kunnanhallitus 127 08.08.2016 Kunnanvaltuusto 29

Lisätiedot

Pöytäkirjan 1, 2, 3, 6, 8, 10, 13, 14 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Pöytäkirjan 1, 2, 3, 6, 8, 10, 13, 14 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 1, 2, 3, 6, 8, 10, 13, 14 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutos Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Lisätiedot

Pöytäkirjan 34, 35, 39, 40, 41, 42 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Pöytäkirjan 34, 35, 39, 40, 41, 42 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 34, 35, 39, 40, 41, 42 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätöksen ei saa hakea muutos ta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Lisätiedot

Oikaisu päätökseen kiinteistöjen Sirola RN:o 28:6 ja RN:o 28:24 myynnistä Vaarankylän kyläyhdistykselle

Oikaisu päätökseen kiinteistöjen Sirola RN:o 28:6 ja RN:o 28:24 myynnistä Vaarankylän kyläyhdistykselle Kunnanhallitus 46 25.02.2014 Kunnanhallitus 76 24.03.2014 Kunnanhallitus 126 13.05.2014 Oikaisu päätökseen kiinteistöjen Sirola RN:o 28:6 ja RN:o 28:24 myynnistä Vaarankylän kyläyhdistykselle 135/1/2013

Lisätiedot

Rakennus- ja ympäristölautakunta 252 16.12.2015 655/11.01.00/2014. Rakennus- ja ympäristölautakunta 16.12.2015 252

Rakennus- ja ympäristölautakunta 252 16.12.2015 655/11.01.00/2014. Rakennus- ja ympäristölautakunta 16.12.2015 252 Rakennus- ja ympäristölautakunta 252 16.12.2015 Päätös / ympäristölupahakemus / Syväsatama, jätteiden loppusijoittaminen ja hyödyntäminen satamakentän rakenteissa, Kokkolan Satama / Länsi- ja Sisä-Suomen

Lisätiedot

KÄRSÄMÄEN KUNTA ESITYSLISTA 18/2015 1

KÄRSÄMÄEN KUNTA ESITYSLISTA 18/2015 1 KÄRSÄMÄEN KUNTA ESITYSLISTA 18/2015 1 AIKA 16.11.2015 klo 17:30 PAIKKA Kärsämäki-sali, Frosteruksenkatu 25 KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 276 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

Lisätiedot

KHALL Asian valmistelija: hallinto-/kunnanjohtaja Juha Rinta-Jouppi

KHALL Asian valmistelija: hallinto-/kunnanjohtaja Juha Rinta-Jouppi Kunnanhallitus 137 29.05.2017 Kunnan luottamushenkilövalinnat 1/00.00.01/2017 KHALL 29.05.2017 137 Asian valmistelija: hallinto-/kunnanjohtaja Juha Rinta-Jouppi Kuntalain (410/2015) 30 :n mukaan kunnassa

Lisätiedot

SILLAN RAKENTAMINEN RUOSTEJÄRVEEN KURJENNIEMEN JA LEPPILAMMIN KANNAKSEN VÄLILLE

SILLAN RAKENTAMINEN RUOSTEJÄRVEEN KURJENNIEMEN JA LEPPILAMMIN KANNAKSEN VÄLILLE Ympäristölautakunta 60 15.06.2016 Kunnanhallitus 181 20.06.2016 Ympäristölautakunta 32 22.03.2017 Kunnanhallitus 87 27.03.2017 SILLAN RAKENTAMINEN RUOSTEJÄRVEEN KURJENNIEMEN JA LEPPILAMMIN KANNAKSEN VÄLILLE

Lisätiedot

Ruoveden kunta Pöytäkirja 6/2017 1

Ruoveden kunta Pöytäkirja 6/2017 1 Ruoveden kunta Pöytäkirja 6/2017 1 Tarkastuslautakunta Aika 12.09.2017 16:30-16:37 Paikka Ruoveden kunnantalon kahvihuone Käsitellyt asiat Liitteet Otsikko Sivu 42 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

PÖYTYÄN KUNTA ESITYSLISTA 1/2018 1

PÖYTYÄN KUNTA ESITYSLISTA 1/2018 1 PÖYTYÄN KUNTA ESITYSLISTA 1/2018 1 AIKA 09.02.2018 klo 09:00 PAIKKA Pöytyän kunnan Kyrön toimipiste ASIAT Käsitellyt asiat Asia Liitteet Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 11/ Tarkastuslautakunta1. AIKA klo 14:00. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone

PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 11/ Tarkastuslautakunta1. AIKA klo 14:00. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 11/2017 1 Tarkastuslautakunta1 AIKA 06.11.2017 klo 14:00 PAIKKA Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaaminen

Lisätiedot

Valtuustoaloite yksityisteiden hoidon periaatteiden ja tavan ottaminen uudelleen valtuuston päätettäväksi / Eija Ylikangas ja 7 muuta valtuutettua

Valtuustoaloite yksityisteiden hoidon periaatteiden ja tavan ottaminen uudelleen valtuuston päätettäväksi / Eija Ylikangas ja 7 muuta valtuutettua Kaupunginhallitus 94 16.08.2016 Kaupunginhallitus 107 06.09.2016 Kaupunginvaltuusto 48 07.11.2016 Kaupunginvaltuusto 58 12.12.2016 Valtuustoaloite yksityisteiden hoidon periaatteiden ja tavan ottaminen

Lisätiedot

ANK UNTA N rol? / - O JJ

ANK UNTA N rol? / - O JJ 3 M E T S Ä H A L L I T U S 1 (2) MOH Lappi/Heikki Remes 12.5.2015 Kittilän kunta Tekninen lautakunta Valtatie 15 99100 KITTILÄ MH2161-2015-1 KITTI ANK UNTA N rol? / - O JJ Kuulutus moottorikelkkareittisuunnitelmasta

Lisätiedot

32 25.02.2014 97 28.09.2015

32 25.02.2014 97 28.09.2015 Meri-Lapin ympäristölautakunta Meri-Lapin ympäristölautakunta 32 25.02.2014 97 28.09.2015 LAPIN ELY-KESKUKSEN OIKAISUVAATIMUS PURKULUVASTA TERVO ANNA-LIISA, KEMINMAA/ROVANIEMEN HALLINTO-OIKEUDEN LAUSUNTOPYYNTÖ/HALLINTO-OIKEUDEN

Lisätiedot

VALITUSOSOITUS (Poikkeamisluvat) 32, 33

VALITUSOSOITUS (Poikkeamisluvat) 32, 33 VALITUSOSOITUS (Poikkeamisluvat) 32, 33 Valitusaika Ympäristöteknisen lautakunnan lupajaoston päätökseen saa hakea muu tos ta va littamalla Pohjois-Suomen hallinto-oikeuteen kirjallisella va li tuk sel

Lisätiedot

KOULULAISTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOMINNAN JÄRJESTÄMINEN LUKUVUONNA

KOULULAISTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOMINNAN JÄRJESTÄMINEN LUKUVUONNA Sivistyslautakunta 21 25.03.2015 Sivistyslautakunta 33 22.04.2015 KOULULAISTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOMINNAN JÄRJESTÄMINEN LUKUVUONNA 2015 2016 SIVLTK 21 Koululaisten aamu- ja iltapäivätoimintaa koskevat

Lisätiedot

Parikkalan kunta Pöytäkirja 1/ Asia Sivu

Parikkalan kunta Pöytäkirja 1/ Asia Sivu Parikkalan kunta Pöytäkirja 1/2019 1 Tarkastuslautakunta Kokousaika 10.01.2019 klo 07:30-10:45 Kokouspaikka Parikkalan kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Harjukuja 6, Parikkala Käsitellyt asiat

Lisätiedot

Kunnanhallitus 88 02.03.2015 Valtuusto 18 26.03.2015. Vuonna 2014 jätetyt aloitteet 63/00.01.02/2015

Kunnanhallitus 88 02.03.2015 Valtuusto 18 26.03.2015. Vuonna 2014 jätetyt aloitteet 63/00.01.02/2015 Kunnanhallitus 88 02.03.2015 Valtuusto 18 26.03.2015 Vuonna 2014 jätetyt aloitteet 63/00.01.02/2015 KHALL 88 Hallintojohtaja Kuntalain 28 :n mukaan kunnan asukkaalla on oikeus tehdä kunnalle aloitteita

Lisätiedot

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136.

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136. MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 39, 40, 41, 42, 44, 45, 46, 48, 49, 50, 55, 56, 59, 60 ja 62 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muu tos ta. Sovellettava

Lisätiedot

KAUHAVAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2015 10

KAUHAVAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2015 10 KAUHAVAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2015 10 19.03.2015 AIKA 19.03.2015 klo 14:30-16:05 PAIKKA Ylihärmän palvelutoimisto KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 7 Kokouksen avaus ja päätösvaltaisuus 12 8 Edellisen kokouksen

Lisätiedot

VALITUSOSOITUS (maa-ainesluvat) 59

VALITUSOSOITUS (maa-ainesluvat) 59 VALITUSOSOITUS (maa-ainesluvat) 59 Valitusaika Ympäristöteknisen lautakunnan lupajaoston päätökseen saa hakea muu tos ta va littamalla Pohjois-Suomen hallinto-oikeuteen kirjallisella va li tuk sel la.

Lisätiedot

Elinkeino-, liikenne- ja ym päristökeskus

Elinkeino-, liikenne- ja ym päristökeskus Elinkeino-, liikenne- ja ym päristökeskus LAUSUNTO 16.1.2018 LAPELY/3392/201 6 Kittilän kunta Valtatie 15 99100 KITTILÄ Lausuntopyyntö 29.12.2017 Akanvuoma/Taivaanvalkeat ranta-asemakaavaehdotus, Kittilä

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2016 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus Kotirinteen yksityistie... 2

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2016 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus Kotirinteen yksityistie... 2 PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2016 Tiejaosto Kokousaika Tiistaina 3.5.2015 klo 9.00 9.20 Kokouspaikka Kuntala, neuvotteluhuone Asiat sivu nro 1 Tieavustushakemus Kotirinteen yksityistie... 2 2 Tieavustushakemus

Lisätiedot

siivous- ja ruokapalvelupäällikkö Kesälahtitalon ruokasalin kalusteiden hankinta

siivous- ja ruokapalvelupäällikkö Kesälahtitalon ruokasalin kalusteiden hankinta Asia Kesälahtitalon ruokasalin kalusteiden hankinta Kesälahtitalon ruokasalin kalusteet ovat huonokuntoiset ja osittain rikkinäisiä. Hankitaan uudet pöydät ja tuolit. Kiteen kaupunki on mukana Pohjois-Karjalan

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2016 22 Tarkastuslautakunta 2013-16 Aika 06.09.2016 klo 17:15-17:30 Paikka Kaupungintalo Imatrankoski (h.308) Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 10 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie Tieavustushakemus: Paikkarin yksityistie...

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie Tieavustushakemus: Paikkarin yksityistie... PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Kokousaika Maanantai 9.3.2015 klo 9.50 10.10 Kokouspaikka Kuntala, neuvotteluhuone Asiat sivu nro 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie... 2 2 Tieavustushakemus:

Lisätiedot

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki:

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki: Kaupunginhallitus 247 05.10.2015 Kaupunginhallitus 255 12.10.2015 Kaupunginhallitus 265 26.10.2015 Kaupunginhallitus 282 09.11.2015 Kaupunginhallitus 302 23.11.2015 Kaupunginhallitus 310 30.11.2015 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Yksityisteiden hallinnosta (YTL 7. luku)

Yksityisteiden hallinnosta (YTL 7. luku) Yksityisteiden hallinnosta (YTL 7. luku) Tiekunnan päätösvalta Tieosakkaat päättävät tienpidosta ja tiekuntaa koskevista asioista tiekunnan kokouksessa (64 ) tieoikeuden tai tienkäyttöoikeuden myöntämisestä

Lisätiedot

Pöytäkirjan 51-53, 58, :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Pöytäkirjan 51-53, 58, :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 51-53, 58, 60-64 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutos ta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). OIKAISUVAATIMUSOHJE

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJE (KUNTALAKI) Lasten ja nuorten lautakunta. :t 100, 101. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään

OIKAISUVAATIMUSOHJE (KUNTALAKI) Lasten ja nuorten lautakunta. :t 100, 101. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään OIKAISUVAATIMUSOHJE (KUNTALAKI) Lasten ja nuorten lautakunta :t 100, 101 Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään Tähän päätökseen haetaan muutosta tekemällä oikaisuvaatimus Kouvolan kaupungin lasten

Lisätiedot

MAASEUTULAUTAKUNNAN (RANTASALMI, JUVA, SULKAVA, JOROINEN) PUHEENJOHTAJAN VALINTA VUODEKSI /00.00/2013

MAASEUTULAUTAKUNNAN (RANTASALMI, JUVA, SULKAVA, JOROINEN) PUHEENJOHTAJAN VALINTA VUODEKSI /00.00/2013 Kunnanhallitus 24 14.01.2013 Kunnanvaltuusto 11 28.01.2013 Kunnanhallitus 75 25.02.2013 Kunnanvaltuusto 29 04.03.2013 Kunnanhallitus 102 07.04.2015 Kunnanvaltuusto 8 20.04.2015 Kunnanhallitus 64 08.03.2016

Lisätiedot

SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2016 1

SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2016 1 SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2016 1 Sastamalan opiston johtokunta Aika 10.05.2016 klo 17:00-19:00 Paikka Esperi OY Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 9 Pöytäkirjan

Lisätiedot

KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1

KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 Tarkastuslautakunta 2013-2016 19.02.2016 AIKA 19.02.2016 klo 09:00-12:00 PAIKKA Kunnanviraston kokoushuone, Keskuskatu 14 KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Laillisuus

Lisätiedot

50Km/h nopeusrajoitus on tarpeen sekä turvallisuuden, että tien kunnossapidon

50Km/h nopeusrajoitus on tarpeen sekä turvallisuuden, että tien kunnossapidon Heinäveden kunta Tielautakunta Pilpantie 25, Kermanrannantie 7, 79910 Kerma. 79700 Heinävesi 050-3033784 26.05.2013 TIMONMÄKI-HUKKAMÄKI YKSITYISTIE PYSYVÄT NOPEUSRAJOITUSKILVET Tiekunta teki vuosikokouksessa13.05.2013

Lisätiedot

Valmistelija hallintopäällikkö Marja-Leena Larsson:

Valmistelija hallintopäällikkö Marja-Leena Larsson: Kaupunginhallitus 251 05.10.2015 Kaupunginhallitus 291 09.11.2015 Kaupunginhallitus 305 23.11.2015 Kaupunginhallitus 325 18.12.2015 Kaupunginhallitus 35 01.02.2016 SOSIAALITYÖN JOHTAJAN VIRAN TÄYTTÄMINEN

Lisätiedot

KOKKOLAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 21/2019 1

KOKKOLAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 21/2019 1 KOKKOLAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 21/2019 1 Kaupunginhallitus AIKA 26.08.2019 klo 16:50-17:26 PAIKKA Centria-ammattikorkeakoulu, Talonpojankatu 2 SISÄLLYSLUETTELO Sivu 368 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 369

Lisätiedot

7 Valitus Lahnaniemen yksityistien tiekunnan vuosikokouksesta 26.4.2015

7 Valitus Lahnaniemen yksityistien tiekunnan vuosikokouksesta 26.4.2015 Mäntyharju Pöytäkirja 2/2015 1 (13) Aika 17.06.2015, klo 16:34-16:54 Paikka Kunnantalo, teknisen johtajan huone Käsitellyt asiat 5 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 6 Pöytäkirjan tarkastus 7 Valitus

Lisätiedot

Sisällys. Tiejaosto 2/2017

Sisällys. Tiejaosto 2/2017 REISJÄRVEN KUNTA Tiejaosto 2/2017 KOKOUSKUTSU / ASIALISTA Aika: keskiviikkona 27.9.2017 klo 14.00-14.55 Paikka: Kunnantalo, kokoushuone 3 Läsnä: Keijo Lakanen, puheenjohtaja Johannes Mattila, jäsen Minna

Lisätiedot

Kuhmoisten kunta Pöytäkirja 4/2015 58. Rakennuslautakunta 06.05.2015. Aika 06.05.2015 klo 16:00-16:15. Käsitellyt asiat

Kuhmoisten kunta Pöytäkirja 4/2015 58. Rakennuslautakunta 06.05.2015. Aika 06.05.2015 klo 16:00-16:15. Käsitellyt asiat Kuhmoisten kunta Pöytäkirja 4/2015 58 Rakennuslautakunta 06.05.2015 Aika 06.05.2015 klo 16:00-16:15 Paikka Kuntala Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 31 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 61 32 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Oikaisuvaatimus koskien kaupunginhallituksen päätöstä

Oikaisuvaatimus koskien kaupunginhallituksen päätöstä KAUPUNGINHALLITUS 89 18.03.2019 KAUPUNGINHALLITUS 107 25.03.2019 Oikaisuvaatimus koskien kaupunginhallituksen 4.2.2019 38 päätöstä 87/11.1101.110101/2019 KH 89 Niilo Ojala on 25.2.2019 päivätyssä oikaisuvaatimuksessaan

Lisätiedot

TAIPALSAAREN KUNTA ESITYSLISTA 1/2019 1

TAIPALSAAREN KUNTA ESITYSLISTA 1/2019 1 TAIPALSAAREN KUNTA ESITYSLISTA 1/2019 1 Sivistys- ja hyvinvointilautakunta AIKA 07.01.2019 klo 17:00 PAIKKA Messi KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjantarkastajat

Lisätiedot

VÄHÄN ASIAA TIEKUNNAN TOIMINNASTA

VÄHÄN ASIAA TIEKUNNAN TOIMINNASTA VÄHÄN ASIAA TIEKUNNAN TOIMINNASTA ERILLAISIA TEITÄ Yleiset tiet hoitaa ELY-keskus (Tiehallinto) Kaavatiet (kadut) hoitaa kunta Yksityistiet: Tiekunnan tiestön hoidosta vastaa tiekunta Kiinteistöjen omien

Lisätiedot

YKSITYISTIEN AVUSTUSHAKEMUS

YKSITYISTIEN AVUSTUSHAKEMUS Vastaanottomerkinnät Hakemus saapunut Vastaanottaja YKSITYISTIEN AVUSTUSHAKEMUS VUODELLE Tien osoitejärjestelmä nimi Tien pituus (m) Tien asuttupituus(m) Tietä koskevat tiedot Tien liikenne ja niiden osuudet

Lisätiedot

Kiinteistöveroprosenttien ja kunnan tuloveroprosentin vahvistaminen vuodeksi 2016

Kiinteistöveroprosenttien ja kunnan tuloveroprosentin vahvistaminen vuodeksi 2016 Kunnanhallitus 308 09.11.2015 Valtuusto 71 16.11.2015 Kiinteistöveroprosenttien ja kunnan tuloveroprosentin vahvistaminen vuodeksi 2016 804/02.03.01/2015 KHALL 308 9.11.2015 Kuntalain 66 :n mukaan valtuusto

Lisätiedot

:t 1-5, 8, Valmistelua tai täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutosta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91.

:t 1-5, 8, Valmistelua tai täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutosta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91. , Faksi 013 411 342 Viranhaltija/lautakunta Ympäristölautakunta Päivämäärä 3.2.2016 Pykälä 1-13 Pöytäkirjan nähtävänä pitäminen 5.2.2016 Muutoksenhakukiellot :t 1-5, 8, 10-13 Valmistelua tai täytäntöönpanoa

Lisätiedot

Tekninen lautakunta Nro 1/2013. Perjantai 4.1.2013 kello 16.30. Kunnanvirasto. Kunnanhallituksen huone.

Tekninen lautakunta Nro 1/2013. Perjantai 4.1.2013 kello 16.30. Kunnanvirasto. Kunnanhallituksen huone. RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU Tekninen lautakunta Nro 1/013 KOKOUSTIEDOT Aika Perjantai 4.1.013 kello 16.30 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Liite nro Asia nro 1-1 3 4 Kunnanvirasto. Kunnanhallituksen huone.

Lisätiedot

Ruoveden kunta Pöytäkirja 2/2018 1

Ruoveden kunta Pöytäkirja 2/2018 1 Ruoveden kunta Pöytäkirja 2/2018 1 Tielautakunta Aika 27.11.2018 14:30-15:35 Paikka Ruoveden kunnantalo, valtuustosali Käsitellyt asiat Liitteet Otsikko Sivu 9 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Yhtymäkokous Pöytäkirja 3/ Orimattilan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone. Karinen Jussi

Yhtymäkokous Pöytäkirja 3/ Orimattilan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone. Karinen Jussi Yhtymäkokous Pöytäkirja 3/2017 1 Orimattilan seudun terveydenhuollon kiinteistökuntayhtymä Aika 29.12.2017 klo 17:10-17:42 Paikka Orimattilan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Osallistujat

Lisätiedot

Esittelijä ilmoitti ettei ole esteellinen.

Esittelijä ilmoitti ettei ole esteellinen. Tekninen lautakunta 79 30.06.2017 Tekninen lautakunta 91 13.09.2017 Tekninen lautakunta 103 27.09.2017 Tekninen lautakunta 109 01.11.2017 Yhdyskuntainsinöörin valinta 121/01.01.01/2017 Teknlk 30.06.2017

Lisätiedot

KITEEN KAUPUNKI Tekninen lautakunta KITEEN KAUPUNKI AVUSTUSOHJEET YKSITYISTIEKUNNILLE 2019

KITEEN KAUPUNKI Tekninen lautakunta KITEEN KAUPUNKI AVUSTUSOHJEET YKSITYISTIEKUNNILLE 2019 1 AVUSTUSOHJEET YKSITYISTIEKUNNILLE 2019 2 1 YLEISTÄ ---------------------------------------------------------------------------------------------------- 3 1.1 KUNNOSSAPIDON AVUSTUSPERUSTEET ----------------------------------------------------------------------------3

Lisätiedot

Kaupunginhallitus 12 12.01.2015 Kaupunginhallitus 281 30.11.2015 Kaupunginhallitus 296 07.12.2015

Kaupunginhallitus 12 12.01.2015 Kaupunginhallitus 281 30.11.2015 Kaupunginhallitus 296 07.12.2015 Kaupunginhallitus 12 12.01.2015 Kaupunginhallitus 281 30.11.2015 Kaupunginhallitus 296 07.12.2015 Lausunto Oinaskylän tuulivoimaosayleiskaavaehdotuksesta 774/613/2014 Kaupunginhallitus 12.01.2015 12 Vesannon

Lisätiedot

Yksityistielain muutokset kunnan tehtäviin v. 2019

Yksityistielain muutokset kunnan tehtäviin v. 2019 Yksityistielain muutokset kunnan tehtäviin v. 2019 Laki https://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2018/20180560 LVM Yksityistielain voimaantulon infotilaisuus 9.10.2018 https://www.youtube.com/watch?v=xuqcpwwuors

Lisätiedot

SYSMÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 ( 6 ) KIRKKONEUVOSTO 2/ 2012 7.3.2012

SYSMÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 ( 6 ) KIRKKONEUVOSTO 2/ 2012 7.3.2012 SYSMÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 ( 6 ) Aika Tiistai 7.3.2012 klo 9.05 9.30 Paikka Olavin toimintakeskus, Kokoustila Katiska, Uotintie 7 Läsnä Eija Nurminen puheenjohtaja Jarmo Heinonen Hannu Hyttinen Riitta

Lisätiedot

Kuhmoisten kunta Pöytäkirja 11/ Tekninen lautakunta Aika klo 17:00-18:57. Käsitellyt asiat

Kuhmoisten kunta Pöytäkirja 11/ Tekninen lautakunta Aika klo 17:00-18:57. Käsitellyt asiat Kuhmoisten kunta Pöytäkirja 11/2014 133 Tekninen lautakunta 25.09.2014 Aika 25.09.2014 klo 17:00-18:57 Paikka Kuntala Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 121 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 135 122

Lisätiedot

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Otsikko Sivu

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Otsikko Sivu JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014 44 Energialaitoksen johtokunta 10.03.2014 AIKA 10.03.2014 16:30-17:00 PAIKKA Energialaitos KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 25 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot