Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen"

Transkriptio

1 Sivu: 1/9 1 Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot Tuotetunniste Kauppanimike: Artikkelinumero: Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt, joita ei suositella Aineen / valmisteen käyttö Kylmäpuhdistin Käyttöturvallisuustiedotteen toimittajan tiedot Valmistaja/toimittaja: Finnkem Perustajantie Espoo Puh Tietoja antaa: Petri Mustonen Hätäpuhelinnumero: Myrkytystietokeskus, HUSLAB/ Teratologinen tietopalvelu HUSLAB, PL 790, (Tukholmankatu 17), HUS, puh Vaaran yksilöinti Aineen tai seoksen luokitus Luokitus asetuksen (EY) N:o 1272/2008 mukaisesti GHS02 liekki Flam. Aerosol 1 H222 Erittäin helposti syttyvä aerosoli. GHS09 ympäristö Aquatic Chronic 2 H411 Myrkyllistä vesieliöille, pitkäaikaisia haittavaikutuksia. GHS07 Skin Irrit. 2 Eye Irrit. 2 STOT SE 3 H315 Ärsyttää ihoa. H319 Ärsyttää voimakkaasti silmiä. H336 Saattaa aiheuttaa uneliaisuutta ja huimausta. Luokitus direktiivin 67/548/ETY tai direktiivin 1999/45/EY mukaisesti Xi; Ärsyttävä R36/38: Ärsyttää silmiä ja ihoa. F+; Erittäin helposti syttyvä R12: Erittäin helposti syttyvää. N; Ympäristölle vaarallinen R51/53: Myrkyllistä vesieliöille, voi aiheuttaa pitkäaikaisia haittavaikutuksia vesiympäristössä. R67: Höyryt voivat aiheuttaa uneliaisuutta ja huimausta. Erikoisseloste ihmisiä ja ympäristöä koskevista vaaroista: Tuote on Euroopan yhteisön lainsäädännön mukaisen merkintävelvollisuuden alainen direktiivin "Yleinen luokitusdirektiivi EU:n valmisteille" viimeksi korjatun version mukaisesti. Varoitus! Säiliö on paineen alainen. Vaikuttaa huumaavasti. Luokitusjärjestelmä: Luokitus vastaa voimassaolevaa EU-listaa, sitä on kuitenkin täydennetty ammattikirjallisuudesta ja yrityksiltä saaduilla tiedoilla. (jatkuu sivulla 2)

2 Sivu: 2/9 Kauppanimike: Merkinnät EU-direktiivien mukainen merkintä: Tuote on luokiteltu ja merkitty EY-direktiivien/GesStoffV-määräysten mukaisesti. Tuotteen tunnuskirjain ja vaaramerkintä: (jatkuu sivulla 1) Xi Ärsyttävä F+ Erittäin helposti syttyvä N Ympäristölle vaarallinen R-säännökset: 12 Erittäin helposti syttyvää. 36/38 Ärsyttää silmiä ja ihoa. 51/53 Myrkyllistä vesieliöille, voi aiheuttaa pitkäaikaisia haittavaikutuksia vesiympäristössä. 67 Höyryt voivat aiheuttaa uneliaisuutta ja huimausta. S-säännökset: 2 Säilytettävä lasten ulottumattomissa. 23 Höyryä/aerosolia ei saa hengittää. 24/25 Varottava kemikaalin joutumista iholle ja silmiin. 29 Ei saa tyhjentää viemäriin. 46 Jos ainetta on nielty, hakeuduttava heti lääkärin hoitoon ja näytettävä tämä pakkaus tai etiketti. 51 Huolehdittava hyvästä ilmanvaihdosta. Määrättyjen valmisteiden erikoismerkintä: Painepakkaus. Suojaa auringonvalolta, ei saa altistaa 50 C korkeammille lämpötiloille. Ei saa puhkaista tai polttaa tyhjänäkään. Ei saa suihkuttaa avotuleen tai hehkuvaan aineeseen. Riittävän tuuletuksen puuttuessa räjähtävien seosten muodostuminen on mahdollista. Direktiivin 75/324/ETY mukainen luokitus: Erittäin helposti syttyvää Muut vaarat PBT- ja vpvb-arvioinnin tulokset PBT: Ei voida käyttää. vpvb: Ei voida käyttää. 3 Koostumus ja tiedot aineosista Kemialliset ominaisuudet: Seokset Selostus: Ponnekaasua sisältävä aineseos Sisältää vaarallisia aineita: CAS: EINECS: CAS: EINECS: CAS: EINECS: CAS: EINECS: Naphtha (petroleum), hydrotreated light Xn R65; Xi R38; F R11; N R51/53 R67 Flam. Liq. 2, H225; Asp. Tox. 1, H304; Aquatic Chronic 2, H411; Skin Irrit. 2, H315; STOT SE 3, H336 propan-2-oli Xi R36; F R11 R67 Flam. Liq. 2, H225; Eye Irrit. 2, H319; STOT SE 3, H336 pentaani Xn R65; F+ R12; N R51/53 R66-67 Flam. Liq. 2, H225; Asp. Tox. 1, H304; Aquatic Chronic 2, H411; STOT SE 3, H336 carbon dioxide Press. Gas, H <50% 25-<50% 10-<25% 2,5-<10% (jatkuu sivulla 3)

3 Sivu: 3/9 (jatkuu sivulla 2) Asetus (EY) N:o 648/2004, pesuaineista / Sisältöä koskevat merkinnät alifaattiset hiilivedyt 30% 4 Ensiaputoimenpiteet Ensiaputoimenpiteiden kuvaus Hengitettyä: Tajuton pidettävä ja kuljetettava kyljellään. Ihokosketuksessa: Pestävä heti vedellä ja saippualla ja huuhdottava hyvin. Aineen päästyä silmiin: Silmiä huuhdotaan luomet auki juoksevan veden alla useita minuutteja. Oireiden kestäessä käännytään lääkärin puoleen. Nieltyä: Ei pakoteta oksentamaan, saatettava heti lääkärin hoitoon. Ohjeita lääkärille: Tärkeimmät oireet ja vaikutukset, sekä välittömät että viivästyneet Merkittäviä lisätietoja ei ole saatavilla. Mahdollisesti tarvittavaa välitöntä lääketieteellistä apua ja erityishoitoa koskevat ohjeet Merkittäviä lisätietoja ei ole saatavilla. 5 Palontorjuntatoimenpiteet Sammutusaineet Sopivat sammutusaineet: Vesisumu Kuivakemikaalisammutin Hiilidioksidi Alkoholeihin tehoton vaahto Turvallisuussyistä sopimattomat sammutusaineet: Täysi vesisuihku Aineesta tai seoksesta johtuvat erityiset vaarat Merkittäviä lisätietoja ei ole saatavilla. Palontorjuntaa koskevat ohjeet Erikoinen suojavarustus: Käytettävä hengityssuojainta. 6 Toimenpiteet onnettomuuspäästöissä Varotoimenpiteet, henkilönsuojaimet ja menettely hätätilanteessa Käytettävä suojavarustusta. Suojautumattomat henkilöt pidettävä loitolla. Ympäristöön kohdistuvat varotoimet: Estettävä pääsy viemäreihin tai vesistöihin. Jos ainetta on päässyt viemäriin tai vesistöön, ilmoitettava asianomaiselle virastolle. Estettävä pääsy viemäreihin/pintavesiin/pohjaveteen. Suojarakenteita ja puhdistusta koskevat menetelmät ja -välineet: Huolehdittava riittävästä tuuletuksesta. Viittaukset muihin kohtiin Turvallista käsittelyä koskevia ohjeita kappaleessa 7. Henkilökohtaista suojavarustusta koskevia ohjeita kappaleessa 8. Aineen hävitystä koskevia ohjeita kappaleessa Käsittely ja varastointi Käsittely: Turvallisen käsittelyn edellyttämät toimenpiteet Huolehdittava hyvästä tuuletuksesta/imusta työpaikalla. Säiliöt avattava ja käsiteltävä varovasti. Palo- ja räjähdyssuojaohjeet: Ei saa suihkuttaa liekkeihin eikä hehkuviin esineisiin. Eristettävä sytytyslähteistä - tupakanpoltto kielletty. (jatkuu sivulla 4)

4 Sivu: 4/9 (jatkuu sivulla 3) Vältettävä iskuja ja hankautumista. Huomio: säiliöt ovat paineenalaisia. Suojattava auringolta ja yli 50 lämpötiloilta. Käytönkään jälkeen ei saa avata väkivaltaisesti eikä polttaa. Turvallisen varastoinnin edellyttämät olosuhteet, mukaan luettuina yhteensopimattomuudet Varastointi: Varastotiloille ja säiliöille asetettavat vaatimukset: Säilytettävä viileässä paikassa. Painekaasupakkausten virallisia varastointimääräyksiä on noudatettava. Yhteisvarastointiohjeet: Painekaasupakkausten virallisia varastointimääräyksiä on noudatettava. Lisätietoja varastointiehtoihin: Astiat on pidettävä tiiviisti suljettuina. Astioita ei saa sulkea kaasutiiviisti. Varastoitava hyvin suljetuissa astioissa viileässä ja kuivassa paikassa. Suojattava kuumuudelta ja välittömältä auringonpaisteelta. Erityinen loppukäyttö Merkittäviä lisätietoja ei ole saatavilla. 8 Altistumisen ehkäiseminen ja henkilönsuojaimet Lisäohjeita teknisten laitteiden varustukseen: Ei muita tietoja, ks. kohta 7. Valvontaa koskevat muuttujat Aineosat työpaikkakohtaisin valvottavin raja-arvoin: propan-2-oli HTP Lyhytaikaisarvo: 620 mg/m³, 250 ppm Pitkäaikaisarvo: 500 mg/m³, 200 ppm pentaani HTP Lyhytaikaisarvo: 1900 mg/m³, 630 ppm Pitkäaikaisarvo: 1500 mg/m³, 500 ppm carbon dioxide HTP 9100 mg/m³, 5000 ppm liite 3 DNEL-arvot Naphtha (petroleum), hydrotreated light Oraali DNEL 699 mg/kg bw/day (Consumer) (Chronische Blootstelling, Systeem Effecten) Dermaali DNEL 699 mg/kg bw/day (Consumer) (Chronische Blootstelling, Systeem Effecten) 773 mg/kg bw/day (Worker) (Chronische Blootstelling, Systeem Effecten) Inhaloituna DNEL 608 mg/m3 (Consumer) (Chronische Blootstelling, Systeem Effecten) 2035 mg/m3 (Worker) (Chronische Blootstelling, Systeem Effecten) propan-2-oli Oraali DNEL 26 mg/kg bw/day (Consumer) (Chronische Blootstelling, Systeem Effecten) Dermaali DNEL 319 mg/kg bw/day (Consumer) (Chronische Blootstelling, Systeem Effecten) 888 mg/kg bw/day (Worker) (Chronische Blootstelling, Systeem Effecten) Inhaloituna DNEL 89 mg/m3 (Consumer) (Chronische Blootstelling, Systeem Effecten) 500 mg/m3 (Worker) (Chronische Blootstelling, Systeem Effecten) Lisäohjeet: Tiedot perustuvat valmistushetkellä voimassaoleviin luetteloihin. Altistumisen ehkäiseminen Henkilökohtainen suojavarustus: Yleiset suoja- ja hygieniatoimenpiteet: Pidettävä loitolla elintarvikkeista, juomista ja rehuista. Likaantuneet, aineen saastuttamat vaatekappaleet on riisuttava välittömästi. Kädet on pestävä ennen taukoja ja työn päätyttyä. Kaasuja/höyryjä/aerosoleja ei saa hengittää. (jatkuu sivulla 5)

5 Sivu: 5/9 (jatkuu sivulla 4) Vältettävä ihokosketusta ja kosketusta silmiin. Hengityssuoja: Lyhytaikaisessa tai vähäisessä altistuksessa hengityssuojasuodin; intensiivisessä tai pitempiaikaisessa rasituksessa ulkoilmasta riippumaton hengityssuojain. Tilojen tuuletuksen ollessa riittämätön hengityssuojain. Filter AX/P2 Käsisuojus: Suojakäsineet Käsineet/liuoteaineita kestävät Suojakäsinemateriaalin valinnassa on otettava huomioon läpäisyajat, läpäisevyyskerroin ja kuluminen. Käsinemateriaali Nitriilikumi Käsinemateriaalin läpäisyaika Tarkka läpäisyaika on selvitettävä suojakäsinevalmistajalta ja sitä on noudatettava. Silmäsuojus: Tiiviit suojalasit Kehosuojus: Käytettävä suojapukua. * 9 Fysikaaliset ja kemialliset ominaisuudet Fysikaalisia ja kemiallisia perusominaisuuksia koskevat tiedot Yleiset ohjeet Olomuoto: Muoto: Aerosoli Väri: Tuotenimikkeen mukainen Haju: Tyypillinen Hajukynnys: Ei määrätty. ph-arvo: Ei määrätty. Tilanmuutos Sulamispiste/sulamisalue: Ei määrätty. Kiehumispiste/kiehumisalue: 36 C Leimahduspiste: -35 C Syttyvyys (kiinteä, kaasumainen): Ei voida käyttää. Syttymislämpötila: 200 C Hajaantumislämpötila: Ei määrätty. Itsesyttyvyys: Tuote ei ole itsestään syttyvä. Räjähdysvaara: Tuote ei ole räjähdysvaarallinen, kuitenkin räjähdysvaarallisten höyry- /ilmaseosten muodostuminen mahdollista. Räjähdysrajat: Alempi: 0,7 Vol % Ylempi: 12,0 Vol % Höyrypaine 20 C lämpötilassa: 5 Bar Tiheys 20 C lämpötilassa: 0,762 g/cm³ Suhteellinen tiheys Ei määrätty. Höyryn tiheys Ei määrätty. (jatkuu sivulla 6)

6 Sivu: 6/9 Höyrystymisnopeus Ei voida käyttää. Liukenevuus/sekoittuvuus veteen: Jakaantumiskerroin (-oktanoli/vesi): Ei määrätty. Viskositeetti: Dynaaminen: Kinemaattinen: Ei sekoittuva tai vain osittain sekoittuva. Ei määrätty. Ei määrätty. Liuoteainepitoisuus: Orgaaniset liuoteaineet: 96,0 % Muut tiedot Merkittäviä lisätietoja ei ole saatavilla. (jatkuu sivulla 5) 10 Stabiilisuus ja reaktiivisuus Reaktiivisuus Kemiallinen stabiilisuus Terminen hajoavuus / vältettävät olosuhteet: Ei hajaantumista määräystenmukaisessa käytössä. Vaarallisten reaktioiden mahdollisuus Ei tiedossa vaarallisia reaktioita. Vältettävät olosuhteet Merkittäviä lisätietoja ei ole saatavilla. Yhteensopimattomat materiaalit: Merkittäviä lisätietoja ei ole saatavilla. Vaaralliset hajoamistuotteet: Tiedossa ei ole vaarallisia hajoamistuotteita. 11 Myrkyllisyyteen liittyvät tiedot Tiedot myrkyllisistä vaikutuksista Akuutti myrkyllisyys: Luokittelurelevantti LD/LC50-arvot: Naphtha (petroleum), hydrotreated light Oraali LD50 >5000 mg/kg (rat) Dermaali LD50 >2800 mg/kg (rab) Inhaloituna LC50/4 h >23 mg/l (rat) propan-2-oli Oraali LD mg/kg (rat) Dermaali LD mg/kg (rab) Inhaloituna LC50/6h mg/m3 (rat) Ensisijainen ärsyttävä vaikutus: iholla: Ärsyttävä vaikutus ihoon ja limakalvoihin. silmiin: Ärsyttävä vaikutus. Altistuminen: Tiedossa ei ole stabiloivaa vaikutusta. Toksikologisia lisätietoja: Tuote voi aiheuttaa EY:n yleisten luokitusdirektiivien mukaisesti valmisteissa seuraavat vaarat: Ärsyttävä 12 Tiedot vaarallisuudesta ympäristölle Myrkyllisyys Vesimyrkyllisyys: Naphtha (petroleum), hydrotreated light EC50/48h 3 mg/l (Dm) EL50 (72h) mg/l (Pseudokirchneriella subcapitata) (jatkuu sivulla 7)

7 Sivu: 7/9 LL50 (96h) >13,4 mg/l (Oncorhynchus mykiss (96h)) LOEC (21 days) 0,32 mg/l (Dm) NOEC (21 days) 0,17 mg/l (Dm) NOELR (72h) 10 mg/l (Pseudokirchneriella subcapitata) propan-2-oli LC50 (24h) 9714 mg/l (Dm) LC50/96h 9640 mg/l (Pimephales promelas) LOEC (8 days) 1000 mg/l (algae) pentaani EC50/48h >5mg/l mg/l (Dm) Pysyvyys ja hajoavuus helposti biologisesti hajoava Käyttäytyminen eri ympäristöolosuhteissa: Biokertyvyys Merkittäviä lisätietoja ei ole saatavilla. Liikkuvuus maaperässä Merkittäviä lisätietoja ei ole saatavilla. Ekotoksiset vaikutukset: Huomautus: Myrkyllinen kaloille Ekologisia lisätietoja: Yleisohjeita: Vesistövaarallisuusluokka 2 (Oma luokitus): vesistöä vaarantava Estetään pääsy pohjaveteen, vesistöihin, viemäristöön. Juomavesi vaaraantuu jo pienten määrien päästessä maaperään. Vesistöihin päästyään myrkyllistä kaloille ja planktonille. myrkyllinen vesieliöille PBT- ja vpvb-arvioinnin tulokset PBT: Ei voida käyttää. vpvb: Ei voida käyttää. Muut haitalliset vaikutukset Merkittäviä lisätietoja ei ole saatavilla. (jatkuu sivulla 6) 13 Jätteiden käsittelyyn liittyvät näkökohdat Jätteiden käsittelymenetelmät Suositus: Ei voida hävittää yhdessä talousjätteiden kanssa. Ei saa päästää viemäristöön. Puhdistamattomat pakkaukset: Suositus: Hävitettävä virallisten määräysten mukaisesti. 14 Kuljetustiedot Maakuljetus ARD/RID ja GGVSEB (rajanylitys/kotimaa): ARD/RID-GGVSEB luokka: 2 5F Kaasut Kemler-luku: - UN-numero: 1950 Pakkausryhmä: - Lipuke: 2.1 Erityistä merkintää: Symboli (kala ja puu) Kuljetuksessa käytettävä virallinen nimi: 1950 AEROSOLIT, ENVIRONMENTALLY HAZARDOUS (jatkuu sivulla 8)

8 Sivu: 8/9 Tunnelirajoituskoodi: D Merikuljetus IMDG/GGVSee: (jatkuu sivulla 7) IMDG/GGVSee-luokka: 2.1 UN-numero: 1950 Label 2.1 Pakkausryhmä: - EMS-numero: F-D,S-U Marine pollutant: Ei Oikea tekninen nimi: AEROSOLS Ilmakuljetus ICAO-TI ja IATA-DGR: ICAO/IATA-luokka: 2.1 UN/ID-numero: 1950 Label 2.1 Pakkausryhmä: - Oikea tekninen nimi: AEROSOLS, flammable UN "Model Regulation": UN1950, AEROSOLIT, ENVIRONMENTALLY HAZARDOUS, 2.1 Erityiset varotoimet käyttäjälle Varoitus: Kaasut Kuljetus irtolastina Marpol 73/78 -sopimuksen II liitteen ja IBC-säännöstön mukaisesti Ei voida käyttää. 15 Lainsäädäntöä koskevat tiedot Nimenomaisesti ainetta tai seosta koskevat turvallisuus-, terveys- ja ympäristösäännökset tai - lainsäädäntö Kansalliset määräykset: Luokka osuus % NK VOC-CH 96,00 % VOC-EU 731,5 g/l Danish MAL Code 5-3 Kemikaaliturvallisuusarviointi: Kemikaaliturvallisuusarviointia ei ole tehty. 16 Muut tiedot Annetut tiedot perustuvat tämänhetkisiin tietoihimme. Ne eivät kuitenkaan anna takuuta tuotteen ominaisuuksista eivätkä aikaansaa sopimuksellista oikeussuhdetta. Asiaankuuluvat lausekkeet H225 Helposti syttyvä neste ja höyry. H280 Sisältää paineen alaista kaasua; voi räjähtää kuumennettaessa. H304 Voi olla tappavaa nieltynä ja joutuessaan hengitysteihin. H315 Ärsyttää ihoa. H319 Ärsyttää voimakkaasti silmiä. H336 Saattaa aiheuttaa uneliaisuutta ja huimausta. H411 Myrkyllistä vesieliöille, pitkäaikaisia haittavaikutuksia. R11 Helposti syttyvää. (jatkuu sivulla 9)

9 Sivu: 9/9 R12 Erittäin helposti syttyvää. R36 Ärsyttää silmiä. R38 Ärsyttää ihoa. R51/53 Myrkyllistä vesieliöille, voi aiheuttaa pitkäaikaisia haittavaikutuksia vesiympäristössä. R65 Haitallista: voi aiheuttaa keuhkovaurion nieltäessä. R66 Toistuva altistus voi aiheuttaa ihon kuivumista tai halkeilua. R67 Höyryt voivat aiheuttaa uneliaisuutta ja huimausta. (jatkuu sivulla 8) Näyttelyalue ohjelehti: Research & Development Yhteydenottohenkilö: Lyhenteet ja lyhytnimet: ADR: Accord européen sur le transport des marchandises dangereuses par Route (European Agreement concerning the International Carriage of Dangerous Goods by Road) RID: Règlement international concernant le transport des marchandises dangereuses par chemin de fer (Regulations Concerning the International Transport of Dangerous Goods by Rail) IMDG: International Maritime Code for Dangerous Goods IATA: International Air Transport Association IATA-DGR: Dangerous Goods Regulations by the "International Air Transport Association" (IATA) ICAO: International Civil Aviation Organization ICAO-TI: Technical Instructions by the "International Civil Aviation Organization" (ICAO) GHS: Globally Harmonized System of Classification and Labelling of Chemicals MAL-Code: Måleteknisk Arbejdshygiejnisk Luftbehov (Regulation for the labeling concerning inhalation hazards, Denmark) DNEL: Derived No-Effect Level (REACH) LC50: Lethal concentration, 50 percent LD50: Lethal dose, 50 percent

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/4 Painatuspäivämäärä 20.04.2012 Versionumero 5 1 Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot Tuotetunniste Kauppanimike: Die silicone base Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/5 1 Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot Tuotetunniste Artikkelinumero: 701603 CAS-numero: 163254-40-8 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt, joita

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/5 1 Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot Tuotetunniste Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt, joita ei suositella Aineen / valmisteen käyttö Liima

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/5 1 Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot Tuotetunniste Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt, joita ei suositella Aineen / valmisteen käyttö Lisäaine

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote

Käyttöturvallisuustiedote Sivu: 1/5 * 1 Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot Tuotetunniste Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt, joita ei suositella Aineen / valmisteen käyttö Hampaiden

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/7 1 Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot Tuotetunniste Artikkelinumero: B5050(175-675) Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt, joita ei suositella

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/8 * 1 Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot Tuotetunniste Artikkelinumero: Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt, joita ei suositella Aineen / valmisteen

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/6 * 1 Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot Tuotetiedot Artikkelinumero: 22027 Aineen / valmisteen käyttö Ruiskemaali Valmistaja/toimittaja: Dynabrade Inc. 8989 Sheridan Drive

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/5 1 Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot Tuotetunniste Artikkelinumero: 1470 fbg. Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt, joita ei suositella tarpeeton

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/5 * 1 Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot Tuotetunniste Artikkelinumero: 162649 CAS-numero: 13746-66-2 EY-numero: 237-323-3 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/7 1 Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot Tuotetunniste Artikkelinumero: 1514 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt, joita ei suositella tarpeeton

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/5 * 1 Aineen tai valmisteen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot Tuotetiedot Aineen / valmisteen käyttö Metallinkäsittelyaine Valmistaja/toimittaja: WERA WERK Hermann Werner GmbH&Co.KG Korzerter

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/7 * 1 Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot Tuotetunniste Artikkelinumero: FVS3 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt, joita ei suositella No further

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/9 * 1 Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot Tuotetunniste Artikkelinumero: 18-35645-0200 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt, joita ei suositella

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/6 1 Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot Tuotetunniste Artikkelinumero: 100678 CAS-numero: 3632-91-5 EINECS-numero: 222-848-2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/5 1 Aineen tai valmisteen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot * * Artikkelinumero: 59644 * Aineen / valmisteen käyttö Laboratoriokemikaalit * Valmistaja/toimittaja: Reagecon Diagnostics Ltd.

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/5 * 1 Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot Tuotetunniste Artikkelinumero: 34725 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt, joita ei suositella Aineen

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/10 1 Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot Tuotetunniste Kauppanimike: Artikkelinumero: Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt, joita ei suositella

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/8 1 Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot Tuotetunniste Artikkelinumero: 1506 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt, joita ei suositella tarpeeton

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/5 1 Aineen tai valmisteen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot Tuotetiedot Aineen / valmisteen käyttö Hampaiden sidosaine Valmistaja/toimittaja: VOCO GmbH Anton-Flettner-Str. 1-3 D-27472 Cuxhaven

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/5 KOHTA 1: Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot 1.1 Tuotetunniste Artikkelinumero: 02069 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt, joita ei suositella

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote

Käyttöturvallisuustiedote Sivu: 1/6 * 1 Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot Tuotetunniste Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt, joita ei suositella Merkittäviä lisätietoja ei ole

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/6 KOHTA 1: Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot 1.1 Tuotetunniste 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt, joita ei suositella Merkittäviä lisätietoja

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/6 * 1 Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot Tuotetunniste Artikkelinumero: G7282 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt, joita ei suositella Aineen

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/5 1 Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot Tuotetunniste Artikkelinumero: 1492 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt, joita ei suositella tarpeeton

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/5 KOHTA 1: Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot 1.1 Tuotetunniste Artikkelinumero: 10015887, 10015888, 10015889, 10015890, 10015891, 10015970, 10015971, 10015972, 10015973,

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/5 * 1 Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot Tuotetunniste Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt, joita ei suositella Aineen / valmisteen käyttö Lisäaine

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/7 1 Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot Tuotetunniste Artikkelinumero: 1513 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt, joita ei suositella tarpeeton

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/6 1 Aineen tai valmisteen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot Tuotetiedot Artikkelinumero: 217 Aineen / valmisteen käyttö Vaahtopuhdistusaine Valmistaja/toimittaja: Concept Chemicals & Coatings

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/6 * KOHTA 1: Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot 1.1 Tuotetunniste 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt, joita ei suositella Merkittäviä lisätietoja

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/5 1 Aineen tai valmisteen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot Tuotetiedot Artikkelinumero: Level 2 Aineen / valmisteen käyttö In-vitro laboratorioreagenssi tai komponentti Valmistaja/toimittaja:

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/6 1 Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot Tuotetunniste Artikkelinumero: 701406 100912 CAS-numero: 84-80-0 EY-numero: 201-564-2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/6 1 Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot Tuotetunniste Artikkelinumero: 4101 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt, joita ei suositella Aineen /

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/7 1 Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot 1.1 Tuotetunniste 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt, joita ei suositella Merkittäviä lisätietoja

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/5 1 Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot Tuotetunniste Artikkelinumero: 1473 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt, joita ei suositella tarpeeton

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/5 1 Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot Tuotetunniste Artikkelinumero: 120140 Nimike: Kloridi-vakioliuos 10 g/l Cl Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/6 1 Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot Tuotetunniste Artikkelinumero: 531-2411, 531-2412, 531-2413, 531-2414, 531-2415 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt

Lisätiedot

Turvallisuusohjelehti 91/155/EY mukainen

Turvallisuusohjelehti 91/155/EY mukainen Sivu: 1/5 1 Aine-/valmiste- ja firmanimike Tuotetiedot Artikkelinumero: 64412 Valmistaja/toimittaja: Concept Chemicals & Coatings Ltd. P O Box 9, Bramhall, Stockport SK7 1JF England Tietoja antaa: Tel

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/5 KOHTA 1: Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot 1.1 Tuotetunniste 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt, joita ei suositella Aineen / valmisteen

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/4 Painatuspäivämäärä 12.05.2015 Versionumero 5 KOHTA 1: Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot 1.1 Tuotetunniste Kauppanimike: Registrado x-tra/clear peruspasta 1.2 Aineen tai

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/5 * 1 Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot Tuotetunniste Artikkelinumero: 34830 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt, joita ei suositella Aineen

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/8 1 Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot Tuotetunniste Artikkelinumero: 1511 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt, joita ei suositella tarpeeton

Lisätiedot

Sivu: 1/6 Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Painatuspäivämäärä 20.01.2011 Versionumero 19

Sivu: 1/6 Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Painatuspäivämäärä 20.01.2011 Versionumero 19 Sivu: 1/6 1 Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot. Tuotetunniste.. Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt, joita ei suositella. Aineen / valmisteen käyttö

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 91/155/EY & 93/112/EY mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 91/155/EY & 93/112/EY mukainen Sivu: 1/4 * 1 Aineen tai valmisteen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot Tuotetiedot Kauppanimike: GC Exafast NDS Catalyst Aineen / valmisteen käyttö Hampaiden muotoilumateriaali Valmistaja/toimittaja:

Lisätiedot

Painatuspäivämäärä Tarkistus:

Painatuspäivämäärä Tarkistus: Sivu: 1/6 * 1 Aineen tai valmisteen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot Aineen / valmisteen käyttö Voiteluaine/ voiteluaineet Valmistaja/toimittaja: OKS Spezialschmierstoffe GmbH Triebstraße 9 D-80993

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/7 1 Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot Tuotetunniste Artikkelinumero: 1507 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt, joita ei suositella tarpeeton

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedotte 91/155/EY mukainen

Käyttöturvallisuustiedotte 91/155/EY mukainen Sivu: 1/6 1 Aineen tai valmisteen sekä yhtiön tai yrityksen tunnistustiedot Tuotetiedot Artikkelinumero: 39573 Aineen / valmisteen käyttö Valmistaja/toimittaja: SEM Products, Inc. 651 Michael Wylie Dr.

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/5 1 Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot Tuotetunniste Artikkelinumero: 1610721 CAS-numero: 57-50-1 EY-numero: 200-334-9 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/7 1 Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot Tuotetunniste Artikkelinumero: 1521 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt, joita ei suositella tarpeeton

Lisätiedot

Käyttöturvatiedote 91/155/EY mukainen

Käyttöturvatiedote 91/155/EY mukainen Sivu: 1/5 1 Kemikaalin ja sen valmistajan, maahantuojan tai muun toiminnanharjoittajan tunnistustiedot Tuotetiedot Artikkelinumero: 0202 Aineen / valmisteen käyttö: Lauhduttimien puhdistusaine Valmistaja/toimittaja:

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/5 1 Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot Tuotetunniste Artikkelinumero: 136310 104023 CAS-numero: 135-58-0 EINECS-numero: 205-202-4 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/5 1 Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot Tuotetunniste Artikkelinumero: 100550 CAS-numero: 58288-50-9 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt, joita

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedotte 91/155/EY mukainen

Käyttöturvallisuustiedotte 91/155/EY mukainen Sivu: 1/6 1 Aineen tai valmisteen sekä yhtiön tai yrityksen tunnistustiedot Tuotetiedot Artikkelinumero: 38373 Aineen / valmisteen käyttö Valmistaja/toimittaja: SEM Products, Inc. 651 Michael Wylie Dr.

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/5 1 Aineen tai valmisteen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot Tuotetiedot Valmistaja/toimittaja: AXSON TECHNOLOGIES - Rue de l'equerre - F-95310 SAINT OUEN L'AUMONE Tél.(33-1)34 40 34 60 Tietoja

Lisätiedot

1 Aineen tai valmisteen sekä yhtiön tai yrityksen tunnistustiedot

1 Aineen tai valmisteen sekä yhtiön tai yrityksen tunnistustiedot Sivu: 1/6 1 Aineen tai valmisteen sekä yhtiön tai yrityksen tunnistustiedot Tuotetiedot Artikkelinumero:445080 Aineen / valmisteen käyttö Preparaatti Valmistaja/toimittaja: SPINEA OY. Lyhtytie 14 00750

Lisätiedot

Painatuspäivämäärä Versionumero 32

Painatuspäivämäärä Versionumero 32 Sivu: 1/7 * 1 Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot Tuotetunniste Artikkelinumero: 000591 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt, joita ei suositella Aineen

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/6 * 1 Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot Tuotetunniste Artikkelinumero: 85023 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt, joita ei suositella Aineen

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/5 1 Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot Tuotetunniste Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt, joita ei suositella Aineen / valmisteen käyttö Lisäaine

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedotte 91/155/EY mukainen

Käyttöturvallisuustiedotte 91/155/EY mukainen Sivu: 1/6 1 Aineen tai valmisteen sekä yhtiön tai yrityksen tunnistustiedot Tuotetiedot Artikkelinumero: 07088 Aineen / valmisteen käyttö Valmistaja/toimittaja: SEM Products, Inc. 651 Michael Wylie Dr.

Lisätiedot

1 Aineen tai valmisteen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot. 2 Vaaran yksilöinti

1 Aineen tai valmisteen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot. 2 Vaaran yksilöinti Sivu: 1/8 1 Aineen tai valmisteen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot Tuotetiedot Artikkelinumero: 000994 Aineen / valmisteen käyttö Maali Valmistaja/toimittaja: MOTIP DUPLI B.V. Wolfraamweg 2 NL- 8471

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/5 * KOHTA 1: Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot 1.1 Tuotetunniste Artikkelinumero: 53789 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt, joita ei suositella

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/5 1 Aineen tai valmisteen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot Tuotetiedot Artikkelinumero: 76110001000 Aineen / valmisteen käyttö Hajunneutralointiaine Valmistaja/toimittaja: Salzenbrodt GmbH

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/8 1 Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot Tuotetunniste Artikkelinumero: 1502 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt, joita ei suositella tarpeeton

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/5 1 Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot Tuotetunniste Artikkelinumero: 700839 101227 CAS-numero: 1309-37-1 EINECS-numero: 215-168-2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/5 * KOHTA 1: Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot 1.1 Tuotetunniste 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt, joita ei suositella Aineen / valmisteen

Lisätiedot

Turvallisuusohjelehti 91/155/EY mukainen

Turvallisuusohjelehti 91/155/EY mukainen Sivu: 1/5 1 Aine-/valmiste- ja firmanimike Tuotetiedot Artikkelinumero: 456 Valmistaja/toimittaja: Concept Chemicals & Coatings Ltd. P O Box 9, Bramhall, Stockport SK7 1JF England Tietoja antaa: Tel 00

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/5 1 Aineen tai valmisteen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot Tuotetiedot Aineen / valmisteen käyttö Touksuva Kuusi Valmistaja/toimittaja: Clas Ohlson Oy Annankatu 34-36A, 4.krs 00100 Helsinki

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/5 KOHTA 1: Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot 1.1 Tuotetunniste Artikkelinumero: 62781 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt, joita ei suositella

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/5 * 1 Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot Tuotetunniste Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt, joita ei suositella Käyttöala Toimialakoodi (TOL):

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/7 1 Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot Tuotetunniste Artikkelinumero: 6106 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt, joita ei suositella tarpeeton

Lisätiedot

Sivu: 1/6 Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Painatuspäivämäärä Versionumero 45

Sivu: 1/6 Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Painatuspäivämäärä Versionumero 45 Sivu: 1/6 1 Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot. Tuotetunniste.. Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt, joita ei suositella. Aineen / valmisteen käyttö

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/6 1 Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot Tuotetunniste Artikkelinumero: 103818 106798 CAS-numero: 31284-96-5 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt,

Lisätiedot

MOTIP CAR CARE AIRCO REFRESHER APPLE 150 ML

MOTIP CAR CARE AIRCO REFRESHER APPLE 150 ML Sivu: 1/8 * 1 Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot Tuotetunniste Artikkelinumero: 000437 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt, joita ei suositella Aineen

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen. Painatuspäivämäärä 13.03.2012 Versionumero 1

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen. Painatuspäivämäärä 13.03.2012 Versionumero 1 Sivu: 1/6 KOHTA 1: Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot 1.1 Tuotetunniste Artikkelinumero: 356-4041 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt, joita ei suositella

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/5 KOHTA 1: Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot 1.1 Tuotetunniste 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt, joita ei suositella Aineen / valmisteen

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/5 1 Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot Tuotetunniste Artikkelinumero: 140120 Nimike: ISA-liuos kalsiumelektrodeille Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/6 1 Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot Tuotetunniste Kauppanimike: everstickc&b / everstickperio / everstickortho / everstickpost 0.9, 1.2,1.5 / everstick NET Aineen tai

Lisätiedot

Painatuspäivämäärä Tarkistus:

Painatuspäivämäärä Tarkistus: Sivu: 1/7 * 1 Aineen tai valmisteen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot Tuotetiedot Artikkelinumero:445075 Aineen / valmisteen käyttö Puhdistin Valmistaja/toimittaja: SPINEA OY. Lyhtytie 14 00750 Helsinki

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/6 1 Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot Tuotetunniste Artikkelinumero: 1692 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt, joita ei suositella tarpeeton

Lisätiedot

Painatuspäivämäärä Versionumero 14

Painatuspäivämäärä Versionumero 14 Sivu: 1/5 * 1 Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot Tuotetunniste Artikkelinumero: 000404 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt, joita ei suositella Aineen

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/6 KOHTA 1: Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot 1.1 Tuotetunniste CAS-numero: 66402-68-4 EY-numero: 266-340-9 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/8 1 Aineen tai valmisteen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot Tuotetiedot Artikkelinumero: M1034610 Aineen / valmisteen käyttö Virumisöljy i ø ø øò ± ø øê ± ± ß

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/6 KOHTA 1: Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot 1.1 Tuotetunniste Artikkelinumero: 10026936, 10026937, 10026920, 10026921, 10040525 CAS-numero: 9004-70-0 Indeksinumero: 603-037-01-3

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/5 1 Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot Tuotetiedot Artikkelinumero: 465 Aineen / valmisteen käyttö Autovaha Valmistaja/toimittaja: Concept Chemicals & Coatings Ltd. Felt

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/5 KOHTA 1: Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot 1.1 Tuotetunniste 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt, joita ei suositella Aineen / valmisteen

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Käyttöturvallisuustiedote Sivu: 1/6 1 Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot Tuotetunniste Artikkelinumero: 1058 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt, joita

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedotte 91/155/EY mukainen

Käyttöturvallisuustiedotte 91/155/EY mukainen Sivu: 1/5 1 Aineen tai valmisteen sekä yhtiön tai yrityksen tunnistustiedot Tuotetiedot Artikkelinumero: 16018-16728 Aineen / valmisteen käyttö Valmistaja/toimittaja: SEM Products, Inc. 651 Michael Wylie

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/5 1 Aineen tai valmisteen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot Tuotetiedot Aineen / valmisteen käyttö Hampaiden lakka Valmistaja/toimittaja: VOCO GmbH Anton-Flettner-Str. 1-3 D-27472 Cuxhaven

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/6 * 1 Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot Tuotetunniste Artikkelinumero: 104951 CAS-numero: 9015-73-0 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt, joita

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/5 1 Aineen tai valmisteen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot Tuotetiedot Artikkelinumero: 86330030000 Aineen / valmisteen käyttö Sileän nahan kylläste- ja hoitovaahto Valmistaja/toimittaja:

Lisätiedot

Painatuspäivämäärä Versionumero 12

Painatuspäivämäärä Versionumero 12 Sivu: 1/5 * 1 Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot Tuotetunniste Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt, joita ei suositella Aineen / valmisteen käyttö Voiteluaine/

Lisätiedot

KOHTA 1: Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot

KOHTA 1: Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot Sivu: 1/6 KOHTA 1: Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot 1.1 Tuotetunniste Artikkelinumero: B-I-TP650 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt, joita ei

Lisätiedot

Painatuspäivämäärä 17.02.2009 Tarkistus: 13.02.2009

Painatuspäivämäärä 17.02.2009 Tarkistus: 13.02.2009 Sivu: 1/7 * 1 Aineen tai valmisteen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot Tuotetiedot Artikkelinumero:445065 Aineen / valmisteen käyttö Virumisöljy Valmistaja/toimittaja: SPINEA OY. Lyhtytie 14 00750

Lisätiedot

Painatuspäivämäärä 17.02.2009 Tarkistus: 13.02.2009

Painatuspäivämäärä 17.02.2009 Tarkistus: 13.02.2009 Sivu: 1/7 * 1 Aineen tai valmisteen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot Tuotetiedot Artikkelinumero:45060 Aineen / valmisteen käyttö Voiteluaine Valmistaja/toimittaja: SPINEA OY Lyhtytie 14 00750 Helsinki

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/5 1 Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot Tuotetunniste Artikkelinumero: 700805 CAS-numero: 62-54-4 EINECS-numero: 200-540-9 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 91/155/EY & 93/112/EY mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 91/155/EY & 93/112/EY mukainen Sivu: 1/5 * 1 Aineen tai valmisteen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot Tuotetiedot Aineen / valmisteen käyttö Hammastekniikan apuaineet Valmistaja/toimittaja: GC EUROPE N.V. Interleuvenlaan 13 B-3001

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/5 KOHTA 1: Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot 1.1 Tuotetunniste Artikkelinumero: SAK4531 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt, joita ei suositella

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/5 1 Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot Tuotetunniste Artikkelinumero: 701016 CAS-numero: 3844-45-9 EINECS-numero: 223-339-8 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/5 * KOHTA 1: Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot 1.1 Tuotetunniste 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt, joita ei suositella Aineen / valmisteen

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/5 1 Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot Tuotetunniste Artikkelinumero: 100416 135960 CAS-numero: 479-18-5 EINECS-numero: 207-526-1 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut

Lisätiedot