Veho matkalla kohti nollapäästöjä

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Veho matkalla kohti nollapäästöjä"

Transkriptio

1 Kohti 0-päästöjä

2 Veho matkalla kohti nollapäästöjä Arvoisa lukija, Veho-konserni toimii sekä autojen maahantuojana että vähittäiskauppiaana. Tuotekirjomme on laaja, Vehon maahantuomilla ja myymillä autoilla kuljetaan ja kuljetetaan niin henkilöitä kuin tavaroita. Meille onkin luontevaa toimia puhtaamman liikenteen puolesta edistämällä vähäpäästöisempien ajoneuvojen maahantuontia ja käyttöä maassamme. Tänä päivänä ihmisten tekemät autoratkaisut kertovat vastuullisuudesta ja siksi haluamme auttaa asiakkaitamme autoilun ympäristövaikutusten huomioimisessa. Merkki- ja mallivalikoimamme vähäpäästöisine diesel-, hybridi- ja maakaasumalleineen sekä nollapäästöisine sähköautoineen tarjoavat ratkaisut hyvin edistyksellisiin ja vastuuta kantaviin autovalintoihin. Tästä esitteestä luet enemmän maahantuomiemme merkkien ympäristömyönteisistä teknologioista ja innovatiivisista ratkaisuista. Nautitaan matkasta, ympäristöä kunnioittaen. Jan-Martin Börman Veho Group Oy Ab Toimitusjohtaja

3 Veho ja ympäristötavoitteet Veho-konserni, suurimpana autoalan toimijana Suomessa, on kirjannut tavoitteekseen olla myös alan Kiistatta Paras. Olemme vähittäiskaupassa määrätietoisesti ja asiakaslähtöisesti edenneet jatkuvasti tämä tavoite mielessämme. Omassa toiminnassamme tavoitteenamme on vähentää energiankulutusta, hiilidioksidipäästöä ja sekajätteen määrää. Ympäristötavoitteemme koskevat myös työympäristöä. Tavoitteenamme on turvallinen työympäristö ja vahinkojen täydellinen ennaltaehkäisy. Vehon arvot Päivittäinen työmme pohjautuu perusarvoihimme, jotka ovat: asiakaskeskeisyys ammattimaisuus tuloshakuisuus ympäristön huomioiminen Laatu- ja ympäristösertifikaatit Vehon koko hyötyajoneuvoliiketoiminta eli maahantuonti ja vähittäiskauppa on sekä laatu- että ympäristösertifoitu (ISO 9001 ja ISO 14001) samoin kuin Mercedes-Benz- ja smart-henkilöautojen sekä Citroën-autojen maahantuonti. Henkilöautojen vähittäiskaupalla (Veho Autotalot) on laatusertifi kaatti ISO 9001, ympäristösertifi kaatin osalta työ on käynnissä ja sertifi ointia haetaan tämän vuoden 2011 aikana. Hangossa sijaitsevalla Veho Group Oy Ab:n tytäryhtiö Assistor Oy Ab:llä on sekä laatu- että ympäristösertifi kaatti. Konserniin kuuluva Assistor Oy Ab on Suomen johtava autojen maahantuontikunnostuksia ja autologistiikkaa hoitava yritys.

4 Puhdasta teknologiaa käytössäsi Vehon laajasta merkki- ja mallivalikoimasta löytyy ratkaisut myös täysin päästöttömään ajamiseen. Sähköautot, hybridi- ja maakaasuteknologiat tarkoittavat vähäpäästöisyyden lisäksi erittäin taloudellisia kilometrejä ajomukavuudesta yhtään tinkimättä. Tältä aukeamalta näet muutamia esimerkkejä ympäristömyönteisistä teknologioista, joita on käytössä ja saatavilla myös Vehon myymissä autoissa.

5 MIKROHYBRIDI KEVYTHYBRIDI TÄYSHYBRIDI Moottorin Start&Stop-toiminnalla varustettu bensiini- tai dieselmoottori. Järjestelmä ehkäisee turhaa tyhjäkäyntiä esimerkiksi liikennevaloihin pysähdyttäessä. Moottori sammuu automaattisesti pysähdyttäessä ja käynnistyy uudelleen kytkinpoljinta painettaessa. Sähköavusteinen polttomoottori. Bensiini- tai dieselmoottorin rinnalle asennettu pienitehoinen sähkömoottori avustaa liikkeelle lähdettäessä ja kiihdytyksissä. Auto voi myös liikkua esimerkiksi pysäköintialueilla pelkän sähkömoottorin voimin. Sähkö- ja polttomoottori kuljettavat autoa joko yhdessä tai erikseen. Sähkömoottori voi kuljettaa autoa kaupunkiliikenteessä sekä avustaa polttomoottoria kiihdytyksissä. Polttomoottorin avulla ladataan akkuja. Toinen tunnettu sovellus toimii siten, että polttomoottori välittää voimaa etupyörille ja sähkömoottori takapyörille.tässä tapauksessa auto on joko etu-, taka- tai nelivetoinen aina tarpeen mukaan. SARJAHYBRIDI PLUG-IN HYBRIDI SÄHKÖAUTO MAAKAASU POLTTOKENNO Bensiini- tai dieselmoottori toimii akkujen latauslaitteena ja vain sähkömoottori on yhdistetty auton voimansiirtoon. Toimii kuten hybridi, mutta akut voidaan ladata valmiiksi myös pistokkeen kautta. Kulkee pelkän sähkömoottorin voimin ja on käytössä täysin päästötön. Akut ladataan pistorasiasta. Bio-/maakaasukäyttöisellä autolla voidaan ajaa bensiinin lisäksi myös maakaasulla. Lopputuloksena on merkittävästi pienemmät pakokaasupäästöt, hiljaisempi käyntiääni sekä edulliset käyttökustannukset. NGT (Natural Gas Technology) mahdollistaa biokaasulla jopa CO 2 -neutraalin auton käytön. Polttokennosto tuottaa auton tarvitseman sähköenergian vedyn ja hapen välisen reaktion. Prosessin sivutuotteina syntyy ainoastaan puhdasta vettä. Nollapäästöinen F-Cell-polttokennomoottori on tehokas, kompakti ja turvallinen.

6 Citroën Créative Technologie Citroënin suunnittelussa on aina huomioitu tulevaisuus. Citroënilla onkin vahva asema vähäpäästöisten autojen valmistajana. Uusista Citroën-autoista löytyvä Airdream-tunnus on merkki vähäpäästöisestä, tiukat ympäristöstandardit täyttävästä Citroënista. Créative Technologie -teema pitää sisällään enemmän kuin pelkkiä teknisiä ja tieteellisiä saavutuksia. Se tarkoittaa Citroënin asiakkaille aivan uusien ja yllättävienkin ratkaisujen löytämistä ympäristöarvoja tiukasti kunnioittaen ja vaalien.

7 Citroën C-Zero - täyssähköauto Polttoaineen kulutus 0 l/100 km, CO 2 -päästöt 0 g/km Ei bensiinikulutusta, ei ajon aikaisia päästöjä ja alhainen äänitaso: uuden C-Zeron myötä Citroën astuu vahvasti mukaan nollapäästöisten autojen maailmaan. Nelipaikkainen C-Zero tekee tulevaisuuden kaupunkiliikenteestä helppoa ja ympäristöystävällistä. Täyssähköauto Citroën C-Zero on tavallisesta verkkovirrasta ladattava täyssähköauto, jonka sähkömoottori tuottaa parhaimmillaan 47 kw:n (64 hv) tehon kierroslukualueella rpm. Suurin vääntömomentti on keskikokoisen bensiinimoottorin luokkaa eli 180 Nm. Moottori saa virtansa auton kaksoispohjarakenteeseen sijoitetuista 88 akusta, joiden yhteenlaskettu jännite on 330 volttia. Lataus tyhjästä täyteen maksaa Suomessa energian hinta ja siirtomaksut huomioiden noin 1,6. Helppo ladata Citroën C-Zeron lataaminen on helppoa: kotona ja työpaikoilla auto voidaan ladata kaikista 16A sulakkeilla varustetuista tavallisista pistorasioista ja pysäköintialueilla sijaitsevista lämmitystolpista. Akkujen lataaminen täyteen tapahtuu noin seitsemässä tunnissa. Täydellä latauksella Citroën C-Zero kulkee noin 144 km. Normaalin latauksen rinnalla autossa on valmius pikalatausjärjestelmälle, jonka avulla akut saadaan ladattua 80 % varaustasoon puolessa tunnissa. Citroën C-Zero on ympäristötietoisen yrityksen ja henkilön esimerkillinen valinta. Ulkomittoihin (pituus 3,48 cm) nähden pitkä 2,25 metrin akseliväli tarjoaa hyvät tilat neljälle henkilölle ja 166 litran tavaratilan. Vakiovarusteina mm. ohjaustehostin lukkiintumattomat jarrut ajovakauden- ja pidonhallinta sähkötoimiset ikkunat ilmastointi alumiinivanteet RDS-radio taittuva takaistuin kuljettajan istuimen säätö Suorituskyky huippunopeus 130 km/h km/h 15 sek. ohituskiihdytys km/h 6 sek.

8 Peugeot Leijonan asenteella ympäristön hyväksi Peugeot jo vuosien ajan toiminut vahvasti ympäristön hyväksi. Uusi tärkeä askel polttoaineen kulutuksen vähentämiseksi on dieselhybriditekniikka, jossa yhdistyvät HDi-FAP-dieselmoottorin ja sähkömoottorin parhaat puolet. Ympäristöinnovaatioittensa ansiosta Peugeot sijoittuu kirkkaasti kärkijoukkoon taistelussa CO 2 -päästöjen pienentämiseksi. Vuodesta 2001 Peugeot on myynyt Euroopassa yli miljoona autoa, joiden CO 2 - päästö on alle 120 g/km. Peugeotia voidaan pitää sähköautojen uranuurtajana. Peugeot valmisti sähköautoja jo 1940-luvulla ja toi sarjavalmisteisen 106-sähköauton markkinoille 1990-luvun puolivälissä. Vuosina valmistettu Peugeot 106 Electric on edelleen maailman eniten myyty sähköauto, kokonaistuotannon noustua autoon.

9 Peugeot ion Uuden sukupolven täyssähköauto Peugeot näyttää jälleen suuntaa sähköautojen valmistajana. Sähköautojen uusi sukupolvi alkoi vuoden 2010 lopulla Peugeot ion in saapuessa markkinoille. Nollapäästöinen auto neljälle 4-paikkainen Peugeot ion on taajamaliikenteeseen mainiosti soveltuva auto hiljainen, mukava ja helppokäyttöinen. Paikalta lähtien ion saavuttaa 50 km/h nopeuden 5,9 sekunnissa. Uuden sukupolven litium-ioni-akkujen varauskyky on kolminkertainen painoon verrattuna ja kaksikertainen tilavuuteen verrattuna. Akkujen lataaminen täyteen 220 V verkkovirralla kestää noin 6 tuntia. Pikalatauksella akut saadaan puolessa tunnissa 80 %:n lataustilaan. Toimintasäde täyteen ladatuilla akuilla on noin 150 km. Huippunopeutta takavetoiselta ionilta löytyy parhaimmillaan 130 km/h. Vakiovarusteina mm. kevytmetallivanteet ohjaustehostin sumuvalot kaukohallintainen keskuslukitus ajotietokone ilmastointi radio/cd, MP3-valmius USB + Bluetooth sähköisesti toimivat etu- ja takaovien ikkunat kuljettajan istuimen korkeussäätö taittuva takaistuin ESP-ajovakaudenhallintajärjestelmä Peugeot 3008 HYbrid4 Maailman ensimmäinen dieselhybridi Peugeot tuo kesällä 2011 markkinoille maailman ensimmäisen dieselhybridin, Suomeen 3008 HYbrid4 rantautuu syksyllä Tähän asti markkinoille tulleet hybridiautot ovat olleet bensiinimoottorilla varustettuja. Peugeot 3008 HYbrid4:ssä yhdistyy useita etuja: nelipyöräveto, kokonaisteho 200 hv, muhkea 500 Nm vääntömomentti, toisen sukupolven Stop&Start-järjestelmä, nollapäästö sähkömoottorilla ajettaessa, alhainen polttonesteenkulutus 3,8 l/100 km ja CO 2 -päästö 99 g/km. Voimanlähteinä ovat 163 hv ja 2,0 litrainen HDi 163 FAP -dieselmoottori ja 37 hv tehoinen sähkömoottori. Dieselmoottori on yhdistetty etupyörävetoon, sähkömoottori takapyörävetoon. Neljä vetotapaa Diesel- ja sähkömoottori voivat toimia joko samanaikaisesti tai kumpikin vuorollaan. Kuljettaja voi valita neljä erilaista vetotapaa: sähkömoottorilla, nelivedolla ja autotai sport-vetotavalla. Moottori on yhdistetty elektronisesti ohjattuun 6-vaihteiseen robottivaihteistoon. Diesel- ja sähkömoottorin yhteistyöllä päästään noin 35 % pienempään polttonesteenkulutukseen (yhdistetty normikulutus) kuin vastaavalla suorituskyvyllä pelkällä dieselmoottorilla.

10 Mercedes-Benz Esikuvana myös ympäristöasioissa Mercedeks-Benzin fi losofi a on aina ollut yksinkertainen: tarjota parasta ihmisille, jotka odottavat parasta myös ympäristöasioissa. Mercedes-Benzillä on auton keksijänä ja merkittävimpien turvallisuusinnovaatioiden kehittäjänä erityinen vastuu, jonka se kantaa koko voimallaan. Tähtimerkki on tehnyt 125 vuoden aikana yli autoa koskevaa patenttihakemusta, joista yli puolet on liittynyt vihreään teknologiaan. Mercedes-Benz on ainoa automerkki maailmassa, joka on saanut ISO-normin mukaisia ympäristösertifi kaatteja. SLS AMG E-CELL 525 hv, 880 Nm, km/h 4,0 s, toimintasäde n. 180 km B-SARJA F-CELL 134 hv, toimintasäde n. 400 km A-SARJA E-CELL 95 hv, 290 Nm, 0 60 km/h 5,5 s, toimintasäde yli 200 km smart fortwo electric drive 40 hv, 120 Nm, 0 60 km/h 6,5 s, toimintasäde n. 135 km

11 E-Cell F-Cell NGT Hybridi BlueTec BlueEFFICIENCY Täyssähköversio ajamisen mukavuutta ilman fossiilisia polttonesteitä Polttoaineenkulutus 0 l/100 km, CO 2 -päästöt 0 g/km. Käyttövoima vedyn ja typen välisen reaktion avulla Pakoputkesta tulee vain vesihöyryä. Natural Gas Technology käyttövoimina maa/biokaasu tai bensiini Laskee CO 2 -päästöjä kaupunkiliikenteessä jopa 15 %. Bensiini- ja sähkömoottorin älykäs yhdistelmä Säästää kaupunkiliikenteessä polttoainetta jopa 25 %. Minimoi dieselmoottorin polttoaineenkulutusta ja hiilidioksidipäästöjä Laskee typen oksideja jopa 90 %. Mercedeksen kehittämä ympäristöystävällinen konsepti Innovatiivisia teknisiä ratkaisuja ja mallikohtaisia toimenpidepaketteja. Esimerkiksi E 200 CDI BlueEFFICIENCY CO 2 -päästöt ovat vain 137 g/km. S 400 HYBRID 275 hv, 385 Nm, 7,9 l/100 km, 186 g/km, km/h 7,2 s Vision S 500 Plug-in HYBRID 3,2 l/100 km, 74 g/km, km/h 5,5 s E 300 BlueTEC HYBRID 224 hv, 580 Nm, 4,1 l/100 km, 109 g/km ML 450 HYBRID 335 hv, 517 Nm

12 Mercedes-Benz Hyötyajoneuvot Myös pakettiautot tarvitsevat esikuvia Mercedes-Benz näyttää vihreää suuntaa myös pakettiautojen maailmassa. Mercedes-Benz on kehittänyt useita BlueEffi ciency-tekniikoita, joita hyödynnetään aina kulloinkin auton mallista ja käyttötarkoituksesta riippuen. Yhtenä esimerkkinä BlueEffi ciency-ajattelusta mainittakoon lähitulevaisuudessa saatavaksi tuleva Vito E-Cell, joka on Mercedes-Benzin puhtaasti sähkökäyttöinen pakettiauto.

13 Mercedes-Benz Vito E-Cell Maailman ensimmäinen sähkökäyttöinen tehdasvalmisteinen pakettiauto E-Cell perustuu Viton normaalimalliin ollen ensimmäinen pakettiauto, joka on täysin sähkötoiminen jo tehtaalta lähtiessään, sillä sähköversioiden valmistus on integroitu normaaliin tuotantoon. Malli on tarkoitettu nimenomaan kaupunkiajoon. Vito E-CELL tarjoaa täysin CO 2 -päästötöntä liikkuvuutta kaupunkiympäristöön. Toimintasäde on 130 kilometriä, kantavuutta jopa 900 kiloa. Latausaika 220V: 6h (400V/16A). Kuten kaikissa Vitoissa, myös E-Cellistä löytyy ESP-ajovakauden hallintajärjestelmä, ABS-jarrut sekä turvatyynyt kuljettajalle ja matkustajalle. Vito E-Celliä valmistettiin testikäyttöön vuonna auton sarja sovituille asiakkaille aikana tuotanto laajenee ja suunnitelmissa on jopa 2000 Vito E-Cellin valmistaminen. Mercedes-Benz Sprinter NGT-maakaasu Yksi moottori, kaksi toimintatapaa Sprinter NGT:n (Natural Gas Technology/maakaasu) kaksipolttoainejärjestelmä yhdistää ammattimaisesti luonnonsuojelun taloudellisuuteen ja käytännöllisyyteen. Maakaasu vähentää polttoainekustannuksia jopa 50 %:lla bensiiniin ja jopa 30 %:lla dieseliin verrattuna. Sprinter NGT:n voi vaihtaa maakaasukäytöltä bensiinikäyttöiseksi vain yhdellä napin painalluksella. Molempien polttoaineiden yhdistelmä mahdollistaa jopa 1070 kilometrin toimintasäteen. Sprinter NGT on saatavana paketti-, kuorma- ja tila-autona sekä umpimallisena että alustana. Suurin sallittu kokonaispaino on kg. Kaasutankkien sijoittaminen lattian alle mahdollistaa kuormatilan käyttämisen täysin tavaran kuljetukseen.

14 Raskaat ajoneuvot puhtaalla tiellä Mercedes-Benzin raskaiden ajoneuvojen tuotantoteknologia on yhtä ainutlaatuista kuin sen ajoneuvokonseptikin. Aivan kuten henkilö- ja hyötyajoneuvojen puolella, myös Mercedeksen raskaille ajoneuvoille on luonteenomaista vakuuttavan vahva suorituskyky yhdistettynä alhaiseen polttonesteen kulutukseen, pitkiin huoltoväleihin ja pitkään käyttöikään. Mercedes-Benz Econic -maakaasuajoneuvo Yli kymmenen vuoden aikana on valmistettu enemmän kuin 8000 Econic-kuorma-autoa. Riippumatta siitä, onko Econic-erikoisajoneuvossa jätepakkari, kuormausnosturi tai vaihtolavalaitteet, voit olla varma siitä, että se on taloudellinen ajoneuvo. Econicin poikkeuksellinen tehokkuus ja ergonomia tekevät siitä houkuttelevan vaihtoehdon monille eri aloille: kunnallisliikenteessä, jätteen keräilyssä tai lähijakelussa. Fuso Canter E-CELL ja Canter Eco Hybrid Kaikissa Canter-malleissa on taloudellinen, puhdas ja ympäristöystävällinen teknologia. Sähkökäyttöinen Canter E-CELL sijoittuu 3,5 tonnin painoluokkaan tarjoten 120 km toimintasäteen. Tuotannon aloittamisesta ei ole vielä päätöstä. Canter ECO Hybridin dieselmoottorilla säästetään polttoainetta jopa 15 % perinteiseen kuorma-autoon verrattuna. Tuotanto alkaa aikaisintaan vuonna Econic NGT Atego BlueTec Hybrid Fuso Canter E-CELL Fuso Canter Eco-Hybrid

15 Atego BlueTec Hybrid Mercedeksen Atego BlueTec Hybrid on ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa sekä tuotannossa että myynnissä oleva sarjavalmisteinen Hybrid-kuorma-auto Euroopassa. Mallin polttoaineen kulutusta on onnistuttu hybriditeknologialla pudottamaan jopa 15 prosenttia. Mercedes-Benz Citaro -linja-autot Mercedes-Benz Citaro -linja-autot pohjautuvat kehittyneeseen ajoneuvokonseptiin, jonka käytännön toimivuutta todistavat yli Euroopan kaupunkiliikenteessä toimivaa linja-autoa. Citaro CNG (Maakaasu) Biokaasu- tai maakaasumoottori normaalilla voimansiirrolla ja automaattivaihteistolla on jo tänään olemassa oleva ratkaisu. Hiukkaspäästöt saadaan tällä tekniikalla lähes nollaan. Citaro CNG on ollut saatavilla jo vuodesta Citaro G BlueTec (Dieselhybridi) Citaro G BlueTecissä on sähköinen voimansiirto ja diesel-sähkögeneraattori-akusto-sähkömoottorit vetopyörien navoissa. Jarrutusenergian talteen ottaminen on lähitulevaisuuden ratkaisu päästöjen merkittävään alentamiseen. Citaro G BlueTec tulee olemaan saatavilla 2011/2012. Citaro FuelCell-Hybrid (Polttokennohybridi) Citaro FuelCell-Hybrid toimii sähköisellä voimansiirrolla, polttokenno-akusto-napamoottorilla. Lisäksi jarrutusenergia otetaan hybrideissä talteen. Citaro FuelCell-Hybrid on tulevaisuuden paikallisliikenteessä täysin päästötön ratkaisu. Citaro FuelCell-Hybridin sarjatuotannosta ei ole vielä päätetty. Kokeilu alkaa Fuso Aero Star Eco-Hybrid Citaro FuelCELL-Hybrid Citaro CNG Citaro G BlueTec Hybrid

16 Nautitaan matkasta, ympäristöä kunnioittaen Veho-liikkeiden ja yhteyshenkilöiden tiedot löydät helposti kotisivuiltamme: Lisätietoja esitteen tuotteista: Pidätämme oikeudet muutoksiin.

www.peugeot.fi HYÖTYAJONEUVOT

www.peugeot.fi HYÖTYAJONEUVOT www.peugeot.fi HYÖTYAJONEUVOT 68349_Peugeot_tavaraautoesite.indd 1 19.9.2014 12.13 Peugeot Partner VAN on paitsi käytännöllinen ja taloudellinen, myös mukava ja tyylikäs. Siis oikea ammatinharjoittajan

Lisätiedot

Tekniset tiedot Mallivuosi 2014. Transporter

Tekniset tiedot Mallivuosi 2014. Transporter Tekniset tiedot Mallivuosi 2014 Transporter Näissä teknisissä tiedoissa kerrotaan polttoaineenkulutuksesta ja CO 2 -päästöistä. Erilaiset moottori-, vaihteisto- ja korivaihtoehdot ovat mahdollisia. Lisätietoja

Lisätiedot

Tekniset tiedot Mallivuosi 2014. Caddy

Tekniset tiedot Mallivuosi 2014. Caddy Tekniset tiedot Mallivuosi 14 Caddy Näissä teknisissä tiedoissa kerrotaan polttoaineenkulutuksesta ja CO 2 -päästöistä. Erilaiset moottori-, vaihteisto- ja korivaihtoehdot ovat mahdollisia. Lisätietoja

Lisätiedot

Mercedes - Benz Vito, pakettiauto Kuormatilan tilavuus 5 m3 Kantavuus 830 kg

Mercedes - Benz Vito, pakettiauto Kuormatilan tilavuus 5 m3 Kantavuus 830 kg Vehorent - hyötyajoneuvohinnasto, Veho Group Lommilanrinne 2, 02770 Espoo, puh. 010 569 3557 Hinnasto 02.03.2009 Ryhmä Merkki ja malli Ovien Istuin Aika ja km veloitus Viikonloppupaketit Ilman km- Lisävrk

Lisätiedot

VOLVO S60 & V60 DRIV. Lisäys käyttöohjekirjaan

VOLVO S60 & V60 DRIV. Lisäys käyttöohjekirjaan VOLVO S60 & V60 DRIV Lisäys käyttöohjekirjaan Tästä lisäyksestä Tämä painotuote Tämä käyttöohje on auton käyttöohjekirjaa täydentävä lisäys. Volvo Personvagnar AB Lisäys käsittelee tämän automallin varsinaisen

Lisätiedot

L1 L2 L3 L4 L5 Akseliväli (mm) 3300 3750 3750. L1 L2 L3 L4 L5 Akseliväli (mm) 3750 3750

L1 L2 L3 L4 L5 Akseliväli (mm) 3300 3750 3750. L1 L2 L3 L4 L5 Akseliväli (mm) 3750 3750 TEKNISET TIEDOT Täysin uusi Ford Transit alustavat tekniset tiedot Mallisto Täysin uusi Transit Van -pakettiauto L1 L2 L3 L4 L5 Akseliväli 3300 3750 3750 Kokonaispituus 5531 5981 6704 Kokonaispaino 3100

Lisätiedot

Tulevaisuuden polttoaineet kemianteollisuuden näkökulmasta. Kokkola Material Week 2016 Timo Leppä

Tulevaisuuden polttoaineet kemianteollisuuden näkökulmasta. Kokkola Material Week 2016 Timo Leppä Tulevaisuuden polttoaineet kemianteollisuuden näkökulmasta Kokkola Material Week 2016 Timo Leppä 1 Mikä ajaa liikenteen muutosta EU:ssa? 2 Kohti vuotta 2020 Optimoidut diesel- ja bensiinimoottorit vastaavat

Lisätiedot

1

1 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 112 13 [Nm] 420 kw [PS] 160 [218] [Nm] 420 kw [PS] 160 [218] [Nm] 420 kw [PS] 160 [218] 380 340 300 260 140 [190] 120 [163] 100 [136] 80 [109] 380 340 300 260 140 [190] 120

Lisätiedot

Tilavat Canterit esittäytyvät kuljetusnäyttelyssä

Tilavat Canterit esittäytyvät kuljetusnäyttelyssä MEDIIATIIEDOTE Helsinki 17.5 Julkaisuvapaa Tilavat Canterit esittäytyvät kuljetusnäyttelyssä Seitsemännen sukupolven Mitsubishi Fuso Canter -kevytkuorma-autoille on ominaista käytännöllisyys, muunneltavuus

Lisätiedot

MECHRON www.hako.fi. Tekniset tiedot. Malli Mechron 2210 Moottori. 3 syl. nestejäähdytteinen 4-tahti Diesel 16,4 kw (22 hv) Voimansiirto

MECHRON www.hako.fi. Tekniset tiedot. Malli Mechron 2210 Moottori. 3 syl. nestejäähdytteinen 4-tahti Diesel 16,4 kw (22 hv) Voimansiirto Tekniset tiedot Malli Mechron 2210 Moottori malli tyyppi teho iskutilavuus kierrosluku polttoainetankki 3C100LWU 3 syl. nestejäähdytteinen 4-tahti Diesel 16,4 kw (22 hv) 1007 cm³ 2200 rpm 28 litraa Voimansiirto

Lisätiedot

Luku 6 Liikenne. Asko J. Vuorinen Ekoenergo Oy. Pohjana: Energiankäyttäjän käsikirja 2013

Luku 6 Liikenne. Asko J. Vuorinen Ekoenergo Oy. Pohjana: Energiankäyttäjän käsikirja 2013 Luku 6 Liikenne Asko J. Vuorinen Ekoenergo Oy Pohjana: Energiankäyttäjän käsikirja 2013 1 Sisältö Yleistä Henkilöautoliikenne Sähkö- ja hybridiautot Kiskoliikenne Lisätietoja 2 YLEISTÄ 3 Liikenteen energia

Lisätiedot

QASHQAI. 16" & 17" 5,7 / 18" & 19" 5,9 l/100 km

QASHQAI. 16 & 17 5,7 / 18 & 19 5,9 l/100 km QASHQAI Malli: Moottori: VARUSTETASO: 4x4 dci 130 BUSINESS 360 KORIMALLI Korimalli Viistoperä 5-ovinen MOOTTORI Sylinterien määrä, moottorityyppi 4 rivissä Venttiileitä sylinteriä kohden 4 Puristussuhde

Lisätiedot

Fuso Canter kuorma-auto on tehnyt edistyksellistä historiaa jo 50 vuotta Lehdistötiedote

Fuso Canter kuorma-auto on tehnyt edistyksellistä historiaa jo 50 vuotta Lehdistötiedote Fuso Canter kuorma-auto on tehnyt edistyksellistä historiaa jo 50 vuotta Lehdistötiedote 23.5.2013 Vuoden 1963 jälkeen, jolloin Canter esiteltiin, on sitä myyty 3,7 miljoonaa kappaletta. Canter kärkenään

Lisätiedot

SYNTYNYT VOITTAMAAN. TÄYSIN UUSI BMW 5-SARJA.

SYNTYNYT VOITTAMAAN. TÄYSIN UUSI BMW 5-SARJA. SYNTYNYT VOITTAMAAN. TÄYSIN UUSI BMW 5-SARJA. KOE MENESTYS. Täysin uusi BMW 5-sarja on yhdistelmä rohkeaa dynaamisuutta ja modernia ylellisyyttä. Samalla se tulee jatkamaan BMW 5-sarjan menestystä luokkansa

Lisätiedot

Energian talteenotto liikkuvassa raskaassa työkoneessa. 20.01.2010 Heinikainen Olli

Energian talteenotto liikkuvassa raskaassa työkoneessa. 20.01.2010 Heinikainen Olli Energian talteenotto liikkuvassa raskaassa työkoneessa 20.01.2010 Heinikainen Olli Esityksen sisältö Yleistä Olemassa olevat sovellukset Kineettisen energian palauttaminen Potentiaalienergian palauttaminen

Lisätiedot

Dacia Duster Jubileum+ Euro 6 Suositushinnasto

Dacia Duster Jubileum+ Euro 6 Suositushinnasto Dacia Duster Jubileum+ Euro 6 Suositushinnasto 31.7.2015 MALLI HV VAIHTEISTO CO2 g/km - TON HINTA AUTO Duster TCe 125 S&S 4x2 Jubileum+ 125 6-v man 138 Jubileum+ 15 862,34 4 527,66 20 390 335 515 Duster

Lisätiedot

Peugeot 308 SW Tekniset tiedot 1.3.2016

Peugeot 308 SW Tekniset tiedot 1.3.2016 Peugeot 308 SW Tekniset tiedot 1.3.2016 MOOTTORI PureTech 110 PureTech 130 PureTech 130 Aut. THP 205 Korimalli 5-ovinen 5-ovinen 5-ovinen 5-ovinen Iskutilavuus cm3 1198 1198 1198 1598 Sylinteriluku / venttiililuku

Lisätiedot

2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 112 17 18 19 20 21 22 4 5 8 9 23 4 1 3 5 6 7 2 24 25 26 27 28 29 30 31 32 34 36 38 39 Elektroninen ajovakauden hallintajärjestelmä Ford Transit Ford Transit -mallisto

Lisätiedot

Renault kasvattaa sähköautojen valikoimaa nyt esitellään uusi Kangoo Z.E. ja Master Z.E.

Renault kasvattaa sähköautojen valikoimaa nyt esitellään uusi Kangoo Z.E. ja Master Z.E. Lehdistötiedote 13.1.2016 Renault Pro+ uutuudet Brysselin tavara-autonäyttelyssä Renault kasvattaa sähköautojen valikoimaa nyt esitellään uusi Kangoo Z.E. ja Master Z.E. Renault Kangoo Z.E:n toimintamatka

Lisätiedot

Mercedes-Benz-henkilöautojen mallit ja hinnat alkaen

Mercedes-Benz-henkilöautojen mallit ja hinnat alkaen A-sarja A 160 BE 5D 1 498 70 (95) 140 139 19 850,- 5 159,51 25 009,51 570,- 390,- A 160 5D A 1 498 70 (95) 140 159 22 050,- 6 608,50 28 658,50 620,- 440,- A 180 5D A 1 699 85 (116) 155 159 23 350,- 7 002,70

Lisätiedot

Henkilöautoliikenteen energiatehokkuuden parantaminen käyttäjälähtöisin toimin EFFICARUSE. TransEco Seminaari Jukka Nuottimäki, VTT

Henkilöautoliikenteen energiatehokkuuden parantaminen käyttäjälähtöisin toimin EFFICARUSE. TransEco Seminaari Jukka Nuottimäki, VTT Henkilöautoliikenteen energiatehokkuuden parantaminen käyttäjälähtöisin toimin EFFICARUSE TransEco Seminaari 3.11.2011 Jukka Nuottimäki, VTT Polttoaineen kulutus / CO 2 päästö 3.11.2011 2 LIIKENTEEN ENERGIATEHOKKUUDEN

Lisätiedot

Aurinko-C20 asennus ja käyttöohje

Aurinko-C20 asennus ja käyttöohje Aurinko-C20 laitetelineen asennus ja käyttö Laitetelineen osat ja laitteet:. Kääntyvillä pyörillä varustettu laiteteline. Laitteet on kiinnitetty ja johdotettu telineeseen (toimitetaan akut irrallaan).

Lisätiedot

FR28 KUORMATRAKTORI. Ylivoimaa harvennukseen

FR28 KUORMATRAKTORI. Ylivoimaa harvennukseen FR28 KUORMATRAKTORI Ylivoimaa harvennukseen FR28 Kuormatraktori Sampo-Rosenlew Oy vastaa kysyntään esittelemällä FR28 kuormatraktorin, joka on harvennusten erikoiskone. 10 tonnin hyötykuormallaan se sopii

Lisätiedot

y Polttonestetoiminen lämmitin 87

y Polttonestetoiminen lämmitin 87 Klimat 5 1 y Polttonestetoiminen lämmitin 87 912-B, 912-D Op. no. 87516 01- Bensiini 30618 095-1 Diesel 3730 340-1 20000 paitsi AT Bensiini 30618 095-1 912-B edustaa lämmittimien uuttaa sukupolvea. Tämä

Lisätiedot

Machine Silver (9S) metalliväri. Sand Track (D5U) metalliväri. Dark Gun Metal (E5B) metalliväri. Space Blue (J3U) metalliväri.

Machine Silver (9S) metalliväri. Sand Track (D5U) metalliväri. Dark Gun Metal (E5B) metalliväri. Space Blue (J3U) metalliväri. Kia cee d 5-ovinen 1,4 ISG 1,6 ISG 1,6 DCTautomaatti 1,4 CRDi ISG 1,6 CRDi ISG 1,6 CRDi EcoDynamics 100 hv EcoDynamics 135 hv 135 hv EcoDynamics 90 hv EcoDynamics 128 hv automaatti 128 hv Varustetasot

Lisätiedot

Nuorekkaasti uudistuva A-sarja saa lisää moottori-, vaihteisto- ja varusteluvaihtoehtoja

Nuorekkaasti uudistuva A-sarja saa lisää moottori-, vaihteisto- ja varusteluvaihtoehtoja Tiedotusvälineille 6.9.205 Julkaistavissa heti Mercedes-Benzin A-sarjan toinen sukupolvi: Nuorekkaasti uudistuva A-sarja saa lisää moottori-, vaihteisto- ja varusteluvaihtoehtoja Uutta pirteää ilmettä

Lisätiedot

TransEco-tutkimusohjelma 2009 2013. Showdown. Katsaus ohjelman tärkeimpiin tuloksiin ja vaikuttavuuteen

TransEco-tutkimusohjelma 2009 2013. Showdown. Katsaus ohjelman tärkeimpiin tuloksiin ja vaikuttavuuteen TransEco-tutkimusohjelma 2009 2013 Tieliikenteen energiansäästö ja uusiutuva energia Showdown Katsaus ohjelman tärkeimpiin tuloksiin ja vaikuttavuuteen Juhani Laurikko, VTT TransEco pähkinänkuoressa Nelisen

Lisätiedot

Mercedes-Benz-henkilöautojen mallit ja hinnat alkaen 13.9.2007

Mercedes-Benz-henkilöautojen mallit ja hinnat alkaen 13.9.2007 A-SARJA A 150 3D 24 900,00 555 390 A 150 3D A 28 300,00 595 430 A 170 3D 27 200,00 585 420 A 170 3D A 30 600,00 635 470 A 200 3D 29 300,00 615 450 A 200 3D A 32 700,00 665 500 A 200 3D Turbo 34 550,00

Lisätiedot

ihmiset etusijalle! SANO asettaa Akkutoimiset porraskiipijät

ihmiset etusijalle! SANO asettaa Akkutoimiset porraskiipijät Akkutoimiset porraskiipijät ihmiset SANO asettaa etusijalle! LIFTKAR PT PORRASKIIPIJÄT LIFTKAR PT ON TURVALLINEN PORTAISSA JA HELPPOKÄYTTÖINEN. ELÄMÄNLAATU ON ELÄMÄSTÄ NAUTTIMISTA TÄYSILLÄ JA YHDESSÄ

Lisätiedot

Toledo North Assembly Plant, Ohio, USA

Toledo North Assembly Plant, Ohio, USA TECHNICAL SPECIFICATIONS Dodge Nitro Alla esitetyt tiedot pohjautuvat julkaisuajankohdan (20.06.2007) tietoihin ja ne voivat muuttua ilman erillistä ilmoitusta. Tiedot ovat Euroopan markkina-alueelle tarkoitettuja

Lisätiedot

KÄSIKIRJAN TÄYDENNYSOSA

KÄSIKIRJAN TÄYDENNYSOSA KÄSIKIRJAN TÄYDENNYSOSA Seuraavat tiedot on luettava Range Roverin omistajan käsikirjan (LRL 33 02 61 131) yhteydessä. Näissä ohjeissa viitataan lisätietoihin, jotka eivät olleet saatavana Range Roverin

Lisätiedot

Valtioneuvoston asetus

Valtioneuvoston asetus Valtioneuvoston asetus ajoneuvojen käytöstä tiellä annetun asetuksen muuttamisesta Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti muutetaan ajoneuvojen käytöstä tiellä annetun valtioneuvoston asetuksen (1257/1992)

Lisätiedot

Scania IAA-messuilla: Scania keskittyy asiakasetuihin ja kestävyyteen

Scania IAA-messuilla: Scania keskittyy asiakasetuihin ja kestävyyteen PRESS info P14901EN / Örjan Åslund 24. syyskuuta 2014 Scania IAA-messuilla: Scania keskittyy asiakasetuihin ja kestävyyteen Scania Citywide LE hybridivoimansiirrolla Uusia innovaatioita, joilla saavutetaan

Lisätiedot

Helsinki * smart-tuotenimi kirjoitetaan aina pienellä alkukirjaimella

Helsinki * smart-tuotenimi kirjoitetaan aina pienellä alkukirjaimella Helsinki 26.8.2003 smart *-mallistoa täydentää urheilullinen huippumalli smart BRABUS, huipputaloudellinen cdi-diesel ja hämmästyttävä crossblade tyydyttää vaativintakin individualistia * smart-tuotenimi

Lisätiedot

RASTU-SEMINAARI. Liikenteen tilaajan näkökulma. Reijo Mäkinen

RASTU-SEMINAARI. Liikenteen tilaajan näkökulma. Reijo Mäkinen RASTU-SEMINAARI Liikenteen tilaajan näkökulma Reijo Mäkinen 9.5.2006 MISSIO YTV tuottaa laajentuvan pääkaupunkiseudun asukkaille tärkeitä YTV-lain mukaisia tai kuntien YTV:n tehtäviksi sopimia palveluja

Lisätiedot

Liikenteen linjaukset kansallisessa energia- ja ilmastostrategiassa. Anne Berner Liikenne- ja viestintäministeri

Liikenteen linjaukset kansallisessa energia- ja ilmastostrategiassa. Anne Berner Liikenne- ja viestintäministeri Liikenteen linjaukset kansallisessa energia- ja ilmastostrategiassa Anne Berner Liikenne- ja viestintäministeri 24.11.2016 Kotimaan liikenteen khk-päästöt - nykytilanne Kotimaan liikenne tuotti v. 2015

Lisätiedot

301.4C. Minikaivukone

301.4C. Minikaivukone 301.4C Minikaivukone Moottori Nettoteho 13,2 kw 17,7 hp Paino Työpaino turvakaaren kanssa 1 380 kg 3 042 lb Työpaino ohjaamon kanssa 1 470 kg 3 241 lb Monipuolisuus Helppo kuljettaa ja käyttää erilaisilla

Lisätiedot

Miten autokannan päästöjä vähennetään?

Miten autokannan päästöjä vähennetään? Miten autokannan päästöjä vähennetään? Autoalan ilmasto- ja energialinjaukset Tero Kallio, Autotuojat ry Autokannan uudistaminen autoveron poistaminen vähäpäästöisten työsuhdeautojen verotusarvon alentaminen

Lisätiedot

Yhdistelmäkone, joka mullistaa pienten tilojen siivouksen! Yhdistelmäkoneet

Yhdistelmäkone, joka mullistaa pienten tilojen siivouksen! Yhdistelmäkoneet Yhdistelmäkone, joka mullistaa pienten tilojen siivouksen! Yhdistelmäkoneet Kokeile uutta ja innovatiivista! Puhdista missä ja milloin vain. Scrubbing Machines AINA LADATTU JA VALMIS KÄYTTÖÖN Uudentyyppisellä

Lisätiedot

SPIRALAIR -KOMPRESSORIT K1-4 K6-8 COMBI KS1-4 KS6 5 MULTI PUHTAUS HILJAISUUS

SPIRALAIR -KOMPRESSORIT K1-4 K6-8 COMBI KS1-4 KS6 5 MULTI PUHTAUS HILJAISUUS SPIRALAIR -KOMPRESSORIT K1-4 K6-8 COMBI KS1-4 KS6 5 MULTI PUHTAUS HILJAISUUS KYLMÄ KS / T Integroitu kuivain PUHTAUS PUHDASTA ILMAA Ilmaa puhtaimmassa muodossaan Teollisen prosessin tehokkuus ja tuotteiden

Lisätiedot

Bussiliikenteen sähköistyminen. Keijo Kilpinen

Bussiliikenteen sähköistyminen. Keijo Kilpinen Bussiliikenteen sähköistyminen Keijo Kilpinen Esityksen sisältö Yleistä päästöjen vähentäminen Berliini: puhtaampi tulevaisuus Wien: paikallispäästötön kaupunkibussi Potzdam: dieselistä sähköbussi Bussin

Lisätiedot

Smart Grid. Prof. Jarmo Partanen LUT Energy Electricity Energy Environment

Smart Grid. Prof. Jarmo Partanen LUT Energy Electricity Energy Environment Smart Grid Prof. Jarmo Partanen jarmo.partanen@lut.fi Electricity Energy Environment Edullinen energia ja työkoneet Hyvinvoinnin ja kehityksen perusta, myös tulevaisuudessa Electricity Energy Environment

Lisätiedot

PEUGEOT ion UUDEN SUKUPOLVEN TÄYSSÄHKÖAUTO - ensimmäiset ionit saapuneet Suomeen

PEUGEOT ion UUDEN SUKUPOLVEN TÄYSSÄHKÖAUTO - ensimmäiset ionit saapuneet Suomeen Lehdistötiedote maaliskuu 2011 PEUGEOT ion UUDEN SUKUPOLVEN TÄYSSÄHKÖAUTO - ensimmäiset ionit saapuneet Suomeen Peugeot toi markkinoille loppuvuodesta 2010 uuden sukupolven täyssähköauton nimeltään ion.

Lisätiedot

Väyläleikkurimallisto JD 7000 ja JD 8000. John Deere Erinomainen leikkuujälki

Väyläleikkurimallisto JD 7000 ja JD 8000. John Deere Erinomainen leikkuujälki Väyläleikkurimallisto JD 7000 ja JD 8000 John Deere Erinomainen leikkuujälki Helppo suoraan ajettavuus on väyläleikkurin tärkeimpiä ominaisuuksia. Maailman suurimpana golfkenttien hoitokoneiden valmistajana

Lisätiedot

Kaasun tankkausasemaverkoston kehittyminen Suomessa vuoteen 2030 mennessä

Kaasun tankkausasemaverkoston kehittyminen Suomessa vuoteen 2030 mennessä Kaasun tankkausasemaverkoston kehittyminen Suomessa vuoteen 2030 mennessä Lähivuosien kehitysnäkymät sekä pitkän tähtäimen suunnitelma Julkaisu on laadittu Suomen liikennekaasualan yritysverkoston sekä

Lisätiedot

Q1-Q3/2016. Autoalan vuosi. Tammi-syyskuu 2016

Q1-Q3/2016. Autoalan vuosi. Tammi-syyskuu 2016 Q1-Q3/216 Autoalan vuosi Tammi-syyskuu 216 Henkilöautojen ensirekisteröintien kehitys 14 12 1 8 6 4 2 12 1 8 6 4 2 213 214 215 216 Tammikuu Helmikuu Maaliskuu Huhtikuu Toukokuu Kesäkuu Heinäkuu Elokuu

Lisätiedot

Silent Gliss 9020/21, 9040/41 ja 5091 moottorit. Uusi moottorisukupolvi

Silent Gliss 9020/21, 9040/41 ja 5091 moottorit. Uusi moottorisukupolvi Silent Gliss 9020/21, 9040/41 ja 5091 moottorit Uusi moottorisukupolvi Elämää helpottavia innovaatioita Silent Glissillä on yli 40 vuoden kokemus sähkötoimisista verhokiskoista. Toimme ensimmäisenä markkinoille

Lisätiedot

Uusi Arocs Loader. Uusi Arocs Grounder.

Uusi Arocs Loader. Uusi Arocs Grounder. Uusi Arocs Loader. Uusi Arocs Grounder. Äärimmäistä voimaa äärimmäistä kuormitusta varten. Arocs Loader ja Arocs Grounder. Erityisen korkeaa hyötykuormaa ja äärimmäistä kuormitusta varten. Arocs Loaderin

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE SHOPRIDER UL8WFE. www.apuajoneuvo.fi 1

KÄYTTÖOHJE SHOPRIDER UL8WFE. www.apuajoneuvo.fi 1 KÄYTTÖOHJE SHOPRIDER UL8WFE www.apuajoneuvo.fi 1 JOHDANTO Onnittelut hyvästä valinnasta. Shoprider- kompakti sähköpyörätuoli on täydellinen yhdistelmä tyyliä ja mukavuutta.sen ominaisuudet ovat,erittäin

Lisätiedot

AVL - PAKOKAASUANALYSAATTORIT 4000 - SARJA PAKOKAASUANALYSAATTORIT BENSIINI - JA DIESELMOOTTOREILLE

AVL - PAKOKAASUANALYSAATTORIT 4000 - SARJA PAKOKAASUANALYSAATTORIT BENSIINI - JA DIESELMOOTTOREILLE AVL - PAKOKAASUANALYSAATTORIT 4000 - SARJA PAKOKAASUANALYSAATTORIT BENSIINI - JA DIESELMOOTTOREILLE Finntest Oy Olarinluoma 16 02200 ESPOO Puh. 09-439 1400 Fax. 09-4391 4020 finntest@finntest.fi www.finntest.fi

Lisätiedot

Taulukko 1. Bussien keskimääräisiä päästökertoimia. (www.rastu.fi)

Taulukko 1. Bussien keskimääräisiä päästökertoimia. (www.rastu.fi) MUISTIO 7.5.2010 VTT-M-04216-10 Nils-Olof Nylund LIIKENNEPOLTTOAINEIDEN LAATUPORRASTUS LÄHIPÄÄSTÖJEN PERUSTEELLA Tausta Parafiinisen dieselpolttoaineen ja metaanin (maakaasu/biokaasu) voidaan kiistatta

Lisätiedot

etolppa Etähallittavat lämmitys- ja lataustolpat

etolppa Etähallittavat lämmitys- ja lataustolpat etolppa Etähallittavat lämmitys- ja lataustolpat - Etähallittavat lämmitystolpat ja latausasemat www.igl.fi info@igl.fi www.etolppa.fi +358 40 834 8689 Auton lämmittämiseen ja sähköauton lataukseen Kustannustehokas

Lisätiedot

Aurinkopaneelin lataussäädin 12/24V 30A. Käyttöohje

Aurinkopaneelin lataussäädin 12/24V 30A. Käyttöohje Aurinkopaneelin lataussäädin 12/24V 30A Käyttöohje 1 Asennuskaavio Aurinkopaneeli Matalajännitekuormitus Akku Sulake Sulake Invertterin liittäminen Seuraa yllä olevaa kytkentäkaaviota. Sulakkeet asennetaan

Lisätiedot

KAUKOLÄMPÖ ON YMPÄRISTÖYSTÄVÄLLISTÄ ENERGIAA ENERGIAA JÄTTEESTÄ YHTEISTYÖ LUO VAKAUTTA

KAUKOLÄMPÖ ON YMPÄRISTÖYSTÄVÄLLISTÄ ENERGIAA ENERGIAA JÄTTEESTÄ YHTEISTYÖ LUO VAKAUTTA YMPÄRISTÖRAPORTTI 2015 KAUKOLÄMPÖ ON YMPÄRISTÖYSTÄVÄLLISTÄ ENERGIAA Kaukolämpö on ekologinen ja energiatehokas lämmitysmuoto. Se täyttää nykyajan kiristyneet rakennusmääräykset, joten kaukolämpötaloon

Lisätiedot

Uusi Kia Molempien parhaat puolet. Vastuullisuus ei ole koskaan ollut näin tyylikästä ja jännittävää. Uusi Kia Niro on aivan uudenlainen hybridi-crossover, joka todistaa, että voit saada kaiken tinkimättä

Lisätiedot

Puhdasta joka käänteessä

Puhdasta joka käänteessä BR 35 /12 C Puhdasta joka käänteessä Yhdistelmäkone BR 35/12 C Ennennäkemätön ketteryys Koskaan aikaisemmin ei ole siivouskone ollut yhtä ketterä ja kevyt ohjata - Berliinin CMS-messuilla palkittu BR 35/12

Lisätiedot

UUDISTUNUT PEUGEOT 308 -MALLISTO Uutta tekniikkaa, vähäpäästöisyyttä ja linjakkaan tyylikästä muotoilua viiden vuoden takuulla

UUDISTUNUT PEUGEOT 308 -MALLISTO Uutta tekniikkaa, vähäpäästöisyyttä ja linjakkaan tyylikästä muotoilua viiden vuoden takuulla LEHDISTÖTIEDOTE elokuu 2011 UUDISTUNUT PEUGEOT 308 -MALLISTO Uutta tekniikkaa, vähäpäästöisyyttä ja linjakkaan tyylikästä muotoilua viiden vuoden takuulla Uuden e-hdi mikrohybriditeknologian ja Stop &

Lisätiedot

Jeep Wrangler ja Jeep Wrangler Unlimited

Jeep Wrangler ja Jeep Wrangler Unlimited TEKNISET TIEDOT Jeep Wrangler ja Jeep Wrangler Unlimited Perustiedot Korimallit Kokoonpanotehdas 3-ovinen monikäyttöauto tai avoauto 5-ovinen monikäyttöauto Toledo South Assembly Plant, Ohio, USA Moottorit

Lisätiedot

Käyttöohje. Tasapainolauta

Käyttöohje. Tasapainolauta Käyttöohje Tasapainolauta Kiitos kun ostit tasapainolaudan.! VAROITUS! Opettele ajamaan laitteella turvallisesti, huomioi muu liikenne ja säännöt. Käytä lisäksi säädösten mukaisia turvavarusteita. Älä

Lisätiedot

Moottori. Akku. Akkujen lukumäärä 2. Akun kapasiteetti. Leikkuuterä. Leikkuuleveys. Leikkuukorkeus. Leikkuunopeus. Sadetunnistimet

Moottori. Akku. Akkujen lukumäärä 2. Akun kapasiteetti. Leikkuuterä. Leikkuuleveys. Leikkuukorkeus. Leikkuunopeus. Sadetunnistimet Autoclip 223 Nauti luonnosta, vietä aikaa perheen ja ystävien kanssa, lähde vaikka lomalle! Stigan robottiruohonleikkurit pitävät huolen nurmikostasi itsenäisesti, uskomattomalla lopputuloksella. Autoclip

Lisätiedot

Topten-Suomi -verkkopalvelu - henkilöautot. Ekoauto 2010 julkistamistilaisuus 23.2.2010 Vesa Peltola, Motiva Oy

Topten-Suomi -verkkopalvelu - henkilöautot. Ekoauto 2010 julkistamistilaisuus 23.2.2010 Vesa Peltola, Motiva Oy Topten-Suomi -verkkopalvelu - henkilöautot Ekoauto 2010 julkistamistilaisuus 23.2.2010 Vesa Peltola, Motiva Oy SISÄLTÖ Taustaa Topten-Suomi henkilöautot listan laatimisperiaatteet kategoriat tietosisältö

Lisätiedot

12.5 ECO IKÄSUOSITUS: 2-5 v RACING IKÄSUOSITUS: 2-5 v.

12.5 ECO IKÄSUOSITUS: 2-5 v RACING IKÄSUOSITUS: 2-5 v. 2017 Ajamisen opettelu ei vielä koskaan ole ollut näin yksinkertaista ja turvallista. OSET -sähkömopot ovat kevyitä, rakenteeltaan yksinkertaisia ja hämmästyttävän helppokäyttöisiä. Näillä pyörillä voidaan

Lisätiedot

TEHOKKUUDESTA TÄYSI KYMPPI

TEHOKKUUDESTA TÄYSI KYMPPI TEHOKKUUDESTA TÄYSI KYMPPI PONSSE GAZELLE KETTERYYTTÄ JA VOIMAA KOMPAKTISSA PAKETISSA PONSSE Gazelle on kooltaan pieni, mutta voimiltaan suuri. Pieni omapaino ja tasainen painonjakauma yhdistettynä tehokkaaseen

Lisätiedot

Innova 55 B. Tehokas, ketterä ja hiljainen yhdistelmäkone, jota voit käyttää missä ja milloin vain. Kasvata tuottavuutta ja vähennä kustannuksia.

Innova 55 B. Tehokas, ketterä ja hiljainen yhdistelmäkone, jota voit käyttää missä ja milloin vain. Kasvata tuottavuutta ja vähennä kustannuksia. Yhdistelmäkoneet Tehokas, ketterä ja hiljainen yhdistelmäkone, jota voit käyttää missä ja milloin vain. Kasvata tuottavuutta ja vähennä kustannuksia. Uusi muotoilu ja uusi ohjauspyörä tekevät käytöstä

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. CITIZEN ECO-DRIVE Malli: AW7010-, AW7014- cal. J850. * Aurinkopaneeli on kellotaulun sivulla

KÄYTTÖOHJE. CITIZEN ECO-DRIVE Malli: AW7010-, AW7014- cal. J850. * Aurinkopaneeli on kellotaulun sivulla KÄYTTÖOHJE CITIZEN ECO-DRIVE Malli: AW7010-, AW7014- cal. J850 * Aurinkopaneeli on kellotaulun sivulla Ominaisuudet Eco-Drive kello (valoenergiaa hyödyntävä) Kello toimii muuntamalla taulussa olevan aurinkokennon

Lisätiedot

Palot ajoneuvoissa Syyt / Riskit / Haasteet

Palot ajoneuvoissa Syyt / Riskit / Haasteet Dafo Brand AB 2009. All rights reserved. Palot ajoneuvoissa Syyt / Riskit / Haasteet Palonsammuttamisessa aika on merkittävä tekijä Nopea reagointi, vähemmän vahinkoa Ympäristönsuojelu, ympäristöarvot

Lisätiedot

Arab Company for Petroleum and Natural Gas Services (AROGAS) Johtaja, insinööri Hussein Mohammed Hussein

Arab Company for Petroleum and Natural Gas Services (AROGAS) Johtaja, insinööri Hussein Mohammed Hussein MISR PETROLEUM CO. Keneltä Kenelle Teknisten asioiden yleishallinto Suoritustutkimusten osasto Arab Company for Petroleum and Natural Gas Services (AROGAS) Johtaja, insinööri Hussein Mohammed Hussein PVM.

Lisätiedot

Liikenteen khk-päästöt tavoitteet ja toimet vuoteen 2030

Liikenteen khk-päästöt tavoitteet ja toimet vuoteen 2030 Liikenteen khk-päästöt tavoitteet ja toimet vuoteen 2030 Mitä päästöjä tarkastellaan? Kansallinen energia- ja ilmastostrategia sekä keskipitkän aikavälin ilmastopoliittinen suunnitelma koskevat ainoastaan

Lisätiedot

ETULEIKKURIT. Aito runko-ohjaus. Täysi näkyvyys. Etenevyyttä nelivedolla. Helppo käyttää

ETULEIKKURIT. Aito runko-ohjaus. Täysi näkyvyys. Etenevyyttä nelivedolla. Helppo käyttää ETULEIKKURIT Fiksu ja ammattitasoinen tapa hoitaa nurmikkoa. Etuleikkuulaitteella yllät joka paikkaan ja näet mitä leikkaat. Nopeasti ja mukavasti samalla kun lannoitat nurmikon ja vältät haravoinnin.

Lisätiedot

Biokaasu traktori on jo teknisesti mahdollinen maatiloille Nurmesta biokaasua, ravinteet viljelykiertoon - seminaari 26.03.2013

Biokaasu traktori on jo teknisesti mahdollinen maatiloille Nurmesta biokaasua, ravinteet viljelykiertoon - seminaari 26.03.2013 Biokaasu traktori on jo teknisesti mahdollinen maatiloille Nurmesta biokaasua, ravinteet viljelykiertoon - seminaari 26.03.2013 Petri Hannukainen, Agco/Valtra AGCO Valtra on osa AGCOa, joka on maailman

Lisätiedot

Katsaus energian ominaiskulutuksiin ja niitä selittäviin tekijöihin. Päivitys 2008 7.7.2010 Motiva Oy

Katsaus energian ominaiskulutuksiin ja niitä selittäviin tekijöihin. Päivitys 2008 7.7.2010 Motiva Oy Katsaus energian ominaiskulutuksiin ja niitä selittäviin tekijöihin Päivitys 28 7.7.21 Motiva Oy Energian kokonaiskulutuksen intensiteetti,35,3 kgoe/euro (2 hinnoin),25,2,15,1,5, Energian kokonaiskulutus/bkt

Lisätiedot

Ensiesittelyviikonloppu!

Ensiesittelyviikonloppu! Ensiesittelyviikonloppu! Tänään klo 10 15 ja huomenna klo 11 15. Uutuudet ensiesittelyssä: FordKa Honda Jazz Mitsubishi Lancer Sportback ŠkodaOctavia Lähes 2 000 vaihtoautoa www.veho.fi Tervetuloa kaupungin

Lisätiedot

MONIOSAAJA KUTEN JOKAINEN AMMATTILAINEN.

MONIOSAAJA KUTEN JOKAINEN AMMATTILAINEN. TALENTO MONIOSAAJA KUTEN JOKAINEN AMMATTILAINEN. Älykkyys tarkoittaa sopeutumiskykyä. Erilaisten tilanteiden hallintaa ja aina sopivan ratkaisun löytämistä. UUDESSA TALENTOS- SA on kaikki nämä ominaisuudet.

Lisätiedot

Spirit 9200 2-rivinen, sivulta nostava säiliökone

Spirit 9200 2-rivinen, sivulta nostava säiliökone Spirit 9200 2-rivinen, sivulta nostava säiliökone AVR nostaa 2-rivisen korjuutekniikan uudelle tasolle! Spirit 9200 nostaa 2-rivisen korjuutekniikan aivan uudelle tasolle. Tunnustettua Spirit-konseptia

Lisätiedot

Mercedes-Benz-henkilöautojen mallit ja hinnat alkaen

Mercedes-Benz-henkilöautojen mallit ja hinnat alkaen A-sarja (W176) A 180 BE 1 595 90 (122) 200 128 22 500,- 5 754,87 28 254,87 625,- 430,- A 180 BE A 1 595 90 (122) 200 127 24 900,- 6 338,32 31 238,32 665,- 470,- A 180 BE-Edition 1 595 90 (122) 200 120

Lisätiedot

LIIKENTEEN SÄÄNTÖTUNTEMUS. Vihreä teksti on oikea vastaus.

LIIKENTEEN SÄÄNTÖTUNTEMUS. Vihreä teksti on oikea vastaus. 220103769 LIIKENTEEN SÄÄNTÖTUNTEMUS Vihreä teksti on oikea vastaus. 1. Määrääkö/sisältääkö yllä oleva liikennemerkki seuraavia asioita? (kyllä- ei -en tiedä) U-käännös on kielletty Edessä on satama-alue

Lisätiedot

Aurinko-C20 V asennus ja käyttöohje

Aurinko-C20 V asennus ja käyttöohje Aurinko-C20 V asennus ja käyttö Laitetelineen osat ja laitteet:. Kääntyvillä pyörillä varustettu laiteteline. Laitteet on kiinnitetty ja johdotettu telineeseen (toimitetaan akut irrallaan). 2. Akut. Kaksi

Lisätiedot

Veneen sähköt ja akusto. Akkujen valinta Lataus ja -laitteet Kaapelointi ja kytkentä Yleisimmät viat sähköjärjestelmissä

Veneen sähköt ja akusto. Akkujen valinta Lataus ja -laitteet Kaapelointi ja kytkentä Yleisimmät viat sähköjärjestelmissä Veneen sähköt ja akusto Akkujen valinta Lataus ja -laitteet Kaapelointi ja kytkentä Yleisimmät viat sähköjärjestelmissä Akku Akku on laite, joka ladattaessa muuttaa sähköenergian kemialliseksi energiaksi

Lisätiedot

B sivu 1(6) AMMATTIKORKEAKOULUJEN TEKNIIKAN JA LIIKENTEEN VALINTAKOE

B sivu 1(6) AMMATTIKORKEAKOULUJEN TEKNIIKAN JA LIIKENTEEN VALINTAKOE B sivu 1(6) TEHTÄVÄOSA 7.6.2004 AMMATTIKORKEAKOULUJEN TEKNIIKAN JA LIIKENTEEN VALINTAKOE YLEISOHJEITA Tehtävien suoritusaika on 2 h 45 min. Osa 1 (Tekstin ymmärtäminen) Osassa on 12 valintatehtävää. Tämän

Lisätiedot

NÄIN ASENNAT LATAUSPISTEEN SÄHKÖAUTOILLE. Tietoa latauspisteiden toimittajista ja erilaisten latausratkaisujen asennuksesta.

NÄIN ASENNAT LATAUSPISTEEN SÄHKÖAUTOILLE. Tietoa latauspisteiden toimittajista ja erilaisten latausratkaisujen asennuksesta. NÄIN ASENNAT LATAUSPISTEEN SÄHKÖAUTOILLE Tietoa latauspisteiden toimittajista ja erilaisten latausratkaisujen asennuksesta. SISÄLTÖ KÄYTTÖKUSTANNUKSET Käyttökustannukset s. 3 Erilaiset latausratkaisut

Lisätiedot

Energiajärjestelmän haasteet ja liikenteen uudet ratkaisut

Energiajärjestelmän haasteet ja liikenteen uudet ratkaisut Energiajärjestelmän haasteet ja liikenteen uudet ratkaisut Vihreä moottoritie foorumi 18.8.2010, Fortum, Espoo Petra Lundström Vice President, CTO Fortum Oyj Kolme valtavaa haastetta Energian kysynnän

Lisätiedot

Mercedes-Benz-henkilöautojen mallit ja hinnat alkaen 25.5.2016

Mercedes-Benz-henkilöautojen mallit ja hinnat alkaen 25.5.2016 A-sarja (W176) Facelift A 160 Bensiini 1 595 75 (102) 180 124 22 900,- 5 380,96 28 280,96 610,- 445,- A 160 A Bensiini 1 595 75 (102) 180 121 24 900,- 5 639,25 30 539,25 640,- 475,- A 180 Bensiini 1 595

Lisätiedot

CITROËN C4 AIRCROSS ENERGIATEHOKASTA TYYLIÄ CITYMAASTURILUOKKAAN

CITROËN C4 AIRCROSS ENERGIATEHOKASTA TYYLIÄ CITYMAASTURILUOKKAAN CITROËN C4 AIRCROSS ENERGIATEHOKASTA TYYLIÄ CITYMAASTURILUOKKAAN Geneven kansainvälisen autonäyttelyn yhteydessä järjestettiin kysely näyttelyn kauneimmasta maailman ensiesittelyyn tuodusta uutuudesta.

Lisätiedot

DriveLineWIN. Lähtötiedot

DriveLineWIN. Lähtötiedot DriveLineWIN Tietokonekoneohjelma DriveLineWIN auttaa valitsemaan taka-akselin välityssuhde / rengaskoko yhdistelmän ajotehtävään sopivaksi. Samoin ohjelmalla voidaan tarkastella eri automallien nopeusalueiden

Lisätiedot

Aurinko-R10 asennus ja käyttöohje

Aurinko-R10 asennus ja käyttöohje EI NÄIN ESIM NÄIN Aurinko-R10 Aurinkopaneelin asennus ja kytkentä Asenna aurinkopaneeli avoimelle paikalle kohti etelää (välillä itä länsi) ja kallista kohti keskipäivän aurinkoa. Tuoton kannalta 25..

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE AURINKOVARJON JALKAAN KIINNITETTÄVÄ LÄMMITIN P1500

KÄYTTÖOHJE AURINKOVARJON JALKAAN KIINNITETTÄVÄ LÄMMITIN P1500 KÄYTTÖOHJE AURINKOVARJON JALKAAN KIINNITETTÄVÄ LÄMMITIN P1500 Lue käyttöohje ennen lämmittimen käyttöönottoa Käytä lämmitintä ainoastaan käyttöohjeiden mukaisesti. Muu käyttö voi aiheuttaa tulipalon, sähköiskun

Lisätiedot

2. MAANRAKENNUS- KONEET

2. MAANRAKENNUS- KONEET 30 RAMIRENT TUOTELUETTELO 2017 2 2. MAANRAKENNUS- KONEET KAIVINKONEET KUORMAAJAT RAMIRENT TUOTELUETTELO 2017 31 KAIVINKONEET Monipuolinen kalusto varustettuna Suomen vaativiin olosuhteisiin. Saatavilla

Lisätiedot

Voiteluaineiden vaikutus raskaiden ajoneuvojen polttoaineen kulutukseen. Kari Kulmala Neste Oil Oyj / Komponentit / Perusöljyt

Voiteluaineiden vaikutus raskaiden ajoneuvojen polttoaineen kulutukseen. Kari Kulmala Neste Oil Oyj / Komponentit / Perusöljyt Voiteluaineiden vaikutus raskaiden ajoneuvojen polttoaineen kulutukseen Kari Kulmala Neste Oil Oyj / Komponentit / Perusöljyt 1 Esityksen sisältö: Yleistä tietoa moottoriöljyistä ja niiden viskositeettiluokituksesta

Lisätiedot

Vähäpäästöistä liikkuvuutta koskeva eurooppalainen strategia. (COM(2016) 501 lopullinen)

Vähäpäästöistä liikkuvuutta koskeva eurooppalainen strategia. (COM(2016) 501 lopullinen) Vähäpäästöistä liikkuvuutta koskeva eurooppalainen strategia (COM(2016) 501 lopullinen) 1 Strategian tavoitteet Liikenteen kasvihuonekaasupäästöjen tulee vuonna 2050 olla vähintään 60 prosenttia pienemmät

Lisätiedot

MUSTANG-sarja. Laatua ja teknologiaa ilman kompromissejä

MUSTANG-sarja. Laatua ja teknologiaa ilman kompromissejä MUSTANG-sarja Laatua ja teknologiaa ilman kompromissejä 1 MUSTANG-sarja MUSTANG-sarja on SEKO SpA:n huippusuunnittelun ja kehitysprosessin käsinkosketeltava lopputulos, jolla vastaamme kaikkein vaativimpien

Lisätiedot

NISSAN LANSEERAA UUSIA POLTTOAINEENSÄÄSTÖTEKNOLOGIOITA TILIVUONNA 2010 Uudet voimansiirtoratkaisut parantavat moottorin ja vaihteiston hyötysuhdetta.

NISSAN LANSEERAA UUSIA POLTTOAINEENSÄÄSTÖTEKNOLOGIOITA TILIVUONNA 2010 Uudet voimansiirtoratkaisut parantavat moottorin ja vaihteiston hyötysuhdetta. NISSAN NORDIC EUROPE OY Keilasatama 5 02150 Espoo Suomi LEHDISTÖTIEDOTE 22.7.2010 PL 45 02151 Espoo Suomi NISSAN LANSEERAA UUSIA POLTTOAINEENSÄÄSTÖTEKNOLOGIOITA TILIVUONNA 2010 Uudet voimansiirtoratkaisut

Lisätiedot

Mercedes-Benz-henkilöautojen mallit ja hinnat alkaen 12.11.2015

Mercedes-Benz-henkilöautojen mallit ja hinnat alkaen 12.11.2015 A-sarja (W176) Facelift A 160 Bensiini 1 595 75 (102) 180 124 22 900,- 5 617,57 28 517,57 635,- 455,- A 160 A Bensiini 1 595 75 (102) 180 119 24 900,- 5 783,67 30 683,67 665,- 485,- A 180 Bensiini 1 595

Lisätiedot

Malli Uusi Mazda6 Sedan Voimassa alk

Malli Uusi Mazda6 Sedan Voimassa alk Malli Uusi Mazda6 Sedan Voimassa alk. 4.2.2010 ohjehinta,,, n lisähinta 1.8 Comfort 5MT 4d UK1 580 415 20 000,00 5 697,25 25 697,25 600,00 173,21 773,21 152 1.8 Dynamic 5MT 4d UK2 590 425 20 650,00 5 884,82

Lisätiedot

Liikenteen hiilidioksidipäästöt, laskentamenetelmät ja kehitys - mistä tullaan ja mihin ollaan menossa? Auto- ja liikennetoimittajat ry:n seminaari,

Liikenteen hiilidioksidipäästöt, laskentamenetelmät ja kehitys - mistä tullaan ja mihin ollaan menossa? Auto- ja liikennetoimittajat ry:n seminaari, Liikenteen hiilidioksidipäästöt, laskentamenetelmät ja kehitys - mistä tullaan ja mihin ollaan menossa? Auto- ja liikennetoimittajat ry:n seminaari, Kuljetuskuutio 26.3.2008 Kari Mäkelä Pakokaasupäästöjen

Lisätiedot

Vahvaa voimaa YUCHAI YC 230 LC-8 ENTREPOT TRADE OY. Vertaa hintaa! Vertaa ominaisuuksia!

Vahvaa voimaa YUCHAI YC 230 LC-8 ENTREPOT TRADE OY. Vertaa hintaa! Vertaa ominaisuuksia! ENTREPOT TRADE OY Vahvaa voimaa YUCHAI YC 230 LC-8 UUSI 8-sarja Suomessa Vähäpäästöinen Hiljainen Taloudellinen Voimakas Vertaa hintaa! Vertaa ominaisuuksia! VAHVAA VOIMAA YC 230 LCLR-8 Sivu 2 ENTREPOT

Lisätiedot

Valtioneuvoston asetus ajoneuvojen käytöstä tiellä annetun asetuksen (1257/1992) muuttamisesta

Valtioneuvoston asetus ajoneuvojen käytöstä tiellä annetun asetuksen (1257/1992) muuttamisesta LAKIEHDOTUKSIIN LIITTYVÄT VN-ASETUSLUONNOKSET Valtioneuvoston asetus ajoneuvojen käytöstä tiellä annetun asetuksen (1257/1992) muuttamisesta 1 LUKU Soveltamisala ja määritelmät (6.6.2013/407) 3 Ajoneuvoluokkia

Lisätiedot

Huippusuorituskykyinen kone liukuvalla harjayksiköllä

Huippusuorituskykyinen kone liukuvalla harjayksiköllä Erittäin alhainen äänenvoimakkuus, käyttäjäystävälliyys ja kompakti muotoilu, tekevät siivouksesta helppoa missä ja milloin vain. Ekologinen EcoflexTM-järjestelmä säätelee veden, pesuaineen ja energian

Lisätiedot

AVANTGARDISTINEN MUOTOILU

AVANTGARDISTINEN MUOTOILU NEW DS 5 SISÄLTÖ AVANTGARDISTINEN MUOTOILU S. 4 / HIENOSTUNEET YKSITYISKOHDAT S.14 TEKNOLOGIA S. 20 / DYNAAMINEN S. 26 / RUNSAASTI VALINNANVARAA S. 30 KÄYTÄNNÖLLISIÄ LISÄVARUSTEITA S. 34 / MUKAVAA MATKAA

Lisätiedot

Uusi Dacia Logan MCV

Uusi Dacia Logan MCV Uusi Dacia Logan MCV Perhefarmari mukana arjen askareissa. Moderni muotoilu, tilava matkustamo, luotettavaa lujuutta jo ensisilmäyksellä Uudessa Logan MCV -perhefarmarissa on kaikkea mitä tarvitset, sekä

Lisätiedot

POWERI HINNASTO: A13.1.2.3. Teholuokka: 0-2 kva. 2-3 kva. 3-5 kva. 5-10 kva. 3-7 kva. 7-13 kva. 2-5 kva. 5-7 kva. 3-10 kva.

POWERI HINNASTO: A13.1.2.3. Teholuokka: 0-2 kva. 2-3 kva. 3-5 kva. 5-10 kva. 3-7 kva. 7-13 kva. 2-5 kva. 5-7 kva. 3-10 kva. POWERI HINNASTO: A Teholuokka: 0-2 kva A 1 BENSIINI DIESEL 1 - vaiheiset 3 - vaiheiset 1 - vaiheiset 3 - vaiheiset 2-3 kva 3-5 kva 5-10 kva 3-7 kva 7-13 kva 2-5 kva 5-7 kva 3-10 kva 8-27 kva 6,5-27 kva

Lisätiedot