Veho matkalla kohti nollapäästöjä

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Veho matkalla kohti nollapäästöjä"

Transkriptio

1 Kohti 0-päästöjä

2 Veho matkalla kohti nollapäästöjä Arvoisa lukija, Veho-konserni toimii sekä autojen maahantuojana että vähittäiskauppiaana. Tuotekirjomme on laaja, Vehon maahantuomilla ja myymillä autoilla kuljetaan ja kuljetetaan niin henkilöitä kuin tavaroita. Meille onkin luontevaa toimia puhtaamman liikenteen puolesta edistämällä vähäpäästöisempien ajoneuvojen maahantuontia ja käyttöä maassamme. Tänä päivänä ihmisten tekemät autoratkaisut kertovat vastuullisuudesta ja siksi haluamme auttaa asiakkaitamme autoilun ympäristövaikutusten huomioimisessa. Merkki- ja mallivalikoimamme vähäpäästöisine diesel-, hybridi- ja maakaasumalleineen sekä nollapäästöisine sähköautoineen tarjoavat ratkaisut hyvin edistyksellisiin ja vastuuta kantaviin autovalintoihin. Tästä esitteestä luet enemmän maahantuomiemme merkkien ympäristömyönteisistä teknologioista ja innovatiivisista ratkaisuista. Nautitaan matkasta, ympäristöä kunnioittaen. Jan-Martin Börman Veho Group Oy Ab Toimitusjohtaja

3 Veho ja ympäristötavoitteet Veho-konserni, suurimpana autoalan toimijana Suomessa, on kirjannut tavoitteekseen olla myös alan Kiistatta Paras. Olemme vähittäiskaupassa määrätietoisesti ja asiakaslähtöisesti edenneet jatkuvasti tämä tavoite mielessämme. Omassa toiminnassamme tavoitteenamme on vähentää energiankulutusta, hiilidioksidipäästöä ja sekajätteen määrää. Ympäristötavoitteemme koskevat myös työympäristöä. Tavoitteenamme on turvallinen työympäristö ja vahinkojen täydellinen ennaltaehkäisy. Vehon arvot Päivittäinen työmme pohjautuu perusarvoihimme, jotka ovat: asiakaskeskeisyys ammattimaisuus tuloshakuisuus ympäristön huomioiminen Laatu- ja ympäristösertifikaatit Vehon koko hyötyajoneuvoliiketoiminta eli maahantuonti ja vähittäiskauppa on sekä laatu- että ympäristösertifoitu (ISO 9001 ja ISO 14001) samoin kuin Mercedes-Benz- ja smart-henkilöautojen sekä Citroën-autojen maahantuonti. Henkilöautojen vähittäiskaupalla (Veho Autotalot) on laatusertifi kaatti ISO 9001, ympäristösertifi kaatin osalta työ on käynnissä ja sertifi ointia haetaan tämän vuoden 2011 aikana. Hangossa sijaitsevalla Veho Group Oy Ab:n tytäryhtiö Assistor Oy Ab:llä on sekä laatu- että ympäristösertifi kaatti. Konserniin kuuluva Assistor Oy Ab on Suomen johtava autojen maahantuontikunnostuksia ja autologistiikkaa hoitava yritys.

4 Puhdasta teknologiaa käytössäsi Vehon laajasta merkki- ja mallivalikoimasta löytyy ratkaisut myös täysin päästöttömään ajamiseen. Sähköautot, hybridi- ja maakaasuteknologiat tarkoittavat vähäpäästöisyyden lisäksi erittäin taloudellisia kilometrejä ajomukavuudesta yhtään tinkimättä. Tältä aukeamalta näet muutamia esimerkkejä ympäristömyönteisistä teknologioista, joita on käytössä ja saatavilla myös Vehon myymissä autoissa.

5 MIKROHYBRIDI KEVYTHYBRIDI TÄYSHYBRIDI Moottorin Start&Stop-toiminnalla varustettu bensiini- tai dieselmoottori. Järjestelmä ehkäisee turhaa tyhjäkäyntiä esimerkiksi liikennevaloihin pysähdyttäessä. Moottori sammuu automaattisesti pysähdyttäessä ja käynnistyy uudelleen kytkinpoljinta painettaessa. Sähköavusteinen polttomoottori. Bensiini- tai dieselmoottorin rinnalle asennettu pienitehoinen sähkömoottori avustaa liikkeelle lähdettäessä ja kiihdytyksissä. Auto voi myös liikkua esimerkiksi pysäköintialueilla pelkän sähkömoottorin voimin. Sähkö- ja polttomoottori kuljettavat autoa joko yhdessä tai erikseen. Sähkömoottori voi kuljettaa autoa kaupunkiliikenteessä sekä avustaa polttomoottoria kiihdytyksissä. Polttomoottorin avulla ladataan akkuja. Toinen tunnettu sovellus toimii siten, että polttomoottori välittää voimaa etupyörille ja sähkömoottori takapyörille.tässä tapauksessa auto on joko etu-, taka- tai nelivetoinen aina tarpeen mukaan. SARJAHYBRIDI PLUG-IN HYBRIDI SÄHKÖAUTO MAAKAASU POLTTOKENNO Bensiini- tai dieselmoottori toimii akkujen latauslaitteena ja vain sähkömoottori on yhdistetty auton voimansiirtoon. Toimii kuten hybridi, mutta akut voidaan ladata valmiiksi myös pistokkeen kautta. Kulkee pelkän sähkömoottorin voimin ja on käytössä täysin päästötön. Akut ladataan pistorasiasta. Bio-/maakaasukäyttöisellä autolla voidaan ajaa bensiinin lisäksi myös maakaasulla. Lopputuloksena on merkittävästi pienemmät pakokaasupäästöt, hiljaisempi käyntiääni sekä edulliset käyttökustannukset. NGT (Natural Gas Technology) mahdollistaa biokaasulla jopa CO 2 -neutraalin auton käytön. Polttokennosto tuottaa auton tarvitseman sähköenergian vedyn ja hapen välisen reaktion. Prosessin sivutuotteina syntyy ainoastaan puhdasta vettä. Nollapäästöinen F-Cell-polttokennomoottori on tehokas, kompakti ja turvallinen.

6 Citroën Créative Technologie Citroënin suunnittelussa on aina huomioitu tulevaisuus. Citroënilla onkin vahva asema vähäpäästöisten autojen valmistajana. Uusista Citroën-autoista löytyvä Airdream-tunnus on merkki vähäpäästöisestä, tiukat ympäristöstandardit täyttävästä Citroënista. Créative Technologie -teema pitää sisällään enemmän kuin pelkkiä teknisiä ja tieteellisiä saavutuksia. Se tarkoittaa Citroënin asiakkaille aivan uusien ja yllättävienkin ratkaisujen löytämistä ympäristöarvoja tiukasti kunnioittaen ja vaalien.

7 Citroën C-Zero - täyssähköauto Polttoaineen kulutus 0 l/100 km, CO 2 -päästöt 0 g/km Ei bensiinikulutusta, ei ajon aikaisia päästöjä ja alhainen äänitaso: uuden C-Zeron myötä Citroën astuu vahvasti mukaan nollapäästöisten autojen maailmaan. Nelipaikkainen C-Zero tekee tulevaisuuden kaupunkiliikenteestä helppoa ja ympäristöystävällistä. Täyssähköauto Citroën C-Zero on tavallisesta verkkovirrasta ladattava täyssähköauto, jonka sähkömoottori tuottaa parhaimmillaan 47 kw:n (64 hv) tehon kierroslukualueella rpm. Suurin vääntömomentti on keskikokoisen bensiinimoottorin luokkaa eli 180 Nm. Moottori saa virtansa auton kaksoispohjarakenteeseen sijoitetuista 88 akusta, joiden yhteenlaskettu jännite on 330 volttia. Lataus tyhjästä täyteen maksaa Suomessa energian hinta ja siirtomaksut huomioiden noin 1,6. Helppo ladata Citroën C-Zeron lataaminen on helppoa: kotona ja työpaikoilla auto voidaan ladata kaikista 16A sulakkeilla varustetuista tavallisista pistorasioista ja pysäköintialueilla sijaitsevista lämmitystolpista. Akkujen lataaminen täyteen tapahtuu noin seitsemässä tunnissa. Täydellä latauksella Citroën C-Zero kulkee noin 144 km. Normaalin latauksen rinnalla autossa on valmius pikalatausjärjestelmälle, jonka avulla akut saadaan ladattua 80 % varaustasoon puolessa tunnissa. Citroën C-Zero on ympäristötietoisen yrityksen ja henkilön esimerkillinen valinta. Ulkomittoihin (pituus 3,48 cm) nähden pitkä 2,25 metrin akseliväli tarjoaa hyvät tilat neljälle henkilölle ja 166 litran tavaratilan. Vakiovarusteina mm. ohjaustehostin lukkiintumattomat jarrut ajovakauden- ja pidonhallinta sähkötoimiset ikkunat ilmastointi alumiinivanteet RDS-radio taittuva takaistuin kuljettajan istuimen säätö Suorituskyky huippunopeus 130 km/h km/h 15 sek. ohituskiihdytys km/h 6 sek.

8 Peugeot Leijonan asenteella ympäristön hyväksi Peugeot jo vuosien ajan toiminut vahvasti ympäristön hyväksi. Uusi tärkeä askel polttoaineen kulutuksen vähentämiseksi on dieselhybriditekniikka, jossa yhdistyvät HDi-FAP-dieselmoottorin ja sähkömoottorin parhaat puolet. Ympäristöinnovaatioittensa ansiosta Peugeot sijoittuu kirkkaasti kärkijoukkoon taistelussa CO 2 -päästöjen pienentämiseksi. Vuodesta 2001 Peugeot on myynyt Euroopassa yli miljoona autoa, joiden CO 2 - päästö on alle 120 g/km. Peugeotia voidaan pitää sähköautojen uranuurtajana. Peugeot valmisti sähköautoja jo 1940-luvulla ja toi sarjavalmisteisen 106-sähköauton markkinoille 1990-luvun puolivälissä. Vuosina valmistettu Peugeot 106 Electric on edelleen maailman eniten myyty sähköauto, kokonaistuotannon noustua autoon.

9 Peugeot ion Uuden sukupolven täyssähköauto Peugeot näyttää jälleen suuntaa sähköautojen valmistajana. Sähköautojen uusi sukupolvi alkoi vuoden 2010 lopulla Peugeot ion in saapuessa markkinoille. Nollapäästöinen auto neljälle 4-paikkainen Peugeot ion on taajamaliikenteeseen mainiosti soveltuva auto hiljainen, mukava ja helppokäyttöinen. Paikalta lähtien ion saavuttaa 50 km/h nopeuden 5,9 sekunnissa. Uuden sukupolven litium-ioni-akkujen varauskyky on kolminkertainen painoon verrattuna ja kaksikertainen tilavuuteen verrattuna. Akkujen lataaminen täyteen 220 V verkkovirralla kestää noin 6 tuntia. Pikalatauksella akut saadaan puolessa tunnissa 80 %:n lataustilaan. Toimintasäde täyteen ladatuilla akuilla on noin 150 km. Huippunopeutta takavetoiselta ionilta löytyy parhaimmillaan 130 km/h. Vakiovarusteina mm. kevytmetallivanteet ohjaustehostin sumuvalot kaukohallintainen keskuslukitus ajotietokone ilmastointi radio/cd, MP3-valmius USB + Bluetooth sähköisesti toimivat etu- ja takaovien ikkunat kuljettajan istuimen korkeussäätö taittuva takaistuin ESP-ajovakaudenhallintajärjestelmä Peugeot 3008 HYbrid4 Maailman ensimmäinen dieselhybridi Peugeot tuo kesällä 2011 markkinoille maailman ensimmäisen dieselhybridin, Suomeen 3008 HYbrid4 rantautuu syksyllä Tähän asti markkinoille tulleet hybridiautot ovat olleet bensiinimoottorilla varustettuja. Peugeot 3008 HYbrid4:ssä yhdistyy useita etuja: nelipyöräveto, kokonaisteho 200 hv, muhkea 500 Nm vääntömomentti, toisen sukupolven Stop&Start-järjestelmä, nollapäästö sähkömoottorilla ajettaessa, alhainen polttonesteenkulutus 3,8 l/100 km ja CO 2 -päästö 99 g/km. Voimanlähteinä ovat 163 hv ja 2,0 litrainen HDi 163 FAP -dieselmoottori ja 37 hv tehoinen sähkömoottori. Dieselmoottori on yhdistetty etupyörävetoon, sähkömoottori takapyörävetoon. Neljä vetotapaa Diesel- ja sähkömoottori voivat toimia joko samanaikaisesti tai kumpikin vuorollaan. Kuljettaja voi valita neljä erilaista vetotapaa: sähkömoottorilla, nelivedolla ja autotai sport-vetotavalla. Moottori on yhdistetty elektronisesti ohjattuun 6-vaihteiseen robottivaihteistoon. Diesel- ja sähkömoottorin yhteistyöllä päästään noin 35 % pienempään polttonesteenkulutukseen (yhdistetty normikulutus) kuin vastaavalla suorituskyvyllä pelkällä dieselmoottorilla.

10 Mercedes-Benz Esikuvana myös ympäristöasioissa Mercedeks-Benzin fi losofi a on aina ollut yksinkertainen: tarjota parasta ihmisille, jotka odottavat parasta myös ympäristöasioissa. Mercedes-Benzillä on auton keksijänä ja merkittävimpien turvallisuusinnovaatioiden kehittäjänä erityinen vastuu, jonka se kantaa koko voimallaan. Tähtimerkki on tehnyt 125 vuoden aikana yli autoa koskevaa patenttihakemusta, joista yli puolet on liittynyt vihreään teknologiaan. Mercedes-Benz on ainoa automerkki maailmassa, joka on saanut ISO-normin mukaisia ympäristösertifi kaatteja. SLS AMG E-CELL 525 hv, 880 Nm, km/h 4,0 s, toimintasäde n. 180 km B-SARJA F-CELL 134 hv, toimintasäde n. 400 km A-SARJA E-CELL 95 hv, 290 Nm, 0 60 km/h 5,5 s, toimintasäde yli 200 km smart fortwo electric drive 40 hv, 120 Nm, 0 60 km/h 6,5 s, toimintasäde n. 135 km

11 E-Cell F-Cell NGT Hybridi BlueTec BlueEFFICIENCY Täyssähköversio ajamisen mukavuutta ilman fossiilisia polttonesteitä Polttoaineenkulutus 0 l/100 km, CO 2 -päästöt 0 g/km. Käyttövoima vedyn ja typen välisen reaktion avulla Pakoputkesta tulee vain vesihöyryä. Natural Gas Technology käyttövoimina maa/biokaasu tai bensiini Laskee CO 2 -päästöjä kaupunkiliikenteessä jopa 15 %. Bensiini- ja sähkömoottorin älykäs yhdistelmä Säästää kaupunkiliikenteessä polttoainetta jopa 25 %. Minimoi dieselmoottorin polttoaineenkulutusta ja hiilidioksidipäästöjä Laskee typen oksideja jopa 90 %. Mercedeksen kehittämä ympäristöystävällinen konsepti Innovatiivisia teknisiä ratkaisuja ja mallikohtaisia toimenpidepaketteja. Esimerkiksi E 200 CDI BlueEFFICIENCY CO 2 -päästöt ovat vain 137 g/km. S 400 HYBRID 275 hv, 385 Nm, 7,9 l/100 km, 186 g/km, km/h 7,2 s Vision S 500 Plug-in HYBRID 3,2 l/100 km, 74 g/km, km/h 5,5 s E 300 BlueTEC HYBRID 224 hv, 580 Nm, 4,1 l/100 km, 109 g/km ML 450 HYBRID 335 hv, 517 Nm

12 Mercedes-Benz Hyötyajoneuvot Myös pakettiautot tarvitsevat esikuvia Mercedes-Benz näyttää vihreää suuntaa myös pakettiautojen maailmassa. Mercedes-Benz on kehittänyt useita BlueEffi ciency-tekniikoita, joita hyödynnetään aina kulloinkin auton mallista ja käyttötarkoituksesta riippuen. Yhtenä esimerkkinä BlueEffi ciency-ajattelusta mainittakoon lähitulevaisuudessa saatavaksi tuleva Vito E-Cell, joka on Mercedes-Benzin puhtaasti sähkökäyttöinen pakettiauto.

13 Mercedes-Benz Vito E-Cell Maailman ensimmäinen sähkökäyttöinen tehdasvalmisteinen pakettiauto E-Cell perustuu Viton normaalimalliin ollen ensimmäinen pakettiauto, joka on täysin sähkötoiminen jo tehtaalta lähtiessään, sillä sähköversioiden valmistus on integroitu normaaliin tuotantoon. Malli on tarkoitettu nimenomaan kaupunkiajoon. Vito E-CELL tarjoaa täysin CO 2 -päästötöntä liikkuvuutta kaupunkiympäristöön. Toimintasäde on 130 kilometriä, kantavuutta jopa 900 kiloa. Latausaika 220V: 6h (400V/16A). Kuten kaikissa Vitoissa, myös E-Cellistä löytyy ESP-ajovakauden hallintajärjestelmä, ABS-jarrut sekä turvatyynyt kuljettajalle ja matkustajalle. Vito E-Celliä valmistettiin testikäyttöön vuonna auton sarja sovituille asiakkaille aikana tuotanto laajenee ja suunnitelmissa on jopa 2000 Vito E-Cellin valmistaminen. Mercedes-Benz Sprinter NGT-maakaasu Yksi moottori, kaksi toimintatapaa Sprinter NGT:n (Natural Gas Technology/maakaasu) kaksipolttoainejärjestelmä yhdistää ammattimaisesti luonnonsuojelun taloudellisuuteen ja käytännöllisyyteen. Maakaasu vähentää polttoainekustannuksia jopa 50 %:lla bensiiniin ja jopa 30 %:lla dieseliin verrattuna. Sprinter NGT:n voi vaihtaa maakaasukäytöltä bensiinikäyttöiseksi vain yhdellä napin painalluksella. Molempien polttoaineiden yhdistelmä mahdollistaa jopa 1070 kilometrin toimintasäteen. Sprinter NGT on saatavana paketti-, kuorma- ja tila-autona sekä umpimallisena että alustana. Suurin sallittu kokonaispaino on kg. Kaasutankkien sijoittaminen lattian alle mahdollistaa kuormatilan käyttämisen täysin tavaran kuljetukseen.

14 Raskaat ajoneuvot puhtaalla tiellä Mercedes-Benzin raskaiden ajoneuvojen tuotantoteknologia on yhtä ainutlaatuista kuin sen ajoneuvokonseptikin. Aivan kuten henkilö- ja hyötyajoneuvojen puolella, myös Mercedeksen raskaille ajoneuvoille on luonteenomaista vakuuttavan vahva suorituskyky yhdistettynä alhaiseen polttonesteen kulutukseen, pitkiin huoltoväleihin ja pitkään käyttöikään. Mercedes-Benz Econic -maakaasuajoneuvo Yli kymmenen vuoden aikana on valmistettu enemmän kuin 8000 Econic-kuorma-autoa. Riippumatta siitä, onko Econic-erikoisajoneuvossa jätepakkari, kuormausnosturi tai vaihtolavalaitteet, voit olla varma siitä, että se on taloudellinen ajoneuvo. Econicin poikkeuksellinen tehokkuus ja ergonomia tekevät siitä houkuttelevan vaihtoehdon monille eri aloille: kunnallisliikenteessä, jätteen keräilyssä tai lähijakelussa. Fuso Canter E-CELL ja Canter Eco Hybrid Kaikissa Canter-malleissa on taloudellinen, puhdas ja ympäristöystävällinen teknologia. Sähkökäyttöinen Canter E-CELL sijoittuu 3,5 tonnin painoluokkaan tarjoten 120 km toimintasäteen. Tuotannon aloittamisesta ei ole vielä päätöstä. Canter ECO Hybridin dieselmoottorilla säästetään polttoainetta jopa 15 % perinteiseen kuorma-autoon verrattuna. Tuotanto alkaa aikaisintaan vuonna Econic NGT Atego BlueTec Hybrid Fuso Canter E-CELL Fuso Canter Eco-Hybrid

15 Atego BlueTec Hybrid Mercedeksen Atego BlueTec Hybrid on ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa sekä tuotannossa että myynnissä oleva sarjavalmisteinen Hybrid-kuorma-auto Euroopassa. Mallin polttoaineen kulutusta on onnistuttu hybriditeknologialla pudottamaan jopa 15 prosenttia. Mercedes-Benz Citaro -linja-autot Mercedes-Benz Citaro -linja-autot pohjautuvat kehittyneeseen ajoneuvokonseptiin, jonka käytännön toimivuutta todistavat yli Euroopan kaupunkiliikenteessä toimivaa linja-autoa. Citaro CNG (Maakaasu) Biokaasu- tai maakaasumoottori normaalilla voimansiirrolla ja automaattivaihteistolla on jo tänään olemassa oleva ratkaisu. Hiukkaspäästöt saadaan tällä tekniikalla lähes nollaan. Citaro CNG on ollut saatavilla jo vuodesta Citaro G BlueTec (Dieselhybridi) Citaro G BlueTecissä on sähköinen voimansiirto ja diesel-sähkögeneraattori-akusto-sähkömoottorit vetopyörien navoissa. Jarrutusenergian talteen ottaminen on lähitulevaisuuden ratkaisu päästöjen merkittävään alentamiseen. Citaro G BlueTec tulee olemaan saatavilla 2011/2012. Citaro FuelCell-Hybrid (Polttokennohybridi) Citaro FuelCell-Hybrid toimii sähköisellä voimansiirrolla, polttokenno-akusto-napamoottorilla. Lisäksi jarrutusenergia otetaan hybrideissä talteen. Citaro FuelCell-Hybrid on tulevaisuuden paikallisliikenteessä täysin päästötön ratkaisu. Citaro FuelCell-Hybridin sarjatuotannosta ei ole vielä päätetty. Kokeilu alkaa Fuso Aero Star Eco-Hybrid Citaro FuelCELL-Hybrid Citaro CNG Citaro G BlueTec Hybrid

16 Nautitaan matkasta, ympäristöä kunnioittaen Veho-liikkeiden ja yhteyshenkilöiden tiedot löydät helposti kotisivuiltamme: Lisätietoja esitteen tuotteista: Pidätämme oikeudet muutoksiin.

Viehätys. Esitteen kuvien autoissa on lisävarusteita ja jälkiasennettuja varusteita, jotka eivät kuulu vakiovarustukseen.

Viehätys. Esitteen kuvien autoissa on lisävarusteita ja jälkiasennettuja varusteita, jotka eivät kuulu vakiovarustukseen. R-sarja Viehätys R-sarja edustaa mitä parhaimpia hyveitä. Esimerkiksi perheen arvostusta: missään muussa Mercedes-Benz-henkilöautossa ei ole niin paljon tilaa rakkaimmille ihmisille. Ehdoton laatuvaatimus

Lisätiedot

Valmiina. Vito E-Cell. Kaupunki hengähtää helpotuksesta. kestävän kehityksen kyytiin Kuvassa sivuilla 4/5: Kay Herschelmann, Berliini

Valmiina. Vito E-Cell. Kaupunki hengähtää helpotuksesta. kestävän kehityksen kyytiin Kuvassa sivuilla 4/5: Kay Herschelmann, Berliini Vito E - Cel l. Pa ket t i - ja t i la - autot. Valmiina Vito E-Cell. Kaupunki hengähtää helpotuksesta. kestävän kehityksen kyytiin Kuvassa sivuilla 4/5: Kay Herschelmann, Berliini Tämän esitteen tiedot:

Lisätiedot

SÄHKÖAUTON OSTAJAN OPAS

SÄHKÖAUTON OSTAJAN OPAS 2013 SÄHKÖAUTON OSTAJAN OPAS Veikko Brax Centria Tutkimus ja kehitys 5/14/2013 Suomessa on 900000 sähköautoa vuoteen 2030 mennessä Liikenne- ja viestintäministeriö on linjannut Suomen siirtyvän sähköautojen

Lisätiedot

Veikko Brax SÄHKÖAUTON OSTAJAN OPAS

Veikko Brax SÄHKÖAUTON OSTAJAN OPAS Veikko Brax C SÄHKÖAUTON OSTAJAN OPAS C, Centria tutkimus ja kehitys - forskning och utveckling, 8 Veikko Brax SÄHKÖAUTON OSTAJAN OPAS Centria ammattikorkeakoulu 2013 1 JULKAISIJA: Centria ammattikorkeakoulu

Lisätiedot

Vito. Umpipakettiautot.

Vito. Umpipakettiautot. Vito. Umpipa ket t iautot. Sisä ltö. Vito umpipakettiautot 4 Vito Mixto 12 Vito mallisto 14 Toimialakohtaiset ratkaisut 16 Sisätila 18 Mukavuus ja toiminnallisuus 18 Tekniikka 20 Moottorit 20 BlueEfficiency

Lisätiedot

SÄHKÖAUTO VAI HYBRIDI?

SÄHKÖAUTO VAI HYBRIDI? 03/2014 27. 2. 2014 8,20 e VERTAILUSSA FORD FOCUS ELECTRIC MITSUBISHI OUTLANDER PHEV NISSAN LEAF OPEL AMPERA VW GOLF BLUEMOTION VOLVO V60 PLUG IN HYBRID SÄHKÖAUTO VAI HYBRIDI? Renault Twingo Takamoottorin

Lisätiedot

Lehti Toyota-autoilijoille 1/2011. Uusi monipuolinen Verso-S Prius-perhe kasvaa Toyotan täyshybri deille kaksoisvoitto Ekoauto 2011 -vertailusta

Lehti Toyota-autoilijoille 1/2011. Uusi monipuolinen Verso-S Prius-perhe kasvaa Toyotan täyshybri deille kaksoisvoitto Ekoauto 2011 -vertailusta Lehti Toyota-autoilijoille 1/2011 Uusi monipuolinen Verso-S Prius-perhe kasvaa Toyotan täyshybri deille kaksoisvoitto Ekoauto 2011 -vertailusta Uusi monipuolinen Verso-S. Niin kuin Styling. 01 01 Täysin

Lisätiedot

HSD sekä uudistuvat Corolla- RAV4- ja Verso-mallit

HSD sekä uudistuvat Corolla- RAV4- ja Verso-mallit Lehti Toyota-autoilijoille 2/2010 Esittelyssä: Uusi Auris HSD sekä uudistuvat Corolla- RAV4- ja Verso-mallit Prius PHV käyttötestiin Suomessa Uusi RAV4. Päästä yksilöllisyytesi valloilleen. 01 01 Muokkaa

Lisätiedot

Vaihtoehtoiset polttoaineet ja ajoneuvot

Vaihtoehtoiset polttoaineet ja ajoneuvot Vaihtoehtoiset polttoaineet ja ajoneuvot 1 2 Vaihtoehtoiset polttoaineet ja ajoneuvot -oppaan on tuottanut Motiva Oy TREATISEprojektia varten marraskuussa 2006. Alkuperäisen englanninkielisen oppaan (Cleaner

Lisätiedot

TRANSPORTER GENEVE. paljasti syysmalliston. Etumatkaa. BlueMotion Technologies -innovaatiot. Autoalan vahva nainen Eila Yrjölä

TRANSPORTER GENEVE. paljasti syysmalliston. Etumatkaa. BlueMotion Technologies -innovaatiot. Autoalan vahva nainen Eila Yrjölä Volkswagen 1 2010 www.volkswagen.fi www.volkswagen-hyotyautot.fi Etumatkaa BlueMotion Technologies -innovaatiot Autoalan vahva nainen Eila Yrjölä Uusi GENEVE Volkswagen TRANSPORTER paljasti syysmalliston

Lisätiedot

Ammattilainen. Ammattilaisilta.

Ammattilainen. Ammattilaisilta. Citan. Tila-auto. Ammattilainen. Ammattilaisilta. Ammattilaisille. Mercedes-Benzin Citan on kevyiden pakettiautojen luokkaan sijoittuva malli, jolla on kaikki kovassa arkikäytössä tarvittavat ominaisuudet.

Lisätiedot

Mercedes-Benz. ESTEETTINEN JA TEHOKAS Uusi C-sarjan Coupé tarjoaa mykistävän ajokokemuksen

Mercedes-Benz. ESTEETTINEN JA TEHOKAS Uusi C-sarjan Coupé tarjoaa mykistävän ajokokemuksen Mercedes-Benz www.mercedes-benz.fi i s s n 1459 0239 2 2011 ESTEETTINEN JA TEHOKAS Uusi C-sarjan Coupé tarjoaa mykistävän ajokokemuksen A NIIN KUIN AJONAUTINTO Concept A-sarja ja muotoilun tulevaisuus

Lisätiedot

Nano ole paljonkaan halvempi kuin Intiassa suositut pikkuautot Maruti 800 tai Ford Figo.

Nano ole paljonkaan halvempi kuin Intiassa suositut pikkuautot Maruti 800 tai Ford Figo. PERJANTAINA 2.12.2011 Autot & liikenne 27 Silmäpeliä pohjoisessa Jos rengasmatkailee pohjoisessa, voi joutua silmätysten hirven tai poron kanssa. Se on totinen paikka. SIVU 32 Tuottajat: Timo Nieminen

Lisätiedot

Volvo 7900 Electric Hybrid Kuuntele kaupunkiasi. Volvo Buses. Driving quality of life

Volvo 7900 Electric Hybrid Kuuntele kaupunkiasi. Volvo Buses. Driving quality of life Volvo 7900 Electric Hybrid Kuuntele kaupunkiasi Volvo Buses. Driving quality of life Hakemisto Tuotteen yleiskuvaus Taustatietoa Tulevaisuuden teknologiaa Avaimet käteen -ratkaisut Ympäristötehokkuus Energiatehokkuus

Lisätiedot

Uusi Vito. Umpipakettiauto.

Uusi Vito. Umpipakettiauto. Uusi Vito. Umpipakettiauto. Uusi Vito. Tahtoo, osaa, tekee. Olet itse aina valmiina palveluksiin. Teet työtäsi määrätietoisesti. Pidät uusista haasteista. Ansaitset auton, joka on kuin tehty juuri sinulle:

Lisätiedot

Volkswagen. Jetta Hybrid. Think Blue. MAAKAASUN VOIMALLA VARAA VALITA KUN TAVALLINEN NELIVETO EI RIITÄ

Volkswagen. Jetta Hybrid. Think Blue. MAAKAASUN VOIMALLA VARAA VALITA KUN TAVALLINEN NELIVETO EI RIITÄ Volkswagen Think Blue. Jetta Hybrid MAAKAASUN VOIMALLA VARAA VALITA KUN TAVALLINEN NELIVETO EI RIITÄ Sisältö Volkswagen 2/2013 4 7 8 12 14 16 18 20 24 26 7 12 28 29 30 31 32 22 20 33 34 16 2 Volkswagen

Lisätiedot

Auris. Esittelyssä uudistunut

Auris. Esittelyssä uudistunut Lehti Toyota-autoilijoille 1/2010 Esittelyssä uudistunut Auris Geneven autonäyttelyn uutuudet Prius on tasaisen vahva talvessakin Suomalaislautailijoiden ylivoimaa Viikonloppunäyttely Toyota-liikkeissä

Lisätiedot

vallankumoukset kaduilla. sisällys Opel ampera 04 Ampera

vallankumoukset kaduilla. sisällys Opel ampera 04 Ampera opel AmperA vallankumoukset alkavat kaduilla. sisällys On aika liittyä autoilun uuteen liikkeeseen. Opel Ampera on muutoksen tuoja. Se on kaikkien aikojen ensimmäinen laajennetun toimintasäteen sähköauto

Lisätiedot

Varusteet 26 Vakio- ja lisävarusteet 26 Alkuperäistarvikkeet 31 Istuinverhoukset 32 Värit 33

Varusteet 26 Vakio- ja lisävarusteet 26 Alkuperäistarvikkeet 31 Istuinverhoukset 32 Värit 33 Vito. Ti la - autot Sisältö Vito tila-auto 4 Sisätila 10 Muunneltavuus 10 Mukavuus ja toiminnallisuus 12 Vito tila-autoversiot 14 Mallisto ja mahdollisuudet 14 Vito Business-malli 16 Tekniikka 18 Moottorit

Lisätiedot

Uusi Vito tila-auto.

Uusi Vito tila-auto. Uusi Vito tila-auto. Uusi Vito tila-auto. Tahtoa, osaamista, tekemistä. Olet itse aina valmiina palveluksiin. Teet työtäsi määrätietoisesti. Pidät uusista haasteista. Ansaitset auton, joka on kuin tehty

Lisätiedot

SÄHKÖAUTON MYYJÄN OPAS

SÄHKÖAUTON MYYJÄN OPAS 2013 SÄHKÖAUTON MYYJÄN OPAS Veikko Brax Centria Tutkimus ja kehitys 5/21/2013 Suomessa on 900000 sähköautoa vuoteen 2030 mennessä Liikenne- ja viestintäministeriö on linjannut Suomen siirtyvän sähköautojen

Lisätiedot

Honda Civic Hybrid. Honda Motor Europe Finland Hiomotie 6 B, 00380 HELSINKI Puhelin: 09-5868 010 www.honda.fi

Honda Civic Hybrid. Honda Motor Europe Finland Hiomotie 6 B, 00380 HELSINKI Puhelin: 09-5868 010 www.honda.fi Honda Civic Hybrid Honda Motor Europe pidättää oikeuden varusteiden ja teknisten tietojen muutoksiin ennalta ilmoittamatta. Yksityiskohdat, värit, kuvaukset ja kuvat on tarkoitettu vain antamaan yleiskuva

Lisätiedot

PEUGEOT 308 / 308 SW

PEUGEOT 308 / 308 SW PEUGEOT 308 / 308 SW TYYLIÄ JA TALOUDELLISUUTTA Uudistunut 308 näyttää entistä linjakkaammalta ja lihaksikkaammalta, Peugeotin uuden muotokielen mukaisesti. LED-lampuista koostuvat, uudesti muotoillut

Lisätiedot

PEUGEOT GENEVEN AUTONÄYTTELYSSÄ 2010 Ensiesittelyssä konseptiautot 5 by Peugeot ja SR1

PEUGEOT GENEVEN AUTONÄYTTELYSSÄ 2010 Ensiesittelyssä konseptiautot 5 by Peugeot ja SR1 LEHDISTÖTIEDOTE 2.3.2010 PEUGEOT GENEVEN AUTONÄYTTELYSSÄ 2010 Ensiesittelyssä konseptiautot 5 by Peugeot ja SR1 Peugeot juhlistaa 80. Geneven autonäyttelyä esittelemällä 200-vuotisen toimintansa kunniaksi

Lisätiedot

Lehti Toyota-autoilijoille 3/2009. Uusi. Prius. taittaa satasen 3,9 litralla. Auris Hybrid julkistettiin IAA-näyttelyssä Esittelyssä Lexus IS 250C

Lehti Toyota-autoilijoille 3/2009. Uusi. Prius. taittaa satasen 3,9 litralla. Auris Hybrid julkistettiin IAA-näyttelyssä Esittelyssä Lexus IS 250C Lehti Toyota-autoilijoille 3/2009 Prius Uusi taittaa satasen 3,9 litralla Auris Hybrid julkistettiin IAA-näyttelyssä Esittelyssä Lexus IS 250C Verso. Omaa tilaa, yhdessä. 01 Niin kuin haluat. 02 03 04

Lisätiedot

Volkswagen. Etumatkaa. 4 2011 www.volkswagen.fi www.volkswagen-hyotyautot.fi. up! Volkswagen

Volkswagen. Etumatkaa. 4 2011 www.volkswagen.fi www.volkswagen-hyotyautot.fi. up! Volkswagen Volkswagen 4 2011 www.volkswagen.fi www.volkswagen-hyotyautot.fi Etumatkaa up! Volkswagen Sisältö 4 Lähivaloissa Volkswagen Etumatkaa 4/2011 8 7 Bratislavassa valmistetaan sekä isoja että pieniä Volkswageneita.

Lisätiedot

Koeajossa Verso Edition 2011 Liikkuvan poliisin ainutlaatuinen harjoitusrata Uusia ratkaisuja tavarankuljetukseen. Täyshybridien edut tarkastelussa

Koeajossa Verso Edition 2011 Liikkuvan poliisin ainutlaatuinen harjoitusrata Uusia ratkaisuja tavarankuljetukseen. Täyshybridien edut tarkastelussa Lehti Toyota-autoilijoille 2/2011 Koeajossa Verso Edition 2011 Liikkuvan poliisin ainutlaatuinen harjoitusrata Uusia ratkaisuja tavarankuljetukseen Täyshybridien edut tarkastelussa 10 26 28 32 L E H T

Lisätiedot

SELVITYSTYÖ TARKOITUKSEEN SOPIVIMMASTA YMPÄRISTÖYSTÄVÄLLISESTÄ JA TALOUDELLISESTA VAIHTOEHDOSTA EKOPAKU-KONSEPTIN AUTOKSI

SELVITYSTYÖ TARKOITUKSEEN SOPIVIMMASTA YMPÄRISTÖYSTÄVÄLLISESTÄ JA TALOUDELLISESTA VAIHTOEHDOSTA EKOPAKU-KONSEPTIN AUTOKSI SELVITYSTYÖ TARKOITUKSEEN SOPIVIMMASTA YMPÄRISTÖYSTÄVÄLLISESTÄ JA TALOUDELLISESTA VAIHTOEHDOSTA EKOPAKU-KONSEPTIN AUTOKSI Vesa Hautamäki 10i228 Lauri Kantojärvi 10i131 Aapo Kesänen 10i131 26.04.2013 Projektiopinto

Lisätiedot

Tehoa ja taloudellisuutta

Tehoa ja taloudellisuutta Voilà N Mikko Hirvosen uusi vauhti maailman ympäri sähköautolla 1/12 Tehoa ja taloudellisuutta citroën on neste oil rallin virallinen auto www.citroen.fi UUSI CITROËN DS5 HYBRID4 NELIVETO, 200 HV, 99 G/KM

Lisätiedot

Lehti Toyotaautoilijalle 2/2015. Uusi Avensis nyt ennakkomyynnissä! Rahoituspäätös helposti netissä Aygo x-wave

Lehti Toyotaautoilijalle 2/2015. Uusi Avensis nyt ennakkomyynnissä! Rahoituspäätös helposti netissä Aygo x-wave Lehti Toyotaautoilijalle 2/2015 Uusi Avensis nyt ennakkomyynnissä! Rahoituspäätös helposti netissä Aygo x-wave UUSI YARIS. ANNA HYVÄN FIILIKSEN NÄKYÄ MYÖS VARUSTELUSSA. Uuden Yarisin mukavuus ja varustelu

Lisätiedot