Töitä moneen makuun. Viisi kuvaa kuntatyöstä.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Töitä moneen makuun. Viisi kuvaa kuntatyöstä."

Transkriptio

1 Töitä moneen makuun. Viisi kuvaa kuntatyöstä.

2 PÄIVÄKODIT Suomen koulumaine on maailmankuulu, ja sen perustuksia rakennetaan päiväkodeissakin joka päivä. Ne myös tarjoavat vanhemmille liikkumavaraa työn ja perhe-elämän välillä. Itse työssä lasten hauskat tarinat ja oppimisen riemu tarttuvat aikuisiinkin. ihmisläheinen työ työajat klo 6 ja 18 välillä myös ympärivuorokautisia päiväkoteja

3 Lastenhoitaja Anna Jokainen päivä töissä on erilainen, siitä pitää lapset huolen. Välillä voi väsyttääkin, mutta kun joku juttu lapsella onnistuu, siitä saa niin paljon intoa. Lasten kasvatus on maailman tärkeintä työtä. Rupesin myös henkilöstön luottamusmieheksi, koska haluan vaikuttaa asioihin. Muiden työntekijöiden kanssa keskustellaan siitä, miten työtä voisi kehittää.

4 Päiväkodin johtaja Liisa Mä aloitin lastentarhanopettajana ja sitten välillä olin kolme vuotta perhepäivähoitajana, kun omat lapset oli pieniä. Kun tulin takaisin, aloin samalla opiskella esimiestyötä. Sain opintovapaata ja opintorahaakin. Mulle on tärkeää, että meidän työntekijöillä on hyvä olla, koska silloin lapsetkin voi hyvin. Siksi me järjestetään välillä yhteisiä retkiä ihan aikuisten kesken, otetaan rennosti, kerätään voimia ja jutellaan.

5 Keittäjä Irina Minä tulen Pietarista. Suomessa pääsin opiskelemaan ravintola-alaa ja valmistuin keittäjäksi. Päiväkodissa työ on erilaista kuin ravintolassa, koska meidän asiakkaat on paljon hauskempia! Ruuat tehdään valmiin listan mukaan, mutta aina voi vähän soveltaa ja järjestää yllätyksiä. Iltaisin olen joskus pitänyt kursseja työkavereille, silloin me laitetaan ruokaa ja puhutaan eri kieliä.

6 KAAVOITUS Kaavoitus määrää, mitä rakennetaan minnekin. Jos kukaan ei pitäisi lankoja käsissä, asuinalueen viereen saattaisi tulla kaatopaikka ja vanhainkodin viereen moottoritie. Kunnan rakentamisen isot päätökset tehdään yhdessä eri asiantuntijoiden kanssa. paljon vastuuta, suunnittelua, luovuutta yhteistyötä suunnittelijoiden ja rakentajien kanssa päivätyö, mahdolliset asukastilaisuudet iltaisin

7 Arkkitehti Ulla Mun hommaani on miettiä, mihin kannattaa rakentaa asuntoja ja miten pääsee liikkumaan paikasta toiseen. Mihin laitetaan toimistorakennuksia, mihin perustetaan puisto? Vaikka moni pitää tätä työtä teknisenä, tässä on kyse ihmisten arjesta. Omilla matkoilla katselen vieraita kaupunkeja sillä silmällä, mikä toimii ja mikä ei.

8 Puistotyöntekijä Kaija Kesällä on hienoa olla ulkona ja laittaa paikkoja kuntoon. Ei me kuitenkaan olla pelkkiä kukkien näpertelijöitä, vaan pidetään samalla puistot turvallisina. Olisi hirveetä, jos vaikka puu kaatuisi jonkun päälle. Talvella ulkotöitä on vähemmän. Silloin me ehditään käydä kursseillakin. Viime talvena mun työkaveri piti meille kurssit työasennoista ja kuulon suojaamisesta.

9 Insinööri Timo Mä tutkin kaavapiirustuksia ja lasken, mitä niiden toteuttaminen tulisi kunnalle maksamaan. Toisaalta pitäisi tehdä laadukasta, eli kalliimpaa, mutta toisaalta täytyy ajatella kunnan rahoja. Se on aina tosi mielenkiintoinen haaste. EU:n myötä urakoiden kilpailutus on muuttunut, mutta onneksi oon päässyt työajalla koulutuksiin. Kielitaitoakin olen päässyt kohentamaan.

10 VANHUSTENHUOLTO Suomalaiset elävät pidempään kuin koskaan, siksi vanhustenhuollossa työllistyminen on varmaa. Merkitystä työlle tuo haaste hyvästä hoidosta, johon jokaisella ikäihmisellä on oikeus. Työtä vanhusten hoidossa on niin vanhainkodeissa, sairaaloissa kuin kotihoidossakin. osittain kolmivuorotyötä työtä erikokoisissa yksiköissä ja kotihoidossa terveydenhuoltoa ja vanhusten arkisten asioiden hoitamista

11 Huoltomies Heimo Vanhainkoti ei oo niin kuin mikä tahansa toimistotalo, vaikka molemmissa on paljon tekniikkaa. Täällä kaikki tehdään ihmisten ehdoilla. Jos käyn potilashuoneessa vaikka säätämässä ilmastointia tai korjaamassa jotain, niin eihän sinne voi tuppisuuna mennä. Meidän hoitohenkilökunta sanoo, että niiden työllä on tarkoitus. Niin tälläkin työllä.

12 Sairaanhoitaja Kaija Opiskeluaikana mä olin harjoittelemassa monessa eri paikassa: sairaalassa, terveysasemalla, kotihoidossa ja viimeiseksi vanhainkodissa. Työ ei aina oo helppoa, mutta tässä tuntee olevansa monelle vanhukselle tosi tärkeä. Vuorotyö sopii mulle. Päivät on erilaisia ja on hienoa päästä joskus kauniina päivänä keskellä päivää vaikka uimaan tai pyöräilemään.

13 Lääkäri Laura Mulla oli tosi ihana mummo, ehkä siksi halusin erikoistua vanhusten hoitoon. Oon ollut töissä sekä terveyskeskuksessa että vanhainkodissa. Terveyskeskuksessa oppii valtavasti, koska siellä näkee niin paljon erilaisia potilaita. Vanhainkodissa taas on enemmän aikaa yhdelle potilaalle. Lääketiede tuottaa koko ajan uusia hienoja laitteita! Työ on siis mielenkiintoinen yhdistelmä tekniikkaa ja inhimillistä hoivapuolta.

14 KUNNAN HALLINTO Kunnan hallinnossa on ammatteja johtajasta toimistoapuun. Kaikkiin tehtäviin tarvitaan omanlaistaan osaamista, koska kuntaa ei johdeta niin kuin yksityistä yritystä. Tärkein päätäntävalta on kuntalaisilla vaalien kautta. työtä yhteiseksi hyväksi paljon erilaisia ammatteja paljon etenemismahdollisuuksia

15 Lakimies Tauno Mun urani alkoi ammatinvalintatestin kautta, jonka mukaan soveltuisin juristiksi. Niinpä mä hain ja onnekseni pääsin oikeustieteelliseen opiskelemaan. Monet lakimiehet on erikoistuneet johonkin asiaan. Mä oon erikoistunut hankintoihin. Isoissa hankinnoissa on paljon veroeuroja pelissä ja lakimiehelle paljon työtä. Tarkka pitää olla, mutta mitä enemmän tätä tekee, sitä paremmaksi tulee.

16 Puhelinvaihteen hoitaja Leea Puhelinvaihde ei ole pelkkää puheluiden yhdistämistä. Meillä kiinnitetään paljon huomiota asiakaspalveluun ja siihen, että soittaja saa asiaansa eteenpäin. Mun täytyy tietää jotain myös muista kuin oman kunnan palveluista, koska kysymykset on joskus melkein mitä vaan maan ja taivaan väliltä. Silloin on netti kovassa käytössä. Ainakin mä tiedän, mihin tehdään päivähoitohakemukset ja kuka vastaa turkiskuoriaisten torjunnasta.

17 Elinkeinoasiamies Jorma Jokainen kunta tarvitsee yrityksiä ja niiden työpaikkoja. Siksi mä pidän mun työtä tosi tärkeenä että yritysten on helppo löytää sopivat toimitilat ja oikeanlaisia työntekijöitä. Samalla mä kerron yrittäjien toiveita kaupungin johdolle päin. Yrittäjäksi aikoville mä pidän kursseja, siinä on hyötyä mun omasta yrittäjäkokemuksesta. Yhteistyökumppaneina mulla on paikalliset oppilaitokset ja työllisyyspalvelut.

18 OSTOPALVELUT Kunnan ei tarvitse tehdä kaikkea itse. Palveluja voidaan ostaa yksityisiltä yrityksiltä tai tuottaa yhteistyössä muiden kuntien kanssa. Kunta voi myös perustaa liikelaitoksen ja ostaa palveluja siltä. Ostopalveluista on kysymys silloinkin, kun vaikkapa bussiyrityksiä kilpailutetaan ja valitaan ajamaan tiettyjä linjoja. yhteistyötä yritysten ja muiden kuntien kanssa kuntalaisten tasavertaisuuden pitää säilyä tavoitteina usein säästöt ja tehokkuus

19 Toimitusjohtaja Leevi Mun on turha luulla tietäväni kaikkea, vaikka kuinka olisin toimitusjohtaja. Meillä suunnitteluun osallistuu koko väki lipuntarkastajasta reittisuunnittelijaan. Jokainen arvostaa työkaveria ja ymmärtää, että oma työ vaikuttaa muihin. Työntekijöiden kannustaminen on ehkä nykyään tärkeämpää kuin aikaisemmin. Ennen ihmisille oli tärkeää kunnan pitkä ja varma leipä. Nykyään ihmisillä on muitakin arvoja, onneksi.

20 Ympäristösuunnittelija Oili Mä opiskelin ammattikorkeassa ja tein opintojen ohessa keikkatöitä lipuntarkastajana. Silloin sain idean mun opinnäytetyöhön, jossa selvitin bussivarikon ympäristöriskejä. Musta on tärkeää kannustaa ihmisiä joukkoliikenteen käyttäjiksi ja vähentää yksityisautoilua. Ei bussitkaan vielä ole saasteettomia, joten kehittämistä riittää. Mä voin sanoa olevana samaan aikaan valistaja ja tarkastaja.

21 Bussikuski Päivi Ensin mä olin kunnan liikennelaitoksen kuskina, mutta sitten siitä tehtiin yhtiö. Ei se työ siitä paljon muuttunut, ja vaikka välillä yhtiökin on vaihtunut, niin hommia riittää. Mä tykkään kun voin tehdä töitä itekseni ja ajan välillä eri linjoja. Välillä pitää herätä tosi aikaisin tai valvoa myöhään, mutta kyllä se sujuu. Jos päivällä on pitempi tauko, mä ehdin vaikka shoppailla.

22 Tietoa kunta-alasta: Kunta-alan työpaikat osoitteesta:

ISBN 978-952-5991-73-4

ISBN 978-952-5991-73-4 ISBN 978-952-5991-73-4 Julkaisija ja kustantaja: Kuvat: Turun kaupunki/sivistystoimiala Käsityöläiskatu 10 20100 Turku Turun Lyseon lukion valokuvakurssi Taitto ja paino: Turun ammatti-instituutti, painoviestintä,

Lisätiedot

Juuso. Kirje isoäidille. Elsa Kivinen Mäntymäentie 13 30600 Jyväskylä. Hei mummi rakas!

Juuso. Kirje isoäidille. Elsa Kivinen Mäntymäentie 13 30600 Jyväskylä. Hei mummi rakas! Kirje isoäidille Elsa Kivinen Mäntymäentie 13 30600 Jyväskylä Hei mummi rakas! Mitä teille kuuluu? Meille kuuluu hyvää, vaikka ensi viikko on kyllä aika jännittävä. Minulla alkaa uusi koulu. Olen samassa

Lisätiedot

Ostat tai myyt, meille kannattaa soittaa!

Ostat tai myyt, meille kannattaa soittaa! TÄSSÄ LEHDESSÄ MM: 1 Kokoomuksen Tampereen kaupunkilehti lokakuu 3/2012 Tarkista edustajasi numero ehdokaslistalta sivut 6-7 Musta Lammas auttaa hädässä olevia sivut 8-9 Timo P. Nieminen aikoo ensi s.

Lisätiedot

Luin kirjan kokonaan. Sitten aloin alusta lukemaan joitain pätkiä. Olet rohkea kun kirjoitit sen.

Luin kirjan kokonaan. Sitten aloin alusta lukemaan joitain pätkiä. Olet rohkea kun kirjoitit sen. 1 Hei, haluaisin kiittää kirjasta. Se oli todella koskettava ja rehellinen. Olet varmaan saanut paljon samaa palautetta. Itkin hillittömästi kun luin sitä. Kiitos kun kirjoitit kirjan ja jaoit surusi meidän

Lisätiedot

Verkosto on kaiken A ja O

Verkosto on kaiken A ja O Veli-Matti Toivonen Verkosto on kaiken A ja O Hyvin onnistuvan isännöintityön mallitus Kiinko on yhteisnimi Kiinteistöalan Koulutussäätiölle ja Kiinteistöalan Koulutuskeskus Oy:lle. Kiinko tarjoaa lisä-

Lisätiedot

Jotta yhteistoiminta onnistuisi

Jotta yhteistoiminta onnistuisi Jotta yhteistoiminta onnistuisi Sisältö Mitä tämä kirjanen käsittelee?... 3 Tutustuminen, ja työnohjaus toimintatapana... 6 Ammatillisuus yhteistoiminnassa... 12 Luottamus... 18 Johtajuus... 25 Erilaisuus

Lisätiedot

Sini Sabotage Nollasopimukset Heikki Kuula. Next Step Muodin merkonomi Chile. Antroposofia Rentoa meininkiä Tanskassa

Sini Sabotage Nollasopimukset Heikki Kuula. Next Step Muodin merkonomi Chile. Antroposofia Rentoa meininkiä Tanskassa MUUTOS Suomen Ammattiin Opiskelevien Liitto -SAKKI ry Sini Sabotage Nollasopimukset Heikki Kuula Next Step Muodin merkonomi Chile Antroposofia Rentoa meininkiä Tanskassa Sisältö S. 3 / Pääkirjoitus, Puheenjohtajan

Lisätiedot

Mary Kay uramahdollisuus mahdollisuus sinullekin!

Mary Kay uramahdollisuus mahdollisuus sinullekin! Mary Kay uramahdollisuus mahdollisuus sinullekin! Asiakkaille haluan sanoa suuren kiitoksen kun olet löytänyt kiireisestä kalenteristasi aikaa saapua paikalle ja kuunnella tämän tovin Mary Kay yrityksestä

Lisätiedot

Vertaisryhmätoiminnan opas maahanmuuttajatyöhön

Vertaisryhmätoiminnan opas maahanmuuttajatyöhön Vertaisryhmätoiminnan opas maahanmuuttajatyöhön Selkokielinen opas Suomen Pakolaisapu ry Suomen Pakolaisapu ry 1 ZZ Vertaisryhmätoiminnan opas maahanmuuttajatyöhön Toim. Yuko Kametani, Anne Korppinen ja

Lisätiedot

14 Opetusta. 7 Jokaisesta. 4 Oppisopimuksella. Av-viestinnän ammattilainen hallitsee monta mediaa s. 8. koneasentajaksi.

14 Opetusta. 7 Jokaisesta. 4 Oppisopimuksella. Av-viestinnän ammattilainen hallitsee monta mediaa s. 8. koneasentajaksi. vengi KOULUTUSKESKUS SALPAUKSEN ASIAKASLEHTI 2/2010 Av-viestinnän ammattilainen hallitsee monta mediaa s. 8 4 Oppisopimuksella koneasentajaksi 7 Jokaisesta löytyy yrittäjä 14 Opetusta virtuaalisesti Salpauksen

Lisätiedot

Kansalaisten palveluseteli

Kansalaisten palveluseteli Kansalaisten palveluseteli Selvitys kansalaisten osallistumisesta palvelusetelin kehittämiseen syksystä 2009 kesään 2010 Eija Seppänen, Fountain Park Oy Päiväys 11.8.2010 2 Sisällysluettelo Sisällysluettelo...

Lisätiedot

52 Kotkan superilaiset tekivät retken Ulko-Nuokolle.

52 Kotkan superilaiset tekivät retken Ulko-Nuokolle. 8 2011 Sisältö 8 / 2011 40 Testaajien mielestä melonta on silkkaa nautintoa! 26 Kahden ja kuuden välillä yöllä on vaikeinta valvoa. 14 Elina Lehtovaara tekee erilaista työpäivää. 52 Kotkan superilaiset

Lisätiedot

ANTTI LARVALA CAL360 DEGREES. CAL360 DEGREES, www.cal360d.com, antti.larvala@cal360d.com

ANTTI LARVALA CAL360 DEGREES. CAL360 DEGREES, www.cal360d.com, antti.larvala@cal360d.com ANTTI LARVALA CAL360 DEGREES IDEANIKKARIN HUNAJAPURKKI Johdanto Viime keväänä, kun olin myymässä asuntoani, sain päähäni hullun ajatuksen. Ajattelin testata ihan käytännössä ideaani uudesta markkinointitavasta.

Lisätiedot

Yhteydenotot: ulla.m.halonen@gmail.com

Yhteydenotot: ulla.m.halonen@gmail.com Jason tarinan on toimittanut YTM Ulla Halonen Geronomilta. Halonen on toiminut aiemmin useissa ikäihmisiä koskevissa kehittämistehtävissä. Tällä hetkellä hän toimii Keski-Suomen Muistiyhdistys ry:n kehittämispäällikkönä.

Lisätiedot

Opiskelija 2011. - saat valmiudet jatko-opintoihin. uudenkaupungin ammatti- ja aikuisopisto novida

Opiskelija 2011. - saat valmiudet jatko-opintoihin. uudenkaupungin ammatti- ja aikuisopisto novida Opiskelija 2011 uudenkaupungin ammatti- ja aikuisopisto novida - on ajantasainen oppimisympäristö - opit tekemällä ja saat ammatin - on monipuolinen valikoima opintoja - voit osallistua erilaisiin kansallisiin

Lisätiedot

KuvaSeppälä-yhtiöiden sidosryhmälehti 2 2013

KuvaSeppälä-yhtiöiden sidosryhmälehti 2 2013 KuvaSeppälä-yhtiöiden sidosryhmälehti 2 2013 LUKEMISTA OPETTAJILLE Haavi-Heikki ojentaa auttavan kätensä - eikä päästä irti s. 4 Vuoden 2013 luokanopettaja kannustaa nuoria opettajan työhön s. 10 Esikoulu

Lisätiedot

Kirsti viihtyy orkesterimuusikkona. Elisa tuntee. Hiljaisen tiedon siirtoa parannettava s.6 Ilmoittaudu henkilöstöpäivään s.20

Kirsti viihtyy orkesterimuusikkona. Elisa tuntee. Hiljaisen tiedon siirtoa parannettava s.6 Ilmoittaudu henkilöstöpäivään s.20 Tampereen kaupungin henkilöstölehti 2 2011 Kirsti viihtyy orkesterimuusikkona aseptiikan Elisa tuntee lain Hiljaisen tiedon siirtoa parannettava s.6 Ilmoittaudu henkilöstöpäivään s.20 PÄÄKIRJOITUS MAALISKUU

Lisätiedot

Ari Haapanen. Monimuotoisuusbarometri 2007. ikä ja monikulttuurisuus haasteena ja voimavarana. monikko monikko

Ari Haapanen. Monimuotoisuusbarometri 2007. ikä ja monikulttuurisuus haasteena ja voimavarana. monikko monikko Ari Haapanen Monimuotoisuusbarometri 2007 ikä ja monikulttuurisuus haasteena ja voimavarana monikko monikko Ari Haapanen Monimuotoisuusbarometri 2007 - ikä ja monikulttuurisuus haasteena ja voimavarana

Lisätiedot

5. 2013. Työnohjaus Työhyvinvointi Teatteri ja työelämän kehittäminen. Teema: henkilöstö

5. 2013. Työnohjaus Työhyvinvointi Teatteri ja työelämän kehittäminen. Teema: henkilöstö 5. 2013 Työnohjaus Työhyvinvointi Teatteri ja työelämän kehittäminen Teema: henkilöstö Vanhustenhuollon Uudet Tuulet 3 Pääkirjoitus 4 Työelämässä on huomioitava myös nuoret 6 Työnohjaaja auttaa työyhteisiöä

Lisätiedot

UUDENKAUPUNGIN AMMATTI- JA AIKUISOPISTO NOVIDAN TOIMINTAKERTOMUS

UUDENKAUPUNGIN AMMATTI- JA AIKUISOPISTO NOVIDAN TOIMINTAKERTOMUS 2012 2013 UUDENKAUPUNGIN AMMATTI- JA AIKUISOPISTO NOVIDAN TOIMINTAKERTOMUS on profiloitunut aktiiviseksi toimijaksi työelämän kanssa. Tässä lehdessä: Rehtori 2 Alaesittelyt 3-11 Liiketalouden perustutkintoa

Lisätiedot

Hämeenlinna. - Varhaiskasvatus 2011

Hämeenlinna. - Varhaiskasvatus 2011 1 Hämeenlinna - Varhaiskasvatus 2011 2 SISÄLLYS 1. Haluaisitteko antaa palautetta koskien Hämeenlinnan varhaiskasvatuksen palveluita?. 3 2. Kuinka kehittäisitte Hämeenlinnan varhaiskasvatuspalveluita tulevaisuudessa?...

Lisätiedot

12 / 2014. Kuntayhtymät. vastaavat sotepalvelujen. tuottamisesta ANI FINNE YKSI YLI 90-VUOTIAISTA

12 / 2014. Kuntayhtymät. vastaavat sotepalvelujen. tuottamisesta ANI FINNE YKSI YLI 90-VUOTIAISTA 12 / 2014 Kuntayhtymät vastaavat sotepalvelujen tuottamisesta ANI FINNE YKSI YLI 90-VUOTIAISTA SISÄLLYS 12/2014 Toni Pönkkä ja Sofia Kiuru leipovat yhdessä piparkakkuja 64Kuuselakeskuksessa. 28 Jokainen

Lisätiedot

Sote si. Sote ottaa ensiaskeleita. Faktaa MIKSI? MITEN? MIKÄ NIMEKSI?

Sote si. Sote ottaa ensiaskeleita. Faktaa MIKSI? MITEN? MIKÄ NIMEKSI? Sote ottaa ensiaskeleita Sote on vielä outo kirjainyhdistelmä. Soteen kannattaa kuitenkin tutustua, sillä se on mukana jokaisen elämässä jossakin vaiheessa. Kyseessä on sosiaali- ja terveyspalvelut yhdistävä

Lisätiedot

Varia Tennistien opiskelijoiden lehti

Varia Tennistien opiskelijoiden lehti Varia Tennistien opiskelijoiden lehti Nro. 3 2015 Varia Tennistien opiskelijoiden lehti Nro. 3 2015 SISÄLLYSLUET TELO 14 49 HÄ? 2015 2... Sisällysluettelo 4...Tekijät 5...Pääkirjoitus 2 35 26 va r i a

Lisätiedot

HOPETTAAKO? Tilannekatsaus HOPE-hankkeesta keväällä 2009. Irma Rantonen HOPE Part 2 -hanke 28.5.2009 ISBN 978-952-99808-4-0 (PDF)

HOPETTAAKO? Tilannekatsaus HOPE-hankkeesta keväällä 2009. Irma Rantonen HOPE Part 2 -hanke 28.5.2009 ISBN 978-952-99808-4-0 (PDF) HOPETTAAKO? Tilannekatsaus HOPE-hankkeesta keväällä 2009 Irma Rantonen HOPE Part 2 -hanke 28.5.2009 ISBN 978-952-99808-4-0 (PDF) Sisällysluettelo 1. Johdanto... 3 2. Haastattelujen toteutus... 3 3. Arviot

Lisätiedot

Suomalaisten johtajien osaamis- ja koulutustarpeet Kiinassa

Suomalaisten johtajien osaamis- ja koulutustarpeet Kiinassa Suomalaisten johtajien osaamis- ja koulutustarpeet Kiinassa FUTUREX Future Experts -hanke Johan Lönnblad Suomalaisten johtajien osaamis- ja koulutustarpeet Kiinassa FUTUREX Future Experts -hanke Johan

Lisätiedot

Terttu ja Anneli työuralla jo 50 vuotta

Terttu ja Anneli työuralla jo 50 vuotta 10 2008 Terttu ja Anneli työuralla jo 50 vuotta super10 2008 3 Pääkirjoitus 4 Ajankohtaista 5 Puheenjohtajalta 6 Ampumistragedia kosketti superilaisiakin 6 Superilaisille EM-kultaa! 7 Miten kuntaliitokset

Lisätiedot

6sääntöä. pätkätyöstä. ulla kiminkinen Kaiken takana on nainen. kahden maan hoitaja. ongelmana mustasukkaisuus? alzheimer. No 12. rajaseutu s.

6sääntöä. pätkätyöstä. ulla kiminkinen Kaiken takana on nainen. kahden maan hoitaja. ongelmana mustasukkaisuus? alzheimer. No 12. rajaseutu s. No 12 25.9.2012 ulla kiminkinen Kaiken takana on nainen kahden maan hoitaja rajaseutu s. 14 ongelmana mustasukkaisuus? hyvinvointi s. 28 alzheimer terveys s. 24 6sääntöä pätkätyöstä elämyksiä ja liikunnan

Lisätiedot

Teema: koulutus ja rekrytointi

Teema: koulutus ja rekrytointi 1. 2010 Sosiaalialan koulutuksen haasteet Työntekijät yrittäjinä Työhyvinvointi Teema: koulutus ja rekrytointi Vanhustenhuollon Uudet Tuulet 3 Pääkirjoitus 4 Sosiaalialan kehitys haastaa koulutuksen 6

Lisätiedot

Nuoret ja työnantajat yhteisen pulman edessä

Nuoret ja työnantajat yhteisen pulman edessä nuorisofoorumi 2013 Nuoret ja työnantajat yhteisen pulman edessä Helsingissä 2013 Taloudellinen tiedotustoimisto TAT Graafinen suunnittelu ja taitto: Vanto Design Oy Kuvat: Dora Cheffi Kustantaja: Taloudellinen

Lisätiedot