PERUSTURVAPALVELUKESKUS

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "PERUSTURVAPALVELUKESKUS"

Transkriptio

1 PERUSTURVAPALVELUKESKUS SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON ASIAKASMAKSUT ALKAEN alkaen Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuista annetun lain (734/92), sosiaalihuoltolain (710/ 82) ja sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuista annetun asetuksen (912/92) sekä niihin myöhemmin tehtyjen muutosten ja maksuja koskevien muiden säädösten nojalla perusturvalautakunta ja kunnanhallitus ovat vahvistaneet Mäntsälän kunnassa perittävät sosiaali- ja terveydehuollon asiakasmaksut seuraavasti: LASTEN, NUORTEN JA PERHEIDEN PALVELUT LASTENSUOJELU, PERHEHOITO Lastensuojelun maksut: Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuista annetun lain ja asetuksen mukaan lastensuojelulain mukaisena avohuollon tukitoimena, sijaishuoltona tai jälkihuoltona lapselle annetusta perhehoidosta tai laitoshuollosta taikka asumispalveluista aiheutuvien kustannusten korvaamiseksi voidaan periä, milloin se on asianomaisten toimeentulon edellytykset ja huollolliset näkökohdat huomioon ottaen perusteltua, lapsen vanhemmilta maksu, joka saa määrältään olla enintään lapsen elatuksesta annetun lain 1-3 :n perusteella määräytyvän elatusavun suuruinen. Kummallekin vanhemmalle tehdään oma päätös. Kunta voi maksua vahvistamatta periä ja nostaa lapselle tulevat elatusavut siltä ajalta, jolloin lapsi saa asiakasmaksulain 7 :ssä tarkoitettuja perhehoitoa tai laitoshuoltoa taikka asumispalveluja sekä käyttää ne perhehoidosta, laitoshuollosta tai asumispalveluista aiheutuvien kustannusten korvaamiseksi. Asiakasmaksulain 7 :n 2 ja 3 momentin mukaisesti peritään saman lain 14 :n 1 momentissa mainitut lapsen tulot (lapsen eläkkeet, tulot ja korvaukset) kunnalle siltä ajalta, jonka laitoshoito, perhehoito tai asumispalvelut kestävät. Perittävä maksu voi olla enintään 1337,20 euroa kuukaudessa, eikä se saa ylittää palvelun tuottamisesta aiheutuvia kustannuksia. Perhehoito: Sosiaalihuoltolain (710/82) 25 :ssä tarkoitetusta perhehoidosta, lukuunottamatta lastensuojelulain (683/83) perusteella järjestettyä perhehoitoa, peritään asiakasmaksulain 7 c :ssä säädetty maksukyvyn mukaan määräytyvä maksu.

2 LAPSIPERHEIDEN KOTIPALVELU Asiakas maksaa kotipalvelusta bruttotulojen, perheen koon ja palvelun määrän mukaan määräytyvän kuukausimaksun tai käynnin pituuden mukaan määräytyvän käyntimaksun. TILAPÄINEN KOTIPALVELU Käyntimaksu käynnin pituus enintään käyntimaksu suuruus alle 2 tuntia 8, tuntia 14 euroa 4-6 tuntia 18 euroa yli 6 tuntia 22 euroa Käyntimaksua ei peritä, mikäli perheen tulot alittavat perusturvalautakunnan vahvistaman tulorajan. Mikäli asiakkaan luona käydään vuorokaudessa useita kertoja, maksu voi olla korkeintaan 22 euroa vuorokaudessa.

3 KUUKAUSIMAKSU Asiakas maksaa jatkuvasta ja säännöllisestä kotipalvelusta kuukausimaksun, kun käynnit ovat kerran viikossa tai useammin tai säännöllisesti yli 12 tuntia kuukaudessa. Kuukausimaksu on enintään asiakasmaksuasetuksen 3 :ssä tarkoitetun maksuprosentin osoittama määrä tulorajan ylittävistä tuloista. Maksun suuruus % tulorajan ylittävästä kuukausitulosta Henkilömäärä Palveluun käytetty aika Tuloraja eur/kk h/kk h/kk h/kk yli 44 h/kk alkaen % % % % , , , , , ,00 Kun henkilömäärä on suurempi kuin kuusi, tulorajaa korotetaan 316 euroa ja maksuprosenttia alennetaan yhdellä (1) prosenttiyksiköllä kustakin seuraavasta henkilöstä. Päätöstä tekevä viranhaltija voi asiakasmaksulain 11 :n mukaan käyttää harkintaa palvelumaksua määrättäessä. Tällaisia tilanteita ovat esim. käyntien lyhytkestoisuus (5-10 min) tai asiakkaan palvelukokonaisuus, josta kotihoidon osuus on suppea.

4 Mustijoen perusturvan alueella kotipalvelua voidaan tarjota olemassa olevien resurssien puitteissa lähinnä seuraavin kriteerein: - raskaus tai synnytys - monikkoperhe (syntyy useampi lapsi yhtä aikaa) - kriisi perheessä, esim. huoltajan kuolema -lapsen sairaus tai vamma -vanhemman sairaus tai vamma -vanhemman masennus -vanhemman uupumus -vanhemman asiointi esim. sairaala- tai terapiakäynnit - vanhemman tuen tarve Lapsiperheiden kotipalvelua EI voi myöntää seuraavankaltaisissa tilanteissa: - pelkkä siivouksen tarve -äkilliset sairaustapaukset (äkillinen lapsen sairastuminen tilanteessa, jossa vanhemmalla on oikeus jäädä hoitamaan lasta) - kotona tehtävä etätyö -opiskelu tai luennolla käynti -vanhempien harrastukset -henkilökohtaisen avustajan tarve

5 VAMMAISPALVELUT Vammaispalvelulain mukaiset vaikeavammaisten kuljetuspalvelut (eivät sisälly terveydenhuollon maksukattoon) Vammaisuuden perusteella järjestettävistä palveluista ja tukitoimista annetun lain 8 :n 2 momentissa tarkoitetuista vaikeavammaisille järjestetyistä kuljetuspalveluista peritään kilometrimäärän mukainen linja-autotaksan suuruinen maksu Mäntsälän ja lähikuntien alueella. Lähikuntien rajan ulkopuolelle ulottuvan matkan osuuden henkilö maksaa itse. Luettelo lähikunnista liitetään kuljetuspalvelua koskevaan päätökseen. KEHITYSVAMMAPALVELUT Asiakasmaksut ja omavastuuosuudet Kuljetuspalvelut Vapaa-ajan virkistysmatkat, matkat tilapäishoitoon (VPL), kotikunta ja lähikunnat kilometrimäärän mukainen linja-autotaksan suuruinen maksu alkaen 2,70 / matka Opiskelumatkat KELAn taksan mukaan 43,00 / kk Poliklinikkakäynnit Rinnekoti 0,00 Muut KELAN omavastuu Palvelut Asumiseen liittyvä ylläpito, vuokrasopimus Tilapäishoito asumisyksikössä, sisältää ateriat (yli 16 v.) Tilapäishoito perhehoidossa, sisältää ateriat (yli 16 v.) Omaishoitajan lakisääteistä vapaata koskeva hoito Asumisvalmennus (yli 16 v.) Erityisluokkien oppilaiden iltapäivähoito, yli 16-vuotiaat Erityisluokkien oppilaiden ja toisen asteen opiskelijoiden loma-ajan hoito, yli 16-vuotiaat Tuntihoito asumisyksikössä tai perhehoidossa, yli 16-vuotiaat 18,00 / kk 24,70 / vrk 10,60 / vrk 10,60 / vrk 18,60 / vrk 5,40 / pv 10,60 / vrk 10,60 / 1-5 h/ kerta

6 VARHAISKASVATUS PÄIVÄHOITO JA ESIOPETUS Päivähoidon maksut määräytyvät sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuista annetun lain 7 a :n mukaisesti. Lasten päivähoidosta annetussa laissa (36/ 73) tarkoitetusta lapsen päiväkoti- ja perhepäivähoidosta määrätään kuukausimaksu, jonka suuruuteen vaikuttavat perheen tulot ja perheen koko Hoitomaksu määritellään perheen kullekin lapselle toistaiseksi. Maksun perusteena olevat tulot tarkistetaan toimikausittain. Milloin samasta perheestä on useampi kuin yksi lapsi kunnan järjestämässä päivähoidossa, määritellään nuorimmasta kokopäivähoidossa olevasta lapsesta korkeimman maksuprosentin mukaan määräytyvä maksu. Hoitomaksut peritään aina kiinteinä kuukausimaksuina enintään yhdeltätoista (11) kalenterikuukaudelta toimintavuoden aikana. Maksuja määriteltäessä noudatetaan laissa olevia maksuprosentteja ja tulorajoja. Kunkin toimintavuoden aikana heinäkuu on maksuton, mikäli päivähoito on alkanut edellisen vuoden elokuussa ja jatkunut katkeamatta. Hoitosuhteen alkaessa tai päättyessä kesken kuukauden käytetään päivähoitomaksua määriteltäessä jakajana kyseisen kuukauden toimintapäiviä. Lapsen todellisiin hoitopäiviin lasketaan läsnäolopäivien lisäksi mahdolliset sairaus- ja poissaolopäivät. Mikäli lapsen hoidosta on tehty epäsäännöllisen hoitoajan sopimus, ei todellisiin hoitopäiviin huomioida vanhempien ennalta ilmoittamia vapaapäiviä. Jos lapsen vanhemmat eivät ota vastaan lapselle haettua ja myönnettyä päivähoitopaikkaa, eikä hoitopaikkaa ole peruutettu ennen kunnan päätöksen mukaisen hoitosuhteen alkamista, lapsen vanhemmilta voidaan periä puolet määräytyvästä kuukausimaksusta. Maksun perusteena olevat tulotiedot tarkistetaan kerran toimintavuoden aikana tai kun perheen bruttotulot muuttuvat olennaisesti (+/- 10 %). Maksu voidaan jättää perimättä tai sitä voidaan alentaa silloin, kun maksu johtaisi toimeentulotuen/ennalta ehkäisevän toimeentulotuen tarpeeseen (sosiaalihuoltolaki 11 ). Lisäksi huomioon otetaan perheen kokonaistilanne, pitkäaikaiset sairaudet, perheen pitkäaikaiset sisäiset vaikeudet, lastensuojelulliset kysymykset ja huomattava ansiotason tilapäinen lasku. Maksua poistettaessa tai alennettaessa neuvotellaan sosiaalityöntekijän kanssa. Päivähoitomaksun määrittelyn perusteeksi toimitetut liitteet huomoidaan ko. kuukauden hoitomaksussa, mikäli liitteet toimitetaan viimeistään laskutettavaa kuukautta seuraavan kalenterikuukauden 5. päivään mennessä.

7 Yrittäjien lasten päivähoitomaksut perustuvat viimeksi vahvistettuun verotukseen. Veronalaisena tulona voidaan ottaa huomioon viimeksi toimitetussa verotuksessa vahvistetut vastaavat veronalaiset tulot korotettuna niillä prosenttimäärillä, jotka verohallitus vuosittain antamissaan päätöksissä ennakkoperinnän laskemisperusteissa määrää. Perhepäivähoidossa olevien lasten vanhemmille hyvitetään hoitomaksussa poissaolot varahoitotilanteissa, kun he ovat sitoutuneet jatkuvasti järjestämään itse lastensa varahoidon ja käytännöstä on sovittu kirjallisesti hoitosopimuksessa. Hyvitys ei koske vanhempien loma-aikoja, jolloin lapsi ei muutenkaan tarvitsisi päivähoitoa. Hyvitystä laskettaessa hoitomaksun jakajana käytetään kyseisen kuukauden toimintapäiviä. Mikäli lapsen hoidosta on tehty epäsäännöllisen hoitoajan sopimus, jakajana käytetään sovittujen hoitopäivien lukumäärää. Vanhempien tulee tehdä hoitopaikan irtisanominen kirjallisesti pääsääntöisesti kaksi viikkoa ennen hoitosuhteen päättymistä. Lasten päivähoidon maksut 1. Kokopäivähoito Kokopäivähoidon kuukausimaksu on enintään perheen koon mukaan määräytyvän maksuprosentin osoittama euromäärä vähimmäistulorajan ylittävästä kuukausitulosta. Kunta voi kuitenkin määrätä enimmäismaksun, jos hakija ei ilmoita perheen tuloja. Perheen kokona otetaan huomioon yhteistaloudessa avioliitossa tai avioliitonomaisissa olosuhteissa elävät henkilöt sekä heidän kanssaan samassa taloudessa asuvat molempien alaikäiset lapset.

8 Maksuprosentit ja tulorajat ovat seuraavat: Perheen Tuloraja Maksu -% koko /kk henkilöä alk , , , , ,9 Jos perheen koko on suurempi kuin kuusi, lisätään maksun määräämisen perusteena olevaa tulorajaa 107 eurolla ( alk. 117 eurolla) kustakin seuraavasta perheen alaikäisestä lapsesta. Maksu voi kokopäivähoidossa olla lasta kohti enintään 233 euroa kuukaudessa ( alkaen 254 euroa kuukaudessa). Lasta koskevaa 21 euroa ( alkaen 23 euroa) pienempää maksua ei peritä. Perheen ikäjärjestyksessä seuraavasta kokopäivähoidossa olevasta lapsesta määritellään samansuuruinen maksu kuin nuorimmasta lapsesta, kuitenkin enintään 210 euroa kuukaudessa ( alkaen 229 euroa kuukaudessa). Kustakin seuraavasta lapsesta peritään 20 % nuorimman lapsen maksusta. Määrättäessä perheen toisen tai useamman lapsen maksua, käytetään määräytymisen perustana nuorimman lapsen laskennallista kokopäivähoidon maksua. 2. Osapäivähoito Osapäivähoidosta, jonka hoitoaika on enintään viisi (5) tuntia päivässä, peritään kuukausimaksu suhteutettuna kokopäivämaksuun, maksu on 60 % vastaavasta kokopäivämaksusta. Mikäli päivittäinen hoitoaika ylittyy, laskutetaan tällöin kokopäivähoitomaksu.

9 3. Epäsäännöllisen hoitoajan kuukausimaksu Mikäli lapsi on säännöllisesti pois päivähoidosta osan kalenterikuukautta ja hoitopäiviä on 4-17, huomioidaan vapaapäivät maksua alentavina, jos jakso on vähintään kolmen kalenterikuukauden pituinen. Maksu määritellään vanhempien ennalta ilmoittamien osa- tai kokohoitopäivien lukumäärän mukaan kiinteänä kuukausimaksuna. Hoitomaksu lasketaan siten, että perheen tulojen perusteella määritelty kuukausimaksu jaetaan 20:lla ja näin saatu päivämaksu kerrotaan kuukausittaisten ennalta ilmoitettujen hoitopäivien lukumäärällä. Uuden hoitosuhteen alkaessa vanhempien ennalta ilmoittamien hoitopäivien mukaan määritelty hoitomaksu tarkistetaan toteutuneita hoitopäiviä vastaavaksi, kun epäsäännöllinen hoito on jatkunut 3 kk. Tämän jälkeen maksu määritellään kiinteäksi hoitomaksuksi. Mikäli hoitopäivät ylittävät sovitun, laskutetaan hoitopäivät toteutuneiden hoitopäivien mukaan. Hoitopaikan käyttämisestä vähemmän kuin on sovittu, ei hyvitetä. Hoitomaksun perusteena olevien hoitopäivien lukumäärää on perheen mahdollisuus muuttaa hoitosuhteen aikana, tällöin ei kuitenkaan 3 kk:n seurantaa enää tehdä. 4. Tilapäinen päivähoito Enintään 10 päivää kestävästä tilapäishoidosta peritään päivämaksu hoitopäivältä kokopäivähoito 16,80 18, alkaen osapäivähoito 10,00 11, alkaen Tällöin laskutetaan myös alle 21 euron ( alkaen 23 euron) hoitomaksu. Yli 10 päivää kestävästä tilapäishoidosta peritään maksuperusteiden mukainen päivämaksu, jonka jakajana ovat kyseisen kuukauden toimintapäivät.

10 5. Maksuttoman esiopetuksen lisäksi tarvittava päivähoito Peritään 60 % kokopäivämaksusta esiopetuksen alkamispäivästä lähtien. Maksu on enimmillään 140 euroa/ kk ( alkaen 152 euroa/kk). Lukukausien aikana noudatetaan erikseen vahvistettuja esiopetuksen loma-aikoja. Kokopäivämaksua ei peritä syys-, joulu- ja talviloman ajalta eikä mahdollisilta muilta yksittäisiltä loma-ajoiksi määritellyiltä päiviltä. Esiopetusikäisten lasten vanhempien säännölliset vapaapäivät huomioidaan, mikäli lapsen hoidosta on tehty epäsäännöllisen hoitoajan sopimus. 6. Koululaisten päivähoidosta perittävät maksut Määritellään vastaavasti kuin muutkin päivähoitomaksut.

11 PERUSTERVEYDENHUOLTO TERVEYSKESKUS Terveyskeskuksen avohoidon maksut (sisältyvät terveydenhuollon maksukattoon): Avohoidon maksuja ei peritä alle 18-vuotiailta. * käynti lääkärin vastaanotolla tai lääkärin kotikäynti kolmelta ensimmäiseltä käynniltä/kalenterivuosi (samassa terveyskeskuksessa) 18 vuotta täyttäneeltä henkilöltä 13,70 * käynti päivystysvastaanotolla (ohjeellinen vastaanottoaika annettu seuraavasti: arkisin klo sekä lauantaisin, sunnuntaisin ja pyhäpäivinä) 18 vuotta täyttäneeltä henkilöltä; maksua ei oteta huomioon laskettaessa kalenterivuoden kolmea ensimmäistä käyntiä 18,80 * yöpäivystysmaksu sairaalan yöpäivystyskäynnistä, Hyvinkään aluesairaala perii; 18 vuotta täyttäneiltä terveyskeskuspotilailta peritään poliklinikkamaksu klo välisenä aikana tapahtuvilta käynneiltä 27,40 * terveyskeskuksessa annettu yksilökohtainen fysioterapia hoitokerralta 7,50 * sairaalan poliklinikkamaksu 27,40 * terveyskeskuksen avosairaanhoidon lääkäripalveluista perittävä vuosimaksu 27,40 * päiväkirurginen toimenpide 89,90 Sarjassa annettava hoito (sisältyvät terveydenhuollon maksukattoon): Maksu voidaan periä kuitenkin enintään 45 hoitokerralta kalenterivuodessa. * lääkinnällinen kuntoutus/hoitokerta 7,50 * muu sarjassa annettava hoito 7,50 Toimintaterapeutin kotikäynti 8,70

12 Terveyskeskuksen avohoidon maksut ostopalveluista (eivät sisälly terveydenhuollon maksukattoon): * käynti erikoislääkärillä (terveyskeskuksen ostopalvelu) 27,40 * röntgenlääkärin ultraäänivastaanottokäynti (sis. kolmeen terveyskeskuskäyntiin kalenterivuoden aikana) 13,70 * ortopantomografia terveyskeskuksessa yksityislääkärin lähetteellä (taksa+ käyntimaksu 7 ) 20,70 * Yksityislääkärin lähetteellä terveyskeskuksessa tehtävistä laboratorio- ja kuvantamistutkimuksista, joihin ei liity muita tutkimuksia tai hoitotoimenpiteitä, peritään palvelun tuottamisesta aiheutuvia kustannuksia vastaava maksu (Kelan sair.vak.korvaustaksan mukainen hinta tai tuotteistettu hinta + toimisto- ja käsittelykulut/ käyntikerta 7,50 Muut palvelut: * Röntgen/ CD-maksu 16,00 * Rokotusohjelman ulkopuoliset rokotukset/ maksu (asiakas hankkii rokoteaineen itse apteekista) 17,00 Sopimuksen mukaan myytävät palveleut Maksut määräytyvät sopimusten mukaan. Sairaankuljetuksesta perittävät maksut: (sisältyvät terveydenhuollon maksukattoon) * Sairaankuljetuksesta palvelun tuottaja perii sairausvakuutuslain mukaisen matkakustannusten omavastuuosuuden.

13 Työterveyshuollon maksut: Terveyskeskuksen tuottamista kansanterveyslain 14 :n 1 mom. 7-8 kohdissa ja 14 a :n 1 mom. 2 kohdassa tarkoitetuista työterveyshuoltopalveluista peritään työnantajalta: * Lääkäri: Vastaanottokäynnit: * Päivystyskäynti 30,00 * Normaali vastaanotto 52,00 * Laaja vastaanottokäynti 88,00 Lausunnot (mm. B-lausunto, E-lausunto) lausunto 34,00 Aikaveloitteinen laskutus alkava 30 min 46,00 + kilometrikorvaus matkustussäännön mukaan (työpaikkakäynnit, neuvottelut, ryhmät, raportit, toimintasuunnitelmat, koulutukset valmisteluaikoineen, toiminnan suunnittelu, matka-ajat työpaikoille) Puhelinneuvonta puhelu 13,00 * Työterveyshoitaja: Vastaanottokäynnit: * Päivystysluonteinen käynti 16,00 * Normaali vastaanottokäynti 27,00 * Laaja vastaanottokäynti 45,00 Terveystarkastukset: * Suppea terveystarkastus 41,00 * Laaja terveystarkastus 63,00 Aikaveloitteinen laskutus alkava 30 min 27,00 + kilometrikorvaus matkustussäännön mukaan (työpaikkakäynnit, neuvottelut, ryhmät, raportit, toimintasuunnitelmat, koulutukset valmisteluaikoineen, toiminnan suunnittelu, matka-ajat työpaikoille) * Fysioterapeutti: Aikavelotteinen laskutus alkava 30 min 27,00 + kilometrikorvaus matkustussäännön mukaan (ohjaus, neuvonta, testaukset, ryhmät, terveystarkastukset, työpaikkakäynnit)

14 * Laboratorio- ja röntgenpalvelut: * Terveyskeskuksessa tehtävistä laboratorio- ja kuvantamistutkimuksista peritään palvelun tuottamisesta aiheutuvia kustannuksia vastaava maksu (Kelan sair.vak.korvaustaksan mukainen hinta tai tuotteistettu hinta * Ulkopuolisilla teetetyt tutkimukset: ostopalvelukustannusten mukaisesti + toimisto- ja käsittelykulut/ käyntikerta 7,50 Röntgen-lääkäriltä ostettujen palvelujen kustannukset ostopalvelutaksan mukaisesti * Muut ostopalvelut ostopalvelukustannusten mukaisesti * Työterveyshuollon yleismaksu / henkilö/ vuosi 21,00

15 HAMMASHUOLTO Suun ja hampaiden tutkimus ja hoito (eivät sisälly terveydenhuollon maksukattoon) : * perusmaksu käynniltä: hammaslääkäri 9,60 erikoishammaslääkäri 13,90 suuhygienisti 7,50 * Käyttämättä ja peruuttamatta jätetystä palvelusta perittävä ns. sakkomaksu 33,80 * perusmaksun lisäksi peritään tutkimuksesta ja hoidosta kulloinkin voimassa olevan terveydenhuollon toimenpideluokituksen mukaisista toimenpiteistä seuraavat maksut: 1) Tutkimukset a) Toimenpideluokituksen SC-ryhmän tutkimuksista käyntikerralta 6,20 b) Lisäksi tehdyistä kuvantamistutkimuksista hammaskuvalta 6,20 leukojen ja koko hampaiston panoraamröntgenkuvauksesta 13,70 2) Ehkäisevä hoito Toimenpideluokituksen SC-ryhmän ehkäisevän hoidon ja terveyskasvatuksen toimenpiteistä käyntikerralta 6,20 3) Sairauksien hoito Toimenpideluokituksen vaativuusluokan mukaan, lukuun Vaativuusluokka: ottamatta kohdassa 4 lueteltuja proteettisia toimepiteitä, 0-2 6,20 kultakin toimenpiteeltä: , , , ,20 4) Proteettiset toimepiteet: a) proteesin huolto: pohjauksella 40,00 korjaus 27,40 b) akryyliosa- ja kokoproteesi 133,70 c) kruunut ja sillat hampaalta 133,70 d) rankaproteesi 162,40 Edellä olevia maksuja ei peritä alle 18-vuotiailta.

16 Edellä olevien maksujen lisäksi peritään oikomislaitteista ja hammasproteettisista toimenpiteistä hammastekniset kulut todellisten kustannusten mukaisina, mikäli potilas ei ole suorittanut maksua suoraan valmistajalle. Erikoismateriaaleista peritään todellisia kustannuksia vastaava maksu. Jos potilas annettujen käyttöohjeiden vastaisen menettelyn tai ilmeisen huolimattomuuden vuoksi on aiheuttanut oikomislaitteen häviämisen tai vahingoittumisen, peritään häneltä uuden oikomislaitteen hankkimisesta tai vahingoittuneen laitteen korjaamisesta aiheutuneet hammastekniset kulut todellisten kustannusten mukaisina. Henkilöltä, jolla on rintamasotilastunnus, rintamapalvelutunnus, rintamatunnus,veteraanitunnus tai jolla on eräisiin Suomen sotiin liittyneissä tehtävissä palvelleiden kuntoutuksesta annetun lain mukainen todistus miinanraivaustehtäviin osallistumisesta, ei peritä maksua hampaiden tarkastuksesta, ehkäisevästä hoidosta eikä protetiikkaan liittyvästä kliinisestä työstä. Mäntsäläläiset kehitysvammaiset on perusturvalautakunnan päätöksellä vapautettu maksuista. Maksuvapautus koskee perushoitoa.

17 TERVEYDENHUOLLON MUUT MAKSUT Maksu lääkärintodistuksesta (ei sisälly terveydenhuollon maksukattoon): * lääkärin ja hammaslääkärin todistus 33,80 Maksua ei peritä kansanterveystyössä hoitoon liittyvästä todistuksesta tai lausunnosta eikä koulu- ja opiskeluterveydenhuollon yhteydessä kerättyihin tietoihin perustuvasta terveystodistuksesta ( nuorison terveystodistus) Hoitoon liittyväksi todistukseksi katsotaan lausunto, jonka potilas tarvitsee jatkohoitopaikan järjestämiseksi/ saamiseksi tai osoittaakseen työnantajalle/oppilaitokselle tms. sairausloman tarpeen. Sairausloman johdosta päivärahan hakemiseksi laadittu todistus katsotaan hoitoon liittyväksi. Sen sijaan muiden etuuksien, kuten eläkkeen, eläkkeeseen liittyvien tukien, ajokortin tms. saamiseksi tarkoitettua lausuntoa ei katsota hoitoon liittyväksi. * Ajokorttimaksu 40,70 Ajo-oikeuden saamiseksi tai säilyttämiseksi tarvittavat lääkärintodistukset (asiakasmaksuasetus 23 ): * Ajokorttilupahakemukseen liitettävä lääkärintodistus * Iän perusteella tarvittava lääkärintodistus * Terveydentilan valvontaa varten tarvittava lääkärintodistus Lääkkeitä koskeva kustannusvastuu Noudatetaan Sosiaali- ja terveysministeriön ohjetta (Dnro 1/54/2002) Hoitotarvikkeet ja hoitovälineet Pitkäaikaisen ja vaikean sairauden hoitoon tarkoitetut hoitovälineet ja hoitotarvikkeet sekä terveyttä uhkaavan sairauden hoitoon tarvittavat erityiset hoitotarvikkeet ja välineet ovat maksuttomia siinä laajuudessa, kuin lautakunta erikseen päättää (Perusturvalautakunta / 123)

18 Käyttämättä ja peruuttamatta jätetystä palvelusta perittävä maksu (ei sisälly terveydenhuollon maksukattoon): * käyttämättä ja peruuttamatta jätetystä, asiakkaan varaamasta vastaanottoajasta peritään: terveyskeskuslääkäri 33,80 terveyskeskuksessa toimiva konsultoiva erikoislääkäri 33,80 hammashoito (suun ja hampaiden tutkimus ja hoito) 33,80 Maksua ei peritä alle 15-vuotiaalta. Peruuttamattoman poisjäännin maksu peritään silloin, kun potilas ei ole peruuttanut varaamaansa aikaa ennen vastaanottoaikaa tai viimeistään hoitopäivän aamuna klo 9.00 mennessä, eikä hänellä ole esittää hyväksyttävää syytä vastaanottoajan peruuttamatta jättämiselle. MAKSUKATTO Terveydenhuollon maksukatto/kalenterivuosi alkaen 633,00 (asiakasmaksulain 6a ja -asetuksen 26 a )

19 YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLTO Ympäristöterveydenhuollon palvelut tuottaa Keski-Uudenmaan ympäristökeskus ja maksutaksan vahvistaa Keski-Uudenmaan ympäristölautakunta Ympäristöterveydenhuollon taksaa sovelletaan: - elintarvikelaissa (23/ 2006), - Euroopan parlamentin ja -neuvoston asetuksessa (EY, nro 882/ 2004), - terveydensuojelulaissa (763/ 1994), - kulutustavaroiden ja kuluttajapalvelusten turvallisuudesta annetussa laissa (75/ 2004), - toimenpiteistä tupakoinnin vähentämiseksi annetussa laissa (693/ 1976) (tupakkalaki), - kemikaalilaissa (744/ 1989) ja - lääkelaissa (395/ 1987) tai niiden sijaan tulleissa säädöksissä säädettyihin kunnan viranomaisen suoritteisiin, jotka koskevat: 1) elintarvikehuoneistojen ja niiden omavalvontasuunnitelmien hyväksymistä 2) terveydensuojelulain nojalla annettujen ilmoitusten käsittelyä 3) terveydensuojelulain nojalla annettujen hakemusten käsittelyä 4) terveydensuojelulain nojalla tehtyjen ilmoitusten perusteella annettujen määräysten valvontaa 5) terveydensuojelulain nojalla tehtyjen hakemusten perusteella annettujen määräysten valvontaa 6) kunnalliseen valvontasuunnitelmaan sisältyvää tarkastusta, näytteenottoa ja näytteen tutkimista 7) Euroopan unionin ulkopuolelle eläimistä saatavia elintarvikkeita vievien elintarvikehuoneistojen valvontaa siltä osin kuin vienti ostajamaan vaatimuksesta edellyttää tavallista kattavampaa valvontaa 8) elintarvikemääräysten noudattamatta jättämiseen perustuvien elintarvikelain 7 luvussa tarkoitettujen toimenpiteiden valvomiseksi tapahtuvaa tarkastusta 9) lääkelain mukaista kunnan viranomaisen myöntämää vähittäismyyntilupaa ja siihen liittyvää vuosittaista valvontaa 10) uimaveden valvontaa 11) talousvettä toimittavan laitoksen hakemuksen perusteella annettujen määräysten valvontaa 12) talousveden laadun valvontaa ja tarkkailua sekä 13) tupakkalain mukaista kunnan viranomaisen myöntämää vähittäismyyntilupaa ja siihen liittyvää vuosittaista valvontaa

20 HOITO- JA HOIVAPALVELUT KOTIHOITO Kotona annettavan palvelun maksut (eivät sisälly terveydenhuollon maksukattoon): 1. Kotona annettava jatkuva ja säännöllinen palvelu Jatkuvasti ja säännöllisesti annetusta kotisairaanhoidosta ja sosiaalihuoltoasetuksen 9 :n 9 :n 1 momentin 1 kohdassa tarkoitetusta jatkuvasti ja säännöllisesti annetusta kotipalvelusta peritään palvelun laadun ja määrän, palvelun käyttäjän maksukyvyn sekä perheen koon mukaan määräytyvä kuukausimaksu seuraavasti: Kuukausimaksu on seuraavan maksuprosentin osoittama määrä tulorajan ylittävistä kuukausituloista alkaen Henkilö- Tuloraja Tunnit/ kk määrä /kk - 5 h 6-11 h h h 31 h > % 20 % 25 % 30 % 35 % % 14 % 18 % 21 % 22 % % 13 % 16 % 18 % 18 % % 10 % 12 % 14 % 15 % % 10 % 12 % 13 % 13 % % 10 % 11 % 11 % 11 % Kun henkilömäärä on suurempi kuin kuusi, tulorajaa korotetaan 316 eurolla ja maksuprosenttia alennetaan kaikissa maksuluokissa 1 prosenttiyksiköllä kustakin seuraavasta henkilöstä. Päätöstä tekevä viranhaltija voi asiakasmaksulain 11 :n mukaan käyttää harkintaa palvelumaksua määrättäessä. Tällaisia tilanteita ovat esim. käyntien lyhytkestoisuus (5-10 min) tai asiakkaan palvelukokonaisuus, josta kotihoidon osuus on suppea.

21 2. Kotona annettava tilapäinen kotipalvelu tai kotisairaanhoito Kotipalvelu Sosiaalihuoltoasetuksen 9 :n 1 momentin 1 kohdassa tarkoitetusta tilapäisestä kotipalvelusta peritään * alle 4 tuntia kestävä käynti 18,00 * yli 4 tuntia kestävä käynti 27,00 Kotisairaanhoito * lääkärin tai hammaslääkärin kotikäynti 13,70 * muun henkilön suorittama kotikäynti 8,70 3. Tukipalvelumaksut Sosiaalihuoltolain 9 :n 1 momentin 2 kohdassa tarkoitetuista tukipalveluista peritään seuraavat maksut: Ateriapalvelu * Ruokailupalveluyksiköltä ostetut kotiin kuljetetut ateriat (sisältää kotiinkuljetuksen) 5,70 * Sotainvalidien lounassetelit, vain vähintään 20 % haitta-asteen omaaville sotainvalideille 8,00 Vaatehuoltopalvelu, koneellinen Sisältää pyykin pesun kotihoidon työntekijän suorittamana. Palvelu ei sisällä pyykin jälkikäsittelyä 5,90 eikä pesuaineita Siivouspalvelu, /tunti Vain vähintään 20 %:n haitta-asteen omaaville sotainvalideille (Sotilasvammalaki) 30,00 Veteraanitunnuksen omaaville veteraaneille maksuton Turvapuhelinpalvelu /kk Mäntsälä 36,00 Pornainen 21,00 Palveluntarvitsija maksaa laitevuokran ja muut palvelusta aiheutuneet kustannukset suoraan palveluntuottajalle Saattajapalvelu (asiakkaan tarvitessa henkilökunnan asiantuntemusta) * alle 4 tuntia kestävä käynti 18,00 * yli 4 tuntia kestävä käynti 27,00

22 Vanhustentalot (Maksut peritään silloin, kun säännöllistä kotihoitoa ei ole) * Kylvetyspalvelu 5,00 / kerta * Vaatehuolto, ei sisällä jälkikäsittelyä 5,90 / koneellinen * Kauppapalvelu 5,00 / kerta * Siivouspalvelu 18,00 / käynti * Kertakäynti 8,70 * Sairaanhoidollinen kertakäynti 8,70 * Ulkopuolisilta perittävä kylvetyspalvelu 6,00 / kerta LAITOSHOITO Lyhytaikainen laitoshoito (sisältyy käyttäjän maksukattoon): * hoidosta ja ylläpidosta peritään kultakin hoitopäivältä 32,50 Ei peritä alle 18-vuotiaalta siltä osin, kuin hoitopäiviä on kalenterivuodessa kertynyt yli seitsemän * maksukaton täyttymisen jälkeen peritään hoidosta ja ylläpidosta kultakin hoitopäivältä 15,00 * lyhytaikainen laitoshoito psykiatrian toimintayksikössä 15,00 * Vammaiselle henkilölle laitoshoitona annettu kuntoutushoito 11,30 Kuntoutushoidon maksut (sisältyvät käyttäjän maksukattoon): laitoshoitona annetusta kuntoutushoidosta 11,30 peritään hoitopäivältä (Lääk. kuntoutuksesta annettu asetus 1015/1991 3, mom 2, kohta 6) Alle 18-vuotiaalta maksu peritään terveyskeskuksessa, sairaalassa tai sen toimintayksikössä 7 hoitopäivältä kalenterivuodessa. Pitkäaikainen laitoshoito Pitkäaikaisessa laitoshoidossa olevalta peritään maksukyvyn mukaan määräytyvä maksu. Maksu on enintään 85 prosenttia nettotuloista, kuitenkin siten, että hoitoa saavan henkilön henkilökohtaiseen käyttöön jää kuukausittain vähintään 97 euroa. Nettotuloissa otetaan huomioon myös vammaisetuudet. Veteraanilisä otetaan huomioon pitkäaikaisen laitoshoidon maksun perusteena.

23 Maksua ei peritä alle 18-vuotiaalta siltä osin kuin hoitopäiviä on kalenterivuodessa kertynyt yli seitsemän. Jos puolisoista suurempituloinen on laitoshoidossa, maksu on 42,5 prosenttia puolisoiden yhteenlasketuista nettotuloista. Laitoshoidossa olevan henkilökohtaiseen käyttöön tulee kuitenkin jäädä vähintään 97 euroa kuukaudessa. Jos molemmat tässä momentissa tarkoitetut puolisot ovat pitkäaikaisessa laitoshoidossa, maksu määräytyy kuitenkin asiakasmaksulain 7 c 1. momentin mukaisesti. (Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuista annettu laki 734/ 1992) Päivä- tai yöhoito (sisältyy käyttäjän maksukattoon 15,00 Kun hoidollisista syistä on tarkoituksenmukaista, että henkilö on terveyskeskuksessa, sairaalassa tai sen toimintayksikössä taikka sosiaalihuollon laitoksessa tai muussa toimintayksikössä hoidettavana vain joko päivällä (päivähoito) tai yöllä (yöhoito) Ei peritä alle 18-vuotiaalta siltä osin, kuin hoitopäiviä on kalenterivuodessa kertynyt yli seitsemän PALVELUASUNNOT Kunnan palveluasuntojen asiakasmaksut Vuokrat/m2/kk Vuokra sisältää lämmön, sähkön, veden ja yhteistilojen käytön. * Kotokartanon palveluasunnot 8,30 Käyttömaksu * Käyttömaksu läsnäolovuorokaudelta 10,20 Käyttömaksu sisältää ateriat, asunnon puhtaanapidon, vaipat, yhteisen TV-luvan, lääkkeiden jaon ja hankinnan yksikköön sekä yhteiskäyttöön tilatut sanomalehdet. Lääkkeet, vaatteet ja henkilökohtaiset hygieniatarvikkeet jokainen asukas maksaa itse. Lisäksi asukas vastaa itse sairaanhoitokuluistaan ja muista henkilökohtaisista menoistaan.

24 Palvelumaksu * Palvelumaksu on kuukausimaksu, joka perustuu asiakasmaksulakiin. Maksua määrättäessä otetaan huomioon asukkaan bruttotulot ja palvelujen määrä. Palvleumaksua määiteltäessä käytetään kotihoidon tulosyksikössä kulloinkin käytössä olevaa, perusturvalautakunnan vahvistamaa maksutaulukkoa. Lähtökohtana on se, että asukkaat saavat palveluja päivittäin. Määräaikainen hoito * Määräaikaisesti tai kokeiluluontoisesti asumisyksikössä asuvalta peritään läsnäolovuorokaudelta 23,00 Maksu kattaa vuokran, käyttömaksun ja palvelumaksun.

Sosiaali- ja terveystoimen muuttuneet asiakasmaksut alkaen

Sosiaali- ja terveystoimen muuttuneet asiakasmaksut alkaen 1 (5) 1 MUUT AVOSAIRAANHOIDON ASIAKASMAKSUT 31.12.2017 saakka 1.1.2018 lukien Lääkärintodistus tai - lausunto Lääkärintodistus ja lausunto Maksullisuus riippuu todistuksen / lausunnon laadusta. Ks. tarkemmin

Lisätiedot

Liite nro 3 Kouvolan kaupunki Pela 13.1.2009. Ei säädöksiä Ryhmäkertoja on yleensä 10.

Liite nro 3 Kouvolan kaupunki Pela 13.1.2009. Ei säädöksiä Ryhmäkertoja on yleensä 10. Liite nro 3 Kouvolan kaupunki Pela 13.1.2009 1 (5) Perusturva Terveydenhuollon asiakast 1.1.2009 alkaen Avoterveydenhuolto nimi Terveyskeskuksen lääkäripalvelun Terveyskeskuksen päivystyksen 12,80 1*)

Lisätiedot

SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON ASIAKASMAKSUT v. 2011

SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON ASIAKASMAKSUT v. 2011 MÄNTSÄLÄN KUNTA Liite 1.a. MUSTIJOEN PERUSTURVA Mäntsälä - Pornainen SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON ASIAKASMAKSUT v. 2011 v. 2011 Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuista annetun lain (734/92), sosiaalihuoltolain

Lisätiedot

PERUSTURVAPALVELUKESKUS Liite 1

PERUSTURVAPALVELUKESKUS Liite 1 SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON ASIAKASMAKSUT v. 2012 1.2.2012 alkaen paitsi päivähoidon osalta 1.8.2012 Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuista annetun lain (734/92), sosiaalihuoltolain (710/ 82)

Lisätiedot

Valtioneuvoston asetus

Valtioneuvoston asetus Valtioneuvoston asetus sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuista annetun asetuksen muuttamisesta Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti muutetaan sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuista annetun

Lisätiedot

Perusturvalautakunta liite nro 1

Perusturvalautakunta liite nro 1 Perusturvalautakunta 16.8.2016 liite nro 1 1/5 ASIAKASMAKSULAIN JA - MUKAISET LAITOSHOIDON JA TERVEYDENHUOLLON AVOHOIDON ASIAKASMAKSUT 1.1.2017 VOIMASSA OLEVAN AVOHOIDON MAKSUT Maksukatto 691,00 Vuosimaksu

Lisätiedot

122 Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksut 1.1.2015 alkaen. Esitys Sosiaali- ja terveysjohtaja Markus Hemmilä:

122 Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksut 1.1.2015 alkaen. Esitys Sosiaali- ja terveysjohtaja Markus Hemmilä: ROVANIEMI Perusturvalautakunta KAUPKIRJ: 1160 /2013 PÖYTÄKIRJANOTE Kokouspäivämäärä 25.11.2014 Sivu 1 122 Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksut 1.1.2015 alkaen Lain sosiaali- ja terveydenhuollon

Lisätiedot

SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON ASIAKASMAKSUT 1.1.2014 LUKIEN TERVEYSPALVELUT. Maksut v. 2013 Maksut v. 2014 Joensuu/Kontiolahti/ Joensuu/Kontiolahti/

SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON ASIAKASMAKSUT 1.1.2014 LUKIEN TERVEYSPALVELUT. Maksut v. 2013 Maksut v. 2014 Joensuu/Kontiolahti/ Joensuu/Kontiolahti/ 1 SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON ASIAKASMAKSUT 1.1.2014 LUKIEN TERVEYSPALVELUT Maksut v. 2013 Maksut v. 2014 Terveyskeskuksen avohoidon maksut (A 7 ) Terveyskeskuslääkärin vastaanotto a) vuosimaksu b) käyntimaksu

Lisätiedot

ASIAKASMAKSULAIN JA -ASETUKSEN MUKAISET LAITOSHOIDON JA TERVEYDENHUOLLON AVOHOIDON ASIAKASMAKSUT 1.1.2014 ALKAEN

ASIAKASMAKSULAIN JA -ASETUKSEN MUKAISET LAITOSHOIDON JA TERVEYDENHUOLLON AVOHOIDON ASIAKASMAKSUT 1.1.2014 ALKAEN ASIAKASMAKSULAIN JA -ASETUKSEN MUKAISET LAITOSHOIDON JA TERVEYDENHUOLLON AVOHOIDON ASIAKASMAKSUT 1.1.2014 ALKAEN 1/3 2014 AVOHOIDON MAKSUT Maksukatto 679,00 Terveyskeskusmaksu sisältyy maksukattoon Terveyskeskusmaksu

Lisätiedot

Asiakasmaksulain ja asetuksen mukaiset laitoshoidon ja terveydenhuollon avohoidon asiakasmaksut alkaen

Asiakasmaksulain ja asetuksen mukaiset laitoshoidon ja terveydenhuollon avohoidon asiakasmaksut alkaen lautakunta 19.12.2018, Liite nro 1, (1/5) 1 Asiakasmaksulain ja laitoshoidon ja terveydenhuollon avohoidon asiakas AVOHOIDON MAKSUT Maksukatto 683,00 Terveyskeskusmaksu (lääkäri, käyntimaksu) ei peritä

Lisätiedot

1 1) 1) Maksuprosentin Maksuprosentin 1.1.2015 osoittama euromäärä osoittama euromäärä

1 1) 1) Maksuprosentin Maksuprosentin 1.1.2015 osoittama euromäärä osoittama euromäärä PERITTÄVÄT ASIAKASMAKSUT SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMESSA 1.1.2015 lukien 1.1.2014 1.1.2015 Jatkuva ja säännöllinen kotipalvelu ja kotisairaanhoito * vähintään yhtenä päivänä viikossa Jäljempänä mainitun maksuprosentin

Lisätiedot

Asiakasmaksulain ja asetuksen mukaiset laitoshoidon ja terveydenhuollon avohoidon asiakasmaksut alkaen

Asiakasmaksulain ja asetuksen mukaiset laitoshoidon ja terveydenhuollon avohoidon asiakasmaksut alkaen lautakunta 20.12.2017 liite nro 2 (1/7) Asiakasmaksulain ja laitoshoidon ja terveydenhuollon avohoidon asiakas 1 AVOHOIDON MAKSUT Maksukatto 691,00 683,00 Terveyskeskusmaksu (lääkäri, käyntimaksu) ei peritä

Lisätiedot

ASIAKASMAKSUT Säännöllinen kotihoito

ASIAKASMAKSUT Säännöllinen kotihoito ASIAKASMAKSUT 2016 Säännöllinen kotihoito Kotona annettavalla palvelulla tarkoitetaan sosiaaliasetuksen (607/83) 9 :ssä tarkoitettuja kotipalveluita ja kansanterveyslain (66/72) 14 :n 1 mom:n 2 kohdan

Lisätiedot

LASTEN PÄIVÄHOIDOSTA PERITTÄVIEN KORVAUSTEN MÄÄRÄYTYMINEN 1.8.2014 ALKAEN TOISTAISEKSI

LASTEN PÄIVÄHOIDOSTA PERITTÄVIEN KORVAUSTEN MÄÄRÄYTYMINEN 1.8.2014 ALKAEN TOISTAISEKSI LASTEN PÄIVÄHOIDOSTA PERITTÄVIEN KORVAUSTEN MÄÄRÄYTYMINEN 1.8.2014 ALKAEN TOISTAISEKSI Dnro OPELA: 228/2014 (02.011) Opela 13.5.2014 / 42 Valmistelijat: varhaiskasvatuksen johtaja Hilkka Toiviainen, p.

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveyslautakunta 18.11.2014, 156

Sosiaali- ja terveyslautakunta 18.11.2014, 156 1 SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON ASIAKASMAKSUT 1.1.2015 LUKIEN (AMA = asiakasmaksuasetus 912/1992) Sosiaali- ja terveyslautakunta 18.11.2014, 156 TERVEYSPALVELUJEN MAKSUT 1.1.2015 AMA 7 Terveyskeskuksen

Lisätiedot

PERUSTURVAPALVELUKESKUS Liite 1

PERUSTURVAPALVELUKESKUS Liite 1 SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON ASIAKASMAKSUT v. 2013 Alkaen 1.4.2013 PERUSTURVAPALVELUKESKUS Liite 1 Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuista annetun lain (734/92), sosiaalihuoltolain (710/ 82) ja

Lisätiedot

Keski-Pohjanmaan erikoissairaanhoito- ja peruspalvelukuntayhtymä

Keski-Pohjanmaan erikoissairaanhoito- ja peruspalvelukuntayhtymä Keski-Pohjanmaan erikoissairaanhoito- ja peruspalvelukuntayhtymä PERUSTERVEYDENHUOLLON ASIAKASMAKSUT 2012 Terveydenhuollon maksukatto on 636 (633 ) kalenterivuosi. Maksukattoon lasketaan mukaan terveyskeskuksen

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksut 2016

Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksut 2016 Soteltk 26.1.2016 6 Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksut 2016 Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksut tulevat voimaan 1.2.2016. Tulojen mukaan määräytyvät maksut tarkistetaan 1.2.2016. Avopalvelujen

Lisätiedot

SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON LAKISÄÄTEISET ASIAKASMAKSUT 1.1.2016 ALKAEN

SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON LAKISÄÄTEISET ASIAKASMAKSUT 1.1.2016 ALKAEN SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON LAKISÄÄTEISET ASIAKASMAKSUT 1.1.2016 ALKAEN Maksukatto (L 6 a ) 679,00 691,00 1 Terveyskeskuksen avohoidon maksut (A 7 ) Terveyskeskuslääkärin vastaanotto a) vuosimaksu b)

Lisätiedot

LIITE 1. kalenterivuoden ja peritään 18 vuotta täyttäneiltä TAI 2) Mikäli palvelun käyttäjä ei

LIITE 1. kalenterivuoden ja peritään 18 vuotta täyttäneiltä TAI 2) Mikäli palvelun käyttäjä ei TERVEYDENHUOLLON LAILLA TAI ASETUKSELLA MÄÄRITELLYT JA MUUT ASIAKASMAKSUT Asetus sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuista, muutokset 19.11.2015 Laki sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuista,

Lisätiedot

SOSIAALI- JA TERVEYSPIIRI HELMEN ASIAKASMAKSUT 2015

SOSIAALI- JA TERVEYSPIIRI HELMEN ASIAKASMAKSUT 2015 SOSIAALI- JA TERVEYSPIIRI HELMEN ASIAKASMAKSUT 2015 Perusturvalautakunta 2.12.2014 81 13. TERVEYSKESKUKSEN AVOHOIDON MAKSUT 13.1. Terveyskeskuksen avosairaanhoidon lääkäripalvelumaksu - maksuja ei saa

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksulain ja -asetuksen mukaisten maksujen tarkistaminen

Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksulain ja -asetuksen mukaisten maksujen tarkistaminen Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 1138/02.05.00/2013 402 Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksulain ja -asetuksen mukaisten maksujen tarkistaminen 1.1.2017 Päätöshistoria Sosiaali- ja terveyspalvelujen

Lisätiedot

Säännöllisen kotihoidon ja lapsiperheiden kotipalvelun kuukausimaksutaulukko: Henkilö -määrä. Valvottu h/kk

Säännöllisen kotihoidon ja lapsiperheiden kotipalvelun kuukausimaksutaulukko: Henkilö -määrä. Valvottu h/kk ASIAKASMAKSUT 2017 Säännöllinen kotihoito Kotona annettavalla palvelulla tarkoitetaan sosiaaliasetuksen (607/83) 9 :ssä tarkoitettuja kotipalveluita ja kansanterveyslain (66/72) 14 :n 1 mom:n 2 kohdan

Lisätiedot

TERVEYSPALVELUJEN MAKSUT. Avoterveydenhoidon maksut

TERVEYSPALVELUJEN MAKSUT. Avoterveydenhoidon maksut Perusturvalautakunta 65 19.12.2013 Sosiaali- ja terveydenhuollon uudet asiakasmaksut 1.1.2014 Ptltk 65 Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuissa noudatetaan sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuista

Lisätiedot

11-20 tuntia/kk. 5-10 tuntia/kk

11-20 tuntia/kk. 5-10 tuntia/kk JUUPAJOEN KUNNAN SOSIAALIPALVELUIDEN ASIAKASMAKSUT 1.1.2015 (keltaisella merkityt muutoksia/tarkennuksia) Sosiaalihuoltolain (388/2008) mukaisista palveluista perittäviä maksuja, korvauksia ja vuokria

Lisätiedot

Asiakasmaksujen käsittely ja laskutus

Asiakasmaksujen käsittely ja laskutus Asiakasmaksujen käsittely ja laskutus Nivalan varhaiskasvatuspalvelut Hyväksytty Nivalan kaupungin sivistyslautakunnassa 21.6.2016, 58 Tiedote päivähoitomaksuista 1.8.2016 31.7.2018 Välttyäksenne takautuvilta

Lisätiedot

MAKSUJEN PERUSTEET 1.8.2014

MAKSUJEN PERUSTEET 1.8.2014 1 MAKSUJEN PERUSTEET 1.8.2014 MAKSUN MÄÄRÄYTYMINEN päiväkoti- tai perhepäivähoidosta voidaan määrätä kuukausimaksu enintään 11 kuukaudelta toimintakauden (1.8. 31.7.) aikana. Heinäkuu on maksuton kuukausi,

Lisätiedot

Sauvon kunta VARHAISKASVATUKSEN ASIAKASMAKSUT LUKIEN. Vahvistettu koulutuslautakunnassa

Sauvon kunta VARHAISKASVATUKSEN ASIAKASMAKSUT LUKIEN. Vahvistettu koulutuslautakunnassa Sauvon kunta VARHAISKASVATUKSEN ASIAKASMAKSUT 1.3.2017 LUKIEN Vahvistettu koulutuslautakunnassa 28.2.2017 15 2 VARHAISKASVATUS Varhaiskasvatuksen asiakasmaksujen määräytymisperusteet Varhaiskasvatuslaissa

Lisätiedot

PIRKKALAN KUNNAN LASTEN PÄIVÄHOIDOSSA PERITTÄVÄT HOI- TOMAKSUT 1.8.2014 ALKAEN

PIRKKALAN KUNNAN LASTEN PÄIVÄHOIDOSSA PERITTÄVÄT HOI- TOMAKSUT 1.8.2014 ALKAEN Pirkkalan kunta Sivistysosasto Varhaiskasvatus MAKSUTIEDOTE PIRKKALAN KUNNAN LASTEN PÄIVÄHOIDOSSA PERITTÄVÄT HOI- TOMAKSUT 1.8.2014 ALKAEN 1. KOKOPÄIVÄHOITO... 2 2. HOITOMAKSU USEASTA LAPSESTA... 3 3.

Lisätiedot

Yksilökohtainen fysioterapia hoitokerta 8,80 11,50

Yksilökohtainen fysioterapia hoitokerta 8,80 11,50 LIITE 26 PERUSTURVALAUTAKUNTA 9.12.2015 60 HÄMEENKYRÖN KUNNAN SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON ASIAKASMAKSUT 1.1.2016 alkaen: Terveyskeskuksen avosairaanhoidon käyntimaksu - lääkärikäynti 16,10 20,90 - sairaanhoitajakäynti

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuista annetun asetuksen mukaiset maksut ja taksat 2018 Lasten ja nuorten palvelualue

Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuista annetun asetuksen mukaiset maksut ja taksat 2018 Lasten ja nuorten palvelualue Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuista annetun asetuksen mukaiset maksut ja taksat 2018 Lasten ja nuorten lautakunta 12.12.2017 Hallintokatu 2, PL 41, 04401 Järvenpää Vaihde (09) 27 191 www.jarvenpaa.fi

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksut vuoden 2016 alusta alkaen

Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksut vuoden 2016 alusta alkaen Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksut vuoden 2016 alusta alkaen Palveluasumisesta perittävä hoitomaksu hoitosuus/ravatar 0-2,5 2,51-3 yli 3,01 tuloraja 573 36% 40% 44% Palveluasumisesta peritään

Lisätiedot

Sauvon kunta VARHAISKASVATUKSEN ASIAKASMAKSUT LUKIEN. Vahvistettu sivistyslautakunnassa

Sauvon kunta VARHAISKASVATUKSEN ASIAKASMAKSUT LUKIEN. Vahvistettu sivistyslautakunnassa Sauvon kunta VARHAISKASVATUKSEN ASIAKASMAKSUT 1.8.2018 LUKIEN Vahvistettu sivistyslautakunnassa 18.1.2018 5 2 VARHAISKASVATUS Varhaiskasvatuksen asiakasmaksujen määräytymisperusteet Asiakasmaksu määräytyy

Lisätiedot

VARHAISKASVATUKSEN ASIAKASMAKSUJEN TAKSA ALKAEN

VARHAISKASVATUKSEN ASIAKASMAKSUJEN TAKSA ALKAEN VARHAISKASVATUKSEN ASIAKASMAKSUJEN TAKSA 1.3.2017 ALKAEN VIHDIN KUNNAN VARHAISKASVATUKSEN ASIAKASMAKSUJEN TAKSA 2/5 Varhaiskasvatuksen asiakasmaksulaki tulee voimaan 1.3.2017. Laissa säädetään kunnan päiväkodissa

Lisätiedot

HEINÄVEDEN KUNNAN SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON ASIAKASMAKSUT 1.1.2015 SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON ASIAKASMAKSUT

HEINÄVEDEN KUNNAN SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON ASIAKASMAKSUT 1.1.2015 SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON ASIAKASMAKSUT 1 HEINÄVEDEN KUNNAN SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON ASIAKASMAKSUT 1.1.2015 SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON ASIAKASMAKSUT Soveltamisala Terveydenhuoltolaissa (30.12.2010/1326) tarkoitetuista terveyspalveluista

Lisätiedot

LAUKAAN KUNNAN SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUMAKSUT 1.1. 31.12.2014

LAUKAAN KUNNAN SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUMAKSUT 1.1. 31.12.2014 Kunnanhallitus 9.12.2013 LAUKAAN KUNNAN SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUMAKSUT 1.1. 31.12.2014 1. Soveltamisala: Sosiaali- ja terveydenhuollon palveluista perittävistä maksuista säädetään sosiaali- ja terveydenhuollon

Lisätiedot

SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUISTA PERITTÄVÄT ASIAKASMAKSUT 1.1.2013 ALKAEN

SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUISTA PERITTÄVÄT ASIAKASMAKSUT 1.1.2013 ALKAEN Sivu 1 (7) Kunnanhallitus 18.12.2012 SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUISTA PERITTÄVÄT ASIAKASMAKSUT 1.1.2013 ALKAEN Sosiaali- ja terveydenhuollon palveluista perittävistä maksuista säädetään sosiaali- ja terveydenhuollon

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveystoimen asiakasmaksut. alkaen

Sosiaali- ja terveystoimen asiakasmaksut. alkaen Sosiaali- ja terveystoimen asiakasmaksut Terveydenhoidon asiakasmaksut Vastaanottojen asiakasmaksut Terveyskeskuksen sairaanhoitokäynti 18 vuotta täyttäneiltä 3 kertaa kalenterivuodessa, lukuunottamatta

Lisätiedot

KUNTAINFO Helsinki 22.11.2013 9/2013

KUNTAINFO Helsinki 22.11.2013 9/2013 SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ KUNTAINFO Helsinki 22.11.2013 9/2013 Kuntien ja kuntayhtymien sosiaali- ja terveydenhuollosta vastaaville toimielimille, sairaanhoitopiireille sekä erityishuoltopiireille

Lisätiedot

SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ Muistio Liite Erityisasiantuntija Marja Penttilä

SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ Muistio Liite Erityisasiantuntija Marja Penttilä SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ Muistio Liite Erityisasiantuntija Marja Penttilä 6.11.2017 VALTIONEUVOSTON ASETUS SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON ASIAKAS- MAKSUISTA ANNETUN ASETUKSEN MUUTTAMISESTA 1 Yleistä

Lisätiedot

KUORTANEEN KUNTA PERUSTURVA ASIAKASMAKSUT

KUORTANEEN KUNTA PERUSTURVA ASIAKASMAKSUT KUORTANEEN KUNTA PERUSTURVA ASIAKASMAKSUT 2014 1. SOVELTAMISALA Sosiaali- ja terveyspalveluista perittäviä maksuja koskevat säännökset ovat sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuista annetussa laissa

Lisätiedot

SOSIAALI-JA TERVEYDENHUOLLON ASIAKASMAKSUT VUONNA 2017 ja 2018

SOSIAALI-JA TERVEYDENHUOLLON ASIAKASMAKSUT VUONNA 2017 ja 2018 Sivu 1 SOSIAALI-JA TERVEYDENHUOLLON ASIAKASMAKSUT VUONNA 2017 ja 2018 Palvelu Kotona annettavat tai vastaavat palvelusetelillä hankittavat palvelut 1 henkilö, 1.3.2017 alk. 573,00/kk 576,00/kk Asetus 2

Lisätiedot

Kaarinan kaupunki VARHAISKASVATUKSEN ASIAKASMAKSUT LUKIEN

Kaarinan kaupunki VARHAISKASVATUKSEN ASIAKASMAKSUT LUKIEN Kaarinan kaupunki VARHAISKASVATUKSEN ASIAKASMAKSUT 1.3.2017 LUKIEN 1 VARHAISKASVATUS Varhaiskasvatuksen asiakasmaksujen määräytymisperusteet Varhaiskasvatuslaissa tarkoitetusta päiväkoti- ja perhepäivähoitona

Lisätiedot

Selite. Peritään 15-vuotta täyttäneeltä ja sitä vanhemmalta.

Selite. Peritään 15-vuotta täyttäneeltä ja sitä vanhemmalta. (Sosiaali - ja terveyslautakunta 15.12.2015 151) TERVEYSKESKUSTOIMINTA Terveyskeskuksen avohoidon maksut Asiakasmaksu 1.1.2016 Selite Terveyskeskusmaksu 16,40 /käynti A sos.- ja terv.huollon asiakasmaksuista

Lisätiedot

PÄIVÄHOIDON ASIAKASMAKSUTIEDOTE 1.8.2014 1(4) Päivähoitomaksun määräytyminen

PÄIVÄHOIDON ASIAKASMAKSUTIEDOTE 1.8.2014 1(4) Päivähoitomaksun määräytyminen PÄIVÄHOIDON ASIAKASMAKSUTIEDOTE 1.8.2014 1(4) Päivähoitomaksun määräytyminen Päivähoitomaksujen määräytyminen perustuu lakiin sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuista (734/1992). Opetus- ja kulttuuriministeriön

Lisätiedot

SOSIAALI-JA TERVEYDENHUOLLON ASIAKASMAKSUT VUONNA 2016 ja 2017

SOSIAALI-JA TERVEYDENHUOLLON ASIAKASMAKSUT VUONNA 2016 ja 2017 Sivu 1 SOSIAALI-JA TERVEYDENHUOLLON ASIAKASMAKSUT VUONNA 2016 ja 2017 Palvelu Kotona annettavat tai vastaavat palvelusetelillä hankittavat palvelut 1 henkilö, 1.3.2017 alk. 573,00/kk 573,00/kk Asetus 2

Lisätiedot

Perusturvan tarkistetut asiakasmaksut Perusturvaltk Liite 3

Perusturvan tarkistetut asiakasmaksut Perusturvaltk Liite 3 Perusturvan tarkistetut asiakasmaksut 1.1.2019 Perusturvaltk 18.12.2018 84 Liite 3 Nykyinen maksu Maksu 1.1.2019 Lakisääteinen/ Kunnan päätettävä Lääkäri- ja sairaanhoitajapalvelut Poliklinikan käyntimaksu

Lisätiedot

KANGASALAN KUNNAN SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON ASIAKASMAKSUT, PALVELUSETELIN ARVO JA KULJETUSPALVELUN TULORAJAT 1.1.2016

KANGASALAN KUNNAN SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON ASIAKASMAKSUT, PALVELUSETELIN ARVO JA KULJETUSPALVELUN TULORAJAT 1.1.2016 Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuista annetun lain (734/1992) ja asetuksen (912/1992) ja Kangasalan kunnan hallintosäännön 8 6-kohdan nojalla sosiaali- ja terveyslautakunta on päättänyt: 1. SOVELTAMISALA

Lisätiedot

TERVEYDEN- JA AVOSAIRAANHOIDON SEKÄ ERIKOISSAIRAANHOIDON ASIAKASMAKSUT 1.1.2015 ALKAEN

TERVEYDEN- JA AVOSAIRAANHOIDON SEKÄ ERIKOISSAIRAANHOIDON ASIAKASMAKSUT 1.1.2015 ALKAEN TERVEYDEN- JA AVOSAIRAANHOIDON SEKÄ ERIKOISSAIRAANHOIDON ASIAKASMAKSUT 1.1.2015 ALKAEN Terveydenhuollon asiakasmaksut tarkistetaan sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuista 23.10.2014 annetun valtioneuvoston

Lisätiedot

SOSIAALI-JA TERVEYDENHUOLLON ASIAKASMAKSUT VUONNA 2016

SOSIAALI-JA TERVEYDENHUOLLON ASIAKASMAKSUT VUONNA 2016 SOSIAALI-JA TERVEYDENHUOLLON ASIAKASMAKSUT VUONNA 2016 VANHUSPALVELUT Kotona annettavat tai vastaavat palvelusetelillä hankittavat palvelut 1 henkilö 563,00/kk 573,00/kk Asetus 2 henkilöä 1 039,00/kk 1

Lisätiedot

SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON ASIAKASMAKSUT 1.1.2016 LUKIEN (AMA = Asiakasmaksuasetus 912/1992)

SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON ASIAKASMAKSUT 1.1.2016 LUKIEN (AMA = Asiakasmaksuasetus 912/1992) 14.1.2016/ch SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON ASIAKASMAKSUT LUKIEN (AMA = Asiakasmaksuasetus 912/1992) Sosiaali- ja terveyslautakunta 15.12.2015, 114 MUUT ASIAKASMAKSUT / Koti- ja laitoshoito LYHYTAIKAINEN

Lisätiedot

SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON ASIAKASMAKSUISTA 1.1.2015 ALKAEN

SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON ASIAKASMAKSUISTA 1.1.2015 ALKAEN 1 SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON ASIAKASMAKSUISTA 1.1.2015 ALKAEN Maksut v. 2014 TERVEYSPALVELUT Terveyskeskuksen avohoidon maksut (A 7 ) Terveyskeskuslääkärin vastaanotto a) vuosimaksu b) käyntimaksu 14,70

Lisätiedot

Peruspalvelukeskus Oiva liikelaitos 2

Peruspalvelukeskus Oiva liikelaitos 2 Peruspalvelukeskus Oiva liikelaitos 1 Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksut 1.1.2010 alkaen Terveyspalvelut Vanha hinta Hinta 1.1.2010 Terveyskeskuksen kertakäynti 12,80 13,70 TERVEYSKESKUSMAKSU

Lisätiedot

PÄIVÄHOIDON ASIAKASMAKSUJEN TOIMINTAOHJE. 1.8.2014 lukien

PÄIVÄHOIDON ASIAKASMAKSUJEN TOIMINTAOHJE. 1.8.2014 lukien PÄIVÄHOIDON ASIAKASMAKSUJEN TOIMINTAOHJE 1.8.2014 lukien 1 PERUSTEET Päivähoitomaksut perustuvat sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuista annettuun lakiin ja asetuksiin. Kunnallisen päiväkotihoidon

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksulain ja -asetuksen mukaisten maksujen tarkistaminen

Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksulain ja -asetuksen mukaisten maksujen tarkistaminen Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 1138/02.05.00/2013 344 Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksulain ja -asetuksen mukaisten maksujen tarkistaminen 1.1.2016 Päätöshistoria Sosiaali- ja terveyspalvelujen

Lisätiedot

PERUSTURVAPALVELUIDEN ASIAKASMAKSUT 1.2.2016 ALKAEN I SOSIAALIPALVELUISTA PERITTÄVÄT MAKSUT KOTIHOITO

PERUSTURVAPALVELUIDEN ASIAKASMAKSUT 1.2.2016 ALKAEN I SOSIAALIPALVELUISTA PERITTÄVÄT MAKSUT KOTIHOITO 1 PERUSTURVAPALVELUIDEN ASIAKASMAKSUT 1.2.2016 ALKAEN I SOSIAALIPALVELUISTA PERITTÄVÄT MAKSUT KOTIHOITO Kotona annettavalla palvelulla tarkoitetaan sosiaalihuoltoasetuksen (607/83) 9 :ssä tarkoitettuja

Lisätiedot

TERVEYSPALVELUIDEN MAKSUT Voimassa alkaen, ellei toisin mainita

TERVEYSPALVELUIDEN MAKSUT Voimassa alkaen, ellei toisin mainita TERVEYSPALVELUIDEN MAKSUT Terveyskeskusmaksut vuosimaksu * 35,30 17.12.15 41,70 voimassa kalenterivuoden käyntimaksu * 17,70 17.12.15 20,90 jos ei suorita vuosimaksua (käyntikertojen lukumäärästä riippumatta)

Lisätiedot

Hinta 1.1.2014. Palvelu

Hinta 1.1.2014. Palvelu 1 Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksut 1.1.2014 alkaen Terveyspalvelut Maksu Vanha hinta Hinta 1.1.2014 Palvelu Terveyskeskuksen kertakäynti 13,80 14,70 TERVEYSKESKUSMAKSU Kertakäyntimaksu peritään

Lisätiedot

PÄLKÄNEEN KUNTA Päivämäärä Perusturvalautakunta

PÄLKÄNEEN KUNTA Päivämäärä Perusturvalautakunta PÄIVÄHOIDON ASIAKASMAKSUJEN TOIMINTAOHJE 01.08.2012-31.07.2013 PERUSTEET Päivähoitomaksut perustuvat sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuista annettuun lakiin ja asetuksiin. KOKOPÄIVÄHOITO Lasten

Lisätiedot

Asiakasmaksut Paraisten kunnallisessa varhaiskasvatuksessa alkaen

Asiakasmaksut Paraisten kunnallisessa varhaiskasvatuksessa alkaen Asiakasmaksut Paraisten kunnallisessa varhaiskasvatuksessa 1.8.2017 alkaen Varhaiskasvatuksen asiakasmaksut määräytyvät varhaiskasvatuksen asiakasmaksulain (1503/2016) ja sosiaali- ja terveydenhuollon

Lisätiedot

Kotihoidon asiakasmaksut alkaen

Kotihoidon asiakasmaksut alkaen Hallitus 263 16.12.2015 Kotihoidon asiakasmaksut 1.1.2016 alkaen H 263 (Valmistelija: vs. vastuualuepäällikkö Marja Heikkinen) Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän hallitus on edellisen kerran

Lisätiedot

LAUKAAN KUNNAN SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUMAKSUT 1.1. 31.12.2015

LAUKAAN KUNNAN SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUMAKSUT 1.1. 31.12.2015 LAUKAAN KUNNAN SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUMAKSUT 1.1. 31.12.2015 1. Soveltamisala: Sosiaali- ja terveydenhuollon palveluista perittävistä maksuista säädetään sosiaalija terveydenhuollon asiakasmaksuista

Lisätiedot

HANKASALMEN KUNNAN SOSIAALI- JA TERVEYS- PALVELUJEN ASIAKASMAKSUT 2019

HANKASALMEN KUNNAN SOSIAALI- JA TERVEYS- PALVELUJEN ASIAKASMAKSUT 2019 Liite khall 4.2.2019 15 Liite PETULTK 24.1.2019 11 HANKASALMEN KUNNAN SOSIAALI- JA TERVEYS- PALVELUJEN ASIAKASMAKSUT 2019 Tätä maksutaksaa sovelletaan sosiaali- ja terveydenhuollon suunnittelusta ja valtionosuudesta

Lisätiedot

SOSIAALIPALVELUISTA PERITTÄVÄT ASIAKASMAKSUT VUONNA 2019

SOSIAALIPALVELUISTA PERITTÄVÄT ASIAKASMAKSUT VUONNA 2019 AURAN KUNTA Liite nro 1: Perusturvalautakunta 12.12.2018 SOSIAALIPALVELUISTA PERITTÄVÄT ASIAKASMAKSUT VUONNA 2019 KOTIHOIDON KUUKAUSIMAKSU Maksuprosentti hoito- ja palvelusuunnitelmassa sovittujen säännöllisten

Lisätiedot

LAUKAAN KUNTA PÄIVÄHOIDON ASIAKASMAKSUTIEDOTE VOIMASSA 1.8.2014 - Sivistysosasto Päivähoitopalvelut. Mihin päivähoitomaksu perustuu?

LAUKAAN KUNTA PÄIVÄHOIDON ASIAKASMAKSUTIEDOTE VOIMASSA 1.8.2014 - Sivistysosasto Päivähoitopalvelut. Mihin päivähoitomaksu perustuu? LAUKAAN KUNTA Sivistysosasto Päivähoitopalvelut PÄIVÄHOIDON ASIAKASMAKSUTIEDOTE VOIMASSA 1.8.2014 - Mihin päivähoitomaksu perustuu? Päivähoitomaksut perustuvat sosiaali- ja terveyshuollon asiakasmaksuista

Lisätiedot

PERUSTURVAPALVELUJEN ASIAKASMAKSUT

PERUSTURVAPALVELUJEN ASIAKASMAKSUT 1 (11) HAUKIPUTAAN KUNTA Perusturvalautakunta Perusturvapalvelut 14.12.2010 / LIITE 136 PERUSTURVAPALVELUJEN ASIAKASMAKSUT 2011 2 (11) KOTIHOITO Säännöllinen kotihoito Kotona annettavalla palvelulla tarkoitetaan

Lisätiedot

SOSIAALI-JA TERVEYDENHUOLLON ASIAKASMAKSUT VUONNA 2015

SOSIAALI-JA TERVEYDENHUOLLON ASIAKASMAKSUT VUONNA 2015 SOSIAALI-JA TERVEYDENHUOLLON ASIAKASMAKSUT VUONNA 2015 Palvelu Maksu / Tuloraja 2014 Maksu / Tuloraja 1.1.2015 alkaen Korotusperuste VANHUSPALVELUT Kotona annettavat tai vastaavat palvelusetelillä hankittavat

Lisätiedot

TERVEYSPALVELUIDEN MAKSUT Voimassa alkaen, ellei toisin mainita

TERVEYSPALVELUIDEN MAKSUT Voimassa alkaen, ellei toisin mainita TERVEYSPALVELUIDEN MAKSUT Terveyskeskusmaksut vuosimaksu * 41,70 15.9.16 41,70 voimassa kalenterivuoden käyntimaksu * 20,90 15.9.16 20,90 jos ei suorita vuosimaksua (käyntikertojen lukumäärästä riippumatta)

Lisätiedot

Nykyinen maksu 12,80 25,60 17,50 31,50 590,00 38,00 31,50

Nykyinen maksu 12,80 25,60 17,50 31,50 590,00 38,00 31,50 SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUIDEN ASIAKASMAKSUT 2010 A. Indeksitarkastuksen piirissä olevat asiakasmaksu Nykyinen maksu Uusi maksu Uuden maksun voimaantulo ajankohta Terveyspalveluiden tulosalue Terveyskeskuksen

Lisätiedot

5 Lapsiperheiden kotipalvelun myöntämisperusteet ja asiakasmaksut 1.1.2016

5 Lapsiperheiden kotipalvelun myöntämisperusteet ja asiakasmaksut 1.1.2016 Sosiaali- ja terveyslautakunta 78 15.12.2015 Sosiaali- ja terveyslautakunta 5 26.01.2016 5 Lapsiperheiden kotipalvelun myöntämisperusteet ja asiakasmaksut 1.1.2016 SOSTER 78 Uusi sosiaalihuoltolaki (1301/22014)

Lisätiedot

SOSIAALI-JA TERVEYSPALVELUIDEN TOIMIALA ASIAKASMAKSUT 1.1.2015, 1.2.2015

SOSIAALI-JA TERVEYSPALVELUIDEN TOIMIALA ASIAKASMAKSUT 1.1.2015, 1.2.2015 SOSIAALI-JA TERVEYSPALVELUIDEN TOIMIALA ASIAKASMAKSUT 1.1.2015, 1.2.2015 TERVEYSKESKUSTOIMINTA Terveyskeskuksen avohoidon maksut Asiakasmaksu Terveyskeskusmaksu 16,10 /käynti A sos.- ja terv.huollon asiakasmaksuista

Lisätiedot

SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUJEN ASIAKASMAKSUT 1.1.2014 ALKAEN

SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUJEN ASIAKASMAKSUT 1.1.2014 ALKAEN SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUJEN ASIAKASMAKSUT 1.1.2014 ALKAEN Sosiaali- ja terveyslautakunta 12.12.2013 1 SOSIAALITYÖ LASTENSUOJELU Lastensuojelun asiakkaalta peritään sosiaali- ja terveyslautakunnan hyväksymän

Lisätiedot

VARHAISKASVATUKSEN ASIAKASMAKSUT

VARHAISKASVATUKSEN ASIAKASMAKSUT VARHAISKASVATUKSEN ASIAKASMAKSUT Sivltk. 7.3.2017 17, Liite 5 VARHAISKASVATUKSEN ASIAKASMAKSUN MÄÄRÄYTYMINEN Varhaiskasvatuksen asiakaspalvelumaksulaki astuu voimaan 1.3.2017. Laissa säädetään mm. varhaiskasvatuksessa

Lisätiedot

Peruspalveluliikelaitos Jytan terveyden- ja sosiaalihuollon asiakasmaksut 1.1.2016 alkaen

Peruspalveluliikelaitos Jytan terveyden- ja sosiaalihuollon asiakasmaksut 1.1.2016 alkaen Peruspalveluliikelaitos Jytan terveyden- ja sosiaalihuollon asiakasmaksut 1.1.2016 alkaen Peruspalvelulautakunta on hyväksynyt asiakasmaksut kokouksessaan 10.12.15 91. TERVEYDENHUOLLON ASIAKASMAKSUT 2016

Lisätiedot

Nykyinen yksikköhinta tai kaavan sisältö, jos hinta perustuu kaavaan * liitännäiset) * vuosimaksu (voimassa kalenterivuoden) 27,50

Nykyinen yksikköhinta tai kaavan sisältö, jos hinta perustuu kaavaan * liitännäiset) * vuosimaksu (voimassa kalenterivuoden) 27,50 1 Terveyspalvelut Avohoito, terveyskeskuslääkärin luona käynneistä perittävät maksut vuosimaksu (voimassa kalenterivuoden) 27,50 käyntimaksu, jos ei suorita vuosimaksua (käyntikertojen lukumäärästä riippumatta)

Lisätiedot

PYHÄNNÄN KUNTA PERUSTURVA ASIAKASMAKSUT 2015

PYHÄNNÄN KUNTA PERUSTURVA ASIAKASMAKSUT 2015 PYHÄNNÄN KUNTA PERUSTURVA ASIAKASMAKSUT 2015 Hyväksytty perusturvalautakunnassa 20.1.2015, 5 1 1. SOVELTAMISALA Sosiaali- ja terveydenhuollon palveluista perittäviä maksuja koskevat säännökset ovat sosiaali-

Lisätiedot

Varhaiskasvatuksen asiakasmaksutiedote voimassa

Varhaiskasvatuksen asiakasmaksutiedote voimassa Varhaiskasvatuksen asiakasmaksutiedote voimassa 1.3.2017 - Mihin varhaiskasvatuksen asiakasmaksu perustuu? Varhaiskasvatuksen asiakasmaksut perustuvat Varhaiskasvatuksesta annettuun asiakasmaksulakiin,

Lisätiedot

SOSIAALI-JA TERVEYSPALVELUIDEN TOIMIALA ASIAKASMAKSUT 1.1.2015, 1.2.2015

SOSIAALI-JA TERVEYSPALVELUIDEN TOIMIALA ASIAKASMAKSUT 1.1.2015, 1.2.2015 SOSIAALI-JA TERVEYSPALVELUIDEN TOIMIALA ASIAKASMAKSUT 1.1.2015, 1.2.2015 TERVEYSKESKUSTOIMINTA Asiakasmaksu Terveyskeskuksen avohoidon maksut Terveyskeskusmaksu 16,10 /käynti A sos.- ja terv.huollon asiakasmaksuista

Lisätiedot

SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON ASIAKASMAKSUT 1.2.2015 LU- KIEN

SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON ASIAKASMAKSUT 1.2.2015 LU- KIEN SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON ASIAKASMAKSUT 1.2.2015 LU- KIEN Maksut kotiin annettavista palveluista 1.2.2015 Säännöllinen kotihoito Kotona annettavan palvelun kuukausimaksu on palvelun tuntimäärän mukaan

Lisätiedot

Varhaiskasvatusmaksut ja perusteet alkaen

Varhaiskasvatusmaksut ja perusteet alkaen Kosken Tl kunta Sivistystoimi Varhaiskasvatus Varhaiskasvatusmaksut ja perusteet 1.8.2018 alkaen (Varhaiskasvatuksen asiakasmaksulaki) Kosken Tl sivistyslautakunta 20.6.2018 Lasten päivähoitomaksut Maksuprosentit

Lisätiedot

155 Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksujen indeksitarkistus 1.1.2014 alkaen / muutos 1.1.2015 alkaen

155 Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksujen indeksitarkistus 1.1.2014 alkaen / muutos 1.1.2015 alkaen 155 Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksujen indeksitarkistus 1.1.2014 alkaen / muutos 1.1.2015 alkaen Dnro D/17/02.09.00/2012 Aikaisemmat käsittelyt: johtokunta 23.12.2013 205 johtokunta 25.8.2014

Lisätiedot

9. Sosiaalihuoltolain mukaisen asumispalvelun maksut

9. Sosiaalihuoltolain mukaisen asumispalvelun maksut LAIHIAN KUNTA Sivu 1 / 6 ASIAKASMAKSUT 1.6.2015 LUKIEN Sisällys AVOPALVELUMAKSUT 1. Kotona annettava säännöllinen palvelu 2. Kotona annettava tilapäinen palvelu 3. Vanhusten asumispalvelut a. vuokra b.

Lisätiedot

LASTEN PÄIVÄHOITOMAKSUT alkaen

LASTEN PÄIVÄHOITOMAKSUT alkaen LASTEN PÄIVÄHOITOMAKSUT 1.8.2018 alkaen Varhaiskasvatuksen asiakasmaksut Varhaiskasvatuksesta peritään kuukausimaksu, joka määräytyy perheen koon, bruttotulojen ja lapselle valitun palvelun laajuuden mukaan.

Lisätiedot

SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON ASIAKASMAKSUT 1.1.2012 ALKAEN

SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON ASIAKASMAKSUT 1.1.2012 ALKAEN VIHTI KARKKILA NUMMI-PUSULA Kyh 13.12.2011 137 Kyh liite 4 Kyh 24.1.2012 5 Kyh liite 3 SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON ASIAKASMAKSUT 1.1.2012 ALKAEN 2 PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ KARVIAISEN SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON

Lisätiedot

Varhaiskasvatuspalvelut Sivistyspalvelut

Varhaiskasvatuspalvelut Sivistyspalvelut Laukaan kunta 1 (5) VARHAISKASVATUKSEN ASIAKASMAKSUTIEDOTE VOIMASSA 1.3.2017 ALKAEN Mihin varhaiskasvatusmaksu perustuu? Varhaiskasvatusmaksut perustuvat varhaiskasvatuksen asiakasmaksuista annettuun lakiin.

Lisätiedot

PÄIVÄHOIDON ASIAKASMAKSUTIEDOT voimassa 1.8.2014- Mihin päivähoitomaksu perustuu? Perheen koko. Perheen tulot. Kuukausimaksu

PÄIVÄHOIDON ASIAKASMAKSUTIEDOT voimassa 1.8.2014- Mihin päivähoitomaksu perustuu? Perheen koko. Perheen tulot. Kuukausimaksu PÄIVÄHOIDON ASIAKASMAKSUTIEDOT voimassa 1.8.2014- Mihin päivähoitomaksu perustuu? Päivähoitomaksut perustuvat sosiaali- ja terveyshuollon asiakasmaksuista annettuun lakiin. Laissa säädetään mm. lasten

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNNAN SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON ASIAKASMAKSUJEN TAKSA

LEMPÄÄLÄN KUNNAN SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON ASIAKASMAKSUJEN TAKSA LEMPÄÄLÄN KUNNAN SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON ASIAKASMAKSUJEN TAKSA Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuista annetun lain (734/92) ja asetuksen (912/92) ja niihin tehtyjen muutosten nojalla sosiaali-

Lisätiedot

SOSIAALIHUOLLON ASIAKASMAKSUT ALKAEN 1. KOTIPALVELU Tilapäisen kotipalvelun maksu. Muonion kunta Sosiaalilautakunta

SOSIAALIHUOLLON ASIAKASMAKSUT ALKAEN 1. KOTIPALVELU Tilapäisen kotipalvelun maksu. Muonion kunta Sosiaalilautakunta Sosiaalilautakunta 14.12.2017 98 Muonion kunta 14.12.2017 Sosiaalilautakunta SOSIAALIHUOLLON ASIAKASMAKSUT 1.3.2018 ALKAEN 1. KOTIPALVELU 1.1. Tilapäisen kotipalvelun maksu Tilapäinen kotipalvelu muuttuu

Lisätiedot

Perittävä maksu Nykyinen maksu: 01.01.2016 voimaantulevaksi esitetty maksu:

Perittävä maksu Nykyinen maksu: 01.01.2016 voimaantulevaksi esitetty maksu: 1 ASIAKASMAKSUT LOIMAAN KAUPUNGIN TERVEYS- JA HOIVAPALVELUISSA 2016 LAKI 734/1992 ja asetus sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuista / Valtioneuvoston muutos asetukseen 19. marraskuuta 2015 1. AVOTERVEYDENHUOLTO

Lisätiedot

tuettu 3 12-20h/kk tuettu 2 6-11h/kk

tuettu 3 12-20h/kk tuettu 2 6-11h/kk 1 (9) SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUJEN ASIAKASMAKSUT KOTI- JA LAITOSHOITO Jatkuva ja säännöllinen kotihoito Säännöllisen kotihoidon (käynnit vähintään 1xvko) kuukausimaksu määritellään perheen koon, asiakkaan

Lisätiedot

KANGASALAN KUNNAN SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON ASIAKASMAKSUT, PALVELUSETELIN ARVO JA KULJETUSPALVELUN TULORAJAT 1.1.2015

KANGASALAN KUNNAN SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON ASIAKASMAKSUT, PALVELUSETELIN ARVO JA KULJETUSPALVELUN TULORAJAT 1.1.2015 Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuista annetun lain (734/1992) ja asetuksen (912/1992) ja Kangasalan kunnan hallintosäännön 8 6-kohdan nojalla sosiaali- ja terveyslautakunta ja yhteislautakunta

Lisätiedot

VANHEMMAN IHMISEN SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELU- MAKSUT

VANHEMMAN IHMISEN SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELU- MAKSUT VANHEMMAN IHMISEN SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELU- MAKSUT KESÄKUU 2006 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Sosiaali- ja terveyspalvelukeskus 2 HAKEMISTO A sivu Apuvälineet 3 F Fysioterapia 3 H Hoitotarvikkeet 3 K Kotihoidon

Lisätiedot

Tunnit / kk ja maksuprosentti tulorajan ylittävistä tuloista 1.1.2016 alkaen 1 563 573 6 % 10 % 15 % 15 % 23 % 27 % 32 % 35 %

Tunnit / kk ja maksuprosentti tulorajan ylittävistä tuloista 1.1.2016 alkaen 1 563 573 6 % 10 % 15 % 15 % 23 % 27 % 32 % 35 % LIITE VANHUSPALVELUJEN ASIAKASMAKSUT VUONNA 2016 (VUONNA 2015 PERITTY MAKSU YLIVIIVATTU) VANHUSPALVELUT Kotihoito, jatkuva ja säännöllinen Jatkuvasti ja säännöllisesti annetusta kotihoidosta peritään maksuasetuksen

Lisätiedot

Terveyskeskuksen avosairaanhoidon käyntimaksu - lääkärikäynti 20,90 20,60 - sairaanhoitajakäynti, jossa tarvitaan erityisasiantuntemusta 12,10 10,30

Terveyskeskuksen avosairaanhoidon käyntimaksu - lääkärikäynti 20,90 20,60 - sairaanhoitajakäynti, jossa tarvitaan erityisasiantuntemusta 12,10 10,30 Liite Perusturvalautakunta 13.12.2017 HÄMEENKYRÖN KUNNAN SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON ASIAKASMAKSUT 1.1.2018 alkaen: nyk.maksu uusi Terveyskeskuksen avosairaanhoidon käyntimaksu - lääkärikäynti 20,90

Lisätiedot

PÄIVÄHOIDON ASIAKASMAKSUT

PÄIVÄHOIDON ASIAKASMAKSUT Karijoki Liite nro 2 Kasvatus- ja opetusltk 15.05.2012 12 PÄIVÄHOIDON ASIAKASMAKSUT Karijoen kunnan päivähoitomaksua koskevat ohjeet 1.8.2012 lukien 1. PÄIVÄHOIDON ASIAKASMAKSUJEN MÄÄRÄYTYMINEN Lasten

Lisätiedot

LAPSIPERHEIDEN KOTIPALVELUN PERUSTEET JA MAKSUT 1.3.2016

LAPSIPERHEIDEN KOTIPALVELUN PERUSTEET JA MAKSUT 1.3.2016 LAPSIPERHEIDEN KOTIPALVELUN PERUSTEET JA MAKSUT 1.3.2016 Perusturvalautakunta 25.2.2016 Liite Sivu 2 / 7 Sisällys LAPSIPERHEIDEN KOTIPALVELUN MYÖNTÄMISEN PERUSTEET 1.3.2016 -----------------------------

Lisätiedot

hlöä / talous tuloraja 0-3,99h/kk 4-10,99h/kk 11-19,99h/kk 20-28,99h/kk 29- h/kk 1 573 10 % 14 % 20 % 28 % 35 % 2 1057 10 % 12 % 14 % 18 % 22 %

hlöä / talous tuloraja 0-3,99h/kk 4-10,99h/kk 11-19,99h/kk 20-28,99h/kk 29- h/kk 1 573 10 % 14 % 20 % 28 % 35 % 2 1057 10 % 12 % 14 % 18 % 22 % Sivu 1 / 9 KINNULAN KUNNAN SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUMAKSUT VUONNA 2016 TERVEYSPALVELUT, TUKIPALVELUT JA KOTIHOITO 1.1.2016 ALKAEN, TULOSIDONNAISET ASIAKASMAKSUT 1.4.2016 ALKAEN 1 SOVELTAMISALA Asiakasmaksulakia

Lisätiedot

PERUSTURVAPALVELUJEN ASIAKASMAKSUT

PERUSTURVAPALVELUJEN ASIAKASMAKSUT 1 (11) HAUKIPUTAAN KUNTA Perusturvalautakunta Perusturvapalvelut 15.12.2009 141 PERUSTURVAPALVELUJEN ASIAKASMAKSUT 2010 2 (11) KOTIHOITO Säännöllinen kotihoito Kotona annettavalla palvelulla tarkoitetaan

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNNAN SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON ASIAKASMAKSUJEN TAKSA

LEMPÄÄLÄN KUNNAN SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON ASIAKASMAKSUJEN TAKSA LEMPÄÄLÄN KUNNAN SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON ASIAKASMAKSUJEN TAKSA Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuista annetun lain (734/92) ja asetuksen (912/92) ja niihin tehtyjen muutosten nojalla sosiaali-

Lisätiedot

ASIAKASMAKSUHINNASTO 2018

ASIAKASMAKSUHINNASTO 2018 Sosiaali- ja terveyslautakunta 12.12.2017 Härkätien sosiaali- ja terveyspalvelut STM:n tiedote 174/2017 23.11.2017 Asiakasmaksulaki 734/1992 ASIAKASMAKSUHINNASTO 2018 Maksulaji Maksun periminen Euroa AVOHOITO

Lisätiedot