PALKITUT KOULUTETUT. I-luokan riihityksen suorittaneet: Taneli Vehkomäki Janne Åman. Niklas Silván. Ilkka Tuomi Otto Tuononen Juho Vainio

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "PALKITUT KOULUTETUT. I-luokan riihityksen suorittaneet: Taneli Vehkomäki Janne Åman. Niklas Silván. Ilkka Tuomi Otto Tuononen Juho Vainio"

Transkriptio

1

2 PALKITUT Piirin pronssinen mitali Pyhän Yrjön solki Jesse Sinisalo Teemu Seikkula I-luokan riihityksen suorittaneet: Niklas Silvan Taneli Vehkomäki Janne Åman KOULUTETUT JTMK-kurssi Leikkikurssi VJ-peruskurssi VJ-jatkokurssi Matti Väätäinen Akseli Syrjälä Janne Åman Niklas Silván Klaus Välimäki Ilkka Tuomi Otto Tuononen Juho Vainio Tasalanaukiolla Infon kirjakaupan vieressä. Lippukunnan jäsenille alennuksia jäsenkortin kanssa.

3 SISÄLLYSLUETTELO Palkitut 1 Koulutetut 1 Sisällys 2 Tapahtumakalenteri 2 Johtajiston yhteystiedot 3 Pääkirjoitus 4 LPKJ:n löpinät 5 Vaeltaja - Rover Kuvakollaasi 6-8 Sudenpentujen päiväretki Mowgli 9 Kipparin löpinät 10 TAPAHTUMA- KALENTERI Tammikuu Helmikuu Tammikirkko Raision srk-talolla 9.1. klo 18 Turun Partiomuseossa juhlavuoden näyttely Piirin talvimestaruuskilpailu PinkkiPicnic 2007 Raisiossa 3.2. Huhtikuu Sudenpentuleiri Johtajien ja vaeltajien hiihtovaellus Vene-kurssi Kesärannassa Toukokuu Partioparaati 6.5. Riihiherätys Kesäkuu Suurjuhla Tampereella Tammileri Sauvossa Heinäkuu - Elokuu Juhlaleiri Mailitilastot JoPo-killan ajankohtaiset asiat 12 Vartiot KOKOUSAJAT Tammikirkkotiedote 12 Pääkirjoituksen tapainen 13 Huhutaan, että Aloittava vartio Keskiviikkoisin klo Pantterit Torstaisin klo Possu-vartio Tiistaisin klo Päätoimittaja: Juho Vainio Ilm.pvä: Toimittajat: Johtajisto Julkaisija: Jokikylän Pojat Painopaikka: Raision Seurakunta Painomäärä: 150 kpl Vuosikerta: 27 Lehtinumero: Kettu-vartio Tisitaisin klo Sudenpennut Maanantaisin klo Paikkana kolo, Wanha Pappila ja rippikoulusali Tuoreimmat tapahtumatiedot löydät osoitteesta:

4 JOHTAJISTON YHTEYSTIEDOT Lippukunnanjohtaja Teemu Seikkula Lippukunnan apulaisjohtaja Timo Päivärinta Sihteeri Otto Tuononen Tiedottaja (JoPo-jutut & sähköinen tiedotus) Juho Vainio Sampo (=vartioikäiset) Matti Väätäinen Akela (=sudenpennut) Akseli Syrjälä Valtermanni (=vaeltajat) Ilkka Tuomi Nordwest IV päälliköt Lauri Pohjanen Timo Päivärinta Rahastonhoitaja Jussi Salonen Laumanjohtajat Jouko Kössi Akseli Syrjälä Teemu Seikkula Vartionjohtajat Mikko-Samuli Kolkkanen Risto Mannonen Ilkka Tuomi Klaus Välimäki Otto Tuononen Juho Vainio Janne Åman Niklas Silvàn Tavoitat meidät sähköpostilla tai (ilman ääkkösiä) 3.

5 PÄÄKIRJOITUS Tervehdys vain kaikille tämänkertaisen JoPo-juttujen lukijoille. Jälleen on tämäkin vuosi melkein ohi ja viime viikkojen säästä huolimatta intoa täynnä odotellaan mitä uusi vuosi tuo taas tulleessaan niin kotirintamalla kuin partiossakin. Lehden suhteen uusi ja tämäkin vuosi tuovat tullessaan päätoimittajan vaihtoprosessin, nimittäin vuoden viimeisessä Johtajaneuvostossa lyötiin lukkoon päätös, että entisen päätoimittajan Teemu Hirvosen tilalle valitaan entinen kotisivujen webmaster, nykyinen tiedottaja ja allekirjoittanut Juho Vainio. Suurempaa muutosta ette välttämättä tämän lehden suhteen saata huomata, sillä näin aluksi tukena toimii Teemu, mutta kukapa tietää mitä mielessäni tulevaisuuden suhteen pyöriikään Eihän sitä tohdi muitakaan unohtaa, sillä onhan muitakin sukupolven vaihdoksia päätetty tehtäväksi edellä mainitun JoNen yhteydessä. Lippukunnan uudeksi sihteeriksi vaihtuu Otto Tuononen ja akelaksi entinen kolovouti Akseli Syrjälän, jonka paikan täyttää Klaus Välimäki. Lisäksi Risto Mannonen valittiin Eero Salmisen tilalle uudeksi kalustonhoitajaksi. Näin sivukommenttina kaikki tähän mennessä luettelemani vaihdokit - paitsi Akseli - löytyvät lippukunnan tämän hetken ainoasta vaeltajaryhmästä eli niin sitä arvoasteikolla vain noustaan. Näin webmasterin puoliskooni nojaten hieman asiaa werkosta. Aikaisemmin lippukunnan eri henkilöiden sähköpostit olivat mitä olivat nimimerkkien ja erilaisten lopputunnusten sekamelskaa. Matti Väätäisen uudistusidean myötä on jokaiselle johtajalle luotu oma uudelleenohjaus sähköposti, joten lähettäjän ei tarvitse arvailla vastaanottajaa lähettipä sähköpostia mistäpäin maailmaa tahansa. Uudet osoitteet ovat muotoa tai Näin ollen jos sinulla on asiaa esimerkiksi lippukunnanjohtajallemme riittää että naputtelet tai Pitemmittä puheitta toivotan hyviä lukuhetkiä näiden juttujen parissa sekä iloista joulua ja onnellista uutta vuotta. Toivoo, Päätoimittaja, Juho Vainio 4.

6 LPKJ:N LÖPINÄT Vuosi 2006 tullaan muistamaan lippukunnassa purjehdusten vuotena. Koulutusaluksellamme on viime kesänä purjehtinut lähes jokainen lippukunnan jäsen. Lippukunnan meritoiminta näyttäisi kasvattavan kiinnostusta, ja nyt lippukunnan koulutusalus Nordwest IV koetaan entistäkin tarpeellisemmaksi koko lippukunnan käytössä. Purjehdustoiminta sopii erinomaisesti osaksi partiotoimintaa. Jokainen koulutusaluksellamme purjehtinut voisi ennen seuraavaa purjehdustaan miettiä, kuinka partioihanteet tulevat purjehtiessa esille. Minulle tulee erityisesti mieleen kaksi partioihannetta: Tuntea vastuunsa ja velvollisuutensa ja Kehittää itseä ihmisenä. Partion tavoitteena on kasvattaa nuorista vastuuntuntoisia ja oma-aloitteisia antamalla nuorten toimia itsenäisenä ryhmänä. Tällainen ryhmä on esimerkiksi veneemme miehistö viikonloppupurjehduksella. Purjehduksen nuorin ja kokemattominkin jäsen saa vastuuta ja tehtäviä, jotka hänen odotetaan suorittavan kokeneempien auttaessa tarvittaessa. Jokainen varmasti pystyy muistamaan, millaista vastuuta ja tehtäviä on purjehduksilla ja yleensäkin partiossa saanut ja mitä ne ovat opettaneet. Partiossa opitaan paljon. Kulunut vuosi jää minulle erityisesti mieleen ensimmäisenä vuotena lippukunnanjohtajana. Ensimmäinen vuosi missä tahansa partion tarjoamassa tehtävässä on kehittävä kokemus ja kaikki tehtävät, joita on päässyt tekemään auttavat uusien haasteiden vastaanottamista ja suorittamista. Erityisesti minulle on jäänyt mieleen aika vartionjohtaja. Nyt kun jälkeenpäin muistelen, kuinka kokematon johtaja silloin olin ja millaisen vastuun vartionjohtaja ottaa alkaessaan vetämään vartiota, voin vain ihailla uusien vartionjohtajien rohkeutta ja kykyä selviytyä haasteista. Aivan samoin kuin partion perustajan Robert Baden-Powellin periaatteena oli antaa nuorille vastuuta, olettaen nuoren selviävän haasteista ylittäen itsensä. Partio täyttää ensi vuonna sata vuotta. Tätä juhlistetaan monessa tilaisuudessa ensi vuoden aikana. Partiotoiminta alkoi , jolloin lippu nostettiin salkoon ensimmäisen partioleirin alkaessa Brownsean saarella Engalnnissa. Tästä tasan sata vuotta myöhemmin toivotaan jokaisen maailman partiolaisen olevan nostamassa lippua oman lippukuntansa kanssa juhlistaen uuden vuosisadan alkua partiossa. Sata vuotta sitten partiolaisia oli parikymmentä, nyt meitä on kolmekymmentä miljoonaa. Kaikkiaan kolmisen sataa miljoonaa ihmistä ympäri maailmaa on tähän mennessä saanut eväitä elämäänsä partioaatteellisesta toiminnasta. Tätä aatetta voi varmasti jokainen viedä ylpeänä eteenpäin. Tehdään yhdessä ensi vuodesta ikimuistoinen! Teemu S 5.

7 VAELTAJA - ROVER KUVAKOLLAASI SP:N VAELTAJATAPAHTUMA HÄMEENLINNASSA Lähtötunnelmia Turun linja-autoasemalta Pimp My Rinkkarinkantuunauskisan viimeisiä valmisteluja bussissa 6.

8 Pojat pomppii Vaeltajanäyttelyssä pidimme PinkkiPicnic 2005-kisan esittelypistettä 7.

9 Ohjelmaan kuuluis myös rentoa tekemisen meininkiä 8.

10 SUDENPENTUJEN PÄIVÄRETKI MOWGLI Tapahtui eräänä lokakuisena lauantaina kevyessä tihkusateessa vuonna Kaikki Suomen sudenpennut olivat yhteisellä retkellä oman lippukuntansa kanssa kotimaastoissaan. Meillä Raisiossa seikkailtiin Hintsan maastossa. Aamulla reilusti kukonlaulun jälkeen monikymmenpäinen joukko sudenpentuja, laumanjohtajia ja sudenpentujen vanhempia kokoontui vesilaitoksen suluille ja suuntasi kohti Raision reserviläisliiton majaa. Perillä odottaisi todellinen seikkailu, jota oltiin jo kaivattukin vaihteluksi alkusyksyn laumailtoihin. Ohjelmassa oli aamupäivällä jousipyssyn rakentelua ja sen avulla metsästyksen harjoittelua. Tässä harjoiteltiin puukon käsittelyä ja käyttöä. Puukonkäyttötekniikoita oli aluksi lähes yhtä monta erilaista kuin oli sudenpentujakin mukana. Työn edetessä taidot paranivat ja puukon käsittely muuttui varmemmaksi ja yhtenäisemmäksi. Sudenpennut eivät olleet ainoita taitojaan kehittäneitä partiolaisia. Edistystä oli havaittavissa myös laumanjohtajien taidoissa: sudenpentujen harjoitellessa puukon käyttöä laumanjohtajat kertasivat ensiapua ja haavojen hoitoa. Jousipyssyjen valmistuttua päästiin itse asiaan eli ampumaan niillä. Santerin jousipyssy oli kuulemma tehokkain ja ehkä sen myötä onnistuimme viimein saamaan saaliiksi kinkkusuikaleita ihan suoraan muovipakkauksissa. Mukanamme oli nuudeleita, jotka valmistimme trangioilla yhdessä kinkun ja kasvisten kanssa. Tämän kaivatun lounaan valmistaminen kesti monien mielestä niin kauan, että nälkä oli jo hirmuinen sen valmistuessa. Mutta ruoka oli uskomattoman hyvää ja maittavaa nautittuna siinä kannon päällä pienessä tihkusateessa. Ruuan maku tosin tuli varmaan tarkastettua jo moneen kertaan ennen kuin ruoka oli edes valmista, joten ruuan saattoi luottaa olevan hyvää. Ruoka oli itse asiassa niin hyvää, että se loppui kesken ja piti käydä kyselemässä naapurien kattiloista rippeitä turhaan; kaikki olivat yhtä nälkäisiä. Ruuan jälkeen oli vuorossa lyhyitä toimintapisteitä, joissa suoritettiin sudenpentujen suorituksia. Ohjelmaan kuului jälkien tunnistusta, ongelmanratkaisua, kasvien tuntemusta, hajujen tunnistusta ja ensiapua. Tämän lisäksi tehtävien aikana sai juosta ja kovaan, jotta ehtisi nopeasti seuraavaan paikkaan ennen muita. Onneksi kaikki ehtivät perille ja saivat suoritettua tehtävät kunnialla loppuun Monelle tämä seikkailu jää varmasti mieleen ensimmäisenä tapahtumana partiossa. Kokemuksia tulee lisää, kunhan vain ottaa haasteet vastaan ja lähtee rohkeasti mukaan. Teemu S 9.

11 KIPPARIN LÖPINÄT Vettä sataa ja Nutikka makaa talviteloillaan pressujen alla Hahdenniemen telakka-alueella. Purjehduskausi on siis päättynyt jo aikaa ja veneen syyshuoltokin saatu päätökseen. Kun talvella ei pääse purjehtimaan, niin aina voi muistella menneitä lueskelemalla veneen lokikirjaa, joka mukavien purjehdusjuttujen lisäksi sisältää paljon tietoja siitä ketkä ovat kesällä veneellä viihtyneet ja kuinka paljon maileja purjehduksilla on matkattu. Nykyisellä tietotekniikan aikakaudella nämä tiedot on helppo syöttää taulukkolaskentaohjelmaan, joka loihtii näyttäviä tilastolukuja veneen käytöstä. Veneellä tehtiin kesällä 20 reissua. Purjehduspäiviä tuli 45. Purjehduksille osallistui 60 lippukunnan jäsentä ja vene matkasi kesän aikana 1210 mailia eli 2241 kilometriä. Näiden lokikirjasta kerättyjen tilastojen valossa edellinen purjehduskesä oli siis erittäin onnistunut. Suurin osa lippukunnan jäsenistä kävi ainakin kerran purjehtimassa, vene oli liikenteessä lähes jokaisena kesäkauden viikonloppuna ja yleensä vene oli täynnä viikonloppupurjehduksilla. Alla vielä eniten maileja kesän aikana keränneet. Miehistön mailit kesällä 2006 Klaus Välimäki 384,5 Salla Väätäinen 301,5 Juho Vainio Otto Tuononen Ilkka Tuomi Risto Mannonen 175 Tuomas Hovinen Taneli Vehkomäki Aleksi Pulkkinen Atte Aaltonen Matias Luoma Miehistön mailit 10.

12 Päällystön mailit kesällä 2006 Lauri Pohjanen 755 Tero Valtonen 643,7 Jussi Salonen Teemu Seikkula Matti Väätäinen 333, Manne Nevakko 229 Timo Päivärinta 128,3 Toni Saksanen Juho Karppinen Teemu Hirvonen 95 68,3 68, Päällystön mailit Kiitos kaikille kuluneesta purjehduskaudesta. Tästä on hyvä jatkaa ensi kesänä. Lapa 11.

13 JOPO-KILLAN AJANKOHTAISET ASIAT Killan vuoden 2007 ensimmäinen kokoontuminen Killan kokous on Kololla Wanhassa Pappilassa (käynti talon päädystä) keskiviikkona kello alkaen. Asioina johtotroikan kokoonpano ja kevään toiminta. Jäsenmaksu 2007 Killan jäsenmaksu on ensikin vuonna 20 euroa. Tämän JoPokillan jäsenmaksun voi maksaa helmikuun aikana ( ) lippukunnan tilille Maksun viitteeksi JoPo-kilta 2007, oma nimi. Uusien jäsenten tulee jäsenmaksun lisäksi ilmoittaa kirjallisesti yhteystietonsa Tjuccille, jotta tiedot päivittyvät myös killan postituslistoille. Tjucci K E V Ä Ä N T O I M I N T A K A U S I A L K A A TAMMIKIRKOLLA POIKKEUKSELLISESTI SEURAKUNTATALOLLA TIISTAINA KLO 18:00 VIIKOITTAISET KOKOUKSET JATKUVAT JÄLLEEN JOKIKYLÄN POJAT TOIVOTTAA RAUHALLISTA JOULUA JA ONNELLISTA UUTTA VUOTTA! SÄHKÖPOSTIOSOITTEEMME MUUTTUVAT! LIPPUKUNNAN JOHTAJISTON TAVOITTAA ALKAEN (ei ääkkösiä) Muista myös ajantasaisin tieto aina wepissä 12.

14 PÄÄKIRJOITUKSEN TAPAINEN Kuten Vainion Juho tuossa pääkirjoituksessaan totesikin, on minun pestini JoPo-juttujen päätoimittajana lopuillaan. Samalla uudistettiin lippukunnan tiedotuspuolta, lehden toimitus ja kotisivujen hallinta on nyt yhden miehen käsissä. Tämä varmasti helpottaa ja selkeyttää tiedotusta, ja varsinkin lehden tekoa, kun kaikki tulevat ja menneet tapahtumat ovat tiedossa. Juho on myös aktiivisemmin lippukunnan toiminnassa mukana, joten myös juttujen kirjoittamisen nakittaminen ja nakitettujen potkiminen ja patistaminen, kun jutut ovat myöhässä, on helpommin hoidettavissa. Tai siis jos ovat myöhässä, harvemminhan niin on päässyt käymään Tähän olisi hyvä kirjoittaa jotain, mutta juttua ei irtoa, ei sitten millään. Laitanpa siis vielä kerran Jessen kuvan jostain takavuosien arkistoista. Pidemmittä puheitta, hyvät Joulut ja uudet vuodet kaikille! Niin ja kiitos jos olet jaksanut lueskella näitä horinoita pääkirjoitus otsikon alla. toivottelee Teemu H. 13.

15 HUHUTAAN, ETTÄ......Vainion elämä mahtuisi 160 gigatavuun......vaeltajaryhmän kotivideot julkaistaisiin DVD-kokoelmana......muutoksen tuulet puhaltaisivat......järjestelytoimikuntaa vaivaisi pinkkikuume......pinkkijoulua olisi vietetty runsaslukuisesti... Piulilla olisi ollut yhtä laadukas Haltin rinkka kuin Paukulla Jotoksen rinkka Salla löisi kuin mies... kololla olisi käynnissä rottasota leikkikurssin saunassa olisi laulettu venäläistä kansanmusiikkia... kaikki lähtisi suunnitelmallisuudesta lanit olisi pidetty kivenkovat kouluttajat olisivat niittäneet suosiota asiat eivät olisi hoituneet ajallaan

PALKITUT KOULUTETUT. I-luokan riihityksen suorittaneet: Taneli Vehkomäki Janne Åman. Risto Mannonen. Risto Mannonen. Mikko-Samuli Kolkkanen

PALKITUT KOULUTETUT. I-luokan riihityksen suorittaneet: Taneli Vehkomäki Janne Åman. Risto Mannonen. Risto Mannonen. Mikko-Samuli Kolkkanen PALKITUT Piirin pronssinen mitali Pyhän Yrjön solki Jesse Sinisalo Teemu Seikkula I-luokan riihityksen suorittaneet: Niklas Silvan Taneli Vehkomäki Janne Åman KOULUTETUT Sampo-kurssi Akela-kurssi VJ-jatkokurssi

Lisätiedot

www.lpk.partio.fi/v-sp/jopo Tapahtumakalenteri Sisällysluettelo

www.lpk.partio.fi/v-sp/jopo Tapahtumakalenteri Sisällysluettelo Sisällysluettelo Kaupallisia tiedotteita Sisällysluettelo 1 Tapahtumakalenteri 1 Pääkirjoitus 2 Vartiolaisista ja sarjakuva 3 Partiotaitojen SM-kilpailut Kara-99 4 Kullavuoren "valloitus" 5-6 Sudarileiri

Lisätiedot

Reimari. 3/2008 Partiolippukunta Merituuli ry

Reimari. 3/2008 Partiolippukunta Merituuli ry 3 08 Reimari 3/2008 Partiolippukunta Merituuli ry Reimari Toimitus: Päätoimittaja Salla Törmänen salla_1991@hotmail.com Taittaja Noora Vainio noora@noora.fi Toimittajat: Antti Gärding Juho Miilukangas

Lisätiedot

Tämä vuosi on totisesti ollut muutoksen aikaa TöSi:

Tämä vuosi on totisesti ollut muutoksen aikaa TöSi: 4/2007 Pihaus 4/2007 PIHAUS pihaus@toolonsiniset.net TöSi:n lippukuntalehti Numero 4 Joulukuussa 2007 Julkaisija: Töölön Siniset RY. Töölönkatu 34 00260 HELSINKI Toimituksen palsta Tämä vuosi on totisesti

Lisätiedot

LIPPUKUNNANJOHTAJAN MIETTEET..

LIPPUKUNNANJOHTAJAN MIETTEET.. LIPPUKUNNANJOHTAJAN MIETTEET.. Partio on monipuolinen harrastus. Koska kaikkea monipuolisuutta on välillä vaikeaa selittää sanoin, kerron partion herättämistä tunteista ja ajatuksista kuvin. Ja mikäs sen

Lisätiedot

MAYDAY. 4/2005 Sisällys: Julkaisija: Merimetsot ry. 2. Sisällys. 3. Pääkirjoitus. Painopaikka: 4. Uutiset

MAYDAY. 4/2005 Sisällys: Julkaisija: Merimetsot ry. 2. Sisällys. 3. Pääkirjoitus. Painopaikka: 4. Uutiset sisällys 2 Mayday 4/05 MAYDAY 4/2005 Sisällys: 4/2005 Julkaisija: Merimetsot ry. 2. Sisällys Painopaikka: Vientipaino Oy,, Helsinki Päätoimittaja: Lotta Hyvärinen Iirislahdentie 1 02230 Espoo p. 045 636

Lisätiedot

Liedon Eränkävijät 1/08

Liedon Eränkävijät 1/08 Liedon Eränkävijät 1/08 LIEDON ERÄNKÄVIJÖIDEN MERKKIHENKILÖITÄ puhelin sähköposti Lippukunnanjohtaja Kaisa Johto 050 3369336 kaanjo@utu.fi Apulaislippukunnanjohtaja Antti Nummela 0408244018 antti.nummela@gmail.com

Lisätiedot

Partiolippukunta Kalevan Karhut nro 1/04

Partiolippukunta Kalevan Karhut nro 1/04 Partiolippukunta Kalevan Karhut nro 1/04 TÄSSÄ NUMEROSSA - LIPPUKUNTALEHTI - 34. vuosikerta JULKAISIJA Partiolippukunta Kalevan Karhut http://www.lpk.partio.fi/hp/kaka Kalevan Karhut toimisto Väinölänkatu

Lisätiedot

PARTIOLIPPUKUNTA LAHDEN SINISTEN

PARTIOLIPPUKUNTA LAHDEN SINISTEN PARTIOLIPPUKUNTA LAHDEN SINISTEN 1 Esipuhe Pidät kädessäsi partiolippukunta Lahden Sinisten omaa opasta partiolaisen kotiväelle. Olemme keränneet tähän oppaaseen mielestämme tärkeitä asioita, jotka myös

Lisätiedot

P U H U R I 211. 3/14

P U H U R I 211. 3/14 PUHURI 211. 3/14 H-VENE S/Y PUHURI 1982 FIN 696 Joulukuu 3/2014 PUHURI Tässä numerossa: Puhurin Pojat ry:n ja Puhurin Poikien Tuki ry:n virallinen jäsenlehti vuodesta 1945. Viimeiset ponnistelut 4 Sähköiseen

Lisätiedot

Jokikylän Poikien pukkipalvelu Varaukset viikolla 51 seuraavasti: Ma-Pe Klo 18.00-21.00 La-Su Klo 12.00-16.00 Puhelin: 049-520781 Hinta: 120 mk

Jokikylän Poikien pukkipalvelu Varaukset viikolla 51 seuraavasti: Ma-Pe Klo 18.00-21.00 La-Su Klo 12.00-16.00 Puhelin: 049-520781 Hinta: 120 mk Nyt niitä saa!! (enää ei tarvitse miettiä mitä pistää päähänsä) Nyt saat uuden lippukuntaliivisi rinnalle upouuden pipon. Kyseinen pipo on akryylia ja väriltään musta. Lisäksi pipoon tulee brodeerattavaksi

Lisätiedot

P U H U R I 207. 3/13

P U H U R I 207. 3/13 PUHURI 207. 3/13 H-VENE S/Y PUHURI 1982 FIN 696 Maaliskuu 3/2013 PUHURI Puhurin Pojat ry:n ja Puhurin Poikien Tuki ry:n virallinen jäsenlehti vuodesta 1945. Tässä numerossa: Pääkirjoitus 4 Lippukunnan

Lisätiedot

3/2009 Lounais-Suomen Partiopiiri

3/2009 Lounais-Suomen Partiopiiri 3/2009 Lounais-Suomen Partiopiiri Nahkapöksyjä ja ryppyisiä partiopaitoja Syödäänkö Saksassa vain makkaraa ja kulautetaan olutta päälle? Käyttävätkö myös partiolaiset Schumacherin maassa nahkahousuja?

Lisätiedot

1/2011 Lounais-Suomen Partiopiiri

1/2011 Lounais-Suomen Partiopiiri 1/2011 Lounais-Suomen Partiopiiri Partio elämäntapana ja urana Pitkän ja merkittävän partiotaipaleen Käppäräpartiossa tehneelle porilaiselle Regina Rexu Laeslahdelle partio on paitsi harrastus, myös ura

Lisätiedot

TOIMIVA LIPPUKUNTA. Julkaisun tiedot 2 LIPPUKUNTAKANSIO

TOIMIVA LIPPUKUNTA. Julkaisun tiedot 2 LIPPUKUNTAKANSIO TOIMIVA LIPPUKUNTA TOIMIVA LIPPUKUNTA Julkaisun tiedot Lippukuntakansioryhmä: Heidi Krzywaki, Petri Laiho, Pertti Lehtinen, ( v. 1997) Chride Mylius, Yrjö Nenonen, Rasa Nieminen, Anneli Tuominen, Tapani

Lisätiedot

PUHURI. Lehden sivuilta löytyvät kesän purjehdusten miehistölistat! 206. 2/13

PUHURI. Lehden sivuilta löytyvät kesän purjehdusten miehistölistat! 206. 2/13 PUHURI Lehden sivuilta löytyvät kesän purjehdusten miehistölistat! 206. 2/13 H-VENE S/Y PUHURI 1982 FIN 696 Toukokuu 2/2013 PUHURI Tässä numerossa: Puhurin Pojat ry:n ja Puhurin Poikien Tuki ry:n virallinen

Lisätiedot

Muistathan maksaa jäsenmaksun

Muistathan maksaa jäsenmaksun Huhtikuu 1/2011 Puhuri Puhurin Pojat ry:n ja Puhurin Poikien Tuki ry:n virallinen jäsenlehti vuodesta 1945. Muistathan maksaa jäsenmaksun eräpäivään mennessä! Tilisiirtolomake on tämän lehden liitteenä.

Lisätiedot

4/2008. metsäveikko. sanomat

4/2008. metsäveikko. sanomat 4/2008 metsäveikko sanomat Metsäveikkosanomat 4/2008 3 Sisällysluettelo Uusi vuosi - uudet kujeet?...4 Metsäveikot...5 Kuka muistaa, mistä löytyvät itsenäisyyspäivän puheiden pitäjät...6 Kunnianosoitus

Lisätiedot

empi osuuskin sujuu kunnialla loppuun. Olihan siellä hymyä naamassa, kuvailee Hanne Vaht Tikkurilan Sinisistä maalisuoratunnelmia.

empi osuuskin sujuu kunnialla loppuun. Olihan siellä hymyä naamassa, kuvailee Hanne Vaht Tikkurilan Sinisistä maalisuoratunnelmia. Heppu Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry:n jäsenlehti 7 / 2000 Onko Nahkalilja-vaellus itsensä ylittämistä, hulluutta vai kaipuuta metsään? Useimmille 40 kilometrin nahkaliljavaeltajille kyseessä on ensimmäinen

Lisätiedot

PARTIOLIPPUKUNTA JYVÄSKYLÄN VERSOT RY:N TIETOPAKETTI PARTIOLAISEN KOTIVÄELLE

PARTIOLIPPUKUNTA JYVÄSKYLÄN VERSOT RY:N TIETOPAKETTI PARTIOLAISEN KOTIVÄELLE PARTIOLIPPUKUNTA JYVÄSKYLÄN VERSOT RY:N TIETOPAKETTI PARTIOLAISEN KOTIVÄELLE VERSIO 28.5.2012 Esipuhe Pidät kädessäsi partiolippukunta Jyväskylän Versot ry:n omaa tietopakettia partiolaisen kotiväelle.

Lisätiedot

Täytä tähän lehden nimi. Lue lisää sivulta 6! POHJANMAAN PARTIOPIIRIEN YHTEINEN LEHTI 1/2006. Uusi piirilehti

Täytä tähän lehden nimi. Lue lisää sivulta 6! POHJANMAAN PARTIOPIIRIEN YHTEINEN LEHTI 1/2006. Uusi piirilehti Täytä tähän lehden nimi. Lue lisää sivulta 6! POHJANMAAN PARTIOPIIRIEN YHTEINEN LEHTI 1/2006 Uusi piirilehti Pääkirjoitus Sun ja mun yhteinen lehti Ehkä tiedätkin jo, että kädessäsi on ensimmäinen piirienvälisen

Lisätiedot

PARTIOLIPPUKUNTA TIETOPAKETTI PARTIOLAISEN KOTIVÄELLE

PARTIOLIPPUKUNTA TIETOPAKETTI PARTIOLAISEN KOTIVÄELLE PARTIOLIPPUKUNTA MERITUULEN TIETOPAKETTI PARTIOLAISEN KOTIVÄELLE VERSIO 01.12.2014 Esipuhe Pidät kädessäsi partiolippukunta Merituulen omaa tietopakettia partiolaisen kotiväelle. Olemme keränneet tähän

Lisätiedot

Meripartiolippukunta Kivenlahden Piilevät ry:n äänenkannattaja Vuoden kaksituhattaviisi ensimmäinen numero KIVENLAHDEN PIILEVÄT.

Meripartiolippukunta Kivenlahden Piilevät ry:n äänenkannattaja Vuoden kaksituhattaviisi ensimmäinen numero KIVENLAHDEN PIILEVÄT. Giba 1/05 Meripartiolippukunta Kivenlahden Piilevät ry:n äänenkannattaja Vuoden kaksituhattaviisi ensimmäinen numero Päätoimittaja: Kuvitus: Painosmäärä: Painopaikka: Satu Raudasoja Sepontie 3 c 13, 02130

Lisätiedot

Pohjan. Puhuri. Lippukuntahuivien. taustoja, s. 10-11. Onnistu etäpartiolaisena, Idols-Jonen juttusilla, s. 7. s. 4-5. Partiota vaaroilta lakeuksille

Pohjan. Puhuri. Lippukuntahuivien. taustoja, s. 10-11. Onnistu etäpartiolaisena, Idols-Jonen juttusilla, s. 7. s. 4-5. Partiota vaaroilta lakeuksille Pohjan Puhuri Lippukuntahuivien taustoja, s. 10-11 Onnistu etäpartiolaisena, s. 4-5 Idols-Jonen juttusilla, s. 7 Partiota vaaroilta lakeuksille 2/2007 Pääkirjoitus Piirinjohtajien palsta Solmun riemu ja

Lisätiedot

PARTIOLIPPUKUNTA JYVÄSKYLÄN VERSOT RY:N TIETOPAKETTI PARTIOLAISEN KOTIVÄELLE

PARTIOLIPPUKUNTA JYVÄSKYLÄN VERSOT RY:N TIETOPAKETTI PARTIOLAISEN KOTIVÄELLE PARTIOLIPPUKUNTA JYVÄSKYLÄN VERSOT RY:N TIETOPAKETTI PARTIOLAISEN KOTIVÄELLE VERSIO 23.8.2009 Esipuhe Pidät kädessäsi partiolippukunta Jyväskylän Versot ry:n omaa tietopakettia partiolaisen kotiväelle.

Lisätiedot

Reimari. 3/2006 Partiolippukunta Merituuli Ry.

Reimari. 3/2006 Partiolippukunta Merituuli Ry. 3 06 Reimari kärpäset... ja ja ;) ;) Kesä 3/2006 Partiolippukunta Merituuli Ry. Reimari Toimitus: Päätoimittaja Ulla Pirkola ulla.pirkola@luukku.com Taittaja Pekka Kuru pekka.kuru@oulu.fi Toimittajat:

Lisätiedot

OPAS PARTIOLAISEN KOTIVÄELLE

OPAS PARTIOLAISEN KOTIVÄELLE MERIPARTIOLIPPUKUNTA NIIHAMAN SAUKKOJEN OPAS PARTIOLAISEN KOTIVÄELLE Esipuhe Pidät kädessäsi meripartiolippukunta Niihaman Saukkojen omaa opasta partiolaisen kotiväelle. Olemme keränneet tähän oppaaseen

Lisätiedot

Sisällys: MAYDAY. sisällys. Mayday 1/03 1/2003. 2. Sisällys. Julkaisija: Merimetsot ry. 3. Pääkirjoitus. 4. Uutiset

Sisällys: MAYDAY. sisällys. Mayday 1/03 1/2003. 2. Sisällys. Julkaisija: Merimetsot ry. 3. Pääkirjoitus. 4. Uutiset Mayday 1/03 1 sisällys 2 Mayday 1/03 MAYDAY 1/2003 Sisällys: 2. Sisällys Julkaisija: Merimetsot ry. Painopaikka: Vientipaino Oy, Helsinki Päätoimittaja: Anna Koroma Liisankuja 4 c 19 02230 Espoo p. 040-568

Lisätiedot

HOKS! Vaeltaja: s. 4-5. Mainiota Menoa! s. 6-7. Myötäpäiviä kohti s. 10-13

HOKS! Vaeltaja: s. 4-5. Mainiota Menoa! s. 6-7. Myötäpäiviä kohti s. 10-13 HOKS! Vaeltaja: s. 4-5 Mainiota Menoa! s. 6-7 Myötäpäiviä kohti s. 10-13 Partiota vaaroilta lakeuksille 1/2013 Pääkirjoitus Toimituskunta Päätoimittaja: Tiia Tuhkasaari tiia.tuhkasaari@pohjanmaa.partio.fi

Lisätiedot

Lapin Scout-Info 1/2010 Helmikuu

Lapin Scout-Info 1/2010 Helmikuu Lapin Scout-Info 1/2010 Helmikuu Lapin Scout-Info 1/2011 LAPIN SCOUT-INFO Lapin Partiolaiset ry:n tiedotuslehti Lapin Scout-Infon tehtävänä on tiedottaa lappilaisille partiolaisille piirin ja keskusjärjestön

Lisätiedot