IITIN LATU RY. Talvella järjestettiin Muumihiihtokoulu sekä keväällä ja syksyllä Metsämörrikoulu.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "IITIN LATU RY. Talvella järjestettiin Muumihiihtokoulu sekä keväällä ja syksyllä Metsämörrikoulu."

Transkriptio

1 TOIMINTAKERTOMUS

2 IITIN LATU RY TOIMINTAKERTOMUS YLEISTÄ Vuosi 2011 oli yhdistyksen 24. toimintavuosi. Kyseisenä vuonna harrastimme ja ennen kaikkea liikutimme kuntalaisia monipuolisesti järjestämällä tapahtumia kaikenikäisille. Talvella järjestettiin Muumihiihtokoulu sekä keväällä ja syksyllä Metsämörrikoulu. Kerran kuussa Ravilinnasta hiihdeltiin tai käveltiin kuutamossa nokipannukahville Pukkikankaalle lukuun ottamatta viikkopyöräilykautta. Viikkopyöräilyt keväästä syksyyn saivat mukavasti porukkaa pyöräilemään Iitin lähiseudulle. Perhe- ja lumikenkäretkille riitti myös innokkaita osallistujia.. Otimme osaa valtakunnalliseen Suomen Ladun ja ET-lehden markkinoimaan sauvakävelyletkatapahtumaan, jonka järjestimme yhdessä kunnan vapaaaikapalveluiden ja Benjamin Maatilatorin kanssa. Voitimme valtakunnallisen sauvakävelyletkaennätyksen ja saimme Suomen Ladun ja Trekki-kaupan lahjakortin. Talviuinnin harrastusta markkinoimme yhdessä kunnan vapaa-aikapalveluiden kanssa järjestämällä helmikuussa Ystävänpäivän talviuintitapahtuman ja lokakuussa Kansallisen Talviuintikauden avajaiset. Jäsenistöltä tulleen toiveen ja ehdotuksen pohjalta järjestettiin myös 24 h-talviuintitapahtuma. Talkooväki on ollut edelleen ahkerana. Saukkoreiteillä riitti raivausta runsaslumisen talven ansiosta. Pukkikankaalla ja Veteraanimajan alueella oli mm. polttopuiden tekoa, haravointia, laiturin huoltoa ja parannusta avannon pintavedenpyörittäjän toimivuudeksi. 2(11)

3 2. YHDISTYSTOIMINTA 2.1. Jäsenistö Yhdistyksen jäsenmäärä oli vuoden lopussa 367. Jäsenmäärä on pysynyt vakaana. Uusia todella aktiivisia jäseniä on tullut mukaan toimintaan. Joitakin on jäänyt pois tai siirtynyt paikkakunnan vaihdoksen myötä toiseen Latuyhdistykseen Hallitus ja toimihenkilöt Puheenjohtaja Seppo Arola Varapuheenjohtaja, jäsen Aija Lehtinen Sihteeri Tuula Forström Jäsen Eila Kiili Jäsen Harri Forsgren Jäsen Johanna Kälviä Jäsen Pertti Kaarnakoski Jäsen Niina Malassu Varajäsen Taina Vauli Varajäsen Marja Kausalainen Taloudenhoitaja Erkki Haapalahti Toiminnantarkastajat Merja Särkkä ja Tapio Mamia Varatoiminnantarkastajat Petri Kärkelä ja Juha Laitinen Kirjanpito Kausalan Laskenta Oy Hallituksen tukena toimineet jaokset Avantouintijaoksen vetäjinä olivat Pertti Kaarnakoski ja Auvo Vepsä. Retkeilyjaoksen vetäjänä oli Pekka Ahokas ja pyöräilyssä Harri Forsgren Kokoukset Yhdistyksen sääntömääräisiä yleisiä kokouksia oli kaksi kertaa. - Kevätkokous Kahvituvalla. Paikalla oli 18 yhdistyksen jäsentä. - Syyskokous 8.11.Harjunmajalla. Paikalla oli 24 yhdistyksen jäsentä. Yhdistyksen hallitus kokoontui 11 kertaa. Kokoukset olivat aina päätösvaltaisia. Hallituksen kokouksista yksi pidettiin Erkki Haapalahden kotona ja toinen Seppo Arolan kesäpaikalla, muut kokoukset pidettiin kololla. Kouvolan alueen latuyhdistysten tapaamiseen Anjalaan osallistuivat 5.2. Seppo Arola, Aija Lehtinen ja Harri Forsgren. Suomen Ladun kevätliittokokoukseen Hyvinkäälle osallistuivat Seppo Arola, Eila Kiili ja Aija Lehtinen. Kymi-Vuoksen Latualueen aluekokoukseen Karhulaan osallistuivat Seppo Arola, Eila Kiili ja Harri Forsgren. 3(11)

4 Veteraanimajan katselmuspalaverissa Irina Barkmanin kanssa olivat Seppo Arola ja Pertti Kaarnakoski. Suomen Ladun syysliittokokoukseen Vaasaan osallistuivat Seppo Arola, Eila Kiili ja Aija Lehtinen Palaveriin vapaa-aikatoimen kanssa vuoden 2012 alustavista tapahtumista ja mm. lasten kulttuuriviikkojen tapahtumista, mukana kokouksessa oli Seppo Arola ja Aija Lehtinen 3. VARSINAINEN TOIMINTA Lasten Muumihiihtokoulussa oli 24 lasta ja 10 ohjaajaa. Muumien hiihtokoulun aikana harjoiteltiin ja opittiin seuraavat hiihtotekniikat: askelkäännös kantojen ympäri, lapinkäännös, sauvoitta hiihto, vuorohiihto, kaatuminen ja ylösnousu, sivuttaisnousu, mäenlasku, tasatyöntö ja haaranousu. Lapset opettelivat innolla hiihtoa vaikka välillä pakkanen hipoi -20 C. Lämmin mehu maistui tunnin hiihtotemppujen harjoittelun jälkeen. Vanhemmat olivat mukana yhtenä iltana, kun Muumikoululaiset hiihtivät metsään makkaratulille. Yllätysvieraana paikalla piipahti myös Muumi. Keväällä Metsämörrikoulussa oli 17 lasta, 5 ohjaajaa ja Metsämörri. Lapset tutustuivat liikunnan ja leikin avulla luontoon kevään aikana kuusi kertaa. Syksyllä Metsämörrikoulussa oli 15 lasta, 3-4 ohjaajaa ja Metsämörri. Metsämörrikoulua oli syksyllä kuusi kertaa. Liikuimme luonnossa kuunnellen, katsellen ja oppien samalla kunnioittamaan luontoa. Lapsille metsä on mielenkiintoinen seikkailupaikka, missä aika kuluu nopeasti ja aina oppii jotain uutta. Mörrikoulussa on eri päiville jokin teema tai aihe. Puhumme mm. roskaamisesta ja jokamiehenoikeuksista, jotka kuuluvat kaikille metsässä liikkujille. Myös Metsämörri kävi kertomassa lapsille miten luonnossa liikutaan ja mitä siellä voi tehdä. ****************************************** Suluissa tapahtumissa talkoihin osallistujien määrä Tammikuu: 9.1. Lumikenkäretki Lyöttilään,. 14 osallistui. Räntä- ja lumisade siivitti alkumatkaa. Saimme piilotettua reissussa yhden geokätkönkin Pirunpesälle. 4(11)

5 20.1. Nuorten Kylät- projektin mukana alakoululla aarrejahtia = lasten geokätköilyä ennakkoon suunnitteli ja toteutti koululla (2) 21.1 Kuutamohiihto Pukkikankaalle, 26 osallistujaa Seuratuki-infoon yhdistyksille, Ravilinnaan osallistui Lasten Muumihiihtokoulu alkoi. Helmikuu: 9.2. Nuorisotyöryhmän palaveri 4 aktiivia mukana Kymenlaakson Liikunta ry:n palkitsemistilaisuus Kotka: Vuoden 2010 Iitin Liikuttaja palkinto, kolme oli palkintoa hakemassa Ystävänpäivän talviuintitapahtuma. (4 talkoissa) n. 70 osallistujaa Avantouinnin SM-kilpailut Joensuussa kaksi osallistujaa Koko perheen kuutamohiihto Radansuu (4) Pakkasta -24 C. Osallistui yhdeksän urheaa hiihtäjää, kera talkoolaisten Ulkoiluta Pipoa-tapahtuma (6) n. 30 osallistujaa Seuratuki-info Ravilinnassa yhdistyksille. (2) Iitin Laturetki (7). n. 80 osallistujaa Maaliskuu: 8.3. Peltohiiren päiväkodin laskiaistapahtumassa avustamassa oli (2) talkoolaista 8.3. Yhdistysten ja kunnan yhteinen Naistenpäivän hiihto ja laskiaistapahtuma hiihtomajalla (4) n. 30 osallistujaa Ensimmäinen 24h talviuintimaraton Veteraanimajalla 45 osallistujaa. Kunnanvaltuutettu Suhonen tuli tapahtuman päätteeksi kehumaan Talviuimareita laajasta huomiosta mediassa ja Iitin nostamisesta otsikoihin positiivisella ja terveyttä edistävällä tavalla. 5(11)

6 12.3. Repoveden Elämyspäivillä, oli yhdeksän osallistujaa Kuutamohiihto Veittostensuolle 18 osallistujaa Iitin Ladun kevätkokous Kahvituvalla Peltohiiren päiväkodin 10v juhliin oli kutsuttu kaksi edustajaa Suomen Ladun Toimihenkilökoulutukseen osallistui yksi hallituksen uusi jäsen Kansanedustajaehdokas Laukkanen tarjosi talviuimareille Veteraanimajan saunalla makkarat ja munkkikahvit (4) Lumikenkäretki Heisanharjulle Jaalaan yhdessä Jaalan Jaloisten kanssa, 13 mukana lumikengillä Veteraanimajan alueen suunnittelupalaveri (3) Syöpäyhdistyksen tapahtumassa Veteraanimajalla oli avustamassa (2) Huhtikuu: 6.4. Sauvakävelypalaveri yhteistyötahojen kanssa (2) 9.4. Kymi-Vuoksen aluekoulutus Karhulassa (3+sihteeri) Suomen Ladun kevätliittokokous Hyvinkäällä (3) Trullivaellus Kyöpelivuorelle (Pukkikankaalle) (3) 12 osallistujaa. Suosio ei tänäkään vuonna ottanut tuulta purjeisiin, joten ensivuonna Trullit ei vaella Pukkikankaalle Kouvolan alueen latuyhdistysten talvikauden päättäjäiset Orilammen majalla, vieraiksi saimme latulaisia Ähtäristä ja Keuruulta asti, 28 osallistujaa Toukokuu: 1.5. Geokätköilijöiden miitti Veteraanimajalla (4) Paikalle kerääntyi toistasataa innokasta kätköilijää 5.5. Kevään ensimmäinen viikkopyöräily suuntautui Harjunmajalle Mankalaan 21 osallistujaa Ryhmäperhepäiväkoti Kanttarellin retkellä Vieterinpuistossa makkaranpaistossa oli yksi talkoolainen Lasten Metsämörrikoulu alkoi Tornien Taisto tapahtumassa Lyöttilän lintutornilla, 2 henkilöä 8.5. Äitienpäivän kulttuuri-ja liikuntatapahtuma torilla n. 40 osallistujaa Viikkopyöräily Radansuun laavulle 11 pyöräilijä 6(11)

7 14.5. Valtakunnallinen Liiku terveemmäksi päivä. Sauvakävelyletkaennätys keräsi mukaan 80 osallistujaa. (5) Olimme panostaneet tähän tapahtumaan ja laittaneet kaikille järjestöille, yhdistyksille ja yrityksille joko sähköpostilla tai kirjeitse kutsun. Mainostimme tätä kunnan, Benjamin Maatilatorin ja Iitin Ladun tapahtumana. Saimme letkaennätyksen pienenä latuyhdistyksenä ja kuntana. Voitimme Trekki-kaupan lahjakortin, jolla ostimme Iitin Ladulle kaksi vuokrattavaa rinkkaa Kevätlaulajaiset viikkopyöräillen Kalmusaareen. Mukana 16 osallistujaa Viikkopyöräily. Sampola Rieska Jokue, 14 osallistujaa Kesäkuu: 2.6. Urajärvi-pyöräilyyn lähti Ravilinnasta 41 osallistujaa 2+4 talkoolaista 8.6. Seurakunta Pukkikankaalla 20 osallistujaa ja kolme talkoolaista 9.6. Viikkopyöräily Lyöttilän linnoituksille, jossa isäntäpari esitteli linnoitukset 13 osallistujaa Viikkopyöräily Järvenmäenlammelle 15 pyöräilijää Perheretki Päijänteen kansallispuistoon Kelventeen saarelle, mukana oli 16 retkeilijää. Matka koostui laiva- patikointi- ja telttaretkestä kauniille saarelle. Retkikertomus kotisivuillamme viikkopyöräily Hiisiö, Myllylä, Perheniemi 9 osallistujaa 7(11)

8 Suomen Ladun leiripäiville Vantaalle Iitistä matkasi fillareilla kaksi osallistujaa ja yksi kuljetti huoltoautoa. Koskenkylässä kohtasimme muut Kymi- Vuoksen Kimppa Kyytiläiset ja matka jatkui pyöräillen kohti Porvoota. Aamulla jatkoimme pyörillä koti Vantaata ja leiripäivien ohjelmia. Lisää tarinaa leiripäivämatkastamme kotisivullamme. Heinäkuu: 7.7. Viikkopyöräily Perolahteen 10 mukana Viikkopyöräily Sääskjärven ympäri ja käynti Isohiiden veljesten surmapaikalla ja haudalla, 16 pyöräilijää Päivän pyöräretki Verlaan 85 km. 9 pyöräilijää ja huoltoautolla perässä Erkki Viikkopyöräily Lapinkulman reittiä 7 mukana Viikkopyöräily Karralaan, 10 osallistujaa Elokuu: 4.8. Viikkopyöräily Lyöttilään Kylänmäelle, 12 osallistujaa 6.8. Melontaretki Vuolenkoskelta Tapolaan 9 melojaa, retkikertomus kotisivuilla 8.8. Talkoot Pukkikankaalla (8) Viikkopyöräily Hiisiö, Perheniemi Kuninkaantietä 11 pyöräilijää Geocaching Mega Event Tampereelle Härmälään osallistui Iitin Ladusta Viikkopyöräily Saaranen, Rajamaa, 15 mukana pyöräilemässä Patikointi- ja telttaretki Repoveden kansallispuistoon 17 patikoimassa ja 6 jäi telttailemaan, patikoiden vielä seuraavankin päivänä rinkat selässään Viikkopyöräily Sorronniemeen 18 osallistujaa Iitti Esillä Tapahtuma Ravilinnassa (8) Esittelimme pihalla toimintaamme. Paikalla oli kanootteja, teltta, rinkka, trangia, polkupyörä, kävelysauvat ym Karhulan Ladun kutsumana Geomiittiin osallistui ja viikonloppua heidän mökillä viettämässä oli 4 Iitin Latulaista Metsämörritalkoot (4) Syyskuu: 1.9. Viikkopyöräily Kalmusaareen 20 pyöräilijää 6.9. Metsämörrikoulu alkoi. Lasten Metsämörrikoulussa syksyllä oli 15 lasta, 3-4 ohjaajaa ja Metsämörri. Metsämörrikoulua oli syksyllä kuusi kertaa Veteraanit Veteraanimajalla (4) 21 osallistujaa 9.9. Kuutamokävely Pukkikankaalle 16 kävelijää Kymenlaakson Syöpäyhdistys Iitin osasto Pukkikankaalla (2) osallistui Veteraanimajan rannan siivousta ja polttopuutalkoita (16) Juustopolku Heinola, n. 10 osallistujaa 8(11)

9 Lokakuu: Hyväseura seminaari (3) Ruskamelonta Arrajärveltä Tapolaan 7 melojaa Iitin kunnan ruskaretki (4) 70 osallistujaa Valtakunnallinen iäkkäiden ulkoilupäivä (4) n. 50 osallistui Kymi-Vuoksen aluekokous Leikarissa (3+sihteeri) Kuutamokävely Pukkikankaalle 31 osallistujaa Kansalliset Talviuintikauden avajaiset Veteraanimajalla, 48 osallistujaa Suomen Ladun syysliittokokous Vaasa (3) Myllykosken Ladun 60v- juhlissa 2 henkilöä Heli-yhdistyksen liikuntapäivän nokipannukahvien keitossa oli (2) Jaalan Jaloisten 20-vuotisjuhlassa mukana oli (3) Marraskuu: Iitin Ladun syyskokous KkV:n Harjun majalla Marraskuun kuutamohiihto/kävelyllä, 23 osallistujaa Aktiivien palkitseminen ruokailulla Matkakeitaalla n. 20 mukana Salpapolulla oli vaeltamassa ja tutustumassa 16. Retkestä on kuvitettu kertomus kotisivuillamme Joulukausalan avajaiset Kausalan torilla (3) Kulttuuriretki jäsenille Lahden kaupungin teatteriin Pesärikkoa katsomassa oli 33 jäsentä Palaveri vapaa-aikapalveluiden kanssa tulevan vuoden yhteisistä tapahtumista Joulukuu: Kuutamokävely/-hiihto Pukkikankaalle. Lunta oli juuri sen verran satanut, että ensimmäiset innokkaimmat tulivat hiihtäen. Glögi- ja makkaratarjoilu 11 osallistujaa Uusi Vuosi vaihtui Veteraanimajalla saunoen, tinaa valaen ja makkaraa paistellen. Nokipannukahvin lomassa turinoitiin ja tietysti paukkuja paukuteltiin myös. Uutta Vuotta vastaanottamaan saapui 28 latulaista. 9(11)

10 3.2. TALKOOTOIMINTA Alkuvuodesta lumetettiin hiihtoreittejä sekä sahattiin lumen painamia oksia hiihtäjien tieltä. Kesällä Saukko-reitille tehtiin vuosittainen kasvuston poistoraivaus. Saukkoreitille käytettiin vuoden aikana yhteensä noin 55 talkootyötuntia, joista saatiin Iitin kunnalta yhteistyösopimuksen mukainen avustus. Keväällä Pukkikankaan huoltotöihin kuuluivat muutamana päivänä polttopuutalkoot. Puuvajan ulkoseinustalla talvehtineet polttopuut siirrettiin sisään. Veteraanimajan avannolla syyskesästä laiturin niveltä parannettiin lämpömaton suorana pysymiseksi ja siirrettiin sähköjohdotus laiturikannen alle. Syksyllä asennettiin varoitusliput avantopaikan ympärille. Talkootunteja Veteraanimajan saunalla oli vuoden aikana yhteensä yli 125 tuntia, joista osasta saatiin kunnalta Saukkosopimukseen verrattava talkootyöavustus. Yleiset pihatalkoot menivät uimareiden hyötyliikunnan / puhtaan talkootyön piikkiin, niistä ahkeroijat palkittiin makkaroilla ja nokipannukahvilla. Päiväkodeilla ja koululla käytiin avustamassa mm. makkaranpaistossa, tutustuttamassa lapsia lumikengillä kävelyyn ja aarteenetsintää organisoimassa. 4. KOULUTUS Seuratuki-infoon yhdistyksille, Ravilinnaan osallistui Erkki Haapalahti ja Aija Lehtinen Toimihenkilökoulutus Helsinki, osallistui Harri Forsgren 9.4. Kymi-Vuoksen Latualueen aluekoulutukseen. Karhulaan osallistuivat, Seppo Arola, Harri Forsgren, Aija Lehtinen ja Tuula Forström Hyväseura seminaariin Ravilinnassa osallistui Erkki Haapalahti, Seppo Arola ja Harri Forsgren Liikuntaleikkikoulunohjaaja koulutukseen osallistui Aija Lehtinen 5. TIEDOTUSTOIMINTA Jäsentiedote Kipinä ilmestyi kaksi kertaa: talvella ja syksyllä. Sääntömääräisistä kevät- ja syyskokouksista ilmoitettiin Iitinseutu-lehdessä. Kunnan ja yhdistysten kanssa yhteistyössä toteutetuista tapahtumista ilmoittelimme tai kirjoitimme juttua etukäteen paikallislehteen, mm. Ystävänpäivän Talviuintitapahtuma, Ulkoiluta Pipoa-tapahtuma, Naistenpäivän hiihto- ja laskiaistapahtuma, Äitienpäivän Kulttuuri- ja liikuntatapahtuma, Valtakunnallinen Liiku Terveemmäksi sauvakävelyletkatapahtuma, Valtakunnallinen iäkkäiden ulkoilutapahtuma ja Kansallisen Talviuintikauden avajais-tapahtuma. Muumihiihto- ja Metsämörrikouluista ilmoitettiin Iitinseutu-lehdessä. 10(11)

11 6. TALOUS 7. YHTEENVETO Iitin Ladun tapahtumista ilmoitettiin Iitinseudun seurapalstalla, ja seinäilmoituksia oli mm. päiväkotien, ryhmäperhepäiväkotien, kirjaston, Ravilinnan, Pukkikankaan ja kauppaliikkeiden ilmoitustaululla. Iitin Ladun kotisivuja päivitettiin ahkerasti. Tulevista tapahtumista ja retkistä kerrottiin etusivulla. Jäsenten lähettämiä retkikertomuksia ja valokuvia lisättiin sivuille. Uusien kotisivujen muokkaaminen oli työn alla. Yhdistyksen tulos vuodelta 2011 on + 703,94. Talous on vakaa. Tasearvo ja säästöt vuoden lopussa olivat 10837,71 euroa omaa pääomaa, lyhytaikaiset kirjanpidolliset siirtovelat olivat 121,28 euroa. Tuloslaskelma ja tase ovat liitteinä. Suurin yksittäinen yhdistyksen taloutta tukenut kirjanpidon ulkopuolinen sponsorointi on vuoden aikana ollut jäsentiedotteiden tulostus/painatus. Tuen tarkkaa euromäärää ei voida arvioida. Jäsenmaksut ovat olleet vuonna 2011 seuraavat: 1. jäsen 19, perhejäsenyys 27, nuoriso- ja rinnakkaisjäsen 11. Maksaneita jäseniä oli 334 kappaletta jäsenluettelon mukaan. Yhteistyö on ollut vuoden aikana vilkasta ja antoisaa kunnan vapaa-aikatoimen ja muiden paikallisten yhdistysten kanssa. Veteraanimajan alueen ja päärakennuksen jatkokehittäminen sekä saneeraus etenee hiljalleen. Yhteistyötä on ollut myös Kymi-Vuoksen latualueen latuyhdistysten kanssa. Esimerkiksi yhteiset kimppakyydit toteutuivat hienosti Leiripäiville ja SL:n liittokokoukseen Vaasaan missä oli mukana kolme Iitin Ladun jäsentä. Yhteisiä retkiä järjestettiin myös Jaalan Jaloisten ja Kuusaan Ladun kanssa. Osuuskauppa Ympäristön paikallinen S-market tuki Muumihiihtokoulua tänäkin vuonna tuotelahjoituksilla. Kiitämme kunnan vapaa-aikapalveluita, yhdistyksemme ahkeria vapaaehtoisia ja muita toimintaamme tukeneita yhteistyökumppaneita onnistuneista tapahtumista. Kiitämme myös jäseniämme sekä kuntalaisia osallistumisestanne tapahtumiimme. Liitteet: Tilinpäätös, tuloslaskelma ja tase. Hallitus 11(11)

Iitin Latu ry:n tiedotuslehden julkaisu 1/2013

Iitin Latu ry:n tiedotuslehden julkaisu 1/2013 Iitin Latu ry:n tiedotuslehden julkaisu 1/2013 Viimevuoden viimeinen syysmyrsky vai ensimmäinen talvimyrsky? Hyvät Kipinän lukijat Allekirjoittaneella on takanaan kolme vuotta latulaisena. Kaikenlaista

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 1.1. 31.12.2015

Toimintasuunnitelma 1.1. 31.12.2015 iitinlatu@iitinlatu.com Iitin Latu ry Toimintasuunnitelma 1.1. 31.12.2015 Yhdistyksen tarkoituksena on Suomen Latu ry:n jäsenyhdistyksenä toimia hiihdon ja muun ensisijaisesti luonnossa tapahtuvan kunto-

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 1.1. 31.12.2014

Toimintasuunnitelma 1.1. 31.12.2014 iitinlatu@iitinlatu.com Iitin Latu ry Toimintasuunnitelma 1.1. 31.12.2014 Yhdistyksen tarkoituksena on Suomen Latu ry:n jäsenyhdistyksenä toimia hiihdon ja muun ensisijaisesti luonnossa tapahtuvan kunto-

Lisätiedot

SUOMEN LADUN KERTOMUS VUOSIKERTOMUS 1

SUOMEN LADUN KERTOMUS VUOSIKERTOMUS 1 SUOMEN LADUN VUOSI 2013 KERTOMUS VUOSIKERTOMUS 1 SISÄLTÖ 3 Puheenjohtajalta 5 Suomen Ladun vuosi 2013 7 Suomen Latu kouluttaa 9 Aikuisliikunta 15 Valtakunnalliset tapahtumat 17 Lasten ja perheiden toiminta

Lisätiedot

30 vuotta Rinkan kantoa

30 vuotta Rinkan kantoa 30 vuotta Rinkan kantoa 1979 1980 1981 1982 1983 1984 1985 1986 1987 1988 1989 1990 1991 1992 1993 1994 1995 1996 1997 1998 1999 2000 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 Jäsenmäärä

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2011

TOIMINTAKERTOMUS 2011 TOIMINTAKERTOMUS 2011 1 YLEISTÄ Toimintavuosi oli yhdistyksen 60. Kaikki perinteiset toimintamuodot olivat mukana vuoden tapahtumissa, mutta painopistettä suunnattiin retkeilyyn ja vaelluksiin. Juhlavuoden

Lisätiedot

MYLLYKOSKEN LATU MYLLYKOSKEN LATU RY. Jäsentiedote 1/2015. Kuvat: Hannu Halonen

MYLLYKOSKEN LATU MYLLYKOSKEN LATU RY. Jäsentiedote 1/2015. Kuvat: Hannu Halonen MYLLYKOSKEN LATU MYLLYKOSKEN LATU RY Jäsentiedote 1/2015 Kuvat: Hannu Halonen TOIMIHENKILÖT VUONNA 2015 Hallitus Puheenjohtaja Anne Mynttinen 0400 894 803, anne.mynttinen@kolumbus.fi Varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Jäsentiedote 2/2010 Toukokuu 2010 MYLLYKOSKEN LATU

Jäsentiedote 2/2010 Toukokuu 2010 MYLLYKOSKEN LATU Jäsentiedote 2/2010 Toukokuu 2010 MYLLYKOSKEN LATU TOIMIHENKILÖT VUONNA 2010 Hallitus Puheenjohtaja Varapuheenjohtaja Raija Härmä Pekantie 12, 46800 Anjalankoski Eero Nurmi Jäsenet Mari Haaja Raija Immonen

Lisätiedot

Latuviesti 2/2015 WWW.KARHULANLATU.NET www.facebook.com/karhulanlatu

Latuviesti 2/2015 WWW.KARHULANLATU.NET www.facebook.com/karhulanlatu Latuviesti 2/2015 WWW.KARHULANLATU.NET www.facebook.com/karhulanlatu PUHEENJOHTAJAN PALSTA Meitä jäseniä Karhulan Ladussa on reilut viisisataa, mutta hyvin pieni on se aktiivisten toimijoiden joukko. Sitä

Lisätiedot

LATU-MIILU 2/2014 TIIKERINLENKKI

LATU-MIILU 2/2014 TIIKERINLENKKI 2 LATU-MIILU 2/2014 Tiikerinlenkki 3 Puheenjohtajan tervehdys 4 Ruskan taikaa 5 Kansallispuistopatikoita 6 Melonta-asiaa 7 KESÄKALENTERI 8 Suomi Meloo 11 Toimintakertomus 12 Johtokunta 18 Toimikunnat 19

Lisätiedot

Latuviesti 1/2015 WWW.KARHULANLATU.NET

Latuviesti 1/2015 WWW.KARHULANLATU.NET Latuviesti 1/2015 WWW.KARHULANLATU.NET PUHEENJOHTAJAN PALSTA Vuosi on vaihtunut ja on taas aika katsoa kohti tulevaa. Lunta ja hiihtokelejä tietenkin odotellaan. Lumi toisi valoisuutta ja kauniita maisemia,

Lisätiedot

Nurmijärven Latu ry Jäsentiedote 2010-2

Nurmijärven Latu ry Jäsentiedote 2010-2 Nurmijärven Latu ry Jäsentiedote 2010-2 Syyskuinen aamu valkenee retkeilijän nuotion loimutessa Lopen maisemissa 1 Nurmijärven Latu ry hallitus ja toimihenkilöt Keijo West puheenjohtaja Puh. 040-511 1122

Lisätiedot

Jäsenlehti 2011 nro: 1

Jäsenlehti 2011 nro: 1 Jäsenlehti 2011 nro: 1 Yhteystiedot Helsingin Latu on yhdistys luonnon ja liikunnan ystäville. Lajitarjontaan kuuluvat retkeily, vaellus, geokätköily, hiihto, keppijumppa, lentopallo, luontouinti, maastorullaluistelu,

Lisätiedot

Kuhankuonon Latu ja Polku ry. Jäsentiedote 1/2015. Ruskaretkeläisiä Hangaskurun maisemissa 2014 Kuva: Hilkka Stenroos

Kuhankuonon Latu ja Polku ry. Jäsentiedote 1/2015. Ruskaretkeläisiä Hangaskurun maisemissa 2014 Kuva: Hilkka Stenroos 1 Kuhankuonon Latu ja Polku ry Jäsentiedote 1/2015 Ruskaretkeläisiä Hangaskurun maisemissa 2014 Kuva: Hilkka Stenroos Kuhankuonon Latu ja Polku ry Osoite: Pajutie 5, 21270 Nousiainen Pankkiyhteys: FI69

Lisätiedot

IISALMEN LATU R.Y. ALMEN LATU R.Y. www.iisalmenlatu.fi. LAITA TÄMÄ KIRJE TALTEEN ja seuraa Iisalmen Sanomien muistiota sekä Iisalmen Ladun kotisivuja!

IISALMEN LATU R.Y. ALMEN LATU R.Y. www.iisalmenlatu.fi. LAITA TÄMÄ KIRJE TALTEEN ja seuraa Iisalmen Sanomien muistiota sekä Iisalmen Ladun kotisivuja! LAITA TÄMÄ KIRJE TALTEEN ja seuraa Iisalmen Sanomien muistiota sekä Iisalmen Ladun kotisivuja! ALMEN LATU R.Y. www.iisalmenlatu.fi JÄSENKIRJE 1/2014 1 Puheenjohtajan tervehdys Iisalmen Ladun toiminta on

Lisätiedot

JÄSENTIEDOTE 1 / 2014

JÄSENTIEDOTE 1 / 2014 JÄSENTIEDOTE 1 / 2014 Nurmijärven Latu ry Nurmijärven Latu ry on vuonna 1982 perustettu Suomen Latu ry:n alainen paikallisyhdistys. Toimimme luonnossa tapahtuvan kunto-, virkistys ja terveysliikunnan sekä

Lisätiedot

OULUN LATU Jäsentiedote 2/2008

OULUN LATU Jäsentiedote 2/2008 OULUN LATU Jäsentiedote 2/2008 SAARIJÄRVI ROKUA Saarijärven pohja on kauniin vihreän sammaleen peitossa. Sen suojassa elää runsaasti kookkaita ahvenia. Järven ahvenet elävät yli 15 metrin syvyydessä. Kuva

Lisätiedot

Sisällysluettelo. Imatran Lapinkävijät ry:n vuosijulkaisu, 58 vsk. Kansikuva: Talvinen kelo Kiilopäältä

Sisällysluettelo. Imatran Lapinkävijät ry:n vuosijulkaisu, 58 vsk. Kansikuva: Talvinen kelo Kiilopäältä 2014 Sisällysluettelo Puheenjohtajan puheenvuoro...................................................... 1 Toimitukselta.......... 1 Suomi meloo 30 vuoden ikään.......... 2 Saarihelyn remonttimatka..........

Lisätiedot

TILINPÄÄTÖS TOIMINTA- KERTOMUS JA TILINPÄÄTÖS

TILINPÄÄTÖS TOIMINTA- KERTOMUS JA TILINPÄÄTÖS 2005 TILINPÄÄTÖS TOIMINTA- KERTOMUS JA TILINPÄÄTÖS 2 SISÄLLYSLUETTELO: 1. YLEISTÄ...3 2. VARSINAINEN TOIMINTA...4 2.1 JÄSENISTÖ...4 2.2 YHDISTYKSEN KOKOUKSET...4 2.2.1 Kevätkokous...4 2.2.2 Syyskokous...4

Lisätiedot

Vantaan Latu. Jäsentiedote 2010. Tuuleen nojailua Naukun huipulla.

Vantaan Latu. Jäsentiedote 2010. Tuuleen nojailua Naukun huipulla. Vantaan Latu 1 Jäsentiedote 2010 Tuuleen nojailua Naukun huipulla. Julkaisija Vantaan Latu ry. Vallikuja 4 01280 Vantaa puh. 050 306 8967 www.vantaanlatu.com Perustettu 4.2.1965 Kansikuva Johanna Mononen

Lisätiedot

OUNASVAARAN LATU RY Jäsentiedote 2/2015

OUNASVAARAN LATU RY Jäsentiedote 2/2015 20 OUNASVAARAN LATU RY Jäsentiedote 2/2015 Julkaisija Ounasvaaran Latu ry. Vartiokatu 11-13 A 96100 ROVANIEMI Gsm 040 573 9855 Email: ounasvaaranlatu@gmail.com www.ounasvaaranlatu.fi Valokuvat Raili Arvio

Lisätiedot

Vantaan Latu. Jäsentiedote 1 2009

Vantaan Latu. Jäsentiedote 1 2009 Vantaan Latu Jäsentiedote 1 2009 Julkaisija Vantaan Latu ry. Vallikuja 4 01280 Vantaa puh. 050 306 8967 www.vantaanlatu.com Perustettu 4.2.1965 Kansikuva Heini Enström Nuorttijoki Ruskavaellus 2008 Kuvat

Lisätiedot

IISALMEN LATU R.Y. LMEN LATU R.Y. LAITA TÄMÄ KIRJE TALTEEN ja seuraa Iisalmen Sanomien muistiota sekä Iisalmen Ladun kotisivuja!

IISALMEN LATU R.Y. LMEN LATU R.Y. LAITA TÄMÄ KIRJE TALTEEN ja seuraa Iisalmen Sanomien muistiota sekä Iisalmen Ladun kotisivuja! LAITA TÄMÄ KIRJE TALTEEN ja seuraa Iisalmen Sanomien muistiota sekä Iisalmen Ladun kotisivuja! LMEN LATU R.Y. JÄSENKIRJE 1/2015 www.iisalmenlatu.fi iisalmenlatu@live.fi 1 Puheenjohtajan tervehdys Iisalmen

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2013

TOIMINTAKERTOMUS 2013 TOIMINTAKERTOMUS 2013 Vantaan Mielenterveysyhdistys Hyvät Tuulet ry HYVÄT TUULET RY TOIMINTAKERTOMUS 2013 Lauhatuuli Myöhätuuli Hiekkaharjuntie 13 A Lammaslammentie 17 A 01300 Vantaa 01710 Vantaa 09-8734386

Lisätiedot

JÄSENTIEDOTE 2010/1. www.suomenlatu.fi/siilinlatu/ Siilin Latumajan avajaiset Räsä-Ukon latupäivänä 6.3.2010

JÄSENTIEDOTE 2010/1. www.suomenlatu.fi/siilinlatu/ Siilin Latumajan avajaiset Räsä-Ukon latupäivänä 6.3.2010 JÄSENTIEDOTE 2010/1 www.suomenlatu.fi/siilinlatu/ jj. Siilin Latumajan avajaiset Räsä-Ukon latupäivänä 6.3.2010 Pj.porinat Siilin Ladun 1. kunniajäsen johtokunta ja toimikunnat toimintakalenteri kansainvälistä

Lisätiedot

1 / 2011. www.suomenlatu.org/jarvenpaanlatu/

1 / 2011. www.suomenlatu.org/jarvenpaanlatu/ Jäsentiedote 1 / 2011 www.suomenlatu.org/jarvenpaanlatu/ Hallitus ja toimihenkilöt 2011 Järvenpään Latu ry Jäsentiedote 1/2011 Puheenjohtaja Kaj Natri kaj.natri@kolumbus.fi turvallisuusasiat Lupiinikatu

Lisätiedot

ADOPTIVFAMILJER RF 21.3.2011

ADOPTIVFAMILJER RF 21.3.2011 ADOPTIOPERHEET RY, TOIMINTAKERTOMUS ADOPTIVFAMILJER RF 21.3.2011 TOIMINTAVUOSI 2010 Yleistä Kulunut toimikausi oli yhdistyksen neljästoista. Yhdistyksen toiminnan vakiintuminen jatkui Raha-automaattiyhdistyksen

Lisätiedot

Vantaan Latu. Jäsentiedote 2011

Vantaan Latu. Jäsentiedote 2011 Vantaan Latu 2 Jäsentiedote 2011 Sisällysluettelo Julkaisija Vantaan Latu ry. Arjantie 3b, 01420 Vantaa www.vantaanlatu.com Perustettu 4.2.1965 Kansikuva Sipoonkorpi 2011, Bisajärventie Kuvat Hannu Kerman

Lisätiedot

www.jarvenpaanlatu.sporttisaitti.com

www.jarvenpaanlatu.sporttisaitti.com Jäsentiedote 2/ 2015 www.jarvenpaanlatu.sporttisaitti.com Hallitus ja toimihenkilöt 2015 Puheenjohtaja Kaj Natri kaj.natri@kolumbus.fi turvallisuusasiat 050 435 1872 kansainvälinen toiminta Varapuheenjohtaja

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2012

TOIMINTAKERTOMUS 2012 MÄNTSÄLÄN URHEILIJAT RY TOIMINTAKERTOMUS 2012 KYLÄOSASTOJEN TOIMINTAKERTOMUKSET URHEILUSEURA AJO, 1963 VOIMISTELU- JA URHEILUSEURA ILVES, 1963 SOUKKION JYSKE, 1913 URHEILUSEURA SÄÄKSJÄRVEN KIISTO, 1946

Lisätiedot