KAUPPAKIRJAN JA TALOUSSUUNNITELMAN LIITE / 7 ASUNTO OY HELSINGIN POLARIS Junonkatu 6, HELSINKI

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KAUPPAKIRJAN JA TALOUSSUUNNITELMAN LIITE 10.2.2015 1 / 7 ASUNTO OY HELSINGIN POLARIS Junonkatu 6, 00540 HELSINKI"

Transkriptio

1 KAUPPAKIRJAN JA TALOUSSUUNNITELMAN LIITE / 7 YLEISTÄ Asunto Oy Helsingin Polaris on vapaarahoitteinen Hitas-omistusasuntokohde. Tontille rakennetaan asuinkerrostalo ja kattokerros, johon sijoittuu kerhotila ja saunaosasto. Lisäksi rakennukseen tulee kellarikerros, johon sijoittuu mm. yhtiön hallintaan jäävät yhteistilat. Asuntoja yhteensä 44 kpl. Polaris sijaitsee Kalasataman kaupunginosassa Sörnäistenniemellä. Kävelymatkan päähän rakennettavaan Kalasataman keskukseen, metroaseman ympärille, rakennetaan tornitaloja. Asuntojen lisäksi Kalasataman keskukseen on suunnitteilla runsaasti palveluja. Liikkeet ja palvelut lisääntyvät alueella muuttovirran myötä (ks. lisätietoja alueesta osoitteesta Yksi Kalasataman alueellisista ratkaisuista on jätehuolto, joka toimii putkikeräysjärjestelmällä. Järjestelmässä lajitellut jätteet imetään maanalaisia putkia pitkin koko alueen yhteiselle jäteasemalle. Keskusasema rakennetaan Kalasataman keskuksen yhteyteen. Taloyhtiö liittyy osakkaaksi Kalasataman jätteen putkikeräys Oy -nimiseen yhtiöön, joka omistaa ja hallinnoi alueen jätehuoltojärjestelmää. Taloyhtiö liittyy osakkaaksi myös Kalasataman Palvelu Oy -nimiseen yhtiöön, joka omistaa ja hallinnoi alueelle rakennettavia maantaso pysäköintipaikkoja, yhteispihatontteja, alueportaalia ja yhteiskerhotilaa. YHTIÖN TONTTI Hitas-ehdoin Helsingin kaupungilta vuokrattava yhtiön tontti nro 1 sijaitsee Sörnäisten kaupunginosassa (10) korttelissa Tontin pinta-ala on 1100 m2. Pysäköintihalli AH-tontilla 10587/13 jää korttelin yhtiöiden omistukseen ja hallintaan. Osuudet jaetaan rakennusoikeuksien suhteessa. Yhteispiha Kippari korttelissa jää Kalasatama Palvelu Oy:n omistukseen ja hallintaan. ASEMAKAAVA URAKOITSIJA Asemakaava on vahvistettu. Lisätietoja kaavasta antaa Helsingin kaupungin kaupunkisuunnitteluviraston asemakaavaosasto, p. (09) Lisäksi kaava on nähtävillä Helsingin kaupungin Asuntotuotantotoimistossa (Junailijankuja 3, Helsinki). Kohteen urakoitsija on valittu urakkakilpailun perusteella. Kokonaisurakoitsijana on Uudenmaan Mestari-Rakentajat Oy. Urakkahinnoissa on huomioitu 24 %:n suuruinen arvonlisävero. Rakennusurakkaan sovelletaan rakennusurakan yleisiä sopimusehtoja YSE 1998 urakkasopimuksessa mainituin poikkeuksin. ARVIOITU RAKENNUSAIKA Rakennustyöt aloitettiin lokakuussa Kohde valmistuu sisäpuolisten töiden osalta aikaisintaan ja viimeistään Kohde valmistuu ulkopuolisten töiden osalta viimeistään Asunnon hallinnanluovutus vahvistetaan myyjää sitovasti (force majeure -varauksin) n. 4-5 viikkoa ennen luovutusta.

2 KAUPPAKIRJAN JA TALOUSSUUNNITELMAN LIITE / 7 KAUPPAHINNAN MAKSAMINEN Kauppahinta maksetaan seitsemässä maksuerässä rakennustyön aikana seuraavan aikataulun mukaisesti: 1. erä 20 % kauppahinnasta erä 20 % kauppahinnasta erä 20 % kauppahinnasta erä 15 % kauppahinnasta erä n. 15 % kauppahinnasta ja 7. erä n. 10 % kauppahinnasta kun asunnon hallinta on luovutettavissa Kauppahinnan viimeinen erä (0,014 x velaton hinta) maksetaan asuntokauppalain mukaisesti sulkutilille. Avainten luovutuksen ehtona on, että kauppahinta on kokonaisuudessaan maksettu. Myyjä ei maksa hyvityskorkoa mahdollisesti etukäteen suoritetuille maksuerille. Jos maksuerää ei makseta viimeistään eräpäivänä, ostaja on velvollinen maksamaan viivästyneelle määrälle vuotuista viivästyskorkoa eräpäivästä maksupäivään korkolain mukaan. YHTIÖLAINOJEN MAKSAMINEN Ostajalla on yhtiöjärjestyksen mukaan oikeus maksaa osuutensa yhtiön pitkäaikaisista lainoista joko puolittain tai kokonaan n. 2 viikkoa ennen yhtiön valmistumista tai myöhemmin asumisaikaisen hallituksen ilmoittamina ajankohtina. ARVIOIDUT VASTIKKEET, ensimmäinen asumisvuosi Hoitovastike Pääomavastike Vesimaksu Autohallipaikkamaksu n. 6,18 / m2 / kk sisältäen tontin vuokran, joka on n. 2,28 / m2 / kk n. 1,98 / m2 / kk (korko) n. 7,67 / m2 / kk (lyhennys + korko) n. 20,00 / hlö / kk (omat vesimittarit, ennakkomaksu) n. 90,00 / kk Vastikkeet ja maksut ovat arvioita. Vastikkeet tarkistetaan vielä muuttovaiheessa. Ostaja vastaa yhtiövastikkeista ja muista asunnosta aiheutuvista kustannuksista asunnon hallinnan luovutuksesta alkaen. Korkomuutokset voivat muuttaa yhtiölainasta suoritettavaan rahoitusvastikkeeseen. Yhtiölle tullaan ottamaan vapaarahoitteista pankkilainaa ,00 euroa. Laina tulee olemaan annuiteettilaina ja laina-aika 25 vuotta. Lainasta maksetaan ainoastaan korkoja kolme ensimmäistä vuotta lainan nostohetkestä (pääomavastike on n 1,98 / m2 / kk). Rakennuttaja nostaa lainan ensimmäisen erän rakentamisen alkuvaiheessa. Rahoitusvastikearviot perustuvat kuuden (6) kk:n euribor -korkonoteeraukseen, 0,168 % + pankin marginaaliin 1,200 %, yhteensä. 1,368 %. Kohteen valmistuttua yhtiö voi vaihtaa viitekoron kuluitta 12 kk:n euriboriin.

3 KAUPPAKIRJAN JA TALOUSSUUNNITELMAN LIITE / 7 Marginaali on voimassa 5 vuotta ensimmäisestä lainan nostosta. Tämän jälkeen marginaali on voimassa viiden vuoden jaksoissa. Pankilla on oikeus ilmoittaa uusi marginaali viimeistään 2 kk ennen jakson päättymistä. Jos luotonottaja (Asunto Oy Helsingin Polaris) ei hyväksy ilmoitettua marginaalia, on luotonottajalla oikeus kilpailuttaa rahoitus uudelleen. RS- pankkina toimii Suomen AsuntoHypoPankki Oy ja yhtiölainan myöntäjä on Suomen Hypoteekkiyhdistys, Yrjönkatu 9 A, Helsinki. RAKENNUTTAJATEHTÄVÄT ISÄNNÖINTI Taloyhtiö luovuttaa kaikki rakennuttajatehtävät Helsingin kaupungin asuntotuotantotoimistolle. Rakennusaikainen hallinto on Helsingin kaupungin asuntotuotantotoimistolla, jonka käyntiosoite on Junailijankuja 3, Helsinki. Postiosoite on PL 2000, Helsingin kaupunki. Asumisaikainen isännöinti kilpailutetaan ennen kohteen valmistumista. PYSÄKÖINTI- JA VÄESTÖNSUOJATILAT Taloyhtiön autopaikat 32 kpl sijaitsevat AH-tontille 10587/13 rakennettavassa korttelin yhteisessä kylmässä autohallissa pihakannen alla. Autohallin sisäänkäyntiajo on Polariksenkadulta. Autopaikkatiedustelut ja sopimukset tehdään ennen muuttoa yhtiölle valittavan isännöitsijätoimiston kautta. Mikäli tarvitsijoita on enemmän kuin autopaikkoja, paikat arvotaan. Yhtiön väestönsuoja tulee kellarikerrokseen. YHTIÖN HALLINNASSA OLEVAT TILAT Kellarikerros: liikuntatila, pesula, kuivaushuoneet, irtaimistovarastot, ulkoiluvälinevarastot, talovarastot sekä siivouskomero 1. kerros: lastenvaunuvarastot 6. kerros: yhteiskäyttöinen kerhotila ja saunaosasto LÄMMITYS, LVI-TEKNIIKKA Yhtiö liitetään kunnalliseen vesi- ja viemäriverkkoon sekä kaukolämpöverkostoon. Rakennuksessa on keskitetty, koneellinen lämmön talteenotolla varastettu tulo- ja poistoilmanvaihto. Asuinhuoneissa on patterit ja termostaattiset patteriventtiilit. Asuntojen märkätiloissa on vesikiertoinen lattialämmitys. TV- JA TIETOLIIKENNEJÄRJESTELMÄ Yhtiö liitetään kaapelitelevisiojärjestelmään. Asuntoihin tehdään ryhmäkeskus. Tietoliikenteen kotijakamot sijaitsevat sähkökaapin yhteydessä. Huoneistojen atk-pisteiden ja kotijakamon välinen kaapelointi on toteutettu kategorian 6 tasoisella kupariparikaapeloinnilla.

4 KAUPPAKIRJAN JA TALOUSSUUNNITELMAN LIITE / 7 MAHDOLLISET LISÄKUSTANNUKSET Kauppakirjan 11. kohdan mukaan lisäkustannuksia ovat esim. lakkokustannukset, arvonlisäveron muutokset, valtiovallan päätökset. Mahdollinen lisäkustannus katetaan yhtiölle otettavalla lisälainalla, jolloin huoneistokohtainen lainaosuus nousee vastaavasti. Yhtiön hankinta-arvoon sisältyy rakennusaikainen kiinteistövero. Valmistumisen jälkeiseen aikaan kohdistuvasta kiinteistöverosta vastaa yhtiö. ASUNNON KÄYTTÖÄ JA LUOVUTUSTA KOSKEVAT RAJOITUKSET Kohteessa on Hitas-jälleenmyyntirajoitukset, minkä vuoksi tontin vuokrasopimukseen ja yhtiöjärjestykseen sisältyvät edelleen luovutus- ja lunastusehdot, ns. Hitas-ehdot. Katso myös kaupungin julkaisemat jälleenmyyntiohjeet. Lisätietoja osoitteesta Uusia Hitas-asuntoja myytäessä myyjän on varmistettava ostajalta ja Helsingin kaupungin kiinteistövirastolta, että ostaja ei omista pysyvästi toista Hitas-asuntoa. Kaupan ehtona on, että Hitas-asunnon omistaja ostaja sitoutuu myymään tai muutoin luovuttamaan omistusoikeudella aikaisemman Hitas-asunnon osakkeet ennen uuden Hitas-asunnon omistusoikeuden siirtymistä sekä esittämään asiaa koskevan selvityksen myyjälle. Kauppakirjaan sisällytetään omistamisrajoitusta koskevan ehdon rikkomisen varalta ns. purkava ehto. Tässä Hitas-yhtiössä Helsingin kaupunki tulee taloyhtiön osakkaaksi ostamalla huoneiston B 26 hallintaan oikeuttavat osakkeet. Kyseessä olevaa huoneistoa tullaan käyttämään kaupungin vuokra-asuntona. LISÄ- JA MUUTOSTYÖT Ostajalla on mahdollisuus teettää ostamaansa asuntoon joitakin lisä- ja muutostöitä omalla kustannuksellaan rakennustyön alkuvaiheessa annettavan aikataulun ja ohjeen mukaisesti. Nämä lisä- ja muutostyöt ovat ostajan ja Uudenmaan Mestari-Rakentajat Oy:n välisiä sopimuksia. Asuntojen enimmäishintaa laskettaessa (= asunnon jälleenmyyntivaiheessa) rakennusaikaiset muutos- ja lisätyöt lisätään asunnon hankinta-arvoon ennen indeksitarkistusta. Ehtona on, että asunnon omistaja esittää tehdyistä muutostöistä riittävän selvityksen (muutostyötilaus tai -vahvistus ja kuitit muutostöiden maksamisesta). VARAINSIIRTOVERON MAKSAMINEN Kaupasta maksettavan varainsiirtoveron suorittaa ostaja. Varainsiirtoveron suuruus on 2 % huoneiston velattomasta hinnasta. Varainsiirtovero erääntyy kahden kuukauden kuluttua omistusoikeuden siirtymisestä. Omistusoikeus siirtyy, kun kauppahinta mahdollisine viivästyskorkoineen on kokonaisuudessaan maksettu ja kun mahdollinen omistamista koskeva rajoitus on poistunut. Verohallinto on antanut ohjeet koskien ensiasunnon varainsiirtoverovapautta. OMISTUSOIKEUDEN SIIRTYMINEN OSAKKEISIIN JA OSAKEKIRJOJEN LUOVUTTAMINEN OSAKKEENOSTAJILLE Ostaja saa omistusoikeuden osakkeisiin, kun niiden kauppahinta kokonaisuudessaan on maksettu ja mahdollinen aikaisemmin omistettu Hitas-asunto on omistusoikeudella luovutettu. Ostajalla ei ole oikeutta siirtää kauppasopimuksen tuottamia oikeuksia edelleen ennen kuin hän on saanut omistusoikeuden osakkeisiin.

5 KAUPPAKIRJAN JA TALOUSSUUNNITELMAN LIITE / 7 Osakekirjat luovutetaan osakkeenomistajille yhtiön hallinnon luovutuksen jälkeen. Tämä tapahtuu noin 3-6 kuukauden kuluttua asuntojen valmistumisesta. Yhtiön hallinnon luovutuksen jälkeen RS-pankki toimittaa osakekirjan joko suoraan osakkeenostajalle tai ostajan luotonantajalle. MYYJÄN JA URAKOITSIJAN MAHDOLLISIIN VIIVÄSTYKSIIN LIITTYVÄT KORVAUKSET Ostajan oikeus korvaukseen myyjän mahdollisen viivästyksen vuoksi määräytyy asuntokauppalain mukaisesti. Kohdetta koskevissa urakkasopimuksissa mainittu viivästyssakko urakoitsijan mahdollisen viivästyksen vuoksi kuuluu rakennuttajana toimivalle Asuntotuotantotoimistolle. HUOMIOITAVIA ASIOITA: - Myyntiesite ei ole kauppakirjan liite. - Myyntiesitteessä esitetyssä kellarikerroksen irtainvarastojen numeroinnissa on virhe. Kellarikerroksessa sijaitsevat irtaimistovarastot ovat kooltaan n. 3,0-7,0m2. irtaimistovarastot jäävät yhtiön hallintaan ja ne jaetaan asunnoille rakennusvalvonnan asuinkerrostalojen yhteistilojen ohjeistuksen mukaisesti: isommille asuntotyypeille (esim. 5h+kt+s 119,5m2) osoitetaan suurimmat varastot ja pienemmille asuntotyypeille (esim. 1h+kt 46,5m2) osoitetaan pienimmät varastot. - Mallinnetut julkisivukuvat ovat taiteilijan näkemyksiä kohteesta. - Tässä kauppakirjan liitteessä todetut ja läpikäydyt asiakirjat kumoavat mahdollisesti aikaisemmin jaetut piirustukset, rakentamistapaselostukset, tiedotteet yms. asiakirjat. - Katkoviivalla piirustuksiin merkityt varaukset toteutetaan vain, mikäli niistä on sovittu urakoitsijan muutostyöohjeen mukaisesti. - Sähköpiirustuksissa esitetään piirustussymbolein suunnittelualakohtaisten laitteiden ja kojeiden sijaintia sekä määrää. - Kylpyhuone ja erillis-wc-kaavioissa olevat tuotteiden kuvat esittävät niiden sijainteja. Kuvat ovat symboleita, tuotteet visuaalisesti sekä niihin liittyvät ratkaisut saattavat poiketa kaaviossa esitetystä. Pääosin tuotteet, esim. wcistuin ja -allas on esitetty kohteen Asunnon materiaalivalinnat aineistossa. - Rakentamisaikaisen toteutussuunnittelun ja rakentamisen edetessä voidaan suunnitelmiin tehdä pieniä muutoksia. Toteutustavat ja ratkaisut sovitaan ja hyväksytään asunto oy:n puolesta mallitöiden yhteydessä sekä työmaakokouksissa varmistaen hyvä rakennustapa. Toteutustavat ja ratkaisut voivat vähäisissä määrin poiketa suunnitelman mukaisista ratkaisuista. - Mikäli asukas teettää ja tilaa tuotteita asuntoonsa ennen muuttoa ja myös muuton jälkeen, on mittatiedot mitattava valmiista asunnosta, ei piirustuksista, johtuen rakentamisen sallituista asennustoleransseista. - Detaljiikkaa ja yksityiskohtia tarkennetaan toteutuksen edetessä. ASUNTO OY YKSITYISKOHDAT:

6 KAUPPAKIRJAN JA TALOUSSUUNNITELMAN LIITE / 7 - Rakennuksen rakennuslupahakemus on jätetty vuonna Yhtiö on suunniteltu kyseisenä ajankohtana voimassa olevien rakennusmääräysten mukaisesti. - Rakentamisvaiheessa on jouduttu lisäämään viemäri- ja sadevesikaivoja tontin ulkopuolisille alueille. Näille katualueella sijaitseville kaivoille on haettu sijoituslupa. näiden kaivojen huolto ja ylläpito kuuluu Asunto Oy Helsingin Polaris yhtiölle. - Asunto Oy Helsingin Polaris ja samaan kortteliin rakentuvan Asunto Oy Helsingin Capellan Puistotie 4, Setlementtiasunnot Oy, Kalasataman Palvelu Oy, tontin 10587/11 ja tonttien omistajan Helsingin kaupungin välillä on allekirjoitettu sopimus, jossa on sovittu rasiteluonteisista asioista, katso ns. yhteisjärjestelysopimus. - Yhteisen autohallin kulkuväylien pääasiallinen vapaa ajokorkeus on 2400mm, autopaikkojen päällä ja kulkuväylien reunoilla on matalampia kohtia jotka pitää ottaa huomioon hallissa ajettaessa ja pysäköitäessä. - Autohallissa saattaa pilareiden määrä ja koko kasvaa rakenteiden ja rakentamisen toteutussuunnittelun jälkeen, jolloin autopaikat ja kulkuväylät saattavan kaventua aiheuttaen yksittäisiin kohtiin esteitä. - Kalasataman alueella on osalle jätteitä jätteiden putkikeräysjärjestelmä. Asunto Oy Helsingin Polaris, Asunto Oy Helsingin Capellan Puistotie 4, Setlementtiasunnot Oy, Kalasataman Palvelu Oy, tontilla 10587/11 on yhteinen jätteiden tiputuspiste pihakannella. Putkikeräysjärjestelmään soveltumaton, määräyksin kerättäväksi määritetty jäte kerätään yhteiseen kierrätyspisteeseen Asunto Oy Helsingin Capellan Puistotie 4 rakennuksessa. - Asuntojen puu-alumiini ikkunat ovet ns. energiaa säästäviä ikkunoita, joiden suunnitelmien mukainen u-arvo on alle 0,8W/m2. Ikkunat saattavat huurtua tietyissä ilmastollisissa olosuhteissa. - Paaluperustusten toteutuksen yhteydessä paalutyyppimuutoksien ja sijaintien vuoksi perustamiseen liittyviä rakenteita on jouduttu tarkentamaan rakentamisen edetessä. - Pihasuunnitelmassa ja autohallissa esitetyt pintakorkeudet (+ korkeudet) ovat vastaanottohetken korkeuksia. Maanvaraiset piha-alueet tulevat painumaan jonkun verran. - Parvekelasitus ei ole tiivis, vaan lasien väleissä on rakoja. Parvekkeelle voi sataa vettä ja lunta lasituksesta huolimatta. Lumi voi kasautua paikallisesti tuuliolosuhteista johtuen ja samoin voi tapahtua veden kanssa. - Huomioitavaa on että asunto oy sijaitsee tuulisella paikalla meren läheisyydessä. Tuuli voi aiheuttaa ääntä rakennusmateriaalien pinnoissa ja raoissa. Talvella yhtiön avoimille katto- ja pihaterasseille voi tapahtua nopeaa lumen kasautumista. Yhtiön on huolehdittava ettei kinostuva lumi aiheuta vahinkoa asunto oy:n rakenteille. - Sisäänkäyntisyvennyksien sivuseinät on rakentamisen aikana sovittu toteutettavaksi struktuurikuvioituina väribetonielementteinä hiottujen betonielementtien sijaan. - Parvekkeiden liukuovien rakennetta on muutettu puisista, puu-alumiini rakenteisiksi vastaamaan ikkunoiden rakennetta sekä parantamaan liukuoven elinkaarta. Ulkopinnassa alumiini kestää puuta paremmin sääolosuhteiden rasitusta. Liukuovien toiminnallisuus ei ole muuttunut. ASUNTOKOHTAISET YKSITYISKOHDAT:

7 KAUPPAKIRJAN JA TALOUSSUUNNITELMAN LIITE / 7 - Asuntojen alakattojen ja kotelointien laajuus toteutetaan arkkitehtisuunnitelman laajuudessa, suunnitelmissa saattaa esiintyä ristiriitaisuuksia. Lisäksi asuntoihin saatetaan joutua lisäämään suunnitelmien ja rakentamisen edetessä vähäisiä alaslaskuja ja kotelointeja talotekniikan takia. - Keittiö- ja komerokalusteet ja niiden sisältö toteutetaan keittiö- ja komerokalustekaavioiden mukaisesti, niissä saattaa olla eroavuutta asunnon pohjakuvissa esitettyihin. Pienet yksityiskohdat määräytyvät toimittajan normaalituotannon perusteella. Keittiökaluste- ja komerokalusteryhmä voi teknisistä syistä kaventua 10 cm. Huomioitavaa on että pohjakuva määrittää kaapistojen laajuuden. - Keittiökoneet ja liesikupu ovat keittiökalustekaavioissa symboleja. - Kylpyhuonekaavioissa ei ole aina esitetty kalusteen alla näkyvää, kalusteen läpi lattiaan tulevaa pesuallasviemäriä eikä välttämättä mahdollisia kylpyhuonekalustejalkoja. - Märkätilojen vedeneristys ja laatoitus seinissä toteutetaan alakaton korkoon asti - Keittiöiden vuotovesikaukalorakenteen tyyppi hyväksytään mallityönä- vaatimus viranomaisvaatimukset täyttävä - Kohteessa on asuntojen ilmanvaihto ratkaistu pääosin uudiskerrostaloille yleisellä keskitetyllä ilmanvaihtojärjestelmällä, jossa energiatehokkuusasiat huomioiden tuloilma huoneistoon ohjataan asuintiloissa olevien tuloilmaventtiilien kautta. Poistoilma poistetaan asunnoista liesikuvun ja märkätilojen ja vaatehuoneiden poistoilmaventtiilien kautta. - Liesikuvun kautta poistuu normaali tilassa jatkuvasti noin 8l/s. Tehostettaessa ilmanvaihtoa liesikuvussa olevan ilmanvaihtokanavan peltiä avaavan säätimen avulla ilmamäärä kasvaa maksimissaan noin 25l/s. Ilmamäärä on huomattavasti pienempi mitä saavutetaan vanhoissa omakotitaloissa käytetyillä liesituulettimilla. Tämä voi tuoda ruoanlaitosta tuoksua ja kosteutta huoneistoon. - Jos huonetilojen välissä on seinä päällä liukuva liukuovi, liukuovikiskon ympärillä on metalli- tai levyrakenteinen kappa. - Kylpyhuoneen lattian kaatojen vuoksi suihkuseinän alta vesi pääsee myös suihkuseinän ulkopuolelle. Lattiakaivo palvelee koko kylpyhuoneen tarvetta. - Asuntojen kipsilevyalakatoissa olevat tarkastusluukut ovat metallirakenteisia tarkastusluukkuja. - Kodinkoneiden (kuten uunien ja jääkaappien) mallit voivat muuttua suunnitelmissa esitetyistä malleista mikäli niitä ei ole saatavilla. Kodinkone valmistajat vaihtavat ja päivittävät mallejaan vuosittain, joten asunto oy:n suunnitteluvaiheessa määriteltyjä kodinkone malleja ei välttämättä ole saatavilla. Suunnitteluvaiheessa määriteltyjen kodinkoneiden tilalle hyväksytään toiminnallisesti mahdollisimman vastaavat kodinkoneet asunto oy:n puolesta. Esitetyn vertailun perusteella uunista puuttuu kello ja ajastintoiminto.

KAUPPAKIRJAN JA TALOUSSUUNNITELMAN LIITE 11.6.2012 1 (5)

KAUPPAKIRJAN JA TALOUSSUUNNITELMAN LIITE 11.6.2012 1 (5) KAUPPAKIRJAN JA TALOUSSUUNNITELMAN LIITE 11.6.2012 1 (5) ASUNTO OY HELSINGIN MYLLYPOIKA Ryynimyllynkatu 4, 00920 HELSINKI YLEISTÄ Asunto Oy Helsingin Myllypoika on vapaarahoitteinen Hitas-omistusasuntokohde.

Lisätiedot

Asunto Oy Helsingin Hyväntoivonpuisto

Asunto Oy Helsingin Hyväntoivonpuisto OMISTUSASUNNOT HITAS- ASUNTOJA Havainnekuva suunnitelmasta, taiteilijan näkemys. Asunto Oy Helsingin Hyväntoivonpuisto Hyväntoivonkatu 8, 00220 Helsinki Asunto Oy Helsingin Hyväntoivonpuisto Asunto Oy

Lisätiedot

1 (6) ALUSTAVA LIITE ENNAKKOKYSELYYN 12.9.2014. ASUNTO OY ESPOON AURINKOTUULI Likusterinkatu, 02200 Espoo

1 (6) ALUSTAVA LIITE ENNAKKOKYSELYYN 12.9.2014. ASUNTO OY ESPOON AURINKOTUULI Likusterinkatu, 02200 Espoo ALUSTAVA LIITE ENNAKKOKYSELYYN 12.9.2014 1 (6) ASUNTO OY ESPOON AURINKOTUULI Likusterinkatu, 02200 Espoo Yleistä Espoon Suurpeltoon on tarkoitus perustaa Asunto Oy Espoon Aurinkotuuli niminen vapaarahoitteinen

Lisätiedot

ASUNTO OY NUOTTANIEMEN PORTTI ESPOO ETUNIEMENTIE 3, 02230, ESPOO 1 (6)

ASUNTO OY NUOTTANIEMEN PORTTI ESPOO ETUNIEMENTIE 3, 02230, ESPOO 1 (6) SELOSTE KOHTEESTA PVM 31.1.2014 ASUNTO OY NUOTTANIEMEN PORTTI ESPOO ETUNIEMENTIE 3, 02230, ESPOO 1 (6) YLEISTÄ Asunto Oy Nuottaniemen Portti Espoo niminen asunto-osakeyhtiö on vapaarahoitteinen omistusasuntokohde.

Lisätiedot

ENNAKKOMARKKINOINNISSA

ENNAKKOMARKKINOINNISSA OMISTUSASUNNOT Asunto Oy Vantaan Kvartsi Leineläntie 13 01360 VANTAA ENNAKKOMARKKINOINNISSA Havainnekuva suunnitelmasta Taiteilijan näkemys As. Oy Vantaan Kvartsi 1 Asunto oy Vantaan Kvartsi Tervetuloa

Lisätiedot

SELOSTE KOHTEESTA PVM 1.12.2014 PÄIVITETTY 15.1.2015 ASUNTO OY TAPIOLAN GOLFPUISTO ESPOO MANKKAANMALMI 20, 02180 ESPOO 1 (7)

SELOSTE KOHTEESTA PVM 1.12.2014 PÄIVITETTY 15.1.2015 ASUNTO OY TAPIOLAN GOLFPUISTO ESPOO MANKKAANMALMI 20, 02180 ESPOO 1 (7) SELOSTE KOHTEESTA PVM 1.12.2014 PÄIVITETTY 15.1.2015 ASUNTO OY TAPIOLAN GOLFPUISTO ESPOO MANKKAANMALMI 20, 02180 ESPOO 1 (7) YLEISTÄ Asunto Oy Tapiolan Golfpuisto Espoo niminen asunto-osakeyhtiö on vapaarahoitteinen

Lisätiedot

ASUNTO OY NUOTTANIEMEN PIHA ESPOO ETUNIEMENTIE 3B, 02230, ESPOO 1 (7)

ASUNTO OY NUOTTANIEMEN PIHA ESPOO ETUNIEMENTIE 3B, 02230, ESPOO 1 (7) SELOSTE KOHTEESTA PVM 23.10.2014 ASUNTO OY NUOTTANIEMEN PIHA ESPOO ETUNIEMENTIE 3B, 02230, ESPOO 1 (7) YLEISTÄ Asunto Oy Nuottaniemen Piha Espoo niminen asunto-osakeyhtiö on vapaarahoitteinen omistusasuntokohde.

Lisätiedot

LEINELÄN PALETTI. Leinelänkaari 11 A ja B, 01340 VANTAA. Taiteilijan näkemys. Havainnekuva suunnitelmasta

LEINELÄN PALETTI. Leinelänkaari 11 A ja B, 01340 VANTAA. Taiteilijan näkemys. Havainnekuva suunnitelmasta LEINELÄN PALETTI Leinelänkaari 11 A ja B, 01340 VANTAA Taiteilijan näkemys Havainnekuva suunnitelmasta KOTI LEINELÄSTÄ Leinelää rakennetaan keskeiselle paikalle Vantaalle, Ilolan ja Asolan pientaloalueiden

Lisätiedot

UUDEN ASUNNON KAUPPA OSTAJAN OPAS

UUDEN ASUNNON KAUPPA OSTAJAN OPAS UUDEN ASUNNON KAUPPA OSTAJAN OPAS RT 2006 Julkaisija: Rakennusteollisuus RT ry Kustantaja: Rakennusteollisuuden Kustannus RTK Oy Unioninkatu 14 (PL 381), 00130 Helsinki www.rakennusteollisuus.fi /rtkoy

Lisätiedot

HELSINGIN OGELI. Hirsipadonkuja 1, 00640 HELSINKI. Taiteilijan näkemys. Havainnekuva suunnitelmasta

HELSINGIN OGELI. Hirsipadonkuja 1, 00640 HELSINKI. Taiteilijan näkemys. Havainnekuva suunnitelmasta HELSINGIN OGELI Hirsipadonkuja 1, 00640 HELSINKI Taiteilijan näkemys Havainnekuva suunnitelmasta Rakennuttaminen : Asuntosäätiön Rakennuttaja Oy Suunnittelu: ArkkitehtitoimistoVeijo Kujala Oy Urakoitsija:

Lisätiedot

4 Osakepääoma Yhtiön osakepääoma on kaksituhattaviisisataa euroa (2500,00) ja osakkeiden lukumäärä 31 688 osaketta.

4 Osakepääoma Yhtiön osakepääoma on kaksituhattaviisisataa euroa (2500,00) ja osakkeiden lukumäärä 31 688 osaketta. As Oy Helsingin Gunillankartano Yhtiöjärjestys 1 Yhtiön toiminimi on As Oy Helsingin Gunillankartano 2 Yhtiön kotipaikka on Helsinki. 3 Yhtiön toimialana on vuokraoikeuden nojalla hallita Helsingin kaupungissa

Lisätiedot

Voimassa toistaiseksi. Osakkeiden numerot. Myyntihinta. Lainaosuus. luku

Voimassa toistaiseksi. Osakkeiden numerot. Myyntihinta. Lainaosuus. luku Asunto Oy Helsingin Emmy Myyntihinnasto pvm 14.08.2012 Osoite Mechelininkatu 3 Voimassa toistaiseksi krs. Huoneisto tyyppi Asunto Pintaala Ominaisuudet Kokonais Lainaosuus Osuus tontin lunastushinnasta

Lisätiedot

Myyntihinnasto 1.9.2011 asunnot, asuntojen autopaikat, moottoripyöräpaikka. Osakkeiden. Myyntihin- lkm

Myyntihinnasto 1.9.2011 asunnot, asuntojen autopaikat, moottoripyöräpaikka. Osakkeiden. Myyntihin- lkm Asunto Oy Helsingin Lieska Suvannontie 2a, 00510 Helsinki Myyntihinnasto 1.9.2011 asunnot, asuntojen autopaikat, moottoripyöräpaikka Voimassa toistaiseksi Osakkeiden lkm Päivitetty 10.12.2012 Tontin vuokravastike

Lisätiedot

Ostajalle: Sisällysluettelo. Välityspalkkio 14 Asunnon hinnan määrittely 15 Asunnon myymisen yhteydessä esitettävät asiakirjat

Ostajalle: Sisällysluettelo. Välityspalkkio 14 Asunnon hinnan määrittely 15 Asunnon myymisen yhteydessä esitettävät asiakirjat Sisällysluettelo Pääset valitsemaasi aihealueeseen otsikkoa klikkaamalla. Johdanto 2 Ostajalle: Asunnon etsiminen 2 Mitkä ovat asuntokaupan eri vaiheet? 3 Hyvä muistaa ennen ostotarjouksen tekemistä 3

Lisätiedot

Mallisivut. 2. Asuntokauppa. 2.1. Asuntokaupan lainsäädäntö

Mallisivut. 2. Asuntokauppa. 2.1. Asuntokaupan lainsäädäntö 2. Asuntokauppa 1 2 2.1. Asuntokaupan lainsäädäntö Asuntokaupalla tarkoitetaan irtainta asuntokauppaa vastakohtana kiinteistönkaupalle. Keskeisimpiä asuntokaupan kohteita ovat asunto-osakkeet. Asunto-osakkeen

Lisätiedot

Perustajaurakoinnin tilinpäätöskäsittely ja verotus - Tilinpäätöksen laatijan näkökulma

Perustajaurakoinnin tilinpäätöskäsittely ja verotus - Tilinpäätöksen laatijan näkökulma Perustajaurakoinnin tilinpäätöskäsittely ja verotus - Tilinpäätöksen laatijan näkökulma Laskentatoimi Maisterin tutkinnon tutkielma Matti Hytönen 2012 Laskentatoimen laitos Aalto-yliopisto Kauppakorkeakoulu

Lisätiedot

Selvitys Hitas-järjestelmästä ja prosessista

Selvitys Hitas-järjestelmästä ja prosessista 1(3) Selvitys Hitas-järjestelmästä ja prosessista 1. Tontinvaraus Hitas-prosessi alkaa tontinvarauksesta, jonka yhteydessä huomioidaan kaupungin ja asuntokannan kehittämistarpeet. Varauksen saatuaan rakennuttaja

Lisätiedot

HANKESUUNNITELMA Ulvilantie 29 29.8.2014 1 (57) AS OY ULVILANTIE 29 LINJASANEERAUKSEN HANKESUUNNITELMA 29.8.2014. Optiplan Oy

HANKESUUNNITELMA Ulvilantie 29 29.8.2014 1 (57) AS OY ULVILANTIE 29 LINJASANEERAUKSEN HANKESUUNNITELMA 29.8.2014. Optiplan Oy 1 (57) AS OY ULVILANTIE 29 LINJASANEERAUKSEN HANKESUUNNITELMA Y-tunnus 0775337-1 Helsinki Turku Tampere Oulu www.optiplan.fi Mannerheimintie 105 Helsinginkatu 15 Åkerlundinkatu 11 C Uusikatu 35 Puh. 010

Lisätiedot

MYYTÄVÄT KERROSTALOTONTIT ETU-TÖÖLÖ LEPPÄSUO

MYYTÄVÄT KERROSTALOTONTIT ETU-TÖÖLÖ LEPPÄSUO MYYTÄVÄT KERROSTALOTONTIT ETU-TÖÖLÖ LEPPÄSUO Kuvan tiedot 1 SISÄLLYSLUETTELO 1. Yleistä 2 2. Tontin tiedot 3 2.1 Tontin perustiedot 2.2 Tontin kaavatiedot 2.3 Tontin maaperä ja rakennettavuus 2.4 Maaperän

Lisätiedot

Liikehuoneiston vuokrasopimus 1/11

Liikehuoneiston vuokrasopimus 1/11 Liikehuoneiston vuokrasopimus 1/11 Allekirjoittaneet sopijapuolet ovat tänään solmineet kauppakeskuksessa sijaitsevista liiketiloista tämän vuokrasopimuksen. Tavoitteena on mahdollistaa kauppakeskuksen

Lisätiedot

Asunnon hankinta, asumismuotojen vertailu

Asunnon hankinta, asumismuotojen vertailu Asunnon hankinta, asumismuotojen vertailu Forsman, Henna 2014 Leppävaara Laurea-ammattikorkeakoulu Leppävaara Asunnon hankinta, asumismuotojen vertailu Forsman, Henna Liiketalouden koulutusohjelma Opinnäytetyö

Lisätiedot

KESKI-PASILAN TORNIALUEEN TOTEUTUSSOPIMUKSEN KESKEISET KOHDAT

KESKI-PASILAN TORNIALUEEN TOTEUTUSSOPIMUKSEN KESKEISET KOHDAT 1 (29) KESKI-PASILAN TORNIALUEEN TOTEUTUSSOPIMUKSEN KESKEISET KOHDAT Tämä muistio on osa Helsinki High-rise arkkitehtuuri- ja toteutuskilpailun valmisteluun liittyviä asiakirjoja. Kilpailuun osallistumista

Lisätiedot

17.3.2011 SEURAAVIEN LOGOMO OY:N OSAKKAIDEN VÄLILLÄ

17.3.2011 SEURAAVIEN LOGOMO OY:N OSAKKAIDEN VÄLILLÄ 1 (25) OSAKASSOPIMUS 17.3.2011 SEURAAVIEN LOGOMO OY:N OSAKKAIDEN VÄLILLÄ HARTELA OY JA TURUN KAUPUNKI 2 (25) SISÄLLYSLUETTELO 1. OSAPUOLET 2. MÄÄRITELMÄT 3. SOPIMUKSEN TAUSTAA 4. SOPIMUKSEN TARKOITUS 5.

Lisätiedot

Arvoisat Helsingin kaupungin asumisoikeustalojen asukkaat,

Arvoisat Helsingin kaupungin asumisoikeustalojen asukkaat, Arvoisat Helsingin kaupungin asumisoikeustalojen asukkaat, Toimiva asumisoikeusasuminen saavutetaan parhaiten asukkaiden, Helsingin Asumisoikeus Oy:n, isännöitsijätoimiston ja huoltoyhtiöiden yhteistyöllä.

Lisätiedot

2. Vuokralainen Helsingin ja Uudenmaan Sairaanhoitopiirin Kuntayhtymä/ HUS-Tilakeskus PL 440 00029 HUS Y-tunnus 1567535-0

2. Vuokralainen Helsingin ja Uudenmaan Sairaanhoitopiirin Kuntayhtymä/ HUS-Tilakeskus PL 440 00029 HUS Y-tunnus 1567535-0 Hallitus 30.5.2011, OHEISMATERIAALI 3 Sivu 1/10 V u o k r a s o p i m u s luonnos 16.5.2011/MeRi 1. Vuokranantaja VR Eläkesäätiö Vilhonkatu 13 00100 Helsinki Puh. 030 720 137 Y-tunnus 1017383-7. 2. Vuokralainen

Lisätiedot

HELSINGIN ASUMISOIKEUS OY

HELSINGIN ASUMISOIKEUS OY HELSINGIN ASUMISOIKEUS OY KAP HORNINKATU 4 00220 HELSINKI HUONEISTOLUETTELO 04.04.2011 Huoneisto Kerros Huoneistotyyppi Pinta-ala m² A1 1 4H+K+S+PIHA 93.5 A2 1 2H+KT+S+PIHA 45.0 A3 1 2H+K+S+PIHA 63.5 A4

Lisätiedot

1. Vuokranantaja Kiinteistö Oy Rauhanlähde I Y-tunnus 2155839-6 c/o HF-Asunnot Oy PL 2, 00017 Fennia

1. Vuokranantaja Kiinteistö Oy Rauhanlähde I Y-tunnus 2155839-6 c/o HF-Asunnot Oy PL 2, 00017 Fennia V U O K R A S O P I M U S 1(7) 1. Vuokranantaja Kiinteistö Oy Rauhanlähde I Y-tunnus 2155839-6 c/o HF-Asunnot Oy PL 2, 00017 Fennia Yhteyshenkilö: Marja Kokko Puh. 010 503 6953 marja.kokko@fennia.fi 2.

Lisätiedot

Turun Teknologiakiinteistöt Oy:n kanssa toteutettava välillinen omistusjärjestely ja toimistoverkko

Turun Teknologiakiinteistöt Oy:n kanssa toteutettava välillinen omistusjärjestely ja toimistoverkko Åbo stad Sammanträdets datum Ärende nr 1 johtokunta 600 0 1 10996-2014 (011, 642, 034) Turun Teknologiakiinteistöt Oy:n kanssa toteutettava välillinen omistusjärjestely ja toimistoverkko Sammandrag: -

Lisätiedot

ASUKKAAN KÄSIKIRJA Virhe. Kirjanmerkkiä ei ole määritetty. Virhe. Kirjanmerkkiä ei ole määritetty.

ASUKKAAN KÄSIKIRJA Virhe. Kirjanmerkkiä ei ole määritetty. Virhe. Kirjanmerkkiä ei ole määritetty. ASUKKAAN KÄSIKIRJA HELSINGIN KAUPUNGIN ARAVAVUOKRATALOYHTIÖT...4 Helsingin kaupunki aravavuokrataloyhtiöiden omistajana... 4 Omistajaohjaus... 4 Viranomaisohjaus... 4 Kaupungin omistamien vuokrataloyhtiöiden

Lisätiedot

Pohjois-Haagan Kiinteistöt Oy

Pohjois-Haagan Kiinteistöt Oy n Helsingin kaupungin kiinteistöyhtiöt n Pohjois-Haagan Kiinteistöt Oy Asukkaan käsikirja Sisällys Sisällysluettelo aakkosjärjestyksessä sivuilla 42-43 Helsingin kaupungin aravavuokrataloyhtiöt 6 Helsingin

Lisätiedot