ISRAEL JA LOPUNAJAT Israel Youth Conference La klo 16 Helsingin Saalem Harri Kröger

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "ISRAEL JA LOPUNAJAT Israel Youth Conference 2012. La 28.01.2012 klo 16 Helsingin Saalem Harri Kröger"

Transkriptio

1 ISRAEL JA LOPUNAJAT Israel Youth Conference 2012 La klo 16 Helsingin Saalem Harri Kröger

2 ISRAEL Israelin kansa ja maa kuuluvat yhteen: 1. Moos.12:1-5, 1. Moos.13: 14-15, 1. Moos.15: 18, 1. Moos.17: 4-8, koko Kanaanin maa Ps.105: 8-11, perintö Sionismi - Theodor Hertzl ( ) 1. Juutalaisten paluu kotimaahansa, elämän uudelleen elvyttäminen sen omalla ja luvatulla maaperällä 2. tunnustetun ja lailla turvatun olinpaikan saaminen juutalaisille heidän kotimaassaan. ISRAEL on v:sta 1948 länsimainen demokratia koko Lähi-idässä

3 Mikä maa ja mikä kansa? 1. Israelin valtio 2. juutalainen kansa ja sen paluu 3. Nuori ja hänen rooli tässä kaikessa? 4. Arabikevät 2011 ja sen jatkuminen 5. Jumalan seurakunta lopunajassa: Ylöstempaus, Karitsan häät, antikristillinen aika ja vihan ajanjaksot, Jeesuksen toinen tuleminen / Millenium, Jerusalemin rooli, armotalouskauden loppu, Uusi Jerusalem laskeutuu alas

4 Liiton maa ja kansa 1. Aabrahamin liitto, 5: 12 Jaakobille 1. Ms. 31. Jumala valitsi kansan ja antoi sille maa-alueen, Kanaanin maan, 1. Ms.12:5: sitten he lähtivät kulkemaan kohti Kaanaan maata ja saapuivat sinne. Israel edelleen suorittaa Jumalan antamaa pelastushistoriallista tehtävää ja on erityinen Jumalan silmäterä, 2. Moos.19:6,5 ja Moos.32: Sakarja 2:8 Sillä joka teihin koskee, se koskee hänen silmäteräänsä.

5 Aabrahamin liitto Samoin Aabrahamin liitto tuo julki sen, minkä profeetat ja Jeesus itse ovat ennustaneet juutalaisen kansan kokoamisesta takaisin Israeliin 1. Moos.15: 18-21, Jer.31: 8-12, Hes.36:24: Vieraiden kansojen keskeltä, minä kokoan teidät kaikista maista ja tuon teidät omaan maahanne. Liittolupaus nyt toteutuu. Jesaja 11:11: Ja sinä päivänä Herra vielä toisen kerran ojentaa kätensä hankkiakseen itselleen kansansa jäännöksen.

6 Liitot 2 Siinain liitto eli lakiliitto: Vaelluksen aikana kerrotaan Mooseksen kohdanneen Jumalan Siinain vuorella Egyptin orjuudesta: 2. Ms. luku 19 ja liitto sekä laintaulut, luku 20. Silloin tulivat laki ja armo-käsitteet. Laki on kuitenkin pyhä ja käskysana pyhä, vanhurskas ja hyvä, Room. 7: Daavidin liitto, messiaaninen liitto, jossa on lupaus Messiaasta. Daavidin Juurivesa = Jeesus Kristus, Messias Jumala lupasi Daavidille, että jälkeläisensä hallitsisi Jerusalemista koko maailmaa. Jeesus toteuttaa, kun palaa! 4. Uusi liitto, Jeremia 31: ja Hepr. 8:4-10

7 Mikä on Israelin merkitys? Sinä päivänä Israel kohoaa kolmanneksi Egyptin ja Assyrian rinnalle ja on siunauksena keskellä kaikkea maata (Jes.19:23 24). He sanoivat toisilleen: Tulkaa, nouskaamme Herran vuorelle että Hän opettaisi meille teitänsä ja me vaeltaisimme hänen polkujansa; sillä Siionista lähtee laki, Jerusalemista Herran sana ( Jesaja 2:3).

8 Ajankohtaista OIKEA ASENNE JA TOIMINTA: Ja minä siunaan niitä, jotka sinua siunaavat, ja kiroan ne, jotka sinua kiroavat, ja sinussa tulevat siunatuiksi kaikki sukukunnat maan päällä. (1. Moos.12:3) Rukoilkaa rauhaa Jerusalemille, ne menestyvät, jotka sinua rakastavat, Ps.122:6

9 Juutalaisten evankeliointi Luukas 24:47: ja että parannusta syntien anteeksisaamiseksi on saarnattava hänen nimessänsä kaikille kansoille, alkaen Jerusalemista. Te olette tämän todistajat Minä en häpeä evankeliumia, sillä se on Jumalan voima ja se tuo pelastuksen kaikille, jotka sen uskovat, ensin juutalaisille, sitten myös kreikkalaisille, Room. 1:16.

10 Mikä on raamatullinen lopunaika? Lapsukaiset, nyt on viimeinen aika. Ja niin kuin te olette kuulleet, että antikristus tulee, niin onkin nyt monta antikristusta ilmaantunut; siitä me tiedämme, että nyt on viimeinen aika, 1. Joh.2:18. Jeesus: Mutta siitä päivästä ja hetkestä ei tiedä kukaan, eivät taivasten enkelit, eikä myöskään Poika, vaan Isä yksin, Matt. 24:36. Jerusalemille: Ja minä vuodatan Daavidin suvun päälle ja Jerusalemin asukasten päälle armon ja rukouksen hengen.sak.12:10.

11 Lopunaikaa kohden.. Mutta kun nämä alkavat tapahtua. niin rohkaiskaa itsenne ja nostakaa päänne, sillä teidän vapautuksenne on lähellä, Luuk.21:28. Vahvistakaa hervonneet kädet, voimistakaa horjuvat polvet. Sanokaa hätääntyneille sydämille: "Olkaa lujat, älkää pelätkö. Katso, teidän Jumalanne! Kosto tulee, Jumalan rangaistus. Hän tulee ja pelastaa teidät, Jesaja 35:3-4. Oppikaa viikunapuusta (Israelista) vertaus, Matt.24:32-25.

12 ISRAEL

13 Arabikevät ja sen jatko

14 Israel ja Islam

15 Voimasuhteet

16 Arabikevät ja Israel Sinä päivänä on Israel oleva kolmantena Egyptin ja Assurin rinnalla, siunauksena keskellä maata, Jesaja 19:24. Tunisiasta se alkoi kun Zine el-abidine Ben Ali joutui jättämään paikkansa presidenttinä. Sitten Egypti (Hosni Bubarak), sitten Sudanin levottomuudet, Libyan sisällisota (Muammar Gaddaffi) ja nyt Syyrian sisällissota. Viim. uutinen, että YK:ssa halutaan että Bašar al-assad jättäisi paikkansa Tulevaisuus: maltilliset tahot vai radikaalit voimat?

17 Eskatologiset ajatukset: Postmillennialistit, nykyisin elettävä kirkon aika on tuhatvuotista valtakuntaa. Jeesus tulee viimeiselle tuomiolle. Amillennialistit; Sen mukaan ei ole olemassa mitään tuhatvuotista valtakuntaa. Jeesuksen tulo viimeiselle tuomiolla ja sen jälkeen uudet taivaat ja uusi maa. Premillennialistit, opetus on saanut laajalti sijaa uskovien parissa. Näkemyksessä Jeesus tulee joko vihan ajan jälkeen (Ilm. 19. luku) tai vihan ajan puolivälissä (Ilm luvut) maan päälle (+srk).

18 Seurakunnan ylösotto 1. Tess.4:16, Sillä itse Herra on tuleva alas taivaasta käskyhuudon, ylienkelin äänen ja Jumalan pasuunan kuuluessa, ja Kristuksessa kuolleet nousevat ylös ensin. Antikristillinen aika tiivistyy seurakunnan ylöstempaamisen jälkeen (2. Tess. 2:7,8; Ilm. 6:1 ja päättyy Jeesuksen tuloon Öljymäelle, 2 Tess. 2:8; llm Siihen liittyy Vihan aika, joka jakautuu kahteen 3,5 vuoden jaksoon.

19 Armotalouskausi - seurakunnan aika Elämme ajanjaksoa joka alkoi seurakunnan syntymisestä sekä helluntaista nykyhetkeen. Pian: Jeesuksen toiseen tulemiseen ja srk:n ylösottoon, josta alkaa Karitsan häät. Edessä on tulossa paljon erilaisia muutoksia on aika valmistausta ja rukoilla asioita Jumalan tahdon reitille

20 KUVAUS Ilm. 20:1-4, Ja minä näin tulevan taivaasta alas enkelin, jolla oli syvyyden avain ja suuret kahleet kädessään. Ja hän otti kiinni lohikäärmeen, sen vanhan käärmeen, joka on perkele ja saatana, ja sitoi hänet tuhanneksi vuodeksi ja heitti hänet syvyyteen ja sulki ja lukitsi sen sinetillä hänen jälkeensä, ettei hän enää kansoja villitsisi, siihen asti kuin ne tuhat vuotta ovat loppuun kuluneet;

21 KUVAUS sen jälkeen hänet pitää päästettämän irti vähäksi aikaa. Ja minä näin valtaistuimia, ja he istuivat niille, ja heille annettiin tuomiovalta; ja minä näin niiden sielut, jotka olivat teloitetut Jeesuksen todistuksen ja Jumalan sanan tähden, ja niiden, jotka eivät olleet kumartaneet petoa eikä sen kuvaa eivätkä ottaneet sen merkkiä otsaansa eikä käteensä; ja he virkosivat eloon ja hallitsivat Kristuksen kanssa tuhannen vuotta (jae 4).

22 TUHATVUOTINEN VALTAKUNTA VALTAKUNTA, jossa kuolleista heränneet pyhät hallitsevat Kristuksen kanssa, Ilm. 20:1-6 Matt. 6:9-13 (Isä meidän -rukous) Mark. 11:7-10 (Daavidin valtakunta) Apt. 1:6 (Tälläkö ajalla Sinä rakennat I:lle?) Apt. 3:20,21 (ennalleen asettaminen tai kaikki laitetaan kohdalleen )

23 Jeesus Tuhatvuotisessa valtakunnassa Jeesus Messias on kuningas, Sakarja 14:9. Maan päällä vallitsee rauha: Miika 4:3,4, Ps. 46:9,10, Psalmi 46: 9,10 ja sodat loppuvat Hyvinvointi, Ps. 72:16, Jesaja 41:17-19, Paratiisimaiset olosuhteet, Jesaja 11:5-9 ja 65:25 Luonto uudistuu, Jesaja 41: Jesaja kuvaa tätä valtakuntaa, Jes.11-luku.

24 Mitä silloin tapahtuu? Ilm 20:5-7: Muut kuolleet eivät vironneet eloon, ennen kuin ne tuhat vuotta olivat loppuun kuluneet. Tämä on ensimmäinen ylösnousemus. Autuas ja pyhä on se, jolla on osa ensimmäisessä ylösnousemuksessa; heihin ei toisella kuolemalla ole valtaa, vaan he tulevat olemaan Jumalan ja Kristuksen pappeja ja hallitsevat hänen kanssaan ne tuhannen vuotta.

25 Tuomiot ja tapahtumat Ja kun ne tuhat vuotta ovat loppuun kuluneet, päästetään saatana vankeudestaan Ilm. 20:7. Tuhatvuotinen valtakunta on profeettojen lupaama, Daniel 2:44 ja 7:18, Matteus 6:10, Markus 11:10, Apt. 1:6, 3:20,21.

26 Vihanaika Ilm 20:7 Ja kun ne tuhat vuotta ovat loppuun kuluneet, saatana vankeudestaan, Ja ellei niitä päiviä olisi lyhennetty, ei mikään liha pelastuisi; mutta valittujen tähden, 2. Tess. 2:7-12 (laiton tai vääryyden ihminen), 2 Tim. 3:1-5 (kuvaus aikamme ihmisestä) tapahtuu monin eri tavoin: okkultismin, spiritismin ja satanismin leviäminen (Ilm. 9:1-3,11-21) jumalanpilkka (Ilm. 16:9,11 ja 21)

27 VALTAISTUIMET Oikeudenkäynnit: viitataan kolmeen eri tuomioon: 1. Kansakuntien tuomioistuin 2. Kristuksen tuomioistuin 3. Suuren valtaistuimen tuomiot KANSAKUNTIEN TUOMIO: Kaikkien on tultava Kristuksen tuomioistuimen eteen, 2. Kor.5:10. Jumalalla on aikataulu. 2. Piet.3:8-9.

28 Ensimmäinen tuomio on lampaiden ja vuohien tuomio eli kansakuntien tuomio, Matt. 25: Sen tarkoituksena on määritellä, ketkä pääsevät tuhatvuotiseen valtakuntaan. Yksi tuomion kriteeri on se kuinka he ovat suhtautuneet juutalaiseen kansaan, eli vähimpiin veljiin: Niin Kuningas vastaa ja sanoo heille: 'Totisesti minä sanon teille: kaikki, mitä olette tehneet yhdelle näistä minun vähimmistä veljistäni sen te olette tehneet minulle, Matteus 25: 40

29 BEMA, eli Kristuksen tuomioistuin Toinen tuomio koskee uskovien tekoja. Siihen viitataan usein "Kristuksen tuomioistuimen" nimellä (bema), 2. Kor. 5:10. Tällä tuomiolla kristityt saavat eriasteisia palkintoja ja palkkaa Jumalan eteen tehdystä työstä. Kaikkien ihmisten teot sisältävät kun kirjat avataan, Ilm. 20:12.

30 Suuren valtaistuimen tuomio Kolmas tuomio on suuren valkean valtaistuimen tuomio Tämä on epäuskoisten tuomio. Tuomitaan tekojen perusteella ja määrätään iankaikkiseen rangaistukseen tulisessa järvessä, Ilm. 20: Ilm. 20: 11-15,Tämä tuomio tapahtuu sen jälkeen, kun tuhatvuotisen valtakunnan aika on päättynyt ja kun Saatana, Peto ja väärä Profeetta ovat heitetyt tuliseen järveen, Ilm. 20: 7-10.

31 Uusi Jerusalem ja iankaikkisuus llm. 21:1-4, Minä näin uuden taivaan ja uuden maan. Ensimmäinen taivas ja ensimmäinen maa olivat kadonneet, eikä merta ollut enää. Näin, kuinka pyhä kaupunki, uusi Jerusalem, laskeutui taivaasta Jumalan luota juhla-asuisena, niin kuin morsian, joka on kaunistettu sulhasta varten. Ja minä kuulin valtaistuimen luota voimakkaan äänen, joka sanoi: "Katso, Jumalan asuinsija ihmisten keskellä!

32 Taivas Hän asuu heidän luonaan, ja heistä tulee hänen kansansa. Jumala itse on heidän luonaan, ja hän pyyhkii heidän silmistään joka ainoan kyyneleen. Kuolemaa ei enää ole, ei murhetta, valitusta eikä vaivaa, sillä kaikki entinen on kadonnut." mitä silmä ei ole nähnyt eikä korva kuullut, mikä ei ole ihmisen sydämeen noussut ja minkä Jumala on valmistanut niille, jotka häntä rakastavat", 1. Kor. 2:9.

33 Seuraava suurjytky 1.Tess. 4:16: Sillä itse Herra on tuleva alas taivaasta käskyhuudon, ylienkelin äänen ja Jumalan pasuunan kuuluessa, ja Kristuksessa kuolleet nousevat ylös ensin Tämä Jeesus, joka otettiin teiltä ylös taivaaseen, on tuleva samalla tavalla kuin te näitte hänen taivaaseen menevän, At. 1:11. JUMALA ANTAKOON ROHKEUTTA SINULLE!

Onko meidän aikakäsityksemme sama kuin Jumalalla?

Onko meidän aikakäsityksemme sama kuin Jumalalla? 1 Luentomoniste Missio Järvenpää 11.12.2012 Kari Sirén Onko meidän aikakäsityksemme sama kuin Jumalalla? Jumala ja aika Jumala on Jumala nykyhetkessä. Nimekseen Hän on ilmoittanut Minä olen. 2 Ms 3:13-15.

Lisätiedot

Kiertokirje Huhtikuu 2015

Kiertokirje Huhtikuu 2015 ,,Jeesus Kristus sama eilen ja tänään ja iankaikkisesti (Hebr 13:8) Kiertokirje Huhtikuu 2015 Oikein sydämellisesti tervehdin teitä kaikkia veljiä ja sisaria koko maanpiirin yllä Herran Jeesuksen Kristuksen

Lisätiedot

KIERTOKIRJE Joulukuu 2012

KIERTOKIRJE Joulukuu 2012 ,,Jeesus Kristus on sama, eilen, tänään ja,, iankaikkisesti. (Hebr. 13:8) KIERTOKIRJE Joulukuu 2012 Maranatha! Meidän Herramme, tule!,,maranatha oli tunnussana alkuseurakunnan uskovien keskuudessa. He

Lisätiedot

Kiertokirje Lokakuu 2011

Kiertokirje Lokakuu 2011 ,,Jeesus Kristus sama eilen ja tänään ja iankaikkisesti ( Hebr. 13:8) Kiertokirje Lokakuu 2011 Oikein sydämellisesti tervehdin teitä kaikkia meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen kalliissa nimessä 1 Moos.

Lisätiedot

Elävien Jumala Luuk. 20:27-40

Elävien Jumala Luuk. 20:27-40 Elävien Jumala Luuk. 20:27-40 27. Sitten Jeesuksen luo tuli muutamia saddukeuksia, niitä, jotka väittävät, ettei ylösnousemusta ole. He kysyivät häneltä: 28. "Opettaja, Mooses on säätänyt meille näin:

Lisätiedot

Ilm. 12: vaimon ja käärmeen siemen, causa belli ja casus belli Ilmestyskirjassa kaikki on valmisteltu huolella. Ennen kuin pedot nousevat

Ilm. 12: vaimon ja käärmeen siemen, causa belli ja casus belli Ilmestyskirjassa kaikki on valmisteltu huolella. Ennen kuin pedot nousevat causa belli ja casus belli Ilmestyskirjassa kaikki on valmisteltu huolella. Ennen kuin pedot nousevat hallitsemaan koko maailmaa luvussa 13, mennään aivan pelastushistorian alkuun. Vastakkain ovat vaimo

Lisätiedot

MARTTI LUTHER. Haanokin poisottaminen. 106 Luterilainen 4/2012

MARTTI LUTHER. Haanokin poisottaminen. 106 Luterilainen 4/2012 106 Luterilainen 4/2012 MARTTI LUTHER Haanokin poisottaminen Erityisesti merkillepantavat ja syvälle sydämeen painettavat ovat siis sanat siitä, että Haanok on viety täältä ja otettu vastaan, eikä tekijänä

Lisätiedot

Viimeisen pasuunan partituuri Ilm. 10

Viimeisen pasuunan partituuri Ilm. 10 Kertausta: Ilm:n näkyosa alkoi taivaassa Jumalan valtaistuinsalista, missä Kristus otti 7:llä sinetillä suljetun Uuden Testamentin kirjakäärön ainoana, joka oli mahdollinen sen kirjan aukaisemaan. (4-5)

Lisätiedot

1. LARS ENARSON: Jerusalemin muureilla special, TV7(osa 2)

1. LARS ENARSON: Jerusalemin muureilla special, TV7(osa 2) 1 MESSIAANINEN JUUTALAISUUS Väinö Hotti 1. LARS ENARSON: Jerusalemin muureilla special, TV7(osa 2) Tehosteet: Väinö Hotti Ensimmäisellä vuosisadalla syntyi ei-juutalainen kristillisyys. Juutalaisen identiteetti

Lisätiedot

Profeetta Daniel. Ensimmäinen painos STLK/VA,TA,MS. Toinen painos 2010 STLK/MS/KP.

Profeetta Daniel. Ensimmäinen painos STLK/VA,TA,MS. Toinen painos 2010 STLK/MS/KP. Profeetta Daniel Ensimmäinen painos STLK/VA,TA,MS. Toinen painos 2010 STLK/MS/KP. Vankeina Baabelissa Päivän aihe: Danielin kirjan 1. luku ja 2:27 49. Israelin kansa teki jatkuvasti syntiä Herraa vastaan

Lisätiedot

Kristinuskoon pohjautuvat harhat: mormonit ja Jehovan todistajat Matti Liljeqvist STI 22.9.2010

Kristinuskoon pohjautuvat harhat: mormonit ja Jehovan todistajat Matti Liljeqvist STI 22.9.2010 Kristinuskoon pohjautuvat harhat: mormonit ja Jehovan todistajat Matti Liljeqvist STI 22.9.2010 Kun olemme tekemisissä eri tavoin uskovien kanssa, he mielellään etsivät yhteisiä piirteitä uskontojen välillä.

Lisätiedot

Seurakunta voi nousta uudelle tasolle

Seurakunta voi nousta uudelle tasolle 27.11.2011 Anne-Mari Manninen Seurakunta voi nousta uudelle tasolle Ääni on tärkein Ja minä henkilökohtaisesti olen Isältä rukoillut sitä, että Herra, minua ei kiinnosta onko minun hiukset aina täydelliset,

Lisätiedot

1 Vuoden 1933 mukainen suomennos.

1 Vuoden 1933 mukainen suomennos. Yllä oleva kreikaksi ja englanniksi oleva lause on suomenkielisessä Raamatussa: Totisesti minä sanon teille; tämä sukupolvi ei katoa ennen kuin kaikki nämä tapahtuvat. 1 Näistä Jeesuksen sanoista on keskusteltu

Lisätiedot

Avioliittoon vihkiminen

Avioliittoon vihkiminen Avioliittoon vihkiminen Avioliittoon vihkiminen voidaan toimittaa sen jälkeen, kun vihittävät ovat saaneet todistuksen siitä, että avioliiton solmimiselle ei ole estettä. Kirkollisesti vihittävien tulee

Lisätiedot

Avioliittoon vihkiminen

Avioliittoon vihkiminen Avioliittoon vihkiminen 1. Johdantomusiikki Seurakunta seisoo. 2. Alkusiunaus Pappi Isän ja + Pojan ja Pyhän Hengen nimeen. Seurakunta Aamen. 3. Johdantosanat 4. Psalmi 5. Rukous 6. Raamatunluku Luetaan

Lisätiedot

Asenne, joka avaa taivaita

Asenne, joka avaa taivaita Esko Valtanen 2.1.2011 Asenne, joka avaa taivaita Eletään Herralle Tuossa ajattelin näin, että mitenkähän olisi jos olisi sellainen tilanne, että me tietäisimme ihan tasan tarkkaan, että sanotaan esim.

Lisätiedot

Ilm. 13 Antikristus ja Väärä profeetta

Ilm. 13 Antikristus ja Väärä profeetta Danielin kirjan petomyrsky alkaa nyt. Pienistä eroista 4 petoa / 2 petoa huolimatta kirjojen yhtäläisyydet selittävät Ilmestyskirjaa. Danielin kirjassa pedot nousevat kaaosmyrskystä, kun Jumala istuutuu

Lisätiedot

Riippumaton, yhteiskristillinen herätyslehti - Uusi Elämä, PL 755, 20101 Turku, - www.uusielama.net. Kehitysopin tieteellisyyden sivu 8

Riippumaton, yhteiskristillinen herätyslehti - Uusi Elämä, PL 755, 20101 Turku, - www.uusielama.net. Kehitysopin tieteellisyyden sivu 8 Uusi Elämä Riippumaton, yhteiskristillinen herätyslehti - Uusi Elämä, PL 755, 20101 Turku, - www.uusielama.net Nro 3/2009 Pastorit löysivät toisensa ja niin syntyi näky uudesta seurakunnasta Helsinkiin

Lisätiedot

Jumala ei ole hylännyt kansaansa

Jumala ei ole hylännyt kansaansa 1 Roomalaiskirjeen selitys 28 Room. 11:1 10 Jumala ei ole hylännyt kansaansa Edellä olemme käsitelleet sitä, kuinka apostoli Paavalin mukaan juutalaisten yritys saavuttaa Jumalalle kelpaaminen hänen lakiaan

Lisätiedot

Pelastus kuuluu kaikille

Pelastus kuuluu kaikille 1 Roomalaiskirjeen selitys 26 Room. 10: 5 21 Pelastus kuuluu kaikille Kuten jo moneen kertaan on todettu, tässä nyt käsittelyn alla olevassa Paavalin Roomalaiskirjeessä pääteemana on se, miten ihmisestä

Lisätiedot

Allahin, Armeliaan Armahtajan nimeen. Kirjoittanut Tri Naji I. Arfaj Englanninkielisestä käännöksestä suomentanut Ummu Mariam.

Allahin, Armeliaan Armahtajan nimeen. Kirjoittanut Tri Naji I. Arfaj Englanninkielisestä käännöksestä suomentanut Ummu Mariam. Allahin, Armeliaan Armahtajan nimeen. Vain yksi viesti! Kirjoittanut Tri Naji I. Arfaj Englanninkielisestä käännöksestä suomentanut Ummu Mariam. 1 Totisesti kaikki ylistykset ja kiitokset kuuluvat Allahille,

Lisätiedot

Mitä varten Ketä varten? Mikä on Sinun elämäsi tarkoitus? Mitä varten olet ylipäänsä olemassa? Mikä on olemassaolon

Mitä varten Ketä varten? Mikä on Sinun elämäsi tarkoitus? Mitä varten olet ylipäänsä olemassa? Mikä on olemassaolon 21. sunnuntai helluntaista Jeesuksen lähettiläät Joh. 13:16-20 16. Totisesti, totisesti: ei palvelija ole herraansa suurempi eikä lähettiläs lähettäjäänsä suurempi. 17. Kun te tämän tiedätte ja myös toimitte

Lisätiedot

Ajallinen ja iankaikkinen rikkaus Luuk. 12:13-21

Ajallinen ja iankaikkinen rikkaus Luuk. 12:13-21 Ajallinen ja iankaikkinen rikkaus Luuk. 12:13-21 13.Muuan mies kansanjoukosta sanoi Jeesukselle: "Opettaja, sano veljelleni, että hän jakaisi kanssani perinnön." 14.Hän vastasi miehelle: "Ihminen, kuka

Lisätiedot

Niin paljon on Jumala sinua rakastanut, että Hän antoi ainoan poikansa, ettet sinä, joka Häneen uskot, hukkuisi vaan saisit iankaikkisen elämän.

Niin paljon on Jumala sinua rakastanut, että Hän antoi ainoan poikansa, ettet sinä, joka Häneen uskot, hukkuisi vaan saisit iankaikkisen elämän. Niin paljon on Jumala sinua rakastanut, että Hän antoi ainoan poikansa, ettet sinä, joka Häneen uskot, hukkuisi vaan saisit iankaikkisen elämän. TOIMITTAJAN PALSTA Itsenäinen Suomi täytti 97 vuotta. Rauhan

Lisätiedot

Vanhaa ja uutta armon valtakunnasta nykyajan ihmiselle

Vanhaa ja uutta armon valtakunnasta nykyajan ihmiselle Armo riittää Vanhaa ja uutta armon valtakunnasta nykyajan ihmiselle Numero 3 9. vsk 12.6.2012 Illan rauhaa Luhanka-järven rannalla. 1. Kor. 13:12. Kuva: Maire Lyytinen 2 Armo riittää Numero 3/2012 Meerin

Lisätiedot

Pitkäperjantai Toinen tutkistelu Evankeliumi, Luuk. 23: 39-43

Pitkäperjantai Toinen tutkistelu Evankeliumi, Luuk. 23: 39-43 Pitkäperjantai Toinen tutkistelu Evankeliumi, Luuk. 23: 39-43 Karitsa, joka tapettu on, on mahdollinen ottamaan voiman, ja rikkauden, ja viisauden, ja kunnian, ja kiitoksen, ja siunauksen. Ilm. 5: 12.

Lisätiedot

Numero 5 14.12.2004. rukoillessaan. Se on osoitus ensinnäkin

Numero 5 14.12.2004. rukoillessaan. Se on osoitus ensinnäkin Armo riittää Numero 5 14.12.2004 Kiusattu Kristus Jeesus ilmestyi ylösnousemuksensa jälkeen opetuslapsilleen, jotka olivat peloissaan kokoontuneet lukittujen ovien taakse (Joh. 20:19). Tuomas ei ollut

Lisätiedot

ONKO UUDEN MAAILMAN KÄÄNNÖS TARKEMPI KUIN

ONKO UUDEN MAAILMAN KÄÄNNÖS TARKEMPI KUIN ONKO UUDEN MAAILMAN KÄÄNNÖS TARKEMPI KUIN MUUT RAAMATUNKÄÄNNÖKSET? Vartiotorniseura julkaisi 1975 ensimmäisen suomenkielisen raamatunkäännöksen, Uuden maailman käännöksen (UM), joka pohjautui alkuperäiseen

Lisätiedot

Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(6) Luterilainen Kirkko 1. vuosi nro UT 33/52 www.luterilainen.com lapsille@luterilainen.com 8.7.

Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(6) Luterilainen Kirkko 1. vuosi nro UT 33/52 www.luterilainen.com lapsille@luterilainen.com 8.7. Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(6) LASARUS TULE ULOS 1. Kertomuksen taustatietoja a) Missä kertomus tapahtui Kertomuksen alussa Jeesus oli muutaman päivän matkan päässä Betaniasta, jossa

Lisätiedot

EI-KRISTITYN KÄÄNTYMISPROSESSI

EI-KRISTITYN KÄÄNTYMISPROSESSI EI-KRISTITYN KÄÄNTYMISPROSESSI Kylväjävertaus sisältää monta tärkeää näkökulmaa kristityksi tulemisen prosessista. Alla katkelma Matt. 13:13-23: 13. Minä puhun heille vertauksin siksi, että he näkevin

Lisätiedot