Varhaiskasvatuksen asiakastyytyväisyyskysely

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Varhaiskasvatuksen asiakastyytyväisyyskysely"

Transkriptio

1 Varhaiskasvatuksen asiakastyytyväisyyskysely 2016

2 1 SISÄLTÖ SISÄLTÖ... 1 JOHDANTO VASTAAJIEN TAUSTATIEDOT PÄIVÄHOITOPAIKAN HAKU ALAVUDEN VARHAISKASVATUKSESTA YLEISESTI OMASTA PÄIVÄHOITOPAIKASTANNE PÄIVÄHOIDON JA KODIN VÄLINEN YHTEISTYÖ LAPSEN VIIHTYVYYS PÄIVÄHOIDOSSA TERVEISET ALAVUDEN VARHAISKASVATUKSELLE TÄRKEIMMIKSI KOETUT ARVOT VARHAISKASVATUKSESSA Varhaiskasvatussuunnitelman suunnittelutyö ASIAKASTYYTYVÄISYYSKYSELYIDEN VERTAILUA... 15

3 2 JOHDANTO Alavuden kaupunki on teettänyt asiakastyytyväisyyskyselyitä vuodesta 2002 lähtien. Kyselyt on pyritty toteuttamaan parin vuoden välein ja edellinen kysely oli vuonna Viimeisenä kahtena kertana asiakastyytyväisyyskysely on toteutettu sähköisenä Webropol-kyselynä ja tänä vuonna kysely toteutettiin myös sähköisesti. Kyselyyn oli mahdollisuus vastata välisenä aikana. Kyselystä jaettiin kirje joka kotiin päivähoitopaikkojen välityksellä, ilmoitettiin varhaiskasvatuksen Facebook-sivulla ja linkki kyselyyn oli Alavuden kaupungin varhaiskasvatuksen nettisivuilla. Kyselyyn vastasi 363:sta asiakasperheestä 41 eli vastausprosentti oli 11,3%. Vastausprosentti laski melkein 5%:lla vuodesta 2013, jolloin asiakasperheiden määrä oli kuitenkin pyöristetty 400:n. Kyselyssä pyrittiin kartoittamaan päivähoidon laatua asiakkaiden näkökulmasta ja sitä kautta kehittämään toimintaa paremmaksi ja toimivammaksi. Kyselyssä kysyttiin vastaajien taustatietoja, päivähoitopaikan hakua koskevia asioita, Alavuden varhaiskasvatuksesta yleisesti, perheiden omasta päivähoitopaikasta, kodin ja päivähoidon välisestä yhteistyöstä sekä lapsen viihtyvyydestä päivähoidossa. Lisäksi tiedustelimme vanhempien tärkeimmiksi kokemia arvoja varhaiskasvatuksessa sekä mahdollista kiinnostusta osallistua tulevan uuden varhaiskasvatussuunnitelman suunnittelutyöhön.

4 3 1 VASTAAJIEN TAUSTATIEDOT Vastaajista suurin osa eli 46% oli vuotiaita. Seuraavaksi suurin ikäryhmä oli vuotiaat, joita oli 37% vastaajista vuotiaita vastaajista oli 15% ja yli 50-vuotiaitakin oli kahden prosentin verran. Kukaan vastaajista ei ollut alle 20- vuotias. Päivähoidossa 75% lapsista oli 3-5-vuotiaita ja alle 3-vuotiaita hoidossa oli 36%. Esikoululaisia vastaajien perheistä oli vähiten eli 10%. Vastaajista 47% käyttää perhepäivähoitoa tai hoitajaa lasten kotona ja 44% käyttää päiväkotia hoitopaikkana. Ryhmäperhepäivähoitoa käyttää 15% perheistä. Enemmistöllä eli 55%:lla päivähoitopaikka sijaitsi keskustan alueella. Loppujen vastaajien paikat sijaitsivat melko tasaisesti Tuurissa, Aseman seudulla, Töysässä tai muissa kylissä kuten Sapsalammilla tai Sydänmaalla. Vastaajista 58%:lla oli tällä hetkellä yksi lapsi hoidossa ja 41%:lla kaksi tai kolme. Kellään vastaajista ei ollut enemmän kuin kolme lasta hoidossa. Ja jos perheessä oli useampi lapsi päivähoidossa, lasten hoito oli järjestetty samassa hoitopaikassa sisarusten kanssa 95%:lla vastaajista. 5%:lla hoito oli järjestetty osittain samassa paikassa sisarusten kanssa. Vanhemmat olivat pääsääntöisesti erittäin tyytyväisiä sisarusten kesken järjestettyyn hoitopaikkaan, sillä 65% vastaajista koki, että hoitojärjestelyt olivat toteutuneet erinomaisesti ja 25% koki, että hoitojärjestelyt olivat toteutuneet hyvin. Kohtalaisiksi hoitojärjestelyjä oli kokenut 10% vastaajista, mutta huonoksi ei kukaan.

5 4 2 PÄIVÄHOITOPAIKAN HAKU Sähköisesti hoitopaikkaa oli hakenut suurin osa vastaajista eli 74%. Paperilomakkeella oli hakenut silti vielä 26% vastaajista. Hakemus itsessään oli koettu melko selkeäksi. 66% vastasi, että hakemus oli melko selkeä ja 34%:n mielestä hakemus oli erittäin selkeä. Kukaan vastaajista ei ollut kokenut hakemuksen olevan ei lainkaan selkeä. Vastaajat olivat yhtä mieltä siitä, miten heidän tarpeensa oli otettu huomioon päivähoitopaikan haussa. 52% vastasi, että heidän tarpeensa hakuprosessissa oli otettu huomioon erinomaisesti ja hyvin tarpeet oli otettu huomioon 48%:lla. Kukaan ei ollut kokenut, ettei tarpeita olisi otettu huomioon. Avoimissa vastauksissa vastaajat olivat pääsääntöisesti tyytyväisiä hakulomakkeeseen, joka koettiin selkeäksi, nopeaksi ja ongelmattomaksi. Yhden vastaajan mielestä hakeminen on muina vuosina ollut selkeää, mutta esikoulu-, päiväkoti-, aamu- ja iltapäivätoimintahaku oli ollut aika sekava. Vastauksia oli annettu kyseiseen osioon kuusi. (Aluepäällikkö) otti perheemme työtilanteiden epävarmuuden hyvin huomioon päivähoitopaikasta päättäessään. Pystyimme luottavin mielin valmistautumaan töihin paluuseen, kun hoitoasia oli hyvässä järjestyksessä. Toiveita kuunneltiin hyvin ja asioista oli helppo keskustella.

6 5 3 ALAVUDEN VARHAISKASVATUKSESTA YLEISESTI Kysyimme vanhemmilta, miten heidän mielestään kaupunki tiedottaa varhaiskasvatusta koskevista asioista. Yleisesti tiedottaminen koettiin hyväksi, 61% vastaajista koki sen hyväksi, kun 29% koki sen kohtalaiseksi. 10% koki tiedottamisen erinomaiseksi. Kukaan vastaajista ei kokenut tiedottamista huonoksi. Tiedottamisen toivottiin tapahtuvan hoitopaikan välityksellä eli 68% toivoi kyseistä tapaa. Seuraavaksi suosituimmat tavat olivat sähköpostitse, 56%, ja varhaiskasvatuksen Facebook-sivujen välityksellä, 41%. 34% vastaajista koki kaupungin omat nettisivut hyväksi tiedotuskanavaksi. Töysätiedottessa tiedottamista toivoi 12% vastaajista. Paikallislehdessä tiedottamista toivoi 3% vastaajista, vaihtoehdoksi annettiin Ykköset!-lehti. Muuten, miten kysymykseen oli 3% vastaajista antanut ehdotuksena paperiversiona tai Päikyn, Peda.net tai Wilman kautta tiedottamisen. Vapaassa sanassa sai antaa palautetta Alavuden kaupungin päivähoitotoiminnan järjestämisestä. Vastauksia osioon oli antanut kuusi vastaajaa. Päivähoitotoiminta oli järjestetty vanhempien mielestä hyvin ja että on toiminut aina hyvin. Myös ammattitaitoisia kasvattajia ja yhteistyön sujuvuutta kehuttiin. Tietoa toivottiin kuitenkin enemmän ja paremmin suoraan vanhemmille. Oma huolensa oli myös päivähoitopaikkojen vähyys, varsinkin pienille ja vuorohoitolapsille sopivia paikkoja toivottaisiin enemmän. Yksi toive oli myös loma-aikojen hoitomahdollisuus koululaisille. Tarvittaisiin lisää päivähoitopaikkoja ja pienempiä ryhmiä. Pienillekin (alle 3v.) mahdollisuus päiväkotihoitoon. Enemmän päiväkotipaikkoja, yhä useampi vuorotyössä niin pitäisi saada vapaammat hoitoajat! Virikelapsille aivan oma juttunsa, vievät turhaan päiväkotipaikkoja.

7 6 4 OMASTA PÄIVÄHOITOPAIKASTANNE 56% vastaajista oli sitä mieltä, että heidän päivähoitopaikkansa sijainti oli erinomainen ja 39% mielestä hyvä. Vain 5% oli sitä mieltä, että päivähoitopaikan sijainti olisi kohtalainen eikä yhdenkään mielestä huono. Myös päivähoitopaikan tiloihin oltiin tyytyväisiä, 46% koki tilat hyviksi ja 42% erinomaisiksi. Kohtalaisiksi tilat kokivat 12% ja huonoksi ei yksikään vastaajista. Päivähoitopaikan aukioloaikoihin oltiin yleisesti erittäin tyytyväisiä. 53% koki, että aukioloajat olivat erinomaiset ja 37% koki ne hyviksi. Aukioloajat kohtalaiseksi kokeneita vastaajia oli 10% eikä huonoja yhtään. Hoitoajat olivat melkein 100%:lla vastaajista päivähoitoa, iltahoidon tarvetta oli 31%:lla ja 6% kertoi tarvitsevansa viikonloppuhoitoa. Iltahoidon tarvitsijoiden mielestä iltahoito oli järjestetty erinomaisesti tai hyvin, sillä molempia vastauksia oli 12%. Kuitenkin kaksi prosenttia vastaajista oli sitä mieltä, että heidän kohdallaan iltahoito oli järjestetty huonosti. Suurimmalla osalla vastaajista ei ollut tarvetta iltahoidolle. Sijais- ja varahoitojärjestelyt oli yleisesti järjestetty vastaajien mielestä hyvin. 42% vastasi, että järjestelyt oli hoidettu hyvin ja erinomaisesti 17%:n mielestä. Huonoksi järjestelyt oli kuitenkin kokenut 2% vastaajista. Avoimiin vastauksiin oli kommentoitu vain, ettei ole ollut tarvetta sijais- ja varahoitojärjestelyille. Päivähoitopaikkojen sisäisen ilmapiirin vastaajat olivat kokeneet enimmäkseen hyväksi. 57% koki ilmapiirin hyväksi ja 29% erinomaiseksi kun taas kohtalaiseksi ilmapiirin koki 12% vastaajista. 2% jopa koki ilmapiirin huonoksi. Kohtalaisessa ja huonossa vastausvaihtoehdossa oli mahdollisuus vastauksen selittämiseen, mutta kukaan ei ollut antanut näille vastauksilleen selitystä. Vastaajista 2% antaisikin päivähoitopaikkansa henkilökunnan arvosanaksi 4-5, ehkä juuri tämän huonon ilmapiirin seurauksena. Kuitenkin suurin osa eli 63% vastaajista antaisi arvosanaksi 8-9 ja 35% jopa 10. Lapsen kasvun ja kehityksen tukemiseen päivähoidossa oltiin yleisesti tyytyväisiä. 55% vastasi, että tuki kasvulle ja kehitykselle oli hyvää ja 32% sanoi sen olevan erinomaista. Kohtalaiseksi tuen koki 15% vastaajista eikä kukaan kokenut huonoksi lapsen saamaa tukea.

8 7 Yleisesti vastaajat olivat tyytyväisiä päivähoitopaikkaansa kokonaisuudessa. 53% oli hyvin tyytyväisiä, 137% erittäin tyytyväisiä ja kohtalaisen tyytyväisiä oli 10% vastaajista. Kukaan ei ollut tyytymätön päivähoitopaikkaansa kokonaisuudessa. Vapaassa sanassa sai sanoa mitä hyvää tai kehitettävää lapsen hoitopaikassa olisi. Vastauksia tähän osioon tuli yhteensä kahdeltatoista vastaajalta ja vastaukset käsittelivät monia eri aihealueita. Enemmän toivottiin kommunikaatiota hoitopaikan ja perheen välillä, ryhmäkokojen suuruus ja lapsen oman ikäinen seura tuntui mietityttävän. Kasvattajien toimintaa osa vastaajista myös mietti, että miten joissain tilanteissa voisi toimia enemmän esimerkillisesti lapsia ajatellen. Muutama vastaaja myös mietti lapsen tuomista ja hakemista ja kuinka kasvattajien tulisi olla enemmän läsnä niissä vuorovaikutustilanteissa vanhempien kanssa. Perhepäivähoitajille toivottiin puolestaan enemmän mahdollisuuksia ohjatumpaan tai yhteiseen tekemiseen muiden perhepäivähoitajien kanssa. Heille myös toivottiin kaupungin kustantamia leluja. Kasvattajilta toivottiin myös henkilökohtaisempaa hoitoa kullekin lapselle. Ruoka pysyi edelleen pohtimisen aiheena. Olisi hienoa, jos hoitajat esim. aamulla olisivat auttamassa lapsia riisumisessa, kun viedään aamulla hoitoon. Varsinkin jos aamulla on kiire lähteä töihin. Siinä ei saa koskaan apua. Jos hoitopaikka on auki klo 17 asti, ei hoidosta haku klo pitäisi olla mikään ongelma, ei edes perjantaisin. Periaatteellisia eroja ruokailuissa verrattuna muihin päiväkoteihin/hoitopaikkoihin. Esim. aamupuuron päälle ei saa hiventä sokeria, jonka vuoksi puuro ei maistu lapselle lainkaan. Hoitajan lomapäivistä tiedottaminen hyvissä ajoin ja kirjallisena. Hoitajan pukeutuminen ulkona voisi olla esimerkillisempää lapsille (ilman pipoa/toppahousuja) ---. Henkilökohtaisempaa hoitoa. Jokainen lapsi ei ole samasta muotista valettuja! Tietysti tämä vaatii hoitajilta ja hoitopaikalta paljon, mutta lapset ovat sen arvoisia. Kunnan täytyisi ehdottomasti kustantaa perhepäivähoitajille leluja! Ei todellakaan ole minusta oikein, että perhepäivähoitajan täytyy vielä omasta pienestä palkastaan ostaa leluja lapsille! Siihen kaipaisin kunnalta tukea! Tällä hetkellä hoitopaikassa on niin pientä väkeä, joiden ehdoilla mennään. Isommat tarvitsisivat enemmän oman ikäisten juttuja.

9 8 5 PÄIVÄHOIDON JA KODIN VÄLINEN YHTEISTYÖ Päivähoitopaikan ja kodin välinen yhteistyö sujui vastaajien mielestä enimmäkseen hyvin tai erinomaisesti. 51% vastaajista oli sitä mieltä, että yhteistyö oli sujunut hyvin ja 39%:n mielestä erinomaisesti. Kohtalaisesti yhteistyö sujui 10%:n mielestä eikä kenenkään mielestä huonosti. Lapset myös otettiin vastaan hoitopaikassa 53%:n mielestä hyvin ja 42% vastasi, että erinomaisesti. 5% koki vastaanoton olevan kohtalaista, mutta yksikään ei kokenut sitä huonoksi. Kohtalaisessa vastausvaihtoehdossa oli mahdollisuus vastauksen selittämiseen, mutta kukaan ei ollut antanut tälle vastaukselleen selitystä. Avoimessa kysymyksessä kysyimme miten vanhemmat haluaisivat vaikuttaa lapsensa päivähoitoon. Vastauksissa ilmeni, että vanhemmat toivoivat enemmän tietoa ajankohtaisista asioista ja virikkeitä lapsille sekä mahdollisuutta vaikuttaa ruokaan, jota lapset syövät hoitopaikassaan. Muutama vastaaja oli kuitenkin täysin tyytyväisiä eivätkä näkisi mitään muutoksen tarvetta. Vastauksia osioon oli kuusi. Vanhemmat kokivat päivähoidon kasvatuksen tukevan kotikasvatusta hyvin. 61% vastaajista vastasi, että hyvin ja 29%, että erinomaisesti. Kohtalaisesti kasvatus tuki kotikasvatusta 10%:n mielestä eikä kenenkään mielestä huonosti. Samatprosentit toistuivat myös kahden seuraavan kysymyksen kohtalaisessa ja huonossa vaihtoehdossa. Vanhempien tarpeet ja toiveet oli 58%:n mielestä huomioitu hyvin päivähoidossa sekä 32%:n mielestä erinomaisesti. Luottamus lasta hoitavaan henkilökuntaan oli pääsääntöisesti hyvää. 48% vastaajista mielsi luottamuksen hyväksi ja 42% erinomaiseksi. Päivähoitopaikan yleiseen tiedottamiseen oltiin yleisesti tyytyväisiä. Hyvin tyytyväisiä oli 53% vastaajista ja erinomaiseksi tiedottamisen koki 35%. Kohtalaiseksi tiedottamisen koki 12% vastaajista. Lasta koskevissa tiedotusasioissa prosentit olivat melkein samat, eli hyvin tyytyväisiä oli 68% ja erinomaiseksi tiedottamisen koki 32% sekä kohtalaiseksi 10% vastaajista. Varhaiskasvatussuunnitelmasta kysyttäessä, 84% vastasi, että päivähoitopaikassa lapselle on tehty varhaiskasvatussuunnitelma ja 7% vastasi, että sitä ei olla tehdä. Alavuden varhaiskasvatuksessa on linjaus, että kesken kautta aloittaneille ei varhaiskasvatussuunnitelmaa välttämättä tehdä vasta kun seuraavana syksynä, joten

10 9 tämä voisi osiltaan selittää kyseisen prosentin. Tämä linjaus on käytössä sen vuoksi, että päivähoitopaikan kasvattajien olisi hyvä tuntea lasta ja perhettä jo hieman paremmin ennen varhaiskasvatussuunnitelman laatimista lapselle. 10% ei osannut sanoa, tehdäänkö lapselle varhaiskasvatussuunnitelmaa. 53% vastaajista koki varhaiskasvatussuunnitelman melko hyödylliseksi ja 39% hyödylliseksi. 8% vastasi, että se ei ole lainkaan hyödyllinen. Vanhemmille järjestetyt tilaisuudet, kuten VASU-keskustelut tai vanhempainillat, koettiin 69%:n mielestä melko hyödyllisiksi ja 29%:n mielestä erittäin hyödyllisiksi. 10%:lla vastaajista ei kyseisiä tilaisuuksia ole ollut ja 2% ei kokenut tilaisuuksia lainkaan hyödyllisiksi. Kyselyssä kysyimme, millaisena kotikäynnit lapsen hoitosuhteen alussa nähtiin. Suurimmalla osalla eli 44%:lla kotikäyntiä ei ole ollut. Vastaajista 36% kuitenkin koki kotikäynnin erittäin hyödylliseksi ja 15% melko hyödylliseksi. Ei lainkaan hyödylliseksi kotikäynnin oli kokenut 5% vastaajista. Kyseisessä vastausvaihtoehdossa oli mahdollisuus vastauksen selittämiseen, mutta kukaan ei ollut antanut tälle vastaukselleen selitystä. Vapaassa sanassa sai kommentoida päivähoidon ja kodin yhteistyötä ja miten mahdollisesti haluaisi sitä kehittää. Vastauksia tuli yhteensä kahdeksan ja tiedonkulku sekä muut keskustelut olivat vastauksissa päällimmäisenä. Osa koki tiedonkulun toimivan kasvattajilta vanhemmille moitteettomasti, kun taas osa oli sitä mieltä, että tiedonkulkua pitäisi ehdottomasti kehittää. Peda.net sivusto oli myös koettu hyödyllisenä tiedonkulun ja tietojen tarkistamisen suhteen. Kaikkien hoitajien kanssa eivät kemiat kohtaa. Koitan ymmärtää että hänen äidinkielensä ei ehkä ole suomi, joten johtuu ehkä kielimuurista että koen tulleeni useaan otteeseen syyllistetyksi erinäisissä asioissa vanhemmuuteen ja lasten rutiineihin liittyen. Pääosin hoitajat ottavat lapsen (ja vanhemmat) hyvin vastaan! Vanhempien kuuntelemista lapsen asioista, oikeasti. Vanhemmat ovat kuitenkin päävastuussa lapsesta ei varhaiskasvatus. On hyvää yhteistyötä ja huonoa yhteistyötä, ei ole oikein sanoa perusteeksi vanhemmille vain että näin toimitaan, se on aikuisen aliarvioimista, pitää osata sanoa myös miksi näin toimitaan. Ja pitää myös pystyä hyväksymään vanhempien perustelut. Asiat ovat selkeitä ja hyvin merkittyjä hoidossa, esim. lasten lokerot, kuivauskaapit jne. Se helpottaa kun tulee hakemaan lasta. Ajantasaista

11 10 tietoa viikon tapahtumista olisi kiva nähdä. Tiedotusta ajoissa mahdollisista retkistä yms. Toimii todella hyvin, olisi kiva jos olisi vaikka useamminkin keskusteluhetkiä, samantyyppisiä kuin vasu. Kun silloin ehtii kunnolla jutella lapsen ja perhepäivähoidon asioista hoitajan kanssa. Mielelläni kuulisin hoitajan oma-aloitteisesti kertovan enemmän päivän kulusta ja miten on päivä mennyt. Kysyttäessä kyllä saa vastauksen. Päivähoidon kanssa yhteistyö sujuu, kerrotaan kuinka on syönyt ja mitä on syönyt, kuinka on nukkunut päiväunet. ---

12 11 6 LAPSEN VIIHTYVYYS PÄIVÄHOIDOSSA Vanhemmat kokevat lapsensa viihtyvän päivähoidossa erinomaisesti, sillä 48% vastaajista oli tätä mieltä ja hyvin lapsensa koki viihtyvän 39%. Kuitenkin vain kohtalaisesti lapsensa koki viihtyvän 12%. Lapsen suhtautuminen päivähoidon henkilökuntaan oli vanhempien mielestä erinomaista tai hyvää, kumpikin vaihtoehto sai 47% vastauksista. Kohtalaisesti henkilökuntaan suhtautui 6% vastaajista eikä kenenkään vanhemman mielestä lapsi suhtaudu huonosti henkilökuntaan. Kavereita lapsilla koettiin olevan melko paljon eli 66% vastaajista oli tätä mieltä. 22% vastasi, että lapsella olisi erittäin paljon kavereita ja 12%:lla olisi vain vähän kavereita. Kaikilla lapsilla kuitenkin oli kavereita, eikä kukaan vastannut ettei kavereita olisi yhtään. Kiusaamista lapset olivat kokeneet päivähoidossa suhteellisen vähän. 82% lapsista oli säästynyt kiusaamiselta, mutta kuitenkin 5% on tullut kiusatuksi ja 12% vanhemmista ei osaa sanoa, onko lasta kiusattu. Jos lasta oli kiusattu päivähoidossa, se oli tullut ilmi yleensä joko lapsen itsensä kertomana tai kasvattajan välityksellä. Kiusaamiseen oli myös päivähoidon puolelta puututtu hyvin ja tehokkaasti. Vapaassa sanassa sai kertoa, mitä lapsi itse on kertonut päivähoidosta tai mitä vanhemmat haluaisivat sanoa lapsensa viihtyvyydestä päivähoidossa. Vastauksia osioon tuli yksitoista. Yleisesti vanhemmat vastasivat lapsen viihtyvän päivähoidossa hyvin ja nauttivat monipuolisesta tekemisestä. Lapset usein sanottivat vanhemmille päivien kulkua ja mitä oli tullut milloin ja kenenkin kanssa tehtyä. Muutama vanhempi nosti vielä esille kavereiden tärkeyden ja että isommat lapset kaipaisivat oman ikäistään seuraa ryhmiin, kun tällä hetkellä näyttäisi ryhmissä olevan melko pientä väkeä. Myös yksi kehittävä vastaus päivähoidon ruokaan tuli vastauksissa esille. Kivaa tekemistä ja kivoja hoitajia. Iltahoidossa tylsää, kun ovat pienten puolella.. ilmeisesti lelujen takia. Vanhempien ja päivähoidon työntekijöiden pitää muistaa että ihmisiä on erilaisia ja hyväksyä ja sopeutua erilaisuuteen. Jokainen lapsi on yksilö ja jokainen perhe on erilainen, joku tarvitsee enemmän aikaa kuin toinen.

13 12 Lapset rakastavat monipuolista ohjattua toimintaa askartelua, jumppasalissa käyntiä, rakentelua, hiihtämistä, leipomista. Tämä on erittäin hieno asia. --- Ruoka on pahaa. Sen ymmärrän. Kehittäisin ruokavalion henkilökohtaisemmaksi lapsen mukaan. Lapsi viihtyy todella hyvin. Esimerkiksi loma-aikoina kyselee et koska pääsee taas hoitoon. Kaikki leikkikaverit on kivoja. Mukava hoitaja kun jaksaa järjestää kaikkia kivaa lasten kanssa.

14 13 7 TERVEISET ALAVUDEN VARHAISKASVATUKSELLE Terveisiä Alavuden varhaiskasvatukselle tuli kymmeneltä vanhemmalta. Yleisesti palaute oli positiivista, vaikka muutamia kehittämisen kohtiakin mukaan mahtui. Homma toimii, kiitos! Varhaiskasvatussuunnitelmat pitäisi myös muistaa käytännössä, eikä olla vain lain vaatimat paperityöt, jotka keskustelun jälkeen laitetaan mappiin ja unohdetaan sinne. Lisää elämyksiä lapsille, retkiä, esiintyjiä, tapahtumia. Eikä näiden tarvitse olla kalliita, paino sanalla elämys. Jatkakaa hyvää työtänne. Ehdottomasti kiusaamista vastaan kaikissa tilanteissa ja aikuisten puuttuminen on tärkeää varsinkin jo tässä vaiheessa. Panostetaan ruoan laatuun! Lapset eivät kasva sokerilla. Päivähoitomaksut käytön mukaan, hoitopäivien määrä vaihtelee, niin olisi hyvä saada maksu käytön mukaan ehdottomasti. Jyrkkä ei päivähoitomaksujen korotukselle. Painotan edelleen sitä, että tukekaa perhepäivähoitajien lelujen ja tarvittavien pelien ja tavaroiden hankinnassa. Ei päiväkodin työntekijätkään joudu sinne päiväkotiin niitä leluja ostamaan! Huolehtikaa, että perhepäivähoitajien lähellä on TURVALLINEN leikkikenttä ja siellä aktiviteetteja! Töysän kirkon leikkikenttä on vaarallinen ja köyhä! Siihen kaipaan parannusta, niin moni pph siellä käy! Sekä (päiväkodissa) oleva esikoinen ja perhepäivähoidossa olevat kaksi nuorinta ovat hienosti viihtyneet ja aina mielellään hoitoon menossa, joten jatkakaa samalla tavalla! Jokaiseen päiväkotiin iltahoito mahdollisuus, voisi auttaa jonoihin. Virikelapsille oma juttunsa! Kiitokset lastenhoitotyötä tekeville työntekijöille.

15 14 8 TÄRKEIMMIKSI KOETUT ARVOT VARHAISKASVATUKSESSA Alavuden kaupungin varhaiskasvatussuunnitelmaa ollaan uudistamassa 2016 vuoden aikana perustuen uuteen, vuoden 2016 lopulla valmistuvaan, valtakunnalliseen varhaiskasvatussuunnitelmaan. Tämän vuoden asiakastyytyväisyyskyselyssä kysyimmekin vanhemmilta, mitkä arvot he kokivat tärkeimmiksi varhaiskasvatusta ajatellen. Samaiset arvot on käyty läpi jo aikaisemmin tänä vuonna päivähoidon kasvattajien kanssa ja halusimme vielä vanhempienkin näkökulman ja mielipiteen tärkeimmistä arvoista varhaiskasvatuksessa. Kaikkiin vaihtoehtoihin oli tullut vastauksia, mutta tärkeimmiksi koetut erottuivat selkeästi. 93% vastaajista koki tasapainoisen ja hyvinvoivan lapsen tärkeimmäksi arvoksi ja heti seuraavana 91%:lla oli turvallisuus. Kolmanneksi tärkeimmiksi 83% vastaajista näkivät lapsilähtöisyyden, lapsen äänen ja lapsen osallisuuden sekä kasvattajan aidon läsnäolon ja kuuntelemisen. Neljänneksi tärkeimpänä arvona 80% näki arjen kiireettömyyden, ajan ja sylin. Seuraavat arvot olivat jakautuneet melko tasaisesti 73:n ja 25%:n välille ja niihin kuuluivat oikeudenmukaisuus ja tasa-arvoisuus, kunnioitus ja suvaitsevaisuus, leikin arvostaminen ja leikkiympäristö, kasvatuskumppanuus, vanhempien osallisuus, kuuleminen ja luottamuksellisuus, ammatillisesti toimiva ja työtään kehittävä henkilökunta, pienryhmätoiminta, pysyvät ihmissuhteet sekä hyvä hoidon aloitus. 15% vastaajista oli nähnyt tiimityön sekä yhteisen kasvattamisen ja leikkialuetoiminnan tärkeinä arvoina ja 9% sen, että toimintatavat olisivat tavoitteellisia ja suunnitelmallisia. Vain 2% koki ympäristöystävällisen toimintatavan tärkeänä arvona. 8.1 Varhaiskasvatussuunnitelman suunnittelutyö Uudistuvan varhaiskasvatussuunnitelman vuoksi lisäsimme asiakastyytyväisyyskyselyyn tänä vuonna kohdan, jossa tiedustelimme vanhempien kiinnostusta ja mahdollisuutta osallistua Alavuden kaupungin varhaiskasvatussuunnitelman suunnitelmatyöhön. 41:sta vastaajasta 38 oli antanut mielipiteensä kysymykseen. Heistä 52% ei osannut sanoa olisiko kiinnostusta osallistumiseen ja 16% ei ollut lainkaan kiinnostunut. 9% vastaajista olisi kiinnostunut ja pystyisi osallistumaan tarvittaessa myös päivällä suunnitelmatyöhön. 12% olisi myös kiinnostuneita, mutta päiväaikaan palavereihin osallistuminen ei olisi mahdollista, jolloin yhteydenpito tapahtuisi esimerkiksi sähköpostitse.

16 15 9 ASIAKASTYYTYVÄISYYSKYSELYIDEN VERTAILUA Vertailtaessa vuoden 2013 ja 2016 asiakastyytyväisyyskyselyiden tuloksia, olivat tulokset ja vastaukset suurimmilta osin melko samanlaisia ja samoissa prosenttiluvuissa muutaman prosenttiyksikön heitoilla. Kuitenkin tulee pitää mielessä, että vuoden 2013 asiakastyytyväisyyskyselyyn tuli vastauksia 58 ja tänä vuonna 41, mikä on melkein kahdenkymmenen vastauksen heitto, joten prosentit ovat luonnollisestikin pienempiä edelliseen kyselyyn verrattuna eivätkä välttämättä ole suoraan verrannollisia. Ensimmäinen ero löytyi hoitomuodosta, eli vuonna 2013 noin 50% vanhemmista käytti päiväkotia kun tänä vuonna enemmistö eli 47% käytti taas perhepäivähoitoa tai hoitajaa lasten kotona. Viimeksi luvut olivat siis suhteessa toisiinsa toisin päin kuin tänä vuonna, mistä voisikin päätellä, että perhepäivähoitajille on edelleen tarvetta. Tuurin alueen hoitotarve on myös kasvanut vuodesta 2013, mikä näkyy pienenä lisääntymisenä Tuurin hoitopaikkojen tarpeessa. Seuraavaksi näyttäisi siltä, että tänä vuonna vanhempien mielestä heidän tarpeensa otettiin yleisesti paremmin huomioon päivähoitopaikkaa hakiessa, sillä erinomaisesti vastanneita oli 52% kun vuonna 2013 heitä oli 38% verrattuna silloiseen hyvin vastanneiden lukuun, joka oli noin 60%. Suhteutettuna tarpeet olisi siis otettu hieman paremmin huomioon kuin vuonna Sosiaalisen median kasvu näkyy kyselyssä myös siinä, että varhaiskasvatuksen Facebook-sivuilla tiedottaminen koettiin tänä vuonna jokin verran tärkeämmäksi kuin vuonna Mielenkiintoinen seikka oli siinä, että mielipiteet päivähoitopaikan tiloista olivat muuttuneet hieman huonompaan suuntaan. Vuonna 2013 yli 50% vastasi tilojen olevan erinomaisia ja noin 38% hyviä. Tänä vuonna vastaukset olivat vaihtaneet paikkaa eli 46% vastasi tilojen olevan hyvät ja 42% niiden olevan erinomaiset. Tämä on mielenkiintoista, sillä Alavuden varhaiskasvatus on vuoden 2013 jälkeen panostanut suuresti tilojen toimivuuteen ja viihtyvyyteen. Onkin siis erikoista huomata, että tiloja ei koeta niin erinomaisiksi kuin vuonna Tällainen vastausten vaihtuminen oli nähtävillä useassa muussakin kysymyksessä, kuten tyytyväisyys päivähoitopaikkaan kokonaisuutena, kokemus päivähoitopaikan ja kodin välisestä yhteistyöstä, lapsen vastaanotto hoitopaikassa, luottamus henkilökuntaan ja kokemus vanhemmille järjestetyistä tilaisuuksista. Voikin sanoa, että näissä kysy-

17 16 myksissä mielipiteet ovat hieman muuttuneet huonompaan suuntaan eikä niitä koeta niin hyvinä kuin vuoteen 2013 verrattuna. Vaikuttaisi siltä, että iltahoidon tarve on hieman kasvanut vuodesta 2013, mutta viikonloppuhoitoa tarvitsevia on edelleen suhteessa melko vähän. Iltahoidon järjestäminenkin on koettu hieman positiivisempana ja paremmin järjestettynä kuin vuonna Tosiasia on, että vuorotyö lisääntyy ja varsinkin sosiaali- ja terveysalalla se on hyvin yleistä. Sen myötä ilta- ja viikonloppuhoitoon tulee olla vanhemmilla mahdollisuus. Näyttäisi myös siltä, että päivähoitopaikan sisäisessä ilmapiirissä olisi jotain kehittämistä joissakin päivähoitopaikoissa. Ja valitettavaa on, että 2% vastaajista oli sitä mieltä, että ilmapiiri olisi hoitopaikassa huono. 63% vanhemmista antaisivat henkilökunnalle tänä vuonna arvosanaksi 8-9 kun vuonna 2013 yli 50% oli antanut arvosanaksi 10. Myös tyytyväisyys päivähoitopaikan antamalle tuelle lapsen kasvuun ja kehitykseen oli hieman suhteessa laskenut vuoteen 2013 verrattuna. Verrattavuus edellisten vuosien asiakastyytyväisyyskyselyihin oli tämän vuoden kyselyn osalta hieman hankalaa, kun vastauksia oli huomattavasti vähemmän eikä tämän vuoksi ollut suoraan verrannollinen. On ehkä hieman harmillistakin, että vastausprosentti jäi niin alhaiseksi vaikka tiedote kyselystä oli mennyt jokaiseen kotiin, kyselystä oli ilmoitettu niin kuukausitiedotteessa kuin varhaiskasvatuksen Facebook-sivuilla ja kysely oli selkeästi nähtävillä Alavuden kaupungin nettisivuilla. Uskomme kuitenkin tiedottamisen olleen riittävää ja tavoittaneen kaikki Alavuden päivähoidon piiriin kuuluvat perheen antaen mahdollisuuden vastaamiseen. Koemme asiakastyytyväisyyskyselyn laatimisen tärkeänä ja saatujen vastausten perusteella pystymme kehittämään varhaiskasvatuksen toimintaa toivottuun suuntaan.

1 JOHDANTO... 3 2 VASTAAJIEN TAUSTATIEDOT... 4 3 PÄIVÄHOITOPAIKAN HAKU... 5 4 ALAVUDEN VARHAISKASVATUKSESTA YLEISESTI... 6

1 JOHDANTO... 3 2 VASTAAJIEN TAUSTATIEDOT... 4 3 PÄIVÄHOITOPAIKAN HAKU... 5 4 ALAVUDEN VARHAISKASVATUKSESTA YLEISESTI... 6 Päivähoidon asiakastyytyväisyyskysely 2013 2 SISÄLTÖ 1 JOHDANTO... 3 2 VASTAAJIEN TAUSTATIEDOT... 4 3 PÄIVÄHOITOPAIKAN HAKU... 5 4 ALAVUDEN VARHAISKASVATUKSESTA YLEISESTI... 6 5 OMASTA PÄIVÄHOITOPAIKASTANNE...

Lisätiedot

Päivähoidon asiakastyytyväisyyskyselyn vastaukset 2015

Päivähoidon asiakastyytyväisyyskyselyn vastaukset 2015 Päivähoidon asiakastyytyväisyyskyselyn vastaukset 15 Kiitoksia vastanneille! Käymme työntekijöiden kanssa tulokset lävitse ja parannamme sitä kautta lapsen päiväkotielämän arkea. Asiakastyytyväisyyskyselyn

Lisätiedot

Raision varhaiskasvatuksessa keväällä 2018 huoltajille tehdyn laatukyselyn tulokset

Raision varhaiskasvatuksessa keväällä 2018 huoltajille tehdyn laatukyselyn tulokset Raision varhaiskasvatuksessa keväällä 2018 huoltajille tehdyn laatukyselyn tulokset Kysely toteutettiin sähköisenä kyselynä toukokuussa 2018. Vastaajia oli kyselyyn 189. Raision varhaiskasvatuksen asiakkaan

Lisätiedot

Varhaiskasvatuspalvelujen asiakaskysely

Varhaiskasvatuspalvelujen asiakaskysely Varhaiskasvatuspalvelujen asiakaskysely Tuusulan kunnassa toteutetaan varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen laadunarviointikyselyt pääsääntöisesti kerran vuodessa. Kyselyt ajoittuivat 2013 viikoille 13

Lisätiedot

ASIAKASTYYTYVÄISYYS- KYSELY kevät 2018 YPÄJÄ

ASIAKASTYYTYVÄISYYS- KYSELY kevät 2018 YPÄJÄ ASIAKASTYYTYVÄISYYS- KYSELY kevät 2018 YPÄJÄ VARHAISKASVATUS VASTAUSPROSENTIT Määräaikaan mennessä asiakkaista 48,81 % vastasi kyselyyn Esiopetus20 % Päiväkoti 30% Perhepäivähoito 63%. PERHEIDEN JA PÄIVÄKODIN

Lisätiedot

1. Lapseni on. Kyselyyn tuli vastauksia yhteensä 104, vastausprosentti n. 25 %.

1. Lapseni on. Kyselyyn tuli vastauksia yhteensä 104, vastausprosentti n. 25 %. Asiakastyytyväisyyskysely varhaiskasvatuksen piirissä oleville lapsiperheille oli avoinna Kankaanpään kaupungin www-sivuilla huhtikuussa 2018. Salasana kyselyyn annettiin perheille lapsen varhaiskasvatuspaikasta.

Lisätiedot

Varhaiskasvatuksen Asiakaskyselyn 2013 tulokset

Varhaiskasvatuksen Asiakaskyselyn 2013 tulokset Varhaiskasvatuksen Asiakaskyselyn 2013 tulokset Kyselyyn vastaajia 3217 henkilöä Englanninkieliseen kyselyyn vastaajia 22 henkilöä Vastaajia yhteensä 3239 henkilöä Generated on 22.03.2013 07:50 Taustatiedot

Lisätiedot

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminnan laadun arviointi 2016 Degerby skola

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminnan laadun arviointi 2016 Degerby skola Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminnan laadun arviointi 0 toteutti perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminnan seurantakyselyn lapsille ja huoltajille huhtikuussa 0. Vuoden 0 seurantaan liittyvä kysely

Lisätiedot

Aamu- ja iltapäivätoiminnan arviointi Merituulen koulu

Aamu- ja iltapäivätoiminnan arviointi Merituulen koulu Aamu- ja iltapäivätoiminnan arviointi Merituulen koulu Inkoon kunta toteutti perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminnan seurantakyselyn lapsille ja huoltajille toukokuussa 0. Vuoden 0 seurantaan liittyvä

Lisätiedot

Päivähoidon asiakaskysely 2017 Joensuun kaupunki

Päivähoidon asiakaskysely 2017 Joensuun kaupunki Päivähoidon asiakaskysely 2017 Joensuun kaupunki Tulkintaohjeita Tässä raportissa käytetty seuraavia värikoodeja: - Suorat jakaumat (kaikki vastaajat), keskiarvot 1,0 3,59 Heikko taso 3,6 3,99 Hyvä taso

Lisätiedot

Asiakaspalautekysely hakuprosessista ja lapsen päivähoidon aloittamisesta 2011-2012

Asiakaspalautekysely hakuprosessista ja lapsen päivähoidon aloittamisesta 2011-2012 Asiakaspalautekysely hakuprosessista ja lapsen päivähoidon aloittamisesta 2011-2012 Kyselyn koonti ja tulokset L.H. 22.2.2013 Vastaajat ja vastausprosentit Vastauksia kunnallisista yksiköistä 110 / 76,4

Lisätiedot

Merituulen koulun aamu- ja iltapäivätoiminnan laadun arviointi kevät 2018

Merituulen koulun aamu- ja iltapäivätoiminnan laadun arviointi kevät 2018 Merituulen koulun aamu- ja iltapäivätoiminnan laadun arviointi kevät 208 Merituulen koulun aamu- ja iltapäivätoiminnassa toteutettiin oma laadunarviointikysely toimintaan osallistuneille lapsille toukokuussa

Lisätiedot

Hämeenkyrön varhaiskasvatus, palautekysely vanhemmille 2016

Hämeenkyrön varhaiskasvatus, palautekysely vanhemmille 2016 Hämeenkyrön varhaiskasvatus, palautekysely vanhemmille 2016 Päivähoidon aloittaminen Päivähoidon aloittamisvaihe on tarkoitus suunnitella yksilökohtaisesti lapsen ja vanhempien tarpeet huomioiden. Tutustumiskäynnillä

Lisätiedot

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminnan laadun arviointi 2016 Merituulen koulu

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminnan laadun arviointi 2016 Merituulen koulu Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminnan laadun arviointi 0 toteutti perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminnan seurantakyselyn lapsille ja huoltajille huhtikuussa 0. Vuoden 0 seurantaan liittyvä kysely

Lisätiedot

Kysely huoltajille 2019

Kysely huoltajille 2019 Kysely huoltajille 2019 Valitse lapsesi varhaiskasvatus-/esiopetuspaikka Vastaajien määrä: 332 Palveluohjaus Vastaajien määrä: 331 Olen saanut riittävästi tietoa varhaiskasvatuksen eri vaihtoehdoista 154

Lisätiedot

Aamu- ja iltapäivätoiminnan kysely

Aamu- ja iltapäivätoiminnan kysely Aamu- ja iltapäivätoiminnan kysely Ryhmän ehdot: : Ehdot: Vastausvaihtoehdot: (Kysymys: Missä aamu- ja iltapäivätoiminnan ryhmässä lapsenne on mukana) : Ehdot: Vastausvaihtoehdot: (Kysymys: Missä aamu-

Lisätiedot

Varhaiskasvatuspalvelujen laatukyselyn tulokset. Kevät 2014

Varhaiskasvatuspalvelujen laatukyselyn tulokset. Kevät 2014 Varhaiskasvatuspalvelujen laatukyselyn tulokset Kevät 2014 Laatukysely 2014 Rovaniemen varhaiskasvatuspalveluissa laatua arvioitiin uudistetun laatukyselyn avulla. Kyselyn uudistamisella haluttiin kohdentaa

Lisätiedot

P Ä I V Ä H O I D O N

P Ä I V Ä H O I D O N L A P S I A L O I T T A A P Ä I V Ä H O I D O N P E R H E P Ä I V Ä H O I D O N O H J A A J A E L I N A L O H T A N D E R J A P E R H E T Y Ö N T E K I J Ä J E N N I S I M I L Ä 2 9. 1. 2 0 1 9 MIKÄ VOI

Lisätiedot

Päivähoidon palvelukykykysely keväällä Tampereen kaupunki Hyvinvointipalvelut Päivähoito Hanna Sulonen Ahonen Vs. suunnittelija 5.5.

Päivähoidon palvelukykykysely keväällä Tampereen kaupunki Hyvinvointipalvelut Päivähoito Hanna Sulonen Ahonen Vs. suunnittelija 5.5. Päivähoidon palvelukykykysely keväällä 2009 Tampereen kaupunki Hyvinvointipalvelut Päivähoito Hanna Sulonen Ahonen Vs. suunnittelija 5.5.2009 Päivähoidon laadunhallinta Keväällä 2009 kysely toteutettiin

Lisätiedot

Lapsen oma arvio päivähoidosta Päiväkodissa parasta on leikkiminen.

Lapsen oma arvio päivähoidosta Päiväkodissa parasta on leikkiminen. 23.10.2009 Kunnallisen päivähoidon laatukyselyjen tulokset kevät 2009 Lapsen oma arvio päivähoidosta Päiväkodissa parasta on leikkiminen. 23.10.2009 1 Ketkä käyttivät ja missä yhteydessä? Kysely tehtiin

Lisätiedot

Päiväkotien ja ryhmäperhepäivähoidon asiakaskysely - Perusraportti. Vastaajien määrä: 39

Päiväkotien ja ryhmäperhepäivähoidon asiakaskysely - Perusraportti. Vastaajien määrä: 39 Päivähoidon asiakaskysely toteutettiin 17.3.2015 30.4.2015 välisenä aikana. Vastaajia oli yhteensä 60. Kyselyn tuloksia käytetään päivähoidon toiminnan kehittämiseen. Kyselyn aikana lapsia oli päivähoidossa

Lisätiedot

Päivähoidon palvelukykykysely syksyllä Tampereen kaupunki Hyvinvointipalvelut Päivähoito Hanna Sulonen Ahonen Vs. suunnittelija 9.12.

Päivähoidon palvelukykykysely syksyllä Tampereen kaupunki Hyvinvointipalvelut Päivähoito Hanna Sulonen Ahonen Vs. suunnittelija 9.12. Päivähoidon palvelukykykysely syksyllä 2008 Tampereen kaupunki Hyvinvointipalvelut Päivähoito Hanna Sulonen Ahonen Vs. suunnittelija 9.12.2008 Päivähoidon laadunhallinta Päivähoidon laadunarviointi perustuu

Lisätiedot

Yleisvaikutelma (Taulukko 1) N=319. Päivähoitopaikan henkilökunta on ystävällistä. 4,64. Lapsellamme on hyvä olla päivähoidossa.

Yleisvaikutelma (Taulukko 1) N=319. Päivähoitopaikan henkilökunta on ystävällistä. 4,64. Lapsellamme on hyvä olla päivähoidossa. PÄIVÄHOIDON ASIAKASKYSELY 2013 Perheet ovat vastanneet kyselyyn sähköisellä ja paperisella lomakkeella keväällä 2013. Osalle vanhemmista päiväkodin johtaja lähetti kyselylinkin sähköpostilla. Kyselyyn

Lisätiedot

Raportti Saarijärven kaupungin varhaiskasvatuksen laadusta laatukyselyt vuosilta 2009 2011

Raportti Saarijärven kaupungin varhaiskasvatuksen laadusta laatukyselyt vuosilta 2009 2011 Raportti Saarijärven kaupungin varhaiskasvatuksen laadusta laatukyselyt vuosilta 2009 2011 Saarijärven kaupunki Soila Heinonen & Anna Kovanen 21.3.2012 Sisällys 1 JOHDANTO...1 1.1 TAK-arviointijärjestelmä

Lisätiedot

Varhaiskasvatuksen asiakastyytyväisyys ja palvelukykykysely

Varhaiskasvatuksen asiakastyytyväisyys ja palvelukykykysely Varhaiskasvatuksen asiakastyytyväisyys ja palvelukykykysely 2017 17.04.2018 Kysely toteutettiin 6.11-2017-10.01.2018 välisenä aikana Kyselyn avulla pyritään laadun varmistamiseen ja toiminnan kehittämiseen

Lisätiedot

- Nuorten aamu- ja iltapäivätoiminta

- Nuorten aamu- ja iltapäivätoiminta Setlementtien sosiaaliset tulokset teemoittain 2011, 20 Lapset ja nuorisotyö - Nuorten aamu- ja iltapäivätoiminta Puijolan nuorisotyö 2 Päätavoite PUIJOLA EDISTÄÄ SOSIAALISTA NUORISOTYÖTÄ jakautuu 4 osatavoitteeseen

Lisätiedot

Ylöjärven varhaiskasvatuksen asiakastyytyväisyyskyselyn tulokset. Ylöjärven kaupunki

Ylöjärven varhaiskasvatuksen asiakastyytyväisyyskyselyn tulokset. Ylöjärven kaupunki Ylöjärven varhaiskasvatuksen asiakastyytyväisyyskyselyn tulokset 2018 Varhaiskasvatuksen asiakastyytyväisyyskysely Kysely toteutettiin sekä kunnallisessa että yksityisessä varhaiskasvatuksessa toukokuussa

Lisätiedot

Ulvilan varhaiskasvatuksen laatukysely vastaukset

Ulvilan varhaiskasvatuksen laatukysely vastaukset Ulvilan varhaiskasvatuksen laatukysely 2016 vastaukset Lapseni hoitopaikka (Kaikki) 1. Lapseni ikä on Lapseni hoitopaikka (Kaikki) 2. Lapseni on Palvelut ja tiedottaminen (Kaikki) 1. Olen saanut riittävästi

Lisätiedot

Aseta kaupunginosanne identiteetin kannalta annetut vaihtoehdot tärkeysjärjestykseen 26 % 0 % 10 % 20 % 30 % 40 % 50 % 60 %

Aseta kaupunginosanne identiteetin kannalta annetut vaihtoehdot tärkeysjärjestykseen 26 % 0 % 10 % 20 % 30 % 40 % 50 % 60 % Kaupunginosakyselyn vastaukset: Kyselyjä lähetettiin 74 kpl ja vastauksia saatiin 44 kpl. Kyselyn vastausprosentiksi muodostui 59%. Kyselyt lähetettiin Tampereen asukas- ja omakotiyhdistysten puheenjohtajille.

Lisätiedot

erittäin tyytyväinen tyytyväinen parantamisen varaa tyytymätön

erittäin tyytyväinen tyytyväinen parantamisen varaa tyytymätön ASIAKASTYYTYVÄISYYSKYSELY 2015: TULOKSET. Kysely suoritettiin 16.3.-17.4.2015 niiden hoitolasten vanhemmille, joiden lapset ovat kunnallisessa päivä- ja vuorohoidossa Kuhmoisten kunnassa. Kyselyyn eivät

Lisätiedot

KYSELYN TULOSGRAFIIKKA TULOSGRAFIIKAT KYSELYSTÄ VERTIKAL OY

KYSELYN TULOSGRAFIIKKA TULOSGRAFIIKAT KYSELYSTÄ VERTIKAL OY KYSELYN TULOSGRAFIIKKA PORVOON VARHAISKASVATUKSEN KOTIHOIDONTUEN KUNTALISÄSELVITYS TULOSGRAFIIKAT KYSELYSTÄ 26.1.2018 VERTIKAL OY 2. Vastaajan (toinen huoltaja) pääasiallinen toiminta tällä hetkellä a.

Lisätiedot

AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINTA LASTEN KYSELYN TULOKSET LV

AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINTA LASTEN KYSELYN TULOKSET LV AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINTA LASTEN KYSELYN TULOKSET LV. 2015-2016 Yleistä kyselystä Arviointikyselyn saivat 36 lasta, joista palautui 32 Vastausprosentti 89 % Arviointikyselyn ajankohta oli 2.5 20.5.2016

Lisätiedot

Aamu- ja iltapäivätoiminnan arviointi Västankvarns skola/ Stödsföreningen Almus rf.

Aamu- ja iltapäivätoiminnan arviointi Västankvarns skola/ Stödsföreningen Almus rf. Aamu- ja iltapäivätoiminnan arviointi Västankvarns skola/ Stödsföreningen Almus rf. Inkoon kunta toteutti perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminnan seurantakyselyn lapsille ja huoltajille toukokuussa

Lisätiedot

Merituulen koulun aamu- ja iltapäivätoiminnan laadun arviointi kevät 2017

Merituulen koulun aamu- ja iltapäivätoiminnan laadun arviointi kevät 2017 Merituulen koulun aamu- ja iltapäivätoiminnan laadun arviointi kevät 07 Merituulen koulun aamu- ja iltapäivätoiminnassa toteutettiin oma laadunarviointikysely toimintaan osallistuneille lapsille ja heidän

Lisätiedot

Setlementtien sosiaaliset tulokset teemoittain vuodelta 2010

Setlementtien sosiaaliset tulokset teemoittain vuodelta 2010 Setlementtien sosiaaliset tulokset teemoittain vuodelta 0 LASTENTARHA, JÄLKKÄRI, AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINTA 00 00 PUIJOLA EDISTÄÄ SOSIAALISTA NUORISOTYÖTÄ PUIJOLAN NUORET 0 00 Puijolan Nuoret on tarjonnut

Lisätiedot

Varhaiskasvatuksen asiakastyytyväisyyskysely

Varhaiskasvatuksen asiakastyytyväisyyskysely Varhaiskasvatuksen asiakastyytyväisyyskysely 2017 1 SISÄLTÖ SISÄLTÖ... 1 JOHDANTO... 2 1 VASTAAJAT... 3 2 KYSELYN OSA 1... 4 3 KYSELYN OSA 2... 7 4 KYSELYN OSA 3... 10 5 TERVEISET ALAVUDEN VARHAISKASVATUKSELLE...

Lisätiedot

VASU LAPSEN SUUNNITELMA VARHAISKASVATUS-

VASU LAPSEN SUUNNITELMA VARHAISKASVATUS- VASU LAPSEN VARHAISKASVATUS- SUUNNITELMA Hyvä Kotiväki, Koti ja perhe ovat lapsen tärkein kasvuympäristö ja yhteisö. Kodin ohella päivähoidon on oltava turvallinen paikka, jossa lapsesta huolehditaan

Lisätiedot

Asiakastyytyväisyyskysely päivähoidossa tai kerhossa aloittaneiden lasten vanhemmille 2013

Asiakastyytyväisyyskysely päivähoidossa tai kerhossa aloittaneiden lasten vanhemmille 2013 Aloittaneiden kyselyn ja kaikille vanhemmille suunnatun asiakastyytyväisyyskyselyn raportit 2013 Asiakastyytyväisyyskysely päivähoidossa tai kerhossa aloittaneiden lasten vanhemmille 2013 Keskiarvotaulukko

Lisätiedot

Yleisvaikutelma (Taulukko 1) N=317. Päivähoitopaikan henkilökunta on ystävällistä. 4,57. Lapsellamme on hyvä olla päivähoidossa.

Yleisvaikutelma (Taulukko 1) N=317. Päivähoitopaikan henkilökunta on ystävällistä. 4,57. Lapsellamme on hyvä olla päivähoidossa. 1 PÄIVÄHOIDON ASIAKASKYSELY 2014 Perheet ovat vastanneet kyselyyn sähköisellä ja paperisella lomakkeella keväällä 2014. Kyselyyn vastasi 317 vanhempaa. Vastausprosentti on 23,83%. Päivähoidon asiakkaina

Lisätiedot

Kyselyn perusteella voidaan todeta Aurinkoisen asiakkaiden oleva pääosin tyytyväisiä saamaansa palveluun ja kohteluun Aurinkoisessa.

Kyselyn perusteella voidaan todeta Aurinkoisen asiakkaiden oleva pääosin tyytyväisiä saamaansa palveluun ja kohteluun Aurinkoisessa. ASIAKASTYYTYVÄISYYSKYSELYN TULOKSET Vuoden 2017 asiakastyytyväisyyskysely tehtiin lokakuussa ja siihen vastasi yhteensä 51 asiakasta. Aurinkoisen asiakkaista suurin osa on mielenterveyskuntoutujia, itsenäistymisvaiheessa

Lisätiedot

Varhaiskasvatuksen asiakastyytyväisyyskysely

Varhaiskasvatuksen asiakastyytyväisyyskysely Varhaiskasvatuksen asiakastyytyväisyyskysely 8 Varhaiskasvatuksen asiakastyytyväisyyskysely Kyselyyn vastasi 9 asiakasta 4 Kyselyssä kysymyskokonaisuutta: Varhaiskasvatus Hoitopaikka Hoito- ja kasvatushenkilöstö

Lisätiedot

Lapuan Kaupungin webropolkyselyn tulokset koskien alle 3- vuotiaan lapsen päivähoidon järjestämistä

Lapuan Kaupungin webropolkyselyn tulokset koskien alle 3- vuotiaan lapsen päivähoidon järjestämistä Lapuan Kaupungin webropolkyselyn tulokset koskien alle 3- vuotiaan lapsen päivähoidon järjestämistä Taustatiedot - Kyselyn aika 18.12.2016-5.1.2017 - Vastaajia oli 42 ja kysely lähetettiin yhteensä 71

Lisätiedot

Asiakaspalautekysely hakuprosessista ja lapsen päivähoidon aloittamisesta 09/2010 01/2011

Asiakaspalautekysely hakuprosessista ja lapsen päivähoidon aloittamisesta 09/2010 01/2011 Asiakaspalautekysely hakuprosessista ja lapsen päivähoidon aloittamisesta 09/2010 01/2011 Palvelualuetyöryhmän yhteenveto ja ehdotukset Riitta Heinonen, Liisa Hynninen, Ritva Mutanen, Maisa Rantanen, Kirsi

Lisätiedot

Lisäksi vastaajat saivat antaa vapaamuotoisesti muutos- ja kehitysehdotuksia ja muuta palautetta SOS-lapsikylille ja SOS-Lapsikylän nuorisokodille.

Lisäksi vastaajat saivat antaa vapaamuotoisesti muutos- ja kehitysehdotuksia ja muuta palautetta SOS-lapsikylille ja SOS-Lapsikylän nuorisokodille. 27.3.2014 YHTEENVETO ASIAKASPALAUTTEESTA SOS-Lapsikyliin ja nuorisokotiin sijoitettujen läheiset 1. Kyselyn taustaa Kirjallinen palautekysely SOS-lapsikyliin ja SOS-Lapsikylän nuorisokotiin sijoitettujen

Lisätiedot

Kuntapalvelukyselyn tulokset

Kuntapalvelukyselyn tulokset Kuntapalvelukyselyn tulokset 3.10.2012 Kysely oli avoinna MLL:n nettisivuilla www.mll.fi 5.-23.9.2012. Kyselyyn tuli yhteensä 1731 vastausta. Kyselyssä oli yhteensä 48 kysymystä yhdeksältä eri aihealueelta.

Lisätiedot

Laaja 4-vuotistarkastus - Vanhempien kokemuksia laajasta 4- vuotistarkastuksesta. Tekijät: Lehto Marjo ja Lehto Sari

Laaja 4-vuotistarkastus - Vanhempien kokemuksia laajasta 4- vuotistarkastuksesta. Tekijät: Lehto Marjo ja Lehto Sari Laaja 4-vuotistarkastus - Vanhempien kokemuksia laajasta 4- vuotistarkastuksesta Tekijät: Lehto Marjo ja Lehto Sari Laaja 4-vuotistarkastus Opinnäytetyömme teoria pohjautuu laajaan 4- vuotistarkastukseen

Lisätiedot

Perusopetuskysely Koko perusopetus

Perusopetuskysely Koko perusopetus Perusopetuskysely 2018 Koko perusopetus 31.8.2016 Taustatietoja Kysely toteutettiin ajalla 25.4. 11.5.2018 Linkki kyselyyn lähetettiin Helmin kautta 4278 oppilaan noin 8400:lle huoltajalle Kyselyyn vastasi

Lisätiedot

Asiakasraati

Asiakasraati Asiakasraati 24.3.2011 Vuorohoito Jyväskylässä Lapsia päivähoidossa n. 4800 Lapsia vuorohoidossa n. 470 Paikkoja vuorohoitoyksiköissä 712 Myllytuvan päiväkoti ma-pe klo 5.30-22.00 Kuokkalan päiväkoti ma-pe

Lisätiedot

Raahen kaupunki 30.3.2015 LAPSI PUHEEKSI- VARHAISKASVATUSSUUNNITELMA - VANHEMPIEN LOMAKE

Raahen kaupunki 30.3.2015 LAPSI PUHEEKSI- VARHAISKASVATUSSUUNNITELMA - VANHEMPIEN LOMAKE Raahen kaupunki 30.3.2015 Varhaiskasvatuspalvelut LAPSI PUHEEKSI- VARHAISKASVATUSSUUNNITELMA - VANHEMPIEN LOMAKE Lapsen nimi Syntymäaika / 20 Hoitopaikka Lapsen varhaiskasvatussuunnitelma (vasu) on huoltajien

Lisätiedot

HOITOMUOTONA PERHEPÄIVÄHOITO

HOITOMUOTONA PERHEPÄIVÄHOITO HOITOMUOTONA PERHEPÄIVÄHOITO Perhepäivähoidossa lapsen hoitopaikkana on koti, jossa hän saa kasvaa ja kehittyä pienessä, enintään neljän kokopäiväisen ja yhden osapäiväisen hoitolapsen turvallisessa pienryhmässä.

Lisätiedot

Nuorten käsityksiä palveluista ja niiden järjestämisestä, toimintatavoista ja tiedottamisesta

Nuorten käsityksiä palveluista ja niiden järjestämisestä, toimintatavoista ja tiedottamisesta Nuorten käsityksiä palveluista ja niiden järjestämisestä, toimintatavoista ja tiedottamisesta SUUNNITELMATYÖN TILANNEKATSAUS 03.05.07/ Mari Mikkola Lasten ja nuorten psykososiaalisten erityispalveluiden

Lisätiedot

KODIN JA KOULUN YHTEISTYÖ JA KOULUTYYTYVÄISYYS kevät 2017 Seinäjoen perusopetuksen arviointikysely

KODIN JA KOULUN YHTEISTYÖ JA KOULUTYYTYVÄISYYS kevät 2017 Seinäjoen perusopetuksen arviointikysely KODIN JA KOULUN YHTEISTYÖ JA KOULUTYYTYVÄISYYS kevät 2017 Seinäjoen perusopetuksen arviointikysely 1. Tietoja kyselystä Kysely toteutettiin talviloman 2017 jälkeen. Erityistä tässä kouluvuodessa on ollut

Lisätiedot

MUHOKSEN KUNTA. Perhepäivähoito. TOIMINTASUUNNITELMA Toimikaudelle

MUHOKSEN KUNTA. Perhepäivähoito. TOIMINTASUUNNITELMA Toimikaudelle MUHOKSEN KUNTA Perhepäivähoito TOIMINTASUUNNITELMA Toimikaudelle 2017 2018 Hyvinvointilautakunnan 31.10.2017 hyväksymä Perhepäivähoidon toimintasuunnitelma toimintakaudelle 2017-2018 Perhepäivähoitoa voidaan

Lisätiedot

Sukupuoli ASIAKASTYYTYVÄISYYSKYSELYN TULOKSET

Sukupuoli ASIAKASTYYTYVÄISYYSKYSELYN TULOKSET ASIAKASTYYTYVÄISYYSKYSELYN TULOKSET Aurinkoisen asiakastyytyväisyyskysely tehtiin syyskuussa 2016. Kysely oli suunnattu kaikille Aurinkoisen asiakkaille; yhteisökodissa ja tukiasunnossa asuville sekä päiväasiakkaille.

Lisätiedot

Kysely lähetettiin Helmen kautta toukokuun lopussa 2018 Vastausaika kaksi viikkoa Vastauksia tuli 548 suomenkielistä ( peruskoululaisia n 4000) ja

Kysely lähetettiin Helmen kautta toukokuun lopussa 2018 Vastausaika kaksi viikkoa Vastauksia tuli 548 suomenkielistä ( peruskoululaisia n 4000) ja 2018 Kysely lähetettiin Helmen kautta toukokuun lopussa 2018 Vastausaika kaksi viikkoa Vastauksia tuli 548 suomenkielistä ( peruskoululaisia n 4000) ja 161 ruotsinkielistä (peruskouluikäisiä n 900) 21%

Lisätiedot

Helsinki, Espoo, Kauniainen, Vantaa

Helsinki, Espoo, Kauniainen, Vantaa Pääkaupunkiseudun kuntien päivähoidon asiakastyytyväisyyskysely Helsinki, Espoo, Kauniainen, Vantaa Pääkaupunkiseudun kuntien päivähoidon asiakaskysely FCG Efeko Oy Sisällys sivu Johdanto Kyselyyn vastanneet

Lisätiedot

Toiminta-ajatus. Kiireettömyys, turvallisuus, lasten osallisuus ja kasvattajan aito läsnäolo arjessa ovat päiväkodissamme tärkeitä.

Toiminta-ajatus. Kiireettömyys, turvallisuus, lasten osallisuus ja kasvattajan aito läsnäolo arjessa ovat päiväkodissamme tärkeitä. Toivion päiväkodin varhaiskasvatussuunnitelma Toiminta-ajatus Kiireettömyys, turvallisuus, lasten osallisuus ja kasvattajan aito läsnäolo arjessa ovat päiväkodissamme tärkeitä. Päiväkodissamme toteutamme

Lisätiedot

Varhaiskasvatussuunnitelma

Varhaiskasvatussuunnitelma Varhaiskasvatussuunnitelma Nuolialan päiväkoti on Pirkkalan suurin, 126- paikkainen päiväkoti. Nuolialan päiväkoti sijaitsee osoitteessa Killonvainiontie 2. Toiminta päiväkodilla alkoi 2.1.2009 avoimilla

Lisätiedot

Kerhojen ja leikkitoiminnan asiakastyytyväisyyskysely 2010

Kerhojen ja leikkitoiminnan asiakastyytyväisyyskysely 2010 Kerhojen ja leikkitoiminnan asiakastyytyväisyyskysely 2010 Tampereen kaupunki Hyvinvointipalvelut Päivähoito Hanna Sulonen-Ahonen ja Mirella Korhonen Taustatietoja kyselyyn» Kysely toteutettiin lasten

Lisätiedot

Pääkaupunkiseudun kuntien päivähoidon asiakaskysely 2011

Pääkaupunkiseudun kuntien päivähoidon asiakaskysely 2011 Pääkaupunkiseudun kuntien päivähoidon asiakaskysely 2011 Kyselyn tavoite ja toteutus Kyselyssä selvitettiin päivähoidossa olevien lasten vanhempien arvioita lapsensa päivähoidosta pääkaupunkiseudun neljässä

Lisätiedot

Minkälaiseksi lastensuojelun perhehoitajat kokevat hyvinvointinsa? Hyvinvointi-kyselyn tuloksia Nina Rauhala, sosionomiopiskelija, TAMK

Minkälaiseksi lastensuojelun perhehoitajat kokevat hyvinvointinsa? Hyvinvointi-kyselyn tuloksia Nina Rauhala, sosionomiopiskelija, TAMK Minkälaiseksi lastensuojelun perhehoitajat kokevat hyvinvointinsa? Hyvinvointi-kyselyn tuloksia Nina Rauhala, sosionomiopiskelija, TAMK Kyselyn taustatietoja Kyselyyn vastasi yhteensä 168 henkilöä. Heistä

Lisätiedot

Lasten arviointikyselyn tuloksia APIP-toiminnasta 4/2014 (lv. 13-14)

Lasten arviointikyselyn tuloksia APIP-toiminnasta 4/2014 (lv. 13-14) Lasten arviointikyselyn tuloksia APIP-toiminnasta 4/14 (lv. 13-14) Lasten kyselyn saivat huoltajien kyselyn yhteydessä lasta, joista palautui 16. Vastausprosentti oli 4,7 %. Lasten kysely muodostui 12

Lisätiedot

Halikon vanhustenkotiyhdistys ry

Halikon vanhustenkotiyhdistys ry Asiakkaiden tyytyväisyys Tammilehdon päivähoidon palveluun 2019 SISÄLLYS 1. PALVELUKESKUS TAMMILEHDON PÄIVÄHOITO 2. ASIAKASTYYTYVÄISYYSTUTKIMUKSEN SUORITTAMINEN 3. ASIAKKAIDEN TYYTYVÄISYYS PALVELUKESKUS

Lisätiedot

Asiakastyytyväisyyskysely huoltajille Varhaiskasvatus, perusopetus, lukio

Asiakastyytyväisyyskysely huoltajille Varhaiskasvatus, perusopetus, lukio Asiakastyytyväisyyskysely huoltajille 2017 Varhaiskasvatus, perusopetus, lukio Nostoja tuloksista yleisellä tasolla Huoltajat arvostavat opetushenkilöstön työn korkealle Myös kodin ja kasvatusta/opetusta

Lisätiedot

Rinnakkaislääketutkimus 2009

Rinnakkaislääketutkimus 2009 Rinnakkaislääketutkimus 2009 Rinnakkaislääketeollisuus ry Helmikuu 2009 TNS Gallup Oy Pyry Airaksinen Projektinumero 76303 Tämän tutkimuksen tulokset on tarkoitettu vain tilaajan omaan käyttöön. Niitä

Lisätiedot

CHILDCARE / VARHAISKASVATUSKYSELY 2016 ( )

CHILDCARE / VARHAISKASVATUSKYSELY 2016 ( ) CHILDCARE / VARHAISKASVATUSKYSELY 2016 (16.12.2016) Ulvila on mukana Suomen Akatemian strategisen tutkimuksen neuvoston (STN) rahoittamassa CHILDCAREhankkeessa yhdeksän muun kunnan kanssa. Hanke toteutti

Lisätiedot

Kehittämiskohteiksi nostetaan väittämät, joiden kohdalla arvo on < 4,3. Vahvuuksia muodostavat väittämät, joiden arvo on vähintään = 4,3.

Kehittämiskohteiksi nostetaan väittämät, joiden kohdalla arvo on < 4,3. Vahvuuksia muodostavat väittämät, joiden arvo on vähintään = 4,3. 1 VARHAISKASVATUKSEN ASIAKASKYSELY 2017 Perheet ovat vastanneet kyselyyn sähköisellä lomakkeella keväällä 2017. Kyselyyn vastasi 152 huoltajaa, mikä on 33 vastausta vähemmän kuin viime vuonna. Vastausprosentti

Lisätiedot

Yksikön toimintasuunnitelma. Varhaiskasvatusyksikkö Kallio-Sörkka-Terhi

Yksikön toimintasuunnitelma. Varhaiskasvatusyksikkö Kallio-Sörkka-Terhi Yksikön toimintasuunnitelma Varhaiskasvatusyksikkö Kallio-Sörkka-Terhi Leikkiin ja vuorovaikutukseen kannustava yhteisö Näin meidän yksikössä/ryhmässä : Pienryhmätoimintaan on mahdollisuus päivittäin.

Lisätiedot

Aamu -ja iltapäivätoiminnan lasten kyselyn tuloksia lv. 2011-2012

Aamu -ja iltapäivätoiminnan lasten kyselyn tuloksia lv. 2011-2012 Aamu -ja iltapäivätoiminnan lasten kyselyn tuloksia lv. 11-12 Lasten kyselyn saivat huoltajien kyselyn yhteydessä 4 lasta, joista palautui 25. Vastausprosentti muodostui siten 62,5%. Lasten kysely muodostui

Lisätiedot

#tulevaisuudenpeloton. Opiskelijakyselyn tulokset Huhtikuu 2018

#tulevaisuudenpeloton. Opiskelijakyselyn tulokset Huhtikuu 2018 #tulevaisuudenpeloton Opiskelijakyselyn tulokset Huhtikuu 2018 Opiskelijakyselyn tulokset Taustatiedot Kysely toteutettiin ajalla 20.3.-8.4.2018 Vastaajia 2055 Lähes 70 % kyselyyn vastanneista oli naisia

Lisätiedot

TYÖLLISYYSFOORUMI

TYÖLLISYYSFOORUMI TYÖLLISYYSFOORUMI 16.9.216 PALAUTERAPORTTI Kirjoittajat: Anu Järvinen, Laura Kallio ja Jemina Niemi, Osuuskunta Motive Työllisyysfoorumi järjestettiin Tampereella Scandic Rosendahlissa 16.9.216. Järjestelyistä

Lisätiedot

Raportti Saarijärven kaupungin varhaiskasvatuksen laadusta laatukyselyt vuodelta 2012

Raportti Saarijärven kaupungin varhaiskasvatuksen laadusta laatukyselyt vuodelta 2012 Raportti Saarijärven kaupungin varhaiskasvatuksen laadusta laatukyselyt vuodelta 12 Lasten piirustuksia kivasta hoitopäivästä Saarijärven kaupunki Soila Heinonen & Anna Kovanen 15.5.12 2 Sisällys 1 Johdanto...

Lisätiedot

VARHAISKASVATUKSEN VARHAISKASVATUSSUUNNITELMA (VASU) -KYSELY LASTEN VANHEMMILLE JOULUKUUSSA 2016 TULOKSET. Kyselyyn vastanneita 52

VARHAISKASVATUKSEN VARHAISKASVATUSSUUNNITELMA (VASU) -KYSELY LASTEN VANHEMMILLE JOULUKUUSSA 2016 TULOKSET. Kyselyyn vastanneita 52 VARHAISKASVATUKSEN VARHAISKASVATUSSUUNNITELMA (VASU) -KYSELY LASTEN VANHEMMILLE JOULUKUUSSA 2016 TULOKSET Kyselyyn vastanneita 52 Varhaiskasvatuksen vasukysely huoltajille Mitkä arvot ovat Sinulle tärkeitä

Lisätiedot

LAPSEN VARHAISKASVATUSSUUNNITELMA

LAPSEN VARHAISKASVATUSSUUNNITELMA LAPSEN VARHAISKASVATUSSUUNNITELMA (Lapsen vasu) on päivähoidon henkilöstön ja vanhempien yhteinen työväline, jonka avulla luodaan yhteisiä tavoitteita ja sopimuksia siitä, miten kunkin lapsen yksilöllistä

Lisätiedot

Telkän esite 2007. Päiväkodin arvot, jotka on määritelty yhdessä vanhempien kanssa ohjaavat toimintaamme:

Telkän esite 2007. Päiväkodin arvot, jotka on määritelty yhdessä vanhempien kanssa ohjaavat toimintaamme: TERVETULOA TELKÄN PÄIVÄKOTIIN Telkän esite 2007 Telkän päiväkoti on perustettu 1980 keskelle Hervantaa lähelle Ahvenisjärveä. Päiväkoti on myös lähellä Suolijärveä, joten retkeily lähimaastossa on oleellinen

Lisätiedot

Raportti Tapahtumia kaikille! -oppaasta tehdystä kyselystä

Raportti Tapahtumia kaikille! -oppaasta tehdystä kyselystä Raportti Tapahtumia kaikille! -oppaasta tehdystä kyselystä Kulttuuria kaikille -palvelu 4.1.2017 2 / 6 Johdanto Tapahtumia kaikille! Opas saavutettavan kulttuurifestivaalin järjestämiseen on Kulttuuria

Lisätiedot

Kyselyn toteuttaa Kansallinen koulutuksen arviointikeskus (Karvi).

Kyselyn toteuttaa Kansallinen koulutuksen arviointikeskus (Karvi). 1 KYSELY YKSITYISILLE PERHEPÄIVÄHOITAJILLE Opetushallitus julkaisi syksyllä 2016 Varhaiskasvatussuunnitelman perusteet, jotka ohjaavat kaikkea varhaiskasvatustoimintaa Suomessa. Perusteiden pohjalta kaikki

Lisätiedot

Ylivieskan kaupunki. Asukas- ja yrittäjäkyselyt 2018

Ylivieskan kaupunki. Asukas- ja yrittäjäkyselyt 2018 Ylivieskan kaupunki Asukas- ja yrittäjäkyselyt 2018 Sisällysluettelo 1. Tutkimusten tausta ja toteutus 2. Asukaskysely 2018 Tulokset 3. Yrittäjäkysely 2018 Tulokset 4. Yhteenveto Tutkimusten tausta ja

Lisätiedot

Yksityisen perhepäivähoidon valvonta (ja ohjaus)

Yksityisen perhepäivähoidon valvonta (ja ohjaus) Yksityisen perhepäivähoidon valvonta (ja ohjaus) Oulussa Omassa kodissaan työskenteleviä yksityisiä perhepäivähoitajia 95 (kunnallisia hoitajia 120) Työsopimussuhteisia (yksityisen hoidon tuella palkattuja)

Lisätiedot

Lapsen varhaiskasvatussuunnitelma

Lapsen varhaiskasvatussuunnitelma Lapsen varhaiskasvatussuunnitelma Lapsen nimi: syntymäaika Päivähoitopaikka: HELAPUISTON PÄIVÄKOTI PÄÄSKYSEN PÄIVÄKOTI PPH KESKUSTELUN päivämäärä: osallistujat: Lapsen ja vanhemman aiemmat kokemukset päivähoidosta:

Lisätiedot

Kiusattu ei saa apua. Mannerheimin Lastensuojeluliiton kiusaamiskysely Kiusattu ei saa apua

Kiusattu ei saa apua. Mannerheimin Lastensuojeluliiton kiusaamiskysely Kiusattu ei saa apua Mannerheimin Lastensuojeluliiton kiusaamiskysely 2006 Kiusattu ei saa apua Mannerheimin Lastensuojeluliiton kiusaamiskysely 2006 Kiusattu ei saa apua Mannerheimin Lastensuojeluliiton kiusaamiskyselyyn

Lisätiedot

TERVETULOA SATUKONTTIIN

TERVETULOA SATUKONTTIIN TERVETULOA SATUKONTTIIN Ryhmäperhepäiväkoti Satukontti Satukontti on remontoitu ryhmäperhepäiväkodiksi kesällä 2017 ja se sijaitsee Kärsämäen keskustassa. Satukontissa tarjotaan hoitoa 0-6 vuotiaille lapsille.

Lisätiedot

:54. Tammelan varhaiskasvatuksen asiakastyytyväisyyskysely Tulokset

:54. Tammelan varhaiskasvatuksen asiakastyytyväisyyskysely Tulokset Tammelan varhaiskasvatuksen asiakastyytyväisyyskysely 2016 Tulokset TAMMELAN VARHAISKASVATUKSEN ASIAKASTYYTYVÄISYYSKYSELY 2016 (1) Asiakastyytyväisyyskysely toteutettiin sähköisenä kyselynä maaliskuussa

Lisätiedot

TUKENA-hanke Kysely perheryhmäkotien työntekijöille 9/2018

TUKENA-hanke Kysely perheryhmäkotien työntekijöille 9/2018 Kysely perheryhmäkotien työntekijöille 9/2018 Kysely perheryhmäkodeissa ja tukiasunnoissa oleville nuorille Nuorten kysely lähetettiin yksiköiden esimiesten kautta anonyyminä Surveypal-nettilinkkinä välitettäväksi

Lisätiedot

VAIHTOEHTOJA KUNNALLISEN PÄIVÄHOIDON LISÄKSI ALLE KOULUIKÄISTEN LASTEN HOIDON JÄRJESTÄMISEKSI VIHDISSÄ

VAIHTOEHTOJA KUNNALLISEN PÄIVÄHOIDON LISÄKSI ALLE KOULUIKÄISTEN LASTEN HOIDON JÄRJESTÄMISEKSI VIHDISSÄ VAIHTOEHTOJA KUNNALLISEN PÄIVÄHOIDON LISÄKSI ALLE KOULUIKÄISTEN LASTEN HOIDON JÄRJESTÄMISEKSI VIHDISSÄ 2 ERI VAIHTOEHDOT ALLE KOULUIKÄISEN LAPSEN HOIDON JÄRJESTÄMISEKSI VIHDISSÄ Kotihoidon tuki alle 3-vuotiaista

Lisätiedot

AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN LAADUNARVIOINTI. Lukuvuosi

AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN LAADUNARVIOINTI. Lukuvuosi AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN LAADUNARVIOINTI Lukuvuosi 2018-2019 ARVIOINTI TOTEUTETTIIN Kirjallisella kyselyllä, jossa oli 15 kysymystä. Kysymyksistä kaksi oli avokysymyksiä. Osa kysymyksistä suuntautui

Lisätiedot

PALVELUSOPIMUSTARJOUS 2011 VARHAISKASVATUSPALVELUT

PALVELUSOPIMUSTARJOUS 2011 VARHAISKASVATUSPALVELUT PALVELUSOPIMUSTARJOUS 2011 VARHAISKASVATUSPALVELUT HYVINVOINTILAUTAKUNTA VARHAISKASVATUSPALVELUT TUOTE YKSIKKÖ HINTA MÄÄRÄ YHT. Päiväkotihoito Päiväkotihoito 0-2 vuotiaalle lapselle hpv 63,17 13 200 833

Lisätiedot

Muonion, Kolarin ja Pellon 7. luokkien kysely kevät Kyselyn toteuttanut Hanna Vuorinen, tulokset koostanut Anna-Maiju Kaakkurivaara

Muonion, Kolarin ja Pellon 7. luokkien kysely kevät Kyselyn toteuttanut Hanna Vuorinen, tulokset koostanut Anna-Maiju Kaakkurivaara Muonion, Kolarin ja Pellon 7. luokkien kysely kevät 2012 Kyselyn toteuttanut Hanna Vuorinen, tulokset koostanut Anna-Maiju Kaakkurivaara Kyselyn täyttäneiden määrä Vastanneita jä Poikia Muonio 24 12 12

Lisätiedot

HOITOMUOTONA PERHEPÄIVÄHOITO

HOITOMUOTONA PERHEPÄIVÄHOITO HOITOMUOTONA PERHEPÄIVÄHOITO Perhepäivähoidossa lapsen hoitopaikkana on koti, jossa hän saa kasvaa ja kehittyä pienessä, turvallisessa ryhmässä, eri-ikäisten lasten kanssa omana itsenään ja omista tarpeistaan

Lisätiedot

Perusopetuksen arviointi. Koulun turvallisuus 2010. oppilaiden näkemyksiä RJ 26.2.2010. Tampere. Tampereen kaupunki Tietotuotanto ja laadunarviointi

Perusopetuksen arviointi. Koulun turvallisuus 2010. oppilaiden näkemyksiä RJ 26.2.2010. Tampere. Tampereen kaupunki Tietotuotanto ja laadunarviointi Perusopetuksen arviointi Koulun turvallisuus 2010 oppilaiden näkemyksiä RJ 26.2.2010 Tietotuotanto ja laadunarviointi Tampere Kyselyn taustaa Zef kysely tehtiin tuotannon toimeksiannosta vuosiluokkien

Lisätiedot

HELILÄN PÄIVÄKODIN VARHAISKASVATUSSUUNNITELMA 2011-2012

HELILÄN PÄIVÄKODIN VARHAISKASVATUSSUUNNITELMA 2011-2012 HELILÄN PÄIVÄKODIN VARHAISKASVATUSSUUNNITELMA 2011-2012 PÄIVÄKOTIMME TOIMINTA-AJATUS: tarjoamme hyvällä ammattitaidolla laadukasta varhaiskasvatusta alle 6 -vuotiaille lapsille meillä lapsella on mahdollisuus

Lisätiedot

Varhaiskasvatussuunnitelma 2017

Varhaiskasvatussuunnitelma 2017 Varhaiskasvatussuunnitelma 2017 Sastamalan kaupunki Varhaiskasvatuksen aluejohtaja Marjut Vuokko Tampere 24.3.2017 4.4.2017 2 Vasu työ Ensin Ohjausryhmä - varhaiskasvatuksen päällikkö - varhaiskasvatuksen

Lisätiedot

Valtuustoaloite. Lisää perhepäivähoitoa Rantasalmelle 2018

Valtuustoaloite. Lisää perhepäivähoitoa Rantasalmelle 2018 Valtuustoaloite Lisää perhepäivähoitoa Rantasalmelle 2018 Perhepäivähoidon nykytila Kunnassamme on kolme perhepäivähoitajaa, yksi Hiltulassa ja kaksi Tuusmäessä Lisää tarvittaisiin kaksi Parkunmäkeen ja

Lisätiedot

Ystävällistä, selkeää ja ihmisläheistä asiakaspalvelua kehiin. Asiakaspalvelukysely 2012. Jyväskylän kaupunki Uusi asiakaspalvelumalli

Ystävällistä, selkeää ja ihmisläheistä asiakaspalvelua kehiin. Asiakaspalvelukysely 2012. Jyväskylän kaupunki Uusi asiakaspalvelumalli Ystävällistä, selkeää ja ihmisläheistä asiakaspalvelua kehiin Asiakaspalvelukysely 2012 Jyväskylän kaupunki Uusi asiakaspalvelumalli Osallistu kyselyyn ja vaikuta Jyväskylän kaupungin asiakaspalvelun kehittämiseen!

Lisätiedot

Työsuunnitelma Sivistyspalvelut 1.8.2015 31.7.2016 Varhaiskasvatus

Työsuunnitelma Sivistyspalvelut 1.8.2015 31.7.2016 Varhaiskasvatus Iitin kunta Työsuunnitelma Sivistyspalvelut 1.8.2015 31.7.2016 Varhaiskasvatus 1 1 Työsuunnitelmaa ohjaava lait ja asetukset Laki ja asetus lasten päivähoidosta Perusopetuslaki, esiopetus Päivähoidon ohjaaja

Lisätiedot

LAPSEN VARHAISKASVATUSSUUNNITELMA / 20

LAPSEN VARHAISKASVATUSSUUNNITELMA / 20 HIRVENSALMEN KUNTA VARHAISKASVATUS 1 LAPSEN VARHAISKASVATUSSUUNNITELMA / 20 Lapsen nimi syntymäaika Kasvatuskumppanit: Lapsen varhaiskasvatussuunnitelma (Lapsen vasu) on varhaiskasvatuksen henkilöstön

Lisätiedot

OHOI osaamista vuorohoitoon henkilöstökoulutus - Lapsen hyvinvoinnin tukeminen vuorohoidon arjessa

OHOI osaamista vuorohoitoon henkilöstökoulutus - Lapsen hyvinvoinnin tukeminen vuorohoidon arjessa OHOI osaamista vuorohoitoon henkilöstökoulutus - Lapsen hyvinvoinnin tukeminen vuorohoidon arjessa Välitehtävän koonti, Vuoropuhelu vanhempien kanssa - Timo Hintikka, Kaisu Peltoperä ja Kaija Collin, 14.4.2016

Lisätiedot

Asiakaspalautekysely hakuprosessista ja lapsen päivähoidon aloittamisesta 2012-2013

Asiakaspalautekysely hakuprosessista ja lapsen päivähoidon aloittamisesta 2012-2013 Asiakaspalautekysely hakuprosessista ja lapsen päivähoidon aloittamisesta 2012-2013 Kyselyn koonti ja tulokset L.H. 25.11.2013 Vastaajat ja vastausprosentit Vastauksia kunnallisista yksiköistä 45 / 65,2

Lisätiedot

PIENTEN LASTEN HYVINVOINTI VUOROHOIDON ARJESSA

PIENTEN LASTEN HYVINVOINTI VUOROHOIDON ARJESSA PIENTEN LASTEN HYVINVOINTI VUOROHOIDON ARJESSA 1/2, Vuorohoidon haasteet ja hyvät puolet Eija Salonen Väitöskirjatutkija, KM Videoluennolla pohdimme Millaisia lapsen hyvinvoinnin alueita varhaiskasvatus

Lisätiedot