PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 2 / 2016 Kunnanvaltuusto

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 2 / 2016 Kunnanvaltuusto"

Transkriptio

1 SISÄLLYSLUETTELO 2 / 2016 Kunnanvaltuusto Kokousaika Maanantai 29. helmikuuta 2016 klo Kokouspaikka Kuntala, Valtuustosali Asiat 8 Lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelman raportointi Muutokset Päijät-Hämeen koulutuskonserni kuntayhtymän perussopimukseen Ilmoilan alueen teiden korjausrakentaminen / lisämäärärahaesitys valtuustolle Muut asiat Asianmukaisesti allekirjoitettu ja tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävillä Kuntalassa klo Padasjoki 22. helmikuuta 2016 PIRKKA AHOLA Pirkka Ahola kunnanvaltuuston puheenjohtaja

2 20 LASTEN JA NUORTEN HYVINVOINTISUUNNITELMAN RAPORTOINTI Perusturvaltk. 76 Lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelmalla ohjataan, johdetaan ja kehitetään lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointityötä kunnassa. Lastensuojelulain (417/2007) 12 :n mukaan kunnan tai useamman kunnan yhdessä on laadittava lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistämiseksi ja lastensuojelun järjestämiseksi ja kehittämiseksi kunnan tai kuntien toimintaa koskeva suunnitelma, joka hyväksytään kunkin kunnan kunnanvaltuustossa ja tarkistetaan vähintään kerran neljässä vuodessa. Suunnitelma on otettava huomioon kuntalain (410/2015) 110 :n mukaista talousarviota ja - suunnitelmaa laadittaessa. Asikkalan, Hollolan, Hämeenkosken, Kärkölän ja Padasjoen kunnille on laadittu yhteinen suunnitelma vuosille Suunnitelma on nimetty syksyllä 2013 lastensuojelusuunnitelmaksi, mutta lastensuojelulain uudistumisen myötä ( ) suunnitelma on uudelleen nimetty lastensuojelulakia noudattaen lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelmaksi. Myös oppilas- ja opiskelijahuoltolain (1287/2013) 12 :ssä säädetään opiskelijahuoltoon liittyvistä lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelman sisällöistä. Suunnitelman tarkistaminen opiskelijahuoltolain vaatimukset täyttäväksi sekä suunnitelman uudelleen nimeäminen on hyväksytty keväällä 2015 Asikkalan, Hollolan, Hämeenkosken, Kärkölän ja Padasjoen kuntien valtuustoissa. Lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelman mukaisesti työryhmän tulee raportoida lasten ja lapsiperheiden hyvinvoinnin kehittymisestä ja suunnitelman toteutumisesta perusturvalautakunnalle ja edelleen kunnanhallitukselle vuosittain. Suunnitelmaan on asetettu toimintatavoitteita ja kehittämistyön painopisteitä, joiden toteutumisen seuranta on yhtenä lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelman seurantatyöryhmän tehtävänä. Suunnitelman toteutumista vuodelta 2015 Peruspalvelukeskus Oivan kuntien alueella raportoidaan käyden läpi kehittämistyön painopisteiden toteutumista sekä arvioiden lasten, nuorten ja lapsiperheiden hyvinvoinnin tilaa yksittäisten hyvinvointi-indikaattoreiden kautta. Lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelman seurantatyöryhmä haluaa nostaa esiin joitain kehittämisen painopistealueita, joihin tulee jatkossa toiminnassa kiinnittää erityistä huomiota. Näitä painopistealueita ovat lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointia tukevien toimien tiedonvälityksen ja kokonaiskoordinaation vahvistaminen ja strategisen tason yhteistoiminnan kehittäminen ja tiivistäminen. Huomion kohteena tulee olla myös vanhemmuuden ja vanhemman hyvinvoinnin tarkastelu osana lasten ja nuorten

3 21 kanssa työskentelyä sekä lasten ja nuorten huomioimisen vahvistaminen aikuisille suunnatuissa palveluissa. Lapsi ja perhekohtaisesti suunnitelmallista ja tavoitteellista työskentelyä tulee edelleen vahvistaa sekä käyttää olemassa olevia resursseja tehokkaasti eri toimijoiden välistä yhteistyötä ja ryhmätoimintoja hyödyntäen. Kehittämistyötä tulee myös jatkaa lasten ja lapsiperheiden 3- portaisen tuen mallin edelleen kehittämisessä toimijoiden yhteistyönä. Lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelman seurantatyöryhmän työskentelyn näkökulmasta on tärkeää kaikkien kuntien aktiivinen osallistuminen. Liitteessä 1. arvioidaan kehittämistyönpainopisteiden toteutumista ja liitteessä 2. on keskeisiä lasten, nuorten ja lapsiperheiden hyvinvointia kuvaavia seurantaindikaattoreita. Peruspalvelujohtaja: Perusturvalautakunta merkitsee tiedoksi raportin ja lähettää sen edelleen kuntien käsiteltäväksi. Perusturvalautakunta: Esitys hyväksyttiin. Khall. 24 Lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelman raportti on jaettu erilli senä liitteenä. Kunnanjohtaja: Kunnanhallitus ehdottaa kunnanvaltuustolle, että se hyväksyy lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelman raportin erillisen liitteen mukaisena. Kvalt. 8 Lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelman raportti on jaettu erillisenä liitteenä. Kunnanhallitus: Kunnanvaltuusto hyväksyy lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelman raportin erillisen liitteen mukaisena. Päätös:

4 22 MUUTOKSET PÄIJÄT-HÄMEEN KOULUTUSKONSERNI KUNTAYHTYMÄN PERUS- SOPIMUKSEEN Khall. 29 Päijät-Hämeen koulutuskonserni kuntayhtymän yhtymähallitus on päätynyt esittämään jäsenkunnille, että kuntayhtymän perussopimukseen tehdään seuraavat muutokset: Kuntayhtymän nimi esitetään muutettavaksi: Koulutuskeskus Salpaus kuntayhtymä. Muutos tulee voimaan Kuntayhtymän jäsenkuntien määrä alkaen on 11. Jäsenkunnat ovat Asikkala Hartola Heinola Hollola Kuhmoinen Kärkölä Lahti Orimattila Padasjoki Pertunmaa Sysmä Päijät-Hämeen koulutuskonsernin yhtymähallituksen asiaa koskeva pöytäkirjanote on jaettu oheismateriaalina. Kunnanjohtaja: Kunnanhallitus päättää esittää kunnanvaltuustolle, että se hyväksyy Päijät-Hämeen koulutuskonserni kuntayhtymän perussopimukseen selosteosassa mainitut muutokset. Kvalt. 9 Päijät-Hämeen koulutuskonsernin yhtymähallituksen asiaa koskeva pöytäkirjanote on jaettu oheismateriaalina. Kunnanhallitus: Kunnanvaltuusto hyväksyy Päijät-Hämeen koulutuskonserni kuntayhtymän perussopimukseen seuraavat muutokset:

5 23 Kuntayhtymän nimi esitetään muutettavaksi: Koulutuskeskus Salpaus kuntayhtymä. Muutos tulee voimaan Kuntayhtymän jäsenkuntien määrä alkaen on 11. Jäsenkunnat ovat Asikkala Hartola Heinola Hollola Kuhmoinen Kärkölä Lahti Orimattila Padasjoki Pertunmaa Sysmä Päätös:

6 24 ILMOILAN ALUEEN TEIDEN KORJAUSRAKENTAMINEN / LISÄMÄÄRÄRAHAESITYS VALTUUSTOLLE Tekn. ltk 33 Ilmoilan alueen teiden korjaussuunnittelusta on pyydetty tarjouk set, tarjousten viimeinen jättöaika oli klo Tarjouksia on pyydetty 10 yritykseltä, joista 8 jätti tarjouksen. Yhdyskuntasuunnitelu S.Anttilan tarjous hylätään, koska tarjouslomakkeen tarjouksen jaottelu ei täsmää. Pöytäkirja tarjousten avaamisesta on liitteenä 3. Tarjoukset ovat nähtävillä teknisessä toimessa ja kokouksessa. Tekninen johtaja: Tekninen lautakunta hyväksyy WSP Finland Oy Jyväskylän tekemän hinnaltaan halvimman ,00 (alv 24 %) suuruisen tarjouksen. Tekn. ltk Ilmoilan alueen katusuunnitelma (pvm ) on valmistunut. Maankäyttö- ja rakennusasetuksen (859/1999) ja sen 43 mukaisesti katusuunnitelmaehdotus on asetettava julkisesti nähtäväksi vähintään 14 päivän ajaksi. Lisäksi suunnitelmaan rajoittuvien kiinteistön omistajille ja haltijoille postitetaan ilmoitus katusuunnitelman nähtävillä olosta. Suunnitelmat ovat nähtävillä Kuntalassa ja kokouksessa. Tekninen johtaja: Lautakunta hyväksyy tehdyt suunnitelmat ja asettaa ne julkisesti nähtäville. Tekn. ltk 26 Ilmoilan alueen katusuunnitelma on ollut julkisesti nähtävillä Katusuunnitelmasta on tehty kaksi muistutusta Ilkka Mertsalmi (liite 1, ) ja Risto Nurminen (liite 2, ). Maankäyttö- ja rakennusasetuksessa (895/1999) on kohdassa 41 kerrottu, mitä katusuunnitelmassa tulee olla.

7 25 Molemmissa muistutuksissa esitetyt asiat tulee tarkasteltavaksi myöhemmin tehtävässä Ilmoilan alueen katujen rakennussuunnitelmassa, missä esitetään kadun rakennekerrokset ja katuun tulevat putki- ja vesijohdot sekä kaapeloinnit. Liitteenä (3) on suunnittelijan vastineet tehtyihin muistutuksiin. Tekninen johtaja: Lautakunta vahvistaa nähtävillä olleen Ilmoilan alueen katusuunnitelman, pvm (kokouksessa on ollut virheellinen pvm ). Tekn. ltk 39 Ilmoilan alueen katujen rakennussuunnitelmat ovat valmistunut Suunnitelmat ovat nähtävillä Kuntalassa ja kokouksessa. Tekninen johtaja: Lautakunta hyväksyy tehdyt suunnitelmat ja oikeuttaa teknisen johtajan pyytämään urakkatarjoukset edellyttäen, että vuoden 2016 talousarviossa myönnetään määräraha hankkeelle. Tekninen johtaja muutti päätösehdotustaan siten, että lautakunta hyväksyy tehdyt suunnitelmat ja oikeuttaa teknisen johtajan pyytämään urakkatarjoukset Ilmoilantiestä edellyttäen, että vuoden 2016 talousarviossa myönnetään määräraha hankkeelle. Tekninen johtaja selvittää onko kalliomurske välttämätön. Päätös: Muutettu päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Tekn. ltk Suunnittelijalta saadun tiedon mukaan kalliomurske voidaan vaihtaa soramurskeeksi, jos kerrospaksuutta lisätään. Kerrospaksuuden lisäys johtaisi tien korkeusaseman muuttumiseen mikä saattaisi aiheuttaa sen, että katusuunnitelma täytyisi asettaa uudelleen nähtäville. Lautakunnan jäsenille on postitettu suunnittelijan kannanotto. Lautakunnan jäsenet ovat esittäneet sähköpostin välityksellä mielipiteitä asiassa. Tekninen johtaja: Lautakunta päättää miten asiassa edetään. Päätös: Lautakunta päätti, että pysytään alkuperäisessä suunnitelmassa.

8 26 Tekn. ltk 11 Ilmoilantien peruskorjauksesta on pyydetty tarjoukset, tarjousten viimeinen jättöaika oli klo Tarjouksia oli pyydetty 5 yritykseltä, joista 4 jätti tarjoukset. Asiakirjat ovat nähtävillä kokouksessa ja teknisessä toimessa. Tarjousten avauspöytäkirja on liitteenä 1. Saaduista tarjouksista hylätään KVL-tekniikan tarjous, koska yrityksen yrityssaneerausmenettelyä ei ole vahvistettu ja yrityksen verovelka on suuri urakan arvoon nähden. Tarjouskilpailuun ilmoittautumisen yhteydessä tarjoaja ilmoitti saneerausmenettelyn vahvistuvan tammikuun 2016 aikana. Tarjoaja on antanut tarjouksen yhteydessä oman selvityksen siitä, että saneerausohjelma vahvistetaan helmikuussa Selvityksestä puuttuu alkuperäinen allekirjoitus. Saatu hyväksyttävä tarjous ylittää talousarviossa hankkeelle varatun määrärahan. Hanke tarvitsee lisämäärärahan, jonka kunnanvaltuuston täytyy hyväksyä. Tekninen johtaja: Lautakunta esittää kunnanhallitukselle, että se hyväksyy Jäämestarit Oy:n tarjouksen hintaan ,00 (alv 0 %) edellyttäen, että valtuusto myöntää hankkeen toteuttamiseen lisämäärärahan. Khall. 28 Asiakirjat ovat nähtävillä kokouksessa ja keskushallinnossa Tarjousten avauspöytäkirja on liitteenä 1. Katujen ja jalkakäytävien rakentamiseen on vuoden 2016 talousarviossa osoitettu euron määräraha, katuvalojen rakentamiseen on osoitettu euroa. Kunnanjohtaja: Kunnanhallitus 1. hyväksyy Jäämestarit Oy:n tarjouksen hintaan ,00 (alv 0 %) edellyttäen, että valtuusto myöntää hankkeen toteuttamiseen tarvittavan lisämäärärahan. 2. esittää valtuustolle, että se myöntää vuoden 2016

9 27 talousarvioon euron lisämäärärahan katuvalojen rakentamiseen ja euron lisämäärärahan katujen ja jalkakäytävien rakentamiseen sekä päättää kattaa lisämäärärahan korottamalla pitkäaikaista lainanottoa samalla summalla. Kvalt. 10 Kunnanhallitus: Valtuusto myöntää vuoden 2016 talousarvioon euron lisämäärärahan katuvalojen rakentamiseen ja euron lisämäärärahan katujen ja jalkakäytävien rakentamiseen sekä päättää kattaa lisämäärärahan korottamalla pitkäaikaista lainanottoa samalla summalla. Päätös:

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 2 / 2016 Kunnanvaltuusto

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 2 / 2016 Kunnanvaltuusto SISÄLLYSLUETTELO 2 / 2016 Kunnanvaltuusto Kokousaika Maanantai 29. helmikuuta 2016 klo 18.00 Kokouspaikka Kuntala, Valtuustosali Asiat 8 Lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelman raportointi... 20 9 Muutokset

Lisätiedot

71 Ehdotus käyttötalouden talousarvioksi vuodelle Ehdotus investointiohjelmaksi vuosille

71 Ehdotus käyttötalouden talousarvioksi vuodelle Ehdotus investointiohjelmaksi vuosille SISÄLLYSLUETTELO 12/2017 Tekninen lautakunta Kokousaika Keskiviikkona 11.10.2017 klo 17.00 Kokouspaikka Kuntala, valtuustosali Asiat sivu nro 71 Ehdotus käyttötalouden talousarvioksi vuodelle 2018... 118

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 7/2015 Tekninen lautakunta

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 7/2015 Tekninen lautakunta SISÄLLYSLUETTELO 7/2015 Tekninen lautakunta Kokousaika Keskiviikko 30.9.2015 klo 17.00 18.24 Kokouspaikka Kuntala, kakkossali Asiat sivu nro 39 Ilmoilan alueen teiden korjausrakentaminen/ katusuunnitelma/rakennussuunnitelma...

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 5 / 2016 Kunnanhallitus. 26 Kullasvuori Mainiemen asemakaavan päivittäminen... 57

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 5 / 2016 Kunnanhallitus. 26 Kullasvuori Mainiemen asemakaavan päivittäminen... 57 SISÄLLYSLUETTELO 5 / 2016 Kunnanhallitus Kokousaika Maanantai 15. helmikuuta 2016 klo 15.00 Kokouspaikka Kuntala, valtuustosali Asiat 26 Kullasvuori Mainiemen asemakaavan päivittäminen... 57 27 Niko Plithin

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 2/2016 Tekninen lautakunta

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 2/2016 Tekninen lautakunta SISÄLLYSLUETTELO 2/2016 Tekninen lautakunta Kokousaika Keskiviikko 10.2.2016 klo 17.03 17.33 Kokouspaikka Kuntala, kakkossali Asiat sivu nro 11 Ilmoilan alueen teiden korjausrakentaminen/ katusuunnitelma/rakennussuunnitelma/

Lisätiedot

71 Ehdotus käyttötalouden talousarvioksi vuodelle Ehdotus investointiohjelmaksi vuosille

71 Ehdotus käyttötalouden talousarvioksi vuodelle Ehdotus investointiohjelmaksi vuosille SISÄLLYSLUETTELO 12/2017 Tekninen lautakunta Kokousaika Keskiviikkona 11.10.2017 klo 17.10 Kokouspaikka Kuntala, valtuustosali Asiat sivu nro 71 Ehdotus käyttötalouden talousarvioksi vuodelle 2018... 118

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 4/2017 Tekninen lautakunta

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 4/2017 Tekninen lautakunta SISÄLLYSLUETTELO 4/2017 Tekninen lautakunta Kokousaika Keskiviikko 5.4.2017 klo 17.00 17.38 Kokouspaikka Kuntala, valtuustosalin kahvio Asiat sivu nro 27 Teknisen toimen henkilöstöjärjestelyt... 43 28

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 8/2015 Tekninen lautakunta

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 8/2015 Tekninen lautakunta SISÄLLYSLUETTELO 8/2015 Tekninen lautakunta Kokousaika Keskiviikko 4.11.2015 klo 17.00 18.30 Kokouspaikka Kuntala, kakkossali Asiat sivu nro 44 Teknisen toimen henkilöstöjärjestelyt... 86 45 Siivoustyönohjaus...

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 5/2015 Tekninen lautakunta

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 5/2015 Tekninen lautakunta SISÄLLYSLUETTELO 5/2015 Tekninen lautakunta Kokousaika Keskiviikko 27.5.2015 klo 17.13 17.42 Kokouspaikka Paloasema Asiat sivu nro 26 Ilmoilan alueen teiden korjausrakentaminen/ katusuunnitelma... 59 27

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU 6 /2016 Kunnanvaltuusto

PADASJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU 6 /2016 Kunnanvaltuusto KOKOUSKUTSU 6 /2016 Kunnanvaltuusto Kokousaika Maanantai 19. joulukuuta 2016 klo 18.00 Kokouspaikka Kuntala, Valtuustosali Asiat Ero luottamustehtävistä / Ilpo Pylvänen, uuden valtuutetun kutsuminen valtuustoon

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 9/2014 Tekninen lautakunta

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 9/2014 Tekninen lautakunta SISÄLLYSLUETTELO 9/2014 Tekninen lautakunta Kokousaika Keskiviikko 22.10.2014 klo 17.00 17.55 Kokouspaikka Kuntala, kakkossali Asiat sivu nro 58 Kullasrinteen katusuunnitelma... 96 59 Kankaantien ja Koulukujan

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 4 / 2016 Kunnanhallitus

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 4 / 2016 Kunnanhallitus SISÄLLYSLUETTELO 4 / 2016 Kunnanhallitus Kokousaika Maanantai 1. helmikuuta 2016 klo 15.00 Kokouspaikka Kuntala, valtuustosali Asiat 17 Kunnanhallituksen edustajien nimeäminen lautakuntiin ja valvontajaostoon...

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 15 / 2019 Kunnanhallitus

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 15 / 2019 Kunnanhallitus SISÄLLYSLUETTELO 15 / 2019 Kunnanhallitus Kokousaika Maanantai 17. kesäkuuta 2019 klo 15.00 Kokouspaikka Kuntala, valtuustosali 96 Sote-kiinteistöjen saneerausta suunnittelevan työryhmän perustaminen...

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 4/ Kokousaika kello

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 4/ Kokousaika kello ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 4/2018 20 Kokousaika 17.9.2018 kello 18.00 18.13 Kokouspaikka kunnantalo, valtuustosali Läsnä Kaarto, Anne-Mari Kalsi, Esa Kankare, Tarmo Kiertonen,

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 9/2016 Tekninen lautakunta. 47 Ehdotus käyttötalouden talousarvioksi vuodelle

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 9/2016 Tekninen lautakunta. 47 Ehdotus käyttötalouden talousarvioksi vuodelle SISÄLLYSLUETTELO 9/2016 Tekninen lautakunta Kokousaika Keskiviikko 28.9.2016 klo 17.00 Kokouspaikka Kuntala, kakkossali Asiat sivu nro 47 Ehdotus käyttötalouden talousarvioksi vuodelle 2017... 77 48 Ehdotus

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4 Tekninen lautakunta 27.3.2014 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 27.3.2014 klo 16.30 17.20 Kunnanviraston kokoushuone Satu Hoffren Irja Keskinen Toni Aho

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 2 / 2018 Kunnanvaltuusto

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 2 / 2018 Kunnanvaltuusto SISÄLLYSLUETTELO 2 / 2018 Kunnanvaltuusto Kokousaika Maanantai 23. huhtikuuta 2018 klo 18.00 Kokouspaikka Kuntala, Valtuustosali 5 Monitoimitalon IV-saneeraus... 12 6 Pappilanmäen koulun remontti... 15

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU 1 /2019 Kunnanvaltuusto

PADASJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU 1 /2019 Kunnanvaltuusto KOKOUSKUTSU 1 /2019 Kunnanvaltuusto Kokousaika Maanantai 04. maaliskuuta 2019 klo 18.00 Kokouspaikka Kuntala, Valtuustosali Asiat Vuoden 2018 valtuustoaloitteet Lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelma

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 20 / 2018 Kunnanhallitus

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 20 / 2018 Kunnanhallitus SISÄLLYSLUETTELO 20 / 2018 Kunnanhallitus Kokousaika Maanantai 17.joulukuu 2018 klo 15.00 Kokouspaikka Kuntala, valtuustosali 156 Luvan myöntäminen kiinteistöhoitajan toimen täyttämiseen... 260 157 Työsuojelupäällikön

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 3/ 2015 Kunnanvaltuusto

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 3/ 2015 Kunnanvaltuusto PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 3/ 2015 Kunnanvaltuusto Kokousaika Maanantai 27. huhtikuuta 2015 klo 18.00 Kokouspaikka Kuntala, Valtuustosali Asiat 12 Päijät-Hämeen koulutuskonserni-kuntayhtymän perussopimuksen

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 3 / 2016 Kunnanvaltuusto

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 3 / 2016 Kunnanvaltuusto SISÄLLYSLUETTELO 3 / 2016 Kunnanvaltuusto Kokousaika Maanantai 04. huhtikuuta 2016 klo 18.00 Kokouspaikka Kuntala, Valtuustosali Asiat 12 Takauksen myöntäminen Padasjoen Asuntotalot Oy:lle / Koivutie 5:n

Lisätiedot

KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 7/2011 Tekninen lautakunta sivu 85

KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 7/2011 Tekninen lautakunta sivu 85 KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 7/2011 Tekninen lautakunta sivu 85 Kokousaika 29.06.2011 klo 16.00-17.00 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Kolari Saapuvilla olleet jäsenet Muut saapuvilla

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 9/2016 Tekninen lautakunta. 47 Ehdotus käyttötalouden talousarvioksi vuodelle

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 9/2016 Tekninen lautakunta. 47 Ehdotus käyttötalouden talousarvioksi vuodelle SISÄLLYSLUETTELO 9/2016 Tekninen lautakunta Kokousaika Keskiviikko 28.9.2016 klo 17.00 17.57 Kokouspaikka Kuntala, kakkossali Asiat sivu nro 47 Ehdotus käyttötalouden talousarvioksi vuodelle 2017... 77

Lisätiedot

Lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelman päivittäminen 31.12.2013 mennessä/lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelma 2015-2018 hyväksyminen

Lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelman päivittäminen 31.12.2013 mennessä/lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelma 2015-2018 hyväksyminen Kunnanhallitus 85 23.03.2015 Lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelman päivittäminen 31.12.2013 mennessä/lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelma 2015-2018 hyväksyminen Siv.ltk 29 Osastopäällikön ehdotus:

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Perusturvalautakunta. Jääskeläinen Tanja, varapj. Kekkonen Kyllikki

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Perusturvalautakunta. Jääskeläinen Tanja, varapj. Kekkonen Kyllikki Perusturvalautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro/vuosi Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Jäsen Paikalla Varajäsen Paikalla Tarvainen Maarit, pj. Huttunen Tuula Jääskeläinen

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 2 / 2018 Kunnanhallitus

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 2 / 2018 Kunnanhallitus SISÄLLYSLUETTELO 2 / 2018 Kunnanhallitus Kokousaika Maanantai 15. tammikuuta 2018 klo 15.00 Kokouspaikka Kuntala, valtuustosali 15 Kaavamuutos kiinteistöllä Kesäranta 576-404-3-130 ja Kesäranta II 576-404-3-158...

Lisätiedot

Kokouksen tarkastettu pöytäkirja, johon on liitetty oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus, pidetään yleisesti nähtävänä 23.8.2012 klo 13:00 15:00.

Kokouksen tarkastettu pöytäkirja, johon on liitetty oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus, pidetään yleisesti nähtävänä 23.8.2012 klo 13:00 15:00. RAUTAVAARAN KUNTA KOKOUSKUTSU Tekninen lautakunta 16.8.2012 KOKOUSAIKA Tiistaina 21.8.2012 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Sivu Liite 1 53 43 Notkotien

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 14 / 2016 Kunnanhallitus

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 14 / 2016 Kunnanhallitus SISÄLLYSLUETTELO 14 / 2016 Kunnanhallitus Kokousaika Maanantai 22. elokuuta 2016 klo 15.00 Kokouspaikka Kuntala, valtuustosali Asiat 111 Sijoitustoiminnan raportti 31.7.2016... 203 112 Talousarvion toteutuminen

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA ESITYSLISTA Tekninen lautakunta

PADASJOEN KUNTA ESITYSLISTA Tekninen lautakunta PADASJOEN KUNTA ESITYSLISTA 7.11.2018 KOKOUSAIKA Keskiviikko 7. marraskuuta 2018 klo 17.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) MUUT SAAPUVILLA OLLEET

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 7/2017 Tekninen lautakunta. 42 Pappilanmäen koulun tiivistyskorjausten suunnittelu... 76

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 7/2017 Tekninen lautakunta. 42 Pappilanmäen koulun tiivistyskorjausten suunnittelu... 76 SISÄLLYSLUETTELO 7/2017 Tekninen lautakunta Kokousaika Tiistaina 16.5.2017 klo 17.00 Kokouspaikka Kuntala, valtuustosalin kahvio Asiat sivu nro 42 Pappilanmäen koulun tiivistyskorjausten suunnittelu...

Lisätiedot

Kaupunginvaltuusto NRO 5/2011 Kokousaika klo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajien valinta

Kaupunginvaltuusto NRO 5/2011 Kokousaika klo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajien valinta HAAPAVEDEN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU Kaupunginvaltuusto NRO 5/2011 Kokousaika 19.9.2011 klo 19.00 Kokouspaikka Kaupungintalo Käsiteltävät asiat Asia nro Liite nro Asia Sivu Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 16. Kulttuurilautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 16. Kulttuurilautakunta Sivu 1 / 1 Kulttuurilautakunta 24.03.2015 Sivu 1 / 1 1682/00.01.02/2013 16 Väliraportti lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelman (2013-16) toimeenpanosta ja suunnitelman täydentäminen oppilashuollon osalta (Kh/Kv)

Lisätiedot

33 llmoilan alueen teiden korjausrakentaminen Kankaantien ja Koulukujan korjausrakentaminen Viranhaltijapäätökset...

33 llmoilan alueen teiden korjausrakentaminen Kankaantien ja Koulukujan korjausrakentaminen Viranhaltijapäätökset... SISÄLLYSLUETTELO 6/2014 Tekninen lautakunta Kokousaika Tiistai 5.8.2014 klo 16.00-16.50 Kokouspaikka Kuntala, kakkossali Asiat sivu nro 32 Tietyöryhmän esitys vuoden 2014 kohteista/ Sirkka Hietalan muistutus/

Lisätiedot

Kokouksen tarkastettu pöytäkirja, johon on liitetty oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus, pidetään yleisesti nähtävänä 13.12.2012 klo 13:00 15:00.

Kokouksen tarkastettu pöytäkirja, johon on liitetty oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus, pidetään yleisesti nähtävänä 13.12.2012 klo 13:00 15:00. RAUTAVAARAN KUNTA KOKOUSKUTSU Tekninen lautakunta 5.12.2012 KOKOUSAIKA Tiistaina 11.12.2012 klo 16.00 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Sivu Liite 1 108 75

Lisätiedot

Rautavaaran paloaseman suunnitelmien hyväksyttäminen ja rakentamispäätöksen valmistelu/rakentamispäätöksen hyväksyminen

Rautavaaran paloaseman suunnitelmien hyväksyttäminen ja rakentamispäätöksen valmistelu/rakentamispäätöksen hyväksyminen Tekninen lautakunta 75 18.11.2015 Kunnanhallitus 298 07.12.2015 Kunnanhallitus 175 29.06.2016 Rautavaaran paloaseman suunnitelmien hyväksyttäminen ja rakentamispäätöksen valmistelu/rakentamispäätöksen

Lisätiedot

Kokousaika Keskiviikko klo Pappilanmäen koulun korjausrakentaminen/ suunnitelmien hyväksyminen... 37

Kokousaika Keskiviikko klo Pappilanmäen koulun korjausrakentaminen/ suunnitelmien hyväksyminen... 37 SISÄLLYSLUETTELO 4/2014 Tekninen lautakunta Kokousaika Keskiviikko 21.5.2014 klo 17.00 17.20 Kokouspaikka Pappilanmäen koulu Asiat sivu nro 22 Pappilanmäen koulun korjausrakentaminen/ suunnitelmien hyväksyminen...

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2011 Sivu 42 (51) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 1 varavaltuutettu

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2011 Sivu 42 (51) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 1 varavaltuutettu KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2011 Sivu 42 (51) Valtuusto KOKOUSAIKA Maanantai 14.11.2011 kello 18.00-18.15 KOKOUSPAIKKA Konneveden kunnantalo, Konnevesisali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET 19 valtuutettua LIITE

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 10/2014 Tekninen lautakunta

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 10/2014 Tekninen lautakunta SISÄLLYSLUETTELO 10/2014 Tekninen lautakunta Kokousaika Keskiviikko 26.11.2014 klo 17.00-19.15 Kokouspaikka Kuntala, kakkossali Asiat sivu nro 62 Kullasrinteen katusuunnitelma/tarjousten hyväksyminen...

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 6/2016 Tekninen lautakunta

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 6/2016 Tekninen lautakunta SISÄLLYSLUETTELO 6/2016 Tekninen lautakunta Kokousaika Keskiviikko 13.4.2016 klo 17.00 17.30 Kokouspaikka Kuntala, kakkossali Asiat sivu nro 28 Sataman aallonmurtajan sivukiinnityspaikka... 46 29 Terveyskeskuksen

Lisätiedot

MERIJÄRVEN KUNTA TEKNINEN LAUTAKUNTA 11.03.2014 1/2014. Jäsenet: Paikalla: Varajäsenet:

MERIJÄRVEN KUNTA TEKNINEN LAUTAKUNTA 11.03.2014 1/2014. Jäsenet: Paikalla: Varajäsenet: PÖYTÄKIRJA KOKOUSAIKA Tiistai 11.03.2014 klo 19.00 20.50 KOKOUSPAIKKA Kunnantoimisto Jäsenet: Paikalla: Varajäsenet: Saukko Hannu pj. x Pudas Jaana Klasila Kauko vpj. x Lahti Kari Nivala Liisa x Keskikorpi

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 18 / 2018 Kunnanhallitus

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 18 / 2018 Kunnanhallitus SISÄLLYSLUETTELO 18 / 2018 Kunnanhallitus Kokousaika Maanantai 19.marraskuu 2018 klo 15.00 Kokouspaikka Kuntala, valtuustosali 139 Padasjoen Kehitys Oy:n myöntämän rahoituksen ehdot... 237 140 Vuoden 2019

Lisätiedot

REISJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017. Reisjärven Kunnantalo, Kokoushuone

REISJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017. Reisjärven Kunnantalo, Kokoushuone 1 KOKOUSAIKA 31.5.2017 klo 9:00 14.00 PAIKKA Reisjärven Kunnantalo, Kokoushuone LÄSNÄ Vedenpää Antti, puheenjohtaja Pauli Niemi, varajäsen Puurula Merja, jäsen Potila Raija, kunnanjohtaja, kohta 23 Hirvinen

Lisätiedot

Tarjoukset esitellään ja päätösehdotus annetaan kokouksessa.

Tarjoukset esitellään ja päätösehdotus annetaan kokouksessa. Palvelutuotannon lautakunta 63 16.06.2016 Kunnanhallitus 247 208.2016 Kantvikin päiväkoti laajennus ja korjaus, lisämääräraha vuodelle 2016 (kv) 148/10.03.002/2011 Palvelutuotannon lautakunta 16.06.2016

Lisätiedot

Tilinpäätöksen allekirjoittavat kunnanhallituksen jäsenet ja kunnanjohtaja.

Tilinpäätöksen allekirjoittavat kunnanhallituksen jäsenet ja kunnanjohtaja. Kaupunginhallitus 78 08.03.2016 Kaupunginhallitus 97 22.03.2016 Tarkastuslautakunta 60 23.05.2016 Valtuusto 31 21.06.2016 Tilinpäätös ja vastuuvapaus vuodelta 2015 960/02.55/2016 KH 08.03.2016 78 Kuntalain

Lisätiedot

Lausunto Varsinais-Suomen terveydenhuollon järjestämissuunnitelmasta

Lausunto Varsinais-Suomen terveydenhuollon järjestämissuunnitelmasta Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunta 65 13.3.2013 Asianro 302/00.04.02/2013 155 Lausunto Varsinais-Suomen terveydenhuollon järjestämissuunnitelmasta 2013-2016 Tiivistelmä

Lisätiedot

MARKKU LEPPÄLAHTI Markku Leppälahti

MARKKU LEPPÄLAHTI Markku Leppälahti YPÄJÄN KUNTA Kunnanhallitus ASIALUETTELO 14/2015 KOKOUSAIKA 12.11.2015 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE 152 Toimielinten pöytäkirjat 153 Saapuneet asiakirjat

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO No 1/2016. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1

KUNNANVALTUUSTO No 1/2016. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANVALTUUSTO No 1/2016 KOKOUSAIKA 07.03.2016 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 2 3 4 5 1 6 2 7 8 Kokouksen

Lisätiedot

Lausunto Varsinais-Suomen terveydenhuollon järjestämissuunnitelmasta

Lausunto Varsinais-Suomen terveydenhuollon järjestämissuunnitelmasta Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 302/00.04.02/2013 81 Lausunto Varsinais-Suomen terveydenhuollon järjestämissuunnitelmasta 2013-2016 Tiivistelmä Turun kaupunki on pyytänyt kuntia hyväksymään terveydenhuoltolain

Lisätiedot

Kokouskutsu Tekninen lautakunta 10/2018

Kokouskutsu Tekninen lautakunta 10/2018 Kokouskutsu Tekninen lautakunta 10/2018 Kokousaika ja paikka: Keskiviikko 26.9.2018 klo 18.00 Kunnantalo, kunnanhallituksen huone ------------------------------------------------------------- LIITTEET:

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 13

Espoon kaupunki Pöytäkirja 13 23.04.2015 Sivu 1 / 1 1682/00.01.02/2013 13 Väliraportti lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelman (2013-16) toimeenpanosta ja suunnitelman täydentäminen oppilashuollon osalta (Kh/Kv) Valmistelijat / lisätiedot:

Lisätiedot

Kokousaika Keskiviikko klo Kokousajat vuonna Pöytäkirjojen nähtävilläpito

Kokousaika Keskiviikko klo Kokousajat vuonna Pöytäkirjojen nähtävilläpito SISÄLLYSLUETTELO 1/2014 Tekninen lautakunta Kokousaika Keskiviikko 29.1.2014 klo 17.14 17.50 Kokouspaikka Kullasvuoren koulu Asiat sivu nro 1 Kokousajat vuonna 2014... 2 2 Pöytäkirjojen nähtävilläpito

Lisätiedot

REISJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA 3/2019

REISJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA 3/2019 1 KOKOUSAIKA 17.5.2019 klo 9:00 15:00 PAIKKA Reisjärven Kunnantalo, Kokoushuone LÄSNÄ Hirvinen Esa, puheenjohtaja Niemi Pauli, varapuheenjohtaja Puurula Merja, jäsen Paasovaara Marko, sihteeri, tilintarkastaja

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 12 / 2018 Kunnanhallitus

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 12 / 2018 Kunnanhallitus SISÄLLYSLUETTELO 12 / 2018 Kunnanhallitus Kokousaika Maanantai 18. kesäkuuta 2018 klo 15.00 Kokouspaikka Kuntala, valtuustosali 97 Kirjanpidollisten taseyksiköiden aloittavat taseet... 168 98 Päijät-Hämeen

Lisätiedot

Lausunto Varsinais-Suomen terveydenhuollon järjestämissuunnitelmasta

Lausunto Varsinais-Suomen terveydenhuollon järjestämissuunnitelmasta Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 302/00.04.02/2013 65 Lausunto Varsinais-Suomen terveydenhuollon järjestämissuunnitelmasta 2013-2016 Tiivistelmä Turun kaupunki on pyytänyt kuntia hyväksymään terveydenhuoltolain

Lisätiedot

Tiistai 19.06.2012 kello 17.30 18.10. Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone

Tiistai 19.06.2012 kello 17.30 18.10. Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone Viranomainen TUUSNIEMEN KUNTA Tekninen lautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA 5 / 2012 KOKOUSAIKA Tiistai 19.06.2012 kello 17.30 18.10 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja

Lisätiedot

KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 15/2011 Tekninen lautakunta sivu 189

KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 15/2011 Tekninen lautakunta sivu 189 KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 15/2011 Tekninen lautakunta sivu 189 Kokousaika 14.12.2011 klo 16.00-17.00 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Kolari Saapuvilla olleet jäsenet Muut saapuvilla

Lisätiedot

MERIJÄRVEN KUNTA TEKNINEN LAUTAKUNTA 10.02.2015 1/2015. Jäsenet: Paikalla: Varajäsenet:

MERIJÄRVEN KUNTA TEKNINEN LAUTAKUNTA 10.02.2015 1/2015. Jäsenet: Paikalla: Varajäsenet: PÖYTÄKIRJA KOKOUSAIKA Tiistai 10.02.2015 klo 19.00 20.30 KOKOUSPAIKKA Kunnantoimisto Jäsenet: Paikalla: Varajäsenet: Saukko Hannu pj. Pudas Jaana Klasila Kauko vpj. x Lahti Kari Nivala Liisa Keskikorpi

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 10 / 2016 Kunnanhallitus

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 10 / 2016 Kunnanhallitus SISÄLLYSLUETTELO 10 / 2016 Kunnanhallitus Kokousaika Maanantai 23. toukokuuta 2016 klo 15.00 Kokouspaikka Kuntala, valtuustosali Asiat 75 Micael Sjöbergin kirje kunnanhallitukselle... 145 76 Eron myöntäminen

Lisätiedot

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 21

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 21 LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 21 Tekninen lautakunta Nro 3/2014 KOKOUSAIKA Torstaina 8.5.2014 klo 17-18.20 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (Ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Kunnantalon

Lisätiedot

Tilinpäätöksen allekirjoittavat kunnanhallituksen jäsenet sekä kunnanjohtaja tai pormestari.

Tilinpäätöksen allekirjoittavat kunnanhallituksen jäsenet sekä kunnanjohtaja tai pormestari. Kunnanhallitus 47 30.03.2015 Kunnanvaltuusto 20 15.06.2015 Vuoden 2014 tilinpäätöksen hyväksyminen Khall 30.03.2015 47 30.3.2015 Kuntalain 68 :n mukaan kunnanhallituksen on laadittava tilikaudelta tilinpäätös

Lisätiedot

VALAMON JÄTEVEDENPUHDISTAMON LAAJENNUS JA PERUSKORJAUS/LISÄMÄÄRÄRAHA

VALAMON JÄTEVEDENPUHDISTAMON LAAJENNUS JA PERUSKORJAUS/LISÄMÄÄRÄRAHA Tekninen lautakunta 34 26.05.2015 Kunnanhallitus 105 15.06.2015 Valtuusto 36 15.06.2015 VALAMON JÄTEVEDENPUHDISTAMON LAAJENNUS JA PERUSKORJAUS/LISÄMÄÄRÄRAHA TELA 26.05.2015 34 Valmistelija; tekninen johtaja

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 14/2017. Maanantai klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 14/2017. Maanantai klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 14/2017 Kunnanhallitus KOKOUSTIEDOT Aika Maanantai 12.6.2017 klo 16.00 16.45 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Pöytäkirjan Sivu

Lisätiedot

OTE PÖYTÄKIRJASTA. Lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelman toteutumisen seuranta

OTE PÖYTÄKIRJASTA. Lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelman toteutumisen seuranta 1 Sivistyslautakunta 48 27.08.2015 Lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelman toteutumisen seuranta SIVIS 48 Lastensuojelulaki (417/2007) astui voimaan 1.1.2008. Laissa todetaan, että kunnan tai useamman

Lisätiedot

1. 65 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus...100. 2. 66 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen...100. 3. 67 Työjärjestyksen hyväksyminen...

1. 65 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus...100. 2. 66 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen...100. 3. 67 Työjärjestyksen hyväksyminen... Tekninen lautakunta 15.10.2014 99 SISÄLLYSLUETTELO Pöytäkirja 7 / 2014 Kokousaika 15.10.2014 klo 16.00 Paikka Kunnanhallituksen huone ASIAT 1. 65 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus...100 2. 66 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Jämijärven kunta PÖYTÄKIRJA 19/2015 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika Maanantaina kello 18.

Jämijärven kunta PÖYTÄKIRJA 19/2015 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika Maanantaina kello 18. Jämijärven kunta PÖYTÄKIRJA 19/2015 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: 8.12.2015 Kokoustiedot Aika Maanantaina 14.12.2015 kello 18.00 Käsiteltävät asiat Paikka Lomahotelli Jämin kokoustila 301 KOKOUKSEN

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1 / 2019 Kunnanvaltuusto

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1 / 2019 Kunnanvaltuusto SISÄLLYSLUETTELO 1 / 2019 Kunnanvaltuusto Kokousaika Maanantai 04. maaliskuuta 2019 klo 18.00 Kokouspaikka Kuntala, Valtuustosali Asiat 1 Vuoden 2018 valtuustoaloitteet... 2 2 Lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelma...

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2010 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2010 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2010 Kokousaika 09.11.2010 klo 19.00 19.35 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Tekninen toimisto KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 4/ SISÄLLYSLUETTELO

LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 4/ SISÄLLYSLUETTELO LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 4/2017 1 ASIAT SISÄLLYSLUETTELO 17 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 18 TEKNISEN TOIMEN KATSAUS 3 19 KUNNANJOHTAJAN KATSAUS 3 20 EDELLISEN KOKOUKSEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTAMINEN

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 Tekninen lautakunta 6.3.2014 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 6.3.2014 klo 16.30 17.55 Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Päivi Heinilä Irja Keskinen

Lisätiedot

Vanhusneuvoston kokous Multian Palvelukeskus Poukama maanantaina klo

Vanhusneuvoston kokous Multian Palvelukeskus Poukama maanantaina klo MULTIAN KUNTA 3/2017 PÖYTÄKIRJA n kokous Multian Palvelukeskus Poukama maanantaina 27.11.2017 klo 13.00 15.00 ASIAT 18 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 19 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 20 Työjärjestyksen

Lisätiedot

Päijät-Hämeen LASTEN JA NUORTEN HYVINVOINTISUUNNITELMA

Päijät-Hämeen LASTEN JA NUORTEN HYVINVOINTISUUNNITELMA Päijät-Hämeen LASTEN JA NUORTEN HYVINVOINTISUUNNITELMA LAPE-päivät 9.10.2018 TAMPERE Hanna Ruokamo Sosiaalialan osaamiskeskus Verso PHHYKY TAUST Kuntien yhteinen toimintaa koskeva suunnitelma lasten ja

Lisätiedot

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 28

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 28 LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 28 Tekninen lautakunta Nro 3/2013 KOKOUSAIKA Torstaina 4.4.2013 klo 17 17.55 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (Ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Kunnantalon

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Tekninen lautakunta 5/ Paju Pekka, esittelijä, pöytäkirjanpitäjä Kössi Päivi khall.

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Tekninen lautakunta 5/ Paju Pekka, esittelijä, pöytäkirjanpitäjä Kössi Päivi khall. KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Tekninen lautakunta 5/2017 48 Kokousaika 3.8.2017 kello 18.00 18.50 Kokouspaikka Oripään kunnanvirasto Läsnä Pajula Tapio, Kiertonen Sanna, Auramaa Ville Kankare Tarmo Koivusaari

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015 Sivu 38 (45) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015 Sivu 38 (45) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015 Sivu 38 (45) Valtuusto KOKOUSAIKA Tiistai 16.6.2015 kello 18.00 20.00 KOKOUSPAIKKA Konneveden kunnantalo, Konnevesisali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET valtuutettua LIITE A

Lisätiedot

Kärkölän kunta Esityslista/pöytäkirja 3/2015 Tekninen lautakunta. 17 25 Kunnaninsinöörin, palvelupäällikön ja kiinteistöpäällikön päätöksiä

Kärkölän kunta Esityslista/pöytäkirja 3/2015 Tekninen lautakunta. 17 25 Kunnaninsinöörin, palvelupäällikön ja kiinteistöpäällikön päätöksiä Esityslista/pöytäkirja 3/2015 Tekninen lautakunta Kokousaika Tiistai 28.4.2015 klo 18.00 Kokouspaikka Kunnantalo, kokoushuone Käsiteltävät asiat Sivu Liite 17 25 Kunnaninsinöörin, palvelupäällikön ja kiinteistöpäällikön

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 11

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 11 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 11 Tekninen lautakunta 27.12.2013 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 27.12.2013 klo 09.00 09.40 Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Irja Keskinen Toni

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 102. Tekninen lautakunta 14.09.2011 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 102. Tekninen lautakunta 14.09.2011 Sivu 1 / 1 Tekninen lautakunta 14.09.2011 Sivu 1 / 1 3055/10.03.01/2011 Tekninen lautakunta 87 17.8.2011 102 Alberganesplanadi (itä), Alberganpromenadi, Bertel Jungin aukio ja Junginkäytävä, katusuunnitelmaehdotuksen

Lisätiedot

ESITYSLISTA nro 4/2019

ESITYSLISTA nro 4/2019 ESITYSLISTA nro 4/2019 KOKOUSAIKA 9.5.2019 klo 17.00 KOKOUSPAIKKA Kuvesin kokoushuone, Kirkkotie 49, Tuusula KUTSUTUT JÄSENET Kuusisto Tuija, Harjula-Jalonen Leena, Oksanen Matti, Kahri Lilli, Mantela

Lisätiedot

Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 20/2018 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä

Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 20/2018 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 20/2018 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä 30.10.2018 Kokoustiedot Aika Sähköpostikokous: esityslista lähetettiin 1.11.2018 kello 10.00 Vastaukset: perjantai 2.11.2018 kello

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 6 / 2017 Kunnanvaltuusto

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 6 / 2017 Kunnanvaltuusto SISÄLLYSLUETTELO 6 / 2017 Kunnanvaltuusto Kokousaika Maanantai 11. joulukuuta 2017 klo 18.00 Kokouspaikka Kuntala, Valtuustosali 47 Suomen Kuntaliiton valtuuskunnan vaali... 104 48 Hämeen poliisilaitoksen

Lisätiedot

Valtuusto 4/2018. Perjantai klo Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Äänekosken yksikkö Piilolantie 17, Äänekoski, auditorio

Valtuusto 4/2018. Perjantai klo Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Äänekosken yksikkö Piilolantie 17, Äänekoski, auditorio KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU ASIALUETTELO Valtuusto 4/2018 KOKOUSTIEDOT Aika Paikka Perjantai 14.12.2018 klo 13.00 Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Äänekosken yksikkö Piilolantie 17, Äänekoski,

Lisätiedot

Kokoustiedot Aika Sähköpostikokous: esityslista lähetettiin kello 8.18 Vastaukset: perjantai kello 12.

Kokoustiedot Aika Sähköpostikokous: esityslista lähetettiin kello 8.18 Vastaukset: perjantai kello 12. Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 14/2017 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: 22.9.2017 Kokoustiedot Aika Sähköpostikokous: esityslista lähetettiin 22.9.2017 kello 8.18 Vastaukset: perjantai 22.9.2017 kello

Lisätiedot

PYHÄRANNAN KUNTA ESITYSLISTA 1 /2019 Sivu. Kunnanvaltuusto Kunnantalo, valtuustosali

PYHÄRANNAN KUNTA ESITYSLISTA 1 /2019 Sivu. Kunnanvaltuusto Kunnantalo, valtuustosali Kunnanvaltuusto 11.2.2019 1 Kokousaika Kokouspaikka Kutsutut 11.2.2019 klo 18.00- Kunnantalo, valtuustosali Puonti, Mervi Lisäksi 18 valtuutettua puheenjohtaja Muut osallistujat Hiitiö, Harri Haapala,

Lisätiedot

KUNNANHALLITUS No 17/2013

KUNNANHALLITUS No 17/2013 138 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 17/2013 KOKOUSAIKA 30.08.2013 klo 20.00-. KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, valtuustosali KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 244 245 246 247 83 248 249 84,85

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 4/2016 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA Maanantai 30.05.2016 klo 16:00 16:40 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

1. 22 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Työjärjestyksen hyväksyminen.

1. 22 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Työjärjestyksen hyväksyminen. Tekninen lautakunta 11.05.2016 26 SISÄLLYSLUETTELO Pöytäkirja 3 / 2016 Kokousaika Keskiviikko 11.5.2016 klo 17:00 17:40 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone 1. 22 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus.27

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 6/ Kokousaika kello

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 6/ Kokousaika kello ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 6/2017 80 Kokousaika 13.11.2017 kello 18.00 18.18 Kokouspaikka kunnantalo, valtuustosali Läsnä Kaarto, Anne-Mari Kalsi, Esa Kankare, Tarmo Kiertonen,

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 3/2016 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA Maanantai 23.05.2016 klo 9.00 14.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 8 / 2017 Kunnanhallitus

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 8 / 2017 Kunnanhallitus SISÄLLYSLUETTELO 8 / 2017 Kunnanhallitus Kokousaika Maanantai 24. huhtikuuta 2017 klo 18.00 Kokouspaikka Kuntala, valtuustosali Asiat 61 Kuntavaalien tulos Padasjoen kunnassa... 109 62 Sijoitustoiminnan

Lisätiedot

Kuntalain 37 määrittää kuntastrategiasta seuraavaa: 1) kunnan asukkaiden hyvinvoinnin edistäminen; 2) palvelujen järjestäminen ja tuottaminen;

Kuntalain 37 määrittää kuntastrategiasta seuraavaa: 1) kunnan asukkaiden hyvinvoinnin edistäminen; 2) palvelujen järjestäminen ja tuottaminen; Kunnanhallitus 176 28.06.2017 Kunnanhallitus 328 13.12.2017 Kunnanhallitus 6 10.01.2018 Kunnanhallitus 26 31.01.2018 Kunnanhallitus 96 28.03.2018 Kunnanhallitus 159 06.06.2018 KUNTASTRATEGIAN LAATIMINEN

Lisätiedot

Nivalan kaupunki. Kaupunginvaltuusto 4.9.2014. Esityslista 6/2014

Nivalan kaupunki. Kaupunginvaltuusto 4.9.2014. Esityslista 6/2014 -3, KV 4.9.2014 18:30 Nivalan kaupunki Kaupunginvaltuusto 4.9.2014 Esityslista 6/2014 Ilmoitathan, jos et pääse kokoukseen: Soilille p. 040-344 7205 tai Merjalle p. 040-344 7204 -2, KV 4.9.2014 18:30 Kokousaika

Lisätiedot

Tekninen lautakunta Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika Tiistaina klo Kunnantalon kokoushuone

Tekninen lautakunta Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika Tiistaina klo Kunnantalon kokoushuone Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU Tekninen lautakunta Laatimispäivämäärä: 11.4.2019 Kokoustiedot Aika Tiistaina 16.4.2019 klo 18.00 Paikka Kunnantalon kokoushuone Käsiteltävät asiat 31 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

KUNNANHALLITUS No 4/2018

KUNNANHALLITUS No 4/2018 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 4/2018 KOKOUSAIKA 22.2.2018 klo 19.00 KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asian no Liite no 35 Kokouksen laillisuuden ja

Lisätiedot

Satakunnan ammattiopisto, Myllykatu 10, Harjavalta, luokka 113, 1. krs

Satakunnan ammattiopisto, Myllykatu 10, Harjavalta, luokka 113, 1. krs KOKOUSKUTSU 4 SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Laatimispäivämäärä Sivu Yhtymähallitus 11.5.2012 1 KOKOUSAIKA Tiistai 22.5.2012 klo 17.00 KOKOUSPAIKKA Satakunnan ammattiopisto, Myllykatu 10, Harjavalta, luokka

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU 5 /2018 Kunnanvaltuusto

PADASJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU 5 /2018 Kunnanvaltuusto KOKOUSKUTSU 5 /2018 Kunnanvaltuusto Kokousaika Maanantai 10. joulukuuta 2018 klo 18.00 Kokouspaikka Kuntala, Valtuustosali Asiat Vuoden 2019 talousarvio sekä toimintasuunnitelma vuosille 2019 2021 Padasjoen

Lisätiedot

Perjantai 11.3.2011 klo 10.00 11.50

Perjantai 11.3.2011 klo 10.00 11.50 Viranomainen PÖYTÄKIRJA Nro 2/2011 TUUSNIEMEN KUNTA Sosiaalilautakunta KOKOUSAIKA Perjantai 11.3.2011 klo 10.00 11.50 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 3/ 2014 Kunnanvaltuusto

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 3/ 2014 Kunnanvaltuusto SISÄLLYSLUETTELO 3/ 2014 Kunnanvaltuusto Kokousaika Maanantai 29. syyskuuta 2014 klo 18.00 Kokouspaikka Kuntala, Valtuustosali Asiat 11 Jäsenen ja varajäsenen nimeäminen Päijät-Hämeen jätelautakuntaan...

Lisätiedot

Kokousaika Keskiviikko klo Teknisen lautakunnan tilinpäätös vuodelta

Kokousaika Keskiviikko klo Teknisen lautakunnan tilinpäätös vuodelta SISÄLLYSLUETTELO 2/2014 Tekninen lautakunta Kokousaika Keskiviikko 12.3.2014 klo 17.00 17.38 Kokouspaikka Opistotalo, iltapäiväkerhon tilat Asiat sivu nro 10 Teknisen lautakunnan tilinpäätös vuodelta 2013...

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanhallitus 2/

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanhallitus 2/ . ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanhallitus 2/2018 13 Kokousaika 12.2.2018 kello 18.45 19.33 Kokouspaikka kunnantalo Läsnä Anne-Mari Kaarto Sanna Kiertonen Matti Kulmanen Päivi Kössi, pj.

Lisätiedot

53 Kokousajat alkaen Pöytäkirjojen nähtävilläpito alkaen Pöytäkirjojen tarkastaminen alkaen...

53 Kokousajat alkaen Pöytäkirjojen nähtävilläpito alkaen Pöytäkirjojen tarkastaminen alkaen... SISÄLLYSLUETTELO 9/2017 Tekninen lautakunta Kokousaika Keskiviikkona 28.6.2017 klo 17.00 Kokouspaikka Kuntala, valtuustosali Asiat sivu nro 53 Kokousajat 1.6.2017 alkaen... 92 54 Pöytäkirjojen nähtävilläpito

Lisätiedot