ETIKETTIEN TULOSTUSOHJELMA. Lyhyt Yhteenveto

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "ETIKETTIEN TULOSTUSOHJELMA. Lyhyt Yhteenveto"

Transkriptio

1 ETIKETTIEN TULOSTUSOHJELMA Lyhyt Yhteenveto

2 Helppoa tarrasuunnittelua Ehdoton johtaja Seagull Scientific on johtava aitojen Windows-tarratulostustuotteiden valmistaja. BarTender oli itse asiassa ensimmäinen Windows-ohjelma, joka tuki sekä lasertulostimia että lämpökirjoittimia. Nykyään olemme johtava tarratulostimille tarkoitettujen aitojen Windows-ohjainten valmistaja ja tuemme yli 20 kieltä. Siksi sopivan Windows-tarraohjelmiston valinta on helppoa meillä on pisin kokemus ja parhaat tuotteet. Helppo oppia ja käyttää Jos olet käyttänyt jotakin muuta Windows-ohjelmaa, voit alkaa heti suunnitella ammattitason tarroja BarTenderilla. Ohjelmistoa on helppo käyttää, koska se noudattaa Microsoftin käytettävyysstandardeja. Voit lisätä hiirellä omia viivakoodeja, tekstiä ja kuvia helposti ja intuitiivisesti. Ohjelmiston tehokkailla toiminnoilla kokeneet käyttäjät voivat suunnitella tarroja vapaasti. Viivakoodit välittömästi! Voit luoda viivakoodeja ja muita objekteja vetämällä kohteita hiirellä. Ilmainen tekninen tuki USA:n ja Euroopan toimistomme tarjoavat ilmaista puhelin- ja sähköpostitukea 18 tuntia päivässä. Voit muokata ja tulostaa useita tarramalleja. Tarrojen tarkka suunnittelu näytössä Voit sommitella tarrat tarkasti näytössä ja esikatsella niitä ennen tulostusta, mikä säästää aikaa ja estää hukkatarrat. Poikkeuksellisen hyvä fontinhallinta Paljon erilaisia Windows- ja tulostinfontteja. Voit käyttää erilaisia tekstityylejä kappaleiden sisällä ja kytkeä niitä tietokantakenttiin. Edistyksellinen ja mukautettava sarjanumerointi Voit luoda mitä tahansa yksinkertaisista sarjanumeroista vaativiin mukautettuihin numerointeihin. Yhteensopivuustarrat ja tulostusvalmiit mallit Olemme perehtyneet lukuisiin tarrastandardeihin ja tehneet BarTenderista markkinoiden täydellisimmän työkalun yhteensopivuustarrojen luomiseen. Tehokkailla ja joustavilla toiminnoilla voit luoda tuhansien yhteensopivuustarrastandardien mukaisia tarroja esimerkiksi valmiiden tarramallien avulla.

3 Mukautettavat tiedonsyöttölomakkeet Jos saat tarroissa tarvittavat tiedot viime hetkellä, voit lisätä ne mukautettavien kehoteikkunoiden avulla tulostuksen aikana. Salasanasuojaus Voit estää tarramallien luvattoman muokkaamisen lukitsemalla BarTenderin tulostustilaan. Suuri ja laajennettava tarratietokanta Voit valita suuren mutta helppokäyttöisen tarratietokannan tuhansista erikokoisista tarroista. Lisäksi voit suunnitella omia tarrakokoja ja lisätä niitä tietokantaan tulevaa käyttöä varten. Eri alojen symbolikirjastot Voit valita sadoista laadukkaista ja skaalautuvista symboleista, jotka on luokiteltu aiheittain (esim. elektroniikka, vaaralliset materiaalit ja pakkausmerkinnät). Voit valita yli 2000 eri tarrakoosta. BarTenderin mukana tulee satoja valmiita symboleja. Omien toimintojen lisääminen Visual Basic Scriptillä Visual Basicin Scripting Assistant -ohjelmalla tavalliset käyttäjät voivat mukauttaa BarTender-ohjelmistoa erilaisia tiedonkäsittelytarpeita varten. Tietojen nopea ja helppo lisäys tarraobjekteihin Käytätpä tarroissasi useita tietokantoja tai vain yhtä tekstitiedostoa, BarTender näyttää käytettävissä olevat tietokentät helposti ymmärrettävässä muodossa. Voit kytkeä kenttiä viivakoodeihin ja tekstiobjekteihin vetämällä niitä hiirellä. Valmiiksi määritetyt ja uudelleenkäytettävät työkaluosat Voit suunnitella tarroja nopeasti lisäämällä niihin valmiiksi määritettyjä osia. Voit myös yhdistellä tarraobjekteja osiksi ja käyttää näitä osia uusissa tarramalleissa. BarTenderin työkalutoiminnoilla voit linkittää tietoja helposti vetämällä niitä hiirellä.

4 Integrointi muiden ohjelmien kanssa Tarrojen luominen on osa suurempaa prosessia. Siksi jotkin BarTenderin tehokkaimmista toiminnoista on suunniteltu käytettäviksi muiden ohjelmien kanssa. Tehokasta ja joustavaa tietojen louhintaa BarTender tukee hyvin erilaisia tiedonhakutapoja, yksinkertaisista valintaluetteloista aina monipuolisiin SQL-kyselyihin. Tietojen haku useimmista tietokannoista ja taulukoista BarTenderilla voit hakea tietoja useista eri tietokannoista verkon kautta. Sisältää Microsoft ODBC -tuen kymmeniä standardoituja ja valmistajakohtaisia tiedostomuotoja varten myös muissa kuin Windows-järjestelmissä, kuten UNIX, AS/400, Oracle, Sybase ja Informix. Tukee myös eroteltuja ja kiinteäleveyksisiä tekstitiedostoja. Voit lukea tietoja useista eri lähteistä. SAP IDoc -tiedostot BarTender on ainoa tarraohjelma, jonka rajapinnan on hyväksynyt virallisesti SAP, maailman suurin ERP (Enterprise Resource Planning) -ohjelmien valmistaja. Integrointiversiolla voit avata ja jäsentää SAP IDoc -tiedostoja sellaisenaan ilman tiedostomuunnoksia. Läpinäkyvä toiminta muissa ohjelmissa Kaikkia BarTender-versioita voi hallita muista ohjelmista käsin. Käyttäjän ei edes tarvitse tietää, että tarrojen tulostuksesta huolehtii BarTender. Tulos- tustöitä voi käynnistää kaikilla ohjelmilla, joilla voi suorittaa ohjelmansuoritus- tai shell-komennon. ActiveX-automaatio Microsoftin ActiveX-tekniikka on toteutettu integrointiversiossa siten, että sillä voi tehdä pitkällekin vietyjä integrointeja. Ohjelmisto tukee lukuisia kriittisen tärkeitä hallintatoimintoja ja töiden tilakyselyjä. Virheiden ja tapahtumien käsittely BarTender sisältää erilaisia sanomanhallintatoimintoja, kuten lokitiedostotuen, automaation poikkeukset ja Windowsin tapahtumalokit. Integrointiversio pystyy lähettämään ilmoituksensa myös sähköpostitse. Tulostusraportit Integrointiversio osaa luoda automaattisesti tyylikkäitä raportteja, joissa näkyvät tulostustöiden tiedot ja tulokset. Näitä tietoja ovat käytetyt tarramallit, työn aloitus- ja lopetusaika sekä jopa varsinaiset tarratiedot. Commander : tekee mukautetut middleware-ohjelmat tarpeettomiksi Miksi tekisit enää omia middleware-ohjelmia? Integrointiversion Commander-apuohjelman ansiosta tarratulostustöitä voivat käynnistää myös ohjelmat, joilla ei voi suoraan hallita BarTenderia. Jos et voi muuttaa muiden sovellusten lähdekoodia tai käytät muuta kuin Windows-alustaa, joka ei tue ActiveX: ää, voit asettaa Commanderin odottamaan tiettyä tiedostoa tai sähköpostiviestiä. Saatuaan sen Commander herättää BarTenderin, joka lukee tiedot ja tulostaa tarrat.

5 Seagullilla on ilo olla useiden johtavien tarratulostinvalmistajien virallinen ohjaintoimittaja. Helppokäyttöisempiä ja tehokkaampia kuin omat ohjaimet Useimmissa muissa tarraohjelmissa tulostustuki on osa pääohjelmaa DOS-ohjelmien tapaan. Tämä aiheuttaa Windows-yhteensopivuusongelmia ja heikentää verkon suorituskykyä. Seagullin ohjaimet sen sijaan alentavat koulutus- ja hallintakuluja, koska niitä käytettäessä ei tarvitse opetella ja tukea Windowsin Tulostuksenhallintaa vastaavia valmistajakohtaisia ohjelmia. Aitojen Windows-ohjaimien edut Arkkitehtuurimme perustuu Microsoftin ohjainstandardeihin, mikä tarjoaa seuraavat edut: parempi Windows-yhteensopivuus Windowsin taustatulostus nopeaan tulostukseen verkkojen parempi yhteensopivuus ja suurempi nopeus pienempi koulutustarve ja helpompi hallinta vaivattomampi ja edullisempi päivitys. Seagullin tarjoamat edut Tarratulostimia käytetään yleensä suurissa tuotantoyksiköissä. Tulostuksen nopeuttamiseksi valmistajat ovat lisänneet tulostimiin toimintoja, jotka vähentävät tulostustietojen määrää. Seagullin ohjaimien käyttö BarTenderin kanssa tarjoaa mm. seuraavat edut: tulostinpohjaiset viivakoodit ja sarjanumerointi ladattavat imuroitavat fontit ja kuvat tulostinpohjaiset tarramallit tarrojen muuttumattomien osien säilytys tulostimessa ja uudelleenkäyttö. Tuetut tulostimet BarTender tukee tulostimia, joille on Windows-ohjain, kuten lähes kaikki laserja mustesuihkutulostimet sekä matriisikirjoittimet. Seagull on myös kehittänyt parannettuja Windows-ohjaimia seuraaville valmistajille: Argox, APS, Autonics, Avery Dennison, Birch, Brady, C.Itoh, cab, Century Systems, Citizen, Cognitive, Comtec, Datamax, Datasouth, Eltron, ETISYS, Godex, IBM, Imaje, Intermec, Markpoint, Meto, Metrologic, Monarch, Novexx, Okabe, Paxar, Pitney Bowes, Pressiza, Printronix, Quick Label, Ring, Samsung, SATO, System Wave, TEC, Tharo, Thermopatch, ThermoTex, TSC, Tyco, UBI, Unimark, Valentin, VIPColor, Wedderburn ja Zebra. Viivakoodituki Lineaariset viivakoodit: AIAG, Australia Post, Canadian Customs, Codabar, Code 128, Code 39 (Regular & Full ASCII), Code 93, EAN 128, EAN Bookland, EAN-JAN-13, EAN-JAN-8, FIM A, FIM C, HIBC Primary, HIBC Secondary, Interleaved 2-of-5, ISBT 128, ITF-14, KIX Code, LOGMARS, MSI Plessey, Royal Mail, RSS, SCC-14, SSCC-18, Telepen, Trioptic, UCC-EAN 128, UPC-A, UPC-E, UPS Tracking ja US Postal. Kaksiulotteiset viivakoodit: Aztec, Datamatrix, Maxicode, PDF417 (Micro & Standard), QR Code, EAN.UCC Composite ja TLC39. Kielituki Kansainvälisten versioiden käyttöliittymäkieleksi voi valita jonkin seuraavista: Englanti, espanja, hollanti, italia, japani, kiina (yksinkertaistettu ja perinteinen), korea, norja, portugali (Portugali ja Brasilia), puola, ranska, ruotsi, saksa, suomi, tanska, thai, tšekki ja unkari.

6 BarTenderin versiot ja ominaisuudet Kolme eri versiota sisältävät runsaasti toimintoja ja vastaavat käyttäjien tarpeisiin. Enterprise Tehokkain versio, jossa on kehittyneet integrointiominaisuudet. Sallii rajoittamattoman määrän verkkokäyttäjiä. Käyttöoikeus perustuu tulostimien määrään. Professional Samat suunnittelutoiminnot ja lähes samat tiedonhakutoiminnot kuin integrointiversiossa, mutta rajoitettu integrointi. Käyttöoikeus perustuu käyttäjien määrään. Basic BarTenderin tärkeimmät suunnittelutoiminnot, mutta ei tietojen hakua ulkoisista lähteistä eikä integrointia. Samat käyttöoikeudet kuin Professionalissa. VERSIOT: E P B YLEINEN Tulostinkohtainen käyttöoikeus Käyttäjäkohtainen käyttöoikeus Maksuton puhelin- ja sähköpostituki HTML-pohjainen ohje TARRASUUNNITTELU Aito WYSIWYG-tarrasuunnittelu Objektien luominen hiirellä vetämällä Lukuisten kuvatiedostomuotojen tuonti Eri alojen symboleja sisältävät fonttikirjastot Objektien kierto asteen välein Viivakoodien vienti muihin ohjelmiin Rajoittamaton kumoaminen ja toisto Täysvärituki Tietojen kysely tulostuksen aikana Tulostusvalmiiden mallien kirjasto Uudelleenkäytettävien osien luonti Suuri suosittujen tarrakokojen tietokanta Metriset ja englantilaiset mitat Salasanasuojaus TEKSTI Tekstin muokkaus ja koon muuttaminen Rich text -muotoilu Tekstin automaattinen sovitus suorakulmioon Kappaleiden tasaus ja välistys Kappaleiden sisennys ja reunojen tasaus Määritettävät sarkainkohdat Windowsin ja tulostimen fonttien käyttö VIIVAKOODIT Runsaasti 1D-koodisymboleja Runsaasti 2D-koodisymboleja Rajoittamaton leveys ja korkeus UCC / EAN 128 Assistant Automaattinen tarkistusnumerotoiminto Peräkkäin numeroidut viivakoodit Mukautettava merkkimalli VERSIOT: E P B TULOSTUS Tuki sadoille tulostimille Aidot Windows-ohjaimet, myös taustatulostusta varten Kehittynyt tulosteiden esikatselu Tukee tulostinpohjaisia viivakoodeja, sarjanumeroita ja kopioita Töiden kirjaus Tulostus paikallisesti tai verkon kautta Tarrojen kappalemäärän määritys näppäimistöltä tai tietokannassa SARJANUMEROINTI Tavallinen sarjanumerointi (luvun kasvatus) Sarjanumeroinnin lisätoiminnot TIETOKANTATOIMINNOT Tietojen luku: tekstitiedostot, tietokannat, taulukot jne. SAP-hyväksytty rajapinta Tietojen linkitys hiirellä vetämällä Tietojen haku useasta taulukosta Kuvien haku tietokannasta Ohjattu kysely ja SQL Assistant Tietojen valinta tulostuksen aikana TIETOJEN KÄSITTELY Mukautus VB Scriptillä Mukautettava kentän pituus, syötettyjen tietojen suodatus ja virheentarkistus Komentojen ketjutus Tietojen haku: aika, päivämäärä ja näppäimistö Helppo erikois- ja piilotettujen merkkien lisäys INTEGROINTI Tulostustöiden hallinta muista ohjelmista Tulostimen automaattinen valinta Virheiden ja tapahtuminen kirjaus tiedostoon Virheiden ja tapahtumien sähköposti-ilmoitukset Komentorivikäyttö ActiveX-automaatio Commander-integrointiohjelma: tunnistaa saapuvat tiedot, käynnistää tulostuksen ja kirjaa tulokset. Täysi tuki Osittainen tuki Headquarters (USA): sales@seagullscientific.com (USA & Canada) Europe: eurosales@seagullscientific.com (Main) +44 (0) (UK) Asia-Pacific: asiasales@seagullscientific.com (Main) (Japan) 2005 Seagull Scientific, Inc., BarTender and Drivers By Seagull are trademarks or registered trademarks of Seagull Scientific, Inc. Microsoft, Windows, and the Windows Logo are trademarks, or registered trademarks of Microsoft Corporation in the United States and/or other countries. All other trademarks are the property of their respective owners. 0264FI/0405 Finnish - Suomi

Maailman johtava tarra- ja RFID-ohjelmisto

Maailman johtava tarra- ja RFID-ohjelmisto Maailman johtava tarra- ja RFID-ohjelmisto Seagull Scientific on ollut edelläkävijä automaattisen tunnistuksen innovaatioissa vuodesta 1985. BarTender olikin ensimmäinen Windows-tarraohjelma, jossa oli

Lisätiedot

Johtava ohjelmisto maailmassa tarra-, viivakoodi-, RFID- ja korttitulostukseen

Johtava ohjelmisto maailmassa tarra-, viivakoodi-, RFID- ja korttitulostukseen Johtava ohjelmisto maailmassa tarra-, viivakoodi-, RFID- ja korttitulostukseen Seagull Scientific on ollut alan tekninen edelläkävijä vuodesta 1985. BarTender olikin ensimmäinen Windows-tarraohjelma, jossa

Lisätiedot

Johtava ohjelmisto maailmassa tarra-, viivakoodi-, RFID- ja korttitulostukseen

Johtava ohjelmisto maailmassa tarra-, viivakoodi-, RFID- ja korttitulostukseen Johtava ohjelmisto maailmassa tarra-, viivakoodi-, RFID- ja korttitulostukseen Seagull Scientific on ollut alan tekninen edelläkävijä vuodesta 1985. BarTender olikin ensimmäinen Windows-tarraohjelma, jossa

Lisätiedot

TARRATULOSTIN. Laadukkaat kestävät tarramateriaalit

TARRATULOSTIN. Laadukkaat kestävät tarramateriaalit 1. Tulosta tarrat nopeasti ja vaivattomasti Bradyn BMP 21 tulostimella. Tulostin tunnistaa käyttämäsi tarratyypin, lisää tekstit ja tarvittaessa symbolit ja tee johdin- ja kaapelitarrat, rasiatarrat, paneelin

Lisätiedot

SCS Data Manager. Julkaisutiedot. Versio 3.00

SCS Data Manager. Julkaisutiedot. Versio 3.00 SCS Data Manager Julkaisutiedot Versio 3.00 Yrityksen hallinto Trimble Navigation Limited Engineering and Construction Division 935 Stewart Drive Sunnyvale, California 94085 U.S.A. Puhelin: +1-408-481-8000

Lisätiedot

MICROSOFT PUBLISHER 2010

MICROSOFT PUBLISHER 2010 1 MICROSOFT PUBLISHER 2010 Julkaisuohjelman peruskäyttö 2 Kurssin sisältö Julkaisun aloittaminen mallien avulla, erilaiset käyttötavat ja mahdollisuudet Tekstiruutujen käyttäminen, linkitys Tekstin käsittely,

Lisätiedot

...ILMAN KOMPROMISSEJA!

...ILMAN KOMPROMISSEJA! ...ILMAN KOMPROMISSEJA! MODUULIRAKENNE Kentällä laajennettavissa yksittäisillä venttiilipaikoilla Venttiilimäärä valittavissa aina 16 paikkaan asti Saatavana laadukkaita lisätarvikkeita Kaksi eri kokoa

Lisätiedot

Tärkeimmät toiminnot. Kertausta ja uusia toimintoja Wordistä sekä tiedostonhallinnasta. Tärkeimmät toiminnot jatkuu...

Tärkeimmät toiminnot. Kertausta ja uusia toimintoja Wordistä sekä tiedostonhallinnasta. Tärkeimmät toiminnot jatkuu... Tärkeimmät toiminnot Kertausta ja uusia toimintoja Wordistä sekä tiedostonhallinnasta Kun hiiren jättää kuvakkeen päälle vähäksi ajaksi Word selittää toiminnon Avaa tiedosto Tallenna Kumoa, nuolesta aiemmat

Lisätiedot

Office Synchronizer Julkaisutiedot. Versio 1.61

Office Synchronizer Julkaisutiedot. Versio 1.61 Office Synchronizer Julkaisutiedot Versio 1.61 Yrityksen hallinto Trimble Navigation Limited Engineering and Construction Division 5475 Kellenburger Road Dayton, Ohio 45424-1099 U.S.A. Puhelin: +1-937-233-8921

Lisätiedot

Käyttötilastot www.vaalit.fi - maaliskuussa 2007

Käyttötilastot www.vaalit.fi - maaliskuussa 2007 Käyttötilastot www.vaalit.fi Yhteenveto ajalta: maaliskuussa 2007 Luotu 01-Apr-2007 03:12 EEST [Päivätilastot] [Tuntitilastot] [URL:t] [Sisääntulosivut] [Ulosmenosivut] [Koneet] [Hakupalvelimet] [Hakusanat]

Lisätiedot

Käyttötilastot www.vaalit.fi - lokakuussa 2008

Käyttötilastot www.vaalit.fi - lokakuussa 2008 Käyttötilastot www.vaalit.fi Yhteenveto ajalta: lokakuussa 2008 Luotu 01-Nov-2008 02:37 EET [Päivätilastot] [Tuntitilastot] [URL:t] [Sisääntulosivut] [Ulosmenosivut] [Koneet] [Hakupalvelimet] [Hakusanat]

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. HP deskjet 970c http://fi.yourpdfguides.com/dref/899986

Käyttöoppaasi. HP deskjet 970c http://fi.yourpdfguides.com/dref/899986 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

Tulostimen hallintaohjelmisto MarkVision

Tulostimen hallintaohjelmisto MarkVision Tulostinohjelmisto ja apuohjelmat 1 Tulostimen hallintaohjelmisto MarkVision Windows 95/98/2000-, Windows NT 4.0- ja Macintosh-käyttöjärjestelmien MarkVision toimitetaan tulostimen mukana Drivers, MarkVision

Lisätiedot

BEYOND: Two Souls BEYOND Touch Sovellus

BEYOND: Two Souls BEYOND Touch Sovellus BEYOND: Two Souls BEYOND Touch Sovellus BEYOND Touch -SOVELLUS Jotta saisit kaiken irti BEYOND: Two Souls -pelikokemuksesta, suosittelemme pelaamaan peliä langattomalla DUALSHOCK 3-ohjaimella. Jos kuitenkin

Lisätiedot

Käyttötilastot www.vaalit.fi - toukokuussa 2007

Käyttötilastot www.vaalit.fi - toukokuussa 2007 Käyttötilastot www.vaalit.fi Yhteenveto ajalta: toukokuussa 2007 Luotu 01-Jun-2007 03:54 EEST [Päivätilastot] [Tuntitilastot] [URL:t] [Sisääntulosivut] [Ulosmenosivut] [Koneet] [Hakupalvelimet] [Hakusanat]

Lisätiedot

Valintanauhan komennot Valintanauhan kussakin välilehdessä on ryhmiä ja kussakin ryhmässä on toisiinsa liittyviä komentoja.

Valintanauhan komennot Valintanauhan kussakin välilehdessä on ryhmiä ja kussakin ryhmässä on toisiinsa liittyviä komentoja. Pikaopas Microsoft Excel 2013 näyttää erilaiselta kuin aiemmat versiot. Tämän oppaan avulla pääset alkuun nopeasti ja saat yleiskuvan uusista ominaisuuksista. Komentojen lisääminen pikatyökaluriville Pidä

Lisätiedot

Viivakoodin viiteopas

Viivakoodin viiteopas Viivakoodin viiteopas Versio 0 FIN 1 Johdanto 1 Yleiskuvaus 1 1 Tämä opas sisältää tietoja viivakooditulostuksesta, joka toimii suoraan Brotherin tulostimeen lähetettyjen komentojen avulla. Yhteensopivat

Lisätiedot

Adobe Fireworks CS6 TÄMÄN DOKUMENTIN KÄYTTÖ ADOBE FIREWORKS CS6 TAGLINE 35 SANAN TUOTEKUVAUS 50 SANAN TUOTEKUVAUS 65 SANAN TUOTEKUVAUS

Adobe Fireworks CS6 TÄMÄN DOKUMENTIN KÄYTTÖ ADOBE FIREWORKS CS6 TAGLINE 35 SANAN TUOTEKUVAUS 50 SANAN TUOTEKUVAUS 65 SANAN TUOTEKUVAUS Adobe Fireworks CS6 -markkinointi-copy jälleenmyyjille Adobe Fireworks CS6 Seuraavia tekstejä voi käyttää Adobe Fireworks CS6 -ohjelmiston web-sivuilla, tuoteluetteloissa, mainoksissa tai muussa myynninedistämismateriaalissa.

Lisätiedot

Maiju Mykkänen (D6297@jamk.fi) Susanna Sällinen (E0941@jamk.fi)

Maiju Mykkänen (D6297@jamk.fi) Susanna Sällinen (E0941@jamk.fi) Maiju Mykkänen (D6297@jamk.fi) Susanna Sällinen (E0941@jamk.fi) Tietokannan hallinta-opintojakson selvitysraportti Huhtikuu 2010 Mediatekniikka ICT/Teknologia Tämän teosteoksen käyttöoikeutta koskee Creative

Lisätiedot

Pikaopas. Valintanauhan näyttäminen tai piilottaminen Avaa valintanauha napsauttamalla välilehteä, tai kiinnitä se pysyvästi näkyviin.

Pikaopas. Valintanauhan näyttäminen tai piilottaminen Avaa valintanauha napsauttamalla välilehteä, tai kiinnitä se pysyvästi näkyviin. Pikaopas Microsoft Visio 2013 näyttää erilaiselta kuin aiemmat versiot. Tämän oppaan avulla pääset alkuun nopeasti ja saat yleiskuvan uusista ominaisuuksista. Päivitetyt mallit Mallien avulla voit nopeasti

Lisätiedot

Ver. 2. Ohjelmisto-opas. PIXELA CORPORATION. All rights reserved. Finnish

Ver. 2. Ohjelmisto-opas. PIXELA CORPORATION. All rights reserved. Finnish Ver. 2 Ohjelmisto-opas Copyright c PIXELA CORPORATION. All rights reserved. Finnish Johdanto...3 Tämän ohjelmisto-oppaan käyttäminen...3 Järjestelmävaatimukset...4 Varoitukset...6 Asentaminen/poistaminen...6

Lisätiedot

PrettyBitServer Tuote-esite

PrettyBitServer Tuote-esite PrettyBitServer Tuote-esite www.prettybit.fi PrettyBitServer: www-liittymä PrettyBitServer-palvelinohjelmisto toimii wwwliittymänä :n muihin tuotteisiin. Näitä tuotteita ovat mm. PrettyLibkirjastojärjestelmä

Lisätiedot

Käyttöönotto-opas. (suomenkielinen versio) BarTender-tarraohjelmiston, Commander-integrointiapuohjelman ja Seagull-tulostinohjainten käyttö

Käyttöönotto-opas. (suomenkielinen versio) BarTender-tarraohjelmiston, Commander-integrointiapuohjelman ja Seagull-tulostinohjainten käyttö Käyttöönotto-opas BarTender-tarraohjelmiston, Commander-integrointiapuohjelman ja Seagull-tulostinohjainten käyttö (suomenkielinen versio) Rev. 07.03.18.16.12 Suomi ii BarTender: Käyttöönotto-opas Copyright

Lisätiedot

WORD TYYLILLÄ. Tietohallintokeskus hannele.rajaniemi@jyu.fi. Miksi tyylit? Tyylien lisääminen: joko jälkikäteen tai etukäteen

WORD TYYLILLÄ. Tietohallintokeskus hannele.rajaniemi@jyu.fi. Miksi tyylit? Tyylien lisääminen: joko jälkikäteen tai etukäteen WORD TYYLILLÄ Tietohallintokeskus hannele.rajaniemi@jyu.fi Sisältö 2 h Miksi tyylit? Tyylien lisääminen: joko jälkikäteen tai etukäteen Tyylien muokkaaminen Asiakirjamallit * Sisällysluettelo otsikkotyylien

Lisätiedot

Käyttötilastot www.vaalit.fi - toukokuussa 2008

Käyttötilastot www.vaalit.fi - toukokuussa 2008 Käyttötilastot www.vaalit.fi Yhteenveto ajalta: toukokuussa 2008 Luotu 01-Jun-2008 02:14 EEST [Päivätilastot] [Tuntitilastot] [URL:t] [Sisääntulosivut] [Ulosmenosivut] [Koneet] [Hakupalvelimet] [Hakusanat]

Lisätiedot

Kardex VLM BOX. Täydellinen varastolaatikkojärjestelmä: Enemmän joustavuutta Suurempi varastointikapasiteetti Paremmat varastointiprosessit

Kardex VLM BOX. Täydellinen varastolaatikkojärjestelmä: Enemmän joustavuutta Suurempi varastointikapasiteetti Paremmat varastointiprosessit Kardex VLM BOX Täydellinen varastolaatikkojärjestelmä: Enemmän joustavuutta Suurempi varastointikapasiteetti Paremmat varastointiprosessit Kardex VLM BOX Varastointiratkaisu, joka räätälöidään yrityksen

Lisätiedot

Vesa Ollikainen, päivitys Juha Haataja 12.8.2011

Vesa Ollikainen, päivitys Juha Haataja 12.8.2011 METROPOLIA Tekstinkäsittely1 Peruskäyttö Vesa Ollikainen, päivitys Juha Haataja 12.8.2011 Sisällys 1 Tekstinkäsittelyohjelma... 1 2 Tekstinkäsittelyprosessi... 2 3 Word-tekstinkäsittelyohjelman käyttöliittymä...

Lisätiedot

MAPINFO PROFESSIONAL v11.5 VERSIOVERTAILU TUOTEKUVAUS

MAPINFO PROFESSIONAL v11.5 VERSIOVERTAILU TUOTEKUVAUS MAPINFO PROFESSIONAL v11.5 TUOTEKUVAUS SÄÄSTÄ AIKAA, RAHAA JA RESURSSEJA ÄLYKKÄÄN PAIKKATIETORATKAISUN AVULLA Kuinka v11.5 eroaa aikaisemmista versioista? MapInfo Professional v11.5:n uusia ominaisuuksia:

Lisätiedot

YKSINKERTAISTAA VAIKEIMMATKIN TARROITUKSET.

YKSINKERTAISTAA VAIKEIMMATKIN TARROITUKSET. Teollisuuden tarroitusratkaisu YKSINKERTAISTAA VAIKEIMMATKIN TARROITUKSET. TARROITUS ON NYT YKSINKERTAISEMPAA KUIN KOSKAAN. DYMO XTL 300 ja XTL 500 -tarrakirjoittimet on testattu työmaaolosuhteissa, ja

Lisätiedot

Tuoteinformaatio. Designpainatus Formica Groupin korkeapainelaminaatille. Seinäverhoiluun Kalusteisiin Kylpyhuonekalusteisiin Oviin Pöytiin Kyltteihin

Tuoteinformaatio. Designpainatus Formica Groupin korkeapainelaminaatille. Seinäverhoiluun Kalusteisiin Kylpyhuonekalusteisiin Oviin Pöytiin Kyltteihin CUSTOM LAMINATES by FORMICA GROUP Tuoteinformaatio Designpainatus Formica Groupin korkeapainelaminaatille Seinäverhoiluun Kalusteisiin Kylpyhuonekalusteisiin Oviin Pöytiin Kyltteihin Mitä mahdollisuuksia

Lisätiedot

HiQ Finland Älypuhelinsovellusten käyttäjälähtöisen kehityksen tukeminen

HiQ Finland Älypuhelinsovellusten käyttäjälähtöisen kehityksen tukeminen HiQ Finland Älypuhelinsovellusten käyttäjälähtöisen kehityksen tukeminen HiQ otti käyttöön Lenovon ja Nutanixin hyperkonvergenssiratkaisun tarjotakseen kehittäjille resurssit uusien ja mielenkiintoisten

Lisätiedot

Copyright 2017 HP Development Company, L.P.

Copyright 2017 HP Development Company, L.P. Käyttöopas Copyright 2017 HP Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin rekisteröity tavaramerkki tai tavaramerkki Yhdysvalloissa ja/tai muissa maissa. Luottamuksellinen tietokoneohjelmisto.

Lisätiedot

Tarrakirjoittimet toimisto- ja ammattikäyttöön

Tarrakirjoittimet toimisto- ja ammattikäyttöön Tarrakirjoittimet toimisto- ja ammattikäyttöön Sisältö Ammattimainen DYMO-merkintä tuo tehokkuutta toimistoosi. Nimeä ja merkitse asiakirjat, lokerot ja LabelManager 120P 4 Perustarrakirjoitin helppokäyttöisillä

Lisätiedot

Vesa Ollikainen, päivitys Juha Haataja 3.8.2010

Vesa Ollikainen, päivitys Juha Haataja 3.8.2010 METROPOLIA Tekstinkäsittely1 Peruskäyttö Vesa Ollikainen, päivitys Juha Haataja 3.8.2010 Tavoitteet ja sisältö Tavoite Lyhyen asiakirjan kirjoitustaito Word-tekstinkäsittelyohjelmalla Sisältö Tekstinkäsittelyohjelman

Lisätiedot

Johtava ohjelmisto maailmassa tarra-, viivakoodi-, RFID- ja korttitulostukseen

Johtava ohjelmisto maailmassa tarra-, viivakoodi-, RFID- ja korttitulostukseen Johtava ohjelmisto maailmassa tarra-, viivakoodi-, RFID- ja korttitulostukseen BarTender Application Suiten käyttöönotto Johdanto, asennus ja peruskäyttö (suomenkielinen versio) Ver. 12.09.20.0853 suomi

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. GoLabel tarratulostusohjelma. GoLabel on monipuolinen ilmaisohjelma, joka tukee kaikkia Godex-etikettitulostimia.

KÄYTTÖOHJE. GoLabel tarratulostusohjelma. GoLabel on monipuolinen ilmaisohjelma, joka tukee kaikkia Godex-etikettitulostimia. KÄYTTÖOHJE GoLabel on monipuolinen ilmaisohjelma, joka tukee kaikkia Godex-etikettitulostimia. Käyttöohje : GoLabel tarratulostusohjelma Versio : V1.10 GoLabel tarratulostusohjelma Sisällysluettelo 1.

Lisätiedot

Soittimesi tukee MMC/SD/SDHC-kortteja. Mini-SD- ja Micro-SD-kortteja varten tarvitset SDsovittimen.

Soittimesi tukee MMC/SD/SDHC-kortteja. Mini-SD- ja Micro-SD-kortteja varten tarvitset SDsovittimen. MP3-soitin korttilukijalla KÄYTTÖOHJEET Lue käyttöohje huolellisesti ennen käyttöä. SOITIN KUVA YLHÄÄLTÄ Korttipaikka TUETUT MUISTIKORTTITYYPIT Soittimesi tukee MMC/SD/SDHC-kortteja. Mini-SD- ja Micro-SD-kortteja

Lisätiedot

Yhteensopiva ja stabiili. Käsitteellistää suunnittelun. Parempi kuin koskaan aiemmin. Yksityiskohtien tarkka kuvaus. Saumaton kommunikaatio

Yhteensopiva ja stabiili. Käsitteellistää suunnittelun. Parempi kuin koskaan aiemmin. Yksityiskohtien tarkka kuvaus. Saumaton kommunikaatio ZWCAD 2012 ESITTELY Yhteensopiva ja stabiili Parempi kuin koskaan aiemmin Käsitteellistää suunnittelun Yksityiskohtien tarkka kuvaus Saumaton kommunikaatio ZWCAD -ohjelmointi Yhteensopiva ja stabiili Ylivertainen

Lisätiedot

Miten voin selvittää säästömahdollisuuteni ja pääsen hyötymään niistä?

Miten voin selvittää säästömahdollisuuteni ja pääsen hyötymään niistä? Se edullisempi tietokanta Miten voin selvittää säästömahdollisuuteni ja pääsen hyötymään niistä? Rasmus Johansson rasmus.johansson@microsoft.com Ratkaisumyyntipäällikkö (Sovellusalusta) Microsoft Oy Miten

Lisätiedot

Käyttöönotto-opas. BarTender-ohjelmistoa, Commander-ohjelmistoa, Seagulltulostinohjaimia. (Suomenkielinen versio)

Käyttöönotto-opas. BarTender-ohjelmistoa, Commander-ohjelmistoa, Seagulltulostinohjaimia. (Suomenkielinen versio) Käyttöönotto-opas BarTender-ohjelmistoa, Commander-ohjelmistoa, Seagulltulostinohjaimia varten (Suomenkielinen versio) Käyttöönotto-opas BarTender-ohjelmistoa, Commander-ohjelmistoa, Seagulltulostinohjaimia

Lisätiedot

Käyttöönotto-opas. BarTender-ohjelmistoa, Commander-ohjelmistoa, Seagulltulostinohjaimia. (Suomenkielinen versio)

Käyttöönotto-opas. BarTender-ohjelmistoa, Commander-ohjelmistoa, Seagulltulostinohjaimia. (Suomenkielinen versio) Käyttöönotto-opas BarTender-ohjelmistoa, Commander-ohjelmistoa, Seagulltulostinohjaimia varten (Suomenkielinen versio) Käyttöönotto-opas BarTender-ohjelmistoa, Commander-ohjelmistoa, Seagulltulostinohjaimia

Lisätiedot

Pikaopas. Ohjeiden etsiminen Hae ohjesisältöä napsauttamalla kysymysmerkkiä.

Pikaopas. Ohjeiden etsiminen Hae ohjesisältöä napsauttamalla kysymysmerkkiä. Pikaopas Microsoft Access 2013 näyttää erilaiselta kuin aiemmat versiot. Tämän oppaan avulla pääset alkuun nopeasti ja saat yleiskuvan uusista ominaisuuksista. Näyttökoon muuttaminen tai tietokannan sulkeminen

Lisätiedot

Google-sivustohaku Google-sivustohaku organisaatiollesi

Google-sivustohaku Google-sivustohaku organisaatiollesi Google-sivustohaku lomake Google-sivustohaku Google-sivustohaku organisaatiollesi Google-sivustohaku Saat lisätietoja osoitteesta: http://www.google.com/enterprise/search/ Saat nämä: Google-osuvuus Täysin

Lisätiedot

CABAS. Release Notes 5.4. Uusi kuvien ja dokumenttien käsittely

CABAS. Release Notes 5.4. Uusi kuvien ja dokumenttien käsittely Release Notes 5.4 CABAS Uusi kuvien ja dokumenttien käsittely Olemme päivittäneet ja nykyaikaistaneet CABASin kuvien ja dokumenttien käsittelyn. Nyt kuvia voi vetää hiiren osoittimella ja pudottaa ne kuvaluetteloon.

Lisätiedot

muutos *) %-yks. % 2017*)

muutos *) %-yks. % 2017*) TERVEYDENHUOLLON KÄYTTÖMENOT SUHTEESSA (%) BKT:HEN OECD-MAISSA 2000-2016 SEKÄ SUHTEIDEN MUUTOKSET %-YKSIKKÖINÄ JA PROSENTTEINA Vuosi 2016: laskeva järjestys Current expenditure on health, % of gross domestic

Lisätiedot

The World s Leading Label & RFID Software

The World s Leading Label & RFID Software The World s Leading Label & RFID Software BarTenderohjelmiston käyttöönotto Johdanto, asennus, ja peruskäyttö (suomenkielinen versio) Maailman johtava tarra- ja RFID-ohjelmisto BarTenderohjelmiston käyttöönotto

Lisätiedot

Coloplastin paikallistoimistot

Coloplastin paikallistoimistot Afrikka Aasia Australia Eurooppa Pohjois-Amerikka Etelä-Amerikka Afrikka Algeria (ranska, arabia) (maksuton*) +213 0560 16 50 18, +213 0560 16 59 59 sunnuntai torstai, 9.00 17.00 dzconsumerservice@coloplast.com

Lisätiedot

Suosituimmat kohdemaat

Suosituimmat kohdemaat Suosituimmat kohdemaat Maakuntanro Maakunta Kohdemaa Maakoodi sum_lah_opisk 21 Ahvenanmaa - Kreikka GR 3 Åland Italia IT 3 Turkki TR 2 Saksa DE 1 09 Etelä-Karjala Venäjä RU 328 Britannia GB 65 Ranska FR

Lisätiedot

Pikaopas. Online-tilin näyttäminen tai vaihtaminen Jos käytät pilvipalvelua, voit muuttaa asetuksia tai vaihtaa tiliä valitsemalla Tiedosto > Tili.

Pikaopas. Online-tilin näyttäminen tai vaihtaminen Jos käytät pilvipalvelua, voit muuttaa asetuksia tai vaihtaa tiliä valitsemalla Tiedosto > Tili. Pikaopas Microsoft Publisher 2013 näyttää erilaiselta kuin aiemmat versiot. Tämän oppaan avulla pääset alkuun nopeasti ja saat yleiskuvan uusista ominaisuuksista. Pikatyökalurivi Lisää usein käyttämiäsi

Lisätiedot

Mobiilitulostus-/- skannausopas Brother iprint&scanille (Android )

Mobiilitulostus-/- skannausopas Brother iprint&scanille (Android ) Mobiilitulostus-/- skannausopas Brother iprint&scanille (Android ) Sisällysluettelo Ennen Brother-laitteen käyttöä... Kuvakkeiden selitykset... Tavaramerkit... Johdanto... Lataa Brother iprint&scan Google

Lisätiedot

*) %-yks. % 2018*)

*) %-yks. % 2018*) TERVEYDENHUOLLON KÄYTTÖMENOT SUHTEESSA (%) BKT:HEN OECD-MAISSA 2000-2017 SEKÄ SUHTEIDEN MUUTOKSET %-YKSIKKÖINÄ JA PROSENTTEINA Vuosi 2017: laskeva järjestys Current expenditure on health, % of gross domestic

Lisätiedot

Korkeakouluopiskelijoiden työharjoittelu ulkomailla 2025. 21.5.2014 Valokuvat: Jaana Mutanen_jaMu

Korkeakouluopiskelijoiden työharjoittelu ulkomailla 2025. 21.5.2014 Valokuvat: Jaana Mutanen_jaMu Korkeakouluopiskelijoiden työharjoittelu ulkomailla 2025 TraiNet-kyselyyn vastanneet. Työskentelen, toimin yrittäjänä tai opiskelen: 0 10 20 30 40 50 60 70 80 90 100 110 120 130 opetus- ja kulttuuriministeriössä

Lisätiedot

Johtava ohjelmisto maailmassa tarra-, viivakoodi-, RFID- ja korttitulostukseen

Johtava ohjelmisto maailmassa tarra-, viivakoodi-, RFID- ja korttitulostukseen Johtava ohjelmisto maailmassa tarra-, viivakoodi-, RFID- ja korttitulostukseen BarTender Application Suiten käyttöönotto Yleiskatsaus, asennus ja peruskäyttö (suomenkielinen versio) Ver. 13.06. 20.1541

Lisätiedot

muutos *) %-yks. % 2016

muutos *) %-yks. % 2016 TERVEYDENHUOLLON KÄYTTÖMENOT SUHTEESSA (%) BKT:HEN OECD-MAISSA 2000-2015 SEKÄ SUHTEIDEN MUUTOKSET %-YKSIKKÖINÄ JA PROSENTTEINA Vuosi 2015: laskeva järjestys Current expenditure on health, % of gross domestic

Lisätiedot

Varmista, että olet saanut kaikki varusteet, jotka on lueteltu kohdassa Kuva 1. (Pakkauksessa toimitetut tarrat voivat poiketa ilmoitetusta.

Varmista, että olet saanut kaikki varusteet, jotka on lueteltu kohdassa Kuva 1. (Pakkauksessa toimitetut tarrat voivat poiketa ilmoitetusta. Insert % Shift Pika-aloitus Varmista, että olet saanut kaikki varusteet, jotka on lueteltu kohdassa Kuva 1. (Pakkauksessa toimitetut tarrat voivat poiketa ilmoitetusta.) Takuukortti Pika-aloitusopas D1-tarrakasetti

Lisätiedot

Hyvinvointiyhteiskunta. mahdollinen yhtälö 1.1 5.2.2003

Hyvinvointiyhteiskunta. mahdollinen yhtälö 1.1 5.2.2003 1. HYVINVOINTIYHTEISKUNTA MAHDOLLINEN YHTÄLÖ BKT:n vuosimuutos 1988 21... 1.2 T&K-panosten osuus bruttokansantuotteesta... 1.3 T&K-toiminnan osuus BKT:sta eräissä maissa... 1.4 T&K-henkilöstön osuus työssäkäyvistä

Lisätiedot

Kansainvälisen reittiliikenteen matkustajat 2018

Kansainvälisen reittiliikenteen matkustajat 2018 01/18 02/18 03/18 04/18 määrän määrän määrän EU Ruotsi 141 968 4,1 139 575 2,8 158 746 2,8 170 449 Saksa 123 102-6,1 126 281-4,5 161 558 6,9 159 303 Espanja 104 817 10,5 103 791 16,2 126 347 21,1 114 954

Lisätiedot

Kansainvälisen reittiliikenteen matkustajat 2018

Kansainvälisen reittiliikenteen matkustajat 2018 01/18 02/18 03/18 04/18 määrän määrän määrän EU Ruotsi 141 968 4,1 139 575 2,8 158 746 2,8 170 449 Saksa 123 102-6,1 126 281-4,5 161 558 6,9 159 303 Espanja 104 817 10,5 103 791 16,2 126 347 21,1 114 954

Lisätiedot

Tietokannat PERUSMATERIAALI Microsoft Access 2007 Kieliversio: suomi Materiaaliversio 1.0 päivitetty 8.6.2009 www.piuha.fi materiaalimyynti@piuha.

Tietokannat PERUSMATERIAALI Microsoft Access 2007 Kieliversio: suomi Materiaaliversio 1.0 päivitetty 8.6.2009 www.piuha.fi materiaalimyynti@piuha. Tietokannat PERUSMATERIAALI Microsoft Access 2007 Kieliversio: suomi Materiaaliversio 1.0 päivitetty 8.6.2009 materiaalimyynti@piuha.fi Tämän materiaalin kopioiminen ilman tekijän lupaa kielletään tekijänoikeuslain

Lisätiedot

Verkkodatalehti. MDA800 Master Data Analyzer SEURANTA- JA DIMENSIOINTIJÄRJESTELMÄT

Verkkodatalehti. MDA800 Master Data Analyzer SEURANTA- JA DIMENSIOINTIJÄRJESTELMÄT Verkkodatalehti MDA800 Master Data Analyzer A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Yksityiskohtaiset tekniset tiedot Ominaisuudet Ohjain Tilaustiedot Tyyppi Muita laiteversioita ja varusteita MSC800 Koodiresoluutio

Lisätiedot

Verkkolisensoinnin Lueminut

Verkkolisensoinnin Lueminut Verkkolisensoinnin Lueminut Yrityksen hallinto Trimble Navigation Limited Engineering and Construction Division 935 Stewart Drive Sunnyvale, California 94085 U.S.A. Puhelin: +1-408-481-8000 Maksuton: +1-800-874-6253

Lisätiedot

Kumppaniratkaisu. M-Files Cloud Vault Dokumenttien hallinta on helppoa. Paranna tietotyön tehokkuutta ja laatua!

Kumppaniratkaisu. M-Files Cloud Vault Dokumenttien hallinta on helppoa. Paranna tietotyön tehokkuutta ja laatua! Kumppaniratkaisu M-Files Cloud Vault Dokumenttien hallinta on helppoa Paranna tietotyön tehokkuutta ja laatua! Vaihdoimme vanhan järjestelmän M-Filesiin viikonlopun aikana. Henkilökunnan kouluttamiseen

Lisätiedot

Unifaun OnlinePrinter

Unifaun OnlinePrinter Unifaun OnlinePrinter Unifaun Online 2013-10-14 2 Sisältö 1 Unifaun OnlinePrinter tulostusasetukset... 3 2 Automaattinen asennus - Unifaun Online Printer... 4 3 Javan asentaminen... 6 4 Vianmääritys Internet

Lisätiedot

SA011102S SA011104S SA011108S. MP3-soitin

SA011102S SA011104S SA011108S. MP3-soitin SA011102S SA011104S SA011108S MP3-soitin Vanhan tuotteen ja siihen sisältyvän akun hävittäminen Kaikki tuotteemme on suunniteltu ja valmistettu laadukkaista materiaaleista ja komponenteista, jotka

Lisätiedot

Navistools Standard. Navistools

Navistools Standard. Navistools Navistools Standard Navistools on Naviswork pohjainen Asset management sovellus, jota käytetään laitoksen, infrakohteen tai rakennuksen elinkaarenaikasen tiedonhallintaan, suunnittelusta työmaavaiheen

Lisätiedot

Maailman valutuotanto

Maailman valutuotanto Maailman valutuotanto Yhteenveto Modern Castings-lehden ja American Foundry Society (AFS) - yhdistyksen tilastoimista luvuista vuosilta 2004, 2006, 2008, 2010 ja 2012 Tuula Höök 9.9.2014 Tilastoinnissa

Lisätiedot

Tekstinkäsittelystä. H4: Tekstinkäsittelyn perusharjoitus. Toimisto ohjelmista

Tekstinkäsittelystä. H4: Tekstinkäsittelyn perusharjoitus. Toimisto ohjelmista Tekstinkäsittelystä Toimisto ohjelmista OpenOffice vs. LibreOffice ODF (Open Document Format for Office Applications) LibreOfficen + ohjepaketti + kielityökalujen asennus Word 2003 vs. Word 2007 vs. Word

Lisätiedot

TYPO3 - Open Source Enterprise CMS

TYPO3 - Open Source Enterprise CMS TYPO3 - Open Source Enterprise CMS TYPO3 on yritysten tarpeisiin suunniteltu avoimen lähdekoodin julkaisujärjestelmä. Verkkopalvelutoteutusten lisäksi TYPO3 toimii skaalautuvana web-sovellusten kehitysalustana.

Lisätiedot

Webforum. Version 17.2 uudet ominaisuudet. Päivitetty:

Webforum. Version 17.2 uudet ominaisuudet. Päivitetty: Webforum Version 17.2 uudet ominaisuudet Päivitetty: 2017-06-17 Sisältö Tietoja tästä dokumentista... 3 Yleistä... 4 Dokumentit... 5 Luo uusia Microsoft Office dokumentteja työkaluriviltä... 5 Uusi edistymispalkki

Lisätiedot

McAfee epolicy Orchestrator Pre-Installation Auditor 2.0.0

McAfee epolicy Orchestrator Pre-Installation Auditor 2.0.0 Julkaisutiedot McAfee epolicy Orchestrator Pre-Installation Auditor 2.0.0 McAfee epolicy Orchestrator -ohjelmiston kanssa käytettäväksi Sisällys Tietoja tästä julkaisusta Uudet toiminnot Parannukset Ratkaistut

Lisätiedot

CADS ELECTRIC Teollisuussähkö ja -automaatio

CADS ELECTRIC Teollisuussähkö ja -automaatio YLEISET OMINAISUUDET PRO STD LITE Täysin itsenäinen CAD-ohjelmisto CAD-suunnittelun perustoiminnot (2D ja 3D) Suomenkielinen Englanninkielinen Keskitetty projektitiedonhallinta, monen käyttäjän tuki DRW-,

Lisätiedot

Gimp JA MUUT KUVANKÄSITTELYOHJELMAT

Gimp JA MUUT KUVANKÄSITTELYOHJELMAT Gimp JA MUUT KUVANKÄSITTELYOHJELMAT Daniela Lund Ti07 A241227 Linux-järjstelmät 01.12.2009 MIKÄ ON KUVANKÄSITTELYOHJELMA? Kuvankäsittelyohjelma on tietokoneohjelma, jolla muokataan digitaalisessa muodossa

Lisätiedot

Adobe Audition CS6. Kuulosta parhaalta ADOBE AUDITION CS6 AU3 CS5.5 CS6. Adobe Audition CS6 Versioiden vertailu

Adobe Audition CS6. Kuulosta parhaalta ADOBE AUDITION CS6 AU3 CS5.5 CS6. Adobe Audition CS6 Versioiden vertailu Adobe Audition CS6 Versioiden vertailu Adobe Audition CS6 Kuulosta parhaalta ADOBE AUDITION CS6 AU3 CS5.5 CS6 AUDION EDITOINTI JA MONIEN RAITOJEN MIKSAUS Moniydin-/monisuoritinten optimointi Media-selain,

Lisätiedot

LEHDISTÖTIEDOTE. Nikon tuo markkinoille uuden sukupolven. kuvankäsittelyohjelmiston. Capture NX2: entistä tehokkaampi ja helppokäyttöisempi

LEHDISTÖTIEDOTE. Nikon tuo markkinoille uuden sukupolven. kuvankäsittelyohjelmiston. Capture NX2: entistä tehokkaampi ja helppokäyttöisempi Nikon tuo markkinoille uuden sukupolven kuvankäsittelyohjelmiston Capture NX2: entistä tehokkaampi ja helppokäyttöisempi Amsterdam, Alankomaat, 3. kesäkuuta 2008 Nikon Europe julkistaa uuden Capture NX2

Lisätiedot

20 SYYTÄ, MIKSI JOKAISEN SEURAAVAN TIETOKONEEN TULISI OLLA THINKPAD TAI THINKCENTRE

20 SYYTÄ, MIKSI JOKAISEN SEURAAVAN TIETOKONEEN TULISI OLLA THINKPAD TAI THINKCENTRE 20 SYYTÄ, MIKSI JOKAISEN SEURAAVAN TIETOKONEEN TULISI OLLA THINKPAD TAI THINKCENTRE THINKVANTAGE TECHNOLOGY AND DESIGN Napsauta tästä ThinkVantage Technology and Design -ominaisuudet ovat ThinkPad -kannettaviin

Lisätiedot

TIETOJEN TUONTI TIETOKANNASTA + PIVOT-TAULUKON JA OLAP-KUUTION TEKO

TIETOJEN TUONTI TIETOKANNASTA + PIVOT-TAULUKON JA OLAP-KUUTION TEKO TIETOJEN TUONTI TIETOKANNASTA + PIVOT-TAULUKON JA OLAP-KUUTION TEKO JOUNI HUOTARI 2005-2010 OLAP-OHJETEKSTIT KOPIOITU MICROSOFTIN OHJATUN OLAP-KUUTION TEKO-OHJEESTA ESIMERKIN KUVAUS JA OLAP-MÄÄRITELMÄ

Lisätiedot

Google Cloud Print -opas

Google Cloud Print -opas Google Cloud Print -opas Versio 0 FIN Kuvakkeiden selitykset Tässä käyttöoppaassa käytetään seuraavaa kuvaketta: Käyttövinkit kertovat, miten eri tilanteissa on toimittava tai miten kutakin toimintoa voi

Lisätiedot

Tekstinkäsittelyn jatkokurssi

Tekstinkäsittelyn jatkokurssi TAMPEREEN KAUPUNKI Kasvatus- ja opetustoimiala @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ Tekstinkäsittelyn jatkokurssi Word Error! Not a valid link. Sisällys 1 Tekstin asettelu 1 1.1 Sarkaimet 1 1.2 Sivun

Lisätiedot

!"#" $%&' & %"() *+++#!"#",-.#

!# $%&' & %() *+++#!#,-.# !"#" $%&' & %"() *#!"#",-.# /0'1!" $%&' & # 6() 7!"#" *#!"#" YLEISESTI -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 4 Toimintaperiaatteet

Lisätiedot

Adobe -määrälisensointi

Adobe -määrälisensointi Adobe -määrälisensointi VIP-jälleenmyyjäkonsolin käyttöopas Value Incentive Plan -ohjelmalle (VIP) Versio 3.1 syyskuu 12, 2013 Voimassa 15.8.2013 lähtien Sisältö Mikä on VIP-jälleenmyyjäkonsoli?... 4 Aloitus...

Lisätiedot

Työaika Suomessa ja muissa maissa. Joulukuu 2010 Työmarkkinasektori EK

Työaika Suomessa ja muissa maissa. Joulukuu 2010 Työmarkkinasektori EK Työaika Suomessa ja muissa maissa Joulukuu 2010 EK Säännöllisen vuosityöajan pituus 1910-2010 Teollisuuden työntekijät päivätyössä 3000 2800 2600 2400 2200 Tuntia vuodessa Vuosityöajan pituus: vuonna 1920

Lisätiedot

Jäsenrekisteri (dos) Kirjuri tekstinkäsittely Vuosipäivitys 3.11.2007

Jäsenrekisteri (dos) Kirjuri tekstinkäsittely Vuosipäivitys 3.11.2007 Jäsenrekisteri (dos) Kirjuri tekstinkäsittely Vuosipäivitys 3.11.2007 Asentaminen... 4 Näppäinpikakomentoja... 5 EtäAsteri... 6 Tulostaminen doswintu:n avulla... 8 Wordiin tulostaminen... 10 Windows XP

Lisätiedot

HASP-vianetsintäopas 1

HASP-vianetsintäopas 1 1 HASP-vianetsintäopas Corporate office: Trimble Geospatial Division 10368 Westmoor Drive Westminster, CO 80021 USA www.trimble.com Copyright and trademarks: 2005-2013, Trimble Navigation Limited. All

Lisätiedot

MySchenker tulostimen ohjeet

MySchenker tulostimen ohjeet MySchenker tulostimen ohjeet Paperirullan asettaminen tulostimeen 1. Avaa tulostin painamalla etulevyn OPEN painikkeesta ja nostamalla kansi kevyesti yläasentoonsa Paperirullan asettaminen tulostimeen

Lisätiedot

Uutta Remote Support Platform 3.0 -versiossa

Uutta Remote Support Platform 3.0 -versiossa Uutta Remote Support Platform for SAP Business One Asiakirjaversio: 1.0 2012-10-08 Kaikki maat Typografiset merkintätavat Kirjasintyyli Esimerkki Näytöstä lainatut sanat tai merkit. Näitä ovat kenttien

Lisätiedot

Kätevän kokoinen ompeluja brodeerauskone

Kätevän kokoinen ompeluja brodeerauskone 900 Kätevän kokoinen ompeluja brodeerauskone 900 Kosketusnäyttö Automaattinen neulan langoitin Lisätaso 170 kirjontakuviota 129 hyöty- ja koristeommelta 900 Kätevän kokoinen ompelukone monipuolisilla ominaisuuksilla

Lisätiedot

Adobe Flash Professional CS6

Adobe Flash Professional CS6 Adobe Flash Professional CS6 -markkinointi-copy jälleenmyyjille Adobe Flash Professional CS6 Seuraavia tekstejä voi käyttää Adobe Flash Professional CS6 -ohjelmiston web-sivuilla, tuoteluetteloissa, mainoksissa

Lisätiedot

PISA 2012 MITEN PERUSKOULUN KEHITYSSUUNTA TAKAISIN NOUSUUN?

PISA 2012 MITEN PERUSKOULUN KEHITYSSUUNTA TAKAISIN NOUSUUN? PISA 2012 MITEN PERUSKOULUN KEHITYSSUUNTA TAKAISIN NOUSUUN? Jouni Välijärvi, professori Koulutuksen tutkimuslaitos Jyväskylän yliopisto EDUCA 2014 Helsinki 25.1.2014 30.1.2014 Suomalaisnuorten osaaminen

Lisätiedot

Logitech Webcam C930e Setup Guide. Logitech for Business

Logitech Webcam C930e Setup Guide. Logitech for Business Logitech Webcam C930e Setup Guide Logitech for Business Logitech Webcam C930e Contents Suomi................. 53 www.logitech.com/support...........................83 2 Logitech for Business Logitech Webcam

Lisätiedot

TermBase NET versio 1.0.1. (Beta)

TermBase NET versio 1.0.1. (Beta) TermBase NET versio 1.0.1. (Beta) Sulautettu sanasto- ja termikanta OHJEET TÄRKEÄÄ: Copyright M. Tuittu, 2005 Kaikki oikeudet pidätetään. TermBase NET on toteutettu java -tekniikalla. Java and all Java-based

Lisätiedot

Plantronics Blackwire C610-M Blackwire C620-M

Plantronics Blackwire C610-M Blackwire C620-M Plantronics Blackwire C610-M Blackwire C60-M KÄYTTÖOPAS TERVETULOA PAKKAUKSEN SISÄLTÖ Tervetuloa Plantronicsin kuuloketuoteperheen pariin. Plantronics tarjoaa laajan tuotevalikoiman, joka kattaa tavoitteiden

Lisätiedot

ATK yrittäjän työvälineenä

ATK yrittäjän työvälineenä ATK yrittäjän työvälineenä Word ja Excel Timo Laapotti / F4U - Foto For You f4u@f4u.fi http://f4u.fi/mlykl/ 13.5.2008 Ohjelmisto Tietokoneohjelma on joukko toimintaohjeita ja käskyjä, jotka tietokoneen

Lisätiedot

Plantronics DA80 Audio Processor. User Guide

Plantronics DA80 Audio Processor. User Guide Plantronics DA80 Audio Processor User Guide Sisällysluettelo Tervetuloa 3 Virta 4 Plantronics Spokes -ohjelmisto 5 Sovelluksen asentaminen 5 Aloita ohjelmistot 5 Hub-sovelluksen välilehdet 5 Kuulokkeen

Lisätiedot

SQLite selvitysraportti. Juha Veijonen, Ari Laukkanen, Matti Eronen. Maaliskuu 2010

SQLite selvitysraportti. Juha Veijonen, Ari Laukkanen, Matti Eronen. Maaliskuu 2010 SQLite selvitysraportti Juha Veijonen, Ari Laukkanen, Matti Eronen Maaliskuu 2010 Opinnäytetyö Kuukausi Vuosi 1 SISÄLTÖ 1. YLEISTÄ SQLITE:STA... 2 2. HISTORIA... 2 3. SQLITEN KÄYTTÖ... 3 3.1 SQLiten asennus

Lisätiedot

Tervetuloa. Pikaopas. Kytke. Asenna. Nauti

Tervetuloa. Pikaopas. Kytke. Asenna. Nauti Tervetuloa Pikaopas 1 2 3 Kytke Asenna Nauti Mitä laatikko sisältää? CD140-tukiasema TAI CD140/CD145 luuri CD145-tukiasema Tukiaseman verkkosovitin Puhelinjohto CD140 2 ladattavaa AAA akkua Pikaopas CD140

Lisätiedot

TUOTEOPAS. PlasmaMade ilmansuodatin GUC1214

TUOTEOPAS. PlasmaMade ilmansuodatin GUC1214 TUOTEOPAS PlasmaMade ilmansuodatin GUC1214 1. INTRODUCTION The PlasmaMade ilmansuodatin GUC1214 on tehty uudelle NEN 7120 tammikuu 2015, liesituulettimia voidaan käyttää ainoastaan uudelleenkierrättämiseen.

Lisätiedot

Brother ScanViewerin opas ios- / OS X -järjestelmille

Brother ScanViewerin opas ios- / OS X -järjestelmille Brother ScanViewerin opas ios- / OS X -järjestelmille Versio 0 FIN Kuvakkeiden selitykset Tässä käyttöoppaassa käytetään seuraavaa vinkkimerkintää: VINKKI Vinkit kertovat, miten eri tilanteissa voi toimia

Lisätiedot

Asennuksen pikaopas. Laitteistokuvaus. AXIS PrintPoint 140 BJC:n asennus. Laitteistoasennus

Asennuksen pikaopas. Laitteistokuvaus. AXIS PrintPoint 140 BJC:n asennus. Laitteistoasennus Asennuksen pikaopas Tässä ohjeessa käsitellään AXIS PrintPoint 140 BJC:n asennusta ja käyttöönoton perusteita. Lähempiä tietoja ja ohjeita saat AXIS PrintPoint 140 BJC:n käyttöoppaasta. Laitteistokuvaus

Lisätiedot

HP Color LaserJet CM1312 MFP Series Paperi- ja tulostusmateriaaliopas

HP Color LaserJet CM1312 MFP Series Paperi- ja tulostusmateriaaliopas HP Color LaserJet CM1312 MFP Series Paperi- ja tulostusmateriaaliopas Tekijänoikeus ja käyttöoikeus 2008 Copyright Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tämän materiaalin kopioiminen, sovittaminen

Lisätiedot

Jouni Huotari OLAP-ohjetekstit kopioitu Microsoftin ohjatun OLAP-kuution teko-ohjeesta. Esimerkin kuvaus ja OLAP-määritelmä

Jouni Huotari OLAP-ohjetekstit kopioitu Microsoftin ohjatun OLAP-kuution teko-ohjeesta. Esimerkin kuvaus ja OLAP-määritelmä OLAP-kuution teko Jouni Huotari OLAP-ohjetekstit kopioitu Microsoftin ohjatun OLAP-kuution teko-ohjeesta Esimerkin kuvaus ja OLAP-määritelmä Tavoitteena on luoda OLAP-kuutio Northwind-tietokannan tilaustiedoista

Lisätiedot