Yhdysohjelman asennus- ja käyttöohjeet 6900

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Yhdysohjelman asennus- ja käyttöohjeet 6900"

Transkriptio

1 Kuvaus Sivu Yhdysohjelma... 2 Asennus ZECom-ohjelman asetukset...3 Käynnistä ZECom ohjelma...3 Menukohta Configuration ZECom ohjelmassa...7 Menukohta Action ZECom ohjelmassa...9 Menukohta Configurate Ticket Text ReportBuilder...12 Luo oma raportti tai muuta raporttia WebProducer ohjelma...18 Lähetä tai kopioi...18 Variables (Muuttuvien tiedostojen määrittäminen)...20 Menu kohta Action...22 Oma ulkoasu kotisivulle...22 Sarja portit Serial Ports...24

2 Yhdysohjelma Asennus Laita asennus cd asemaan ja käynnistä ohjelman setup. Vahvista ja vastaa kysymyksiin. Ohjelma kopioituu alihakemistoon Programme\Mem-O-Matic, jollei muuta hakemisto valita. Hakemisto, johon ohjelma kopioidaan täytyy olla tyhjä. Ohjelmisto käyttää access tietokantaa. Itse ohjelmaa Access ei tarvitse olla tietokoneella, ainoastaan tietokannan ohjain. Useimmiten tämä mdac ohjain asennetaan muun Microsoft ohjelman asennuksen yhteydessä. Jos ohjainta ei löydy tietokoneelta tai ohjain on vanhaa versiota asentaa asennusohjelma sen asennus cd:ltä. Jos koneelta on internet-yhteys tarkistaa asennusohjelma onko uudempaan versiota ohjaimesta saatavilla. Asennuksen jälkeen ilmestyy työpöydälle seuraavia uusia ikoneja: - ZECom: Tämä ohjelma kerää tiedot vuoronumerolaitteen keskusyksiköltä, tallentaa sen Access tietokantaan ja muokkaa tietoja muita ohjelmia varten. - WebProducer: Tämä ohjelma lukee tiedostoja Access tietokannasta ja päivittää tiedostoja html sivuille ja kopio nämä sivut päivitettyine tiedostoineen toiseen hakemistoon ja/tai internettiin ftp-yhteydellä. - Report Producer: Tämä ohjelma muokkaa ja esittää Access tietokannan tietoja ja esittää ne tilastoina ja grafiikkana. Sivu 2 (24)

3 - MemoClient: Tämä ohjelma näyttää intranet verkossa olevilla tietokoneilla vuoronumerolaitteiston jonotilanteen. - InternetUpdate Tämä ohjelmalla voidaan hakea uusia päivityksiä ohjelmiin. 1. ZECom-ohjelman asetukset Käynnistä ZECom ohjelma Ohjelma käynnistetään klikkaamalla ZECom kuvaketta. Ensin ilmestyy näytölle ohjelmatietoja ja sitten avautuu ikkuna rekisteröintiä varten. Joka ohjelmalla on oma rekisteröinti avaimensa. Kaikki ohjelman voidaan avata demo-versiona jossa on kaikki toiminnot. Täytä lisenssin haltijan tiedot (Lizensnehmer), paikkakunta (ort) ja avain (Seriennummer). Ole tarkkana pienten ja suurten kirjainten kanssa täyttäessäsi tietoja. Jos haluat avata demoversion klikkaa demoversion kohtaa. Sivu 3 (24)

4 Saksan kielinen versio avautuu: Punaisella näkyvässä kohdassa näkyy version käyttäjän tiedot, DEMO jos käytetään demoversiota tai lisenssin haltijan tiedot, kun ohjelman on rekisteröity. Demo versiota voi käyttää tutustumistarkoituksessa erikseen sovitun aikajakson ajan. Klikkaa kohtaa menu Konfiguration ja sitten Allgemein Einstellungen. Ohjelma kysyy salasanaa, vahvista 3001 salasanalla ja paina enter. Seuraava ikkuna avautuu näytölle: Sivu 4 (24)

5 Mene kohtaan Sprachdatei ja valitse ZEComenglish.lng klikkaa sitten speichern und schliessen ja sulje ohjelma. Sivu 5 (24)

6 Seuraavan kerran avatessasi ohjelmaa avautuvat englanninkieliset sivut. Sivu 6 (24)

7 Menukohta Configuration ZECom ohjelmassa Configuration Menu avautuu englanninkielisenä: Tarkista seuraavat kentät: - Path to database (tietokannan sijainti): Tietokanta, jonka voi tunnistaa mbd -lopusta, kopioituu tänne. Voit vaihtaa sijaintia tarvittaessa. - Configuration ComPort (käytettävä yhdysportti): Mihin vuoronumerolaitteisto on liitetty, vaihda tarvittaessa (1-4). - Configuration Queues (käytössä olevien jonoryhmien määrä): Max 20 jonoryhmää. Sivu 7 (24)

8 - Sync to internet timeserver (aikaserveri): Aika voidaan päivittää internetistä aikaserveristä (valitse osoite) tai omasta aikaserveristä (lisää IP-soite) - Languagefile (kieliversiot): Voit vaihtaa kielen niin halutatessasi. - Administrator Kennwort (pääkäyttäjän tunnussana): Voit lisätä tunnussanan, 3001 on kuitenkin aina voimassa. - Kategorien zeigen (Asiakas kategoriat): voit valita asiakastapahtumien seurannan kategorioissa. - Log devices (Kutsulaitteiden tunnuskoodit). Tallennetaan kutsulaitteiden tunnuskoodit tietokantaan. Oikeassa yläkulmassa olevat valinnat vaikuttavat WebProducer ohjelman toimintaa. ZeCom ohjelma laskee arvoja Web producer ohjelmalle. - Calculate real waiting time for 0 waiting people: Jos ilman merkkiä antaa 0 odotusajaksi kun yhtään asiakasta ei ole jonossa, jos merkki valittu näyttää keskimääräisen odotusajan aiemmalta päivältä. - Calculate statistic value if no polls log: Tilanteessa jolloin lipuke on tulostettu mutta ketään ei ole kutsuttu tai palveltu ei odotusaikaa tai palveluaikaa voida laskea, jos ilman merkkiä ei näytä mitään tässä kohdassa, jos merkillä näyttää keskimääräisen odotusajan ja palveluajan aiemmalta päivältä. Sivu 8 (24)

9 - Number of Tickets for average waiting time: Keskimääräisen odotusajan laskeminen viimeisistä tapahtumista. Odotusaika voidaan laskea kun valittu määrä tapahtumia on käsitelty, samoin palveluaika (lasketaan seuraavasta kutsusta tai kun kutsulaite on sammutettu). - Number of days for the statistics: Jos haluat näyttää internetsivulla odotusaikoja ja palveluaikoja yksittäisinä viikon päivinä voidaan tässä määrittää päivien lukumäärä, joilta tiedot otetaan, suositus 21 päivää Jos käytetään MEMOClient ohjelmaa täytyy ZEComServer aktiviert olla valittuna. Useimmiten käytetään porttia 23. Asetuksen tallennetaan Save and Exit painikkeella ja muutokset tulevat voimaan seuraavan kerran ohjelmaa käynnistettäessä. Menukohta Action ZECom ohjelmassa Action kohdan toiminnot: - start/stop poll: Aloittaa ja lopettaa automaattisen tiedostojen lukemisen vuoronumerolaitteen keskusyksiköltä. Sivu 9 (24)

10 Lukeminen alkaa aina automaattisesti kun ohjelma käynnistetään, on suositeltavaa pitää lukeminen aina päällä, koska keskusyksikkö pystyy varastoimaan noin 500 tapahtumaa. - Load Setup-File: Vuoronumerolaitteen käyttöohjelman lataaminen keskusyksikölle, tämän avulla mahdollista syöttää ennalta meiltä lähetetyt asetukset vuoronumerolaitteiston keskusyksikköön, esim. laajennusten tai toiminnon muutosten yhteydessä. Read Setup-File: Vuoronumerolaitteen käyttöohjelman asetukset voidaan tarkistaa ja tallentaa tietokoneelle. - initialise statistics: Tallentaa kaikki oleelliset asetukset ja muutokset keskusyksikköön. - compress and optimize data bank: ohjelma pienentää automaattisesti tietopankin tiedoston - Minimize: Pienentää ohjelman työpöydältä ala-valikkoon. - Exit sulkee ohjelman. Älä sulje ohjelmaa jos WebProducer ohjelma on vielä käynnissä. Menukohta Configurate Ticket Text Vahvista salasanalla 3001, seuraava ikkuna avautuu: Sivu 10 (24)

11 Muuta ja lähetä eri jonoryhmien numerolapun tekstejä. Valitse jonoryhmä (Kreis x) sytä teksti max 24 normaalikokoista ja 12 lihavoitua (bold) merkkiä riville, voit lisätä ajan (TIME) päiväyksem (DATE) ja odottavien määrän (LENGTH) tekstiin. Lähetä teksti kirjoittimelle transmit painikkeesta. Sivu 11 (24)

12 2. ReportBuilder Aloita ReportBuilder ohjelma klikkaamalla kuvaketta. Voit vaihtaa käytettävän kielen kohdasta Configuration, Salasana 3001 ja valisemalla kielitiedostosta (Sprachdatei) halutun kielen. Jos vasemmalla ei ole raportti voit tuoda (import) valmiita kopioita raporteista. Klikkaa import ja valitse haluamasi raportti. Anna raportille nimi. Ohjelmassa on valmiina 4 tyyppistä raporttia. - Raportti, missä on kaikki tapahtumat eli kutsulaite, numerolapun numero, tulostettu, kutsuttu, lopetettu, odotusaika, palveluaika (All Datas) - Raportti, missä näytetään päivittäin ja tunneittain asiakasmäärät, keskimääräiset odotus ja palveluajat (Sort weekdays) Sivu 12 (24)

13 - Graafinen raportti, missä näytetään keskimääräiset odotus- ja palveluajat päivittäin (Graphic Day) - Graafinen raportti missä näytetään keskimääräiset odotus- ja palveluajat päivittäin viikon ajalta (Graphic WeekDay) Jos tietokannassa on tietoja voit luoda halutun raportin (edit)i Voit tulostaa raportit (print) uudelleen nimetä (rename) ja lähettää (export) PDF HTML JPG RTF EXCEL Acrobat Reader Browser (Internet Explores) Picture Text, ASCII Excel files tiedostoina. Sivu 13 (24)

14 Oikealla voit asettaa suotimia rajataksesi raportin tietoja. Valitse päivämäärät, jonoryhmä, kutsulaitteen numero (idnumero) viikon päivä (weekday, 1= maanantai..) tai jos odotusaika (wait time more) on ylittänyt tietyn ajan tai palveluaika ylittänyt tietyn ajan (service time bigger Voit myös hakea tietyntyyppisellä kategoria nimellä eroteltuja tiedostoja. Valiste miten haluat tietojen tulostuvan raporttiin, viikonpäivän (Wochentag), tunnin (Stunde) kutsulaitteen numero (Aufrufgerät) mukaan. Kentän ovat saksankielisinä, tässä joitakin käännöksiä: Viikonpäivä Weekday Wochentag tunti hour Stunde kutsulaite ID-number Aufrufgerät jono Queue Aufrufkreis odotusaika Waiting time Wartezeit palveluaika Service time Bearbeitungszeit Sivu 14 (24)

15 Luo oma raportti tai muuta raporttia Voit muuttaa raporttia klikkaamalla edit näppäintä yläpalkissa. Tallenna ensi raportti jota haluat muokata. Raportissa weekday on joitakin erikoiskenttiä, jotka ohjelmoidaan erikseen. Joka raportissa eri alueet Header, Group Header n, Detail, Group Footer n, Footer and Summary. Sivu 15 (24)

16 Header: Otsake joka sivulle (Headline on each page) Footer: Alaosa joka sivulle (Foot line on each page) Detail: Tiedosto alue (the data area, in this field are the data) Group n: Joka ryhmällä om oma otsake ja ala-osa, n on ryhmän numero Group kohdassa tiedot tulevat raporttiin, Group 0 kohdassa tunnit, Group 1 viikonpäivät Summary laskelmien ja raportin loppu Sivu 16 (24)

17 Voit lisätä tai muokata kenttiä, Valitse tai piirrä kenttä ja lisää tai vaihda teksti. Täältä voit lisäta tiedosto alueita raporttiin.valitse: Count (laskee), Sum (summa), Minimum, Maximum or Average (keskiarvo.. Voit lisätä haluamasi laskelmat. Valitse Calc. Huomioitavaa asennuksessa. 1. Jos ReportBuilder on asennettu eri tietokoneeseen verkossa kuin ZECom ohjelma, täytyy ReportBuilder, Common.dll tiedostot kopioida sinne ja ensin aloittaa tietokanta momw.mdb. Aloita ReportBuilder ja valitse Configuration kohdassa oikea polku tietokantaan. 2. Normaalisti ReportBuilder etsii ZECom kansiosta tiedostoa settings.ini rekisteröityäkseen. Sivu 17 (24)

18 3 WebProducer ohjelma Aloita WebProducer ohjelma klikkaamalla kuvaketta. Ohjelma kysyy rekisteröintitietoja, täytä ne tai käytä demoversiota. Voit vaihtaa käytettävän kielen kohdasta Configuration, Salasana 3001 ja valitsemalla kielitiedostosta (Sprachdatei) halutun kielen. Lähetä tai kopioi Kohdassa Konfiguration tehdään seuraavia muutoksia. Salasana on Sivu 18 (24)

19 Information for update, päivitystiedot storage place of data bank and htmpages, tietopankin sijainti Language file, kielitiedosto data for the ftp, ftp tiedot data for the Proxy- Server. Proxy serverin osoite Copy and/or ftp Sivu 19 (24)

20 - The Update Interval in minutes kertoo kuinka usein kotisivut päivitetään. Tarvittaessa muodostetaan internet-yhteys ja tarvittavat tiedot välitetään. Jos Automatic Uploadmanagement on valittu päivitetään kotisivua ainoastaan jos tiedot ovat muuttuneet. Yhteyttä testattaessa ei kannata merkitä Automatic Uploadmanagement koska uutta tietoa ei muodostu. - data bank ja the home page polut muutetaan tarvittaessa. - Valitse kielitiedosto - Data for the ftp transfer on tarpeen jos ftp:tä käytetään. Syötä tarvittavat tiedot Ftp-polku täytyy olla ainakin /. - Data for the Proxy-Server on tarpeen ainoastaan jos ftp toimiin Proxy-Serverin kautta. Syötä tarvittavat tiedot. - Jos kotisivu on intranetissä lisää oikea polku tänne. - Voit valita Passive ftp tai Active ftp. - Valitse haluatko kopioida paikalliseen tiedostoon vai haluatko lähettää ftp:llä. Voit valita molemmat. Talleta tiedostot save and Exit painikkeella. Variables (Muuttuvien tiedostojen määrittäminen) Klikkaa ja avaa Variable Configuration. Salasana on Voit määritellä muuttuvat tiedot, jos olet luonut oman web sivun voit tarkistaa muuttujan nimet. Kaikki tiedot ja muuttujat korvataan uudella päivityksellä. Sivu 20 (24)

21 Voit lisätä muuttujaksi esim. oman osoitteen, jolloin sen muuttuessa voit päivittää ainoastaan tämän kentän. Joka jonoryhmässä on 7 sivua maanantaista lauantaihin ja yksi sivu koko viikolle (Monday to Saturday and one page for the week). Voit muuttaa tiedostonimiä $behördenname$ (organisaatio), $oeffnungszeiten$ (aukioloajat), $telefon$ (puhelin), $fax$ (fax), $ $ (sähköposti) ja yksittäisten jonojen nimiä $kreis1$ (jono 1), $kreis2$,... $kreis10$. Sivu 21 (24)

22 Menu kohta Action Action kohdasta voidaan sivut päivittää manuaalisesti. Oma ulkoasu kotisivulle Alahakemistossa htmlseiten on malli kotisivusta. Voit muokata ko. sivua, lisätä mm. uusia kuvia (omaan alitiedostoon) yms,. Yksi mallisivu löytyy osoitteesta Sivu 22 (24)

23 Sivu 23 (24)

24 Sarja portit Serial Ports Järjestelmässä on kaksi sarjaporttia. Porttia 1 käytetään tietokoneelle, portti 2 on vapaana. Asetukset porteille ovat 9600 baud, 8 bit data, no parity, 1 stop bit. Tiedonsiirtoa voidaan testata Terminaali ohjelmalla esim Hyper Terminal from Windows: Setting Hyper Terminal: Direct Com Connection 9600 Baud 8 Date bits No parity 1 Stop Bit No Handshake Setup: Terminal Automatic 500 lines in Buffer ASCII: Show Signs local For Receiving ad a line transport Break too long lines When typing the following command into the window: HELP you get a list with all commands Sivu 24 (24)

Web -kyselyt Jyväskylän yliopistossa mrinterview - ohjelmalla

Web -kyselyt Jyväskylän yliopistossa mrinterview - ohjelmalla JY / Tietohallintokeskus Sivu 1/35 Web -kyselyt Jyväskylän yliopistossa mrinterview - ohjelmalla Jyväskylän yliopistolla on käytössä Web -kyselyiden tekoon suunniteltu mrinterview - ohjelma, jolla tehtyjen

Lisätiedot

Kuljetus-Lastu. Laskutusohjelman asennus- ja käyttöohje. IT-Apu Lahtiluoma Karhuniityntie 16 02810 Espoo

Kuljetus-Lastu. Laskutusohjelman asennus- ja käyttöohje. IT-Apu Lahtiluoma Karhuniityntie 16 02810 Espoo Kuljetus-Lastu Laskutusohjelman asennus- ja käyttöohje IT-Apu Lahtiluoma Karhuniityntie 16 02810 Espoo Myynti/Tuki 050 491 3771 petri.lahtiluoma@itapu-lahtiluoma.fi TERVETULOA TUTUSTUMAAN KULJETUS-LASTU-LASKUTUSOHJELMAAN!

Lisätiedot

FirstOffice Johdanto ja asennus

FirstOffice Johdanto ja asennus Johdanto ja asennus Kappale 1: Johdanto ja asennus FirstOffice on integroitu taloushallinto-ohjelma pienyrityksille Windows, Macintosh ja Linux käyttöympäristöihin. Se sisältää laskutuksen, osto- ja myyntireskontran,

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. TEXAS INSTRUMENTS TI-NSPIRE http://fi.yourpdfguides.com/dref/4680901

Käyttöoppaasi. TEXAS INSTRUMENTS TI-NSPIRE http://fi.yourpdfguides.com/dref/4680901 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

CardExchange 8 Käyttöohje

CardExchange 8 Käyttöohje CardExchange 8 Käyttöohje *Tämä ohje on tehty CardExchange versiolle 8. Vanhemmalle versiolle on ladattavissa oma ohjeensa. Suosittelemme ohjelman päivittämistä tuoreimpaan versioon. Päivityksestä lisätietoa

Lisätiedot

KorjaamoLastu. Laskutusohjelman asennus- ja käyttöohje. IT-Apu Lahtiluoma Karhuniityntie 16 02810 Espoo

KorjaamoLastu. Laskutusohjelman asennus- ja käyttöohje. IT-Apu Lahtiluoma Karhuniityntie 16 02810 Espoo KorjaamoLastu Laskutusohjelman asennus- ja käyttöohje IT-Apu Lahtiluoma Karhuniityntie 16 02810 Espoo Myynti/Tuki 050 491 3771 petri.lahtiluoma@itapu-lahtiluoma.fi 2(41) TERVETULOA TUTUSTUMAAN KORJAAMOLASTU-LASKUTUSOHJELMAAN!

Lisätiedot

Readme 6.4 versio 1/18

Readme 6.4 versio 1/18 Readme 6.4 versio 1/18 Sisällys Tärkeää... 3 Yleiset järjestelmävaatimukset... 4 Asennus... 5 Yhden käyttäjän järjestelmä:... 5 Usean käyttäjän järjestelmä:... 5 Linux ja Macintosh OS X -palvelinasennus...6

Lisätiedot

Memeo AutoBackupin voi asentaa koneeseen, jossa on jokin seuraavista käyttöjärjestelmistä: Windows 2000, johon on asennettu Service Pack 6.

Memeo AutoBackupin voi asentaa koneeseen, jossa on jokin seuraavista käyttöjärjestelmistä: Windows 2000, johon on asennettu Service Pack 6. Memeo AutoBackup käyttöohje Memeo AutoBackupin asentaminen Tärkeää: Sinulla on oltava järjestelmänvalvojan oikeudet siihen tietokoneeseen, johon olet asentamassa Memeo AutoBackupia. Memeo AutoBackupia

Lisätiedot

ASENNUS- JA KÄYTTÖOPAS

ASENNUS- JA KÄYTTÖOPAS ASENNUS- JA KÄYTTÖOPAS Aalto Control 3.4 Asennus- ja käyttöopas SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISTÄ... 3 1.1 Peruskäsitteet... 3 2. AALTO CONTROL -JÄRJESTELMÄN ASENTAMINEN... 4 3. VALAISIMIEN LISÄÄMINEN... 5 4.

Lisätiedot

Taseri 5.0 Käyttöohje. Taseri 5.0. Web-Media 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008 1

Taseri 5.0 Käyttöohje. Taseri 5.0. Web-Media 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008 1 1 Taseri 5.0 Käyttöohje Taseri 5.0 Web-Media 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008 1 T A S E R I Y H D I S T Y K S E N K I R J A N P I TO- O H J E L M A Käyttöohje Web-Media Ulvilantie 27f

Lisätiedot

CardExchange 7 Käyttöohje

CardExchange 7 Käyttöohje CardExchange 7 Käyttöohje *Tämä ohje on tehty CardExchange versiolle 7. Vanhemmalle versiolle on ladattavissa oma ohjeensa. Suosittelemme ohjelman päivittämistä tuoreimpaan versioon. Sisällysluettelo

Lisätiedot

Langaton IP-kamera. Tuotenumero 36-3379 Malli RC8020 18-2115 RC8020-UK. www.clasohlson.com SUOMI. Ver. 200805

Langaton IP-kamera. Tuotenumero 36-3379 Malli RC8020 18-2115 RC8020-UK. www.clasohlson.com SUOMI. Ver. 200805 Langaton IP-kamera Tuotenumero 36-3379 Malli RC8020 18-2115 RC8020-UK Ver. 200805 www.clasohlson.com 2 Langaton IP-kamera Tuotenumero 36-3379 Malli RC8020 18-2115 RC8020-UK Lue käyttöohjeet ennen tuotteen

Lisätiedot

WM-Laskutus 4.0 Käyttöohje. WM-Laskutus. Web-Media 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010

WM-Laskutus 4.0 Käyttöohje. WM-Laskutus. Web-Media 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010 1 WM-Laskutus 4.0 Käyttöohje WM-Laskutus Web-Media 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010 WM- L A S K U T U S Y R I T Y K S E N L A S K U T U S O H J E L M A Käyttöohje Web-Media Ulvilantie

Lisätiedot

WM-Laskutus 3.2 Käyttöohje. WM-Laskutus. Web-Media 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007

WM-Laskutus 3.2 Käyttöohje. WM-Laskutus. Web-Media 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007 1 WM-Laskutus 3.2 Käyttöohje WM-Laskutus Web-Media 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007 W M - L A S K U T U S Y R I T Y K S E N L A S K U T U S O H J E L M A Käyttöohje Web-Media Huopalahdentie 3 E 84 00330

Lisätiedot

Käsikirja. Copyright 1995 2012 Codeman Software. Klaani 5.6 Käsikirja

Käsikirja. Copyright 1995 2012 Codeman Software. Klaani 5.6 Käsikirja Käsikirja Copyright 1995 2012 Codeman Software Klaani 5.6 Käsikirja Tulostettu 5.11.2012 Esipuhe Esipuhe Tämä käsikirja on tarkoitettu kaikille Klaani ohjelman käyttäjille tai sen käyttäjiksi aikoville

Lisätiedot

Top-Print. Asennus- ja käyttöohjeet

Top-Print. Asennus- ja käyttöohjeet Top-Print Asennus- ja käyttöohjeet 1 Asennus... 3 1.1. Vaatimukset...3 1.2. Top-Print -ohjelmiston asentaminen...3 1.3. Top-Print ohjelmiston poistaminen...7 2. Top-Print ohjelmiston käynnistäminen ja

Lisätiedot

SMARTSTATS-KÄYTTÖOHJEET - päivitetty 24.9.2011 versiolle 2.6.1.1 -

SMARTSTATS-KÄYTTÖOHJEET - päivitetty 24.9.2011 versiolle 2.6.1.1 - SMARTSTATS-KÄYTTÖOHJEET - päivitetty 24.9.2011 versiolle 2.6.1.1 - SISÄLLYS 1 OHJELMAN ASENTAMINEN JA TALLENTAMINEN... 3 2 OTTELUVALMISTELUT... 4 2.1 Toimintatilan valinta... 4 2.2 Ohjelmiston asetukset,

Lisätiedot

TEKNISET OHJEET JA VARMUUSKOPIOINTI

TEKNISET OHJEET JA VARMUUSKOPIOINTI TEKNISET OHJEET JA VARMUUSKOPIOINTI Sisällys YHDEN KONEEN VERSION ASENNUS... 4 PERUSVAIHEET... 4 OHJELMAN REKISTERÖINTI YRITYKSELLE... 4 VERKKOVERSION ASENTAMINEN... 6 YLEISTÄ... 6 PALVELIMEN NIMEN ASETTAMINEN...

Lisätiedot

Taseri PRO 2.0 Käyttöohje. Taseri PRO 2.0. Web-Media 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008

Taseri PRO 2.0 Käyttöohje. Taseri PRO 2.0. Web-Media 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008 1 Taseri PRO 2.0 Käyttöohje Taseri PRO 2.0 Web-Media 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008 T A S E R I P R O Y H D I S T Y K S E N K I R J A N P I TO- O H J E L M A Käyttöohje Web-Media

Lisätiedot

AB-ajokortti 2 Yhteiskäyttö

AB-ajokortti 2 Yhteiskäyttö AB-ajokortti 2 Yhteiskäyttö SISÄLLYS Sisällys... 2 Kurssiaineiston sisältö... 4 Käyttöjärjestelmän mukauttaminen... 4 Tiedostohallinnan asetukset ja pikakuvakkeet... 4 Ikkunoiden hallinta... 4 Tiedoston

Lisätiedot

CardExchange 6 -ohje

CardExchange 6 -ohje CardExchange 6 -ohje *Tämä ohje on tehty CardExchange versiolle 6.1.0.8. Suosittelemme ohjelman päivittämistä tuoreimpaan versioon. Sisällysluettelo 1. Asennus 1.1 Asennuksen kulku 1.2 Data- ja lisenssihakemiston

Lisätiedot

Ohjelmiston käyttöopas

Ohjelmiston käyttöopas Ohjelmiston käyttöopas Lue tämä opas huolellisesti ennen tuotteen käyttöä ja säilytä se myöhempää tarvetta varten. Turvallista ja oikeaa käyttöä varten muista lukea Käyttäjän oppaan kohta Tärkeitä tietoja

Lisätiedot

KURRE 7. Käyttöönotto-opas 4.6.2014. StarSoft Oy www.starsoft.fi sähköposti: tuki@starsoft.fi puh. (06) 320 2500 fax.

KURRE 7. Käyttöönotto-opas 4.6.2014. StarSoft Oy www.starsoft.fi sähköposti: tuki@starsoft.fi puh. (06) 320 2500 fax. KURRE 7 Käyttöönotto-opas StarSoft Oy www.starsoft.fi sähköposti: tuki@starsoft.fi puh. (06) 320 2500 fax. (06) 320 2599 KURRE 7 Sivu 1/29 Kurren kä yttö ö nöttö-öpäs SISÄLLYS 1 Käyttöönotto ja ylläpito...

Lisätiedot

PRIMUS W4. Käyttöönotto-opas 4.6.2014. StarSoft Oy www.starsoft.fi sähköposti: tuki@starsoft.fi puh. (06) 320 2500 fax.

PRIMUS W4. Käyttöönotto-opas 4.6.2014. StarSoft Oy www.starsoft.fi sähköposti: tuki@starsoft.fi puh. (06) 320 2500 fax. PRIMUS W4 Käyttöönotto-opas StarSoft Oy www.starsoft.fi sähköposti: tuki@starsoft.fi puh. (06) 320 2500 fax. (06) 320 2599 PRIMUS W4 Sivu 1/36 Primuksen kä yttö ö nöttö-öpäs SISÄLLYS 1 Käyttöönotto ja

Lisätiedot

WM-Laskutus 3.1 Käyttöohje. WM-Laskutus. Web-Media 2002, 2003, 2004, 2005, 2006

WM-Laskutus 3.1 Käyttöohje. WM-Laskutus. Web-Media 2002, 2003, 2004, 2005, 2006 1 WM-Laskutus 3.1 Käyttöohje WM-Laskutus Web-Media 2002, 2003, 2004, 2005, 2006 W M - L A S K U T U S Y R I T Y K S E N L A S K U T U S O H J E L M A Käyttöohje Web-Media Huopalahdentie 3 E 84 00330 HELSINKI

Lisätiedot

Taseri 6.0 Käyttöohje. Taseri 6.0. Web-Media 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014 1

Taseri 6.0 Käyttöohje. Taseri 6.0. Web-Media 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014 1 1 Taseri 6.0 Käyttöohje Taseri 6.0 Web-Media 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014 1 T A S E R I Y H D I S T Y K S E N K I R J A N P I TO- O H J E L M

Lisätiedot

JOOMLA! -WWW-SIVUJEN SISÄLLÖNHALLINTA- JÄRJESTELMÄ

JOOMLA! -WWW-SIVUJEN SISÄLLÖNHALLINTA- JÄRJESTELMÄ Turo Virkki JOOMLA! -WWW-SIVUJEN SISÄLLÖNHALLINTA- JÄRJESTELMÄ Opinnäytetyö Tietotekniikan koulutusohjelma Toukokuu 2007 KUVAILULEHTI Opinnäytetyön päivämäärä 24.5.2007 Tekijä(t) Turo Virkki Nimeke Koulutusohjelma

Lisätiedot

IRMA v1.5. Tietokonelähiverkko ja irtaimistokirjanpito

IRMA v1.5. Tietokonelähiverkko ja irtaimistokirjanpito IRMA v1.5 11.3.2014 1/46 IRMA v1.5 Tietokonelähiverkko ja irtaimistokirjanpito IRMA v1.5 11.3.2014 2/46 Sisällysluettelo 1 Yleistä tietoa ohjelmasta... 4 2 Ohjelman asentaminen... 4 3 Kirjautuminen ohjelmaan...

Lisätiedot

LeadDesk Tiiminvetäjän käsikirja

LeadDesk Tiiminvetäjän käsikirja 0 LeadDesk Tiiminvetäjän käsikirja Sisällysluettelo. OHJELMAN ASENNUS.... YLEISNÄKYMÄ... 4. Yleistä... 4. Agentti... 4. Agenttiryhmä... 5.4 Kampanja... 6.5 Aktiivisuuslogi... 6.6 Soitot... 7.7 Soittopyynnöt...

Lisätiedot

D.O.it Osteopaatin ohjelmisto

D.O.it Osteopaatin ohjelmisto D.O.it Osteopaatin ohjelmisto Versio 1.7 Copyright 2009-2014 Ere Maijala Sisällysluettelo JOHDANTO...3 YLEISTÄ D.O.IT:N KÄYTÖSTÄ...3 TOIMINNOT...3 ETUSIVU...3 ASIAKKAAT...4 Lapset ja muut huollettavat...4

Lisätiedot