TUUSULAN TAITEIDEN YÖ Ohjelma täydellinen ohjelma löytyy ja tapahtumapisteistä

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "TUUSULAN TAITEIDEN YÖ 14.8.2015 Ohjelma täydellinen ohjelma löytyy www.taiteidenyo.fi ja tapahtumapisteistä"

Transkriptio

1 TUUSULAN TAITEIDEN YÖ Ohjelma täydellinen ohjelma löytyy ja tapahtumapisteistä LASTENOHJELMAA Aleksis Kiven Kuolinmökki Taito Uusimaa Hyrylän eko-työpaja Juhlavuoden taiteilijoita yhdisti rakkausluontoon, puutarhaan ja Tuusulan järveen. Lapsille suunnatussa työpajassa tehdään yhdessä rautalankakaloja, puutarhan kukkia ja ötököitä: sudenkorentoja, hämähäkkejä ja leppäkerttuja. Erkkola Sibeliuksen satu, piha Jean Sibeliuksen musiikkiin pohjautuva visuaalinen, sanaton esitys kaikenikäisille. Satu on myös nuoren Sibeliuksen sävelruno. Suomalainen mytologia, luonto ja eläimet ovat pääosassa esityksessä ja kuuluvat myös Sibeliuksen musiikissa. Sopii kaikille yli 3-vuotiaille, myös aikuisille. Rooleissa: Anne Lihavainen ja Ilpo Mikkonen, ohjaus: Oili Sadeoja. Kantele soi -esitys ja työpajat Anna Kattaisen Saarijärven kantele soi näppäiltynä ja tikkutyylillä. Sen jälkeen kaiken ikäisille sopivalla pajalla kokeillaan yhdessä hieman soittotekniikkaa, sointukomppeja ja pari helppoa sävelmää näppäillen. Voit tuoda oman kanteleen, jos omistat sellaisen. Vekarateatteri goes Halonen ja Gallen-Kallela, piha Miten hyvin tunnet Pekka Halosen ja Akseli Gallen-Kallelan tuotannon? Nyt pääset testaamaan osamisesi Vekarateatterin järjestämässä visailussa! Todelliselle taiteen tuntijalle on luvassa kesäteatteripalkinto. Esityksen ohjaajana toimii Marko Kokko. Tuusulan Taitokäsien taitopaja ja paitainstallaatio, piha Tuusulan Taitokädet ry:n jäsenet kohottavat paita installaation narulle roikkumaan juhlavuoden taiteilijoiden kunniaksi. Taitopajassa lapset voivat tehdä omannäköisensä paidan juhlavuoden kunniaksi. Keuda Tuusula hyvinvointialat -yksikkö Keuda Kirkkotien kolmannen vuoden nuoriso- ja vapaa-ajanohjauksen opiskelijat esittävät vuorovaikutteisen näytelmän, jonka aikana nähdään lyhyitä otteita Jean Sibeliuksen, Pekka Halosen ja Akseli Gallen-Kallelan elämästä. Esitys on suunnattu lapsille. Gustavelund Ystävyys -stop motion -elokuva Gustavelundin Auditoriossa Pekka Halosen Akatemian opiskelijoiden tekemä Stop Motion - elokuva. Opiskelijoita inspiroi Sibeliuksen, Halosen ja Gallen-Kallelan ystävyys ja taiteilijayhteisöt Rantatien alueella, joiden pohjalta syntyi lyhytelokuva Ystävyydestä.

2 LASTENOHJELMAA Krapi TaitoUusimaa Hyrylän yhteisöllinen pyöröneule-työpaja Krapin pihalla valmistuu illan aikana yhteisöllinen pyöröneule TaitoUusimaa Hyrylän johdolla. Tule virkkaamaan oma silmukkasi Tuusulan suurimpaan neuleeseen. Työpaja soveltuu kaikenikäisille. Aika pojat Tintamareski ja viiksipaja Kuvauta itsesi Sibeliuksen, Halosen ja Gallen-Kallelan hengessä tai tee itsellesi aika poikien viikset. Pekka Halosen Akatemian opiskelijat ovat tuottaneet Krapin pihalle palan menneiden vuosikymmenten havinaa. (Polaroidkuva 2euroa) Hyvässä seurassa on ilo liikkua Tuusulan Naisvoimistelijat liikuttavat lapsia ja vanhempia Krapin pihamaalla. Ohjelmaa/liikuntatuokioita lapsille, nuorille, aikuisille, perheille ja ikääntyville. Keravan Käsintaitajat Keravan kädentaitajat esittelevät entisajan työmenetelmiä Krapin Riihen edessä koko illan ajan Päiväkoti Sympaatti Julkaistaan pian Tuusulan Kirkko Aavikon Ruusu Ry Tuusulan Kirkon edustalla. Keppihevosrata kaikille lapsille ja lapsenmielisille. Oma heppa mukaan tai vuokratallilta ratsu lainaksi. Basaarista mauritanialaisten naisten tekemiä kotimekkoja, pöytäliinoja, puseroita ym. Arpoja Tule viivähtämään toiverunosi ääressä-valitse mielirunosi, niin kuulet sen.

3 NUORILLE Fjällbon puisto ja Aleksis Kiven kuolinmökki LARP SHG 150V Mitä tapahtuu kun koko kansan tuntemat taiteilijat Sibelius, Halonen ja Gallen-Kallela seikkailevat samassa liveroolipelissä ja vieläpä tässä ajassa? Oletko aina halunnut tietää, mitä heidän välillään todella tapahtui sata vuotta sitten? SHG-juhlavuoden kunniaksi TTY organisoi Suomen kulttuurirahaston myöntämällä rahoituksella moniosaisen projektin yläasteikäisille nuorille. Ensimmäisessä vaiheessa tarjottiin kaikille Tuusulan, Keravan ja Järvenpään yläkouluille ilmaista pelikäsikirjoitustyöpajaa. Työpajojen tarkoituksena oli harjaannuttaa osallistujia pelikäsikirjoittamisessa, kotiseutuhistorian tuntemuksessa ja ryhmätyötaidoissa erilaisten toiminnallisten menetelmien avulla. Kahdeksan koulua ja 200 nuorta lähtivät mukaan. Toisessa vaiheessa on kesäkuun kolmipäiväinen työpaja, jossa nuorten kanssa yhdessä tuotetaan pelikäsikirjoitus. Pelin aihe liittyy Jean Sibeliuksen, Pekka Halosen ja Akseli Gallen-Kallelan 150- vuotissyntymäpäiviin ja mukailee juhlavuoden teemaa. Ilmoittautuminen kesäkuun työpajaan aukeaa Ilmoittautumisohjeet löydät tuolloin nettisivuiltamme. Kolmas vaihe, liveroolipeli, pelataan nuorten kanssa yhdessä autenttisilla historiallisilla paikoilla Taiteiden Yössä. Peliä voi seurata mm. videopäiväkirjojen muodossa. Onnela alkaen Varjo Ry:n järjestämä Taidepicnic tarjoilee musiikkia, graffitielämyksiä, hyvää ruokaa ja taidetta kaikenikäisille kuluttajille. Pihassa nähdään myös illan aikana lähes viisikymmentä vanhaa ajoneuvoa. Krapi Improteatteri -kisa Lähialueen teatteriyhdistykset kisaavat Tuusulan taiteiden Yön impromestaruudesta. Kisailussa keskitytään SIbeliuksen, Halosen ja Gallen-Kallelan kultaisella aikakaudelle. Tule kannustamaan suosikkisi voittoon! Juontajan toimii Suomen yksi kovimmista bloggaajista ja kova teatterin harrastaja Siiri Liitiä.

4 MUSIIKKIA Pääesiintyjät Timo Rautiainen & Jussi Lampi , Majatalo Onnela. Timo Rautiainen ja Jussi Lampi ovat tunteneet toisensa jo kauan. " Timon kanssa nähtiin ekan kerran Tampereen rautatieasemalla. Trio Niskalaukauksen aikoihin. Olin kuunnellut siinä vaiheessa niskistä jo varmaan puoli vuotta ja käynyt keikoilla. Sitten jollain Tavastian keikalla survoin itseni takahuoneeseen, ja loppu on legendaa", Lampi kertoo. Asa & Band Gustavelund, lava. Asa on alusta asti kulkenut omia polkujaan. Hän on aina levottomana etsinyt kiinnostavampaa ja koukeroisempaa tietä tällä matkalla ilman määränpäätä. Viime vuodet Asan keikat ovat kulkeneet ääripäästä toiseen, eli Jätkäjätkien maksimalistisesta karnevaalista riisuttuihin, DJ Polarsoulin kanssa heitettyihin duovetoihin. Temppeli Band , Krapin Mankeli. Temppeli on Roots-Reggaeta tuottava musiikkikollektiivi, jonka soitinarsenaali ei tunne rajoja. Perinteinen Roots-musiikin lisämausteina on vaikutteita muun muassa elektronisesta tanssimusiikista, kansanmusiikkiista, jazzista sekä Latinalaisen Amerikan ryhtmeistä. Tekstit ammentavat voimansa aina hengellisestä mystiikasta yhteiskunnallisiin ilmiöihin. Temppeli esiintyy näyttävimmillään 12- henkisen orkesterin voimin. Ainola Ainoani-konsertti, Tuukka Vasama ja Maria Suokas (väliaika ) Kustannustoimittaja-suomentaja Suvi Nuotio on muotoillut Yksinromaanista kolmen itsenäisen osan muodostaman melodraama-kokonaisuuden Ainoani! -konserttia varten. Kolme suomalaista nykysäveltäjää säveltävät kukin yhden osan lausujalle(maria Suokas) ja pianolle(tuukka Vasama), valmistuttuaan teokset jatkavat erityislaatuista, lähes unohduksiin painunutta täkäläistä melodraamaperinnettä. Minna Leinoselta, Ilkka von Boehmilta ja Esa Ylivaaralta konserttia varten tilatut melodraamat saavat kantaesityksensä Sibeliuksen juhlavuonna Ainoani! -konsertissa kuullaan uunituoreiden melodraamojen kontrastina myös Sibeliuksen kolme melodraamaa "O, om du sett!", "Ett ensamt skidspår" ja "Trånaden" tilaisuutta varten suomennettuina sekä säveltäjän soolopianomusiikkia opuksista 24 ja 85. Rantatien Galleria "Käymme yhdessä ain" Pimeä Vati naiskvartetti ja Pimeä Vati naiskvartetin A Cappella menoa ja meininkiä yhteisöllisyyden teemalla. Keskiuusmaalainen naiskvartetti, joka esittää 4-äänistä A Cappella musiikkia, monipuolisesti klassisesta viihdemusaan. Ohjelmistossaan myös uusia, raikkaita sovituksia tutuista kappaleista.

5 MUSIIKKIA Memories Marin putiikki Tuomalan Pojat ja Oman kylän pojat, Tuomalan Pojat soittavat menevää musaa putiikin ladossa jo neljättä kertaa. Poppia, Folkkia, Rockia ja Bluesia luvassa. Halosenniemi Äänet elokuun illassa ja Sopraanon ja pianistin dramaattinen ja tunnelmallinen konsertti, jossa pistäydytään vesistön äärellä niin Venetsian soutukilpailussa kuin Reinin rannallakin - säveltäjäniminä ilakoiva Rossini ja tunteisiin vetoava Schumann. Sibeliukselta kuullaan muun muassa Kaiuttaren kohtaloa, ja Ralf Gothónin riemullisesti sovittamat suomalaiset kansanlaulut saavat uutta poljentoa ihaniin, tuttuihin sävelmiin. Kaija Nuoranne, laulu; Jani Aarrevaara, piano. TKKK- Taistelukoulun Upseerikerho Asseri Asseri on akustinen, kotimainen pop-folk-musiikkia soittava yhtye. Asserissa soivat kolmen laulustemman lisäksi kitarat, sello ja mandoliini. Yhtye sopii aikuiseen makuun. Onnela Varjo ry:n Taide Picnic Keravalainen Varjo Ry on tarjonnut paikallisille taidetta ja musiikkia jo vuodesta Yhdistys edustaa monipuolista toimintaa tarkoituksenaan tuoda varjoista valoihin erityisesti alakulttuurin taidetta sekä musiikkia eri muodoissaan. Heidän riveissä edustaa mm. tatuoijia, graffitimaalareita, muusikoita, kuvataiteilijoita ja median moniosaajia. The B And The Band The B And The Band on puoliakustinen voimafolk-trio Tuusulan Jokelasta, jonka livevedot eivät jätä kylmäksi. Flophouse Phonics Flophouse Phonicsin seitsemänhenkinen sirkus soittaa skalla maustettua funkahtavaa rock`n`rollia. Johny Filter & Rocky Road Johnny Filter & Rocky Roadin tarjoaa yleisölle mielenkiintoisen ja intensiivisen matkan 50-luvun musiikkiin. Bändin musiikki on monipuolinen sekoitus 50-luvun Rockabilly, Rock n' Roll ja Jump Blues - tyylejä. Kokoonpanossa on perinteisen rock n' roll trion kitara, rummut, kontrabasso lisäksi saksofoni, joka antaa pikantin lisämausteen bändin soundille. Soittajat ovat monissa bändeissä kouliintuneita, lukemattomia baareja ja keikkalavoja nähneitä muusikoita. Osalla soittohistoria peräti ulottuu 70-luvun lopun ensinmäiseen Rockabilly -boomiin. Tässä bändissä on aito pala Suomen musiikkihistoriaa päivitettynä tuoreella otteella!

6 MUSIIKKIA Erkkola Kantele soi esitys ja työpajat ja Anna Kattaisen Saarijärven kantele soi näppäiltynä ja tikkutyylillä. Sen jälkeen kaiken ikäisille sopivalla pajalla kokeillaan yhdessä hieman soittotekniikkaa, sointukomppeja ja pari helppoa sävelmää näppäillen. Voit tuoda oman kanteleen, jos omistat sellaisen. Sibeliuksen satu , Piha. Jean Sibeliuksen musiikkiin pohjautuva visuaalinen, sanaton esitys kaikenikäisille. Satu on myös nuoren Sibeliuksen sävelruno. Suomalainen mytologia, luonto ja eläimet ovat pääosassa esityksessä ja kuuluvat myös Sibeliuksen musiikissa. Sopii kaikille yli 3-vuotiaille, myös aikuisille. Rooleissa: Anne Lihavainen ja Ilpo Mikkonen, ohjaus: Oili Sadeoja. Krapi Emppu vuotias Järvenpääläinen naismuusikko Roosa-Reetta Hynynen, Emppu säveltää ja sanoittaa suomenkielistä folk-poppia. Esiintyessään hänellä on viulu ja kitara ja laulu. Finlandia-laulajat -suurkuoron Sibelius-konsertti , Krapin kesäteatteri. Yli sadasta Tuusulan, Järvenpään ja Keravan Mieslaulajista sekä Porvoon Runebergskörenin -jäsenistä koostuva kuoro esittää juhlavuoden kunniaksi Sibelius-konsertin. Illan aikana tullaan kuulemaan niin klassikoja ja isänmaallisia laulujakin kuin myös harvinaisuuksia kuten Till Havs, Likhet ja Terve Kuu. Kuoron johtajana konsertissa toimii Sabrina Ljungberg. Yhteislaulutilaisuus, Tuusulan Mieslaulajat Perinteikäs Tuusulan Mieslaulajien isännöimä yhteislaulutilaisuus kajahtaa jälleen Krapin pihalla. Tuttuja lauluja menneiden vuosikymmenten takaa. Lauluvihot saa paikan päällä. Burma Radio Burma Radio ei ole menettänyt uskoaan perinteiseen rokkipoljentoon, vaan luottaa rehellisen ja konstailettoman rockin voimaan unohtaen auto-tunet ja hifi-haihattelut.burma-rokki on keitos soittajien omista suosikeista genrerajoja rikkoen. Okei bluesistahan kaikki lähtee... Mutta kun tietää biisintekijä Maikkelsin mieltymyksen röyhkeisiin pop-melodioihin ja muun jengin moninaiset puulaaki- ja divarirockpolut punkin, katutaiteen, rapin ja hikirokin saralla, niin aletaan olla oikeilla jäljillä. Bändin laaja ikäjakauma pitää myös huolen siitä, että vaikutteiden kirjoa riittää. Burma Radion henkinen koti on Jokelassa. Toinen treenikämppä löytyy Tampereelta. Hammondien ja Leslien ulkoiluttaminen on koko bändin yhteinen harrastus. Esikoisalbumi You can keep New York ilmestyy keväällä 2015 digijulkaisuna. Golf Ateljeeri Asseri Asseri on akustinen, kotimainen pop-folk-musiikkia soittava yhtye. Asserissa soivat kolmen laulustemman lisäksi kitarat, sello ja mandoliini. Yhtye sopii aikuiseen makuun.

7 MUSIIKKIA Gustavelund Lauantai Iloista kesämusiikkia poppia, folkkia ja räppiä yhdistellen. Vantaalta tuleva Lauantai julkaisi Sä Oot Maailma -singlensä maaliskuussa. Rytmirinki 10 vuotta vol. 3 -FIESTA! , Sisäpuutarha. Rytmirinki on keravalainen musiikkikollektiivi, joka perustettiin 10 vuotta sitten. Sen johtavana ajatuksena oli aluksi järjestää yhteisörummutustilaisuuksia yrityksille, kouluihin ja muihin oppilaitoksiin. Nyttemmin Rytmirinki on enemmän keskittynyt esiintyvään taiteeseen. Se tekee myös jatkuvaa yhteistyötä mm. Keravan taide- ja museokeskus Sinkan, Kerava Jazz ry:n ja Keravan Sirkusmarkkinoiden kanssa. Johanna Emilia Johanna Emilian suomenkieliset sanoitukset kumpuavat ympärillä kulkevista ihmisistä ja elämän pienistä hetkistä. Yhtä aikaa kepeä ja koskettava folk-pop saa kuulijan hymyilemään. Sanna Kurki-Suonion Kuolematon erikoissysteemi Sanna Kurki-Suonion Kuolemattoman Erikoissysteemin musiikissa kuuluu kaikkien muusikoiden persoonat ja heidän taustansa. Sanna Kurki-Suonion etnotausta tulee selvästi esille, mutta uuden bändinsä kanssa hän käyttää ääntään vapaammin kuin koskaan ja tekee harppauksia yli genrerajojen bluesiin, iskelmään ja rockiin. Pitkän linjan blues-kitaristi Jarkka Rissanen ja huuliharpisti Otto Staufenbiel (mm. Cosmo Jones Beat Machine) tuovat bändin saundiin bluesin ja rockin rouheutta ja kosketinsoittaja Risto Ylihärsilä hairiköi bändin orgaanista saundia mielipuolisella soitannallaan. Basisti Roope Laasonen ja Dimitri Tolonen puolestaan luovan erehtymättömän täsmällisellä soitollaan bändin alati muuntuvalle irrottelulle tukevan rytmisen pohjan, joka Dimitri Tolonen vielä maustaa äärimmäisen kevyellä ja nyanssipitoisella jazzmaisella tatsilla. Latin Late Night Disco , Disco. Dj La Canela kuumiin latinalaisrytmit soi Gustavelundin jatkoilla. Sambic -tanssikoulun Taina Kanerva ohjaa ko Rion ja Bahian tanssirytmejä niille, jotka haluavat löytää itsestään villin samba-tanssijan.

8 MUSIIKKIA Tuusulan kirkko Värinää järven pinnalla Taina Piira, laulu, Janne Hovi, piano. Kaksi suurta suomalaista lied säveltäjää Sibelius ja Kilpinen kohtaavat Tuusulanjärven illassa. Tutut ja vähän tuntemattomammat sävelet saavat tyynen järven värisemään. Nocturne Mari Uusitalo, huilu Mikko Haapaniemi, piano Mm. Heino Kasken sonaatti huilulle ja pianolle, Nyt melu tyyntyy Nuorisokuoro Vox Gaudium, Eero Hartikainen, tenori, johtaja, Antti Heikkilä, piano ja urut. Suomalaisen hengellisen lauluperinteen kauneimmat sävelmät nuorten kirkkain äänin tulkittuna. Lempeästi kesäyöhön Lily- Marlene Puusepp, harppu, Seeli Toivio, sello. Kotimaista musiikkia harpulla ja sellolla

9 KUVATAIDETTA Tiet CuMo -Taideussi Majatalo Onnelan pihassa esittäytyy Culture on the Road kulttuuribussi, joka on osa OKM:n rahoittamaa Lähellä-hanketta. Tarkoitusena on tuoda kulttuuri lähelle ihmisiä. Culture on the Road on kirjastoauto, jonka sisällä pääsee nauttimaan myös näyttämätaiteesta. Taideiden Yössä bussissa nähdään Aino Sibeliuksesta kertovan näytelmän osia sekä tarjolla on Sibeliushierontaa. Lähellä -hanketta toteuttamassa ovat Tuusulan Kunnan kulttuuritoimi, Keski-Uudenmaan teatteri, Itä-Uudenmaan teatteri ja Tuusulan taiteiden Yö. Kuum Art Ry:n liikkuva näyttely Taiteiden Yön iltana Rantatiellä nähdään liikkuva taidenäyttely. Pois gallerioista ulkona lämpimässä elokuun yössä pääsee aistimaan taidetta Kuum Art ry:n voimin. Ainola Ainola on Suomen kansainvälisesti tunnetuin kotimuseo ja ainutlaatuinen osa Suomen kansallista kulttuuriperintöä. Valmistuttuaan vuonna 1904 se palveli Jean ja Aino Sibeliuksen kotina aina heidän elämänsä loppuun saakka Kellarista vinttiin teemakierros Kellarista vinttiin teemakierros Hämärän hetkessä teemakierros Hämärän hetkessä -teemakierros Rantatien Galleria Mäntsälän taide ry:n näyttely Halosenniemi Kesänäyttely Luonnonlyyrikko Pekka Halonen 150 vuotta Suomen kultakauden kärkinimiin kuuluva Pekka Halonen tunnetaan upeista maisemistaan, varsinkin hienoista talvimaalauksistaan. Näyttelyssä on esillä luonnonkuvauksia eri aikakausilta, mutta myös varhaiskauden kansankuvauksia, joilla Halonen tuli tunnetuksi Luonnonlyyrikko Pekka Halonen 150 vuotta -näyttelyn opastus Sateenvarjojen leikki Tero Annanollin yhteisötaideteos Halosenniemen puutarhassa Teos rakennetaan pitkin vuotta kerätyistä sateenvarjoista, joiden rakenteeseen kiinnitetään aurinkokennoilla toimivia led-valaisimia. Valaistus luo kesäyön hämyyn ja syksyn pimeyteen puutarhamaista tunnelmaa.

10 KUVATAIDETTA Lottamuseo Lottamuseon päänäyttely Lotan tarina Puutarhaopastus, Palvelijatar Hilda Josefinan juttuja ja juoruja Museo-opastus, Lotta Svärd -järjestön historia ja toiminta Onnela Sibelius-näyttely, Bruno Maximus Sibeliuksesta itsestään on tehty vain vähän maalaustaidetta. Bruno Maximus tuo Tuusulaan näyttelyn joka on yksi Suomen laajimmista Sibelius-henkilökuvanäyttelyistä. Katariina Souri Julkaistaan pian Ryijygraffiti, Nina Mantsinen Peruttu Erkkola Kesänäyttely Karjalan kunnailla Karjala-aiheisia kuvituksia ja maalauksia 1800-luvulta 1930-luvulle. Esillä teoksia Eero Järnefeltiltä, Pekka Haloselta, Axel Gallénilta, Rudolf Koivulta ja Martta Wendeliniltä Karjalan kunnailla -näyttelyn opastus Krapi Kuvantekijä Vilja Haapalan näyttely Krapin Riihessä AVOIN TILA Tuusulan Valokuvaajien SHG 150 vuotta -kuvanäyttely Krapin pihalla Tuusulan Valokuvaajien näyttely. Valokuvia 15 kuvaajalta. Voit äänestää paikan päällä omaa suosikkikuvaasi. Villa Rosa Aallonharjalla -näyttely, Suvi Kivelä Näyttely on peruttu sairastumisen vuoksi!!!

11 KUVATAIDETTA Gustavelund Soili Talja -Mirhamia-, MYYNTINÄYTTELY Gustavelundissa avautuu vantaalaisen Soili Taljan (s. 1958) näyttely Mirhamia. Talja tunnetaan abstrahoiduista piirroksista ja maalauksista. Teokset ovat kerroksellisia symboleita, ihmisryhmiä ja eläinhahmoja, mystisyyden vahvaa maailmaa. Kuvataidekriitikko Veikko Halmetojan arvion mukaan Taljan kädenjälki on pehmeää mutta vahvaa. Talja keskittyy suuriin kaariin ja pelkistää muodot juuri ja juuri tunnistettaviksi elementeiksi. Työskentelytapana on konkreettisesti tyhjän tilan täyttäminen. Higlights - Tuusulan lasten ja nuorten kuvataidekoulu 15 vuotta -juhlanäyttely Chaos Arise -näyttely ja pianisti Arto Kuusisto Järvenpääläisen Danielin työt ovat saaneet vaikutteita katutaiteesta. Näyttelyn lomassa pääsee nauttimaan Arto Kuusiston pianomusiikista. Työläiskotimuseo Tuusulan Teollistuminen -kesänäyttely Työläiskotimuseon kesänäyttelyssä keskitytään tänä vuonna teollistumisen historiaan. Tuusulassa on mielenkiintoinen ja monivaiheinen historia eikä teollisuushistoriakaan tuota pettymystä niille, joita historia huvittaa.

12 ESITTÄVÄÄ TAIDETTA Halosenniemi Taiteilija Eero Yli-Vakkuri 20.00, puutarha. Tuusula on vahva hevospitäjä, mutta löytyykö Halosen ja Gallen-Kallelan taiteesta hevoskuvastoa? Luentotyyppinen esitys hevosista kulttuurihistoriaalisina olentoina ja niiden muuttuvista rooleista. Lottamuseo Virvastus - liikkeellinen ja sanallinen loitsu, performanssi Virvastus syntyy virvatulen ja vastuksen dialogista. Virvatuli on väriltään vaihteleva ja muodoltaan hahmoton tai liekin kaltainen, valopallo. Virvatulten kerrotaan hyppelehtivän, vaappuvan, huojuvan tai jopa tanssivan paikasta toiseen. Moni on tullut liian lähelle, jolloin virvatuli on jo kadonnut tai ottanut askeleen sivuun. Vastus edustaa uhmakasta kitkaa ja vastapainoa, joka tarvitaan tasapainon saavuttamiseksi. Esitys rakentuu tanssin ja runouden ympärille. Esitys pyrkii antamaan arkisille asioille, kuten esineille ja työlle uusia merkityksiä, jossa hyödynnetään ko. elementtien laaja-alaisia mahdollisuuksia. Tanssijat värittävät toisiaan sekä sanoin että konkreettisin maalein, runolla tanssitetaan syntyy kuva, jossa on väriä ja sävyjä. Erkkola Sibeliuksen satu Jean Sibeliuksen musiikkiin pohjautuva visuaalinen, sanaton esitys kaikenikäisille. Satu on myös nuoren Sibeliuksen sävelruno. Suomalainen mytologia, luonto ja eläimet ovat pääosassa esityksessä ja kuuluvat myös Sibeliuksen musiikissa. Sopii kaikille yli 3-vuotiaille, myös aikuisille. Rooleissa: Anne Lihavainen ja Ilpo Mikkonen, ohjaus: Oili Sadeoja. Vekarateatteri goes Halonen ja Gallen-Kallela klo Miten hyvin tunnet Pekka Halosen ja Akseli Gallen-Kallelan tuotannon? Nyt pääset testaamaan osaamisesi Vekarateatterin järjestämässä visailussa! Todelliselle taiteen tuntijalle on luvassa kesäteatterilippupalkinto. Aleksis Kiven kuolinmökki Kuolleita naisia - runoesitys olemisesta, elämisestä ja luopumisesta Helka-Maria Kinnusen ja työryhmän esityksessä puhuvat sekä elävät että kuolleet. Esitys leikittelee vanhenevan naisen stereotypioilla. Ihmetellään naurun ja murheen alituista sekoittumista arjessa ja unessa, vuodatetaan, kuunnellaan hiljaisuutta. Runot ovat Rakel Liehulta, Patti Smithiltä ja Sandor Weöresiltä sekä Kinnusen omaa tuotantoa esityksen yhteydessä julkaistavasta esikoisrunoteoksesta Minä olen pamfletti. HUOM! Helka-Maria Kinnusen haastattelu Etelä-Suomen kirjanjulkaisukiertueella, Krapilla klo

13 Krapi Improteatteri -kisa Lähialueen teatteriyhdistykset kisaavat Tuusulan taiteiden Yön impromestaruudesta. Kisailussa keskitytään SIbeliuksen, Halosen ja Gallen-Kallelan kultaisella aikakaudelle. Tule kannustamaan suosikkisi voittoon! Juontajan toimii Suomen yksi kovimmista bloggaajista ja kova teatterin harrastaja Siiri Liitiä. Gustavelund ITCCA TAIJI -näytös , ja , sisäpiha. Taiji on vanhaan kiinalaiseen perinteeseen pohjautuva laji, jossa tehdään hitaita, pehmeitä ja virtaavia liikkeitä seisten. Alkuperäinen Yang-tyyli on lähtöisin luvun Kiinasta ja perinne kulkee edelleen mestareilta oppilaille. Taijin liikkeet rentouttavat ja avaavat kehoa sekä rauhoittavat ja ilahduttavat mieltä. Taijissa opetellaan käyttämään energiaa (chi, qi), joka syntyy aktiivisesta rentoudesta, ei lihasvoimasta. Useimmiten taijia harrastetaan terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseksi, mutta pitkälle vietynä se on myös väkivallaton itsepuolustuslaji. Tuusulan taiteiden yössä teemme pieniä maistiaisia taijin alkuperäisesta Yang-tyylistä. ITCCA Tuusulan järjestämä Taijin alkeiskurssi alkaa Tuusulassa jälleen syyskuun alussa. Tervetuloa tutustumaan! Actors for Climats -haastattelu Eturivin näyttelijät puhuvat ilmastonlämpenemisestä taiteen keinoin. Sunnuntai ja SweetHEM Syysnäytös 2015 klo Gustavelundin sisäpuutarha. Näytöksessä Sunnuntain syksyn mallisto sekä SweetHEMin kukkasidontaa. Tule katsomaan kuinka suoralinjaiset, yksinkertaiset vaatteet yhdistyvät asusteena käytettäviin kukkatöihin.

14 TANSSIA Tiet Samba-kulkue klo Tiilinkaojalta Krapille. Brasilialaiset tanssit saapuvat Tuusulaan! Sambic tanssikoulun oppilaiden Elegante-ryhmät tanssivat brasilialaisia tansseja isossa Rantatien kulkueessa. Halosenniemi Buto Hutera: Ihmispuutarha-tanssiteos ja Ihmisen moninaisuus ja luonnollisuus näyttäytyvät kuin luonnon monet erilaiset kasvit. Pekka Halosen maalauksista tanssijat etsivät ilmaisulleen luonnollisia sävyjä. Konserttikanteleen ja elektronisen musiikin luoma äänimaisema pureutuu suomalaiseen kansanperinteeseen, tuoden vanhan- ja nykyajan käsi kädessä tähän hetkeen. Lottamuseo McDanze, Rakkaudesta tanssiin McDanze - cheaper that therapy! Those who McDanze are considered insane by those who cannot hear the music. Aleksis Kiven kuolinmökki Väliaikainen-tanssiteos Tanssiteos Väliaikainen on syntynyt tilaustyönä Sibeluksen 150 vuotisjuhlavuoden tapahtumaan Keravalle. Teoksessa tutkitaan tilaa ja hetkeä sekä olemusta, joka muodostuu johonkin välitilaan. Siinä ollaan siirtymässä paikasta toiseen, hetkestä toiseen ja olomuodosta toiseen. Kalevalaisessa runoudessa Tuonelan joutsen ui Tuonen mustassa joessa. Tämä joki erottaa elämän ja kuoleman ja on siis yhdenlainen välitila. Teoksen hahmot ovat joutsenia tai ihmisiä, miten kukin ne näkee ja tulkitsee. Koreografian teokseen on suunnitellut Irmeli Toiviainen yhdessä tanssijoiden kanssa. Krapi Aisha, Itämaista tanssia Aisha-tanssiryhmään kuuluu itämaisen tanssin kokeneita harrastajia Keski-Uudeltamaalta. Aishan motto "Elämä tanssii" kuvaa hyvin tanssijoiden elämänasennetta,jota heidän tanssinsa yleisölle välittää. Ryhmällä on takana paljon yhteisiä tanssivuosia. Itämaisen tanssin monimuotoisuus, eri musiikkityyleihin tehdyt koreografiat ovat tanssittanet Aishaa niin katustagella kuin suurilla estradeilla. Aishan kokoonpanolla on tanssittu vuodesta 2013

15 TANSSIA Golf Ateljeeri Tanssikoulu Flow -esityksiä Julkaistaan pian Gustavelund Tanssiaskelia elokuun illassa -Keravan tanssiopiston oppilaiden tanssiesityksiä Keravan tanssiopisto tuo Taiteiden yöhön parasta osaamistaan, kun elokuun illassa nädään taidetanssin koulutuslinjan opiskelijiota värikkäissä ja koskettavissa tanssiesityksissä. Mukana on mm. jazztanssijoiden kiitetty Haaskalinnut, jossa nähdään arvaamattomia villejä olentoja, joihin ei kannata luottaa - näyttäväthän ne kääntyvän jopa lajitovereitaan vastaan! Nuorten tanssijoiden mukana siirrytään luontevasti tunnelmasta toiseen, kun tanssiroolissa on lupa olla herkkä, vahva, ilkeä tai vaikkapa vinksahtanut. Aisha, itämaista tanssia Aisha-tanssiryhmään kuuluu itämaisen tanssin kokeneita harrastajia Keski-Uudeltamaalta. Aishan motto "Elämä tanssii" kuvaa hyvin tanssijoiden elämänasennetta, jota heidän tanssinsa yleisölle välittää. Ryhmällä on takana paljon yhteisiä tanssivuosia. Itämaisen tanssin monimuotoisuus, eri musiikkityyleihin tehdyt koreografiat ovat tanssittanet Aishaa niin katustagella kuin suurilla estradeilla. Aishan kokoonpanolla on tanssittu vuodesta Rion ja Bahian tanssiopetusta Latin Night Discossa 25 vuotiaan Sambic-tanssikoulun perustaja Taina Kanerva vie yleisön Rion ja Bahian rytmien maailmaan.

16 MUUTA OHJELMAA Tiet Lehtolaukka-hevoskärry Hevoskärry kulkee Krapin ja Halosenniemen välillä. Tule kyytiin eurolla! Gustavelund, Krapi ja Onnela Kuka kaveruksista olet? -visa Pekka Halosen Akatemian opiskelijat ovat tehneet Gustavelundin, Krapin ja Onnelan pöytiin leikkimielisen visailun. Kuka oikein kaveruksista oletkaan? Työläiskotimuseo Tule katsomaan höyläämistä pajalle ja kehräämistä museon sisälle. Tai ihmettele ulkona, kun seppä takoo rautaa. Total Fysion ja Golf Ateljeerin parkkipaikka Total Fysion Riskis&Svettis jumppa. Gustavelund SU-puodin ja Sweethemin yhteistyössä tuottama muotinäytös tulevan syksyn trendeistä. Näytöksessä Sunnuntain syksyn mallisto sekä SweetHEMin kukkasidontaa. Tule katsomaan kuinka suoralinjaiset, yksinkertaiset vaatteet yhdistyvät asusteena käytettäviin kukkatöihin. Naurujooga , Sisäpuutarhassa nauretaan pahat ajatkset pois ja rentoutetaan keho viikonloppua varten. Riikka Björnin vetämässä joogassa virkistytään ja vapautetaan kireät lihakset iloisessa tunnelmassa.

TUUSULAN TAITEIDEN YÖTÄ MAHDOLLISTAMASSA

TUUSULAN TAITEIDEN YÖTÄ MAHDOLLISTAMASSA LIPUT 10 / 9 Putiikki vanhassa navetassa täynnä ihania tavaroita kotiin ja lahjaksi. Tervetuloa tunnelmaan! Coffea-toppi Avoinna ympäri vuoden, kesällä: ti-pe 12-18 la 11-15 su 12-16 Rantatie 110 B, Tuusula

Lisätiedot

31.10. 8.11.2015. Teatteria, musiikkia, tanssia ja museoita. Syysskidi TUUSULASSA. Mukana myös. 7. 8.11.2015 Lasten oma kulttuuriviikko

31.10. 8.11.2015. Teatteria, musiikkia, tanssia ja museoita. Syysskidi TUUSULASSA. Mukana myös. 7. 8.11.2015 Lasten oma kulttuuriviikko Teatteria, musiikkia, tanssia ja museoita 31.10. 8.11.2015 Syysskidi TUUSULASSA Mukana myös ISÄNPÄIVÄVIIKON- LOPUN OHJELMA 7. 8.11.2015 Lasten oma kulttuuriviikko SYYSSKIDI TUUSULASSA 31.10. 8.11.2015

Lisätiedot

PAJATIEDOTE KEVÄT 2011

PAJATIEDOTE KEVÄT 2011 KOULU, ESIKOULU JA ERITYISOPPILAAT PAJATIEDOTE KEVÄT 2011 Kevään teemana on piirtäminen, jota tutkitaan monelta kantilta pääasiassa sarjakuvan ja pilapiirroksen maailmoissa. Marraskuussa 2011 suomalainen

Lisätiedot

PAJATIEDOTE SYKSY 2010

PAJATIEDOTE SYKSY 2010 KOULU PAJATIEDOTE SYKSY 2010 Syksyn Taidekeskus Kasarmin putkiremontin takia on pajatiedotteessa aikataulullisia muutoksia. Tarkista ajankohdat yksittäisten pajojen kohdalta. Syksyn pajoissa liikutaan

Lisätiedot

Kirjasto Seinäjoella 150 vuotta

Kirjasto Seinäjoella 150 vuotta Kirjasto Seinäjoella 150 vuotta Juhlavuoden ohjelma pääkirjastossa syksyllä 2015 Muutokset ovat mahdollisia, seuraa kirjaston kotisivuja. Seinäjoen kaupunginkirjasto, Alvar Aallon katu 14, SEINÄJOKI Cosplayn

Lisätiedot

PÄHEÄ -konserttisarja Euran koulukeskuksen auditoriossa

PÄHEÄ -konserttisarja Euran koulukeskuksen auditoriossa PÄHEÄ -konserttisarja Euran koulukeskuksen auditoriossa Sunnuntai 25.10.2015 klo 17, liput 10 PÄRE Ensimmäinen yhtye 200 vuoteen, tai koskaan, jossa on suomalainen säkkipilli! Yhtye tutkii rohkeasti soittimen

Lisätiedot

Markus Ketola Ralf Nyqvist Antti Rissanen UUSIA SOVITUKSIA JUNIOR BIG BANDILLE BIG BANG

Markus Ketola Ralf Nyqvist Antti Rissanen UUSIA SOVITUKSIA JUNIOR BIG BANDILLE BIG BANG Markus Ketola Ralf Nyqvist Antti Rissanen UUSIA SOVITUKSIA JUNIOR BANDILLE SUOMEN BAND -YHDISTYS RY A A SUOMEN BAND -YHDISTYS RY Big Bang Markus Ketola (s. 1968) Suomen big band -yhdistyksen projekti big

Lisätiedot

YLEISTÄ TIETOA SOITONOPISKELUSTA

YLEISTÄ TIETOA SOITONOPISKELUSTA YLEISTÄ TIETOA SOITONOPISKELUSTA Soiton/laulunopiskelu konservatoriossa on tavoitteellinen harrastus, joka vaatii tunneilla käymisen lisäksi sitoutumisen säännölliseen kotiharjoitteluun. Oppilaan viikoittainen

Lisätiedot

Tapahtumakalenteri kevät 2008

Tapahtumakalenteri kevät 2008 2 nseudun musiikkiopisto 3 Tammikuu pe 18.1. 18.00 Vapaasti viululla ja huilulla Sipoo Artborg 35 la 19.1. 12.30 Vapaasti huilulla ja viululla 16.00 Romantiikan iltapäivä Pikkukirkko to 24.1. 18.00 Vihkiäisjuhlat,

Lisätiedot

Mu2 MONIÄÄNINEN SUOMI, jaksoissa 2, 3 ja 5 Mikä on suomalaista musiikkia, millaista musiikkia Suomessa on tehty ja harrastettu joskus

Mu2 MONIÄÄNINEN SUOMI, jaksoissa 2, 3 ja 5 Mikä on suomalaista musiikkia, millaista musiikkia Suomessa on tehty ja harrastettu joskus MUSIIKIN KURSSIT, jaksomerkinnät koskevat lukuvuotta 2015-2016 Mu2 MONIÄÄNINEN SUOMI, jaksoissa 2, 3 ja 5 Mikä on suomalaista musiikkia, millaista musiikkia Suomessa on tehty ja harrastettu joskus pari

Lisätiedot

http://www.youtube.com/watch?v=sugtzbcwtti&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=sugtzbcwtti&feature=related Syyskuu no 55 /2012 http://www.youtube.com/watch?v=sugtzbcwtti&feature=related "Särkyneille on puhuttava hiljaa ja sanoin, jotka eivät lyö. Kuin tuuli, joka vaalii viljaa, kuin lempeä ja lämmin yö. Särkyneitä

Lisätiedot

SIBELIUS150 - ILTAMAT. Ainola-interiöörin on koonnut tekstiiliartesaani Leena Gustafsson

SIBELIUS150 - ILTAMAT. Ainola-interiöörin on koonnut tekstiiliartesaani Leena Gustafsson Ainola-interiöörin on koonnut tekstiiliartesaani Leena Gustafsson SIBELIUS150 - ILTAMAT Tmi Arja Kitola, Retkitie 6, 23100 Mynämäki +358 50 441 8660, arja.kitola@tmikitola.fi www.tmikitola.fi Sibelius-iltamat

Lisätiedot

Tervetuloa Häme-päivään 12.7.2014!

Tervetuloa Häme-päivään 12.7.2014! Tervetuloa Häme-päivään 12.7.2014! Humppilan lasitehtaan piha muuttuu toiminnalliseksi kädentaitojen ja kulttuurin tyyssijaksi 12.7., joka on Humppilan Uniikkiviikon avajaispäivä ja samalla vuoden 2014

Lisätiedot

welc me to X Cultural Kitchen X

welc me to X Cultural Kitchen X KULTTUURIKEITTIÖ HELSINKI PIETARI FRANKFURT Kulttuurikeittiö / Cultural Kitchen on kulttuurikarnevaali, jossa yhdistyvät ruoka, matkailu, design, taide ja musiikki. Joka ilta kolmen ruokalajin kattauksesta

Lisätiedot

TOUKOKUU SYYSKUU 2015 TUUSULAN KESÄN KULTTUURIKALENTERI. Lisää Tuusulan tapahtumia www.tuusula.fi

TOUKOKUU SYYSKUU 2015 TUUSULAN KESÄN KULTTUURIKALENTERI. Lisää Tuusulan tapahtumia www.tuusula.fi TOUKOKUU SYYSKUU 2015 TUUSULAN KESÄN KULTTUURIKALENTERI Lisää Tuusulan tapahtumia www.tuusula.fi TUUSULAN KESÄN KULTTUURIKALENTERI 2015 Rykmentinpuisto raikaa äitienpäivän laulujuhla su 10.5. klo 14 17

Lisätiedot

16.3.2015. Partiolippukunta Tampereen Kotkien Puhallinorkesteri 2015

16.3.2015. Partiolippukunta Tampereen Kotkien Puhallinorkesteri 2015 Partiolippukunta Tampereen Kotkien Puhallinorkesteri 2015 Partiolippukunta Tampereen Kotkien Puhallinorkesteri Partiolippukunta Tampereen Kotkien puhallinorkesteri on pirkanmaalaisista musiikinharrastajista

Lisätiedot

Polvijärven kulttuurikasvatussuunnitelma

Polvijärven kulttuurikasvatussuunnitelma Polvijärven kulttuurikasvatussuunnitelma Varhaiskasvatus Vierailu, Esitys, Muu, Vierailu, Esitys, Muu Mikä on osallistuva lapsi- tai ryhmämäärä? Tarvitaanko kuljetuksia? Mitkä ovat arvioidut kustannukset?

Lisätiedot

Perustiedot - Kaikki -

Perustiedot - Kaikki - KMO 9 12-vuotiaille RTF Report - luotu 01.04.2015 14:54 Nimi Vastaaja Vastaamassa Vastanneet Käpylä 9 12-vuotiaat 87 44 31 Yhteensä 87 44 31 Perustiedot 1. Ikäni on (44) (EOS: 0) Ikäni on 2. Olen ollut

Lisätiedot

Vimpelin Puutyö Ky KIRPPUTORI. Jone ja Kroco = kaikkien kaveri show TEATTERI LAPUAN NÄYTTÄMÖLLÄ

Vimpelin Puutyö Ky KIRPPUTORI. Jone ja Kroco = kaikkien kaveri show TEATTERI LAPUAN NÄYTTÄMÖLLÄ ! e l l i s Jone ja Kroco p a L = kaikkien kaveri show TEATTERI LAPUAN NÄYTTÄMÖLLÄ MURUSET, LAPUAN HELLUNTAISEURAKUNNAN KUORO & ORKESTERI - la klo 15.00 Muruset koostuu lapualaisista naisista, jotka haluavat

Lisätiedot

PÄÄSYKOEOHJEITA 2015

PÄÄSYKOEOHJEITA 2015 1 / 7 Sisällys YLEISTÄ... 1 MUSIIKKILEIKKIKOULU... 1 KLASSINEN MUSIIKKI PIANO... 2 Vuonna 2006 JA SEN JÄLKEEN SYNTYNEET... 2 PIANO... 2 Vuonna 2005 JA TÄTÄ AIEMMIN SYNTYNEET... 2 LAULU... 3 URUT (KIRKKOURUT)...

Lisätiedot

Ehdotus Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaan: Suomen itsenäisyyden juhlavuoden kalenteri

Ehdotus Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaan: Suomen itsenäisyyden juhlavuoden kalenteri Ehdotus Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaan: Suomen itsenäisyyden juhlavuoden kalenteri Suomen itsenäisyyden juhlavuoden kalenteri tuo esille lapset ja nuoret taiteen tekijöinä Ohjelmaidea, tarkoitus ja kohderyhmät

Lisätiedot

Lasten ja nuorten kulttuurikeskus Villa Arttu

Lasten ja nuorten kulttuurikeskus Villa Arttu Lasten ja nuorten kulttuurikeskus Villa Arttu Kevät 2018 VILLA ARTTU KEVÄT 2018 OHJELMA TERVETULOA VILLA ARTUN NÄYTTELYIHIN, TYÖPAJOIHIN JA TAPAHTUMIIN! Keväällä 2018 Villa Artussa on monenlaisia näyttelyitä,

Lisätiedot

SATEENKAARITALON JÄSENKIRJE 4/2014

SATEENKAARITALON JÄSENKIRJE 4/2014 1 SATEENKAARITALON JÄSENKIRJE 4/2014 Sateenkaaritalon tapahtumia syksyllä 2014 muun muassa: Kuva internetistä. Kuvaaja Teuvo Vehkalahti. BBQ-Elolystit 9.9. klo 10-14 Hietalahden Villassa Sieni- ja marjaretki

Lisätiedot

PÄÄSYKOEOHJEITA 2016 1 / 7

PÄÄSYKOEOHJEITA 2016 1 / 7 PÄÄSYKOEOHJEITA 2016 1 / 7 Sisällys YLEISTÄ... 2 MUSIIKKILEIKKIKOULU... 2 KLASSINEN MUSIIKKI... 2 PIANO... 2 LAULU... 3 URUT (KIRKKOURUT)... 3 VIULU... 3 ALTTOVIULU... 4 SELLO JA KONTRABASSO... 4 PUUPUHALTIMET...

Lisätiedot

EFEKTI -työpajat ja -vierailut Orimattila

EFEKTI -työpajat ja -vierailut Orimattila EFEKTI -työpajat ja -vierailut Orimattila Ilmoittautumisohjeet: EFEKTIn kautta tilattavat esitykset ja työpajat ovat kouluille ja päiväkodeille maksuttomia. Yksi henkilö voi hakea max. kolmea eri esityskokonaisuutta

Lisätiedot

Reformaatio 500 v ja Suomi100-tapahtumat. Seinäjoen seurakunnassa

Reformaatio 500 v ja Suomi100-tapahtumat. Seinäjoen seurakunnassa Reformaatio 500 v ja Suomi100-tapahtumat Seinäjoen seurakunnassa Vuonna 2017 Suomi täyttää 100 vuotta ja reformaatio juhlii merkkivuottaan, sillä Martti Luther julkaisi 95 teesiään 31.10.1517. Vuonna 2017

Lisätiedot

Jatko-opintoja musiikista kiinnostuneille

Jatko-opintoja musiikista kiinnostuneille Jatko-opintoja musiikista kiinnostuneille Opiskeluvaihtoehtoja yliopistossa (n.5v.) ja ammattikorkeakoulussa (n. 3,5v.) Sekä yliopistoon että ammattikorkeakouluun haettaessa ennakkotehtäviä ja/tai soveltuvuuskoe

Lisätiedot

Musiikista ja äänestä yleisesti. Mitä tiedetään vaikutuksista. Mitä voi itse tehdä

Musiikista ja äänestä yleisesti. Mitä tiedetään vaikutuksista. Mitä voi itse tehdä Tarja Ketola 13.3.2017 Musiikista ja äänestä yleisesti Mitä tiedetään vaikutuksista Mitä voi itse tehdä MELU ihmisen tekemää ääntä, erityisesti sitä mitä ei pysty itse kontrolloimaan HILJAISUUS sallii

Lisätiedot

Taidetta ja tekemistä Järvenpäässä koululaisille ja päiväkodeille

Taidetta ja tekemistä Järvenpäässä koululaisille ja päiväkodeille Taidetta ja tekemistä Järvenpäässä koululaisille ja päiväkodeille Venny Soldan-Brofeldt ja Eero Järnefelt 150 v. Taidetta ja tekemistä koululaisille kesälläkin. Vuonna 2013 museo viettää kokoelmataiteilijoidensa

Lisätiedot

Naantalin Musiikkijuhlat ja Pelastakaa Lapset ry yhteistyössä ylpeänä esittävät

Naantalin Musiikkijuhlat ja Pelastakaa Lapset ry yhteistyössä ylpeänä esittävät Naantalin Musiikkijuhlat ja Pelastakaa Lapset ry yhteistyössä ylpeänä esittävät 4. 7.6.2015 Naantalin LASTEN Musiikkijuhlat Neljä päivää satuja, leikkejä, lastenjuhlia ja taidetta musiikin merkeissä. Nähdään

Lisätiedot

Kumina Music Oy ohjelmat 2016

Kumina Music Oy ohjelmat 2016 Kumina Music Oy ohjelmat 2016 COCKTAIL- TILAISUUDET JA JUHA- ILLALLISET JA KONSERTIT Tessa Virta ja Olli Peuhu duo (Piano/ laulu, kontrabasso) Tessa Virta Trio (Piano/laulu, kitara ja kontrabasso) Katso

Lisätiedot

LUOvUUS Pohjois-Pohjanmaan luovan talouden kehittämisohjelma Kansalaisopisto luovan talouden toimintaympäristönä

LUOvUUS Pohjois-Pohjanmaan luovan talouden kehittämisohjelma Kansalaisopisto luovan talouden toimintaympäristönä LUOvUUS Pohjois-Pohjanmaan luovan talouden kehittämisohjelma 2018 Kansalaisopisto luovan talouden toimintaympäristönä YK:n ihmisoikeuksien yleismaailmallinen julistus Jokaisella on oikeus ja tasaarvoinen

Lisätiedot

Fellmannin pelto -performanssi 2013.

Fellmannin pelto -performanssi 2013. Fellmannin pelto -performanssi 2013. Sanakuva Kollektiivi on tanssija Meri-Tuuli Risbergin, graafisen suunnittelijan Marion Robinsonin ja kirjailija Heikki Sauren vuonna 2013 perustama monitaiteellinen

Lisätiedot

Kallion musiikkikoulu 2014-2015

Kallion musiikkikoulu 2014-2015 Kallion musiikkikoulu 2014-2015 Opetusta kaiken ikäisille ja tasoisille aloittelijoista edistyneisiin soittajiin. Kallion musiikkikoulu Kallion bändikoulu Musiikkileikkikoulu Pikkukarhu Kallion musiikkikoulu,

Lisätiedot

Klubin viikkokirje on ilmestynyt

Klubin viikkokirje on ilmestynyt 1 Hyvä Klubin jäsen, Klubin viikkokirje 12.2.2016 on ilmestynyt http://www.klubi.biz/viikkokirje.html Helsingin Suomalaisen Klubin säätiö on myöntänyt tunnustuspalkinnon arvoltaan 10.000. Se luovutettiin

Lisätiedot

lauantaina 25.4.2015 klo 10-15 VAPAA PÄÄSY! Kulttuurikorttelissa Kangasala-talo ja pääkirjasto Kangasala-salissa ohjelmaa klo 15.

lauantaina 25.4.2015 klo 10-15 VAPAA PÄÄSY! Kulttuurikorttelissa Kangasala-talo ja pääkirjasto Kangasala-salissa ohjelmaa klo 15. lauantaina 25.4.2015 klo 10-15 VAPAA PÄÄSY! Kulttuurikorttelissa Kangasala-talo ja pääkirjasto Kangasala-salissa ohjelmaa klo 15.30 asti Tutustu kulttuuri- ja hyvinvointialan toimijoihin Kangasala-talo,

Lisätiedot

KÄSI- JA TAIDETEOLLISUUS Tikkanen Jenni 200,00 Näyttelukustannuksiin Nowhere-muotoilunäyttelyn

KÄSI- JA TAIDETEOLLISUUS Tikkanen Jenni 200,00 Näyttelukustannuksiin Nowhere-muotoilunäyttelyn Avustuksen saaja Avustus määrä Avustuksen käyttötarkoitus ELOKUVA Joensuun seksuaalinen Tappiontakuu Hohto-viikon tasavertaisuus Hobiles ry 200,00 järjestämiseen Pohjois-Karjalan alueellinen Tappiontakuu

Lisätiedot

Hauskuutta työhyvinvointiin Järvenpäässä

Hauskuutta työhyvinvointiin Järvenpäässä Hauskuutta työhyvinvointiin Järvenpäässä Venny Soldan-Brofeldt ja Eero Järnefelt 150 v. Tulkaa TYHY-päivänä tapaamaan Vennyä ja Mikko-renkiä Aholaan! Suunnitteletteko jo kevään tulevia työhyvinvointi-

Lisätiedot

a P ep t e er us TAITEEN PERUSOPETUS 2012-2013 Ähtärissä kuvataide musiikki käsityö tanssi

a P ep t e er us TAITEEN PERUSOPETUS 2012-2013 Ähtärissä kuvataide musiikki käsityö tanssi T a TI e P n o e er us u S ep t TAITEEN PERUSOPETUS 2012-2013 Ähtärissä kuvataide musiikki käsityö tanssi Hän ei tiennyt ettei sitä pysty kukaan tekemään. Niinpä hän meni ja teki sen. Hei koululaisen kotiväki!

Lisätiedot

Kymmenen matkaa sinne missä ei tapahdu mitään, Taito Hoffrén ja Juha Valkeapää

Kymmenen matkaa sinne missä ei tapahdu mitään, Taito Hoffrén ja Juha Valkeapää 1 SEURASAARI SOI! 2013 Musiikki valtaa museotuvat ja pihatienoot, kun Seurasaari soi kesällä 2013. Ääniteatteri Iki- Turso yhdessä kansanmusiikin ammattilaisten kanssa johdattaa kuulijoita soivan historian

Lisätiedot

Kahvila Elsie. Sipoon palveluasumisen tukiyhdistys ry.

Kahvila Elsie. Sipoon palveluasumisen tukiyhdistys ry. Kahvila Elsie Sipoon palveluasumisen tukiyhdistys ry. Hyvät sipoolaiset, Olet saanut käteesi aivan uuden esitteen, joka kertoo Palvelutalo Elsieen perustettavasta kahvilasta. Tämä kahvila avautuu maanantaina

Lisätiedot

OU! Kirjaston yö taiteissa

OU! Kirjaston yö taiteissa OU! Kirjaston yö taiteissa Taiteiden yön toinen juhlajulkaisu 22.8.2013 1 Pääkirjoitus Taidetta ja remonttia K eskellä pääkirjaston remonttia vietettiin uuden Oulun kaupungin juhlavuoden taiteiden yötä.

Lisätiedot

Taiteen perusopetuksen valmentavia opintoja antava musiikkileikkikoulu

Taiteen perusopetuksen valmentavia opintoja antava musiikkileikkikoulu Taiteen perusopetuksen valmentavia opintoja antava musiikkileikkikoulu Pähkinätie 6 01710 Vantaa Puh. (09) 530 1100 muskari.musike@kolumbus.fi www.kolumbus.fi/muskari.musike Hämeenkylän musiikkileikkikoulun

Lisätiedot

ÄLÄ VASTAA TÄHÄN VERSIOON

ÄLÄ VASTAA TÄHÄN VERSIOON ÄLÄ VASTAA TÄHÄN VERSIOON Opetus- ja kulttuuriministeriön koululaiskysely 2017 Hei, vuosi sitten lähetin kouluusi kyselyn, mitä sinä ja muut oppilaat haluaisitte harrastaa koulussa iltapäivisin. Kyselyyn

Lisätiedot

Musiikkipedagogi. Musiikkipedagogi

Musiikkipedagogi. Musiikkipedagogi Musiikkipedagogi Musiikkipedagogi Tavoitteena on valmistaa musiikkialan eri tehtäviin aloite- ja yhteistyökykyisiä, laaja-alaisesti taiteita arvostavia ja persoonallisia musiikkipedagogeja. Tutkinto antaa

Lisätiedot

ILMOITTAUTUMINEN LUKUVUODELLE 2015 2016

ILMOITTAUTUMINEN LUKUVUODELLE 2015 2016 ILMOITTAUTUMINEN LUKUVUODELLE 2015 2016 Muskattilaisten ilmoittautuminen ensi lukuvuoden ryhmiin on ajankohtaista. Ilmoittautuminen tapahtuu ohessa jaettavalla ilmoittautumiskaavakkeella. Kaavakkeeseen

Lisätiedot

KEIKALLA-SIVUN VIIMEISET PÄIVITYKSET

KEIKALLA-SIVUN VIIMEISET PÄIVITYKSET 2.1.2018 TAKAMETSIEN MEKATÄHDET 2007 (Kokkola) Marko Isolehto kitara Kari Pulkkinen kitara ja laulu Jouko Suonvieri rummut Jouni Rieskaniemi laulu Timo Lehtimäki basso ja laulu TAKAMETSIEN MEKATÄHDET 2008

Lisätiedot

Opiskelija valitsee 1-2 pakollista kuvataiteen kurssia. Ensimmäisen pakollisen kurssin jälkeen (KU1 Minä, kuva ja kulttuuri) voi valita muita

Opiskelija valitsee 1-2 pakollista kuvataiteen kurssia. Ensimmäisen pakollisen kurssin jälkeen (KU1 Minä, kuva ja kulttuuri) voi valita muita Tapiolan lukiossa Opiskelija valitsee 1-2 pakollista kuvataiteen kurssia. Ensimmäisen pakollisen kurssin jälkeen (KU1 Minä, kuva ja kulttuuri) voi valita muita kursseja mielenkiintonsa mukaan vapaassa

Lisätiedot

Koko kaupungin henkilö V

Koko kaupungin henkilö V Koko kaupungin henkilö V Kuva: Reija Hirvikoski Lasten ja aikuisten näytelmä Aapelin romaanista Koko kaupungin Vinski Aapelin lastenkirjojen rakastettu sankari Vinski kiertää Suomea kesällä 2014 nimellä

Lisätiedot

Vesteristen kesäretki Rautalammilla 1-3.7.2011. Photos from Vesterinen's summerhappenings 2011 1(56) Kuvat, photos Jorma A.

Vesteristen kesäretki Rautalammilla 1-3.7.2011. Photos from Vesterinen's summerhappenings 2011 1(56) Kuvat, photos Jorma A. 1(56) Vesteristen kesäretki Rautalammilla 1-3.7.2011 Photos from Vesterinen's summerhappenings 2011 Kuvat, photos Jorma A. Vesterinen Sukuseuramme lippu liehui Korholan kartanon lippusalossa koko kesätapahtumamme

Lisätiedot

Kuopio juhlii 2012 - tunnista tuntiin. 31.08.12 Klo 9.00 Klo 9-22 Avoimet ovet Hyvinvointikeskus Hytke

Kuopio juhlii 2012 - tunnista tuntiin. 31.08.12 Klo 9.00 Klo 9-22 Avoimet ovet Hyvinvointikeskus Hytke Kuopio juhlii 2012 Ohjelma tunnista tuntiin Kuopio juhlii 2012 - tunnista tuntiin Ohjelma täydentyy, ja muutokset ovat mahdollisia. Ohjelma on maksutonta, jos ei muuten ilmoiteta. 31.08.12 Klo 9.00 Klo

Lisätiedot

Kerrottu ja koettu Turku Turun yliopisto mukana kulttuuripääkaupunkivuodessa

Kerrottu ja koettu Turku Turun yliopisto mukana kulttuuripääkaupunkivuodessa Kerrottu ja koettu Turku Turun yliopisto mukana kulttuuripääkaupunkivuodessa FM Maija Mäki / maikar@utu.fi Coccyx ry 6.8.2011 Turun yliopisto osana kulttuuripääkaupunkivuotta Ohjelmarungossa yliopiston

Lisätiedot

Kuopion kuvataiteilijat ry, Ars Libera. Aapatie 1, 70780 Kuopio. 050-4901531/ 040-7621830. www.arslibera.com

Kuopion kuvataiteilijat ry, Ars Libera. Aapatie 1, 70780 Kuopio. 050-4901531/ 040-7621830. www.arslibera.com TOIMINTASUUNNITELMA 2014 Kuopion kuvataiteilijat ry, Ars Libera. Aapatie 1, 70780 Kuopio. 050-4901531/ 040-7621830. www.arslibera.com 1. YHDISTYS 2. ORGANISAATIO Kuopion kuvataiteilijat ry eli Ars Libera

Lisätiedot

LASTEN JA NUORTEN KULTTUURIKESKUS VILLA ARTTU KEVÄT 2017 OHJELMA

LASTEN JA NUORTEN KULTTUURIKESKUS VILLA ARTTU KEVÄT 2017 OHJELMA LASTEN JA NUORTEN KULTTUURIKESKUS VILLA ARTTU KEVÄT 2017 OHJELMA Susanna K. Lehto. Lasten ja nuorten taidekeskuksen arkisto Tervetuloa Villa Artun näyttelyihin, työpajoihin ja tapahtumiin! Pelattava näyttely

Lisätiedot

Tule mukaan, älä jää yksin. vuotisjuhlanäyttelyyn Ateneumissa 15.5.2014. Alustava matkaohjelma:

Tule mukaan, älä jää yksin. vuotisjuhlanäyttelyyn Ateneumissa 15.5.2014. Alustava matkaohjelma: Tule mukaan, älä jää yksin. Kevätretki Ainolaan, Halosenniemeen sekä Tove Janssonin 100- vuotisjuhlanäyttelyyn Ateneumissa 15.5.2014 Alustava matkaohjelma: Torstai 15.5. Klo 8.45 Lähtö Tampereen Vanhalta

Lisätiedot

AJANILMAISUT AJAN ILMAISUT KOULUTUSKESKUS SALPAUS MODUULI 3

AJANILMAISUT AJAN ILMAISUT KOULUTUSKESKUS SALPAUS MODUULI 3 AJAN ILMAISUT AJAN ILMAISUT 1. PÄIVÄ, VIIKONPÄIVÄ 2. VUOROKAUDENAIKA 3. VIIKKO 4. KUUKAUSI 5. VUOSI 6. VUOSIKYMMEN, VUOSISATA, VUOSITUHAT 7. VUODENAIKA 8. JUHLAPÄIVÄT MILLOIN? 1. 2. 3. 4. maanantai, tiistai,

Lisätiedot

Virtuaalipoluilla edistämään nuorten informaatio- ja medialukutaitoja

Virtuaalipoluilla edistämään nuorten informaatio- ja medialukutaitoja Virtuaalipoluilla edistämään nuorten informaatio- ja medialukutaitoja Maija Saraste Suomalais-venäläisen kulttuurifoorumin kirjastotapaaminen Saransk 7.10.2011 1 Hämeenlinnan kaupunginkirjasto Hämeenlinna

Lisätiedot

Musiikkipäiväkirjani: Tanssitaan ja liikutaan (DM1) Liikutaan kuten (karhu, nukahtava kissa, puun lehti, puu myrskyssä).

Musiikkipäiväkirjani: Tanssitaan ja liikutaan (DM1) Liikutaan kuten (karhu, nukahtava kissa, puun lehti, puu myrskyssä). Musiikkipäiväkirjani: Tanssitaan ja liikutaan (DM1) Liikutaan kuten (karhu, nukahtava kissa, puun lehti, puu myrskyssä). Musiikkipäiväkirjani: Tanssitaan ja liikutaan (DM1) Liikutaan kuten (karhu, nukahtava

Lisätiedot

KONSERTTIKALENTERI SYKSY 2014. sib.fi. Elävä musiikki konserteissa SYKSY 2014

KONSERTTIKALENTERI SYKSY 2014. sib.fi. Elävä musiikki konserteissa SYKSY 2014 KONSERTTIKALENTERI Elävä musiikki konserteissa on korvaamaton, ainutkertainen elämys. Huippumuusikoiden yhteispeli, musiikin olemus, suuret tunteet ja yhteys ihmisen historiaan on aina henkilökohtainen

Lisätiedot

Lasten ja nuorten kulttuurikeskus Villa Arttu

Lasten ja nuorten kulttuurikeskus Villa Arttu Lasten ja nuorten kulttuurikeskus Villa Arttu Syksy 2017 VILLA ARTTU SYKSY 2017 OHJELMA VILLA ARTUN NÄYTTELYT Yhdessä Together 4.10.2017 19.1.2018 Villa Artun galleria ja käytävägalleria A Game. Petr Tichshenko

Lisätiedot

Aseman koulun valinnaiset aineet lukuvuonna

Aseman koulun valinnaiset aineet lukuvuonna Aseman koulun valinnaiset aineet lukuvuonna 2016-2017 Piirros Mika Kolehmainen Aseman koulun valinnaisuudesta info-tilaisuus 4.-5. lkn huoltajille ja oppilaille 6.4 klo 18 valinnat tehdään huoltajan WILMAssa

Lisätiedot

SIBELIUS KERAVALLA. Sibelius 150 vuotta juhlaviikko 20.-26.4.2015. Suuri Sibelius juhlakonsertti su 26.4.2015 klo 16

SIBELIUS KERAVALLA. Sibelius 150 vuotta juhlaviikko 20.-26.4.2015. Suuri Sibelius juhlakonsertti su 26.4.2015 klo 16 SIBELIUS KERAVALLA Sibelius 150 vuotta juhlaviikko 20.-26.4.2015 Suuri Sibelius juhlakonsertti su 26.4.2015 klo 16 Sibelius Keravalla -juhlaviikko 20.-26.4.2015 Hyvä keravalainen! Tervetuloa viettämään

Lisätiedot

Kiveen. hakattu 2/2013. Aleksis Kiven peruskoulu

Kiveen. hakattu 2/2013. Aleksis Kiven peruskoulu Kiveen hakattu 2/2013 Aleksis Kiven peruskoulu Sisällysluettelo Pääkirjoitus Minun proggikseni 3 Proggislogokilpailu 2013 5 Sarjakuvia 6 Koulu alkoi ja musiikki soi 10 Koululehti sai nimen 12 Lomatoivoituksia

Lisätiedot

Lasten museokesä 2013

Lasten museokesä 2013 Lasten museokesä 2013 Museoiden kesä on täynnä tapahtumia, ja moni niistä on tarkoitettu erityisesti lapsille. Haluaisitko kehrätä, oppia vanhan ajan valokuvauksesta ja otattaa itsestäsi visiittikorttikuvan

Lisätiedot

Aktiviteetit ryhmille

Aktiviteetit ryhmille Aktiviteetit ryhmille Tiimihenkeä nostattavaa kisailua ja hauskanpitoa Puhalletaan yhteen hiileen 60 min, max 30 hlöä 135 Kisaillaan tiimin nostatus hengessä hauskojen tehtävien parissa. Aktiviteetti toteutetaan

Lisätiedot

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko.

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko. SUBSTANTIIVIT 1/6 juttu joukkue vaali kaupunki syy alku kokous asukas tapaus kysymys lapsi kauppa pankki miljoona keskiviikko käsi loppu pelaaja voitto pääministeri päivä tutkimus äiti kirja SUBSTANTIIVIT

Lisätiedot

JULKAISUKATALOGI 2017

JULKAISUKATALOGI 2017 JULKAISUKATALOGI 2017 YKSINLAULUT JA DUETOT Joululaulukokoelma yksinlaulajalle SUOMALAINEN JOULU FINSK JUL Keskeisimpiä suomalaiseen joulunviettoon kuuluvia perinteisiä ja hartaita joululauluja alkuperäisin

Lisätiedot

BALANSSIN JOOGAPAKETIT 2016

BALANSSIN JOOGAPAKETIT 2016 BALANSSIN JOOGAPAKETIT 2016 Esim. kokous-, tyky-, tyhy- ja virkistyspäivien ohjelmaan liitettäviä palveluita. Virkisty joogakävelyllä 60min 100 kävelyä hiljaisuudessa hiekkadyyneillä pitkospuita pitkin.

Lisätiedot

Tahko.com - Events. Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday

Tahko.com - Events. Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Sunday 01.01.2017 Monday 02.01.2017 Tuesday 03.01.2017 Luonnon ulottuvuudet -näyttely Nilsiän kirjasto, Ukko-Paavontie 5 Joonas ja Miia Hartikainen, opiskelijoiden yhteisnäyttely. Valokuvia luonnosta ja

Lisätiedot

Poikilo-museot koostuvat Kouvola-talossa sijaitsevista Kouvolan taidemuseosta ja kaupunginmuseosta, Kouta-galleriasta ja Poikilo-galleriasta.

Poikilo-museot koostuvat Kouvola-talossa sijaitsevista Kouvolan taidemuseosta ja kaupunginmuseosta, Kouta-galleriasta ja Poikilo-galleriasta. Kouvolan taidemuseo aloitti toimintansa 1.8.1987 Kouvola-talon toisen osan valmistuttua. Taidemuseo keskittyy moderniin ja uuteen suomalaiseen taiteeseen. koostuvat Kouvola-talossa sijaitsevista Kouvolan

Lisätiedot

ÄÄNTÄ JA LIIKETTÄ, RUMAA JA KAUNISTA, RUJOA JA SULOISTA

ÄÄNTÄ JA LIIKETTÄ, RUMAA JA KAUNISTA, RUJOA JA SULOISTA ÄÄNTÄ JA LIIKETTÄ, RUMAA JA KAUNISTA, RUJOA JA SULOISTA PÖRINÄÄ JA PÖHINÄÄ taivuttaa Rollon monipuoliset esiintyjät mielikuvituksellisiin suorituksiin. Lavalla nähdään ja kuullaan mm. jumppapalloja, maihinnousukenkiä

Lisätiedot

TILAVARAUKSET 1 (5) Kansanmusiikki (pienet hanuristit) Anna-Mari

TILAVARAUKSET 1 (5) Kansanmusiikki (pienet hanuristit) Anna-Mari TILAVARAUKSET 1 (5) TANSSISALI KLO MAANANTAI 7.2. TIISTAI 8.2. KESKIVIIKKO 9.2. TORSTAI 10.2. 12-13 klo 13.30-14.15 klo 12.30-13.15 Tehtävä ja temppurata ML 2 Tehtävä ja temppurata ML 1 14.30-15.15 Eeva

Lisätiedot

MITEN TEET AIKAAN LIITTYVIÄ KYSYMYKSIÄ JA MITEN VASTAAT NIIHIN?

MITEN TEET AIKAAN LIITTYVIÄ KYSYMYKSIÄ JA MITEN VASTAAT NIIHIN? MITEN TEET AIKAAN LIITTYVIÄ KYSYMYKSIÄ JA MITEN VASTAAT NIIHIN? 1. MILLOIN? KOSKA? 2. MIHIN AIKAAN? 3. MINÄ PÄIVÄNÄ? 4. MILLÄ VIIKOLLA? 5. MISSÄ KUUSSA? 6. MINÄ VUONNA? 7. MILLÄ VUOSIKYMMENELLÄ? 8. MILLÄ

Lisätiedot

Kesä 2015 elävää historiaa joka päivä!

Kesä 2015 elävää historiaa joka päivä! TALOMUSEO GLIMS Kesä 2015 elävää historiaa joka päivä! Kuva: Olli Hakamies Glimsintie 1, Espoo (Jorvin sairaalan vieressä) www.espoonkaupunginmuseo.fi TALOMUSEO GLIMS Glimsintie 1, 02740 Espoo (Jorvin

Lisätiedot

KEURUU Kuntataiteilijat

KEURUU Kuntataiteilijat KEURUU Kuntataiteilijat Johanna Juvonen & Biagio Rosa 2015 projekti KUVATAIDE 1. Tuulensylin päiväkoti 1-5 -vuotiaat 2 "Tuulensyli 2015 sekatekniikka vanerille 80 x 120 cm & 160 x 120 cm julkinen teos

Lisätiedot

Musiikkipäiväkirjani: Maalataan, kirjoitetaan ja luetaan musiikkia (PWR1) Valitaan värejä, kuvia tai symboleja erilaisille äänille.

Musiikkipäiväkirjani: Maalataan, kirjoitetaan ja luetaan musiikkia (PWR1) Valitaan värejä, kuvia tai symboleja erilaisille äänille. Musiikkipäiväkirjani: Maalataan, kirjoitetaan ja luetaan musiikkia (PWR1) Valitaan värejä, kuvia tai symboleja erilaisille äänille. Musiikkipäiväkirjani: Maalataan, kirjoitetaan ja luetaan (PWR1) Valitaan

Lisätiedot

Päätös kulttuuriavustusten saajista 2017

Päätös kulttuuriavustusten saajista 2017 Päätös kulttuuriavustusten saajista 217 Avustuksen hakija(t) 1 Arktiset maahanttajat ry 2 Arktiset maahanttajat ry 3 Hupaisat Siskot ry 58 445 58 2 16 3 monikulttuurisuus monikulttuurisuus Cultural Heritage

Lisätiedot

Kerava 90 vuotta. Lehdistöinfo Keravan aseman kahvio 20.1.2014 klo 10

Kerava 90 vuotta. Lehdistöinfo Keravan aseman kahvio 20.1.2014 klo 10 Kerava 90 vuotta Lehdistöinfo Keravan aseman kahvio 20.1.2014 klo 10 Mistä on kyse? Tämä vuosi on Keravan kaupungille merkittävä, sillä kaupunki viettää 90- vuotisjuhlaansa. 3.1.2014 tuli kuluneeksi tasan

Lisätiedot

Lataa Lähde linturetkelle! Lataa

Lataa Lähde linturetkelle! Lataa Lataa Lähde linturetkelle! Lataa ISBN: 9789522403179 Sivumäärä: 372 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 28.58 Mb Helsingin ja lähialueiden linnusto on monipuolinen. Jo Helsingin kantakaupungista löytyy erilaisia

Lisätiedot

Etelä-Karjalan Klassinen kuoro. Suomalainen Kevät. Imatra 17.4.2010 klo 16, Vuoksenniska Kolmen ristin kirkko,

Etelä-Karjalan Klassinen kuoro. Suomalainen Kevät. Imatra 17.4.2010 klo 16, Vuoksenniska Kolmen ristin kirkko, Etelä-Karjalan Klassinen kuoro Suomalainen Kevät Imatra 17.4.2010 klo 16, Vuoksenniska Kolmen ristin kirkko, Lappeenranta 18.4.2010 klo 16, Lappeenrannan Musiikkiopiston Helkiö-sali Ohjelma Jaakko Mäntyjärvi

Lisätiedot

TAATALAKESKUKSEN KUUKAUSIOHJELMA LOKAKUU 1.-31.10.2015

TAATALAKESKUKSEN KUUKAUSIOHJELMA LOKAKUU 1.-31.10.2015 TAATALAKESKUKSEN KUUKAUSIOHJELMA LOKAKUU 1.-31.10.2015 TERVETULOA MUKAAN! Taatalakeskus Sulkavuorenkatu 6 Tiedustelut p.050 438 4319 tai katharina.hau@tvpy.fi ESITTELYSSÄ LOKAKUUN RYHMIÄ: YMPÄRISTÖTAIDE-

Lisätiedot

Tanssirallin säännöt ja arviointikriteerit

Tanssirallin säännöt ja arviointikriteerit Tanssiralli on Suomen Nuorisoseurat ry:n valtakunnallinen kansantanssikatselmus, joka on suunnattu alle 16-vuotiaiden harrastusryhmille. Tanssirallin tarkoituksena on aktivoida ryhmiä kehittämään harrastustoimintaansa.

Lisätiedot

JANAKKALA-SEURA RY. TOIMINTASUUNNITELMA 2016-2017

JANAKKALA-SEURA RY. TOIMINTASUUNNITELMA 2016-2017 JANAKKALA-SEURA RY. TOIMINTASUUNNITELMA 2016-2017 Hyväksytty vuosikokouksessa 23.3.2016 1 Janakkala-Seura ry. tekee paikallista Janakkalan mielikuvaa tukevaa kotiseututyötä. Tavoitteena on 1. Lisätä täällä

Lisätiedot

Kasnäsin kesä 2015. Leena Halonen Åse Hensbo Tiina Hölli Taina Kurtze Raija Marttinen Jaana Tuomisto

Kasnäsin kesä 2015. Leena Halonen Åse Hensbo Tiina Hölli Taina Kurtze Raija Marttinen Jaana Tuomisto N ä y t t e l y t i e d o t e J u l k a i s u v a p a a 1-6 Kasnäsin kesä 2015 Leena Halonen: Itää, kasvaa, kukkii 2014, tempera, öljy kankaalle, 80 x 90 Leena Halonen Åse Hensbo Tiina Hölli Taina Kurtze

Lisätiedot

Musiikkitalo Selkokielinen esite

Musiikkitalo Selkokielinen esite Musiikkitalo Selkokielinen esite Tervetuloa Musiikkitaloon! Helsingin Musiikkitaloon ovat tervetulleita kaikki. Musiikkitalossa voi käydä kuuntelemassa konsertteja. Musiikkitalossa on kuusi salia konsertteja

Lisätiedot

Suomen lasten ja nuorten säätiö Myrsky-hanke projektipäällikkö Riikka Åstrand. Valtakunnalliset sjaishuollon päivät Tampere 2.10.

Suomen lasten ja nuorten säätiö Myrsky-hanke projektipäällikkö Riikka Åstrand. Valtakunnalliset sjaishuollon päivät Tampere 2.10. Suomen lasten ja nuorten säätiö Myrsky-hanke projektipäällikkö Riikka Åstrand Valtakunnalliset sjaishuollon päivät Tampere 2.10.2013 MYRSKY-HANKE mahdollistaa nuorille suunnattuja, nuorten omia voimavaroja

Lisätiedot

Musiikin esittäminen tapahtumassa

Musiikin esittäminen tapahtumassa Musiikin esittäminen tapahtumassa Musiikin esittäminen tilaisuuksissa ja tapahtumissa edellyttää usein sekä Teosto (tekijäkorvaukset) että Gramex (esittäjäkorvaukset) -korvausten maksamista. Teosto r.y.

Lisätiedot

Varissuo 3.9. - 9.9.2012

Varissuo 3.9. - 9.9.2012 Varissuo 3.9. - 9.9.2012 Naapurilähiö - digitaalista tarinankerrontaa Työpajoissa tehdään kollaasitekniikalla digitaalinen esitys siitä, miltä Varissuo näyttää asukkaan silmin. Toiminta on kaikille avointa!

Lisätiedot

RIKKA ENSI-ILTA. Marjaterttu Willman:

RIKKA ENSI-ILTA. Marjaterttu Willman: Vantaan Tanssiopiston jäsenkirje kevät 2016 10.3.2016/ toim. Tiina Jalkanen RIKKA ENSI-ILTA Marjaterttu Willman: Koreografiset työtapani pohjautuvat voimakkaasti liikkeeseen. Pyrin liikkeen kautta käsittelemään

Lisätiedot

Kangasalan XV Nukketeatteripäivät ovat osa valtakunnallista Suomi100-ohjelmistoa Teemana Suomalaiset tarinat nukkenäyttämöllä

Kangasalan XV Nukketeatteripäivät ovat osa valtakunnallista Suomi100-ohjelmistoa Teemana Suomalaiset tarinat nukkenäyttämöllä XV Kangasalan XV Nukketeatteripäivät ovat osa valtakunnallista Suomi100-ohjelmistoa Teemana Suomalaiset tarinat nukkenäyttämöllä Päiville tulevien teatterien ja näytelmien esittely Nukketeatteri Ofelia

Lisätiedot

MUSIIKKIOPISTOON! VANTAAN MUSIIKKIOPISTO - VMO

MUSIIKKIOPISTOON! VANTAAN MUSIIKKIOPISTO - VMO MUSIIKKIOPISTOON! VANTAAN MUSIIKKIOPISTO - VMO VANTAAN MUSIIKKIOPISTO - VMO Tule oppilaaksi yhteen Suomen suurimmista musiikkiopistoista! Vantaan musiikkiopisto on Vantaan kaupungin oma oppilaitos, jossa

Lisätiedot

Harrastatko itse musiikkia?

Harrastatko itse musiikkia? Ooppera oli sopivan mittainen Ooppera oli liian lyhyt Oopperaan! Suomen Kulttuurirahaston ja Suomen Kansallisoopperan yhteisen Oopperaan!-hankkeen ansiosta noin 6 400 seitsemäsluokkalaista opettajineen

Lisätiedot

Taidetestaajat Valtakunnallinen lastenkulttuurifoorumi

Taidetestaajat Valtakunnallinen lastenkulttuurifoorumi Taidetestaajat 2017-2020 Valtakunnallinen lastenkulttuurifoorumi 24.11.2016 Anu-Maarit Moilanen, Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto Veli-Markus Tapio, Suomen Kulttuurirahasto Taide lähtee kasista!

Lisätiedot

SYKSY Perinteinen joulukonsertti, Paimion kko. Nouse lentoon kyyhky valkein! (Kuva: Päivi Hörkkö)

SYKSY Perinteinen joulukonsertti, Paimion kko. Nouse lentoon kyyhky valkein! (Kuva: Päivi Hörkkö) SYKSY 2016 27.11. Perinteinen joulukonsertti, Paimion kko Nouse lentoon kyyhky valkein! (Kuva: Päivi Hörkkö) 1.10. Paimio opiston 50 v. juhla Paimiosalissa KEVÄT 2016 14.4. Paimiolaisen kuvanveistäjä Raili

Lisätiedot

Hamulan koulun valinnaisainetarjonta

Hamulan koulun valinnaisainetarjonta Hamulan koulun valinnaisainetarjonta LUKUVUOSI 2016-2017 Sisällysluettelo ILMAISUTAITO... 3 KUVATAIDE... 4 MUSIIKKI... 5 LIIKUNTA... 6 OHJELMOINTI JA ROBOTIIKKA... 7 TEKNINEN TYÖ... 8 2 ILMAISUTAITO 5.

Lisätiedot

YHTEENVETO KAIKISTA JAKSOISTA

YHTEENVETO KAIKISTA JAKSOISTA YHTEENVETO KAIKISTA JAKSOISTA nimi kort la aamu la ilta su aamu su ilta Akseli Heino ÅSK - erävoittopalkinnot erävoittajapalkinnot lähetti lähetti Anders Nordquist Aui II #PUUTTUU! käännöstark #PUUTTUU!

Lisätiedot

ILO- uutiset. Palokan. valloitetaan Turku Gymnaestrada-kenttäohjelmien harjoitukset alkavat marraskuussa. Ensi kesänä

ILO- uutiset. Palokan. valloitetaan Turku Gymnaestrada-kenttäohjelmien harjoitukset alkavat marraskuussa. Ensi kesänä Palokan ILO- Palokan ilo, voimistelu ja liikunta ry Uutiskirje Syyskuu 2017 uutiset Klikkaamalla pääset suoraan uutiseen tai nettisivulle Katso lasten ryhmien vapaat paikat Kurssit: Bailamama9Months Pilates

Lisätiedot

Arjen juhlaa MADEKOSKEN JA HEIKKILÄNKANKAAN KOULUILLA 2014

Arjen juhlaa MADEKOSKEN JA HEIKKILÄNKANKAAN KOULUILLA 2014 Arjen juhlaa MADEKOSKEN JA HEIKKILÄNKANKAAN KOULUILLA 2014 Arjen ilot Koulun jälkeen rättipoikki, kotiin laahustin tien poikki. Ajattelin: voisin mennä nukkumaan, ihan vain hetkeksi torkkumaan. Sitten

Lisätiedot

Tarina. Pressikuvat (www#helsinkifilmi#fi)

Tarina. Pressikuvat (www#helsinkifilmi#fi) Tarina Ganes on tarina Suomen tunnetuimman rock-ikonin! Remun! noususta t"hteyteen# Se kertoo! miten kovissa oloissa kasvanut Henry Remu Aaltonen perusti Suomen legendaarisimman rock-b"ndin Hurriganesin

Lisätiedot

On siinä omanlaistansa tunnelmaa, kun ympärillä on 100-vuotista historiaa.

On siinä omanlaistansa tunnelmaa, kun ympärillä on 100-vuotista historiaa. On siinä omanlaistansa tunnelmaa, kun ympärillä on 100-vuotista historiaa. www.acravintolat.fi ARTS & CRAFTS RESTAURANTS OY:N ASIAKKAAT VOIVAT NAUTTIA NYKYAJAN MUKAVUUKSISTA MENNEEN AJAN HENGESSÄ. www.acravintolat.fi

Lisätiedot