TUUSULAN TAITEIDEN YÖ Ohjelma täydellinen ohjelma löytyy ja tapahtumapisteistä

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "TUUSULAN TAITEIDEN YÖ 14.8.2015 Ohjelma täydellinen ohjelma löytyy www.taiteidenyo.fi ja tapahtumapisteistä"

Transkriptio

1 TUUSULAN TAITEIDEN YÖ Ohjelma täydellinen ohjelma löytyy ja tapahtumapisteistä LASTENOHJELMAA Aleksis Kiven Kuolinmökki Taito Uusimaa Hyrylän eko-työpaja Juhlavuoden taiteilijoita yhdisti rakkausluontoon, puutarhaan ja Tuusulan järveen. Lapsille suunnatussa työpajassa tehdään yhdessä rautalankakaloja, puutarhan kukkia ja ötököitä: sudenkorentoja, hämähäkkejä ja leppäkerttuja. Erkkola Sibeliuksen satu, piha Jean Sibeliuksen musiikkiin pohjautuva visuaalinen, sanaton esitys kaikenikäisille. Satu on myös nuoren Sibeliuksen sävelruno. Suomalainen mytologia, luonto ja eläimet ovat pääosassa esityksessä ja kuuluvat myös Sibeliuksen musiikissa. Sopii kaikille yli 3-vuotiaille, myös aikuisille. Rooleissa: Anne Lihavainen ja Ilpo Mikkonen, ohjaus: Oili Sadeoja. Kantele soi -esitys ja työpajat Anna Kattaisen Saarijärven kantele soi näppäiltynä ja tikkutyylillä. Sen jälkeen kaiken ikäisille sopivalla pajalla kokeillaan yhdessä hieman soittotekniikkaa, sointukomppeja ja pari helppoa sävelmää näppäillen. Voit tuoda oman kanteleen, jos omistat sellaisen. Vekarateatteri goes Halonen ja Gallen-Kallela, piha Miten hyvin tunnet Pekka Halosen ja Akseli Gallen-Kallelan tuotannon? Nyt pääset testaamaan osamisesi Vekarateatterin järjestämässä visailussa! Todelliselle taiteen tuntijalle on luvassa kesäteatteripalkinto. Esityksen ohjaajana toimii Marko Kokko. Tuusulan Taitokäsien taitopaja ja paitainstallaatio, piha Tuusulan Taitokädet ry:n jäsenet kohottavat paita installaation narulle roikkumaan juhlavuoden taiteilijoiden kunniaksi. Taitopajassa lapset voivat tehdä omannäköisensä paidan juhlavuoden kunniaksi. Keuda Tuusula hyvinvointialat -yksikkö Keuda Kirkkotien kolmannen vuoden nuoriso- ja vapaa-ajanohjauksen opiskelijat esittävät vuorovaikutteisen näytelmän, jonka aikana nähdään lyhyitä otteita Jean Sibeliuksen, Pekka Halosen ja Akseli Gallen-Kallelan elämästä. Esitys on suunnattu lapsille. Gustavelund Ystävyys -stop motion -elokuva Gustavelundin Auditoriossa Pekka Halosen Akatemian opiskelijoiden tekemä Stop Motion - elokuva. Opiskelijoita inspiroi Sibeliuksen, Halosen ja Gallen-Kallelan ystävyys ja taiteilijayhteisöt Rantatien alueella, joiden pohjalta syntyi lyhytelokuva Ystävyydestä.

2 LASTENOHJELMAA Krapi TaitoUusimaa Hyrylän yhteisöllinen pyöröneule-työpaja Krapin pihalla valmistuu illan aikana yhteisöllinen pyöröneule TaitoUusimaa Hyrylän johdolla. Tule virkkaamaan oma silmukkasi Tuusulan suurimpaan neuleeseen. Työpaja soveltuu kaikenikäisille. Aika pojat Tintamareski ja viiksipaja Kuvauta itsesi Sibeliuksen, Halosen ja Gallen-Kallelan hengessä tai tee itsellesi aika poikien viikset. Pekka Halosen Akatemian opiskelijat ovat tuottaneet Krapin pihalle palan menneiden vuosikymmenten havinaa. (Polaroidkuva 2euroa) Hyvässä seurassa on ilo liikkua Tuusulan Naisvoimistelijat liikuttavat lapsia ja vanhempia Krapin pihamaalla. Ohjelmaa/liikuntatuokioita lapsille, nuorille, aikuisille, perheille ja ikääntyville. Keravan Käsintaitajat Keravan kädentaitajat esittelevät entisajan työmenetelmiä Krapin Riihen edessä koko illan ajan Päiväkoti Sympaatti Julkaistaan pian Tuusulan Kirkko Aavikon Ruusu Ry Tuusulan Kirkon edustalla. Keppihevosrata kaikille lapsille ja lapsenmielisille. Oma heppa mukaan tai vuokratallilta ratsu lainaksi. Basaarista mauritanialaisten naisten tekemiä kotimekkoja, pöytäliinoja, puseroita ym. Arpoja Tule viivähtämään toiverunosi ääressä-valitse mielirunosi, niin kuulet sen.

3 NUORILLE Fjällbon puisto ja Aleksis Kiven kuolinmökki LARP SHG 150V Mitä tapahtuu kun koko kansan tuntemat taiteilijat Sibelius, Halonen ja Gallen-Kallela seikkailevat samassa liveroolipelissä ja vieläpä tässä ajassa? Oletko aina halunnut tietää, mitä heidän välillään todella tapahtui sata vuotta sitten? SHG-juhlavuoden kunniaksi TTY organisoi Suomen kulttuurirahaston myöntämällä rahoituksella moniosaisen projektin yläasteikäisille nuorille. Ensimmäisessä vaiheessa tarjottiin kaikille Tuusulan, Keravan ja Järvenpään yläkouluille ilmaista pelikäsikirjoitustyöpajaa. Työpajojen tarkoituksena oli harjaannuttaa osallistujia pelikäsikirjoittamisessa, kotiseutuhistorian tuntemuksessa ja ryhmätyötaidoissa erilaisten toiminnallisten menetelmien avulla. Kahdeksan koulua ja 200 nuorta lähtivät mukaan. Toisessa vaiheessa on kesäkuun kolmipäiväinen työpaja, jossa nuorten kanssa yhdessä tuotetaan pelikäsikirjoitus. Pelin aihe liittyy Jean Sibeliuksen, Pekka Halosen ja Akseli Gallen-Kallelan 150- vuotissyntymäpäiviin ja mukailee juhlavuoden teemaa. Ilmoittautuminen kesäkuun työpajaan aukeaa Ilmoittautumisohjeet löydät tuolloin nettisivuiltamme. Kolmas vaihe, liveroolipeli, pelataan nuorten kanssa yhdessä autenttisilla historiallisilla paikoilla Taiteiden Yössä. Peliä voi seurata mm. videopäiväkirjojen muodossa. Onnela alkaen Varjo Ry:n järjestämä Taidepicnic tarjoilee musiikkia, graffitielämyksiä, hyvää ruokaa ja taidetta kaikenikäisille kuluttajille. Pihassa nähdään myös illan aikana lähes viisikymmentä vanhaa ajoneuvoa. Krapi Improteatteri -kisa Lähialueen teatteriyhdistykset kisaavat Tuusulan taiteiden Yön impromestaruudesta. Kisailussa keskitytään SIbeliuksen, Halosen ja Gallen-Kallelan kultaisella aikakaudelle. Tule kannustamaan suosikkisi voittoon! Juontajan toimii Suomen yksi kovimmista bloggaajista ja kova teatterin harrastaja Siiri Liitiä.

4 MUSIIKKIA Pääesiintyjät Timo Rautiainen & Jussi Lampi , Majatalo Onnela. Timo Rautiainen ja Jussi Lampi ovat tunteneet toisensa jo kauan. " Timon kanssa nähtiin ekan kerran Tampereen rautatieasemalla. Trio Niskalaukauksen aikoihin. Olin kuunnellut siinä vaiheessa niskistä jo varmaan puoli vuotta ja käynyt keikoilla. Sitten jollain Tavastian keikalla survoin itseni takahuoneeseen, ja loppu on legendaa", Lampi kertoo. Asa & Band Gustavelund, lava. Asa on alusta asti kulkenut omia polkujaan. Hän on aina levottomana etsinyt kiinnostavampaa ja koukeroisempaa tietä tällä matkalla ilman määränpäätä. Viime vuodet Asan keikat ovat kulkeneet ääripäästä toiseen, eli Jätkäjätkien maksimalistisesta karnevaalista riisuttuihin, DJ Polarsoulin kanssa heitettyihin duovetoihin. Temppeli Band , Krapin Mankeli. Temppeli on Roots-Reggaeta tuottava musiikkikollektiivi, jonka soitinarsenaali ei tunne rajoja. Perinteinen Roots-musiikin lisämausteina on vaikutteita muun muassa elektronisesta tanssimusiikista, kansanmusiikkiista, jazzista sekä Latinalaisen Amerikan ryhtmeistä. Tekstit ammentavat voimansa aina hengellisestä mystiikasta yhteiskunnallisiin ilmiöihin. Temppeli esiintyy näyttävimmillään 12- henkisen orkesterin voimin. Ainola Ainoani-konsertti, Tuukka Vasama ja Maria Suokas (väliaika ) Kustannustoimittaja-suomentaja Suvi Nuotio on muotoillut Yksinromaanista kolmen itsenäisen osan muodostaman melodraama-kokonaisuuden Ainoani! -konserttia varten. Kolme suomalaista nykysäveltäjää säveltävät kukin yhden osan lausujalle(maria Suokas) ja pianolle(tuukka Vasama), valmistuttuaan teokset jatkavat erityislaatuista, lähes unohduksiin painunutta täkäläistä melodraamaperinnettä. Minna Leinoselta, Ilkka von Boehmilta ja Esa Ylivaaralta konserttia varten tilatut melodraamat saavat kantaesityksensä Sibeliuksen juhlavuonna Ainoani! -konsertissa kuullaan uunituoreiden melodraamojen kontrastina myös Sibeliuksen kolme melodraamaa "O, om du sett!", "Ett ensamt skidspår" ja "Trånaden" tilaisuutta varten suomennettuina sekä säveltäjän soolopianomusiikkia opuksista 24 ja 85. Rantatien Galleria "Käymme yhdessä ain" Pimeä Vati naiskvartetti ja Pimeä Vati naiskvartetin A Cappella menoa ja meininkiä yhteisöllisyyden teemalla. Keskiuusmaalainen naiskvartetti, joka esittää 4-äänistä A Cappella musiikkia, monipuolisesti klassisesta viihdemusaan. Ohjelmistossaan myös uusia, raikkaita sovituksia tutuista kappaleista.

5 MUSIIKKIA Memories Marin putiikki Tuomalan Pojat ja Oman kylän pojat, Tuomalan Pojat soittavat menevää musaa putiikin ladossa jo neljättä kertaa. Poppia, Folkkia, Rockia ja Bluesia luvassa. Halosenniemi Äänet elokuun illassa ja Sopraanon ja pianistin dramaattinen ja tunnelmallinen konsertti, jossa pistäydytään vesistön äärellä niin Venetsian soutukilpailussa kuin Reinin rannallakin - säveltäjäniminä ilakoiva Rossini ja tunteisiin vetoava Schumann. Sibeliukselta kuullaan muun muassa Kaiuttaren kohtaloa, ja Ralf Gothónin riemullisesti sovittamat suomalaiset kansanlaulut saavat uutta poljentoa ihaniin, tuttuihin sävelmiin. Kaija Nuoranne, laulu; Jani Aarrevaara, piano. TKKK- Taistelukoulun Upseerikerho Asseri Asseri on akustinen, kotimainen pop-folk-musiikkia soittava yhtye. Asserissa soivat kolmen laulustemman lisäksi kitarat, sello ja mandoliini. Yhtye sopii aikuiseen makuun. Onnela Varjo ry:n Taide Picnic Keravalainen Varjo Ry on tarjonnut paikallisille taidetta ja musiikkia jo vuodesta Yhdistys edustaa monipuolista toimintaa tarkoituksenaan tuoda varjoista valoihin erityisesti alakulttuurin taidetta sekä musiikkia eri muodoissaan. Heidän riveissä edustaa mm. tatuoijia, graffitimaalareita, muusikoita, kuvataiteilijoita ja median moniosaajia. The B And The Band The B And The Band on puoliakustinen voimafolk-trio Tuusulan Jokelasta, jonka livevedot eivät jätä kylmäksi. Flophouse Phonics Flophouse Phonicsin seitsemänhenkinen sirkus soittaa skalla maustettua funkahtavaa rock`n`rollia. Johny Filter & Rocky Road Johnny Filter & Rocky Roadin tarjoaa yleisölle mielenkiintoisen ja intensiivisen matkan 50-luvun musiikkiin. Bändin musiikki on monipuolinen sekoitus 50-luvun Rockabilly, Rock n' Roll ja Jump Blues - tyylejä. Kokoonpanossa on perinteisen rock n' roll trion kitara, rummut, kontrabasso lisäksi saksofoni, joka antaa pikantin lisämausteen bändin soundille. Soittajat ovat monissa bändeissä kouliintuneita, lukemattomia baareja ja keikkalavoja nähneitä muusikoita. Osalla soittohistoria peräti ulottuu 70-luvun lopun ensinmäiseen Rockabilly -boomiin. Tässä bändissä on aito pala Suomen musiikkihistoriaa päivitettynä tuoreella otteella!

6 MUSIIKKIA Erkkola Kantele soi esitys ja työpajat ja Anna Kattaisen Saarijärven kantele soi näppäiltynä ja tikkutyylillä. Sen jälkeen kaiken ikäisille sopivalla pajalla kokeillaan yhdessä hieman soittotekniikkaa, sointukomppeja ja pari helppoa sävelmää näppäillen. Voit tuoda oman kanteleen, jos omistat sellaisen. Sibeliuksen satu , Piha. Jean Sibeliuksen musiikkiin pohjautuva visuaalinen, sanaton esitys kaikenikäisille. Satu on myös nuoren Sibeliuksen sävelruno. Suomalainen mytologia, luonto ja eläimet ovat pääosassa esityksessä ja kuuluvat myös Sibeliuksen musiikissa. Sopii kaikille yli 3-vuotiaille, myös aikuisille. Rooleissa: Anne Lihavainen ja Ilpo Mikkonen, ohjaus: Oili Sadeoja. Krapi Emppu vuotias Järvenpääläinen naismuusikko Roosa-Reetta Hynynen, Emppu säveltää ja sanoittaa suomenkielistä folk-poppia. Esiintyessään hänellä on viulu ja kitara ja laulu. Finlandia-laulajat -suurkuoron Sibelius-konsertti , Krapin kesäteatteri. Yli sadasta Tuusulan, Järvenpään ja Keravan Mieslaulajista sekä Porvoon Runebergskörenin -jäsenistä koostuva kuoro esittää juhlavuoden kunniaksi Sibelius-konsertin. Illan aikana tullaan kuulemaan niin klassikoja ja isänmaallisia laulujakin kuin myös harvinaisuuksia kuten Till Havs, Likhet ja Terve Kuu. Kuoron johtajana konsertissa toimii Sabrina Ljungberg. Yhteislaulutilaisuus, Tuusulan Mieslaulajat Perinteikäs Tuusulan Mieslaulajien isännöimä yhteislaulutilaisuus kajahtaa jälleen Krapin pihalla. Tuttuja lauluja menneiden vuosikymmenten takaa. Lauluvihot saa paikan päällä. Burma Radio Burma Radio ei ole menettänyt uskoaan perinteiseen rokkipoljentoon, vaan luottaa rehellisen ja konstailettoman rockin voimaan unohtaen auto-tunet ja hifi-haihattelut.burma-rokki on keitos soittajien omista suosikeista genrerajoja rikkoen. Okei bluesistahan kaikki lähtee... Mutta kun tietää biisintekijä Maikkelsin mieltymyksen röyhkeisiin pop-melodioihin ja muun jengin moninaiset puulaaki- ja divarirockpolut punkin, katutaiteen, rapin ja hikirokin saralla, niin aletaan olla oikeilla jäljillä. Bändin laaja ikäjakauma pitää myös huolen siitä, että vaikutteiden kirjoa riittää. Burma Radion henkinen koti on Jokelassa. Toinen treenikämppä löytyy Tampereelta. Hammondien ja Leslien ulkoiluttaminen on koko bändin yhteinen harrastus. Esikoisalbumi You can keep New York ilmestyy keväällä 2015 digijulkaisuna. Golf Ateljeeri Asseri Asseri on akustinen, kotimainen pop-folk-musiikkia soittava yhtye. Asserissa soivat kolmen laulustemman lisäksi kitarat, sello ja mandoliini. Yhtye sopii aikuiseen makuun.

7 MUSIIKKIA Gustavelund Lauantai Iloista kesämusiikkia poppia, folkkia ja räppiä yhdistellen. Vantaalta tuleva Lauantai julkaisi Sä Oot Maailma -singlensä maaliskuussa. Rytmirinki 10 vuotta vol. 3 -FIESTA! , Sisäpuutarha. Rytmirinki on keravalainen musiikkikollektiivi, joka perustettiin 10 vuotta sitten. Sen johtavana ajatuksena oli aluksi järjestää yhteisörummutustilaisuuksia yrityksille, kouluihin ja muihin oppilaitoksiin. Nyttemmin Rytmirinki on enemmän keskittynyt esiintyvään taiteeseen. Se tekee myös jatkuvaa yhteistyötä mm. Keravan taide- ja museokeskus Sinkan, Kerava Jazz ry:n ja Keravan Sirkusmarkkinoiden kanssa. Johanna Emilia Johanna Emilian suomenkieliset sanoitukset kumpuavat ympärillä kulkevista ihmisistä ja elämän pienistä hetkistä. Yhtä aikaa kepeä ja koskettava folk-pop saa kuulijan hymyilemään. Sanna Kurki-Suonion Kuolematon erikoissysteemi Sanna Kurki-Suonion Kuolemattoman Erikoissysteemin musiikissa kuuluu kaikkien muusikoiden persoonat ja heidän taustansa. Sanna Kurki-Suonion etnotausta tulee selvästi esille, mutta uuden bändinsä kanssa hän käyttää ääntään vapaammin kuin koskaan ja tekee harppauksia yli genrerajojen bluesiin, iskelmään ja rockiin. Pitkän linjan blues-kitaristi Jarkka Rissanen ja huuliharpisti Otto Staufenbiel (mm. Cosmo Jones Beat Machine) tuovat bändin saundiin bluesin ja rockin rouheutta ja kosketinsoittaja Risto Ylihärsilä hairiköi bändin orgaanista saundia mielipuolisella soitannallaan. Basisti Roope Laasonen ja Dimitri Tolonen puolestaan luovan erehtymättömän täsmällisellä soitollaan bändin alati muuntuvalle irrottelulle tukevan rytmisen pohjan, joka Dimitri Tolonen vielä maustaa äärimmäisen kevyellä ja nyanssipitoisella jazzmaisella tatsilla. Latin Late Night Disco , Disco. Dj La Canela kuumiin latinalaisrytmit soi Gustavelundin jatkoilla. Sambic -tanssikoulun Taina Kanerva ohjaa ko Rion ja Bahian tanssirytmejä niille, jotka haluavat löytää itsestään villin samba-tanssijan.

8 MUSIIKKIA Tuusulan kirkko Värinää järven pinnalla Taina Piira, laulu, Janne Hovi, piano. Kaksi suurta suomalaista lied säveltäjää Sibelius ja Kilpinen kohtaavat Tuusulanjärven illassa. Tutut ja vähän tuntemattomammat sävelet saavat tyynen järven värisemään. Nocturne Mari Uusitalo, huilu Mikko Haapaniemi, piano Mm. Heino Kasken sonaatti huilulle ja pianolle, Nyt melu tyyntyy Nuorisokuoro Vox Gaudium, Eero Hartikainen, tenori, johtaja, Antti Heikkilä, piano ja urut. Suomalaisen hengellisen lauluperinteen kauneimmat sävelmät nuorten kirkkain äänin tulkittuna. Lempeästi kesäyöhön Lily- Marlene Puusepp, harppu, Seeli Toivio, sello. Kotimaista musiikkia harpulla ja sellolla

9 KUVATAIDETTA Tiet CuMo -Taideussi Majatalo Onnelan pihassa esittäytyy Culture on the Road kulttuuribussi, joka on osa OKM:n rahoittamaa Lähellä-hanketta. Tarkoitusena on tuoda kulttuuri lähelle ihmisiä. Culture on the Road on kirjastoauto, jonka sisällä pääsee nauttimaan myös näyttämätaiteesta. Taideiden Yössä bussissa nähdään Aino Sibeliuksesta kertovan näytelmän osia sekä tarjolla on Sibeliushierontaa. Lähellä -hanketta toteuttamassa ovat Tuusulan Kunnan kulttuuritoimi, Keski-Uudenmaan teatteri, Itä-Uudenmaan teatteri ja Tuusulan taiteiden Yö. Kuum Art Ry:n liikkuva näyttely Taiteiden Yön iltana Rantatiellä nähdään liikkuva taidenäyttely. Pois gallerioista ulkona lämpimässä elokuun yössä pääsee aistimaan taidetta Kuum Art ry:n voimin. Ainola Ainola on Suomen kansainvälisesti tunnetuin kotimuseo ja ainutlaatuinen osa Suomen kansallista kulttuuriperintöä. Valmistuttuaan vuonna 1904 se palveli Jean ja Aino Sibeliuksen kotina aina heidän elämänsä loppuun saakka Kellarista vinttiin teemakierros Kellarista vinttiin teemakierros Hämärän hetkessä teemakierros Hämärän hetkessä -teemakierros Rantatien Galleria Mäntsälän taide ry:n näyttely Halosenniemi Kesänäyttely Luonnonlyyrikko Pekka Halonen 150 vuotta Suomen kultakauden kärkinimiin kuuluva Pekka Halonen tunnetaan upeista maisemistaan, varsinkin hienoista talvimaalauksistaan. Näyttelyssä on esillä luonnonkuvauksia eri aikakausilta, mutta myös varhaiskauden kansankuvauksia, joilla Halonen tuli tunnetuksi Luonnonlyyrikko Pekka Halonen 150 vuotta -näyttelyn opastus Sateenvarjojen leikki Tero Annanollin yhteisötaideteos Halosenniemen puutarhassa Teos rakennetaan pitkin vuotta kerätyistä sateenvarjoista, joiden rakenteeseen kiinnitetään aurinkokennoilla toimivia led-valaisimia. Valaistus luo kesäyön hämyyn ja syksyn pimeyteen puutarhamaista tunnelmaa.

10 KUVATAIDETTA Lottamuseo Lottamuseon päänäyttely Lotan tarina Puutarhaopastus, Palvelijatar Hilda Josefinan juttuja ja juoruja Museo-opastus, Lotta Svärd -järjestön historia ja toiminta Onnela Sibelius-näyttely, Bruno Maximus Sibeliuksesta itsestään on tehty vain vähän maalaustaidetta. Bruno Maximus tuo Tuusulaan näyttelyn joka on yksi Suomen laajimmista Sibelius-henkilökuvanäyttelyistä. Katariina Souri Julkaistaan pian Ryijygraffiti, Nina Mantsinen Peruttu Erkkola Kesänäyttely Karjalan kunnailla Karjala-aiheisia kuvituksia ja maalauksia 1800-luvulta 1930-luvulle. Esillä teoksia Eero Järnefeltiltä, Pekka Haloselta, Axel Gallénilta, Rudolf Koivulta ja Martta Wendeliniltä Karjalan kunnailla -näyttelyn opastus Krapi Kuvantekijä Vilja Haapalan näyttely Krapin Riihessä AVOIN TILA Tuusulan Valokuvaajien SHG 150 vuotta -kuvanäyttely Krapin pihalla Tuusulan Valokuvaajien näyttely. Valokuvia 15 kuvaajalta. Voit äänestää paikan päällä omaa suosikkikuvaasi. Villa Rosa Aallonharjalla -näyttely, Suvi Kivelä Näyttely on peruttu sairastumisen vuoksi!!!

11 KUVATAIDETTA Gustavelund Soili Talja -Mirhamia-, MYYNTINÄYTTELY Gustavelundissa avautuu vantaalaisen Soili Taljan (s. 1958) näyttely Mirhamia. Talja tunnetaan abstrahoiduista piirroksista ja maalauksista. Teokset ovat kerroksellisia symboleita, ihmisryhmiä ja eläinhahmoja, mystisyyden vahvaa maailmaa. Kuvataidekriitikko Veikko Halmetojan arvion mukaan Taljan kädenjälki on pehmeää mutta vahvaa. Talja keskittyy suuriin kaariin ja pelkistää muodot juuri ja juuri tunnistettaviksi elementeiksi. Työskentelytapana on konkreettisesti tyhjän tilan täyttäminen. Higlights - Tuusulan lasten ja nuorten kuvataidekoulu 15 vuotta -juhlanäyttely Chaos Arise -näyttely ja pianisti Arto Kuusisto Järvenpääläisen Danielin työt ovat saaneet vaikutteita katutaiteesta. Näyttelyn lomassa pääsee nauttimaan Arto Kuusiston pianomusiikista. Työläiskotimuseo Tuusulan Teollistuminen -kesänäyttely Työläiskotimuseon kesänäyttelyssä keskitytään tänä vuonna teollistumisen historiaan. Tuusulassa on mielenkiintoinen ja monivaiheinen historia eikä teollisuushistoriakaan tuota pettymystä niille, joita historia huvittaa.

12 ESITTÄVÄÄ TAIDETTA Halosenniemi Taiteilija Eero Yli-Vakkuri 20.00, puutarha. Tuusula on vahva hevospitäjä, mutta löytyykö Halosen ja Gallen-Kallelan taiteesta hevoskuvastoa? Luentotyyppinen esitys hevosista kulttuurihistoriaalisina olentoina ja niiden muuttuvista rooleista. Lottamuseo Virvastus - liikkeellinen ja sanallinen loitsu, performanssi Virvastus syntyy virvatulen ja vastuksen dialogista. Virvatuli on väriltään vaihteleva ja muodoltaan hahmoton tai liekin kaltainen, valopallo. Virvatulten kerrotaan hyppelehtivän, vaappuvan, huojuvan tai jopa tanssivan paikasta toiseen. Moni on tullut liian lähelle, jolloin virvatuli on jo kadonnut tai ottanut askeleen sivuun. Vastus edustaa uhmakasta kitkaa ja vastapainoa, joka tarvitaan tasapainon saavuttamiseksi. Esitys rakentuu tanssin ja runouden ympärille. Esitys pyrkii antamaan arkisille asioille, kuten esineille ja työlle uusia merkityksiä, jossa hyödynnetään ko. elementtien laaja-alaisia mahdollisuuksia. Tanssijat värittävät toisiaan sekä sanoin että konkreettisin maalein, runolla tanssitetaan syntyy kuva, jossa on väriä ja sävyjä. Erkkola Sibeliuksen satu Jean Sibeliuksen musiikkiin pohjautuva visuaalinen, sanaton esitys kaikenikäisille. Satu on myös nuoren Sibeliuksen sävelruno. Suomalainen mytologia, luonto ja eläimet ovat pääosassa esityksessä ja kuuluvat myös Sibeliuksen musiikissa. Sopii kaikille yli 3-vuotiaille, myös aikuisille. Rooleissa: Anne Lihavainen ja Ilpo Mikkonen, ohjaus: Oili Sadeoja. Vekarateatteri goes Halonen ja Gallen-Kallela klo Miten hyvin tunnet Pekka Halosen ja Akseli Gallen-Kallelan tuotannon? Nyt pääset testaamaan osaamisesi Vekarateatterin järjestämässä visailussa! Todelliselle taiteen tuntijalle on luvassa kesäteatterilippupalkinto. Aleksis Kiven kuolinmökki Kuolleita naisia - runoesitys olemisesta, elämisestä ja luopumisesta Helka-Maria Kinnusen ja työryhmän esityksessä puhuvat sekä elävät että kuolleet. Esitys leikittelee vanhenevan naisen stereotypioilla. Ihmetellään naurun ja murheen alituista sekoittumista arjessa ja unessa, vuodatetaan, kuunnellaan hiljaisuutta. Runot ovat Rakel Liehulta, Patti Smithiltä ja Sandor Weöresiltä sekä Kinnusen omaa tuotantoa esityksen yhteydessä julkaistavasta esikoisrunoteoksesta Minä olen pamfletti. HUOM! Helka-Maria Kinnusen haastattelu Etelä-Suomen kirjanjulkaisukiertueella, Krapilla klo

13 Krapi Improteatteri -kisa Lähialueen teatteriyhdistykset kisaavat Tuusulan taiteiden Yön impromestaruudesta. Kisailussa keskitytään SIbeliuksen, Halosen ja Gallen-Kallelan kultaisella aikakaudelle. Tule kannustamaan suosikkisi voittoon! Juontajan toimii Suomen yksi kovimmista bloggaajista ja kova teatterin harrastaja Siiri Liitiä. Gustavelund ITCCA TAIJI -näytös , ja , sisäpiha. Taiji on vanhaan kiinalaiseen perinteeseen pohjautuva laji, jossa tehdään hitaita, pehmeitä ja virtaavia liikkeitä seisten. Alkuperäinen Yang-tyyli on lähtöisin luvun Kiinasta ja perinne kulkee edelleen mestareilta oppilaille. Taijin liikkeet rentouttavat ja avaavat kehoa sekä rauhoittavat ja ilahduttavat mieltä. Taijissa opetellaan käyttämään energiaa (chi, qi), joka syntyy aktiivisesta rentoudesta, ei lihasvoimasta. Useimmiten taijia harrastetaan terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseksi, mutta pitkälle vietynä se on myös väkivallaton itsepuolustuslaji. Tuusulan taiteiden yössä teemme pieniä maistiaisia taijin alkuperäisesta Yang-tyylistä. ITCCA Tuusulan järjestämä Taijin alkeiskurssi alkaa Tuusulassa jälleen syyskuun alussa. Tervetuloa tutustumaan! Actors for Climats -haastattelu Eturivin näyttelijät puhuvat ilmastonlämpenemisestä taiteen keinoin. Sunnuntai ja SweetHEM Syysnäytös 2015 klo Gustavelundin sisäpuutarha. Näytöksessä Sunnuntain syksyn mallisto sekä SweetHEMin kukkasidontaa. Tule katsomaan kuinka suoralinjaiset, yksinkertaiset vaatteet yhdistyvät asusteena käytettäviin kukkatöihin.

14 TANSSIA Tiet Samba-kulkue klo Tiilinkaojalta Krapille. Brasilialaiset tanssit saapuvat Tuusulaan! Sambic tanssikoulun oppilaiden Elegante-ryhmät tanssivat brasilialaisia tansseja isossa Rantatien kulkueessa. Halosenniemi Buto Hutera: Ihmispuutarha-tanssiteos ja Ihmisen moninaisuus ja luonnollisuus näyttäytyvät kuin luonnon monet erilaiset kasvit. Pekka Halosen maalauksista tanssijat etsivät ilmaisulleen luonnollisia sävyjä. Konserttikanteleen ja elektronisen musiikin luoma äänimaisema pureutuu suomalaiseen kansanperinteeseen, tuoden vanhan- ja nykyajan käsi kädessä tähän hetkeen. Lottamuseo McDanze, Rakkaudesta tanssiin McDanze - cheaper that therapy! Those who McDanze are considered insane by those who cannot hear the music. Aleksis Kiven kuolinmökki Väliaikainen-tanssiteos Tanssiteos Väliaikainen on syntynyt tilaustyönä Sibeluksen 150 vuotisjuhlavuoden tapahtumaan Keravalle. Teoksessa tutkitaan tilaa ja hetkeä sekä olemusta, joka muodostuu johonkin välitilaan. Siinä ollaan siirtymässä paikasta toiseen, hetkestä toiseen ja olomuodosta toiseen. Kalevalaisessa runoudessa Tuonelan joutsen ui Tuonen mustassa joessa. Tämä joki erottaa elämän ja kuoleman ja on siis yhdenlainen välitila. Teoksen hahmot ovat joutsenia tai ihmisiä, miten kukin ne näkee ja tulkitsee. Koreografian teokseen on suunnitellut Irmeli Toiviainen yhdessä tanssijoiden kanssa. Krapi Aisha, Itämaista tanssia Aisha-tanssiryhmään kuuluu itämaisen tanssin kokeneita harrastajia Keski-Uudeltamaalta. Aishan motto "Elämä tanssii" kuvaa hyvin tanssijoiden elämänasennetta,jota heidän tanssinsa yleisölle välittää. Ryhmällä on takana paljon yhteisiä tanssivuosia. Itämaisen tanssin monimuotoisuus, eri musiikkityyleihin tehdyt koreografiat ovat tanssittanet Aishaa niin katustagella kuin suurilla estradeilla. Aishan kokoonpanolla on tanssittu vuodesta 2013

15 TANSSIA Golf Ateljeeri Tanssikoulu Flow -esityksiä Julkaistaan pian Gustavelund Tanssiaskelia elokuun illassa -Keravan tanssiopiston oppilaiden tanssiesityksiä Keravan tanssiopisto tuo Taiteiden yöhön parasta osaamistaan, kun elokuun illassa nädään taidetanssin koulutuslinjan opiskelijiota värikkäissä ja koskettavissa tanssiesityksissä. Mukana on mm. jazztanssijoiden kiitetty Haaskalinnut, jossa nähdään arvaamattomia villejä olentoja, joihin ei kannata luottaa - näyttäväthän ne kääntyvän jopa lajitovereitaan vastaan! Nuorten tanssijoiden mukana siirrytään luontevasti tunnelmasta toiseen, kun tanssiroolissa on lupa olla herkkä, vahva, ilkeä tai vaikkapa vinksahtanut. Aisha, itämaista tanssia Aisha-tanssiryhmään kuuluu itämaisen tanssin kokeneita harrastajia Keski-Uudeltamaalta. Aishan motto "Elämä tanssii" kuvaa hyvin tanssijoiden elämänasennetta, jota heidän tanssinsa yleisölle välittää. Ryhmällä on takana paljon yhteisiä tanssivuosia. Itämaisen tanssin monimuotoisuus, eri musiikkityyleihin tehdyt koreografiat ovat tanssittanet Aishaa niin katustagella kuin suurilla estradeilla. Aishan kokoonpanolla on tanssittu vuodesta Rion ja Bahian tanssiopetusta Latin Night Discossa 25 vuotiaan Sambic-tanssikoulun perustaja Taina Kanerva vie yleisön Rion ja Bahian rytmien maailmaan.

16 MUUTA OHJELMAA Tiet Lehtolaukka-hevoskärry Hevoskärry kulkee Krapin ja Halosenniemen välillä. Tule kyytiin eurolla! Gustavelund, Krapi ja Onnela Kuka kaveruksista olet? -visa Pekka Halosen Akatemian opiskelijat ovat tehneet Gustavelundin, Krapin ja Onnelan pöytiin leikkimielisen visailun. Kuka oikein kaveruksista oletkaan? Työläiskotimuseo Tule katsomaan höyläämistä pajalle ja kehräämistä museon sisälle. Tai ihmettele ulkona, kun seppä takoo rautaa. Total Fysion ja Golf Ateljeerin parkkipaikka Total Fysion Riskis&Svettis jumppa. Gustavelund SU-puodin ja Sweethemin yhteistyössä tuottama muotinäytös tulevan syksyn trendeistä. Näytöksessä Sunnuntain syksyn mallisto sekä SweetHEMin kukkasidontaa. Tule katsomaan kuinka suoralinjaiset, yksinkertaiset vaatteet yhdistyvät asusteena käytettäviin kukkatöihin. Naurujooga , Sisäpuutarhassa nauretaan pahat ajatkset pois ja rentoutetaan keho viikonloppua varten. Riikka Björnin vetämässä joogassa virkistytään ja vapautetaan kireät lihakset iloisessa tunnelmassa.

YLEISTÄ TIETOA SOITONOPISKELUSTA

YLEISTÄ TIETOA SOITONOPISKELUSTA YLEISTÄ TIETOA SOITONOPISKELUSTA Soiton/laulunopiskelu konservatoriossa on tavoitteellinen harrastus, joka vaatii tunneilla käymisen lisäksi sitoutumisen säännölliseen kotiharjoitteluun. Oppilaan viikoittainen

Lisätiedot

SATEENKAARITALON JÄSENKIRJE 4/2014

SATEENKAARITALON JÄSENKIRJE 4/2014 1 SATEENKAARITALON JÄSENKIRJE 4/2014 Sateenkaaritalon tapahtumia syksyllä 2014 muun muassa: Kuva internetistä. Kuvaaja Teuvo Vehkalahti. BBQ-Elolystit 9.9. klo 10-14 Hietalahden Villassa Sieni- ja marjaretki

Lisätiedot

PÄÄSYKOEOHJEITA 2015

PÄÄSYKOEOHJEITA 2015 1 / 7 Sisällys YLEISTÄ... 1 MUSIIKKILEIKKIKOULU... 1 KLASSINEN MUSIIKKI PIANO... 2 Vuonna 2006 JA SEN JÄLKEEN SYNTYNEET... 2 PIANO... 2 Vuonna 2005 JA TÄTÄ AIEMMIN SYNTYNEET... 2 LAULU... 3 URUT (KIRKKOURUT)...

Lisätiedot

LASTEN JA NUORTEN KULTTUURIKESKUS VILLA ARTTU KEVÄT 2017 OHJELMA

LASTEN JA NUORTEN KULTTUURIKESKUS VILLA ARTTU KEVÄT 2017 OHJELMA LASTEN JA NUORTEN KULTTUURIKESKUS VILLA ARTTU KEVÄT 2017 OHJELMA Susanna K. Lehto. Lasten ja nuorten taidekeskuksen arkisto Tervetuloa Villa Artun näyttelyihin, työpajoihin ja tapahtumiin! Pelattava näyttely

Lisätiedot

PÄÄSYKOEOHJEITA 2016 1 / 7

PÄÄSYKOEOHJEITA 2016 1 / 7 PÄÄSYKOEOHJEITA 2016 1 / 7 Sisällys YLEISTÄ... 2 MUSIIKKILEIKKIKOULU... 2 KLASSINEN MUSIIKKI... 2 PIANO... 2 LAULU... 3 URUT (KIRKKOURUT)... 3 VIULU... 3 ALTTOVIULU... 4 SELLO JA KONTRABASSO... 4 PUUPUHALTIMET...

Lisätiedot

Kumina Music Oy ohjelmat 2016

Kumina Music Oy ohjelmat 2016 Kumina Music Oy ohjelmat 2016 COCKTAIL- TILAISUUDET JA JUHA- ILLALLISET JA KONSERTIT Tessa Virta ja Olli Peuhu duo (Piano/ laulu, kontrabasso) Tessa Virta Trio (Piano/laulu, kitara ja kontrabasso) Katso

Lisätiedot

Aseman koulun valinnaiset aineet lukuvuonna

Aseman koulun valinnaiset aineet lukuvuonna Aseman koulun valinnaiset aineet lukuvuonna 2016-2017 Piirros Mika Kolehmainen Aseman koulun valinnaisuudesta info-tilaisuus 4.-5. lkn huoltajille ja oppilaille 6.4 klo 18 valinnat tehdään huoltajan WILMAssa

Lisätiedot

Kallion musiikkikoulu 2014-2015

Kallion musiikkikoulu 2014-2015 Kallion musiikkikoulu 2014-2015 Opetusta kaiken ikäisille ja tasoisille aloittelijoista edistyneisiin soittajiin. Kallion musiikkikoulu Kallion bändikoulu Musiikkileikkikoulu Pikkukarhu Kallion musiikkikoulu,

Lisätiedot

OU! Kirjaston yö taiteissa

OU! Kirjaston yö taiteissa OU! Kirjaston yö taiteissa Taiteiden yön toinen juhlajulkaisu 22.8.2013 1 Pääkirjoitus Taidetta ja remonttia K eskellä pääkirjaston remonttia vietettiin uuden Oulun kaupungin juhlavuoden taiteiden yötä.

Lisätiedot

ÄLÄ VASTAA TÄHÄN VERSIOON

ÄLÄ VASTAA TÄHÄN VERSIOON ÄLÄ VASTAA TÄHÄN VERSIOON Opetus- ja kulttuuriministeriön koululaiskysely 2017 Hei, vuosi sitten lähetin kouluusi kyselyn, mitä sinä ja muut oppilaat haluaisitte harrastaa koulussa iltapäivisin. Kyselyyn

Lisätiedot

Naantalin Musiikkijuhlat ja Pelastakaa Lapset ry yhteistyössä ylpeänä esittävät

Naantalin Musiikkijuhlat ja Pelastakaa Lapset ry yhteistyössä ylpeänä esittävät Naantalin Musiikkijuhlat ja Pelastakaa Lapset ry yhteistyössä ylpeänä esittävät 4. 7.6.2015 Naantalin LASTEN Musiikkijuhlat Neljä päivää satuja, leikkejä, lastenjuhlia ja taidetta musiikin merkeissä. Nähdään

Lisätiedot

Klubin viikkokirje on ilmestynyt

Klubin viikkokirje on ilmestynyt 1 Hyvä Klubin jäsen, Klubin viikkokirje 12.2.2016 on ilmestynyt http://www.klubi.biz/viikkokirje.html Helsingin Suomalaisen Klubin säätiö on myöntänyt tunnustuspalkinnon arvoltaan 10.000. Se luovutettiin

Lisätiedot

Kymmenen matkaa sinne missä ei tapahdu mitään, Taito Hoffrén ja Juha Valkeapää

Kymmenen matkaa sinne missä ei tapahdu mitään, Taito Hoffrén ja Juha Valkeapää 1 SEURASAARI SOI! 2013 Musiikki valtaa museotuvat ja pihatienoot, kun Seurasaari soi kesällä 2013. Ääniteatteri Iki- Turso yhdessä kansanmusiikin ammattilaisten kanssa johdattaa kuulijoita soivan historian

Lisätiedot

Musiikkipedagogi. Musiikkipedagogi

Musiikkipedagogi. Musiikkipedagogi Musiikkipedagogi Musiikkipedagogi Tavoitteena on valmistaa musiikkialan eri tehtäviin aloite- ja yhteistyökykyisiä, laaja-alaisesti taiteita arvostavia ja persoonallisia musiikkipedagogeja. Tutkinto antaa

Lisätiedot

Kiveen. hakattu 2/2013. Aleksis Kiven peruskoulu

Kiveen. hakattu 2/2013. Aleksis Kiven peruskoulu Kiveen hakattu 2/2013 Aleksis Kiven peruskoulu Sisällysluettelo Pääkirjoitus Minun proggikseni 3 Proggislogokilpailu 2013 5 Sarjakuvia 6 Koulu alkoi ja musiikki soi 10 Koululehti sai nimen 12 Lomatoivoituksia

Lisätiedot

Kesä 2015 elävää historiaa joka päivä!

Kesä 2015 elävää historiaa joka päivä! TALOMUSEO GLIMS Kesä 2015 elävää historiaa joka päivä! Kuva: Olli Hakamies Glimsintie 1, Espoo (Jorvin sairaalan vieressä) www.espoonkaupunginmuseo.fi TALOMUSEO GLIMS Glimsintie 1, 02740 Espoo (Jorvin

Lisätiedot

BALANSSIN JOOGAPAKETIT 2016

BALANSSIN JOOGAPAKETIT 2016 BALANSSIN JOOGAPAKETIT 2016 Esim. kokous-, tyky-, tyhy- ja virkistyspäivien ohjelmaan liitettäviä palveluita. Virkisty joogakävelyllä 60min 100 kävelyä hiljaisuudessa hiekkadyyneillä pitkospuita pitkin.

Lisätiedot

Musiikkipäiväkirjani: Tanssitaan ja liikutaan (DM1) Liikutaan kuten (karhu, nukahtava kissa, puun lehti, puu myrskyssä).

Musiikkipäiväkirjani: Tanssitaan ja liikutaan (DM1) Liikutaan kuten (karhu, nukahtava kissa, puun lehti, puu myrskyssä). Musiikkipäiväkirjani: Tanssitaan ja liikutaan (DM1) Liikutaan kuten (karhu, nukahtava kissa, puun lehti, puu myrskyssä). Musiikkipäiväkirjani: Tanssitaan ja liikutaan (DM1) Liikutaan kuten (karhu, nukahtava

Lisätiedot

Aktiviteetit ryhmille

Aktiviteetit ryhmille Aktiviteetit ryhmille Tiimihenkeä nostattavaa kisailua ja hauskanpitoa Puhalletaan yhteen hiileen 60 min, max 30 hlöä 135 Kisaillaan tiimin nostatus hengessä hauskojen tehtävien parissa. Aktiviteetti toteutetaan

Lisätiedot

Tanssirallin säännöt ja arviointikriteerit

Tanssirallin säännöt ja arviointikriteerit Tanssiralli on Suomen Nuorisoseurat ry:n valtakunnallinen kansantanssikatselmus, joka on suunnattu alle 16-vuotiaiden harrastusryhmille. Tanssirallin tarkoituksena on aktivoida ryhmiä kehittämään harrastustoimintaansa.

Lisätiedot

Arjen juhlaa MADEKOSKEN JA HEIKKILÄNKANKAAN KOULUILLA 2014

Arjen juhlaa MADEKOSKEN JA HEIKKILÄNKANKAAN KOULUILLA 2014 Arjen juhlaa MADEKOSKEN JA HEIKKILÄNKANKAAN KOULUILLA 2014 Arjen ilot Koulun jälkeen rättipoikki, kotiin laahustin tien poikki. Ajattelin: voisin mennä nukkumaan, ihan vain hetkeksi torkkumaan. Sitten

Lisätiedot

Lasten museokesä 2013

Lasten museokesä 2013 Lasten museokesä 2013 Museoiden kesä on täynnä tapahtumia, ja moni niistä on tarkoitettu erityisesti lapsille. Haluaisitko kehrätä, oppia vanhan ajan valokuvauksesta ja otattaa itsestäsi visiittikorttikuvan

Lisätiedot

TIEDOT KATSELMUSESITYKSESTÄ

TIEDOT KATSELMUSESITYKSESTÄ Yhteyshenkilö tapahtumassa: Puhelin ja sposti: TIEDOT KATSELMUSESITYKSESTÄ Ryhmän nimi Esityksen nimi Ohjaaja Musiikkiryhmän nimi Seura Kesto Sommittelija tai koreografi Musiikkiryhmän ohjaaja Musiikkitiedot

Lisätiedot

Etelä-Karjalan Klassinen kuoro. Suomalainen Kevät. Imatra 17.4.2010 klo 16, Vuoksenniska Kolmen ristin kirkko,

Etelä-Karjalan Klassinen kuoro. Suomalainen Kevät. Imatra 17.4.2010 klo 16, Vuoksenniska Kolmen ristin kirkko, Etelä-Karjalan Klassinen kuoro Suomalainen Kevät Imatra 17.4.2010 klo 16, Vuoksenniska Kolmen ristin kirkko, Lappeenranta 18.4.2010 klo 16, Lappeenrannan Musiikkiopiston Helkiö-sali Ohjelma Jaakko Mäntyjärvi

Lisätiedot

Myönteisen muistelun kortit. Suomen Mielenterveysseura

Myönteisen muistelun kortit. Suomen Mielenterveysseura Myönteisen muistelun kortit Muistelulla voidaan vahvistaa ja lisätä ikäihmisten mielen hyvinvointia. Myönteisen muistelun korteilla vahvistetaan hyvää oloa tarinoimalla mukavista muistoista, selviytymistaidoista,

Lisätiedot

Koulupalvelut lukuvuosi 2012 2013

Koulupalvelut lukuvuosi 2012 2013 Koulupalvelut lukuvuosi 2012 2013 Vierailu Tekniikan museoon oli hauska. Toivottavasti näemme vielä! (tyttö, 3. lk) Tekniikan museo on kiinnostava, koska pidän keksinnöistä ja haluaisin itse keksijäksi.

Lisätiedot

KEURUU Kuntataiteilijat

KEURUU Kuntataiteilijat KEURUU Kuntataiteilijat Johanna Juvonen & Biagio Rosa 2015 projekti KUVATAIDE 1. Tuulensylin päiväkoti 1-5 -vuotiaat 2 "Tuulensyli 2015 sekatekniikka vanerille 80 x 120 cm & 160 x 120 cm julkinen teos

Lisätiedot

TILAVARAUKSET 1 (5) Kansanmusiikki (pienet hanuristit) Anna-Mari

TILAVARAUKSET 1 (5) Kansanmusiikki (pienet hanuristit) Anna-Mari TILAVARAUKSET 1 (5) TANSSISALI KLO MAANANTAI 7.2. TIISTAI 8.2. KESKIVIIKKO 9.2. TORSTAI 10.2. 12-13 klo 13.30-14.15 klo 12.30-13.15 Tehtävä ja temppurata ML 2 Tehtävä ja temppurata ML 1 14.30-15.15 Eeva

Lisätiedot

KUVATAIDE VL LUOKKA. Laaja-alainen osaaminen. Tavoitteisiin liittyvät sisältöalueet. Opetuksen tavoitteet

KUVATAIDE VL LUOKKA. Laaja-alainen osaaminen. Tavoitteisiin liittyvät sisältöalueet. Opetuksen tavoitteet KUVATAIDE VL.7-9 7.LUOKKA Opetuksen tavoitteet Visuaalinen havaitseminen ja ajattelu T1 kannustaa oppilasta havainnoimaan, taidetta, ympäristöä ja muuta visuaalista kulttuuria moniaistisesti ja käyttämään

Lisätiedot

Juhlavuoden organisaatio

Juhlavuoden organisaatio Juhlavuoden organisaatio Valtuuskunta 70 jäsentä, pj. pääministeri Juha Sipilä Hallitus 12 jäsentä, pj. valtiosihteeri Paula Lehtomäki Sihteeristö valtioneuvoston kansliassa 7 henkilöä, pääsihteeri Pekka

Lisätiedot

Toma Turlaite, 12, Kevätsunnuntai, Liettua, kansainvälinen lasten ja nuorten taiteen arkisto LASTEN JA NUORTEN KULTTUURIKESKUS KEVÄT 2015 OHJELMA

Toma Turlaite, 12, Kevätsunnuntai, Liettua, kansainvälinen lasten ja nuorten taiteen arkisto LASTEN JA NUORTEN KULTTUURIKESKUS KEVÄT 2015 OHJELMA Toma Turlaite, 12, Kevätsunnuntai, Liettua, kansainvälinen lasten ja nuorten taiteen arkisto LASTEN JA NUORTEN KULTTUURIKESKUS KEVÄT 2015 OHJELMA Tervetuloa Villa Artun näyttelyihin, työpajoihin ja koko

Lisätiedot

Taidetestaajat Valtakunnallinen lastenkulttuurifoorumi

Taidetestaajat Valtakunnallinen lastenkulttuurifoorumi Taidetestaajat 2017-2020 Valtakunnallinen lastenkulttuurifoorumi 24.11.2016 Anu-Maarit Moilanen, Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto Veli-Markus Tapio, Suomen Kulttuurirahasto Taide lähtee kasista!

Lisätiedot

MUSIIKKIOPISTOON! VANTAAN MUSIIKKIOPISTO - VMO

MUSIIKKIOPISTOON! VANTAAN MUSIIKKIOPISTO - VMO MUSIIKKIOPISTOON! VANTAAN MUSIIKKIOPISTO - VMO VANTAAN MUSIIKKIOPISTO - VMO Tule oppilaaksi yhteen Suomen suurimmista musiikkiopistoista! Vantaan musiikkiopisto on Vantaan kaupungin oma oppilaitos, jossa

Lisätiedot

PORVOON MUSEON OPETUSPALVELUT 2016

PORVOON MUSEON OPETUSPALVELUT 2016 PORVOON MUSEON OPETUSPALVELUT 2016 TERVETULOA KONKKARONKKAAN! Porvoon museon työpajatoiminta keväällä 2016 Holmin talon alakerrassa avautui maaliskuussa 2014 kokeellinen työpajatila - KONKKARONKKA. Uusissa

Lisätiedot

KÄYRÄTORVI TAITOTAULU. Rakentava palaute -hanke Musiikkiopisto Avonia Musikinstitutet Kungsvägen Musiikkiopisto Juvenalia

KÄYRÄTORVI TAITOTAULU. Rakentava palaute -hanke Musiikkiopisto Avonia Musikinstitutet Kungsvägen Musiikkiopisto Juvenalia KÄYRÄTORVI TAITOTAULU Rakentava palaute -hanke Musiikkiopisto Avonia Musikinstitutet Kungsvägen Musiikkiopisto Juvenalia JOHDANTO Tässä taitotaulussa kuvaamme käyrätorvensoiton eri osa-alueita musiikkiopistossa.

Lisätiedot

Imatran kaupunki. Varhaiskasvatuksen kulttuuri- ja liikuntapolku

Imatran kaupunki. Varhaiskasvatuksen kulttuuri- ja liikuntapolku Imatran kaupunki Varhaiskasvatuksen kulttuuri- ja liikuntapolku Kulttuuri- ja liikuntapolku Kulttuuri- ja liikuntapolku on kulttuuri, taide- ja liikuntakasvatussuunnitelma joka sisältyy Imatran kaupungin

Lisätiedot

JANAKKALA-SEURA RY. TOIMINTASUUNNITELMA 2016-2017

JANAKKALA-SEURA RY. TOIMINTASUUNNITELMA 2016-2017 JANAKKALA-SEURA RY. TOIMINTASUUNNITELMA 2016-2017 Hyväksytty vuosikokouksessa 23.3.2016 1 Janakkala-Seura ry. tekee paikallista Janakkalan mielikuvaa tukevaa kotiseututyötä. Tavoitteena on 1. Lisätä täällä

Lisätiedot

RIKKA ENSI-ILTA. Marjaterttu Willman:

RIKKA ENSI-ILTA. Marjaterttu Willman: Vantaan Tanssiopiston jäsenkirje kevät 2016 10.3.2016/ toim. Tiina Jalkanen RIKKA ENSI-ILTA Marjaterttu Willman: Koreografiset työtapani pohjautuvat voimakkaasti liikkeeseen. Pyrin liikkeen kautta käsittelemään

Lisätiedot

Suomen Höyrypursiseuran Saimaan regatta 2011

Suomen Höyrypursiseuran Saimaan regatta 2011 Suomen Höyrypursiseuran Saimaan regatta 2011 Punkaharju Tuunaansaari Saimaan regatta järjestetään lauantaina heinäkuun 2. päivä Punkaharjun Tuunaansaaressa. Tuunaansaaren Lomakeskusalue tarjoaa loistavat

Lisätiedot

OMAISHOITAJA, TULE RYHMÄÄN VIRKISTÄYTYMÄÄN, JAKAMAAN KOKEMUKSIA JA IRROITTAUTUMAAN ARJESTA

OMAISHOITAJA, TULE RYHMÄÄN VIRKISTÄYTYMÄÄN, JAKAMAAN KOKEMUKSIA JA IRROITTAUTUMAAN ARJESTA OULUNKYLÄN OMAISRYHMÄ JOKA TOINEN tiistai KLO 13.30-15.00 Oulunkylän Kirkko, Teinintie 10 Takkahuone 2 krs. OMAISHOITAJA, TULE RYHMÄÄN VIRKISTÄYTYMÄÄN, JAKAMAAN KOKEMUKSIA JA IRROITTAUTUMAAN ARJESTA Kevät

Lisätiedot

Kulttuuritapahtumien kuluttajat ja ei-kuluttajat: näkemyksiä, taustoja, toiveita

Kulttuuritapahtumien kuluttajat ja ei-kuluttajat: näkemyksiä, taustoja, toiveita Kulttuuritapahtumien kuluttajat ja ei-kuluttajat: näkemyksiä, taustoja, toiveita Lippupisteen seminaari Korjaamo, Helsinki 27.5.2008 Timo Cantell Sibelius-Akatemia timo.cantell@siba.fi Suomalaisten konserteissa

Lisätiedot

Tervetuloa! Mä asun D-rapussa. Mun asunto on sellainen poikamiesboksi.

Tervetuloa! Mä asun D-rapussa. Mun asunto on sellainen poikamiesboksi. Juhan naapuri Juha tulee töistä kotiin puoli kahdelta. Pihalla on tumma mies pienen tytön kanssa. Tyttö leikkii hiekkalaatikolla. Mies istuu penkillä ja lukee sanomalehteä. Terve! Moi! Sä oot varmaan uusi

Lisätiedot

POLKUJA- KOREOGRAFIAKILPAILU

POLKUJA- KOREOGRAFIAKILPAILU POLKUJA- KOREOGRAFIAKILPAILU Kuopiossa 21.11.2015 Tapahtuman taustaa Polkuja- koreografiakilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2013. Järjestäjien suureksi yllätykseksi 33 koreografiaa ilmoittautui

Lisätiedot

Taidetta Turun taidemuseossa

Taidetta Turun taidemuseossa Taidetta Turun taidemuseossa Turun taidemuseon toimintaa ylläpitää Konstföreningen i Åbo - Turun Taideyhdistys ry. Vuonna 1891 toimintansa aloittanut Taideyhdistys on perustettu edistämään taiteen harrastusta,

Lisätiedot

Runoissa kieltä käytetään usein arkikielestä poikkeavalla tavalla. Runoissa kaikella on merkitystä eikä yhtä ainoaa oikeaa tulkintaa ole olemassa.

Runoissa kieltä käytetään usein arkikielestä poikkeavalla tavalla. Runoissa kaikella on merkitystä eikä yhtä ainoaa oikeaa tulkintaa ole olemassa. a j o n u R n a a m luke Runoissa kieltä käytetään usein arkikielestä poikkeavalla tavalla. Runoissa kaikella on merkitystä eikä yhtä ainoaa oikeaa tulkintaa ole olemassa. Tarpeellisia käsitteitä N I N

Lisätiedot

Kanavan päämääränä on tarjota kuulijoille tunnelmallinen ja inspiroiva levähdyspaikka kauniin ja rentouttavan klassisen musiikin parissa.

Kanavan päämääränä on tarjota kuulijoille tunnelmallinen ja inspiroiva levähdyspaikka kauniin ja rentouttavan klassisen musiikin parissa. Viva Classica on helmikuussa 2010 avattu klassisen musiikin ystäville suunnattu verkkopalvelu ja radiokanava, jota voi kuunnella valtakunnallisesti internetissä osoitteessa www.vivaclassica.fi sekä matkapuhelimella

Lisätiedot

OULU KESÄN VIIKKO-OHJELMA

OULU KESÄN VIIKKO-OHJELMA MAANANTAI 9:00-12:00 KESÄAAMUN MAASTOPYÖRÄILYRETKI Nauti raikkaasta kesäaamun tuulesta sekä Oulun kaupungin kauniista luonnosta korkealuokkaisen maastopyörän ohjaksissa. Retki lähtee kauppatorilta ja jatkuu

Lisätiedot

EURAJOEN KULTTUURIKAVERI-PALVELU

EURAJOEN KULTTUURIKAVERI-PALVELU EURAJOEN KULTTUURIKAVERI-PALVELU Kulttuurikaverin kanssa voit lähteä niin konserttiin kuin pesäpallo-otteluunkin! Eurajoen kulttuuritoimi Eurajoen sosiaalitoimi Kulttuurikaverin tilaaminen on helppoa:

Lisätiedot

Liikuntalupaus. 2. Olla aktiivisesti mukana lapsemme liikunnassa. 3. Lisätä koko perheen yhteisiä liikuntahetkiä.

Liikuntalupaus. 2. Olla aktiivisesti mukana lapsemme liikunnassa. 3. Lisätä koko perheen yhteisiä liikuntahetkiä. Liikuntalupaus 1. Omassa pihassa, pyörätiellä, metsässä ja missä vielä meidän perhe liikkuu, polskuttelee, kiikkuu. 2. Olla aktiivisesti mukana lapsemme liikunnassa. 3. Lisätä koko perheen yhteisiä liikuntahetkiä.

Lisätiedot

SML:N SYYSPÄIVÄT KOKKOLASSA TIETOA PÄÄTÖKSENTEON POHJAKSI

SML:N SYYSPÄIVÄT KOKKOLASSA TIETOA PÄÄTÖKSENTEON POHJAKSI SML:N SYYSPÄIVÄT KOKKOLASSA17.11.2016 TIETOA PÄÄTÖKSENTEON POHJAKSI TIMO KLEMETTINEN, TOIMINNANJOHTAJA MUSIIKKIOPPILAITOSTEN TOIMIPISTEET JA SIVUTOIMIPISTEET Jäsenoppilaitoksia 96 Valtionosuutta saavia

Lisätiedot

Peltolan uutiset. Peltola Golfin jäsenlehti. Seiskaväylä,kuvan otti Kenttämestari Mikko Juhannuksena 2011 klo 20.30

Peltolan uutiset. Peltola Golfin jäsenlehti. Seiskaväylä,kuvan otti Kenttämestari Mikko Juhannuksena 2011 klo 20.30 Peltolan uutiset Peltola Golfin jäsenlehti Seiskaväylä,kuvan otti Kenttämestari Mikko Juhannuksena 2011 klo 20.30 Kädessäsi on Peltola Golfin ensimmäinen jäsenlehti. Sähköpostiin ja Peltolan nettisivuille

Lisätiedot

Varissuo

Varissuo Varissuo 2.9. 9.8.2013 Ma 2.9. su 8.9. Valokuvanäyttelyt Monimuotoinen Varissuo Valokuvanäyttelyt, jotka kuvien keinoin esittelevät varissuolaista nykyisyyttä ja menneisyyttä. Järj. Varissuon Työttömät

Lisätiedot

Ilo kasvaa liikkuen - varhaiskasvatuksen liikkumis- ja. hyvinvointiohjelma

Ilo kasvaa liikkuen - varhaiskasvatuksen liikkumis- ja. hyvinvointiohjelma Ilo kasvaa liikkuen - varhaiskasvatuksen liikkumis- ja hyvinvointiohjelma Lasten liikuntapiirakka päiväkodissa klo 8.00-12.00 10,00% 1. Matala istuminen, kynän käyttö, syöminen jne.) 33,80% 56,10% 2. Kohtuullinen

Lisätiedot

Turun Kansantanssin Ystävät ry. Turku - Finland

Turun Kansantanssin Ystävät ry. Turku - Finland Turun Kansantanssin Ystävät ry Turku - Finland Turun Kansantanssin Ystävät ry perustettiin vuonna 1970 päämääränään suomalaisen kansantanssin ja kansanperinteen vaaliminen ja tunnetuksi tekeminen. Kansantanssin

Lisätiedot

noraplan valua INNOITUS SUORAAN LUONNOSTA TÄYDELLINEN LATTIANNE

noraplan valua INNOITUS SUORAAN LUONNOSTA TÄYDELLINEN LATTIANNE noraplan valua INNOITUS SUORAAN LUONNOSTA TÄYDELLINEN LATTIANNE Kuvittele lattia, joka tuo luonnon kauneuden ja alkuperäisyyden tiloihisi. Lattia, joka säteilee lämpöä, valoa ja rauhaa. Ajattele täydellistä

Lisätiedot

Juhlavuotta odoteltaessa

Juhlavuotta odoteltaessa -1- - 2 - Juhlavuotta odoteltaessa Vielä ei ole juhlan aika, vaikka pitkä taival on jo kuljettu seurana. Nyt alkava kausi on nimittäin järjestyksessään 29 kausi. Näin pitkälle pääseminen ei todellakaan

Lisätiedot

VANHUSTEN VIIKKO TORNIOSSA

VANHUSTEN VIIKKO TORNIOSSA 1 VANHUSTEN VIIKKO TORNIOSSA 2.-9.10.2016 2 Vanhusten viikko 2.-9.10.2016 3.-8.10. klo 11 13 & 17-19 Pullakahviresidenssi, avoimet ovet Taiteilijat Jukka Ristolainen ja Sanna Karlsson-Sutisna kutsuvat

Lisätiedot

Sulkakansa-kokonaisuus 2012 6. luokat Opettajan oheismateriaali

Sulkakansa-kokonaisuus 2012 6. luokat Opettajan oheismateriaali Sulkakansa-kokonaisuus 2012 6. luokat Opettajan oheismateriaali Kullervo ja Korppi Kuvataide: 2x45 minuuttia Kuvat osoitteesta: http://www.ateneum.fi/kalevalataidettakouluille/index.html Tarvikkeet: Kalevala

Lisätiedot

Sillä seudulla oli paimenia yöllä ulkona vartioimassa laumaansa. Yhtäkkiä heidän edessään seisoi Herran enkeli, ja Herran kirkkaus ympäröi heidät.

Sillä seudulla oli paimenia yöllä ulkona vartioimassa laumaansa. Yhtäkkiä heidän edessään seisoi Herran enkeli, ja Herran kirkkaus ympäröi heidät. Sillä seudulla oli paimenia yöllä ulkona vartioimassa laumaansa. Yhtäkkiä heidän edessään seisoi Herran enkeli, ja Herran kirkkaus ympäröi heidät. Pelko valtasi paimenet, mutta enkeli sanoi heille: Älkää

Lisätiedot

lomat leirit lapset ja nuoret aikuiset seniorit Tervetuloa lomalle!

lomat leirit lapset ja nuoret aikuiset seniorit Tervetuloa lomalle! lomat leirit lapset ja nuoret aikuiset seniorit Tervetuloa lomalle! Uudenmaan Vammaispalvelusäätiön loma- ja leiriopas kesään 2015 lomat ja leirit 2015 Uudenmaan vammaispalvelusäätiö järjestää ja kehittää

Lisätiedot

Asiakkaiden osallistaminen on innovaation paras lanseeraus. Laura Forsman FFF, Turun Yliopisto

Asiakkaiden osallistaminen on innovaation paras lanseeraus. Laura Forsman FFF, Turun Yliopisto Asiakkaiden osallistaminen on innovaation paras lanseeraus Laura Forsman FFF, Turun Yliopisto Tuotteita käyttävistä ihmisistä on tullut parempia mainoksia, kuin perinteisistä medioista Miksi näin on? 3

Lisätiedot

Avaa ovi RAVINTOLATEATTERIIN

Avaa ovi RAVINTOLATEATTERIIN Avaa ovi RAVINTOLATEATTERIIN Ohjelmassa naurua ja MAKUNAUTINTOJA Wanha Walimo on vuonna 2008 avattu moderni ravintola- ja kokouskeskus Lahden keskustassa. Yli sata vuotta vanhaan tehdasmiljööseen uudistettu

Lisätiedot

NÄKY viettää kansallissäveltäjämme, Jean Sibeliuksen juhlavuotta. 1. Juhlavuoden Sibeliusta koskevat tapahtumat erillisenä tämän luettelon lopussa.

NÄKY viettää kansallissäveltäjämme, Jean Sibeliuksen juhlavuotta. 1. Juhlavuoden Sibeliusta koskevat tapahtumat erillisenä tämän luettelon lopussa. KULTTUURITAPAHTUMAT VUONNA 2015 NÄKY viettää kansallissäveltäjämme, Jean Sibeliuksen juhlavuotta. 8.12.2015 tuli hänen syntymästään kuluneeksi 150 vuotta. 1. Juhlavuoden Sibeliusta koskevat tapahtumat

Lisätiedot

2/2010. Tässä numerossa: Elämys putki. Haastatteluja. Syksyisiä kuvia. Kamera esittely. Tulevia tapahtumia..

2/2010. Tässä numerossa: Elämys putki. Haastatteluja. Syksyisiä kuvia. Kamera esittely. Tulevia tapahtumia.. 2/2010. Tässä numerossa: Elämys putki. Haastatteluja. Syksyisiä kuvia. Kamera esittely. Tulevia tapahtumia.. Pääkirjoitus. Hei vaan kaikki lukijat, tässä olisi nyt toinen numero lehdestä jolla on nyt nimikin.

Lisätiedot

Sibelius-paneeli Suoma ry:n seminaari

Sibelius-paneeli Suoma ry:n seminaari Sibelius-paneeli Suoma ry:n seminaari 11.9.2015 www.linnan.fi Mervi Käki, Linnan Kehitys Oy, tj, Hämeenlinna 58 v. Oy Canon Ab, 1979-1982, myynnin korkeakoulu Oy Viking Line Ab, -82-86, pitkäkestoinen

Lisätiedot

Elämyksiä luonnosta - Yyterin Kylpylähotellissa, Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry (MTLH) MALLIOHJELMA 2017

Elämyksiä luonnosta - Yyterin Kylpylähotellissa, Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry (MTLH) MALLIOHJELMA 2017 Elämyksiä luonnosta - Yyterin Kylpylähotellissa, Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry (MTLH) MALLIOHJELMA 2017 Sunnuntai Klo 15.00- Majoittuminen hotelliin Klo 18.00-19.00 Tuloinfo. Taloon ja toisiin tutustuminen

Lisätiedot

KUVATAIDE KOULUN OPPIAINEENA PIIRUSTUKSESTA VISUAALISEEN KULTTUURIKASVATUKSEEN

KUVATAIDE KOULUN OPPIAINEENA PIIRUSTUKSESTA VISUAALISEEN KULTTUURIKASVATUKSEEN KUVATAIDE KOULUN OPPIAINEENA PIIRUSTUKSESTA VISUAALISEEN KULTTUURIKASVATUKSEEN,,, Perusopetuksen yleiset valtakunnalliset tavoitteet ja perusopetuksen tuntijako -työryhmä 18.11.2009 Pirkko Pohjakallio

Lisätiedot

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA. Pispalan koulu, Pispalan ja Hyhkyn koulutalot. lv

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA. Pispalan koulu, Pispalan ja Hyhkyn koulutalot. lv HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA Pispalan koulu, Pispalan ja Hyhkyn koulutalot lv. 2016-2017 Tampereen kaupungin Harrastava iltapäivä (HIP) - kerhot toimivat syksyllä 5.9. - 9.12.2016 ja keväällä 9.1. - 12.5.2017.

Lisätiedot

Asteikot/tasosuoritusten tekninen osuus Keski-Karjalan musiikkiopistossa

Asteikot/tasosuoritusten tekninen osuus Keski-Karjalan musiikkiopistossa Asteikot/tasosuoritusten tekninen osuus Keski-Karjalan musiikkiopistossa BASSO: Pt 1: duurit ja luonnolliset sekä harmoniset mollit 3b-3# Pt 2: duurit sekä luonnolliset, harmoniset sekä jazzmollit (sama

Lisätiedot

KUVATAITEEN LUKIODIPLOMI 2016 2017 TEHTÄVÄT

KUVATAITEEN LUKIODIPLOMI 2016 2017 TEHTÄVÄT Etunimi Sukunimi JULKAISUN OTSIKKO TULEE TÄHÄN Tässä on julkaisun otsikon mahdollinen alaotsikko tasaus vasemmalle KUVATAITEEN LUKIODIPLOMI 2016 2017 TEHTÄVÄT Määräykset ja ohjeet 2016:7 Opetushallitus

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/2014 1 (7) Kulttuuri- ja kirjastolautakunta Kupo/Kultj/2 25.03.2014

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/2014 1 (7) Kulttuuri- ja kirjastolautakunta Kupo/Kultj/2 25.03.2014 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/2014 1 (7) 36 Kansainväliset matka-avustukset, 3. jako HEL 2014-003735 T 02 05 01 00 Päätös päätti myöntää kansainvälisiä matkaavustuksia seuraavasti: Hakija Kohdemaa Avustus

Lisätiedot

2014-2015 WELLNESS & BALANCE, ESPOO

2014-2015 WELLNESS & BALANCE, ESPOO 2014-2015 WELLNESS & BALANCE, ESPOO Seasonal Yoga, Joogaopettaja koulutus Espoo 2014-2015 (Koulutus on pääasiassa englanninkielinen) Seasonal Yoga (SYTT) on kansainvälinen itsenäinen jooga koulu, joka

Lisätiedot

TAATALAN PALVELUKESKUKSEN JOULUKUUN KUUKAUSIOHJELMA TERVETULOA MUKAAN!

TAATALAN PALVELUKESKUKSEN JOULUKUUN KUUKAUSIOHJELMA TERVETULOA MUKAAN! TAATALAN PALVELUKESKUKSEN JOULUKUUN KUUKAUSIOHJELMA TERVETULOA MUKAAN! Taatalan palvelukeskuksen harrastusryhmät ja kulttuuriohjelmat ovat kaikille avoimia. Ryhmät ja tapahtumat ovat pääsääntöisesti maksuttomia.

Lisätiedot

Neljä päivää, jolloin menemme luontoon yhdessä omaksi iloksemme ja satavuotiaan Suomen kunniaksi. Kuva: Metsähallitus /Mari Limnell

Neljä päivää, jolloin menemme luontoon yhdessä omaksi iloksemme ja satavuotiaan Suomen kunniaksi. Kuva: Metsähallitus /Mari Limnell Neljä päivää, jolloin menemme luontoon yhdessä omaksi iloksemme ja satavuotiaan Suomen kunniaksi. Kuva: Metsähallitus /Mari Limnell Suomen juhliessa satavuotista historiaansa lähdemme luontoon yhdessä.

Lisätiedot

KONSERTIT VUONNA 2016

KONSERTIT VUONNA 2016 KONSERTIT VUONNA 2016 Afrikan tähden -Tukikonsertti Malawin auttamiseksi Savonlinna vapaaseurakunta lauantai 12.11.2016 klo 14:00 Olavinkatu 40, Savonlinna Anni-Eerikka Hämäläinen, piano Arto Boa, puhe

Lisätiedot

MUSIIKKIOPISTOTASON VALINTAKOEOPAS 2013

MUSIIKKIOPISTOTASON VALINTAKOEOPAS 2013 5.4.2013 OULUN KONSERVATORIO Postiosoite: PL 20 90015 Oulun kaupunki puh. 044 703 9162 Opintotoimiston käyntiosoite: Lintulammentie 1 L Nettisivut: www.oulunkonservatorio.fi MUSIIKKIOPISTOTASON VALINTAKOEOPAS

Lisätiedot

RUHA WOLLEY ry seurana.

RUHA WOLLEY ry seurana. KAUSIJULKAISU 2012-2013 27. kausi Ruha Ruhan lentopalloilun päätukija www.netikka.net/ruha.wolley -1- - 2 - RUHA WOLLEY ry seurana. Seura on aloittanut toimintansa vuonna 1986 ja on siitä yhtäjaksoisesti

Lisätiedot

KONKAKUMPU. Tarjolla hyvä elämä Fiskarsista

KONKAKUMPU. Tarjolla hyvä elämä Fiskarsista KONKAKUMPU Tarjolla hyvä elämä Fiskarsista KONKAKUMPU Tarjolla hyvä elämä Fiskarsissa! Kuvittele että voisit saada parhaat palat sekä maaseudusta että kaupungista. Luonto ja historia olisivat lähellä,

Lisätiedot

KAIKEN MAAILMAN RAKENNUSKIVIÄ

KAIKEN MAAILMAN RAKENNUSKIVIÄ VERHOILUKIVET RAKENNUSKIVET KAIKEN MAAILMAN RAKENNUSKIVIÄ PIHAKIVET SISUSTUSKIVET Sisustuskivet ovat luonnonkivisiä ratkaisuja rakennuksen sisäpintojen verhoiluun. KIVI JOKA KODIN SISUSTAMISEEN Majakiven

Lisätiedot

KANSALAISOPISTO TARJOAA TIETOA, TAITOA JA ELÄMYKSIÄ!

KANSALAISOPISTO TARJOAA TIETOA, TAITOA JA ELÄMYKSIÄ! ILOA VÄREISTÄ JA LUONNOSTA Päivämäärät 8.3.-7.6.2017 Kellonaika keskiviikkoisin klo 10.00-14.15 Piritan grafiikan luokka, Hämeentie 34 (Vanha valkoinen kaksikerroksinen kivitalo City-marketin vieressä).

Lisätiedot

Karvia Laulaa ja Soi 08.-17.3.2014

Karvia Laulaa ja Soi 08.-17.3.2014 Karvia Laulaa ja Soi 08.-17.3.2014 Ohjelma Karvian kunnan kulttuuripalvelut järjestää neljännen kerran Karvia Laulaa ja Soi musiikkiviikon. Tarkoituksena oli järjestää neljän konsertin musiikkikimara,

Lisätiedot

KIRKKONUMMEN MUSIIKKIOPISTO. Perusopetus

KIRKKONUMMEN MUSIIKKIOPISTO. Perusopetus 1 KIRKKONUMMEN MUSIIKKIOPISTO Kirkkonummen musiikkiopisto on kaksikielinen kunnallinen musiikkioppilaitos, joka antaa opetusta kirkkonummelaisille ja siuntiolaisille lapsille ja nuorille. Musiikkiopistossa

Lisätiedot

LAPUAN VIRKIÄN ENNÄTYKSET - 2015

LAPUAN VIRKIÄN ENNÄTYKSET - 2015 LAPUAN VIRKIÄN ENNÄTYKSET - 2015 MIEHET 100 m 11,10 Joonas Kokko 2015 200 m 22,55 Joonas Kokko 2015 400 m 48,53 Jukka Latva-Rasku -97 800 m 1.51,78 Pekka Passinen -94 1000 m 2.26,94 Ville Hautala -91 1500

Lisätiedot

Jyväskylä Valon kaupunki 22.9.2012

Jyväskylä Valon kaupunki 22.9.2012 Jyväskylä Valon kaupunki 22.9.2012 Alvar Aallon jalanjäljillä Lähdimme Kirstin kanssa kahden tutustumaan junakyydillä Jyväskylän elämään, maisemiin ja ihmisiin. Jyväskylä on minulle nuoruudestani tuttu

Lisätiedot

Lähitori Kuusela tapahtumat marraskuussa 2015

Lähitori Kuusela tapahtumat marraskuussa 2015 Lähitori Kuusela tapahtumat marraskuussa 2015 Viikko 45 (2.11.-8.11.) Ma 2.11. - Klo 9-14 Kädentaitopaja (0. krs). Mahdollisuus tehdä erilaisia tekstiilitöitä ja kädentaitoja oman mielen mukaan. Materiaalimaksu.

Lisätiedot

Suomen Ladun Yhdessä-teema käyntiin vuonna 2009

Suomen Ladun Yhdessä-teema käyntiin vuonna 2009 Suomen Ladun Yhdessä-teema käyntiin vuonna 2009 Silloin tutkimusten mukaan 40 % asuinkunnista on sinkkutalouksia Yli viidennes suomalaisista kokee yksinäisyyttä Yli puolet suomalaisista liikkuu pääsääntöisesti

Lisätiedot

Twinning 2011 the real story UNCUTVERSION

Twinning 2011 the real story UNCUTVERSION Twinning 2011 the real story UNCUTVERSION 18. elokuuta kello 14.30 Hki- Vantaan kentällä alkoi tämän vuotinen Twinning vierailumme kaksoiskamariimme Stadeen. Lento lähti 17.30, mutta puheenjohtajamme Jarno

Lisätiedot

Tehtävät. tunteisiin liittyvät tehtävät 1 8. Tunteet kehossani. ilo viha jännitys häpeä ahdistus onnellisuus

Tehtävät. tunteisiin liittyvät tehtävät 1 8. Tunteet kehossani. ilo viha jännitys häpeä ahdistus onnellisuus Tehtävät tunteisiin liittyvät tehtävät 1 8 1 Tunteet kehossani Kirjoita tai piirrä, missä seuraavassa listatut tunteet tuntuvat kehossasi ilo viha jännitys häpeä ahdistus onnellisuus Mukailtu lähde: mielenterveystalo.fi

Lisätiedot

Perhepäivähoidon varhaiskasvatussuunnitelma

Perhepäivähoidon varhaiskasvatussuunnitelma Perhepäivähoidon varhaiskasvatussuunnitelma Perhepäivähoidon toiminta-ajatus Perhepäivähoito tarjoaa lapselle mahdollisuuden hoitoon, leikkiin, oppimiseen ja ystävyyssuhteisiin muiden lasten kanssa. Varhaiskasvatuksen

Lisätiedot

Minulle on suuri ilo toivottaa Teidät kaikki oikein lämpimästi tervetulleeksi Rovaniemelle viettämään Talvipäiviä.

Minulle on suuri ilo toivottaa Teidät kaikki oikein lämpimästi tervetulleeksi Rovaniemelle viettämään Talvipäiviä. TALVIPÄIVÄT ROVANIEMELLÄ 12. 14.4.2013 Talvipäivien suojelijan tervehdys Rakkaat Jyty Ystävät, Minulle on suuri ilo toivottaa Teidät kaikki oikein lämpimästi tervetulleeksi Rovaniemelle viettämään Talvipäiviä.

Lisätiedot

Pääkirjoitus: Oppilaskunnan kuulumiset: Tässä ihana lukijamme uusin ViLu-numero.

Pääkirjoitus: Oppilaskunnan kuulumiset: Tässä ihana lukijamme uusin ViLu-numero. VILU Kevät 2016 Pääkirjoitus: Tässä ihana lukijamme uusin ViLu-numero. Penkkarit ja vanhojen tanssit menivät vilauksessa ja loma tulee vastaan, vaikka kuinka yrittäisit sitä vältellä. Luntakin on satanut,

Lisätiedot

Torstai Perjantai 15.7.

Torstai Perjantai 15.7. Torstai 14.7. 20.00 Varaslähtö Kihveliin, 10 / passi Klusteri Hankasalmelainen suomirock-yhtye avaa torstai-illan Melan kolinaa -levynjulkaisukeikallaan! Settiin sisältyy niin omaa tuotantoa kuin tunnettuja

Lisätiedot

Usko. Elämä. Yhteys.

Usko. Elämä. Yhteys. Usko. Elämä. Yhteys. Aina kun kokoonnumme yhteen seurakuntana, haluamme, että usko, elämä ja yhteys näkyvät keskellämme. Me uskomme Jumalan yliluonnolliseen voimaan. Jumalalle ei ole mikään mahdotonta!

Lisätiedot

Kulttuuria ja urheilua -reitti Tehtävien avulla opit suomea. Opettaja voi koulussa valita ryhmälle sopivat tehtävät.

Kulttuuria ja urheilua -reitti Tehtävien avulla opit suomea. Opettaja voi koulussa valita ryhmälle sopivat tehtävät. Ohjeet Kulttuurikuntoilun tehtäviä varten Kulttuuria ja urheilua -reitti Tehtävien avulla opit suomea. Opettaja voi koulussa valita ryhmälle sopivat tehtävät. TEHTÄVÄT ENNEN KÄVELYÄ TEHTÄVÄ 1 Lue kävelyn

Lisätiedot

Koululaiset toivovat lisää harrastetunteja ja omatoimista harrastamista koulupäivän yhteyteen

Koululaiset toivovat lisää harrastetunteja ja omatoimista harrastamista koulupäivän yhteyteen Valtakunnallinen koululaiskysely: Koululaiset toivovat lisää harrastetunteja ja omatoimista harrastamista koulupäivän yhteyteen Neuvotteleva virkamies Iina Berden, OKM Operatiivinen johtaja Janne Jauhiainen,

Lisätiedot

UUTISIA JA KISASIJOITUKSIA VUOSILTA 2004-2005 JOULUKUU 2005. Parketti vietti joulujuhlaa (13.12.2005) Järjestötalolla Katso kuvia joulujuhlasta

UUTISIA JA KISASIJOITUKSIA VUOSILTA 2004-2005 JOULUKUU 2005. Parketti vietti joulujuhlaa (13.12.2005) Järjestötalolla Katso kuvia joulujuhlasta UUTISIA JA KISASIJOITUKSIA VUOSILTA 2004-2005 JOULUKUU 2005 Parketti vietti joulujuhlaa (13.12.2005) Järjestötalolla Katso kuvia joulujuhlasta Tanssiesitysten lomassa suoritettiin menestyksekkäästi F-katselmus

Lisätiedot

Näkökulmia ja työskentelytapoja

Näkökulmia ja työskentelytapoja Näkökulmia ja työskentelytapoja Oppilas osaa jäsentää kuultua ja nuotinnettua musiikkia, on tietoinen sointujen käytön ja äänenkuljetuksen lainalaisuuksista On saanut valmiuksia itsenäisesti analysoida

Lisätiedot

SYKSY 2014 OHJELMA LASTEN JA NUORTEN TAIDEKESKUS

SYKSY 2014 OHJELMA LASTEN JA NUORTEN TAIDEKESKUS Kristína Janušová/Nina Pecková, Nälkäinen sammakko, Slovakia, kansainvälinen lasten ja nuorten taiteen arkisto LASTEN JA NUORTEN TAIDEKESKUS SYKSY 2014 OHJELMA Tervetuloa Villa Artun näyttelyihin, työpajoihin

Lisätiedot

Annalan päiväkodin varhaiskasvatussuunnitelma

Annalan päiväkodin varhaiskasvatussuunnitelma 15.1.2015 Annalan päiväkodin varhaiskasvatussuunnitelma Annalan päiväkoti on perustettu vuonna 1982 ja se sijaitsee omalla isolla tontillaan keskellä matalaa kerrostaloaluetta. Lähellä on avara luonto

Lisätiedot

Leimaus 2011 Kisakeskuksessa

Leimaus 2011 Kisakeskuksessa Leimaus 2011 Kisakeskuksessa ma 6.6. Lähdimme perinteisesti Lappia talolta kimpsuinemme klo 12 kohti etelää. Martti ja Mauri otettiin kyytiin Keminmaasta. Onneksi autossa oli DVD laite ja ilmastointi,

Lisätiedot