Asiakaskertomukset Näe tuotteemme aidoissa käyttökohteissa! Videomateriaalit Vieraile Youtube-kanavallamme! Imeytystehtävät vesistöissä

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Asiakaskertomukset Näe tuotteemme aidoissa käyttökohteissa! Videomateriaalit Vieraile Youtube-kanavallamme! Imeytystehtävät vesistöissä"

Transkriptio

1 Asiakaskertomukset Näe tuotteemme aidoissa käyttökohteissa! Imeytystehtävät vesistöissä Ikaros on tuhansien tyytyväisten asiakkaiden yhteistyökumppani Pohjoismaissa. Asiakaskertomuksien avulla haluamme näyttää miten ympäristöturvallisuuden ja prosessien kehitystyötä tehdään käytännössä eri asiakaskohteissamme - louhoskaivoksista herkkiin tuotantoympäristöihin. Miten ensinäkemältä merkityksetön pyyheliina voi olla ratkaisevan tärkeä osa autojen valmistusta? Miksi kaivosteollisuudessa liuotinpesuaineen valinnalla on välitön vaikutus käyttäjien terveyteen? Tai miten vaarallisten aineiden käsittelyn riskit on torjuttu työkoneiden tuotannossa? Videomateriaalit Vieraile Youtube-kanavallamme! Vaarallisten nesteiden käsittely tehtaassa Vuodontorjuntapisteet telakoilla Klikkaa tästä Youtube kanavalle "Ikaros Cleantech". Siellä näet kuinka tuotteitamme käytetään eri kohteissa ja miten autamme asiakkaitamme toimimaan sekä kustannustehokkaasti että turvallisesti. Voit myös skannata QR-koodin ja siirtyä suoraan videoihin! Ympäristöturvallisuus kaivoksissa Tuotevalinta paperiteollisuudessa Autoteollisuuden muottien puhdistus Kokonaisvaltainen vuotosuojaus Ikaros Cleantech - Missiomme? Ikatex - Pyyhintätarvikkeet kaikkiin kohteisiin Ympäristöturvallisuus kaivoksilla Pyyhintä autotehtailla

2 Petter Dahl työskentelee projektipäällikkönä Ruotsin Vahinkosaneerauksessa (Skadeteknik Sverige Ab), joka puhdistaa öljy- ja kemikaalivuotoja sekä teollisuudessa, luonnossa että onnettomuustilanteissa. Häntä kokeneempaa asiantuntijaa käytännön vuodontorjunnasta ja imeytystehtävistä saa hakea. - Olen testannut yli 15 imeytystuotetta vuoden aikana ja Ikasorb tuotteet ovat osoittautuneet kirkkaasti parhaiksi. Meillä on jatkuvasti vähintään kaksi lavaa imeytyspuomia varastossa. Lisäksi imeytysmatot rullassa ja arkkeina ovat osoittautuneet käteviksi laajan imeytyspinta-alansa ja nopeavaikutteisuutensa ansiosta. Imeytysmattojen erinomainen imukyky minimoi sekä varastoitavan että syntyvän imeytysjätteen määrän. Vaikka Ikaroksenkin valikoimista löytyykin imeyttäjiä monessa hinta- ja laatuluokassa, Peter valitsee mielellään laadukkaan tuotteen, vaikka hankintahinta onkin huonompilaatuisia korkeampi. - Tulee helposti edullisemmaksi tehdä työ nopeasti ja tehokkaasti. Kun päälle vielä lasketaan varastoinnin, kuljetuksen ja jätehuollon säästöt, kun laadukasta tuotetta myös kuluu vähemmän, valinta on selvä. - Käsiteltävyyden ja skaalautuvuuden vuoksi käytän itse 3 metristä puomia, jotka liitän toisiinsa tarvittavan pituiseksi ketjuksi. Niiden imeytysteho on huikea! Pelastuslaitokset käyttävät jopa 25 metrisiä puomeja, jotka ovat toki nopeita levittää, mutta entä niiden siivoaminen? Täyteen imeytetty pitkä puomi painaa niin paljon että yksin tai pienemmällä porukalla täytyisi käyttää vinssiä tai trukkia. Ikaros toimittaa myös liikkuvat vuodontorjuntavaunut suuren kapasiteetin vuodontorjuntaan mitä erilaisimmissa kohteissa. Tälläiselle kalustolle on käyttöä myös ilmavoimien hävittäjäkentällä, jossa muiden päivittäisten vuotoriskien ohella tankataan jopa yli 40 hävittäjää ja lukematon määrä muuta kalustoa joka päivä. - Polttoaineen käsittely kentällä on aina huomattava riskitekijä, sillä suuren vuodon aiheuttamat seuraukset ovat merkittäviä. kertoo ympäristöupseeri luutnantti Leif Ljungvist. Ratkaisuksi toteutettiin nelipyöräinen vuodontorjuntaperävaunu, jossa taittuva ramppi ja sisällä valikoima Ikasorb -imeytysvälineitä. Imeyttäjiä säilytetään helposti liikuteltavissa rullakoissa, jotka nopeuttavat vuodontorjunnan toimenpiteitä. Puolustusvoimien perinteinen tarkkaan määritelty vastuujako, selkeä kommunikaatio ja rutiinimainen toimintatapa ovat auttaneet luomaan tehokkaan vuodontorjunnan koneiston. Sitoutuneet vastuuhenkilöt ottavat tehtävänsä vakavasti ja harjoittelevat sekä kouluttautuvat ahkerasti. Asiantuntijana Ikaros varmistaa että käytössänne ovat oikeat välineet, oikeassa paikassa ja oikeaan aikaan!

3 Teräsprässit Volvo Carsin tehtaassa ovat niin voimakkaita, että väliin jäänyt banaanikärpänen aiheuttaa näkyvän painauman lopputuotteeseen. Valtava työntekijän tehdas leikkaa tonnia teräslevyä ja sen kolmen muottitehtaan prässiä muokkaavat osaa joka päivä. Tuotantoteknikko Jörgen Karlsson vastaa Volvon prässien toiminnasta. Hän kertoo että kaikki yli 10 mikrometrin (µm) partikkelit aiheuttavat prosessissa pintavaurioita. Ihmissilmä havaitsee vain yli 40 µm suuremmat partikkelit. Siksi prässi täytyykin voida pyyhkiä täysin nukkaamattomalla puhdistusliinalla ennen käyttöä. Myös prässätyn lopputuotteen pienimmät pinnan poikkeamat havaitaan Volvolla käsin. Tarkkuustyö vaatii kärsivällisyyttä ja herkkää otetta, kun jokainen ovi, konepelti ja muut korin osat tarkastetaan erittäin huolellisesti levittämällä valkoöljyä liinalla ja tarkastelemalla pintaa erityisen valon avulla. Koko äärimmäistä tarkkuutta vaativa prosessi vaatii käyttöönsä erittäin korkealaatuiset ja nukkaamattomat ja käyttökohteen mukaan valitut pyyheliinat, jotka eivät vahingoita pintaa. Ikaros toimittaa Volvolle pyyhetarvikkeet kolmeen käyttötarkoitukseen: 1) Puhdastilaliinat - Prässien ja muiden herkkien pintojen puhdistukseen 2) Pehmeät kuituliinat - Poikkeamien havaitsemiseen ja yksityiskohtien viimeistelyyn 3) Kankaiset konepyyhkeet - Yleispyyhintään ja raskaaseen pyyhintään. Korin osien valmistus on tarkkaan kontrolloitua työtä. Tuotannon yhteydessä käytettävien pyyheliinojen on oltava nukkaamattomia eikä niistä saa irrota kuituja. Käyttäjät keräävät havaitut partikkelit ja epäpuhtaudet talteen ja ne lähetetään Volvon omaan laboratorioon analysoitaviksi. Poikkeamien lähteet tunnistetaan ja eliminoidaan. Siksi laatu on tärkein ominaisuus kaikessa toiminnassa ja käytetyissä materiaaleissa. Öljyisten pintojen puhdistamiseen vaaditaan liinat jotka pystyvät sekä imemään öljyä että puhdistamaan pinnan, siinä missä kuiva pinta vaatii liinalta tarttuvamman pinnan, kertoo Karlsson. Lopputarkastuksessa pintaan jäävän öljyn määrä on määritetty tarkkaan, joten siihen käytettävältä liinalta vaaditaan tiettyjä ominaisuuksia, jolloin pinnan poikkeamat erottuvat tarkastusvalon alla. Työkalujen ja koneiden pyyhintään ym. yleispyyhintään käytetään vahvempia, tehokkaasti likaa kerääviä pyyheliinoja. Volvo käyttää myös Ikatex kankaisia konepyyhkeitä koneiden huolloissa ja papereita kevyempään pyyhintään. Lisäksi Ikaroksen vuotosuojaustuotteet, sekä imeytyspisteet auttavat Volvoa haitallisten aineiden turvallisessa käsittelyssä. Ikaroksen laadusta ja toimitusvarmuudesta on jo kolmesti myönnetty Volvo Cars Quality Excellence Award.

4 Bolidenin kuparikaivoksella eräät maailman suurimmista maansiirtokoneista työskentelevät 24 tuntia vuorokaudessa. Avolouhos on jättimäinen 450 metriä syvä kuoppa, jonka pinta-ala on suurempi kuin koko Tukholman kantakaupungin. Ympäri vuorokauden, louhittua maata kuljetetaan valtavilla kaivoskoneilla pitkin kaivoksen serpenttiiniteitä jatkojalostettavaksi. Bolidenin n. 30 lastiajoneuvoista 18 on samanaikaisesti ajossa. Yhteen ajoneuvoon mahtuu jopa 7000 litraa polttoainetta ja voi painaa lastin kanssa yli 570 tonnia. Niiden kokoa on vaikea käsittää. Vasta kun tavallinen kauhakuormaaja päätyy samaan kuvaan (kts. yllä), on helpompi ymmärtää kokoluokkien erot. Bolidenin huoltohalli muistuttaakin enemmän lentokonehallia kuin tavallista huoltopajaa. Valtavien ajoneuvojen puhdistus vaatii erityistä harkintaa käytettävien pesuaineiden valinnan suhteen. Osana Bolidenin ympäristöturvallisuuden panostusta, ovat he valinneet käyttöönsä Ikaclean pesuaineet. Bolidenin pitkän aikavälin seurantaraportit ovatkin osoittaneet, että Ikaroksen puhdistusaineet ovat tutkitusti sekä käyttäjäystävällisiä (työterveys) että tehokkaita käytössä (kustannussäästöt). Myös huoltotöissä - joissa koko ajoneuvo käydään läpi - käytetään Ikaroksen Ikasorb imeyttäjiä sekä Ikaclean pyyhetarvikkeita. Niidenkin valinta on tehty samoista syistä kuin pesuaineidenkin kohdalla, eli tuotteiden pitkän käyttöiän, pienen ympäristövaikutuksen ja kokonaistaloudellisuuden perusteella.

5 Väderstadin tehtaalla rakennetaan huippuluokan maatalouskoneita. Tuotannossa käytettäville voiteluaineille tarvittiin asianmukainen öljyvarasto. Ratkaisuksi löydettiin öljyvarastokontti, joka sijoitettiin välittömästi tuotantotilojen yhteyteen logistisen ajankäytön tehostamiseksi. Kontissa varastoidaan useita öljylaatuja sekä kemikaaleja tynnyreissä, 20 L astioissa. Tynnyrit on varustettu tynnyripumpuilla ja pienemmät astiat säiliökallistimilla, jotta annostelu käteviin Oil Safe öljykannuihin on helppoa ja turvallista. Imeytysmattoa on sijoitettu sekä valuma-altaan pohjalle, että ritilälattian päälle. Vuodontorjuntapiste on sijoitettu kontin eteen ja se palvelee myös koko sen ympäröivää aluetta vuodon sattuessa. Ikaroksen markkinoiden laajimmasta vuotosuojauksen valikoimasta on Väderstadin tehtaille löytynyt myös kemikaali- ja paloturvakaapit vaarallisten ja palavien aineiden varastointiin. Trukkien latauspaikoille, joissa akkuhappovuodon riski on suurin, on sijoitettu lisäksi akkuhapon vuodontorjuntapakkaukset ja henkilökuntaa koulutetaan niiden turvalliseen ja tehokkaaseen käyttöön tietyin väliajoin. Läheisen yhteistyön myötä kaikki tehtaan prosessit on riskikartoitettu kemikaaliturvallisuuden ja vuotosuojauksen kannalta ja ratkaistu Ikaroksen asiantuntemusta hyödyntäen. Väderstadin tehdas pyörii nyt entistäkin turvallisemmin ja tehokkaammin!

6 On tärkeää tehdä ero päivittäisen vuodontorjunnan - esim. kun imeytysmattoa käytetään huoltokohteen alla keräämään satunnaiset roiskeet - ja akuuttien onnettomuustilanteiden vuodontorjunnan välillä. Jälkimmäiseen tarkoitettu välineistö säilytetään erikseen määritetyssä, selkeästi merkityssä, suljetussa astiassa - se takaa että yllättävän vuoto-onnettomuuden sattuessa tarvittavat välineet ovat aina heti valmiina käytettäviksi. Ikaros on vuosien ajan toimittanut vuodontorjuntavaunuja, -laatikoita, -kaappeja ja -laukkuja joka puolelle Suomea ja muita Pohjoismaita. Pakkausten koko ja varustus vaihtelevat tapauskohtaisesti käyttöympäristön sekä alueella käsiteltävien kemikaalien laatujen ja määrien mukaisesti. Esim. Volvon eri yksiköissä on käytössä sekä pienet seinään kiinnitettävät että keskisuuret pyörillä liikkuvat imeytyspisteet, alueen vuotoriskiluokituksen mukaan. Satamissa ja telakoilla käytetään usein isoja liikuteltavia vaunuja, sekä kiinteällä maalla että vedessä tapahtuvaan vuodontorjuntaan. Saatavilla myös vankemmat teräksiset vuodontorjuntavaunut kovaan käyttöön, esim. kaivoksissa. Sekä Postin terminaalissa että Tetra Pakilla, jossa happoja ja emäksiä käytetään prosesseissa, on käytössä tiheästi sijoitetut seinälle ripustettavat pienet vuodontorjuntalaukut - nopean saatavuuden varmistamiseksi. Laukut ovat alunperin tarkoitettu liikkuvan kaluston ADR-varusteiksi ja niistä on erikoisversio käytössä myös mm. Skanskan työkoneissa. Meillä oli hydrauliöljyvuoto, kertoo Tetra Pakin Magnus Lundberg, mutta henkilöstö ei löytänyt vuodontorjuntavarusteita, koska harmaaseen laatikkoon sijoitettuja välineitä ei ollut merkitty eikä käyttäjiä koulutettu. Tuon jälkeen kehitimme vuodontorjunnan vakioidun huomiomerkinnän yhteistyössä Ikaroksen kanssa, joka on nykyään käytössä monissa muissakin yrityksissä ympäri Pohjoismaita. Ennen kuin toimipaikka varustetaan vuodontorjuntavälineillä, kannattaa varmistaa välineistön soveltuvuus ja riittävyys, joka maksimoi ympäristöturvallisuuden sekä kustannustehokkuuden. Se onnistuu helpoiten Systemaattinen Vuodontorjuntaohjelma TM -palvelun avulla, jossa Ikaroksen asiantuntijat auttavat tunnistamaan riskikohteet ja ehdottavat niihin sopivimmat ratkaisut. Useat sekä pienet että suuret asiakkaamme ovat jo todenneet hyvät tulokset!

7 Ikaros löytää oikeat tuotteet oikeisiin paikkoihin VUODONTORJUNNAN SUUNNANNÄYTTÄJÄ Ikaros johtaa parhaillaan uuden ISO liitettävän vuodontorjunnan standardin kehitystyötä. VUODONTORJUNTAVÄLINEISTÖ VUODONTORJUNTAPISTEET JA KAIVONSULKUVÄLINEET Kuten palosammuttimet, ovat myös vuodontorjuntavälineet itsestäänselvä osa haitallisia aineita, kuten öljyjä tai kemikaaleja käsittelevän yrityksen jokapäiväistä varustusta. Systemaattinen Vuodontorjuntaohjelma TM avulla on helppo valita ja mitoittaa juuri oikeat vuodontorjuntavälineet jokaisen käyttöpaikan aiheuttaman vuotoriskin ja siellä käsiteltävän aineen mukaisesti. Vuodontorjuntapisteet sijoitetaan näkyvälle ja helppokulkuiselle paikalle ja merkitään selkeästi Vuodontorjunta huomiokyltein. Vuodontorjuntapisteiksi on valittavana mm. kiinteitä kaappeja, liikuteltavia vaunuja tai mukana kulkevia kasseja. Saatavilla myös erityisen kovaan käyttöön, esim. kaivoksiin yms. sopivia vaunuja. KUSTANNUSSÄÄSTÖÄ YHTENÄISILLÄ PROSESSEILLA Systemaattinen Vuodontorjuntaohjelma TM -palvelumme auttaa vuodontorjunnan riskikartoituksessa, standardisoinnissa, merkistön yhtenäistämisessä ja koulutuksessa, sekä tarjoaa työvälineet itsenäiseen kehitystyöhön. Ikaros Vuodontorjuntainsinööri paitsi dokumentoi riskikohteet ja valikoi juuri kohteeseen sopivat työkalut ja menetelmät, auttaa hän myös hallitsemaan nimikkeistöä ja keskittymään olennaiseen yhtenäistämällä prosesseja. ISOT VUODONTORJUNTAVAUNUT Imeytystarvikevaunut laajoille alueille tai suurten vuotoriskien kohteisiin. Soveltuu hyvin esim. lastauslaitureille, kemikaali- tai öljyvarastoihin, satamiin ym. PIENET JA KESKISUURET VUODONTORJUNTAVAUNUT Imeytystarvikevaunut pienemmällä kapasiteetilla. Soveltuu pienille alueille esim. yksittäisten koneiden yhteyteen tai pieniin öljy- tai kemikaalivarastoihin. VUODONTORJUNTAKAAPIT Säästä lattiatilaa ja sijoita vuodontorjuntavälineet seinälle asennettavaan lokeroituun kaappiin. Selkeät merkinnät auttavat käyttäjiä löytämään oikeat välineet vahingon sattuessa Helposti ymmärrettävä riskikartoitus auttaa organisaatiota jäsentelemään kehitystyötä KAIVONSULKUVÄLINEET Kaivonsulkuvälineiden on oltava oikein mitoitettuja ja toimivaksi todettuja. Autamme valitsemaan oikeat ratkaisut oikeisiin paikkoihin. VUODONTORJUNTALAUKUT Eri kokoiset helposti mukana kulkevat imeytystarvikelaukut kaluston mukaan tai vuodontorjuntaan vaikeakulkuisissa paikoissa. Sopii hyvin huoltoautoihin ym. Tehostaa kommunikaatiota sisäisesti sekä viranomaistahojen kanssa Koulutus ja tietoisuus parantavat turvallisuutta työpaikalla

IKATEX SOFT 65 HYVIN IMUKYKYINEN JA MÄRKÄKESTÄVÄ PAKSU SELLULOOSAPAPERI

IKATEX SOFT 65 HYVIN IMUKYKYINEN JA MÄRKÄKESTÄVÄ PAKSU SELLULOOSAPAPERI SUOSITUIN! PYYHINTÄ IKATEX KUITULIINAT IKATEX SOFT 65 HYVIN IMUKYKYINEN JA MÄRKÄKESTÄVÄ PAKSU SELLULOOSAPAPERI 1-kerroksinen, pehmeä, kuohkea paperi kaikille teollisuuden sektoreille. Neliöpaino 65g/m

Lisätiedot

VUODONTORJUNTAVÄLINEISTÖ VUODONTORJUNTAPISTEET JA KAIVONSULKUVÄLINEET

VUODONTORJUNTAVÄLINEISTÖ VUODONTORJUNTAPISTEET JA KAIVONSULKUVÄLINEET Ikaros löytää oikeat tuotteet oikeisiin paikkoihin VUODONTORJUNTAVÄLINEISTÖ VUODONTORJUNTAPISTEET JA KAIVONSULKUVÄLINEET Kuten palosammuttimet, ovat myös vuodontorjuntavälineet itsestäänselvä osa haitallisia

Lisätiedot

Oikea vuodontorjuntavälineistö suojaa henkilöstöä, ympäristöä ja omaisuutta.

Oikea vuodontorjuntavälineistö suojaa henkilöstöä, ympäristöä ja omaisuutta. Oikea vuodontorjuntavälineistö suojaa henkilöstöä, ympäristöä ja omaisuutta. VUODONTORJUNTAVÄLINEISTÖ Useimmiten tiedetään missä palosammutusvälineistöä pidetään ja miten niitä tarvittaessa käytetään.

Lisätiedot

Oikea vuodontorjuntavarustus suojaa henkilöstöä, ympäristöä ja omaisuutta.

Oikea vuodontorjuntavarustus suojaa henkilöstöä, ympäristöä ja omaisuutta. Oikea vuodontorjuntavarustus suojaa henkilöstöä, ympäristöä ja omaisuutta. VUODONTORJUNTAVARUSTUS Useimmiten tiedetään missä palosammutusvälineistöä pidetään ja miten niitä tarvittaessa käytetään. Sama

Lisätiedot

Oikeat pyyhetarvikkeet mahdollistavat työn sujuvuuden ja kustannussäästöt PYYHINTÄ

Oikeat pyyhetarvikkeet mahdollistavat työn sujuvuuden ja kustannussäästöt PYYHINTÄ Oikeat pyyhetarvikkeet mahdollistavat työn sujuvuuden ja kustannussäästöt PYYHINTÄ Vilkaise käytettyjä konepyyhkeitänne. Huomasitko että niistä valtaosa on vain osittain likaisia? Monet yritykset ostavat

Lisätiedot

IKATEX 9004 MULTITEX 9009 IKATEX ULTRA 9510 IKATEX BOXER 60 IKATEX 9043

IKATEX 9004 MULTITEX 9009 IKATEX ULTRA 9510 IKATEX BOXER 60 IKATEX 9043 IKATEX 9004 KORKEALAATUINEN KUITULIINA AROILLE PINNOILLE Korkealaatuinen kuivausliina arkojen pintojen putsaukseen ja kiillotukseen. Sopii kirjapainoihin, siivoustyöhön, verstaille sekä lääketehtaille.

Lisätiedot

PUHDISTUS JA PYYHINTÄ

PUHDISTUS JA PYYHINTÄ Oikeat pyyhetarvikkeet mahdollistavat työn sujuvuuden ja kustannussäästöt PUHDISTUS JA PYYHINTÄ Tarkastele käyttettyjä konepyyhkeitänne. Huomaatko että niistä valtaosa on vain osittain likaisia? Koska

Lisätiedot

ÖLJYN- JA KEMIKAALIEN IMEYTYSTUOTTEET

ÖLJYN- JA KEMIKAALIEN IMEYTYSTUOTTEET ÖLJYN- JA KEMIKAALIEN IMEYTYSTUOTTEET Öljynimeytysliinat, -matot ja -rullat Yleisimeytysmatot rullassa 40 cm 100 cm Yleisimeytysmatot rullassa Pidempi vaihtoväli, kuviointi hävittää imeytysjäljet Öljynimeytystuotteiden

Lisätiedot

LEVEÄ NOKKA YLEISKANSI

LEVEÄ NOKKA YLEISKANSI SÄILYTYSKANSI PITKÄ NOKKA LEVEÄ NOKKA OIL SAFE INNOVATIIVISET VOITELUKANNUT VÄHENTÄVÄT ÖLJYJEN EPÄPUHTAUKSIA SEKÄ ROISKEITA Oil Safe-järjestelmässä on monia etuja öljyn saastumisen estämiseksi: Kaatonokat

Lisätiedot

SÄILYTYSKANSI VOITELUKANNUT VÄHENTÄVÄT ÖLJYJEN EPÄPUHTAUKSIA PITKÄ NOKKA JA ROISKEITA KÄYTÖSSÄ YLEISKANSI

SÄILYTYSKANSI VOITELUKANNUT VÄHENTÄVÄT ÖLJYJEN EPÄPUHTAUKSIA PITKÄ NOKKA JA ROISKEITA KÄYTÖSSÄ YLEISKANSI NESTEIDEN KÄSITTELY TURVASÄILIÖT & ÖLJYKANNUT OIL SAFE SÄILYTYSKANSI VOITELUKANNUT VÄHENTÄVÄT ÖLJYJEN EPÄPUHTAUKSIA PITKÄ NOKKA JA ROISKEITA KÄYTÖSSÄ Oil Safe-järjestelmässä on monia etuja öljyn saastumisen

Lisätiedot

VARASTOIJA ON VASTUUSSA RIITTÄVÄSTÄ ENSITORJUNNASTA

VARASTOIJA ON VASTUUSSA RIITTÄVÄSTÄ ENSITORJUNNASTA MITÄ SANOO LAKI? VARASTOIJA ON VASTUUSSA RIITTÄVÄSTÄ ENSITORJUNNASTA Haitallisen aineen varastoija on velvollinen pitämään varastoalueella paikallisten olosuhteiden vaatiman määrän ensitorjuntaan soveltuvia

Lisätiedot

Oikea vuodontorjuntavälineistö suojaa henkilöstöä, ympäristöä ja omaisuutta.

Oikea vuodontorjuntavälineistö suojaa henkilöstöä, ympäristöä ja omaisuutta. Oikea vuodontorjuntavälineistö suojaa henkilöstöä, ympäristöä ja omaisuutta. MITÄ SANOO LAKI? VARASTOIJA ON VASTUUSSA RIITTÄVÄSTÄ ENSITORJUNNASTA Haitallisen aineen varastoija on velvollinen pitämään varastoalueella

Lisätiedot

Esimerkkejä eri materiaalien imeytyskapasiteetin vertailusta (testattu 42-45 cp öljyllä 20 C lämpötilassa):

Esimerkkejä eri materiaalien imeytyskapasiteetin vertailusta (testattu 42-45 cp öljyllä 20 C lämpötilassa): ABSORPTIO - ADSORPTIO Neste imeytyy perinteisten luonnonkuitujen, kuten puuvillan sisään. Nykyaikainen polypropyleeni puolestaan imee nesteen kuitujen pintaan ja väliin, moninkertaistaen imeytyspinta-alan.

Lisätiedot

Mihin imeyttäjiä tarvitaan?

Mihin imeyttäjiä tarvitaan? 1 Mihin imeyttäjiä tarvitaan? 2 Nestevuotojen imeyttäminen! RISKIT? Seuraamusvahinkojen riski Räjähdysriski Palovaara Saastuminen 3 Mitä vaaditaan hyvältä imeyttäjältä? 4 Liukastamaton Ikasorb rakeet on

Lisätiedot

18757:302001893 NESTEIDEN KÄSITTELY MÄRKÄ- JA KUIVAIMURIT MÄRKÄ- JA KUIVAIMURIT MÄRKÄ- JA KUIVAIMURIT IVB 5 & 7 ALLROUNDIMURIT PÄIVITTÄISEEN KÄYTTÖÖN

18757:302001893 NESTEIDEN KÄSITTELY MÄRKÄ- JA KUIVAIMURIT MÄRKÄ- JA KUIVAIMURIT MÄRKÄ- JA KUIVAIMURIT IVB 5 & 7 ALLROUNDIMURIT PÄIVITTÄISEEN KÄYTTÖÖN IVB 5 & 7 Imurisarja, joka pystyy useimpiin päivittäisiin märkä- ja kuivaimurointitöihin. Säädettävä kahva parantaa työasentoa ja helpottaa säilytystä. Putki ja suuttimet voidaan säilyttää koneen päällä

Lisätiedot

PYYHINTÄ. Oikeat pyyhetarvikkeet mahdollistavat työn sujuvuuden sekä kustannussäästöt

PYYHINTÄ. Oikeat pyyhetarvikkeet mahdollistavat työn sujuvuuden sekä kustannussäästöt Oikeat pyyhetarvikkeet mahdollistavat työn sujuvuuden sekä kustannussäästöt PYYHINTÄ Vilkaise käytettyjä konepyyhkeitänne. Huomasitko että niistä valtaosa on vain osittain likaisia? Monet yritykset ostavat

Lisätiedot

Vuodesta 1946. Tynnyri- ja konttipumput Tiivisteettömät keskipakopumput

Vuodesta 1946. Tynnyri- ja konttipumput Tiivisteettömät keskipakopumput Vuodesta 1946 Tynnyri- ja konttipumput Tiivisteettömät keskipakopumput Lutz - ammattilaisen turvallinen valinta Lutz pumput ovat ammattilaisen turvallinen valinta pumpattaessa tynnyreistä, konteista tai

Lisätiedot

FORATIA FINLAND OY KEMIKAALIEN KÄSITTELY JA VARASTOINTI FORATIA FINLAND OY. PL 561 13101 Hämeenlinna

FORATIA FINLAND OY KEMIKAALIEN KÄSITTELY JA VARASTOINTI FORATIA FINLAND OY. PL 561 13101 Hämeenlinna FORATIA FINLAND OY PL 561 13101 Hämeenlinna Puh: 020 7345 858 0400 844 632 Fax :03 652 3208 info@foratiafinland.fi www.foratiafinland.fi FORATIA FINLAND OY KEMIKAALIEN KÄSITTELY JA VARASTOINTI KEMIKAALI

Lisätiedot

FORATIA FINLAND OY KEMIKAALIEN KÄSITTELY JA VARASTOINTI

FORATIA FINLAND OY KEMIKAALIEN KÄSITTELY JA VARASTOINTI FORATIA FINLAND OY KEMIKAALIEN KÄSITTELY JA VARASTOINTI KEMIKAALI TURVA-ALLAS, SARJA 250/2 valmistettu korkealuokkaisesta polyeteenistä kestää erinomaisesti erilaisia kemikaaleja erittäin käytännöllinen,

Lisätiedot

IMEYTYSTUOTTEET. Oilabs Oil Only imeytysmatot. PRO TT- Yhtymä Oy

IMEYTYSTUOTTEET. Oilabs Oil Only imeytysmatot. PRO TT- Yhtymä Oy Oilabs Oil Only imeytysmatot polypropyleenistä sulapuhallusmenetelmällä valmistettu huippuluokan siniharmaaksi värjätty mikrokuitu imee ja sitoo itseensä jopa 20 kertaa oman painonsa verran öljyä OIL ONLY

Lisätiedot

IKATEX BRAGBOX LIINAT Ikatex paperi- ja kuituliinat kätevissä Bragbox-annostelupakkauksissa

IKATEX BRAGBOX LIINAT Ikatex paperi- ja kuituliinat kätevissä Bragbox-annostelupakkauksissa s.506 IKATEX LAATIKKOPYYHKEET Ikatex - Kankaiset konepyyhkeet käytännöllisessä kuljetus- / annostelulaatikossa, joka suojaa lialta, helpottaa annostelua sekä mukana kuljettamista. Useita laatuja! s.507

Lisätiedot

Postinumero ja - toimipaikka

Postinumero ja - toimipaikka RISKIKARTOITUS NUMMELANHARJUN-NUMMENKYLÄN POHJAVESIALUUELLA - YRITYKSET 1 YRITYS Yrityksen nimi 2 TOIMIPAIKKA 3 LISÄTIETOJA YRITYKSESTÄ 4 TOIMINNAN KUVAUS Yrityksen toimiala Lähiosoite Puhelin Kiinteistön

Lisätiedot

Metsähakkeen logistinen ketju ja taloudelliset kokonaisvaikutukset. Suomen Vesitieyhdistys ry - Metsähakeprojekti

Metsähakkeen logistinen ketju ja taloudelliset kokonaisvaikutukset. Suomen Vesitieyhdistys ry - Metsähakeprojekti Metsähakkeen logistinen ketju ja taloudelliset kokonaisvaikutukset Suomen Vesitieyhdistys ry - Metsähakeprojekti TAUSTOJA >> Suomen metsien kasvu on 225 milj.im3 (90 milj.m3), josta yli 100 milj.im3 (40

Lisätiedot

8.4 Autonhoitotuotteet

8.4 Autonhoitotuotteet 8. KEMIKAALIT 8.4 Autonhoitotuotteet 392 tilaukset@ikaros.fi KEMIKAALIT ULKOISEEN AUTONHUOLTOON KAIKENTYYPPISTEN AJONEUVOJEN PUHDISTUKSEEN Tehokkaat aineet ajoneuvojen pesuun, niin korin kuin hytin sekä

Lisätiedot

PYYHINTÄ Ikatex Laadukkaat

PYYHINTÄ Ikatex Laadukkaat PYYHINTÄ Ikatex Laadukkaat konepyyhkeet, paperit ja kuituliinat 5 6 7 8 12 14 Ikaros Asiantunteva kumppani Ikatex -pyyhkeet Valikoimamme Pakkausvaihtoehdot Tuotevalitsin Täydentävät tuotteet 16 18 20 21

Lisätiedot

Varastokalusteet. Lisätietoja ulokehyllyistä. Toyota Storage Solutions. www.toyota-forklifts.fi

Varastokalusteet. Lisätietoja ulokehyllyistä. Toyota Storage Solutions. www.toyota-forklifts.fi Lisätietoja ulokehyllyistä Toyota Storage Solutions Varastokalusteet Ulokehyllyt Pylväskorkeus (mm) Ulokepituudet (mm) Kevyt 2000, 2600, 3000 400, 500, 600, 700 ja 800 Keskiraskas 3000, 3600, 4000 400,

Lisätiedot

OIL ONLY VESISTÖPUOMI Öljypuomit öljypohjaisten nesteiden (öljy, bensiini, diesel yms.) imeyttämiseen. Ei ime vettä tai vesipohjaisia nesteitä.

OIL ONLY VESISTÖPUOMI Öljypuomit öljypohjaisten nesteiden (öljy, bensiini, diesel yms.) imeyttämiseen. Ei ime vettä tai vesipohjaisia nesteitä. OIL ONLY VESISTÖPUOMI Öljypuomit öljypohjaisten nesteiden (öljy, bensiini, diesel yms.) imeyttämiseen. Ei ime vettä tai vesipohjaisia nesteitä. Oil Only vesistöpuomeja käytetään vesialueilla, järvissä,

Lisätiedot

LUOTETTAVA KUMPPANI VARASTORATKAISUN VALINNASSA

LUOTETTAVA KUMPPANI VARASTORATKAISUN VALINNASSA MITÄ SANOO LAKI? LAKI MÄÄRITTÄÄ VARASTOINNIN VÄHIMMÄISVAATIMUKSET Öljyjen ja kemikaalien käsittelyä koskevia säädöksiä ovat laki vaarallisten kemikaalien ja räjähteiden turvallisesta käsittelystä (390/2005)

Lisätiedot

UUDEN TEKNOLOGIAN PIKA ABSORBENTIT. ERITTÄIN NOPEA IMUKYKY, SUURI IMEYTYSKAPASITEETTI, VOIDAAN KÄYTTÄÄ USEAMMAN KERRAN. HYVIN KUSTANNUSTEHOKAS TAPA

UUDEN TEKNOLOGIAN PIKA ABSORBENTIT. ERITTÄIN NOPEA IMUKYKY, SUURI IMEYTYSKAPASITEETTI, VOIDAAN KÄYTTÄÄ USEAMMAN KERRAN. HYVIN KUSTANNUSTEHOKAS TAPA UUDEN TEKNOLOGIAN PIKA ABSORBENTIT. ERITTÄIN NOPEA IMUKYKY, SUURI IMEYTYSKAPASITEETTI, VOIDAAN KÄYTTÄÄ USEAMMAN KERRAN. HYVIN KUSTANNUSTEHOKAS TAPA ÖLJYNTORJUNTAAN. UUDEN TEKNOLOGIAN PIKA ABSORBENTIT,

Lisätiedot

UUSI! 998:28468. VESITÄYTTEINEN KAIVONSULKULAITE Kätevä ja tehokas kaivonsulkulaite, joka täytetään tavallisella hanavedellä.

UUSI! 998:28468. VESITÄYTTEINEN KAIVONSULKULAITE Kätevä ja tehokas kaivonsulkulaite, joka täytetään tavallisella hanavedellä. UUSI! VESITÄYTTEINEN KAIVONSULKULAITE Kätevä ja tehokas kaivonsulkulaite, joka täytetään tavallisella hanavedellä. Ennaltaehkäisevään vuodontorjuntaan. Tiivistä kaivonkannet esim. ennen pesuja, huoltoa

Lisätiedot

Ikaclean Vannepesu Happopohjainen puhdistusaine kaikille vanteille (ml. kevytmetallivanteet).

Ikaclean Vannepesu Happopohjainen puhdistusaine kaikille vanteille (ml. kevytmetallivanteet). KEMIKAALIT AUTONHOITO AUTONHOITOAINEET Ajoneuvojen pesuun, vahaukseen, kiillotukseen ja pintojen hoitoon Kaikentyyppisten ajoneuvojen pesuun ja pintojen hoitoon. Ikaclean Vannepesu Happopohjainen puhdistusaine

Lisätiedot

Hiab 211W Kapasiteetti 21 tm

Hiab 211W Kapasiteetti 21 tm Hiab 211W Kapasiteetti 21 tm Tuote-esite Tekee kierrätyksestä helpompaa Nopea ja kompakti Hiabin XS 211W HiPro on erityisesti kevyempiin kierrätystöihin suunniteltu 21 tm kapasiteettiluokan nosturi. XS

Lisätiedot

IMEYTYSMATERIAALIT MARKKINOIDEN PARAS TUOTEVALIKOIMA IMEYTYSTEHTÄVIIN

IMEYTYSMATERIAALIT MARKKINOIDEN PARAS TUOTEVALIKOIMA IMEYTYSTEHTÄVIIN Huolella käyttökohteeseen valittu imeyttäjä pienentää myös käyttökustannuksia IMEYTYSMATERIAALIT MARKKINOIDEN PARAS TUOTEVALIKOIMA IMEYTYSTEHTÄVIIN Imeytysmatot, -puomit ja -rakeet ovat käyttökoulutuksen

Lisätiedot

6. KOMPRESSORIT VAUNUKOMPRESSORIT KOMPRESSORIT PAINEILMA- JA LOUHINTAKALUSTO

6. KOMPRESSORIT VAUNUKOMPRESSORIT KOMPRESSORIT PAINEILMA- JA LOUHINTAKALUSTO . T VAUNUT T ILMA- JA LOUHINTAKALUSTO Katso lähin vuokraamo: ramirent.fi tai soita 0800 171 414 RAMIRENT TUOTELUETTELO 2017 155 VAUNUT KAESER M2 Soveltuu paineilmatyökaluille ja kiinteiden kompressoriasemien

Lisätiedot

Nesteiden imeytys. VP-Öljynimeytysmatto. Kemikaalien ja öljyn imeytys. Huipputuotteet tuotantoon, huoltoon ja kunnossapitoon.

Nesteiden imeytys. VP-Öljynimeytysmatto. Kemikaalien ja öljyn imeytys. Huipputuotteet tuotantoon, huoltoon ja kunnossapitoon. Nesteiden imeytys VP-Öljynimeytysmatto on tehokas, suomalainen, kierrätysmateriaaleista valmistettu öljy- ym. kemikaalivahinkojen puhdistamiseen ja ennaltaehkäisemiseen tarkoitettu imeytysmatto. VP-Öljynimeytysmatto

Lisätiedot

lindab yksinkertaistamme rakentamista

lindab yksinkertaistamme rakentamista lindab yksinkertaistamme rakentamista Tämän toimintaperiaatteen jo tunnet... Fiksu järjestelmä! Lindab Safe Click Asenna ilman työkaluja helposti ja nopeasti Lindabin kanavajärjestelmä perustuu tuttuun

Lisätiedot

www.ikaros.fi VUODONTORJUNTA pohjoismaiden kattavin tuotevalikoima työympäristön vuodontorjuntaan

www.ikaros.fi VUODONTORJUNTA pohjoismaiden kattavin tuotevalikoima työympäristön vuodontorjuntaan VUODONTORJUNTA pohjoismaiden kattavin tuotevalikoima työympäristön vuodontorjuntaan Vuodontorjunta-tuoteryhmä auttaa öljy- ja kemikaalivuotojen minimoimisessa. Se sisältää kaiken tarvittavan turvallisen

Lisätiedot

TUOTENRO NIMIKE MITAT PAINO NIM.TEHO SÄILIÖ IP-LUOKKA JOHTO. 9058501 Märkä- ja kuivaimuri GWD 350-2 638 x 600 x 868 mm 21 kg 2700 W 50 L IP24 10 m

TUOTENRO NIMIKE MITAT PAINO NIM.TEHO SÄILIÖ IP-LUOKKA JOHTO. 9058501 Märkä- ja kuivaimuri GWD 350-2 638 x 600 x 868 mm 21 kg 2700 W 50 L IP24 10 m MÄRKÄ- JA KUIVAIMURIT ALLROUNDIMURIT PÄIVITTÄISEEN KÄYTTÖÖN Imurisarja, joka pystyy useimpiin päivittäisiin märkä- ja kuivaimurointitöihin. Säädettävä kahva parantaa työasentoa ja helpottaa säilytystä.

Lisätiedot

GASUM LNG ITÄMEREN PUHTAINTA POLTTOAINETTA.

GASUM LNG ITÄMEREN PUHTAINTA POLTTOAINETTA. GASUM LNG ITÄMEREN PUHTAINTA POLTTOAINETTA. Uudet tuulet puhaltavat Itämeren meriliikenteessä. Luonnonkaasu on nopeasti vallannut uusia käyttöalueita ympäristönormien kiristyessä ja perinteisten polttoaineiden

Lisätiedot

Teo llisuuspa per it. Paperit ja telineet. Paperit. Huipputuotteet tuotantoon, huoltoon ja kunnossapitoon. VP-SERVICE OY

Teo llisuuspa per it. Paperit ja telineet. Paperit. Huipputuotteet tuotantoon, huoltoon ja kunnossapitoon. VP-SERVICE OY Teo llisuuspa per it Paperit Paperit ja telineet Puh. (09) 878 9160 Faksi (09) 878 91630 Paperit Teollisuuspaperit KÄSIPYYHKEET B25155 KÄSIPYYHEANNOSTELIJ Sekä ketju- että C-taitepaperille. Ketju

Lisätiedot

Kauppakassivaunun käyttö. Yksityiskohtia ja vaihtoehtoja

Kauppakassivaunun käyttö. Yksityiskohtia ja vaihtoehtoja Kauppakassivaunun käyttö Yksityiskohtia ja vaihtoehtoja 1 Keräilyn toteutus Tuotteet keräillään eräkeräilynä (batch picking) kauppakassivaunuun, paitsi pakasteet ja suurikokoiset tuotteet Eräkeräily suoritetaan

Lisätiedot

IMEYTYSPUOMIT MERIOLOSUHTEISIIN

IMEYTYSPUOMIT MERIOLOSUHTEISIIN IMEYTYSPUOMIT MERIOLOSUHTEISIIN IMEYTYSPUOMIT Expandi on valmistanut ja käyttänyt imeytyspuomeja jo vuosien ajan Expandi on osallistunut suurimpien öljykatastrofien torjuntaan euroopassa viime vuosina

Lisätiedot

Tailor-made Transportation Solutions FIN

Tailor-made Transportation Solutions FIN Tailor-made Transportation Solutions FIN Tailor-made Transportation Solutions Tyllis Oy Ab on erikoistunut suunnittelemaan ja valmistamaan räätälöityjä rakenneratkaisuja kuljetusalalle. Yritys suunnittelee

Lisätiedot

UUDEN TEKNOLOGIAN PIKA ABSORBENTIT, ÖLJYN TORJUNTAAN. PIKA ABSORBENTIT ÖLJYN TORJUNTAAN

UUDEN TEKNOLOGIAN PIKA ABSORBENTIT, ÖLJYN TORJUNTAAN. PIKA ABSORBENTIT ÖLJYN TORJUNTAAN UUDEN TEKNOLOGIAN PIKA ABSORBENTIT, ÖLJYN TORJUNTAAN. PIKA ABSORBENTIT ÖLJYN TORJUNTAAN UUDEN TEKNOLOGIAN PIKA ABSORBENTIT, ÖLJYN TORJUNTAAN. GREEN OCEAN on erikoistunut monien ympäristöhaasteiden ratkaisuihin:

Lisätiedot

Neste palvelee taksiyrittäjää

Neste palvelee taksiyrittäjää Neste palvelee taksiyrittäjää tuotteet - palvelut Neste Marketing & Services www.neste.fi Neste tarjoaa taksiyrittäjälle Asiakaskohtaiset ratkaisut Korkealaatuiset tuotteet Kattavin verkosto Nopea ja miellyttävin

Lisätiedot

Absol. monipuolinen imeytysaine

Absol. monipuolinen imeytysaine Absol monipuolinen imeytysaine Absol ehdottomasti oikea valinta ympäristölle vaarallisten nesteiden imeytykseen Absol sitoo, puhdistaa ja neutraloi nopeasti ja tehokkaasti ympäristölle vaaralliset nesteet.

Lisätiedot

50 vuotta. Käsien puhdistusja hoitotuotteet

50 vuotta. Käsien puhdistusja hoitotuotteet 50 vuotta Käsien puhdistusja hoitotuotteet KÄSIHYGIENIA Dreumex on yksi johtavista käsihygieniatuotteiden ja ratkaisujen valmistajista Euroopassa. Tuotteista löytyy juuri oikea ratkaisu likaisille käsille.

Lisätiedot

PAREMPI TERÄS PAREMPI TULEVAISUUS. Yritysesittely 2015

PAREMPI TERÄS PAREMPI TULEVAISUUS. Yritysesittely 2015 PAREMPI TERÄS PAREMPI TULEVAISUUS Yritysesittely 2015 Saanko esitellä: Ovako Kehittää teknologisesti korkeatasoisia koneenrakennusteräksiä Asiakkaina maailmanlaajuisesti johtavia laakeri-, konepaja- ja

Lisätiedot

Suomen Turvallisuusneuvonantajat. Laatu ja turvallisuus auditointi

Suomen Turvallisuusneuvonantajat. Laatu ja turvallisuus auditointi Suomen Turvallisuusneuvonantajat Laatu ja turvallisuus auditointi Yritys: Tarkastelun kohde: Auditoija: Päiväys: 1.1 Vastuuhenkilöt 1.1.1 Onko kemikaalien maakuljetuksille nimetty turvallisuusneuvonantaja?

Lisätiedot

Joensuun voimalaitoksen turvallisuustiedote

Joensuun voimalaitoksen turvallisuustiedote Joensuun voimalaitoksen turvallisuustiedote JOENSUUN VOIMALAITOKSEN TURVALLISUUSTIEDOTE Tässä turvallisuustiedotteessa kuvataan Joensuun voimalaitoksen toimintaa ja toiminnasta aiheutuvia vaaratekijöitä.

Lisätiedot

Abloy oy ympäristökatsaus 2016

Abloy oy ympäristökatsaus 2016 Abloy oy ympäristökatsaus 2016 PERIAATTEET Paras laatu = pitkä käyttöikä = pienimmät ympäristövaikutukset PERIAATTEET Paras laatu = pitkä käyttöikä = pienimmät ympäristövaikutukset Ympäristömyötäinen tuotanto

Lisätiedot

Abloy oy ympäristökatsaus 2017

Abloy oy ympäristökatsaus 2017 Abloy oy ympäristökatsaus 2017 PERIAATTEET Paras laatu = pitkä käyttöikä = pienimmät ympäristövaikutukset PERIAATTEET Paras laatu = pitkä käyttöikä = pienimmät ympäristövaikutukset Ympäristömyötäinen tuotanto

Lisätiedot

Sodankylän kunnan keskuskeittiöhanke

Sodankylän kunnan keskuskeittiöhanke Sodankylän kunnan keskuskeittiöhanke Hankkeen taustaa Kunnanvaltuuston päätös rakentaa Sodankylään uusi keskuskeittiö Tavoitteena löytää uusi, kannattavampi ja tehokkaampi toimintatapa Uuteen keskuskeittiöön

Lisätiedot

YMPÄRISTÖTUKKU. Paloturvalliset myymäläkaapit. Asiakasystävällisyyttä ja paloturvaa samassa kaapissa.

YMPÄRISTÖTUKKU. Paloturvalliset myymäläkaapit. Asiakasystävällisyyttä ja paloturvaa samassa kaapissa. Paloturvalliset myymäläkaapit. Asiakasystävällisyyttä ja paloturvaa samassa kaapissa. SECURA PALOTURVA MYYMÄLÄKAAPIT. Valmistusta jo 60 vuoden kokemuksella. Turvallisuutta ja näyttävyyttä, kemikaalien

Lisätiedot

Kittilän Buster vm jettivetolaitteilla myydään, tilalle A-lk muoviponttoonivene trailerilla. ÖT -käyttöaste on sama kuin vanhan veneen 70 %

Kittilän Buster vm jettivetolaitteilla myydään, tilalle A-lk muoviponttoonivene trailerilla. ÖT -käyttöaste on sama kuin vanhan veneen 70 % Kalustohankinnan perustelut 2017 A-lk vene Kittilä Kittilän Buster vm. 1989 jettivetolaitteilla myydään, tilalle A-lk muoviponttoonivene trailerilla Suunniteltu kevyt ja kestävä matalla syväyksellä oleva

Lisätiedot

VUODONTORJUNTAVÄLINEET VUOTOALTAAT

VUODONTORJUNTAVÄLINEET VUOTOALTAAT VUODONTORJUNTAVÄLINEET VUOTOALTAAT ECCOTARP KERÄYSALLAS Kokoontaittuva keräysallas jätteen väliaikaiseen varastointiin ja hätätilanteisiin ECCOTARP on sarja monikäyttöisiä altaita ihmisten, esineiden ja

Lisätiedot

VALUMA-ALTAAT IBC-SÄILIÖILLE VAARALLISTEN AINEIDEN VARASTOIMISEEN JA SIIRTÄMISEEN ISOISSA ASTIOISSA

VALUMA-ALTAAT IBC-SÄILIÖILLE VAARALLISTEN AINEIDEN VARASTOIMISEEN JA SIIRTÄMISEEN ISOISSA ASTIOISSA VALUMA-ALTAAT IBC-SÄILIÖILLE VAARALLISTEN AINEIDEN VARASTOIMISEEN JA SIIRTÄMISEEN ISOISSA ASTIOISSA Tukevat valuma-altaat hitsattua terästä, 3 mm, EN 10025 mukainen. Hyvin haponkestävää, pohjustettu ja

Lisätiedot

2 3 4 5 6 7 8 10 12 13 112 14 15 16 17 [Nm] 420 kw [PS] 160 [218] [Nm] 420 kw [PS] 160 [218] [Nm] 420 kw [PS] 160 [218] 380 140 [190] 380 140 [190] 380 140 [190] 340 120 [163] 340 120 [163] 340 120 [163]

Lisätiedot

IMEYTYSMATERIAALIT MARKKINOIDEN PARAS TUOTEVALIKOIMA IMEYTYSTEHTÄVIIN

IMEYTYSMATERIAALIT MARKKINOIDEN PARAS TUOTEVALIKOIMA IMEYTYSTEHTÄVIIN Huolella käyttökohteeseen valittu imeyttäjä pienentää myös käyttökustannuksia IEYTYATERIAALIT ARKKINOIDEN PARAS TUOTEVALIKOIA IEYTYSTEHTÄVIIN Imeytysmatot, -puomit ja -rakeet ovat käyttökoulutuksen ohella

Lisätiedot

1

1 1 2 3 4 5 6 7 8 9 112 10 11 12 13 [Nm] 420 kw [PS] 160 [218] [Nm] 420 kw [PS] 160 [218] [Nm] 420 kw [PS] 160 [218] 380 340 300 140 [190] 120 [163] 100 [136] 380 340 300 140 [190] 120 [163] 100 [136] 380

Lisätiedot

VARASTOINTI & VUOTOSUOJAUS VALUMA-ALTAAT & KERÄYSALTAAT

VARASTOINTI & VUOTOSUOJAUS VALUMA-ALTAAT & KERÄYSALTAAT VALUMA-ALTAAT & KERÄYSALTAAT VALUMA-ALLAS SUOJAKEHIKOLLA PINOTTAVAT SÄILYTYSASEMAT VUOTOSUOJA-ALTAALLA Säilytysasemat 1-4x 200L tynnyreille. Kaksi säilytysasemaa voidaan pinota päällekkäin, jolloin tilaa

Lisätiedot

2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 112 17 18 19 20 21 22 4 5 8 9 23 4 1 3 5 6 7 2 24 25 26 27 28 29 30 31 32 34 36 38 39 Elektroninen ajovakauden hallintajärjestelmä Ford Transit Ford Transit -mallisto

Lisätiedot

1

1 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 112 13 [Nm] 420 kw [PS] 160 [218] [Nm] 420 kw [PS] 160 [218] [Nm] 420 kw [PS] 160 [218] 380 340 300 260 140 [190] 120 [163] 100 [136] 80 [109] 380 340 300 260 140 [190] 120

Lisätiedot

STOPOIL Öljynerottimet

STOPOIL Öljynerottimet STOPOIL Öljynerottimet I-luokan öljynerottimet I-luokan öljynerottimilla puhdistetaan öljyistä sadevettä, jätevettä tai teollisuuden vesiä, jotta ne voitaisiin viemäröidä tai johtaa luontoon. Öljynerottimia

Lisätiedot

Sisäpiirijuttu. The Inside Story

Sisäpiirijuttu. The Inside Story Sisäpiirijuttu The Inside Story Cat -suodattimet Fuel, Oil, and polttoaineelle, Transmission öljylle Filtersja vaihteistolle Näkyvästi parempi Cat -suodattimet Polttoaineelle, Öljylle ja Vaihteistolle

Lisätiedot

Päivittäinen jalkineiden hoito

Päivittäinen jalkineiden hoito JALKINEIDEN HOITO 1. Perehdy jalkineiden hoidon ohjeisiin. 2. Tunnista jalkineiden materiaali ja puhdista jalkineet ohjeen mukaan. 3. Suojaspray suihkutetaan kengille ulkona. Suihkutusetäisyys kengistä

Lisätiedot

GODMORGON. GODMORGON_GUARANT_FY13_FI.indd 1 7.8.2012 17.18

GODMORGON. GODMORGON_GUARANT_FY13_FI.indd 1 7.8.2012 17.18 GODMORGON GODMORGON_GUARANT_FY13_FI.indd 1 7.8.2012 17.18 Päivittäinen käyttö vaatii kylpyhuonekalusteilta paljon. GODMORGONkylpyhuonekalusteet ja GODMORGON-jalat, VITVIKEN-, ODENSVIK-, BRÅVIKEN-, EDEBOVIKEN-

Lisätiedot

Kemikaaliturvallisuus

Kemikaaliturvallisuus Kemikaaliturvallisuus Mirja Virta, ympäristöhallinnon päällikkö, HUS Ympäristökeskus HUS Ympäristökeskus SSTY 21.11.2018 Käyttäjän tulee olla selvillä kemikaalien vaarallisista ominaisuuksista ja luokituksesta

Lisätiedot

VARASTOINTI JA VUOTOSUOJAUS

VARASTOINTI JA VUOTOSUOJAUS Ikarokselta saat asiantuntevaa neuvontaa sekä markkinoiden laajimman tuotevalikoiman. VARASTOINTI JA VUOTOSUOJAUS MITÄ SANOO LAKI? LAINSÄÄDÄNTÖ PYRKII ESTÄMÄÄN ONNETTOMUUKSIA Öljyjen ja kemikaalien käsittelyä

Lisätiedot

VARASTOINTI & VUOTOSUOJAUS VALUMA-ALTAAT & KERÄYSALTAAT

VARASTOINTI & VUOTOSUOJAUS VALUMA-ALTAAT & KERÄYSALTAAT FLEXI SUOJA-ALLAS JOUSTAVAT PE-VALUMA-ALTAAT 2 KPL TAI 4 KPL 200L TYNNYRILLE NB270: 2x200 L tynnyrille EUR-lavalla. Allas asetetaan 1200x800 mm kokoiselle EUR-lavalle ennen käyttöä ja toinen lava altaan

Lisätiedot

Varastokalusteet.

Varastokalusteet. Varastokalusteet www.toyota-forklifts.fi www.toyota-hyllyt.fi Toyota varastokalusteratkaisut Toyota Material Handling Finland (TM- HFi) tarjoaa samasta osoitteesta sekä materiaalin säilytykseen tarvittavat

Lisätiedot

Betonilattioiden hoito-ohjeet

Betonilattioiden hoito-ohjeet Betonilattioiden hoito-ohjeet 2. syyskuuta 2013 Betonilattioiden hoito-ohjeet Yleistä Vanhoissa betonilattioissa yleisiä ongelmia ovat niiden likaantuminen, vaikea puhdistettavuus ja pölyäminen. Näiden

Lisätiedot

Laitteita ja laitoksia uusille puun kyllästys- ja modifiointiteknologioille ja biomassan kuivaukseen. Toimitusjohtaja Jukka Pakarinen, Kit-Sell Oy

Laitteita ja laitoksia uusille puun kyllästys- ja modifiointiteknologioille ja biomassan kuivaukseen. Toimitusjohtaja Jukka Pakarinen, Kit-Sell Oy Laitteita ja laitoksia uusille puun kyllästys- ja modifiointiteknologioille ja biomassan kuivaukseen Toimitusjohtaja Jukka Pakarinen, Kit-Sell Oy SOLID KNOWLEDGE PL 35 82501 KITEE www.kit-sell.fi KIT-SELL

Lisätiedot

Neste kuljetusalan ammattilaisten palveluksessa

Neste kuljetusalan ammattilaisten palveluksessa Neste kuljetusalan ammattilaisten palveluksessa Lisää kalustosi ja liiketoimintasi tuottoa Nesteen palveluilla ja laatutuotteilla Hyötyisitkö Suomen laajimmasta asemaverkostosta ja sujuvasta tankkauksesta?

Lisätiedot

Tämä on Valtioneuvoston asetuksen 685/2015 mukainen naapureille annettava tiedote suuronnettomuuden

Tämä on Valtioneuvoston asetuksen 685/2015 mukainen naapureille annettava tiedote suuronnettomuuden 1 YLEISÖTIEDOTE Tämä on Valtioneuvoston asetuksen 685/2015 mukainen naapureille annettava tiedote suuronnettomuuden varalta. 1.1 TOIMINNANHARJOITTAJA JA YHTEYSTIEDOT Suomen Ilotulitus Oy Rakettikaari 40

Lisätiedot

Ympäristötuotteet 5.3.2013

Ympäristötuotteet 5.3.2013 Ympäristötuotteet 9 5.3.2013 9 Ympäristötuotteet Yleistä Kotimaiset WehoPuts-puhdistamot on suunniteltu täyttämään tiukimmatkin vaatimukset. Toiminnaltaan puhdistamot ovat biologis-kemiallisia panospuhdistamoita

Lisätiedot

Päivittäinen käyttö vaatii kylpyhuonekalusteilta paljon. GODMORGON-kylpyhuonekalusteet ja GODMORGON-jalat, VITVIKEN-, ODENSVIK-, BRÅVIKEN-,

Päivittäinen käyttö vaatii kylpyhuonekalusteilta paljon. GODMORGON-kylpyhuonekalusteet ja GODMORGON-jalat, VITVIKEN-, ODENSVIK-, BRÅVIKEN-, GODMORGON Päivittäinen käyttö vaatii kylpyhuonekalusteilta paljon. GODMORGON-kylpyhuonekalusteet ja GODMORGON-jalat, VITVIKEN-, ODENSVIK-, BRÅVIKEN-, NORRVIKEN- ja BREDVIKEN-pesualtaat sekä GODMORGON-lokerikot

Lisätiedot

Maatalouden oviratkaisut

Maatalouden oviratkaisut Maatalouden oviratkaisut Tehokkaan maatalouden oviratkaisut Champion Doorilta löydät laajan valikoiman maatalouteen sopivia kangas- ja pressuovia. Ovien rakenne, materiaalit, tekniset ratkaisut, käytettävyys

Lisätiedot

Kiinteistöastiat palveluksessasi!

Kiinteistöastiat palveluksessasi! Kiinteistöastiat palveluksessasi! JUUSO LASSI EPELI EMPPU EPPU www.ukmuovi.fi EERO Astiat lajit teluun ja kierrätykseen K AKSIPYÖRÄISET Kaksipyöräiset HELESI -jäteastiat ovat SFS-EN 840 jäteastiastandardin

Lisätiedot

Kori- ja sisustusratkaisut Volkswagen hyötyautoille Tamlans johtoauto

Kori- ja sisustusratkaisut Volkswagen hyötyautoille Tamlans johtoauto Kori- ja sisustusratkaisut Volkswagen hyötyautoille Tamlans johtoauto Tamlans konsepti Komposiittirakenteinen moduuli on kevyt, mutta kestävä. Moduulin iskun- ja äänenvaimennusominaisuuksien ansiosta ajomatkoista

Lisätiedot

Kiinteistöastiat palveluksessasi!

Kiinteistöastiat palveluksessasi! Kiinteistöastiat palveluksessasi! JUUSO LASSI EMPPU EPELI EPPU EERO www.ukmuovi.fi Astiat lajitteluun ja kierrätykseen Tuotekoodit ja -koodit HELESI 140 Harmaa 701010 6418378710102* Vihreä 701011 6418378710119*

Lisätiedot

LIITE C KULJETUS HENKILÖITÄ KULJETTAVASSA AJONEUVOSSA, MAASTOSSA JA MOOTTORIKELKKAILUREITILLÄ

LIITE C KULJETUS HENKILÖITÄ KULJETTAVASSA AJONEUVOSSA, MAASTOSSA JA MOOTTORIKELKKAILUREITILLÄ 300 000 LIITE C 2453 KULJETUS HENKILÖITÄ KULJETTAVASSA AJONEUVOSSA, MAASTOSSA JA MOOTTORIKELKKAILUREITILLÄ Soveltamisala 300 001 (1) Vaarallisten aineiden kuljetus henkilöitä kuljettavissa ajoneuvoissa,

Lisätiedot

Takeina turvallisuus ja. järkkymätön ammattitaito NOSTOPALVELUJA. Nostetta korkeuksiin. Nostamisen ammattilaiset

Takeina turvallisuus ja. järkkymätön ammattitaito NOSTOPALVELUJA. Nostetta korkeuksiin. Nostamisen ammattilaiset Takeina turvallisuus ja järkkymätön ammattitaito NOSTOPALVELUJA 1982 Nostetta korkeuksiin Nostamisen ammattilaiset 1 Nykyaikainen kalusto ja ammattitaitoinen henkilökunta. Takeina turvallisuus ja järkkymätön

Lisätiedot

Toimintavarmat ammattiradiot

Toimintavarmat ammattiradiot Toimintavarmat ammattiradiot Siirry digiaikaan! MOTOTRBO TM tarjoaa yhteydenpitoon toimintavarman, kustannustehokkaan ja aina räätälöidyn ratkaisun. MOTOTRBO TM on uusi digitaalinen tuoteperhe, johon kuuluvat

Lisätiedot

600 R ALLASHYLLYT Allastetut hyllyjärjestelmät vaarallisille aineille pienissä säiliöissä

600 R ALLASHYLLYT Allastetut hyllyjärjestelmät vaarallisille aineille pienissä säiliöissä Allastetut hyllyjärjestelmät vaarallisille aineille pienissä säiliöissä Haitallisten aineiden varastoimiseen, allashyllyt kaikilla hyllytasoilla. Kaksi leveyttä (1000 ja 1300 mm) voidaan yhdistää keskenään,

Lisätiedot

IMEYTTÄJÄT Ikasorb Pohjoismaiden laajin valikoima kaikkiin imeytystehtäviin

IMEYTTÄJÄT Ikasorb Pohjoismaiden laajin valikoima kaikkiin imeytystehtäviin IMEYTTÄJÄT Ikasorb Pohjoismaiden laajin valikoima kaikkiin imeytystehtäviin 4 5 6 7 10 12 14 17 18 20 22 24 26 28 30 32 34 36 38 40 Ikaros imeyttäjät Mitä imeyttäjät ovat? Absorptio -VS- adsorptio Ikasorb

Lisätiedot

IMEYTYSTARVIKKEET UNIVERSAL IMEYTTÄJÄT

IMEYTYSTARVIKKEET UNIVERSAL IMEYTTÄJÄT IMEYTYSTARVIKKEET UNIVERSAL IMEYTTÄJÄT IMEYTYSMATTO UNIVERSAL KEMIA (SM) Imeytysvarusteet haitallisten nesteiden ja vahvojen happojen ja emästen (korkea ph-arvo) imeyttämiseen SM Huomiovärjätty Universal

Lisätiedot

VUOTOSUOJAUS & VARASTOINTI VALUMA-ALTAAT & KERÄYSALTAAT 510 UT UT1124

VUOTOSUOJAUS & VARASTOINTI VALUMA-ALTAAT & KERÄYSALTAAT 510 UT UT1124 VUOTOSUOJAUS & VARASTOINTI VALUMA-ALTAAT & KERÄYSALTAAT MATALAT HDPE-VALUMA-ALTAAT IBC-SÄILIÖILLE Voidaan koota asiakkaan toiveiden mukaan - loputtomat mahdollisuudet Uudet modulaariset Ultra IBC Valuma-altaat

Lisätiedot

Ilmainen esittely. SpaceVac. Puhdista ulko- ja sisätilat samalla laitteella! puhdistustekniikka.fi

Ilmainen esittely. SpaceVac. Puhdista ulko- ja sisätilat samalla laitteella! puhdistustekniikka.fi Ilmainen esittely SpaceVac Puhdista ulko- ja sisätilat samalla laitteella! puhdistustekniikka.fi Valmiit teidän käyttöön soveltuvat paketit SpaceVac Indoor Täydellinen paketti sisätilojen siivoukseen,

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohjeen käännös SEPREMIUM 30. Kompressorilauhteiden öljynerotusyksikkö 04/13

Asennus- ja käyttöohjeen käännös SEPREMIUM 30. Kompressorilauhteiden öljynerotusyksikkö 04/13 Asennus- ja käyttöohjeen käännös SEPREMIUM 30 Kompressorilauhteiden öljynerotusyksikkö 04/13 TOIMINTA SEPREMIUM sarjan öljynerotusyksiköllä puhdistetaan paineilmajärjestelmän öljyä sisältäviä lauhteita

Lisätiedot

ihmiset etusijalle! SANO asettaa Akkutoimiset porraskiipijät

ihmiset etusijalle! SANO asettaa Akkutoimiset porraskiipijät Akkutoimiset porraskiipijät ihmiset SANO asettaa etusijalle! LIFTKAR PT PORRASKIIPIJÄT LIFTKAR PT ON TURVALLINEN PORTAISSA JA HELPPOKÄYTTÖINEN. ELÄMÄNLAATU ON ELÄMÄSTÄ NAUTTIMISTA TÄYSILLÄ JA YHDESSÄ

Lisätiedot

Pöytämallinen biojätteen vähennysyksikkö

Pöytämallinen biojätteen vähennysyksikkö Pöytämallinen biojätteen vähennysyksikkö Laadukas ja tukeva ruostumattomasta teräksestä valmistettu biojätteen vähennysyksikkö. Laitteessa on yhdistettynä jätemylly ja vedenpoistoyksikkö teräksisessä tiskipöydässä.

Lisätiedot

KONEET. Rolac VIIHTYISÄN YMPÄRISTÖN YLLÄPITOON MORE CARE. BUILT IN.

KONEET. Rolac VIIHTYISÄN YMPÄRISTÖN YLLÄPITOON MORE CARE. BUILT IN. Rolac KONEET VIIHTYISÄN YMPÄRISTÖN YLLÄPITOON MORE CARE. BUILT IN. Lundberg on erityisesti ympäristönhoitoon kehitetty taajamatraktori, joka on suunniteltu alan töiden monipuolisuus ja erityisvaatimukset

Lisätiedot

TERVETULOA. Valtran traktoritehtaalle

TERVETULOA. Valtran traktoritehtaalle TERVETULOA Valtran traktoritehtaalle TÄTÄ ON VALTRA YKSILÖLLISIÄ TRAKTOREITA JA PALVELUJA MAAILMAN POHJOISIN TRAKTORITEHDAS SUOSITTU VIERAILUKOHDE Valtran Suomen tehdas sijaitsee Suolahdessa, Keski-Suomessa

Lisätiedot

Profex Lasinpuhdistaja

Profex Lasinpuhdistaja Profex Lasinpuhdistaja Lasinpuhdistusaine, sopii kaikille lasipinnoille, kiiltäville muoveille yms. Haihtuva aine, ei jätä jäämiä puhdistetuille pinnoille. Pyyhi pinta nukkaamattomalla liinalla tai kuivaa

Lisätiedot

KÄÄNTÖPUOMINOSTURIT. TEOLLISUUSNOSTURIT Ydinvoimalanosturit. Raskaat haarukkatrukit KÄÄNTÖPUOMINOSTURIT

KÄÄNTÖPUOMINOSTURIT. TEOLLISUUSNOSTURIT Ydinvoimalanosturit. Raskaat haarukkatrukit KÄÄNTÖPUOMINOSTURIT TEOLLISUUSNOSTURIT Ydinvoimalanosturit SATAMANOSTURIT Raskaat haarukkatrukit KUNNOSSAPITO TYÖSTÖKONEHUOLTO KÄÄNTÖPUOMINOSTURIT KÄÄNTÖPUOMINOSTURIT 2 Konecranes Kääntöpuominosturit TYÖPISTEEN SELKÄRANKA

Lisätiedot

Muunneltavuutta Ensiapupakkaukset voidaan modifioida asiakaskohtaisesti, koska kukin ensiapupiste koostuu neljästä eri rasiasta.

Muunneltavuutta Ensiapupakkaukset voidaan modifioida asiakaskohtaisesti, koska kukin ensiapupiste koostuu neljästä eri rasiasta. Toimintamme ideana on ensiapupakkaukset, joiden sisältö täyttäisi mahdollisimman tarkasti asiakkaidemme tarpeet vaativilla toimialoilla. Lisäksi markkinoimme yleisiä, standardit täyttäviä ensiapupakkauksia,

Lisätiedot

Ajankohtaisia asioita kiinteistöjen jätehuollosta. Isännöitsijöiden aamiaistilaisuus Käyttöpäällikkö Johanna Rusanen

Ajankohtaisia asioita kiinteistöjen jätehuollosta. Isännöitsijöiden aamiaistilaisuus Käyttöpäällikkö Johanna Rusanen Ajankohtaisia asioita kiinteistöjen jätehuollosta Isännöitsijöiden aamiaistilaisuus 14.11.2017 Käyttöpäällikkö Johanna Rusanen 1 Muovipakkausten erilliskeräys 2 Muovipakkausten erilliskeräys HSY:n alueella

Lisätiedot

DT45U DT45GE DT45C DT45G MUOVI- & METALLI-

DT45U DT45GE DT45C DT45G MUOVI- & METALLI- TYNNYRINKÄSITTELY 200 L tynnyrien turvalliseen siirtämiseen Laaja valikoima tynnyrikärryjä. 200L tynnyrien turvalliseen siirtämiseen. Kärryä 240083 voidaan käyttää myös kätevänä tynnyrikehtona. Tynnyrikärryllä

Lisätiedot

Zen Petsivahalla käsiteltyjen pintojen hoito-ohjeet

Zen Petsivahalla käsiteltyjen pintojen hoito-ohjeet Zen Petsivahalla käsiteltyjen pintojen hoito-ohjeet Käsittele pintoja varoen muutamien viikkojen ajan, sillä tuote saavuttaa lopullisen kovuutensa ja kestävyytensä normaaliolosuhteissa noin 1 kk:n kuluttua.

Lisätiedot