HARPISTI Lily-Marlene Puusepp / Hanna Kenttämies. Paavo Westerberg MAHDOLLISET MAAILMAT. Tarina valinnoista

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "HARPISTI Lily-Marlene Puusepp / Hanna Kenttämies. Paavo Westerberg MAHDOLLISET MAAILMAT. Tarina valinnoista"

Transkriptio

1

2 Paavo Westerberg MAHDOLLISET MAAILMAT Tarina valinnoista Mitä jos voisit palata ajassa? Mitä jos voisit valita uudelleen? Paavo Westerbergin upea uutuusteos on lämminhenkinen ja moderni draama keski-ikäisestä miehestä, joka työpaineiden ja perhekriisin kurimuksessa etsii yhteyttä aikuiseen tyttäreensä ja menneisyytensä valintoihin luvun alkupuoli. Lahjakas nuori Antti Tähtinen saa merkittävän teatteriroolin, ja tulee tempaistuksi aikuisten maailmaan. Vanhempiensa avioeron keskellä hän löytää kutsumuksen ja uuden kodin teatterista, jonka kiehtovaan maailmaan uudet teatteriystävät hänet johdattavat. Nykyhetki. Entinen lapsitähti on keski-ikäinen mies, joka etsii tarkoitusta elämäänsä. Avioero uhkaa, ja uusin näyttämöteos ajautuu kriisiin. Ihmisten välillä on seiniä, eivätkä kohtaamiset onnistu. Samaan aikaan oman teatteriuransa nousukiidossa liitävä tytär on kirjoittanut tunnustuksellisen draaman omasta lapsuudenperheestään. Nyt isän pitäisi vierailla tyttärensä luona vaihtamassa lamppu. Teatterimies alkaa huomata ympärillään yhä oudompia tilanteita. Miksi vanhempi mies metroasemalla on niin tutunoloinen? Voiko kukaan tietää, minkä junan kyytiin kannattaa astua? Mahdolliset maailmat on hilpeänhaikea rakkaudentunnustus teatterille, jossa lapsuus ei koskaan kuole. Moniulotteinen draama kasvaa yksittäisen ihmisen kokemusmaailmasta rinnakkaisten todellisuuksien fantasiaksi. Koskettava, leikkisä ja juonenkäänteissään odottamaton näytelmä kertoo aikaansa sidotuista ihmisistä, sattuman ja valintojen säännöttömästä pelistä ja tulevaisuuden kirjoittamattomista sivuista. Paavo Westerberg on maamme eturivin näytelmäkirjailija, teatteriohjaaja ja elokuvakäsikirjoittaja. Hän on saanut kaksi Jussi-palkintoa käsikirjoittajana elokuvista Paha maa (2005) ja Valkoinen kaupunki (2006). Mahdolliset maailmat on kuudes Westerbergin kirjoittama näytelmä. Westerbergin viimeisin ohjaustyö Vanja-eno (2014) Kansallisteatterin Suurella näyttämöllä oli valtaisa yleisö- ja arvostelumenestys. ROOLEISSA Eero Aho, Pia Andersson, Kristiina Halttu, Leo Honkonen, Saara Kotkaniemi, Pirjo Luoma-aho, Markku Maalismaa, Jukka-Pekka Palo, Antti Pääkkönen, Seppo Pääkkönen, Esko Salminen ja Marja Salo HARPISTI Lily-Marlene Puusepp / Hanna Kenttämies

3 OHJAUS Paavo Westerberg LAVASTUS Markus Tsokkinen PUKUSUUNNITTELU Pirjo Valinen VALOSUUNNITTELU Pietu Pietiäinen MUSIIKKI JA ÄÄNISUUNNITTELU Sanna Salmenkallio VIDEOSUUNNITTELU Timo Teräväinen NAAMIOINNIN SUUNNITTELU Laura Sgureva DRAMATURGIT Eva Buchwald, Minna Leino ja Jukka Viikilä Mahdolliset maailmat kantaesitys Suurella näyttämöllä Tekijät esiin -keskustelutilaisuus Lavaklubilla klo 17 vapaa pääsy, tervetuloa! TIETOA TEKIJÖISTÄ Paavo Westerberg on maamme eturivin näytelmäkirjailija, teatteriohjaaja ja elokuvakäsikirjoittaja. Kansallisteatterin kotikirjailijana toimiva Westerberg on kirjoittanut ja ohjannut Kansallisteatteriin aiemmin näytelmät Kotiin ennen pimeää (2006), Valhe (2010) sekä He eivät asu enää täällä (2012). Mahdolliset maailmat on kuudes Westerbergin kirjoittama näytelmä. Westerberg on tunnettu myös verevistä klassikkoohjauksistaan, joista viimeisimpinä mainittakoon Arthur Millerin Kauppamatkustajan Kuolema (2013) Oulun kaupunginteatterin suurelle näyttämölle, sekä Anton Tsehovin Vanja-eno (2014), joka oli valtaisa yleisö- ja arvostelumenestys Kansallisteatterin Suurella näyttämöllä. Westerberg on saanut kaksi Jussi-palkintoa käsikirjoittajana elokuvista Paha maa (2005) ja Valkoinen kaupunki (2006). Westerberg toimi käsikirjoittajana televisiosarjassa Irtiottoja (2003), joka voitti Venla-palkinnon. Westerbergin kirjoittama ja ohjaama tv-draama Jälkilämpö oli Prix Italia -ehdokkaana vuonna Lavastaja Markus Tsokkinen on pitkän linjan visualisti, joka on viimeksi tehnyt yhteistyötä Westerbergin kanssa Kansallisteatterin Vanja-enossa. Hänen muita lavastustöitään Kansallisteatterissa ovat olleet mm. Lauantai sekä Poltto. Tsokkinen on työskennellyt laajalti kotimaisissa teattereissa, muun muassa Helsingin Kaupunginteatterissa, Linnateatterissa sekä Espoon Kaupunginteatterissa. Pirjo Valinen on tunnettu pukusuunnittelija, joka on tehnyt merkittävän uran Oulun kaupunginteatterissa. Kansallisteatterissa hän on viimeksi tehnyt lavastuksen Westerbergin ohjaamaan Vanja-enoon. Pirjo Valinen on työskennellyt myös Stadttheater Konstanzissa Saksassa sekä Jyväskylän kaupunginteatterissa. Hänet palkittiin ansiokkaasta työstään näyttämötaiteen valtionpalkinnolla vuonna 2006.

4 Pietu Pietiäinen on sekä valo- että videoalan ammattilainen. Hänen suunnittelutöitään on nähty Kansallisteatterissa lukuisia, mm. esityksissä Vanja-eno ja Kuningas kuolee sekä Smedsin kanssa yhteistyössä tehdyissä esityksissä Tabu ihmisen ääni, Palsa ihmisen kuva ja Mr. Vertigo, josta Pietiäinen sai Valo-Säde -palkinnon vuonna Muita Pietiäisen viimeaikojen suunnittelutöitä ovat olleet muiden muassa Morbror Vanja (Klockricketeatern) ja Savisaar (NO99). Säveltäjä ja äänisuunnittelija Sanna Salmenkallio on tehnyt monipuolisesti elokuva- ja konserttimusiikkia sekä sävellyksiä ja äänisuunnittelua erilaisiin näyttämöteoksiin. Sibelius-Akatemiassa kouluttautunut Salmenkallio on täydentänyt opintojaan myös Teatterikorkeakoulussa ja Kuvataideakatemiassa. Hän on sittemmin säveltänyt musiikkia yli 20 elokuvaan ja toiminut lisäksi muusikkona kymmenissä elokuva- ja teatterituotannoissa. Vuonna 2005 Salmenkallio voitti parhaan musiikin Jussi-patsaan elokuvasta Melancholian 3 huonetta ja vuonna 2015 Jussi-palkinnon elokuvasta Eedenistä pohjoiseen. Kansallisteatterissa hänen töitään on nähty esityksissä Rakkaus ei ole ajan narri, Virhe, Globen uupuneet, 13 uponnutta vuotta, Paperiankkuri ja Vanja-eno sekä viimeisimpänä Kiertuenäyttämön ja Kiasma-teatterin yhteistyöteoksessa Vapauden kauhu. Videosuunnittelija Timo Teräväinen on palkittu Säde-palkinnolla vuonna 2013 suunnittelutyöstään Juha Jokelan Patriarkassa. Hänen muita töitään Kansallisteatterissa ovat olleet Täällä Pohjantähden alla 2011, Luolasto sekä Olipa kerran minä. Lisäksi hän on työskennellyt muun muassa Espoon Kaupunginteatterissa sekä tehnyt laaja-alaisesti televisio- ja elokuvatöitä. Laura Sgureva on Kansallisteatterin vakituinen naamioitsija. Hänen lukuisista töistään muistetaan muun muassa esitykset Idiootti, 13 uponnutta vuotta, Patriarkka, Eurydike, Kirsikkapuisto sekä Pohjalla. Mahdollisten maailmojen dramaturgeja on kolme. Eva Buchwald on Kansallisteatterin vakituinen dramaturgi, jonka tehtäväkenttään kuuluvat muun muassa uuden kotimaisen draaman kehittämistyö ja ulkomaisten tekstien kartoittaminen. Buchwaldin viimeisimpiä dramatisointitöitä ovat olleet Vanja-eno, Pohjalla, Lauantai, Idiootti sekä Tumman veden päällä. Minna Leino, ohjaaja ja dramaturgi on työskennellyt Kansallisteatterin vakituisena dramaturgina vuodesta Hänen viimeisimpiä töitään ovat olleet menestyksekkäät Maaninkavaara, Kuningas kuolee ja Onnellisuuden tasavalta. Jukka Viikilä on runoilija ja dramaturgi. Hän on julkaissut kaksi runokokoelmaa Runoja ja Runoja II (Gummerus).

5 NÄYTTELIJÄT Eero Aho näyttelee Mahdollisten maailmojen näytelmäkirjailijan Antti Tähtisen roolin. Aho on palkittu pitkän linjan monipuolinen näyttelijä. Hänen viimeisimpiä töitään Kansallisteatterissa ovat olleet Godota odottaessa, He eivät asu enää täällä sekä Vanja-eno. Aho on työskennellyt myös mm. Helsingin Kaupunginteatterissa ja KOM-teatterissa sekä tehnyt runsaasti televisio- ja elokuvatöitä, joista viimeisimpänä Henkesi edestä. Pia Andersson näyttelee Antti Tähtisen tyttären, näytelmäkirjailija Annan roolin. Andersson on Kansallisteatterissa vieraileva näyttelijä. Hän on työskennellyt lukuisissa kotimaisissa teattereissa, kuten Kokkolan Kaupunginteatterissa ja Teatteri Jurkassa. Hän on näytellyt myös televisiossa ja elokuvissa (mm. Veijarit ja Onnenonkija), musiikkivideoissa sekä tehnyt äänitöitä. Kansallisteatterissa Andersson on näytellyt aiemmin yleisön suursuosikissa Saiturin joulussa. Kristiina Halttu on Mahdollisissa maailmoissa Antin vaimo Helena. Hän kuuluu Kansallisteatterin omaan vakituiseen ensembleen. Hänen viimeisimpiä roolitöitään on nähty esityksissä Patriarkka, Neljäs tie sekä SLAVA! Kunnia. Halttu on myös monipuolinen laulaja, jonka oma ilta Vääränlainen mies ilahdutti viime vuonna laajalti yleisöjä Helsingissä. Leo Honkonen nähdään muiden muassa näyttelijä Hessun roolissa. Hän debytoi viime vuonna Kansallisteatterissa kiitetyssä SLAVA! Kunnia. -esityksessä. Honkonen nähdään parhaillaan Kansallisteatterissa myös Janne Reinikaisen Nummisuutarit-tulkinnassa Iivarin roolissa. Honkonen on työskennellyt myös Lappeenrannan, Helsingin Kaupunginteatterissa sekä Ryhmäteatterissa. Hänet on nähty myös lukuisissa televisio- ja elokuvarooleissa (mm. Saara Cantellin Tähtitaivas talon yllä). Saara Kotkaniemellä on esityksessä monta roolia, muiden muassa näyttelijä Katrin rooli. Hän on Kansallisteatterissa vieraileva näyttelijä. Kotkaniemen ja Annika Poijärven suosittu Vauvasuihku-esitys Lavaklubilla saa jatkoa keväällä Taaperosuihkulla. Kotkaniemi kiersi Teatterikorkeakouluaikana hoitolaitoksia Kansallisteatterin Kiertuenäyttämön monologillaan Entä jos?. Kotkaniemi on näytellyt myös muiden muassa Q-teatterissa ja Seinäjoen Kaupunginteatterissa. Alkuvuodesta hänet nähdään myös Aleksi Salmenperän uutuuselokuvassa Jättiläinen. Pirjo Luoma-aho on Kansallisteatterin vakituinen näyttelijä. Mahdollisissa maailmoissa hänet nähdään lukuisissa rooleissa, kuten lavastaja Sannan roolissa. Hän näyttelee parhaillaan myös Luulosairaassa. Luoma-ahon aiempia töitä ovat olleet muun muassa Kauppamatkustajan kuolema, Vihan jumala, Vuosisadan rakkaustarinat sekä Pohjalla.

6 Markku Maalismaa kuuluu Kansallisteatterin vakituiseen näyttelijäkuntaan. Mahdollisissa maailmoissa hänet nähdään monissa rooleissa, muiden muassa ohjaaja Ralfina. Hänen viimeaikaisia roolitöitään on nähty muun muassa esityksissä HOMO!, Kellariloukko, Kuningas kuolee ja SLAVA! Kunnia. Tällä hetkellä Maalismaa näyttelee myös kiitetyssä Onnellisuuden tasavallassa. Jukka-Pekka Palo on kuulunut Kansallisteatterin vakituiseen ensembleen vuodesta Palo näyttelee Mahdollisissa maailmoissa näyttelijä Ristoa. Tällä hetkellä hän näyttelee täysille saleille Luulosairaan nimiroolia. Palon aiempiin lukuisiin kiitettyihin töihin lukeutuvat mm. Mr. Vertigo, Kun kyyhkyset katosivat sekä Pohjalla. Antti Pääkkönen on Kansallisteatterin vakituinen pitkän linjan näyttelijä, joka nähdään Mahdollisissa maailmoissa mm. teatterinjohtajan roolissa. Hän näyttelee tällä hetkellä myös Olipa kerran minä ja Luulosairas -esityksissä. Hänen viimeisimpiä muita roolejaan on nähty teoksissa Vuosisadan rakkaustarinat, Europaeus sekä Pohjalla. Kansallisteatterin pitkän linjan vakituinen näyttelijä Seppo Pääkkönen on tehnyt lukuisia huomattavia rooleja. Mahdollisissa maailmoissa Pääkkönen on Antin isän roolissa. Hänet muistetaan Kansallisteatterin näyttämöiltä mm. teoksista Nummisuutarit, Vanja-eno, Lauantai, Tumman veden päällä, HOMO! ja Demokratia. Pääkkönen nähtiin kevätkaudella 2015 Mark Rothkon roolissa intensiivisessä taiteilijakuvauksessa Red. Hän on näytellyt myös lukuisissa elokuvissa, kuten Sisko tahtoisin jäädä sekä Kätilö. Esko Salminen kuuluu Suomen tunnetuimpiin ja arvostetuimpiin näyttelijöihin teatterissa, valkokankaalla ja televisiossa. Suomen näyttelijäliitto myönsi hänelle maamme ensimmäisen ja ainoan ylinäyttelijän arvonimen Salmisen 50-vuotistaiteilijajuhlan yhteydessä. Ilta Esko Salmisen kanssa -haastatteluillat ovat täyttäneet Kansallisteatterin katsomoita yleisön pyynnöstä yhä uudelleen vuosien ajan. Mahdollisissa maailmoissa Salminen nähdään muun muassa tähtinäyttelijä Lassen roolissa. Marja Salo näyttelee Mahdollisten maailmojen nuoren 12-vuotiaan Antti Tähtisen roolin. Hän kuuluu Kansallisteatterin vakituiseen näyttelijäkuntaan. Hänen tämänhetkisiin rooleihinsa kuuluu mm. Onnellisuuden tasavalta. Marja Salon muita viimeaikaisia töitä Kansallisteatterissa ovat olleet mm. Kuningas kuolee, Persona sekä SLAVA! Kunnia. Salo on mukana toteuttamassa keväällä myös Kiertuenäyttämön Mitä tuijotat? työpajoja.

7 Lisätiedot, lehdistöliput ja haastattelupyynnöt Mia Hyvärinen p Valokuvat Esityssivulle

Martin McDonagh HIRTTÄJÄT. Viiltävä farssi SUOMEN KANTAESITYS PIENELLÄ NÄYTTÄMÖLLÄ 9.3.2016

Martin McDonagh HIRTTÄJÄT. Viiltävä farssi SUOMEN KANTAESITYS PIENELLÄ NÄYTTÄMÖLLÄ 9.3.2016 Martin McDonagh HIRTTÄJÄT Viiltävä farssi SUOMEN KANTAESITYS PIENELLÄ NÄYTTÄMÖLLÄ 9.3.2016 Martin McDonaghin menestysuutuus tuoreeltaan Kansallisteatterissa! Harry Wade on pohjoisenglantilainen pubinomistaja

Lisätiedot

Viisumi tuntemattomaan

Viisumi tuntemattomaan Viisumi tuntemattomaan Ritva Siikala KAKSI MATKAA ISRAELIIN viisumi tuntemattomaan Kantaesitys Willensaunassa 11.3.2016 On saksalaisten syytä, että Tuulikki syntyy Oulussa. Saksalaisten hallussa oleviin

Lisätiedot

Anton Tšehov KOLME SISARTA

Anton Tšehov KOLME SISARTA Anton Tšehov KOLME SISARTA Anton Tšehov KOLME SISARTA Kolme sisarta on Paavo Westerbergin toinen Tšehov-tulkinta Kansallisteatterissa huippusuositun Vanjaenon jälkeen! Edesmenneen kenraalin tyttäret elävät

Lisätiedot

William Shakespeare JULIA JA ROMEO

William Shakespeare JULIA JA ROMEO William Shakespeare JULIA JA ROMEO William Shakespeare JULIA & ROMEO kaikkien aikojen rakkaustarina On kaksi sukua, kaksi vihaa yhtä voimakasta. Ja kaksi suurta asiaa; rakkaus sekä kuolema. On kaksi nuorta,

Lisätiedot

William Shakespeare MACBETH Klassikko tulevaisuudesta

William Shakespeare MACBETH Klassikko tulevaisuudesta William Shakespeare MACBETH Klassikko tulevaisuudesta Live-musiikkia, mekaanisia eläimiä, poeettisia videoita, yliluonnollisia olentoja, posthumanistista ajattelua, rapduo, helvetin portinvartija, nostalgista

Lisätiedot

Eugène Ionesco KUNINGAS KUOLEE

Eugène Ionesco KUNINGAS KUOLEE Eugène Ionesco KUNINGAS KUOLEE Kuningas Bèrengerin hovissa on kylmä: paterit ovat lakanneet toimimasta. Valtakunnassa puut kuolevat, eikä aurinko enää nouse. Lähtölaskenta on alkanut. Kuninkaan ensimmäinen

Lisätiedot

William Shakespeare JULIA & ROMEO

William Shakespeare JULIA & ROMEO William Shakespeare JULIA & ROMEO William Shakespeare JULIA & ROMEO kaikkien aikojen rakkaustarina On kaksi sukua, kaksi vihaa yhtä voimakasta. Ja kaksi suurta asiaa; rakkaus sekä kuolema. On kaksi nuorta,

Lisätiedot

Pirkko Saisio KOIVU JA TÄHTI

Pirkko Saisio KOIVU JA TÄHTI Pirkko Saisio KOIVU JA TÄHTI Pirkko Saisio KOIVU JA TÄHTI KANTAESITYS SUURELLA NÄYTTÄMÖLLÄ 13.9.2017 Pirkko Saision Kansallisteatterille kirjoittama juhlanäytelmä jatkaa siitä, mihin Topelius lopetti.

Lisätiedot

Aleksis Kivi NUMMISUUTARIT. Taiteellinen kesäteatteriesitys. Iloitse sinä häähuone!

Aleksis Kivi NUMMISUUTARIT. Taiteellinen kesäteatteriesitys. Iloitse sinä häähuone! Aleksis Kivi NUMMISUUTARIT Taiteellinen kesäteatteriesitys Iloitse sinä häähuone! Esko, uljas poika, lähtee toiveikkaana naimaretkelle. Veli Iivari matkaa Hämeenlinnaan ostamaan juhlapidon antimet. Pelissä

Lisätiedot

Shakespeare. Rikhard III The Tragedy of King Richard III

Shakespeare. Rikhard III The Tragedy of King Richard III Shakespeare Rikhard III The Tragedy of King Richard III William Shakespeare RIKHARD III The Tragedy of King Richard III Tragedia viidessä näytöksessä Gloucesterin herttua Rikhard on mies, josta ei pitänyt

Lisätiedot

KOLME NOITAA Weird Sisters Sonja Kuittinen, Pihla Maalismaa ja Fanni Noroila

KOLME NOITAA Weird Sisters Sonja Kuittinen, Pihla Maalismaa ja Fanni Noroila William Shakespeare MACBETH The Tragedy of Macbeth Ensi-ilta Suurella näyttämöllä 8.3.2017 Live-musiikkia, poeettisia videoita, yliluonnollisia olentoja, posthumanistista ajattelua, helvetin portinvartija,

Lisätiedot

Kirsi Porkka Marina Meinander PYSY HENGISSÄ VIELÄ TÄMÄ PÄIVÄ. Joko sinulla on diagnoosi?

Kirsi Porkka Marina Meinander PYSY HENGISSÄ VIELÄ TÄMÄ PÄIVÄ. Joko sinulla on diagnoosi? Kirsi Porkka Marina Meinander PYSY HENGISSÄ VIELÄ TÄMÄ PÄIVÄ Joko sinulla on diagnoosi? On tyttö, jonka tulevaisuus on arvoitus. On äiti, joka yrittää pelastaa tyttärensä. On sairaanhoitaja, joka haluaa

Lisätiedot

Juha Jokelan itsesensuurikomedia Sumu pureutuu kutkuttavasti suomalaisten Venäjä-suhteeseen

Juha Jokelan itsesensuurikomedia Sumu pureutuu kutkuttavasti suomalaisten Venäjä-suhteeseen TIEDOTE 6.9.2016 Juha Jokelan itsesensuurikomedia Sumu pureutuu kutkuttavasti suomalaisten Venäjä-suhteeseen Näytelmäkirjailija-ohjaaja Juha Jokelan uusi komedia tarttuu tuoreella tavalla suomalaiseen

Lisätiedot

Mihail Bulgakov KANGASTUS 38 HÄGRING 38

Mihail Bulgakov KANGASTUS 38 HÄGRING 38 Mihail Bulgakov KANGASTUS 38 HÄGRING 38 Kjell Westö KANGASTUS 38 Eri aika. Sama kaupunki. Hägring 38 KANTAESITYS PIENELLÄ NÄYTTÄMÖLLÄ 8.9.2017 Kjell Westön palkittu romaani upeana näyttämötulkintana Kansallisteatterissa!

Lisätiedot

SUOMEN TEATTERIT FINLANDS TEATRAR

SUOMEN TEATTERIT FINLANDS TEATRAR SUOMEN TEATTERIT FINLANDS TEATRAR Vuoden teatteri Suomen Teatterit ry nostaa vuosittain esille suomalaisen teatterivalion valitsemalla Vuoden teatteriksi suomalainen ammattiteatterin, joka on erityisen

Lisätiedot

Juha Hurme LEMMINKÄINEN

Juha Hurme LEMMINKÄINEN Juha Hurme LEMMINKÄINEN Juha Hurme LEMMINKÄINEN Komedia Suomenniemeltä Fleming, huikenteleva nuorukainen, on patologinen valehtelija ja rehentelijä. Hänen siskonsa Lemminkäinen on käytännöllinen ja urhea,

Lisätiedot

SLAVA. PIRKKO SAISIO jussi tuurna

SLAVA. PIRKKO SAISIO jussi tuurna PIRKKO SAISIO jussi tuurna SLAVA Pirkko Saisio Jussi Tuurna SLAVA! Kunnia. Oligarkkien ooppera Lihavat konduktöörikaksoset Obeda ja Pobeda tapaavat toisensa Venäjän tuulisella tasangolla, kun Pobeda tulee

Lisätiedot

> Martin Crimp: Onnellisuuden tasavalta_

> Martin Crimp: Onnellisuuden tasavalta_ > Martin Crimp: Onnellisuuden tasavalta_ Martin Crimp ONNELLISUUDEN TASAVALTA In the Republic of Happiness Nykynäytelmä aikamme ihmisestä Jo valmiiksi virittynyt perheen jouluateria keskeytyy, kun paikalle

Lisätiedot

ARKTINEN ODYSSEIA ARCTIC ODYSSEY

ARKTINEN ODYSSEIA ARCTIC ODYSSEY ARKTINEN ODYSSEIA ARCTIC ODYSSEY Ruska Ensemble ARKTINEN ODYSSEIA Näkyjä jäätikön reunalta MAAILMAN KANTAESITYS WILLENSAUNASSA 9.3.2017 En osaa kuin kiittää siitä että olet sisareni siitä, että teet maailmastani

Lisätiedot

Laura Ruohonen Anna-Mari Kähärä TIPPUKIVI- TAPAUS

Laura Ruohonen Anna-Mari Kähärä TIPPUKIVI- TAPAUS Laura Ruohonen Anna-Mari Kähärä TIPPUKIVI- TAPAUS Laura Ruohonen Anna-Mari Kähärä TIPPUKIVITAPAUS Suuri näyttämö Koko perheen musikaali Suurella näyttämöllä! KANTAESITYS 22.11.2017 Uusi huimauttava koko

Lisätiedot

Seksiä klo 16.25. Ona Kamu Kollektiivi

Seksiä klo 16.25. Ona Kamu Kollektiivi Ona Kamu Kollektiivi Seksiä klo 16.25 Seksiä tarjotaan meille päivittäin. Siitä on tullut valmiiksi pureskeltua. Se on kuin jauhelihaa. Siitä on viety ilo, kekseliäisyys ja sille ominainen uteliaisuus.

Lisätiedot

Tarina. Pressikuvat (www#helsinkifilmi#fi)

Tarina. Pressikuvat (www#helsinkifilmi#fi) Tarina Ganes on tarina Suomen tunnetuimman rock-ikonin! Remun! noususta t"hteyteen# Se kertoo! miten kovissa oloissa kasvanut Henry Remu Aaltonen perusti Suomen legendaarisimman rock-b"ndin Hurriganesin

Lisätiedot

Kerää varoja myymällä lippuja Kansallisteatteriin!

Kerää varoja myymällä lippuja Kansallisteatteriin! Kerää varoja myymällä lippuja Kansallisteatteriin! Julia & Romeo Musta Saara Juurihoito Kansallisteatterin ryhmämyynti 010 7331 332 myynti@kansallisteatteri.fi Lipunmyynti 010 7331 331 0,0835 + pvm/mpm

Lisätiedot

KANSALLIS- teatterin

KANSALLIS- teatterin KANSALLIS- teatterin 2014 KANSALLISteatterin 2014 SISÄLLYS Mika Myllyaho: Vuosi 2014 Kansallisteatterissa...4 Kansallisteatterin vuosi 2014 lukuina ja luvut 10 vuoden ajalta...6 Suuri näyttämö...8 Pieni

Lisätiedot

Pirkko Saisio Jussi Tuurna MUSTA SAARA

Pirkko Saisio Jussi Tuurna MUSTA SAARA Pirkko Saisio Jussi Tuurna MUSTA SAARA Pirkko Saisio Jussi Tuurna MUSTA SAARA Musta Saara on musiikkinäytelmä Euroopan uudesta, haastavasta tilanteesta, monenlaisista yrityksistä koota ja hajottaa hauras

Lisätiedot

Kerää varoja myymällä lippuja Kansallisteatteriin! Luulosairas

Kerää varoja myymällä lippuja Kansallisteatteriin! Luulosairas Kerää varoja myymällä lippuja Kansallisteatteriin! Luulosairas Juurihoito Kansallisteatterin liput ovat mainio tapa varainkeruuseen - Teatteriesitys tarjoaa aina jotain ainutkertaista - Teatterissakäynti

Lisätiedot

Papuri.papunet.net. Kuvia vuosikymmenten takaa

Papuri.papunet.net. Kuvia vuosikymmenten takaa Papuri.papunet.net Julkisuuden henkilöitä Kuvia vuosikymmenten takaa Armi Kuusela (1934 ) Armi Kuusela valittiin vuonna 1952 maailman kauneimmaksi naiseksi. Silloin järjestettiin ensimmäisen kerran Miss

Lisätiedot

Usko Kemppi teki elokuvaan Minä ja mieheni morsian sekä käsikirjoituksen

Usko Kemppi teki elokuvaan Minä ja mieheni morsian sekä käsikirjoituksen Usko Kemppi ja elokuva Usko Kemppi kotiutui sodasta 1944. Uusikaupunkilainen Ilmari Unho oli ohjaajana Suomi-Filmissä, ja hän järjesti tuttavalleen Usko Kempille työpaikan. Ensimmäisenä työpäivänä Risto

Lisätiedot

Tiina Weckström Hella Wuolijoki

Tiina Weckström Hella Wuolijoki Outi Nyytäjä Minulla oli suuria vaikeuksia luoda Hella Wuolijoesta kokonaiskuvaa, niin kuin on ollut Suomellakin. Hän on liian iso, kokonaisuus on liian iso. Hän ei asetu mittoihin, joita täällä suositaan.

Lisätiedot

CANTH. Seppo Parkkinen. Kertomus uuden ajan ihmisistä

CANTH. Seppo Parkkinen. Kertomus uuden ajan ihmisistä Seppo Parkkinen CANTH Kertomus uuden ajan ihmisistä Minna Canth on 36-vuotias leski ja seitsemän alaikäisen yksinhuoltaja, kun hän kirjoittaa ensimmäisen näytelmänsä. Eletään vuotta 1879. Suuriruhtinaanmaan

Lisätiedot

Kerää varoja myymällä lippuja Kansallisteatteriin!

Kerää varoja myymällä lippuja Kansallisteatteriin! Kerää varoja myymällä lippuja Kansallisteatteriin! Juurihoito Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja Kansallisteatterin liput ovat mainio tapa varainkeruuseen - Teatteriesitys tarjoaa aina jotain ainutkertaista

Lisätiedot

Kotkan Pohjola-Nordenin vuoden 2017 tapahtumia

Kotkan Pohjola-Nordenin vuoden 2017 tapahtumia 1 Jäsenkirje 2/2017 Kotkan Pohjola-Nordenin vuoden 2017 tapahtumia Teatterimatka Helsingin kaupunginteatteriin la 21.10. klo 13 Kotimainen suurmusikaali Myrskyluodon Maija Lasse Mårtensonin unohtumaton,

Lisätiedot

Kerää varoja myymällä lippuja Kansallisteatteriin!

Kerää varoja myymällä lippuja Kansallisteatteriin! Kerää varoja myymällä lippuja Kansallisteatteriin! Juurihoito Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja Masennuskomedia Luulosairas Kansallisteatterin liput ovat mainio tapa varainkeruuseen - Teatteriesitys tarjoaa

Lisätiedot

Kerää varoja myymällä lippuja Kansallisteatteriin!

Kerää varoja myymällä lippuja Kansallisteatteriin! Kerää varoja myymällä lippuja Kansallisteatteriin! Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja Juurihoito Kansallisteatterin liput ovat mainio tapa varainkeruuseen - Teatteriesitys tarjoaa aina jotain ainutkertaista

Lisätiedot

Radikaalikirjailija Minna Canth Kaisa Korhosen ohjaamassa suurteoksessa kantaesitys Kansallisteatterin päänäyttämöllä marraskuussa

Radikaalikirjailija Minna Canth Kaisa Korhosen ohjaamassa suurteoksessa kantaesitys Kansallisteatterin päänäyttämöllä marraskuussa TIEDOTE 21.4.2016 Radikaalikirjailija Minna Canth Kaisa Korhosen ohjaamassa suurteoksessa kantaesitys Kansallisteatterin päänäyttämöllä marraskuussa Legendaarinen Kaisa Korhonen ohjaa suomalaisen teatterielämän

Lisätiedot

Hysteerinen komedia meistä naisista...(ja vähän myös miehistä)! oivatuotanto.fi

Hysteerinen komedia meistä naisista...(ja vähän myös miehistä)! oivatuotanto.fi Hysteerinen komedia meistä naisista...(ja vähän myös miehistä)! Helena: Käsikirjoitus ja ohjaus: Alkuperäiskäännös islannista: Suomennos: Tuotantojärjestäjä: Lavastus: Valosuunnittelu: Valo-operaattori:

Lisätiedot

Vaihto-oppilasvuosi Teatterikorkeakoulun näyttelijäntyön linjalla 2012-2013

Vaihto-oppilasvuosi Teatterikorkeakoulun näyttelijäntyön linjalla 2012-2013 Vilma Putro CV Teatterialalta Yhteystiedot: Gsm: 045-8036855 vilma.putro@hotmail.com www.vilmaputro.com Henkilötiedot: Syntymäaika: 1988 Pituus: 156cm Kielitaito: suomi (äidinkieli), venäjä, englanti Erityistaidot:

Lisätiedot

Teatteria Meilahden laitoksessa Lux Humana ylpeänä esitti: Rakkaus ei ole ajan narri

Teatteria Meilahden laitoksessa Lux Humana ylpeänä esitti: Rakkaus ei ole ajan narri Teatteria Meilahden laitoksessa Lux Humana ylpeänä esitti: Rakkaus ei ole ajan narri Posted on 31.1.2011 by Anna-Mari Koivula Selkäimme takaa kuuluu lähestyvää musiikkia. Se ei tule tästä talosta. Onhan

Lisätiedot

MEINANDER & PORKKA PAHA ÄITIPUOLI

MEINANDER & PORKKA PAHA ÄITIPUOLI MEINANDER & PORKKA PAHA ÄITIPUOLI kun rakastuminen ei ole kahden kauppa Joensuun kaupunginteatteri HYVÄ KATSOJA Kun luin näytelmän Paha äitipuoli ensimmäisen kerran, ihastuin oitis. Tunnistettavia arjen

Lisätiedot

AKSELI GALLEN-KALLELA PEKKA HALONEN. taidemaalari. taidemaalari. naimisissa, isä, kolme lasta (yksi kuoli lapsena) naimisissa, isä, kahdeksan lasta

AKSELI GALLEN-KALLELA PEKKA HALONEN. taidemaalari. taidemaalari. naimisissa, isä, kolme lasta (yksi kuoli lapsena) naimisissa, isä, kahdeksan lasta PEKKA HALONEN taidemaalari naimisissa, isä, kahdeksan lasta rakasti luontoa, tarkkaili lintuja, tarvitsi maaseudun rauhaa, kalasti työskenteli ateljeessa, suunnitteli ateljeekodin perheelleen herrasmies,

Lisätiedot

NÄYTÖSKALENTERI SAITURIN JOULU REGINA & LEIBLIED REGINA YHTEISILLAT:

NÄYTÖSKALENTERI SAITURIN JOULU REGINA & LEIBLIED REGINA YHTEISILLAT: SYKSY 2015 NÄYTÖSKALENTERI YHTEISILLAT: REGINA & LEIBLIED MANILLA (Manifesti): PE 4.9. klo 19 ensi-ilta SU 6.9. klo 19 MA 7.9. klo 19 Liput 36 / 33 / 21 ROVANIEMI / WILJAMI: TO 5.11. klo 19 PE 6.11. klo

Lisätiedot

VALKEAKOSKEN KAUPUNGINTEATTERI. Toimintakertomus 2017

VALKEAKOSKEN KAUPUNGINTEATTERI. Toimintakertomus 2017 VALKEAKOSKEN KAUPUNGINTEATTERI Toimintakertomus 2017 Vuosi 2017 Valkeakosken Kaupunginteatterissa Teatterin vuosi 2017 alkoi Suomi 100 hengessä ja kevään ohjelmisto rakennettiin sen mukaisesti. Ohjelmistopolitiikan

Lisätiedot

Teatteri Imatra Pn (Teatteri Imatra) ,18 113,85 120,32 Sn (Teatteri Imatra) ,32 147,78 156,17

Teatteri Imatra Pn (Teatteri Imatra) ,18 113,85 120,32 Sn (Teatteri Imatra) ,32 147,78 156,17 Näytelmäkirjailijaliiton ja Suomen Teatterit ry:n suosituksen tariffit yli 2h näytelmät vanha Vanha kust. 2010 kust. 1.1.2012 luokka Paikkoja euro euro euro Turun Kaupunginteatteri Pikkolo (Turun KT) 53

Lisätiedot

Railakas kouluvuosi pursuaa seikkailuja, yllätyksiä, musiikkia, laulua ja tanssia

Railakas kouluvuosi pursuaa seikkailuja, yllätyksiä, musiikkia, laulua ja tanssia 1 Ella-kirjat ovat naurettavia kirjoja, ja sellaisiksi ne on tarkoitettukin. Nauru, huumori, on kuin kieli, jolla voi puhua yhtä aikaa monenikäisille. Kun yhteinen lukuhetki keskeytyy siihen, että lapsi

Lisätiedot

ENSI-ILTA 5.9.2014 MEDIAINFO

ENSI-ILTA 5.9.2014 MEDIAINFO ENSI-ILTA 5.9.2014 MEDIAINFO Dome Karukosken Mielensäpahoittajaelokuva on valittu Toronton kansainvälisten elokuvajuhlien Contemporary World Cinema -sarjan ohjelmistoon. Festivaalin maailman nykyelokuvan

Lisätiedot

MIKSEI SE VAAN VOI LOPETTAA? JOS SE RAKASTAA MUA, NIIN MIKSEI SE VAAN LOPETA.

MIKSEI SE VAAN VOI LOPETTAA? JOS SE RAKASTAA MUA, NIIN MIKSEI SE VAAN LOPETA. MIKSEI SE VAAN VOI LOPETTAA? JOS SE RAKASTAA MUA, NIIN MIKSEI SE VAAN LOPETA. Esitys käsittelee alkoholismia ja toimintahäiriöisen perheen dynamiikkaa. Se tuo näkyviin ne tunteet, joita lapsi joutuu piilottelemaan

Lisätiedot

AMMATTITEATTERIT. AHAA TEATTERI Hatanpään valtatie 6 33100 TAMPERE 03 222 4870 www.ahaateatteri.com info@ahaateatteri.com

AMMATTITEATTERIT. AHAA TEATTERI Hatanpään valtatie 6 33100 TAMPERE 03 222 4870 www.ahaateatteri.com info@ahaateatteri.com AMMATTITEATTERIT AHAA TEATTERI Hatanpään valtatie 6 33100 TAMPERE 03 222 4870 www.ahaateatteri.com info@ahaateatteri.com ESPOON PL 10665, 02070 Espoon kaupunki 09 439 3550, fax 467 550 Liput 439 3388 www.espoonteatteri.fi

Lisätiedot

David Rogers. katsomisavaimia. Katsomisavainten avulla voit taustoittaa ja syventää katsomiskokemustasi

David Rogers. katsomisavaimia. Katsomisavainten avulla voit taustoittaa ja syventää katsomiskokemustasi David Rogers Henry Condorff Tapani Kalliomäki Doyle Lonnegan Aki Raiskio Johnny Hooker Tomi Enbuska katsomisavaimia Katsomisavainten avulla voit taustoittaa ja syventää katsomiskokemustasi Chicago, 1930-luvun

Lisätiedot

LIITE 2 YLEISRADIO OY:N JA SUOMEN NÄYTTELIJÄLIITTO RY:N YM. VÄLISEEN 1.5.2010 PÄIVÄTTYYN SOPIMUKSEEN LIITTYVÄT TELEVISION PALKKIOT 1.4.

LIITE 2 YLEISRADIO OY:N JA SUOMEN NÄYTTELIJÄLIITTO RY:N YM. VÄLISEEN 1.5.2010 PÄIVÄTTYYN SOPIMUKSEEN LIITTYVÄT TELEVISION PALKKIOT 1.4. 1.4.2011 alkaen 1(7) YLEISRADIO OY:N JA SUOMEN NÄYTTELIJÄLIITTO RY:N YM. VÄLISEEN 1.5.2010 PÄIVÄTTYYN SOPIMUKSEEN LIITTYVÄT TELEVISION PALKKIOT 1.4.2011 ALKAEN I OHJAAJAT Ohjaajan palkkio määräytyy ohjelman

Lisätiedot

ARTUN KESÄ LASTEN JA NUORTEN ANIMAATIOFESTIVAALI 4. 17.6.

ARTUN KESÄ LASTEN JA NUORTEN ANIMAATIOFESTIVAALI 4. 17.6. ARTUN KESÄ LASTEN JA NUORTEN ANIMAATIOFESTIVAALI 4. 17.6. Artun kesässä sukelletaan animaation maailmaan kun Hyvinkäällä käynnistyy kesäkuussa 2012 uusi lasten ja nuorten festivaali Artun kesä. Villa Artun

Lisätiedot

Markus Ketola Ralf Nyqvist Antti Rissanen UUSIA SOVITUKSIA JUNIOR BIG BANDILLE BIG BANG

Markus Ketola Ralf Nyqvist Antti Rissanen UUSIA SOVITUKSIA JUNIOR BIG BANDILLE BIG BANG Markus Ketola Ralf Nyqvist Antti Rissanen UUSIA SOVITUKSIA JUNIOR BANDILLE SUOMEN BAND -YHDISTYS RY A A SUOMEN BAND -YHDISTYS RY Big Bang Markus Ketola (s. 1968) Suomen big band -yhdistyksen projekti big

Lisätiedot

Suomen Aikuisurheiluliiton SM-viestit Kangasala Kultamitalijoukkueet:

Suomen Aikuisurheiluliiton SM-viestit Kangasala Kultamitalijoukkueet: Suomen Aikuisurheiluliiton SM-viestit Kangasala 11.6.2016 Kultamitalijoukkueet: M35 4 x 1500 m 1. Varsinais-Suomen Veteraaniurheilijat 18.30,10 Lasse Kero Timo Kero Jukka Savonheimo Juha Kukkamo M40 4

Lisätiedot

KOULUTUSVIIKONLOPPU ALUEEN TEATTERIHARRASTAJILLE. HAAPAVEDEN OPISTOLLA pe 9.10. la 10.10.2015

KOULUTUSVIIKONLOPPU ALUEEN TEATTERIHARRASTAJILLE. HAAPAVEDEN OPISTOLLA pe 9.10. la 10.10.2015 KOULUTUSVIIKONLOPPU ALUEEN TEATTERIHARRASTAJILLE HAAPAVEDEN OPISTOLLA pe 9.10. la 10.10.2015 (Huom: Stand up -kurssi to su 8. 11.10 tai pe su 9. 11.10!) Järjestäjät: Kajaanin Kaupunginteatteri -alueteatteri,

Lisätiedot

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko.

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko. SUBSTANTIIVIT 1/6 juttu joukkue vaali kaupunki syy alku kokous asukas tapaus kysymys lapsi kauppa pankki miljoona keskiviikko käsi loppu pelaaja voitto pääministeri päivä tutkimus äiti kirja SUBSTANTIIVIT

Lisätiedot

Vuonna 2015 valvontalautakunnan myöntämät ja peruuttamat apteekkiluvat

Vuonna 2015 valvontalautakunnan myöntämät ja peruuttamat apteekkiluvat 1 (5) Vuonna 2015 valvontalautakunnan myöntämät ja peruuttamat apteekkiluvat Myönnetyt luvat 18.12.2015 Lappeenrannan 5. apteekki apteekkari, farmasian tohtori Hannu Tapani Taipale Loviisan apteekki apteekkari,

Lisätiedot

Fellmannin pelto -performanssi 2013.

Fellmannin pelto -performanssi 2013. Fellmannin pelto -performanssi 2013. Sanakuva Kollektiivi on tanssija Meri-Tuuli Risbergin, graafisen suunnittelijan Marion Robinsonin ja kirjailija Heikki Sauren vuonna 2013 perustama monitaiteellinen

Lisätiedot

Saarijärven Lossi 74/6 vuotta

Saarijärven Lossi 74/6 vuotta Saarijärven Lossi 74/6 vuotta 25.3.2017 Saarijärven Lossi juhli syntymäpäiväänsä ravintola White Ladyssa Helsingissä lauantaina 25.3. 2017 aiheenaan edesmennyt näyttelijä Tarmo Manni. Seuraavat henkilöt

Lisätiedot

MEDIAINFO. Ensi-ilta 6. 9.2013. Draamaelokuva perustuu Peter Franzénin omaelämäkerralliseen. romaaniin Tumman veden päällä (Tammi 2010).

MEDIAINFO. Ensi-ilta 6. 9.2013. Draamaelokuva perustuu Peter Franzénin omaelämäkerralliseen. romaaniin Tumman veden päällä (Tammi 2010). MEDIAINFO Ensi-ilta 6. 9.2013 Draamaelokuva perustuu Peter Franzénin omaelämäkerralliseen romaaniin Tumman veden päällä (Tammi 2010). Ravistava kuvaus pikku Peten selviytymisestä ja kasvamisesta rakkauden

Lisätiedot

Thanatos TAIDE AUTTAA PAITSI ELÄMÄÄN MYÖS KUOLEMAAN. ISSN 2242-6280, vol. 1 2/2012 Suomalaisen kuolemantutkimuksen seura

Thanatos TAIDE AUTTAA PAITSI ELÄMÄÄN MYÖS KUOLEMAAN. ISSN 2242-6280, vol. 1 2/2012 Suomalaisen kuolemantutkimuksen seura Thanatos ISSN 2242-6280, vol. 1 2/2012 Suomalaisen kuolemantutkimuksen seura TAIDE AUTTAA PAITSI ELÄMÄÄN MYÖS KUOLEMAAN Heli Hulmi Kuvat: Ruusu Hulmi Suomen Kansallisteatterissa esitettiin helmikuusta

Lisätiedot

sappeen kesäteatteri ylpeänä esittää musikaalin iskelmätaivaan legendaarisesta tähdestä!

sappeen kesäteatteri ylpeänä esittää musikaalin iskelmätaivaan legendaarisesta tähdestä! sappeen kesäteatteri ylpeänä esittää musikaalin iskelmätaivaan legendaarisesta tähdestä! Tanssiin jo lähtee toiset, kai kuulet Eva, kun sävel kaunis meille soi..." Kesällä 2019 Sappeen Kesäteatterissa

Lisätiedot

Etelä-Karjalan Klassinen kuoro. Suomalainen Kevät. Imatra 17.4.2010 klo 16, Vuoksenniska Kolmen ristin kirkko,

Etelä-Karjalan Klassinen kuoro. Suomalainen Kevät. Imatra 17.4.2010 klo 16, Vuoksenniska Kolmen ristin kirkko, Etelä-Karjalan Klassinen kuoro Suomalainen Kevät Imatra 17.4.2010 klo 16, Vuoksenniska Kolmen ristin kirkko, Lappeenranta 18.4.2010 klo 16, Lappeenrannan Musiikkiopiston Helkiö-sali Ohjelma Jaakko Mäntyjärvi

Lisätiedot

PROVINSSIROCK 2008 PERJANTAI

PROVINSSIROCK 2008 PERJANTAI PERJANTAI 13.06.2008 15. 21.00 1 Joni Renko H 2 Janna Renko H 3 Laura Raninen H 4 Antti-Pekka Valli H 5 Riina Yli-Ojanperä H 6 Sanna Peltoniemi H 7 Reijo Pulli H 8 Tiina Korkonen H 9 Kari Hautamäki H 10

Lisätiedot

Koko kaupungin henkilö V

Koko kaupungin henkilö V Koko kaupungin henkilö V Kuva: Reija Hirvikoski Lasten ja aikuisten näytelmä Aapelin romaanista Koko kaupungin Vinski Aapelin lastenkirjojen rakastettu sankari Vinski kiertää Suomea kesällä 2014 nimellä

Lisätiedot

Joshua Salzman Ryan Cunningham I LOVE YOU BECAUSE. Hillevi Avikainen, Disa Kamula

Joshua Salzman Ryan Cunningham I LOVE YOU BECAUSE. Hillevi Avikainen, Disa Kamula Joshua Salzman Ryan Cunningham I LOVE YOU BECAUSE Hillevi Avikainen, Disa Kamula Joshua Salzmanin kirjoittama ja Ryan Cunninghamin säveltämä I LOVE YOU BECAUSE -musikaali käsittelee rakkautta ja sydänsuruja

Lisätiedot

3. 4.5.2011/18. Liite Virallisen lehden numeroon 55/13.5.2011. Toimittanut eduskuntatiedotus

3. 4.5.2011/18. Liite Virallisen lehden numeroon 55/13.5.2011. Toimittanut eduskuntatiedotus 3. 4.5.2011/18 Liite Virallisen lehden numeroon 55/13.5.2011 EDUSKUNNAN VIIKKO Toimittanut eduskuntatiedotus SISÄLLYSLUETTELO Muuta.................... 41 MUUTA Tiistai 3.5.2011 Valiokuntien vaaleissa

Lisätiedot

Kultaiset ansiomerkit 1965 2014

Kultaiset ansiomerkit 1965 2014 Huom! Kunniamerkit on kirjattu käsin kirjaan vuodesta 1967 alkaen. Nimet on kopioitu kirjasta tähän tiedostoon tammikuussa 2015. Mahdolliset virheet henkilöiden nimissä tai titteleissä voivat johtua esimerkiksi

Lisätiedot

Naiset. B 1 Leinonen Pekka Oulu 72 B

Naiset. B 1 Leinonen Pekka Oulu 72 B Naiset 1 Karhu Tuula Joensuu 120 C 20 1011 1131 2 Kunnasluoto Taina Kouvola 210 D 35 853 1063 3 Pelkonen Rita Oulu 120 C 20 933 1053 4 Lehikoinen Jaana Joensuu 210 D 35 817 1027 Veteraanit 1 Salonen Tom

Lisätiedot

JUKKA KAJAVA Arkistoluettelo

JUKKA KAJAVA Arkistoluettelo JUKKA KAJAVA Arkistoluettelo SISÄLLYSLUETTELO A Lukijapalautteet 1 B Muut asiakirjat 2 C Valokuvat 3 JUKKA KAJAVAN ARKISTO Arkistonmuodostaja Jukka Kajava (s. 25.2.1943 Oulu, k. 16.5.2005 Berliini) toimittajan

Lisätiedot

Valtuuston sääntömääräinen kevätkokous

Valtuuston sääntömääräinen kevätkokous Valtuusto 13.5.2016 Sivu 1 / 5 Valtuuston sääntömääräinen kevätkokous Aika: perjantai 13.5.2015 klo 16.00 Paikka: Jyväskylän yliopiston Ruusupuisto, Helena-sali, Alvar Aallon katu 9, Jyväskylä Osanottajat

Lisätiedot

***********************************************************************

*********************************************************************** *********************************************************************** Nimi Timo Kankainen 03.03.1946 Helsinki Näyttelijä lausuja runoilija Santavuorenkatu 9 B 9 60320 Seinäjoki p. 064141218 ja 040 7512238

Lisätiedot

Elokuvateattereissa INFO

Elokuvateattereissa INFO Elokuvateattereissa 6.1.2017 INFO Kolmella Jussilla palkitun Maarit Lallin (Kohta 18) ohjaama, käsikirjoittama ja tuottama Kuudes kerta on elokuva seksiaddikteista; naisesta, joka osasi sanoa kyllä, ja

Lisätiedot

SUURI NÄYTTÄMÖ 2011 - LAHTI - MA 30.5.-PE 10.6.

SUURI NÄYTTÄMÖ 2011 - LAHTI - MA 30.5.-PE 10.6. SUURI NÄYTTÄMÖ 2011 - LAHTI - MA 30.5.-PE 10.6. MA 30.5.2011 KLO 07.40-10.15 LINJA-AUTO KULJETUS TRE-HKI (HÄMEENPUISTO 28 D) LUENTO-OSUUS TEATTERIKORKEAKOULU, Helsinki - Haapaniemenk. 6, HKI 53 -AUDITORIO

Lisätiedot

Preesens, imperfekti ja perfekti

Preesens, imperfekti ja perfekti Preesens, imperfekti ja perfekti ennen nyt Neljä vuotta sitten olin töissä tehtaassa. Nyt minä olen lähihoitaja. r Olen työskennellyt sairaalassa jo kaksi vuotta. J Joo, kävin toissapäivänä. Sinun tukka

Lisätiedot

Hankkeessa kehitetään teattereiden luovien ja teknisten työntekijöiden ammattiosaamista ja valmistetaan uusia näytöksiä.

Hankkeessa kehitetään teattereiden luovien ja teknisten työntekijöiden ammattiosaamista ja valmistetaan uusia näytöksiä. Hankkeen tavoite on uudistaa Karjalan tasavallan ja Pohjois-Karjalan alueiden teatteripalveluita, tehdä niistä kilpailukykyisempiä ja suunnata niitä enemmän nuorten ja lapsiperheiden käyttöön. Hankkeessa

Lisätiedot

Vaalilautakuntien ja vaalitoimikuntien asettaminen eduskuntavaaleja varten. Valmistelija: hallintosihteeri Toini Heinonen, puh.

Vaalilautakuntien ja vaalitoimikuntien asettaminen eduskuntavaaleja varten. Valmistelija: hallintosihteeri Toini Heinonen, puh. Kaupunginhallitus 10 19.01.2015 Vaalilautakuntien ja vaalitoimikuntien asettaminen eduskuntavaaleja varten Kh 10 Valmistelija: hallintosihteeri Toini Heinonen, puh. 02 761 1110 Eduskuntavaalit toimitetaan

Lisätiedot

PerformanceSirkusyhdistys ry , näyttelijä, ohjaaja, käsikirjoittaja, tuottaja

PerformanceSirkusyhdistys ry , näyttelijä, ohjaaja, käsikirjoittaja, tuottaja VESA-PETTERI ASIKAINEN 16.8.1959 CURRICULUM VITAE TEATTERIOPINNOT Teatteritaiteen maisteri,teatterikorkeakoulu 1995 Teatteritaiteen kandidaatin tutkinto, Teatterikorkeakoulu 1992 Näyttelijätyön koulutusohjelma,

Lisätiedot

TUNTEMATON on kirjoituskoneen sävyttämä tarina lapsuusmuistoista ja nuorille osoitetuista paineista

TUNTEMATON on kirjoituskoneen sävyttämä tarina lapsuusmuistoista ja nuorille osoitetuista paineista TUNTEMATON on kirjoituskoneen sävyttämä tarina lapsuusmuistoista ja nuorille osoitetuista paineista Näytelmän ohjaaja Tuija Töyräs kertoo vakuuttuneensa projektin aikana siitä, kuinka paljon lapsuus vaikuttaa

Lisätiedot

Opettajan pedagogiset opinnot 2015 HELSINGIN YLIOPISTO

Opettajan pedagogiset opinnot 2015 HELSINGIN YLIOPISTO www.maijuranta.com maiju.p.ranta@gmail.com Koulutus Opettajan pedagogiset opinnot 2015 HELSINGIN YLIOPISTO Filosofian maisteri 2014 HELSINGIN YLIOPISTO Pääaine: Fonetiikka, puheviestinnän linja Sivuaine:

Lisätiedot

KlELIOPPI +TEATTERIT. Äikän kielioppia ja teattereiden esittelyjä. Lukuiloa. Iris&Jessica. Kuvat: Curly ry

KlELIOPPI +TEATTERIT. Äikän kielioppia ja teattereiden esittelyjä. Lukuiloa. Iris&Jessica. Kuvat: Curly ry Äikän kielioppia... Virke on lause joka alkaa isolla alkukirjaimella ja päättyy pisteeseen. Predikaatti, subjekti ja objekti kuuluvat lauseenjäseniin....ja teattereiden esittelyjä Päälauseet voidaan yhdistää

Lisätiedot

ELOKUVATEATTEREISSA 28.1.2011

ELOKUVATEATTEREISSA 28.1.2011 HELLA W LEHDISTÖMATERIAALIPAKETTI ELOKUVATEATTEREISSA 28. TAMMIKUUTA 2011 ELOKUVATEATTEREISSA 28.1.2011 Ohjaus ja tuotanto Alkuperäiskäsikirjoitus Sovitus Pääosissa Kuvaaja Lavastaja Leikkaaja Äänisuunnittelu

Lisätiedot

Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 4/ ( 9) Kajaanin kaupunginteatteri - liikelaitoksen johtokunta

Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 4/ ( 9) Kajaanin kaupunginteatteri - liikelaitoksen johtokunta Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 4/2018 1 ( 9) Aika, klo 15:02-16:30 Paikka Kajaanin kaupunginteatterin Sissilinnan nä yttä mö n kahvio, Asemakatu 6 Käsitellyt asiat 23 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Homo Secundus saa ensi-iltansa Telakalla: Yhteiskunta perustuu uskomukselle, että itsekkyys on hyve

Homo Secundus saa ensi-iltansa Telakalla: Yhteiskunta perustuu uskomukselle, että itsekkyys on hyve Homo Secundus saa ensi-iltansa Telakalla: Yhteiskunta perustuu uskomukselle, että itsekkyys on hyve 26.9.2019 Miko Kivinen ja Teemu Mäki omaavat samanlaisen huumorintajun ja maailmankatsomuksen. Muuten

Lisätiedot

Anna-Leena Härkönen. Rooleissa. Ensi-ilta Suurella näyttämöllä

Anna-Leena Härkönen. Rooleissa. Ensi-ilta Suurella näyttämöllä Anna-Leena Härkönen HÄRÄNTAPPOASE Ensi-ilta Suurella näyttämöllä 8.4.2017 Dramatisointi Leena Kemppi Sovitus ja ohjaus Alma Lehmuskallio Lavastus Iita Torvinen Pukusuunnittelu Anne Hannula Valosuunnittelu

Lisätiedot

TANSSITYÖPAJAT TILAUS- JA KIERTUE- ESITYKSET MANILLA-TEATTERI. VIERAANAMME, mm.

TANSSITYÖPAJAT TILAUS- JA KIERTUE- ESITYKSET MANILLA-TEATTERI. VIERAANAMME, mm. KEVÄT 2015 TANSSITYÖPAJAT Aurinkobaletti järjestää teoksiin liittyviä tanssityöpajoja niin lapsille, nuorille kuin aikuisillekin. Ammattitanssijoiden ohjaamissa työpajoissa liikutaan itse, kokeillaan kehollista

Lisätiedot

KOULUTUSVIIKONLOPPU ENTISEN OULUN LÄÄNIN ALUEEN JA SEN RAJAKUNTIEN AIKUISILLE TEATTERIHARRASTAJILLE

KOULUTUSVIIKONLOPPU ENTISEN OULUN LÄÄNIN ALUEEN JA SEN RAJAKUNTIEN AIKUISILLE TEATTERIHARRASTAJILLE 1 / 5 KOULUTUSVIIKONLOPPU ENTISEN OULUN LÄÄNIN ALUEEN JA SEN RAJAKUNTIEN AIKUISILLE TEATTERIHARRASTAJILLE Pe su 6. 8.4.2018 Kajaanin kaupunginteatterilla AIKATAULU & OHJELMA Huom: Isoon osaan viikonlopun

Lisätiedot

Sydämellisesti tervetuloa kesäteatteriin!

Sydämellisesti tervetuloa kesäteatteriin! Sydämellisesti tervetuloa kesäteatteriin! Kesällä 2019 Suomen Kesäteatteri esittää Valkeakoskella musikaalin Ilkka Danny Lipsasen elämästä. Hersyvän huumorin värittämä elämäntarina vie katsojan pitkin

Lisätiedot

10000m Tulos Sija Helena Rantakari N ,95 1 Raimo Hartonen M ,68 10 Kauko Kuningas M ,35 5

10000m Tulos Sija Helena Rantakari N ,95 1 Raimo Hartonen M ,68 10 Kauko Kuningas M ,35 5 100m Tulos Sija Vesa Lappalainen M55 14.67 28 Varpu Holmberg N70 20.06 15 Terhi Kokkonen N65 15.53 3 Raimo Koskela M55 12.83 5 Pauli Rantala M55 14.21 20 Tuula Siekkinen N55 16.13 12 200m Tulos Sija Jan

Lisätiedot

Esittävän taiteen rahoitus ja näkökulmia arkeen

Esittävän taiteen rahoitus ja näkökulmia arkeen Esittävän taiteen rahoitus ja näkökulmia arkeen Teatterimäärärahat valtion tulo- ja menoarviossa 2010 Suomen Kansallisteatteri 10 634 000 Teatteri- ja orkesterilain piiriin kuuluvien teattereiden valtionosuudet

Lisätiedot

ANNAMÁRIA LÁNG & JUHÁN ULFSAK

ANNAMÁRIA LÁNG & JUHÁN ULFSAK ANNAMÁRIA LÁNG & JUHÁN ULFSAK DIRECTED BY KRISTIAN SMEDS Cre w: Lennart Laberenz Teemu Nurmelin Krisztián Vranik Pekka Kuusisto Verneri Pohjola Timo Kämäräinen Roosa Vaverka Ronja Louhivuori Virág Márkus

Lisätiedot

LAITURIPILKKI v. 2007

LAITURIPILKKI v. 2007 LAITURIPILKKI v. 2007 1.12.2007 LAITURIPILKKI Lappeenrannan satama 1 Vuokko Sirkiä 1685 gr 2 Marketta Huustonen 1370 gr 3 Aili Jäppinen 1240 gr 4 Lahja Salmi 1090 gr 5 Varpu Korhonen 1065 gr 6 Mirja Huotilainen

Lisätiedot

Avoimet Lappeenrannan satama

Avoimet Lappeenrannan satama Avoimet Lappeenrannan satama 20.9.2008 NAISET 1 Arja Villanen 3450 gr 2 Terttu Huhtiniemi 1880 gr 3 Seija Mäkirinta 1690 gr 4 Mirja Huotilainen 1555 gr 5 Martta Huuskonen 1170 gr 6 Varpu Korhonen 1055

Lisätiedot

Tulokset Honkasaari parikilpailu

Tulokset Honkasaari parikilpailu Tulokset 20.1.2013 Honkasaari parikilpailu 1 Pekka Turunen 7305 Pekka Leskinen 2733 10038 gr 2 Jaakko Villanen 5949 Terttu Huhtiniemi 1847 7796 gr 3 Jaakko Pöntinen 4449 Jari Karhu 3030 7479 gr 4 Leo Korhonen

Lisätiedot

SAUL:n SM-hallimoniottelut Pirkkahalli

SAUL:n SM-hallimoniottelut Pirkkahalli M80 5-ottelu 1 Makkonen Paulus Kunto-Pirkat 2 Jokela Matti Kunto-Pirkat N30 5-ottelu 3 Huiko Anne Tampereen Pyrintö 4 Salmi Marika Varsinais-Suomen Veteraaniurhe M35 5-ottelu 5 Lahtinen Henri Tampereen

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNGINTEATTERIN JOHTOA ERI AIKAKAUSINA 1

HELSINGIN KAUPUNGINTEATTERIN JOHTOA ERI AIKAKAUSINA 1 HELSINGIN KAUPUNGINTEATTERIN JOHTOA ERI AIKAKAUSINA 1 HELSINGIN KAUPUNGINTEATTERIN JOHTOA 1.8.1965-31.7.1966 Teatterinjohtaja Sakari Puurunen Apulaisjohtaja Matti Aro Koulutusohjaaja Wilho Ilmari Ohjaaja

Lisätiedot

Mormyskakisa Kärkjärvi

Mormyskakisa Kärkjärvi Mormyskakisa 8.4.2010 Kärkjärvi 1 Kimmo Hyvärinen 725 g 2 Jani Salmi 695 g 3 Tuija Salmi 515 g 4 Esko Japola 420 g 5 Vesa Meuronen 375 g 6 Timo Tujula 355 g 7 Juha Mälkiäinen 350 g 8 Samu Yrjönen 335 g

Lisätiedot

JUKKA KAJAVA Arkistoluettelo

JUKKA KAJAVA Arkistoluettelo JUKKA KAJAVA Arkistoluettelo http://www.paivalehdenarkisto.fi/ SISÄLLYSLUETTELO A Lukijapalautteet 1 B Muut asiakirjat 2 C Valokuvat 3 JUKKA KAJAVAN ARKISTO Arkistonmuodostaja Jukka Kajava (s. 25.2.1943

Lisätiedot

Katsaus kulttuurialan asiakkuuksiin. Lippupiste Oy 23.11.2009 Olli Saarinen

Katsaus kulttuurialan asiakkuuksiin. Lippupiste Oy 23.11.2009 Olli Saarinen Katsaus kulttuurialan asiakkuuksiin Lippupiste Oy 23.11.2009 Olli Saarinen Esityksen agenda Lipunmyynnin kehitys, tammi-lokakuut 2008-2009 Vertailussa mukana ne teatterit ja konsertinjärjestäjät jotka

Lisätiedot

Laula kanssain Eläkeliiton laulujuhlat

Laula kanssain Eläkeliiton laulujuhlat Laula kanssain Eläkeliiton laulujuhlat 2.-3.8.2013 Joensuu Laula kanssain Eläkeliiton laulujuhlat 2.-3.8.2013 Joensuu Kutsumme kaikki ikäihmisten kuorot ja lauluryhmät kokemaan laulun voimaa Joensuun laulurinteelle,

Lisätiedot