Thaïs. I näytös. Ensimmäinen kohtaus. (Kenobiittimunkit 1 ovat illallispöydässä Niilin rannalla, Athanaëlin paikka on tyhjä)

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Thaïs. I näytös. Ensimmäinen kohtaus. (Kenobiittimunkit 1 ovat illallispöydässä Niilin rannalla, Athanaëlin paikka on tyhjä)"

Transkriptio

1 Thaïs Libretto Louis Gallet Anatole Francen samannimisen romaanin pohjalta Suomennos ja selitykset Juhani Koivisto I näytös Ensimmäinen kohtaus (Kenobiittimunkit 1 ovat illallispöydässä Niilin rannalla, Athanaëlin paikka on tyhjä) KENOBIITIT Tässä leipä ja suola ja iisoppi 2 Tässä hunaja ja tässä vesi. PALÉMON Joka aamu taivas levittää armonsa puutarhaani kuin kasteen. Kiittäkäämme Jumalaa kaikesta hyvästä, jonka hän meille antaa ja rukoilkaamme, että hän varjelisi meitä rauhassaan! KENOBIITIT Väistykööt helvetin mustat demonit tieltämme! MUNKKI Varjele Jumala veljeämme Athanaëlia kätesi voimalla! KENOBIITIT Athanaël! Athanaël! Hän on vieläkin poissa! Milloin hän palaa? Milloin? PALÉMON Hänen paluunsa hetki on lähellä, tänä yönä uni näytti hänet minulle kiirehtimässä meitä kohti KENOBIITIT Athanaël on Jumalan valittu! Hän ilmestyy unissa! (Athanaël tulee hitaasti ja uupuneena) 1 Kenobiitit asuivat yhteisöissä toisin kuin erakot, ensimmäiset yhteisöt perustettiin Egyptissä 300-luvulla. 2 Raamatussakin mainittu yrttikasvi.

2 Siinä hän on! Siinä hän on! Rauha olkoon kanssanne! PALÉMON ja KENOBIITIT Veli, terve! Uupumus painaa sinua tomu peittää otsasi ota paikkasi joukossamme syö juo! Ei sydämeni on täynnä katkeruutta palaan surussa ja murheessa. Kaupunki on synnin vallassa. Nainen, Thaïs, täyttää sen häväistyksellä. Ja hänen kauttaan helvetti hallitsee ihmisiä. KENOBIITIT Kuka tämä Thaïs on? Venuksen kultin kurja papitar! Valitettavasti minä tunsin hänet nuorena ennen kuin armo oli puhunut sydämelleni, minä tunsin hänet. Tunnustan häpeäkseni, että eräänä päivänä pysähdyin hänen kirotulla kynnyksellään, mutta Jumala säästi minut tältä kurtisaanilta ja löysin rauhan erämaassa kiroten syntiä, jonka olisin saattanut tehdä. Ah! sieluni on levoton! Häpeä Thaïsista ja paha, jota hän on tehnyt tuottavat minulle katkeraa kipua, ja haluaisin voittaa tämän sielun Jumalalle. Kyllä, haluaisin voittaa tämän sielun Jumalalle! Jumalalle! Jumalalle! PALÉMON Älkäämme poikani koskaan puuttuko maallisten ihmisten elämään; pelätkäämme Hengen ansoja. Niin meille sanoo ikuinen viisaus. Yö saapuu, rukoilkaamme ja nukkukaamme. KENOBIITIT Rukoillaan. Väistykööt helvetin mustat demonit tieltämme! Herra, siunaa leipä ja vesi, siunaa puutarhamme hedelmät. Anna meidän nukkua ilman unia ja anna katkeamaton lepo. Oi Herra, annan sieluni sinun käsiisi

3 (Näky: teatteri Aleksandriassa, suuri ihmisjoukko, etualalla näyttämö, jolla Thaïs puolialastomana mutta kasvot hunnutettuna esittää Afroditen rakkauksia, kuuluu valtavia suosionosoituksia, ihmiset huutavat Thaïsin nimeä, näky katoaa äkkiä) Häpeä! Kauhu! Ikuinen pimeys! Herra! Herra! auta minua! Sinä joka olet antanut säälin sieluihimme, hyvä Jumala, ylistys sinulle. Ymmärsin varjon opetuksen. Minä nousen ja lähden, sillä haluan vapauttaa tämän naisen lihan kahleista! Taivaan sinessä näen lohduttomien enkeleiden kumartuvan hänen puoleensa! Eikö hän ole henkäys sinun suustasi, Herra? Oi Herra! Ah! Mitä enemmän hän on syyllinen, sitä enemmän minun pitää häntä sääliä. Mutta minä pelastan hänet! Herra! anna hänet minulle, anna hänet minulle! Ja minä tuon hänet luoksesi ikuista elämää varten. Veljet! veljet! Nouskaa kaikki! Tulkaa! Minun tehtäväni on selvinnyt. Minun pitää palata kirottuun kaupunkiin Jumala puolustaa häntä uppoamasta enempää pahan kuiluun ja Jumala on valinnut minut noutamaan hänet luokseen. PALÉMON Poikani, älkäämme puuttuko maallisiin ihmisiin. Siinä on ikuinen viisaus! (Kenobiitit saattavat Athanaëlia matkalle, Athanaëlin ääni etääntyy erämaahan) (kaukana) Valon ja armon henki, varusta sydämeni taisteluun! Ja tee minusta vahva kuin arkkienkeli, demonien viettelyksiä vastaan! Varusta sydämeni taisteluun! KENOBIITIT Varusta hänen sydämensä taisteluun! Ja tee hänestä vahva kuin arkkienkeli! Varusta hänen sydämensä demonien viettelyksiä vastaan!

4 Toinen kohtaus (Aleksandriassa Niciaksen talon terassilla, Athanaël tulee ja palvelija menee häntä vastaan) PALVELIJA Häivy muualle elantoasi etsimään kerjäläinen! Isäntäni ei vastaanota sinunlaisiasi koiria! Poikani, ole hyvä ja tee kuten pyydän, olen isäntäsi ystävä ja haluan heti puhua hänen kanssaan. PALVELIJA Ulos täältä, kerjäläinen! Lyö, jos haluat, mutta ilmoita isännällesi. Mene! (Palvelija menee taloon, Athanaël katselee kaupunkia) Tässä siis on tämä kauhea kaupunki! Aleksandria! Aleksandria, jossa synnyin synnissä; kirkas ilma, jossa hengitin ylellisyyden inhottavaa tuoksua. Tässä hekumallinen meri, jossa kuulin kultasilmäisen seireenin laulavan. Niin, tässä on lihallinen kehtoni, Aleksandria. Oi isänmaani! Kehtoni, isänmaani! Olen kääntänyt sydämeni sinua rakastamasta. Rikkautesi vuoksi vihaan sinua! Tieteesi ja kauneutesi vuoksi vihaan sinua! Vihaan sinua! Ja nyt kiroan sinut kuin pahojen henkien riivaaman temppelin. Tulkaa! Taivaan enkelit! Jumalan henkäykset! Tulkaa! Tulkaa! Taivaan enkelit! Jumalan henkäykset! Saattakaa siiveniskuillanne tuoksuvaksi pilaantunut ilma, joka minua ympäröi! Tulkaa! Taivaan enkelit! Jumalan henkäykset! (Nicias tulee kahden kauniin ja nauravan orjattaren kanssa) Athanaël! Sinä kasvinkumppanini, ystäväni, veljeni! Oi, tunnen sinut, vaikka itse asiassa muistutat enemmän villieläintä kuin ihmistä. Syleile minua ja ole tervetullut. Jätätkö erämaan? Palaatko luoksemme? Oi Nicias! Palaan vain yhdeksi päiväksi, yhdeksi tunniksi.

5 Kerro toiveesi! Nicias, tunnetko sen näyttelijättären ja kurtisaanin, Thaïsin? Tietysti, tunnen hänet! Ja vielä parempaa, hän on minun vielä yhden päivän ajan. Hänen vuokseen olen myynyt viinitarhani ja viimeiset maani ja viimeisen myllyni, ja tehnyt kolme kirjaa elegioita, eikä se ole vielä mitään! Minä haluaisin pitää hänet, että pääsisin vaivoistani. Hänen rakkautensa on keveä ja haihtuva kuin uni. Mitä haluat hänestä? Minä haluan johdattaa hänet Jumalan luo! Hah-hah! Ystävä parka! Ei pidä uhmata Venusta, jonka papitar hän on. Haluan johdattaa hänet Jumalan luo! Tempaan hänet irti maallisista rakkauksistaan ja annan Jeesuksen puolisoksi. Thaïs on seuraava minua tänään lähteäkseen luostariin. Ei pidä uhmata Venusta, jonka papitar hän on. Jumala varjelee minua. Missä voin nähdä sen naisen? Juuri täällä. Viimeistä kertaa hän illastaa minun kanssani iloisessa seurassa. Hän esiintyy tänään, teatterista palatessaan hän tulee. Lainaa minulle, ystävä hyvä, jokin aasialainen puku, jotta voisin esiintyä arvokkaasti juhlassa, jonka hänelle järjestät. Crobyle ja Myrtale, kultaseni, kiirehtikää pukemaan kunnon Athanaël.

6 (Crobyle ja Myrtale hakevat vaatteita ja peilin) Näen siis sinut yhtä loistavana kuin ennen! Kyllä, lainaan helvetiltä aseet sitä itseään vastaan. (Crobyle ja Myrtale laittavat tukkaa ja partaa) Ylpeä filosofi! Ihmissielu on herkkä. En pelkää ylpeyttä kun taivas johdattaa minua. CROBYLE Hän on nuori! MYRTALE Hän on komea! Hänen partansa on hiukan karkea. CROBYLE Hänen silmänsä ovat täynnä tulta. MYRTALE Tämä otsanauha pukee häntä hyvin. CROBYLE ja MYRTALE Rakas satraappi, tässä rannekorusi! MYRTALE Sormuksesi! CROBYLE Ojenna kätesi! MYRTALE Sormesi! CROBYLE ja MYRTALE Hän on nuori, hän on kaunis! Hänen silmänsä ovat täynnä tulta! MYRTALE Nyt puku! CROBYLE Heitä pois tämä musta jouhipaita!

7 Ah, naiset, tästä en luovu koskaan! MYRTALE Olkoon! CROBYLE Olkoon! CROBYLE ja MYRTALE (laittavat koristellun puvun paidan päälle) Kätke jäykkyytesi tämän notkean puvun alle! Älä loukkaannu heidän pilkastaan, älä paina heidän edessään silmiäsi alas. Ihaile heitä pikemminkin. CROBYLE Hän on kaunis kuin nuori jumala! Ja jos Daphne kohtaisi hänet, hänen villi jumaluutensa inhimillistyisi! Valon henki! Varusta sydämeni taistelua varten! MYRTALE Anna meidän pukea sinulle nämä kultasandaalit. CROBYLE Anna meidän laittaa tätä parfyymiä poskillesi! Älä loukkaannu heidän pilkastaan, älä paina heidän edessään silmiäsi alas. Ihaile heitä pikemminkin. Älä loukkaannu! Ole onnellinen. Valon henki! Varusta sydämeni taistelua varten! Varusta sydämeni viettelyksiä vastaan, demonin viettelyksiä vastaan! (Kuuluu suosionosoituksia, Nicias katsoo kaupungille) Varo! Tässä on kauhea vihollisesi! (Ihailijoiden ympäröimä Thaïs tulee)

8 NÄYTTELIJÖITÄ ja FILOSOFEJA 3 Thaïs! Kariittien sisar! 4 NÄYTTELIJÄT Aleksandrian ruusu! FILOSOFIT Hiljainen kaunotar! NÄYTTELIJÖITÄ ja FILOSOFEJA Thaïs! Haluttu! Thaïs! Thaïs! Thaïs! Rakas Thaïs! Hermodore! Aristobule! Callicrate! Dorion! Vieraani! Ystäväni! Jumalat olkoot kanssanne! Tässä on Thaïs, herkkä ihannoitusi, joka tulee viimeistä kertaa istumaan kukkien koristamaan pöytään. Huomenna olen sinulle vain nimi. Olemme rakastaneet toisiamme pitkän viikon Olemme rakastaneet toisiamme pitkän viikon Siinä on jo paljon pysyvää enkä valita; ja sinä lähdet vapaana, kaukana sylistäni Vapaa, kaukana sylistäsi Ole iloinen tänä iltana. annetaan haihtua onnellisten tuntien. Ei pyydetä mitään, ei mitään muuta tänä yönä kuin hiukan hullua juopumusta ja jumalaista unohdusta! ja Huomenna! Huomenna! Huomenna olen sinulle vain nimi. Kuka on tuo muukalainen jonka hurja katse seuraa minua noin? En ole nähnyt häntä koskaan juhlissamme. Mistä hän tulee? Kuka hän on? 3 Alkutekstin mukaan ryhmässä on filosofien lisäksi kaksi näyttelijäryhmää, miespuoliset histrions ja naispuoliset comédiennes. Tässä käytetään kuitenkin yksinkertaisuuden vuoksi vain nimitystä näyttelijät. 4 Kariitit olivat kreikkalaisessa mytologiassa sulottaria.

9 Hän on karkeasieluinen filosofi. Erämaan yksinäinen. Varo! Hän on täällä sinun vuoksesi! Mitä hän tuo? Rakkautta? Mikään inhimillinen heikkous ei voi pehmentää hänen sydäntään. Hän haluaa käännyttää sinut pyhään oppiin Mitä hän opettaa? Lihan halveksuntaa, kärsimyksen rakastamista, ankaria katumusharjoituksia! Mene, lähde matkoihisi. Uskon vain rakkauteen, eikä mikään muu mahti voi minulle mitään! Ah! Älä pilkkaa jumalaa! Ei! Älä pilkkaa jumalaa! Kuka sinusta on tehnyt niin vakavan ja miksi peität silmiesi liekin? Mikä surullinen hulluus saa sinut epäonnistumaan kohtalossasi? Rakastamaan luotu ihminen, mikä onkaan sinun erehdyksesi! Tietämään luotu ihminen, kuka on sinut tuohon määrään sokaissut? Et ole koskettanut elämän maljaa! Et ole lukenut rakastavaa viisautta! Istu lähellemme, laita päähäsi ruususeppele, mikään muu kuin rakastaminen ei ole todellista, ojenna kätesi rakkaudelle! NÄYTTELIJÄT ja FILOSOFIT Istu lähellemme, laita päähäsi ruususeppele, mikään muu kuin rakastaminen ei ole todellista, ojenna kätesi rakkaudelle! Ei! Ei! Minä vihaan teidän väärää juopumustanne! Ei! Täällä minä vaikenen; mutta sinä syntinen, minä tulen taloosi tervehtimään sinua ja minä voitan sinut helvetiltä riemuiten!,, NÄYTTELIJÄT, FILOSOFIT Ah! Uskallakin tulla, sinä joka uhmaat Venusta! (Thaïs alkaa esittää kohtausta Afroditen rakkauksista)

10 Toinen näytös Thaïsin talossa Ah! olen yksin, yksin lopultakin! Kaikki nämä miehet eivät ole muuta kuin välinpitämättömyyttä ja karkeutta. Naiset ovat ilkeitä ja tunnit painavia. Sieluni on tyhjä Mistä löytää lepo? Ja miten saavuttaa onni? Oi uskollinen peilini, vakuuta minut! Sano minulle, että olen kaunis, ja että olen kaunis ikuisesti! Ikuisesti! Sano, että mikään ei kuihduta huulieni ruusuja, että mikään ei haalista hiuksieni puhdasta kultaa. Sano se minulle! Sano että olen kaunis, ja että olen kaunis ikuisesti! Ah! Vaikene, säälimätön ääni, joka minulle sanoo: Thaïs, sinä vanhenet! Siispä jonain päivänä Thaïs ei enää ole Thaïs! Ei, ei, en voi uskoa sitä. Sinä Venus, puhu minulle kauneudestani! Puhu sen ikuisuudesta! Venus, näkymätön ja läsnäoleva! Venus, varjon lumous! Venus! Vastaa minulle! Sano minulle, että olen kaunis ja tulen ikuisesti olemaan! Että mikään ei kuihduta huulieni ruusuja. että mikään ei haalista hiuksieni puhdasta kultaa! Sano minulle, että olen kaunis ja tulen ikuisesti olemaan! (huomaa Athanaëlin, joka on tullut ääneti sisään) Muukalainen, siinä sinä olet, kuten sanoitkin! (rukoilee) Herra! Herra! Salli hänen loistavien kasvojensa olla kuin hunnutetut edessäni! Estä hänen viettelysvoimaansa voittamasta minun tahtoani! No niin, puhu nyt. Sanotaan, ettei yksikään nainen ole sinun veroisesi, ja siksi minä halusin tuntea sinut, siksi minä sinut nähdessäni olen ymmärtänyt miten kunniakasta minun olisi sinut voittaa! Korkealle minua ylistät, vielä korkeammalla on ylpeytesi.

11 Sinä omahyväinen, varo rakastamasta minua! Ah! Minä rakastan sinua Thaïs, ja minä rakastan sen sanomista, mutta en rakasta sinua niinkuin luulet! Minä rakastan sinun henkeäsi, minä rakastan sinua todella. Minä lupaan sinulle enemmän kuin vain hekumallista juopumusta ja lyhyen yön unelmia. Onni jonka sinulle tänään tuon ei lopu koskaan! Ei koskaan! Näytä minulle siis se ihmeellinen rakkaus! Todellisella rakkaudella on vain yksi kieli: suudelmat. Thaïs, älä pilkkaa! Rakkaus, josta sinulle saarnaan on sinulle tuntematon! Ystävä, tulet kovin myöhään Tunnen kaikki hurmat. Rakkaus, jonka tunnet synnyttää vain häpeää. Rakkaus, jonka minä sinulle tuon on ainoa kunniakas! Olet julkea kun uskallat loukata emäntääsi! Loukata! Haluan vain tuoda sinulle totuuden! Kuka innoittaisi minua tulisilla sanoilla, jotta henkeni, oi kurtisaani, sulattaisi sydämesi kuin vahan. Kuka voisi luovuttaa sinut minulle. Kuka muuttaisi puheeni Jordaniksi, jonka vuolas virta valmistaa sielusi ikuiseen elämään. Ikuiseen elämään! Ikuiseen elämään! No hyvä paljasta minulle kaikki se salaperäinen rakkaus Minä tottelen sinua Olen sinun (Thaïs laittaa suitsukkeita palamaan)

12 Ajatukseni ovat pelottavasti sekaisin. Herra! Herra! Anna hänen loistavien kasvojensa peittyä kuin huntuun minun edessäni. Näkymätön ja läsnäoleva Venus! Armahda! Herra! Venus, varjon lumous! Venus, taivaan välähdys ja lumen valkoisuus! Venus, laskeudu ja hallitse! Hekuma! Sulous! Älköön hänen lumonsa voima voittako tahtoani! Herra! Armahda! (repii päältään puvun, jonka alla on hänen karkea jouhipaitansa) Minä olen Athanaël, Antinopoliksen 5 munkki! Minä tulen pyhästä autiomaasta ja kiroan lihan ja kiroan kuoleman, joka sinua pitää otteessaan! Olen näin sinun edessäsi, kuin haudan edessä, ja sanon sinulle: Thaïs, nouse, nouse! (heittäytyy hänen jalkoihinsa) Ah! Armoa! Älä tee minulle pahaa! Puhu! Mitä minusta haluat? Ei! Armahda ja vaikene! En ole valinnut osaani enkä luonnettani. Eikä ole minun vikani, että olen niin kaunis. Armahda, älä tapa minua! Ah! minä pelkään niin kuolemaa! Älä tapa minua! Älä tee minulle pahaa! Ei! Minä sanoin näin: tulet elämään ikuista elämää, olet oleva ikuisesti rakastettu ja Kristuksen puoliso, vaikka olit hänen vihollisensa. Ah! Tunnen hurmaantuneessa sielussani raikkauden, vapisen ja pysyn lumoutuneena. Ah! Millainen sinun voimasi onkaan! 5 Kaupunki Niilin itärannalla.

13 (ääni kuuluu etäältä) Thaïs, herkkä ihannoituni, haluan viimeisen kerran Nicias! Taas! Haluan rakkautta kukoistavilta huuliltasi Sieluni ei ole enää minun. Rakastaa minua! Hän ei ole koskaan rakastanut ketään! Hän rakastaa vain rakkautta! Huomenna minä olen sinulle vain nimi! Ei muuta kuin nimi! Kuuletko häntä? Kyllä, mene! Sano hänelle, että inhoan kaikkia rikkaita, kaikkia onnellisia! Unohtakoon minut! Kuuletko! Sano hänelle että vihaan häntä! Odotan kynnykselläsi tuloasi päivännousuun asti! Ei, minä pysyn Thaïsina! Thaïs, kurtisaani. En usko enää mihinkään enkä haluaa enää mitään: En häntä, en sinua, en sinun jumalaasi! (puhkeaa nauruun) Esirippu Orkesterivälisoitto Meditaatio

14 Toinen kohtaus (ennen päivänkoittoa, Thaïs tulee Athanaëlin luokse) Isä, Jumala on puhunut minulle sinun äänesi kautta! Tässä olen! Thaïs, Jumala odotti sinua! Puheesi jäi sydämeeni kuin jumalainen palsami, olen rukoillut, olen itkenyt. Se toi sieluuni suuren valkeuden; nähtyäni kaiken hekuman merkityksettömyyden tulen luoksesi, kuten käskit. Mene, rohkeutta, oi sisareni! Rauhan aamu koittaa! Mitä minun pitää tehdä? Lännen suunnassa jonkin matkan päässä on luostari, jossa valitut naiset elävät enkelten tavoin täydellisessä hartaudessa, köyhinä, jotta Jeesus rakastaisi heitä, vaatimattomina, jotta hän katsoisi heidän puoleensa, siveinä, jotta hän ottaisi heidät vaimokseen. Sinne minä sinut johdatan. Minä luovutan sinut Albinelle, heidän hurskaalle äidilleen. Albine, Caesarin tytär! Ja Kristuksen puhtain palvelija! Siellä suljen sinut ahtaaseen kammioon aina siihen asti kunnes Jeesus sinut vapauttaa! Mene! Älä epäröi! Hän tulee itse, ja mikä vavahdus tuntuukaan sielusi lihassa kun tunnet hänen asettavan silmillesi valoa hohtavat sormensa, jotka pyyhkivät pois kyyneleesi! Vie minut, isäni! Kyllä!

15 Mutta tuhoa ensin se, mikä oli likaista Thaïsia, palatsisi, rikkautesi, kaikki mikä julistaa häpeääsi! Polta kaikki! Tuhoa kaikki! Isä, olkoon niin! (pysähtyy pienen Eros-patsaan kohdalle) En halua säilyttää menneisyydestäni mitään, paitsi tämän Tämä norsunluuveistos, tämä lapsi, tämä antiikkinen ja ihmeellinen teos, se on Eros! Se on rakkaus! Oi isäni, me emme voi kohdella sitä julmasti. Rakkaus on harvinainen hyve. Olen tehnyt syntiä, en rakkauden vuoksi vaan pikemminkin sitä vastaan. Ah! En itke siksi, että se on ollut isäntäni, vaan siksi, että olen tuntenut niin huonosti sen tahdon. Rakkaus kieltää naista antamasta itseään sellaiselle, joka ei tule sen nimissä, ja sen lain vuoksi sitä pitää kunnioittaa. Ota veistos, laita jonnekin luostarissa, ja ne jotka hänet näkevät, kääntyvät Jumalan puoleen! Sillä rakkaus kohottaa meidät taivaallisiin ajatuksiin. Kun Nicias rakasti minua, hän lahjoitti tämän kuvan. Nicias! Nicias! Ah, olkoon kirottu se myrkyllinen lähde, josta sinulle tämä lahja tulee! Se pitää tuhota! (rikkoo patsaan) Ja kaikki loppu liekkeihin, helvettiin! Tule, Thaïs! Tulkoon jälleen tomuksi kaikki mikä oli sinua, ikuiseen unohdukseen! ja Kaikki mikä oli minua/sinua tulkoon jälleen tomuksi, ikuiseen unohdukseen! Tule! Tule! (Menevät taloon, Nicias ja hänen vieraansa tulevat) Seuratkaa kaikki minua, ystävät! Yö ei ole loppunut! Tulkaa, tulkaa! Voitin pelissä 30 kertaa sen hinnan, jonka olin maksanut Thaïsin kauneudesta! Iloitkaamme siis jälleen! CROBYLE, MYRTALE, NICIAKSEN YSTÄVÄT ja YSTÄVÄTTÄRET Jälleen! Jälleen! Evohé! Evohé! 6 6 Huudahduksella evohé tervehdittiin viinin jumala Dionysosta.

16 Kutsukaa Aasian tanssijattaret, käärmeenlumoojat ja ilveilijät! Jatkukoot tanssit, leikit ja huudot aamuun asti! Sytyttäkäämme soihdut! CROBYLE, MYRTALE, NICIAKSEN YSTÄVÄT ja YSTÄVÄTTÄRET Sytyttäkäämme soihdut! Kalvetkoon aurinko niiden rinnalla! Heittäkää tuohon paksu matto! Vierelleni Crobyle ja sinä Myrtale! CROBYLE, MYRTALE, NICIAKSEN YSTÄVÄT ja YSTÄVÄTTÄRET Evohé! Evohé! Mikään ei ole totta paitsi elämä! Mikään ei ole viisasta paitsi hulluus! Baletti (Lumoojattaren tullessa) Siinä vertaamaton! Ota lyyra, Crobyle, ja sinä Myrtale, ota sitra! Ja laulakaa yhdessä Kauneuden ylistyslaulu! (Lumoojatar tanssii Crobylen ja Myrtalen säestyksellä) CROBYLE ja MYRTALE Hän joka tulee on kauniimpi kuin Saban kuningatar, joka tanssi peilien päällä! Ja hänen huntujensa varjosta lähtevät hänen äänensä säteet kuin tuliset nuolet! Hänen ihonsa on kuin vaaleaa ambraa. Ilmavasti hän tulee, Kuin ylittämätön ihanne hän kulkee! Hän hurmaa, hän hyväilee, Hänen katseensa heittävät kahleita, hänen kauniit raukeat katseensa, jotka vangitsevat miehet. Tietämättä mitään voimastaan, hän hurmaa, hän hyväilee, hänellä on tappavaa lumovoimaa. KUORO Evohé! Evohé! (Athanaël tulee talon kynnykselle palava soihtu kädessään)

17 Hei, se on hän! Athanaël!, CROBYLE, MYRTALE, NICIAKSEN YSTÄVÄT ja YSTÄVÄTTÄRET Athanaël! Terve viisaiden viisas! Thaïs on siis riisunut aseista järkesi? Hah-hah! katsokaa hänen loistavia kasvojaan! (heittää soihdun maahan) Ah! Vaietkaa! Thaïs on Jumalan puoliso, hän ei kuulu enää teille! Helvetillinen Thaïs on kuollut ikuisiksi ajoiksi, ja uusi Thaïs on tässä! Tule, sisareni, paetkaamme iäksi tästä kaupungista! ja YSTÄVÄT Ei koskaan! Ei! Viedä hänet pois! Mitä hän sanoo? Ei! Ei koskaan! Hän sanoo totuuden! Thaïs! Jättäisit meidät! Onko se mahdollista! Jumalaton! Kuolet, jos kosket häneen! Hän on Jumalan luoma! Hän on osa Jumalaa! Tietä! ja VÄKIJOUKKO Ei! Ei! Tietä! VÄKIJOUKKO Ei! Mitä tuo mies hänelle tahtoo! Palatkoon erämaahan! Häivy! Paviaani! Palauta Thaïs meille! Thaïs! Älä lähde! Jää! JOUKKO Oh! Kenestä elämme nyt! Ah! Kaulakoruni! Koruni! Pukuni! Hevoseni! Kuka ne meille maksaa, ketä varten ovat lait! Hän varastaa meiltä Thaïsin! Jääköön! Lyökää hänet kuoliaaksi! Korpeille! Hirteen! Jäteojaan! Korpeille! Liekkejä! Tulipalo! Liekkejä! Palatsi palaa!

18 MIES VÄKIJOUKOSTA Tässä sinulle, satyyri! 7 (heittää kivellä Athanaëlia otsaan) JOUKKO Liekkejä! Tulipalo! Kuolemaan! Hän polttaa palatsin! Roisto! ja Ah! Kuollaan, jos on meidän aikamme! Ostakaamme hetkessä ikuinen ilo veremme hinnalla! Armoa! Jää luoksemme! Thaïs! Thaïs! Älä lähde! Jää luoksemme, armahda! VÄKIJOUKKO Liekki! Palo! Kuolema! Hän polttaa palatsin! Roisto! Kuolemaan! Kuolemaan! (puolustaen Thaïsia väkijoukolta) Ei! Ei! Pysähtykää! Jumalten kautta! Tässä jotain mikä rauhoittaa teidät! (Nicias heittää kultaa ja väkijoukko kiirehtii keräämään sitä) JOUKKO Kultaa! (Athanaëlille ja Thaïsille) Menkää! Näkemiin Thaïs! Turhaan minut unohdat. Sinun muistosi tulee olemaan sieluni parfyymi! Ah! Hyvästi iäksi! Hyvästi iäksi! Tule! Ja iäksi! VÄKIJOUKKO Kultaa! 7 Pilkkanimitys viittaa sekä Athanaëlin ulkoasuun että oletukseen hänen ja Thaïsin suhteesta, sillä antiikin mytologiassa satyyrit olivat puoliksi ihmisiä, puoliksi hevosia tai pukkeja ja heitä pidettiin irstailijoina.

19 Kolmas näytös Ensimmäinen kohtaus Keitaalla Polttava aurinko musertaa minut kuin liian raskas taakka. Ah, näännyn päivän painon alle. Pysähdytään! Ei! Kävele vielä! Lannista ruumiisi, kiellä lihasi! Isä, puhut oikein. Minä uhraan kidutukseni jumalalliselle vapahtajalle. Vain katumus puhdistaa meidät. Kävele! Tämä täydellinen ruumis, jonka annoit pakanoille, uskottomille, Niciaalle! Ja kuitenkin Jumala oli sen muovannut, jotta siitä tulisi hänen temppelinsä! Ja nyt kun tunnet totuuden, et voi enää painaa huuliasi yhteen, et voi enää liittää käsiäsi, tuntematta inhoa itseäsi kohtaan. Kävele! Sovita tekosi! Isä, puhut oikein. Sovita! Olemmeko vielä kaukana Jumalan talosta? Kävele! En voi! Anteeksi, kunnioitettu isä!

20 Ah, veripisarat virtaavat hänen valkeista jaloistaan. Sieluni valtaa sääli. Lapsi parka, naisparka! Olen jatkanut tätä koetusta liian pitkälle, anna anteeksi! Oi sisareni! Oi pyhä Thaïs! Oi pyhä, korkeasti pyhä Thaïs! Sinun puheessasi on aamunkoiton suloisuus. Kävellään nyt! Ei vielä. Raikas vesi, hedelmät, ne palauttavat voimasi. Odota, kun käyn kaivolla, menen vieraanvaraiselle levähdyspaikalle. Katso, tuolla on valkeita kammioita, se on Albinen luostari, jonne menemme. Määränpää on lähellä. Toivo, rukoile! (Athanaël lähtee) Oi Jumalan sanansaattaja, niin hyvä karkeudessasi, Ole siunattu, sinä joka minulle avasit taivaan! Lihani vuotaa verta, ja sieluni on täynnä iloa. Kevyt ilma huuhtoo polttavaa otsaani. Raikkaampi kuin lähteen vesi, makeampi kuin hunajakenno, sinun ajatuksesi on minussa pehmeänä ja hyvää tekevänä, ja maasta irtautunut henkeni leijuu jo tuolla avaruudessa! Kunnioitettu isä, ole siunattu! (Athanaël tuo vettä ja hedelmiä) ja Huuhtele vedellä käsiäni ja huuliani. 8 Anna hedelmiä, huuhtele käsiäni ja huuliani, elämäni on sinun. Jumala uskoo sen sinulle. Kuulun sinulle. Juo sinä vuorostasi! 8 Dueton teksti on tässä lukemisen helpottamiseksi vain Thaïsin laulamassa muodossa. Athanaëlin laulaessa samaa tekstiä persoonamuodot muuttuvat (käsiäsi, huuliasi, kuulut minulle jne.).

21 Ei, maistan suuremman suloisuuden nähdessäni sinun toipuvan. Tunnen kipusi lientyvän. Oi sanomaton suloisuus! Oi jumalainen hyvyys! ÄÄNET (kaukaa) Pater noster, qui es in coelis, Panem nostrum quotidianum da nobis. 9 Kuka tulee? Ah, jumalainen sallimus! Siinä on kunnioitettu Albine ja hänen sisarensa, jotka tuovat luostariin mustaa leipää. He tulevat meitä kohti, he kulkevat rukoillen. ÄÄNET Et ne nos inducas in tentationem, sed libera nos a malo. 10 Amen! (Albinelle) Herran rauha kanssasi pyhä Albine. Tuon jumalaiseen mehiläispesääsi mehiläisen, jonka ylhäältä saamani armon kautta olen löytänyt kadotettuna päivänä kukattomalta polulta. Otin herkän olennon kämmenelleni, lämmitin sen hengitykselläni ja nyt annan hänet omistettavaksi Jumalalle. ALBINE Olkoon niin! En tule pitemmälle. ALBINE Tule, tyttäreni. 9 Isä meidän, joka olet taivaissa, anna meille meidän jokapäiväinen leipämme. 10 Äläkä saata meitä kiusaukseen vaan päästä meidät pahasta.

22 Tehtäväni on täytetty! Hyvästi, rakas Thaïs, jää suljettuna ahtaaseen kammioon, tee katumusharjoituksia ja rukoile joka tunti minun puolestani! Suutelen suojelevia käsiäsi ja itken jättäessäni sinut. Oi sinä joka toit minut Jumalalle! Oi koskettava puhe! Oi ihailtavat kyyneleet! Onnellinen syntinen, joka on voitettu ikuiselle rakkaudelle! Miten kauniit ovat hänen kasvonsa! Mikä ilon säde lähtee hänen silmistään! Hyvästi, ikuisiksi ajoiksi! Ikuisiksi ajoiksi? Tapaamme uudelleen taivaallisessa kaupungissa! ALBINE ja NUNNAT Amen! (Athanaël katsoo etääntyviä naisia) Hän menee hitaasti valkeiden tyttärien joukossa, Palmut taivuttavat oksiaan kuin virvoittaakseen hänen otsaansa, Ja päivät ja vuodet kuluvat ilman että hän enää koskaan ilmestyisi minulle. En näe häntä enää! Esirippu

23 Toinen kohtaus Munkkien luona Niilin rannalla KENOBIITIT Kuinka raskas taivas onkaan. Mikä masennus painaakaan olentoja ja asioita. Kaukaa kuuluu shakaalin huuto! Tuuli vapauttaa sen karjuvat laumat jyrinän ja salamoiden kanssa! PALÉMON Palataan majoihimme ja viljamme ja hedelmiemme ääreen. Pelkäämme myrsky-yötä, joka hajottaa ne. MUNKKI Athanaël, onko kukaan nähnyt häntä? PALÉMON Siitä alkaen kun hän 20 päivää sitten palasi, veljeni, hän ei luullakseni ole syönyt, ei juonut! Voitto jonka hän sai helvetistä näyttää murtaneen hänen ruumiinsa ja sieluunsa! (Athanaël tulee) KENOBIITIT Hän tulee! Hänen ajatuksensa on poissa. Hän on Jumalan luona. Kunnioittakaamme hänen hiljaisuuttaan, jättäkäämme hänet yksin Jää vierelleni, minun täytyy tunnustaa sieluni ongelma sinun tyynelle mielellesi. Tiedät, oi Palémon, että voitin sielun häneltä, joka oli epäpuhdas Thaïs, ylpeä ilo seurasi tätä voittoa ja palasin tänne rauhan erämaahan! Mutta minusta rauha on kuollut! Turhaan olen ruoskinut lihaani, turhaan olen sitä kuolettanut! Demoni on ottanut minut valtaansa! Naisen kauneus vainoaa näkyjäni! Ainoa mitä näen on Thaïs, Thaïs! Tai pikemminkin, se ei ole hän, se on Helena ja Phryne ja Venus ja Astarte. 11 kaikki loisto ja hekuma yhdessä ainoassa olennossa! Ainoa mitä näen on Thaïs, Thaïs! Thaïs! 11 Helena oli kauneudestaan kuuluisa Zeuksen tytär, ihailtu kurtisaani Phryne vaikutti Ateenassa, Venus oli roomalaisten rakkauden jumalatar, Astarte oli raamatussakin mainittu hedelmällisyyden jumalatar.

24 PALÉMON Enkö sanonut sinulle: Älkäämme sekaantuko koskaan, poikani, maallisiin ihmisiin; pelätkäämme hengen ansoja! Ah! Miksi olet jättänyt meidät? Miksi? Auttakoon Jumala sinua! Hyvästi! (Athanaël nukahtaa, Thaïs ilmestyy) Kuka tekee sinusta niin ankaran ja miksi peität silmiesi liekin? ATHANAEL Thaïs! Mikä surullinen hulluus saa sinut kaihtamaan kohtaloasi! Mies tehty rakastamaan, mikä onkaan erehdyksesi! ATHANAEL Ah! Saatana! Pois! Lihani palaa! Uskalla tulla, sinä joka uhmaat Venusta! Kuolen! Hah-hah-hah-hah! Tule! Tule! ÄÄNET Pyhimys jättää kohta maan, Aleksandrian Thaïs kuolee! Thaïs kuolee! (Näky katoaa) Thaïs kuolee! Thaïs kuolee! Miksi on taivas, miksi olevaiset, miksi valo! Mitä hyötyä on maailmasta? Thaïs kuolee! Ah, nähdä hänet vielä, nähdä hänet, tarttua häneen, pitää hänet! Tahdon hänet! Tahdon hänet! Minä otan sinut uudelleen! Ole minun! Ole minun!

25 Kolmas kohtaus Albinen luostarin puutarha, Thaïs makaa liikkumattomana VALKOISET TYTTÄRET Herra, armahtakaa minua lempeytenne mukaan! Pyyhkikää rauhattomuuteni armeliaisuutenne mukaan! ALBINE Jumala kutsuu häntä, ja tänä iltana käärinliinan valkeus peittää nämä puhtaat kasvot! Kolme kuukautta hän on valvonut, rukoillut, itkenyt. Katumusharjoitukset ovat tuhonneet hänen ruumiinsa, mutta hänen syntinsä ovat poispyyhityt! VALKOISET TYTTÄRET Herra, armahtakaa minua lempeytenne mukaan! (Athanaël tulee puutarhaan) ALBINE Ole tervetullut temppeleihimme, oi kunnioitettu isä! Sillä epäilemättä sinä tulet siunaamaan tätä pyhimystä, jonka olet meille antanut? Kyllä, Thaïs! ALBINE Tehtyään sen, mitä puhdas henkesi häntä käski tekemään, hän näkee nyt ikuisen valon! Thaïs! Thaïs! VALKOISET TYTTÄRET Herra, armahtakaa minua lempeytenne mukaan! Thaïs! Se olet sinä, isäni! Muistatko valoisan matkan, kun johdatit minut tänne? Minulla on muisto vain sinun kuolevaisesta kauneudestasi! Muistatko ne rauhan hetket keitaan raikkaudessa.

26 Ah! Minä muistan vain sen sammuttamattoman janon jonka sinä rauhoitit. Muistatko ennen kaikkea sinun pyhät sanasi sinä päivänä, jolloin kauttasi tunsin ainoan rakkauden! Kun puhuin, valehtelin sinulle! Ja tässä on aamunkoitto! Valehtelin sinulle! Ja tässä ovat ikuisen aamun ruusut! Ei! Taivasta mitään ei ole Mikään ei ole totta paitsi olevaisten rakkaus. Minä rakastan sinua! Taivas avautuu! Tässä ovat enkelit ja profeetat ja pyhimykset! He tulevat hymyillen kädet täynnä kukkia! Kuule minua rakkaimpani! (nousee ylös) Kaksi serafia valkoisin siivin liitää taivaan sinessä ja kuten sanoit, suloinen lohduttaja asettaa silmilleni valoa hohtavat sormet! Ah, ja pyyhkii niistä ikuisiksi ajoiksi kyyneleet! Tule! Sinä kuulut minulle Oi oma Thaïs! Minä rakastan sinua! Tule! Sano minulle: minä elän, minä elän! Kultaisten harppujen sointi lumoaa minut. Suloiset tuoksut läpäisevät minut. Tunnen ihanan autuuden, Ah, autuuden joka saa unohtumaan kaikki virheeni.

27 Oi Thaïs! Oma Thaïs! Sinä kuulut minulle! Thaïs! Thaïs! Rakastan sinua! Tule! Ah, taivas! Minä näen Jumalan! Kuollut! Armoa!

Outi Rossi JIPPII. Matkaan Jeesuksen kanssa. Kuvittanut Susanna Sinivirta. Fida International ry

Outi Rossi JIPPII. Matkaan Jeesuksen kanssa. Kuvittanut Susanna Sinivirta. Fida International ry Outi Rossi JIPPII Matkaan Jeesuksen kanssa Kuvittanut Susanna Sinivirta Fida International ry JIPPII Matkaan Jeesuksen kanssa, 4. painos C Outi Rossi Kuvitus Susanna Sinivirta Fida International ry Kirjapaino

Lisätiedot

Jeesus söi viimeisen aterian oppilaittensa kanssa. Aterialla Jeesus otti leivän, mursi siitä palan ja kiitti.

Jeesus söi viimeisen aterian oppilaittensa kanssa. Aterialla Jeesus otti leivän, mursi siitä palan ja kiitti. Viimeinen ateria Jeesus sanoi oppilailleen: - On tullut minun aikani mennä pois. Jeesus tarkoitti, että hän kuolee pian. Oppilailleen Jeesus lupasi: - Minä olen aina teidän kanssanne. Älkää olko surullisia.

Lisätiedot

RAKKAUS, ANTEEKSIANTAMINEN JA RUKOUS (1. Joh. 4:8) Hääjuhlan puhe Juha Muukkonen. Rinnetie 10. 95420 Tornio. puh. 050 359 6939

RAKKAUS, ANTEEKSIANTAMINEN JA RUKOUS (1. Joh. 4:8) Hääjuhlan puhe Juha Muukkonen. Rinnetie 10. 95420 Tornio. puh. 050 359 6939 RAKKAUS, ANTEEKSIANTAMINEN JA RUKOUS (:8) Hääjuhlan puhe Juha Muukkonen Rinnetie 10 95420 Tornio puh. 050 359 6939 s-posti: juha.muukkonen@gen.fi kotisivu: www.gen.fi Raamatunkäännös: KR 1933/38 JÄSENNYS

Lisätiedot

USKOONTULON ABC. almondy.suntuubi.com

USKOONTULON ABC. almondy.suntuubi.com 1 USKOONTULON ABC 2 1. Tunnusta, että olet tehnyt syntiä ja tee parannus. Me olemme tehneet väärin, me olemme tehneet syntiä, olemme rikkoneet SINUA vastaan, kapinoineet ja poikenneet SINUN Käskyistäsi

Lisätiedot

Dalinda Luolamo. Tunteiden sota. Runokokoelma

Dalinda Luolamo. Tunteiden sota. Runokokoelma Dalinda Luolamo Tunteiden sota Runokokoelma Tunteiden sota Dalinda Luolamo Ulkoasu: R. Penttinen Painettu: Mediapinta, 2010 ISBN 978-952-235-235-4 Alkusanat Arvoisat lukijat. Tahdon kertoa teille projektistani

Lisätiedot

Perhejumalanpalvelukset

Perhejumalanpalvelukset Perhejumalanpalvelukset 269 Johdantosanat Johdantosanojen alussa puhuttelun jälkeen kerrotaan päivän ja sen jumalanpalveluksen erityisluonteesta. Tämän vapaan osan merkkinä on käytetty seuraavassa kahta

Lisätiedot

Kun olen hätääntynyt ja ahdistunut, odotan

Kun olen hätääntynyt ja ahdistunut, odotan 1. syyskuuta Jumala, minun Jumalani, sinua minä odotan. Sieluni janoaa sinua, ruumiini ikävöi sinua ja uupuu autiomaassa ilman vettä. Ps. 63:2 Kun olen hätääntynyt ja ahdistunut, odotan kiihkeästi Jumalan

Lisätiedot

Muskarimessu: Hyvän paimenen matkassa

Muskarimessu: Hyvän paimenen matkassa Muskarimessu: Hyvän paimenen matkassa Lähdetään matkaan Tänään lähdetään hyvän paimenen matkaan. Aamulla paimen huomasi, että yksi hänen lampaistaan on kadoksissa. Tallella on 99 lammasta, mutta yksi,

Lisätiedot

Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(6) VAARAN MERKKI

Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(6) VAARAN MERKKI Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(6) VAARAN MERKKI 1. Kertomuksen taustatietoja a) Kertomuksen tapahtumapaikka b) Ajallinen yhteys muihin kertomuksiin c) Kertomuksessa esiintyvät henkilöt

Lisätiedot

Perustunteita. Ihmisellä on paljon erilaisia tunteita. Osa niistä on perustunteita.

Perustunteita. Ihmisellä on paljon erilaisia tunteita. Osa niistä on perustunteita. Perustunteita Ihmisellä on paljon erilaisia tunteita. Osa niistä on perustunteita. Perustunteita ovat: ilo, suru, pelko, viha, inho ja häpeä. Niitä on kaikilla ihmisillä. Ilo Ilon tunne on hyvä tunne.

Lisätiedot

Pietari ja rukouksen voima

Pietari ja rukouksen voima Nettiraamattu lapsille Pietari ja rukouksen voima Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2013 Bible

Lisätiedot

Nettiraamattu. lapsille. Jeesus ja Lasarus

Nettiraamattu. lapsille. Jeesus ja Lasarus Nettiraamattu lapsille Jeesus ja Lasarus Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2013 Bible for Children,

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Jeesus ja Lasarus

Nettiraamattu lapsille. Jeesus ja Lasarus Nettiraamattu lapsille Jeesus ja Lasarus Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2013 Bible for Children,

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Jeesuksen ihmeitä

Nettiraamattu lapsille. Jeesuksen ihmeitä Nettiraamattu lapsille Jeesuksen ihmeitä Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Byron Unger; Lazarus Sovittaja: E. Frischbutter; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org

Lisätiedot

Matt. 7: 1-29 Pirkko Valkama

Matt. 7: 1-29 Pirkko Valkama Suoraa puhetta, kuuleeko kukaan? Matt. 7: 1-29 Pirkko Valkama Matt. 7: 1-6 1."Älkää tuomitko, ettei teitä tuomittaisi. 2. Niin kuin te tuomitsette, niin tullaan teidät tuomitsemaan, ja niin kuin te mittaatte,

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Pietari ja rukouksen voima

Nettiraamattu lapsille. Pietari ja rukouksen voima Nettiraamattu lapsille Pietari ja rukouksen voima Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2013 Bible

Lisätiedot

Nettiraamattu. lapsille. Jeesus ja Lasarus

Nettiraamattu. lapsille. Jeesus ja Lasarus Nettiraamattu lapsille Jeesus ja Lasarus Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org BFC PO Box 3 Winnipeg,

Lisätiedot

Näiden tapahtumien jälkeen tuli keskustelua seurannut lainopettaja Jeesuksen luo kysyen Jeesukselta, mikä käsky on kaikkein tärkein.

Näiden tapahtumien jälkeen tuli keskustelua seurannut lainopettaja Jeesuksen luo kysyen Jeesukselta, mikä käsky on kaikkein tärkein. Mark.12:28-34: Muuan lainopettaja oli seurannut heidän väittelyään ja huomannut, miten hyvän vastauksen Jeesus saddukeuksille antoi. Hän tuli nyt Jeesuksen luo ja kysyi: "Mikä käsky on kaikkein tärkein?"

Lisätiedot

...mutta saavat lahjaksi vanhurskauden Hänen armostaan sen lunastuksen kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa. Room. 4:24

...mutta saavat lahjaksi vanhurskauden Hänen armostaan sen lunastuksen kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa. Room. 4:24 ...mutta saavat lahjaksi vanhurskauden Hänen armostaan sen lunastuksen kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa. Room. 4:24 Nyt ei siis ole mitään kadotustuomiota niille, jotka ovat Kristuksessa Jeesuksessa,

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Daniel vankeudessa

Nettiraamattu lapsille. Daniel vankeudessa Nettiraamattu lapsille Daniel vankeudessa Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Jonathan Hay Sovittaja: Mary-Anne S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2014 Bible for Children,

Lisätiedot

Nettiraamattu. lapsille. Jeesuksen ihmeitä

Nettiraamattu. lapsille. Jeesuksen ihmeitä Nettiraamattu lapsille Jeesuksen ihmeitä Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Byron Unger; Lazarus Sovittaja: E. Frischbutter; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org

Lisätiedot

1. Jälleen katsoa saan Jumalan Karitsaan. Intro: C I Em7 I F I F I C I C I G I G C I E/G# I Am Am/G I F I C I F/G I C I C

1. Jälleen katsoa saan Jumalan Karitsaan. Intro: C I Em7 I F I F I C I C I G I G C I E/G# I Am Am/G I F I C I F/G I C I C Jälleen katsoa saan Jumalan Karitsaan Intro: C I Em7 I F I F I C I C I G I G C I E/G# I Am Am/G I F I C I F/G I C I C C E F G C Jälleen katsoa saan Jumalan Karitsaan C G C G Kuinka kauniisti kaiken teki

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Hyviä ja huonoja kuninkaita

Nettiraamattu lapsille. Hyviä ja huonoja kuninkaita Nettiraamattu lapsille Hyviä ja huonoja kuninkaita Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Lazarus Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2013 Bible for

Lisätiedot

Hyvä Sisärengaslainen,

Hyvä Sisärengaslainen, Lisää 1. Joh 3:sta? http://www.sley.fi/luennot/raamattu/ UT/Johanneksen_kirjeet/1Joh03EK.h tm Hyvä Sisärengaslainen, 1. Johanneksen kirjeen kolmas luku puhuu Jumalan lahjasta, mutta myös hänen pyhästä

Lisätiedot

P U M P U L I P I L V E T

P U M P U L I P I L V E T T U O M O K. S I L A S T E P U M P U L I P I L V E T Runoja TUOMO K. SILASTE Teokset: Matka, romaani; 2007 Rakkaani kosketa minua, runoja; 2007 Apolloperhonen, runoja; 2008 Rakastettu leskirouva Gold,

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Jeesus parantaa sokean

Nettiraamattu lapsille. Jeesus parantaa sokean Nettiraamattu lapsille Jeesus parantaa sokean Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2012 Bible for

Lisätiedot

SAARA SYNNYTTÄÄ POJAN

SAARA SYNNYTTÄÄ POJAN Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) SAARA SYNNYTTÄÄ POJAN Kuva taidegraafikko Kimmo Pälikkö 1. Kertomuksen taustatietoja a) Missä kertomus tapahtui Beersebassa. Siellä sekä Aabraham, Iisak

Lisätiedot

MIHIN KÄYTÄT ELÄMÄSI? Hullua rakkautta: Asian ydin (s )

MIHIN KÄYTÄT ELÄMÄSI? Hullua rakkautta: Asian ydin (s ) MIHIN KÄYTÄT ELÄMÄSI? Hullua rakkautta: Asian ydin (s. 168-179) MIHIN KÄYTÄT ELÄMÄSI? MIHIN KÄYTÄT ELÄMÄSI? Annie Dillard: Tapa, jolla vietämme päivämme, on tapa jolla vietämme elämämme. MIHIN KÄYTÄT ELÄMÄSI?

Lisätiedot

PERKELE KIUSAA JEESUSTA

PERKELE KIUSAA JEESUSTA Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) PERKELE KIUSAA JEESUSTA Kuva taidegraafikko Kimmo Pälikkö 1. Kertomuksen taustatietoja a) Missä kertomus tapahtui Erämaassa b) Ajallinen yhteys muihin

Lisätiedot

MIHIN OIKEIN LUOTAT? JA KYSYMYS YLPEYDESTÄ JA NÖYRYYDESTÄ VARIKKO 23.8.2015

MIHIN OIKEIN LUOTAT? JA KYSYMYS YLPEYDESTÄ JA NÖYRYYDESTÄ VARIKKO 23.8.2015 MIHIN OIKEIN LUOTAT? JA KYSYMYS YLPEYDESTÄ JA NÖYRYYDESTÄ VARIKKO 23.8.2015 JES. 36:4-7 "Ilmoittakaa Hiskialle, että suurkuningas, Assyrian kuningas, sanoo näin: Mihin oikein luotat, kun luulet yhä olevasi

Lisätiedot

Ensimmäinen Johanneksen kirje 4. osa

Ensimmäinen Johanneksen kirje 4. osa Ensimmäinen Johanneksen kirje 4. osa 1 opettaja- Isak Penzev 21.0.3.2013 Jatkamme Johanneksen kirjeen tutkimista. Tämä oppitunti kuuluu opetussarjaan, jossa me tutkimme Uutta testamenttia. Kun me tutkimme

Lisätiedot

JEESUS PARANSI SOKEAN BARTIMEUKSEN

JEESUS PARANSI SOKEAN BARTIMEUKSEN Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(6) JEESUS PARANSI SOKEAN BARTIMEUKSEN 1. Kertomuksen taustatietoja a) Kertomuksen tapahtumapaikka Jerikon kaupungin lähellä. Jeriko on Juudeassa oleva kaupunki

Lisätiedot

TYÖ JA LEPO NÄKÖKULMA LUOMISKERTOMUKSEEN. raamattutunti 24.11.2014 kirkkoherra Pekka Tuovinen, Rautalammin seurakunta

TYÖ JA LEPO NÄKÖKULMA LUOMISKERTOMUKSEEN. raamattutunti 24.11.2014 kirkkoherra Pekka Tuovinen, Rautalammin seurakunta TYÖ JA LEPO NÄKÖKULMA LUOMISKERTOMUKSEEN raamattutunti 24.11.2014 kirkkoherra Pekka Tuovinen, Rautalammin seurakunta LUOMINEN / MAAILMANKAIKKEUDEN SYNTY RAAMATUN LUOMISKERTOMUKSEN (1.Moos.1.-2.) MUKAAN

Lisätiedot

PIETARI KIELTÄÄ JEESUKSEN

PIETARI KIELTÄÄ JEESUKSEN Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(6) PIETARI KIELTÄÄ JEESUKSEN 1. Kertomuksen taustatietoja a) Missä kertomus tapahtui Jerusalemissa, temppelin lähellä, Ylimmäisen papin palatsin pihalla.

Lisätiedot

Bahá u lláh, Ridván muistio. www.bahai.fi/lamppu

Bahá u lláh, Ridván muistio. www.bahai.fi/lamppu Jumalallinen kevätaika on koittanut... Kiiruhda kaiken luomakunnan edessä ylistämään Jumalasi nimeä ja kaiuttamaan hänen kiitostansa, niin että kaikki luodut virvoittuisivat ja uudeksi muuttuisivat. Bahá

Lisätiedot

EHTOO- JA AAMUPALVELUS JUHLA- JA ARKIPÄIVINÄ

EHTOO- JA AAMUPALVELUS JUHLA- JA ARKIPÄIVINÄ 30.1.2007 EHTOO- JA AAMUPALVELUS JUHLA- JA ARKIPÄIVINÄ LIITTEET RUKOUKSIA ERI TILAISUUKSISSA Sairaan puolesta Tämä ohje löytyy myös netistä osoitteesta: www.ortodoksi.net EHTOO- JA AAMUPALVELUS JUHLA-

Lisätiedot

JAAKOBIN PAINI. 1. Kertomuksen taustatietoja a) Kertomuksen tapahtumapaikka Penuelissa, matkalla Harranista, Laabanin luota takaisin luvattuun maahan.

JAAKOBIN PAINI. 1. Kertomuksen taustatietoja a) Kertomuksen tapahtumapaikka Penuelissa, matkalla Harranista, Laabanin luota takaisin luvattuun maahan. Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) JAAKOBIN PAINI 1. Kertomuksen taustatietoja a) Kertomuksen tapahtumapaikka Penuelissa, matkalla Harranista, Laabanin luota takaisin luvattuun maahan. b)

Lisätiedot

Tyttö, joka eli kahdesti

Tyttö, joka eli kahdesti Nettiraamattu lapsille Tyttö, joka eli kahdesti Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2007 Bible

Lisätiedot

Nettiraamattu. lapsille. Jumalan. mies

Nettiraamattu. lapsille. Jumalan. mies Nettiraamattu lapsille Jumalan lähettämä mies Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Byron Unger; Lazarus Sovittaja: E. Frischbutter; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org

Lisätiedot

Luuk.14:26-35. Kutsu Jumalan valtakuntaan

Luuk.14:26-35. Kutsu Jumalan valtakuntaan Luuk.14:26-35. Kutsu Jumalan valtakuntaan Tämän sunnuntain teema on " kutsu Jumalan valtakuntaan ". Päivän tekstissä Jeesus itse asiassa esittää kutsun Jumalan valtakuntaan, vaikka tuo kutsu kuulostaakin

Lisätiedot

Nina Åström MINUN AARTEENI LAULUJA HILJA AALTOSEN SYDÄMELTÄ

Nina Åström MINUN AARTEENI LAULUJA HILJA AALTOSEN SYDÄMELTÄ Nina Åström MINUN AARTEENI LAULUJA HILJA AALTOSEN SYDÄMELTÄ Jumalan kädet kantaa Sydämen itku vaikenee ainoastaan taivainen sade kun armolla koskettaa saa Golgatan sanoma yksin ja ainoastaan särkyneen

Lisätiedot

Kaunis kuningatar Ester

Kaunis kuningatar Ester Nettiraamattu lapsille Kaunis Ester Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Kääntäjä: Anni Kernaghan Sovittaja: Ruth Klassen Suomi Kertomus 30/60 www.m1914.org Bible for Children, PO Box 3,

Lisätiedot

ELIA OTETAAN TAIVAASEEN

ELIA OTETAAN TAIVAASEEN Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) ELIA OTETAAN TAIVAASEEN 1. Kertomuksen taustatietoja a) Kertomuksen tapahtumapaikka Elia otettiin taivaaseen jossakin Jordanin itäpuolella, Jerikon kohdalla.

Lisätiedot

Rakkauden Katekismus TYTÖILLE.

Rakkauden Katekismus TYTÖILLE. Rakkauden Katekismus TYTÖILLE. Hinta Smk. 1; 50. ALKULAUSE. Teille hyvät tytöt omistetaan tämä pieni käsikirja rakkauden tulkitsemisessa. Olkoon teissä monessa kätketty välinpitämättömyys sille ihmeelliselle

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Seurakunnan synty. Kertomus 55/60.

Nettiraamattu lapsille. Seurakunnan synty. Kertomus 55/60. Nettiraamattu lapsille Seurakunnan synty Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Kääntäjä: Anni Kernaghan Sovittaja: Ruth Klassen Suomi Kertomus 55/60 www.m1914.org Bible for Children, PO Box

Lisätiedot

Toivoa maailmalle! Paikallinen seurakunta on maailman toivo

Toivoa maailmalle! Paikallinen seurakunta on maailman toivo Toivoa maailmalle! Paikallinen seurakunta on maailman toivo (Matt 16:18) Ja mina sanon sinulle: Sina olet Pietari, ja ta lle kalliolle mina rakennan seurakuntani, eiva tka tuonelan portit sita voita. (Matt

Lisätiedot

SYNTIINLANKEEMUS JA LUPAUS VAPAHTAJASTA

SYNTIINLANKEEMUS JA LUPAUS VAPAHTAJASTA Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(8) SYNTIINLANKEEMUS JA LUPAUS VAPAHTAJASTA Kuva taidegraafikko Kimmo Pälikkö 1. Kertomuksen taustatietoja a) Missä kertomus tapahtui: Eedenin paratiisissa

Lisätiedot

Simson, Jumalan vahva mies

Simson, Jumalan vahva mies Nettiraamattu lapsille Simson, Jumalan vahva mies Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Lyn Doerksen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org BFC PO Box

Lisätiedot

Rikas mies, köyhä mies

Rikas mies, köyhä mies Nettiraamattu lapsille Rikas mies, köyhä mies Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: M. Maillot; Lazarus Sovittaja: M. Maillot; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org

Lisätiedot

JEESUS PARANTAA SOKEAN

JEESUS PARANTAA SOKEAN Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) JEESUS PARANTAA SOKEAN 1. Kertomuksen taustatietoja a) Kertomuksen tapahtumapaikka Siiloan lammikko oli Jerusalemissa b) Ajallinen yhteys muihin kertomuksiin

Lisätiedot

Jumala koettelee Abrahamin rakkautta

Jumala koettelee Abrahamin rakkautta Nettiraamattu lapsille Jumala koettelee Abrahamin rakkautta Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Byron Unger; Lazarus Sovittaja: M. Maillot; Tammy S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children

Lisätiedot

SYNTINEN NAINEN FARISEUKSEN TALOSSA

SYNTINEN NAINEN FARISEUKSEN TALOSSA Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(6) SYNTINEN NAINEN FARISEUKSEN TALOSSA Kuva taidegraafikko Kimmo Pälikkö 1. Kertomuksen taustatietoja a) Missä kertomus tapahtui b) Ajallinen yhteys muihin

Lisätiedot

Helatorstai Joh.17:24-26, Apt.1:6-9 lähtöjuhlan saarna

Helatorstai Joh.17:24-26, Apt.1:6-9 lähtöjuhlan saarna Helatorstai Joh.17:24-26, Apt.1:6-9 lähtöjuhlan saarna Me juhlimme tänään Jeesuksen taivaaseen astumista. Miksi Jeesus meni pois? Eikö olisi ollut parempi, että hän olisi jäänyt tänne. Helposti ajattelemme,

Lisätiedot

Juha Muukkonen Thurevikinkatu 8 D 22 95420 Tornio puh. 050 359 6939 s-posti: juha.mu ukkonen@gen.fi

Juha Muukkonen Thurevikinkatu 8 D 22 95420 Tornio puh. 050 359 6939 s-posti: juha.mu ukkonen@gen.fi RAKKAUS Juha Muukkonen Thurevikinkatu 8 D 22 95420 Tornio puh. 050 359 6939 s-posti: juha.mu ukkonen@gen.fi kotisivu: www.gen.fi Armo teille ja rauha Jumalalta, meidän Isältämme, ja Herralta Jeesukselta

Lisätiedot

Nettiraamattu. lapsille. Ensimmäinen

Nettiraamattu. lapsille. Ensimmäinen Nettiraamattu lapsille Ensimmäinen pääsiäinen Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Lyn Doerksen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org BFC PO Box 3

Lisätiedot

Kristus-keskeinen elämä. Osa 4: Majakka-ilta

Kristus-keskeinen elämä. Osa 4: Majakka-ilta Kristus-keskeinen elämä Osa 4: Majakka-ilta 17.10.2009 Antti.Ronkainen@majakka.net Room. 8:29 (KR92) Ne, jotka hän edeltäkäsin on valinnut, hän on myös edeltä määrännyt oman Poikansa kaltaisiksi, niin

Lisätiedot

Kaunis kuningatar Ester

Kaunis kuningatar Ester Nettiraamattu lapsille Kaunis kuningatar Ester Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org BFC PO Box

Lisätiedot

+ SEURAKUNTAAN TUTUSTUMISTEHTÄVÄT JA ULKOA OPETELTAVAT ASIAT + PERUSOHJEET:

+ SEURAKUNTAAN TUTUSTUMISTEHTÄVÄT JA ULKOA OPETELTAVAT ASIAT + PERUSOHJEET: 1 + SEURAKUNTAAN TUTUSTUMISTEHTÄVÄT JA ULKOA OPETELTAVAT ASIAT + Nimesi: Osoitteesi: Puhelinnumerosi: PERUSOHJEET: Seurakunnan toimintaan tutustumista varten käyt 3-4 kertaa itsenäisesti jumalanpalveluksessa

Lisätiedot

Rukoilemme: Kun me rukoilemme

Rukoilemme: Kun me rukoilemme 1 sutkksnkanomra Rukoilemme: Niin Herra, kosketa meitä tälläkin hetkellä Henkesi ja Sanasi kautta, kuten tuossa virressä veisasimme: "Kosketa minua, Henki, kosketa, kirkkaus! Anna elälle suunta ja tarkoitus.!

Lisätiedot

Nina Åström AVOI N TA I VA S LAULUJA HILJA AALTOSEN SYDÄMELTÄ

Nina Åström AVOI N TA I VA S LAULUJA HILJA AALTOSEN SYDÄMELTÄ Nina Åström AVOI N TA I VA S LAULUJA HILJA AALTOSEN SYDÄMELTÄ Lauluni aihe ei muutu Miksi lauluni aihe ei muutu vaikka itse tahtoisin niin Kun aiheita multa ei puutu vaikka satoihin sävelmiin Yhä Jeesuksen

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Kuningas Daavid (1. osa)

Nettiraamattu lapsille. Kuningas Daavid (1. osa) Nettiraamattu lapsille Kuningas Daavid (1. osa) Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Lazarus Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2009 Bible for

Lisätiedot

JOHANNEKSEN ENSIMMÄINEN KIRJE

JOHANNEKSEN ENSIMMÄINEN KIRJE JOHANNEKSEN ENSIMMÄINEN KIRJE Osallisuus Elämän Sanaan 1:1-4 Keskinäinen Osallisuus Jumalassa erottaa synnistä ja vihasta 1:5-2:6 Uusi Käsky 2:7-11 Isän Rakkaus ja maailman rakkaus 2:12-17 Antikristus

Lisätiedot

Nettiraamattu. lapsille. Jeesuksen syntymä

Nettiraamattu. lapsille. Jeesuksen syntymä Nettiraamattu lapsille Jeesuksen syntymä Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: M. Maillot Sovittaja: E. Frischbutter; Sarah S. Kääntäjä: Kati Hämäläinen Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2012

Lisätiedot

JOHANNEKSEN ENSIMMÄINEN KIRJE

JOHANNEKSEN ENSIMMÄINEN KIRJE 1 JOHANNEKSEN ENSIMMÄINEN KIRJE 1 luku Johannes julistaa elämän Sanaa, Messiasta, että lukijoillakin olisi yhteys ISÄN ja Pojan kanssa 1 4. Ollakseen tässä yhteydessä heidän tulee vaeltaa valkeudessa ja

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Suosikkipojasta orjaksi

Nettiraamattu lapsille. Suosikkipojasta orjaksi Nettiraamattu lapsille Suosikkipojasta orjaksi Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Byron Unger; Lazarus Sovittaja: M. Kerr; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org

Lisätiedot

Hyvä Sisärengaslainen,

Hyvä Sisärengaslainen, Hyvä Sisärengaslainen, Tervetuloa SLEY:n nuorisotyön sisärenkaan raamattukouluun! Tämän kevään kuluessa käymme läpi Johanneksen evankeliumin lyhyissä jaksoissa. Voit lähettää kysymyksiä, palautetta, esirukousaiheita

Lisätiedot

Vainoajan tie saarnaajaksi

Vainoajan tie saarnaajaksi Nettiraamattu lapsille Vainoajan tie saarnaajaksi Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2007 Bible

Lisätiedot

Temppelin johtomies tulee Jeesuksen luo

Temppelin johtomies tulee Jeesuksen luo Nettiraamattu lapsille Temppelin johtomies tulee Jeesuksen luo Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Byron Unger; Lazarus Sovittaja: M. Maillot; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children

Lisätiedot

Samuel, Jumalan palvelija

Samuel, Jumalan palvelija Nettiraamattu lapsille Samuel, Jumalan palvelija Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Lyn Doerksen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org BFC PO Box

Lisätiedot

Valmistautuminen vaellukselle - Jokaisella on rasia, jossa on rukoushelmet. - Opetellaan laulamaan Olet rajaton

Valmistautuminen vaellukselle - Jokaisella on rasia, jossa on rukoushelmet. - Opetellaan laulamaan Olet rajaton Valmistautuminen vaellukselle - Jokaisella on rasia, jossa on rukoushelmet. - Opetellaan laulamaan Olet rajaton Olemme lähdössä rukoushelmivaellukselle, jonka aikana tutustumme helmiin. Sen jälkeen kokoonnumme

Lisätiedot

ANTIOKIAN SEURAKUNTA SYNTYY

ANTIOKIAN SEURAKUNTA SYNTYY Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) ANTIOKIAN SEURAKUNTA SYNTYY 1. Kertomuksen taustatietoja a) Kertomuksen tapahtumapaikka Ensin Pietari selostaa Jerusalemissa oleville veljille, että armo

Lisätiedot

IRENE AHONEN I KAROLIINA SUIKKANEN I HANNU HUHTALA I KEIJO SALMELA R AKK AUDEN SUOJAAN 2

IRENE AHONEN I KAROLIINA SUIKKANEN I HANNU HUHTALA I KEIJO SALMELA R AKK AUDEN SUOJAAN 2 IRENE AHONEN I KAROLIINA SUIKKANEN I HANNU HUHTALA I KEIJO SALMELA R AKK AUDEN SUOJAAN 2 RAKKAUDEN MITTA Rakkauden tuon suuren ja ihmeellisen oi kuinka sen mitata voisin? Miten punnitsisin tunteen polttavan

Lisätiedot

Viisas kuningas Salomo

Viisas kuningas Salomo Nettiraamattu lapsille Viisas kuningas Salomo Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Lazarus Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2013 Bible for Children,

Lisätiedot

c) Kertomuksessa esiintyvät henkilöt Mooses, Aaron ja Mirjam sekä Aaronin poika, Eleasar

c) Kertomuksessa esiintyvät henkilöt Mooses, Aaron ja Mirjam sekä Aaronin poika, Eleasar Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(6) VASKIKÄÄRME 1. Kertomuksen taustatietoja a) Kertomuksen tapahtumapaikka - Siinain erämaassa b) Ajallinen yhteys muihin kertomuksiin Sen 40 vuoden aikana,

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Maanviljelijä ja kylvösiemen

Nettiraamattu lapsille. Maanviljelijä ja kylvösiemen Nettiraamattu lapsille Maanviljelijä ja kylvösiemen Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: M. Maillot; Lazarus Sovittaja: E. Frischbutter; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children

Lisätiedot

Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) HESEKIEL

Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) HESEKIEL Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) HESEKIEL 1. Kertomuksen taustatietoja a) Kertomuksen tapahtumapaikka Kaldean maassa (eli Babyloniassa) Kebar-joen varrella. b) Ajallinen yhteys muihin

Lisätiedot

SUUREN PAASTON HETKET ja ENNEN PYHITETTYJEN LAHJOJEN LITURGIA III, VI JA IX HETKI

SUUREN PAASTON HETKET ja ENNEN PYHITETTYJEN LAHJOJEN LITURGIA III, VI JA IX HETKI Päivitetty 26.12.2014 SUUREN PAASTON HETKET ja ENNEN PYHITETTYJEN LAHJOJEN LITURGIA III, VI JA IX HETKI P: Alkusiunaus L: Amen. Kunnia olkoon sinulle... Taivaallinen Kuningas... Pyhä Jumala... Isä meidän...

Lisätiedot

RAKKAUDEN KATEKISMUS

RAKKAUDEN KATEKISMUS f" f- RAKKAUDEN KATEKISMUS POJILLE. / : ' ''/ Toinen painos Kustantaja: K. VALOVUORI, Uusikaupunki. liihdiieiiiiteiiiiii POJILLE. Teinen painos. Kustantaja: K. VALOVUORI, Uusikaupunki. i l:nea käsky.

Lisätiedot

Missio Järvenpää/TV7 raamattukoulu 2011 Pekka Sartola V A R T I J A. Mikä hetki yöstä on?

Missio Järvenpää/TV7 raamattukoulu 2011 Pekka Sartola V A R T I J A. Mikä hetki yöstä on? Missio Järvenpää/TV7 raamattukoulu 2011 Pekka Sartola i I V A R T I J A. Mikä hetki yöstä on? Jeesuksen profetiat : Matteus 24 - Jesaja 2:1-4 62:6-7 (Jerusalem) - Hesekiel 36:19 ja 24 ja 28 - Sakarja 8:

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Komea mutta tyhmä kuningas

Nettiraamattu lapsille. Komea mutta tyhmä kuningas Nettiraamattu lapsille Komea mutta tyhmä kuningas Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Lyn Doerksen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2012 Bible

Lisätiedot

JUMALAN OLEMASSAOLOA. En voinut enää kieltää

JUMALAN OLEMASSAOLOA. En voinut enää kieltää Aikamedia 2 En voinut enää kieltää JUMALAN OLEMASSAOLOA n Vuosia sitten ajattelin, että elämässä ei ole mitään järkeä. Identiteettiongelmien keskellä minulla ei ollut hajuakaan siitä, kuka minä olen, mistä

Lisätiedot

Opettajalle JOKAINEN IHMINEN ON ARVOKAS

Opettajalle JOKAINEN IHMINEN ON ARVOKAS Miten kohtelet muita? Ihmiset ovat samanarvoisia Vastuu ja omatunto Missä Jumala on? Opettajalle TAVOITE Oppilas saa keskustelujen ja tekstien kautta mahdollisuuden muodostaa ja syventää käsityksiään ihmisyydestä

Lisätiedot

Pyhäinpäivän iltajumalanpalvelus

Pyhäinpäivän iltajumalanpalvelus Pyhäinpäivän iltajumalanpalvelus Pyhäinpäivän iltajumalanpalveluksessa muistetaan uskossa Kristukseen kuolleita ja erityisesti seurakunnan poisnukkuneita jäseniä sekä rukoillaan heidän puolestaan (ks.

Lisätiedot

Heittäkää kaikki murheenne

Heittäkää kaikki murheenne 1 Heittäkää kaikki murheenne Otan lähtökohdaksi Pietarin 1 kirjeen 5-luvun 7 jakeen, jossa apostoli rohkaisee: "heittäkää kaikki murheenne hänen päällensä, sillä hän pitää teistä huolen." Eikö olekin inhimillisä,

Lisätiedot

Herra olkoon teidän kanssanne. Niin myös sinun henkesi kanssa.

Herra olkoon teidän kanssanne. Niin myös sinun henkesi kanssa. Vietettäessä ehtoollista sairaan luona myös muille läsnä oleville voidaan antaa ehtoollinen. Ehtoollisvälineet asetetaan valkoisella liinalla peitetylle pöydälle. Pöydälle voidaan asettaa myös risti tai

Lisätiedot

Hengen miekka: Jumalan Sana rukouksin. Rukouskoulu jakso

Hengen miekka: Jumalan Sana rukouksin. Rukouskoulu jakso Hengen miekka: Jumalan Sana rukouksin Rukouskoulu 2014 2. jakso Mitä rukous on Ylösnousemuksen voima On Kristus ylösnoussut Hän elää minussa Kristus meissä, kirkkauden toivo Herätetyt yhdessä Hänen kanssaan,

Lisätiedot

Ruut: Rakkauskertomus

Ruut: Rakkauskertomus Nettiraamattu lapsille Ruut: Rakkauskertomus Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Lyn Doerksen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2012 Bible for

Lisätiedot

JEESUS OPETTAA JA PARANTAA GALILEASSA

JEESUS OPETTAA JA PARANTAA GALILEASSA Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) JEESUS OPETTAA JA PARANTAA GALILEASSA Kuva taidegraafikko Kimmo Pälikkö 1. Kertomuksen taustatietoja a) Missä kertomus tapahtui Kapernaumissa, synagoogassa

Lisätiedot

Komea mutta tyhmä kuningas

Komea mutta tyhmä kuningas Nettiraamattu lapsille Komea mutta tyhmä kuningas Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Lyn Doerksen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2012 Bible

Lisätiedot

EHTOO- JA AAMUPALVELUS JUHLA- JA ARKIPÄIVINÄ SUURET PROKIMENIT. itse juhlapäivän iltana toimitettavassa ehtoopalveluksessa

EHTOO- JA AAMUPALVELUS JUHLA- JA ARKIPÄIVINÄ SUURET PROKIMENIT. itse juhlapäivän iltana toimitettavassa ehtoopalveluksessa 29.1.2007 EHTOO- JA AAMUPALVELUS JUHLA- JA ARKIPÄIVINÄ SUURET PROKIMENIT itse juhlapäivän iltana toimitettavassa ehtoopalveluksessa Tämä ohje löytyy myös netistä osoitteesta: www.ortodoksi.net EHTOO- JA

Lisätiedot

Jesaja näkee tulevaisuuteen

Jesaja näkee tulevaisuuteen Nettiraamattu lapsille Jesaja näkee tulevaisuuteen Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Jonathan Hay Kääntäjä: Anni Kernaghan Sovittaja: Mary-Anne S. Suomi Kertomus 27/60 www.m1914.org Bible for Children,

Lisätiedot

Mikä neuvoksi, kun tällaiset kysymykset meitä askarruttavat ja saartavat?

Mikä neuvoksi, kun tällaiset kysymykset meitä askarruttavat ja saartavat? Kuuleeko kukaan? Tämän päivän aihe: Kuuleeko kukaan, on asetettu kysymyksen muotoon. Monesti me ihmiset saatamme epäillä, kun elämäämme tulee yhtä ja toista vastoinkäymistä, että nouseeko tämä rukoukseni

Lisätiedot

JEESUS ILMESTYY OPETUSLAPSILLE

JEESUS ILMESTYY OPETUSLAPSILLE Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) JEESUS ILMESTYY OPETUSLAPSILLE 1. Kertomuksen taustatietoja a) Kertomuksen tapahtumapaikka Opetuslapset ovat yhä Jerusalemissa lukittujen ovien takana,

Lisätiedot

KESKUSTELU ENNEN EHTOOLLISTA

KESKUSTELU ENNEN EHTOOLLISTA Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(7) KESKUSTELU ENNEN EHTOOLLISTA 1. Kertomuksen taustatietoja Tänään seuraamme keskustelua yhteisellä aterialla. Ensin Jeesus paljastaa kavaltajansa ja sitten

Lisätiedot

MARIA VOITELEE JEESUKSEN

MARIA VOITELEE JEESUKSEN Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) MARIA VOITELEE JEESUKSEN 1. Kertomuksen taustatietoja a) Kertomuksen tapahtumapaikka on Betania, kylä lähellä Jerusalemia. b) Ajallinen yhteys muihin kertomuksiin

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Kertomus 24/60.

Nettiraamattu lapsille. Kertomus 24/60. Nettiraamattu lapsille Tulen mies Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Lazarus Kääntäjä: Anni Kernaghan Sovittaja: E. Frischbutter Suomi Kertomus 24/60 www.m1914.org Bible for Children, PO Box 3, Winnipeg,

Lisätiedot

Simson, Jumalan vahva mies

Simson, Jumalan vahva mies Nettiraamattu lapsille Simson, Jumalan vahva mies Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Kääntäjä: Anni Kernaghan Sovittaja: Lyn Doerksen Suomi Kertomus 14/60 www.m1914.org Bible for Children,

Lisätiedot

Risti ja riita Alussa 1 Moos. 2:16-17 "Herra Jumala sanoi ihmiselle: "Saat vapaasti syödä puutarhan kaikista puista. Vain siitä puusta, joka antaa tiedon hyvästä ja pahasta, älä syö, sillä sinä päivänä,

Lisätiedot

D. Koulua aloitettaessa

D. Koulua aloitettaessa D. Koulua aloitettaessa Kouluun lähtevien siunaaminen voidaan toimittaa keväällä tai syksyllä juuri ennen koulun alkamista. iunaamisen toimittaa pappi tai muu seurakunnan työntekijä. Kouluun lähtevien

Lisätiedot

SANATYYPIT PERUSOPINNOT 2 KOULUTUSKESKUS SALPAUS

SANATYYPIT PERUSOPINNOT 2 KOULUTUSKESKUS SALPAUS SANATYYPIT LÄMMIN TAKKI LÄMPIMÄT TAKIT KAUNIS NAINEN KAUNIIT NAISET SANATYYPIT JA VARTALOT nominatiivi Kuka? Mikä? Millainen? t-monikko Ketkä? Mitkä? Millaiset? vartalo genetiivi Kenen? Minkä? Millaisen?

Lisätiedot