Thaïs. I näytös. Ensimmäinen kohtaus. (Kenobiittimunkit 1 ovat illallispöydässä Niilin rannalla, Athanaëlin paikka on tyhjä)

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Thaïs. I näytös. Ensimmäinen kohtaus. (Kenobiittimunkit 1 ovat illallispöydässä Niilin rannalla, Athanaëlin paikka on tyhjä)"

Transkriptio

1 Thaïs Libretto Louis Gallet Anatole Francen samannimisen romaanin pohjalta Suomennos ja selitykset Juhani Koivisto I näytös Ensimmäinen kohtaus (Kenobiittimunkit 1 ovat illallispöydässä Niilin rannalla, Athanaëlin paikka on tyhjä) KENOBIITIT Tässä leipä ja suola ja iisoppi 2 Tässä hunaja ja tässä vesi. PALÉMON Joka aamu taivas levittää armonsa puutarhaani kuin kasteen. Kiittäkäämme Jumalaa kaikesta hyvästä, jonka hän meille antaa ja rukoilkaamme, että hän varjelisi meitä rauhassaan! KENOBIITIT Väistykööt helvetin mustat demonit tieltämme! MUNKKI Varjele Jumala veljeämme Athanaëlia kätesi voimalla! KENOBIITIT Athanaël! Athanaël! Hän on vieläkin poissa! Milloin hän palaa? Milloin? PALÉMON Hänen paluunsa hetki on lähellä, tänä yönä uni näytti hänet minulle kiirehtimässä meitä kohti KENOBIITIT Athanaël on Jumalan valittu! Hän ilmestyy unissa! (Athanaël tulee hitaasti ja uupuneena) 1 Kenobiitit asuivat yhteisöissä toisin kuin erakot, ensimmäiset yhteisöt perustettiin Egyptissä 300-luvulla. 2 Raamatussakin mainittu yrttikasvi.

2 Siinä hän on! Siinä hän on! Rauha olkoon kanssanne! PALÉMON ja KENOBIITIT Veli, terve! Uupumus painaa sinua tomu peittää otsasi ota paikkasi joukossamme syö juo! Ei sydämeni on täynnä katkeruutta palaan surussa ja murheessa. Kaupunki on synnin vallassa. Nainen, Thaïs, täyttää sen häväistyksellä. Ja hänen kauttaan helvetti hallitsee ihmisiä. KENOBIITIT Kuka tämä Thaïs on? Venuksen kultin kurja papitar! Valitettavasti minä tunsin hänet nuorena ennen kuin armo oli puhunut sydämelleni, minä tunsin hänet. Tunnustan häpeäkseni, että eräänä päivänä pysähdyin hänen kirotulla kynnyksellään, mutta Jumala säästi minut tältä kurtisaanilta ja löysin rauhan erämaassa kiroten syntiä, jonka olisin saattanut tehdä. Ah! sieluni on levoton! Häpeä Thaïsista ja paha, jota hän on tehnyt tuottavat minulle katkeraa kipua, ja haluaisin voittaa tämän sielun Jumalalle. Kyllä, haluaisin voittaa tämän sielun Jumalalle! Jumalalle! Jumalalle! PALÉMON Älkäämme poikani koskaan puuttuko maallisten ihmisten elämään; pelätkäämme Hengen ansoja. Niin meille sanoo ikuinen viisaus. Yö saapuu, rukoilkaamme ja nukkukaamme. KENOBIITIT Rukoillaan. Väistykööt helvetin mustat demonit tieltämme! Herra, siunaa leipä ja vesi, siunaa puutarhamme hedelmät. Anna meidän nukkua ilman unia ja anna katkeamaton lepo. Oi Herra, annan sieluni sinun käsiisi

3 (Näky: teatteri Aleksandriassa, suuri ihmisjoukko, etualalla näyttämö, jolla Thaïs puolialastomana mutta kasvot hunnutettuna esittää Afroditen rakkauksia, kuuluu valtavia suosionosoituksia, ihmiset huutavat Thaïsin nimeä, näky katoaa äkkiä) Häpeä! Kauhu! Ikuinen pimeys! Herra! Herra! auta minua! Sinä joka olet antanut säälin sieluihimme, hyvä Jumala, ylistys sinulle. Ymmärsin varjon opetuksen. Minä nousen ja lähden, sillä haluan vapauttaa tämän naisen lihan kahleista! Taivaan sinessä näen lohduttomien enkeleiden kumartuvan hänen puoleensa! Eikö hän ole henkäys sinun suustasi, Herra? Oi Herra! Ah! Mitä enemmän hän on syyllinen, sitä enemmän minun pitää häntä sääliä. Mutta minä pelastan hänet! Herra! anna hänet minulle, anna hänet minulle! Ja minä tuon hänet luoksesi ikuista elämää varten. Veljet! veljet! Nouskaa kaikki! Tulkaa! Minun tehtäväni on selvinnyt. Minun pitää palata kirottuun kaupunkiin Jumala puolustaa häntä uppoamasta enempää pahan kuiluun ja Jumala on valinnut minut noutamaan hänet luokseen. PALÉMON Poikani, älkäämme puuttuko maallisiin ihmisiin. Siinä on ikuinen viisaus! (Kenobiitit saattavat Athanaëlia matkalle, Athanaëlin ääni etääntyy erämaahan) (kaukana) Valon ja armon henki, varusta sydämeni taisteluun! Ja tee minusta vahva kuin arkkienkeli, demonien viettelyksiä vastaan! Varusta sydämeni taisteluun! KENOBIITIT Varusta hänen sydämensä taisteluun! Ja tee hänestä vahva kuin arkkienkeli! Varusta hänen sydämensä demonien viettelyksiä vastaan!

4 Toinen kohtaus (Aleksandriassa Niciaksen talon terassilla, Athanaël tulee ja palvelija menee häntä vastaan) PALVELIJA Häivy muualle elantoasi etsimään kerjäläinen! Isäntäni ei vastaanota sinunlaisiasi koiria! Poikani, ole hyvä ja tee kuten pyydän, olen isäntäsi ystävä ja haluan heti puhua hänen kanssaan. PALVELIJA Ulos täältä, kerjäläinen! Lyö, jos haluat, mutta ilmoita isännällesi. Mene! (Palvelija menee taloon, Athanaël katselee kaupunkia) Tässä siis on tämä kauhea kaupunki! Aleksandria! Aleksandria, jossa synnyin synnissä; kirkas ilma, jossa hengitin ylellisyyden inhottavaa tuoksua. Tässä hekumallinen meri, jossa kuulin kultasilmäisen seireenin laulavan. Niin, tässä on lihallinen kehtoni, Aleksandria. Oi isänmaani! Kehtoni, isänmaani! Olen kääntänyt sydämeni sinua rakastamasta. Rikkautesi vuoksi vihaan sinua! Tieteesi ja kauneutesi vuoksi vihaan sinua! Vihaan sinua! Ja nyt kiroan sinut kuin pahojen henkien riivaaman temppelin. Tulkaa! Taivaan enkelit! Jumalan henkäykset! Tulkaa! Tulkaa! Taivaan enkelit! Jumalan henkäykset! Saattakaa siiveniskuillanne tuoksuvaksi pilaantunut ilma, joka minua ympäröi! Tulkaa! Taivaan enkelit! Jumalan henkäykset! (Nicias tulee kahden kauniin ja nauravan orjattaren kanssa) Athanaël! Sinä kasvinkumppanini, ystäväni, veljeni! Oi, tunnen sinut, vaikka itse asiassa muistutat enemmän villieläintä kuin ihmistä. Syleile minua ja ole tervetullut. Jätätkö erämaan? Palaatko luoksemme? Oi Nicias! Palaan vain yhdeksi päiväksi, yhdeksi tunniksi.

5 Kerro toiveesi! Nicias, tunnetko sen näyttelijättären ja kurtisaanin, Thaïsin? Tietysti, tunnen hänet! Ja vielä parempaa, hän on minun vielä yhden päivän ajan. Hänen vuokseen olen myynyt viinitarhani ja viimeiset maani ja viimeisen myllyni, ja tehnyt kolme kirjaa elegioita, eikä se ole vielä mitään! Minä haluaisin pitää hänet, että pääsisin vaivoistani. Hänen rakkautensa on keveä ja haihtuva kuin uni. Mitä haluat hänestä? Minä haluan johdattaa hänet Jumalan luo! Hah-hah! Ystävä parka! Ei pidä uhmata Venusta, jonka papitar hän on. Haluan johdattaa hänet Jumalan luo! Tempaan hänet irti maallisista rakkauksistaan ja annan Jeesuksen puolisoksi. Thaïs on seuraava minua tänään lähteäkseen luostariin. Ei pidä uhmata Venusta, jonka papitar hän on. Jumala varjelee minua. Missä voin nähdä sen naisen? Juuri täällä. Viimeistä kertaa hän illastaa minun kanssani iloisessa seurassa. Hän esiintyy tänään, teatterista palatessaan hän tulee. Lainaa minulle, ystävä hyvä, jokin aasialainen puku, jotta voisin esiintyä arvokkaasti juhlassa, jonka hänelle järjestät. Crobyle ja Myrtale, kultaseni, kiirehtikää pukemaan kunnon Athanaël.

6 (Crobyle ja Myrtale hakevat vaatteita ja peilin) Näen siis sinut yhtä loistavana kuin ennen! Kyllä, lainaan helvetiltä aseet sitä itseään vastaan. (Crobyle ja Myrtale laittavat tukkaa ja partaa) Ylpeä filosofi! Ihmissielu on herkkä. En pelkää ylpeyttä kun taivas johdattaa minua. CROBYLE Hän on nuori! MYRTALE Hän on komea! Hänen partansa on hiukan karkea. CROBYLE Hänen silmänsä ovat täynnä tulta. MYRTALE Tämä otsanauha pukee häntä hyvin. CROBYLE ja MYRTALE Rakas satraappi, tässä rannekorusi! MYRTALE Sormuksesi! CROBYLE Ojenna kätesi! MYRTALE Sormesi! CROBYLE ja MYRTALE Hän on nuori, hän on kaunis! Hänen silmänsä ovat täynnä tulta! MYRTALE Nyt puku! CROBYLE Heitä pois tämä musta jouhipaita!

7 Ah, naiset, tästä en luovu koskaan! MYRTALE Olkoon! CROBYLE Olkoon! CROBYLE ja MYRTALE (laittavat koristellun puvun paidan päälle) Kätke jäykkyytesi tämän notkean puvun alle! Älä loukkaannu heidän pilkastaan, älä paina heidän edessään silmiäsi alas. Ihaile heitä pikemminkin. CROBYLE Hän on kaunis kuin nuori jumala! Ja jos Daphne kohtaisi hänet, hänen villi jumaluutensa inhimillistyisi! Valon henki! Varusta sydämeni taistelua varten! MYRTALE Anna meidän pukea sinulle nämä kultasandaalit. CROBYLE Anna meidän laittaa tätä parfyymiä poskillesi! Älä loukkaannu heidän pilkastaan, älä paina heidän edessään silmiäsi alas. Ihaile heitä pikemminkin. Älä loukkaannu! Ole onnellinen. Valon henki! Varusta sydämeni taistelua varten! Varusta sydämeni viettelyksiä vastaan, demonin viettelyksiä vastaan! (Kuuluu suosionosoituksia, Nicias katsoo kaupungille) Varo! Tässä on kauhea vihollisesi! (Ihailijoiden ympäröimä Thaïs tulee)

8 NÄYTTELIJÖITÄ ja FILOSOFEJA 3 Thaïs! Kariittien sisar! 4 NÄYTTELIJÄT Aleksandrian ruusu! FILOSOFIT Hiljainen kaunotar! NÄYTTELIJÖITÄ ja FILOSOFEJA Thaïs! Haluttu! Thaïs! Thaïs! Thaïs! Rakas Thaïs! Hermodore! Aristobule! Callicrate! Dorion! Vieraani! Ystäväni! Jumalat olkoot kanssanne! Tässä on Thaïs, herkkä ihannoitusi, joka tulee viimeistä kertaa istumaan kukkien koristamaan pöytään. Huomenna olen sinulle vain nimi. Olemme rakastaneet toisiamme pitkän viikon Olemme rakastaneet toisiamme pitkän viikon Siinä on jo paljon pysyvää enkä valita; ja sinä lähdet vapaana, kaukana sylistäni Vapaa, kaukana sylistäsi Ole iloinen tänä iltana. annetaan haihtua onnellisten tuntien. Ei pyydetä mitään, ei mitään muuta tänä yönä kuin hiukan hullua juopumusta ja jumalaista unohdusta! ja Huomenna! Huomenna! Huomenna olen sinulle vain nimi. Kuka on tuo muukalainen jonka hurja katse seuraa minua noin? En ole nähnyt häntä koskaan juhlissamme. Mistä hän tulee? Kuka hän on? 3 Alkutekstin mukaan ryhmässä on filosofien lisäksi kaksi näyttelijäryhmää, miespuoliset histrions ja naispuoliset comédiennes. Tässä käytetään kuitenkin yksinkertaisuuden vuoksi vain nimitystä näyttelijät. 4 Kariitit olivat kreikkalaisessa mytologiassa sulottaria.

9 Hän on karkeasieluinen filosofi. Erämaan yksinäinen. Varo! Hän on täällä sinun vuoksesi! Mitä hän tuo? Rakkautta? Mikään inhimillinen heikkous ei voi pehmentää hänen sydäntään. Hän haluaa käännyttää sinut pyhään oppiin Mitä hän opettaa? Lihan halveksuntaa, kärsimyksen rakastamista, ankaria katumusharjoituksia! Mene, lähde matkoihisi. Uskon vain rakkauteen, eikä mikään muu mahti voi minulle mitään! Ah! Älä pilkkaa jumalaa! Ei! Älä pilkkaa jumalaa! Kuka sinusta on tehnyt niin vakavan ja miksi peität silmiesi liekin? Mikä surullinen hulluus saa sinut epäonnistumaan kohtalossasi? Rakastamaan luotu ihminen, mikä onkaan sinun erehdyksesi! Tietämään luotu ihminen, kuka on sinut tuohon määrään sokaissut? Et ole koskettanut elämän maljaa! Et ole lukenut rakastavaa viisautta! Istu lähellemme, laita päähäsi ruususeppele, mikään muu kuin rakastaminen ei ole todellista, ojenna kätesi rakkaudelle! NÄYTTELIJÄT ja FILOSOFIT Istu lähellemme, laita päähäsi ruususeppele, mikään muu kuin rakastaminen ei ole todellista, ojenna kätesi rakkaudelle! Ei! Ei! Minä vihaan teidän väärää juopumustanne! Ei! Täällä minä vaikenen; mutta sinä syntinen, minä tulen taloosi tervehtimään sinua ja minä voitan sinut helvetiltä riemuiten!,, NÄYTTELIJÄT, FILOSOFIT Ah! Uskallakin tulla, sinä joka uhmaat Venusta! (Thaïs alkaa esittää kohtausta Afroditen rakkauksista)

10 Toinen näytös Thaïsin talossa Ah! olen yksin, yksin lopultakin! Kaikki nämä miehet eivät ole muuta kuin välinpitämättömyyttä ja karkeutta. Naiset ovat ilkeitä ja tunnit painavia. Sieluni on tyhjä Mistä löytää lepo? Ja miten saavuttaa onni? Oi uskollinen peilini, vakuuta minut! Sano minulle, että olen kaunis, ja että olen kaunis ikuisesti! Ikuisesti! Sano, että mikään ei kuihduta huulieni ruusuja, että mikään ei haalista hiuksieni puhdasta kultaa. Sano se minulle! Sano että olen kaunis, ja että olen kaunis ikuisesti! Ah! Vaikene, säälimätön ääni, joka minulle sanoo: Thaïs, sinä vanhenet! Siispä jonain päivänä Thaïs ei enää ole Thaïs! Ei, ei, en voi uskoa sitä. Sinä Venus, puhu minulle kauneudestani! Puhu sen ikuisuudesta! Venus, näkymätön ja läsnäoleva! Venus, varjon lumous! Venus! Vastaa minulle! Sano minulle, että olen kaunis ja tulen ikuisesti olemaan! Että mikään ei kuihduta huulieni ruusuja. että mikään ei haalista hiuksieni puhdasta kultaa! Sano minulle, että olen kaunis ja tulen ikuisesti olemaan! (huomaa Athanaëlin, joka on tullut ääneti sisään) Muukalainen, siinä sinä olet, kuten sanoitkin! (rukoilee) Herra! Herra! Salli hänen loistavien kasvojensa olla kuin hunnutetut edessäni! Estä hänen viettelysvoimaansa voittamasta minun tahtoani! No niin, puhu nyt. Sanotaan, ettei yksikään nainen ole sinun veroisesi, ja siksi minä halusin tuntea sinut, siksi minä sinut nähdessäni olen ymmärtänyt miten kunniakasta minun olisi sinut voittaa! Korkealle minua ylistät, vielä korkeammalla on ylpeytesi.

11 Sinä omahyväinen, varo rakastamasta minua! Ah! Minä rakastan sinua Thaïs, ja minä rakastan sen sanomista, mutta en rakasta sinua niinkuin luulet! Minä rakastan sinun henkeäsi, minä rakastan sinua todella. Minä lupaan sinulle enemmän kuin vain hekumallista juopumusta ja lyhyen yön unelmia. Onni jonka sinulle tänään tuon ei lopu koskaan! Ei koskaan! Näytä minulle siis se ihmeellinen rakkaus! Todellisella rakkaudella on vain yksi kieli: suudelmat. Thaïs, älä pilkkaa! Rakkaus, josta sinulle saarnaan on sinulle tuntematon! Ystävä, tulet kovin myöhään Tunnen kaikki hurmat. Rakkaus, jonka tunnet synnyttää vain häpeää. Rakkaus, jonka minä sinulle tuon on ainoa kunniakas! Olet julkea kun uskallat loukata emäntääsi! Loukata! Haluan vain tuoda sinulle totuuden! Kuka innoittaisi minua tulisilla sanoilla, jotta henkeni, oi kurtisaani, sulattaisi sydämesi kuin vahan. Kuka voisi luovuttaa sinut minulle. Kuka muuttaisi puheeni Jordaniksi, jonka vuolas virta valmistaa sielusi ikuiseen elämään. Ikuiseen elämään! Ikuiseen elämään! No hyvä paljasta minulle kaikki se salaperäinen rakkaus Minä tottelen sinua Olen sinun (Thaïs laittaa suitsukkeita palamaan)

12 Ajatukseni ovat pelottavasti sekaisin. Herra! Herra! Anna hänen loistavien kasvojensa peittyä kuin huntuun minun edessäni. Näkymätön ja läsnäoleva Venus! Armahda! Herra! Venus, varjon lumous! Venus, taivaan välähdys ja lumen valkoisuus! Venus, laskeudu ja hallitse! Hekuma! Sulous! Älköön hänen lumonsa voima voittako tahtoani! Herra! Armahda! (repii päältään puvun, jonka alla on hänen karkea jouhipaitansa) Minä olen Athanaël, Antinopoliksen 5 munkki! Minä tulen pyhästä autiomaasta ja kiroan lihan ja kiroan kuoleman, joka sinua pitää otteessaan! Olen näin sinun edessäsi, kuin haudan edessä, ja sanon sinulle: Thaïs, nouse, nouse! (heittäytyy hänen jalkoihinsa) Ah! Armoa! Älä tee minulle pahaa! Puhu! Mitä minusta haluat? Ei! Armahda ja vaikene! En ole valinnut osaani enkä luonnettani. Eikä ole minun vikani, että olen niin kaunis. Armahda, älä tapa minua! Ah! minä pelkään niin kuolemaa! Älä tapa minua! Älä tee minulle pahaa! Ei! Minä sanoin näin: tulet elämään ikuista elämää, olet oleva ikuisesti rakastettu ja Kristuksen puoliso, vaikka olit hänen vihollisensa. Ah! Tunnen hurmaantuneessa sielussani raikkauden, vapisen ja pysyn lumoutuneena. Ah! Millainen sinun voimasi onkaan! 5 Kaupunki Niilin itärannalla.

13 (ääni kuuluu etäältä) Thaïs, herkkä ihannoituni, haluan viimeisen kerran Nicias! Taas! Haluan rakkautta kukoistavilta huuliltasi Sieluni ei ole enää minun. Rakastaa minua! Hän ei ole koskaan rakastanut ketään! Hän rakastaa vain rakkautta! Huomenna minä olen sinulle vain nimi! Ei muuta kuin nimi! Kuuletko häntä? Kyllä, mene! Sano hänelle, että inhoan kaikkia rikkaita, kaikkia onnellisia! Unohtakoon minut! Kuuletko! Sano hänelle että vihaan häntä! Odotan kynnykselläsi tuloasi päivännousuun asti! Ei, minä pysyn Thaïsina! Thaïs, kurtisaani. En usko enää mihinkään enkä haluaa enää mitään: En häntä, en sinua, en sinun jumalaasi! (puhkeaa nauruun) Esirippu Orkesterivälisoitto Meditaatio

14 Toinen kohtaus (ennen päivänkoittoa, Thaïs tulee Athanaëlin luokse) Isä, Jumala on puhunut minulle sinun äänesi kautta! Tässä olen! Thaïs, Jumala odotti sinua! Puheesi jäi sydämeeni kuin jumalainen palsami, olen rukoillut, olen itkenyt. Se toi sieluuni suuren valkeuden; nähtyäni kaiken hekuman merkityksettömyyden tulen luoksesi, kuten käskit. Mene, rohkeutta, oi sisareni! Rauhan aamu koittaa! Mitä minun pitää tehdä? Lännen suunnassa jonkin matkan päässä on luostari, jossa valitut naiset elävät enkelten tavoin täydellisessä hartaudessa, köyhinä, jotta Jeesus rakastaisi heitä, vaatimattomina, jotta hän katsoisi heidän puoleensa, siveinä, jotta hän ottaisi heidät vaimokseen. Sinne minä sinut johdatan. Minä luovutan sinut Albinelle, heidän hurskaalle äidilleen. Albine, Caesarin tytär! Ja Kristuksen puhtain palvelija! Siellä suljen sinut ahtaaseen kammioon aina siihen asti kunnes Jeesus sinut vapauttaa! Mene! Älä epäröi! Hän tulee itse, ja mikä vavahdus tuntuukaan sielusi lihassa kun tunnet hänen asettavan silmillesi valoa hohtavat sormensa, jotka pyyhkivät pois kyyneleesi! Vie minut, isäni! Kyllä!

15 Mutta tuhoa ensin se, mikä oli likaista Thaïsia, palatsisi, rikkautesi, kaikki mikä julistaa häpeääsi! Polta kaikki! Tuhoa kaikki! Isä, olkoon niin! (pysähtyy pienen Eros-patsaan kohdalle) En halua säilyttää menneisyydestäni mitään, paitsi tämän Tämä norsunluuveistos, tämä lapsi, tämä antiikkinen ja ihmeellinen teos, se on Eros! Se on rakkaus! Oi isäni, me emme voi kohdella sitä julmasti. Rakkaus on harvinainen hyve. Olen tehnyt syntiä, en rakkauden vuoksi vaan pikemminkin sitä vastaan. Ah! En itke siksi, että se on ollut isäntäni, vaan siksi, että olen tuntenut niin huonosti sen tahdon. Rakkaus kieltää naista antamasta itseään sellaiselle, joka ei tule sen nimissä, ja sen lain vuoksi sitä pitää kunnioittaa. Ota veistos, laita jonnekin luostarissa, ja ne jotka hänet näkevät, kääntyvät Jumalan puoleen! Sillä rakkaus kohottaa meidät taivaallisiin ajatuksiin. Kun Nicias rakasti minua, hän lahjoitti tämän kuvan. Nicias! Nicias! Ah, olkoon kirottu se myrkyllinen lähde, josta sinulle tämä lahja tulee! Se pitää tuhota! (rikkoo patsaan) Ja kaikki loppu liekkeihin, helvettiin! Tule, Thaïs! Tulkoon jälleen tomuksi kaikki mikä oli sinua, ikuiseen unohdukseen! ja Kaikki mikä oli minua/sinua tulkoon jälleen tomuksi, ikuiseen unohdukseen! Tule! Tule! (Menevät taloon, Nicias ja hänen vieraansa tulevat) Seuratkaa kaikki minua, ystävät! Yö ei ole loppunut! Tulkaa, tulkaa! Voitin pelissä 30 kertaa sen hinnan, jonka olin maksanut Thaïsin kauneudesta! Iloitkaamme siis jälleen! CROBYLE, MYRTALE, NICIAKSEN YSTÄVÄT ja YSTÄVÄTTÄRET Jälleen! Jälleen! Evohé! Evohé! 6 6 Huudahduksella evohé tervehdittiin viinin jumala Dionysosta.

16 Kutsukaa Aasian tanssijattaret, käärmeenlumoojat ja ilveilijät! Jatkukoot tanssit, leikit ja huudot aamuun asti! Sytyttäkäämme soihdut! CROBYLE, MYRTALE, NICIAKSEN YSTÄVÄT ja YSTÄVÄTTÄRET Sytyttäkäämme soihdut! Kalvetkoon aurinko niiden rinnalla! Heittäkää tuohon paksu matto! Vierelleni Crobyle ja sinä Myrtale! CROBYLE, MYRTALE, NICIAKSEN YSTÄVÄT ja YSTÄVÄTTÄRET Evohé! Evohé! Mikään ei ole totta paitsi elämä! Mikään ei ole viisasta paitsi hulluus! Baletti (Lumoojattaren tullessa) Siinä vertaamaton! Ota lyyra, Crobyle, ja sinä Myrtale, ota sitra! Ja laulakaa yhdessä Kauneuden ylistyslaulu! (Lumoojatar tanssii Crobylen ja Myrtalen säestyksellä) CROBYLE ja MYRTALE Hän joka tulee on kauniimpi kuin Saban kuningatar, joka tanssi peilien päällä! Ja hänen huntujensa varjosta lähtevät hänen äänensä säteet kuin tuliset nuolet! Hänen ihonsa on kuin vaaleaa ambraa. Ilmavasti hän tulee, Kuin ylittämätön ihanne hän kulkee! Hän hurmaa, hän hyväilee, Hänen katseensa heittävät kahleita, hänen kauniit raukeat katseensa, jotka vangitsevat miehet. Tietämättä mitään voimastaan, hän hurmaa, hän hyväilee, hänellä on tappavaa lumovoimaa. KUORO Evohé! Evohé! (Athanaël tulee talon kynnykselle palava soihtu kädessään)

17 Hei, se on hän! Athanaël!, CROBYLE, MYRTALE, NICIAKSEN YSTÄVÄT ja YSTÄVÄTTÄRET Athanaël! Terve viisaiden viisas! Thaïs on siis riisunut aseista järkesi? Hah-hah! katsokaa hänen loistavia kasvojaan! (heittää soihdun maahan) Ah! Vaietkaa! Thaïs on Jumalan puoliso, hän ei kuulu enää teille! Helvetillinen Thaïs on kuollut ikuisiksi ajoiksi, ja uusi Thaïs on tässä! Tule, sisareni, paetkaamme iäksi tästä kaupungista! ja YSTÄVÄT Ei koskaan! Ei! Viedä hänet pois! Mitä hän sanoo? Ei! Ei koskaan! Hän sanoo totuuden! Thaïs! Jättäisit meidät! Onko se mahdollista! Jumalaton! Kuolet, jos kosket häneen! Hän on Jumalan luoma! Hän on osa Jumalaa! Tietä! ja VÄKIJOUKKO Ei! Ei! Tietä! VÄKIJOUKKO Ei! Mitä tuo mies hänelle tahtoo! Palatkoon erämaahan! Häivy! Paviaani! Palauta Thaïs meille! Thaïs! Älä lähde! Jää! JOUKKO Oh! Kenestä elämme nyt! Ah! Kaulakoruni! Koruni! Pukuni! Hevoseni! Kuka ne meille maksaa, ketä varten ovat lait! Hän varastaa meiltä Thaïsin! Jääköön! Lyökää hänet kuoliaaksi! Korpeille! Hirteen! Jäteojaan! Korpeille! Liekkejä! Tulipalo! Liekkejä! Palatsi palaa!

18 MIES VÄKIJOUKOSTA Tässä sinulle, satyyri! 7 (heittää kivellä Athanaëlia otsaan) JOUKKO Liekkejä! Tulipalo! Kuolemaan! Hän polttaa palatsin! Roisto! ja Ah! Kuollaan, jos on meidän aikamme! Ostakaamme hetkessä ikuinen ilo veremme hinnalla! Armoa! Jää luoksemme! Thaïs! Thaïs! Älä lähde! Jää luoksemme, armahda! VÄKIJOUKKO Liekki! Palo! Kuolema! Hän polttaa palatsin! Roisto! Kuolemaan! Kuolemaan! (puolustaen Thaïsia väkijoukolta) Ei! Ei! Pysähtykää! Jumalten kautta! Tässä jotain mikä rauhoittaa teidät! (Nicias heittää kultaa ja väkijoukko kiirehtii keräämään sitä) JOUKKO Kultaa! (Athanaëlille ja Thaïsille) Menkää! Näkemiin Thaïs! Turhaan minut unohdat. Sinun muistosi tulee olemaan sieluni parfyymi! Ah! Hyvästi iäksi! Hyvästi iäksi! Tule! Ja iäksi! VÄKIJOUKKO Kultaa! 7 Pilkkanimitys viittaa sekä Athanaëlin ulkoasuun että oletukseen hänen ja Thaïsin suhteesta, sillä antiikin mytologiassa satyyrit olivat puoliksi ihmisiä, puoliksi hevosia tai pukkeja ja heitä pidettiin irstailijoina.

19 Kolmas näytös Ensimmäinen kohtaus Keitaalla Polttava aurinko musertaa minut kuin liian raskas taakka. Ah, näännyn päivän painon alle. Pysähdytään! Ei! Kävele vielä! Lannista ruumiisi, kiellä lihasi! Isä, puhut oikein. Minä uhraan kidutukseni jumalalliselle vapahtajalle. Vain katumus puhdistaa meidät. Kävele! Tämä täydellinen ruumis, jonka annoit pakanoille, uskottomille, Niciaalle! Ja kuitenkin Jumala oli sen muovannut, jotta siitä tulisi hänen temppelinsä! Ja nyt kun tunnet totuuden, et voi enää painaa huuliasi yhteen, et voi enää liittää käsiäsi, tuntematta inhoa itseäsi kohtaan. Kävele! Sovita tekosi! Isä, puhut oikein. Sovita! Olemmeko vielä kaukana Jumalan talosta? Kävele! En voi! Anteeksi, kunnioitettu isä!

20 Ah, veripisarat virtaavat hänen valkeista jaloistaan. Sieluni valtaa sääli. Lapsi parka, naisparka! Olen jatkanut tätä koetusta liian pitkälle, anna anteeksi! Oi sisareni! Oi pyhä Thaïs! Oi pyhä, korkeasti pyhä Thaïs! Sinun puheessasi on aamunkoiton suloisuus. Kävellään nyt! Ei vielä. Raikas vesi, hedelmät, ne palauttavat voimasi. Odota, kun käyn kaivolla, menen vieraanvaraiselle levähdyspaikalle. Katso, tuolla on valkeita kammioita, se on Albinen luostari, jonne menemme. Määränpää on lähellä. Toivo, rukoile! (Athanaël lähtee) Oi Jumalan sanansaattaja, niin hyvä karkeudessasi, Ole siunattu, sinä joka minulle avasit taivaan! Lihani vuotaa verta, ja sieluni on täynnä iloa. Kevyt ilma huuhtoo polttavaa otsaani. Raikkaampi kuin lähteen vesi, makeampi kuin hunajakenno, sinun ajatuksesi on minussa pehmeänä ja hyvää tekevänä, ja maasta irtautunut henkeni leijuu jo tuolla avaruudessa! Kunnioitettu isä, ole siunattu! (Athanaël tuo vettä ja hedelmiä) ja Huuhtele vedellä käsiäni ja huuliani. 8 Anna hedelmiä, huuhtele käsiäni ja huuliani, elämäni on sinun. Jumala uskoo sen sinulle. Kuulun sinulle. Juo sinä vuorostasi! 8 Dueton teksti on tässä lukemisen helpottamiseksi vain Thaïsin laulamassa muodossa. Athanaëlin laulaessa samaa tekstiä persoonamuodot muuttuvat (käsiäsi, huuliasi, kuulut minulle jne.).

21 Ei, maistan suuremman suloisuuden nähdessäni sinun toipuvan. Tunnen kipusi lientyvän. Oi sanomaton suloisuus! Oi jumalainen hyvyys! ÄÄNET (kaukaa) Pater noster, qui es in coelis, Panem nostrum quotidianum da nobis. 9 Kuka tulee? Ah, jumalainen sallimus! Siinä on kunnioitettu Albine ja hänen sisarensa, jotka tuovat luostariin mustaa leipää. He tulevat meitä kohti, he kulkevat rukoillen. ÄÄNET Et ne nos inducas in tentationem, sed libera nos a malo. 10 Amen! (Albinelle) Herran rauha kanssasi pyhä Albine. Tuon jumalaiseen mehiläispesääsi mehiläisen, jonka ylhäältä saamani armon kautta olen löytänyt kadotettuna päivänä kukattomalta polulta. Otin herkän olennon kämmenelleni, lämmitin sen hengitykselläni ja nyt annan hänet omistettavaksi Jumalalle. ALBINE Olkoon niin! En tule pitemmälle. ALBINE Tule, tyttäreni. 9 Isä meidän, joka olet taivaissa, anna meille meidän jokapäiväinen leipämme. 10 Äläkä saata meitä kiusaukseen vaan päästä meidät pahasta.

22 Tehtäväni on täytetty! Hyvästi, rakas Thaïs, jää suljettuna ahtaaseen kammioon, tee katumusharjoituksia ja rukoile joka tunti minun puolestani! Suutelen suojelevia käsiäsi ja itken jättäessäni sinut. Oi sinä joka toit minut Jumalalle! Oi koskettava puhe! Oi ihailtavat kyyneleet! Onnellinen syntinen, joka on voitettu ikuiselle rakkaudelle! Miten kauniit ovat hänen kasvonsa! Mikä ilon säde lähtee hänen silmistään! Hyvästi, ikuisiksi ajoiksi! Ikuisiksi ajoiksi? Tapaamme uudelleen taivaallisessa kaupungissa! ALBINE ja NUNNAT Amen! (Athanaël katsoo etääntyviä naisia) Hän menee hitaasti valkeiden tyttärien joukossa, Palmut taivuttavat oksiaan kuin virvoittaakseen hänen otsaansa, Ja päivät ja vuodet kuluvat ilman että hän enää koskaan ilmestyisi minulle. En näe häntä enää! Esirippu

23 Toinen kohtaus Munkkien luona Niilin rannalla KENOBIITIT Kuinka raskas taivas onkaan. Mikä masennus painaakaan olentoja ja asioita. Kaukaa kuuluu shakaalin huuto! Tuuli vapauttaa sen karjuvat laumat jyrinän ja salamoiden kanssa! PALÉMON Palataan majoihimme ja viljamme ja hedelmiemme ääreen. Pelkäämme myrsky-yötä, joka hajottaa ne. MUNKKI Athanaël, onko kukaan nähnyt häntä? PALÉMON Siitä alkaen kun hän 20 päivää sitten palasi, veljeni, hän ei luullakseni ole syönyt, ei juonut! Voitto jonka hän sai helvetistä näyttää murtaneen hänen ruumiinsa ja sieluunsa! (Athanaël tulee) KENOBIITIT Hän tulee! Hänen ajatuksensa on poissa. Hän on Jumalan luona. Kunnioittakaamme hänen hiljaisuuttaan, jättäkäämme hänet yksin Jää vierelleni, minun täytyy tunnustaa sieluni ongelma sinun tyynelle mielellesi. Tiedät, oi Palémon, että voitin sielun häneltä, joka oli epäpuhdas Thaïs, ylpeä ilo seurasi tätä voittoa ja palasin tänne rauhan erämaahan! Mutta minusta rauha on kuollut! Turhaan olen ruoskinut lihaani, turhaan olen sitä kuolettanut! Demoni on ottanut minut valtaansa! Naisen kauneus vainoaa näkyjäni! Ainoa mitä näen on Thaïs, Thaïs! Tai pikemminkin, se ei ole hän, se on Helena ja Phryne ja Venus ja Astarte. 11 kaikki loisto ja hekuma yhdessä ainoassa olennossa! Ainoa mitä näen on Thaïs, Thaïs! Thaïs! 11 Helena oli kauneudestaan kuuluisa Zeuksen tytär, ihailtu kurtisaani Phryne vaikutti Ateenassa, Venus oli roomalaisten rakkauden jumalatar, Astarte oli raamatussakin mainittu hedelmällisyyden jumalatar.

24 PALÉMON Enkö sanonut sinulle: Älkäämme sekaantuko koskaan, poikani, maallisiin ihmisiin; pelätkäämme hengen ansoja! Ah! Miksi olet jättänyt meidät? Miksi? Auttakoon Jumala sinua! Hyvästi! (Athanaël nukahtaa, Thaïs ilmestyy) Kuka tekee sinusta niin ankaran ja miksi peität silmiesi liekin? ATHANAEL Thaïs! Mikä surullinen hulluus saa sinut kaihtamaan kohtaloasi! Mies tehty rakastamaan, mikä onkaan erehdyksesi! ATHANAEL Ah! Saatana! Pois! Lihani palaa! Uskalla tulla, sinä joka uhmaat Venusta! Kuolen! Hah-hah-hah-hah! Tule! Tule! ÄÄNET Pyhimys jättää kohta maan, Aleksandrian Thaïs kuolee! Thaïs kuolee! (Näky katoaa) Thaïs kuolee! Thaïs kuolee! Miksi on taivas, miksi olevaiset, miksi valo! Mitä hyötyä on maailmasta? Thaïs kuolee! Ah, nähdä hänet vielä, nähdä hänet, tarttua häneen, pitää hänet! Tahdon hänet! Tahdon hänet! Minä otan sinut uudelleen! Ole minun! Ole minun!

25 Kolmas kohtaus Albinen luostarin puutarha, Thaïs makaa liikkumattomana VALKOISET TYTTÄRET Herra, armahtakaa minua lempeytenne mukaan! Pyyhkikää rauhattomuuteni armeliaisuutenne mukaan! ALBINE Jumala kutsuu häntä, ja tänä iltana käärinliinan valkeus peittää nämä puhtaat kasvot! Kolme kuukautta hän on valvonut, rukoillut, itkenyt. Katumusharjoitukset ovat tuhonneet hänen ruumiinsa, mutta hänen syntinsä ovat poispyyhityt! VALKOISET TYTTÄRET Herra, armahtakaa minua lempeytenne mukaan! (Athanaël tulee puutarhaan) ALBINE Ole tervetullut temppeleihimme, oi kunnioitettu isä! Sillä epäilemättä sinä tulet siunaamaan tätä pyhimystä, jonka olet meille antanut? Kyllä, Thaïs! ALBINE Tehtyään sen, mitä puhdas henkesi häntä käski tekemään, hän näkee nyt ikuisen valon! Thaïs! Thaïs! VALKOISET TYTTÄRET Herra, armahtakaa minua lempeytenne mukaan! Thaïs! Se olet sinä, isäni! Muistatko valoisan matkan, kun johdatit minut tänne? Minulla on muisto vain sinun kuolevaisesta kauneudestasi! Muistatko ne rauhan hetket keitaan raikkaudessa.

26 Ah! Minä muistan vain sen sammuttamattoman janon jonka sinä rauhoitit. Muistatko ennen kaikkea sinun pyhät sanasi sinä päivänä, jolloin kauttasi tunsin ainoan rakkauden! Kun puhuin, valehtelin sinulle! Ja tässä on aamunkoitto! Valehtelin sinulle! Ja tässä ovat ikuisen aamun ruusut! Ei! Taivasta mitään ei ole Mikään ei ole totta paitsi olevaisten rakkaus. Minä rakastan sinua! Taivas avautuu! Tässä ovat enkelit ja profeetat ja pyhimykset! He tulevat hymyillen kädet täynnä kukkia! Kuule minua rakkaimpani! (nousee ylös) Kaksi serafia valkoisin siivin liitää taivaan sinessä ja kuten sanoit, suloinen lohduttaja asettaa silmilleni valoa hohtavat sormet! Ah, ja pyyhkii niistä ikuisiksi ajoiksi kyyneleet! Tule! Sinä kuulut minulle Oi oma Thaïs! Minä rakastan sinua! Tule! Sano minulle: minä elän, minä elän! Kultaisten harppujen sointi lumoaa minut. Suloiset tuoksut läpäisevät minut. Tunnen ihanan autuuden, Ah, autuuden joka saa unohtumaan kaikki virheeni.

27 Oi Thaïs! Oma Thaïs! Sinä kuulut minulle! Thaïs! Thaïs! Rakastan sinua! Tule! Ah, taivas! Minä näen Jumalan! Kuollut! Armoa!

Tämän leirivihon omistaa:

Tämän leirivihon omistaa: Tämän leirivihon omistaa: 1 Tervetuloa kesäleirille! Raamiksilla tutustumme Evankeliumin väreihin. o Keltainen kertoo Jumalasta ja taivaasta, johon pääsen uskomalla Jeesukseen. o Musta kertoo, että olen

Lisätiedot

Kaksi taakan kantajaa. (Pojalla raskas taakka ja tytöllä kevyt)

Kaksi taakan kantajaa. (Pojalla raskas taakka ja tytöllä kevyt) Draama-Taakankantajat Kirjoittanut Irma Kontu Draama perustuu Raamatunjakeisiin: Fil. 4:6-7 Älkää olko mistään huolissanne, vaan saattakaa aina se, mitä tarvitsette, rukoillen, anoen ja kiittäen Jumalan

Lisätiedot

MIES JA NAINEN JUMALAN LUOMUKSINA. Matin ja Maijan eväät Pekka Tuovinen, 15.11.2015

MIES JA NAINEN JUMALAN LUOMUKSINA. Matin ja Maijan eväät Pekka Tuovinen, 15.11.2015 MIES JA NAINEN JUMALAN LUOMUKSINA Matin ja Maijan eväät Pekka Tuovinen, 15.11.2015 LUOMINEN 1) Raamattu kertoo kaiken olevaisen synnystä yksinkertaisen (entisajan) maailmankuvan puitteissa. 2) Raamatun

Lisätiedot

Outi Rossi JIPPII. Matkaan Jeesuksen kanssa. Kuvittanut Susanna Sinivirta. Fida International ry

Outi Rossi JIPPII. Matkaan Jeesuksen kanssa. Kuvittanut Susanna Sinivirta. Fida International ry Outi Rossi JIPPII Matkaan Jeesuksen kanssa Kuvittanut Susanna Sinivirta Fida International ry JIPPII Matkaan Jeesuksen kanssa, 4. painos C Outi Rossi Kuvitus Susanna Sinivirta Fida International ry Kirjapaino

Lisätiedot

Raamatun lainaukset vuoden 1992 raamatunkäännöksestä.

Raamatun lainaukset vuoden 1992 raamatunkäännöksestä. elämä alkaa tästä 2008 Evangelism Explosion International Kaikki oikeudet pidätetään. Ei saa kopioida missään muodossa ilman kirjallista lupaa. Raamatun lainaukset vuoden 1992 raamatunkäännöksestä. Asteikolla

Lisätiedot

JEESUS RUKOILEE GETSEMANESSA

JEESUS RUKOILEE GETSEMANESSA Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) JEESUS RUKOILEE GETSEMANESSA 1. Kertomuksen taustatietoja a) Missä kertomus tapahtui Getsemane-niminen puutarha, yrttitarha Öljymäellä. b) Ajallinen yhteys

Lisätiedot

Herra on Paimen. Ps. 100:3 Tietäkää, että Herra on Jumala. Hän on meidät luonut, ja hänen me olemme, hänen kansansa, hänen laitumensa lampaat.

Herra on Paimen. Ps. 100:3 Tietäkää, että Herra on Jumala. Hän on meidät luonut, ja hänen me olemme, hänen kansansa, hänen laitumensa lampaat. Herra on Paimen Ps. 100:3 Tietäkää, että Herra on Jumala. Hän on meidät luonut, ja hänen me olemme, hänen kansansa, hänen laitumensa lampaat. Joh. 10:11 Minä olen se hyvä paimen. Joh. 10:11 Minä olen

Lisätiedot

Nettiraamattu. lapsille. Tuhlaajapoika

Nettiraamattu. lapsille. Tuhlaajapoika Nettiraamattu lapsille Tuhlaajapoika Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Lazarus Sovittaja: Ruth Klassen; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2012 Bible for Children,

Lisätiedot

Matt. 5: 21-48 Reino Saarelma

Matt. 5: 21-48 Reino Saarelma Kiperiä kysymyksiä Matt. 5: 21-48 Reino Saarelma Opetus Neljä jaksoa Vihasta ja riidasta (Matt. 5:21-26) Aviorikoksesta (5:27-32) Vannomisesta (5:33-37) Vihamiesten rakastamisesta (5:38-48) Matt.5:21-26

Lisätiedot

JEESUS ARMAHTAA AVIONRIKKOJANAISEN

JEESUS ARMAHTAA AVIONRIKKOJANAISEN Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) JEESUS ARMAHTAA AVIONRIKKOJANAISEN 1. Kertomuksen taustatietoja a) Kertomuksen tapahtumapaikka - pyhäkössä Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI

Lisätiedot

Taivas, Jumalan kaunis koti

Taivas, Jumalan kaunis koti Nettiraamattu lapsille Taivas, Jumalan kaunis koti Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Lazarus Sovittaja: Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org BFC PO Box 3 Winnipeg,

Lisätiedot

Nettiraamattu. lapsille. Prinssi joesta

Nettiraamattu. lapsille. Prinssi joesta Nettiraamattu lapsille Prinssi joesta Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: M. Maillot; Lazarus Sovittaja: M. Maillot; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org BFC PO

Lisätiedot

Jeesus söi viimeisen aterian oppilaittensa kanssa. Aterialla Jeesus otti leivän, mursi siitä palan ja kiitti.

Jeesus söi viimeisen aterian oppilaittensa kanssa. Aterialla Jeesus otti leivän, mursi siitä palan ja kiitti. Viimeinen ateria Jeesus sanoi oppilailleen: - On tullut minun aikani mennä pois. Jeesus tarkoitti, että hän kuolee pian. Oppilailleen Jeesus lupasi: - Minä olen aina teidän kanssanne. Älkää olko surullisia.

Lisätiedot

APOCRYPHA KING JAMES BIBLE 1611 RUKOUS ASARJA & kappale kolme juutalaisten. Rukous Asarja ja kolme juutalaisten laulu

APOCRYPHA KING JAMES BIBLE 1611 RUKOUS ASARJA & kappale kolme juutalaisten. Rukous Asarja ja kolme juutalaisten laulu APOCRYPHA KING JAMES BIBLE 1611 RUKOUS ASARJA & kappale kolme juutalaisten www.scriptural-truth.com Asarja rukous Rukous Asarja ja kolme juutalaisten laulu {1:1} ja he kävelivät tulen keskellä ylistää

Lisätiedot

Kouluun lähtevien siunaaminen

Kouluun lähtevien siunaaminen Kouluun lähtevien siunaaminen Tätä aineistoa käytetään rukoushetkessä (ks. sen rakenne s. 9), jossa siunataan kouluun lähtevät. Siunaaminen toimitetaan keväällä tai juuri ennen koulun alkamista. Siunaamisen

Lisätiedot

JUMALAN VALTAKUNTA ALKAA MURTAUTUA ESIIN Jeesus voitti kiusaukset erämaassa. Saarna 12.10.2008 Ari Puonti

JUMALAN VALTAKUNTA ALKAA MURTAUTUA ESIIN Jeesus voitti kiusaukset erämaassa. Saarna 12.10.2008 Ari Puonti JUMALAN VALTAKUNTA ALKAA MURTAUTUA ESIIN Jeesus voitti kiusaukset erämaassa Saarna 12.10.2008 Ari Puonti Herra Jumala asetti ihmisen Eedenin puutarhaan viljelemään (abad) ja varjelemaan (shamar) sitä.

Lisätiedot

USKOONTULON ABC. almondy.suntuubi.com

USKOONTULON ABC. almondy.suntuubi.com 1 USKOONTULON ABC 2 1. Tunnusta, että olet tehnyt syntiä ja tee parannus. Me olemme tehneet väärin, me olemme tehneet syntiä, olemme rikkoneet SINUA vastaan, kapinoineet ja poikenneet SINUN Käskyistäsi

Lisätiedot

Majakka-ilta 21.11.2015. antti.ronkainen@majakka.net

Majakka-ilta 21.11.2015. antti.ronkainen@majakka.net Majakka-ilta 21.11.2015 antti.ronkainen@majakka.net Majakka-seurakunta Majakan missio: Majakka-seurakunta kutsuu, opettaa, palvelee, varustaa, lähtee ja lähettää! Majakan arvolauseke: Yhdessä olemme aivan

Lisätiedot

Löydätkö tien. taivaaseen?

Löydätkö tien. taivaaseen? Löydätkö tien taivaaseen? OLETKO KOSKAAN EKSYNYT? LÄHDITKÖ KULKEMAAN VÄÄRÄÄ TIETÄ? Jos olet väärällä tiellä, et voi löytää perille. Jumala kertoo Raamatussa, miten löydät tien taivaaseen. Jumala on luonut

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Tyttö, joka eli kahdesti

Nettiraamattu lapsille. Tyttö, joka eli kahdesti Nettiraamattu lapsille Tyttö, joka eli kahdesti Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2010 Bible

Lisätiedot

1. KAPITTEL 2. KAPITTEL

1. KAPITTEL 2. KAPITTEL 1. KAPITTEL Joka alusta oli, jonka me kuulimme, jonka me silmillämme näimme, jota me katselleet olemme, ja meidän kätemme pidelleet ovat elämän sanasta, 2 (Ja elämä on ilmestynyt, ja me olemme nähneet,

Lisätiedot

Hyviä ja huonoja kuninkaita

Hyviä ja huonoja kuninkaita Nettiraamattu lapsille Hyviä ja huonoja kuninkaita Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Lazarus Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org BFC PO Box 3

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Rikas mies, köyhä mies

Nettiraamattu lapsille. Rikas mies, köyhä mies Nettiraamattu lapsille Rikas mies, köyhä mies Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: M. Maillot; Lazarus Sovittaja: M. Maillot; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org

Lisätiedot

PSALMI 22 X 2 ETTÄ HERRA TÄMÄN TEHNYT ON (ETTÄ SE TÄYTETTY ON.)

PSALMI 22 X 2 ETTÄ HERRA TÄMÄN TEHNYT ON (ETTÄ SE TÄYTETTY ON.) JUMALANI, JUMALANI, MIKSI MINUT HYLKÄSIT, MIKSI OLET KAUKANA, ET AUTA MINUA, ETKÄ KUULE VALITUKSENI SANOJA? JUMALANI, JUMALANI HUUDAN PÄIVÄLLÄ YÖLLÄKÄÄN EN VAIKENE, MUTTA VASTAA ET, MUTTA VASTAAT ET. KUITENKIN

Lisätiedot

RAKKAUS, ANTEEKSIANTAMINEN JA RUKOUS (1. Joh. 4:8) Hääjuhlan puhe Juha Muukkonen. Rinnetie 10. 95420 Tornio. puh. 050 359 6939

RAKKAUS, ANTEEKSIANTAMINEN JA RUKOUS (1. Joh. 4:8) Hääjuhlan puhe Juha Muukkonen. Rinnetie 10. 95420 Tornio. puh. 050 359 6939 RAKKAUS, ANTEEKSIANTAMINEN JA RUKOUS (:8) Hääjuhlan puhe Juha Muukkonen Rinnetie 10 95420 Tornio puh. 050 359 6939 s-posti: juha.muukkonen@gen.fi kotisivu: www.gen.fi Raamatunkäännös: KR 1933/38 JÄSENNYS

Lisätiedot

Matt. 17: 1-13 Pirkko Valkama

Matt. 17: 1-13 Pirkko Valkama Loisto yllättää Matt. 17: 1-13 Pirkko Valkama Matt. 17:1-3 1 Kuuden päivän kuluttua Jeesus otti mukaansa Pietarin sekä Jaakobin ja tämän veljen Johanneksen ja vei heidät korkealle vuorelle yksinäisyyteen.

Lisätiedot

Ehtoopalvelus lauantai ja aattoiltana maallikon laulamana

Ehtoopalvelus lauantai ja aattoiltana maallikon laulamana Ehtoopalvelus lauantai ja aattoiltana maallikon laulamana Pyhien isiemme esirukouksien tähden Herra Jeesus Kristus, meidän Jumalamme, armahda meitä. Aamen. Kunnia olkoon Sinulle, meidän Jumalamme, kunnia

Lisätiedot

Aamen. Kunnia olkoon sinulle, meidän Jumalamme kunnia sinulle.

Aamen. Kunnia olkoon sinulle, meidän Jumalamme kunnia sinulle. ORTODOKSINEN RUKOUSHETKI 2014 Kiitetty olkoon Jumalamme alati, nyt ja aina ja iankaikkisesta iankaikkiseen Aamen. Kunnia olkoon sinulle, meidän Jumalamme kunnia sinulle. Taivaallinen kuningas, lohduttaja

Lisätiedot

Perhejumalanpalvelukset

Perhejumalanpalvelukset Perhejumalanpalvelukset 269 Johdantosanat Johdantosanojen alussa puhuttelun jälkeen kerrotaan päivän ja sen jumalanpalveluksen erityisluonteesta. Tämän vapaan osan merkkinä on käytetty seuraavassa kahta

Lisätiedot

Nettiraamattu. lapsille. Daniel vankeudessa

Nettiraamattu. lapsille. Daniel vankeudessa Nettiraamattu lapsille Daniel vankeudessa Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Jonathan Hay Sovittaja: Mary-Anne S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org BFC PO Box 3 Winnipeg,

Lisätiedot

RUKOUSHETKI SEURAKUNNAN TOIMITILAA KÄYTÖSTÄ POISTETTAESSA. 3. Psalmi. 1. Alkuvirsi. 2. Johdanto Alkusiunaus. Johdantosanat

RUKOUSHETKI SEURAKUNNAN TOIMITILAA KÄYTÖSTÄ POISTETTAESSA. 3. Psalmi. 1. Alkuvirsi. 2. Johdanto Alkusiunaus. Johdantosanat RUKOUHETKI EURAKUNNAN TOIMITILAA KÄYTÖTÄ POITETTAEA 1. Alkuvirsi Voidaan käyttää esimerkiksi virttä 38: 1-3, 176: 1-3, 181: 1-3, 194, 317. Virren sijasta voi olla muuta musiikkia. 2. Johdanto Alkusiunaus

Lisätiedot

Läheisen kuoltua. Voidaan käyttää esimerkiksi virttä 249, 383, 384 tai 397.

Läheisen kuoltua. Voidaan käyttää esimerkiksi virttä 249, 383, 384 tai 397. Läheisen kuoltua Rukoushetki läheisen kuoltua (saattohartaus) vietetään omaisten pyynnöstä. Se pidetään potilashuoneessa, sairaalan kappelissa tai kodissa. Rukoushetken johtaa pappi, muu seurakunnan työntekijä

Lisätiedot

Jeesus parantaa sokean

Jeesus parantaa sokean Nettiraamattu lapsille Jeesus parantaa sokean Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org BFC PO Box 3

Lisätiedot

Pietari ja rukouksen voima

Pietari ja rukouksen voima Nettiraamattu lapsille Pietari ja rukouksen voima Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org BFC PO Box

Lisätiedot

Maanviljelijä ja kylvösiemen

Maanviljelijä ja kylvösiemen Nettiraamattu lapsille Maanviljelijä ja kylvösiemen Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: M. Maillot; Lazarus Sovittaja: E. Frischbutter; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children

Lisätiedot

Kun olen hätääntynyt ja ahdistunut, odotan

Kun olen hätääntynyt ja ahdistunut, odotan 1. syyskuuta Jumala, minun Jumalani, sinua minä odotan. Sieluni janoaa sinua, ruumiini ikävöi sinua ja uupuu autiomaassa ilman vettä. Ps. 63:2 Kun olen hätääntynyt ja ahdistunut, odotan kiihkeästi Jumalan

Lisätiedot

Muskarimessu: Hyvän paimenen matkassa

Muskarimessu: Hyvän paimenen matkassa Muskarimessu: Hyvän paimenen matkassa Lähdetään matkaan Tänään lähdetään hyvän paimenen matkaan. Aamulla paimen huomasi, että yksi hänen lampaistaan on kadoksissa. Tallella on 99 lammasta, mutta yksi,

Lisätiedot

Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(6) VAARAN MERKKI

Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(6) VAARAN MERKKI Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(6) VAARAN MERKKI 1. Kertomuksen taustatietoja a) Kertomuksen tapahtumapaikka b) Ajallinen yhteys muihin kertomuksiin c) Kertomuksessa esiintyvät henkilöt

Lisätiedot

Matt. 7: 1-29 Pirkko Valkama

Matt. 7: 1-29 Pirkko Valkama Suoraa puhetta, kuuleeko kukaan? Matt. 7: 1-29 Pirkko Valkama Matt. 7: 1-6 1."Älkää tuomitko, ettei teitä tuomittaisi. 2. Niin kuin te tuomitsette, niin tullaan teidät tuomitsemaan, ja niin kuin te mittaatte,

Lisätiedot

Jeremia, kyynelten mies

Jeremia, kyynelten mies Nettiraamattu lapsille Jeremia, kyynelten mies Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Jonathan Hay Sovittaja: Mary-Anne S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2014 Bible

Lisätiedot

Nettiraamattu. lapsille. Jeesus ja Lasarus

Nettiraamattu. lapsille. Jeesus ja Lasarus Nettiraamattu lapsille Jeesus ja Lasarus Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2013 Bible for Children,

Lisätiedot

Dalinda Luolamo. Tunteiden sota. Runokokoelma

Dalinda Luolamo. Tunteiden sota. Runokokoelma Dalinda Luolamo Tunteiden sota Runokokoelma Tunteiden sota Dalinda Luolamo Ulkoasu: R. Penttinen Painettu: Mediapinta, 2010 ISBN 978-952-235-235-4 Alkusanat Arvoisat lukijat. Tahdon kertoa teille projektistani

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Jeesus ja Lasarus

Nettiraamattu lapsille. Jeesus ja Lasarus Nettiraamattu lapsille Jeesus ja Lasarus Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2013 Bible for Children,

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Jumala koettelee Abrahamin rakkautta

Nettiraamattu lapsille. Jumala koettelee Abrahamin rakkautta Nettiraamattu lapsille Jumala koettelee Abrahamin rakkautta Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Byron Unger; Lazarus Sovittaja: M. Maillot; Tammy S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children

Lisätiedot

Pietari ja rukouksen voima

Pietari ja rukouksen voima Nettiraamattu lapsille Pietari ja rukouksen voima Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2013 Bible

Lisätiedot

...mutta saavat lahjaksi vanhurskauden Hänen armostaan sen lunastuksen kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa. Room. 4:24

...mutta saavat lahjaksi vanhurskauden Hänen armostaan sen lunastuksen kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa. Room. 4:24 ...mutta saavat lahjaksi vanhurskauden Hänen armostaan sen lunastuksen kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa. Room. 4:24 Nyt ei siis ole mitään kadotustuomiota niille, jotka ovat Kristuksessa Jeesuksessa,

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Pietari ja rukouksen voima

Nettiraamattu lapsille. Pietari ja rukouksen voima Nettiraamattu lapsille Pietari ja rukouksen voima Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2013 Bible

Lisätiedot

DAAVID VOIDELLAAN KUNINKAAKSI

DAAVID VOIDELLAAN KUNINKAAKSI Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(6) DAAVID VOIDELLAAN KUNINKAAKSI 1. Kertomuksen taustatietoja a) Kertomuksen tapahtumapaikka b) Ajallinen yhteys muihin kertomuksiin c) Kertomuksessa esiintyvät

Lisätiedot

SAARNA JÄRVENPÄÄN KIRKOSSA 7.9.2014 JEESUS PARANTAJAMME

SAARNA JÄRVENPÄÄN KIRKOSSA 7.9.2014 JEESUS PARANTAJAMME SAARNA JÄRVENPÄÄN KIRKOSSA 7.9.2014 JEESUS PARANTAJAMME Evankeliumi Matteuksen mukaan (Matt.12:33-37) Jeesus sanoi: Jos puu on hyvä, sen hedelmäkin on hyvä, mutta jos puu on huono, sen hedelmäkin on huono.

Lisätiedot

Evankeliumitekstissä Jeesus kertoo, että Isä herättää kuolleet, ja että myös hänellä, Pojalla on valtaa antaa elämä kenelle tahtoo.

Evankeliumitekstissä Jeesus kertoo, että Isä herättää kuolleet, ja että myös hänellä, Pojalla on valtaa antaa elämä kenelle tahtoo. 1 Jeesus sanoi juutalaisille:»totisesti, totisesti: ei Poika voi tehdä mitään omin neuvoin, hän tekee vain sitä, mitä näkee Isän tekevän. Mitä Isä tekee, sitä tekee myös Poika. Isä rakastaa Poikaa ja näyttää

Lisätiedot

UUSI TESTAMENTTI AVAUTUU, osa 58ms. JOHANNEKSEN EVANKELIUMI 2 (jatk.) JEESUKSEEN USKOMINEN LOGOKSENA 1. ELÄMÄ / KUOLEMA

UUSI TESTAMENTTI AVAUTUU, osa 58ms. JOHANNEKSEN EVANKELIUMI 2 (jatk.) JEESUKSEEN USKOMINEN LOGOKSENA 1. ELÄMÄ / KUOLEMA UUSI TESTAMENTTI AVAUTUU, osa 58ms JOHANNEKSEN EVANKELIUMI 2 (jatk.) JEESUKSEEN USKOMINEN LOGOKSENA 1. ELÄMÄ / KUOLEMA Kaikille muille sydämenlyönnit ovat rummutus kohti hautaa, mutta me elämme elämää

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Jeesuksen ihmeitä

Nettiraamattu lapsille. Jeesuksen ihmeitä Nettiraamattu lapsille Jeesuksen ihmeitä Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Byron Unger; Lazarus Sovittaja: E. Frischbutter; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org

Lisätiedot

Nettiraamattu. lapsille. Jeesus ja Lasarus

Nettiraamattu. lapsille. Jeesus ja Lasarus Nettiraamattu lapsille Jeesus ja Lasarus Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org BFC PO Box 3 Winnipeg,

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Daniel vankeudessa

Nettiraamattu lapsille. Daniel vankeudessa Nettiraamattu lapsille Daniel vankeudessa Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Jonathan Hay Sovittaja: Mary-Anne S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2014 Bible for Children,

Lisätiedot

Me lähdemme Herran huoneeseen

Me lähdemme Herran huoneeseen Me lähdemme l Herran huoneeseen "Jumalanpalvelus - seurakunnan elämän lähde Keminmaan seurakunnan ja Hengen uudistus kirkossamme ry:n talvitapahtuma 23.-25.1.2009 Reijo Telaranta Ilo valtasi minut, kun

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Hyviä ja huonoja kuninkaita

Nettiraamattu lapsille. Hyviä ja huonoja kuninkaita Nettiraamattu lapsille Hyviä ja huonoja kuninkaita Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Lazarus Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2013 Bible for

Lisätiedot

1. Jälleen katsoa saan Jumalan Karitsaan. Intro: C I Em7 I F I F I C I C I G I G C I E/G# I Am Am/G I F I C I F/G I C I C

1. Jälleen katsoa saan Jumalan Karitsaan. Intro: C I Em7 I F I F I C I C I G I G C I E/G# I Am Am/G I F I C I F/G I C I C Jälleen katsoa saan Jumalan Karitsaan Intro: C I Em7 I F I F I C I C I G I G C I E/G# I Am Am/G I F I C I F/G I C I C C E F G C Jälleen katsoa saan Jumalan Karitsaan C G C G Kuinka kauniisti kaiken teki

Lisätiedot

KUNINKAAN POJAN HÄÄT JA SUURET PIDOT

KUNINKAAN POJAN HÄÄT JA SUURET PIDOT Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) KUNINKAAN POJAN HÄÄT JA SUURET PIDOT Tänään meillä on kaksi vertausta, jotka kertovat siitä, kuinka Jumala kutsuu kaikkia taivaan hääjuhliin. 1. Kertomuksen

Lisätiedot

Perustunteita. Ihmisellä on paljon erilaisia tunteita. Osa niistä on perustunteita.

Perustunteita. Ihmisellä on paljon erilaisia tunteita. Osa niistä on perustunteita. Perustunteita Ihmisellä on paljon erilaisia tunteita. Osa niistä on perustunteita. Perustunteita ovat: ilo, suru, pelko, viha, inho ja häpeä. Niitä on kaikilla ihmisillä. Ilo Ilon tunne on hyvä tunne.

Lisätiedot

VAIN YKSI PALASI KIITTÄMÄÄN

VAIN YKSI PALASI KIITTÄMÄÄN Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) VAIN YKSI PALASI KIITTÄMÄÄN 1. Kertomuksen taustatietoja a) Missä kertomus tapahtui Tapahtuman paikka on joku kylä Samarian ja Galilean rajalla b) Vieraat

Lisätiedot

Tartu Raamattuun anna Raamatun tarttua! Kyösti F

Tartu Raamattuun anna Raamatun tarttua! Kyösti F Tartu Raamattuun anna Raamatun tarttua! Kyösti F KUINKA RAAMATTU VOISI: 1. Tarttua meihin 2. Pysyä meissä 3. Tuottaa siunausta elämässämme Elämmekö sanasta? Elämän koulu Ei ihminen elä ainoastaan leivästä,

Lisätiedot

Näiden tapahtumien jälkeen tuli keskustelua seurannut lainopettaja Jeesuksen luo kysyen Jeesukselta, mikä käsky on kaikkein tärkein.

Näiden tapahtumien jälkeen tuli keskustelua seurannut lainopettaja Jeesuksen luo kysyen Jeesukselta, mikä käsky on kaikkein tärkein. Mark.12:28-34: Muuan lainopettaja oli seurannut heidän väittelyään ja huomannut, miten hyvän vastauksen Jeesus saddukeuksille antoi. Hän tuli nyt Jeesuksen luo ja kysyi: "Mikä käsky on kaikkein tärkein?"

Lisätiedot

Nettiraamattu. lapsille. Jeesuksen ihmeitä

Nettiraamattu. lapsille. Jeesuksen ihmeitä Nettiraamattu lapsille Jeesuksen ihmeitä Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Byron Unger; Lazarus Sovittaja: E. Frischbutter; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org

Lisätiedot

Tulkaa, juokaa kuolemattomuuden

Tulkaa, juokaa kuolemattomuuden Tulkaa, juokaa kuolemattomuuden lähteestä "Jumalanpalvelus - seurakunnan elämän lähde Keminmaan seurakunnan ja Hengen uudistus kirkossamme ry:n talvitapahtuma 23.-25.1.2009 Reijo Telaranta 1. Aterian aikana

Lisätiedot

Maahan kätkeminen. Rukoushetken johtaja laatii johdantosanat itse tai käyttää seuraavia vaihtoehtoja:

Maahan kätkeminen. Rukoushetken johtaja laatii johdantosanat itse tai käyttää seuraavia vaihtoehtoja: Maahan kätkeminen Kaavaa voidaan käyttää uurnaa tai tuhkaa maahan kätkettäessä tai kun vainaja lasketaan hautaan toisella paikkakunnalla varsinaisen hautaan siunaamisen jo tapahduttua. Rukoushetken johtaa

Lisätiedot

Sairaan luona. Virsiehdotuksia. Johdantosanat. Psalmi

Sairaan luona. Virsiehdotuksia. Johdantosanat. Psalmi Sairaan luona Tätä aineistoa käytetään sairaan luona vietettävässä rukoushetkessä (ks. sen rakenne s. 9). Rukoushetki sairaan luona on aineistoineen myös Kasuaalitoimitusten kirjassa. Rukoushetken johtaa

Lisätiedot

MIHIN OIKEIN LUOTAT? JA KYSYMYS YLPEYDESTÄ JA NÖYRYYDESTÄ VARIKKO 23.8.2015

MIHIN OIKEIN LUOTAT? JA KYSYMYS YLPEYDESTÄ JA NÖYRYYDESTÄ VARIKKO 23.8.2015 MIHIN OIKEIN LUOTAT? JA KYSYMYS YLPEYDESTÄ JA NÖYRYYDESTÄ VARIKKO 23.8.2015 JES. 36:4-7 "Ilmoittakaa Hiskialle, että suurkuningas, Assyrian kuningas, sanoo näin: Mihin oikein luotat, kun luulet yhä olevasi

Lisätiedot

P U M P U L I P I L V E T

P U M P U L I P I L V E T T U O M O K. S I L A S T E P U M P U L I P I L V E T Runoja TUOMO K. SILASTE Teokset: Matka, romaani; 2007 Rakkaani kosketa minua, runoja; 2007 Apolloperhonen, runoja; 2008 Rakastettu leskirouva Gold,

Lisätiedot

Hyvä Sisärengaslainen,

Hyvä Sisärengaslainen, Lisää 1. Joh 3:sta? http://www.sley.fi/luennot/raamattu/ UT/Johanneksen_kirjeet/1Joh03EK.h tm Hyvä Sisärengaslainen, 1. Johanneksen kirjeen kolmas luku puhuu Jumalan lahjasta, mutta myös hänen pyhästä

Lisätiedot

TASAPAINOISET IHMISSUHTEET

TASAPAINOISET IHMISSUHTEET TASAPAINOISET IHMISSUHTEET Ihmissuhdeinventaario Jumalan suunnitelma ihmissuhteille Syntiinlankeemuksen seuraukset Terveet ihmissuhteet Riippuvuusjatkumo Epäterveet riippuvuudet Irti epäterveistä riippuvuuksista

Lisätiedot

Gideonin pieni armeija

Gideonin pieni armeija Nettiraamattu lapsille Gideonin pieni armeija Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2012 Bible for

Lisätiedot

JOULUN TUNNELMA. Ken saavuttaa nyt voi joulun tunnelmaa niin parhaimman lahjan hän itselleen näin saa.

JOULUN TUNNELMA. Ken saavuttaa nyt voi joulun tunnelmaa niin parhaimman lahjan hän itselleen näin saa. JOULUN TUNNELMA Nyt joulun kellot näin kaukaa soi, joulurauhaa julistaa. Äänet hiljentyvät kaupungin ja on kiire jäänyt taa. Nyt syttyy tähdet nuo miljoonat jokaiselle tuikkimaan. Jälleen kodeissa vain

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Gideonin pieni armeija

Nettiraamattu lapsille. Gideonin pieni armeija Nettiraamattu lapsille Gideonin pieni armeija Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2012 Bible for

Lisätiedot

Matt. 11:28-30. Väsyneille ja stressaantuneille

Matt. 11:28-30. Väsyneille ja stressaantuneille Matt. 11:28-30 Väsyneille ja stressaantuneille Tulkaa minun luokseni.. ..kaikki te työn ja kuormien uuvuttamat.. Minä annan teille levon. Matt. 11:29-30..Ottakaa minun ikeeni harteillenne ja oppikaa minusta:

Lisätiedot

Nettiraamattu. lapsille. Seurakunnan synty

Nettiraamattu. lapsille. Seurakunnan synty Nettiraamattu lapsille Seurakunnan synty Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org BFC PO Box 3 Winnipeg,

Lisätiedot

MIKSI JEESUS KUOLI RISTILLÄ?

MIKSI JEESUS KUOLI RISTILLÄ? Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) MIKSI JEESUS KUOLI RISTILLÄ? 1. Kertomuksen taustatietoja a) Vieraat termit Synti on Jumalan käskyjen rikkomista. Raamattu nimittää sitä mm. laittomuudeksi,

Lisätiedot

SAARA SYNNYTTÄÄ POJAN

SAARA SYNNYTTÄÄ POJAN Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) SAARA SYNNYTTÄÄ POJAN Kuva taidegraafikko Kimmo Pälikkö 1. Kertomuksen taustatietoja a) Missä kertomus tapahtui Beersebassa. Siellä sekä Aabraham, Iisak

Lisätiedot

Jeesus valitsee kaksitoista avustajaa

Jeesus valitsee kaksitoista avustajaa Nettiraamattu lapsille Jeesus valitsee kaksitoista avustajaa Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Byron Unger; Lazarus Sovittaja: E. Frischbutter; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for

Lisätiedot

KASVAMISEN KIPEÄ KAUNEUS

KASVAMISEN KIPEÄ KAUNEUS Maarit Tamminen-Sutac KASVAMISEN KIPEÄ KAUNEUS runoja Kasvamisen kipeä kauneus Maarit Tamminen-Sutac Kuvat: Maarit Tamminen-sutac, Mari Mäkelä, Teuvo Littunen Ulkoasu: R. Penttinen Kustantaja: Mediapinta,

Lisätiedot

Valoon saattaminen ja tilojen puhdistaminen

Valoon saattaminen ja tilojen puhdistaminen Valoon saattaminen ja tilojen puhdistaminen Koonnut ja ohjeistanut kanavointina, Anu Markoff, Rakkaudentähti Ry Ennen rukouksia voit sytyttää kynttilän ja suitsuttaa huonetta Salvialla ja Paolo Santolla.

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Jeesus parantaa sokean

Nettiraamattu lapsille. Jeesus parantaa sokean Nettiraamattu lapsille Jeesus parantaa sokean Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2012 Bible for

Lisätiedot

Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(6) Luterilainen Kirkko 1. vuosi nro UT 25/52 www.luterilainen.com lapsille@luterilainen.com 13.5.

Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(6) Luterilainen Kirkko 1. vuosi nro UT 25/52 www.luterilainen.com lapsille@luterilainen.com 13.5. Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(6) ARMOTON PALVELIJA 1. Kertomuksen taustatietoja a) Missä kertomus tapahtui Sillä, missä Jeesus tämän vertauksen kertoi, ei ole merkitystä. Mutta ilmeisesti

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Jeremia, kyynelten mies

Nettiraamattu lapsille. Jeremia, kyynelten mies Nettiraamattu lapsille Jeremia, kyynelten mies Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Jonathan Hay Sovittaja: Mary-Anne S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2014 Bible

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Viisas kuningas Salomo

Nettiraamattu lapsille. Viisas kuningas Salomo Nettiraamattu lapsille Viisas kuningas Salomo Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Lazarus Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2013 Bible for Children,

Lisätiedot

Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) VIINITARHAAN TÖIHIN

Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) VIINITARHAAN TÖIHIN Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) VIINITARHAAN TÖIHIN Tänään meillä on kaksi vertausta, joissa kutsutaan väkeä töihin viinitarhaan. 2. Itse kertomus Raamatusta rinnakkaispaikkoineen Kukin

Lisätiedot

JEESUS PARANSI SOKEAN BARTIMEUKSEN

JEESUS PARANSI SOKEAN BARTIMEUKSEN Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(6) JEESUS PARANSI SOKEAN BARTIMEUKSEN 1. Kertomuksen taustatietoja a) Kertomuksen tapahtumapaikka Jerikon kaupungin lähellä. Jeriko on Juudeassa oleva kaupunki

Lisätiedot

PIETARI KIELTÄÄ JEESUKSEN

PIETARI KIELTÄÄ JEESUKSEN Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(6) PIETARI KIELTÄÄ JEESUKSEN 1. Kertomuksen taustatietoja a) Missä kertomus tapahtui Jerusalemissa, temppelin lähellä, Ylimmäisen papin palatsin pihalla.

Lisätiedot

Nettiraamattu. lapsille. Nainen kaivolla

Nettiraamattu. lapsille. Nainen kaivolla Nettiraamattu lapsille Nainen kaivolla Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Lazarus Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2007 Bible for Children,

Lisätiedot

Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) SALOMON RUKOUS

Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) SALOMON RUKOUS Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) SALOMON RUKOUS 1. Kertomuksen taustatietoja a) Kertomuksen tapahtumapaikka b) Ajallinen yhteys muihin kertomuksiin c) Kertomuksessa esiintyvät henkilöt

Lisätiedot

Apologia-forum 25.-27.4.2014

Apologia-forum 25.-27.4.2014 Mikä on kristinuskolle luovuttamatonta? Kuvat: sxc.hu Apologia-forum 25.-27.4.2014 Ryttylän Kansanlähetysopisto Pääpuhujana prof. John Lennox (oxfordin yliopisto) Tiede usko luominen evoluutio www.kansanlahetysopisto.fi/apologiaforum

Lisätiedot

Bahá u lláh, Ridván muistio. www.bahai.fi/lamppu

Bahá u lláh, Ridván muistio. www.bahai.fi/lamppu Jumalallinen kevätaika on koittanut... Kiiruhda kaiken luomakunnan edessä ylistämään Jumalasi nimeä ja kaiuttamaan hänen kiitostansa, niin että kaikki luodut virvoittuisivat ja uudeksi muuttuisivat. Bahá

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Nainen kaivolla

Nettiraamattu lapsille. Nainen kaivolla Nettiraamattu lapsille Nainen kaivolla Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Lazarus Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2010 Bible for Children,

Lisätiedot

TYÖ JA LEPO NÄKÖKULMA LUOMISKERTOMUKSEEN. raamattutunti 24.11.2014 kirkkoherra Pekka Tuovinen, Rautalammin seurakunta

TYÖ JA LEPO NÄKÖKULMA LUOMISKERTOMUKSEEN. raamattutunti 24.11.2014 kirkkoherra Pekka Tuovinen, Rautalammin seurakunta TYÖ JA LEPO NÄKÖKULMA LUOMISKERTOMUKSEEN raamattutunti 24.11.2014 kirkkoherra Pekka Tuovinen, Rautalammin seurakunta LUOMINEN / MAAILMANKAIKKEUDEN SYNTY RAAMATUN LUOMISKERTOMUKSEN (1.Moos.1.-2.) MUKAAN

Lisätiedot

Kaija Rantakari. hänen takaraivostaan kasvaa varis, joka katsoo yhdellä silmällä, ainoalla 1/10

Kaija Rantakari. hänen takaraivostaan kasvaa varis, joka katsoo yhdellä silmällä, ainoalla 1/10 Kaija Rantakari hänen takaraivostaan kasvaa varis, joka katsoo yhdellä silmällä, ainoalla 1/10 astun tarinan yli, aloitan lopusta: sydämeni ei ole kello putoan hyvin hitaasti ansaan unohdan puhua sinulle,

Lisätiedot

EHTOO- JA AAMUPALVELUS JUHLA- JA ARKIPÄIVINÄ

EHTOO- JA AAMUPALVELUS JUHLA- JA ARKIPÄIVINÄ 30.1.2007 EHTOO- JA AAMUPALVELUS JUHLA- JA ARKIPÄIVINÄ LIITTEET RUKOUKSIA ERI TILAISUUKSISSA Sairaan puolesta Tämä ohje löytyy myös netistä osoitteesta: www.ortodoksi.net EHTOO- JA AAMUPALVELUS JUHLA-

Lisätiedot

Ensimmäinen Johanneksen kirje 4. osa

Ensimmäinen Johanneksen kirje 4. osa Ensimmäinen Johanneksen kirje 4. osa 1 opettaja- Isak Penzev 21.0.3.2013 Jatkamme Johanneksen kirjeen tutkimista. Tämä oppitunti kuuluu opetussarjaan, jossa me tutkimme Uutta testamenttia. Kun me tutkimme

Lisätiedot

VELJEKSET KAIN JA AABEL

VELJEKSET KAIN JA AABEL Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) VELJEKSET KAIN JA AABEL Kuva taidegraafikko Kimmo Pälikkö 1. Kertomuksen taustatietoja a) Missä kertomus tapahtui b) Kertomuksessa esiintyvät henkilöt:

Lisätiedot

MIHIN KÄYTÄT ELÄMÄSI? Hullua rakkautta: Asian ydin (s )

MIHIN KÄYTÄT ELÄMÄSI? Hullua rakkautta: Asian ydin (s ) MIHIN KÄYTÄT ELÄMÄSI? Hullua rakkautta: Asian ydin (s. 168-179) MIHIN KÄYTÄT ELÄMÄSI? MIHIN KÄYTÄT ELÄMÄSI? Annie Dillard: Tapa, jolla vietämme päivämme, on tapa jolla vietämme elämämme. MIHIN KÄYTÄT ELÄMÄSI?

Lisätiedot

*** J.Kuhnau: Tristis est anima mea

*** J.Kuhnau: Tristis est anima mea J.S.Bach: Komm, Jesu, komm Tule, Jeesus, tule, henkeni on väsynyt. voimani katoaa aina enemmän ja enemmän, kaipaan rauhaasi; katkera tie käy minulle liian raskaaksi! Tule, tule, haluan antautua sinulle,

Lisätiedot

PERKELE KIUSAA JEESUSTA

PERKELE KIUSAA JEESUSTA Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) PERKELE KIUSAA JEESUSTA Kuva taidegraafikko Kimmo Pälikkö 1. Kertomuksen taustatietoja a) Missä kertomus tapahtui Erämaassa b) Ajallinen yhteys muihin

Lisätiedot