Artsun mielessä Sipsu-kisat

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Artsun mielessä Sipsu-kisat"

Transkriptio

1 OSUUSKAUPPA MAAKUNNAN LASTENKERHO Artsun mielessä Sipsu-kisat Oma S-tili sipsulaiselle Marjastaminen on syksyn trendijuttu!

2 Aurinkoa! Vetinen ja viileä alkukesä enteilee lempeitä syyskelejä, vai miten se vanha kansa veistelikään. Toivotaan entisaikain ennusteiden pitävän paikkansa ja loppukesän helteiden hellivän meitä kaikkia. Aurinko, tuu jo! Upeita nuoria Ensimmäiset sipsulaiset ovat jo 15-vuotiaita! Se on monella tavalla hieno ikä. Iso peukku kaikille. Kerhon jäsenyys kannattaa, koska kaikenlaista hauskaa on mietinnässä myös vanhemmille sipsulaisille, kuten esimerkiksi Facebookissa ja Instagramissa toimiva K-18 Maailmanrakentajat -ryhmä. Huumoria kehiin, eikös vaan! Kerrothan kaverillekin Meitä sipsulaisia on jo n Se on enemmän kuin osasimme toivoakaan. Jos Sinulla on ystäviä, joiden perheissä eletään onnellisen odotuksen aikoja tai perhe on äskettäin saanut vauvan, vinkkaa heille Sipsu-kerhosta ja kovasti kiitellystä liittymispaketista. Mukavaa loppukesää ja saapuvaa syksyä kaikille! Sarianna Patjas asiakkuus- ja viestintäpäällikkö Lehden tekstit ja taitto: Vesa Löhönen Paino: Kajaanin Kirjapaino Oy YLEISURHEILUKISAT VIMPELINLAAKSO KAJAANI SU KLO 10:00 Hoplaa! Vuoden odotetuin urheiluhäppeninki on taas ovella. Osuuskauppa Maakunnan ja Kajaanin Kipinän yhteistyössä järjestämät Sipsu-yleisurheilukisat mitellään Vimpelinlaaksossa sunnuntaina kello 10:00 alkaen. Kaikille sopivia lajeja Leikkimielisten kisojen lajeina ovat pienimmille juoksu ja pallonheitto, isommille lisäksi pituushyppy sekä kuulantyöntö. Tytöille ja pojille on ikäkausittain omat sarjansa. Osallistuminen on maksutonta ja kaikki osallistuja palkitaan! Kisapaikalla järjestelyistä vastaavat Kajaanin Kipinän taitavat toimijat. Sarjat ja lajit Syntymävuosi 2010 ja alle Lajit 20 m juoksu, pallonheitto 40 m juoksu, pallonheitto 40 m juoksu, pituushyppy, pallonheitto 60 m juoksu, pituushyppy, kuulantyöntö ILMOITTAUTUMINEN Kisoihin ilmoittaudutaan netin kautta mennessä. Mene sivulle jonka etusivulla on linkki ilmoittautumiskaavakkeeseen. Erillistä vahvistusta ilmoittautumisesta emme lähetä. Ennakkoilmoittautumista pyydämme järjestelyjen sujuvuuden varmistamiseksi. Mikäli Sinulla on kysyttävää kisoihin liittyen, ota yhteyttä:

3 Muistathan, että omistajaasiakkaana saat Bonusta LähiTapiolan vakuutuksista! TerveysHelppi LähiTapiolan henkilövakuutusasiakkaille Oikea hoito nyt soiton takana LähiTapiolan uuden TerveysHelppi-palvelun ajatuksena on, että sairastuessaan asiakas ottaa yhteyttä ensin LähiTapiolan palvelunumeroon, jossa terveydenhuollon ammattilaiset neuvovat ja ohjaavat soittajaa oikean hoidon pariin ja tarvittaessa varaa myös ajan hoitolaitokseen. Ideana on, että soittaja saa samalla kertaa myös alustavan arvion hoidon korvattavuudesta. Nopeasti ja vaivattomasti Tavoitteena on, että asiakas saa oikean hoidon tai hoito-ohjeet nopeasti kaikissa tilanteissa. Palvelun myötä LähiTapiolan rooli asiakkaidensa hyvinvoinnin edistäjänä vahvistuu. Aiemmasta poiketen vakuutusyhtiö on näin mukana tukemassa ja edistämässä sairastuneen toipumista jo heti ensimmäisestä yhteydenotosta alkaen. Hoitoonohjauksen lisäksi mahdolliset korvausasiat lähtevät rullaamaan samalla kertaa. Tämä jouduttaa korvausprosesseja sekä säästää asiakkaita ylimääräiseltä vaivalta etenkin tilanteissa, joissa sairastuminen tai tapaturma kysyy muutoinkin voimavaroja. Lisätietoja: LähiTapiolan henkilövakuutusasiakkaana voit soittaa maksutta TerveysHelppiin, jossa Lääkärikeskus Dextran ammattilaiset tarjoavat apua kaikenlaisiin vaivoihin flunssasta luunmurtumiin, kaikkialla Suomessa. Tarvittaessa saat heti ajan erikoislääkärille ja korvausasiasi vireille. Kuntoudut nopeammin, kun hoito hoidetaan alusta asti oikein.

4 HUOM! Nyt jokaiselle alaikäiselle tilinavaajalle säästöpossu! Etu voimassa saakka. Avaa sipsulaiselle oma S-tili! Opetellaan rahankäytön vastuullisiksi taitajiksi jo pienestä pitäen Vastuullisen rahankäytön opettaminen lapselle on yksi vanhempien perustehtäviä. Elämäntilanteesta riippuen se voi olla joskus haasteellista, mutta palkitsevaa. Oma S-tili Suosittelemme oman S-tilin avaamista kaikille sipsulaisille. Oma S-tili on käytännöllinen, kun haluaa esimerkiksi säästää jotain hankintaa varten tai kartuttaa varantoja myöhempään käyttöön. Tili on kätevä myös silloin, jos mummit, ukit, kummit ja muut sukulaiset haluavat muistaa pienellä rahalahjalla merkkipäivinä tai muutoin. Säästäminen on taitolaji Kukapa ei muistaisi miten lapsena kaikki tuonnempana tapahtuvat tuntuivat ikuisuuksilta saavuttaa. Säästäminen rahalippaaseen oli kuitenkin konkreettista ja päivä päivältä painavampi possu loi uskoa onnistumiseen. Possu on edelleen hyvä tapa opetella säästämään rahaa. Lippaaseen laitetut pienetkin summat kasvattavat pottia ja opettavat samalla pitkäjänteisyyden arvokasta taitoa. Vanhemmat voivat avata tilin alaikäiselle lapselleen. 7-vuotiaalle voi tilata online-varmentavan S-Etukortti Visa Debitkortin ja omat pankkitunnukset lapselle, joka on täyttänyt 12 vuotta. Huoltajat läsnä Avattaessa pankkipalveluja alaikäiselle molempien vanhempien (huoltajien) tulee olla paikalla. Tilinavaus hoidetaan Kajaanin Prisman pankkipisteessä. S-Pankin verkkosivuilla on hyvää tietoa pankkipalveluistamme alaikäisille. Kysy lisää palveluistamme lapsille! Annamme mielellämme lisätietoja! Lisätietoja: Asiakaspalvelupiste Prisma Kajaani Puh Ma-Pe klo 8-20 (0,0835 /puhelu + 0,1209 /min)

5 Artsu, oikealta nimeltään Aurora, valmistautuu huolella ensimmäisiin Sipsu-kisoihinsa. Jäätelön voimaa ei voi koskaan yliarvioida osana kisakuntoon pääsemistä. Artsulla edessään ensimmäiset Sipsukisat eikä jännitä yhtään! Lea Kähkösen kaikki kolme lasta kuuluvat Sipsu-kerhoon. Nuorimmaisella, Auroralla, on pian edessään ensimmäiset Sipsu-yleisurheilukisat. Pojilla, Juholla ja Laurilla on puolestaan kisakokemusta jo useamman vuoden ajalta. Myös Sipsu-kerhon pikkujouluista on tullut perheelle perinne. Hyvä kerho Lea pitää Sipsua hyvänä asiana ja tunnustaa kuuluvansa moneen muuhunkin lastenkerhoon. - Taidan olla mukana kaikissa mahdollisissa, Lea nauraa. Isoveljien silmäterä Aurora on muutamaa vuotta vanhempien isoveljiensä silmäterä. Hoito ja huolenpito sujuu reippailta pojilta mallikkaasti äidin ohjeiden mukaan. - Pojat auttavat mielellään esimerkiksi lukemalla iltakirjat prinsessalle, Lea kiittelee poikiaan. Minä ite Hyväntuulinen Aurora elää parhaillaan minä ite-vaihetta. Hommat hoituvat, ei tässä nyt apuja tarvita! Se tietää hyvää Sipsu-kisoja ajatellen, mitali ja karkkipussi odottavat Artsua!

6 Sipsu Top 5 vapaavalintaisessa järjestyksessä! 2. Prinsessa-päivä Prinsessa-meininki! Kyllä vaan! Prinsessa-meininki on nosteessa maailmalla. Ruotsissakin juhlitaan kuninkaallisia, tunnelma on positiivinen ja ihmiset hyvillä mielin. Vietä Sinäkin tänä kesänä ainakin yksi päivä lomastasi Prinsessana! Hyödynnä kaikkea vaatekaapista löytyvää, sängyn päiväpeitteestä saat oivan viitan. Panosta kampaukseen, mutta ennen kaikkea hyväntuulisuuteen. Aito Prinsessa on iloinen ja reipas. Ja jos aivan erityisiä kauneusvinkkejä tahdot, niin Sokoksen tytöt kyllä auttavat!

7 1. Marjanpoiminta Superhyvää! Loppukesän ehdoton ykkösjuttu on marjanpoiminta! Lähimetsät täyttyvät marjoista poimijaansa odottaen. Kotimaiset marjat ovat todellista superhyvää ja niitä voi nauttia monella tapaa: mehut, keitot, piirakat, soseet, hillot, smoothiet ja tai ihan vaan vaikka karvalakki päässä sellaisenaan. Tiesitkö muuten, että Hesburgereiden maailman parhaat smoothiet tehdään kainuulaisen Kiantama Oy:n marjasekoituksista! Hauskat lasten Hippo-marjanpoimurit Prismasta 3,95 e / kpl Muista myös tehdä eväsleivät marjaretkelle! 3. Frisbeegolf Kling, klang... Holari! Frisbeegolfin suosio kasvaa kasvamistaan ja se on hyvä asia! Kaveriporukoiden lisäksi radoilla näkee yhä enemmän perheitä mukavan harrastuksen parissa. Eri puolille Kainuuta on rakennettu toinen toistaan hienompia ratoja, joilla harrastaa tätä jaloa lajia. Tiestikö muuten, Kajaanin Prismasta löytyy t o d e l l a laaja kiekko- ja välinevalikoima vaativampaankin harrastamiseen? Tärkeää! Lajin etikettiin kuuluu löytökiekkojen palauttaminen omistajilleen. Merkkaa siis kiekkosi yhteystiedoillasi, niin Sinulla on mahdollisuus saada kiekkosi takaisin, jos kadotat sen jollain heittokierroksella! 4. Lukeminen Kirjastoon! Milloin viimeksi kävit kirjastossa tai ostit uuden kirjan? Jos siitä on jo tovi ja toinenkin, tilanne on helppo korjata. Lukeminen on paitsi hauskaa, se on ennen kaikkea hyödyllistä. Sanavarasto laajenee ja tietomäärä päässä kasvaa. Esimerkiksi ensi torstai on hyvä kirjastopäivä! 5. Värityskirjat aikuisille Jos ipanoiden kanssa kärtsää joskus ns. puuro pohjaan tai maailman melskeet murjovat arkea, aikuisille suunniteltu värityskirja on mitä parhainta viihdettä siihen kohtaan! Värityskynät teräviksi ja mielikuvitus valloilleen uuden värimaailman synnyttämiseksi. Ja kyllä vaan, nyt saa vetää viivojen yli eikä sävyjen tarvitse elää harmoniassa toistensa kanssa. Jos oikein sapettaa, niin mustalla isot pinnat ja pienet pinnat jollain vielä vähän tummemmalla. Tai keltaisella kaikki. Punaisella. Luvan kanssa! Aikuisten värityskirjat ovat erinomaista terapiaa ja todella kovassa nosteessa maailmalla! Väritetään arjesta ihanan sävyinen kokonaisuus!

8 Sipsukassin sisältö 2015 Orthex-keija Ainu -huvitutti Ainu -tuttipullo (220 ml) 3 kpl Semper -lastenruokia 2 kpl ensilusikoita Täytä huolella ja leikkaa katkoviivaa pitkin. Vendi -sukkahousut Nokkamuki Sipsu-tuote: t-paita, vauvanmyssy, kaulaliina tai kassi Huom! Sesongeista johtuen toimituspaketin sisältö saattaa poiketa tästä. Kaikki tuotteet ovat kuitenkin korkealuokkaisia ja arvoltaan ilmoitetun suuruisia. Hiphei! Kerrothan Sipsu-kerhosta myös ystävillesi, joiden perheeseen on syntynyt vauva! Kerhon säännöt 1. Sipsulaiseksi hyväksytään Osuuskauppa Maakunnan toimialueella* asuvien kainuulaisten asiakasomistajaperheiden vuonna 2000 tai sen jälkeen syntyneet lapset. Jäsenyys kerhossa edellyttää jomman kumman vanhemman tai huoltajan asiakasomistajuutta Maakunnassa. Perheessä voi yhtäaikaa olla useampiakin kerhon jäseniä. 2. Jäsenyys ei velvoita ostamaan tai osallistumaan. Kerhosta voi erota ilmoittamalla asiasta Maakunnan asiakasomistajapalveluun, puh tai sähköpostitse: Kerhon jäsenyys lakkaa automaattisesti kerholaisen muuttaessa asumaan Maakunnan toimialueen ulkopuolelle. Näin Sipsu-kerho säilyy aidosti Maakunnan lasten omana kerhona - etuna asiakasomistajuudesta. 3. Kerhon jäsenyys edellyttää alaikäisen lapsen vanhempien tai huoltajan kirjallista suostumusta ja hyväksyntää kerhomateriaalien postittamiseksi lapsen omalla nimellä. 4. Sipsu-kerholla on oikeus käyttää saamiaan osoitetietoja kerhon omassa markkinoinnissa. Kerho pidättäytyy luovuttamasta niitä ulkopuolisille ja noudattaa omassa markkinoinnissaan kuluttajasuojalaissa määriteltyjä säädöksiä ja asetuksia. * Vaalaa lukuunottamatta koko Kainuu Vanhemman / huoltajan nimi: Osoite: Postinumero: Postitoimipaikka: Puh: Asiakasomistajanumero (S-Etukortista) Lapsen nimi: Sähköposti: Sos.turvatunnus: Osoite: (ellei sama kuin yllä) Postinumero: Postitoimipaikka: Puh:

OPAS. omaishoitajalle selkokielellä. Autan läheistäni. mistä saan apua itselleni? Autan läheistäni. mistä saan apua itselleni?

OPAS. omaishoitajalle selkokielellä. Autan läheistäni. mistä saan apua itselleni? Autan läheistäni. mistä saan apua itselleni? OPAS omaishoitajalle selkokielellä Autan läheistäni mistä saan apua itselleni? Autan läheistäni mistä saan apua itselleni? Jelena Vähäkuopus Pääkaupunkiseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry Jelena Vähäkuopus

Lisätiedot

Rannikkorastit Nuoren suunnistajan ABC Geokätkentä Iberiaa ihmettelemässä 1/2012. Kymin Suunnistajien jäsenlehti 4.4.2012

Rannikkorastit Nuoren suunnistajan ABC Geokätkentä Iberiaa ihmettelemässä 1/2012. Kymin Suunnistajien jäsenlehti 4.4.2012 1/2012 Kymin Suunnistajien jäsenlehti 4.4.2012 Rannikkorastit Nuoren suunnistajan ABC Geokätkentä Iberiaa ihmettelemässä POM ja AOM, raportit kisapaikoilta NYT ON AIKA NOSTAA KUNTO KOHDILLEEN. Tutustu

Lisätiedot

Iloa isovanhemmuuteen Työkirja isovanhemmille ja vanhemmille. Leena Tiilikka Anna Suutarla Marjo Kankkonen

Iloa isovanhemmuuteen Työkirja isovanhemmille ja vanhemmille. Leena Tiilikka Anna Suutarla Marjo Kankkonen Iloa isovanhemmuuteen Työkirja isovanhemmille ja vanhemmille Leena Tiilikka Anna Suutarla Marjo Kankkonen Tämä työkirja on osa Mannerheimin Lastensuojeluliiton Tukea vanhemmille -aineistoa. Työkirjan on

Lisätiedot

MS-tauti opetti elämään rohkeammin!

MS-tauti opetti elämään rohkeammin! 1 /2013 Lehti ms-taudin pariss a eläville Huomio kognitiivisiin taitoihin Tärkeää puhetta seksistä MS-tauti opetti elämään rohkeammin! Neurologi Marianne Männikkö: On tärkeää erottaa, mikä on turvalliseksi

Lisätiedot

TÄSSÄ JA NYT. Varsinais-Suomen piiri. Järjestötiedote 3/2015. Jarkko Mikkonen

TÄSSÄ JA NYT. Varsinais-Suomen piiri. Järjestötiedote 3/2015. Jarkko Mikkonen TÄSSÄ JA NYT Varsinais-Suomen piiri Järjestötiedote 3/2015 Jarkko Mikkonen 1 TÄSSÄ JA NYT Varsinais-Suomen piiri Järjestötiedote 3/2015 Sisällysluettelo Sivu Sisällysluettelo 2 Pääkirjoitus 3 Nälkäpäivä

Lisätiedot

JNV:n jäsenlehti syksy 2015

JNV:n jäsenlehti syksy 2015 kuperkeikka JNV:n jäsenlehti syksy 2015 Sepänkatu 4B 40100 Jyväskylä puh. 044 020 6669 toimisto@jnv.fi AUKIOLOAJAT ma to 11 16 pe su suljettu kuperkeikka 04 06 Vaikuttava Gymnaestrada Puheenjohtaja Eeva

Lisätiedot

Luovutettuja siittiöitä on käytetty hedelmöityshoidoissa

Luovutettuja siittiöitä on käytetty hedelmöityshoidoissa Oma lapsi luovutettujen Raskauden alkamiseen tarvitaan terveitä, toimintakykyisä munasoluja. Kun naisen munasarjatoiminta hiipuu ennenaikaisesti, luovutettujen munasolujen käyttö lapsettomuushoidossa on

Lisätiedot

NO. 2 2013. Partylite Nordic. magazine. Syksy 2013. Täynnä väriä ja energiaa! WORLDWIDE

NO. 2 2013. Partylite Nordic. magazine. Syksy 2013. Täynnä väriä ja energiaa! WORLDWIDE NO. 2 2013 Partylite Nordic magazine Syksy 2013 Täynnä väriä ja energiaa! Panosta PÄÄLLIKÖITYMISEEN - Se kannattaa! TH www.partylite.fi A NNIVERSARY 1 WORLDWIDE DRAMAATTISTA TUNNELMAA TH A NNIVERSARY WORLDWIDE

Lisätiedot

Asiaa näkövammaisista lapsista ja nuorista. Miltä näyttää tulevaisuus yhdeksäsluokkalaiset kertovat. Medinan hyvä elämä

Asiaa näkövammaisista lapsista ja nuorista. Miltä näyttää tulevaisuus yhdeksäsluokkalaiset kertovat. Medinan hyvä elämä Asiaa näkövammaisista lapsista ja nuorista Miltä näyttää tulevaisuus yhdeksäsluokkalaiset kertovat Medinan hyvä elämä 1 2010 tässä numerossa 3 4 7 8 11 14 16 19 21 22 25 Pääkirjoitus Medinan hyvä elämä

Lisätiedot

Me Arinalaiset osaamme

Me Arinalaiset osaamme OSUUSKAUPPA ARINAN HENKILÖSTÖLEHTI 3 2015 Me Arinalaiset osaamme Osumatarkkuutta profiloinnilla S-market Tuira on ekoteko Rautakauppias löytää ratkaisut PÄÄTOIMITTAJALTA TÄSTÄ KIRJOITIN Katja Matila Kuinka

Lisätiedot

Kaste. on lapsen ensimmäinen juhla. Sivut 6-7. Kirpputorilla shoppailu ei paljon maksa Sivu 4. Mikko Nyeki: Istu lattialle lapsen kanssa Sivu 5

Kaste. on lapsen ensimmäinen juhla. Sivut 6-7. Kirpputorilla shoppailu ei paljon maksa Sivu 4. Mikko Nyeki: Istu lattialle lapsen kanssa Sivu 5 Kirkkonummen suomalainen seurakunta lokakuu 2012 www.kirkkonummenseurakunta.fi Mikko Nyeki: Istu lattialle lapsen kanssa Sivu 5 Kirpputorilla shoppailu ei paljon maksa Sivu 4 Kaste Sami-Pekka Eskonniemi

Lisätiedot

I / 2015 www.kgm.fi 1

I / 2015 www.kgm.fi 1 KGM I / 2015 www.kgm.fi 1 Kankaisten Golf ry Perustettu 1989 Kenttä: Kankaisten Golfpuisto Suunnittelu: Pekka Sivula Osoite: Maskuntie 281, 21250 Masku Puheenjohtaja: Timo Vainio, 0400 829266 Toiminnanjohtaja:

Lisätiedot

Apulaisylilääkäri Jaana Lahtonen on iloinen kun Kalajärven terveysaseman jonot on saatu lyhenemään. Säilyykö Kalajärven terveysasema?

Apulaisylilääkäri Jaana Lahtonen on iloinen kun Kalajärven terveysaseman jonot on saatu lyhenemään. Säilyykö Kalajärven terveysasema? Kalajärven Sanomat J ulkais ija: Kalajär vi -Seur a r y Sähköposti: kalajarviseura -hallitus@yhdistysavain.fi Toimitus: Monica Jägermalm, Elina Leppänen, Jari Kaponen, Viki Sirkiä, Pirkko Saaresto, Painos:

Lisätiedot

KOOVEE. Monen lajin mestari ILMOITUSLIITE 1/2011. Apulaispormestari Perttu Pesä haluaa lisää yhteistyötä seurojen kanssa

KOOVEE. Monen lajin mestari ILMOITUSLIITE 1/2011. Apulaispormestari Perttu Pesä haluaa lisää yhteistyötä seurojen kanssa KOOVEE Monen lajin mestari ILMOITUSLIITE 1/2011 HYVIÄ UUTISIA Sentterin laajennus käynnistyi sivu 5 Apulaispormestari Perttu Pesä haluaa lisää yhteistyötä seurojen kanssa sivu 9 RULLAKIEKKO Koovee Rollers

Lisätiedot

KyS kasvaa ja kehittyy

KyS kasvaa ja kehittyy Puheenjohtajan palsta 1/2011 3 KyS kasvaa ja kehittyy Tekstit Jyrki Metsola Kaisa Snell Hannu Währn Sanna Villikka Marja Streng Mika Kilpinen Kuvat Jyrki Metsola Toimitus, ulkoasu ja taitto Mika Kilpinen,

Lisätiedot

Meitä Arinalaisia on moneksi

Meitä Arinalaisia on moneksi ARINAN HENKILÖSTÖLEHDEN SIDOSRYHMÄNUMERO 2 2014 Meitä Arinalaisia on moneksi Arinassa voit vaikuttaa Mikä ruuassa maksaa? Osallistu uuteen kilpailuumme! SIDOSRYHMÄNRO 2 2014 Tarina on Arinan henkilöstölehti,

Lisätiedot

TÄSSÄ JA NYT. Varsinais-Suomen piiri. Järjestötiedote 2/2015 ENSIAPULAUKKUJEN ULKONÄKÖ ON MUUTTUNUT. Ensiapulaukku yleiskäyttöön.

TÄSSÄ JA NYT. Varsinais-Suomen piiri. Järjestötiedote 2/2015 ENSIAPULAUKKUJEN ULKONÄKÖ ON MUUTTUNUT. Ensiapulaukku yleiskäyttöön. TÄSSÄ JA NYT Varsinais-Suomen piiri Järjestötiedote 2/2015 Ensiapulaukku yleiskäyttöön Taskupakkaus Matkailijan ensiapupakkaus Joka kodin ensiapulaukku 1 ENSIAPULAUKKUJEN ULKONÄKÖ ON MUUTTUNUT. TÄSSÄ JA

Lisätiedot

Luin kirjan kokonaan. Sitten aloin alusta lukemaan joitain pätkiä. Olet rohkea kun kirjoitit sen.

Luin kirjan kokonaan. Sitten aloin alusta lukemaan joitain pätkiä. Olet rohkea kun kirjoitit sen. 1 Hei, haluaisin kiittää kirjasta. Se oli todella koskettava ja rehellinen. Olet varmaan saanut paljon samaa palautetta. Itkin hillittömästi kun luin sitä. Kiitos kun kirjoitit kirjan ja jaoit surusi meidän

Lisätiedot

Enjalan ratsastajat ry:n jäsenlehti

Enjalan ratsastajat ry:n jäsenlehti Enjalan ratsastajat ry:n jäsenlehti 1/2014 Puheenjohtajan tervehdys.... 3 Lehden ratsukko..... 4 Ratsastuksenopettajan näkökulma.......... 6 Valmennusryhmäläisen saappaissa....... 9 Seuratoiminnasta.........

Lisätiedot

PARTIOLIPPUKUNTA TIETOPAKETTI PARTIOLAISEN KOTIVÄELLE

PARTIOLIPPUKUNTA TIETOPAKETTI PARTIOLAISEN KOTIVÄELLE PARTIOLIPPUKUNTA MERITUULEN TIETOPAKETTI PARTIOLAISEN KOTIVÄELLE VERSIO 01.12.2014 Esipuhe Pidät kädessäsi partiolippukunta Merituulen omaa tietopakettia partiolaisen kotiväelle. Olemme keränneet tähän

Lisätiedot

HYÖDYLLISIÄ YHTEYSTIETOJA...3 OHJEITA KERHONOHJAAJALLE...4 KERHOTOIMINTA OSANA OPETUSHARJOITTELUA...6 KERHOISTA TIEDOTTAMINEN...8

HYÖDYLLISIÄ YHTEYSTIETOJA...3 OHJEITA KERHONOHJAAJALLE...4 KERHOTOIMINTA OSANA OPETUSHARJOITTELUA...6 KERHOISTA TIEDOTTAMINEN...8 Kerhonohjaan opas SISÄLLYSLUETTELO HYÖDYLLISIÄ YHTEYSTIETOJA...3 OHJEITA KERHONOHJAAJALLE...4 KERHOTOIMINTA OSANA OPETUSHARJOITTELUA...6 KERHOISTA TIEDOTTAMINEN...8 NORSSIN AKTIIVISUUSPASSI... 10 VÄLIPALAA

Lisätiedot

HYÖDYLLISIÄ YHTEYSTIETOJA...3 OHJEITA KERHONOHJAAJALLE...4 KERHOTOIMINTA OSANA OPETUSHARJOITTELUA...6 KERHOISTA TIEDOTTAMINEN...8

HYÖDYLLISIÄ YHTEYSTIETOJA...3 OHJEITA KERHONOHJAAJALLE...4 KERHOTOIMINTA OSANA OPETUSHARJOITTELUA...6 KERHOISTA TIEDOTTAMINEN...8 Kerhonohjaan opas SISÄLLYSLUETTELO HYÖDYLLISIÄ YHTEYSTIETOJA...3 OHJEITA KERHONOHJAAJALLE...4 KERHOTOIMINTA OSANA OPETUSHARJOITTELUA...6 KERHOISTA TIEDOTTAMINEN...8 NORSSIN AKTIIVISUUSPASSI... 10 VÄLIPALAA

Lisätiedot

Aaro Harju kertoo, että yhdistystoiminta alkoi Suomessa jo 1800-luvulla, s. 6

Aaro Harju kertoo, että yhdistystoiminta alkoi Suomessa jo 1800-luvulla, s. 6 aivoitus asiaa aivovammasta Teemana jäsenhankinta 1/2015 Aaro Harju kertoo, että yhdistystoiminta alkoi Suomessa jo 1800-luvulla, s. 6 Ammattilainen, omainen ja vammautunut ihminen kertovat, mikä heitä

Lisätiedot

IHMISELTÄ IHMISELLE SEnIorITyön VAPAAEHToISToIMInnAn opas

IHMISELTÄ IHMISELLE SEnIorITyön VAPAAEHToISToIMInnAn opas IHMISELTÄ IHMISELLE SeniorityöN VAPAAEHTOISTOIMINNAN OPAS 2 Sisällysluettelo Luku 1: Sinulle, joka haluat auttaa...8 Luku 2: Vapaaehtoisen helsinkimissio...12 Luku 3: Kaikki alkaa koulutuksesta...18 Luku

Lisätiedot

TÄSSÄ JA NYT. Satakunnan piiri. Järjestötiedote 2/2015 ENSIAPULAUKKUJEN ULKONÄKÖ ON MUUTTUNUT. Ensiapulaukku yleiskäyttöön.

TÄSSÄ JA NYT. Satakunnan piiri. Järjestötiedote 2/2015 ENSIAPULAUKKUJEN ULKONÄKÖ ON MUUTTUNUT. Ensiapulaukku yleiskäyttöön. TÄSSÄ JA NYT Satakunnan piiri Järjestötiedote 2/2015 Ensiapulaukku yleiskäyttöön Taskupakkaus Matkailijan ensiapupakkaus Joka kodin ensiapulaukku 1 ENSIAPULAUKKUJEN ULKONÄKÖ ON MUUTTUNUT. TYKKÄÄ Facebookissa

Lisätiedot

Lippukunnan viestintä on moniportaista. Johtajiston sisäinen viestintä on a ja o

Lippukunnan viestintä on moniportaista. Johtajiston sisäinen viestintä on a ja o Viestintä OIKEAA TIETOA OIKEILLE IHMISILLE Viestintä on paljon muutakin kuin yksisuuntaista tiedottamista. Viestinnällä voidaan luoda yhteisöllisyyttä, me-henkeä, ratkaista hankalia tilanteita ja jopa

Lisätiedot

LAPSEMME. Kun lapsi on yksin. Unohtuiko uskontokasvatus? Kiperiä kysymyksiä. Isä yksinhuoltajana. Rennosti Terhokerhossa. Pois turhat kemikaalit

LAPSEMME. Kun lapsi on yksin. Unohtuiko uskontokasvatus? Kiperiä kysymyksiä. Isä yksinhuoltajana. Rennosti Terhokerhossa. Pois turhat kemikaalit Mannerheimin Lastensuojeluliiton jäsenlehti 4/2014 LAPSEMME Rennosti Terhokerhossa Pois turhat kemikaalit Unohtuiko uskontokasvatus? Kiperiä kysymyksiä Isä yksinhuoltajana Kun lapsi on yksin Disney Toimituskulut

Lisätiedot

LAKESIDE GOLF VAMMALA RY. Jäsenlehti 2 2012. Huikea. Golfkausi. 2012tulossa!

LAKESIDE GOLF VAMMALA RY. Jäsenlehti 2 2012. Huikea. Golfkausi. 2012tulossa! LAKESIDE GOLF VAMMALA RY Jäsenlehti 2 2012 Huikea Golfkausi 2012tulossa! PUHEENJOHTAJAN PUHEENVUORO Lakeside Golf Vammala ry Jäsenlehti 2 2012 TOIMITUSJOHTAJAN TERVEISET LAKESIDE GOLF VAMMALA RY. Seuramme

Lisätiedot

LAPSEMME. Peruskoulun täytyy uudistua. Tunne valtaa fanit. Vertaisryhmiä erolapsille. Tottuneesti tabletilla. Kannabiksen käyttöä on vaikea huomata

LAPSEMME. Peruskoulun täytyy uudistua. Tunne valtaa fanit. Vertaisryhmiä erolapsille. Tottuneesti tabletilla. Kannabiksen käyttöä on vaikea huomata LAPSEMME Mannerheimin Lastensuojeluliiton jäsenlehti 2/2014 Kannabiksen käyttöä on vaikea huomata Tunne valtaa fanit Terhokerho yhdistää sukupolvet Vertaisryhmiä erolapsille Tottuneesti tabletilla Peruskoulun

Lisätiedot

Mitä haluaisit tehdä kerhossa? Lapsen kuulemisen menetelmiä

Mitä haluaisit tehdä kerhossa? Lapsen kuulemisen menetelmiä Mitä haluaisit tehdä kerhossa? Lapsen kuulemisen menetelmiä Mannerheimin Lastensuojeluliitto on avoin valtakunnallinen kansalaisjärjestö, joka edistää lapsen oikeutta hyvään ja turvalliseen lapsuuteen.

Lisätiedot