TOIMINTAKERTOMUS 2005

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "TOIMINTAKERTOMUS 2005"

Transkriptio

1 (15) YLEISTÄ Jaoston toiminta on vilkasta ympäri vuoden. Painopiste on tällä hetkellä kesäsuunnistuksessa, sekä määrällisesti että laadullisesti. Pyöräsuunnistus on laadullisesti vahva laji jaostossamme, mutta aktiivinen ryhmä on erittäin pieni. Hiihtosuunnistusrintamalla on tällä hetkellä menossa taantumavaihe, suureksi osaksi johtuen etelä Suomen huonosta lumitilanteesta viime talvien aikana. Toiminta voidaan jakaa suunnistusmuodon lisäksi myös sidosryhmien mukaan ja silloin on kyseessä lapsi- ja nuorisotoiminta, huippusuunnistus, harrastesuunnistus sekä kilpailujärjestelyt. Tulospuolella vuosi 2005 oli läpimurto seuran historiassa. Meillä oli yhteensä viisi edustajaa eri maajoukkueessa, kolme pyöräsuunnistajaa ja kaksi kesäsuunnistajaa. Jörgen Wickholmin pronssimitali PM-kisoista sekä Japanin MM-kisojen 10. sija ovat ilman muuta vuoden parhaimmat saavutukset. Panostus huippusuunnistajiin ja vanhempiin junioreihin on vahva samalla kun jaos vaalii lapsi- ja nuorisopuolen laajasta rintamasta ja laadukkaasta toiminnasta, missä kilpailusuorituksilla ei ole näyttävä rooli. Jaostolla oli vuoden 2005 lopussa yli 400 jäsentä, joista 260 oli lunastanut lisenssin tai Nuori Suunta kortin ja 173 jäsentä on hankkinut Emit-kortin. Näistä 400:a jäsenestä n. 200 kuuluu ryhmään lapset ja nuoret (< 20 v.) 166:lla Nuori Suunta kortilla seura on Suomen suurimpia! 2 TOIMIHENKILÖT 2.1 Johtokunta Puheenjohtaja, keskushallituksen jäsen Varapuheenjohtaja Jäsenrekisteri, harrastesuunnistus Rahastonhoitaja Sihteeri Talous Valmennustoiminta Nuorisotoiminta Aktiivien edustaja Tove Mickos-Snickars Rainer Ståhl Matti J. Koski Mirva Krum Ursula Sillman Sami Sillman Sune Ståhl Rita Wickholm Mikael Sundström Jaoston johtokunta kokoontui 11 kertaa sekä järjesti säännönmukaiset kevät- ja syyskokoukset.

2 (15) 2.2 Muut toimihenkilöt Karttavastaava Lehden päätoimittaja Web-sivut A-men ryhmän web-sivut Makkaragrilli Suunnistusasut Edustusasut Tulospalvelu, ATK-asiantuntija Kari Melleri Tove Mickos-Snickars Stefan Karlsson Toni Hartvik Nils-Göran Nyberg Esa Sillman Stefan Borgman Antti Granqvist 3 VALMENNUSTOIMINTA 3.1 Yleistä Kova harjoitus ja satsaus saavuttaakseen ne tavoitteet, joita urheilija on asettanut itselleen, on vaikeata tasapainoilua, jossa oikea suhde kuormituksen ja levon välillä usein on vaikea toteuttaa. Kun myös loukkaantumisriski kasvaa harjoitusmäärien kasvaessa voi, jos oikein huonosti käy, kokonainen kausi mennä piloille johtuen loukkaantumisesta tai ylikuormituksesta. Valitettavasti jouduimme SV:ssa kokemaan näitä urheilun varjopuolia, kun useampi huippusuunnistajistamme olivat loukkaantuneita eivätkä pystyneet saavuttamaan tavoitteensa. Mutta huipulle ei ole mitään oikotietä ja kaikesta huolimatta kulunut vuosi on ollut historiallinen SV:lle kun meillä on ollut yhteensä neljä edustajaa MM-kilpailuissa ja sokerina pohjalle Jörgenin kymmenes sija isossa kesä-mm:ssä. 3.2 Valmennustoimikunta ja joukkuevalitsijat Valmennustoimikunnan kokoonpano 2005 oli seuraava: Stefan Borgman, Tony Blomster, Pentti Jauhiainen, Pekka Lång, Vesa-Pekka Melleri, Esa Sillman, Esa Mattila ja Sune Ståhl (puh.johtaja.) Joukkuevalitsijoina toimivat Rita Wickholm, Tony Blomster, Pekka Lång, Vesa-Pekka Melleri ja Sune Ståhl. 3.3 Valmennusryhmät Valmennusryhmien kokoonpano 2005: HUIPPURYHMÄ Lena Jauhiainen Stefan Karlsson Markus Ståhl Angelika Lindqvist Toni Hartvik Sören Sundblom Maija Lång Jari Sillman Sebastian Wester Ingrid Stengård Sebastian Snickars Jörgen Wickholm A-RYHMÄ Tiia Grönholm Dan Johansson Mikael Sundström Janne Erlund Pekka Lång TEHORYHMÄ Sabrina Meriheinä Rasa Ptashekaite Mikael Ingman Patrik Martin

3 (15) Suomen Suunnistusliiton valmennusryhmiin kuuluivat Jörgen Wickholm (Suunta Huipulle-ryhmä), Maija Lång och Ingrid Stengård (pyöräsuunnistuksen MM-ryhmä) sekä Sebastian Snickars (Pohjola-ryhmä). FSO:n IR-valmennusryhmään kuuluivat Angelica Lindqvist, Sabrina Meriheinä, Tony Hartvik, Jari Sillman, Jörgen Wickholm, Sebastian Snickars ja Victor Mansner. 3.4 Leirit järjesti omia leirejä vuoden aikana seuraavasti: - Viikonloppuleirejä Sipoossa, 4 kpl 47 osall. - Kevätleiri senioreille ja vanhemmille junioreille, Gotlanti/Nynäshamn , 10 osall. - Pääsiäisleiri junioreille, Parainen 1-3.4, 31 osall. - Jukola-leiri, Anjalankoski 5-8.5, 8 osall. - Jukola-leiri, Anjalankoski , 8 osall. - Syysleiri, Solvalla , 15 osall. Näiden omien leirien lisäksi monet huippusuunnistajistamme osallistuivat SSL:n, FSO:n ja NÅID:n järjestämille leireille. 3.5 Harjoitukset Yhteensä järjestettiin 61 harjoitustilaisuutta vuoden aikana seuraavasti: - kuntojumppa 19 kertaa talvella, keväällä ja syksyllä Söderkullan koulussa, yhteensä 306 osallistujaa. - hiihtosuunnistusharjoituksia 2 kertaa, yhteensä 15 osallistujaa. - suunnistusharjoituksia 14 kertaa huhtikuusta syyskuuhun, yhteensä 250 osallistujaa. - juoksulenkkejä 23 kertaa talvella ja syksyllä Söderkullassa, yhteensä 123 osallistujaa. - testijuoksuja 3 kertaa talvella, keväällä ja kesällä, yhteensä 32 osallistujaa. Neljä suunnistusharjoitusta järjestettiin yhteistyössä KeU:n kanssa. 3.6 Koulutus Pajulahdessa järjestettyyn kestävyysseminaariin osallistui 5 henkilöä: Angelica Lindqvist, Ulf Meriheinä, Stefan Karlsson, Sebastian Snickars ja Jörgen Wickholm. Suunta Huipulle, taso 1, koulutukseen Hankasalmella osallistui 10 henkilöä: : Angelica Lindqvist, Annika von Schoultz, Esa Mattila, Jouko Harle sekä juniorit Daniel Blomster, Akseli Harle, Sebastian Meriheinä, Kasper Snickars, Pontus von Schoultz ja Victor Mansner. 4 KILPAILUTOIMINTA 4.1 Kilpailujen järjestäminen SV järjesti Husqvarna Pika kansallisen suunnistuskilpailun Gillerbergetin maastossa. Kilpailuun ilmoittautuneita oli 861. Matkat olivat tänä vuonna keskipitkiä, jotta useimmissa sarjoissa voitiin tarjota suunnistusnautintoja Gillerbergetin maastossa. Kilpailunjohtajana toimi Risto Säynäväjärvi. Ratamestarina oli Stefan Karlsson.

4 (15) Lasten radat laati Esa Sillman ja Timo Lintula. Rastirallin päävastuuhenkilö oli Rita Wickholm. Muissa tärkeissä tehtävissä toimivat Antti Granqvist, Timo Ketola, Tove Mickos-Snickars, Rainer Ståhl, Nisse Nyberg, Markus Ståhl, Mikko Torro, Maire Meriheinä, Tanja Ingman, Nils Wilenius ja monia muita innokkaita talkoolaisia. Rakentajarastit järjestettiin 7.6. Pilvijärvellä ja Hindsbyssä noin 100 osanottajalle/kerta. Kyläviesti pidettiin Boxissa Skattåkersbergin kartalla edellisvuoden voittajien, Ståhl/Snickars järjestämänä, 22 joukkuetta oli mukana. Sipoon koulujen mestaruuskisat järjestettiin Pilvijärven kartalla Mukana oli 95 osanottajaa. Kauden päätti Raatojuoksu Hampträskin-Massbyn kartalla Ingman Foodsin toimiessa jälleen kilpailukeskuksena. Paavo Huopainen täydensi n 1 km2:n alueen tätä kisaa varten. Osanottomäärässä päästiin jälleen ennätykseen 562 ilmoittautunutta, Joista lähti 514. Kisassa käytettiin kilpailunumeroita. SVM päiväsuunnistuksessa oli 6.9. alle 16-vuotiaille sarjasuunnistuksen yhteydessä Skattåkerbergetillä ja H/D18-sarjalle ja vanhemmille Gillerbergetin kartalla Husqvarna Pika kilpailun radoilla. SVM yösuunnistuksessa Hindsbyssä. SV:n suunnistusjaosto on edelleen Sipoon kunnan merkittävä kuntoliikuttaja, sillä KUrasteilla kävi vuonna 2005 yhteensä yli 1600 osanottajaa. Kilpailujen järjestämisestä on tarkat tilastotiedot oheisessa liitteessä. 4.2 Kilpailuihin osallistuminen Hiihtosuunnistus Osallistujien määrä väheni taas huomattavasti edelliseen vuoteen verrattuna. Viime vuosien lumipula etelä Suomessa on saanut järjestäviä seuroja varovaisiksi, joten kilpailutarjonta on vähäistä. Lumipulan takia FSOM-kisat jouduttiin siirtämään Seinäjoesta Yläselle Turun seutuun, joskin tilanne siellä ei ollut paljon parempi. Jaostosta osallistui 11 henkilöä. SM kisoihin(normaali, pika ja viesti) osallistui 9 jäsentä. Osallistuminen muihin kansaallisiin kisoihin oli aika laimeata, mutta perinteiset NÅIDM ja SVM houkutteli liki 30 osallistujaa jaostosta. Luokkasuorituksia vuonna 2005 oli 1.luokka 5 kpl (5/2004), 2.luokka 8 kpl(13/2004) ja 3.luokka 11 kp (7/2004)l. Kilpailuissa kävi yhteensä 25 jäsentä kauden aikana ja startteja kertyi 59 (92/2004) kpl Kesäsuunnistus Kesällä kilpailuja on tarjolla paljon enemmän aivan lähietäisyydellä. Ainoastaan arvokisoihin täytyy lähteä kauemmaksi. Lähiseurojen kisoihin osallistuu useita kymmeniä seuramme jäseniä. Mestaruuskilpailuihin (SVm, NÅIDm, FSOm ja SM) osallistuu parhaimmillaan lähes sata Sipoon sutta. Tämän lisäksi on vielä Nuorisosarjasuunnistukset (6 kpl), joissa kotikisoihin osallistuu lähes 150 omaa nuorta. Henkilökohtaisten kisojen lisäksi osallistuminen viesteihin on ollut vilkasta. Miehet osallistuivat Viestiliigan lisäksi perinteisesti myös Tiomilaan ja Jukolaan. Nuorten puolella osallistuttiin ensimmäistä kertaa Viestiliigaan ja lisäksi Tiomilan Ungdomskavleniin, Nuorten Tiomilaan, Nuorten Jukolaan ja Nuorisoviestiin.

5 (15) SV osallistui Jukolaan kuudella joukkueella, joista kaikki saivat hyväksytyn tuloksen. Venlojen viestiin osallistuttiin myös kuudella joukkueella, jotka myöskin kaikki saivat hyväksytyn tuloksen. Nuorten Jukolassa SV:llä oli neljä joukkuetta, joista ykkösjoukkue sijoittui 32:ksi. Kaikki neljä joukkuetta saivat hyväksytyn tuloksen. 25-manna viestiin osallistuttiin kolmella joukkueella, kaikilla hyväksytty suoritus. Viestejä ja nuorisosarjakisoja mukaan lukien, oli vuoden 2005 aikana yhteensä lähes 2200 lähtöä. Kesän aikana osanottajia rankikisoihin oli yhteensä 685 starttia (777/2004). 1. luokan sai 25 (33/2004), 2. luokan 39 (37/2004). 3. luokan 28 (37/2004) Pyöräsuunnistus Pyöräsuunnistusryhmämme on kapea mutta sitä korkeatasoisempi. Maija Lång ja Ingrid Stengård ovat kuuluneet maajoukkueeseen jo jonkin aikaa ja Pekka Långin hyvät sijoitukset mm. MM-kisojen tarkastuskilpailuissa nosti myös hänet mukaan MMryhmään. Pyöräsuunnistajamme ovat ahkerasti osallistuneet kansallisiin kisoihin kevään ja kesän aikana, hyvällä tuloksella. 4.3 Kilpailumenestys Yleistä SV sijoittui koko kauden 2005 SM-pistetilastossa Suomen 30. parhaaksi suunnistusseuraksi pistemäärällä 93 ( ,5 p; p; p; p ; p.). Mitalisaalis oli 2 SM kultaa ja 2 SM pronssia. Vaikka mitalien lukumäärä oli edellistä vuotta pienempi, nousivat kokonaispisteet monen hyvän pistesijoituksen takia (10 parhaan joukossa) Kesäsuunnistus Kauden ehdottomasti paras saavutus oli Jörgen Wickholmin pronssimitali PM-kisojen keskimatkalla, jossa Micro-O oli lisämausteena, sekä Jörgenin 10. sija Japanin MMkisojen normaalimatkalla. Lisäksi hän saavutti hienon 4.sijan World Cup finalissa Italiassa. SM-kisoissa Jörgenin sijoitukset olivat 7. SM-pitkä, 20. SM-normaali, 4. SMpika ja 7. SM-yö. SM-pitkä kisoissa Jari Sillman sijoittui vielä 9:ksi. Junioripuolella hyviä sijoituksia tuli Sebastian Snickarsin 9:llä paikalla PM-kisojen normaalimatkalla ja 10. sija FM-pika kisoissa, Sebastian Meriheinän pronssimitali SM-normaalimatkalla, Victor Mansnerin 8. sija SM-normaalissa, 7. SM-pikassa ja 4. SM-yössä sekä Sabrina Meriheinän 5. SM-normaalissa ja 10. SM-yössä. FSOM-kisoissa tuli kaksi henkilökohtaista mestaruutta Sebastian Snickarsin ja Antti Granqvistin suorituksista sekä 9 kpl muuta mitalisijaa. Viestissä miehet toivat kotiin kiertopalkinnon voittamalla 3. vuotta peräkkäin. Kauden alussa olivat odotukset miesten viestijoukkueesta suuret, tavoitteena selkeästi parantaa edellisen vuoden sijoituksia Tiomilassa, Jukolassa, SM-viestissä ja Viestiliigassa. Loukkaantumiset ja muutama hylätty suoritus vaikutti siihen, ettei tavoitteita saavutettu, mutta kausi oli kuitenkin suhteellisen hyvä.

6 (15) Tiomila-viestissä tuli hylkäysi (54/-04, 50/-03, 154/-02, 107/-01, hyl/-00, 146/-99, 201/-98), mutta Jukolassa miehet onnistuivat parantamaan edellisen vuoden tulosta sijoittumalla 37:ksi (45/-04). Naisten sijoitus Venla-viestissä oli 90.,(103/-04). Myös Viestiliigassa miehet paransivat lopullista sijoitustaan ollen 7. (9/-04, 9/-03). 25-mannassa sijoitus oli 41. (28/2004, 35/2003, 30/2002). Nuoret osallistuivat ensimmäistä kertaa nuorten Viestiliigaan ja saavuttivat heti loistavan kolmannen sijoituksen. SM-viestissä tuli 6. sija H16-sarjassa Pyöräsuunnistus Hiihtosuunnistus Jaoston kolmella pyöräsuunnistajalla oli taas hyvä kausi. SM-pika matkalla Maija Lång oli 6., Ingrid Stengård 7. ja Pekka Lång 6. SM-normaali matkalla Maija Lång voitti kultamitalin ja Ingrid Stengård pronssia. Pekka Långin sijoitus oli osakilpailun Fillaricupin Maija Lång voitti ja Ingrid Stengård oli 4. Pekka Lång oli toinen misten sarjassa. Kaikki kolme osallistuivat MM-kisoihin Slovakiassa, josta tällä kertaa ei tullut mitaleita, mutta Maija Lång oli 9. keskimatkalla ja Ingrdi Stengård 10. Hiihtosuunnistuksen alhaisesta aktiiviteestista huolimatta oli viime vuoden saavutuksena kulta mitali H35 viestissä sekä muutama pistesijoitus : 6. sija H40 viestissa, Tim Kankfelt (H35) 8. SM-normaali ja 9. SM-pika matkalla, Antti Granqvist (H35) 10. SMnormaali ja Stefan Borgman (H40) 8. SM-normaali matkalla. FSOM-kisoissa tuli yksi mestaruus (Stefan Borgman) ja 7 muuta mitalisijoitusta. 5 NUORISOTOIMINTA 5.1 Organisaatio Nuorisotoimintaan kuuluu Oravapolku- ja Junnuklubitoiminta. Toiminta-alueet ja vastuuhenkilöt vuonna 2005: Oravapolku Paikkakunta Söderkulla alle 10 v. Söderkulla yli 10 v. Nikkilä alle 10 v. Paippinen Vastuuhenkilö(t): Ulrica Holmgren, Timo Lintula Rita Wickholm Charlotta Sillman Carola Bergström, Riitta Ketola Junnuklubi v. Tove Mickos-Snickars, Rita Wickholm Vastuuhenkilöillä oli lisäksi omat apuohjaajaverkostot. Yhteensä noin 50 henkilöä osallistui oravapolun ohjaajatoimintaan ja sen lisäksi on kymmenkunta henkilöä hoitanut erilaisia tukitoimintoja (kahvinkeitto, makkaranpaisto, lasten saattaminen lähtöön yms).

7 (15) 5.2 Keskeisiä toimintaperiaatteita SV:n suunnistusjaosto on vuodesta 1997 ollut sinettiseura ja noudattanut Nuori Suomen korkeatasoiselle lapsi- ja nuorisotoiminnalle asettamia periaatteita. Tavoitteena on monipuolinen ja kannustava toiminta kaikille lapsille jotka osallistuvat oravapolkuun. Kaikille lapsille on taattava tasapuoliset mahdollisuudet osallistua ja kaikkia kannustetaan taidoista riippumatta. Toimintaperiaatteista ja tavoitteista keskustellaan vanhempien kanssa ja ohjaajat laativat pelisäännöt sekä vanhempien että lasten kanssa. Suunnistusliiton eettiset reitinvalinnat, Reilua Peliä rasteilla, on käsitelty nuorten leireillä ja kilpailumatkoilla sekä ohjaajatapaamisissa. 5.3 Oravapolkutoiminta Oravapolkuun osallistuu 4-14-vuotiaita lapsia. Jos lapsi on 7 vuotta tai nuorempi hänellä pitää olla aikuinen mukana harjoituksissa. Lapset jaetaan ryhmiin kielen, iän ja taitotason mukaan. Tavoitteena on että yhdellä ohjaajalla on korkeintaan viisi lasta ryhmässä ja että ryhmällä on sama ohjaaja kaikissa harjoituksissa. Kaikissa kolmessa kylässä järjestettiin yksi harjoitus viikossa koulutusjaksolla huhti-toukokuu. Söderkullassa järjestettiin alle 10-vuotiaiden ja yli 10-vuotiaiden lasten harjoitukset eri iltoina. Tämän jälkeen tarjottiin yhteisiä harjoituksia kaikille oraville, mm grillijuhla Lövhyddanilla, ohjatut harjoitukset Keski-Uusimaa rastien yhteydessä, suunnistusharjoituksia elokuussa, nuorisosarjasuunnistukset, kansallisia kilpailuja ja kaudenpäättäjäiset Wessmansalissa Nikkilässä. 5.4 Junnuklubi Junnuklubitoiminta vuotiaille, joka käynnistyi vuonna 2003, ja jonka tavoitteena on estää tai vähentää nk. drop-out ilmiötä, jatkui vuonna Ohjelma suunniteltiin edelleen yhdessä junioreiden kanssa ja se koostui yhteislenkeistä / sauvakävelystä, perjantai-illan salivuorosta sekä keilailureissuista ja muista tapahtumista. Talvikausi oli tammikuusta huhtikuun ja jatkui uudestaan marraskuussa. Kesätoimintaan sisältyi harjoituksia, viestejä ja kilpailumatkoja. Eri tapahtumissa on oli noin osallistujaa. Tärkeä periaate on että kaikki voivat osallistua tasapuolisesti toimintaan. Juniorien aloitteesta käyntiin lähtenyt panostus viestikilpailuihin jatkui vuonna Monta hienoa sijoitusta saavutettiin, joista voidaan mainita kolmas sija Nuorten Viestiliigassa, viides sija Nuorisoviestissä Turussa ja kuudes sija SM-viestissä sarjassa H16. Juniorit osallistuivat yhteensä 15 viestiin vuonna Syksyllä kartoitettiin junioreiden toivomuksia ja motivaatiota systemaattisen harjoittelun osalta. Tavoitteena on antaa mahdollisimman hyvää valmennuksellista tukea sitä haluaville. Valmennusvaliokunta vastaa junioreiden valmennustoiminnasta. Junnuklubin tavoitteet on saavutettu hyvin. Yksi osoitus tästä on se että vuonna 2005 oli toiminnassa mukana 65 % niistä jotka vuonna 2001 olivat 12-sarjassa kun vastaava luku vuonna 2003 oli 20%! Junnuklubin ohjaajina ovat toimineet Tove Mickos-Snickars, Rita Wickholm ja Tony Blomster (poikien valmentaja).

8 (15) 5.5 Ohjaajatoiminta 5.6 Yhteistyö Ohjaajien kouluttaminen on laadukkaan toiminnan perusedellytys. Vuonna 2005 seuraavat ohjaajat osallistuivat SSL:n ohjaajakoulutukseen Nuori Suunta 1, osa 1: Maria Andersson, Christer Lindqvist, Charlotta Sillman, Jari Pullinen, Maria Liljeström, Mirva Krum och Maria Kovero. Nuori Suunta, taso 2-koulutukseen osallistuivat seuraavat ohjaajat: Ulrica Holmgren, Hans Holmgren, Tove Mickos-Snickars, Mirva Krum, Riitta Ketola, Carola Bergström, Hannu Mitikka, Jouko Harle, Esa Sillman, Tony Blomster Timo Lintula och Risto Säynäväjärvi. Kahdeksan junioria osallistui koulutuksen yhteen osaan, joka käsitteli nuorten harjoittelua. Seuran juniorit ja lasten vanhemmat on aktiivisesti rekrytoitu apuohjaajiksi oravapolulla. Oravatiimi järjesti sisäisen ohjaajakoulutuksen apuohjaajille maaliskuussa (3 h) ja siihen osallistui 11 henkilöä. Tämän lisäksi vastuulliset ohjaajat johdattelevat apuohjaajia päivän teemaan ja tehtävään ennen jokaista harjoitusta. Taso 2-koulutuksen yhteydessä tehtiin SWOT-analyysi, jossa todettiin että seuran vahvuutena on aktiiviset ohjaajat mutta toisaalta eräiden ohjaajien suuri työmäärä voi muodostaa uhan tulevalle toiminnalle. Kevät- ja kesäohjelman suunnittelussa tämä otettiin huomioon ja useampi ohjaaja otti vastuuta yksittäisten harjoitusten suunnittelusta ja toteutuksesta. Seuran yhteistyö paikkakunnan koulujen ja naapuriseurojen kanssa on jatkunut entiseen tapaan. Nuorisosarjasuunnistukset järjestettiin yhdessä Akilles OK:n, OK77:n ja OK Orientin kanssa sekä harjoituksia yhdessä Helsingin Suunnistajien ja Keravan Urheilijoiden kanssa. Kaiken kaikkiaan järjestettiin kuusi NS-kilpailua, joista SV järjesti kaksi. kutsui pyörä- ja hiihtojaoston nuoret mukaan Junnuklubin talvitoimintaan. 5.7 Taloudellinen tuki ja huomionosoitukset Säästöpankkisäätiö myönsi taloudellista tukea Oravapolulle vuonna Sipoon kunta myönsi tukea säännölliseen ohjattuun harjoitustoimintaan. 5.8 Lukuja toiminnasta 2005 Yhteensä noin 200 lasta ja nuorta osallistui oravapolkutoimintaan, joka koostui noin 100 eri tapahtumista (harjoitukset, kilpailut, leirit, retket, juhlat, yms.) 65 oravaa osallistui NÅID:n oravapolkufinaaliin Tammisaaressa, seura oli ylivoimaisesti suurin osallistujamäärältään 149 SV:n oravaa osallistui nuorisosarjasuunnistuksiin, 132 oravaa osallistui väh. kolme kertaa ja sai pokaalin kaudenpäättäjäisissä (uusi ennätys) 4 joukkuetta (yksi sekajoukkue) osallistui Nuorten Jukolaan, ykkösjoukkue kärsi kahdesta sairaustapauksesta, sijoitus oli 32. Kaikki joukkueet saivat hyväksytyn suorituksen.

9 (15) 6 HARRASTESUUNNISTUS 7 MUU TOIMINTA SV osallistuu 27. Keski-Uusimaa rastien järjestelyihin Järvenpään Palon, Keravan Urheilijoiden ja Tuusulan Voima-Veikkojen kanssa. Jokainen seura järjesti 6 päivä- ja 1 yötilaisuuden. SV:sta kuului Keski-Uusimaa rastien rastitoimikuntaan Matti J Koski ja Kari Melleri. SV:n Keski-Uusimaa rasteilla ei ollut nimettyä yhteyshenkilöä. Matkat olivat 7 km, 5 km, 3 km ja 1,5 km. Emit-leimaus ja ajanotto oli kaikissa tapahtumissa. Keski-Uusimaa lehti kustansi käsiohjelman, osanottokortin ja muuta materiaalia, sekä mainosti rasteja. K-U rastien rastitoimikunta palkitsi pöytästandardilla kaksi henkilö, jotka ovat 20 vuotena osallistuneet vuosittain vähintään 15 tapahtumaan. Lisäksi muistettiin standardilla neljää yhteistyökumppania, joista yksi oli Koneliike Olenius ky (Rune Olenius). Kauden aikana jaettiin K-U rastien mitali 78:lle henkilölle, jotka ansaitsivat sen vähintään viidellätoista suorituksella. Mitali on jaettu 23 vuotena (2005). Kaikki tähän asti jaetut mitalit on yhdeksällä (9) henkilöllä, joista kuusi (6) on SV:n jäsentä (Tage Backman, Tua Backman, Torolf Blomqvist, Rolf Forström, Helena Karlsson ja Rainer Karlsson). Suoritusmäärä (5424) notkahti alhaisemmalle tasolle sitten vuoden 1996 jälkeen. Eniten osallistujia oli Hindsbyssä (300 kpl) ja (306 kpl) järjestetyissä tapahtumissa. SV:n tapahtumissa kirjattiin 1647, joka on 157 enemmän kuin v Valittujen matkojen jakauma näyttää pysyvän vuosittain lähes samana. Suosituin rata on 5 km, joka valittiin 45,1% kaikista kerroista. Seuraavina olivat 3 km (26,5%, 7 km 18,6% 1,5 km 6,4% ja muut radat 1,6%. Järjestävät seurat ovat voineet käyttää omissa tapahtumissaan laina-emittejä, joiden hankinnan Keski-Uusimaa aikanaan rahoitti. 7.1 Huomionosoitukset ja muistamiset Jörgen Wickholm valittiin Sipoon kunnan parhaaksi urheilijaksi vuonna 2005 hyvien NOM-, MM- ja World Cup-sijoitusten ansiosta. Ingrid Stengård ja Jörgen Wickholm saivat FSO:n II:n luokan ansiomerkin. Opetusministeriön ansiomerkit luovutettiin seuraaville: Ingmar Borgman, Rainer Karlsson, Sune Ståhl, Rita Wickholm ja Annika von Schoultz. Jarl Gripenbergin stipendi luovutettiin Ulrica Holmgrenille. Lisäksi jaosto muisti vuoden aikana: Viola Skogster, 60 vuotta Roger Wickholm, 50 vuotta Henrik Anthoni, 75 vuotta Reijo Rytkölä, 65 vuotta Rainer Ståhl, 50 vuotta FSO:n 60-vuotisjuhlaa muistettiin lahjoituksella FSO:n stipendirahastoon.

10 (15) 7.2 Tiedotustoiminta Jaoston kotisivut ovat keskeisin tiedotuskanava. A-men ryhmäläiset käyttävät ahkerasti omia kotisivujaan ja Ilmoitustaulua on hyödynnetty mm. kiireisiin ilmoituksiin. Kilpailuihin ilmoittautumiset on hoidettu Verkkovihko- ohjelmaa hyödyntäen. Verkkovihko on samalla toiminut myös tietolähteenä kilpailuihin liittyvissä asioissa. Jaoston toiminnasta on tiedotettu kolme kertaa ilmestyneessä jäsenlehdessä joka jaettiin postin välityksellä. Näistä ensimmäinen numero oli info-lehti joka jaettiin kaikkiin Sipoon talouksiin sekä yhteistyökumppaneille. Jaoston aktiivit ovat ahkerasti kirjoittaneet kilpailuselostuksia paikallislehtiin. Artikkeleita jaoston toiminnasta ja jaoston jäsenistä on julkaistu mm. Sinettisanomissa ja Hufvudstadsbladetissa. Jaoston Oravapolkutoimintaa esiteltiin Sportmagasinetissa. 7.3 Kartoitustoiminta Hangelbyn kartan uusintakartoitus ( 6 km2 ) suoritettiin loppuun. Kartoitustyöstä vastasi K-Map kartoituspalvelu. Kartta-avustusta saatiin Sipoon kunnan lisäksi myös Suunnistusliitolta. Raatojuoksua varten yhdistettiin peruskartalta osa Massbyn ja Fiskträskin karttoihin ja saatiin näin Hampträskin kartta. Tulosteita / ratoja tilattiin K-Mapin tulostepalvelun kautta vuonna 2005 harjoitusten, KU- ja RKM-rastien lisäksi myös kansalliseen Husqvarna-pikaan ja Raatojuoksuun. Näitä karttoja toimitettiin sopimuksen mukaisesti myös Sipoon kunnalle. Seuraavan viiden vuoden kartoitussuunnitelmaa tarkennettiin ja vuoden 2006 tarkka suunnitelma laadittiin. Karttavastaavana on toiminut Kari Melleri. 7.4 Edustustehtävät 7.5 Muu toiminta Reijo Rytkölä, FSO:n pj, jäsen työ- ja sihteerivaliokunnassa Kaj-Olof Lindgren, jäsen FSO:n hallituksessa sekä nuorisovaliokunnassa Rita Wickholm, jäsen SSL:n nuorisoryhmässä, FSO:n nuorisovaliok. pj. Ingemar Borgman, jäsen FSO:n valmennusvaliokunnassa Kari Melleri, Lumi-Toukola ry:n ja hiihtosuunnistuksen viestiliigatyöryhmän sekä Suunnistuksen Tuki ry:n/orienteringens Stöd rf ja Suunnistussäätiön sihteeri Matti J Koski Kaukametsäläiset ry:n sihteeri ja talouden hoitaja Tove Mickos-Snickars, SV:n keskushallituksen jäsen Annika von Schoultz, NÅID:n sunnistusjaoston pj. Kehittämisseminaari, Suunta 2010, järjestettiin lokakuussa. Osallistujia oli 30. Seminaarin lopuksi juotiin mitalikahvit ja palkittiin kauden hyvistä suorituksista. Risto Säynäväjärvi, Mirva Krum, Rita Wickholm ja Tove Mickos-Snickars osallistuivat SSL:n vuotuiseen seminaariin "Rastitreffit" marraskuussa. Joulukuussa järjestettiin valmennusryhmien jäsenille sopimusallekirjoitustilaisuuden, jossa läsnä oli myös paikallinen lehdistö. Muu osallistuminen ja koulutus on raportoitu kohdissa 3.6 ja 5.4.

11 (15) 7.6 Jaoston järjestämät matkat Heinäkuun alussa järjestettiin kilpailu/lomamatka Liettuan Klaipedaan, jossa osallistuttiin 5-päiväisiin Takas2005 suunnistuskilpailuihin. Vuokratulla Lankisen linja-autolla matkusti 40 henkilöä ja omalla autolla 8 henkilöä. Kilpasarjoihin osallistui 16 aikuista ja 18 lasta/nuorta ja kuntosuunnistukseen 4 henkilöä. Lisäksi oli yhteistä vapaa-ajan ohjelmaa kiertoajeluineen ja illanviettoihin. Lokakuussa järjestettiin perinteinen 25-manna matka Ruotsiin. SV osallistui 3:lla joukkueella. 7.7 Paperinkeräys 7.8 Muuta Paperinkeräyksiä järjestettiin keväällä Boxissa ja Söderkullassa ja syksyllä Nikkilässä. Lisäksi Amen-ryhmällä oli oma projekti tyhjentämällä McCellenin paperivaraston (n. 1,5 konttia) kahtena iltana heinäkuussa. Keräystuoton lisäksi suunnistajalle on tärkeää osoittaa omalla esimerkillään, että he huolehtivat myös urheilupaikoistaan, metsistä. Jaosto osallistui keskushallituksen järjestämiin projekteihin Pilvijärvi ja kinkkuarpajaiset. Säästöpankkisäätiön tuen avulla jaosto hankki 60 kpl Emit-kortteja, joita lainattiin nuorisosarjasuunnistusten osallistujille. Jaoston suunnistusasu uudistettiin. 8 TALOUS n talous on toimintakauden 2005 jälkeen hyvässä kunnossa, vaikka suuri haaste onkin säilyttää tämä hyvä tilanne jatkossa. Vuonna 2005 talousasioita ohjasi talousvaliokunta, johon kuuluivat Sami Sillman, Tove Mickos-Snickars, Mirva Krum, Ulrica Holmgren, Rainer Ståhl ja Kari Melleri. Taloudellisesti suunnistusjaoston vuosi päättyi positiiviseen tulokseen lähinnä vuonna 2004 onnistuneesti järjestettyjen Fin5-kilpailujen tuottojen takia (noin puolet tuotoista kirjattiin seuralle vasta vuonna 2005). Ilman näitä takautuvia tuloja olisi suunnistusjaoston tulos ollut selvästi negatiivinen. Muita merkittäviä tulonlähteitä vuonna 2005 oli mm. Sipoon kunnan tuki, pienempien kilpailujen järjestäminen, erilaiset talkootyöt ja yhteistyökumppaneilta saatu tuki. Lisäksi jaoston nuorisotoiminta sai tukea mm. Nuori Suomi- järjestöltä sekä Säästöpankkisäätiöltä. Seuran toiminnan kulut muodostuivat hyvin perinteisistä osista. Suurimmat kuluerät olivat kilpailujen osanottomaksut, kilpailumatkat ja niihin liittyvät majoituskustannukset. Vuonna 2005 järjestettiin mm. omakustanteinen kilpailumatka Liettuan rastiviikolle. Muita merkittäviä menoeriä olivat mm. kartta-, varuste- ja leirikulut. Koska seuraaviin pariin vuoteen ei sisälly suurkilpailujen järjestelyitä, on huolehdittava siitä, että tulot ja menot pysyvät oikeissa suhteissa jatkossa. On myös ponnisteltava, että toiminnallemme saataisiin lisää pitkäaikaisia tukijoita.

12 (15)

13 (15) KILPAILUTULOKSIA 2005 TÄVLINGSRESULTAT MM-kilpailut 10. Jörgen Wickholm, H21 9. Maija Lång, D21 ps-keski 10. Ingrid Stengård, D21 ps-keski 11. Ingrid Stengård, D21 ps-pitkä 36. Pekka Lång, ps-keski PM (NOM)-kilpailut 7. Jörgen Wickholm, H21 normaali 26. Jörgen Wickholm, H21 sprint 3. Jörgen Wickholm, H21 keski 9. Sebstian Snickars, H20, normaali WordCup 4. Jörgen Wickholm, H21 sprint SM-kilpailut Kultaa H35 hs-viesti (Tim Kankfelt, Antti Granqvist, Pekka Lång) D21 Maija Lång, ps-normaali Pronssia D21 Ingrid Stengård, ps-normaali H15 Sebastian Meriheinä, normaali Muut sijoitukset (loppukilpailussa) 6. H40 hs-viesti (Anders Ingman, Martin Wickholm, Stefan Borgman) 8. Tim Kankfelt, H35 hs-normaali 10. Antti Granqvist, H35 hs-normaali 8. Stefan Borgman, hs-normaali 9. Tim Kankfelt, H35 hs-pika 7. Jörgen Wickholm, H21 pitkä 9. Jari Sillman, H21 pitkä 6. Pekka Lång. H21 ps-pika 6. Maija Lång, D21 ps-pika 7. Ingrid Stengård, D21 ps-pika 8. Victor Mansner, H15 normaali 5. Sabrina Meriheinä, D16 normaali 4. Jörgen Wickholm, H21 pika 10.Sebastian Snickars, H20 pika 7. Victor Mansner, H16 pika 6. H16 viesti (Daniel Blomster, Sebastian Meriheinä, Victor Mansner) 7. Jörgen Wickholm, H21 yö 4. Victor Mansner, H16 yö 10. Sabrina Meriheinä, D16 yö FSOM-hiihtosuunnistus Kultaa H40 Stefan Borgman Hopeaa H35 Pekka Lång H40 Anders Ingman D16 Sabrina Merineinä Pronssia H 35 Antti Granqvist H50 Esa Sillman H16 Victor Mansner D21 Maija Lång FSOM Normaali Kultaa H35 Antti Granqvist H20 Sebastian Snickars Hopeaa H21 Jari Sillman H50 Sune Ståhl D40 Annika von Schoultz Pronssia H50 Pentti Jauhiainen H60 Matti J Koski H16 Victor Mansner D50 Rita Wickholm D20 Angelica Lindqvist D16 Sabrina Meriheinä FSOM viesti Kultaa H21 (Sören Sundblom, Markus Ståhl, Sillman Jari) Hopeaa H45 (Sune Ståhl, Pentti Jauhiainen, Ulf Meriheinä) H16 (Daniel Blomster, Pontus von Schoultz, Victor Mansner) D12TR/RR (Elin Lindberg, Katja von Schoultz, Panjai Krum) Pronssia H35 (Antti Granqvist, Stefan Borgman, Heikki Frilander) H17-20 (Patrik Martin, Sebastian Meriheinä, Sebastian Snickars) D21 (Annika von Achoultz, Angelica Lindqvist, Lena Jauhiainen) D35 (Ulrica Holmström, Maire Meriheinä, Rita Wickholm) NÅIDM Kultaa H16 Victor Mansner

14 IF SIBBO-VARGARNA RY (15) D40 Annika von Schoultz Viesti D35 (Annika von Schoultz, Rita Wickholm, Maire Meriheinä) Hopeaa D21 Lena Jauhiainen D50 Rita Wickholm D20 Angelica Lindqvist D12 Elin Lindberg Viesti H55 (Tom Sundbäck, Risto Säynäväjärvi, Alf Krogell) H15-18 (Pontus von Schoultz, Sebastian Meriheinä) H11-12 (Jean Sillman, Marcus von Schoultz, Fredrik Blomster D8-12 TR/RR (Panjai Krum, Frida Krum, Katja von Schoultz) Pronssia H21 Mikael Sundström H45 Ulf Meriheinä H60 Alf Krogell H18 Matias Säynäväjärvi H16 Tony Ingman H12TR Anreas Wickholm D16 Anna Korpela Viesti D15-18 (Anna Korpela, Jeanette Lönnberg, Frida Wickholm SV:N MESTARUUSKILPAILUT / SV:S MÄSTERSKAP SVM-yö D-rata 2 km H14 1. Fredrik Blomster Janne Sillman C-rata 3 km H16 1. Victor Mansner Sebastian Meriheinä Tony Ingman D16 1. Sabrina Meriheinä D45 Maire Meriheinä B: 4 km H40 1. Stefan Borgman Hannu Mitikka Robert Ingman Jouko Harle H45 1. Ulf Meriheinä A-rata 6 km H21 1. Jari Sillman Markus Ståhl Stefan Karlsson Janne Erlund Niklas Ståhl H35 1. Antti Granqvist SVM-päivä / SVMdag > 16 v/år H21 1. Jörgen Wickholm Sebastian Wester Toni Hartvik Patrik Martin Mikael Sundström H Stefan Borgman Robert Ingman H50 1. Sune Ståhl Pentti Jauhiainen Esa Sillman H55 1. Risto Säynäväjärvi H60 1. Matti Räsänen Alf Krogell D45 1. Maire Meriheinä Tove Mickos-Snickars D20 1. Angelica Lindqvist SVM-päivä / SVM-dag < 16 v/år H16 1. Victor Mansner Sebastian Meriheinä Pontus von Schoultz Daniel Blomster Tony Ingman Kasper Snickars H14 1. Jean Sillman Fredrik Blomster Fank Grönqvist Pontus Steffansson Niklas Nyberg H13 1. Mikael Makkonen Jonas Lindblad H12 1. Albert Grönqvist Andreas Wickholm H12TR 1. Casper Nordman Ronny Lindqvist 18.12

15 IF SIBBO-VARGARNA RY (15) 3. Olli Öhman Atte Lemmetty Nestori Mäntysaari H10RR 1. Joakim Lintula Jonne Granqvist Christoffer Hindsberg Dennis Brandt Andre Ingman Oscar Lindström Jonathan Högel Verneri Mäntysari Theo Kovero Markus Ketola Carl Ingman H8RR 1. Oskar Liljeström John von Schoultz Kevin Kovero D16 1. Frida Wickholm Anna Korpela Jeanette Lönnberg D14 1. Tarja Krum Jasmin Sundbäck Erica Lindberg D13 1. Patricia Borgman Cecilia Aijälä Alexandra Wickholm Johanna Äijälä D12 1. Elin Lindberg Panjai Krum D12TR 1. Frida Åhl Emilia Granqvist Madeleine Ingman Mikaela Borgman D10RR 1. Emilia Lindgren Venla Väänänen Agneta Boxström Jenny Ingman Melanie Ingman Janica Ingman Pia Lindblad Anni Nykänen Emmi Öhman Tuula Kivistö Caroline Holmgren D8RR 1. Caroline Högel Emma Moilanen Olivia Lemmetty Frida Krum Jeanette Lintula Veera Hokka 35.21

IF Sibbo-Vargarna Orientering! Suunnistus

IF Sibbo-Vargarna Orientering! Suunnistus IF Sibbo-Vargarna Orientering! Suunnistus 1 2004 2003 Kyläviestin voittajajoukkue Söderkulla I Pentti Jauhiainen, Tarja Krum ja Lena Jauhiainen PÄÄKIRJOITUS Uusi vuosi on alkanut ja edessä on varmasti

Lisätiedot

Vuosikertomus 2014. Valkeakosken Haka Haka Gym FC Haka FC Haka juniorit

Vuosikertomus 2014. Valkeakosken Haka Haka Gym FC Haka FC Haka juniorit Vuosikertomus 2014 Valkeakosken Haka Haka Gym FC Haka FC Haka juniorit TERVETULOA AIDON PALVELUN PANKKIIN Varaa aika suoraan asiantuntijallemme osoitteessa aitosp.fi/varaa-aika headquarters mallasvedenkatu

Lisätiedot

VUOSIKERTOMUS 2011 Valkeakosken Haka ry FC Haka ry Haka Gym ry FC Haka Juniorit ry

VUOSIKERTOMUS 2011 Valkeakosken Haka ry FC Haka ry Haka Gym ry FC Haka Juniorit ry VUOSIKERTOMUS 2011 Valkeakosken Haka ry FC Haka ry Haka Gym ry FC Haka Juniorit ry HAKAPERHEEN ITSENÄISET YHDISTYKSET Valkeakosken Haka ry perust. 9.10.1932 Haka Gym ry (ent. Valkeakosken Hakan NV) (Naisjaosto

Lisätiedot

Vuosikertomus 2012. Valkeakosken Haka Haka Gym FC Haka FC Haka juniorit

Vuosikertomus 2012. Valkeakosken Haka Haka Gym FC Haka FC Haka juniorit Vuosikertomus 2012 Valkeakosken Haka Haka Gym FC Haka FC Haka juniorit Uutisia, elämyksiä ja puheenaiheita viidesti viikossa. Tilaa omasi, puh. 0106655730. www.valkeakoskensanomat.fi VALKEAKOSKEN HAKA

Lisätiedot

Toimintakertomus vuodelta 2010

Toimintakertomus vuodelta 2010 Toimintakertomus vuodelta 2010 Valkeakosken Haka ry FC Haka ry Haka Gym ry FC Haka Juniorit ry Hakaperheen itsenäiset yhdistykset Valkeakosken Haka ry perust. 9.10.1932 Haka Gym ry (ent. Valkeakosken

Lisätiedot

Niilo Vunneli. Kalattomansärkiltä maailmanmestariksi

Niilo Vunneli. Kalattomansärkiltä maailmanmestariksi Niilo Vunneli Kalattomansärkiltä maailmanmestariksi Sisällysluettelo Lukijalle 3 Suunnistuksen ensiaskeleet 5 Suunnistusjaosto 9 Kilpailujen järjestäminen 10 Karttojen valmistus 16 Valmistuneet kartat

Lisätiedot

IF Sibbo-Vargarna Orientering! Suunnistus

IF Sibbo-Vargarna Orientering! Suunnistus IF Sibbo-Vargarna Orientering! Suunnistus 2 2004 FM medaljkontot för denna säsong öppnades av Sebastian Snickars, som tog silver medalj i Sprint FM i H18. LEDARE En orienteringssäsong är fylld av målsättningar,

Lisätiedot

RASTIVÄLI. Rastivarsat ry:n seuralehti 1/2006 Kesäkuu. Rastiväli 1/2006 Kesäkuu 1

RASTIVÄLI. Rastivarsat ry:n seuralehti 1/2006 Kesäkuu. Rastiväli 1/2006 Kesäkuu 1 RASTIVÄLI Rastivarsat ry:n seuralehti 1/2006 Kesäkuu Rastiväli 1/2006 Kesäkuu 1 Rastiväli Rastivarsat ry:n ilmoitus- ja tiedotuslehti. Ilmestyy kahdesti vuodessa. Painos 200 kpl. Päätoimittaja: Jouni Tourunen

Lisätiedot

KAUSTISEN POHJAN-VEIKKOJEN TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2010

KAUSTISEN POHJAN-VEIKKOJEN TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2010 KAUSTISEN POHJAN-VEIKKOJEN TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2010 Kaustisen Pohjan-Veikot (KP-V) tunnetaan laadukkaasta toiminnastaan kilpaurheilun sekä kuntoliikunnan saralla. Seura on järjestänyt useita SM-kisoja,

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2014

TOIMINTASUUNNITELMA 2014 MÄNTSÄLÄN URHEILIJAT RY TOIMINTASUUNNITELMA 2014 KYLÄOSASTOJEN TOIMINTASUUNNITELMAT URHEILUSEURA AJO, 1963 VOIMISTELU- JA URHEILUSEURA ILVES, 1963 SOUKKION JYSKE, 1913 URHEILUSEURA SÄÄKSJÄRVEN KIISTO,

Lisätiedot

Heinsuon ladut kutsuvat SM -kilpailijoita

Heinsuon ladut kutsuvat SM -kilpailijoita Hollolan Urheilijat -46 Heinsuon ladut kutsuvat SM -kilpailijoita Kuva: Harri Hytönen HU-46 haasteen edessä Vauhtia Levin lumilta Parhaat palat 2010 2 6 12 14 16 18 Johtokunta Yleisurheilu Salibandy Suunnistus

Lisätiedot

VUOSIKERTOMUS 2012. Suomen Suunnistusliitto ry VUOSIKERTOMUS 2012 1 (49) 22.03.2013

VUOSIKERTOMUS 2012. Suomen Suunnistusliitto ry VUOSIKERTOMUS 2012 1 (49) 22.03.2013 Suomen Suunnistusliitto ry VUOSIKERTOMUS 2012 1 (49) VUOSIKERTOMUS 2012 Suomen Suunnistusliitto ry VUOSIKERTOMUS 2012 2 (49) 1. TOIMITUSJOHTAJAN KATSAUS VUOTEEN 2012 Suunnistuksen MM-kilpailut kilpailtiin

Lisätiedot

PUOLANGAN RYHTI ry. Toimintakertomus 2012-2013 ja suunnitelma 2013-2014

PUOLANGAN RYHTI ry. Toimintakertomus 2012-2013 ja suunnitelma 2013-2014 PUOLANGAN RYHTI ry Toimintakertomus 2012-2013 ja suunnitelma 2013-2014 KISAJÄRJESTELYIDEN TOIMINTAVUOSI 2012-2013 Kisabuumin aloitti maastohiihto, peräti 700 kilpailijaa osallistui joulukuussa Ristijärven

Lisätiedot

28 vuotta miekkailua Espoossa 1982 2010

28 vuotta miekkailua Espoossa 1982 2010 28 vuotta miekkailua Espoossa 1982 2010 ESPOON MIEKKAILIJAT RY TOIMINTAKERTOMUS 2010 Kansikuva: Espoon Miekkailijoiden nuorten mitalijuhlaa Masters-finaaleissa 23.5.2010 2 (23) ESPOON MIEKKAILIJAT RY TOIMINTAKERTOMUS

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2012

TOIMINTAKERTOMUS 2012 MÄNTSÄLÄN URHEILIJAT RY TOIMINTAKERTOMUS 2012 KYLÄOSASTOJEN TOIMINTAKERTOMUKSET URHEILUSEURA AJO, 1963 VOIMISTELU- JA URHEILUSEURA ILVES, 1963 SOUKKION JYSKE, 1913 URHEILUSEURA SÄÄKSJÄRVEN KIISTO, 1946

Lisätiedot

KeUla. Keravan Urheilijat 3/2012. Jäsenlehti

KeUla. Keravan Urheilijat 3/2012. Jäsenlehti KeUla Keravan Urheilijat 3/2012 Jäsenlehti Valio-Jukola onnistui yli odotusten. Lehdessä lisää kuvia ja tunnelmia vuoden suunnistustapahtumasta ja paljon muusta. Kuva: Timo Ahonen. 2 KeUla 3/2012 Sata

Lisätiedot

RASTIVÄLI. Rastivarsat ry:n seuralehti 1/2005 Huhtikuu. Rastiväli 1/2005 Huhtikuu 1

RASTIVÄLI. Rastivarsat ry:n seuralehti 1/2005 Huhtikuu. Rastiväli 1/2005 Huhtikuu 1 RASTIVÄLI Rastivarsat ry:n seuralehti 1/2005 Huhtikuu Rastiväli 1/2005 Huhtikuu 1 Rastiväli Rastivarsat ry:n ilmoitus- ja tiedotuslehti. Ilmestyy kaksi kertaa vuonna 2005. Painos 200 kpl. Päätoimittaja:

Lisätiedot

1/2015. Kymin Suunnistajien jäsenlehti 3.4.2015

1/2015. Kymin Suunnistajien jäsenlehti 3.4.2015 1/2015 Kymin Suunnistajien jäsenlehti 3.4.2015 Coor Service Management on Pohjoismaiden johtava kokonaispalvelujen toimittaja. Meiltä saa kaikki tarvittavat tukipalvelut, joita yksityisen tai julkisen

Lisätiedot

HELSINGIN JYRY. Toimintakertomus vuodelta 2013. Yleistä

HELSINGIN JYRY. Toimintakertomus vuodelta 2013. Yleistä HELSINGIN JYRY Toimintakertomus vuodelta 2013 Yleistä Jyryn toiminnan ydintä on järjestää korkeatasoista matalan kynnyksen liikuntatoimintaa niin kuntoilijoille kuin kilpaurheilijoillekin. Jyryn kilpailutoiminnasta

Lisätiedot

JOHDANTO. Kiimingin Urheilijat. Aila Postareff-Jurvelin puheenjohtaja

JOHDANTO. Kiimingin Urheilijat. Aila Postareff-Jurvelin puheenjohtaja TOIMINTAKERTOMUS 2010 JOHDANTO Kiimingin Urheilijat ry (KiimU) on vahvasti paikallisesti toimiva sinnikäs liikunta- ja urheiluseura, joka panosti 72. toimintavuotenaan seuratoiminnan kehittämiseen ja terveysliikuntaan.

Lisätiedot

ja levitys tullaan tekemään talkoovoimin. Tämä on seuralle kova ponnistus, mutta eiköhän me siinä

ja levitys tullaan tekemään talkoovoimin. Tämä on seuralle kova ponnistus, mutta eiköhän me siinä Nyt se on vihdoin saatu lumitykki Hollolaan. Tykki mahdollistaa aikaisemman hiihdon harjoittelun. Miksi seura osti lumitykin, valotan asiaa hieman. Useista anomuksista huolimatta Hollolan kunta ei suostunut

Lisätiedot

HELSINGIN JYRY. Toimintakertomus vuodelta 2014. Yleistä

HELSINGIN JYRY. Toimintakertomus vuodelta 2014. Yleistä HELSINGIN JYRY Toimintakertomus vuodelta 2014 Yleistä Jyryn toiminnan ydintä on järjestää korkeatasoista matalan kynnyksen liikuntatoimintaa niin kuntoilijoille kuin kilpaurheilijoillekin. Jyryn kilpailutoiminnasta

Lisätiedot

Hyvää Joulua! 2/2012. Vilkas kausi takana. Nuorten kausi 2012. KyS 25mannassa. Kuvasuunnistus. London City Race. Toimihenkilöksi Rannikkorasteille!?

Hyvää Joulua! 2/2012. Vilkas kausi takana. Nuorten kausi 2012. KyS 25mannassa. Kuvasuunnistus. London City Race. Toimihenkilöksi Rannikkorasteille!? 2/2012 Kymin Suunnistajien jäsenlehti 11.12.2012 Hyvää Joulua! Vilkas kausi takana Nuorten kausi 2012 KyS 25mannassa Kuvasuunnistus London City Race Toimihenkilöksi Rannikkorasteille!? NYT ON AIKA NOSTAA

Lisätiedot

2.2. Valmennustoiminta... 4. 2.6. Huoltorakennus ja Takon Soutajien toimisto...7. 3.2. Kirkkovenejoukkueet... 11. 3.3. Kilpailusaavutukset...

2.2. Valmennustoiminta... 4. 2.6. Huoltorakennus ja Takon Soutajien toimisto...7. 3.2. Kirkkovenejoukkueet... 11. 3.3. Kilpailusaavutukset... internet: http://www.takonsoutajat.fi/ 1(14) Sisällysluettelo Sisältö 1. YLEISTÄ...3 2. SEURATOIMINTA...3 2.1. Hallitus... 3 2.2. Valmennustoiminta... 4... 4 2.3. Kilpailutoiminta olympialuokat... 4 2.3.1.

Lisätiedot

KAJAANIN KIPINÄ RY TOIMINTAKERTOMUS 2010

KAJAANIN KIPINÄ RY TOIMINTAKERTOMUS 2010 KAJAANIN KIPINÄ RY TOIMINTAKERTOMUS 2010 KAJAANIN KIPINÄN TOIMINTAKERTOMUS 2010 Kajaanin Kipinän toiminnassa vuosi 2010 oli Suomen merkittävimmän kansallisen yleisurheilukilpailun, Kalevan Kisojen vuosi.

Lisätiedot

Julkaisija PAIMION RASTI r.y. N:o 82 Maaliskuu 2006

Julkaisija PAIMION RASTI r.y. N:o 82 Maaliskuu 2006 Julkaisija PAIMION RASTI r.y. N:o 82 Maaliskuu 2006 Mirkka hiomassa juoksuaskeltaan Italian leirillä maaliskuussa. Tässä lehdessä mm. - Peimarin Rastien 26. kausi käynnistyy - XXI Silja-rastit jälleen

Lisätiedot

NYT ON AIKA NOSTAA KUNTO KOHDILLEEN.

NYT ON AIKA NOSTAA KUNTO KOHDILLEEN. NYT ON AIKA NOSTAA KUNTO KOHDILLEEN. Tutustu toimialakohtaisiin CADS Planner -suunnitteluohjelmistoihin ja huomaa niiden tuoma tehokkuus. Kymdata Oy Heikinkatu 7, 48100 Kotka p. 05 227 5100 www.cads.fi

Lisätiedot

Sisällysluettelo. Lempäälän Kisa yleisurheilujaosto www.lekiyu.net

Sisällysluettelo. Lempäälän Kisa yleisurheilujaosto www.lekiyu.net Toimintakertomus 1.10.2009-30.9.2010 Lempäälän Kisa yleisurheilujaosto Sisällysluettelo Vuosikatsaus... 3 Varainhankinta ja talkootyö... 5 Urheilukoulutoiminta... 7 Valmennustoiminta... 9 Kilpailutoiminta...

Lisätiedot

Historian menestyksekkäin kausi on takana

Historian menestyksekkäin kausi on takana Katri Lindeqvist viestimaailmanmestariksi Francois Gonon MM-pronssille Viestit kruunasivat upean SM-kauden NRO 90 Joulukuu 2008 Historian menestyksekkäin kausi on takana Paimion Rastiposti / Joulukuu

Lisätiedot

Menestyksen kausi 2010

Menestyksen kausi 2010 VUOSIKERTOMUS 2010 Sisällysluettelo Toimitusjohtajan puheenvuoro Moottoriliitto LAJIRYHMÄKATSAUS SML TALOUS LIITTEET LIITTEET Toimitusjohtajan puheenvuoro 3 Valmennus 4 Kerho- ja nuorisotoiminta 6 Suomen

Lisätiedot