SSM_roll-up_85x200.indd

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "6.6.2015. www.kymijokiviesti.fi WWW.JANA-PRO.FI. SSM_roll-up_85x200.indd 3 21.8.2014 9.13"

Transkriptio

1 SSM_roll-up_85x200.indd

2 Tervetuloa mukaan IV Kymijokiviestiin, joka juostaan lauantaina Kuntoliikunta on yksi tärkeä palanen suomalaisten terveydessä ja hyvinvoinnissa. Tämän vuoksi Kymenlaakson Liikunta ry on vahvasti toteuttamassa tänäkin vuonna Kymijokiviestiä. Kuntoliikuntatapahtumia on runsaasti ja niiden suosio on vahvassa kasvussa. Moni tapahtumista tehdään kuitenkin soolona, joten Kymijokiviestissä olemme halunneet nostaa esiin ryhmähengen tärkeyden tsemppaajana ja kannustimena. Sama pätee arkielämässä jokaisessa hetkessä: Kannustaminen ja tsemppaaminen vie oman tiimin huomattavasti pidemmälle kuin yksin ahertaminen. Tämän vuoksi Kymijokiviesti onkin saanut mukaan kaveri- ja työporukoita huolehtimaan samalla omasta hyvinvoinnista ja jaksamisesta. Tervetuloa mukaan läpi maakunnan vievään Kymijokiviestiin nauttimaan kauniista joki- ja maalaismaisemasta historiallisine elementteineen.

3 Kymijokiviesti verkossa Internet: facebook: Twitter: facebook.com/kymijokiviesti #kymijokiviesti Kilpailutoimisto Liikkuva kilpailutoimistomme sijaitsee tapahtuman lähtöpaikalla klo 8:30 10:00 Korian Sillalla osoitteessa Koriansuora 360, Kouvola. Tämän jälkeen toimistomme matkaa läpi Kymenlaakson Kotkaan maalipaikalle Merikeskus Vellamolle, jossa se on taas avoinna klo 13:30 alkaen aina viestin päättymiseen asti. Kymijokiviestijoukkueiden tulee noutaa kilpailumateriaalinsa (kilpailunumerot, hakaneulat yms.) kisatoimistosta ennen juoksua, klo 8:30-9:30. Materiaalit luovutetaan viestin osallistumismaksutositetta vastaan. Ennen kilpailua palvelemme sinua puhelimitse ja sähköpostilla. Jarno Kiintola , Ajanottojärjestelmä Kymijokiviestissä ajanotto toteutetaan suunnistuksesta tutulla emit-leimausjärjestelmällä. Joukkue kuljettaa siis koko matkan Kouvolasta Kotkaan mukanaan yhtä ja samaa Emit-korttia. Osuuden päättyessä juoksija leimaa kortin vaihtopaikalla ja ojentaa kortin seuraavan osuuden viestin viejälle. Lähtöpaikalla on mallirasti ja lisäksi vaihtopaikoilla pääsee tutustumaan leimaukseen ennen lähtöä. Emit-kortista saadaan väliajat maalissa kaikille osuuksille. Emit-kortti tulee nollata lähettäjän ohjeiden mukaisesti lähtöpaikalla ja purkaa maalitoimitsijan ohjeiden mukaisesti maalissa. Kilpailunumerot Kaikki juoksijat käyttävät kilpailunumeroita. Numerot kiinnitetään paidan etupuolelle hakaneuloilla. Numerot ja hakaneulat löytyvät materiaalipaketista. Kilpailunumerot on jaettu edellisvuoden tulosten perusteella. Muille ilmoittautumisjärjestyksessä. 25 8

4 Juoksujärjestys Joukkueiden juoksujärjestykset tulee ilmoittaa sähköpostitse viimeistään perjantaina Muutoksia voi tehdä vielä myöhemminkin. Lähtö Lähtö tapahtuu Korian vanhalta sillalta yhteislähtönä klo 10:00. Juoksijat järjestäytyvät riveihin numerojärjestyksessä kuuluttajan ohjeiden mukaisesti. Lähettäjä lähettää joukkueet matkaan erikseen ilmoitettavalla signaalilla. Varaslähdön ottaneet joukkueet hylätään. Huomioittehan myös pysäköintiohjeet saapuessanne lähtöpaikalle. Samana viikonloppuna Korialla järjestetään myös Erämessut, joten lähialueella on runsaasti autoliikennettä. Kymijokiviestin pysäköinti: Lavantie, Kouvola. Lavantielle ajaminen Koriansuoran Kouvolan päästä Läntisen ratatien kautta. Huolto Järjestäjän huolto tapahtuu vaihtopisteissä, joissa osallistujille on tarjolla vettä ja urheilujuomaa. Lisäksi osuuksien puolivälin tuntumassa on tarjolla juomapiste. Soolojuoksijat voivat tarvittaessa toimittaa omat juomansa järjestäjän toimitettavaksi vaihtopisteille. Juomat tulee toimittaa klo 9:30 kisatoimistoon. Juomapulloihin merkintä vaihtopaikasta. Juoksijoiden oma huoltaminen on sallittua matkan varrella. Juoksijalla saa olla mukana pyöräilijä, mutta pyörää ei saa käyttää edesauttamaan juoksusuoritusta esim.vetämällä, kyydittämällä tai käyttämällä tuulensuojana. Pyöräilijän tulee olla juoksijan rinnalla, takana tai selvästi edempänä (väh. 10 m). Reitti Juoksureitistä valtaosa on asfalttipäällysteisiä auto- ja pyöräteitä. Jonkin verran juostaan myös hiekkapäällysteisiä teitä, yhteensä noin 15 km. Juoksijoiden tulee noudattaa varovaisuutta ja yleisiä liikennesääntöjä, kuten teiden ylittäminen suojateitä pitkin ja juokseminen ajotien vasenta laitaa. Kymijokiviestin reitti kulkee Kouvolan Korialta Kymijokea noudatellen aina Kotkaan meren rannalle asti. Matkan varrella pääsee nauttimaan luonnonkauniista Kymijoen maisemista idyllisine maalaismaisemineen. Reitti on opastettu risteyksien osalta, joko ohjaajan toimesta tai opastein. Reitti jatkuu risteyksissä aina suoraan, jollei opastein ole muuta kerrottu. Merkinnät pyöräteihin yms. on tehty oranssilla maalilla. Reittikartan löydät tämän ohjeen myöhemmiltä sivuilta sekä tapahtuman kotisivulta www. kymijokiviesti.fi. KOTISIVUILTA LÖYDÄT MYÖS REITILTÄ KUVATUT VIDEOT. Tutustu omaan osuuteesi etukäteen.

5 Maali Maali sijaitsee Kotkassa Merikeskus Vellamolla. Ankkurin tullessa maaliin tulee emit-kortti leimata maalileimasimessa ja luovuttaa emit-kortti maalitoimitsijalle. Maalituomari tuomitsee kirikamppailut maaliviivan ylittämisen perusteella. Maaliviiva sijaitsee maaliintuloluiskalla Kymijokiviesti-lippujen ja Emit-leimasimen kohdalla. Keskeyttäminen Mikäli joukkue joutuu keskeyttämään viestin, tulee seuraavalla huoltopisteelle ilmoittaa keskeytyksestä, jotta he ottavat yhteyden tulospalveluun. Joukkueen Emit-kortti tulee luovuttaa joko huoltopisteellä tai maalipaikalla. Palauttamattomasta tai hävinneestä Emit-kortista veloitetaan 65 euroa. Palkinnot Jokainen viestiin osallistuneen joukkueen jäsen saa Kymijokiviesti -osallistumismitalin. Kymijokiviestin molempien sarjojen kolme parasta palkitaan palkintojen jaossa Merikeskus Vellamolla noin klo kaikkien joukkueiden saavuttua maaliin. Seuratkaa järjestäjän ohjeita palkintojen jaosta maalipaikalla kilpailupäivänä. Palkintojen jaon yhteydessä arvotaan myös arvontapalkintoja. Jokainen viestiin osallistunut saa yhden arvan. Voitto tulee lunastaa henkilökohtaisesti palkintojen jaossa. Mikäli henkilö ei ole paikalla arvontaa palkinto uudestaan. Ensiapu Maalissa sekä jokaisella huoltopisteellä on ensitarvikkeita. Lisäksi reitillä kulkee jälkipään valvoja polkupyörällä, jonka avulla saat yhteyden ensiapuun. Jälkipään valvojalla on myös Ensiaputarvikkeita mukana. Voit aina myös kääntyä huoltopisteiden hoitajien puoleen. Hätätilanteessa soita yleiseen hätänumeroon 112. WC:t Vakituisia WC-rakenteita on joillakin vaihtopaikoilla. Juoksijoiden käytössä ovat Myllykosken vesistökeskuksen, Nuorisokeskus Anjalan, Honkalan sekä Merikeskus Vellamon WC-tilat. Siirrettäviä WC:tä ei ole. Peseytyminen Peseytyminen on mahdollista sekä Nuosisokeskus Anjalalla sekä maaliin tulon jälkeen Kotkan keskustassa sijaitsevassa Players Sports Barissa. Tarjolla suihku ja sauna (24 hlöä). Käytettävissä yksi sauna, naisille ja miehille omat vuorot nonstoppina.

6 SSM_roll-up_85x200.indd

7 Pysäköinti Vaihtoalueilla ei ole erikseen juoksijoille varattua pysäköintitilaa. Pysäköintiä vilkkaasti liikennöityjen teiden varteen pyritään välttämään. Bussipysäkeille pysäköinti on kiellettyä. Vaihtopaikkojen pysäköinnistä erillisiä ohjeita. Pysäköintipaikkoja: Lähtö: Lavantie Vaihto 1: Suoratie Vaihto 2: Kymenrannantie Vaihto 3: Nuorisokeskus Anjala Vaihto 4: Seuratalo Soihtula Vaihto 5: Kultaan koskikeitaan risteyksen välittömässä läheisyydessä Vaihto 6: Seuratalo Honkalan piha-alue. Vaihto 7: Väkinäisten kentän pysäköintialue. Maali: Merikeskus Vellamon pysäköintialue Kuvaus/kuvien käyttö Juoksun aikana järjestetään tapahtumakuvausta eli juoksijoita kuvataan reitin varrella järjestäjän toimesta. Järjestäjillä on vapaa käyttöoikeus Kymijokiviestin aikana ottamilleen kuville sekä videokuvamateriaalille. Valokuvakilpailu Kaikilla juoksun ja valokuvauksen ystävillä on mahdollisuus osallistua Kymijokiviestin valokuvakilpailuun. Ota kuva Kymijokiviestistä ja julkaise Kymijokiviestin facebook-sivulla, twitterissä tai Instagramissa häshtägillä #kymijokiviesti. Eniten tykkäyksiä tai retwittauksia kerännyt kuva palkitaan. Juoksijapankki Kymijokiviestin sivuilta löytyy myös juoksijapankki, johon voi ilmoittautua vapaaehtoiseksi juoksijaksi, mikäli joku tarvitsee täydennystä joukkueeseensa. Tulokset Joukkue- ja osuuskohtaiset tulokset julkaistaan tapahtuman internet-sivulla Tulokset pyritään päivittämään kotisivulle mahdollisimman nopeasti. Vakuutus Kilpailijoita ei ole vakuutettu kilpailun aikana järjestäjän toimesta. Järjestäjillä on ainoastaan vastuuvakuutus järjestäjistä johtuviin onnettomuuksiin. Jokainen kilpailija kilpailee omalla vastuullaan. Suosittelemme tapaturmavakuutuksen ottamista.

8 Hylkääminen Järjestäjillä on oikeus hylätä suoritus, jos osanottajan havaitaan tarkoituksen mukaisesti oikaisevan tai hän muutoin häiritsee kanssakilpailijoitten suoritusta. Sääntöjen noudattamatta jättäminen voi johtaa hylkäämiseen. Mikäli joukkueen havaitaan oikaisseen, joukkue hylätään ja samalla hänen osanottonsa tuleviin tapahtumiin tulevaisuudessa kielletään. Reitin varrella on tarkastuspisteitä. Ruokailu Kilpailun jälkeen saunan yhteydessä on mahdollisuus ruokailla Players Sports Barissa, jossa tarjolla on edullinen Kymijokiviesti-burgerateria hintaan 8,90. MAJOITUSTARJOUS ORIGINAL SOKOS HOTEL VAAKUNAAN KOUVOLAAN JA ORIGINAL SOKOS HOTEL SEURAHUONEELLE KOTKAAN KYMIJOKIVIESTIIN Tarjoamme teille seuraavanlaisia majoitushintoja Kymijokiviestiin : Original Sokos Hotel Vaakunaan, Kouvolaan sekä Original Sokos Hotel Seurahuoneelle, Kotkaan Majoitus kahden henkilön huoneessa on 45 euroa/ henkilö/ vuorokausi. Majoitus yhden henkilön huoneessa 70 euroa/ henkilö/ vuorokausi. Majoitus lisävuoteessa 20 euroa/ henkilö/ vuorokausi Hinnat ovat nettohintoja, varaukset suoraan hotellista tunnuksella Kymijokiviesti tai tai Hinnat sisältävät majoituksen, runsaan aamiaisen ja sisäänpääsyn hotellin iltaravintolaan (Pois lukien erikoisillat). Hinnat sisältävät myös arvonlisäveron 10 %. Arvioitu aikataulu Lähtö klo 10:00 3:30/km 5:15/km 7:00/km Vaihto 1 10:30 10:45 11:00 Vaihto 2 10:52 11:18 11:44 Vaihto 3 11:37 12:25 13:14 Vaihto 4 12:02 13:02 14:03 Vaihto 5 12:26 13:40 14:53 Vaihto 6 13:08 14:41 16:15 Vaihto 7 13:29 15:13 16:58 Maali 14:00 16:00 18:00

9 SSM_roll-up_85x200.indd KYMIJOKIVIESTI 2015 REITTIKARTTA LÄHTÖ KORIAN SILTA Osuuspituudet: 1. osuus 8,65 km 2. osuus 6,19 km 3. osuus 12,89 km 4. osuus 7,03 km 5. osuus 7,12 km 6. osuus 11,75 km 7. osuus 6,11 km 8. osuus 9,00 km KOUVOLA UMMELJOKI VAIHTO 1 JOKISILLANTIEN RISTEYS VAIHTO 2 MYLLYKOSKEN VESISTÖKESKUS MYLLYKOSKI KELTAKANGAS VAIHTO 3 ANJALA INKEROINEN VAIHTO 4 HURUKSELA KULTAANKOSKI VAIHTO 5 KULTAAN RISTEYS PERNOO LAAJAKOSKI VAIHTO 6 HONKALA KARHULA VAIHTO 7 VÄKINÄISTEN KENTTÄ MAALI MERIKESKUS VELLAMO KOTKA

10 KYMIJOKIVIESTI - 1. OSUUS Reitti kulkee Korialta pääosin hiekkatietä pitkin ja lopussa noin 1,5 kilometriä asfalttia. Joen uoma on lähes koko ajan havaittavissa oikealla puolella ja muutoin näkymää värittää perinteikäs maalaismaisema. Heti osuuden alussa, lähtösuoran jälkeen, on varottava hiekkaista mäkeä Korian sillalta reitille käännyttäessä. Ensimmäinen vaihtopaikka on Kymenlaaksontien ja Jokisillantien risteys.

11 KYMIJOKIVIESTI - 2. OSUUS Reitti kulkee pitkin Jokisillantietä, jolloin oikealla puolella näkyy koko ajan joki ja vasemmalla perinteinen maalaismasema peltoineen. Koko osuus asfalttia. Toinen vaihtopaikka on Myllykosken vesistökeskus.

12 KYMIJOKIVIESTI - 3. OSUUS Reitti kulkee läpi Myllykosken kääntyen keskustassa, Kymijoen rantaan, kiertäen Koivusaaren kautta. Reitti palaa Kenraalintielle Viialan kautta, josta jatketaan Keltakankaan kautta Inkeroisiin. Osuudella saadaan nauttia Kymijoen kauniista maisemista ja historiallista kohteista. Inkeroisissa juoksijat pääsevät ylittämään Kymijoen padon sulun päältä ja tehtaan ympäristössä on runsaasti Alvar Aallon vanhaa arkkitehtuuria. Osuuden lopussa noustaan rappuset padolle, joissa kehoitetaan varovaisuuteen. Vaihtopaikka on Nuorisokeskus Anjalan pihalla.

13 KYMIJOKIVIESTI - 4. OSUUS Valtaosa osuudesta juostaan asfaltilla. Alkuosuudesta noin 1,5 km hiekkatietä pitkin. Reitti kulkee alkumatkan pitkin pyöräteitä, jonka jälkeen juostaan ajotien laidassa. Osuus sisältää tienylityksiä, joissa noudatettava varovaisuutta! Vaihto tapahtuu Hurukselassa Seuratalo Soihtulan kohdalla.

14 KYMIJOKIVIESTI - 5. OSUUS Reitti kulkee kaunista maalaismaisemaa pitkin ja on ainoa osuus, jossa joen havaitseminen vaatii kovasti töitä, vaikka kulkeekin suhteellisen lähellä. Koko osuus kulkee Hurukselantietä pitkin ja on asfalttia. Vaihtopaikkana toimii Kultaanrannan risteys. Muistakaa noudattaa varovaisuutta ajotien laidassa juostessa.

15 KYMIJOKIVIESTI - 6. OSUUS Reitti kulkee metsäistä hiekkatietä sekä asfalttia pitkin. Alussa Kultaanrannassa erittäin hienot maisemat, jotka vaihtuvat vaihtelevaan metsätieosuuteen. Loppuosuus juostaan kauniissa maalaismaisemassa Laajakoskentietä pitkin. Vaihtopaikkana toimii Kymin Koskenpoikien Honkala.

16 KYMIJOKIVIESTI - 7. OSUUS SSM_roll-up_85x200.indd 3 Osuus juostaan lähes kokonaan asfalttia ja pääosin kulkee pitkin pyörätietä. Vaikka ollaan jo lähellä ison kaupungin keskustaa, on osuus kuin postikorttimaisemassa maaseudun varrella, unohtamatta hienoa tehdasmaisemaa Kymissä, Korkeakoskella. Vaihtopaikkana Väkinäisten kenttä, Huumakiventien varrella

17 KYMIJOKIVIESTI - 8. OSUUS Alku kulkee Kyminlinnan linnoituksen seudulla, jonka jälkeen reitti kaartaa Kymijoen rantaan, ylittäen joen ensin kaarisiltaa pitkin palatakseen taas Langinkoskella takaisin sen toiselle puolelle. Kaupunkialueesta huolimatta loppuosuutta leimaa merellinen maisema satamineen, höyrypanimoineen ja puuvenekeskuksineen. Maali sijaitsee Kotkassa Merikeskus Wellamolla.

18 Palkinnot: Kymijokiviestissä jaetaan palkintoja seuraavasti. Kymijokiviesti ,00 palkintolahjakortti, Kouvolan Intersport ,00 palkintolahjakortti, Kouvolan Intersport ,00 palkintolahjakortti, Kouvolan Intersport Soolosarja ,00 palkintolahjakortti, Kouvolan Intersport 2. 50,00 palkintolahjakortti, Kouvolan Intersport 3. 30,00 palkintolahjakortti, Kouvolan Intersport Kaikki osallistujat saavat Kymijokiviesti-mitalin. Kaikki osallistujat osallistuvat tuotepalkintojen arvontaan. Arvontapalkinnot Arvonta suoritetaan palkintojenjaon yhteydessä Kymijokiviestin osallistujien kesken. Arvonnassa voittaminen edellyttää läsnäoloa arvonnassa. Arvonnan pääpalkinto: Kouvolan Intersport lahjakortti 200,00 Lisäksi noin 30 muuta arvontapalkintoa. Lista arvontapalkinnoista nähtävissä tapahtuman kotisivulla LIIKKUJAN NETTIKAUPPA

19 Kymijokiviestin 2015 joukkueet ja kilpailunumerot Soolosarja 1 Kimmo Lindström 2 Eetu Kauppinen Viesti 1 Jannen Iltalenkki Team 2 FIXUS TEAM 3 JANA-PRO 4 Uunon Ontuva Elämä 5 Liikuntaseura JPS-75 6 Woikoski Kotka 7 KSO 8 Kotkamills 9 Marttilankadun Maratoonarit 10 Pyroll Areena 11 Kiviaines Team 12 Metsään.fi 13 Team Jaala 14 Team Cava 15 Jakelusuora 16 Supernuoret Kymen Viestintä 18 Nuorisokeskus Anjala 19 Maavoimat 20 Jannen Iltalenkki & Old Horse Team 21 Juoksuklubi 1 22 Juoksuklubi 2 23 Karjalan Prikaati 24 Inkeroisten Seudun Reserviläiset 25 Kossu 26 Team Peten Puolikas 27 JANA-PRO SPORTS TEAM 28 Anjalan Liitto 29 Maire-tiimi

20 SSM_roll-up_85x200.indd

Lauantaina 27.6.2015 http://vierumakitrail.fi http://ltrc.fi

Lauantaina 27.6.2015 http://vierumakitrail.fi http://ltrc.fi Lauantaina 27.6.2015 OHJEITA OSALLISTUJALLE Majoitus Vierumäen Urheiluopisto tarjoaa majoitusta osallistujille sekä huoltojoukoille kisahintaan. Kannattaa tulla jo perjantaina paikan päälle, nukkua hyvin,

Lisätiedot

KANSALLISET RAJARASTIT JOUTSENOSSA 9-10.5.2015

KANSALLISET RAJARASTIT JOUTSENOSSA 9-10.5.2015 KANSALLISET RAJARASTIT JOUTSENOSSA 9-10.5.2015 KILPAILUOHJEET Matkat: La ja su lähtö 1 kilpailukeskuksessa La lähtö 3 matkaa 150 m Sarja Lauantai 9.5 Lähtö Sunnuntai 10.5 Lähtö H 21 A 10,92 km 3 6,35 km

Lisätiedot

60. PIRKAN HIIHTO SUNNUNTAINA 1.3.2015

60. PIRKAN HIIHTO SUNNUNTAINA 1.3.2015 60. PIRKAN HIIHTO SUNNUNTAINA 1.3.2015 MIKÄLI ET SAANUT TÄSSÄ POSTITUKSESSA RINTANUMEROA, OLETAMME SEN LÖYTYVÄN VIIME VUODEN JÄLJILTÄ JO SINULTA. TARKISTA JOKA TAPAUKSESSA KIRJEKUOREN OSOITETARRASTA SARJASI

Lisätiedot

Rykäsyn ohjeet sekä reittiseloste

Rykäsyn ohjeet sekä reittiseloste SELOSTE Sivu 1 / 11 Rykäsyn ohjeet sekä reittiseloste SELOSTE Sivu 2 / 11 Sisällys Rykäsyn ohjeet sekä reittiseloste... 1 Rykäsy... 3 Kilpailunumero... 3 Kilpailureitti... 3 Keskeyttäminen... 3 Vastuu...

Lisätiedot

5.1.001 Ajajan kilpailuluokka on koko kilpailukauden sama kuin tammikuun 1. päivänä (tammikuun 1. päivää edeltävän lokakuun alusta kevääseen).

5.1.001 Ajajan kilpailuluokka on koko kilpailukauden sama kuin tammikuun 1. päivänä (tammikuun 1. päivää edeltävän lokakuun alusta kevääseen). OSA V CYCLOCROSS KILPAILUT Luku I Cyclocrossin kilpailusäännöt Kilpailuun osallistuminen 5.1.001 Ajajan kilpailuluokka on koko kilpailukauden sama kuin tammikuun 1. päivänä (tammikuun 1. päivää edeltävän

Lisätiedot

Mikko Hollmén, Lauri Solin, Taru Tumi. Jaana Kivipelto ja Marika Venäläinen. Suomen Partiolaiset - Finlands Scouter ry 2001

Mikko Hollmén, Lauri Solin, Taru Tumi. Jaana Kivipelto ja Marika Venäläinen. Suomen Partiolaiset - Finlands Scouter ry 2001 Kisavartion opas Tekstit Mikko Hollmén, Lauri Solin, Taru Tumi Toimittajat Jaana Kivipelto ja Marika Venäläinen Piirrokset Tommi Lukinmaa Taittaja Eppu Lahtinen Julkaisija Suomen Partiolaiset - Finlands

Lisätiedot

Tämä kilpailuohje viimeisine lisäyksineen löytyy Infopisteen läheisyydessä olevalta ilmoitustaululta.

Tämä kilpailuohje viimeisine lisäyksineen löytyy Infopisteen läheisyydessä olevalta ilmoitustaululta. Hervoton 2014 - Kilpailuohje lauantaina 4.10. klo 11 Tämä kilpailuohje viimeisine lisäyksineen löytyy Infopisteen läheisyydessä olevalta ilmoitustaululta. Ajo-opastus kilpailualueelle Kilpailupaikalle

Lisätiedot

s.13 s.16 Osasto 85 nappasi joukkuekilpailun voiton ammattiosastojen pilkkikisassa. Rakenteilla olevalle kuivauskoneelle uusia kasvoja.

s.13 s.16 Osasto 85 nappasi joukkuekilpailun voiton ammattiosastojen pilkkikisassa. Rakenteilla olevalle kuivauskoneelle uusia kasvoja. Maaliskuu 2015 32. vuosikerta 152. numero Paperiliiton Kuusankosken osastojen tiedotuslehti 1/2015 s.13 Osasto 85 nappasi joukkuekilpailun voiton ammattiosastojen pilkkikisassa. s.16 Rakenteilla olevalle

Lisätiedot

SPKL SÄÄNNÖT JA LAJIOHJEET PALVELUSKOIRAKOKEIDEN. Käyttäytymiskoe (BH) Jälkikoe Hakukoe Viestikoe Etsintäkoe Valjakkohiihto Opastuskoe

SPKL SÄÄNNÖT JA LAJIOHJEET PALVELUSKOIRAKOKEIDEN. Käyttäytymiskoe (BH) Jälkikoe Hakukoe Viestikoe Etsintäkoe Valjakkohiihto Opastuskoe SPKL PALVELUSKOIRAKOKEIDEN SÄÄNNÖT JA LAJIOHJEET Käyttäytymiskoe (BH) Jälkikoe Hakukoe Viestikoe Etsintäkoe Valjakkohiihto Opastuskoe 1 2 Palveluskoirakokeiden SÄÄNNÖT Suomen Palveluskoiraliitto ry:n yleiskokouksen

Lisätiedot

Kilpailun säännöt 30.7. 1.8.2015

Kilpailun säännöt 30.7. 1.8.2015 Kilpailun säännöt 30.7. 1.8.2015 2015 Vetomies 2015 Nelivetomies 2015 30.7. 1.8.2015 KILPAILUN SÄÄNNÖT 3 KILPAILUN SÄÄNNÖT Nelivetomies 2015 ja Vetomies 2015 30.7 1.8.2015 NEAFP- ja kansallinen kilpailu

Lisätiedot

ABC KIELI KIELIMATKAT KURSSIN. Tervetuloa!

ABC KIELI KIELIMATKAT KURSSIN. Tervetuloa! KIELI KURSSIN ABC Tervetuloa! STS Kielimatkat toivottaa sinut tervetulleeksi ensi kesän kielimatkalle. Toivottavasti odotat jo innolla kesän mahtavimpia viikkoja. Tähän oppaaseen olemme koonneet tietoja

Lisätiedot

FIPO 2015 Voimassa 1.4.2015 alkaen. Islanninhevoskilpailujen säännöt FEIF INTERNATIONAL FEDERATION OF ICELANDIC HORSE ASSOCIATIONS

FIPO 2015 Voimassa 1.4.2015 alkaen. Islanninhevoskilpailujen säännöt FEIF INTERNATIONAL FEDERATION OF ICELANDIC HORSE ASSOCIATIONS FEIF INTERNATIONAL FEDERATION OF ICELANDIC HORSE ASSOCIATIONS www.feif.org FIPO 2015 Voimassa 1.4.2015 alkaen Islanninhevoskilpailujen säännöt Käännös FEIFin englanninkielisestä alkuperätekstistä. Tekstin

Lisätiedot

T UUL ET. Tawastin. Tawast Golf ry:n jäsenlehti 2/2008

T UUL ET. Tawastin. Tawast Golf ry:n jäsenlehti 2/2008 T UUL ET Tawastin Tawast Golf ry:n jäsenlehti 2/2008 Kausi 2008 Kauden kuuma aihe, fuusio Aulanko Golfin kanssa vai ei, on juuri saanut ratkaisunsa. Tawastin ylimääräinen yhtiökokous on hylännyt esityksen

Lisätiedot

Palkataan kyvykäs vajaatyökykyinen

Palkataan kyvykäs vajaatyökykyinen 2 2011 Asiaa näkövammaisista lapsista ja nuorista Eläkeläiskoira Yde opastaa Tiinaa Palkataan kyvykäs vajaatyökykyinen Pistelukutaito ei saa hävitä 34 38 16 tässä numerossa 3 4 8 16 19 20 22 26 28 29 32

Lisätiedot

Kotisatamaa hoitaa ja sen kehittämistä suunnittelee satamatoimikunta jota valvoo Turun Pursiseuran hallitus.

Kotisatamaa hoitaa ja sen kehittämistä suunnittelee satamatoimikunta jota valvoo Turun Pursiseuran hallitus. TURUN PURSISEURA KOTISATAMAN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Seuraavien sääntöjen ja ohjeiden tarkoituksena on kotisataman alueella liikkuvien seuran jäsenten ja heidän vieraidensa vapaa-ajan toimien ja yleisen viihtyvyyden

Lisätiedot

Toimitaan yhdessä! NUORTEN OSALLISTAVA KOULUTUS

Toimitaan yhdessä! NUORTEN OSALLISTAVA KOULUTUS Toimitaan yhdessä! NUORTEN OSALLISTAVA KOULUTUS SISÄLLYS I Alkusanat 1 II Nuorten osallistavan koulutuksen taustaa 3 Mitä nuorten osallistaminen tarkoittaa? 3 Mikä on ohjaajan rooli osallistavassa koulutuksessa?

Lisätiedot

WIPPIES, YLEISET TOIMITUSEHDOT

WIPPIES, YLEISET TOIMITUSEHDOT WIPPIES, YLEISET TOIMITUSEHDOT Näitä toimitusehtoja sovelletaan, kun Wippies, joka on osa Saunalahti Group Oyj:tä, tai sen kanssa samaan konserniin kuuluva yhtiö (jäljempänä Wippies, me ja niiden johdannaiset)

Lisätiedot

FACEBOOK-KURSSI Aloittelijoille

FACEBOOK-KURSSI Aloittelijoille FACEBOOK-KURSSI Aloittelijoille HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 33720 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi FACEBOOK-KURSSI 1 Sisältö Rekisteröityminen... 2 Käytön aloittaminen...

Lisätiedot

Syys-loka 4 / 2007. Uutiset

Syys-loka 4 / 2007. Uutiset Syys-loka 4 / 2007 Uutiset Kerhojen kuulumiset - Avautuvat näyttelyt - Tulevat kurssit Kannen kuva Mikael Rantalainen Kameraseuran jäsen Mikael Rantalainen näytti kuviaan Uudesta Seelannista Opintokerhon

Lisätiedot

2009/10. LUOVA VOIMA huolenpitoa & ajatusta. mutkat tekevät tiestä elämän

2009/10. LUOVA VOIMA huolenpitoa & ajatusta. mutkat tekevät tiestä elämän 00/0 LUOVA VOIMA huolenpitoa & ajatusta mutkat tekevät tiestä elämän Kuva: Anja Callius sydämellisesti tervetuloa Luova Voimaan! - ajatusta & huolenpitoa, inspiraatiota parempaan maailmaan - Juoksetko?

Lisätiedot

Hyvät oppilaat ja huoltajat,

Hyvät oppilaat ja huoltajat, Hyvät oppilaat ja huoltajat, Tervetuloa aloittamaan lukuvuosi 2011-2012! Erityisesti toivotamme tervetulleeksi joukkoomme ensimmäisten luokkien oppilaat ja muut koulumme uudet oppilaat sekä henkilökunnan

Lisätiedot

Tampereen Rakennusmestari

Tampereen Rakennusmestari Tampereen Rakennusmestari TRY 117 vuotta www.try.fi Nro 5/2013 Toukokuu 59 vsk. Oivaltamisen iloa TAMKista! Hirsivarasta laseriin RakennusmestaRit ja Rakennustekniikan kehitys tampereella Etsitkö kotia?

Lisätiedot

Järjestävän seuran toimenpiteet kilpailun ilmoittautumisen avaamiseksi (kansallinen, SM ja avoin sekä AM)

Järjestävän seuran toimenpiteet kilpailun ilmoittautumisen avaamiseksi (kansallinen, SM ja avoin sekä AM) Järjestävän seuran toimenpiteet kilpailun ilmoittautumisen avaamiseksi (kansallinen, SM ja avoin sekä AM) 1. Kirjaudu IRMAan seuran pääkäyttäjänä. 2. Valitse Kilpailuhallinta kohdan kautta halutun kilpailun

Lisätiedot

Pallopelejä ja pelisovelluksia

Pallopelejä ja pelisovelluksia Terhi Huovinen, Virpi Remahl ja Sari Turunen Pallopelejä ja pelisovelluksia www.kll.fi Pallopelejä ja pelisovelluksia Terhi Huovinen, Virpi Remahl ja Sari Turunen Koulun liikuntakerhovihko on osa Opetushallituksen

Lisätiedot

SF-Caravan Saimaan Seutu ry. Kymi Saimaa YT- jäsenlehti 1/2015

SF-Caravan Saimaan Seutu ry. Kymi Saimaa YT- jäsenlehti 1/2015 SF-Caravan Saimaan Seutu ry Kymi Saimaa YT- jäsenlehti 1/2015 Yhdistysten tulevat tapahtumat: sfc kymenlaakso ry 3-6.4.2015 Pääsiäinen. Kevätkokous lauantaina 4.4.2015 klo 11.00 Puuhapirtillä. Treffimaksu

Lisätiedot

Päihteiden käytön ehkäisyn toimintamateriaali AITOUS HUOLI TERVEYS KIPU EN KÄYTÄ. Suomen Punainen Risti Päihdetyö 2013

Päihteiden käytön ehkäisyn toimintamateriaali AITOUS HUOLI TERVEYS KIPU EN KÄYTÄ. Suomen Punainen Risti Päihdetyö 2013 RIIPPUVUUS ELÄMÄ HUOLI AITOUS KIPU TERVEYS EN KÄYTÄ Päihteiden käytön ehkäisyn toimintamateriaali Suomen Punainen Risti Päihdetyö 2013 Suomen Punainen Risti Päihdetyö 2013, sivu 1 Suomen Punaisen Ristin

Lisätiedot

Avain osallisuuteen. Menetelmiä ikääntyneiden

Avain osallisuuteen. Menetelmiä ikääntyneiden Brand Sari Holmi Markku Kuikka Anu (toim.) Avain osallisuuteen Menetelmiä ikääntyneiden ryhmätoimintoihin OSA I K e h i t t y v ä t v a n h u s p a l v e l u t j u l k a i s u j a 1 / 2 0 1 3 Brand Sari

Lisätiedot

Palloja voi pyörittää kevyellä liikkeellä normaaliasennosta (harmaa) vaakatasossa niin, että numerot tulevat

Palloja voi pyörittää kevyellä liikkeellä normaaliasennosta (harmaa) vaakatasossa niin, että numerot tulevat PELIOHJE 1 (14) Pelaajat: 2-4 pelaajaa Ikäsuositus: 6+ SISÄLTÖ / PELIVÄLINEET 1 kääntyvä satataulu 100 lukukorttia (sis. luvut 1-100) 6 jokerikorttia 2 noppaa (sis.luvut 1-10) 30 pelimerkkiä PELI OPETTAA

Lisätiedot

LEIKKIVIHKO. Liikuntaleikkejä koululaisille

LEIKKIVIHKO. Liikuntaleikkejä koululaisille LEIKKIVIHKO Liikuntaleikkejä koululaisille Hanna Vuorinen TUKEVA2-hanke Kevät 2012 Tämä leikkivihko on yksi osa TUKEVA2-hankkeen toimintaa Luoteis-Lapin aluepilotissa, ja on syntynyt työskentelystä 2.

Lisätiedot