Elämänvirtaa kylille. Näin meidät tavoittaa: Hanna tai Sanna tai

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Elämänvirtaa kylille. Näin meidät tavoittaa: Hanna 044-357 6181 tai hanna.ruohola@satakylat.fi Sanna 044-257 6181 tai sanna.paala@satakylat."

Transkriptio

1 ... Elämänvirtaa kylille Jäsentiedote 3/ Kyläillään myös kesällä Viimeinkin koitti se kauan odotettu päivä, jolloin Satakunnan kylillä oli avoimet ovet. Vielä kerran suuri kiitos kaikille niille, jotka olivat tekemässä päivästä onnistunutta! On äärimmäisen tärkeää, että kylien tekemisiä ja ansioita nostetaan säännöllisin väliajoin esiin. Joskus tuntuu, että herkästi unohdetaan kuinka paljon kylillä tapahtuu ja tehdään yhteisen asuinympäristön ja viihtyisyyden hyväksi. Avoimet kylät päivän vierailijoille asia ei taatusti jäänyt epäselväksi. Myös monille kylille poikkeamattomille asia tuli edes jossakin määrin tutuksi kaikkien ilmestyneiden lehtiartikkeleiden ansiosta. Olemmekin järjestäjätahona tyytyväisiä päivän tapahtumiin sekä niiden saamaan julkisuuteen. Toisena päivän tarkoituksena, kylätoiminnan esille nostamisen lisäksi, oli maaseutuasumisen edistäminen. Maaseudun imagon nostaminen sekä maaseudun aktiivisen asukashankinnan ja maaseutuasumisen perusedellytyksien parantaminen ovat myös osa valmisteilla olevaa Satakunnan alueellista maaseudun kehittämisstrategiaa. Maaseutua kannattaa ja pitää kehittää, sillä maaseutu on Suomelle arvokas kilpailuvaltti. Me kylillä jo asuvat toki tiedämme, että kylillä asuminen on mitä suurimmassa määrin mahdollista ja mahtavaa. Miten saisimme välitettyä tätä ilosanomaa myös muille? Olisiko aiheellista useamminkin viettää avointen ovien päiviä; kutsua ystäviä, tuttavia ja kadunmiehiä kylään? Hyvää kesää ja poikkeillaanhan kylään! Aurinkoisin terveisin, Hanna Ruohola, kyläasiamies-hankekoordinaattori Sanna Paala, hankevastaava Näin meidät tavoittaa: Hanna tai Sanna tai Jäsenmaksut vuodelle 2013 Jos ette vielä ole maksaneet jäsenmaksua, niin viimeistään nyt on sen aika. Jäsenmaksun voi suorittaa teille tulleella maksulapulla tai suoraan yhdistyksen tilille (Säkylän OP: FI TAI Huittisten SP: FI ).

2 Vuoden maakuntakylä -tittelillä pääsee kukkoilemaan Satakunnan vuoden 2013 kylä, se on Huittisten Kukonharja. Satakuntaliiton ja SataKylien sekä viime vuoden voittajakylän edustajista koottu tuomaristo löysi etsimänsä: pitkäjänteistä, aktiivista ja innovatiivista toimintaa oman kylän hyväksi tätä kaikkea kumpuaa Kukonharjasta. Voittajakylä perattiin mainioiden ehdokkaiden joukosta kirjallisen hakemuksen ja kylän esittelyn pohjalta. Voittaja julkistettiin maakuntavaltuuston kokouksessa 7.6., ja palkitseminen tapahtuu maakunnallisilla kyläpäivillä Jämijärven Tykkööllä 3.8. Satakuntaliitto palkitsee vuoden maakuntakylän euron summalla. Kisan käytännön järjestelyistä on vastannut SataKylät. Kukonharjan valintaperusteet: + Kylän selkeä brändi, kukon tuotteistaminen. + Pitkäjänteinen ja suunnitelmallinen toiminta. + Toiminnassa huomioitu kaikenikäiset kyläläiset. + Erittäin tehokas tiedotus sekä kylän sisällä että kylästä ulospäin. + Kylän yhteisöllisyys välittyy ulkopuolisellekin. + Hienosti hoidettu kylän esittely. Vuonna 2013 vuoden maakuntakylätittelistä kilpaili 12 hyvin erilaista, aktiivista kylää: Luodonkylä Luvialta, Kuurnamäki Eurasta, Sorkka Raumalta, Rikantila Eurajoelta, Ravani ja Levanpelto Ulvilasta, Lyttylä ja Reposaari Porista, Vihteljärvi Kankaanpäästä, Sammi Siikaisista sekä Suontausta ja Kukonharja Huittisista. SataKylät lämpimästi onnittelee Kukonharjaa! Satakunnan kylämyönteisin kunta vuonna 2013 on Köyliö SataKylien hallitus on valinnut Köyliön tämän vuoden kylämyönteisimmäksi kunnaksi Satakunnassa. Perusteluina valinnalle on Köyliön pitkäjänteinen ja vakiintunut tapa tukea ja kehittää kyliä, uusi Kotipesäksi kylien Köyliö -hanke, ja kunnan halukkuus ottaa kylien ääni huomioon. Nimitys merkitsee myös sitä, että Köyliö on mukana Kuntaliiton ja Suomen kylätoiminta ry:n järjestämässä valtakunnallisessa Kylämyönteisin kunta -kilpailussa, jonka tulokset julkistetaan syyskuussa Helsingissä.

3 Avoimet Kylät päivän antia Satakunnassa järjestetty Avoimet Kylät -tapahtuma tarjosi monipuolista ohjelmaa 29 kylällä eri puolilla maakuntaa. Teiden varsilla näkyneet Poikkea kylään -kyltitykset kutsuivat yleisöä pistäytymään paikan päällä. Kylien järjestämissä tapahtumissa oli leppoisa ilmapiiri ja tekemisen meininki, lauantaiksi osunut kaunis kesäsää takasi tapahtumalle mukavat puitteet. - Olemme erittäin iloisia siitä, että tapahtumaan osallistui lähes 30 aktiivista kylää järjestämällä oman kylänsä näköistä ohjelmaa. Yleisömäärät tapahtumissa vaihtelivat ja toki vieraita olisi mahtunut kylille enemmänkin, mutta tapahtuman saama myönteinen julkisuus ja sitä kautta lisääntyvä tietoisuus kylistä ja kylien aktiivisesta toiminnasta on kuitenkin tärkeä osa tapahtuman tulosta ja antia, toteaa maaseutukoordinaattori Krista Tupala Satakunnan Onni kutsuu kylään - hankkeesta. Tapahtumien kirjosta oli varaa mistä valita. Kylillä oli järjestetty toreja, musiikkitapahtumia, hölkkätapahtumia, saunomista, tansseja, pelejä ja leikkejä. Useat kylät tarjosivat myös tutustumiskierroksia kylän vapaille rakentamispaikoille sekä esittelivät myynnissä olevia taloja. Kaiken kaikkiaan Avoimet Kylät -tapahtuma oli hieno osoitus siitä, että Satakunnassa on aktiivisia, toimivia ja elinvoimaisia kyliä, jotka ovat valmiita tekemään töitä oman kylän kehittämiseksi ja innokkaita avaamaan ovet ja toivottamaan tervetulleeksi kylään myös vieraat ja mahdolliset kyläänmuuttajat. Lämpimät kiitokset kylien tapahtumien järjestäjille ja toteuttajille! Onni kutsuu kylään -hanke SataKylät ry Rautaisannos lähidemokratiaa pohjoisesta Osallistava paikalliskehittäjäkoulutus Spurtti järjesti huhtikuussa lähidemokratia-aiheisen opintomatka pohjoiseen. Mukana oli hanketyöntekijöiden lisäksi 15 innokasta kurssilaista sekä yksi vähintäänkin yhtä innokas pirkanmaalainen kylätoimija. Tässä lyhyt katsaus kaikkeen nähtyyn ja kuultuun: Oulu opettaa virkamiehiä asukkaiden kuunteluun Oulun kaupunki on harjoittanut osallistavaa hallintoa jo pitkään, mutta toiminta on vahvistunut entisestään. Nyt Oulun yhteisötoiminta nojaa suuralueisiin, joiden keskuksena toimii kaikille avoin asukastupa erilaisine palveluineen. Kuntaliitosten myötä Oulun hallintomallia on uudistettu ja virkamiehiä sitoutettu osallistavaan työskentelyyn. Lisäksi Oulussa on käytössä Oikeusministeriön luoma sähköinen palaute- ja vaikuttamiskanava otakantaa.fi. Maalaisjärki käytössä Yläkemijoella Rovaniemellä, Yläkemijokivarressa on jo 20 vuoden ajan toiminut 9 kylän edustajan muodostama aluelautakunta, joka vastaa alueen palveluiden järjestämisestä reilun 2 miljoonan euron budjetilla. Alue on harvaan asuttua, mutta aluelautakunta on pystynyt järjestämään tehokkaan palvelukeskuksen Vanttauskosken kylään sekä liikkuvan kotipalvelun. Kehittämisrahan turvin aluelautakunta on lisäksi pystynyt kokeilemaan uusia palvelumuotoja, kuten esimerkiksi Kotiapukupongin ja kuvapuhelimen hyödyntämisen terveydenhuollon etäpalveluissa.

4 Alueen sydämenä toimii palvelukeskus Siula, jossa asukkaille tarjotaan asiointipalvelun lisäksi muun muassa kirjasto- ja apteekkipalvelut. Palvelukylällä toimii lisäksi kyläkauppa, kahvila, koulu sekä harrastetilat. Yläkemijoen koululla on noin 100 oppilasta. Lisäksi nuorison käytössä on nuorisotila Vantus, missä kokoontuvat myös alueen lapsikerhot. Päätöksenteon jalkauttaminen alueelle takaa palveluiden monialaisen tarkastelun. Yhteistilojen käyttö on monipuolista ja henkilökunta sekä alueen yrittäjät moniammatillisia. Uusia aluelautakuntia kehitteillä Aluelautakuntamallia ollaan jalkauttamassa viidelle uudelle kyläalueelle Rovaniemen entisen maalaiskunnan alueella. Samalla Rovaniemen kaupunki laatii oman maaseutustrategian, jonka raameissa jokaiselle palvelukyläalueelle luodaan omat kehittämissuunnitelmat. Kaupungin hallinnoiman hankkeen aikana aluelautakuntatyöskentelystä tiedotetaan, pidetään yleisiä kyläkokouksia ja kootaan lautakuntien kokoonpano. Uusien aluelautakuntien järjestäytymistä tuetaan ja palveluiden järjestämisvastuu siirretään aluelautakunnille vähä vähältä alueen erityispiirteitä unohtamatta. Opintomatka oli tiivis ja antoisa. Uusia ideoita sekä aloitteita sinkoili niin, että lähidemokratiatoiminta on Satakunnassa enää toteuttamista vaille valmis. Omiin kuntiin soveltuvia malleja tullaan työstämään ja keskustelutilaisuuksia kansalaisvaikuttamisesta järjestetämään. Odottakaa kunnanisät, spurttilaiset tulevat ja pelastavat! SataKylät ry:n yhteistyökumppaneina:

5 Maakunnallinen kyläpäivä Jämijärven Tykkööllä Satakunnan kyläpäivää vietetään lauantaina kello alkaen Tykköön kylätalolla (os. Linnanperäntie 1, Jämijärvi) Luvassa mm.: Vuoden 2013 maakuntakylän palkitseminen, maalaismarkkinat, esillä vanhoja työkoneita, vanhat kuvat kertovat Tykköön kylästä, kiertoajelu, illan päätteeksi possujuhlat! OHJELMA: Tori aukeaa kylätalon takana olevalla alueella Paikkavaraukset: timos(a)tykkoo.com tai puh Makasiinissa vanhojen Tykkööläisten valokuvien näyttely avoinna Ruokailu. Hirvisoppa, leipä, levitteet ja ruokajuomat 7 Varaukset ennakkoon Timolta puh Ruoka VAIN ennakkovaraajille! Pääjuhla kylätalossa alkaa Tori sulkeutuu Opastettu Tykköönseutu/Jämijärvi kierros alkaa. Kylän lisäksi tutustutaan mm. uhrilähteeseen ja Jämin alueeseen paikallisoppaan johdolla. Etusija kierrokseen ennakkoon varanneilla! Varaukset Timolle puh Possujuhlat alkavat päättyen sunnuntaina TERVETULOA TYKKÖÖLLE! Tykköön kylätalo. Kuva

6 LOKAALI 2013 Tammelassa Valtakunnallista paikallistoimijoiden juhlaa vietetään tänä vuonna Tammelassa syyskuun puolivälissä. SataKylät ry järjestää kiinnostuneille yhteiskyydin Tammelaan sunnuntaina Lisätietoja ja alustavat ilmoittautumiset Hannalle viim tai Lokaalista löytyy lisätietoja osoitteesta Alla päivien ohjelma: LAUANTAI alkaen Ilmoittautuminen ja saapuminen Mustialaan LÄHTÖ Mustialasta tilausbusseilla LOKAALI-AVAUS, Kuuli kulkija kohinan -elokuva, Elävien kuvien teatteri, Forssassa KYLÄRETKET, tutustuminen kyliin ja niiden toimintaan Valinnaisina retkinä Härkätieretki, Koijärviretki tai Loimijokiretki ILTAJUHLA, Auran Pirtti, Tammela Iltajuhlaan sisältyy hämäläinen pitopöytä sekä viihdyttävä ohjelma. Illan juontaa Jaffa Palomäki ja musiikista vastaa Erkki Liikanen. Kunnanjohtaja Matti Setälä avaa tilaisuuden JATKOT, Oluttupa Iso Piippu, Mustiala. Musiikista vastaa The Himmeli SUNNUNTAI TUTUSTUMISKIERROS aamuvirkuille Mustialan alueeseen JUMALANPALVELUS Tammelan kirkko kiinnostuneille YHDESSÄ TULEVAAN -TYÖPAJAT, Tammelan koulukeskus Aamupäivän työskentelyssä tartutaan kylätoiminnan ja kylien kehittämisen ajankohtaisiin teemoihin keskustellen ja yhdessä jakaen. Aamupäivällä avoinna myös kylätori, jossa myynnissä paikallisia tuotteita Hämeestä ja kahvio, josta saa ostaa kahvia yms LOUNAS, Tammelan koulukeskus, ruokala VALTAKUNNALLINEN KYLÄTOIMINNAN JUHLA, koulukeskuksen sali Valtiovallan tervehdys, maa- ja metsätalousministeri Jari Koskinen Tervetuloa kylätoiminnan juhlaan maakuntajohtaja Timo Reina, Hämeen liitto ja puheenjohtaja Eero Uusitalo, Suomen Kylätoiminta ry Juhlapuhe: Maaseudun puolustaminen komedian keinoin, Pirunpelto ja Maalaiskomedia -sarjojen käsikirjoittaja, kirjailija Heikki Luoma Tilaisuudessa mukana myös muusikko Mika Mali sekä Vuoden kansantanssiyhtyeeksi valittu Tahdittomat Valtakunnallisen Vuoden Kylän 2013, kunniamaininnan saaneiden kylien, vuoden kylätoiminnan tiennäyttäjien, vuoden maaseututoimijan ja vuoden maaseutukasvon nimeämiset ja palkitsemiset PÄÄTÖSKAHVIT JA KOTIA KOHTI yhdessä tekemisen riemua ja aurinkoista kesää kaikille! Lomailemme jolloin toimisto on suljettuna

... ... Vaikuttavuutta ja verkostoja. Elämänvirtaa kylille. Jäsentiedote 4/2011. www.satakylat.fi

... ... Vaikuttavuutta ja verkostoja. Elämänvirtaa kylille. Jäsentiedote 4/2011. www.satakylat.fi ... Elämänvirtaa kylille......... Jäsentiedote 4/2011 www.satakylat.fi Vaikuttavuutta ja verkostoja Mukavaa syksyä SataKylien toimistolta! Onnistunut Jatkis - koulutushanke alkaa kääntyä loppupuolelle

Lisätiedot

Kahvitarjoilu! Tervetuloa Katoppa-asukastuvan AVAJAISIIN 8. 10.5.2007 Kauppurienkatu 23

Kahvitarjoilu! Tervetuloa Katoppa-asukastuvan AVAJAISIIN 8. 10.5.2007 Kauppurienkatu 23 Keskusta Raksila Intiö Myllytulli Meritulli Kuusiluoto Lyötty Limingantulli Heinäpää Nuottasaari Asukaslehti Kevät 2007 Tervetuloa Katoppa-asukastuvan AVAJAISIIN 8. 10.5.2007 Kauppurienkatu 23 Kahvitarjoilu!

Lisätiedot

Nuorten vaikuttamisopas

Nuorten vaikuttamisopas Nuorten vaikuttamisopas Me voimme vaikuttaa! Nuorten vaikuttamisopas Julkaissut Suomen Verkkodemokratiaseura ry Julkaistu Creative Commons Nimeä-Epäkaupallinen-Jaa samoin 1.0 Suomi -lisenssillä (CC BY-NC-SA

Lisätiedot

PERUSTETAAN LIPPUKUNTA

PERUSTETAAN LIPPUKUNTA PERUSTETAAN LIPPUKUNTA SISÄLLYS 1. LUKIJALLE... 3 2. MITÄ PARTIO ON?... 4 3. LIPPUKUNNAN PERUSTAMINEN... 6 4. LIPPUKUNNAN SÄÄNNÖT...17 5. LIPPUKUNNAN TOIMINTA...19 6. TIEDOTETAAN TOIMINNASTA...29 7. EVÄITÄ

Lisätiedot

2/2007. Leppoisaa kesää! LAUTTALIIKENNE S. 3 KESÄ 2007 SUOMENLINNASSA ASEMAKAAVA S. 12 ASUKASEDUSTAJAT S. 15

2/2007. Leppoisaa kesää! LAUTTALIIKENNE S. 3 KESÄ 2007 SUOMENLINNASSA ASEMAKAAVA S. 12 ASUKASEDUSTAJAT S. 15 2/2007 Leppoisaa kesää! LAUTTALIIKENNE S. 3 KESÄ 2007 SUOMENLINNASSA ASEMAKAAVA S. 12 ASUKASEDUSTAJAT S. 15 2 Pääkirjoitus 2/2007 AVANNOSSA KÄYTIIN 441 KERTAA Kesällä kaikki on toisin Kevät on muutosten

Lisätiedot

Kaikki palvelut saman katon alta!

Kaikki palvelut saman katon alta! 1 JULKAISIJA LIONS CLUB MARTTILA 2012 Kaikki palvelut saman katon alta!.fi OP-bonusasiakas on sellainen Osuuspankin omistajajäsen, jonka oma tai perheen yhteinen pankki- ja/tai vakuutusasiointi on vähintään

Lisätiedot

EDESSA KERAAJA. ää nenä punaisena. Kesk. KLUBIEN SUURIA UJUHLIA: Valta. altavia lahjoituksia KANSAINVÄLISIÄ KYTKÖKSIÄ HAMPURISSA!!!

EDESSA KERAAJA. ää nenä punaisena. Kesk. KLUBIEN SUURIA UJUHLIA: Valta. altavia lahjoituksia KANSAINVÄLISIÄ KYTKÖKSIÄ HAMPURISSA!!! 100-vuotisjuhlat lähestyvät. Oletko valmis? POLIISIVENEESSÄ HAMPURISSA!!! Paikalla olleet ker erto tovat t itse. TUTUT SARJAT NÄKEE JOPA SAIRAANA: 17 televisiota lahjoituksena vuodeosastolle! Suomen Lions-liitto

Lisätiedot

Hyvää Uutta Vuotta kaikille! Parturi-kampaamo- Raija Pastell-Fält Puh. 050 347 8448, 767 3533 Tolmintie 4, YPÄJÄ

Hyvää Uutta Vuotta kaikille! Parturi-kampaamo- Raija Pastell-Fält Puh. 050 347 8448, 767 3533 Tolmintie 4, YPÄJÄ Kunnallinen ja seurakunnallinen tiedotuslehti Jaetaan kaikkiin talouksiin Ypäjällä TAMMIKUU 2009 Parturi-kampaamo Outi Perho Katinhännäntie 298, 32140 Ypäjä as. Puh. 050 372 1172 Avoinna: ma pe 10 18.

Lisätiedot

sivu 6 Luova työ vaatii höntsäilyä sivu 3 sivut 8-9 sivu 12 Timo Leppänen: Onneksi olkoon Suomussalmen Yrittäjät Eero Suutari vs Timo Korhonen:

sivu 6 Luova työ vaatii höntsäilyä sivu 3 sivut 8-9 sivu 12 Timo Leppänen: Onneksi olkoon Suomussalmen Yrittäjät Eero Suutari vs Timo Korhonen: Kainuun Yrittäjät ry:n tiedotuslehti www.yrittajat.fi/kainuu Kainuun Yrittäjät ry:n tiedotuslehti 27.2.2014 Luova työ vaatii höntsäilyä sivu 6 Timo Leppänen: Onneksi olkoon Suomussalmen Yrittäjät sivu

Lisätiedot

Sisältö. Yhdistystiedote 3/2013 23.8.2013. Reserviläisliitto Suomen suurin maanpuolustusjärjestö 58. toimintavuosi

Sisältö. Yhdistystiedote 3/2013 23.8.2013. Reserviläisliitto Suomen suurin maanpuolustusjärjestö 58. toimintavuosi Liiton ampumamestaruuskilpailuihin osallistui noin 220 ampujaa. Kuva Mervi Mäki-Neste. Yhdistystiedote 3/2013 23.8.2013 Reserviläisliitto Suomen suurin maanpuolustusjärjestö 58. toimintavuosi Sisältö Pääkirjoitus.................

Lisätiedot

Asukaslehti kevät 2014

Asukaslehti kevät 2014 Pihlajisto - Viikinmäki Asukaslehti kevät 2014 s.6 Ikinuori taiteilija Laura Sumén s.9 Tullikoira Hyrrä emäntänsä Suskin kanssa palmumarkkinoilla s.15 Satopihlaja on tv-yhtiön unelma Kesäinen tervehdys

Lisätiedot

Meillä on suunnaton onni

Meillä on suunnaton onni 2 2010 Tyttöjen leirillä oli tyttöjen juttuja Puuhaa ja peuhaa vauvan kanssa Meillä on suunnaton onni Asiaa näkövammaisista lapsista ja nuorista tässä numerossa 3 4 7 16 21 22 25 26 27 Pääkirjoitus Kannustavia

Lisätiedot

Prizz.Uutiset. PORISSA MENEE PAREMMIN KUIN VUOSIKYMMENIIN Kehittämispalvelut yrityksen koko elinkaarelle 4 / 2012

Prizz.Uutiset. PORISSA MENEE PAREMMIN KUIN VUOSIKYMMENIIN Kehittämispalvelut yrityksen koko elinkaarelle 4 / 2012 Prizz.Uutiset Prizztech Oy:n ja Satakunnan osaamiskeskusohjelman tiedotuslehti 4 / 2012 PORISSA MENEE PAREMMIN KUIN VUOSIKYMMENIIN Kehittämispalvelut yrityksen koko elinkaarelle Tässä lehdessä 3 Pääkirjoitus:

Lisätiedot

Vanhustenpäivä 5.10.2014

Vanhustenpäivä 5.10.2014 Arvokas vanhuus on ihmisoikeus. Aina. Vanhustenpäivä 5.10.2014 Vanhustenviikko 5.10. 12.10.2014 Sisällys Pääkirjoitus: Onko arvokas vanhuus ihmisoikeus aina?...3 Arvokas vanhuus on ihmisoikeus. Aina...4

Lisätiedot

Oma Oppilaskunta osaa

Oma Oppilaskunta osaa Oma Oppilaskunta osaa Opas oppilaskuntatoimintaan Sisällysluettelo 1. Kohti keskustelevampaa peruskoulua s. 3 2. Oppilaskunta - peruskoulun dream team s. 4 3. Kokoustamisen jalo taito s. 6 4. Oppilaskunnan

Lisätiedot

Keravan Yrittäjien tiedotuslehti 3/2013. Yrityskauppa kannattaa hyvin s. 4 5. Keravan kaupunki satsaa elinkeinopuoleen. s. 10 11

Keravan Yrittäjien tiedotuslehti 3/2013. Yrityskauppa kannattaa hyvin s. 4 5. Keravan kaupunki satsaa elinkeinopuoleen. s. 10 11 Keravan Yrittäjien tiedotuslehti 3/2013 Yrityskauppa kannattaa valmistella hyvin s. 4 5 Keravan kaupunki satsaa elinkeinopuoleen s. 10 11 Kirjanpito- ja veroasiat Sähköiset taloushallintopalvelut Palkanlaskentapalvelut

Lisätiedot

Näytä, että välität. Ole ystävä.

Näytä, että välität. Ole ystävä. TÄSSÄ JA NYT Länsi-Suomen piiri Järjestötiedote 1/2015 Näytä, että välität. Ole ystävä. 1 TYKKÄÄ Facebookissa Seuraa toimintaamme Facebookin kautta. facebook.com/punainenristi KESKUSTELE Twitterissä twitter.com/punainenristi

Lisätiedot

Varaa paikkasi kesälukioon

Varaa paikkasi kesälukioon Sallan tiedotuslehti 1 / 2015 www.salla.fi/kotosallalehti Kesätyöt haussa nyt! sivut 4 Keilahallissa kaikki tyylit sallittu sivut 5 Varaa paikkasi kesälukioon sivut 7 Torvipojat töräytelleet 60 vuotta

Lisätiedot

Suomen paras koulumusikaali. Musiikkitalo avasi ovensa. Muka-kuoro matkusti Vilnaan MUSIIKKIKASVATUKSEN AIKAKAUSLEHTI 3/2011

Suomen paras koulumusikaali. Musiikkitalo avasi ovensa. Muka-kuoro matkusti Vilnaan MUSIIKKIKASVATUKSEN AIKAKAUSLEHTI 3/2011 MUSIIKKIKASVATUKSEN AIKAKAUSLEHTI 3/2011 Suomen paras koulumusikaali Musiikkitalo avasi ovensa Muka-kuoro matkusti Vilnaan Koulujen Musiikinopettajat ry Skolornas Musiklärare rf 10 Kurkkaa Stage - musikaalin

Lisätiedot

Tampereen Parkinson-yhdistys ry

Tampereen Parkinson-yhdistys ry JÄSENTIEDOTE 3/2014 20.8.2014 Tampereen Parkinson-yhdistys ry Osoite: Satakunnankatu 56, 33230 Tampere Puhelin: 044 987 7830 toimistoon (tiistaisin 10 13) 050 307 3470 arkipäivisin päiväaikaan Sähköposti:

Lisätiedot

Kun pienestä kunnasta tulee kylä. Kuntaliitosten vaikutukset maaseutuyhteisöissä

Kun pienestä kunnasta tulee kylä. Kuntaliitosten vaikutukset maaseutuyhteisöissä Kun pienestä kunnasta tulee kylä Kuntaliitosten vaikutukset maaseutuyhteisöissä Työ- ja elinkeinoministeriön julkaisuja Alueiden kehittäminen Maaseutupolitiikan yhteistyöryhmä 33/2014 KAISU KUMPULAINEN

Lisätiedot

2 / 2006 pohjoiskirkkonummelaisten oma kylälehti

2 / 2006 pohjoiskirkkonummelaisten oma kylälehti 2 / 2006 pohjoiskirkkonummelaisten oma kylälehti 2 PÄÄKIRJOITUS Kylänraitti 2/2006 Kesäkulttuuria Veikkolaan Kesä on aikaa, jolloin ladataan akkuja tulevan talven varalle. Otetaan rennosti, matkustellaan,

Lisätiedot

Eteva kuntayhtymän sidosryhmälehti 1 / 2010 1/2010. s. 9 Miten vaikutat, jos et puhu? s. 12 Yritys työllisti Heikin. s. 14 Riippukeinu rauhoittaa

Eteva kuntayhtymän sidosryhmälehti 1 / 2010 1/2010. s. 9 Miten vaikutat, jos et puhu? s. 12 Yritys työllisti Heikin. s. 14 Riippukeinu rauhoittaa Eteva kuntayhtymän sidosryhmälehti 1 / 2010 1/2010 s. 9 Miten vaikutat, jos et puhu? s. 12 Yritys työllisti Heikin s. 14 Riippukeinu rauhoittaa Uutisia syksyltä 2010 Nauru raikui Elojuhlissa Pekka Elomaa

Lisätiedot

Kestävän kehityksen hyvät käytännöt päivähoidon käyttöön

Kestävän kehityksen hyvät käytännöt päivähoidon käyttöön Kestävän kehityksen hyvät käytännöt päivähoidon käyttöön 1 Kestävän kehityksen hyvät käytännöt paivähoidon käyttöön Tähän esitteeseen on koottu kaikki 4V-hankkeessa vuosina 2008-2010 kootut hyvät käytännöt

Lisätiedot

Amissäätöö-hanke Opiskelijat osallisuutta säätämässä 2011 2014 Omnian julkaisuja C 14. ISBN: 978-952-5745-15-3 (nid.) ISBN: 978-952-5745-16-0 (pdf)

Amissäätöö-hanke Opiskelijat osallisuutta säätämässä 2011 2014 Omnian julkaisuja C 14. ISBN: 978-952-5745-15-3 (nid.) ISBN: 978-952-5745-16-0 (pdf) Amissäätöö-hanke Opiskelijat osallisuutta säätämässä 2011 2014 Omnian julkaisuja C 14 ISBN: 978-952-5745-15-3 (nid.) ISBN: 978-952-5745-16-0 (pdf) Toimitus: Kirjoittajat: Julkaisija: Rahoittaja: Marja

Lisätiedot

YHDISTYSTOIMINNAN OPAS TYÖMINISTERIÖ

YHDISTYSTOIMINNAN OPAS TYÖMINISTERIÖ Selkokieliversio YHDISTYSTOIMINNAN OPAS TYÖMINISTERIÖ YHDISTYS ON YHTEISTOIMINTAA...2 Yhteinen asia, kaikki mukaan!... 2 Jäseneksi liittyminen...3 Tärkeä tiedonkulku... 4 Ero yhdistyksen jäsenyydestä...

Lisätiedot

Liikkumaan kaikki! s.12

Liikkumaan kaikki! s.12 Pöytyän kunnan tiedotuslehti nro 3/2012 KUNNALLISVAALIT......s. 3 APUVOIMIA ARJEN TÖIHIN TYÖPAJOISTA...s. 17 TÄRKEÄT PUHELINNUMEROT...s. 6 Liikkumaan kaikki! s.12 Pääkirjoitus Vuosi 2012 on ehtinyt jälkimmäiselle

Lisätiedot

Keskusta Raksila Intiö Myllytulli Meritulli Kuusiluoto Lyötty Limingantulli Heinäpää Nuottasaari Asukaslehti Syksy 2007

Keskusta Raksila Intiö Myllytulli Meritulli Kuusiluoto Lyötty Limingantulli Heinäpää Nuottasaari Asukaslehti Syksy 2007 Keskusta Raksila Intiö Myllytulli Meritulli Kuusiluoto Lyötty Limingantulli Heinäpää Nuottasaari Asukaslehti Syksy 2007 Puu kurkotti oksat taivasta kohti, yli vaarojen, yli pilvien, yli kaikkien keinuvien

Lisätiedot

Majakka. Keskellämme kulkee hän, hyvä auttajamme. Adventin juhlasta joulun iloon. Perheneuvonta on kirkon sielunhoitotyötä Sivu 3

Majakka. Keskellämme kulkee hän, hyvä auttajamme. Adventin juhlasta joulun iloon. Perheneuvonta on kirkon sielunhoitotyötä Sivu 3 Majakka Sählykerho n vaasansuomalainenseurakunta.fi Vaasan suomalainen seurakunta 4/2014 Sivu 12 Matti Kolho/Pictorium Keskellämme kulkee hän, hyvä auttajamme Adventin juhlasta joulun iloon Perheneuvonta

Lisätiedot