VUOSI KERTOMUS PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, PIEKSÄMÄKI (015)

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "VUOSI KERTOMUS 2011. PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, 76100 PIEKSÄMÄKI (015)348 714 www.psliikunta.com 1"

Transkriptio

1 VUOSI KERTOMUS 2011 PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, PIEKSÄMÄKI (015)

2 1. HISTORIAA Pieksämäen Seudun Liikunta ry:n perustava kokous on pidetty ja perustamiskirja on päivätty Yhdistys toimii Pieksämäen seudulla jäsenseurojensa välisenä yhdyssiteenä sekä tuki- ja palveluorganisaationa. Yhdistys perustaa toimintansa Pieksämäen Seudun Liikunnan ja jäsenseurojen rakentavaan yhteistyöhön. Pieksämäen Seudun Liikunta ry:n tarkoituksena on Edistää urheilun ja erilaisten liikuntamuotojen harrastusta Pieksämäen seudulla Toimia Pieksämäen seudun liikunta- ja urheiluseurojen yhteisenä edunvalvontaorganisaationa Edistää Pieksämäen seudun liikunta- ja urheiluseurojen yhteistoimintaa Kehittää urheilu-, liikunta- ja nuorisotyötä Edistää tasa-arvoa ja kansainvälistä yhteistoimintaa sekä toimia puhtaan luonnon ja ympäristön puolesta. PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, PIEKSÄMÄKI (015)

3 2. YLEISTÄ Pieksämäen Seudun Liikunta ry:n toimintavuosi 2011 oli jälleen haasteellinen työntekijöiden ja toiminnan osalta. Osa projektityöntekijöistä vaihtui ja osa oli pidemmällä sairauslomalla, jolloin ydinhenkilökunta joutui venymään ja paikkailemaan yhdessä myös ulkopuolella oman työtehtehtävien. Jäsenseuroja oli vaikeaa saada yhden pöydän ääreen, mutta VIP-seura tapaaminen saatiin kuitenkin pidettyä. TEKO-toiminta palvelee alueen kierrättämistä ja parantaa pitkäaikaistyöttömien työllistymismahdollisuuksia myös pienemmillä tukimuodoilla. Pyöritämme TEKO-tori myymälää ja pidämme yllä TEKO-paja toimintaa. Pajatoiminta ja kierrätysmyymälätoiminta ovat kehittyneet hyvien työntekijöiden ansiosta. Työllistäminen, iltapäivätoiminta ja hankkeet ovat muotoutuneet ydintoiminnaksemme. OttO-työllisyysprojekti aloitti Projektin tavoitteena työllistää mahdollisimman paljon pitkäaikaistyöttömiä mielenkiintoisiin työtehtäviin yhdistyksessä sekä alueen urheiluseuroissa. Hankkeen aikana panostetaan erityisesti työntekijöiden hyvinvointiin. Hanke päättyy Nuorten tekopaja-hanke aloitti NUORTEN TEKOPAJA hankeen aikana pyritään synnyttämään paikkakunnalle pysyvät rakenteet ja yhteistyömallit nuorten koulupudokkaiden, työelämästä paikkaa etsivien ja muiden ei mihinkään kiinnittyneiden nuorten auttamiseksi. IP-PARKKI iltapäivätoiminta jatkoi perustoimintaa kolmella toimipisteellä. Toiminta on kehittynyt ja muuttanut muotoaan ohjaajien vaihtuessa, mutta hyvien ohjaajien myötä iloinen yhteistyö on tuonut positiivisen kierteen ja menestyksen koko paikkakunnan iltapäivätoiminnalle. Sopimus toiminnan järjestämisestä loppuu PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, PIEKSÄMÄKI (015)

4 Pieksämäen kaupungin kanssa tehtyä yhteistyösopimusta kaupungin tukityöllistämisestä ja koko kierrätystoiminnan järjestämisestä ja kehittämisestä jatkettiin. Pieksämäen kaupunki on tarjonnut yhä monipuolisempia yhteistyömalleja harkittavaksemme. Toiminta on näkynyt ja kuulunut hyvin eri tiedotusvälineissä. Lehti-ilmoituksia on ollut 23 kappaletta, lehtijuttuja 16 kpl joista kuvallisia 12 kpl. Mainoksia pääasiassa teko-torin myymälän osalta on ollut 5 kpl. Lisäksi mainoksemme on alueen palvelukartassa ja puhelinluettelon keltaisilla sivuilla. 3. JÄSENSEURAT PSLiikunta ry:n jäsenet olivat liittymisjärjestyksessä: 1. Pieksämäen Voimistelijat 18. Pieksän Latu 2. Keski-Savon Pateri 19. Pieksämäen Kanoottiseura 3. Pieksämäen Pallo-Sepot 20. Pikadon 4. Pieksämäen Urheilusukeltajat 21. Kisattaret 5. Pieksämäen Seudun Ampujat 22. Pieksämäen Pyrintö 6. Savon Pallo 23. Savon Rasti 7. Pieksän Kuutit 24. Jäppilän Urheilijat 8. Pieksämäen Palloilijat 25. Pieksämäen Curling 9. Pieksämäen Tanssiurheiluseura 26. Pieksämäen Palveluskoirayhdistys 10. Pieksämäen Vesiurheiluseura 27. Vilhulan Vire 11. Pieksämäen Salibandy 28. Haukivuoren Kisailijat 12. Tennis Laukanlampi Golf 13. Pieksämäen Seudun 30. Pieksämäen Watterit Hengitysyhdistys 31. Pieksämäen Ratagolfclubi 14. Anola Golf Club 32. Peiposjärven Visa 15. Pieksämäen Tsemppi 33. Fo-Team Kaukis 16. Virtasalmen Urheilijat 34. Snow Team 17. Pive 98 PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, PIEKSÄMÄKI (015)

5 VUOSIKOKOUS kevät Kevätvuosikokous pidettiin Pieksämäen Seudun Liikunta ry:n pajalla Alasinkatu Kevätvuosikokouksen puheenjohtajaksi valittiin Etelä-Savon Liikunta ry:n aluejohtaja Heino Lipsanen ja sihteeriksi Jari Honkanen Pieksämäen Seudun Liikunta ry:stä. Paikalla oli vain kuuden jäsenseuran edustus. Pöytäkirjantarkastajina toimivat Matti Korkalainen (Pieksämäki Curling ry.) ja Sirpa Holopainen (Pieksämäen Kisattaret ry.) Kokouksessa palkittiin vuoden urheiluseura 2010, joka oli Vilhulan Vire ry. ja vuoden urheiluseuratoimijaksi valittiin Päivi Tepponen (Pieksämäen Kisattaret ry.) VUOSIKOKOUS syksy Syysvuosikokous pidettiin Pieksämäen Seudun Liikunta ry:n pajalla osoitteessa Alasinkatu 1. Puheenjohtajaksi valittiin Pieksämäen Palveluskoirayhdistys ry:n Matti Tenhunen ja sihteeriksi valittiin Pieksämäen Seudun Liikunta ry:n toiminnanjohtaja Jari Honkanen. Pöytäkirjantarkastajiksi ja tarvittaessa ääntenlaskijoiksi valittiin Erkki Kojo (Pieksämäen Latu ry.) ja Pirkko Paara (Pieksämäen Voimistelijat ry.) Paikalla oli 11 jäsenseuran edustus. Hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi valittiin kaksivuotiskaudelle myös edelliskaudella vaikuttanut Jorma Laasonen. Varapheenjohtajana jatkaa toiselle vuodelle Pirkko Takkinen. Hallituksessa erovuorossa olivat Erkki Huupponen, Raija Mynttinen ja Juha Turunen. Turusen tilalle valittiin äänestyksen ja arvanvedon jälkeen Pieksän Latu ry:n Kari Yrjänäinen. Muut jäsenet valittiin seuraavalle kaksivuotiskaudelle. PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, PIEKSÄMÄKI (015)

6 Vuoden 2011 aikana hallitus kokoontui kuusi kertaa. HALLITUS JA KOKOUKSET 2011 Jorma Laasonen, puheenjohtaja 6/6 Pirkko Takkinen, varapuheenjohtaja 4/6 Keijo Heinonen 3/6 Aimo Nykänen 3/6 Raija Mynttinen 5/6 Erkki Huupponen 2/6 Juha Turunen 4/6 Petri Puikkonen 1/6 ei jäsenet hallituksessa: Jari Honkanen (sihteeri, esittelijä) 5/6 Tilintarkastajina ja toiminnantarkastajina vuonna 2011 toimivat: tilintarkastaja Ahti Väisänen (HTM, KLT) toiminnantarkastaja Matti Tenhunen (Pieksämäen Palveluskoirayhdistys ry.) Varalla olivat: tilintarkastaja HTM Heikki Melto (HTM) toiminnantarkastaja Heikki Holopainen (Pieksämäen Tsemppi ry.) Kirjanpito ja palkanlaskenta: Vuoden 2011 alusta yhdistys vaihtoi tilitoimistokseen kuntalaskenta oy:n. PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, PIEKSÄMÄKI (015)

7 Kotisivujemme osoite: Sähköpostia voi lähettää osoitteisiin: henkilökunnan sähköpostit ovat muotoa: Päätoimipisteemme ja tekotoiminnan kierrätysmyymälä sijaitsee osoitteessa Kukkaroniementie PIEKSÄMÄKI Pajatoimintamme on keskitetty sekä OttO-työllisyysprojektin sekä nuorten tekopaja-hanke POTKU:n osalta osoitteeseen: Alasinkatu 1b PIEKSÄMÄKI Yhdistyksellä on käytössään vuoden 2000 VOLKSWAGEN TRANSPORTER pakettiauto, jota käytetään TEKO-pajan, TEKO-myymälän sekä iltapäivätoiminnan ajoissa. Toinen pakettiauto FIAT DUCATO vm.2002, on vain kierrätystoiminnan käytössä. Jäsenseuroilla on mahdollisuus vuokrata autoa 0,20 /km+diesel. Molemmat autot ovat kuljetuksia varten suunniteltuja 1+2 paikkaisia pakettiautoja, jota voi ajaa AB-ajokortilla. Näiden lisäksi yhdistyksellä on myös kevyt kuorma-auto IVECO vm ja pieni traktori VALMET on vuodelta PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, PIEKSÄMÄKI (015)

8 4. TYÖNTEKIJÄT Pieksämäen Seudun Liikunta ry:llä työntekijämäärät ovat suuria, mutta suurin osa palkallisista on erilaisilla tukimuodoilla palkattuja ihmisiä. Yhdistyksen koordinoijana työskentelee toiminnanjohtaja Jari Honkanen, jonka työsopimus on solmittu toistaiseksi. OttO-työllisyysprojektiin projektipäällikkönä toimi Mika Jormakka, työnsuunnittelijana Riikka Lipponen ja työnohjaajana Raimo Kolehmainen. Kesällä 2011 Jormakan pitemmän sairausloman ajan hänen sijaisenaan toimi Lipponen ja Lipposta tuurasi määräaikaisella sopimuksella Mikko Kontulainen. Työsuhteet ovat määräaikaisia ja kestävät työllisyysprojektin loppuun asti , mikäli ELY-keskus myöntää vuosittaisen tuen hankkeeseen. Myymälän ja toimiston vastuuhenkilönä on toiminut Tarja Pöyhönen, jonka määräaikainen työsuhde kesti asti. Nuorten teko-paja hankkeen projektihenkilöinä toimivat vaihdosten jälkeen projektipäällikkö Tommi Piirainen ( ) sekä pajaohjaajat Juha Jäppinen ja Sanna Korhonen ( ). Sekä Ulla-Maija Hynönen että Susanna Riikonen irtisanoutuivat vuoden 2011 aikana. IP-PARKKI iltapäivätoiminnan vastuuohjaajina kesäkuun alkuun toimivat Ville Heiskanen, Jonna-Kaisa Rajapolvi ja Annamari Rinkinen. Kesällä valittiin uudet vastuuohjaajat kolmelle toimipisteelle. Uudet ohjaajat olivat Ville Heiskanen, Susa Korhonen ja Tuija Sormunen. PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, PIEKSÄMÄKI (015)

9 Projektituella oli töissä 6 henkilöä vuoden 2011 aikana. Palkkatuella työskenteli 52 henkilöä. Viisi henkilöä oli töissä vajaakuntoisen tuella. Yhdeksäntoista nuorta toteutti työelämävalmennuksen ja 1 toimi työharjoittelijana. Työkokeilussa oli 1 henkilö. Kaikkiaan vuoden aikana yhdistyksen palveluksessa oli 93 henkilöä. toistaiseksi 1 projektityöntekijät 6 määräaikaiset työsuhteet 4 palkkatuki 52 työelämävalmennus 19 työharjoittelu 1 työkokeilu 1 vajaakuntoisen tuki 5 ryhmäpoikkeus tuki 4 YHTEENSÄ 93 HENKILÖÄ PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, PIEKSÄMÄKI (015)

10 5. IP-PARKKI iltapäivätoiminta Toimintaa järjestettiin Pieksämäen Seudun Liikunta ry:n toimesta Harjun, Kontiopuiston sekä Tahiniemen ala-asteilla. Toiminnan piirissä on parhaimmillaan ollut lähes 100 lasta. Vuoden 2011 lapsimäärät oheisessa taulukossa. IP-PARKKI KEVÄT 2011 ka. SYKSY 2011 ka. pojat tytöt yht. paikalla pojat tytöt yht. paikalla TAHINIEMI HARJU KONTIOPUISTO yhteensä TAULUKKO 3, Iltapäivätoiminnan lapsimäärät 2011 Liikkuvan iltapäivän ja IP-PARKKI toiminnan päätavoite on luoda mahdollisuus viettää iltapäivä turvallisen aikuisen/aikuisten kanssa leikkien, leväten, pelaillen, askarrellen, läksyjä tehden ja oleillen. ohjelmarunko normaalille päivälle on: saapuminen, leikkiminen, läksyt askartelua, piirtämistä 14 välipala ulkoilu ja leikit ulkona, liikunta, askartelu, Sopimus ohjaajin palkkauksista tarkistetaan aina vuosittain ja yhteistyö kaupungin kanssa on ensiarvoisen tärkeää. Ammattilaiset määräaikaisissa työsuhteissa ovat nostaneet toimintamme tasoa merkittävästi. IP-PARKKI toiminnan toimintasuunnitelmaa ja liikuntasuunnitelmaa päivitetään jatkuvasti. PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, PIEKSÄMÄKI (015)

11 IP-PARKKIEN yhteistä toimintaa olivat vuoden aikana: mäenlaskutapahtuma, footsal, uimahallikäynnit, nukkekoti, Sakke Sankari ja kevätretket. Yhteiseksi koulutukseksi ja työnohjaukseksi on muodostunut maanantaiaamun palaveri kaikille ohjaajille. Siinä on purettu edellisen viikon tapahtumia ja suunniteltu tulevan viikon ohjelmaa. Yhteispalaveri on myös ainut paikka uusille ohjaajille tutustua henkilökuntaan. Tahiniemen iltapäiväkerho 2011 KEVÄT Vastuuohjaajat: Tiina Jäntti Elsa Pohjolainen Ohjaajat: Tuula Laitinen Katja Nyysönen Heli Lehtokumpu Sanna Leikas Keväällä lapsia kirjoilla 18, joista tyttöjä oli 10 ja poikia 8. Heistä 1- luokkalaisia oli 9, 2-luokkalaisia oli 7 ja 3- luokkalaisia oli 2. Päivittäin lapsia oli keskimäärin seuraavasti: tammikuu 8, helmikuu 8, maaliskuu 8, huhtikuu 6, toukokuu 6 Alkuvuonna Tahiniemen iltapäiväkerhon toimintaan kuului mm. talvimaisema askartelua, ip- lehden tekoa, leikekirjan valmistamista, olympialaiset sekä pääsiäisaiheisen nuken valmistus, joilla lapset esittivät erilaisia esityksiä. Salissa kävimme lähes päivittäin ja lapsille mieleen olivat erilaiset pallopelit, kuten koripallo, jalkapallo ja lentopallo. Myös hippaleikit olivat suuressa suosiossa. Pihalla leikimme lasten kanssa erilaisia pihaleikkejä ja lapset rakensivat mielellään erilaisia majoja niin lumesta kuin risuistakin. PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, PIEKSÄMÄKI (015)

12 SYKSY Vastuuohjaaja: Susa Korhonen Ohjaajat: Heli Lehtokumpu Sanna Leikas Lastenohjaajaopiskelijat: Emma Ollilainen Noora Tiihonen Syksyllä lapsia kirjoilla 16, joista tyttöjä oli 7 ja poikia 9. Heistä 1-luokkalaisia oli 11, 2-luokkalaisia 3, 3-luokkalaisia 1 ja 4- luokkalaisia oli 1. Päivittäin lapsia oli keskimäärin seuraavasti: elokuu 4, syyskuu 6, lokakuu 6, marraskuu 7, joulukuu 6. Syksy Tahiniemessä alkoi yhteisten pelisääntöjen luomisella, sekä toisiimme tutustumisella. Oman aikansa vei myös tilajärjestelyihin tottuminen, sillä kanssamme samassa tilassa toimi Kalevan päiväkodin esiopetusryhmä. Sisällä tapahtuvaa ohjattua toimintaa olivat mm. taikataikina muovailu ja teoksen maalaus, kipsityöt, isänpäivälahjan valmistus sekä erilaiset teema askartelut kuten luonto ja joulu. Joka viikko meillä oli esim. oman lelun/pelin päivä, jolloin lapset toivat halutessaan mukanaan lautapelin, jota sitten pelattiin halukkaiden kanssa. Salissa olimme pääsääntöisin torstaisin ja perjantaisin, jolloin ehdottomia suosikkeja olivat sähly, sulkapallo, norsupalloilu sekä köydet ja renkaat. Myös erilaisen hippaleikit olivat mukavaa ajanvietettä. Ulkoilua iltapäiväkerhossa oli lähes päivittäin ja vakio leikkeihin kuului mm. nurkka-jussi sekä kirkkis. Vierailimme usein myös lähileikkikentillä lasten toiveiden mukaan. PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, PIEKSÄMÄKI (015)

13 Kontiopuiston iltapäiväkerho 2011 KEVÄT 2011 Vastuuohjaaja: Tarja Roivainen Eija Mähönen Emmi Häkkinen Juuso Janhunen Tuula Laitinen Minna Tiitinen Lapsia oli kirjoilla luokka tyttöjä 13 poikia 10 yht luokka tyttöjä 3 poikia 6 yht luokka tyttöjä 5 poikia 2 yht. 7 SYKSY 2011 Vastuuohjaaja: Tuija Sormunen Ohjaajat: Minna Tiitinen Tuula Laitinen Aatu Issakainen Opiskelijat: Noora Nokelainen Krista Markkanen Lapsia oli kirjoilla luokka tyttöjä 12 poikia 14 yht luokka tyttöjä 6 poikia 4 yht. 10 Yhteisten retkien ja viikko-ohjelman lisäksi lapset saivat suunnitella toimintaa johon kuului mm. discot ja leivonta. Salissa tapahtuva toiminta on saanut suurimman suosion ja lapset saivat tutustua eri liikuntavälineisiin ja harjoittaa taitojaan opastuksellamme. On hienoa ollut seurata heidän kehitystään eri osa-alueilla. PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, PIEKSÄMÄKI (015)

14 6. SPORTTILEIRI Pieksämäen Seudun Liikunta ry. järjesti yhdessä jäsenseurojensa kanssa SPORTTIPÄIVÄLEIRIN Pieksämäellä hiihtoloman alussa Leiripäällikkönä toimi Ville Heiskanen. Sporttipäiväleiri oli kolmipäiväinen alakouluikäisten talviliikuntaleiri. Leirillä järjestettiin ohjattua toimintaa klo ,jonka jälkeen leiriläiset lähtivät kotiin yöksi. Keskuspaikkana toimi urheilutalo ja yli 60 lasta puuhasi eri lajien parissa seurojen ohjauksessa. Liikkumisen lomassa nautimme lämpimän lounaan Meriluodon koulun ruokalassa ja välipalan urheilutalolla. Leirillä tutustuimme useisiin eri lajeihin. Senttejä tai sekunteja ei mitattu, vaan leikkien ja yhdessä ollen opimme uusia juttuja. LAJIT Lajeista mukana olivat footsal, dance, lentis, luistelu, boccia, salibandy, judo, parkour, uinti, mäenlasku, ja tietenkin sporttidisco. SEURAT Pieksämäen Salibandy Pieksämäen Tsemppi Pieksän Kuutit Pieksämäen Pikadon Savon Pallo Pieksämäen Pallo-Sepot Parkour instituutti Pieksämäen eläkkeensaajat Seutuopisto PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, PIEKSÄMÄKI (015)

15 7. NUORTEN TEKOPAJA-hanke POTKU Nuorten TEKOpaja-hanke on Pieksämäen Seudun Liikunta ry:n hallinnoima ESR-rahoitteinen hanke, jonka tavoitteena on luoda Pieksämäelle pysyvät rakenteet sekä yhteistyö- ja toimintamallit mm. koulupudokkaille ja työelämästä paikkaa etsiville nuorille. Nuorten TEKOpaja-hanke kartoittaa alueella toimivien hankkeiden toimintamalleja ja etsii työpajanuorelle tarpeelliset tukimuodot jo olemassa olevista rakenteista. Nuoret ohjautuvat työpajalle pääosin paikallisen Työ- ja elinkeinotoimiston, Pieksämäen kaupungin sosiaalitoimen ja nuorisotoimen etsivätyön kautta. Hankkeen tärkeitä yhteistyökumppaneita ovat mm. PSLiikunnan Ottotyöllisyysprojekti, Pieksämäen kaupunki (nuoriso- ja sosiaali- ja terveystoimi), Pieksämäen TE-toimisto, alueen kaikki oppilaitokset ja Opin Ovi-hankkeet TEKOpaja-hankkeen pajaohjaajina työskenteli toimintavuoden aikana Juha Jäppinen ja Susanna Riikonen. Joulukuussa 2010 irtisanoutuneen projektipäällikön tilalle valittiin YTM Tommi Piirainen, joka aloitti tehtävässä helmikuussa Susanna Riikonen irtisanoutui pajaohjaajan tehtävästä lokakuun lopussa, ja hänen tilalleen pajaohjaajaksi valittiin joulukuun alussa sosionomi (AMK) Sanna Korhonen. Nuorten TEKOpaja aloitti toimintansa ryhmämuotoisesti, josta siirryttiin pikkuhiljaa non-stop periaatteeseen. Nuoria toimintavuoden aikana oli TEKOpajalla 26, joista naisia oli 10, harjoittelijoiden keski-iän ollessa noin 20 vuotta. PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, PIEKSÄMÄKI (015)

16 Työpajan arki koostui erilaisista pajoista kuten keittiö-, media-, musa-, puu-, ja tekstiilipajoista, sekä ulkopuolisen palveluntarjoajan (tmi Nazia Asif) vetämästä ilmaisutaidon opetuksesta. Pajanuoret osallistuivat myös erilaisiin projektimuotoisiin töihin kuten Heikinlammen lavan kunnostustalkoisiin ja seurakunnan polttopuutalkoisiin. Toimintavuoden aikana ohjelmaan kuului myös yritysvierailuja, retkiä, tutustumiskäyntejä, ja vierailut Next Stepmessuille Jyväskylään sekä valtakunnalliseen työpajanuorten taide- ja kulttuuritapahtumaan Kuopioon. Osa työpajalla harjoittelussa olleista nuorista suoritti jakson aikana hygieniapassi- ja ajokortti työelämään-koulutuksen. Vuoden 2011 keväällä järjestettiin hankkeen tiedotustilaisuus, jonka lisäksi hankkeelle tehtiin omat nettisivut; osoite Pajaohjaajat kävivät toimintavuoden aikana eri koulutuksissa, pääpainon ollessa työpajatoimintaan ja ohjaustehtäviin liittyneissä koulutuksissa. Hankkeen henkilöstölle hankittiin kilpailutuksen perusteella työnohjaus, joka alkoi syyskuussa Hankkeen ohjausryhmän kokouksia järjestettiin toimintavuoden aikana 4 kertaa eli noin kolmen kuukauden välein. Hankkeen maksatuksia tehtiin samoin neljästi, kolmen kuukauden kausissa. Muissa hankkeen hallinnointiin liittyvissä toimissa edettiin projektisuunnitelman ja (Etelä-Savon) Elykeskuksen ohjeistuksen mukaisesti eli väliraportit on toimitettu rahoittajataholle vuoden ja hankkeen tuloksia arvioivat seurantaraportit puolen vuoden välein. PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, PIEKSÄMÄKI (015)

17 TEKO-TORI (myymälä) Teko-torin myymälässä työskenteli palkkatuella 15 henkilöä. Yhtä aikaa myymälässä oli 6 myyjää, 1 siivooja ja 1 ompelija. Näiden lisäksi oli työelämävalmennuksessa 2 hlö:ä. Myymälätyöntekijät työskentelivät kahdessa vuorossa, ja sekä lauantaisin Henkilökunnan palavereja pidettiin joka viikko tiistaisin. Teko-torin vastuuhenkilönä toimi Tarja Pöyhönen. Henkilökunnan liikuntapäiviä pidettiin 4, huhti-, elo-, syys- ja lokakuussa. Niinä päivinä myymälä oli suljettu. Lisäksi pajalla pidettiin Joulumyyjäiset la Kaikki myyjät olivat siellä töissä ja myymälä pidettiin silloin kiinni. Tapahtumasta jaettiin mainoksia postilaatikoihin ja kauppojen ilmoitustauluille. Ennen joulua pidimme myymälässä glögi- ja piparitarjoilun. Olemme saaneet kiitosta asiakkailta myymälän siisteydestä ja hyvästä palvelusta. Myymälässä työskenteli 1 thaimaalainen ja 2 venäläistä, joista toinen ompelijana. Meillä käy paljon venäläisiä asiakkaita, joten on meille eduksi, kun meillä on venäläisiä työntekijöitä. Koska myytävä tavara tulee meille lahjoituksina, olemme sen varassa mitä asiakkaat lahjoittavat. Saimme kuitenkin tavaraa kiitettävästi pitkin vuotta, suurimmaksi osaksi hyväkuntoista. Osa huonekaluista kelpaa sellaisenaan myyntiin ja osa kunnostetaan pajalla tai ompelijamme tekee sohviin ja patjoihin uusia päällisiä. Sen lisäksi hän on ommellut asiakastöitä sekä tehnyt uusiotuotteita lahjoitetuista vaatteista ja kankaista. Lemmikkieläinten hautausmaalle haudattiin 7 eläintä ja hautapaikkavarauksia jatkettiin viidelle eläimelle. Maksu on 60 viideltä vuodelta. Hautapaikkavaraukset hoidetaan pääsääntöisesti toimistolta, mutta ma-pe klo välillä sekä lauantaisin myymälästä. Myymälän kiinni ollessa voivat asiakkaat hakea Kaakinmäen Nesteeltä pieneläinhautausmaan hiekkakopin avaimen hlö-tietoja vastaan ja tulevat sitten hoitamaan maksun myöhemmin. PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, PIEKSÄMÄKI (015)

18 8. KOULUTUS Hautapaikkoja on yhteensä 1069 kpl. Asiakkailta on tullut kiitosta hautausmaan siisteydestä. Siivous järjestetään pajan ja myymäläntyöntekijöiden kanssa yleensä keväällä ja syksyllä. IP-OHJAAJIEN TYÖNOHJAUS IP-PARKKI iltapäivätoiminnan ohjaajille järjestettiin koulutusta ja työnohjausta jokaisena maanantaina klo Kahvihetken lomassa käytiin läpi edellisen viikon asioita ja suunniteltiin tulevaa viikkoa. Kouluttajana ja ryhmän vetäjänä toimivat projektipäällikkö sekä vastuuohjaajat. Järjestettyjä koulutuksia olivat mm. LASTEN URHEILUN PERUSTEET (LUP), LEIRIOHJAAJAINFOT, ENSI-APU, ERITYISLASTEN HUOMIOIMINEN ja NUORI-SUOMI LYHYTKURSSIT: liikuntaa pienissä tiloissa, leiki ja liiku ulkona. PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, PIEKSÄMÄKI (015)

19 9. TERVEET ELÄMÄNTAVAT Pieksämäen Seudun Liikunta ry. järjesti ELÄMÄNI SANKARI päivän IP-PARKKI iltapäivätoiminnan ohjaajille sekä lapsille. Ohjaajia koulutettiin aamulla 3 tunnin verran ELÄMÄNI SANKARI toiminnanjohtaja Henrik Norrenan johdolla. Koulutuksessa etsittiin keinoja vaikuttaa lapsen kehitykseen ja kasvuun myönteisellä tavalla tukien ja opastaen lasta terveisiin elämäntapoihin. Liikunnan monipuolisuus ja leikkien sekä pelien tärkeys yhdessä ohjaajien esimerkin kanssa ovat avainkysymykset iltapäivätoiminnassa sekä ala-aste ikäisten kanssa toimiessa. IP-PARKKI iltapäivätoiminnan ohjaajat sekä lapset siirtyivät klo Harjun koululle SANKARISÄHLYTURNAUKSEEN. Turnauksessa tärkeimpänä palkintona on yhdessäolo, iloinen mieli ja liikunnan riemu. IP-kerhot olivat tehneet jokaiselle oman painetun pelipaidan ja joukkueet pelasivat toisiaan vastaan lyhyet pelit. Mukana temmelsi yli 50 lasta ja 10 ohjaajaa! PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, PIEKSÄMÄKI (015)

20 10. KUNTOLIIKUNTA Järjestimme kaikille työntekijöille ja hallitukselle salivuoron Harjun koululle maanantaisin klo ja tiistai-iltapäivisin klo Lisäksi henkilökunnalla oli mahdollisuus käydä uimahallilla ja uimahallin kuntosalilla puoleen hintaan. Liikuntapäivät järjestettiin kuukausittain ja niihin oli kaikkien työntekijöiden ipohjaajia lukuun ottamatta mahdollisuus osallistua. Henkilökunnan ja hallituksen oli myös mahdollista varata toimistolla säilytettäviä kausikortteja Pieksämäki Volleyn, Keski-Savon Paterin, Pieksämäen Salibandyn sekä Pieksämäen Pallo-Seppojen, peleihin. LIIKUNTA PÄIVÄT klo Kävely / luistelu, jonka jälkeen kuntosali / uinti Lumikenkäily, mäenlasku, tandemhiihto, norsupallo kävely uhonmajalle, jossa yhteistoiminnallisia rastitehtäviä, + kuntosali / uinti Pajan pihan siivouspäivä. Makkaranpaistoa pihalla Pieneläinhautausmaan siivoustalkoot. Sienestystä ja marjastusta Päivä muulina (Pitkpospuiden teko sekä luontopolun kunnostusta Olkonkankaalla) Curling (kävely myymälältä jäähallille, 2h curlingin opettelua ja kävellen takaisin) PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, PIEKSÄMÄKI (015)

21 11. OttO-työllisyysprojekti Pieksämäen Seudun Liikunta ry:n OttO-työllisyysprojekti toteutetaan ajalla Kolmevuotisen hankkeen budjetti on ja sen toteutuksesta vastaavat 3 uutta projektihenkilöä. OttO-työllisyysprojektin toteuttajina toimivat seuraavat henkilöt: Projektipäällikkö Mika Jormakka Työnsuunnittelija Riikka Lipponen Työnohjaaja Raimo Kolehmainen OttO-työllisyysprojektin tavoite on työllistää mahdollisimman paljon vaikeasti työllistyviä ja nuorten yhteiskuntatakuun piiriin kuuluvia haasteellisiin ja mielenkiintoisiin työpaikkoihin Pieksämäen kaupungin alueella vuosina Pieksämäen Seudun Liikunta ry:n toiminnanjohtaja Jari Honkasen mukaan uudet henkilöt tuovat omalla osaamisellaan apuja koko yhdistyksen toimintaan ja myös alueen urheiluseurat tulevat hyötymään uusista henkilöistä. Työllistämisen tavoitteena on työllistää jokaisena vuonna ainakin 30 pitkäaikaistyötöntä kolmannen sektorin moninaisiin työtehtäviin. Jokaisen työllistetyn kanssa tehtävä henkilökohtainen hyvinvoinnin parantamissuunnitelma antaa tietotaitoa liikunnasta, terveellisestä ruokavaliosta, alkoholista, tupakasta ja muista omaan terveyteen, työkykyyn ja hyvinvointiin vaikuttavista asioista. Työllistämisjaksojen teemoina tulee olemaan työllistäminen ja työssä oppiminen sekä työn laatu ja onnistuminen. Kiinnitämme erityistä huomiota työllistettyjen työkyvyn ylläpitoon, terveyteen ja hyvinvointiin. OPPIMINEN TYÖNILO TOIMINTA ONNISTUMINEN PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, PIEKSÄMÄKI (015)

22 Mika Jormakka, Raimo Kolehmainen, Riikka Lipponen, Tarja Pöyhönen MUUTA 2011 VUONNA TAPAHTUNUTTA: Pajan ruokala otettiin käyttöön. Ruokalassa työllistetyt voivat harjoitella ruuan laittoa. Jätekukon kanssa jatkettiin yhteistyösopimusta. (kierrätyspisteiden siivous) Tammikuu ostettiin halkomakone 8.2 tarjottiin pyttipannua työmiehille ja yhteistyökumppaneille 2 työmiestä päihdeseurantaan päihdepolille 1 työmies päihdekeskusteluun työterveyteen 15.3 Riikka ja Mika tutustumiskäynnillä Jyväskylän EkoCenterissä 5.4 ohjausryhmän kokous toukokuu 2011 Mikalle sattui työtapaturma. Sairasloma 31.8 saakka. Riikka toimi Mikan sijaisena. Riikan sijaiseksi palkattiin Mikko Kontulainen. Tyky-päivä projekti henkilöille salvoskämpällä ohjausryhmän kokous Pajan joulumyyjäiset Myyjiä paikalla 27. Myytiin hernekeittoa ja muurinpohja lettuja. PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, PIEKSÄMÄKI (015)

23 Jouluruokailu järjestettiin pajalla Pajan oma keittiöhenkilökunta hoiti ruokailun järjestämisen. Osalle työllistetyistä pääsi kokeilemaan työntekoa Pieksämäkeläisissä yrityksissä (Moilanen, Sähkö-Savo ja Pieksämäen kaupunki). Isompia työmaita vuonna 2011: Lumen pudotuksia, puunkaatoja, kisakontionkentän kastelua, Nikkarilan metsäopiston luontopolkujen kunnostusta ja siltojen sekä pitkospuiden rakennusta, tuulen kaatojen keräystä, piharemontteja. Jäsenseuroille tehdyt työt : o Snow Team: kelkkareitin kunnostusta o Palveluskoirayhdistys: aidan tekoa o Pieksämäki Volley: muuttoja o Pips: mainosten vaihtoa o Sapa: kyltin vaihto o Curling-seura: kivien kuljetusta Yhteistyökumppanit / yhteistyö: TE- keskus - Rahoittaa OttO-projektia - työvoimaneuvoja voidaan kutsua tarvittaessa asiakastapaamisiin pajalle Pieksämäen kaupunki - rahoittaa OttO- projektia Saimaan syöpäyhdistys -koulutuspalveluiden ostoa liikuntapäiviin Terveys ry koulutuspalveluiden ostoa liikuntapäiviin Bovallius - korjattu myyntiin Bovalliukselle purkuun tullutta elektroniikkaa ja myyty tuotteet Teko-torilla Opin Ovi projekti - Opin Ovi tarjoaa neuvoa ja apua työnhakuun ja koulutuspaikkojen etsintään liittyvissä asioissa PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, PIEKSÄMÄKI (015)

24 12. TAPAHTUMAT/yhteistyösopimukset YHTEISTYÖSOPIMUKSET Yhteistyösopimuksia tehtiin seuraavien kumppaneiden kanssa: Vexin auto-osa KL-RENGAS Pieksämäen Ammattiopisto Rautia Naumanen Sähköpari/Elmo Sport Concept-10 PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, PIEKSÄMÄKI (015)

PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, 76100 PIEKSÄMÄKI (015)348 714 www.psliikunta.com 1

PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, 76100 PIEKSÄMÄKI (015)348 714 www.psliikunta.com 1 PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, 76100 PIEKSÄMÄKI (015)348 714 www.psliikunta.com 1 1. HISTORIAA Pieksämäen Seudun Liikunta ry:n perustava kokous on pidetty 27.1.1998 ja perustamiskirja

Lisätiedot

Pieksämäen Seudun Liikunta ry:n perustava kokous on pidetty 27.1.1998 ja perustamiskirja on päivätty 16.2.1998.

Pieksämäen Seudun Liikunta ry:n perustava kokous on pidetty 27.1.1998 ja perustamiskirja on päivätty 16.2.1998. HISTORIA Pieksämäen Seudun Liikunta ry:n perustava kokous on pidetty 27.1.1998 ja perustamiskirja on päivätty 16.2.1998. Yhdistys toimii Pieksämäen seudulla jäsenseurojensa välisenä yhdyssiteenä sekä tuki

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2013

TOIMINTAKERTOMUS 2013 - 1 - TOIMINTAKERTOMUS 2013-1 - - 2 - HISTORIA Pieksämäen Seudun Liikunta ry:n perustava kokous on pidetty 27.1.1998 ja perustamiskirja on päivätty 16.2.1998. Yhdistys toimii Pieksämäen seudulla jäsenseurojensa

Lisätiedot

PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, 76100 PIEKSÄMÄKI (015)348 714 www.psliikunta.com 1

PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, 76100 PIEKSÄMÄKI (015)348 714 www.psliikunta.com 1 PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, 76100 PIEKSÄMÄKI (015)348 714 www.psliikunta.com 1 1. HISTORIAA Pieksämäen Seudun Liikunta ry:n perustava kokous on pidetty 27.1.1998 ja perustamiskirja

Lisätiedot

PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, 76100 PIEKSÄMÄKI (015)348 714 www.psliikunta.com 1

PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, 76100 PIEKSÄMÄKI (015)348 714 www.psliikunta.com 1 PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, 76100 PIEKSÄMÄKI (015)348 714 www.psliikunta.com 1 1. HISTORIAA Pieksämäen Seudun Liikunta ry:n perustava kokous on pidetty 27.1.1998 ja perustamiskirja

Lisätiedot

LIIKUNNAN ARVOSTUS PIEKSÄMÄELLÄ

LIIKUNNAN ARVOSTUS PIEKSÄMÄELLÄ 2011 LIIKUNNAN ARVOSTUS PIEKSÄMÄELLÄ 12.10.2011 Liikunnan arvostus Pieksa ma ella ja sen jäsenseurat(33 kpl) ovat huolissaan Pieksämäen liikunta ja urheilutoiminnan näivettymisestä ja kaupungin liikuntaorganisaation

Lisätiedot

(015)348 714 www.psliikunta.com

(015)348 714 www.psliikunta.com iltapäivätoiminta palautekyselyt lapsille ja vanhemmille 15.11.2011 Pieksämäen Seudun Liikunta ry. on Pieksämäen kaupungin vastaava iltapäivätoiminnan organisaattori ja järjestäjä kolmella ala-koululla.

Lisätiedot

HÄMEENKYRÖN KUNNAN ESIOPETUKSEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA ALKAEN

HÄMEENKYRÖN KUNNAN ESIOPETUKSEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA ALKAEN HÄMEENKYRÖN KUNNAN ESIOPETUKSEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA 1.8.2019 ALKAEN SISÄLTÖ 1. TOIMINNAN TAVOITTEET 2. TOIMINNAN KOORDINOINTI JA SUUNNITTELU 3. TOIMINNAN JÄRJESTÄMISEN PERIAATTEET

Lisätiedot

Koulutoimen & seutuopiston yhteistyössä järjestämää kerho- ja kurssitoimintaa: Voit osallistua muidenkin kuin oman koulusi toimintaan

Koulutoimen & seutuopiston yhteistyössä järjestämää kerho- ja kurssitoimintaa: Voit osallistua muidenkin kuin oman koulusi toimintaan Koulutoimen & seutuopiston yhteistyössä järjestämää kerho- ja kurssitoimintaa: Voit osallistua muidenkin kuin oman koulusi toimintaan Harjun koululla: MOTO KERHOT ( monitoimikerhot, sis. mm liikuntaa,

Lisätiedot

Pieksämäen Tsemppi 82 Toimintakertomus 2015

Pieksämäen Tsemppi 82 Toimintakertomus 2015 Pieksämäen Tsemppi 82 Toimintakertomus 2015 Pieksämäen Tsemppi 82 Lentopalloseura JOHDANTO Toimintavuoden 2015 syksyllä käynnistyi Lentopalloseura Pieksämäen Tsemppi 82:n 34. toimintakausi. Se tietää sitä,

Lisätiedot

KUMPPANUUSSOPIMUS. Sopimuksen osapuolet ja soveltaminen

KUMPPANUUSSOPIMUS. Sopimuksen osapuolet ja soveltaminen KUMPPANUUSSOPIMUS Rantasalmen kunnassa Rapiapajalla ja Remmituvassa tapahtuvaa työllistämistä ja kuntouttavaa työtoimintaa sekä nuoren työelämään valmentautumisjaksoa varten. Sopimuksen osapuolet ja soveltaminen

Lisätiedot

Pieksämäen Urheilusukeltajat ry Toimintalinja

Pieksämäen Urheilusukeltajat ry Toimintalinja Pieksämäen Urheilusukeltajat ry Toimintalinja 2014 PiSu:n VISIO Toimintamme tärkeimpänä lähtökohtana on koota Pieksämäen talousalueen sukelluksesta kiinnostuneet henkilöt seuraamme. Seura pyrkii ottamaan

Lisätiedot

Pieksämäen Seudun Liikunta ry:n kautta työllistyneiden kokemukset työssäolojaksostaan yhdistyksessä vuosina 2003-2008.

Pieksämäen Seudun Liikunta ry:n kautta työllistyneiden kokemukset työssäolojaksostaan yhdistyksessä vuosina 2003-2008. Pieksämäen Seudun Liikunta ry:n kautta työllistyneiden kokemukset työssäolojaksostaan yhdistyksessä vuosina 2003-2008 tiivistelmä pvm: 15.1.2009 tekijä: Jari Honkanen tutkimuksen ni mi: Pieksämäen Seudun

Lisätiedot

Tammikuu Lasten kanssa on lisäksi puhuttu kotiinlähtötilanteista IP-toiminnasta. Video: Leppäkerttu ilman pilkkuja

Tammikuu Lasten kanssa on lisäksi puhuttu kotiinlähtötilanteista IP-toiminnasta. Video: Leppäkerttu ilman pilkkuja Tammikuu 2019 Tammikuussa APIP-toiminta jatkui loman jälkeen. Uusia ohjaajia oli paljon sijaisina sairasteluiden vuoksi. Myös lapsimäärä oli tammikuussa normaalia pienempi. Tammikuun teemana oli kiusaamiseen

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma. Joensuun seudun JHL 310

Toimintasuunnitelma. Joensuun seudun JHL 310 Toimintasuunnitelma 2012 Joensuun seudun JHL 310 TOIMIHENKILÖT 2012 2013 2 (10) (: etunimi.sukunimi@jns.fi tai poikkeavat mainittu erikseen) Puheenjohtaja Helena Timoskainen.............. 050 452 0013

Lisätiedot

Kumppaniksi ry:n toimintasuunnitelma vuodelle 2012

Kumppaniksi ry:n toimintasuunnitelma vuodelle 2012 Kumppaniksi ry:n toimintasuunnitelma vuodelle 2012 Toiminta- ajatus Kajaanin kaupunki sekä Ristijärven ja Sotkamon kunnat järjestävät Kumppaniksi ry:n toimesta työhön ja koulutukseen tähtäävää valmennusta

Lisätiedot

TYÖVALMENNUSSÄÄTIÖ. VALTUUSKUNTA 18 jäsentä. HALLITUS 7 jäsentä. TILITOIMISTO - palkanlaskenta - kirjanpito TOIMITUSJOHTAJA

TYÖVALMENNUSSÄÄTIÖ. VALTUUSKUNTA 18 jäsentä. HALLITUS 7 jäsentä. TILITOIMISTO - palkanlaskenta - kirjanpito TOIMITUSJOHTAJA TYÖVALMENNUSSÄÄTIÖ VALTUUSKUNTA 18 jäsentä HALLITUS 7 jäsentä TOIMITUSJOHTAJA JOHTORYHMÄ - toimipisteiden esimiehet - hankkeiden edustaja - toimitusjohtaja ja toimistosihteeri. TILITOIMISTO - palkanlaskenta

Lisätiedot

11.02.2015/ Anna-Liisa Lämsä. Työnantajien näkemyksiä erityistä tukea tarvitsevien työllistämisestä

11.02.2015/ Anna-Liisa Lämsä. Työnantajien näkemyksiä erityistä tukea tarvitsevien työllistämisestä Työnantajien näkemyksiä erityistä tukea tarvitsevien työllistämisestä Työnantajakysely ja työnantajien haastattelut Vuoden 2014 alussa työnantajille tehty työnantajakysely 161 vastaajaa 51 työnantajan

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN ASUKKAIDEN PAIKALLISAGENDA. toimintasuunnitelma 2008. Kilpisenkatu 8 40100 JYVÄSKYLÄ www.jyvaskyla.fi/japa

JYVÄSKYLÄN ASUKKAIDEN PAIKALLISAGENDA. toimintasuunnitelma 2008. Kilpisenkatu 8 40100 JYVÄSKYLÄ www.jyvaskyla.fi/japa JYVÄSKYLÄN ASUKKAIDEN PAIKALLISAGENDA toimintasuunnitelma 2008 Kilpisenkatu 8 40100 JYVÄSKYLÄ 2 SISÄLLYSLUETTELO TOIMINTASUUNNITELMA 2008 sivu 1. JOHDANTO 3 2. PERUSTOIMINTA 3 3. PERUSTOIMINTAAN KUULUVAT

Lisätiedot

Suunnitelmasta ei kannata tehdä liian raskasta ja hankalaa. Toimiva toimintasuunnitelma on yhdistyksen työskentelyä helpottava työkalu.

Suunnitelmasta ei kannata tehdä liian raskasta ja hankalaa. Toimiva toimintasuunnitelma on yhdistyksen työskentelyä helpottava työkalu. JHL-yhdistyksen toimintasuunnitelma MALLI Toimintasuunnitelmasta yleisesti Hallitus on vastuussa toimintasuunnitelman ja talousarvion laatimisesta, seurannasta ja arvioinnista Yhdistyksen toimintasuunnitelma

Lisätiedot

Kuopion Selkäyhdistys ry Toimintakertomus 2016

Kuopion Selkäyhdistys ry Toimintakertomus 2016 KUOPION SELKÄYHDISTYS RY TOIMINTAKERTOMUS 2016 2 Kuopion Selkäyhdistys ry Toimintakertomus 2016 Jäsenistö Vuoden 2016 lopussa jäsenmäärä oli 386 henkilöä. Vapaaehtoistyöntekijöiden määrä 30 henkilöä ja

Lisätiedot

VÄHIKSEN VÄKI RY:N VUOSIKOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA 2011

VÄHIKSEN VÄKI RY:N VUOSIKOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA 2011 VÄHIKSEN VÄKI RY:N VUOSIKOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA 2011 Aika: Maanantai 29.8.2011 klo 18.00 Paikka: Vähä-Heikkilän yksikön ruokala Läsnä: Katrine Arbol-Lilleberg (saapui klo 18.35), Mia Enlund, Sanna Ketonen-Oksi,

Lisätiedot

KesäJeesi -toiminta Koulutuskeskus Sedun tiloissa. Kokemuksia ja käytännön ohjeita

KesäJeesi -toiminta Koulutuskeskus Sedun tiloissa. Kokemuksia ja käytännön ohjeita KesäJeesi -toiminta Koulutuskeskus Sedun tiloissa Kokemuksia ja käytännön ohjeita 2 SISÄLTÖ 1 KesäJeesi -toiminnan taustaa... 3 2 Toiminta KesäJeesi -pajoilla - mitä, miksi ja miten... 4 3 Uraohjaus osana

Lisätiedot

Kansallinen LIIKUNTATUTKIMUS 2009-2010

Kansallinen LIIKUNTATUTKIMUS 2009-2010 Liikunnan vapaaehtois- tai kansalaistoimintaan osallistuminen Liikunnan vapaaehtois- tai kansalaistoimintaan osallistuminen 19-65-vuotiaiden keskuudessa % Lkm. 1997-1998 14 435.000 2001-2002 16 509.000

Lisätiedot

Yhteistyö Tulostettu: Yhteistyö. Kopio: Ovaska, Jarno 1/5

Yhteistyö Tulostettu: Yhteistyö. Kopio: Ovaska, Jarno 1/5 Kopio: Ovaska, Jarno 1/5 Sisällysluettelo Orimattilan Seurakunta seurakunnan kanssa Koululaisliikuntakilpailut koululaisliikuntakilpailut Koululiikunta / yhteystiedot Muita yhteistyötahoja muita yhteistyötahoja

Lisätiedot

Savitaipaleen koulut ovat Liikuttavia kouluja! Timo Mikkola. Liikunnan lehtori / liikuntatoimenohjaaja

Savitaipaleen koulut ovat Liikuttavia kouluja! Timo Mikkola. Liikunnan lehtori / liikuntatoimenohjaaja Savitaipaleen koulut ovat Liikuttavia kouluja! Timo Mikkola. Liikunnan lehtori / liikuntatoimenohjaaja Liikuntaolosuhteet Uimahalli Jäähalli Curlinghalli Tennishalli Ulkotenniskentät Lumilautarinne Skeittipaikka

Lisätiedot

... yhdessä... TOIMINTASUUNNITELMA

... yhdessä... TOIMINTASUUNNITELMA TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2015... yhdessä... JYVÄSKYLÄN LATU RY TOIMINTASUUNNITELMA TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2015 1. YLEISTÄ Jyväskylän Ladun tavoitteena on edistää kaiken ikäisten kuntoa ja terveyttä,

Lisätiedot

Nuortenpaja Apaja Osavuosiraportti Touko-Elokuu 2014

Nuortenpaja Apaja Osavuosiraportti Touko-Elokuu 2014 Nuortenpaja Apaja Osavuosiraportti Touko-Elokuu 2014 Yleistä Nuortenpaja Apaja on Nurmeksessa ja Juuassa sijaitseva työhön, koulutukseen tai elämänhallintaan liittyvissä asioissa tukea tai ohjausta tarvitsevien

Lisätiedot

Lomautusten taloudelliset vaikutukset (1)

Lomautusten taloudelliset vaikutukset (1) Lomautusten taloudelliset vaikutukset (1) Kelan työmarkkinatukikustannukset kaupungille Kelan sakkomaksut 2015 tulevat olemaan 2,8 M johtuen laajentumisesta 300-499 p. tukea saaneisiin sekä yli 1000 p.

Lisätiedot

HYVINKÄÄN LIIKUNTAPALVELUT KAUSI ALKAA 4.9. Vesijumppa. Tuolijumppa. Kuntosali. Lyhytkurssit. Lajikokeilu. Erityisryhmät.

HYVINKÄÄN LIIKUNTAPALVELUT KAUSI ALKAA 4.9. Vesijumppa. Tuolijumppa. Kuntosali. Lyhytkurssit. Lajikokeilu. Erityisryhmät. L e Lisätietoja: Katarina Kiki Norrena puh. 0400 197150 www.hyvinkaa.fi/liikunta Vesijumppa Tuolijumppa Lyhytkurssit Erityisryhmät HYVINKÄÄN LIIKUNTAPALVELUT KAUSI ALKAA 4.9. LIIKKUEN ILOA ARKEEN! Säännöllinen

Lisätiedot

Liite 1. Nuorisotoimi 2015

Liite 1. Nuorisotoimi 2015 Nuorisolain tarkoituksena on tukea nuorten kasvua ja itsenäistymistä, edistää nuorten aktiivista kansalaisuutta ja nuorten sosiaalista vahvistamista sekä parantaa nuorten kasvu- ja elinoloja. Näiden tavoitteiden

Lisätiedot

Kainuun liikuntakysely

Kainuun liikuntakysely Kainuun liikuntakysely Kainuun liikuntakysely Liikuntakysely Kainuun koululaisille. Liikuntakyselyllä kartoitetaan lasten ja nuorten liikunnan harrastamista ja toiveita harrastamisen suhteen. Vastaajat

Lisätiedot

Laadittu Koulujen Musiikinopettajat ry:n Kevätkokouksessa 20.3. 2004

Laadittu Koulujen Musiikinopettajat ry:n Kevätkokouksessa 20.3. 2004 1 2 Laadittu Koulujen Musiikinopettajat ry:n Kevätkokouksessa.. 04 Esitysluonnos Koulujen Musiikinopettajat ry:n syyskokoukselle Riihimäellä.. 14 4 5 6 YHDISTYKSEN NIMI JA KOTIPAIKKA 1 Yhdistyksen nimi

Lisätiedot

KOLIKO Koulun liikuntakoordinaattorit liikettä lisäämässä 1.8.2011 31.12.2013

KOLIKO Koulun liikuntakoordinaattorit liikettä lisäämässä 1.8.2011 31.12.2013 KOLIKO Koulun liikuntakoordinaattorit liikettä lisäämässä 1.8.2011 31.12.2013 lisää liikettä koulupäivän aikana rakenteilla, asenteilla, yhteistyöllä! FAKTAA HANKKEESTA - Hallinnoija Hämeen Liikunta ja

Lisätiedot

Työnantajien näkemyksiä ja kokemuksia erityistä tukea tarvitsevien työllistämisestä

Työnantajien näkemyksiä ja kokemuksia erityistä tukea tarvitsevien työllistämisestä Työnantajien näkemyksiä ja kokemuksia erityistä tukea tarvitsevien työllistämisestä Anna-Liisa Lämsä KT, TYP-verkostopäällikkö Pohjois-Pohjanmaan työllistymistä edistävä monialainen yhteispalvelu Työnantajakysely

Lisätiedot

Ulkoilmaelämää varhaiskasvatuksessa

Ulkoilmaelämää varhaiskasvatuksessa Ulkoilmaelämää varhaiskasvatuksessa Suomen Latu ry ulkoilun ja retkeilyn asiantuntija Perustettu 1938 Toimii valtakunnallisesti ja paikallisesti 215 yhdistystä, joissa 80 000 jäsentä Kaikki löytävät mielekkään

Lisätiedot

Kansallinen LIIKUNTATUTKIMUS 2009-2010

Kansallinen LIIKUNTATUTKIMUS 2009-2010 Tutkimusaineisto koottu puhelinhaastatteluina helmikuun 2009 ja tammikuun 2010 aikana Kohteena 3 18-vuotiaat (vanhemmat vastanneet 3 11-vuotiaiden puolesta ja 12 18- vuotiaat vastanneet itse kysymyksiin)

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI. 19-20 Orimattilan Jymy/uintijaosto Uinti Matti Kaasalainen matti.kaasalainen@phnet.fi 040-5308051 18.8.-31.5.

ORIMATTILAN KAUPUNKI. 19-20 Orimattilan Jymy/uintijaosto Uinti Matti Kaasalainen matti.kaasalainen@phnet.fi 040-5308051 18.8.-31.5. Urheilutalo: Uimahalli Kuntouintiallas Klo Varaaja Käyttötarkoitus Yhteyshenkilö Sposti Puh. Aikaväli Ma 15-15.45 Kaupunki vesijumppa Anne Rajaniemi anne.rajaniemi@orimattila.fi 040-8375095 1.9.-24.4.

Lisätiedot

... yhdessä... TOIMINTASUUNNITELMA

... yhdessä... TOIMINTASUUNNITELMA 1 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2014... yhdessä... JYVÄSKYLÄN LATU RY TOIMINTASUUNNITELMA 2 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2014 1. YLEISTÄ Jyväskylän Ladun tavoitteena on edistää kaiken ikäisten kuntoa ja

Lisätiedot

MAOL-Kuopio ry Vuosikokous 9.10.2014

MAOL-Kuopio ry Vuosikokous 9.10.2014 MAOL-Kuopio ry Vuosikokous 9.10.2014 Sisällys Esityslista...1 Toimintakertomus 1.8.2013 31.7.2014...2 Esitys toimintasuunnitelmaksi 2014 2015...4 Tilinpäätös 31.7.2014...5 Talousarvio toimikaudelle 1.8.2014

Lisätiedot

Lielahden koulupolku

Lielahden koulupolku HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA Lielahden koulupolku Lentävänniemi - Lielahti lv. 2018-2019 Tampereen kaupungin Harrastava iltapäivä (HIP) - kerhot toimivat syksyllä 3.9. - 7.12.2018 ja keväällä 7.1. - 10.5.2019.

Lisätiedot

Salon Palloilijat ry seurayhteistyötä koulujen ja päiväkotien kanssa

Salon Palloilijat ry seurayhteistyötä koulujen ja päiväkotien kanssa Salon Palloilijat ry seurayhteistyötä koulujen ja päiväkotien kanssa Salon Palloilijat ry Viisi jaostoa: jalkapallo, jääkiekko, koripallo, salibandy ja taitoluistelu. Vuonna 2016 noin 1300 lapsi- ja aikuisharrastajaa.

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA

TOIMINTASUUNNITELMA TOIMINTASUUNNITELMA 2015-2016 STRATEGIA 2016 VISIO 2016 Me olemme tunnettuja palveluistamme ja avustustoiminnastamme, Jäsenistömme on innostunutta ja aktiivista Teemme toimintaamme tunnetuksi TOIMINTA-AJATUS

Lisätiedot

Harrastekalenteri

Harrastekalenteri Harrastekalenteri 2016 2017 PoU Yleisurheilu: Anniina Walling p. 044 0303858 Jääkiekko: Teuvo Mutanen p. 040 1046107 teuvo.mutanen@polvijarvi.fi - Yleisurheiluharjoitukset Maanantaisin 17 18 Vapaa-aikatalo

Lisätiedot

ILTAPÄIVÄKERHOJEN TOIMINTASUUNNITELMA Haapaniemen alakoulu. Lukuvuosi 2015-2016 Setlementti Puijola Kuopio

ILTAPÄIVÄKERHOJEN TOIMINTASUUNNITELMA Haapaniemen alakoulu. Lukuvuosi 2015-2016 Setlementti Puijola Kuopio ILTAPÄIVÄKERHOJEN TOIMINTASUUNNITELMA Haapaniemen alakoulu Lukuvuosi 2015-2016 Setlementti Puijola Kuopio Toiminta-ajatus: Iltapäivätoiminnan tavoitteena on luoda lapsille virikkeellinen ja turvallinen

Lisätiedot

Muu kohdeavustus Savcor Finnish Open turnauksen järjestelykuluihin 2 500,00

Muu kohdeavustus Savcor Finnish Open turnauksen järjestelykuluihin 2 500,00 LIIKUNTAPALVELUIDEN AVUSTUKSET V. 2015 /pvm Kenelle myönnetty Kohde Myönnetty Mikkelin Kampparit ry Yhteistyösopimus, kausi 2014-2015 10 000,00 Mikkelin Palloilijat ry Yhteistyösopimus 2015 15 000,00 80,

Lisätiedot

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA. Koiviston koulu lv

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA. Koiviston koulu lv HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA Koiviston koulu lv. 2016-2017 Tampereen kaupungin Harrastava iltapäivä (HIP) - kerhot toimivat syksyllä 5.9. - 9.12.2016 ja keväällä 9.1. - 12.5.2017. Hip kerhot ovat suunnattuja

Lisätiedot

kevät 2016 Kuva: Anna Rytkönen Vuoden tunnus: Kaikki, minkä teette, tehkää rakastavin mielin! 1. Kor. 16:14

kevät 2016 Kuva: Anna Rytkönen Vuoden tunnus: Kaikki, minkä teette, tehkää rakastavin mielin! 1. Kor. 16:14 kevät 2016 Kuva: Anna Rytkönen Vuoden tunnus: Kaikki, minkä teette, tehkää rakastavin mielin! 1. Kor. 16:14 Tervehdys Turun NNKY jäsen Taas saimme käyntiin uuden toimintavuoden. Tämä vuosi on juhlavuotemme.

Lisätiedot

6.4.2010. Tornion Järjestöyhdistys ry Kemintie 53 95420 Tornio

6.4.2010. Tornion Järjestöyhdistys ry Kemintie 53 95420 Tornio LOPPURAPORTTI 1 / 5 MAHIS PROJEKTIN LOPPURAPORTTI AJALTA 1.4.2007 30.3.2010 Projektin nimi Projektipäällikkö Ohjausryhmä Mahis projekti Tornion Järjestöyhdistys ry Kemintie 53 95420 Tornio Sauli Hyöppinen

Lisätiedot

Salon Reumayhdistys TOIMINTASUUNNITELMA 2015

Salon Reumayhdistys TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Salon Reumayhdistys TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Salon Reumayhdistys TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Perusta Toimintasuunnitelman perustana ovat yhdistyksen säännöt ja Suomen Reumaliiton vuoden toimintateema: Liikkeestä

Lisätiedot

Mälläistentie 137, 32440 ALASTARO (puh. 02 76 41 492 Mirja Liukas, majoitusmahdollisuus)

Mälläistentie 137, 32440 ALASTARO (puh. 02 76 41 492 Mirja Liukas, majoitusmahdollisuus) 1/5 Vuosikokouksen 2014 esityslista SAKSIN SUKUSEURA RY:N VUOSIKOKOUS :n jäsenet ja suvun toiminnasta kiinnostuneet toivotetaan tervetulleiksi yhdistyksen sääntömääräiseen vuosikokoukseen. Kokoukselle

Lisätiedot

Vaalan kunta.

Vaalan kunta. Vaalan kunta - Asukkaita vuoden 2011 lopussa 3314. - Sijaitsee Oulun ja Kajaanin puolivälissä. - Oulujärven kunta. Suomen 4. suurin järvi, jonka jäälle mahtuisivat kaikki maailman ihmiset. - Kriisikunta

Lisätiedot

Miten se meitä liikuttaa? Suomalaisten liikunta- ja urheiluharrastukset Päivi Berg

Miten se meitä liikuttaa? Suomalaisten liikunta- ja urheiluharrastukset Päivi Berg Miten se meitä liikuttaa? Suomalaisten liikunta- ja urheiluharrastukset 1981 2002 Päivi Berg Vuonna 2002 talvella vähintään kerran viikossa liikkui 87 %, kesällä 88 % väestöstä Nuorten kokonaan liikuntaa

Lisätiedot

Lastenkulttuurin ja taiteen perusopetuksen kärkihanke Taiteen ja kulttuurin saatavuuden parantaminen lapsille ja nuorille

Lastenkulttuurin ja taiteen perusopetuksen kärkihanke Taiteen ja kulttuurin saatavuuden parantaminen lapsille ja nuorille Lastenkulttuurin ja taiteen perusopetuksen kärkihanke 2016-2018 Taiteen ja kulttuurin saatavuuden parantaminen lapsille ja nuorille Neuvotteleva virkamies Iina Berden, OKM 30.5.2017 Hallitusohjelman kärkihanke:

Lisätiedot

MTLH Runko-ohjelma Joulun perheloma

MTLH Runko-ohjelma Joulun perheloma MTLH Runko-ohjelma Joulun perheloma OHJELMA A: Aikuiset 17v. N: Nuoret 12v-16v. J: Junnut 7-11v. H: Heppuklubi 3-6v. Päivä 1. 16.00-17.00 Tervetuloa Kuortaneelle avaus ja info Luentosalit, liikuntahotelli

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 1 TOIMINTAKERTOMUS Siilinjärvi

TOIMINTAKERTOMUS 1 TOIMINTAKERTOMUS Siilinjärvi TOIMINTAKERTOMUS 1 TOIMINTAKERTOMUS 2016 71800 Siilinjärvi siilinjarvenyrittajat@gmail.com 2 TOIMINTAKERTOMUS SISÄLLYS TOIMINTAKERTOMUS... 3 1. PERINTEISTÄ JA LIIKUNNALLISTA TOIMINTAA VUONNA 2016... 3

Lisätiedot

KOULU / SEURA -YHTEISTYÖ YLIVIESKASSA Krista Palola ja Juha Torvikoski. Kuva: Joel Nykter / Lumilajit liikuttavat - hanke

KOULU / SEURA -YHTEISTYÖ YLIVIESKASSA Krista Palola ja Juha Torvikoski. Kuva: Joel Nykter / Lumilajit liikuttavat - hanke KOULU / SEURA -YHTEISTYÖ YLIVIESKASSA Krista Palola ja Juha Torvikoski Kuva: Joel Nykter / Lumilajit liikuttavat - hanke Asukkaita hiukan yli 15 000 9 alakoulua ja n. 1400 oppilasta 1 yläkoulu ja n. 600

Lisätiedot

Kokouksen esityslista

Kokouksen esityslista Kutsu sääntömääräiseen vuosikokoukseen Keski-Suomen Sukututkijat ry kutsuu jäsenensä sääntömääräiseen vuosikokoukseen, joka pidetään keskiviikkona 25.3.2015 klo 17.00 alkaen Jyväskylän maakunta-arkistossa.

Lisätiedot

SANNAN PÄIVÄKOTI SANNASTINLAAKSO 2, 50100 MIKKELI

SANNAN PÄIVÄKOTI SANNASTINLAAKSO 2, 50100 MIKKELI SANNAN PÄIVÄKOTI SANNASTINLAAKSO 2, 50100 MIKKELI 015-177 901 (JOHTAJA) 044-794 5046 ( JOHTAJA) 015-228 615 (HEINÄHATUT) 015-228 616 (VILTTITOSSUT) 044-7945372 (PÄIVÄKOTI) SANNAN PÄIVÄKODIN VASU Talon

Lisätiedot

OUTI MONTONEN. Mahdollisista muutoksista tiedotetaan WILMAviestillä, joten käytä. Wilmaa aktiivisesti. Outi Montonen puh 044 4694227

OUTI MONTONEN. Mahdollisista muutoksista tiedotetaan WILMAviestillä, joten käytä. Wilmaa aktiivisesti. Outi Montonen puh 044 4694227 OUTI MONTONEN LIIKUNTA LV 2015-2016 TYTÖT 8AH PERJANTAISIN KLO 10.00-11.30 VKO KK LAJI PAIKKA HUOM! 34 elo jalkapallo lukion kenttä 35 elo jalkapallo lukion kenttä 36 syys lentopallo lukion Sali 37 syys

Lisätiedot

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA. Aleksanterin koulu lv

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA. Aleksanterin koulu lv HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA Aleksanterin koulu lv. 2016-2017 Tampereen kaupungin Harrastava iltapäivä (HIP) - kerhot toimivat syksyllä 5.9. - 9.12.2016 ja keväällä 9.1. - 12.5.2017. Hip kerhot ovat suunnattuja

Lisätiedot

Aika klo Paikka Hyvän toivon kappeli, Länsisatamankatu 26 Lisätietoja Henna Markkanen, ,

Aika klo Paikka Hyvän toivon kappeli, Länsisatamankatu 26 Lisätietoja Henna Markkanen, , PÖYTÄKIRJA 1 (15) PÖYTÄKIRJA Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan seurakuntaneuvosto Aika 11.3.2019 klo 18 19.20 Paikka Hyvän toivon kappeli, Länsisatamankatu 26 Lisätietoja Henna Markkanen, 09 2340 6109,

Lisätiedot

Kuopion Keilailuliitto Rauhalahti Bowling

Kuopion Keilailuliitto Rauhalahti Bowling Sivu 1 1. Tomas Käyhkö Mainarit 824 (0) + 752 (0) 1576 (0) 2. Kari Hurri Ysisata 734 (0) + 723 (0) 1457 (0) 3. Tommi Oinonen St. Michel Bowlers752 (42) + 696 (42) 1448 (84) 4. Risto Sankilampi Ysisata

Lisätiedot

Laihia Pöytäkirja 4/ (12) Vapaa-aikalautakunta

Laihia Pöytäkirja 4/ (12) Vapaa-aikalautakunta Laihia Pöytäkirja 4/2017 1 (12) Aika 16.05.2017, klo 18:00-18:45 Paikka Nuorisotoimisto, Rauhalantie 2 Käsitellyt asiat 34 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus 35 Kokouksen pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

AAMU- JA ILTAPÄIVÄKERHON TOIMINTASUUNNITELMA SYYS JA KEVÄTLUKUKAUSI

AAMU- JA ILTAPÄIVÄKERHON TOIMINTASUUNNITELMA SYYS JA KEVÄTLUKUKAUSI AAMU- JA ILTAPÄIVÄKERHON TOIMINTASUUNNITELMA SYYS JA KEVÄTLUKUKAUSI 2017-2018 ILTAPÄIVÄTOIMINTA ON MIELEKÄSTÄ VAPAA-AJAN TEKEMISTÄ AIKUISTEN TURVASSA JA OHJAUKSESSA JOHDANTO Aamu- ja iltapäivätoiminnalla

Lisätiedot

PYHTÄÄN KUNTA AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINTA TOIMINTASUUNNITELMA LUKUVUODELLE

PYHTÄÄN KUNTA AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINTA TOIMINTASUUNNITELMA LUKUVUODELLE PYHTÄÄN KUNTA AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINTA TOIMINTASUUNNITELMA LUKUVUODELLE 2019-2020 JOHDANTO Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminnan tavoitteena on tarjota lapselle tuttu ja turvallinen paikka viettää

Lisätiedot

HEINÄVEDEN KUNTA TYÖLLISYYSPALVELUT Tietoa työnantajalle ja työnhakijalle

HEINÄVEDEN KUNTA TYÖLLISYYSPALVELUT Tietoa työnantajalle ja työnhakijalle HEINÄVEDEN KUNTA TYÖLLISYYSPALVELUT 2018 Tietoa työnantajalle ja työnhakijalle HEINÄVEDEN KUNNAN TYÖLLISYYSPALVELUT 2018 Heinäveden kunnan työllisyyspalvelut tarjoaa tukea ja ohjausta työttömien työnhakijoiden

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA

TOIMINTASUUNNITELMA 1959-2017 TOIMINTASUUNNITELMA 2016-2017 STRATEGIA 2016 1959-2017 VISIO 2017 Me olemme tunnettuja palveluistamme ja avustustoiminnastamme, Jäsenistömme on innostunutta ja aktiivista Teemme toimintaamme

Lisätiedot

ILTAPÄIVÄKERHON TOIMINTASUUNNITELMA Haapaniemen koulu. Lukuvuosi Kuopion Setlementti Puijola ry

ILTAPÄIVÄKERHON TOIMINTASUUNNITELMA Haapaniemen koulu. Lukuvuosi Kuopion Setlementti Puijola ry ILTAPÄIVÄKERHON TOIMINTASUUNNITELMA Haapaniemen koulu Lukuvuosi 2017-2018 Kuopion Setlementti Puijola ry Toiminta-ajatus: Iltapäivätoiminnan tavoitteena on luoda lapsille virikkeellinen ja turvallinen

Lisätiedot

Sisällys YLEISTÄ... 2 HALLITUS, KOKOUKSET JA JÄSENISTÖ... 2 Hallinto Kokoukset... 2 Jäsenistö... 2 TALOUS... 3 TOIMINTA...

Sisällys YLEISTÄ... 2 HALLITUS, KOKOUKSET JA JÄSENISTÖ... 2 Hallinto Kokoukset... 2 Jäsenistö... 2 TALOUS... 3 TOIMINTA... TOIMINTAKERTOMUS 2018 Sisällys YLEISTÄ... 2 HALLITUS, KOKOUKSET JA JÄSENISTÖ... 2 Hallinto 2018... 2 Kokoukset... 2 Jäsenistö... 2 TALOUS... 3 TOIMINTA... 3 Jäsenyydet ja osallistumiset... 3 SOTUNET Sosiaali-

Lisätiedot

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma 2016 Toimintasuunnitelman pääkohdat Järjestötoiminta JHL 103 edustaa Jyväskylän kaupungilla ja osakeyhtiöissä työskenteleviä,

Lisätiedot

SINETTISEURATOIMINNAN POHDINTAA 21.8.2014

SINETTISEURATOIMINNAN POHDINTAA 21.8.2014 SINETTISEURATIMINNAN PHDINTAA 21.8.2014 SINETTISEURATIMINNAN PHDINTAA Sinettiseurakriteerien vertaaminen lasten ja nuorten urheilun selvitystöihin Sinettiauditoinnit tarkastelussa Lajiliittojen ja Valon

Lisätiedot

Työllisyyspoliittinen hanke: Rauman Seudun Työttömät ry Ilse Vauhkonen ja Teijo Rantanen. Toimintaa, työtä ja ohjausta hankkeen

Työllisyyspoliittinen hanke: Rauman Seudun Työttömät ry Ilse Vauhkonen ja Teijo Rantanen. Toimintaa, työtä ja ohjausta hankkeen Työllisyyspoliittinen hanke: Rauman Seudun Työttömät ry Ilse Vauhkonen ja Teijo Rantanen Toimintaa, työtä ja ohjausta hankkeen Rauman Seudun Työttömät ry Palvelut työttömille: Kirpputori Lounaskahvila

Lisätiedot

Nuorten työpaja Masku, Mynämäki ja Nousiainen 2015 2016

Nuorten työpaja Masku, Mynämäki ja Nousiainen 2015 2016 Nuorten työpaja Masku, Mynämäki ja Nousiainen 2015 2016 Toiminnan järjestäjä Mynämäen kunta toimii isäntäkuntana kolmen kunnan yhteiselle nuorten työpajatoiminnalle vuonna 2015 2016. Toiminta alkaa 1.9.2015

Lisätiedot

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA. Olkahisen koulu, Olkahisen ja Sorilan koulutalot. lv

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA. Olkahisen koulu, Olkahisen ja Sorilan koulutalot. lv HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA Olkahisen koulu, Olkahisen ja t lv. 2016-2017 Tampereen kaupungin Harrastava iltapäivä (HIP) - kerhot toimivat syksyllä 5.9. - 9.12.2016 ja keväällä 9.1. - 12.5.2017. Hip kerhot

Lisätiedot

1. Hallituksen puheenjohtaja Petra Jormalainen avasi kokouksen klo. 13.00 ja toivotti läsnäolijat tervetulleiksi.

1. Hallituksen puheenjohtaja Petra Jormalainen avasi kokouksen klo. 13.00 ja toivotti läsnäolijat tervetulleiksi. KOKOUSPÖYTÄKIRJA Marika Englund 15.2.2011 BARBET FINLAND RY:N SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN VUOSIKOKOUS Aika ja paikka: 5.2.2011, Taiteentekijäntie 7, Helsinki Läsnä: Paula Horne (pj), Marika Englund (siht), Petra Jormalainen,

Lisätiedot

AJANILMAISUT AJAN ILMAISUT KOULUTUSKESKUS SALPAUS MODUULI 3

AJANILMAISUT AJAN ILMAISUT KOULUTUSKESKUS SALPAUS MODUULI 3 AJAN ILMAISUT AJAN ILMAISUT 1. PÄIVÄ, VIIKONPÄIVÄ 2. VUOROKAUDENAIKA 3. VIIKKO 4. KUUKAUSI 5. VUOSI 6. VUOSIKYMMEN, VUOSISATA, VUOSITUHAT 7. VUODENAIKA 8. JUHLAPÄIVÄT MILLOIN? 1. 2. 3. 4. maanantai, tiistai,

Lisätiedot

JHL 495 yhdistyksen toimintasuunnitelma Järjestötoiminta. Tapahtuma/tehtävä Tavoite Kuka järjestää Milloin Talousarviossa varattu summa

JHL 495 yhdistyksen toimintasuunnitelma Järjestötoiminta. Tapahtuma/tehtävä Tavoite Kuka järjestää Milloin Talousarviossa varattu summa Järjestötoiminta Hallituksen kokoukset kuukausittain Kevätkokous Syyskokous Kulttuuri- tai muu vapaa-ajan tapahtuma jäsenille Uusien jäsenten rekrytointitilaisuus yhdistettynä hyvinvointitapahtumaan Kontaktoidaan

Lisätiedot

Toimintakertomus vuodelta 2011

Toimintakertomus vuodelta 2011 Porin akateeminen nörttikulttuurin arvostusseura ry Toimintakertomus vuodelta 2011 YLEISTÄ PANA ry:n tarkoitus on saattaa yhteen nörttikulttuurista kiinnostuneita ja sitä harrastavia ihmisiä ja järjestää

Lisätiedot

HALLITUS, KOKOUKSET JA JÄSENISTÖ

HALLITUS, KOKOUKSET JA JÄSENISTÖ TOIMINTAKERTOMUS 2017 Sisällys YLEISTÄ... 2 HALLITUS, KOKOUKSET JA JÄSENISTÖ... 2 Hallinto 2017... 2 Kokoukset... 2 Jäsenistö... 2 TALOUS... 3 TOIMINTA... 3 Sääntömuutos... 3 Jäsenyydet ja osallistumiset...

Lisätiedot

Suomen nuorisokeskukset Tuemme nuorten kasvua ja kehitystä

Suomen nuorisokeskukset Tuemme nuorten kasvua ja kehitystä Suomen nuorisokeskukset Tuemme nuorten kasvua ja kehitystä Eija Pietilä 16.1.2015 Oulu Yhteiskunnallinen tehtävä Suomen nuorisokeskukset edistävät lasten ja nuorten hyvinvointia tukemalla ja ohjaamalla

Lisätiedot

Syyslukukauden 2018 tervehdyksiä koululaisten iltapäivätoiminnasta

Syyslukukauden 2018 tervehdyksiä koululaisten iltapäivätoiminnasta Syyslukukauden 2018 tervehdyksiä koululaisten Syyskuun tervehdys Sää suosi syyskuussa ulkoilua. Tämä mahdollisti sen, että pystyimme olemaan paljon ulkona leikkien ja pelaten. Tutustuttiin lähiluontoon

Lisätiedot

Lehti sisältää: Pääkirjoitus, oppilaskunta ja Iinan esittely 2. Opettajan haastattelu 3. Tutustumispäivä Lypsyniemessä 5. Tervetuloa ykköset!

Lehti sisältää: Pääkirjoitus, oppilaskunta ja Iinan esittely 2. Opettajan haastattelu 3. Tutustumispäivä Lypsyniemessä 5. Tervetuloa ykköset! Vilu Syksy 2016 Lehti sisältää: Pääkirjoitus, oppilaskunta ja Iinan esittely 2 Opettajan haastattelu 3 Tutustumispäivä Lypsyniemessä 5 Tervetuloa ykköset! 8 Kuvarunoja 9 Pääkirjoitus On alkanut uusi lukuvuosi

Lisätiedot

Turun NNKY. Kevät Vuod e n t u n n us: Sinä osoita t minulle elämän tien. Ps 16 : 1 1 a. Juliana Laurila

Turun NNKY. Kevät Vuod e n t u n n us: Sinä osoita t minulle elämän tien. Ps 16 : 1 1 a. Juliana Laurila Turun NNKY Kevät 2019 Juliana Laurila Vuod e n t u n n us: Sinä osoita t minulle elämän tien. Ps 16 : 1 1 a Puheenjohtajan tervehdys Hei, Kädessäsi on Turun NNKY:n kevätviesti, jonka myötä toivotamme Sinut

Lisätiedot

HARJULAN HALLAN SYYSOHJELMA

HARJULAN HALLAN SYYSOHJELMA HARJULAN HALLAN SYYSOHJELMA Syyskausi alkaa 28.8.2017 Havisevan koululla. Hallan jäsenillä on käytössä monipuolinen kuntosali koulun alakerrassa. Lisätietoja kuntosalin käytöstä sekä avaimista saat Salosen

Lisätiedot

KUOPIO, TAMMIKUU 2013 PÄIVÄ AIKA TAPAHTUMA VAST.HLÖ PUHELIN Keskiviikko Klo

KUOPIO, TAMMIKUU 2013 PÄIVÄ AIKA TAPAHTUMA VAST.HLÖ PUHELIN Keskiviikko Klo KUOPIO, TAMMIKUU 2013 16.1.2013 18-19.15 24.1.2013 18 19.15 klo Teemailta 1 Voimaa ja valoa talven sihteeri 29.1.2013 18 20 pimeyteen, Pirkko Ulmanen 30.1.2013 18 19.15 PIELAVESI, TAMMIKUU 2013 Maanantai

Lisätiedot

Oppilaitosnuorisotyö Tredussa nuoren tukeminen opintojen rinnalla. TPY:n symposium 27.5.2014

Oppilaitosnuorisotyö Tredussa nuoren tukeminen opintojen rinnalla. TPY:n symposium 27.5.2014 Oppilaitosnuorisotyö Tredussa nuoren tukeminen opintojen rinnalla TPY:n symposium 27.5.2014 OIVA - Ohjauksen interventioilla vaikuttavuutta läpäisyn tehostamiseen 1.9.2013-31.12.2014 OIVA on osa Opetushallituksen

Lisätiedot

TUOHITUN KYLÄYHDISTYKSEN VUOSIKOKOUS 2016

TUOHITUN KYLÄYHDISTYKSEN VUOSIKOKOUS 2016 TUOHITUN KYLÄYHDISTYKSEN VUOSIKOKOUS 2016 Vuosikokouksen jälkeen kyläasiamies Henrik Hausen kertoo uudesta hankkeesta ja vastaa kysymyksiin. 28.2.2016 klo 18.00. Paikka Tuohikoto Käsiteltävät asiat: 1.

Lisätiedot

Loppuraportti. 1.7.2010 31.1.2011 4H-kotieläinpiha -hanke. Lahden 4H-yhdistys ry Neljänkaivonkatu 47 15100 LAHTI. Lahden 4H-yhdistys ry maaliskuu 2011

Loppuraportti. 1.7.2010 31.1.2011 4H-kotieläinpiha -hanke. Lahden 4H-yhdistys ry Neljänkaivonkatu 47 15100 LAHTI. Lahden 4H-yhdistys ry maaliskuu 2011 2010 Loppuraportti 1.7.2010 31.1.2011 4H-kotieläinpiha -hanke Neljänkaivonkatu 47 15100 LAHTI maaliskuu 2011 Raportointiajanjakso: 1.7.2010-31.1.2011 Hankkeen nimi: 4H-kotieläinpiha -hanke Päätösnumero:

Lisätiedot

SATEENKAARITALON JÄSENKIRJE 4/2014

SATEENKAARITALON JÄSENKIRJE 4/2014 1 SATEENKAARITALON JÄSENKIRJE 4/2014 Sateenkaaritalon tapahtumia syksyllä 2014 muun muassa: Kuva internetistä. Kuvaaja Teuvo Vehkalahti. BBQ-Elolystit 9.9. klo 10-14 Hietalahden Villassa Sieni- ja marjaretki

Lisätiedot

Karikoista kartalle. Työllisyyden kuntakokeilu -hankkeen loppuseminaari. Kunnat ja työllisyyden hoito

Karikoista kartalle. Työllisyyden kuntakokeilu -hankkeen loppuseminaari. Kunnat ja työllisyyden hoito Karikoista kartalle Työllisyyden kuntakokeilu -hankkeen loppuseminaari Kunnat ja työllisyyden hoito Taustaa kuntakokeiluun mukaan lähtemiselle Haasteet pitkäaikaistyöttömyyden hoidossa Irralliset palveluprosessit

Lisätiedot

Kansallinen LIIKUNTATUTKIMUS 2009-2010

Kansallinen LIIKUNTATUTKIMUS 2009-2010 TUTKIMUS 2009-2010 Miten suomalaiset 19-65-vuotiaat liikkuvat, mitä lajeja he harrastavat, missä he liikkuvat? Liikunnan harrastuskertojen määrä Liikunnan ja kuntoilun luonne Suomalaisten jakaantuminen

Lisätiedot

Vaasan ekonomit Toi T mintaker oi tomus

Vaasan ekonomit Toi T mintaker oi tomus Vaasan ekonomit Toimintakertomus 2017 Jäsenistö Vaasan Ekonomien jäsenmäärä 31.12.2017 oli 900 Suomen ekonomien 25 jäsenyhdistyksen joukossa kuudenneksi vanhin ja seitsemänneksi suurin Yhdistyksen varsinaisten

Lisätiedot

ILTAPÄIVÄKERHOJEN TOIMINTASUUNNITELMA Haapaniemen alakoulu. Lukuvuosi Setlementti Puijola ry Kuopio

ILTAPÄIVÄKERHOJEN TOIMINTASUUNNITELMA Haapaniemen alakoulu. Lukuvuosi Setlementti Puijola ry Kuopio ILTAPÄIVÄKERHOJEN TOIMINTASUUNNITELMA Haapaniemen alakoulu Lukuvuosi 2016-2017 Setlementti Puijola ry Kuopio Toiminta-ajatus: Iltapäivätoiminnan tavoitteena on luoda kerhojen lapsille virikkeellinen, turvallinen

Lisätiedot

Itä-Suomen VUOSIKERTOMUS 2013

Itä-Suomen VUOSIKERTOMUS 2013 Itä-Suomen VUOSIKERTOMUS 2013 SISÄLLYSLUETTELO VUOSI 2013 PÄHKINÄNKUORESSA 3 PAINOPISTEET NUORISOLIIKUNNAN TOIMIALALLA 3 1. Seuratoiminta 3 2. 3 PAINOPISTEET AIKUISTEN LIIKUNNAN TOIMIALALLA 4 1. 4 2. Seuratoiminta

Lisätiedot

TEAM FINCHEVAL RY TOIMINTALINJA 2015

TEAM FINCHEVAL RY TOIMINTALINJA 2015 1 TEAM FINCHEVAL RY 2 JOHDANTO Toimintalinja on laadittu Suomen Ratsastajainliiton seurakehittämisohjelman mukaisesti vuodelle 2015. Toimintalinjasta käy ilmi asioita, jotka ovat seurallemme tärkeitä ja

Lisätiedot

Työllistämispalvelut NASTOLAN KUNNAN TYÖPAJAT 2013

Työllistämispalvelut NASTOLAN KUNNAN TYÖPAJAT 2013 NASTOLAN KUNNAN TYÖPAJAT 2013 Organisaatiokaavio Kunnan työllistämispalvelut Työllisyyden kuntakokeilu Nastolan Kakstahti Nastolan Kierrätyskeskus Ympäristötiimi Lounaskahvila Tekninen työpaja Kiinteistöyksikkö

Lisätiedot

HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2015 VUOSIKERTOMUS

HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2015 VUOSIKERTOMUS HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2015 VUOSIKERTOMUS YLEISTÄ Yhdistyksen tarkoitus on edistää fyysisesti vammaisten ihmisten mahdollisuuksia toimia yhteiskunnan tasa-arvoisina ja täysivaltaisina jäseninä

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2001

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2001 KANKAANPÄÄM SEUDUN TYKISTÖKILTA RY 38700 KANKAANPÄÄ 15.2.2002 1 TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2001 Kulunut vuosi oli kiltamme 37. Toimintavuosi SÄÄNTÖMÄÄRÄISET KOKOUKSET KILLAN HALLINTO Kevätkokous pidettiin

Lisätiedot