VUOSI KERTOMUS PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, PIEKSÄMÄKI (015)

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "VUOSI KERTOMUS 2011. PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, 76100 PIEKSÄMÄKI (015)348 714 www.psliikunta.com 1"

Transkriptio

1 VUOSI KERTOMUS 2011 PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, PIEKSÄMÄKI (015)

2 1. HISTORIAA Pieksämäen Seudun Liikunta ry:n perustava kokous on pidetty ja perustamiskirja on päivätty Yhdistys toimii Pieksämäen seudulla jäsenseurojensa välisenä yhdyssiteenä sekä tuki- ja palveluorganisaationa. Yhdistys perustaa toimintansa Pieksämäen Seudun Liikunnan ja jäsenseurojen rakentavaan yhteistyöhön. Pieksämäen Seudun Liikunta ry:n tarkoituksena on Edistää urheilun ja erilaisten liikuntamuotojen harrastusta Pieksämäen seudulla Toimia Pieksämäen seudun liikunta- ja urheiluseurojen yhteisenä edunvalvontaorganisaationa Edistää Pieksämäen seudun liikunta- ja urheiluseurojen yhteistoimintaa Kehittää urheilu-, liikunta- ja nuorisotyötä Edistää tasa-arvoa ja kansainvälistä yhteistoimintaa sekä toimia puhtaan luonnon ja ympäristön puolesta. PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, PIEKSÄMÄKI (015)

3 2. YLEISTÄ Pieksämäen Seudun Liikunta ry:n toimintavuosi 2011 oli jälleen haasteellinen työntekijöiden ja toiminnan osalta. Osa projektityöntekijöistä vaihtui ja osa oli pidemmällä sairauslomalla, jolloin ydinhenkilökunta joutui venymään ja paikkailemaan yhdessä myös ulkopuolella oman työtehtehtävien. Jäsenseuroja oli vaikeaa saada yhden pöydän ääreen, mutta VIP-seura tapaaminen saatiin kuitenkin pidettyä. TEKO-toiminta palvelee alueen kierrättämistä ja parantaa pitkäaikaistyöttömien työllistymismahdollisuuksia myös pienemmillä tukimuodoilla. Pyöritämme TEKO-tori myymälää ja pidämme yllä TEKO-paja toimintaa. Pajatoiminta ja kierrätysmyymälätoiminta ovat kehittyneet hyvien työntekijöiden ansiosta. Työllistäminen, iltapäivätoiminta ja hankkeet ovat muotoutuneet ydintoiminnaksemme. OttO-työllisyysprojekti aloitti Projektin tavoitteena työllistää mahdollisimman paljon pitkäaikaistyöttömiä mielenkiintoisiin työtehtäviin yhdistyksessä sekä alueen urheiluseuroissa. Hankkeen aikana panostetaan erityisesti työntekijöiden hyvinvointiin. Hanke päättyy Nuorten tekopaja-hanke aloitti NUORTEN TEKOPAJA hankeen aikana pyritään synnyttämään paikkakunnalle pysyvät rakenteet ja yhteistyömallit nuorten koulupudokkaiden, työelämästä paikkaa etsivien ja muiden ei mihinkään kiinnittyneiden nuorten auttamiseksi. IP-PARKKI iltapäivätoiminta jatkoi perustoimintaa kolmella toimipisteellä. Toiminta on kehittynyt ja muuttanut muotoaan ohjaajien vaihtuessa, mutta hyvien ohjaajien myötä iloinen yhteistyö on tuonut positiivisen kierteen ja menestyksen koko paikkakunnan iltapäivätoiminnalle. Sopimus toiminnan järjestämisestä loppuu PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, PIEKSÄMÄKI (015)

4 Pieksämäen kaupungin kanssa tehtyä yhteistyösopimusta kaupungin tukityöllistämisestä ja koko kierrätystoiminnan järjestämisestä ja kehittämisestä jatkettiin. Pieksämäen kaupunki on tarjonnut yhä monipuolisempia yhteistyömalleja harkittavaksemme. Toiminta on näkynyt ja kuulunut hyvin eri tiedotusvälineissä. Lehti-ilmoituksia on ollut 23 kappaletta, lehtijuttuja 16 kpl joista kuvallisia 12 kpl. Mainoksia pääasiassa teko-torin myymälän osalta on ollut 5 kpl. Lisäksi mainoksemme on alueen palvelukartassa ja puhelinluettelon keltaisilla sivuilla. 3. JÄSENSEURAT PSLiikunta ry:n jäsenet olivat liittymisjärjestyksessä: 1. Pieksämäen Voimistelijat 18. Pieksän Latu 2. Keski-Savon Pateri 19. Pieksämäen Kanoottiseura 3. Pieksämäen Pallo-Sepot 20. Pikadon 4. Pieksämäen Urheilusukeltajat 21. Kisattaret 5. Pieksämäen Seudun Ampujat 22. Pieksämäen Pyrintö 6. Savon Pallo 23. Savon Rasti 7. Pieksän Kuutit 24. Jäppilän Urheilijat 8. Pieksämäen Palloilijat 25. Pieksämäen Curling 9. Pieksämäen Tanssiurheiluseura 26. Pieksämäen Palveluskoirayhdistys 10. Pieksämäen Vesiurheiluseura 27. Vilhulan Vire 11. Pieksämäen Salibandy 28. Haukivuoren Kisailijat 12. Tennis Laukanlampi Golf 13. Pieksämäen Seudun 30. Pieksämäen Watterit Hengitysyhdistys 31. Pieksämäen Ratagolfclubi 14. Anola Golf Club 32. Peiposjärven Visa 15. Pieksämäen Tsemppi 33. Fo-Team Kaukis 16. Virtasalmen Urheilijat 34. Snow Team 17. Pive 98 PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, PIEKSÄMÄKI (015)

5 VUOSIKOKOUS kevät Kevätvuosikokous pidettiin Pieksämäen Seudun Liikunta ry:n pajalla Alasinkatu Kevätvuosikokouksen puheenjohtajaksi valittiin Etelä-Savon Liikunta ry:n aluejohtaja Heino Lipsanen ja sihteeriksi Jari Honkanen Pieksämäen Seudun Liikunta ry:stä. Paikalla oli vain kuuden jäsenseuran edustus. Pöytäkirjantarkastajina toimivat Matti Korkalainen (Pieksämäki Curling ry.) ja Sirpa Holopainen (Pieksämäen Kisattaret ry.) Kokouksessa palkittiin vuoden urheiluseura 2010, joka oli Vilhulan Vire ry. ja vuoden urheiluseuratoimijaksi valittiin Päivi Tepponen (Pieksämäen Kisattaret ry.) VUOSIKOKOUS syksy Syysvuosikokous pidettiin Pieksämäen Seudun Liikunta ry:n pajalla osoitteessa Alasinkatu 1. Puheenjohtajaksi valittiin Pieksämäen Palveluskoirayhdistys ry:n Matti Tenhunen ja sihteeriksi valittiin Pieksämäen Seudun Liikunta ry:n toiminnanjohtaja Jari Honkanen. Pöytäkirjantarkastajiksi ja tarvittaessa ääntenlaskijoiksi valittiin Erkki Kojo (Pieksämäen Latu ry.) ja Pirkko Paara (Pieksämäen Voimistelijat ry.) Paikalla oli 11 jäsenseuran edustus. Hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi valittiin kaksivuotiskaudelle myös edelliskaudella vaikuttanut Jorma Laasonen. Varapheenjohtajana jatkaa toiselle vuodelle Pirkko Takkinen. Hallituksessa erovuorossa olivat Erkki Huupponen, Raija Mynttinen ja Juha Turunen. Turusen tilalle valittiin äänestyksen ja arvanvedon jälkeen Pieksän Latu ry:n Kari Yrjänäinen. Muut jäsenet valittiin seuraavalle kaksivuotiskaudelle. PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, PIEKSÄMÄKI (015)

6 Vuoden 2011 aikana hallitus kokoontui kuusi kertaa. HALLITUS JA KOKOUKSET 2011 Jorma Laasonen, puheenjohtaja 6/6 Pirkko Takkinen, varapuheenjohtaja 4/6 Keijo Heinonen 3/6 Aimo Nykänen 3/6 Raija Mynttinen 5/6 Erkki Huupponen 2/6 Juha Turunen 4/6 Petri Puikkonen 1/6 ei jäsenet hallituksessa: Jari Honkanen (sihteeri, esittelijä) 5/6 Tilintarkastajina ja toiminnantarkastajina vuonna 2011 toimivat: tilintarkastaja Ahti Väisänen (HTM, KLT) toiminnantarkastaja Matti Tenhunen (Pieksämäen Palveluskoirayhdistys ry.) Varalla olivat: tilintarkastaja HTM Heikki Melto (HTM) toiminnantarkastaja Heikki Holopainen (Pieksämäen Tsemppi ry.) Kirjanpito ja palkanlaskenta: Vuoden 2011 alusta yhdistys vaihtoi tilitoimistokseen kuntalaskenta oy:n. PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, PIEKSÄMÄKI (015)

7 Kotisivujemme osoite: Sähköpostia voi lähettää osoitteisiin: henkilökunnan sähköpostit ovat muotoa: Päätoimipisteemme ja tekotoiminnan kierrätysmyymälä sijaitsee osoitteessa Kukkaroniementie PIEKSÄMÄKI Pajatoimintamme on keskitetty sekä OttO-työllisyysprojektin sekä nuorten tekopaja-hanke POTKU:n osalta osoitteeseen: Alasinkatu 1b PIEKSÄMÄKI Yhdistyksellä on käytössään vuoden 2000 VOLKSWAGEN TRANSPORTER pakettiauto, jota käytetään TEKO-pajan, TEKO-myymälän sekä iltapäivätoiminnan ajoissa. Toinen pakettiauto FIAT DUCATO vm.2002, on vain kierrätystoiminnan käytössä. Jäsenseuroilla on mahdollisuus vuokrata autoa 0,20 /km+diesel. Molemmat autot ovat kuljetuksia varten suunniteltuja 1+2 paikkaisia pakettiautoja, jota voi ajaa AB-ajokortilla. Näiden lisäksi yhdistyksellä on myös kevyt kuorma-auto IVECO vm ja pieni traktori VALMET on vuodelta PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, PIEKSÄMÄKI (015)

8 4. TYÖNTEKIJÄT Pieksämäen Seudun Liikunta ry:llä työntekijämäärät ovat suuria, mutta suurin osa palkallisista on erilaisilla tukimuodoilla palkattuja ihmisiä. Yhdistyksen koordinoijana työskentelee toiminnanjohtaja Jari Honkanen, jonka työsopimus on solmittu toistaiseksi. OttO-työllisyysprojektiin projektipäällikkönä toimi Mika Jormakka, työnsuunnittelijana Riikka Lipponen ja työnohjaajana Raimo Kolehmainen. Kesällä 2011 Jormakan pitemmän sairausloman ajan hänen sijaisenaan toimi Lipponen ja Lipposta tuurasi määräaikaisella sopimuksella Mikko Kontulainen. Työsuhteet ovat määräaikaisia ja kestävät työllisyysprojektin loppuun asti , mikäli ELY-keskus myöntää vuosittaisen tuen hankkeeseen. Myymälän ja toimiston vastuuhenkilönä on toiminut Tarja Pöyhönen, jonka määräaikainen työsuhde kesti asti. Nuorten teko-paja hankkeen projektihenkilöinä toimivat vaihdosten jälkeen projektipäällikkö Tommi Piirainen ( ) sekä pajaohjaajat Juha Jäppinen ja Sanna Korhonen ( ). Sekä Ulla-Maija Hynönen että Susanna Riikonen irtisanoutuivat vuoden 2011 aikana. IP-PARKKI iltapäivätoiminnan vastuuohjaajina kesäkuun alkuun toimivat Ville Heiskanen, Jonna-Kaisa Rajapolvi ja Annamari Rinkinen. Kesällä valittiin uudet vastuuohjaajat kolmelle toimipisteelle. Uudet ohjaajat olivat Ville Heiskanen, Susa Korhonen ja Tuija Sormunen. PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, PIEKSÄMÄKI (015)

9 Projektituella oli töissä 6 henkilöä vuoden 2011 aikana. Palkkatuella työskenteli 52 henkilöä. Viisi henkilöä oli töissä vajaakuntoisen tuella. Yhdeksäntoista nuorta toteutti työelämävalmennuksen ja 1 toimi työharjoittelijana. Työkokeilussa oli 1 henkilö. Kaikkiaan vuoden aikana yhdistyksen palveluksessa oli 93 henkilöä. toistaiseksi 1 projektityöntekijät 6 määräaikaiset työsuhteet 4 palkkatuki 52 työelämävalmennus 19 työharjoittelu 1 työkokeilu 1 vajaakuntoisen tuki 5 ryhmäpoikkeus tuki 4 YHTEENSÄ 93 HENKILÖÄ PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, PIEKSÄMÄKI (015)

10 5. IP-PARKKI iltapäivätoiminta Toimintaa järjestettiin Pieksämäen Seudun Liikunta ry:n toimesta Harjun, Kontiopuiston sekä Tahiniemen ala-asteilla. Toiminnan piirissä on parhaimmillaan ollut lähes 100 lasta. Vuoden 2011 lapsimäärät oheisessa taulukossa. IP-PARKKI KEVÄT 2011 ka. SYKSY 2011 ka. pojat tytöt yht. paikalla pojat tytöt yht. paikalla TAHINIEMI HARJU KONTIOPUISTO yhteensä TAULUKKO 3, Iltapäivätoiminnan lapsimäärät 2011 Liikkuvan iltapäivän ja IP-PARKKI toiminnan päätavoite on luoda mahdollisuus viettää iltapäivä turvallisen aikuisen/aikuisten kanssa leikkien, leväten, pelaillen, askarrellen, läksyjä tehden ja oleillen. ohjelmarunko normaalille päivälle on: saapuminen, leikkiminen, läksyt askartelua, piirtämistä 14 välipala ulkoilu ja leikit ulkona, liikunta, askartelu, Sopimus ohjaajin palkkauksista tarkistetaan aina vuosittain ja yhteistyö kaupungin kanssa on ensiarvoisen tärkeää. Ammattilaiset määräaikaisissa työsuhteissa ovat nostaneet toimintamme tasoa merkittävästi. IP-PARKKI toiminnan toimintasuunnitelmaa ja liikuntasuunnitelmaa päivitetään jatkuvasti. PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, PIEKSÄMÄKI (015)

11 IP-PARKKIEN yhteistä toimintaa olivat vuoden aikana: mäenlaskutapahtuma, footsal, uimahallikäynnit, nukkekoti, Sakke Sankari ja kevätretket. Yhteiseksi koulutukseksi ja työnohjaukseksi on muodostunut maanantaiaamun palaveri kaikille ohjaajille. Siinä on purettu edellisen viikon tapahtumia ja suunniteltu tulevan viikon ohjelmaa. Yhteispalaveri on myös ainut paikka uusille ohjaajille tutustua henkilökuntaan. Tahiniemen iltapäiväkerho 2011 KEVÄT Vastuuohjaajat: Tiina Jäntti Elsa Pohjolainen Ohjaajat: Tuula Laitinen Katja Nyysönen Heli Lehtokumpu Sanna Leikas Keväällä lapsia kirjoilla 18, joista tyttöjä oli 10 ja poikia 8. Heistä 1- luokkalaisia oli 9, 2-luokkalaisia oli 7 ja 3- luokkalaisia oli 2. Päivittäin lapsia oli keskimäärin seuraavasti: tammikuu 8, helmikuu 8, maaliskuu 8, huhtikuu 6, toukokuu 6 Alkuvuonna Tahiniemen iltapäiväkerhon toimintaan kuului mm. talvimaisema askartelua, ip- lehden tekoa, leikekirjan valmistamista, olympialaiset sekä pääsiäisaiheisen nuken valmistus, joilla lapset esittivät erilaisia esityksiä. Salissa kävimme lähes päivittäin ja lapsille mieleen olivat erilaiset pallopelit, kuten koripallo, jalkapallo ja lentopallo. Myös hippaleikit olivat suuressa suosiossa. Pihalla leikimme lasten kanssa erilaisia pihaleikkejä ja lapset rakensivat mielellään erilaisia majoja niin lumesta kuin risuistakin. PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, PIEKSÄMÄKI (015)

12 SYKSY Vastuuohjaaja: Susa Korhonen Ohjaajat: Heli Lehtokumpu Sanna Leikas Lastenohjaajaopiskelijat: Emma Ollilainen Noora Tiihonen Syksyllä lapsia kirjoilla 16, joista tyttöjä oli 7 ja poikia 9. Heistä 1-luokkalaisia oli 11, 2-luokkalaisia 3, 3-luokkalaisia 1 ja 4- luokkalaisia oli 1. Päivittäin lapsia oli keskimäärin seuraavasti: elokuu 4, syyskuu 6, lokakuu 6, marraskuu 7, joulukuu 6. Syksy Tahiniemessä alkoi yhteisten pelisääntöjen luomisella, sekä toisiimme tutustumisella. Oman aikansa vei myös tilajärjestelyihin tottuminen, sillä kanssamme samassa tilassa toimi Kalevan päiväkodin esiopetusryhmä. Sisällä tapahtuvaa ohjattua toimintaa olivat mm. taikataikina muovailu ja teoksen maalaus, kipsityöt, isänpäivälahjan valmistus sekä erilaiset teema askartelut kuten luonto ja joulu. Joka viikko meillä oli esim. oman lelun/pelin päivä, jolloin lapset toivat halutessaan mukanaan lautapelin, jota sitten pelattiin halukkaiden kanssa. Salissa olimme pääsääntöisin torstaisin ja perjantaisin, jolloin ehdottomia suosikkeja olivat sähly, sulkapallo, norsupalloilu sekä köydet ja renkaat. Myös erilaisen hippaleikit olivat mukavaa ajanvietettä. Ulkoilua iltapäiväkerhossa oli lähes päivittäin ja vakio leikkeihin kuului mm. nurkka-jussi sekä kirkkis. Vierailimme usein myös lähileikkikentillä lasten toiveiden mukaan. PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, PIEKSÄMÄKI (015)

13 Kontiopuiston iltapäiväkerho 2011 KEVÄT 2011 Vastuuohjaaja: Tarja Roivainen Eija Mähönen Emmi Häkkinen Juuso Janhunen Tuula Laitinen Minna Tiitinen Lapsia oli kirjoilla luokka tyttöjä 13 poikia 10 yht luokka tyttöjä 3 poikia 6 yht luokka tyttöjä 5 poikia 2 yht. 7 SYKSY 2011 Vastuuohjaaja: Tuija Sormunen Ohjaajat: Minna Tiitinen Tuula Laitinen Aatu Issakainen Opiskelijat: Noora Nokelainen Krista Markkanen Lapsia oli kirjoilla luokka tyttöjä 12 poikia 14 yht luokka tyttöjä 6 poikia 4 yht. 10 Yhteisten retkien ja viikko-ohjelman lisäksi lapset saivat suunnitella toimintaa johon kuului mm. discot ja leivonta. Salissa tapahtuva toiminta on saanut suurimman suosion ja lapset saivat tutustua eri liikuntavälineisiin ja harjoittaa taitojaan opastuksellamme. On hienoa ollut seurata heidän kehitystään eri osa-alueilla. PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, PIEKSÄMÄKI (015)

14 6. SPORTTILEIRI Pieksämäen Seudun Liikunta ry. järjesti yhdessä jäsenseurojensa kanssa SPORTTIPÄIVÄLEIRIN Pieksämäellä hiihtoloman alussa Leiripäällikkönä toimi Ville Heiskanen. Sporttipäiväleiri oli kolmipäiväinen alakouluikäisten talviliikuntaleiri. Leirillä järjestettiin ohjattua toimintaa klo ,jonka jälkeen leiriläiset lähtivät kotiin yöksi. Keskuspaikkana toimi urheilutalo ja yli 60 lasta puuhasi eri lajien parissa seurojen ohjauksessa. Liikkumisen lomassa nautimme lämpimän lounaan Meriluodon koulun ruokalassa ja välipalan urheilutalolla. Leirillä tutustuimme useisiin eri lajeihin. Senttejä tai sekunteja ei mitattu, vaan leikkien ja yhdessä ollen opimme uusia juttuja. LAJIT Lajeista mukana olivat footsal, dance, lentis, luistelu, boccia, salibandy, judo, parkour, uinti, mäenlasku, ja tietenkin sporttidisco. SEURAT Pieksämäen Salibandy Pieksämäen Tsemppi Pieksän Kuutit Pieksämäen Pikadon Savon Pallo Pieksämäen Pallo-Sepot Parkour instituutti Pieksämäen eläkkeensaajat Seutuopisto PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, PIEKSÄMÄKI (015)

15 7. NUORTEN TEKOPAJA-hanke POTKU Nuorten TEKOpaja-hanke on Pieksämäen Seudun Liikunta ry:n hallinnoima ESR-rahoitteinen hanke, jonka tavoitteena on luoda Pieksämäelle pysyvät rakenteet sekä yhteistyö- ja toimintamallit mm. koulupudokkaille ja työelämästä paikkaa etsiville nuorille. Nuorten TEKOpaja-hanke kartoittaa alueella toimivien hankkeiden toimintamalleja ja etsii työpajanuorelle tarpeelliset tukimuodot jo olemassa olevista rakenteista. Nuoret ohjautuvat työpajalle pääosin paikallisen Työ- ja elinkeinotoimiston, Pieksämäen kaupungin sosiaalitoimen ja nuorisotoimen etsivätyön kautta. Hankkeen tärkeitä yhteistyökumppaneita ovat mm. PSLiikunnan Ottotyöllisyysprojekti, Pieksämäen kaupunki (nuoriso- ja sosiaali- ja terveystoimi), Pieksämäen TE-toimisto, alueen kaikki oppilaitokset ja Opin Ovi-hankkeet TEKOpaja-hankkeen pajaohjaajina työskenteli toimintavuoden aikana Juha Jäppinen ja Susanna Riikonen. Joulukuussa 2010 irtisanoutuneen projektipäällikön tilalle valittiin YTM Tommi Piirainen, joka aloitti tehtävässä helmikuussa Susanna Riikonen irtisanoutui pajaohjaajan tehtävästä lokakuun lopussa, ja hänen tilalleen pajaohjaajaksi valittiin joulukuun alussa sosionomi (AMK) Sanna Korhonen. Nuorten TEKOpaja aloitti toimintansa ryhmämuotoisesti, josta siirryttiin pikkuhiljaa non-stop periaatteeseen. Nuoria toimintavuoden aikana oli TEKOpajalla 26, joista naisia oli 10, harjoittelijoiden keski-iän ollessa noin 20 vuotta. PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, PIEKSÄMÄKI (015)

16 Työpajan arki koostui erilaisista pajoista kuten keittiö-, media-, musa-, puu-, ja tekstiilipajoista, sekä ulkopuolisen palveluntarjoajan (tmi Nazia Asif) vetämästä ilmaisutaidon opetuksesta. Pajanuoret osallistuivat myös erilaisiin projektimuotoisiin töihin kuten Heikinlammen lavan kunnostustalkoisiin ja seurakunnan polttopuutalkoisiin. Toimintavuoden aikana ohjelmaan kuului myös yritysvierailuja, retkiä, tutustumiskäyntejä, ja vierailut Next Stepmessuille Jyväskylään sekä valtakunnalliseen työpajanuorten taide- ja kulttuuritapahtumaan Kuopioon. Osa työpajalla harjoittelussa olleista nuorista suoritti jakson aikana hygieniapassi- ja ajokortti työelämään-koulutuksen. Vuoden 2011 keväällä järjestettiin hankkeen tiedotustilaisuus, jonka lisäksi hankkeelle tehtiin omat nettisivut; osoite Pajaohjaajat kävivät toimintavuoden aikana eri koulutuksissa, pääpainon ollessa työpajatoimintaan ja ohjaustehtäviin liittyneissä koulutuksissa. Hankkeen henkilöstölle hankittiin kilpailutuksen perusteella työnohjaus, joka alkoi syyskuussa Hankkeen ohjausryhmän kokouksia järjestettiin toimintavuoden aikana 4 kertaa eli noin kolmen kuukauden välein. Hankkeen maksatuksia tehtiin samoin neljästi, kolmen kuukauden kausissa. Muissa hankkeen hallinnointiin liittyvissä toimissa edettiin projektisuunnitelman ja (Etelä-Savon) Elykeskuksen ohjeistuksen mukaisesti eli väliraportit on toimitettu rahoittajataholle vuoden ja hankkeen tuloksia arvioivat seurantaraportit puolen vuoden välein. PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, PIEKSÄMÄKI (015)

17 TEKO-TORI (myymälä) Teko-torin myymälässä työskenteli palkkatuella 15 henkilöä. Yhtä aikaa myymälässä oli 6 myyjää, 1 siivooja ja 1 ompelija. Näiden lisäksi oli työelämävalmennuksessa 2 hlö:ä. Myymälätyöntekijät työskentelivät kahdessa vuorossa, ja sekä lauantaisin Henkilökunnan palavereja pidettiin joka viikko tiistaisin. Teko-torin vastuuhenkilönä toimi Tarja Pöyhönen. Henkilökunnan liikuntapäiviä pidettiin 4, huhti-, elo-, syys- ja lokakuussa. Niinä päivinä myymälä oli suljettu. Lisäksi pajalla pidettiin Joulumyyjäiset la Kaikki myyjät olivat siellä töissä ja myymälä pidettiin silloin kiinni. Tapahtumasta jaettiin mainoksia postilaatikoihin ja kauppojen ilmoitustauluille. Ennen joulua pidimme myymälässä glögi- ja piparitarjoilun. Olemme saaneet kiitosta asiakkailta myymälän siisteydestä ja hyvästä palvelusta. Myymälässä työskenteli 1 thaimaalainen ja 2 venäläistä, joista toinen ompelijana. Meillä käy paljon venäläisiä asiakkaita, joten on meille eduksi, kun meillä on venäläisiä työntekijöitä. Koska myytävä tavara tulee meille lahjoituksina, olemme sen varassa mitä asiakkaat lahjoittavat. Saimme kuitenkin tavaraa kiitettävästi pitkin vuotta, suurimmaksi osaksi hyväkuntoista. Osa huonekaluista kelpaa sellaisenaan myyntiin ja osa kunnostetaan pajalla tai ompelijamme tekee sohviin ja patjoihin uusia päällisiä. Sen lisäksi hän on ommellut asiakastöitä sekä tehnyt uusiotuotteita lahjoitetuista vaatteista ja kankaista. Lemmikkieläinten hautausmaalle haudattiin 7 eläintä ja hautapaikkavarauksia jatkettiin viidelle eläimelle. Maksu on 60 viideltä vuodelta. Hautapaikkavaraukset hoidetaan pääsääntöisesti toimistolta, mutta ma-pe klo välillä sekä lauantaisin myymälästä. Myymälän kiinni ollessa voivat asiakkaat hakea Kaakinmäen Nesteeltä pieneläinhautausmaan hiekkakopin avaimen hlö-tietoja vastaan ja tulevat sitten hoitamaan maksun myöhemmin. PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, PIEKSÄMÄKI (015)

18 8. KOULUTUS Hautapaikkoja on yhteensä 1069 kpl. Asiakkailta on tullut kiitosta hautausmaan siisteydestä. Siivous järjestetään pajan ja myymäläntyöntekijöiden kanssa yleensä keväällä ja syksyllä. IP-OHJAAJIEN TYÖNOHJAUS IP-PARKKI iltapäivätoiminnan ohjaajille järjestettiin koulutusta ja työnohjausta jokaisena maanantaina klo Kahvihetken lomassa käytiin läpi edellisen viikon asioita ja suunniteltiin tulevaa viikkoa. Kouluttajana ja ryhmän vetäjänä toimivat projektipäällikkö sekä vastuuohjaajat. Järjestettyjä koulutuksia olivat mm. LASTEN URHEILUN PERUSTEET (LUP), LEIRIOHJAAJAINFOT, ENSI-APU, ERITYISLASTEN HUOMIOIMINEN ja NUORI-SUOMI LYHYTKURSSIT: liikuntaa pienissä tiloissa, leiki ja liiku ulkona. PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, PIEKSÄMÄKI (015)

19 9. TERVEET ELÄMÄNTAVAT Pieksämäen Seudun Liikunta ry. järjesti ELÄMÄNI SANKARI päivän IP-PARKKI iltapäivätoiminnan ohjaajille sekä lapsille. Ohjaajia koulutettiin aamulla 3 tunnin verran ELÄMÄNI SANKARI toiminnanjohtaja Henrik Norrenan johdolla. Koulutuksessa etsittiin keinoja vaikuttaa lapsen kehitykseen ja kasvuun myönteisellä tavalla tukien ja opastaen lasta terveisiin elämäntapoihin. Liikunnan monipuolisuus ja leikkien sekä pelien tärkeys yhdessä ohjaajien esimerkin kanssa ovat avainkysymykset iltapäivätoiminnassa sekä ala-aste ikäisten kanssa toimiessa. IP-PARKKI iltapäivätoiminnan ohjaajat sekä lapset siirtyivät klo Harjun koululle SANKARISÄHLYTURNAUKSEEN. Turnauksessa tärkeimpänä palkintona on yhdessäolo, iloinen mieli ja liikunnan riemu. IP-kerhot olivat tehneet jokaiselle oman painetun pelipaidan ja joukkueet pelasivat toisiaan vastaan lyhyet pelit. Mukana temmelsi yli 50 lasta ja 10 ohjaajaa! PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, PIEKSÄMÄKI (015)

20 10. KUNTOLIIKUNTA Järjestimme kaikille työntekijöille ja hallitukselle salivuoron Harjun koululle maanantaisin klo ja tiistai-iltapäivisin klo Lisäksi henkilökunnalla oli mahdollisuus käydä uimahallilla ja uimahallin kuntosalilla puoleen hintaan. Liikuntapäivät järjestettiin kuukausittain ja niihin oli kaikkien työntekijöiden ipohjaajia lukuun ottamatta mahdollisuus osallistua. Henkilökunnan ja hallituksen oli myös mahdollista varata toimistolla säilytettäviä kausikortteja Pieksämäki Volleyn, Keski-Savon Paterin, Pieksämäen Salibandyn sekä Pieksämäen Pallo-Seppojen, peleihin. LIIKUNTA PÄIVÄT klo Kävely / luistelu, jonka jälkeen kuntosali / uinti Lumikenkäily, mäenlasku, tandemhiihto, norsupallo kävely uhonmajalle, jossa yhteistoiminnallisia rastitehtäviä, + kuntosali / uinti Pajan pihan siivouspäivä. Makkaranpaistoa pihalla Pieneläinhautausmaan siivoustalkoot. Sienestystä ja marjastusta Päivä muulina (Pitkpospuiden teko sekä luontopolun kunnostusta Olkonkankaalla) Curling (kävely myymälältä jäähallille, 2h curlingin opettelua ja kävellen takaisin) PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, PIEKSÄMÄKI (015)

21 11. OttO-työllisyysprojekti Pieksämäen Seudun Liikunta ry:n OttO-työllisyysprojekti toteutetaan ajalla Kolmevuotisen hankkeen budjetti on ja sen toteutuksesta vastaavat 3 uutta projektihenkilöä. OttO-työllisyysprojektin toteuttajina toimivat seuraavat henkilöt: Projektipäällikkö Mika Jormakka Työnsuunnittelija Riikka Lipponen Työnohjaaja Raimo Kolehmainen OttO-työllisyysprojektin tavoite on työllistää mahdollisimman paljon vaikeasti työllistyviä ja nuorten yhteiskuntatakuun piiriin kuuluvia haasteellisiin ja mielenkiintoisiin työpaikkoihin Pieksämäen kaupungin alueella vuosina Pieksämäen Seudun Liikunta ry:n toiminnanjohtaja Jari Honkasen mukaan uudet henkilöt tuovat omalla osaamisellaan apuja koko yhdistyksen toimintaan ja myös alueen urheiluseurat tulevat hyötymään uusista henkilöistä. Työllistämisen tavoitteena on työllistää jokaisena vuonna ainakin 30 pitkäaikaistyötöntä kolmannen sektorin moninaisiin työtehtäviin. Jokaisen työllistetyn kanssa tehtävä henkilökohtainen hyvinvoinnin parantamissuunnitelma antaa tietotaitoa liikunnasta, terveellisestä ruokavaliosta, alkoholista, tupakasta ja muista omaan terveyteen, työkykyyn ja hyvinvointiin vaikuttavista asioista. Työllistämisjaksojen teemoina tulee olemaan työllistäminen ja työssä oppiminen sekä työn laatu ja onnistuminen. Kiinnitämme erityistä huomiota työllistettyjen työkyvyn ylläpitoon, terveyteen ja hyvinvointiin. OPPIMINEN TYÖNILO TOIMINTA ONNISTUMINEN PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, PIEKSÄMÄKI (015)

22 Mika Jormakka, Raimo Kolehmainen, Riikka Lipponen, Tarja Pöyhönen MUUTA 2011 VUONNA TAPAHTUNUTTA: Pajan ruokala otettiin käyttöön. Ruokalassa työllistetyt voivat harjoitella ruuan laittoa. Jätekukon kanssa jatkettiin yhteistyösopimusta. (kierrätyspisteiden siivous) Tammikuu ostettiin halkomakone 8.2 tarjottiin pyttipannua työmiehille ja yhteistyökumppaneille 2 työmiestä päihdeseurantaan päihdepolille 1 työmies päihdekeskusteluun työterveyteen 15.3 Riikka ja Mika tutustumiskäynnillä Jyväskylän EkoCenterissä 5.4 ohjausryhmän kokous toukokuu 2011 Mikalle sattui työtapaturma. Sairasloma 31.8 saakka. Riikka toimi Mikan sijaisena. Riikan sijaiseksi palkattiin Mikko Kontulainen. Tyky-päivä projekti henkilöille salvoskämpällä ohjausryhmän kokous Pajan joulumyyjäiset Myyjiä paikalla 27. Myytiin hernekeittoa ja muurinpohja lettuja. PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, PIEKSÄMÄKI (015)

23 Jouluruokailu järjestettiin pajalla Pajan oma keittiöhenkilökunta hoiti ruokailun järjestämisen. Osalle työllistetyistä pääsi kokeilemaan työntekoa Pieksämäkeläisissä yrityksissä (Moilanen, Sähkö-Savo ja Pieksämäen kaupunki). Isompia työmaita vuonna 2011: Lumen pudotuksia, puunkaatoja, kisakontionkentän kastelua, Nikkarilan metsäopiston luontopolkujen kunnostusta ja siltojen sekä pitkospuiden rakennusta, tuulen kaatojen keräystä, piharemontteja. Jäsenseuroille tehdyt työt : o Snow Team: kelkkareitin kunnostusta o Palveluskoirayhdistys: aidan tekoa o Pieksämäki Volley: muuttoja o Pips: mainosten vaihtoa o Sapa: kyltin vaihto o Curling-seura: kivien kuljetusta Yhteistyökumppanit / yhteistyö: TE- keskus - Rahoittaa OttO-projektia - työvoimaneuvoja voidaan kutsua tarvittaessa asiakastapaamisiin pajalle Pieksämäen kaupunki - rahoittaa OttO- projektia Saimaan syöpäyhdistys -koulutuspalveluiden ostoa liikuntapäiviin Terveys ry koulutuspalveluiden ostoa liikuntapäiviin Bovallius - korjattu myyntiin Bovalliukselle purkuun tullutta elektroniikkaa ja myyty tuotteet Teko-torilla Opin Ovi projekti - Opin Ovi tarjoaa neuvoa ja apua työnhakuun ja koulutuspaikkojen etsintään liittyvissä asioissa PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, PIEKSÄMÄKI (015)

24 12. TAPAHTUMAT/yhteistyösopimukset YHTEISTYÖSOPIMUKSET Yhteistyösopimuksia tehtiin seuraavien kumppaneiden kanssa: Vexin auto-osa KL-RENGAS Pieksämäen Ammattiopisto Rautia Naumanen Sähköpari/Elmo Sport Concept-10 PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, PIEKSÄMÄKI (015)

PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, 76100 PIEKSÄMÄKI (015)348 714 www.psliikunta.com 1

PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, 76100 PIEKSÄMÄKI (015)348 714 www.psliikunta.com 1 PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, 76100 PIEKSÄMÄKI (015)348 714 www.psliikunta.com 1 1. HISTORIAA Pieksämäen Seudun Liikunta ry:n perustava kokous on pidetty 27.1.1998 ja perustamiskirja

Lisätiedot

Pieksämäen Seudun Liikunta ry:n perustava kokous on pidetty 27.1.1998 ja perustamiskirja on päivätty 16.2.1998.

Pieksämäen Seudun Liikunta ry:n perustava kokous on pidetty 27.1.1998 ja perustamiskirja on päivätty 16.2.1998. HISTORIA Pieksämäen Seudun Liikunta ry:n perustava kokous on pidetty 27.1.1998 ja perustamiskirja on päivätty 16.2.1998. Yhdistys toimii Pieksämäen seudulla jäsenseurojensa välisenä yhdyssiteenä sekä tuki

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2013

TOIMINTAKERTOMUS 2013 - 1 - TOIMINTAKERTOMUS 2013-1 - - 2 - HISTORIA Pieksämäen Seudun Liikunta ry:n perustava kokous on pidetty 27.1.1998 ja perustamiskirja on päivätty 16.2.1998. Yhdistys toimii Pieksämäen seudulla jäsenseurojensa

Lisätiedot

PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, 76100 PIEKSÄMÄKI (015)348 714 www.psliikunta.com 1

PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, 76100 PIEKSÄMÄKI (015)348 714 www.psliikunta.com 1 PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, 76100 PIEKSÄMÄKI (015)348 714 www.psliikunta.com 1 1. HISTORIAA Pieksämäen Seudun Liikunta ry:n perustava kokous on pidetty 27.1.1998 ja perustamiskirja

Lisätiedot

12.3.2013 Varkauden Urheiluseurat ry Käärmeniementie 15 B, 78200 VARKAUS. Vuosi 2012 oli Varkauden Urheiluseurat ry:n 22. toimintavuosi!

12.3.2013 Varkauden Urheiluseurat ry Käärmeniementie 15 B, 78200 VARKAUS. Vuosi 2012 oli Varkauden Urheiluseurat ry:n 22. toimintavuosi! 12.3.2013 Varkauden Urheiluseurat ry Käärmeniementie 15 B, 78200 VARKAUS 1 2012 toimintakertomus Yleistä Vuosi 2012 oli Varkauden Urheiluseurat ry:n 22. toimintavuosi! Varkautelaisten ja tämän myötä järjestön

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2013

TOIMINTAKERTOMUS 2013 NUORISOTOIMEN/PALVELUIDEN TOIMINTAKERTOMUS 2013 AJAN HERMOLLA - VAUHTIA JA HAASTAVIA TILANTEITA Nuorisotoimi on isojen muutosten keskellä. Vuonna 2013 oli yhtä aikaa käynnissä mittavat tilahankkeet Tyryssä

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2013

TOIMINTAKERTOMUS 2013 TOIMINTAKERTOMUS 2013 Vantaan Mielenterveysyhdistys Hyvät Tuulet ry HYVÄT TUULET RY TOIMINTAKERTOMUS 2013 Lauhatuuli Myöhätuuli Hiekkaharjuntie 13 A Lammaslammentie 17 A 01300 Vantaa 01710 Vantaa 09-8734386

Lisätiedot

Sisällys. 10-Vuotisjuhlajulkaisun toimituskunta. Painopaikka

Sisällys. 10-Vuotisjuhlajulkaisun toimituskunta. Painopaikka Sisällys Puheenjohtajan Tervehdys... 3 Muistoja Edunvalvonnan Vuosilta... 4 20 Vuotta Työttömien Hyväksi... 5 Johtokunta 2012... 6 Toiminnanohjaaja... 7 Eläinhoitola Kotipesä... 8 Poimintoja Yhdistyksen

Lisätiedot

Tuli ihan itseni mieleen. Tarinakattila-projekti 2003 2006 Loppuraportti

Tuli ihan itseni mieleen. Tarinakattila-projekti 2003 2006 Loppuraportti Tuli ihan itseni mieleen Tarinakattila-projekti 2003 2006 Loppuraportti Riitta Harilo projektikouluttaja Pirkanmaan Ihmissuhdetyö ry 31.5.2006 1 Sisällysluettelo: 1. Johdanto 2. Tiivistelmä 3. Tavoitteet

Lisätiedot

Jupiter-säätiön vuosikertomuksen toimituksesta vastaa Mediapaja

Jupiter-säätiön vuosikertomuksen toimituksesta vastaa Mediapaja Vuosikertomus 2014 Jupiter-Säätiö Pähkinänkuoressa Jupiterin valmennuspalvelut - Valmentavat työhön ja koulutukseen - Työtä tai harjoittelua joko Jupiteriin työyksiköissä tai ulkopuolisilla työpaikoilla

Lisätiedot

Kipinä syttyy työpajoilla

Kipinä syttyy työpajoilla Raportteja 90 2013 Kipinä syttyy työpajoilla Nuorten työpajat Kaakkois-Suomessa 2013 Veera värtinen I Kipinä syttyy työpajoilla Nuorten työpajat Kaakkois-Suomessa 2013 Veera värtinen Raportteja 90 2013

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2015

TOIMINTASUUNNITELMA 2015 1 TOIMINTASUUNNITELMA 2015 2 Esipuhe Puutarhataidot eivät enää automaattisesti siirry sukupolvelta toiselle. Kiinnostusta puutarhatoimintaan kuitenkin on yhä enemmän. Nuoret haluavat oppia kasvattamaan

Lisätiedot

Sisällysluettelo 1. Aluejohtajan katsaus 1

Sisällysluettelo 1. Aluejohtajan katsaus 1 Vuosikertomus 2014 Sisällysluettelo 1. Aluejohtajan katsaus 1 2. Päijät-Hämeen Liikunta ja Urheilu ry... 3 3. Toiminnan avainluvut... 4 4. Liikunnallinen elämäntapa... 5 4.1. Lasten ja nuorten liikunta...

Lisätiedot

PALTAMON TYÖVOIMAYHDISTYS RY VUOSIKERTOMUS 2012

PALTAMON TYÖVOIMAYHDISTYS RY VUOSIKERTOMUS 2012 3 PALTAMON TYÖVOIMAYHDISTYS RY VUOSIKERTOMUS 2012 4 Sisältö 1. JOHDANTO... 5 2. TILAT JA PAJAT... 6 2.1. TILAT... 6 2.2. PAJAT JA TOIMINNOT... 6 3.TOIMINTA-AJATUS, VISIO JA ARVOT... 7 4. HALLITUS... 7

Lisätiedot

YT YÄ- YHT EIST YÖT Ä T YÖTT ÖMÄT RY.

YT YÄ- YHT EIST YÖT Ä T YÖTT ÖMÄT RY. YT YÄ- YHT EIST YÖT Ä T YÖTT ÖMÄT RY. TOIMINTAKERTOMUS 2014 O S OI TE: TUK KI TI E 2, 90 52 0 OU LU P U H.: 04 4-54 09 25 4 S Ä HK ÖP OS TI: Y TY @ MA IL.S UO MI.N ET K OT I SIV U: W WW.Y TYA.N ET 2 SISÄLLYS

Lisätiedot

Turun Mielenterveysyhdistys ITU ry:n tiedotuslehti ITUJA 1 / 2011

Turun Mielenterveysyhdistys ITU ry:n tiedotuslehti ITUJA 1 / 2011 Turun Mielenterveysyhdistys ITU ry:n tiedotuslehti ITUJA 1 / 2011 Mikä ITU on? Turun Mielenterveysyhdistys ITU ry on mielenterveyskuntoutujien vapaaehtoistoiminnan keskus, edunvalvontajärjestö ja vertaistukiyhteisö.

Lisätiedot

PALTAMON TYÖVOIMAYHDISTYS RY VUOSIKERTOMUS 2009. Leila Pölkky-Pieskä

PALTAMON TYÖVOIMAYHDISTYS RY VUOSIKERTOMUS 2009. Leila Pölkky-Pieskä PALTAMON TYÖVOIMAYHDISTYS RY VUOSIKERTOMUS 2009 Leila Pölkky-Pieskä Elämä ei ole ne päivät, jotka ovat menneet, vaan päivät, jotka jäävät muistiin. (Pjotr Pavlenko) LPP 3/2010 2 SISÄLLYS 1 YLEISTÄ... 3

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2012

TOIMINTAKERTOMUS 2012 TOIMINTAKERTOMUS 2012 MLL Tampereen osasto ry:n toimintakertomus 2012 MLL Tampereen osasto toimii aktiivisesti yhdessä lasten, nuorten ja lapsiperheiden kanssa tukemalla arkea laadukkailla palveluilla.

Lisätiedot

Pankkiin on lyhyt matka. ESEDUSTA OSAAJAKSI. Kevät Kauppatorilla. Va p p u tori la 27.4. klo 8 14. Monta tapaa parantaa.

Pankkiin on lyhyt matka. ESEDUSTA OSAAJAKSI. Kevät Kauppatorilla. Va p p u tori la 27.4. klo 8 14. Monta tapaa parantaa. Huhtikuu 2013 Kevät Kauppatorilla Torimyynti arkisin klo 7 14 ja 2.5. 31.8. klo 7-18 Va p p u tori la 27.4. klo 8 14 Kuukausimarkkinat ma 6.5. klo 8 18 seuraavat 3.6. 1.7. 5.8. 7.10. ja 4.11. Monta tapaa

Lisätiedot

KESKI-POHJANMAAN LIIKUNTA RY TOIMINTAKERTOMUS

KESKI-POHJANMAAN LIIKUNTA RY TOIMINTAKERTOMUS KESKI-POHJANMAAN LIIKUNTA RY 2014 TOIMINTAKERTOMUS Sisällysluettelo 1. JOHDON TERVEHDYS 3 2. YLEISTÄ KESKI-POHJANMAAN LIIKUNNASTA 4 3. JÄSENET 4 4. HALLINTO 5 4.1. Vuosikokoukset 5 4.2. Hallitus 5 4.2.1.

Lisätiedot

LOPPURAPORTTI PALVELUTUULI-HANKE

LOPPURAPORTTI PALVELUTUULI-HANKE Suomen Nuorisoseurat ry Palvelutuuli, 14336 LOPPURAPORTTI PALVELUTUULI-HANKE 2012 2014 Sisällys Hankkeen strateginen tavoite... 3 Varsinaiset hankkeen tavoitteet... 4 Hankkeen toteutus... 5 Perehtyminen

Lisätiedot

Turun Kaupunkilähetys ry:n vuosikertomus 2014

Turun Kaupunkilähetys ry:n vuosikertomus 2014 Turun Kaupunkilähetys ry:n vuosikertomus 2014 Turun Kaupunkilähetys r.y. Vuosikertomus 2014 Turun Kaupunkilähetys ry on Turun vanhin edelleen toiminnassa oleva sosiaalialan järjestö. Yhdistys on perustettu

Lisätiedot

Sisällysluettelo. Toiminnanjohtajan katsaus 3

Sisällysluettelo. Toiminnanjohtajan katsaus 3 Vuosikertomus 1 2 Sisällysluettelo Toiminnanjohtajan katsaus 3 Etelä-Suomen Liikunta ja Urheilu ry 4 Toiminnan johtolinjat 4 Missio 4 Arvot 4 Lasten ja nuorten liikunta 5 Lasten liikunnan edistäminen yhteistyössä

Lisätiedot

PIEKSÄMÄEN SEUTUOPISTO

PIEKSÄMÄEN SEUTUOPISTO PIEKSÄMÄEN SEUTUOPISTO TOIMINTAKERTOMUS 2012 TOIMINTASUUNNITELMA 2013 PIEKSÄMÄEN SEUTUOPIS- TOSTA Opistomme on huikea kohtaamispaikka paikkakunnan asukkaille. Kurssimme, luentomme ja tapahtumamme tavoittavat

Lisätiedot

Mielenterveysyhdistys HELMI ry. Toimintakertomus 2011. Mielenterveysyhdistys HELMI ry. Pasilan puistotie 7 / 00240 Helsinki

Mielenterveysyhdistys HELMI ry. Toimintakertomus 2011. Mielenterveysyhdistys HELMI ry. Pasilan puistotie 7 / 00240 Helsinki Mielenterveysyhdistys HELMI ry Toimintakertomus 2011 Mielenterveysyhdistys HELMI ry Pasilan puistotie 7 / 00240 Helsinki Mielenterveysyhdistys HELMI ry Toimintakertomus 2011 sivu 2 Sisällys 1. HELMI ry:n

Lisätiedot

Erityisryhmien liikunta Eurassa

Erityisryhmien liikunta Eurassa Erityisryhmien liikunta Eurassa Euran erityisliikunnan peruskartoitus 2014 Tekijät: Pia Malja ja Euran Erityisliikunnan kehittämistyöryhmä Saku Rikala 1 Sisällysluettelo 1. PERUSKARTOITUKSEN YHTEENVETO...2

Lisätiedot

3/2010 CP-LEHTI Toimintakertomus 2009

3/2010 CP-LEHTI Toimintakertomus 2009 3/2010 CP-LEHTI Toimintakertomus 2009 2 SISÄLLYS CP-LEHTI 2010:3 SUOMEN CP-LIITTO ry Malmin kauppatie 26, 00700 Helsinki puh. 09-540 7540, fax 09-5407 5460 keskus avoinna klo 9.00 16.00 www.cp-liitto.fi,

Lisätiedot

TEKEVÄN VUOSI 2006 Luotettavaa perustoimintaa ja jatkuvaa uudistumista...4 Henkilöstöraportti...6 Työllistämistä yhteistyössä...

TEKEVÄN VUOSI 2006 Luotettavaa perustoimintaa ja jatkuvaa uudistumista...4 Henkilöstöraportti...6 Työllistämistä yhteistyössä... Tekevän vuosi 2006 TEKEVÄN VUOSI 2006 Luotettavaa perustoimintaa ja jatkuvaa uudistumista...4 Henkilöstöraportti...6 Työllistämistä yhteistyössä...8 Tekevän kautta yrittäjäksi...10 Työn ohella opiskeleminen...12

Lisätiedot

VUOSIKERTOMUS 2014. YAD Youth Against Drugs ry YHDISTYKSEN YHTEYSTIEDOT:

VUOSIKERTOMUS 2014. YAD Youth Against Drugs ry YHDISTYKSEN YHTEYSTIEDOT: VUOSIKERTOMUS 2014 YAD Youth Against Drugs ry - YHDISTYKSEN YHTEYSTIEDOT: YAD Youth Against Drugs ry Keskustoimisto, Lutakonaukio 3 40100 Jyväskylä p. 040 827 6250, yad@yad.fi Janne Paananen, toiminnanjohtaja

Lisätiedot

Haapajärven Pesä-Kiilat. Toimintakäsikirja

Haapajärven Pesä-Kiilat. Toimintakäsikirja 1 Haapajärven Pesä-Kiilat Toimintakäsikirja 2 Sisällysluettelo Johdanto... 1 1 Seuraesittely Haapajärven Pesä-Kiilat, pesäpallon erikoisseura... 2 1.1 Toiminnan perusta... 3 1.1.1 Arvot... 3 1.1.2 Missio...

Lisätiedot