Suomen Caritas ry Caritas Finland rf TOIMINTAKERTOMUS 2013

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Suomen Caritas ry Caritas Finland rf TOIMINTAKERTOMUS 2013"

Transkriptio

1 Suomen Caritas ry Caritas Finland rf TOIMINTAKERTOMUS 2013 Maneesikatu 2a Helsinki Puh./fax (09)

2 YHDISTYKSEN TOIMINTA Suomen Caritas ry, Caritas Finland rf on vuonna 1960 perustettu katolinen avustusjärjestö, joka tekee työtä kaikkein haavoittuvimpien ja syrjäytymisvaarassa olevien ihmisten ja etnisten ryhmien parissa. Caritas Internationaliksen jäsenenä Suomen Caritas on osa maailmanlaajuista Caritasverkostoa. Euroopan Caritakset muodostavat vahvan vaikuttamistyön verkoston EU:n alueella. Suomen Caritaksen toimisto sijaitsee Helsingin Kruununhaassa, Maneesikatu 2a. Toimiston yhteydessä on Caritas-kauppa, jossa myydään luostarituotteita Myllyjärven karmeliittaluostarista ja espanjalaisesta ja ranskalaisesta luostarista. Yhdistyksessä on palkattu osa-aikainen järjestösihteeri Sirpa Monteiro. Myynnin lisäksi Caritas rahoittaa toimintansa erilaisin keräyksin, myyjäisin ja tempauksin sekä saa tuloja jäsenmaksuista ja tukimaksuista. Yhdistyksen varainhankinnan tehostamiseksi on perustettu 5 klubi. Vuonna 2013 yhdistyksessä oli henkilöjäseniä 220. Suomen Caritas ry:ssä toiminta- ja päätäntävalta kuuluu hallitukselle. Sääntöjen mukaan jäsenet valitaan kahdeksi vuodeksi kerrallaan siten, että puolet hallituksesta on vuosittain erovuorossa. Puheenjohtaja valitaan vuosittain. Hallitus kokoontui vuoden aikana kuusi kertaa. Vuosikokous pidettiin Pyhän Henrikin seurakuntasalissa. Hallitus : Larissa Franz-Koivisto (pj), Mari Malm (vpj), Karin Pessi (siht.), Klaus Damstén (rahastonhoitaja), Helena Langinvainio, Gloria Lapitan ja Joyce Suokas. Moderaattorina toimi isä Wieslaw Swiech. Erovuorossa vuonna 2013 olivat Gloria Lapitan ja Joyce Suokas. Hallitus : Larissa Franz-Koivisto (pj), Mari Malm (vpj), Karin Pessi (siht.), Klaus Damstén (rahastonhoitaja), Elie El-Khouri, Mervi Hopia, Helena Langinvainio, Gloria Lapitan ja Joyce Suokas. Moderaattorina toimi isä Wieslaw Swiech. Erovuorossa vuonna 2014 ovat Klaus Damstén, Helena Langinvainio, Mari Malm ja Karin Pessi. Tilintarkastajana toimi Kari Miettinen (KHT) ja toiminnantarkastajana Pirjo Uronen. TAPAHTUMAT JA KERÄYKSET Suomen Caritas ry osallistui Maailma kylässä tapahtumaan Helsingissä ja Mahdollisuuksien tori-tapahtumaan 8.6. Tampereella sekä Tuomaan markkinoille Helsingin Senaatintorilla Kaikki tapahtumat toteutettiin vapaaehtoisten voimin. Suurin työpanos oli Tuomaan markkinat, joihin osallistui 22 vapaaehtoista 16 päivän aikana. Yhdistys järjesti jäsenillan 28.2, jonka aiheena oli maahanmuuttajat ja yrittäjyys. Varainkeruutapahtumana järjestettiin teatteri-ilta Kansallisteatterissa. Perinteiset palmusunnuntain basaari ja marrasmarkkinat järjestettiin katedraaliseurakunnassa. Myyjäisiä ja myyntitapahtumia oli myös P.Birgitan, P.Marian, P.Olavin ja P.ristin seurakunnissa.

3 Paastokeräyksen teema vuonna 2013 oli Valistusta ja turvallisia palveluja/ Upplysning och trygg service/ Care and Qualitative services. Keräyksellä tuettiin naisten turvakoti Ariadnaa Moldovassa. Paastokeräyksen tuotto oli ,96 euroa. Paastokeräyksen tueksi myytiin tuhkakeskiviikkona paastoleipää Helsingin kirkkojen ovilla. Adventtikeräyksen teema vuonna 2013 oli Lämpöä Syyrian talveen/ Värme till Syrien för vintern/ Winter Aid for Syria. Keräyksellä tuettiin Caritasten yhteistä hanketta auttaa levottomuuksia paenneita Syyrian sisäisiä pakolaisia selviytymään kylmästä talvesta kotimaassaan. Keräyksen tuotto oli 6 833,64, josta kotimaan toimintaan varattiin Jatkuva hätäapukeräys tuotti vuoden aikana Hätäapukeräysten tuotosta lähetettiin 6 672,46 Syyriaan Caritas Internationaliksen kautta. Vuonna 2013 järjestettiin erillinen hätäapukeräys taifuuni Haiyanin aiheuttamien tuhoalueiden jälleenrakentamiseksi Filippiineillä. Piispa Teemu Sippo vetosi koskettavasti filippiiniläisten hädän puolesta ja Suomen filippiiniläinen yhteisö osallistui aktiivisesti keräykseen, jonka tuotto oli ,27. Tuki ohjattiin perille Caritas Internationaliksen kautta. KEHITYSYHTEISTYÖ Osaan hankkeista saadaan rahoitusta valtion kehitysyhteistyövaroista. Caritaksen osuus rahoituksesta on 15 % ja 85% tulee ulkoministeriöltä. Vapaaehtoisten osallistuminen kehyhankkeisiin voidaan kirjata osaksi Caritaksen omarahoitusosuutta. Kuluneena vuonna sen arvo oli euroa. Elämänlaatua puhtaan juomaveden kautta Boliviassa Paikallinen toteuttaja: Mosoj Causay (2011) ja Caritas Corocoro ( ). Suomen Caritas ry on hallinnoinut hanketta yhteistyössä Sveitsin Caritaksen kanssa. Vuoden 2011 lopussa kävi ilmi, että yhteistyökumppani Mosoj Causayn hankevarojen käytössä oli epäselvyyksiä ja yhteistyö Mosoj Causayn kanssa irtisanottiin. Hankkeelle löytyi uusi paikallinen yhteistyökumppani, Caritas Corocoro, jolla on yli 10 vuoden kokemus vesihankkeista alueella. Suomen osuus hankkeesta on vastata kahden kylän Sixilla Bajan ja Candialin vesijärjestelmistä. Kylät sijaitsevat metrin korkeudella. Vaikeakulkuisen vuoristoseudun kylissä asuville alkuperäiskansaan kuuluville perheille rakennettiin vesijohtoverkosto, jonne vesi johdetaan porakaivosta. Samalla tuetaan kyläyhteisöjen sosiaalista kehitystä, opastetaan hygienia-asioissa ja parannetaan naisten asemaa. Hankeen piirissä on yhteensä 1415 kyläläistä. Hanketta tuettiin eurolla.

4 Naisten tukikeskus Ariadna, Moldova, Paikallinen toteuttaja: Moldovalainen kansalaisjärjestö Artemida Hankkeessa tuetaan Centre Ariadna -nimisen naisten turvakeskuksen toimintaa. Keskuksessa autetaan perheväkivallan ja ihmiskaupan uhreja. Turvakodin palvelut aloitettiin vuonna 2010 Suomen Caritaksen tuella. Pohjois-Moldovassa Drochian kaupungissa sijaitseva turvakoti on muodostunut malliesimerkiksi koko Moldovassa siitä, miten naisia tuetaan itsenäisempään elämään antamalla heille taloudellista ja juridista neuvontaa sekä psyko-sosiaalista tukea. Turvakodissa on kerrallaan aina 10 äitiä lapsineen, enintään 6 kk kerrallaan. Vuoden 2013 aikana on autettu 45 äitiä lapsineen. Liikkuva yksikkö vie sosiaalityöntekijän, psykologin ja juristin palveluja kauempana asuville hyödynsaajille. Se on auttanut 106 perheväkivallasta kärsivää äitiä lapsineen. Hankkeeseen tehtiin seurantamatka lokakuussa. Hanketta tuettiin eurolla. St.Cyprian Chavanod College Kasana Luweeron hiippakunnassa Ugandassa Paikallinen toteuttaja: Chavanod'n ristin sisaret Aids-orpojen tukeminen aloitettiin vuonna 2003 kummiohjelmalla. Ulkoasiainministeriö tuki hanketta useana vuonna ja viimeiset ulkoministeriölle raportoitavat varat käytettiin vuonna Aluksi tuettiin opintoja useassa alakoulussa. Vuodesta 2009 alkaen tuki on keskitetty St.Cyprian Chavanod Collegelle, joka on 4-vuotinen yläkoulu. Kouluun valitaan erityisen motivoituneita oppilaita, joista useat tarvitsevat tukea koulumaksujen suorittamiseen. Vuosimaksu lapselta on 150 päiväkoulussa ja 220 sisäoppilaitoksessa. Koulun opetusohjelmaan kuuluvat englanti, matematiikka, kemia, fysiikka, biologia, maantiede, historia ja uskonto. Näiden lisäksi vielä täydentävinä aineina äidinkieli (luganda), taloushallinto, kirjanpito ja maatalous. Kuluneena vuonna tuettiin 13 opiskelijaa sisäoppilaitoksessa, yhtä jatko-opintojaan suorittavaa opiskelijaa sekä maksettiin kansallisten tutkintojen osallistumismaksuja. Luokkiin hankittiin 15 pulpettia ja asuntolaan 5 kerrossänkyä. Koulun ruokahuoltoa varten perustetulla kasvimaalla kasvatetaan sipuleita, papuja, kassavaa, mangoa, banaaneja ja muita hedelmiä. Kasvimaan hoidosta vastaavat oppilaat vapaa-aikanaan. Sisäoppilaitoksessa asuvat oppilaat saavat päivittäin myös aamiaisen ja ilta-aterian. Suomen Caritas jatkaa vähävaraisten oppilaiden tukemista hankekummien avulla. St.Cyprian Chavanod Collegea tuettiin eurolla. LÄHIALUEYHTEISTYÖ Kuluvan vuoden aikana toimitettiin vaatteita, liinavaatteita, taloustarvikkeita ja leluja Venäjän Karjalaan sekä Viron Tarttoon köyhille lapsiperheille, lasten- ja vanhainkoteihin sekä Viipurin sairaalaan yhteistyössä Filantropia ry:n kanssa.

5 MAAHANMUUTTAJATYÖ Yhdistys auttaa ja neuvoo maahanmuuttajia. Rahallinen tuki ohjataan pääasiallisesti maahanmuuttajien omiin tapahtumiin ja osallistumismaksuina hiippakunnan tapahtumiin. Maahanmuuttajatyötä kehitetään edelleen siten, että jokaisessa seurakunnassa olisi nimetty Caritas- yhdyshenkilö. Yhdyshenkilöt kokoontuivat Helsinkiin maaliskuussa. Yhdyshenkilöiden avulla on laadittu yhteenveto eri avustustahoista paikkakunnittain. Tiedot löytyvät Caritaksen kotisivuilta. Myanmar Catholic Community in Europe järjesti vuotuisen kansainvälisen kesätapahtumansa vuonna 2013 Suomessa, Helsingissä Tapahtumaan osallistui yli 140 myanmarilaista, joista Suomesta osallistujia oli noin 100 ja 40 osallistujaa tuli eri puolilta Eurooppaa. Tapahtuma on suunnattu nuorille ja nuorille aikuisille, jotka perehtyvät viikon aikana omaan kulttuuriinsa ja uskontoonsa. Seminaari huipentui Myanmarista saapuneen piispa Stephen Tjephen ja piispamme Teemu Sipon osallistumisella loppujuhlaan. Suomen Caritas ry:n tuki tapahtuman järjestämistä taloudellisesti sekä auttoi käytännön toteutuksessa mm. tilajärjestelyissä. Eri tavoin maahanmuuttajatyötä tuettiin vuoden aikana yhteensä 2 065,20 eurolla. VAIKUTTAMIS- JA TIEDOTTAMISTYÖ Keskeisimmät yhteistyökumppanit vaikuttamistyössä ovat Kepa ry ja Caritas Europa. Vuonna 2013 hallituksen kehysriiheen toimitettiin vetoomus kehitysyhteistyövarojen nostamiseksi 0,7 prosenttiin ja välitettiin Caritas Europan lobbauskirje kehitysyhteistyön puolesta kehitysministeri Heidi Hautalalle. Lisäksi osallistuttiin kansalaisjärjestöjen yhteiseen työskentelyyn YK:n 68. yleiskokouksen alla. Caritas Euroopan sosiaalipoliittinen työryhmä aloitti EU:n Eurooppa strategiaan liittyvän varjoraporttinsa, Europe Shadow Report valmistelun. Suomen Caritas on muiden Caritasten rinnalla osallistunut varjoraportin kirjoittamiseen. Kukin Caritas on raportoinut maansa sosiaalipoliittisista kysymyksistä, mm. taloudesta, työttömyydestä, syrjäytymisestä ja maahanmuutosta. Pohjoismaiset Caritakset ovat tiivistäneet yhteistyötään ja tapaavat vuosittain. Kuluneena vuonna Tanskan Caritas toimi kokouksen isäntänä Kööpenhaminassa. Tanskan Caritaksen toiminnanjohtaja Jann Sjursen vieraili Suomessa keväällä, jolloin keskusteltiin Suomen ja Tanskan Caritasten yhteistyön lisäämisestä etenkin kehitysyhteistyöhankkeissa. Yhdistyksen tiedotuskanavana käytetään omia uusittuja kotisivuja kuluneena vuonna avattuja facebook- ja twitter-sivustoja sekä hiippakunnan Fides-lehteä. Caritas-Info lähetettiin jäsenille kaksi kertaa.

TOIMINTAKERTOMUS 2012

TOIMINTAKERTOMUS 2012 TOIMINTAKERTOMUS 2012 St.Cyprian Chavanod College kuorokilpailussa, Uganda Suomen Caritas ry Caritas Finland rf Maneesikatu 2a 00170 Helsinki Puh. (09) 135 7998, faksi (09) 684 23140 www.caritas.fi caritas@caritas.fi

Lisätiedot

Ortodoksisen kirkon kansainvälinen diakonia ja lähetystyö Filantropia ry Toimintakertomus 2013

Ortodoksisen kirkon kansainvälinen diakonia ja lähetystyö Filantropia ry Toimintakertomus 2013 Ortodoksisen kirkon kansainvälinen diakonia ja lähetystyö Filantropia ry Toimintakertomus 2013 YLEISTÄ Ortodoksisen kirkon kansainvälinen diakonia ja lähetystyö Filantropia ry aloitti vuoden 2013 uudella

Lisätiedot

1 unite for children

1 unite for children unite for children 1 2 Suomen UNICEF unite for children Avainlukuja 2008 Varainhankinta Keräykset Myynti Tilitys UNICEFin työhön 14,8 milj. euroa 13,2 milj. euroa 1,6 milj. euroa 11,1 milj. euroa Sisältö

Lisätiedot

EMMAUS HELSINKI RY Toimintakertomus vuodelta 2007. vuodelta 2007

EMMAUS HELSINKI RY Toimintakertomus vuodelta 2007. vuodelta 2007 EMMAUS HELSINKI RY Toimintakertomus vuodelta 2007 1 Toimintakertomus vuodelta 2007 2 EMMAUS HELSINKI RY Toimintakertomus vuodelta 2007 EMMAUS HELSINKI RY Toimintakertomus vuodelta 2007 3 Toimintakertomus

Lisätiedot

VUOSIKERTOMUS VUODELLE 2011

VUOSIKERTOMUS VUODELLE 2011 VUOSIKERTOMUS VUODELLE 2011 Hyväksytty vuosikokouksessa 24.3.2012 Sisältö VUOSI 2011 TIIVIISTI... 2 TOIMINTA... 3 Vertaistukitoiminta... 3 Neuvonta... 3 Jäsen- ja kuntoutustoiminta... 4 VAIKUTTAMINEN,

Lisätiedot

Ortodoksisen kirkon kansainvälinen diakonia ja lähetystyö Filantropia ry

Ortodoksisen kirkon kansainvälinen diakonia ja lähetystyö Filantropia ry Ortodoksisen kirkon kansainvälinen diakonia ja lähetystyö Filantropia ry Toimintasuunnitelma 2015 TOIMINNAN TARKOITUS Ortodoksisen kirkon kansainvälinen diakonia ja lähetystyö Filantropia ry:n tarkoituksena

Lisätiedot

Suomen unicefin vuosikertomus

Suomen unicefin vuosikertomus unite for children Suomen UNICEFin vuosikertomus 2 Suomen UNICEF unite for children Avainlukuja 2010 Varainhankinta Keräykset Myynti Tilitys UNICEFin työhön 18,0 milj. euroa 16,7 milj. euroa 1,3 milj.

Lisätiedot

APUA SINUN AVULLASI. Vuosikertomus vuodelta 2014

APUA SINUN AVULLASI. Vuosikertomus vuodelta 2014 APUA SINUN AVULLASI Vuosikertomus vuodelta 214 Suomen Punainen Risti 22.5.215 1 Hyväksytty valtuuston kokouksessa 22.5.215 Kannen kuva: Teemu Ullgrén. Janakkalan osasto järjesti Reddie-ensiapuleirin elokuussa.

Lisätiedot

EMMAUS HELSINKI RY TOIMINTAKERTOMUS vuodelta 2006

EMMAUS HELSINKI RY TOIMINTAKERTOMUS vuodelta 2006 EMMAUS HELSINKI RY TOIMINTAKERTOMUS vuodelta 2006 SISÄLLYSLUETTELO VUOSI 2006: ARKEA JA JUHLAA 2 TUKITOIMINTA 3 INDONESIA 3 MOSAMBIK 4 PERU 4 PUOLA 5 VENÄJÄ 5 MUU TUKITOIMINTA 5 VAPAAEHTOISTYÖ 6 TEHTAANKATU

Lisätiedot

EMMAUS HELSINKI ry:n TOIMINTAKERTOMUS 2014 Hyväksytty yhdistyksen kevätkokouksessa 22.4.2015

EMMAUS HELSINKI ry:n TOIMINTAKERTOMUS 2014 Hyväksytty yhdistyksen kevätkokouksessa 22.4.2015 EMMAUS HELSINKI ry:n TOIMINTAKERTOMUS 2014 Hyväksytty yhdistyksen kevätkokouksessa 22.4.2015 Emmaus Helsinki ry on perustettu vuonna 1966. Se on työyhteisö, joka kutsuu kaikenlaisia ihmisiä osattomia ja

Lisätiedot

Kehitysmaayhdistys Pääskyt ry Toimintakertomus vuodelta 2013

Kehitysmaayhdistys Pääskyt ry Toimintakertomus vuodelta 2013 Kehitysmaayhdistys Pääskyt ry Toimintakertomus vuodelta 2013 Sisällysluettelo 1. Johdanto 2. Hallinto ja varainhankinta 2.1. Jäsenkokoukset 2.2. Hallitus 2.3. Toimisto 2.4. Talous 2.5. Oma kouluttautuminen

Lisätiedot

KIRKON ULKOMAANAVUN OHJELMAMAAT

KIRKON ULKOMAANAVUN OHJELMAMAAT VUOSIKERTOMUS 2014 KIRKON ULKOMAANAVUN OHJELMAMAAT Jari Kivelä Maija Sankari SUOMEN TOIMISTO HELSINKI LATINALAISEN AMERIKAN JA KARIBIAN ALUETOIMISTO PORT-AU-PRINCE, HAITI KOSOVO LIBANON JORDANIA SYYRIA

Lisätiedot

VUOSIKERTOMUS VUODELTA 2013 Hyväksytty kevätkokouksessa 6.4.2014

VUOSIKERTOMUS VUODELTA 2013 Hyväksytty kevätkokouksessa 6.4.2014 VUOSIKERTOMUS VUODELTA 2013 Hyväksytty kevätkokouksessa 6.4.2014 Sisältö Sisältö 1 Vuosi 2013... 2 2 Toiminta... 3 2.1 Vertaistuki- ja vapaaehtoistoiminta... 3 2.2 Neuvonta... 4 2.3 Jäsen- ja kuntoutustoiminta...

Lisätiedot

Helsinki. kirpputorit: toimisto: Mäkelänkatu 54, 00510 Helsinki Puh: 045-1388 673 s-posti: toimisto@emmaushelsinki.fi

Helsinki. kirpputorit: toimisto: Mäkelänkatu 54, 00510 Helsinki Puh: 045-1388 673 s-posti: toimisto@emmaushelsinki.fi HELSINKI toimintakertomus VUODELTA 2012 Helsinki toimisto: Mäkelänkatu 54, 00510 Helsinki Puh: 045-1388 673 s-posti: toimisto@emmaushelsinki.fi koti sivut: www.emmaushelsinki.fi www.emmaus-europe.org www.emmaus-international.org

Lisätiedot

VUOSIKERTOMUS 2013 SUOMEN UNICEF ry

VUOSIKERTOMUS 2013 SUOMEN UNICEF ry VUOSIKERTOMUS 2013 SUOMEN UNICEF ry 1 UNICEF 2013/Martti Penttilä VUOSIKERTOMUS 2013 SUOMEN UNICEF ry PÄÄSIHTEERiltä Pääsihteeriltä... 3 UNICEF, maailman vaikutusvaltaisin lastenjärjestö... 4 UUTISPOIMINTOJA

Lisätiedot

Kummitoiminta kasvoi edelleen vuoden 2011 aikana. Kummilapsia yhdistyksellä oli vuoden lopussa 383.

Kummitoiminta kasvoi edelleen vuoden 2011 aikana. Kummilapsia yhdistyksellä oli vuoden lopussa 383. T O I M I N T A K E R T O M U S 2 0 1 1 Kummitoiminnan 26. vuosi Nakurun lapset ry:n toiminnan tavoitteet: 1. Kummitoiminnalla pyritään takaamaan oikeudenmukainen ja tasa-arvoinen lapsuus kenialaisen kummitoimintamme

Lisätiedot

SUOMEN LASTEN JA NUORTEN SÄÄTIÖ

SUOMEN LASTEN JA NUORTEN SÄÄTIÖ SUOMEN LASTEN JA NUORTEN SÄÄTIÖ THE FINNISH CHILDREN AND YOUTH FOUNDATION T o i m i n t a k e r t o m u s 2 0 0 5 1 Sisällysluettelo sivu 1 Yleistä 3 2 Varsinainen toiminta 2.1 Säätiön ohjelmat ja myönnetyt

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMALUONNOS 2015. Esitys hallitukselle 13.12.2014. Lääkärin sosiaalinen vastuu ry

TOIMINTASUUNNITELMALUONNOS 2015. Esitys hallitukselle 13.12.2014. Lääkärin sosiaalinen vastuu ry TOIMINTASUUNNITELMALUONNOS 2015 Esitys hallitukselle 13.12.2014 Lääkärin sosiaalinen vastuu ry 1 SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISTÄ 2. VUODEN 2015 STRATEGISET TAVOITTEET 2.1. Yhteiset strategiset tavoitteet 2.2.

Lisätiedot

SUOMEN UNICEFIN VUOSIKERTOMUS 2012

SUOMEN UNICEFIN VUOSIKERTOMUS 2012 SUOMEN UNICEFIN VUOSIKERTOMUS 2012 PÄÄSIHTEERILTÄ... 3 MIKSI UNICEFIA TARVITAAN... 4 NÄIN UNICEF TOIMII... 6 NÄIN VARAT KÄYTETTIIN... 8 Lastenrahasto... 12 Nimikko- ja teemaohjelmat... 14 Hätäapu... 18

Lisätiedot

Julkaisija Mannerheimin Lastensuojeluliitto ry Toinen linja 17, PL 141, 00531 Helsinki p. 075 324 51 mll@mll.fi www.mll.fi

Julkaisija Mannerheimin Lastensuojeluliitto ry Toinen linja 17, PL 141, 00531 Helsinki p. 075 324 51 mll@mll.fi www.mll.fi Vuosikertomus 2011 Julkaisija Mannerheimin Lastensuojeluliitto ry Toinen linja 17, PL 141, 00531 Helsinki p. 075 324 51 mll@mll.fi www.mll.fi Taitto: Merja Lensu Valokuvat: Antero Aaltonen, www.colourbox.com,

Lisätiedot

Lääkärin sosiaalinen vastuu ry TOIMINTASUUNNITELMA 2015

Lääkärin sosiaalinen vastuu ry TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Lääkärin sosiaalinen vastuu ry TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Hyväksytty LSV:n vuosikokouksessa 13.12.2014 1 SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISTÄ 2. VUODEN 2015 STRATEGISET TAVOITTEET 2.1. Yhteiset strategiset tavoitteet

Lisätiedot

Z I M B A B W E N A I D S O R V O T R Y TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2008

Z I M B A B W E N A I D S O R V O T R Y TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2008 Vahvistettu vuosikokouksessa 12.04.2008 Z I M B A B W E N A I D S O R V O T R Y TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2008 1. Toiminnan laatu ja käytännön toteutus Vuonna 2008 Zimbabwen AIDS-orvot ry (jatkossa

Lisätiedot

VUOSIKERTOMUS VUODELTA 2012

VUOSIKERTOMUS VUODELTA 2012 1 VUOSIKERTOMUS VUODELTA 2012 Hyväksytty vuosikokouksessa 9.3.2013 Sisältö 1 Vuosi 2012 tiiviisti... 2 2 Toiminta... 3 2.1 Vertaistuki- ja vapaaehtoistoiminta... 3 2.2 Neuvonta... 4 2.3 Jäsen- ja kuntoutustoiminta...

Lisätiedot

2. SÄÄNTÖMÄÄRÄISET KOKOUKSET, HALLITUKSEN JA TOIMIKUNTIEN JÄRJESTÄYTYMINEN

2. SÄÄNTÖMÄÄRÄISET KOKOUKSET, HALLITUKSEN JA TOIMIKUNTIEN JÄRJESTÄYTYMINEN T O I M I N T A K E R T O M U S 2 0 0 7 Kummitoiminnan 21. vuosi Nakurun lapset ry:n toiminnan tavoitteet: 1. Kummitoiminnalla pyritään lisäämään oikeudenmukaista ja tasa-arvoista lapsuutta kenialaisen

Lisätiedot

Sisältö. Helsingin Kehitysvammatuki 57 ry

Sisältö. Helsingin Kehitysvammatuki 57 ry Vuosikertomus 2013 Sisältö Helsingin Kehitysvammatuki 57 ry 5 Puheenjohtajan puheenvuoro 6 Toiminnanjohtajan katsaus 7 Hallinto 8 Oikeuksienvalvonta ja järjestötoiminta 10 Tukitoiminta 14 Palvelutoiminta

Lisätiedot

VUOSIKERTOMUS 2014. Kuurojen Lähetys De Dövas Mission ry.

VUOSIKERTOMUS 2014. Kuurojen Lähetys De Dövas Mission ry. VUOSIKERTOMUS 2014 Kuurojen Lähetys De Dövas Mission ry. 2 Kuurojen Lähetys ry täyttää 60 vuotta vuonna 2015 Juhlakeräys: AFRIKAN KUUROILLE OIKEUKSIA Kuurojen opetus on alkanut saada enemmän jalansijaa

Lisätiedot

VUOSIKERTOMUS 2011. U-landshjälp från Folk till Folk i Finland 25 vuotta auttamisen iloa!

VUOSIKERTOMUS 2011. U-landshjälp från Folk till Folk i Finland 25 vuotta auttamisen iloa! VUOSIKERTOMUS 2011 U-landshjälp från Folk till Folk i Finland 25 vuotta auttamisen iloa! Valokuvat: UFF rf Taitto: UFF rf Paino: Hämeen Kirjapaino Oy 2 Sisällysluettelo Alkusanat... 4 Suomen UFF -yhdistys...

Lisätiedot

ADOPTIVFAMILJER RF 21.3.2011

ADOPTIVFAMILJER RF 21.3.2011 ADOPTIOPERHEET RY, TOIMINTAKERTOMUS ADOPTIVFAMILJER RF 21.3.2011 TOIMINTAVUOSI 2010 Yleistä Kulunut toimikausi oli yhdistyksen neljästoista. Yhdistyksen toiminnan vakiintuminen jatkui Raha-automaattiyhdistyksen

Lisätiedot

VUOSIKERTOMUS v. 2014

VUOSIKERTOMUS v. 2014 1 Lahden ensi- ja turvakoti ry VUOSIKERTOMUS v. 2014 kuva Launeenkatu 8 toimitilojen avajaisista 14.5.2014 Loviisankatu 14 A 3 15100 Lahti toimisto@lahdenensijaturvakoti.fi www.lahdenensijaturvakoti.fi

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2014

Toimintasuunnitelma vuodelle 2014 Helsingin Vihreät ry Toimintasuunnitelma vuodelle 2014 I Yleistä Helsingin Vihreät toimii puhtaamman, ekologisemman, avoimemman ja paremmin palvelevan Helsingin puolesta. Helsingin Vihreiden tärkeimpiä

Lisätiedot