Oma HTC Legend Pikakäynnistysopas

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Oma HTC Legend Pikakäynnistysopas"

Transkriptio

1 Oma HTC Legend Pikakäynnistysopas

2 Pikakäynnistysopas Lue tämä aivan ensiksi, ennen kuin teet mitään muuta Lataa akku Puhelimesi akkua ei ole vielä ladattu. Kun puhelimesi lataa akkua, älä missään nimessä irrota akkua. Puhelimesi voi vahingoittua. Älä myöskään yritä avata puhelintasi. (Jos yrität, se voi mitätöidä takuun.) Valitse datanopeus järkevästi Puhelimesi voi hyödyntää suurta Internet-kaistanleveyttä todella lyhyessä ajassa. Suosittelemme, että otat yhteyden matkapuhelinoperaattoriisi oikean hintaisen datasiirtopalvelun valitsemiseksi. Jos käytät määrän mukaan laskutettavaa perusdatapalvelua, kustannukset voivat kasvaa todella suuriksi. Kiinteähintaisen datapalvelun valinta voi tulla paljon halvemmaksi. Muista tietosuojalaki Eräissä maissa on erittäin tiukat lait puhelinkeskustelujen nauhoittamisesta. Sinun on ehkä kerrottava vastapuolelle, ennen kuin voit aiheuttaa puhelun tallennuksen. On hyvä selvittää etukäteen, minkälaiset asuinpaikkasi määräykset ovat, ennen kuin käytät puhelimen tallennustoimintoa. Tähän loppuun olemme koonneet vielä muutaman sanan lakiasiain tiimiltämme. (VAHINKOJEN RAJOITTAMINEN) HTC ja sen tytäryhtiöt eivät ole missään tapauksessa vastuussa sinulle, kellekään käyttäjälle tai kolmansille sovellettavan lain sallimisissa enimmäisrajoissa mistään välillisistä, sattumanvaraisista, epäsuorista, erityisistä seuraamuksellisista tai muista vahingoista, jotka johtuvat sopimuksesta, rikkomuksesta tai muusta seikasta, mukaan lukien (luettelo ei ole rajoittava) ruumiinvamma, tulonmenetys, liikearvon menetys, liiketoimintatilaisuuden menetys, tietojen katoaminen ja/tai tuottojen menetys, riippumatta seikan ennustettavuudesta tai siitä, onko HTC:lle tai sen tytäryhtiölle ilmoitettu tällaisten vahinkojen mahdollisuudesta. HTC:n tai sen tytäryhtiöiden kokonaisvastuu ei missään tapauksessa voi ylittää sinun maksamaasi määrää riippumatta siitä, minkä lainsäädännön puitteissa kannetta ajetaan. Edellä oleva ei vaikuta mihinkään lakisääteisiin oikeuksiin, joista ei voida vapauttaa.

3 Pikakäynnistysopas Tämä pikaopas auttaa tutustumaan puhelimeesi. Tässä oppaassa käytetään seuraavia kuvakkeita tärkeiden tai hyödyllisten tietojen merkkinä: Huomautuksia Vihjeitä Tärkeä tieto Turvallisuuteen vaikuttava varotoimi Lue täydellinen käyttöopas ja hanki muita hyödyllisiä resursseja HTC:n tukisivustosta osoitteessa Sisällysluettelo 1. Pakkauksen sisältö 4 2. Tutustu puhelimeesi 4 3. Ennen kuin kytket virran puhelimeesi 5 4. Alkutoimet 8 5. Lisää yhteystietoja 9 6. Ensimmäisen puhelun soittaminen HTC-tuntemus Muodosta Internet-yhteys Toimita viestisi perille Pidä yhteyttä ystäviin Lataa tiedostoja puhelimeesi Synkronoi puhelin ja tietokone Varmuustallennus Tehdasasetusten palauttaminen Vianhakuvihjeitä 23

4 Pikakäynnistysopas 1. Pakkauksen sisältö Pakkauksen sisällön pitäisi olla seuraava: Puhelin Akku USB-kaapeli 3,5 mm:n liittimellä varustetut stereokuulokkeet microsd -kortti Virtasovitin Tämä Pikakäynnistysopas 2. Tutustu puhelimeesi 3,5 mm:n kuulokejakki VIRTA Ilmoitus LED Korvakuuloke Äänen voimakkuuden säätö Kosketusnäyttö OPTINEN PALLOHIIRI VALIKKO KOTI EDELLINEN HAKU USB-liitäntä

5 Pikakäynnistysopas 5 3. Ennen kuin kytket virran puhelimeesi 1 Irrota kansi laitteen pohjasta Pidä puhelinta tukevasti etupuoli alaspäin ja työnnä pohjassa olevaa kantaa oikean ja vasemman käden peukaloilla, kunnes se irtoaa. 2 Avaa akkutilan kansi Avaa akkutilan kansi kääntämällä se auki oikealta puolelta. 3 Aseta SIM-kortti paikalleen 1. SIM-kortti asetetaan kultaiset liittimet alaspäin, viistottu reuna ulospäin.. Työnnä se pohjaan saakka, kunnes kkulet napsahduksen.

6 Pikakäynnistysopas 4 Aseta microsd-kortti paikalleen 1. Aseta microsd-kortti korttipaikkaan kultaiset liittimet alaspäin.. Työnnä se pohjaan saakka, kunnes kkulet napsahduksen. 5 Aseta akku paikalleen 1. Aseta akku niin päin, että työnnät siinä näkyvät kupariliittimet ensiksi puhelimeen. Näkyvien kupariliittimien pitäisi olla oikealla, kun asetat akkua.. Työnnä akku pohjaan saakka. 6 Sulje akkutilan kansi 1. Käännä akkutilan kansi takaisin paikalleen.. Paina kantta varovasti, kunnes se napsahtaa kiinni.

7 Pikakäynnistysopas 7 Aseta laitteen pohjassa oleva kansi takaisin 1. Kohdista pohjan kannen alla olevat kaksi aukkoa puhelimen alapuolella olevaan kahteen koloon.. Aseta alakansi puhelimen päälle ja paina sitä sen jälkeen, kunnes se napsahtaa paikalleen. 8 Lataa akku 1. Kytke virtasovitin puhelimen alaosassa olevaan USB-liittimeen.. Kytke virtasovitin pistorasiaan, niin akku alkaa latautua. Akun latautuminen täyteen kestää noin kolme tuntia. Kun olet asentanut SIM-kortin, akun ja microsd-kortin sekä ladannut akun, voit kytkeä puhelimeesi virran ensimmäistä kertaa. Kytke puhelimen virta painamalla VIRTA-painiketta. Lue lisää ja ryhdy kokeilemaan, mitä puhelimellasi voi tehdä.

8 Pikakäynnistysopas 4. Alkutoimet Kun kytket puhelimeen virran ensimmäistä kertaa, puhelin näyttää sinulle opetusohjelmia ja opastaa määrittelemään sähköpostitiliesi ja käyttämiesi sosiaalisten medioiden asetukset. Voit noudattaa näytön ohjeita ja jatkaa asetusten määrittelyn loppuun tai ohittaa asetukset ja jatkaa niitä toisen kerran. 1. Jotakin dataa ja asetuksia on varmistettu automaattisesti tallennustilakortille. Tyhjennä valintaruutu, jos et halua varmistaa dataa ja asetuksia automaattisesti tallennustilakortille, ja sen jälkeen napauta OK. 2. Valitse, mitä kieltä haluat käyttää puhelimessa, ja napauta sen jälkeen Seuraava. 3. Puhelimesi määrittelee ensin GPRS-/3G-, MMS- ja WAP-yhteydet automaattisesti SIM-korttisi perusteella. 4. Puhelimesi näyttää sinulle opetusohjelman näyttöruutunäppäimistön käytöstä. Käy opetusohjelma läpi, niin opit käyttämään näyttöruutunäppäimistöä. Napauta Ohita, jos et halua käydä opetusohjelmaa läpi. 5. Valitse Internet-yhteyden näytöstä, miten haluat ottaa yhteyden Internetiin, ja napauta sen jälkeen Seuraava. 6. Jos lähistöllä on Wi-Fi-verkkoja, puhelin tiedustelee, haluatko kytkeytyä Wi-Fi-verkkoon. Napauta Seuraava ja sen jälkeen sitä langatonta verkkoa, johon haluat kytkeytyä, tai poista valinta Yhdistä Wi-Fi-verkkoon -valintaruudusta ja napauta sen jälkeen Seuraava, niin voit määritellä Wi-Fi-yhteyden myöhemmin. 7. Osa puhelimen toiminnoista, kuten Sää ja Footprints, edellyttävät, että Googlen sijaintipalvelu määrittää automaattisesti nykyisen sijaintisi. Voit valita sijaintipalvelun suostumusnäytössä, sallitko Googlen sijaintipalvelun kerätä tietoja sijaintipaikastasi. Poista valinta valintaruudusta tai valitse se ja napsauta sen jälkeen Seuraava.

9 Pikakäynnistysopas Tämä palvelu voi lisätä operaattorisi laskuttamia datasiirtomaksuja. Voit ottaa palvelun käyttöön tai poistaa sen käytöstä myöhemmin puhelimesi sijaintiasetuksista. 8. Aseta tilejä -näytössä valitaan, minkä tyyppisen tilin haluat määritellä. Noudata sen jälkeen näytön ohjeita ja tee määrittely valmiiksi. Napauta Ohita, jos haluat määritellä tilejä myöhemmin. Kun olet määritellyt kaikki tilisi valmiiksi, napauta Seuraava. 9. Valitse Aseta Sosiaalisia verkkoja -näytöllä, minkä tyyppisen sosiaalisen median tiliä haluat käyttää puhelimestasi, esimerkkeinä Facebook ja Twitter. Noudata näytön ohjeita ja kirjaudu käyttämällesi sosiaalisen verkoston tilille. Napauta Ohita, jos haluat määritellä sosiaalisen verkoston tilit myöhemmin. Kun olet määritellyt kaikki tilisi valmiiksi, napauta Seuraava Aseta sosiaalisia verkkoja -näytössä. 10. Viimeinen näyttö osoittaa, mistä saat lisätietoja puhelimestasi. Napauta Valmis. 5. Lisää yhteystietoja Voit lisätä yhteystietoja puhelimeesi monella eri tavalla. Kaikkien yhteystietojen tuonti SIM-kortilta 1. Napauta Alkunäytössä > Henkilöt. 2. Paina Kaikki-välilehdellä VALIKKO. Napauta sen jälkeen Vienti/Tuonti > Tuo SIM-kortilta. Jos käytät puhelimessasi Google-tiliä ja/tai Exchange ActiveSync -tiliä, sinun on ilmoitettava yhteystietojen tyyppi, jotta puhelin osaa luokitella tuodut yhteystiedot oikein. 3. Paina Valitse tuotavat yhteystiedot -näytössä VALIKKO ja napauta sen jälkeen Tuo kaikki.

10 10 Pikakäynnistysopas Uuden yhteystiedon lisääminen 1. Napauta Alkunäytössä > Henkilöt. 2. Napauta Kaikki-välilehdellä Lisää yhteystieto. 3. Napauta Nimi-kenttää ja kirjoita yhteyshenkilön etu- ja sukunimi. Napauta sen jälkeen OK. 4. Sulje näyttöruutunäppäimistö napauttamalla, napauta Näytä nimi-ruutua ja valitse, miten haluat yhteyshenkilön nimen näkyvän yhteystietoluettelossa. 5. Napauta OK. 6. Valitse Yhteystietotili, johon haluat luoda yhteyshenkilön. 7. Anna loput yhteystiedot asianomaisiin kenttiin. 8. Vieritä näytön alalaitaan ja napauta sen jälkeen Tallenna. Yhteystietojen synkronointi muista lähteistä Voit synkronoida puhelimesi yhteystiedot nopeasti ja aukottomasti Google-tilin, Microsoft Office Outlookin, Outlook Expressin, Exchange ActiveSync -tilin ja jopa Facebookin yhteystietojen kanssa. Katso verkkosivustossamme olevasta täydellisestä käyttöoppaasta, miten se tehdään. 6. Ensimmäisen puhelun soittaminen 1. Napauta alkunäytössä Puhelin näytön alaosassa. 2. Valitse numero tai yhteystieto, jolle haluat soittaa, ja napauta sen jälkeen Soita. Kun napautat puhelinvalitsijan näppäimiä, näyttöön tulee puhelimestasi ja puhelinlokeistasi löytyneet painalluksia vastaavat osumat. 3. Päätä puhelu napauttamalla Lopeta puhelu.

11 Pikakäynnistysopas HTC-tuntemus Tutustu puhelimesi HTC Sense -tuntemukseen: luontainen, saumaton kokemus rakentuu kolmen perusperiaatteen varaan ota omaksesi, pysy lähellä ja tutustu tuntemattomaan. Henkilökohtaistettu Alkunäyttö Alkunäyttöä voi räätälöidä monipuolisesti, ja se ulottuu näytön leveyden yli. Sinulla on siis runsaasti tilaa lisätä sinulle tärkeitä tietoja sekä elämää helpottavia työkaluja tai sovelluksia. Puhelimen näytön vasemmalle ja oikealle puolelle mahtuu enintään seitsemän näyttöä. Widgetit Liu uta sormea vasemmalle tai oikealle, niin pääset siirtymään laajennetun Alkunäytön muihin osiin. TAI Vie sormet yhteen näytöllä, jolloin näet tilannekuvan Alkunäytöstä ja laajennetusta Alkunäytöstä, ja napauta sen näytön pienoiskuvaa, johon haluat siirtyä. Pääset milloin tahansa ja kesken kaikkien toimintojen suoraan Alkunäyttöön painamalla KOTI-painiketta. Widgetit sisältävät yhdellä vilkaisulla luettavia tärkeitä tietoja ja mediasisältöä Alkunäytöllä. Puhelimessasi on valmiina laaja valikoima widgettejä, ja jos ne eivät riitä, voit ladata Internetistä uusia lisättäväksi Alkunäyttöön. Voit lisätä widgettejä Alkunäytölle napauttamalla valitsemalla sen jälkeen Widget. ja

12 12 Pikakäynnistysopas Näkymät Etkö osaa päättää, millaiseksi asettelisit Alkunäyttösi? Tarkista puhelimeen sisältyvät Näkymät. Näkymät ovat valmiita Alkunäytön asetteluja, jotka voi ottaa nopeasti käyttöön. Paina Alkunäytöllä VALIKKO ja napauta sen jälkeen Näkymät, niin näet valmiit asetukset. Kun olet valinnut esiasetukset, voit muokata niitä ja tallentaa ne uudeksi näkymäksi. 1. Alkunäytön mukauttaminen taustakuvaa vaihtamalla. Lisäksi voit lisätä widgettejä, pikakuvakkeita ja paljon muuta. 2. Kun olet saanut mukautuksen valmiiksi, paina VALIKKO ja napauta sen jälkeen Näkymät. 3. Valitse Nykyinen (tallentamaton) ja napauta sen jälkeen Tallenna. 4. Kirjoita Näkymän nimi ja napauta sen jälkeen Valmis. Voit nimetä uudelleen tai poistaa mukautetun näkymän. Paina Alkusivulta VALIKKO ja napauta Asetukset > Mukauta > Näkymät. Kun olet kohdassa Omat näkymät, paina ja pidä pohjassa näkymää ja tee haluamasi muutokset. Ihmiset Pidä tärkeimmät ihmiset lähelläsi. Puhelimesi järjestää yhden yhteystiedon kaikki tekstiviestien vaihdot, sähköpostikeskustelut, Facebook-statukset, onlinevalokuva-albumit ja puhelinlokit samaan paikkaan. Napauta yhteystiedon nimeä, niin näet kerralla kaiken viimeaikaisen viestintäsi kyseisen henkilön kanssa.

13 Pikakäynnistysopas 13 Friend Stream Voit selata sosiaalisen verkoston tilejäsi Friend Stream -toiminnon avulla. Friend Streamin avulla voit ilmoittaa sosiaalisessa verkossasi, mitä mielessäsi liikkuu, voit katsoa statuspäivityksiä ja tweettejä ja selata omilla valokuvia sosiaalisten verkostojen tileillä. Uutiset Voit tilata uutissyötteitä, niin pysyt mukana netin uusimmissa tapahtumissa. Uutiset seuraa RSS-syötteitä suosikkiuutissivustoistasi, blogeista ja muualta ja lataa uusimman päivitykset ja podcastit. Microsoft Exchange ActiveSync Nyt voi hyödyntää tyylikästä puhelintasi työsähköpostin ja muiden tietojen suojaamisessa. Puhelimessasi on laajennettu tuki Exchange-ohjelman turvatoiminnoille, kuten salasanasuojaukselle ja Remote Wipe - etäalustukselle. Voit lisäksi määritellä Poissa-statuksesi suoraan puhelimesta. Pääset helposti käsiksi yrityksen yleiseen osoitekirjaan (Global Address Book), jos haluat ottaa yhteyden henkilöön, jonka yhteystiedot puuttuvat omasta puhelimestasi.

14 14 Pikakäynnistysopas 8. Muodosta Internet-yhteys Puhelimesi mukana koko Internet mahtuu taskuusi. Saat online-yhteyden datayhteyden tai Wi-Fi-verkon avulla. Datayhteyden käyttö Käyttö on helppoa. Kun kytket puhelimeesi virran ensimmäistä kertaa (SIM-kortin ollessa puhelimessa), puhelin pyrkii muodostamaan automaattisesti yhteyden matkapuhelinoperaattorisi datasiirtopalveluun. Jollei yhteys muodostu automaattisesti, voit kokeilla kahta vaihtoehtoa. Tarkista, että datayhteys on käytössä. Syynä voi olla yksinkertaisesti se, ettei puhelimesi datayhteys ole käytössä. Tarkista, onko yhteys päällä: 1. Paina Alkunäytössä VALIKKO ja napauta sen jälkeen Asetukset. 2. Napauta Langattomat verkot ja valitse Matkapuhelinverkko-valintaruutu, jolloin yhteys kytkeytyy päälle. Tarkista, että valittuna on oikea matkapuhelinverkko. 1. Paina Alkunäytössä VALIKKO ja napauta sen jälkeen Asetukset. 2. Napauta Langattomat verkot > Matkapuhelinverkon asetukset > Verkko-operaattorit tai Käyttöpisteiden nimet. Wi-Fin käyttö 1. Paina Alkunäytössä VALIKKO ja napauta sen jälkeen Asetukset > Langattomat verkot. 2. Valitse Wi-Fi-valintaruutu, jolloin Wi-Fi kytkeytyy päälle. Puhelin alkaa etsiä saatavilla olevia langattomia verkkoja. 3. Napauta Wi-Fi-asetukset. Näet kaikki löydettyjen Wi-Fi-verkkojen verkkonimet ja turvallisuusasetukset.

15 Pikakäynnistysopas Napauta Wi-Fi-verkkoa, johon haluat kytkeytyä. Jos valitset avoimen verkon, yhteys muodostetaan automaattisesti. Jos valitset suojatun verkon, sinun on syötettävä avain ja napautettava sen jälkeen Yhdistä. Internet-selailu Puhelimesi Selaimen avulla Internetissä surffailu on helppoa ja hauskaa. 1. Napauta Alkunäytössä Selain. 2. Paina Selaimen näytössä VALIKKO ja napauta sen jälkeen näytön yläosassa olevaa URL-osoitekenttää. 3. Kirjoita siihen web-osoite. Kun kirjoitat osoitetta, näytössä näkyy osoitteita vastaavia web-osoitteita. Voit siirtyä web-sivustoon suoraan napauttamalla osoitetta tai jatkaa haluamasi osoitteen kirjoittamista ja napauttaa lopuksi Enter-näppäintä. 4. Voit selata Internet-sivuston sivuja ja lähentää tai loitontaa sivua sormieleiden avulla. Zoomaa lähemmäksi levittämällä peukaloa ja etusormea web-sivun poikki. Zoomaa kauemmaksi puristamalla peukalo ja etusormi web-sivun päällä.

16 16 Pikakäynnistysopas 9. Toimita viestisi perille Voit käyttää sähköpostitilejäsi suoraan puhelimestasi. POP3-/IMAP-sähköpostitilin lisääminen 1. Napauta Alkunäytössä ja sen jälkeen Posti. 2. Napauta Valitse sähköpostitarjoaja -näytössä Muu (POP3/IMAP). Jos aikomasi tilin tyyppi ei ole vielä puhelimesi tietokannassa, puhelin pyytää sinua antamaan hieman lisätietoja. Pidä tulevan/lähtevän postin palvelintiedot valmiina, niin säästät aikaa. Saat nämä tiedot omalta palveluntarjoajaltasi, jos ne eivät ole tiedossasi ennestään. 3. Kirjoita Sähköpostiosoite ja Salasana haluamallesi sähköpostitilille ja napauta sen jälkeen Seuraava. 4. Kirjoita Tilin nimi ja Oma nimesi. Napauta sen jälkeen Määritys valmis. Voit perustaa myös Exchange ActiveSync -tilin. Katso ohjeet web-sivustomme käyttöoppaan luvusta Sähköposti. Sähköpostiviestin lähettäminen 1. Napauta Alkunäytössä ja sen jälkeen Posti. 2. Paina sähköpostitilin Saapuneet-kansiossa VALIKKO ja napauta sen jälkeen Laadi. 3. Kirjoita yksi tai useampi vastaanottaja. Voit: Kirjoittaa sähköpostiosoitteet suoraan Vastaanottaja-kenttään. Jos lähetät viestin useille vastaanottajille, erota sähköpostiosoitteet toisistaan pilkulla. Napauta -kuvaketta ja valitse sen jälkeen yhteystiedot, joille haluat lähettää viestin. Kun olet valinnut kaikki viestin vastaanottajat, napauta OK. 4. Kirjoita aihe ja sen jälkeen viestisi. 5. Napauta Lähetä.

17 Pikakäynnistysopas Pidä yhteyttä ystäviin Puhelimesi sisältää kaiken, mitä tarvitset pitääksesi yhteyttä ystäviisi verkon kautta. Henkilöt ja Friend Stream vievät suoraan suosituimpiin sosiaalisiin verkostoihin. Voit päivittää statuksesi Facebookissa, katsella omien online-albumiesi valokuvia ja seurata tweettejä Twitterissä. Puhelimessa on kaikki valmiina ja helppokäyttöisenä. Lue web-sivustomme käyttöoppaan luku Sosiaaliset mediat, jos haluat lisätietoja Friend Streamistä, Facebookista ja Peepistä (puhelimesi Twitterasiakassovelluksesta).

18 18 Pikakäynnistysopas 11. Lataa tiedostoja puhelimeesi Tiedostosi kulkevat mukana kaikkialle. Voit katsoa puhelimellasi Word-, Excel-, PowerPoint- ja PDFtiedostoja. Lisäksi voit kuunnella musiikkia ja ihailla kiiteltyjä valokuva- ja videogallerioitasi. MicroSD-kortti on asetettava paikalleen, ennen kuin voit kopioida tiedostoja puhelimeen. 1. Kytke puhelin tietokoneeseen mukana toimitetulla USB-kaapelilla. 2. Kun Liitä PC:hen -valintaruutu tulee näyttöön, valitse Levyasema ja napauta sen jälkeen Valmis. 3. Kytketty puhelin näkyy tietokoneellasi irrotettavana levyasemana. Mene kyseiseen irrotettavaan levyasemaan ja avaa se. 4. Kopioi tiedostot muistikortille. 5. Kun olet kopioinut tiedostot, katkaise yhteys puhelimeen tietokoneesi käyttöjärjestelmän edellyttämällä tavalla (Poista laite turvallisesti). 6. Avaa puhelimesi Ilmoitukset -paneeli ja napauta Kytke USB-tallennus pois päältä. Napauta pyydettäessä Kytke pois päältä. 7. Irrota puhelin tietokoneesta. 12. Synkronoi puhelin ja tietokone Voit synkronoida Outlookin yhteystiedot ja kalenterin tai Outlook Expressin yhteystiedot tietokoneesi ja puhelimesi kesken HTC Sync -ohjelmiston avulla. MicroSD-kortilla toimitetun HTC Sync -ohjelmiston asentaminen Käytä asentamiseen mukana toimitetulla microsd-kortilla olevaa HTC Sync installer -asennusohjelmaa.

19 Pikakäynnistysopas Varmista, että microsd-kortti on paikalleen puhelimessasi. 2. Yhdistä puhelin tietokoneeseesi puhelimen mukana toimitetulla USB-kaapelilla. 3. Puhelimen näyttöön ilmestyy Liitä PC:hen -näyttö. Napauta Levyasema ja sen jälkeen Valmis. 4. Tietokoneesi käsittelee puhelinta irrotettavana levyasemana (kuten tavallista USB-tikkua). Avaa kyseinen irrotettava levy, niin näet microsd-kortin sisällön. 5. Kopioi HTCSync.exe tietokoneellesi. 6. Paina KOTI > VALIKKO ja napauta Ilmoitukset. Napauta sen jälkeen Kytke USB-tallennus pois päältä ja napauta Kytke pois päältä. Nyt voit irrottaa puhelimen kaapelin tietokoneesta. 7. Kaksoisnapsauta tietokoneella HTCSync.exe-tiedostoa ja asenna HTC Sync noudattamalla näyttöön tulevia ohjeita. HTC Sync -ohjelman asetukset Kun olet asentanut HTC Sync -ohjelman, se on määriteltävä tunnistamaan oma puhelimesi ja synkronoitumaan siihen. 1. Liitä puhelin tietokoneeseesi. 2. Napauta puhelimesi Liitä PC:hen -näytössä HTC Sync ja sen jälkeen Valmis. Tämän jälkeen puhelimesi yrittää löytää HTC Sync -ohjelman tietokoneeltasi. Se voi kestää muutamia sekunteja. Jos puhelimesi ilmoittaa, ettei se löydä HTC Sync -ohjelmistoa, kokeile irrottaa USB-kaapeli ja kytke se uudelleen. Toista sen jälkeen vaihe Kun puhelimesi löytää HTC Sync -ohjelman, tietokoneen näyttöön tulee Puhelinyhteyden ohjattu muodostustoiminto. Napsauta Seuraava. 4. Anna puhelimellesi nimi ja napsauta sen jälkeen Valmis.

20 20 Pikakäynnistysopas 5. Tarkista, että tietokoneella näkyy HTC Sync - kuvake. Jos se on vihreä, puhelimesi on yhdistetty tietokoneeseen ja HTC Sync on tunnistanut puhelimen. 6. Kaksoisnapsauta vihreää HTC Sync -kuvaketta. Napsauta sen jälkeen Synkronoi nyt (tai Synkronoinnin hallinta > Asetukset). 7. Napsauta Synkronointiasetusten ohjatussa määritystoiminnossa Seuraava. 8. Seuraavissa valintaruuduissa selvitetään, synkronoidaanko Outlook- tai Outlook Express - ohjelma, valitaan synkronoitavat tiedot (yhteystiedot ja/tai kalenteri) ja valitaan automaattinen synkronointi puhelimeen. 9. Napsauta Valmis. Puhelimen ja tietokoneen automaattinen synkronointi Toimi seuraavasti, kun haluat, että puhelimesi varmasti synkronoituu tietokoneeseen ja päinvastoin: 1. Paina KOTI > VALIKKO ja napauta sen jälkeen Asetukset > Sovellukset > Kehitys. 2. Varmista, että USB-virheenpoisto -valintaruutu on valittuna. Synkronointi käynnistyy automaattisesti aina, kun liität puhelimesi tietokoneeseen. Uusimman HTC Sync -päivityksen lataaminen Käy HTC:n tukisivustossa (www.htc.com/support) silloin tällöin tarkistamassa, onko sivustossa julkaistu uusia HTC Sync -päivityksiä, jonka voit ladata ja asentaa tietokoneellesi. Kun olet asentanut uusimman päivityksen, jatka kohdasta HTC Sync -ohjelman asetukset, niin uusi HTC Sync tunnistaa puhelimesi ja synkronoituu siihen.

21 Pikakäynnistysopas Varmuustallennus Tietojen häviäminen on yksi ärsyttävimmistä asioista, mikä käyttäjälle voi tapahtua. Siksi olemme varmistaneet, ettei puhelimellesi käy koskaan niin. Puhelimen automaattisen varmistustallennustoiminnon ansiosta voit olla varma, etteivät tietosi häviä. MicroSD-kortti on asetettava paikalleen, ennen kuin voit varmistaa tietosi. Automaattisen varmistustallennuksen käytössäolon tarkistaminen 1. Paina KOTI > VALIKKO ja napauta sen jälkeen Asetukset. 2. Vieritä sivua alas ja napauta sen jälkeen Yksityisyys > Varmista oma data. 3. Varmista, että Varmista oma data -valintaruutu on valittuna. Puhelin varmistaa seuraavat tiedot: Teksti- ja MMS-viestit Näppäimistön sanakirja Selaimen kirjanmerkit Asetukset Lue web-sivustomme käyttöoppaan luku Varmistustallennus, jos haluat nähdä tyhjentävän luettelon tiedoista, jotka puhelimesi voi varmistaa microsd-kortille, ja ohjeet tietojen palauttamiseksi puhelimeen.

22 22 Pikakäynnistysopas 14. Tehdasasetusten palauttaminen Haluatko aloittaa kaiken alusta? Jos luovutat puhelimen jollekulle muulle tai haluat nollata tilanteen ja aloittaa alusta, voit palauttaa puhelimen tehdasasetukset. Älä käytä tätä toimintoa huolettomasti. Tehdasasetusten palauttaminen poistaa kaikki omat tietosi, myös lataamasi ja asentamasi sovellukset. Se palauttaa puhelimen tilaan, jossa se oli, ennen kuin kytkit siihen virran ensimmäisen kerran. Ole tarkka ja varmista kaikki haluamasi tiedot, ennen kuin nollaat puhelimen tehdasasetuksiin. Puhelimen nollaus asetuksista 1. Paina Alkunäytössä VALIKKO ja napauta sen jälkeen Asetukset > Yksityisyys > Tehdastietojen palautus. 2. Napauta Tehdastietojen palautusnäytöllä Nollaa puhelin ja sen jälkeen Poista kaikki. Puhelimen nollaus puhelimen painikkeista 1. Kun puhelimen virta on katkaistuna, paina ja pidä pohjassa ÄÄNENVOIMAKKUUS ALAS -painiketta ja paina sen jälkeen lyhyesti VIRTA-painiketta. 2. Odota, että 3 Android-kuvan näyttö tulee näkyviin, ja vapauta sen jälkeen ÄÄNENVOIMAKKUUS ALAS -painike. 3. Valitse painamalla ÄÄNENVOIMAKKUUS ALAS TYHJENNÄ MUISTI ja paina sen jälkeen VIRTA. 4. Vahvista pyydettäessä painamalla ÄÄNENVOIMAKKUUS YLÖS. Puhelimesi tehdasresetetointi ei poista microsd-kortillasi olevaa sisältöä.

23 Pikakäynnistysopas Vianhakuvihjeitä Jos kohtaat ongelmia puhelimesi käytössä, seuraavassa on esitelty muutamia temppuja, joilla puhelinta voi yrittää virkistää. Tarkista, onko puhelimessa tarpeeksi vapaata muistitilaa sovelluksen suorittamiseen. Tarkista vapaa tila menemällä Alkusivunäyttöön, painamalla VALIKKO ja napauttamalla sen jälkeen Asetukset > SD-kortti ja puhelimen tallennus. Tyhjennä tietoja ja välimuisti sovelluksista. Tyhjennä tiedot ja välimuisti menemällä Alkunäyttöön, painamalla VALIKKO ja napauttamalla sen jälkeen Asetukset > Sovellukset > Hallitse sovelluksia. Poista kolmansien osapuolten sovellusten asennus. Voit poistaa kolmansien sovellusten asennukset menemällä Alkunäyttöön, painamalla VALIKKO ja napauttamalla sen jälkeen Asetukset > Sovellukset > Hallitse sovelluksia. Jos puhelimesi lakkaa reagoimasta, irrota akku, odota kolme sekuntia, aseta akku takaisin paikalleen ja kytke virta puhelimeen. Voit myös varmuustallentaa tärkeät tietosi ja palauttaa puhelimen tehdasasetukset. Tehdasasetusten palauttaminen tapahtuu painamalla KOTI > VALIKKO ja napauttamalla sen jälkeen Asetukset > Yksityisyys > Tehdastietojen palautus. Tarkista uudet päivitykset ja hyödylliset vinkit myös web-sivustoltamme osoitteesta

24 htc.com 91H0xxxx-xxM Rev.A

Käyttöohje. Xperia M4 Aqua E2303/E2306/E2353

Käyttöohje. Xperia M4 Aqua E2303/E2306/E2353 Käyttöohje Xperia M4 Aqua E2303/E2306/E2353 Sisältö Aloittaminen... 6 Tietoja tästä käyttöoppaasta... 6 Yleiskatsaus... 6 Kokoaminen...7 Laitteen ensimmäinen käynnistyskerta...8 Miksi Google -tili tarvitaan?...

Lisätiedot

Käyttöohje Nokia 311. 1. 3. painos FI

Käyttöohje Nokia 311. 1. 3. painos FI Käyttöohje Nokia 311 1. 3. painos FI Sisältö Käytön aloitus...7 Näppäimet ja osat...7 Aseta SIM-kortti ja akku paikoilleen...9 Aseta muistikortti paikalleen...10 Kytke virta...11 Lataa akku...12 Tutustu

Lisätiedot

Johdanto - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -1. Aloittaminen - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -2

Johdanto - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -1. Aloittaminen - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -2 Käyttöopas Johdanto - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -1 Aloittaminen - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -2 HUAWEI MediaPad ulkoiset osat...2 SIM- ja microsd-korttien

Lisätiedot

1 Lue ennen käyttöönottoa

1 Lue ennen käyttöönottoa Käyttöopas 1 Lue ennen käyttöönottoa 1.1 Varoitusmerkinnät Lue varoitusmerkinnät huolella, jotta käytät matkapuhelintasi oikein. Älä lyö, heitä tai lävistä matkapuhelinta. Vältä pudottamasta, puristamasta

Lisätiedot

Käyttöohje. Xperia Z3 Compact D5803/D5833

Käyttöohje. Xperia Z3 Compact D5803/D5833 Käyttöohje Xperia Z3 Compact D5803/D5833 Sisältö Aloittaminen... 7 Tietoja tästä käyttöoppaasta... 7 Yleiskuvaus... 7 Kokoaminen...8 Laitteen ensimmäinen käynnistyskerta...10 Miksi Google -tili tarvitaan?...

Lisätiedot

Käyttöohje. Xperia E3 D2202/D2203/D2206

Käyttöohje. Xperia E3 D2202/D2203/D2206 Käyttöohje Xperia E3 D2202/D2203/D2206 Sisältö Aloittaminen...6 Tietoja tästä käyttöoppaasta...6 Yleiskatsaus...6 Kokoaminen...7 Laitteen ensimmäinen käynnistyskerta...9 Miksi Google -tili tarvitaan?...9

Lisätiedot

Sisällys. 1 Tervetuloa. 2 Aloittaminen. 3 Tekstinsyöttö. 4 Verkkoyhteys. 5 Verkkojakaminen. 6 Sovellusten hallinta. 7 Sähköposti

Sisällys. 1 Tervetuloa. 2 Aloittaminen. 3 Tekstinsyöttö. 4 Verkkoyhteys. 5 Verkkojakaminen. 6 Sovellusten hallinta. 7 Sähköposti Käyttöopas Sisällys 1 Tervetuloa 2 Aloittaminen 2 HUAWEI MediaPad M1 8.0 yhdellä silmäyksellä 2 microsd-muistikortin asettaminen 4 Akun lataaminen 4 Tärkeitä akkua koskevia tietoja 5 Kotinäyttö yhdellä

Lisätiedot

Yhteisöllisyys Selaa Valokuvat ja videot. Paikannus ja navigointi. Turvallisuus

Yhteisöllisyys Selaa Valokuvat ja videot. Paikannus ja navigointi. Turvallisuus Moto G kuva Yhdellä silmäyksellä Aloittaminen i Aloitusruutu t ja sovellukset Hallinta ja mukautus Puhelut Yhteystiedot Viestit Sähköposti Kirjoita Yhteisöllisyys Selaa Valokuvat ja videot Musiikki Kirjat

Lisätiedot

Käyttöohje. Xperia Tablet Z SGP311/SGP312

Käyttöohje. Xperia Tablet Z SGP311/SGP312 Käyttöohje Xperia Tablet Z SGP311/SGP312 Sisältö Aloittaminen...6 Tietoja tästä käyttöoppaasta...6 Laitteen yleiskatsaus...6 Kokoaminen...7 Laitteen ensimmäinen käynnistyskerta...8 Miksi Google -tili tarvitaan?...8

Lisätiedot

Laajennettu käyttöopas

Laajennettu käyttöopas X2 Laajennettu käyttöopas Sisältö Aloittaminen...5 Puhelimessa oleva käyttöohje...5 Lisäohjeita...5 Kokoaminen...5 Puhelimen käynnistäminen ja sammuttaminen...6 Kohdistaminen...7 Puhelimeen tutustuminen...8

Lisätiedot

Cat B15 älypuhelin. CAT B15 -älypuhelimen käyttöohje

Cat B15 älypuhelin. CAT B15 -älypuhelimen käyttöohje Cat B15 älypuhelin Lue ennen käyttöä Turvatoimet Lue turvaohjeet huolellisesti läpi varmistaaksesi puhelimesi oikean käytön. Vaikka laite on suunniteltu kovaan käyttöön, vältä sen putoamista, murskautumista,

Lisätiedot

Oma HTC One -puhelimesi Käyttöopas

Oma HTC One -puhelimesi Käyttöopas Oma HTC One -puhelimesi Käyttöopas 2 Sisältö Sisältö Pakkauksen avaaminen HTC One 9 Mikro-SIM-kortti 10 Akun lataaminen 12 Virran kytkeminen päälle tai pois 12 Haluatko pikaohjeita puhelimesi käyttöön?

Lisätiedot

Käyttöohje. Xperia V. LT25i

Käyttöohje. Xperia V. LT25i Käyttöohje Xperia V LT25i Sisältö Xperia V Käyttöohje...6 Aloittaminen...7 Tämä käyttöohje...7 Android mitä ja miksi?...7 Puhelimen yleiskuvaus...7 Kokoaminen...8 Laitteen kytkeminen päälle ja sammuttaminen...10

Lisätiedot

Käyttöohje Nokia Lumia 2520 RX-113

Käyttöohje Nokia Lumia 2520 RX-113 Käyttöohje Nokia Lumia 2520 RX-113 1.1. painos FI Psst... Tämän oppaan lisäksi on vielä muutakin... Katso videoita osoitteessa www.youtube.com/nokiasupportvideos. Lisätietoja Nokian palveluehdoista ja

Lisätiedot

BlackBerry Classic Smartphone. Versio: 10.3.2. Käyttöopas

BlackBerry Classic Smartphone. Versio: 10.3.2. Käyttöopas BlackBerry Classic Smartphone Versio: 10.3.2 Käyttöopas Julkaistu: 2015-05-27 SWD-20150527101433616 Sisältö Määritys ja perustiedot...6 Uutta tässä julkaisussa...6 Johdatus BlackBerry-älypuhelimeen...

Lisätiedot

PORSCHE DESIGN P'9982 Smartphone. Käyttöopas. Versio: 10.2.1

PORSCHE DESIGN P'9982 Smartphone. Käyttöopas. Versio: 10.2.1 PORSCHE DESIGN P'9982 Smartphone Käyttöopas Versio: 10.2.1 Julkaistu: 2014-05-16 SWD-20140516171441342 Sisältö Määritys ja perustiedot... 7 Uutta tässä julkaisussa...7 Laitteen esittely...9 BlackBerry

Lisätiedot

GT-S5300. Käyttöopas

GT-S5300. Käyttöopas GT-S5300 Käyttöopas www.sar-tick.com Tämä tuote on sovellettavan kansallisen SARraja-arvon 2,0 W/kg mukainen. Täsmälliset SAR-enimmäisarvot on mainittu tämän käyttöoppaan osassa, jossa SAR-tiedot ovat.

Lisätiedot

Käyttöohje Nokia Lumia 620

Käyttöohje Nokia Lumia 620 Käyttöohje Nokia Lumia 620 1.0. painos FI Käyttöohje Nokia Lumia 620 Sisältö Turvallisuus 4 Käytön aloitus 5 Näppäimet ja osat 5 Peruutus-, aloitus- ja hakunäppäin 5 Antennien paikat 6 Aseta SIM-kortti

Lisätiedot

Aloitusnäyttö ja sovellukset. Sähköposti

Aloitusnäyttö ja sovellukset. Sähköposti Yhdellä silmäyksellä Aloittaminen Aloitusnäyttö ja sovellukset Hallinta ja mukautus Puhelut Yhteystiedot Viestit Kirjoita Yhteisöllisyys Selaa Valokuvat ja videot Musiikki Kirjat Paikannus ja navigointi

Lisätiedot

Käyttöohje Nokia Lumia 720

Käyttöohje Nokia Lumia 720 Käyttöohje Nokia Lumia 720 1.0. painos FI Psst... Tämän oppaan lisäksi on vielä muutakin... Puhelimessa on käyttöohje, joka on aina mukanasi ja käytettävissä, kun sitä tarvitset. Pyyhkäise alkunäytössä

Lisätiedot

Käyttöohje Nokia Lumia 920

Käyttöohje Nokia Lumia 920 Käyttöohje Nokia Lumia 920 1.1. painos FI Käyttöohje Nokia Lumia 920 Sisältö Turvallisuus 4 Käytön aloitus 5 Näppäimet ja osat 5 Peruutus-, aloitus- ja hakunäppäin 5 Antennien paikat 6 Aseta SIM-kortti

Lisätiedot

Cat S50 Älypuhelin Käyttöohjekirja MIL SPEC

Cat S50 Älypuhelin Käyttöohjekirja MIL SPEC Cat S50 Älypuhelin Käyttöohjekirja MIL SPEC Lue tämä ennen kuin jatkat Turvaohjeet Lue turvaohjeet tarkasti, jotta varmistat käyttäväsi matkapuhelinta oikein. Vaikka tämä matkapuhelin on lujatekoinen,

Lisätiedot

Nokia C6-00 -käyttöopas

Nokia C6-00 -käyttöopas Nokia C6-00 -käyttöopas 4.1. painos 2 Sisältö Sisältö Turvallisuus 5 Tietoja laitteestasi 5 Toimistosovellukset 6 Verkkopalvelut 6 Jaettu muisti 6 Magneetit ja magneettiset kentät 7 Ohjeiden etsiminen

Lisätiedot

Käyttöohje Nokia Lumia 625

Käyttöohje Nokia Lumia 625 Käyttöohje Nokia Lumia 625 4.0. painos FI Psst... Tämän oppaan lisäksi on vielä muutakin... Puhelimessa on käyttöohje, joka on aina mukanasi ja käytettävissä, kun sitä tarvitset. Löydä vastauksia kysymyksiin

Lisätiedot

Käyttöohje Nokia Lumia 520

Käyttöohje Nokia Lumia 520 Käyttöohje Nokia Lumia 520 4.0. painos FI Psst... Tämän oppaan lisäksi on vielä muutakin... Puhelimessa on käyttöohje, joka on aina mukanasi ja käytettävissä, kun sitä tarvitset. Pyyhkäise aloitusnäytössä

Lisätiedot

BlackBerry Z30 Smartphone. Versio: 10.2.1. Käyttöopas

BlackBerry Z30 Smartphone. Versio: 10.2.1. Käyttöopas BlackBerry Z30 Smartphone Versio: 10.2.1 Käyttöopas Julkaistu: 2014-05-12 SWD-20140512134013062 Sisältö Määritys ja perustiedot...7 Uutta tässä julkaisussa...7 Laitteen esittely... 9 Johdatus BlackBerry-älypuhelimeen...

Lisätiedot

Nokia E7-00 -käyttöohje

Nokia E7-00 -käyttöohje Nokia E7-00 -käyttöohje 3.0. painos 2 Sisältö Sisältö Turvallisuus 5 Alkuvalmistelut 6 Näppäimet ja osat 6 Muuta puhelun, kappaleen tai videon äänenvoimakkuutta 10 Lukitse näppäimet ja näyttö tai avaa

Lisätiedot

Nokia 300 -käyttöohje

Nokia 300 -käyttöohje Nokia 300 -käyttöohje 1.2. painos 2 Sisältö Sisältö Turvallisuus 4 Alkuvalmistelut 5 Näppäimet ja osat 5 Aseta SIM-kortti ja akku paikoilleen 5 Aseta muistikortti paikalleen 7 Lataa akku 8 Akun lataaminen

Lisätiedot

BlackBerry Link Windowskäyttöjärjestelmään. Versio: 1.2.3. Käyttöopas

BlackBerry Link Windowskäyttöjärjestelmään. Versio: 1.2.3. Käyttöopas BlackBerry Link Windowskäyttöjärjestelmään Versio: 1.2.3 Käyttöopas Julkaistu: 2014-01-20 SWD-20140120094016873 Sisältö Lisäresursseja...5 Aloittaminen... 6 Tietoja BlackBerry Link -ohjelmistosta... 6

Lisätiedot

BlackBerry Link Mac OS - käyttöjärjestelmään. Versio: 1.2.1. Käyttöopas

BlackBerry Link Mac OS - käyttöjärjestelmään. Versio: 1.2.1. Käyttöopas BlackBerry Link Mac OS - käyttöjärjestelmään Versio: 1.2.1 Käyttöopas Julkaistu: 2014-01-21 SWD-20140121091529121 Sisältö Lisäresursseja...5 Aloittaminen... 6 Tietoja BlackBerry Link -ohjelmistosta...

Lisätiedot