Oma HTC Legend Pikakäynnistysopas

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Oma HTC Legend Pikakäynnistysopas"

Transkriptio

1 Oma HTC Legend Pikakäynnistysopas

2 Pikakäynnistysopas Lue tämä aivan ensiksi, ennen kuin teet mitään muuta Lataa akku Puhelimesi akkua ei ole vielä ladattu. Kun puhelimesi lataa akkua, älä missään nimessä irrota akkua. Puhelimesi voi vahingoittua. Älä myöskään yritä avata puhelintasi. (Jos yrität, se voi mitätöidä takuun.) Valitse datanopeus järkevästi Puhelimesi voi hyödyntää suurta Internet-kaistanleveyttä todella lyhyessä ajassa. Suosittelemme, että otat yhteyden matkapuhelinoperaattoriisi oikean hintaisen datasiirtopalvelun valitsemiseksi. Jos käytät määrän mukaan laskutettavaa perusdatapalvelua, kustannukset voivat kasvaa todella suuriksi. Kiinteähintaisen datapalvelun valinta voi tulla paljon halvemmaksi. Muista tietosuojalaki Eräissä maissa on erittäin tiukat lait puhelinkeskustelujen nauhoittamisesta. Sinun on ehkä kerrottava vastapuolelle, ennen kuin voit aiheuttaa puhelun tallennuksen. On hyvä selvittää etukäteen, minkälaiset asuinpaikkasi määräykset ovat, ennen kuin käytät puhelimen tallennustoimintoa. Tähän loppuun olemme koonneet vielä muutaman sanan lakiasiain tiimiltämme. (VAHINKOJEN RAJOITTAMINEN) HTC ja sen tytäryhtiöt eivät ole missään tapauksessa vastuussa sinulle, kellekään käyttäjälle tai kolmansille sovellettavan lain sallimisissa enimmäisrajoissa mistään välillisistä, sattumanvaraisista, epäsuorista, erityisistä seuraamuksellisista tai muista vahingoista, jotka johtuvat sopimuksesta, rikkomuksesta tai muusta seikasta, mukaan lukien (luettelo ei ole rajoittava) ruumiinvamma, tulonmenetys, liikearvon menetys, liiketoimintatilaisuuden menetys, tietojen katoaminen ja/tai tuottojen menetys, riippumatta seikan ennustettavuudesta tai siitä, onko HTC:lle tai sen tytäryhtiölle ilmoitettu tällaisten vahinkojen mahdollisuudesta. HTC:n tai sen tytäryhtiöiden kokonaisvastuu ei missään tapauksessa voi ylittää sinun maksamaasi määrää riippumatta siitä, minkä lainsäädännön puitteissa kannetta ajetaan. Edellä oleva ei vaikuta mihinkään lakisääteisiin oikeuksiin, joista ei voida vapauttaa.

3 Pikakäynnistysopas Tämä pikaopas auttaa tutustumaan puhelimeesi. Tässä oppaassa käytetään seuraavia kuvakkeita tärkeiden tai hyödyllisten tietojen merkkinä: Huomautuksia Vihjeitä Tärkeä tieto Turvallisuuteen vaikuttava varotoimi Lue täydellinen käyttöopas ja hanki muita hyödyllisiä resursseja HTC:n tukisivustosta osoitteessa Sisällysluettelo 1. Pakkauksen sisältö 4 2. Tutustu puhelimeesi 4 3. Ennen kuin kytket virran puhelimeesi 5 4. Alkutoimet 8 5. Lisää yhteystietoja 9 6. Ensimmäisen puhelun soittaminen HTC-tuntemus Muodosta Internet-yhteys Toimita viestisi perille Pidä yhteyttä ystäviin Lataa tiedostoja puhelimeesi Synkronoi puhelin ja tietokone Varmuustallennus Tehdasasetusten palauttaminen Vianhakuvihjeitä 23

4 Pikakäynnistysopas 1. Pakkauksen sisältö Pakkauksen sisällön pitäisi olla seuraava: Puhelin Akku USB-kaapeli 3,5 mm:n liittimellä varustetut stereokuulokkeet microsd -kortti Virtasovitin Tämä Pikakäynnistysopas 2. Tutustu puhelimeesi 3,5 mm:n kuulokejakki VIRTA Ilmoitus LED Korvakuuloke Äänen voimakkuuden säätö Kosketusnäyttö OPTINEN PALLOHIIRI VALIKKO KOTI EDELLINEN HAKU USB-liitäntä

5 Pikakäynnistysopas 5 3. Ennen kuin kytket virran puhelimeesi 1 Irrota kansi laitteen pohjasta Pidä puhelinta tukevasti etupuoli alaspäin ja työnnä pohjassa olevaa kantaa oikean ja vasemman käden peukaloilla, kunnes se irtoaa. 2 Avaa akkutilan kansi Avaa akkutilan kansi kääntämällä se auki oikealta puolelta. 3 Aseta SIM-kortti paikalleen 1. SIM-kortti asetetaan kultaiset liittimet alaspäin, viistottu reuna ulospäin.. Työnnä se pohjaan saakka, kunnes kkulet napsahduksen.

6 Pikakäynnistysopas 4 Aseta microsd-kortti paikalleen 1. Aseta microsd-kortti korttipaikkaan kultaiset liittimet alaspäin.. Työnnä se pohjaan saakka, kunnes kkulet napsahduksen. 5 Aseta akku paikalleen 1. Aseta akku niin päin, että työnnät siinä näkyvät kupariliittimet ensiksi puhelimeen. Näkyvien kupariliittimien pitäisi olla oikealla, kun asetat akkua.. Työnnä akku pohjaan saakka. 6 Sulje akkutilan kansi 1. Käännä akkutilan kansi takaisin paikalleen.. Paina kantta varovasti, kunnes se napsahtaa kiinni.

7 Pikakäynnistysopas 7 Aseta laitteen pohjassa oleva kansi takaisin 1. Kohdista pohjan kannen alla olevat kaksi aukkoa puhelimen alapuolella olevaan kahteen koloon.. Aseta alakansi puhelimen päälle ja paina sitä sen jälkeen, kunnes se napsahtaa paikalleen. 8 Lataa akku 1. Kytke virtasovitin puhelimen alaosassa olevaan USB-liittimeen.. Kytke virtasovitin pistorasiaan, niin akku alkaa latautua. Akun latautuminen täyteen kestää noin kolme tuntia. Kun olet asentanut SIM-kortin, akun ja microsd-kortin sekä ladannut akun, voit kytkeä puhelimeesi virran ensimmäistä kertaa. Kytke puhelimen virta painamalla VIRTA-painiketta. Lue lisää ja ryhdy kokeilemaan, mitä puhelimellasi voi tehdä.

8 Pikakäynnistysopas 4. Alkutoimet Kun kytket puhelimeen virran ensimmäistä kertaa, puhelin näyttää sinulle opetusohjelmia ja opastaa määrittelemään sähköpostitiliesi ja käyttämiesi sosiaalisten medioiden asetukset. Voit noudattaa näytön ohjeita ja jatkaa asetusten määrittelyn loppuun tai ohittaa asetukset ja jatkaa niitä toisen kerran. 1. Jotakin dataa ja asetuksia on varmistettu automaattisesti tallennustilakortille. Tyhjennä valintaruutu, jos et halua varmistaa dataa ja asetuksia automaattisesti tallennustilakortille, ja sen jälkeen napauta OK. 2. Valitse, mitä kieltä haluat käyttää puhelimessa, ja napauta sen jälkeen Seuraava. 3. Puhelimesi määrittelee ensin GPRS-/3G-, MMS- ja WAP-yhteydet automaattisesti SIM-korttisi perusteella. 4. Puhelimesi näyttää sinulle opetusohjelman näyttöruutunäppäimistön käytöstä. Käy opetusohjelma läpi, niin opit käyttämään näyttöruutunäppäimistöä. Napauta Ohita, jos et halua käydä opetusohjelmaa läpi. 5. Valitse Internet-yhteyden näytöstä, miten haluat ottaa yhteyden Internetiin, ja napauta sen jälkeen Seuraava. 6. Jos lähistöllä on Wi-Fi-verkkoja, puhelin tiedustelee, haluatko kytkeytyä Wi-Fi-verkkoon. Napauta Seuraava ja sen jälkeen sitä langatonta verkkoa, johon haluat kytkeytyä, tai poista valinta Yhdistä Wi-Fi-verkkoon -valintaruudusta ja napauta sen jälkeen Seuraava, niin voit määritellä Wi-Fi-yhteyden myöhemmin. 7. Osa puhelimen toiminnoista, kuten Sää ja Footprints, edellyttävät, että Googlen sijaintipalvelu määrittää automaattisesti nykyisen sijaintisi. Voit valita sijaintipalvelun suostumusnäytössä, sallitko Googlen sijaintipalvelun kerätä tietoja sijaintipaikastasi. Poista valinta valintaruudusta tai valitse se ja napsauta sen jälkeen Seuraava.

9 Pikakäynnistysopas Tämä palvelu voi lisätä operaattorisi laskuttamia datasiirtomaksuja. Voit ottaa palvelun käyttöön tai poistaa sen käytöstä myöhemmin puhelimesi sijaintiasetuksista. 8. Aseta tilejä -näytössä valitaan, minkä tyyppisen tilin haluat määritellä. Noudata sen jälkeen näytön ohjeita ja tee määrittely valmiiksi. Napauta Ohita, jos haluat määritellä tilejä myöhemmin. Kun olet määritellyt kaikki tilisi valmiiksi, napauta Seuraava. 9. Valitse Aseta Sosiaalisia verkkoja -näytöllä, minkä tyyppisen sosiaalisen median tiliä haluat käyttää puhelimestasi, esimerkkeinä Facebook ja Twitter. Noudata näytön ohjeita ja kirjaudu käyttämällesi sosiaalisen verkoston tilille. Napauta Ohita, jos haluat määritellä sosiaalisen verkoston tilit myöhemmin. Kun olet määritellyt kaikki tilisi valmiiksi, napauta Seuraava Aseta sosiaalisia verkkoja -näytössä. 10. Viimeinen näyttö osoittaa, mistä saat lisätietoja puhelimestasi. Napauta Valmis. 5. Lisää yhteystietoja Voit lisätä yhteystietoja puhelimeesi monella eri tavalla. Kaikkien yhteystietojen tuonti SIM-kortilta 1. Napauta Alkunäytössä > Henkilöt. 2. Paina Kaikki-välilehdellä VALIKKO. Napauta sen jälkeen Vienti/Tuonti > Tuo SIM-kortilta. Jos käytät puhelimessasi Google-tiliä ja/tai Exchange ActiveSync -tiliä, sinun on ilmoitettava yhteystietojen tyyppi, jotta puhelin osaa luokitella tuodut yhteystiedot oikein. 3. Paina Valitse tuotavat yhteystiedot -näytössä VALIKKO ja napauta sen jälkeen Tuo kaikki.

10 10 Pikakäynnistysopas Uuden yhteystiedon lisääminen 1. Napauta Alkunäytössä > Henkilöt. 2. Napauta Kaikki-välilehdellä Lisää yhteystieto. 3. Napauta Nimi-kenttää ja kirjoita yhteyshenkilön etu- ja sukunimi. Napauta sen jälkeen OK. 4. Sulje näyttöruutunäppäimistö napauttamalla, napauta Näytä nimi-ruutua ja valitse, miten haluat yhteyshenkilön nimen näkyvän yhteystietoluettelossa. 5. Napauta OK. 6. Valitse Yhteystietotili, johon haluat luoda yhteyshenkilön. 7. Anna loput yhteystiedot asianomaisiin kenttiin. 8. Vieritä näytön alalaitaan ja napauta sen jälkeen Tallenna. Yhteystietojen synkronointi muista lähteistä Voit synkronoida puhelimesi yhteystiedot nopeasti ja aukottomasti Google-tilin, Microsoft Office Outlookin, Outlook Expressin, Exchange ActiveSync -tilin ja jopa Facebookin yhteystietojen kanssa. Katso verkkosivustossamme olevasta täydellisestä käyttöoppaasta, miten se tehdään. 6. Ensimmäisen puhelun soittaminen 1. Napauta alkunäytössä Puhelin näytön alaosassa. 2. Valitse numero tai yhteystieto, jolle haluat soittaa, ja napauta sen jälkeen Soita. Kun napautat puhelinvalitsijan näppäimiä, näyttöön tulee puhelimestasi ja puhelinlokeistasi löytyneet painalluksia vastaavat osumat. 3. Päätä puhelu napauttamalla Lopeta puhelu.

11 Pikakäynnistysopas HTC-tuntemus Tutustu puhelimesi HTC Sense -tuntemukseen: luontainen, saumaton kokemus rakentuu kolmen perusperiaatteen varaan ota omaksesi, pysy lähellä ja tutustu tuntemattomaan. Henkilökohtaistettu Alkunäyttö Alkunäyttöä voi räätälöidä monipuolisesti, ja se ulottuu näytön leveyden yli. Sinulla on siis runsaasti tilaa lisätä sinulle tärkeitä tietoja sekä elämää helpottavia työkaluja tai sovelluksia. Puhelimen näytön vasemmalle ja oikealle puolelle mahtuu enintään seitsemän näyttöä. Widgetit Liu uta sormea vasemmalle tai oikealle, niin pääset siirtymään laajennetun Alkunäytön muihin osiin. TAI Vie sormet yhteen näytöllä, jolloin näet tilannekuvan Alkunäytöstä ja laajennetusta Alkunäytöstä, ja napauta sen näytön pienoiskuvaa, johon haluat siirtyä. Pääset milloin tahansa ja kesken kaikkien toimintojen suoraan Alkunäyttöön painamalla KOTI-painiketta. Widgetit sisältävät yhdellä vilkaisulla luettavia tärkeitä tietoja ja mediasisältöä Alkunäytöllä. Puhelimessasi on valmiina laaja valikoima widgettejä, ja jos ne eivät riitä, voit ladata Internetistä uusia lisättäväksi Alkunäyttöön. Voit lisätä widgettejä Alkunäytölle napauttamalla valitsemalla sen jälkeen Widget. ja

12 12 Pikakäynnistysopas Näkymät Etkö osaa päättää, millaiseksi asettelisit Alkunäyttösi? Tarkista puhelimeen sisältyvät Näkymät. Näkymät ovat valmiita Alkunäytön asetteluja, jotka voi ottaa nopeasti käyttöön. Paina Alkunäytöllä VALIKKO ja napauta sen jälkeen Näkymät, niin näet valmiit asetukset. Kun olet valinnut esiasetukset, voit muokata niitä ja tallentaa ne uudeksi näkymäksi. 1. Alkunäytön mukauttaminen taustakuvaa vaihtamalla. Lisäksi voit lisätä widgettejä, pikakuvakkeita ja paljon muuta. 2. Kun olet saanut mukautuksen valmiiksi, paina VALIKKO ja napauta sen jälkeen Näkymät. 3. Valitse Nykyinen (tallentamaton) ja napauta sen jälkeen Tallenna. 4. Kirjoita Näkymän nimi ja napauta sen jälkeen Valmis. Voit nimetä uudelleen tai poistaa mukautetun näkymän. Paina Alkusivulta VALIKKO ja napauta Asetukset > Mukauta > Näkymät. Kun olet kohdassa Omat näkymät, paina ja pidä pohjassa näkymää ja tee haluamasi muutokset. Ihmiset Pidä tärkeimmät ihmiset lähelläsi. Puhelimesi järjestää yhden yhteystiedon kaikki tekstiviestien vaihdot, sähköpostikeskustelut, Facebook-statukset, onlinevalokuva-albumit ja puhelinlokit samaan paikkaan. Napauta yhteystiedon nimeä, niin näet kerralla kaiken viimeaikaisen viestintäsi kyseisen henkilön kanssa.

13 Pikakäynnistysopas 13 Friend Stream Voit selata sosiaalisen verkoston tilejäsi Friend Stream -toiminnon avulla. Friend Streamin avulla voit ilmoittaa sosiaalisessa verkossasi, mitä mielessäsi liikkuu, voit katsoa statuspäivityksiä ja tweettejä ja selata omilla valokuvia sosiaalisten verkostojen tileillä. Uutiset Voit tilata uutissyötteitä, niin pysyt mukana netin uusimmissa tapahtumissa. Uutiset seuraa RSS-syötteitä suosikkiuutissivustoistasi, blogeista ja muualta ja lataa uusimman päivitykset ja podcastit. Microsoft Exchange ActiveSync Nyt voi hyödyntää tyylikästä puhelintasi työsähköpostin ja muiden tietojen suojaamisessa. Puhelimessasi on laajennettu tuki Exchange-ohjelman turvatoiminnoille, kuten salasanasuojaukselle ja Remote Wipe - etäalustukselle. Voit lisäksi määritellä Poissa-statuksesi suoraan puhelimesta. Pääset helposti käsiksi yrityksen yleiseen osoitekirjaan (Global Address Book), jos haluat ottaa yhteyden henkilöön, jonka yhteystiedot puuttuvat omasta puhelimestasi.

14 14 Pikakäynnistysopas 8. Muodosta Internet-yhteys Puhelimesi mukana koko Internet mahtuu taskuusi. Saat online-yhteyden datayhteyden tai Wi-Fi-verkon avulla. Datayhteyden käyttö Käyttö on helppoa. Kun kytket puhelimeesi virran ensimmäistä kertaa (SIM-kortin ollessa puhelimessa), puhelin pyrkii muodostamaan automaattisesti yhteyden matkapuhelinoperaattorisi datasiirtopalveluun. Jollei yhteys muodostu automaattisesti, voit kokeilla kahta vaihtoehtoa. Tarkista, että datayhteys on käytössä. Syynä voi olla yksinkertaisesti se, ettei puhelimesi datayhteys ole käytössä. Tarkista, onko yhteys päällä: 1. Paina Alkunäytössä VALIKKO ja napauta sen jälkeen Asetukset. 2. Napauta Langattomat verkot ja valitse Matkapuhelinverkko-valintaruutu, jolloin yhteys kytkeytyy päälle. Tarkista, että valittuna on oikea matkapuhelinverkko. 1. Paina Alkunäytössä VALIKKO ja napauta sen jälkeen Asetukset. 2. Napauta Langattomat verkot > Matkapuhelinverkon asetukset > Verkko-operaattorit tai Käyttöpisteiden nimet. Wi-Fin käyttö 1. Paina Alkunäytössä VALIKKO ja napauta sen jälkeen Asetukset > Langattomat verkot. 2. Valitse Wi-Fi-valintaruutu, jolloin Wi-Fi kytkeytyy päälle. Puhelin alkaa etsiä saatavilla olevia langattomia verkkoja. 3. Napauta Wi-Fi-asetukset. Näet kaikki löydettyjen Wi-Fi-verkkojen verkkonimet ja turvallisuusasetukset.

15 Pikakäynnistysopas Napauta Wi-Fi-verkkoa, johon haluat kytkeytyä. Jos valitset avoimen verkon, yhteys muodostetaan automaattisesti. Jos valitset suojatun verkon, sinun on syötettävä avain ja napautettava sen jälkeen Yhdistä. Internet-selailu Puhelimesi Selaimen avulla Internetissä surffailu on helppoa ja hauskaa. 1. Napauta Alkunäytössä Selain. 2. Paina Selaimen näytössä VALIKKO ja napauta sen jälkeen näytön yläosassa olevaa URL-osoitekenttää. 3. Kirjoita siihen web-osoite. Kun kirjoitat osoitetta, näytössä näkyy osoitteita vastaavia web-osoitteita. Voit siirtyä web-sivustoon suoraan napauttamalla osoitetta tai jatkaa haluamasi osoitteen kirjoittamista ja napauttaa lopuksi Enter-näppäintä. 4. Voit selata Internet-sivuston sivuja ja lähentää tai loitontaa sivua sormieleiden avulla. Zoomaa lähemmäksi levittämällä peukaloa ja etusormea web-sivun poikki. Zoomaa kauemmaksi puristamalla peukalo ja etusormi web-sivun päällä.

16 16 Pikakäynnistysopas 9. Toimita viestisi perille Voit käyttää sähköpostitilejäsi suoraan puhelimestasi. POP3-/IMAP-sähköpostitilin lisääminen 1. Napauta Alkunäytössä ja sen jälkeen Posti. 2. Napauta Valitse sähköpostitarjoaja -näytössä Muu (POP3/IMAP). Jos aikomasi tilin tyyppi ei ole vielä puhelimesi tietokannassa, puhelin pyytää sinua antamaan hieman lisätietoja. Pidä tulevan/lähtevän postin palvelintiedot valmiina, niin säästät aikaa. Saat nämä tiedot omalta palveluntarjoajaltasi, jos ne eivät ole tiedossasi ennestään. 3. Kirjoita Sähköpostiosoite ja Salasana haluamallesi sähköpostitilille ja napauta sen jälkeen Seuraava. 4. Kirjoita Tilin nimi ja Oma nimesi. Napauta sen jälkeen Määritys valmis. Voit perustaa myös Exchange ActiveSync -tilin. Katso ohjeet web-sivustomme käyttöoppaan luvusta Sähköposti. Sähköpostiviestin lähettäminen 1. Napauta Alkunäytössä ja sen jälkeen Posti. 2. Paina sähköpostitilin Saapuneet-kansiossa VALIKKO ja napauta sen jälkeen Laadi. 3. Kirjoita yksi tai useampi vastaanottaja. Voit: Kirjoittaa sähköpostiosoitteet suoraan Vastaanottaja-kenttään. Jos lähetät viestin useille vastaanottajille, erota sähköpostiosoitteet toisistaan pilkulla. Napauta -kuvaketta ja valitse sen jälkeen yhteystiedot, joille haluat lähettää viestin. Kun olet valinnut kaikki viestin vastaanottajat, napauta OK. 4. Kirjoita aihe ja sen jälkeen viestisi. 5. Napauta Lähetä.

17 Pikakäynnistysopas Pidä yhteyttä ystäviin Puhelimesi sisältää kaiken, mitä tarvitset pitääksesi yhteyttä ystäviisi verkon kautta. Henkilöt ja Friend Stream vievät suoraan suosituimpiin sosiaalisiin verkostoihin. Voit päivittää statuksesi Facebookissa, katsella omien online-albumiesi valokuvia ja seurata tweettejä Twitterissä. Puhelimessa on kaikki valmiina ja helppokäyttöisenä. Lue web-sivustomme käyttöoppaan luku Sosiaaliset mediat, jos haluat lisätietoja Friend Streamistä, Facebookista ja Peepistä (puhelimesi Twitterasiakassovelluksesta).

18 18 Pikakäynnistysopas 11. Lataa tiedostoja puhelimeesi Tiedostosi kulkevat mukana kaikkialle. Voit katsoa puhelimellasi Word-, Excel-, PowerPoint- ja PDFtiedostoja. Lisäksi voit kuunnella musiikkia ja ihailla kiiteltyjä valokuva- ja videogallerioitasi. MicroSD-kortti on asetettava paikalleen, ennen kuin voit kopioida tiedostoja puhelimeen. 1. Kytke puhelin tietokoneeseen mukana toimitetulla USB-kaapelilla. 2. Kun Liitä PC:hen -valintaruutu tulee näyttöön, valitse Levyasema ja napauta sen jälkeen Valmis. 3. Kytketty puhelin näkyy tietokoneellasi irrotettavana levyasemana. Mene kyseiseen irrotettavaan levyasemaan ja avaa se. 4. Kopioi tiedostot muistikortille. 5. Kun olet kopioinut tiedostot, katkaise yhteys puhelimeen tietokoneesi käyttöjärjestelmän edellyttämällä tavalla (Poista laite turvallisesti). 6. Avaa puhelimesi Ilmoitukset -paneeli ja napauta Kytke USB-tallennus pois päältä. Napauta pyydettäessä Kytke pois päältä. 7. Irrota puhelin tietokoneesta. 12. Synkronoi puhelin ja tietokone Voit synkronoida Outlookin yhteystiedot ja kalenterin tai Outlook Expressin yhteystiedot tietokoneesi ja puhelimesi kesken HTC Sync -ohjelmiston avulla. MicroSD-kortilla toimitetun HTC Sync -ohjelmiston asentaminen Käytä asentamiseen mukana toimitetulla microsd-kortilla olevaa HTC Sync installer -asennusohjelmaa.

19 Pikakäynnistysopas Varmista, että microsd-kortti on paikalleen puhelimessasi. 2. Yhdistä puhelin tietokoneeseesi puhelimen mukana toimitetulla USB-kaapelilla. 3. Puhelimen näyttöön ilmestyy Liitä PC:hen -näyttö. Napauta Levyasema ja sen jälkeen Valmis. 4. Tietokoneesi käsittelee puhelinta irrotettavana levyasemana (kuten tavallista USB-tikkua). Avaa kyseinen irrotettava levy, niin näet microsd-kortin sisällön. 5. Kopioi HTCSync.exe tietokoneellesi. 6. Paina KOTI > VALIKKO ja napauta Ilmoitukset. Napauta sen jälkeen Kytke USB-tallennus pois päältä ja napauta Kytke pois päältä. Nyt voit irrottaa puhelimen kaapelin tietokoneesta. 7. Kaksoisnapsauta tietokoneella HTCSync.exe-tiedostoa ja asenna HTC Sync noudattamalla näyttöön tulevia ohjeita. HTC Sync -ohjelman asetukset Kun olet asentanut HTC Sync -ohjelman, se on määriteltävä tunnistamaan oma puhelimesi ja synkronoitumaan siihen. 1. Liitä puhelin tietokoneeseesi. 2. Napauta puhelimesi Liitä PC:hen -näytössä HTC Sync ja sen jälkeen Valmis. Tämän jälkeen puhelimesi yrittää löytää HTC Sync -ohjelman tietokoneeltasi. Se voi kestää muutamia sekunteja. Jos puhelimesi ilmoittaa, ettei se löydä HTC Sync -ohjelmistoa, kokeile irrottaa USB-kaapeli ja kytke se uudelleen. Toista sen jälkeen vaihe Kun puhelimesi löytää HTC Sync -ohjelman, tietokoneen näyttöön tulee Puhelinyhteyden ohjattu muodostustoiminto. Napsauta Seuraava. 4. Anna puhelimellesi nimi ja napsauta sen jälkeen Valmis.

20 20 Pikakäynnistysopas 5. Tarkista, että tietokoneella näkyy HTC Sync - kuvake. Jos se on vihreä, puhelimesi on yhdistetty tietokoneeseen ja HTC Sync on tunnistanut puhelimen. 6. Kaksoisnapsauta vihreää HTC Sync -kuvaketta. Napsauta sen jälkeen Synkronoi nyt (tai Synkronoinnin hallinta > Asetukset). 7. Napsauta Synkronointiasetusten ohjatussa määritystoiminnossa Seuraava. 8. Seuraavissa valintaruuduissa selvitetään, synkronoidaanko Outlook- tai Outlook Express - ohjelma, valitaan synkronoitavat tiedot (yhteystiedot ja/tai kalenteri) ja valitaan automaattinen synkronointi puhelimeen. 9. Napsauta Valmis. Puhelimen ja tietokoneen automaattinen synkronointi Toimi seuraavasti, kun haluat, että puhelimesi varmasti synkronoituu tietokoneeseen ja päinvastoin: 1. Paina KOTI > VALIKKO ja napauta sen jälkeen Asetukset > Sovellukset > Kehitys. 2. Varmista, että USB-virheenpoisto -valintaruutu on valittuna. Synkronointi käynnistyy automaattisesti aina, kun liität puhelimesi tietokoneeseen. Uusimman HTC Sync -päivityksen lataaminen Käy HTC:n tukisivustossa (www.htc.com/support) silloin tällöin tarkistamassa, onko sivustossa julkaistu uusia HTC Sync -päivityksiä, jonka voit ladata ja asentaa tietokoneellesi. Kun olet asentanut uusimman päivityksen, jatka kohdasta HTC Sync -ohjelman asetukset, niin uusi HTC Sync tunnistaa puhelimesi ja synkronoituu siihen.

21 Pikakäynnistysopas Varmuustallennus Tietojen häviäminen on yksi ärsyttävimmistä asioista, mikä käyttäjälle voi tapahtua. Siksi olemme varmistaneet, ettei puhelimellesi käy koskaan niin. Puhelimen automaattisen varmistustallennustoiminnon ansiosta voit olla varma, etteivät tietosi häviä. MicroSD-kortti on asetettava paikalleen, ennen kuin voit varmistaa tietosi. Automaattisen varmistustallennuksen käytössäolon tarkistaminen 1. Paina KOTI > VALIKKO ja napauta sen jälkeen Asetukset. 2. Vieritä sivua alas ja napauta sen jälkeen Yksityisyys > Varmista oma data. 3. Varmista, että Varmista oma data -valintaruutu on valittuna. Puhelin varmistaa seuraavat tiedot: Teksti- ja MMS-viestit Näppäimistön sanakirja Selaimen kirjanmerkit Asetukset Lue web-sivustomme käyttöoppaan luku Varmistustallennus, jos haluat nähdä tyhjentävän luettelon tiedoista, jotka puhelimesi voi varmistaa microsd-kortille, ja ohjeet tietojen palauttamiseksi puhelimeen.

22 22 Pikakäynnistysopas 14. Tehdasasetusten palauttaminen Haluatko aloittaa kaiken alusta? Jos luovutat puhelimen jollekulle muulle tai haluat nollata tilanteen ja aloittaa alusta, voit palauttaa puhelimen tehdasasetukset. Älä käytä tätä toimintoa huolettomasti. Tehdasasetusten palauttaminen poistaa kaikki omat tietosi, myös lataamasi ja asentamasi sovellukset. Se palauttaa puhelimen tilaan, jossa se oli, ennen kuin kytkit siihen virran ensimmäisen kerran. Ole tarkka ja varmista kaikki haluamasi tiedot, ennen kuin nollaat puhelimen tehdasasetuksiin. Puhelimen nollaus asetuksista 1. Paina Alkunäytössä VALIKKO ja napauta sen jälkeen Asetukset > Yksityisyys > Tehdastietojen palautus. 2. Napauta Tehdastietojen palautusnäytöllä Nollaa puhelin ja sen jälkeen Poista kaikki. Puhelimen nollaus puhelimen painikkeista 1. Kun puhelimen virta on katkaistuna, paina ja pidä pohjassa ÄÄNENVOIMAKKUUS ALAS -painiketta ja paina sen jälkeen lyhyesti VIRTA-painiketta. 2. Odota, että 3 Android-kuvan näyttö tulee näkyviin, ja vapauta sen jälkeen ÄÄNENVOIMAKKUUS ALAS -painike. 3. Valitse painamalla ÄÄNENVOIMAKKUUS ALAS TYHJENNÄ MUISTI ja paina sen jälkeen VIRTA. 4. Vahvista pyydettäessä painamalla ÄÄNENVOIMAKKUUS YLÖS. Puhelimesi tehdasresetetointi ei poista microsd-kortillasi olevaa sisältöä.

23 Pikakäynnistysopas Vianhakuvihjeitä Jos kohtaat ongelmia puhelimesi käytössä, seuraavassa on esitelty muutamia temppuja, joilla puhelinta voi yrittää virkistää. Tarkista, onko puhelimessa tarpeeksi vapaata muistitilaa sovelluksen suorittamiseen. Tarkista vapaa tila menemällä Alkusivunäyttöön, painamalla VALIKKO ja napauttamalla sen jälkeen Asetukset > SD-kortti ja puhelimen tallennus. Tyhjennä tietoja ja välimuisti sovelluksista. Tyhjennä tiedot ja välimuisti menemällä Alkunäyttöön, painamalla VALIKKO ja napauttamalla sen jälkeen Asetukset > Sovellukset > Hallitse sovelluksia. Poista kolmansien osapuolten sovellusten asennus. Voit poistaa kolmansien sovellusten asennukset menemällä Alkunäyttöön, painamalla VALIKKO ja napauttamalla sen jälkeen Asetukset > Sovellukset > Hallitse sovelluksia. Jos puhelimesi lakkaa reagoimasta, irrota akku, odota kolme sekuntia, aseta akku takaisin paikalleen ja kytke virta puhelimeen. Voit myös varmuustallentaa tärkeät tietosi ja palauttaa puhelimen tehdasasetukset. Tehdasasetusten palauttaminen tapahtuu painamalla KOTI > VALIKKO ja napauttamalla sen jälkeen Asetukset > Yksityisyys > Tehdastietojen palautus. Tarkista uudet päivitykset ja hyödylliset vinkit myös web-sivustoltamme osoitteesta

24 htc.com 91H0xxxx-xxM Rev.A

020 7766 085 Palvelemme arkisin klo. 08:00-17:00

020 7766 085 Palvelemme arkisin klo. 08:00-17:00 020 7766 085 Palvelemme arkisin klo. 08:00-17:00 Windows Phone 8 Nokia Lumia käyttöönotto Sisällysluettelo Uuden puhelimen perusasetukset... 2 ENSI KÄYNNISTYS... 2 MICROSOFT-TILIN LUOMINEN... 3 KIRJAUTUMINEN

Lisätiedot

Motorola Phone Tools. Pikaopas

Motorola Phone Tools. Pikaopas Motorola Phone Tools Pikaopas Sisältö Vähimmäisvaatimukset... 2 Ennen asennusta Motorola Phone Tools... 3 Asentaminen Motorola Phone Tools... 4 Matkapuhelimen asennus ja määritys... 5 Online-rekisteröinti...

Lisätiedot

Ominaisuudet. Pakkauksen sisältö. Kuvaus

Ominaisuudet. Pakkauksen sisältö. Kuvaus Ominaisuudet Wi-Fi b/g/n 7" kosketusnäyttö. Tukee 3. osapuolen laitteita Nettikamera G-anturi Mediasoitin 3G (optional) Pakkauksen sisältö 1 taulutietokone 1 USB-johto 1 verkkolaite kuulokkeita Pikakäyttöopas

Lisätiedot

F-Secure Mobile Security. Android

F-Secure Mobile Security. Android F-Secure Mobile Security Android F-Secure Mobile Security Sisällysluettelo 3 Sisällys Luku 1:Asennus...5 Asentaminen...6 Aktivointi...7 Luku 2:Luottamuksellisten tietojen suojaaminen...9 Anti-Theftin

Lisätiedot

Mirva Jääskeläinen Espoon kaupungin työväenopisto

Mirva Jääskeläinen Espoon kaupungin työväenopisto Mirva Jääskeläinen Espoon kaupungin työväenopisto Windows Phonet yleisesti Nokian Lumiat Vanhemmat WindowsPhone 7 Uudemmat WindowsPhone 8 Samsungin Windows Phone mallit HTC:n mallit www.windowsphone.com

Lisätiedot

DNA Prepaid WLAN Mokkula

DNA Prepaid WLAN Mokkula DNA Prepaid WLAN Mokkula Mokkula käyttää normaalikokoista / suurempaa SIM-korttia. Irrota SIM-kortti kokonaisena ja laita se Mokkulaan alla olevan kuvan mukaisesti. Jos irrotat vahingossa pienemmän SIM-kortin,

Lisätiedot

Welcome to the World of PlayStation Pika-aloitusopas

Welcome to the World of PlayStation Pika-aloitusopas Welcome to the World of PlayStation Pika-aloitusopas Suomi PCH-2016 7025574 PlayStation Vita-järjestelmän käyttäminen ensimmäistä kertaa Paina viisi sekuntia Kytke virta PS Vita -järjestelmään. Kun kytket

Lisätiedot

SIMO MOBILOG ONGELMIEN RATKAISU

SIMO MOBILOG ONGELMIEN RATKAISU SIMO MOBILOG ONGELMIEN RATKAISU Yleisimmät ongelmat CGI (Mukana) sovellus Sovelluksen päivittäminen Lataaminen ja asennus Kielen vaihtaminen Ympäristön vaihtaminen (tuotanto-testi) Uudelleenasennus Pakotettu

Lisätiedot

Manager. Doro Experience. ja Doro PhoneEasy 740. Suomi

Manager. Doro Experience. ja Doro PhoneEasy 740. Suomi Doro Experience ja Doro PhoneEasy 740 Suomi Manager Esittely Doro Experience Manager -hallintaportaalia käytetään sovellusten asentamiseen ja käyttöön Doro Experience -laitteella käyttämällä mitä tahansa

Lisätiedot

Windows. Valmistelut. Windows

Windows. Valmistelut. Windows Laiteohjelman päivittäminen vaihdettavalla objektiivilla varustetuille edistyksellisille Nikon 1 -kameroille, 1 NIKKOR -objektiiveille ja Nikon 1 -lisävarusteille Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen.

Lisätiedot

GroupWise Calendar Publishing Host User

GroupWise Calendar Publishing Host User GroupWise 8 Calendar Publishing Host User 8 17. lokakuu 2008 Novell GroupWise Calendar Publishing Host User PIKAKÄYNNISTYS www.novell.com YLEISTÄ Novell GroupWise Calendar Publishing Host User on Web-pohjainen

Lisätiedot

Digitaalisen SLR-kameran laiteohjelmiston päivittäminen

Digitaalisen SLR-kameran laiteohjelmiston päivittäminen Digitaalisen SLR-kameran laiteohjelmiston päivittäminen Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen. Tämä opaskirja kuvaa, miten laiteohjelma päivitetään. Jos et ole varma, että voit tehdä päivityksen, päivitys

Lisätiedot

Ominaisuudet. Pakkauksen sisältö. Kuvaus

Ominaisuudet. Pakkauksen sisältö. Kuvaus Ominaisuudet Wi-Fi b/g/n 7" kosketusnäyttö. Tukee 3. osapuolen laitteita Nettikamera G-anturi Mediasoitin Pakkauksen sisältö 1 taulutietokone 1 USB-johto 1 verkkolaite kuulokkeita Pikakäyttöopas Kuvaus

Lisätiedot

Ominaisuudet. Pakkauksen sisältö. Beskrivning

Ominaisuudet. Pakkauksen sisältö. Beskrivning Ominaisuudet Wi-Fi b/g/n 7 kosketusnäyttö Ukee 3. osapuolen laitteita Nettikamera G-antur Mediasoitin Pakkauksen sisältö 1 taulutietokone 1 USB-johto 1 verkkolaite Kuulokkeita Pikakäyttöopas 1 OTG USB-johto

Lisätiedot

Doro Secure 580IUP. Käyttöopas. Suomi

Doro Secure 580IUP. Käyttöopas. Suomi Doro Secure 580IUP Käyttöopas Suomi 3 2 1 4 5 6 7 8 9 14 13 12 11 10 15 16 Huomaa! Kaikki kuvat ovat vain viitteellisiä, eivätkä ne välttämättä täysin vastaa todellista tuotetta. Suomi 1. Virta päälle/pois

Lisätiedot

Tervetuloa Kiitos, että valitsit Arlon. Pääset alkuun helposti.

Tervetuloa Kiitos, että valitsit Arlon. Pääset alkuun helposti. Pikaopas 1 Pakkauksen sisältö Tervetuloa Kiitos, että valitsit Arlon. Pääset alkuun helposti. Tukiasema Tukiaseman virtasovitin Täysin langattomat kamerat Ethernet-kaapeli Magneettiset seinätelineet 123-litiumparistot

Lisätiedot

PIKAOPAS MODEM SETUP

PIKAOPAS MODEM SETUP PIKAOPAS MODEM SETUP Copyright Nokia Oyj 2003. Kaikki oikeudet pidätetään. Sisällysluettelo 1. JOHDANTO...1 2. MODEM SETUP FOR NOKIA 6310i -OHJELMAN ASENTAMINEN...1 3. PUHELIMEN VALITSEMINEN MODEEMIKSI...2

Lisätiedot

Ulkoiset mediakortit Käyttöopas

Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. SD-logo on omistajansa tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita

Lisätiedot

Kameran laiteohjelman päivittäminen

Kameran laiteohjelman päivittäminen Kameran laiteohjelman päivittäminen Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen. Tämä opaskirja kuvaa, miten laiteohjelma päivitetään. Jos et ole varma, että voit tehdä päivityksen, päivitys voidaan tehdä Nikonin

Lisätiedot

Ominaisuudet. Pakkauksen sisältö. Beskrivning

Ominaisuudet. Pakkauksen sisältö. Beskrivning Ominaisuudet Wi-Fi b/g/n 10.1 kosketusnäyttö Ukee 3. osapuolen laitteita Nettikamera G-antur Mediasoitin Pakkauksen sisältö 1 taulutietokone 1 USB-johto 1 verkkolaite Kuulokkeita Pikakäyttöopas 1 OTG USB-johto

Lisätiedot

ClassPad fx-cp400 päivitys. + Manager for ClassPad II Subscription päivitys

ClassPad fx-cp400 päivitys. + Manager for ClassPad II Subscription päivitys ClassPad fx-cp400 päivitys + Manager for ClassPad II Subscription päivitys Käyttöjärjestelmän ja Add-in sovellusten päivityksestä Casio suosittelee aina viimeisimmän käyttöjärjestelmän asentamista. Tällöin

Lisätiedot

PIKAOHJE MODEM OPTIONS for Nokia 7650

PIKAOHJE MODEM OPTIONS for Nokia 7650 PIKAOHJE MODEM OPTIONS for Nokia 7650 Copyright 2002 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään 9354501 Issue 2 Sisällysluettelo 1. JOHDANTO...1 2. MODEM OPTIONS FOR NOKIA 7650:N ASENTAMINEN...1 3. PUHELIMEN VALITSEMINEN

Lisätiedot

Salamalaitteen laiteohjelman päivittäminen

Salamalaitteen laiteohjelman päivittäminen Salamalaitteen laiteohjelman päivittäminen Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen. Tässä oppaassa kerrotaan, kuinka Nikon-salamalaitteiden laiteohjelma päivitetään. Jos et ole varma, pystytkö tekemään päivityksen

Lisätiedot

Aloita tästä. Poista kaikki teipit ja nosta näyttö. Tarkasta varusteet

Aloita tästä. Poista kaikki teipit ja nosta näyttö. Tarkasta varusteet HP Photosmart 2600/2700 series all-in-one User Guide Aloita tästä 1 USB-kaapelin käyttäjät: Asenna USB-kaapeli vasta, kun sinua neuvotaan tekemään niin, koska muuten ohjelmisto ei ehkä asennu oikein. Määritä

Lisätiedot

Nokia E5 ja Mail for Exchange

Nokia E5 ja Mail for Exchange Nokia E5 ja Mail for Exchange Uuden esiasennetun puhelinlaitteen käyttöönotto tapahtuu DataInfon käyttäjälle lähettämien ohjeiden mukaan. Ohjeistetussa käyttöönotossa puhelimeen asentuu langattoman verkon

Lisätiedot

DNA Mokkula 4G WLAN E5372 pikaopas

DNA Mokkula 4G WLAN E5372 pikaopas DNA Mokkula 4G WLAN E5372 pikaopas Mokkula käyttää normaalikokoista / suurempaa SIM-korttia. Irrota SIM-kortti kokonaisena ja laita se Mokkulaan alla olevan kuvan mukaisesti. Jos irrotat vahingossa pienemmän

Lisätiedot

Office_365_loppukäyttäjän ohje. 15.5.2015 Esa Väistö

Office_365_loppukäyttäjän ohje. 15.5.2015 Esa Väistö Office_365_loppukäyttäjän ohje 15.5.2015 Esa Väistö 2 Sisällysluettelo Kuvaus... 3 Kirjautuminen Office_365:een... 3 Valikko... 4 Oppilaan näkymä alla.... 4 Opettajan näkymä alla... 4 Outlook (Oppilailla)...

Lisätiedot

Gree Smart -sovelluksen (WiFi) asennus- ja käyttöohje: Hansol-sarjan ilmalämpöpumput WiFi-ominaisuuksilla

Gree Smart -sovelluksen (WiFi) asennus- ja käyttöohje: Hansol-sarjan ilmalämpöpumput WiFi-ominaisuuksilla 02/2016, ed. 5 KÄYTTÖOHJE Gree Smart -sovelluksen (WiFi) asennus- ja käyttöohje: Hansol-sarjan ilmalämpöpumput WiFi-ominaisuuksilla Maahantuoja: Tiilenlyöjänkuja 9 A 01720 Vantaa www.scanvarm.fi Kiitos

Lisätiedot

1 Käyttöönotto LTE/3G/2G

1 Käyttöönotto LTE/3G/2G 1 Käyttöönotto LTE/3G/2G Vaihe 1: Asentaminen: SIM -kortti 1. Liu'uta korttipaikan suojus pois. 2. Työnnä SIM-kortti korttipaikkaan. Varmista, että SIM-kortin viistetty reuna on kohdistettu korttipaikan

Lisätiedot

Rekisteröi tuote ja hae tukitietoja osoitteessa. CD290 CD295. Pikaopas. 1 Liitä 2 pääset alkuun 3 Käyttö

Rekisteröi tuote ja hae tukitietoja osoitteessa.  CD290 CD295. Pikaopas. 1 Liitä 2 pääset alkuun 3 Käyttö Rekisteröi tuote ja hae tukitietoja osoitteessa www.philips.com/welcome CD290 CD295 Pikaopas 1 Liitä 2 pääset alkuun 3 Käyttö Pakkauksen sisältö Tukiasema (CD295) Tukiasema (CD290) Laturi* Verkkolaite*

Lisätiedot

Ohjelmistopäivitykset Käyttöopas

Ohjelmistopäivitykset Käyttöopas Ohjelmistopäivitykset Käyttöopas Copyright 2008, 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimä tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat muuttua

Lisätiedot

PIKAOPAS NOKIA PC SUITE 4.51a NOKIA 6510 -PUHELIMELLE

PIKAOPAS NOKIA PC SUITE 4.51a NOKIA 6510 -PUHELIMELLE PIKAOPAS NOKIA PC SUITE 4.51a NOKIA 6510 -PUHELIMELLE Copyright Nokia Oyj 2002. Kaikki oikeudet pidätetään. Sisällysluettelo 1. JOHDANTO...1 2. JÄRJESTELMÄVAATIMUKSET...1 3. PC SUITE -OHJELMISTON ASENTAMINEN...2

Lisätiedot

Ohje UCPorin julkisten lukujärjestyksien käyttöön

Ohje UCPorin julkisten lukujärjestyksien käyttöön Ohje UCPorin julkisten lukujärjestyksien käyttöön Lukujärjestyspalvelun osoite: http://lukujarjestys.ucpori.fi Lukujärjestyslistalla näkyy sekä opintokokonaisuuksia, että yksittäisten kurssien lukujärjestyksiä.

Lisätiedot

Muistimoduulit Käyttöopas

Muistimoduulit Käyttöopas Muistimoduulit Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

WiFi-kantaman laajennin N600

WiFi-kantaman laajennin N600 Asennusopas WiFi-kantaman laajennin N600 Malli WN2500RP Sisällysluettelo Aloittaminen........................................... 3 Laajentimen esittely..................................... 4 Etupaneeli.........................................

Lisätiedot

Ominaisuudet. Pakkauksen sisältö. Kuvaus

Ominaisuudet. Pakkauksen sisältö. Kuvaus Ominaisuudet Wi-Fi b/g/n 8" kosketusnäyttö. Tukee 3. osapuolen laitteita Nettikamera G-anturi Mediasoitin 3G (optional) Pakkauksen sisältö 1 taulutietokone 1 USB-johto 1 verkkolaite kuulokkeita Pikakäyttöopas

Lisätiedot

Käyttöohje Social News

Käyttöohje Social News Käyttöohje Social News 1.1. painos FI Social News Vapauta sisäinen uutistoimittajasi ja raportoi lähiseutusi kiinnostavat tapahtumat suurelle yleisölle ammattimediakumppaneiden kautta. Lataa ja asenna

Lisätiedot

Valotuslasi. 1. Aseta originaalit etusivut ylöspäin syöttölaitteen syöttöalustalle. Siirrä syöttöohjain originaaleja vasten.

Valotuslasi. 1. Aseta originaalit etusivut ylöspäin syöttölaitteen syöttöalustalle. Siirrä syöttöohjain originaaleja vasten. Xerox WorkCentre 9/9 -monitoimitulostin Kopioiminen. Aseta originaalit etusivut ylöspäin syöttölaitteen syöttöalustalle. Siirrä syöttöohjain originaaleja vasten. Laske syöttölaite alas.. Peruuta mahdolliset

Lisätiedot

Pidä tiedostot aina ulottuvilla

Pidä tiedostot aina ulottuvilla KÄYTÄ PILVIPALVELUA: 7 Gt ILMAISTA LEVYTILAA TIEDOSTOILLE Pidä tiedostot aina ulottuvilla TIETOJA Luo Microsoft-tili ja ota käyttöön SkyDrive-palvelu. TÄTÄ TARVITSET Internet-yhteys TARVITTAVA AIKA 0 minuuttia

Lisätiedot

DNA Netti. DNA Netti - Käyttöohje v.1.0

DNA Netti. DNA Netti - Käyttöohje v.1.0 DNA Netti DNA Netti on Mokkuloiden yhteysohjelma. Ohjelman avulla voit hallita Mokkulan asetuksia sekä luoda yhteyden internetiin Mokkulan, WLANin tai Ethernet -yhteyden avulla. Sisältö DNA Netti asennus...

Lisätiedot

DNA Netti. Sisältö. DNA Netti - Käyttöohje v.0.1

DNA Netti. Sisältö. DNA Netti - Käyttöohje v.0.1 DNA Netti DNA Netti on Mokkuloiden yhteysohjelma. Ohjelman avulla voit hallita Mokkulan asetuksia sekä luoda yhteyden internetiin Mokkulan, WLANin tai Ethernet -yhteyden avulla. Sisältö DNA Netti - Testaa

Lisätiedot

Microsoft Lync 2013. Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy

Microsoft Lync 2013. Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy Microsoft Lync 2013 Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy Ohjeen nimi Microsoft Lync 2013 Vastuuhenkilö Mari Jokiniemi ja Sirpa Kemppainen

Lisätiedot

2007 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia, Nokia Connecting People, Nseries ja N77 ovat Nokia Oyj:n tavaramerkkejä tai rekisteröityjä

2007 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia, Nokia Connecting People, Nseries ja N77 ovat Nokia Oyj:n tavaramerkkejä tai rekisteröityjä Nokia Lifeblog 2.5 2007 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia, Nokia Connecting People, Nseries ja N77 ovat Nokia Oyj:n tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä. Muut tässä asiakirjassa mainitut

Lisätiedot

Käyttöohje HERE Maps. 1.0. painos FI

Käyttöohje HERE Maps. 1.0. painos FI Käyttöohje HERE Maps 1.0. painos FI HERE Maps HERE Maps näyttää lähellä olevat kohteet ja opastaa sinut perille. Voit etsiä kaupunkeja, katuja ja palveluja löytää perille tarkkojen reittiohjeiden avulla

Lisätiedot

Windows 8.1 -käyttöjärjestelmän käytön aloitus

Windows 8.1 -käyttöjärjestelmän käytön aloitus Windows 8.1 -käyttöjärjestelmän käytön aloitus Windows 8.1 Support Center @ Lenovo support.lenovo.com/windows8.1 Hyvä lukija! Lenovo on laatinut tämän ohjeen helpottamaan Microsoft Windows 8.1 -käyttöjärjestelmän

Lisätiedot

Käyttämisen aloittaminen!

Käyttämisen aloittaminen! Käyttämisen aloittaminen! FI Tervetuloa Kiitos, että valitsit Optapadin ergonomiseksi hiireksi. Tämän käyttöohjeen voi ladata suomeksi, ruotsiksi tanskaksi, norjaksi ja englanniksi osoitteesta optapad.com.

Lisätiedot

Ulkoiset mediakortit Käyttöopas

Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. SD-logo on omistajansa tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita

Lisätiedot

Skype for Business pikaohje

Skype for Business pikaohje Skype for Business pikaohje Sisällys KOKOUSKUTSU... 2 ENNEN ENSIMMÄISEN KOKOUKSEN ALKUA... 4 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN SKYPE FOR BUSINEKSELLA... 5 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN SELAIMEN KAUTTA... 6 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN

Lisätiedot

R6300v2 Älykäs Wi-Fi-reititin Asennusopas

R6300v2 Älykäs Wi-Fi-reititin Asennusopas Tavaramerkit NETGEAR, NETGEAR-logo ja Connect with Innovation ovat NETGEAR Inc:n ja/tai sen tytäryhtiöiden tavaramerkkejä ja/tai rekisteröityjä tavaramerkkejä Yhdysvalloissa ja/tai muissa maissa. Tietoja

Lisätiedot

Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon

Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon 1. Jos koneellesi ei vielä ole asennettu Open Office ohjelmaa, voit ladata sen linkistä joka löytyy Arkisto => Asiakirjapohjat sivulta seuran kotisivuilta. Jos ohjelma

Lisätiedot

SwingControl-valvontayksikön tietojen lukeminen Jeven Flow -sovelluksella

SwingControl-valvontayksikön tietojen lukeminen Jeven Flow -sovelluksella SIVU 2 JEVEN Keittiöilmanvaihtolaitteet Tuotekuvaus ja yhdistäminen 2 Yhteys-sivu 3 Sisäisen verkon asennukset 5 JEVEN Keittiöilmanvaihtolaitteet SIVU 2 TUOTEKUVAUS Jeven Flow -sovelluksella voidaan ottaa

Lisätiedot

Ulkoiset mediakortit Käyttöopas

Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Copyright 2010 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Java on Sun Microsystems, Inc:n tavaramerkki Yhdysvalloissa. SD-logo on omistajansa tavaramerkki. Tuotetta koskeva

Lisätiedot

Option GlobeSurfer III pikakäyttöopas

Option GlobeSurfer III pikakäyttöopas Option GlobeSurfer III pikakäyttöopas Laitteen ensimmäinen käyttöönotto 1. Aseta SIM-kortti laitteen pohjaan pyötätuen takana olevaan SIM-korttipaikkaan 2. Aseta mukana tullut ethernetkaapeli tietokoneen

Lisätiedot

Turvallinen veneily -näyttö. VesselView-ohjelmiston päivittäminen. Automaattinen WiFi-haku. Micro SD -kortin käyttäminen. Osa 1 - Alkuvalmistelut

Turvallinen veneily -näyttö. VesselView-ohjelmiston päivittäminen. Automaattinen WiFi-haku. Micro SD -kortin käyttäminen. Osa 1 - Alkuvalmistelut Turvallinen veneily -näyttö Kun VesselView käynnistetään sen oltua sammutettuna vähintään 30 sekuntia, näyttöön tulee turvalliseen veneilyyn liittyviä ohjeita sisältävä ikkuna. Jatka painamalla Accept

Lisätiedot

Radio R 4.0 IntelliLink Usein kysytyt kysymykset

Radio R 4.0 IntelliLink Usein kysytyt kysymykset Sisältö 1. Audio... 1 2. Puhelin... 2 3. Apple CarPlay... 2 4. Android Auto... 5 5. Galleria... 7 6. Muuta... 7 1. Audio K: Miten vaihdan äänilähdettä, esimerkiksi FM-radiosta USB:lle? V: Vaihtaaksesi

Lisätiedot

Ulkoiset laitteet. Asiakirjan osanumero: Tässä oppaassa kerrotaan lisävarusteena saatavien ulkoisten laitteiden käytöstä.

Ulkoiset laitteet. Asiakirjan osanumero: Tässä oppaassa kerrotaan lisävarusteena saatavien ulkoisten laitteiden käytöstä. Ulkoiset laitteet Asiakirjan osanumero: 419462-351 Tammikuu 2007 Tässä oppaassa kerrotaan lisävarusteena saatavien ulkoisten laitteiden käytöstä. Sisällysluettelo 1 USB-laitteen käyttäminen USB-laitteen

Lisätiedot

Vaihdoitko puhelinta? Yhteystietojen siirto Lumian, iphonen ja Androidin välillä käy näin

Vaihdoitko puhelinta? Yhteystietojen siirto Lumian, iphonen ja Androidin välillä käy näin Vaihdoitko puhelinta? Yhteystietojen siirto Lumian, iphonen ja Androidin välillä käy näin Tekniikka 11.10.2015 10:45 Olavi Koistinen, Helsingin Sanomat Yhteystietojen siirto Androidista iphoneen kuin Gmail-käyttäjätunnus.

Lisätiedot

Pikaopas. WiFi-kantamanlaajennin AC750. Malli EX3800

Pikaopas. WiFi-kantamanlaajennin AC750. Malli EX3800 Pikaopas WiFi-kantamanlaajennin AC750 Malli EX3800 Aloittaminen NETGEAR-WiFi-kantamanlaajennin laajentaa WiFi-verkkoa vahvistamalla nykyistä WiFi-signaalia ja parantamalla signaalin laatua pitkillä etäisyyksillä.

Lisätiedot

PIKAOPAS NOKIA PC SUITE 4.88. Copyright Nokia Oyj 2003. Kaikki oikeudet pidätetään

PIKAOPAS NOKIA PC SUITE 4.88. Copyright Nokia Oyj 2003. Kaikki oikeudet pidätetään PIKAOPAS NOKIA PC SUITE 4.88 Copyright Nokia Oyj 2003. Kaikki oikeudet pidätetään Sisällysluettelo 1. JOHDANTO...1 2. JÄRJESTELMÄVAATIMUKSET...1 3. PC SUITE -OHJELMISTON ASENTAMINEN...2 4. KÄYTÖN ALOITTAMINEN...3

Lisätiedot

Varmenteiden asentaminen & WLAN Nokian puhelimille

Varmenteiden asentaminen & WLAN Nokian puhelimille Tietohallintokeskus Varmenteiden asentaminen & WLAN Nokian puhelimille Datainfon toimittamiin vakioituihin henkilökunnan Nokian puhelimiin E5, E6 ja E7 on esiasennettu tarvittavat varmenteet, joten yleensä

Lisätiedot

ALVin käyttöohjeet. 1. Tositteiden tallennus palveluun. 1.1 Kuvaus, rajaus ja tallennus puhelimella

ALVin käyttöohjeet. 1. Tositteiden tallennus palveluun. 1.1 Kuvaus, rajaus ja tallennus puhelimella ALVin käyttöohjeet Nämä käyttöohjeet sisältävät hyödyllisiä vinkkejä palvelun käyttöön. Ne kannattaa lukea ennen palvelun käyttöä. Jos kuitenkin kohtaat ongelmia, etkä löydä niihin ratkaisua näistä käyttöohjeista,

Lisätiedot

AB mypilotin pikaopas

AB mypilotin pikaopas AB mypilotin pikaopas AB mypilot -laitteeseen tutustuminen AB mypilot -kaukosäädin mahdollistaa Advanced Bionicsin Naída CI Q70 (Naída CI) -ääniprosessorin etäkäytön, jolloin näet hallinta- ja tilatiedot

Lisätiedot

Muistimoduulit Käyttöopas

Muistimoduulit Käyttöopas Muistimoduulit Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

Ulkoiset laitteet Käyttöopas

Ulkoiset laitteet Käyttöopas Ulkoiset laitteet Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

Kuvan ottaminen ja siirtäminen

Kuvan ottaminen ja siirtäminen Kuvan ottaminen ja siirtäminen Kuvien ottaminen Kuvien ottaminen tapahtuu oppilaiden omien kännykkäkameroiden tai koulun tablettien kameran avulla o Työ tehdään pareittain, joten ainakin toisella työparin

Lisätiedot

Siirtyminen Outlook 2010 -versioon

Siirtyminen Outlook 2010 -versioon Tämän oppaan sisältö Microsoft Microsoft Outlook 2010 näyttää hyvin erilaiselta kuin Outlook 2003. Tämän oppaan tarkoituksena on helpottaa uuden ohjelman opiskelua. Seuraavassa on tietoja uuden käyttöliittymän

Lisätiedot

Tuplaturvan tilaus ja asennusohje

Tuplaturvan tilaus ja asennusohje Tuplaturvan tilaus ja asennusohje 1. Kirjaudu lähiverkkokauppaan omilla tunnuksillasi tai luo itsellesi käyttäjätunnus rekisteröitymällä Lähiverkkokaupan käyttäjäksi. a. Käyttäjätunnus on aina sähköpostiosoitteesi.

Lisätiedot

Ulkoiset laitteet Käyttöopas

Ulkoiset laitteet Käyttöopas Ulkoiset laitteet Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

Muistimoduulit Käyttöopas

Muistimoduulit Käyttöopas Muistimoduulit Käyttöopas Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

T-Cam IPC800 HD valvontakamera

T-Cam IPC800 HD valvontakamera T-Cam IPC800 HD valvontakamera Sisällysluettelo Ennen käyttöä... 1 Käyttöehdot... 1 Huomioitavaa... 1 Valvontakameran käyttöönotto... 2 Kameran etäkäyttö... 2 Kameran kytkeminen... 2 Asetusten nollaus...

Lisätiedot

Ulkoiset laitteet. Käyttöopas

Ulkoiset laitteet. Käyttöopas Ulkoiset laitteet Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimä tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman

Lisätiedot

KULTA2-JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOPAS Liikunta-, kulttuuri-, nuoriso-, hyvinvointiavustukset

KULTA2-JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOPAS Liikunta-, kulttuuri-, nuoriso-, hyvinvointiavustukset KULTA2-JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOPAS Liikunta-, kulttuuri-, nuoriso-, hyvinvointiavustukset Sisällysluettelo: 1. Sisällysluettelo s. 1 2. Kulta2-järjestelmän käyttäminen ensimmäistä kertaa s. 2-3 3. Kirjautuminen

Lisätiedot

Käytön aloittaminen Nokia N92-1

Käytön aloittaminen Nokia N92-1 Käytön aloittaminen Nokia N92-1 Tilat Käytön aloittaminen Mallinumero: Nokia N92-1. Jäljempänä käytetään nimitystä Nokia N92. Laitteella on neljä tilaa: Suljettu tila (1), katselutila (2), avoin tila (3)

Lisätiedot

Ominaisuudet. Pakkauksen sisältö. Kuvaus

Ominaisuudet. Pakkauksen sisältö. Kuvaus Ominaisuudet Wi-Fi b/g/n 10.1" IPS kosketusnäyttö Tukee 3. osapuolen laitteita Nettikamera G-anturi Mediasoitin 3G (optional) Pakkauksen sisältö 1 taulutietokone 1 USB-johto 1 verkkolaite kuulokkeita Pikakäyttöopas

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. HP COMPAQ PRESARIO F760EM http://fi.yourpdfguides.com/dref/4171044

Käyttöoppaasi. HP COMPAQ PRESARIO F760EM http://fi.yourpdfguides.com/dref/4171044 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle HP COMPAQ PRESARIO F760EM. Löydät kysymyksiisi vastaukset HP COMPAQ PRESARIO F760EM käyttöoppaasta ( tiedot,

Lisätiedot

T-Cam IPC900 HD PTZ valvontakamera

T-Cam IPC900 HD PTZ valvontakamera T-Cam IPC900 HD PTZ valvontakamera Sisällysluettelo Ennen käyttöä... 1 Käyttöehdot... 1 Huomioitavaa... 1 Käyttöolosuhteet... 1 Valvontakameran käyttöönotto... 2 Kameran etäkäyttö... 2 Kameran kytkeminen...

Lisätiedot

Nokia Internet Modem Käyttöohje

Nokia Internet Modem Käyttöohje Nokia Internet Modem Käyttöohje 9216562 1. painos FI 1 2009 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia, Nokia Connecting People ja Nokia Original Accessories -logo ovat Nokia Oyj:n tavaramerkkejä tai rekisteröityjä

Lisätiedot

Asetusten avulla voit säätää tietokoneen suojaustasoja. Suojaustila ilmoittaa tietokoneen senhetkisen tietoturvan ja suojauksen tason.

Asetusten avulla voit säätää tietokoneen suojaustasoja. Suojaustila ilmoittaa tietokoneen senhetkisen tietoturvan ja suojauksen tason. Pikaopas ESET Cybersecurity suojaa tietokonetta haitalliselta koodilta huippuluokan ominaisuuksilla. Palkitussa NOD32-virustentorjuntajärjestelmässä ensimmäisen kerran esiteltyyn ThreatSense -tarkistusohjelmaan

Lisätiedot

QUICK INSTALLATION GUIDE

QUICK INSTALLATION GUIDE Wireless AC1200 Dual Band ACCess Point QUICK INSTALLATION GUIDE ASENNUSOPAS PAKKAUKSEN SISÄLTÖ Wireless AC1200 Dual Band Access Point Huomaa: Kaksi irrotettavaa antennia. 12 V, 1A ULKOINEN VIRTALÄHDE (SISÄLTÄÄ

Lisätiedot

Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P.

Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Asemat Käyttöohje Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan erikseen

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. SONY ERICSSON ASPEN http://fi.yourpdfguides.com/dref/2738632

Käyttöoppaasi. SONY ERICSSON ASPEN http://fi.yourpdfguides.com/dref/2738632 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

Tämä Parrot Minikit + käyttöohje on tehty helpottamaan laitteesi käyttöönottoa. Lisää tietoa laitteesta ja sen käytöstä löytyy www.parrot.com.

Tämä Parrot Minikit + käyttöohje on tehty helpottamaan laitteesi käyttöönottoa. Lisää tietoa laitteesta ja sen käytöstä löytyy www.parrot.com. Pikakäyttöohje Ennen aloittamista Tietoja käyttöohjeesta Vähentääksemme turhaa paperinkulutusta Parrot Minikit + käyttöohje julkaistaan painetun version sijaan verkossa. Löytät kaikkien valmistamiemme

Lisätiedot

Zimbran käyttöohje

Zimbran käyttöohje Zimbran käyttöohje ZIMBRAN KÄYTTÖOHJE 2 Sisältö 1 ZIMBRA LYHYESTI... 3 2 EDELLEENLÄHETYKSEN KYTKENTÄ... 3 3 LOMAVASTAAJA... 4 4 POSTIN SUODATTIMET... 5 5 ALLEKIRJOITUKSET... 6 6 OSOITEKIRJAN HALLINTA...

Lisätiedot

Visma Nova. Visma Nova ASP käyttö ja ohjeet

Visma Nova. Visma Nova ASP käyttö ja ohjeet Visma Nova Visma Nova ASP käyttö ja ohjeet Oppaan päiväys: 2.2.2012. Helpdesk: http://www.visma.fi/asiakassivut/helpdesk/ Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai

Lisätiedot

Ulkoiset mediakortit. Käyttöopas

Ulkoiset mediakortit. Käyttöopas Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. SD-logo on omistajansa tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita

Lisätiedot

Plantronics Blackwire C610 Blackwire C620

Plantronics Blackwire C610 Blackwire C620 Plantronics Blackwire C610 Blackwire C60 KÄYTTÖOPAS TERVETULOA Tervetuloa Plantronicsin kuuloketuoteperheen pariin. Plantronics tarjoaa laajan tuotevalikoiman, joka kattaa tavoitteiden ja liiketoiminnan

Lisätiedot

Epooqin perusominaisuudet

Epooqin perusominaisuudet Epooqin perusominaisuudet Huom! Epooqia käytettäessä on suositeltavaa käyttää Firefox -selainta. Chrome toimii myös, mutta eräissä asioissa, kuten äänittämisessä, voi esiintyä ongelmia. Internet Exploreria

Lisätiedot

Käyttöpaneelin käyttäminen

Käyttöpaneelin käyttäminen Tässä luvussa on tietoja käyttöpaneelista, tulostinasetusten muuttamisesta ja käyttöpaneelin valikoista. Useimmat tulostinasetukset voidaan muuttaa sovellusohjelmalla tai tulostinajurilla. Sovellusohjelmalla

Lisätiedot

Nettiposti. Nettiposti käyttöohje

Nettiposti. Nettiposti käyttöohje YKSIKÄÄN ASIAKAS EI OLE MEILLE LIIAN PIENI TAI MIKÄÄN HAASTE LIIAN SUURI. Nettiposti Nettiposti käyttöohje Tässä käyttöohjeessa kuvataan selainkäyttöisen Nettiposti sähköpostiohjelman toiminnot. Käyttöohje

Lisätiedot

Kirkkopalvelut Office365, Opiskelijan ohje 1 / 17 IT Juha Nalli 22.12.2015

Kirkkopalvelut Office365, Opiskelijan ohje 1 / 17 IT Juha Nalli 22.12.2015 Kirkkopalvelut Office365, Opiskelijan ohje 1 / 17 Oppilaat saavat vuoden 2016 alusta käyttöönsä oppilaitoksen sähköpostin ja muita palveluita Microsoftin Office365:sta. Oppilaiden sähköposti on muotoa

Lisätiedot

Käyttöohjeet. Sovellussivusto

Käyttöohjeet. Sovellussivusto Käyttöohjeet Sovellussivusto SISÄLLYSLUETTELO Tietoja oppaasta...2 Oppaassa käytetyt symbolit...2 Vastuuvapauslauseke...3 Huomautuksia...3 Mitä sovellussivustolla voi tehdä... 4 Ennen sovellussivuston

Lisätiedot

HomeMonitor käyttöönotto-ohje

HomeMonitor käyttöönotto-ohje HomeMonitor käyttöönotto-ohje Sisällys HomeMonitor käyttöönotto-ohje... 1 Käyttäjätunnuksen luonti... 3 Henkilötiedot... 4 Kameran lisäys käyttäjätiliin... 5 Verkkoon yhdistäminen... 6 Kamerayhteyden tarkistus...

Lisätiedot

1 KÄYNNISTÄ MD-3100 USB ADSL MODEM. Tuotetiedot

1 KÄYNNISTÄ MD-3100 USB ADSL MODEM. Tuotetiedot Tuotetiedot A B C D A. Virtavalo (palaa: USB-yhteys ja tietokone ovat käytössä / ei pala: ei yhteyttä tai tietokoneeseen ei tule virtaa. B. ADSL LINK -merkkivalo (vilkkuu: ADSL-linjaa haetaan / palaa yhtäjaksoisesti:

Lisätiedot

HP Workspace. Käyttöopas

HP Workspace. Käyttöopas HP Workspace Käyttöopas Copyright 2016 HP Development Company, L.P. @ 2016 Google Inc. Kaikki oikeudet pidätetään. Google Drive on Google Inc:n tavaramerkki. Windows on Microsoft Corporationin rekisteröity

Lisätiedot

Ohjelmistopäivitykset Käyttöopas

Ohjelmistopäivitykset Käyttöopas Ohjelmistopäivitykset Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimä tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat muuttua

Lisätiedot

Avaa sovellus (PERUSAURORA)

Avaa sovellus (PERUSAURORA) 23.12.2010. Päivitetty 12.01.2011. Täydennetty 01.02.2011 Kaarina Karjalainen 1 Tehdyn numeron kopioiminen omalle osastolle Tämä on ohje numeroiden kopioimista varattaville/lainattaville lehdille. Pääsääntönä

Lisätiedot

DNA Mokkula 4G LTE WLAN S

DNA Mokkula 4G LTE WLAN S PIKAOPAS DNA Mokkula 4G LTE WLAN S Virtapainike Navigaatiopainike WPS-painike LCD-näyttö Ulkoisen antennin liitin Micro USB-portti Paketin sisältö Mokkulan lisäksi: Litium-ioniakku Seinälatausadapteri

Lisätiedot

Varmuuskopiointi ja palauttaminen Käyttöopas

Varmuuskopiointi ja palauttaminen Käyttöopas Varmuuskopiointi ja palauttaminen Käyttöopas Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimä tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat

Lisätiedot

Nokia autoluuri Asennusohje Käyttöopas

Nokia autoluuri Asennusohje Käyttöopas Nokia autoluuri Asennusohje Käyttöopas HSU-4 CUW-3 9232831 2. painos 2004-2006 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Tämän asiakirjan sisällön jäljentäminen, jakeleminen tai tallentaminen kokonaan tai osittain

Lisätiedot

Outlook Web Access 1(7) 9.9.2011 OUTLOOK WEB ACCESS (OWA) SÄHKÖPOSTIN KÄYTTÖ

Outlook Web Access 1(7) 9.9.2011 OUTLOOK WEB ACCESS (OWA) SÄHKÖPOSTIN KÄYTTÖ Outlook Web Access 1(7) OUTLOOK WEB ACCESS (OWA) SÄHKÖPOSTIN KÄYTTÖ Pääset OWA-sähköpostiin selaimella (esim. Internet Explorer, Mozilla Firefox). Tässä ohjeessa on käytetty Internet Exploreria, jonka

Lisätiedot