Drug Free Zone nyt myös yritysten tukemana Lions Club Vartiokylän käynnistämään. kampanjaan on saatu myös yrityskummeja, jotka 100 euron

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Drug Free Zone nyt myös yritysten tukemana Lions Club Vartiokylän käynnistämään. kampanjaan on saatu myös yrityskummeja, jotka 100 euron"

Transkriptio

1 Terveitä vaihtoehtoja lapsille ja nuorille Tänä vuonna Drug Free Zonelehti esittelee Itä-helsinkiläisiä liikunta-, urheilu- ja partiovaihtoehtoja alueemme lapsille ja nuorille. Nämä yhdistykset ovat alansa esimerkillisiä kasvattajaseuroja ja osaltaan toteuttamassa huumeetonta Itä-Helsinkiä. Osa seuroista on mukana myös Puotilan Kartanon Vapputapahtumassa 1.5. esittelemässä toimintaansa. Drug Free Zone nyt myös yritysten tukemana Lions Club Vartiokylän käynnistämään Drug Free Zone kampanjaan on saatu myös yrityskummeja, jotka 100 euron panoksella ovat mahdollistaneet luennot alueemme yläasteen kouluissa. Yrityskummin tunnistat näyteikkunassa tai ulko-ovessa olevasta Drug Free Zone tarrasta.

2 REMONTTI mielessä? Ilmainen arvio! Kotitalousvähennys! Ammattilaiset auttavat Asunto- ja omakotitaloremontit Kylpyhuone-ja saunaremontit Maalaus- ja pintaremontit Keittiöremontit Lattia-asennukset, hionta ja lakkaus Vesivahinkokorjaukset Myös pienet työt tehdään Kattolumien pudotus P. (09) P Korkein Remontteja vuodesta 1995 Omakotitalojen ulkomaalaukset ja remontit Jabell Oy luottoluokitus Soliditet 2011

3 Itä-Helsingistä Drug Free Zonehuumeista vapaa alue! Lions järjestön nimi sisältää yhden tärkeimmistä tavoitteista: Luovuta Isänmaasi Onnellisempana Nouseville Sukupolville = LIONS Toiminta-ajatuksena se sisältää vapaaehtoistyötä Vartiokylässä, Suomessa ja kansainvälisellä tasolla lasten ja nuorten terveen elämän ja kehityksen turvaamiseksi. Käytännössä klubimme on mahdollistanut alueen 7, 8 ja 9 luokkalaisille Huumepoliisin pitämät Drug Free Zone-luennot. Vastaanotto kouluissa on ollut erittäin motivoivaa. Useasti vilkkaat ja kännyköitä räpläävät nuoret ovat täysin keskittyneet huumepoliisin viestiin. Ammattilaisen kertomana huumeiden kiehtova maailma saa toisenlaiset kasvot. Rikoksia, väkivaltaa, tauteja, ihmiskauppaa ja prostituutiota sisältävä elämä on monelle vierasta, mutta huumeita käyttävälle täysin normaalia jokapäiväistä elämää. Luentojen tavoitteena on vahvistaa nuorten valveutuneisuutta huumeiden suhteen, tunnistaa ystävien huumeiden käyttö mahdollisimman aikaisin ja auttaa ystävää esim. hoitoon ohjauksessa. Spontaaneja kiitoksia tulee niin oppilailta kuin opettajiltakin, ilman klubimme organisoimaa toimintaa ei huumepoliisilla ja kouluilla ole varaa toteuttaa infokiertuetta. Yli 50-vuotta Vartiokylän alueella toiminut Lions klubimme tarjoaa jäsenille mahdollisuuden toimia sosiaalisessa yhteisössä, joka tekee merkityksellistä vapaaehtoistyötä. Lisäksi olemme osa maailman suurinta palvelujärjestöä, mikä tuo toimintaan mukaan kansainvälisyyttä niin nuorisoleirien, koulutuksen ja avustustoiminnan muodossa. Hyvän tekeminen lisää myös omaa hyvinvointiamme. Tule mukaan Vartiokylän Lions toimintaan ottamalla yhteyttä allekirjoittaneisiin. Lions-presidentti Teijo Viitanen puh Risto Salmia puh

4 Luento yläasteella Koulumme kaikki kahdeksasluokkalaiset saivat tänäkin keväänä kuulla Helsingin huumerikosyksikön vanhemman konstaapelin, Jonna Saavalaisen, vaikuttavan luennon huumeiden käytöstä ja niihin liittyvästä rikollisuudesta. Luennon jälkeen ajatuksiaan kirjasivat Vartiokylän yläasteen 8C-luokan oppilaat. Kaikki olivat yhtä mieltä siitä, että poliisin huumeluento oli erittäin hyvä ja tarpeellinen. Hienoa, että poliisi tekee vierailuita kouluihin. Kiitos siis vierailun mahdollistaneelle Vartiokylän Lions Clubille! Poliisin vierailuja tarvitaan kouluille, jotta oppilaat ymmärtäisivät, että huumeet ovat joka suhteessa lainvastaisia ja vaarallisia. Opin paljon uutta myös huumepoliisin työstä.

5 Ajatuksia huumeista Drug Free Zone vierailun jälkeen Huumeita myydään koko ajan, niitä on helposti saatavilla, lisäksi huumeita voi kasvattaa kotona ja myös lääkkeissä voi olla huumausaineita. Kadulta ostetuista huumeista ei voi koskaan tietää, mitä ne sisältävät. Huumeet vanhentavat ja saavat kehon näyttämään rumalta. Saimme paljon tietoa huumeista, mm. siitä, miten ne vaikuttavat terveyteen ja ulkonäköön. Esim. vaikutus hampaiden lähtöön oli monelle uutta. Huumeet sisältävät vaarallisia aineita, jotka voivat vaikuttaa jopa hengitykseen ja tappaa. Monet huumeet vaikuttavat keskushermostoon ja aivoihin. Huumeet ovat haitallisia terveydelle niin fyysisesti kuin psyykkisesti. Käyttäjistä tulee arvaamattomia ja aggressiivisia. Suurimmalla osalla huumeiden käyttäjistä on huono itsetunto, moni eristyy huumeiden myötä muista ihmisistä. Huumeiden käytössä ei ole mitään positiivista. Ne ovat vain ajan, rahan ja elämän tuhlausta. Nuoruus on elämän parasta aikaa, sitä ei kannata pilata huumeilla!

6 huume- ja rahakoira Massin tarkastuskierrokselta postiliikenteessä Lentotulli Lentotullin valvonnassa paljastuu päivittäin erilaisia kiellettyjä aineita. Helsinki-Vantaan lentoaseman kautta kulkee vuosittain kansainvälisessä liikenteessä lähes 50 miljoonaa erilaista tavaralähetystä ja yli 13 miljoonaa matkustajaa. Kun tavara- ja matkustajaliikenne toimivat ympärivuorokautisesti eri paikoissa, on myös Tullin henkilöstön siirryttävä paikasta toiseen, jotta osaamme olla oikeassa paikassa oikeaan aikaan, kertoo Lentotullin päällikkö Mika Pitkäniemi. Tulli on panostanut viime vuosina merkittävästi nettikaupan mukanaan tuomiin lieveilmiöihin. Panostusta on tehty mm. riskianalyysiin, valvontaprosesseihin ja yhteistyöhön toimijoiden kanssa. Tällä kokonaisuudella Tulli on saanut torjuttua erityisesti huumeiden ja lääkeaineiden nettikauppaa. Moni suomalainen tilaa täysin tuntemattomalta taholta netissä myytäviä lääkkeitä ja muuntohuumeita ja olisi valmis niitä käyttämään tai välittämään muille. Aineita ei ole tutkittu missään ja niiden sisältämiä ainesosista ei ole luotettavaa tietoa tai ne ovat selkeästi tuoteväärennöksiä. Tullilaboratorion tutkimuksissa onkin tuotteista löydetty täysin eri vaikuttavia aineita, joita tuoteselosteen mukaan tuotteessa pitäisi olla tai sitten tuotteesta ei löydy mitään varsinaista vaikuttavaa ainetta. Netistä tilattujen aineiden nauttiminen on erittäin suuri riski niitä käyttäville.

7 läpivalaisussa havaittu lääkelähetys Tullin ensisijainen tavoite onkin suojella kansalaisten terveyttä, ei vain paljastaa rikoksia, kertoo Pitkäniemi. Tulli onkin pyrkinyt tiedottamaan yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa sellaisista nettikauppaan liittyvistä trendeistä ja ilmiöistä, joissa on selkeitä vaaroja kansalaisille. Muutokset nettikaupassa ovat nopeita ja siksi myös Tullin pitää sitä tiiviisti seurata. Postiliikenteen valvontaryhmän esimies Sami Tammisto kertoi, että kiellettyjä ja luvanvaraisia tavaroita saapuu maahan ja lähtee Suomesta mm. kauttakulkutavarana muihin maihin. Tullissa paljastuu joka päivä muutamia kymmeniä lähetyksiä, jotka voivat olla eri muodoissa, jauheina, pillereinä, nestemäisinä, kätkettynä muiden tavaroiden sisälle tai imeytettynä muihin tavaroihin. Tulli käyttää työssään myös erilaista valvontatekniikkaa, jolla mahdollistetaan Tullia kiinnostavien tavaroiden poimiminen tavaravirroista niin, että lailliset tavaravirrat kulkevat silti nopeasti eteenpäin.

8 Poliisin tietoon tulleet huumausainerikokset Helsingissä v Poliisin tietoon tulleet huumausainerikokset Helsingissä vuonna 2014 Lähde: Polstat/AH/ Rikos Poliisi yht Estä Kohteet - Kokonaissumma on tyhjä tai nolla (sarakkeet) Ilmoitettu Kpl 1110 LAUTTASAARI 1120 ETU-TÖÖLÖ 1130 KAMPPI 1140 LÄNSISATAMA 1150 TAKA-TÖÖLÖ 1210 KLUUVI 1220 KRUUNUNHAKA 1230 KATAJANOKKA 1310 MUNKKISAARI 1320 KAIVOPUISTO 1330 SUOMENLINNA 2110 ALPPIHARJU 2120 KALLIO 2130 ELÄINTARHA 2140 SÖRNÄINEN 2150 VALLILA 2160 HERMANNI 2210 ITÄ-PASILA 2220 KÄPYLÄ 2230 LÄNSI-PASILA 2240 TOUKOLA 2250 KUMPULA 2260 POHJOIS-PASILA 2310 KUUSISAARI-LEHTISAARI 2320 MUNKKINIEMI 2330 MUNKKIVUORI 2340 MEILAHTI 2350 RUSKEASUO 2410 TALI 2420 PITÄJÄNMÄKI 2430 REIMARLA 2440 KONALA 2450 MALMINKARTANO 2460 HAKUNINMAA 2470 KANNELMÄKI 2480 POHJOIS-HAAGA 2490 ETELÄ-HAAGA 2510 MAUNULA METSÄLÄ 2520 PAKILA 2530 PALOHEINÄ 2540 TUOMARINKARTANO 2550 OULUNKYLÄ 3110 ITÄKESKUS 3120 PUOTILA 3130 MYLLYPURO 3140 KONTULA 3150 MELLUNKYLÄ 3210 VIIKKI 3220 PIHLAJAMÄKI 3230 PUKINMÄKI 3240 YLÄ-MALMI 3250 TAPANILA 3260 MALMI 3310 SUUTARILA 3320 PUISTOLA 3330 TATTARISUO-HEIKINLAAKSO 3340 JAKOMÄKI 3410 SALMENKALLIO/TALOSAARI/KARHUSAARI 3420 ÖSTERSUNDOM 3430 ULTUNA 3510 MERI-RASTILA 3520 KESKI-VUOSAARI 3530 NIINISAARI 3610 KULOSAARI 3620 HERTTONIEMI 3630 ROIHUVUORI 3640 LAAJASALO 3650 SANTAHAMINA 091 Helsinki HUUMAUSAINEEN KÄ

9 2014 YTTÖRIKOS HUUMAUSAINERIKOKSEN VALMISTELU HUUMAUSAINERIKOS TÖRKEÄ HUUMAUSAINERIKOS huumausainerikokset

10 -Viikin Ponitalli sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien varrella. -Sunny ja lumikki tarhassa. Viikin Ponikoulu Viikin Ponikoulussa viihtyvät kaikenikäiset poniharrastajat. Yli 350 innokasta ponien ystävää harrastaa viikoittain ratsastusta Viikin Ponikoulussa, joka tarjoaa niin lasten kuin aikuistenkin harrastukselle mainiot puitteet. Osaavat opetusponit, ammattitaitoinen henkilökunta ja hyvä tallihenki saavat harrastajilta kiitosta. Ratsastus ja poninhoidon opettelu on hyvä harrastus eri-ikäisille lapsille. On hienoa huomata, miten onnistumiset ponien kanssa kasvattavat lasten itsetuntoa. Tallilla puuhaaminen kehittää myös sosiaalisia taitoja, ryhmässä toimimista ja vastuuntuntoa, sanoo Viikin Ponikoulun toiminnasta vastaava Kristiina Hurmerinta. Ratsastus on totta kai myös hyvää liikuntaa raittiissa ulkoilmassa ja erityisesti monelle aikuiselle erinomaista vastapainoa kiireiselle arjelle. Meillä Viikissä valtaosa harrastajista on lapsia ja nuoria, mutta muutamia aikuisryhmiäkin Ponikoulussa on. Harrastajien ikähaarukka on laaja, 4-vuotiaista nappuloista yli 60-vuotiaaseen konkariin. Moni mieltää poniharrastuksen erityisesti tyttöjen lajiksi, mutta Hurmerinta on toista mieltä.

11 Viikin Ponitallilla ratsastetaan myös pieniä maastolenkkejä. Kuvat: Iida Ahola Ratsastuksessa on moni poikiakin kiehtovia vaihtoehtoja: erityisesti maastoesteratsastuksessa ja lännenratsastuksessa mennään eikä meinata. Mikä kyllä sopii tytöillekin yleensä paremmin kuin hyvin. Ratsastusta leppoisaan tahtiin tai tavoitteellisesti Valtaosa lapsista ja nuorista harrastaa ratsastusta Viikin Ponikoulussa kerran viikossa. Ratsastus sopii hyvin vastapainoksi esimerkiksi joukkuelajeille, joissa usein on jo aikaisessa vaiheessa treenattava hyvin tavoitteellisesti ja kilpailtava, Hurmerinta toteaa. Toisaalta Viikissä on mahdollisuus myös tavoitteelliseen harrastamiseen. Viikin Ponikoulu on mukana Suomen Ratsastajainliiton Talent-projektissa, jonka tavoitteena on ohjata ratsastusta harrastavia lapsia ja nuoria kilparatsastuksen pariin. Yksi Viikin Ponikoulu ehdottomista valteista on erinomainen sijainti. Viikkiin on helppo tulla. Ponikoulumme on hyvien kulkuyhteyksien varrella, lähellä Helsingin keskustaa ja silti maalaismaisemassa. Viikin Ponikoulun toimintaan kannattaa tutustua myös poninhoidon opettelusta ja keppihevosista kiinnostuneiden lasten ja heidän vanhempiensa. Ponikoulussa toimii mahtava Keppihevoskerho, sekä ratsastusseura Skaran poninhoitokerhoja. Kerhoissa ei ratsasteta vaan opetellaan hevosmiestaitoja, ponien käsittelyä ja hoitoa niin käytännössä kuin teoriassakin. Kerhoja on eritasoisille harrastajille, ihan pienimmistä nappuloista jo junioriikäisiin poninhoitajiin, joista suurimmalla osalla on oma hoitoponi Viikissä. Viikin Ponikoulu Ilmolanraitti Helsinki puh (puhelinpäivystys ma-pe klo ) www. karlvik.fi

12

13

14 Kuva: huume- ja rahakoira Massin tarkastuskierrokselta postiliikenteessä Puotilan Kartano Tervetuloa viettämään herkullisia ruokailuhetkiä sekä kokoustamaan ja juhlimaan Itäisen Helsingin upeisiin merellisiin maisemiin Puotilan Kartanolle! Puotilan Kartanon ravintolan ikkunoista avautuu hieno merellinen näkymä Vartiokylänlahdelle. Sisällä voi aistia 1700-luvun kustavilaisen aikakauden sekä 1800-luvun venäläisen vaikutuksen, päärakennuksen lasiveranta on pietarilaisten puuseppien työtä. Kartanolla on syntynyt ja asustanut maineikas vara-amiraali Carl-Olof Cronstedt, jonka syntymästä tulee vuonna 2016 kuluneeksi 260 vuotta. Kartanolla voit myös törmätä kartanon kummitukseen, Birgittaneitoon. Kartanon ja Café Svenkan aurinkoterassit tarjoavat upean näköalan kartanopuistoon ja merelle. Vieressä on myös yksi Helsingin suosituimmista vihkikirkoista, Puotilan Kappeli. Kartano sijaitsee vain parinkymmenen minuutin ajomatkan päässä Helsingin keskustasta hyvien julkisten kulkuyhteyksien varrella. Puotilan Kartanon ravintola palvelee jälleen asiakkaita muutaman vuoden kiinniolon ja suuren saneerauksen jälkeen. Ravintoloitsijoina ovat Sanna ja Pekka Puhakka, jotka aikaisemmin toimivat mm. Vuosaari Golfin ravintola Väylän ravintoloitsijoina. Kartano on toiminut viime elokuusta lähtien täydellä höyryllä. Syys- ja talvikaudella erilaisia tilaisuuksia on ollut yli 300. Ravintola kabinetteineen tarjoaa ihanteellisen paikan mm. erilaisten juhlien ja tapahtumien kuten esim. häiden sekä yritystilaisuuksien ja kokouksien

15 järjestämiseen. Kartanon kolme kabinettia on varustettu nykyaikaisella kokoustekniikalla. Kartanolla on taas tanssittu häitä, juhlittu ylioppilaita sekä syntymäpäiviä. On vietetty rippijuhlia, järjestetty kastetilaisuuksia, muistotilaisuuksia ja monia monia muita tapaamisia. Kokouksille Kartano tarjoaa inspiroivan ympäristön; oikean kokoinen kokoustila, hyvä ruoka sekä ympäröivä luonto, näistä olemme saaneet asiakkailta kiitosta. Café Svenkan aurinkoterassi on osoittautunut paikaksi, jossa vanhat tutut ja uudet tuttavuudet kohtaavat. Kartanolla ja Café Svenkassa järjestetään lukuisia erilaisia kulttuuri- ja musiikkitapahtumia läpi vuoden. Kesästä 2013 lähtien kartanolla on nähty tunnettujakin nimiä kuten esim. Maarit & Sami Hurmerinta, Pelle Miljoona, Pave Maijanen ja Dave Lindholm. Myös syksyn 2014 odotettu elokuinen Taiteiden yö-tapahtuma keräsi terassin täyteen yleisöä. Kesällä 2015 on luvassa lisää upeita esiintyjiä. Kartano on avoinna maanantaista sunnuntaihin ja à la carten lisäksi ravintola tarjoaa arkipäivisin buffet-lounasta sekä sunnuntaisin brunssia. Myös Kartanon baari palvelee aukioloaikoina. Pyydä tarjous juhlien ja kokousten järjestämisestä: (09) / - Kartanon sali hlöä - Apteekkari Elgin keltainen kabinetti hlöä - Vara-amiraali Cronstedtin sininen merikabinetti hlöä - Lasiveranta hlöä - Venäläinen kabinetti hlöä - Svenkka iso kabinetti hlöä - Svenkka pieni kabinetti hlöä Pöytävaraukset puh. (09) Kts. aukioloajat: Puotilantie 7, Helsinki.

16 lapsille: ruokaa ja juomaa: - Klovni Klaus - Hulina-bändi - Pomppulinna - Poniratsastusta - Kasvomaalausta - Ongintaa - Kartanolla vappulounas kattaukset klo 12, 15 ja 18 - Svenkassa keittobuffet, munkkeja, leivonnaisia - Olvi-teltta - Kartanon wapputeltta menopelejä: - Harley-Davidson - Club Corvette Of Finland

17 Terassit auki! musiikkia: - Puotin laulu - Trubaduuri Antti Maunu - Kiiva - A Tribute to The Golden Age Of Hurriganes Menossa mukana: Puotilantie 7, Hki p

18 SalibandySeura Viikingit SalibandySeura Viikingit (SSV) on 1986 perustettu itähelsinkiläinen salibandyn erikoisseura. Seuran tarkoituksena on tarjota helsinkiläisille mahdollisuus harrastaa salibandya kilpa-, haastaja- ja harrastetasolla. Seuralla oli kaudella jäsentä, tavoite kaudelle on kasvattaa jäsenmäärää seitsemälläkymmenellä. Alkuaikana seura oli nimeltään Salibandy ja Sulkapallo Vuosaari, sittemmin SalibandySeura Vuosaari. Nykyinen nimi on ollut käytössä keväästä 1999 lähtien, jolloin kaksi entistä vihollista Vuosaaren Viikingit ja SSV yhdistyivät, ja fuusion seurauksena syntyi yksi suuri salibandyn erikoisseura Itä-Helsingin alueelle. SSV:n miehet on Suomen menestynein salibandyjoukkue. Se on voittanut 12 Suomen mestaruutta, 11 kertaa Suomen Cupin ja kaksi kertaa kansainvälisen seurajoukkueiden mestaruuden. SSV valittiin ensimmäisenä salibandyseurana Nuori Suomen sinettiseuraksi. Seura palkittiin vuonna 2001 Itä-Helsinki palkinnolla laadukkaasta ja pitkästä työstä nuorisourheilun parissa Seura sai alueellisen Pohjola palkinnon ja 2009 miesten edustusjoukkue valittiin vuoden helsinkiläiseksi joukkueeksi. Helsingin kaupungin urheilupalkintolautakunta valitsi SSV:n kesäkuussa vuoden 2011 helsinkiläisseuraksi. Seura valittiin keväällä 2015 Eerikkilän Floorball Academyn yhteistyöseuraksi. Floorball Academyyn tulee seuraavan kahden vuoden aikana osallistumaan seuran ja 2003 syntyneet pojat sekä C-tytöt.

19 SSV on tullut tunnetuksi laadukkaasta kerho- ja junioritoiminnasta. Yksi seuran lippulaivoista viime vuosina on ollut maalivahtivalmennus. Seurassa alkoi neljä vuotta sitten projekti, jonka päämääränä oli luoda sekä kehittää toimiva valmennusrakenne myös joukkueiden maalivahdeille. Projektin ensimmäisen kauden tavoite oli juurruttaa maalivahtivalmennus osaksi seuran sekä joukkueiden toimintaa. Maalivahdit kokoontuivat kerran viikossa ikäryhmittäin erillisiin maalivahtiharjoituksiin. Tämä säännönmukainen, viikoittainen veskaritreenikerta onkin se kivijalka, joka on olemassa edelleen ja jonka perustalle on joka vuosi pyritty kehittämään uusia rakenteita. Tällä hetkellä seurassamme torjuu viitisenkymmentä maalivahtia, joille jokaiselle tarjotaan maalivahtivalmennusta. Tulevana kautena seurassa keskitytään urheiluvalmennuksen lisäksi psyykkiseen valmennukseen ja pelaajien kokonaisvaltaiseen kehittymiseen. Tämä tarkoittaa sitä, että pelaajille järjestetään luentoja ravinnosta, levosta ja oheisharjoittelusta. Tavoitteena on kasvattaa seuran pelaajista kokonaisvaltaisesti hyviin voivia lapsia ja nuoria.

20 WARTTI BASKET Laadukasta koripalloa Itä-Helsingissä jo vuodesta 1961 Wartti Basket tarjoaa mahdollisuuden koripalloharrastukseen Vartiokylän- Puotilan-Vuosaaren alueella kaikenikäisille pelaajille. Seuramme nuorimmat jäsenet ovat tällä hetkellä kolmevuotiaita innokkaita skidi-koriskertsiläisiä ja kokeneimmat pelaavat ikämiesten SM-sarjaa. Otamme mukaan uusia pelaajia kaikkiin ikäluokkiin. Toukokuussa aloitteleville junioripelaajille (04-08 syntyneet tytöt ja pojat) maksuttomat tutustumisharjoitukset keskiviikkoisin klo Vuosaaren urheilutalolla. Tervetuloa mukaan! Mikko Pentti Wartti Basket, valmennuspäällikkö

21

22 Partiossa pidetään hauskaa ja saadaan vastuuta jo nuorena Miltä kuulostaisi viikonloppu kämpällä kavereiden kanssa tai vaikka Japanin-matka? Entä ryhmänjohtaminen tai vaikka yhdistyksen hallituksessa toimiminen? Tätä kaikkea ja paljon muuta tekevät vuotiaat partiolaiset, samoajat. Vaikka partioharrastus voi alkaa jo seitsemänvuotiaana, muuttuu harrastus melko lailla, kun 15-vuotiaana pääsee johtajakoulutuksen myötä osaksi oman lippukuntansa johtajistoa. Edelleen harrastukseen kuuluu retkeilyä sekä uusien taitojen opettelua yhdessä omien kavereiden kanssa, mutta tämän lisäksi johtajana pääsee myös päättämään, mitä tehdään sekä järjestämään toimintaa myös nuoremmille partiolaisille. Vartiokylässä toimivissa lippukunnissa Vartiovuoren Tytöt ja Vartiovuoren Pojat samoajaikäisiä jäseniä on paljon, ja täten myös ikäkauden oma toiminta on aktiivista. Nuoret johtajat ovat tärkeitä lippukuntien tulevaisuudelle Partion ideana on, että nuoret pyörittävät toimintaa. Useimmat nuoret johtajat johtavat ainakin muutaman vuoden omaa ryhmäänsä johtajakavereidensan kanssa. Oikeastaan ilman kaikkia näitä nuoria johtajia, puuttuisi monelta 7-14-vuotiaalta partiolaiseltamme mahdollisuus tähän harrastukseen. Tämän lisäksi nuoria johtajia tarvitaan, sillä juuri heillä on muutaman vuoden päästä koko lippukunta vastuullaan. Tuota suurta vastuuta noin vaan hoideta, vaan vastuullisiin tehtäviin on hyvä kasvaa ja tottua pikku hiljaa. Siksi esimerkiksi molempien lippukuntien hallituksissa on myös nuorempia jäseniä oppimassa ja päättämässä mihin suuntaan toimintaa kehitetään. Jos pienenä opeteltiin, miten pystytetään teltta pystyttämällä se niin, johtajana pääsee opettelemaan, miten järjestetään tapahtuma järjestämällä sellainen. Vaikka partion pestit kuten ryhmänjohtajana toimiminen, kuulostaa työläältä ja paikoin siltä myös taatusti tuntuu, antaa haasteeseen

23 tarttuminen ja pestinhoitamine paljon enemmän kuin mitä ottaa. Partiotoiminnassa oppii paljon niin arkielämässä kuin työelämässäkin tarvittavia taitoja turvallisessa ympäristössä oikeastaan huomaamatta ja hauskaa pitäen. mitään vastuupestiä ei ole pakko ottaa ja itse saa valita mitä tekee ja mihin ryhtyy, sopivaa tekemistä löytyy kaikille. Jokaisen partioura on erilainen, mutta niitä kaikkia yhdistää onnistumisen kokemukset ja virheiden tekeminen. Myös hauskanpito on tärkeää Partiossa ei makseta kenellekään palkkaa, vaikka työtunteja saattaa innokkaimmille johtajille kertyä viikossa helposti täyden työpäivän verran. Toiminnan pyörittämisen vastapainoksi pääsee jokainen välillä nauttimaan myös itselle järjestettyyn ohjelmaan osallistumisesta, ja mikä parasta, päättämään mitä se on. Esimerkiksi Vartiovuoren samoajilla on tapana järjestää omia retkiä vanhempainyhdistyksemme kämpälle. Lisäksi taitojaan voi koetella kisoissa, ja osa lähtee tulevana kesänä Japaniin kansainväliselle Jamboreeleirille. Lähes mikä tahansa on mahdollista, jos intoa riittää. PS. Toimintaan otetaan mukaan kaiken ikäisiä! Kirjoittanut: Nora Saarinen Missä pestissä toimit? Mikä on paras partiomuistosi? Mitä odotat eniten tältä vuodelta? Emilia, Johdan ryhmää 2. Ekan oman retken järkkääminen 3. Kesäleiriä Jiro, Toimin lippukunnan hallituksen jäsenenä. Käyn hallituksen kokouksissa ja osallistun päätöksentekoon. 2. Paras partiomuistoni on vuoden 2014 kesäleiri Apollo. Tutustuin moneen uuteen ja mahtavaan ihmiseen. 3. Odotan erityisesti Itä-Helsingin lippukun tien yhteistä leiriä, Legendaa. Vilho, Seikkailijaryhmän johtaja, käyn viikoittain kokouksissa 2. Parhaat partiomuistoni ovat oman vartion retkiltä. 3. Odotan eniten kesällä Japanissa järjestettävää Jamboreeleiriä. Emma, Tarpojavartion johtaja, sudenpentuikäkausivastaava, hallituksen jäsen 2. Saraste, koska eka leiri johtajana ja mukava tunnelma 3. Japanin jamboree, kiva päästä leirille ulkomaille

24 Tilitoimistopalvelut Helsinki KIRJANPITO- PALVELUT PALKAN- LASKENTA TILIN- PÄÄTÖKSET VEROTUS- ASIAT

25 PUOTILA - SEURA Puotilan Meripäivät Puotila-seuran erinteiset meripäivät Ohjelmaa koko perheelle! Teemana Itämeren suojelu Esityksiä, elävää musiikkia, makkaraa, vohvelia, markkinatunnelmaa ja paljon muuta! Onkikilpailu lapsille ja nuorille: Kalakerho tuo vavat ja syötit! Pomppulinna, puuhaa lapsille Puotin laulu, TBR, Lake Jons Puotilan kartanon ystävät ry Puotilan Venekerho r y Marjaniemen Purjehtijoiden purjehdussimulaattori Lauantaina klo Puotilan satama, Meripellontie 11 Vuosaaren sillan kupeessa Katso ohjelma

26 kopit ja kaukalot koppien sisäänkäynti sijaitsee Kuka tunnistaa Valerij Krykovin? ntuloaulassa. Pukukopeissa, oaitioissa ja kaukaloalueella saavat a pelaajien lisäksi vain joukkueen henkilöt (valmennus, huolto, ueenjohto). ailu kueiden ruokailu tapahtuu pasalissa, jonne käynti ntuloaulasta. Vuotie 45 (1,6 km kauppakeskus Columbus Rahtarinkatu 2 (2,7 km ABC) Mustalahdentie 4 (2,8 km ostoskeskus) Nosto Leikosaarentie 48 (1,4 km, K-Market Aurinkolahden ulkopuol luvulla iski krooninen jääpula ja talvet olivat leutoja Vuosaaren telakka-aluelle rakennettiin yksityinen tilapäinen halli, joka oli kuin lottovoitto seuralle. Hallissa oli kolme kaukaloa jotka tarjosivat oivan mahdollisuuden pelaaja- ja joukkuemäärien kasvattamiseen. Viikinkien pelaajamäärä kasvoikin 50 pelaajasta 200 pelaajaan. Voimakas kasvu vaati lisää voimavaroja ja ammattitaitoisia ihmisiä pitämään huolta jäsenistön hyvinvoinnista sekä laadukkaasta valmennus/seuratoiminnasta. Kaikki oli nousujohteista ja pelaajamäärä nousi 340 henkilöön aloitettiin kansainvälinen juniori yhteistyö amerikkalaisen jääkiekkouku tunnistaa Valerij Krykovin? Viikinkien jääkiekkotoiminta aloitettiin talvella Silloin pelattiin pienehköä junioreille tarkoitettua korttelisarjaa nimellä Kanada-sarja. Siihen kuului lähiympäristön muutamia eri joukkueita nimeltään Detroit Red Wings, Ottawa Silver Seven, Chicago Black Hawks ja Toronto Maple Leafs josta tuli myöhemmin Vuosaaren Viikingit ja tämän päivän Viikingit jääkiekko ry. Nämä edellä mainitut olivat Itä-Helsingin joukkueiden edeltäjiä. Vuosaaren joukkueessa pelasi kaiken tasoisia nuoria pelaajia. Eräs menestyneimmistä oli numerolla 8 pelannut Jari Kurri luvulla harjoiteltiin ja pelattiin ulkojäillä pääasiallisesti hettarin eli heteniityn kentällä. Kuten muutkin aluelliset kasvattajaseurat, Viikingit valmensivat ja nostivat pelaajien tasoa niin, että isommat seurat kiinnostuivat hankkimaan näitä lahjakuuksia riveihinsä. Pian Viikinkejä pääsi pelaamaan aina maan korkeimmalle mahdolliselle sarjatasolle asti ; SM liigaan. oronto voittaa HIFK:n 01-JUNIORIT Useat alkuperäiset viikingit ovat voittaneet MM- ja Suomen-mestaruuksia ja pelanneet ammattilaisina niin Suomessa, Ruotsissa kuin muuallakin Euroopassa. Mainittakoon heistä esimerkiksi Mika Strömberg, Valeri Krykov, Petri Pitkäjärvi ja tuoreimmasta päästä Tero Konttinen, Roni Andersson, Micke Åsten.

27 ) ella) 2015 seuran Haverford Hawksien (Pennsylvania) kanssa joka jatkuu edelleeen tänäkin päivänä. Joka toinen vuosi heiltä tulee joukkue Suomeen, Helsinkiin, viikoksi ja joka toinen vuosi täältä lähtee meidän juniorijoukkue viikoksi Haverford Hawksien vieraaksi. Vierailu huipentuu aina matkan lopuksi järjestettävään isoon turnaukseen. Katso: 01-JUNIORIT MARKKINOINTIPÄÄLLIKKÖ.COM toimintatapoja on kehitetty ja yhtenäistetty sekä seuran johtokunnan kokoa on kasvatettu. Tekijöitä ja tukijoita tarvitaan kun tällä hetkellä seurassa pelaa 400 juniori- ja 100 -TURNAUS aikuiskiekkoilijaa. Laadukasta ohjausta ja hyviä olosuhteita tarvitaan nyt ja tulevaisuudessakin jotta Viikinki pelaajapolku kiekkokoulusta Areenalla miesten aikuissarjoihin Aimo Mäkinen toimisi https://www.youtube.com/watch?v=idoelini1um https://www.youtube.com/watch?v=9xt85v3fzss 2000-luvulla telakkahalli lakkautettiin ( kynnyksellä) ja ongelmaksi tuli jälleen mistä jäätä Viikingeille. Jäitä ostettiin kaikista eri halleista ympäri Helsinkiä ja vähän kauempaakin. Panostimme ohjaajien laatuun palkkaamalla junioripäällikön ja valmennuspäällikön seuraan. Tuloksena oli pelaajamäärän kasvu 400 henkilöön. Seurassa oli tekemisen meininki minkä myös jääkiekkoliitto huomasi tehdessään seurojen laatuarviota, nousimme arvioinnissa helsinkiläisten kasvattajaseurojen huippukastiin luvun alussa rakennettin kauan odotettu AIMO MÄKINEN- AREENA Vuosaareen (2011). Tämä paransi Viikinkien olosuhteita, saimme mm. ostettua jäät, vuokrattua joukkueille omat varustekopit, seuralle oman toimiston samasta hallista. Harjoitusten ja toimintojen keskittäminen Vuosaaren jäähalliin oli seuralle iso askel kohti uutta, hienoa ja mahtavaa tulevaisuutta. Seuran moitteettomasti ja sujuvasti. Viikingit jääkiekko ry on valtakunnallisesti kasvanut erittäin merkittäväksi juniori- ja aikuiskiekkoiluseuraksi. Tervetuloa pelaamaan jääkiekkoa kanssamme! Lisää tietoa seurasta ja sen toiminnasta ja olemme myös facebookissa

28 Olemme Itä-Helsingissä toimiva nykyaikainen graafisen mainonnan toteuttaja. Tarvittaessa suunnittelemme ja toteutamme mainokset teidän tarpeiden mukaisesti. Toimintamme kattaa laajasti alan koko tuotannon yksittäisestä mainostaulusta aina suuriin sarjoihin esitteitä, asiakaslehtiä, kortteja, flyereita, julisteita, mainosteippauksia ym. Tulostukset ulko- ja sisäkäyttöön - Julisteet - Banderollit - Tarrat - Opasteet ja kilvet - Valomainokset ym. - Roll-upit - A-standyt MAINOSTEIPPAUKSET - Tarrat - Ikkunateippaukset - Autoteippaukset - Työmaataulut - Toimisto-opasteet - Huonenimikilvet - Porras- ja ilmoitustaulut ym. PAINOTUOTTEET - Käyntikortit - Esitteet - Postikortit - Lahjakortit - Kutsut - Ohjelmat - Saate ja kirjelomakkeet - Itsejäljentävät lomakkeet - Kirjekuoret - Personoidut painotyöt - Suorajakelumateriaalit - Hinnastot - Kansiot - Kalenterit - Tuoteluettelot - Katalogit ym. LED-VALOTAULUT Useita vakiokokoja ulko ja sisäkäyttöön, saatavana myös mittatilaustyönä - Menutaulut - Myymälämainokset - Ravintolamainokset SISUSTUSTAULUT Voit tilata omasta valokuvasta upean sisustustaulun, valaistuna tai ilman. - 4cm paksuiset kehykset - Max kork. 90cm, pituus valittavissa. - Led valaistu TEKSTIILIT - T-paidat - Pikee paidat - Hupparit - Takit - Fleecet - Housut - Lippikset - Pipot - Pyyhkeet - Työ- ja huomiovaatteet Ammattikäyttöön sekä vapaa-aikaan. Tarjoamme tunnetut ja laadukkaat merkit valmiiksi yrityksesi logoilla ja tiedoilla, painettuna tai brodeerattuna. I

29 Varmista yrityksesi näkyvyys toimitiloissa, esittelytilaisuuksissa, messuilla ja tapahtumissa. Sippolankuja 1 A HELSINKI SUURKUVA- TULOSTEET MAINOS- TEIPPAUKSET OFFSET- JA DIGIPAINO LED- TAULUT

30 HUOMIO- JA TYöVAATTEET ID-KORTIT Pikeet ja T-paidat miehille ja naisille. Yrityksesi logolla painettuna tai brodeerattuna! VARTIO- KYLÄSSÄ Sippolankuja 1 A Helsinki TYÖ- VAATTEET SUURKUVA- TULOSTEET MAINOS- TEIPPAUKSET OFFSET- JA DIGIPAINO LED- TAULUT

Kotikylä. Syyskuu 3/2014. Vartio- ja Mellunkylän Omakotiyhdistyksen tiedotuslehti. Syyskokous Vartiokylän kirkolla 22.11.

Kotikylä. Syyskuu 3/2014. Vartio- ja Mellunkylän Omakotiyhdistyksen tiedotuslehti. Syyskokous Vartiokylän kirkolla 22.11. Kotikylä VARTIO- JA MELLUNKYLÄN OMAKOTIYHDISTYS ry. Vartio- ja Mellunkylän Omakotiyhdistyksen tiedotuslehti Syyskokous Vartiokylän kirkolla 22.11. klo 14, sivu 7 Ilmoita sähköpostiosoitteesi - voita lahjakortti,

Lisätiedot

Pitkäjänteistä työtä huumeita vastaan

Pitkäjänteistä työtä huumeita vastaan Pitkäjänteistä työtä huumeita vastaan Vuonna 1961 perustettu Lions Club Helsinki / Vartiokylä on tunnettu ja arvostettu Itä-Helsingin alueella toimiva aktiivinen lionsklubi. Klubin apu voi olla pienille

Lisätiedot

Squash. Squashia kellontarkasti. Squash antaa voimia. riikka piekäinen: Marko Värilä: Jane ja Kari Moilanen: Squash tuo ystäviä

Squash. Squashia kellontarkasti. Squash antaa voimia. riikka piekäinen: Marko Värilä: Jane ja Kari Moilanen: Squash tuo ystäviä Squash 4 2013 riikka piekäinen: Squashia kellontarkasti Jane ja Kari Moilanen: Squash tuo ystäviä Marko Värilä: Squash antaa voimia Jari Mether Pääkirjoitus 3 Urheilun moninainen voima Motiivitutkijat

Lisätiedot

vjs sanomat Vantaan Jalkapalloseura ry PL 40, 01601 Vantaa Puhhelin (09) 507 4974 Toimiston käyntiosoite: ISS-stadion, Raappavuorentie 10, Vantaa

vjs sanomat Vantaan Jalkapalloseura ry PL 40, 01601 Vantaa Puhhelin (09) 507 4974 Toimiston käyntiosoite: ISS-stadion, Raappavuorentie 10, Vantaa vjs sanomat 18. vsk Vantaan Jalkapalloseura ry PL 40, 01601 Vantaa Puhhelin (09) 507 4974 Toimiston käyntiosoite: ISS-stadion, Raappavuorentie 10, Vantaa 2010 VJS VJS - 40-40 vuotta yhdessä ja tunteella

Lisätiedot

MAGAZINE KEVÄT 2013. Oikealla asenteella uuteen kauteen 2013!

MAGAZINE KEVÄT 2013. Oikealla asenteella uuteen kauteen 2013! MAGAZINE KEVÄT 2013 Oikealla asenteella uuteen kauteen 2013! Caddietoimiston tuttu palvelutiimi apunanne tälläkin kaudella! Palvelupäällikkö Nora Westerback Ole minuun yhteydessä: Jäsen- ja osakeasioissa

Lisätiedot

HVSSANOMAT. Yliopistotennistä 12 Yhdysvalloissa. HVS 4 uudistuu.

HVSSANOMAT. Yliopistotennistä 12 Yhdysvalloissa. HVS 4 uudistuu. HVSSANOMAT HVS-Tenniksen ja Talin Tenniskeskuksen syyslehti 2012 Yliopistotennistä 12 Yhdysvalloissa. HVS 4 uudistuu. 8 10 16 Emma Laine miettii uransa jatkoa. Jarkko Nieminen mukana IPP Openissa. Verryttelyn

Lisätiedot

Krista Lähteenmäki pitää Lepuskin maastoista Sivu 14

Krista Lähteenmäki pitää Lepuskin maastoista Sivu 14 LePan kausijulkaisu 2011. Jakelu Leppävaaran alueella 25000 kpl Krista Lähteenmäki pitää Lepuskin maastoista Sivu 14 FC Espoo: Tavoitteena säilyttää sarjapaikka Sivu 11 LePan valmennuslinja päiväkodista

Lisätiedot

Kausijulkaisu 2014-2015

Kausijulkaisu 2014-2015 Kausijulkaisu 2014-2015 Lätkää hyvässä seurassa! Puheenjohtaja KIITOS JA NÄKEMIIN Kun pikku poikana vuonna 1969 liityin vantaalaiseen kiekkoyhteisöön, en tiennyt että reissu venähtää näin pitkäksi! Nyt

Lisätiedot

Kotikylä. Maaliskuu 1/2015. Vartio- ja Mellunkylän Omakotiyhdistyksen tiedotuslehti. VMOKY:n kevätkokous 11.4. klo 13, sivu 5

Kotikylä. Maaliskuu 1/2015. Vartio- ja Mellunkylän Omakotiyhdistyksen tiedotuslehti. VMOKY:n kevätkokous 11.4. klo 13, sivu 5 Kotikylä VARTIO- JA MELLUNKYLÄN OMAKOTIYHDISTYS ry. Vartio- ja Mellunkylän Omakotiyhdistyksen tiedotuslehti VMOKY:n kevätkokous 11.4. klo 13, sivu 5 Lähde puutarhamatkalle Saarenmaalle, sivu 6 Maaliskuu

Lisätiedot

KOOVEE. Monen lajin mestari ILMOITUSLIITE 2/2010 KOOVEE HAPPEE. Salibandyliigan kotiavaus

KOOVEE. Monen lajin mestari ILMOITUSLIITE 2/2010 KOOVEE HAPPEE. Salibandyliigan kotiavaus Monen lajin mestari ILMOITUSLIITE 2/2010 SUUNNISTUS Suunnistajat MM-kultavauhdissa sivut 6 7 TAITOLUISTELU Taitoluistelijoille uusi esikuva sivut 14 15 Salibandyliigan kotiavaus HAPPEE Spiral-hallissa,

Lisätiedot

Salama-Sanomat. Yleisurheilukoulut starttaavat 5.5. uudistuu. Yleisurheilu on. Try Out -päivät Myyrmäessä

Salama-Sanomat. Yleisurheilukoulut starttaavat 5.5. uudistuu. Yleisurheilu on. Try Out -päivät Myyrmäessä Salama-Sanomat HUHTIKUU 2014 julkaisija Vantaan Salamat ry - SUL:n jäsen Kuva: SUL Yleisurheilukoulut starttaavat 5.5. Vantaan Salamat tarjoaa ympärivuotista toimintaa yleisurheilun parissa kaiken ikäisille:

Lisätiedot

Hockey Club Nokia ry TOIMINTAKERTOMUS 2012-2013

Hockey Club Nokia ry TOIMINTAKERTOMUS 2012-2013 1 Hockey Club Nokia ry TOIMINTAKERTOMUS 2012-2013 2 SISÄLLYSLUETTELO: sivu 1. Seuran yhteiset jutut ja yleiset asiat jääkiekossa 3 2. Strategia, visio ja missio 5 3. Seuran urheilusaavutukset kaudella

Lisätiedot

LIIKUNTAJOHTAJAN PÄÄTÖS

LIIKUNTAJOHTAJAN PÄÄTÖS 1 / 10 Tapahtuman tiedot: Tapahtuma n Pvm Tapahtuman tiedot: Paikka Päätös 0,00 Tapahtuman tiedot: Sisältö 1 09 Human Rights Säätiö 09HHR Malmi Carneval III 23.5.2015 Pukinmäen Urheilupuisto Kenttätie

Lisätiedot

HELSINGIN GOLFKLUBIN JÄSENLEHTI 1 2009. Ravintola s. 8 Osta nimikkosalava s. 11 +55:n liikunta s. 12 Risusavotta s. 17

HELSINGIN GOLFKLUBIN JÄSENLEHTI 1 2009. Ravintola s. 8 Osta nimikkosalava s. 11 +55:n liikunta s. 12 Risusavotta s. 17 HELSINGIN GOLFKLUBIN JÄSENLEHTI 1 2009 Ravintola s. 8 Osta nimikkosalava s. 11 +55:n liikunta s. 12 Risusavotta s. 17 Pääkirjoitus TALI GOLF Tiedotustoimikunta Kari Kallio Jaana Jalonen Jeppe Arokanto

Lisätiedot

HELSINGIN GOLFKLUBIN JÄSENLEHTI 1 2011

HELSINGIN GOLFKLUBIN JÄSENLEHTI 1 2011 HELSINGIN GOLFKLUBIN JÄSENLEHTI 1 2011 Puheenjohtajalta Parannetaan mainettamme yhdessä Ihan aluksi haluan kiittää entistä puheenjohtajaamme Leif Ekströmiä asia joka jäi perinteisesti tekemättä joulukuun

Lisätiedot

T UUL ET. Tawastin. Tawast Golf ry:n jäsenlehti 1/2010

T UUL ET. Tawastin. Tawast Golf ry:n jäsenlehti 1/2010 T UUL ET Tawastin Tawast Golf ry:n jäsenlehti 1/2010 Sisällys 1/2010 3 Pääkirjoitus 4 Otteita ry:n vuosikertomuksesta 5 Ry:n talousarvio 2010 6 Oy:n talousarvio 2010 7 Ajanvarausohjeet 8 Toimisto tiedottaa

Lisätiedot

Koska tullaan uudestaan?

Koska tullaan uudestaan? KISAKALLION URHEILUOPISTON ASIAKASLEHTI 2008 Koska tullaan uudestaan? Uusi upea huoneistohotelli on valmis Rahkamo-Kokon perhe Kisakalliossa www.vihtiski.fi Winterlandia www.vihtiski.fi Liike 2008 JULKAISIJA

Lisätiedot

HAUKIPUTAAN PALLO MAALISKUU 2012 JALKAPALLOILUN ERIKOISSEURA MAALISKUU 2012

HAUKIPUTAAN PALLO MAALISKUU 2012 JALKAPALLOILUN ERIKOISSEURA MAALISKUU 2012 JALKAPALLOILUN ERIKOISSEURA MAALISKUU 2012 VETTÄ JA LÄMPÖÄ Lähes jokainen maaperä sisältää valtavan määrän puhdasta vettä ja luonnollista lämpöä. Porakaivolla saadaan nämä molemmat ekologisesti ja tehokkaasti

Lisätiedot

V E T T Ä J A L Ä M P Ö Ä MAALÄMPÖ. www.maalampoporaus.fi puh. 045 639 3083 JALKAPALLOILUN ERIKOISSEURA MAALISKUU 2014

V E T T Ä J A L Ä M P Ö Ä MAALÄMPÖ. www.maalampoporaus.fi puh. 045 639 3083 JALKAPALLOILUN ERIKOISSEURA MAALISKUU 2014 JALKAPALLOILUN ERIKOISSEURA MAALISKUU 2014 V E T T Ä J A L Ä M P Ö Ä www.maalampoporaus.fi puh. 045 639 3083 MAALÄMPÖ EDULLISTA ENERGIAA YMPÄRIVUOTINEN LUONNOLLINEN EKOLOGINEN PITKÄ IKÄINEN HUOLETON JOKA

Lisätiedot

Aktiivista palvelu- ja avustustoimintaa. tarkoitettu helppotajuinen opetusmateriaali internet -ympäristön

Aktiivista palvelu- ja avustustoimintaa. tarkoitettu helppotajuinen opetusmateriaali internet -ympäristön No:18 2011 Aktiivista palvelu- ja avustustoimintaa Toteutamme kansainvälisen Lionsjärjestön periaatetta We Serve - Me palvelemme harjoittamalla vapaaehtoistyöhön, palveluihin ja avustamiseen perustuvaa

Lisätiedot

Henrik Dettmann: Helsingin NMKY on antanut iloa, kokemuksia ja elinikäisiä ystäviä

Henrik Dettmann: Helsingin NMKY on antanut iloa, kokemuksia ja elinikäisiä ystäviä Onnittelen lämpimästi 125-vuotiasta Helsingin NMKY:tä. Yhdistyksen toiminta tuli minulle tutuksi Geneven työvuosien aikana. Namikalaisten globaali ajattelutapa ja hyvällä tavalla arkinen ote elämän tukemiseen

Lisätiedot

UUSI KAUSI TÄYNNÄ ODOTUSTA, MENESTYSTÄ JA MAKEITA VOITTOJA

UUSI KAUSI TÄYNNÄ ODOTUSTA, MENESTYSTÄ JA MAKEITA VOITTOJA 1 2014 OY PICKALA GOLF AB:N JA PICKALA GOLF CLUB RY:N JÄSENLEHTI. ILMESTYY KAKSI KERTAA VUODESSA WWW.PICKALAGOLF.FI UUSI KAUSI TÄYNNÄ ODOTUSTA, MENESTYSTÄ JA MAKEITA VOITTOJA KESÄLLÄ LUVASSA JÄNNITYSTÄ

Lisätiedot

huhtikuu 2013 julkaisija Vantaan Salamat ry - SUL:n jäsen

huhtikuu 2013 julkaisija Vantaan Salamat ry - SUL:n jäsen Salama-Sanomat huhtikuu 2013 julkaisija Vantaan Salamat ry - SUL:n jäsen Kuva: SUL, kuvaaja Juha Kanerva. SM-maastot tuovat Suomen parhaat Vantaalle Löytyykö viime vuoden tuplavoittajalle Lewis Korirille

Lisätiedot

nro 3 1.9.2014 54. vuosikerta Helsingin Merkonomit ry:n jäsenlehti Helmerien adventtimatka Berliiniin s.23 www.helmeri.fi

nro 3 1.9.2014 54. vuosikerta Helsingin Merkonomit ry:n jäsenlehti Helmerien adventtimatka Berliiniin s.23 www.helmeri.fi nro 3 1.9.2014 54. vuosikerta Helsingin Merkonomit ry:n jäsenlehti Helmerien adventtimatka Berliiniin s.23 www.helmeri.fi nro 3 1.9.2014 ISSN 1236-2514 Aikakauslehtien Liiton jäsenlehti Sisällysluettelo

Lisätiedot

2 Oulunkyläinen Pohjoiset esikaupungit

2 Oulunkyläinen Pohjoiset esikaupungit 2 Oulunkyläinen Pohjoiset esikaupungit 28.5.2011 Tartu hetkeen - Carpe diem totesi roomalainen runoilija Horatius oodissaan jo ennen ajanlaskumme alkua. Lausahdus olisi hyvä tänäänkin pitää mielessä, oli

Lisätiedot

KOOVEE. Monen lajin mestari ILMOITUSLIITE 1/2011. Apulaispormestari Perttu Pesä haluaa lisää yhteistyötä seurojen kanssa

KOOVEE. Monen lajin mestari ILMOITUSLIITE 1/2011. Apulaispormestari Perttu Pesä haluaa lisää yhteistyötä seurojen kanssa KOOVEE Monen lajin mestari ILMOITUSLIITE 1/2011 HYVIÄ UUTISIA Sentterin laajennus käynnistyi sivu 5 Apulaispormestari Perttu Pesä haluaa lisää yhteistyötä seurojen kanssa sivu 9 RULLAKIEKKO Koovee Rollers

Lisätiedot

Taustayhteisö vai taustalla yhteisö? Partio. vapaaehtoistyötä? Suurjuhla 7.-8.6.2014 Kouvolassa. 4/2014 Syyskuu

Taustayhteisö vai taustalla yhteisö? Partio. vapaaehtoistyötä? Suurjuhla 7.-8.6.2014 Kouvolassa. 4/2014 Syyskuu Partio vapaaehtoistyötä? Taustayhteisö vai taustalla yhteisö? Suurjuhla 7.-8.6.2014 Kouvolassa 4/2014 Syyskuu Lapin Scout-Info 4/2014 LAPIN SCOUT-INFO Lapin Partiolaiset ry:n tiedotuslehti Lapin Scout-Infon

Lisätiedot

HAUKIPUTAAN PALLO MAALISKUU 2013 VETTÄ JA LÄMPÖÄ

HAUKIPUTAAN PALLO MAALISKUU 2013 VETTÄ JA LÄMPÖÄ VETTÄ JA LÄMPÖÄ Lähes jokainen maaperä sisältää valtavan määrän puhdasta vettä ja luonnollista lämpöä. Porakaivolla saadaan nämä molemmat ekologisesti ja tehokkaasti käyttöösi siellä missä niitä tarvitset.

Lisätiedot

Voimistelun iloa - Sun Lahti 2013. Upland Overseas. Avena treenaa!

Voimistelun iloa - Sun Lahti 2013. Upland Overseas. Avena treenaa! LAHJAKAS2014 Voimistelun iloa - Sun Lahti 2013 Upland Overseas Avena treenaa! Taitoa, kansainvälisyyttä ja uusia kokemuksia Lahjan Tytöillä on ilo toivottaa vanhat ja uudet jäsenet tervetulleiksi mukaan

Lisätiedot

YHTEISJULKAISU: Liiga Suomen Jääkiekkoliitto Pelaa jääkiekkoa ja nauti. www.fini.fi www.liiga.fi www.finhockey.fi www.leijonat.fi JA TURNAUKSET 2015

YHTEISJULKAISU: Liiga Suomen Jääkiekkoliitto Pelaa jääkiekkoa ja nauti. www.fini.fi www.liiga.fi www.finhockey.fi www.leijonat.fi JA TURNAUKSET 2015 YHTEISJULKAISU: Liiga Suomen Jääkiekkoliitto Pelaa jääkiekkoa ja nauti KIEKKOLEIRIT www.fini.fi www.liiga.fi www.finhockey.fi www.leijonat.fi JA TURNAUKSET 2015 Kaikki ennakkotieto Sporttiripareista, Kiekkoleireistä

Lisätiedot