Drug Free Zone nyt myös yritysten tukemana Lions Club Vartiokylän käynnistämään. kampanjaan on saatu myös yrityskummeja, jotka 100 euron

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Drug Free Zone nyt myös yritysten tukemana Lions Club Vartiokylän käynnistämään. kampanjaan on saatu myös yrityskummeja, jotka 100 euron"

Transkriptio

1 Terveitä vaihtoehtoja lapsille ja nuorille Tänä vuonna Drug Free Zonelehti esittelee Itä-helsinkiläisiä liikunta-, urheilu- ja partiovaihtoehtoja alueemme lapsille ja nuorille. Nämä yhdistykset ovat alansa esimerkillisiä kasvattajaseuroja ja osaltaan toteuttamassa huumeetonta Itä-Helsinkiä. Osa seuroista on mukana myös Puotilan Kartanon Vapputapahtumassa 1.5. esittelemässä toimintaansa. Drug Free Zone nyt myös yritysten tukemana Lions Club Vartiokylän käynnistämään Drug Free Zone kampanjaan on saatu myös yrityskummeja, jotka 100 euron panoksella ovat mahdollistaneet luennot alueemme yläasteen kouluissa. Yrityskummin tunnistat näyteikkunassa tai ulko-ovessa olevasta Drug Free Zone tarrasta.

2 REMONTTI mielessä? Ilmainen arvio! Kotitalousvähennys! Ammattilaiset auttavat Asunto- ja omakotitaloremontit Kylpyhuone-ja saunaremontit Maalaus- ja pintaremontit Keittiöremontit Lattia-asennukset, hionta ja lakkaus Vesivahinkokorjaukset Myös pienet työt tehdään Kattolumien pudotus P. (09) P Korkein Remontteja vuodesta 1995 Omakotitalojen ulkomaalaukset ja remontit Jabell Oy luottoluokitus Soliditet 2011

3 Itä-Helsingistä Drug Free Zonehuumeista vapaa alue! Lions järjestön nimi sisältää yhden tärkeimmistä tavoitteista: Luovuta Isänmaasi Onnellisempana Nouseville Sukupolville = LIONS Toiminta-ajatuksena se sisältää vapaaehtoistyötä Vartiokylässä, Suomessa ja kansainvälisellä tasolla lasten ja nuorten terveen elämän ja kehityksen turvaamiseksi. Käytännössä klubimme on mahdollistanut alueen 7, 8 ja 9 luokkalaisille Huumepoliisin pitämät Drug Free Zone-luennot. Vastaanotto kouluissa on ollut erittäin motivoivaa. Useasti vilkkaat ja kännyköitä räpläävät nuoret ovat täysin keskittyneet huumepoliisin viestiin. Ammattilaisen kertomana huumeiden kiehtova maailma saa toisenlaiset kasvot. Rikoksia, väkivaltaa, tauteja, ihmiskauppaa ja prostituutiota sisältävä elämä on monelle vierasta, mutta huumeita käyttävälle täysin normaalia jokapäiväistä elämää. Luentojen tavoitteena on vahvistaa nuorten valveutuneisuutta huumeiden suhteen, tunnistaa ystävien huumeiden käyttö mahdollisimman aikaisin ja auttaa ystävää esim. hoitoon ohjauksessa. Spontaaneja kiitoksia tulee niin oppilailta kuin opettajiltakin, ilman klubimme organisoimaa toimintaa ei huumepoliisilla ja kouluilla ole varaa toteuttaa infokiertuetta. Yli 50-vuotta Vartiokylän alueella toiminut Lions klubimme tarjoaa jäsenille mahdollisuuden toimia sosiaalisessa yhteisössä, joka tekee merkityksellistä vapaaehtoistyötä. Lisäksi olemme osa maailman suurinta palvelujärjestöä, mikä tuo toimintaan mukaan kansainvälisyyttä niin nuorisoleirien, koulutuksen ja avustustoiminnan muodossa. Hyvän tekeminen lisää myös omaa hyvinvointiamme. Tule mukaan Vartiokylän Lions toimintaan ottamalla yhteyttä allekirjoittaneisiin. Lions-presidentti Teijo Viitanen puh Risto Salmia puh

4 Luento yläasteella Koulumme kaikki kahdeksasluokkalaiset saivat tänäkin keväänä kuulla Helsingin huumerikosyksikön vanhemman konstaapelin, Jonna Saavalaisen, vaikuttavan luennon huumeiden käytöstä ja niihin liittyvästä rikollisuudesta. Luennon jälkeen ajatuksiaan kirjasivat Vartiokylän yläasteen 8C-luokan oppilaat. Kaikki olivat yhtä mieltä siitä, että poliisin huumeluento oli erittäin hyvä ja tarpeellinen. Hienoa, että poliisi tekee vierailuita kouluihin. Kiitos siis vierailun mahdollistaneelle Vartiokylän Lions Clubille! Poliisin vierailuja tarvitaan kouluille, jotta oppilaat ymmärtäisivät, että huumeet ovat joka suhteessa lainvastaisia ja vaarallisia. Opin paljon uutta myös huumepoliisin työstä.

5 Ajatuksia huumeista Drug Free Zone vierailun jälkeen Huumeita myydään koko ajan, niitä on helposti saatavilla, lisäksi huumeita voi kasvattaa kotona ja myös lääkkeissä voi olla huumausaineita. Kadulta ostetuista huumeista ei voi koskaan tietää, mitä ne sisältävät. Huumeet vanhentavat ja saavat kehon näyttämään rumalta. Saimme paljon tietoa huumeista, mm. siitä, miten ne vaikuttavat terveyteen ja ulkonäköön. Esim. vaikutus hampaiden lähtöön oli monelle uutta. Huumeet sisältävät vaarallisia aineita, jotka voivat vaikuttaa jopa hengitykseen ja tappaa. Monet huumeet vaikuttavat keskushermostoon ja aivoihin. Huumeet ovat haitallisia terveydelle niin fyysisesti kuin psyykkisesti. Käyttäjistä tulee arvaamattomia ja aggressiivisia. Suurimmalla osalla huumeiden käyttäjistä on huono itsetunto, moni eristyy huumeiden myötä muista ihmisistä. Huumeiden käytössä ei ole mitään positiivista. Ne ovat vain ajan, rahan ja elämän tuhlausta. Nuoruus on elämän parasta aikaa, sitä ei kannata pilata huumeilla!

6 huume- ja rahakoira Massin tarkastuskierrokselta postiliikenteessä Lentotulli Lentotullin valvonnassa paljastuu päivittäin erilaisia kiellettyjä aineita. Helsinki-Vantaan lentoaseman kautta kulkee vuosittain kansainvälisessä liikenteessä lähes 50 miljoonaa erilaista tavaralähetystä ja yli 13 miljoonaa matkustajaa. Kun tavara- ja matkustajaliikenne toimivat ympärivuorokautisesti eri paikoissa, on myös Tullin henkilöstön siirryttävä paikasta toiseen, jotta osaamme olla oikeassa paikassa oikeaan aikaan, kertoo Lentotullin päällikkö Mika Pitkäniemi. Tulli on panostanut viime vuosina merkittävästi nettikaupan mukanaan tuomiin lieveilmiöihin. Panostusta on tehty mm. riskianalyysiin, valvontaprosesseihin ja yhteistyöhön toimijoiden kanssa. Tällä kokonaisuudella Tulli on saanut torjuttua erityisesti huumeiden ja lääkeaineiden nettikauppaa. Moni suomalainen tilaa täysin tuntemattomalta taholta netissä myytäviä lääkkeitä ja muuntohuumeita ja olisi valmis niitä käyttämään tai välittämään muille. Aineita ei ole tutkittu missään ja niiden sisältämiä ainesosista ei ole luotettavaa tietoa tai ne ovat selkeästi tuoteväärennöksiä. Tullilaboratorion tutkimuksissa onkin tuotteista löydetty täysin eri vaikuttavia aineita, joita tuoteselosteen mukaan tuotteessa pitäisi olla tai sitten tuotteesta ei löydy mitään varsinaista vaikuttavaa ainetta. Netistä tilattujen aineiden nauttiminen on erittäin suuri riski niitä käyttäville.

7 läpivalaisussa havaittu lääkelähetys Tullin ensisijainen tavoite onkin suojella kansalaisten terveyttä, ei vain paljastaa rikoksia, kertoo Pitkäniemi. Tulli onkin pyrkinyt tiedottamaan yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa sellaisista nettikauppaan liittyvistä trendeistä ja ilmiöistä, joissa on selkeitä vaaroja kansalaisille. Muutokset nettikaupassa ovat nopeita ja siksi myös Tullin pitää sitä tiiviisti seurata. Postiliikenteen valvontaryhmän esimies Sami Tammisto kertoi, että kiellettyjä ja luvanvaraisia tavaroita saapuu maahan ja lähtee Suomesta mm. kauttakulkutavarana muihin maihin. Tullissa paljastuu joka päivä muutamia kymmeniä lähetyksiä, jotka voivat olla eri muodoissa, jauheina, pillereinä, nestemäisinä, kätkettynä muiden tavaroiden sisälle tai imeytettynä muihin tavaroihin. Tulli käyttää työssään myös erilaista valvontatekniikkaa, jolla mahdollistetaan Tullia kiinnostavien tavaroiden poimiminen tavaravirroista niin, että lailliset tavaravirrat kulkevat silti nopeasti eteenpäin.

8 Poliisin tietoon tulleet huumausainerikokset Helsingissä v Poliisin tietoon tulleet huumausainerikokset Helsingissä vuonna 2014 Lähde: Polstat/AH/ Rikos Poliisi yht Estä Kohteet - Kokonaissumma on tyhjä tai nolla (sarakkeet) Ilmoitettu Kpl 1110 LAUTTASAARI 1120 ETU-TÖÖLÖ 1130 KAMPPI 1140 LÄNSISATAMA 1150 TAKA-TÖÖLÖ 1210 KLUUVI 1220 KRUUNUNHAKA 1230 KATAJANOKKA 1310 MUNKKISAARI 1320 KAIVOPUISTO 1330 SUOMENLINNA 2110 ALPPIHARJU 2120 KALLIO 2130 ELÄINTARHA 2140 SÖRNÄINEN 2150 VALLILA 2160 HERMANNI 2210 ITÄ-PASILA 2220 KÄPYLÄ 2230 LÄNSI-PASILA 2240 TOUKOLA 2250 KUMPULA 2260 POHJOIS-PASILA 2310 KUUSISAARI-LEHTISAARI 2320 MUNKKINIEMI 2330 MUNKKIVUORI 2340 MEILAHTI 2350 RUSKEASUO 2410 TALI 2420 PITÄJÄNMÄKI 2430 REIMARLA 2440 KONALA 2450 MALMINKARTANO 2460 HAKUNINMAA 2470 KANNELMÄKI 2480 POHJOIS-HAAGA 2490 ETELÄ-HAAGA 2510 MAUNULA METSÄLÄ 2520 PAKILA 2530 PALOHEINÄ 2540 TUOMARINKARTANO 2550 OULUNKYLÄ 3110 ITÄKESKUS 3120 PUOTILA 3130 MYLLYPURO 3140 KONTULA 3150 MELLUNKYLÄ 3210 VIIKKI 3220 PIHLAJAMÄKI 3230 PUKINMÄKI 3240 YLÄ-MALMI 3250 TAPANILA 3260 MALMI 3310 SUUTARILA 3320 PUISTOLA 3330 TATTARISUO-HEIKINLAAKSO 3340 JAKOMÄKI 3410 SALMENKALLIO/TALOSAARI/KARHUSAARI 3420 ÖSTERSUNDOM 3430 ULTUNA 3510 MERI-RASTILA 3520 KESKI-VUOSAARI 3530 NIINISAARI 3610 KULOSAARI 3620 HERTTONIEMI 3630 ROIHUVUORI 3640 LAAJASALO 3650 SANTAHAMINA 091 Helsinki HUUMAUSAINEEN KÄ

9 2014 YTTÖRIKOS HUUMAUSAINERIKOKSEN VALMISTELU HUUMAUSAINERIKOS TÖRKEÄ HUUMAUSAINERIKOS huumausainerikokset

10 -Viikin Ponitalli sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien varrella. -Sunny ja lumikki tarhassa. Viikin Ponikoulu Viikin Ponikoulussa viihtyvät kaikenikäiset poniharrastajat. Yli 350 innokasta ponien ystävää harrastaa viikoittain ratsastusta Viikin Ponikoulussa, joka tarjoaa niin lasten kuin aikuistenkin harrastukselle mainiot puitteet. Osaavat opetusponit, ammattitaitoinen henkilökunta ja hyvä tallihenki saavat harrastajilta kiitosta. Ratsastus ja poninhoidon opettelu on hyvä harrastus eri-ikäisille lapsille. On hienoa huomata, miten onnistumiset ponien kanssa kasvattavat lasten itsetuntoa. Tallilla puuhaaminen kehittää myös sosiaalisia taitoja, ryhmässä toimimista ja vastuuntuntoa, sanoo Viikin Ponikoulun toiminnasta vastaava Kristiina Hurmerinta. Ratsastus on totta kai myös hyvää liikuntaa raittiissa ulkoilmassa ja erityisesti monelle aikuiselle erinomaista vastapainoa kiireiselle arjelle. Meillä Viikissä valtaosa harrastajista on lapsia ja nuoria, mutta muutamia aikuisryhmiäkin Ponikoulussa on. Harrastajien ikähaarukka on laaja, 4-vuotiaista nappuloista yli 60-vuotiaaseen konkariin. Moni mieltää poniharrastuksen erityisesti tyttöjen lajiksi, mutta Hurmerinta on toista mieltä.

11 Viikin Ponitallilla ratsastetaan myös pieniä maastolenkkejä. Kuvat: Iida Ahola Ratsastuksessa on moni poikiakin kiehtovia vaihtoehtoja: erityisesti maastoesteratsastuksessa ja lännenratsastuksessa mennään eikä meinata. Mikä kyllä sopii tytöillekin yleensä paremmin kuin hyvin. Ratsastusta leppoisaan tahtiin tai tavoitteellisesti Valtaosa lapsista ja nuorista harrastaa ratsastusta Viikin Ponikoulussa kerran viikossa. Ratsastus sopii hyvin vastapainoksi esimerkiksi joukkuelajeille, joissa usein on jo aikaisessa vaiheessa treenattava hyvin tavoitteellisesti ja kilpailtava, Hurmerinta toteaa. Toisaalta Viikissä on mahdollisuus myös tavoitteelliseen harrastamiseen. Viikin Ponikoulu on mukana Suomen Ratsastajainliiton Talent-projektissa, jonka tavoitteena on ohjata ratsastusta harrastavia lapsia ja nuoria kilparatsastuksen pariin. Yksi Viikin Ponikoulu ehdottomista valteista on erinomainen sijainti. Viikkiin on helppo tulla. Ponikoulumme on hyvien kulkuyhteyksien varrella, lähellä Helsingin keskustaa ja silti maalaismaisemassa. Viikin Ponikoulun toimintaan kannattaa tutustua myös poninhoidon opettelusta ja keppihevosista kiinnostuneiden lasten ja heidän vanhempiensa. Ponikoulussa toimii mahtava Keppihevoskerho, sekä ratsastusseura Skaran poninhoitokerhoja. Kerhoissa ei ratsasteta vaan opetellaan hevosmiestaitoja, ponien käsittelyä ja hoitoa niin käytännössä kuin teoriassakin. Kerhoja on eritasoisille harrastajille, ihan pienimmistä nappuloista jo junioriikäisiin poninhoitajiin, joista suurimmalla osalla on oma hoitoponi Viikissä. Viikin Ponikoulu Ilmolanraitti Helsinki puh (puhelinpäivystys ma-pe klo ) www. karlvik.fi

12

13

14 Kuva: huume- ja rahakoira Massin tarkastuskierrokselta postiliikenteessä Puotilan Kartano Tervetuloa viettämään herkullisia ruokailuhetkiä sekä kokoustamaan ja juhlimaan Itäisen Helsingin upeisiin merellisiin maisemiin Puotilan Kartanolle! Puotilan Kartanon ravintolan ikkunoista avautuu hieno merellinen näkymä Vartiokylänlahdelle. Sisällä voi aistia 1700-luvun kustavilaisen aikakauden sekä 1800-luvun venäläisen vaikutuksen, päärakennuksen lasiveranta on pietarilaisten puuseppien työtä. Kartanolla on syntynyt ja asustanut maineikas vara-amiraali Carl-Olof Cronstedt, jonka syntymästä tulee vuonna 2016 kuluneeksi 260 vuotta. Kartanolla voit myös törmätä kartanon kummitukseen, Birgittaneitoon. Kartanon ja Café Svenkan aurinkoterassit tarjoavat upean näköalan kartanopuistoon ja merelle. Vieressä on myös yksi Helsingin suosituimmista vihkikirkoista, Puotilan Kappeli. Kartano sijaitsee vain parinkymmenen minuutin ajomatkan päässä Helsingin keskustasta hyvien julkisten kulkuyhteyksien varrella. Puotilan Kartanon ravintola palvelee jälleen asiakkaita muutaman vuoden kiinniolon ja suuren saneerauksen jälkeen. Ravintoloitsijoina ovat Sanna ja Pekka Puhakka, jotka aikaisemmin toimivat mm. Vuosaari Golfin ravintola Väylän ravintoloitsijoina. Kartano on toiminut viime elokuusta lähtien täydellä höyryllä. Syys- ja talvikaudella erilaisia tilaisuuksia on ollut yli 300. Ravintola kabinetteineen tarjoaa ihanteellisen paikan mm. erilaisten juhlien ja tapahtumien kuten esim. häiden sekä yritystilaisuuksien ja kokouksien

15 järjestämiseen. Kartanon kolme kabinettia on varustettu nykyaikaisella kokoustekniikalla. Kartanolla on taas tanssittu häitä, juhlittu ylioppilaita sekä syntymäpäiviä. On vietetty rippijuhlia, järjestetty kastetilaisuuksia, muistotilaisuuksia ja monia monia muita tapaamisia. Kokouksille Kartano tarjoaa inspiroivan ympäristön; oikean kokoinen kokoustila, hyvä ruoka sekä ympäröivä luonto, näistä olemme saaneet asiakkailta kiitosta. Café Svenkan aurinkoterassi on osoittautunut paikaksi, jossa vanhat tutut ja uudet tuttavuudet kohtaavat. Kartanolla ja Café Svenkassa järjestetään lukuisia erilaisia kulttuuri- ja musiikkitapahtumia läpi vuoden. Kesästä 2013 lähtien kartanolla on nähty tunnettujakin nimiä kuten esim. Maarit & Sami Hurmerinta, Pelle Miljoona, Pave Maijanen ja Dave Lindholm. Myös syksyn 2014 odotettu elokuinen Taiteiden yö-tapahtuma keräsi terassin täyteen yleisöä. Kesällä 2015 on luvassa lisää upeita esiintyjiä. Kartano on avoinna maanantaista sunnuntaihin ja à la carten lisäksi ravintola tarjoaa arkipäivisin buffet-lounasta sekä sunnuntaisin brunssia. Myös Kartanon baari palvelee aukioloaikoina. Pyydä tarjous juhlien ja kokousten järjestämisestä: (09) / - Kartanon sali hlöä - Apteekkari Elgin keltainen kabinetti hlöä - Vara-amiraali Cronstedtin sininen merikabinetti hlöä - Lasiveranta hlöä - Venäläinen kabinetti hlöä - Svenkka iso kabinetti hlöä - Svenkka pieni kabinetti hlöä Pöytävaraukset puh. (09) Kts. aukioloajat: Puotilantie 7, Helsinki.

16 lapsille: ruokaa ja juomaa: - Klovni Klaus - Hulina-bändi - Pomppulinna - Poniratsastusta - Kasvomaalausta - Ongintaa - Kartanolla vappulounas kattaukset klo 12, 15 ja 18 - Svenkassa keittobuffet, munkkeja, leivonnaisia - Olvi-teltta - Kartanon wapputeltta menopelejä: - Harley-Davidson - Club Corvette Of Finland

17 Terassit auki! musiikkia: - Puotin laulu - Trubaduuri Antti Maunu - Kiiva - A Tribute to The Golden Age Of Hurriganes Menossa mukana: Puotilantie 7, Hki p

18 SalibandySeura Viikingit SalibandySeura Viikingit (SSV) on 1986 perustettu itähelsinkiläinen salibandyn erikoisseura. Seuran tarkoituksena on tarjota helsinkiläisille mahdollisuus harrastaa salibandya kilpa-, haastaja- ja harrastetasolla. Seuralla oli kaudella jäsentä, tavoite kaudelle on kasvattaa jäsenmäärää seitsemälläkymmenellä. Alkuaikana seura oli nimeltään Salibandy ja Sulkapallo Vuosaari, sittemmin SalibandySeura Vuosaari. Nykyinen nimi on ollut käytössä keväästä 1999 lähtien, jolloin kaksi entistä vihollista Vuosaaren Viikingit ja SSV yhdistyivät, ja fuusion seurauksena syntyi yksi suuri salibandyn erikoisseura Itä-Helsingin alueelle. SSV:n miehet on Suomen menestynein salibandyjoukkue. Se on voittanut 12 Suomen mestaruutta, 11 kertaa Suomen Cupin ja kaksi kertaa kansainvälisen seurajoukkueiden mestaruuden. SSV valittiin ensimmäisenä salibandyseurana Nuori Suomen sinettiseuraksi. Seura palkittiin vuonna 2001 Itä-Helsinki palkinnolla laadukkaasta ja pitkästä työstä nuorisourheilun parissa Seura sai alueellisen Pohjola palkinnon ja 2009 miesten edustusjoukkue valittiin vuoden helsinkiläiseksi joukkueeksi. Helsingin kaupungin urheilupalkintolautakunta valitsi SSV:n kesäkuussa vuoden 2011 helsinkiläisseuraksi. Seura valittiin keväällä 2015 Eerikkilän Floorball Academyn yhteistyöseuraksi. Floorball Academyyn tulee seuraavan kahden vuoden aikana osallistumaan seuran ja 2003 syntyneet pojat sekä C-tytöt.

19 SSV on tullut tunnetuksi laadukkaasta kerho- ja junioritoiminnasta. Yksi seuran lippulaivoista viime vuosina on ollut maalivahtivalmennus. Seurassa alkoi neljä vuotta sitten projekti, jonka päämääränä oli luoda sekä kehittää toimiva valmennusrakenne myös joukkueiden maalivahdeille. Projektin ensimmäisen kauden tavoite oli juurruttaa maalivahtivalmennus osaksi seuran sekä joukkueiden toimintaa. Maalivahdit kokoontuivat kerran viikossa ikäryhmittäin erillisiin maalivahtiharjoituksiin. Tämä säännönmukainen, viikoittainen veskaritreenikerta onkin se kivijalka, joka on olemassa edelleen ja jonka perustalle on joka vuosi pyritty kehittämään uusia rakenteita. Tällä hetkellä seurassamme torjuu viitisenkymmentä maalivahtia, joille jokaiselle tarjotaan maalivahtivalmennusta. Tulevana kautena seurassa keskitytään urheiluvalmennuksen lisäksi psyykkiseen valmennukseen ja pelaajien kokonaisvaltaiseen kehittymiseen. Tämä tarkoittaa sitä, että pelaajille järjestetään luentoja ravinnosta, levosta ja oheisharjoittelusta. Tavoitteena on kasvattaa seuran pelaajista kokonaisvaltaisesti hyviin voivia lapsia ja nuoria.

20 WARTTI BASKET Laadukasta koripalloa Itä-Helsingissä jo vuodesta 1961 Wartti Basket tarjoaa mahdollisuuden koripalloharrastukseen Vartiokylän- Puotilan-Vuosaaren alueella kaikenikäisille pelaajille. Seuramme nuorimmat jäsenet ovat tällä hetkellä kolmevuotiaita innokkaita skidi-koriskertsiläisiä ja kokeneimmat pelaavat ikämiesten SM-sarjaa. Otamme mukaan uusia pelaajia kaikkiin ikäluokkiin. Toukokuussa aloitteleville junioripelaajille (04-08 syntyneet tytöt ja pojat) maksuttomat tutustumisharjoitukset keskiviikkoisin klo Vuosaaren urheilutalolla. Tervetuloa mukaan! Mikko Pentti Wartti Basket, valmennuspäällikkö

21

22 Partiossa pidetään hauskaa ja saadaan vastuuta jo nuorena Miltä kuulostaisi viikonloppu kämpällä kavereiden kanssa tai vaikka Japanin-matka? Entä ryhmänjohtaminen tai vaikka yhdistyksen hallituksessa toimiminen? Tätä kaikkea ja paljon muuta tekevät vuotiaat partiolaiset, samoajat. Vaikka partioharrastus voi alkaa jo seitsemänvuotiaana, muuttuu harrastus melko lailla, kun 15-vuotiaana pääsee johtajakoulutuksen myötä osaksi oman lippukuntansa johtajistoa. Edelleen harrastukseen kuuluu retkeilyä sekä uusien taitojen opettelua yhdessä omien kavereiden kanssa, mutta tämän lisäksi johtajana pääsee myös päättämään, mitä tehdään sekä järjestämään toimintaa myös nuoremmille partiolaisille. Vartiokylässä toimivissa lippukunnissa Vartiovuoren Tytöt ja Vartiovuoren Pojat samoajaikäisiä jäseniä on paljon, ja täten myös ikäkauden oma toiminta on aktiivista. Nuoret johtajat ovat tärkeitä lippukuntien tulevaisuudelle Partion ideana on, että nuoret pyörittävät toimintaa. Useimmat nuoret johtajat johtavat ainakin muutaman vuoden omaa ryhmäänsä johtajakavereidensan kanssa. Oikeastaan ilman kaikkia näitä nuoria johtajia, puuttuisi monelta 7-14-vuotiaalta partiolaiseltamme mahdollisuus tähän harrastukseen. Tämän lisäksi nuoria johtajia tarvitaan, sillä juuri heillä on muutaman vuoden päästä koko lippukunta vastuullaan. Tuota suurta vastuuta noin vaan hoideta, vaan vastuullisiin tehtäviin on hyvä kasvaa ja tottua pikku hiljaa. Siksi esimerkiksi molempien lippukuntien hallituksissa on myös nuorempia jäseniä oppimassa ja päättämässä mihin suuntaan toimintaa kehitetään. Jos pienenä opeteltiin, miten pystytetään teltta pystyttämällä se niin, johtajana pääsee opettelemaan, miten järjestetään tapahtuma järjestämällä sellainen. Vaikka partion pestit kuten ryhmänjohtajana toimiminen, kuulostaa työläältä ja paikoin siltä myös taatusti tuntuu, antaa haasteeseen

23 tarttuminen ja pestinhoitamine paljon enemmän kuin mitä ottaa. Partiotoiminnassa oppii paljon niin arkielämässä kuin työelämässäkin tarvittavia taitoja turvallisessa ympäristössä oikeastaan huomaamatta ja hauskaa pitäen. mitään vastuupestiä ei ole pakko ottaa ja itse saa valita mitä tekee ja mihin ryhtyy, sopivaa tekemistä löytyy kaikille. Jokaisen partioura on erilainen, mutta niitä kaikkia yhdistää onnistumisen kokemukset ja virheiden tekeminen. Myös hauskanpito on tärkeää Partiossa ei makseta kenellekään palkkaa, vaikka työtunteja saattaa innokkaimmille johtajille kertyä viikossa helposti täyden työpäivän verran. Toiminnan pyörittämisen vastapainoksi pääsee jokainen välillä nauttimaan myös itselle järjestettyyn ohjelmaan osallistumisesta, ja mikä parasta, päättämään mitä se on. Esimerkiksi Vartiovuoren samoajilla on tapana järjestää omia retkiä vanhempainyhdistyksemme kämpälle. Lisäksi taitojaan voi koetella kisoissa, ja osa lähtee tulevana kesänä Japaniin kansainväliselle Jamboreeleirille. Lähes mikä tahansa on mahdollista, jos intoa riittää. PS. Toimintaan otetaan mukaan kaiken ikäisiä! Kirjoittanut: Nora Saarinen Missä pestissä toimit? Mikä on paras partiomuistosi? Mitä odotat eniten tältä vuodelta? Emilia, Johdan ryhmää 2. Ekan oman retken järkkääminen 3. Kesäleiriä Jiro, Toimin lippukunnan hallituksen jäsenenä. Käyn hallituksen kokouksissa ja osallistun päätöksentekoon. 2. Paras partiomuistoni on vuoden 2014 kesäleiri Apollo. Tutustuin moneen uuteen ja mahtavaan ihmiseen. 3. Odotan erityisesti Itä-Helsingin lippukun tien yhteistä leiriä, Legendaa. Vilho, Seikkailijaryhmän johtaja, käyn viikoittain kokouksissa 2. Parhaat partiomuistoni ovat oman vartion retkiltä. 3. Odotan eniten kesällä Japanissa järjestettävää Jamboreeleiriä. Emma, Tarpojavartion johtaja, sudenpentuikäkausivastaava, hallituksen jäsen 2. Saraste, koska eka leiri johtajana ja mukava tunnelma 3. Japanin jamboree, kiva päästä leirille ulkomaille

24 Tilitoimistopalvelut Helsinki KIRJANPITO- PALVELUT PALKAN- LASKENTA TILIN- PÄÄTÖKSET VEROTUS- ASIAT

25 PUOTILA - SEURA Puotilan Meripäivät Puotila-seuran erinteiset meripäivät Ohjelmaa koko perheelle! Teemana Itämeren suojelu Esityksiä, elävää musiikkia, makkaraa, vohvelia, markkinatunnelmaa ja paljon muuta! Onkikilpailu lapsille ja nuorille: Kalakerho tuo vavat ja syötit! Pomppulinna, puuhaa lapsille Puotin laulu, TBR, Lake Jons Puotilan kartanon ystävät ry Puotilan Venekerho r y Marjaniemen Purjehtijoiden purjehdussimulaattori Lauantaina klo Puotilan satama, Meripellontie 11 Vuosaaren sillan kupeessa Katso ohjelma

26 kopit ja kaukalot koppien sisäänkäynti sijaitsee Kuka tunnistaa Valerij Krykovin? ntuloaulassa. Pukukopeissa, oaitioissa ja kaukaloalueella saavat a pelaajien lisäksi vain joukkueen henkilöt (valmennus, huolto, ueenjohto). ailu kueiden ruokailu tapahtuu pasalissa, jonne käynti ntuloaulasta. Vuotie 45 (1,6 km kauppakeskus Columbus Rahtarinkatu 2 (2,7 km ABC) Mustalahdentie 4 (2,8 km ostoskeskus) Nosto Leikosaarentie 48 (1,4 km, K-Market Aurinkolahden ulkopuol luvulla iski krooninen jääpula ja talvet olivat leutoja Vuosaaren telakka-aluelle rakennettiin yksityinen tilapäinen halli, joka oli kuin lottovoitto seuralle. Hallissa oli kolme kaukaloa jotka tarjosivat oivan mahdollisuuden pelaaja- ja joukkuemäärien kasvattamiseen. Viikinkien pelaajamäärä kasvoikin 50 pelaajasta 200 pelaajaan. Voimakas kasvu vaati lisää voimavaroja ja ammattitaitoisia ihmisiä pitämään huolta jäsenistön hyvinvoinnista sekä laadukkaasta valmennus/seuratoiminnasta. Kaikki oli nousujohteista ja pelaajamäärä nousi 340 henkilöön aloitettiin kansainvälinen juniori yhteistyö amerikkalaisen jääkiekkouku tunnistaa Valerij Krykovin? Viikinkien jääkiekkotoiminta aloitettiin talvella Silloin pelattiin pienehköä junioreille tarkoitettua korttelisarjaa nimellä Kanada-sarja. Siihen kuului lähiympäristön muutamia eri joukkueita nimeltään Detroit Red Wings, Ottawa Silver Seven, Chicago Black Hawks ja Toronto Maple Leafs josta tuli myöhemmin Vuosaaren Viikingit ja tämän päivän Viikingit jääkiekko ry. Nämä edellä mainitut olivat Itä-Helsingin joukkueiden edeltäjiä. Vuosaaren joukkueessa pelasi kaiken tasoisia nuoria pelaajia. Eräs menestyneimmistä oli numerolla 8 pelannut Jari Kurri luvulla harjoiteltiin ja pelattiin ulkojäillä pääasiallisesti hettarin eli heteniityn kentällä. Kuten muutkin aluelliset kasvattajaseurat, Viikingit valmensivat ja nostivat pelaajien tasoa niin, että isommat seurat kiinnostuivat hankkimaan näitä lahjakuuksia riveihinsä. Pian Viikinkejä pääsi pelaamaan aina maan korkeimmalle mahdolliselle sarjatasolle asti ; SM liigaan. oronto voittaa HIFK:n 01-JUNIORIT Useat alkuperäiset viikingit ovat voittaneet MM- ja Suomen-mestaruuksia ja pelanneet ammattilaisina niin Suomessa, Ruotsissa kuin muuallakin Euroopassa. Mainittakoon heistä esimerkiksi Mika Strömberg, Valeri Krykov, Petri Pitkäjärvi ja tuoreimmasta päästä Tero Konttinen, Roni Andersson, Micke Åsten.

27 ) ella) 2015 seuran Haverford Hawksien (Pennsylvania) kanssa joka jatkuu edelleeen tänäkin päivänä. Joka toinen vuosi heiltä tulee joukkue Suomeen, Helsinkiin, viikoksi ja joka toinen vuosi täältä lähtee meidän juniorijoukkue viikoksi Haverford Hawksien vieraaksi. Vierailu huipentuu aina matkan lopuksi järjestettävään isoon turnaukseen. Katso: 01-JUNIORIT MARKKINOINTIPÄÄLLIKKÖ.COM toimintatapoja on kehitetty ja yhtenäistetty sekä seuran johtokunnan kokoa on kasvatettu. Tekijöitä ja tukijoita tarvitaan kun tällä hetkellä seurassa pelaa 400 juniori- ja 100 -TURNAUS aikuiskiekkoilijaa. Laadukasta ohjausta ja hyviä olosuhteita tarvitaan nyt ja tulevaisuudessakin jotta Viikinki pelaajapolku kiekkokoulusta Areenalla miesten aikuissarjoihin Aimo Mäkinen toimisi https://www.youtube.com/watch?v=idoelini1um https://www.youtube.com/watch?v=9xt85v3fzss 2000-luvulla telakkahalli lakkautettiin ( kynnyksellä) ja ongelmaksi tuli jälleen mistä jäätä Viikingeille. Jäitä ostettiin kaikista eri halleista ympäri Helsinkiä ja vähän kauempaakin. Panostimme ohjaajien laatuun palkkaamalla junioripäällikön ja valmennuspäällikön seuraan. Tuloksena oli pelaajamäärän kasvu 400 henkilöön. Seurassa oli tekemisen meininki minkä myös jääkiekkoliitto huomasi tehdessään seurojen laatuarviota, nousimme arvioinnissa helsinkiläisten kasvattajaseurojen huippukastiin luvun alussa rakennettin kauan odotettu AIMO MÄKINEN- AREENA Vuosaareen (2011). Tämä paransi Viikinkien olosuhteita, saimme mm. ostettua jäät, vuokrattua joukkueille omat varustekopit, seuralle oman toimiston samasta hallista. Harjoitusten ja toimintojen keskittäminen Vuosaaren jäähalliin oli seuralle iso askel kohti uutta, hienoa ja mahtavaa tulevaisuutta. Seuran moitteettomasti ja sujuvasti. Viikingit jääkiekko ry on valtakunnallisesti kasvanut erittäin merkittäväksi juniori- ja aikuiskiekkoiluseuraksi. Tervetuloa pelaamaan jääkiekkoa kanssamme! Lisää tietoa seurasta ja sen toiminnasta ja olemme myös facebookissa

28 Olemme Itä-Helsingissä toimiva nykyaikainen graafisen mainonnan toteuttaja. Tarvittaessa suunnittelemme ja toteutamme mainokset teidän tarpeiden mukaisesti. Toimintamme kattaa laajasti alan koko tuotannon yksittäisestä mainostaulusta aina suuriin sarjoihin esitteitä, asiakaslehtiä, kortteja, flyereita, julisteita, mainosteippauksia ym. Tulostukset ulko- ja sisäkäyttöön - Julisteet - Banderollit - Tarrat - Opasteet ja kilvet - Valomainokset ym. - Roll-upit - A-standyt MAINOSTEIPPAUKSET - Tarrat - Ikkunateippaukset - Autoteippaukset - Työmaataulut - Toimisto-opasteet - Huonenimikilvet - Porras- ja ilmoitustaulut ym. PAINOTUOTTEET - Käyntikortit - Esitteet - Postikortit - Lahjakortit - Kutsut - Ohjelmat - Saate ja kirjelomakkeet - Itsejäljentävät lomakkeet - Kirjekuoret - Personoidut painotyöt - Suorajakelumateriaalit - Hinnastot - Kansiot - Kalenterit - Tuoteluettelot - Katalogit ym. LED-VALOTAULUT Useita vakiokokoja ulko ja sisäkäyttöön, saatavana myös mittatilaustyönä - Menutaulut - Myymälämainokset - Ravintolamainokset SISUSTUSTAULUT Voit tilata omasta valokuvasta upean sisustustaulun, valaistuna tai ilman. - 4cm paksuiset kehykset - Max kork. 90cm, pituus valittavissa. - Led valaistu TEKSTIILIT - T-paidat - Pikee paidat - Hupparit - Takit - Fleecet - Housut - Lippikset - Pipot - Pyyhkeet - Työ- ja huomiovaatteet Ammattikäyttöön sekä vapaa-aikaan. Tarjoamme tunnetut ja laadukkaat merkit valmiiksi yrityksesi logoilla ja tiedoilla, painettuna tai brodeerattuna. I

29 Varmista yrityksesi näkyvyys toimitiloissa, esittelytilaisuuksissa, messuilla ja tapahtumissa. Sippolankuja 1 A HELSINKI SUURKUVA- TULOSTEET MAINOS- TEIPPAUKSET OFFSET- JA DIGIPAINO LED- TAULUT

30 HUOMIO- JA TYöVAATTEET ID-KORTIT Pikeet ja T-paidat miehille ja naisille. Yrityksesi logolla painettuna tai brodeerattuna! VARTIO- KYLÄSSÄ Sippolankuja 1 A Helsinki TYÖ- VAATTEET SUURKUVA- TULOSTEET MAINOS- TEIPPAUKSET OFFSET- JA DIGIPAINO LED- TAULUT

Osakeasuntojen postinumeroalueittaiset hinnat Helsingissä 2000 2012

Osakeasuntojen postinumeroalueittaiset hinnat Helsingissä 2000 2012 Helsingin kaupungin tietokeskus Tilastoja 22 213 Osakeasuntojen keskihinnat 212 Paloheinä Tapanila Osakeasuntojen postinumeroalueittaiset hinnat Helsingissä 2 212 Lassila Länsi-Pakila Pihlajamäki Kontula

Lisätiedot

Asuntokuntien tulot, verot ja velat Helsingissä 2008

Asuntokuntien tulot, verot ja velat Helsingissä 2008 HELSINGIN KAUPUNGIN TIETOKESKUS 2010 tilastoja 40 Asuntokuntien tulot, verot ja velat Helsingissä 2008 TIEDUSTELUT Leena Hietaniemi E-mail etunimi.sukunimi@hel.fi Osoite PL 5500, 00099 Helsingin kaupunki

Lisätiedot

Lähipalvelut ovat kestävää kehitystä

Lähipalvelut ovat kestävää kehitystä Lähipalvelut ovat kestävää kehitystä EU:n kestävän kaupunkikehityksen indikaattorit Euroopan unioni on esittänyt kaupunkipolitiikan indikaattorit, joiden avulla kunnat voivat seurata kestävää kehitystä

Lisätiedot

Asuntokunnat hallintaperusteen ja kielen mukaan 31.12.2006

Asuntokunnat hallintaperusteen ja kielen mukaan 31.12.2006 Asuntokunnat hallintaperusteen ja kielen mukaan 31.12.26 Helsinki Espoo Vantaa Muu Hgin seutu Hgin seutu Helsinki Espoo Vantaa Muu Hgin seutu Hgin seutu % % Omistus Arava Korkotuki Muu vuokra Asumisoikeus

Lisätiedot

FC SAARIJÄRVI RY:N TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2014

FC SAARIJÄRVI RY:N TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2014 FC SAARIJÄRVI RY:N TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2014 FC Saarijärvi ry FC Saarijärvi on 21.11.2000 perustettu jalkapallon erikoisseura, jonka tarkoitus on antaa lapsille, nuorille ja aikuisille mahdollisuus

Lisätiedot

Asuntojen keskihinnat Helsingin postinumeroalueilla vuosina 2000 2010

Asuntojen keskihinnat Helsingin postinumeroalueilla vuosina 2000 2010 Helsingin kaupungin tietokeskus Tilastoja 3 211 Asunnot yhteensä 21 Asuntojen keskihinnat Helsingin postinumeroalueilla vuosina 2 21 /neliö 1 95-2 699 2 7-3 699 3 7-4 699 4 7-6 vähän kauppoja/ tieto epävarma

Lisätiedot

ALEPA Toimipaikka Myymäläpäällikkö Sähköposti

ALEPA Toimipaikka Myymäläpäällikkö Sähköposti ALEPA Toimipaikka Myymäläpäällikkö Sähköposti Hämeentie 010 76 69000 0222012mp@sok.fi Asematunneli 010 76 69010 0222018mp@sok.fi Laajasalo 010 76 69030 0222020mp@sok.fi Forum 010 76 69910 0222023mp@sok.fi

Lisätiedot

Asuminen ja Helsingin alueet

Asuminen ja Helsingin alueet HELSINGIN KAUPUNGIN TIETOKESKUKSEN verkkojulkaisuja 2003 20 Asuminen ja Helsingin alueet Verkkojulkaisu ISSN 1458-5707 ISBN 952-473-194-0 Painettuna ISSN 1455-7231 LISÄTIETOJA Maija Vihavainen, puh. 169

Lisätiedot

Asuntojen hinnat Helsingissä vuonna 2004

Asuntojen hinnat Helsingissä vuonna 2004 Helsingin kaupungin tietokeskuksen verkkojulkaisuja 24 2005 Asuntojen hinnat Helsingissä vuonna 2004 Vanhojen asuntojen keskineliöhinta 2 675 /m 2 Keskihinta kerrostaloasunnoissa 2 694 /m 2 ja rivitaloasunnoissa

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2007

TOIMINTASUUNNITELMA 2007 TOIMINTASUUNNITELMA 2007 Oulunsalo Pesäpallojaosto 28.11.2006 TOIMINTASUUNNITELMA 2007 Yleistä Pesäpallojaoston yleisenä tavoitteena on lisätä pesäpalloilun harrastuneisuutta Oulunsalossa ja tarjota melenkiintoista

Lisätiedot

ASUMINEN ALUEITTAIN HELSINGISSÄ 2010

ASUMINEN ALUEITTAIN HELSINGISSÄ 2010 ASUMINEN ALUEITTAIN HELSINGISSÄ 2010 1 TILASTOJA 2012 TIEDUSTELUT FÖRFÄGNINGAR INQUIRIES Eija Rauniomaa, p. tel. 09 310 36302 etunimi.sukunimi@hel.fi JULKAISIJA UTGIVARE PUBLISHER Helsingin kaupungin tietokeskus

Lisätiedot

Asuntojen hinnat Helsingissä. vuonna 2003. Helsingin kaupungin tietokeskuksen verkkojulkaisuja. Vanhojen asuntojen keskineliöhinta 2 425 /m 2

Asuntojen hinnat Helsingissä. vuonna 2003. Helsingin kaupungin tietokeskuksen verkkojulkaisuja. Vanhojen asuntojen keskineliöhinta 2 425 /m 2 555555555 Helsingin kaupungin tietokeskuksen verkkojulkaisuja 15 2004 Asuntojen hinnat Helsingissä vuonna 2003 Vanhojen asuntojen keskineliöhinta 2 425 Keskihinta kerrostaloasunnoissa 2 468 ja rivitaloasunnoissa

Lisätiedot

Ulkoilmatapahtumien maksut

Ulkoilmatapahtumien maksut Ulkoilmatapahtumien maksut maksut alk. 1.4.2015 6 (14) Yleisölle maksuton on avoin, joka rajoittaa alueen yleistä käyttöä. Yleisölle maksullinen on, jossa alue on rajattu pois yleisestä käytöstä ja johon

Lisätiedot

JOTAIN UUTTA, JOTAIN VANHAA JA JOTAIN PERINTEISTÄ

JOTAIN UUTTA, JOTAIN VANHAA JA JOTAIN PERINTEISTÄ JOTAIN UUTTA, JOTAIN VANHAA JA JOTAIN PERINTEISTÄ Lentopalloa Torniossa, esiintyjinä aikuisjoukkueet, pääosissa junioripalloilijat, tuottajana Tornion Lentis-88, siinä on sitä perinteistä. 23. toimintakausi

Lisätiedot

KAUSIJULKAISU 2011-2012 Ylöjärven Pallo -00 Pojat salibandy

KAUSIJULKAISU 2011-2012 Ylöjärven Pallo -00 Pojat salibandy KAUSIJULKAISU 2011-2012 Ylöjärven Pallo -00 Pojat salibandy JOUKKUE 2011-2012 Ylöjärven Pallo -00Pojat salibandy YHTEISTYÖKUMPPANI Tutustu lisää klikkaamalla logoa! KAUSIKATSAUS 2011-2012 Uutta pelikautta

Lisätiedot

Liite, Esitys koulujen kieliohjelmaksi 1.8.2016 alkaen alueittain( sisältää vieraskielisen opetuksen ja kielikylvyn)

Liite, Esitys koulujen kieliohjelmaksi 1.8.2016 alkaen alueittain( sisältää vieraskielisen opetuksen ja kielikylvyn) Liite, Esitys koulujen kieliohjelmaksi 1.8.2016 alkaen alueittain( sisältää vieraskielisen opetuksen ja kielikylvyn) A1: Itäinen ja kaakkoinen alue Nykyinen kielitarjonat Ehdotus kieliohjelmaksi 1.8.16/

Lisätiedot

EKS 07 perustamiskokous 29.1.2014 Läsnä: 13 vanhempaa Toni Jokela, seuran valmennuspäällikkö Harri Lammi, seuran toimisto

EKS 07 perustamiskokous 29.1.2014 Läsnä: 13 vanhempaa Toni Jokela, seuran valmennuspäällikkö Harri Lammi, seuran toimisto EKS 07 perustamiskokous 29.1.2014 Läsnä: 13 vanhempaa Toni Jokela, seuran valmennuspäällikkö Harri Lammi, seuran toimisto Kaikki 07 syntyneet pelaajat ovat tervetulleita perustettavaan ikäluokkaan mukaan.

Lisätiedot

Bewe Sport Koululuistelu ja -kaukalopallo. Hyvän asian puolesta. Auta Meitä Auttamaan

Bewe Sport Koululuistelu ja -kaukalopallo. Hyvän asian puolesta. Auta Meitä Auttamaan Bewe Sport Koululuistelu ja -kaukalopallo Hyvän asian puolesta Auta Meitä Auttamaan Koululaisliikunta on tärkeää? Miksi me haluamme tehdä tätä: Yhteiskunnallinen vastuu koululaisten hyvinvoinnista Liikuntamahdollisuuksien

Lisätiedot

Asuntojen hinnat Helsingissä vuonna 2005

Asuntojen hinnat Helsingissä vuonna 2005 Helsingin kaupungin tietokeskuksen verkkojulkaisuja 23 2006 Malminkartano Paloheinä Siltamäki Tapanila Malmi Suurmetsä Asuntojen keskihinta, /m2 1 600-2 200 2 201-2 749 Keskihinta 2 750 /m2 2 751-3 290

Lisätiedot

Kaudenaloitusinfo 2014-2015

Kaudenaloitusinfo 2014-2015 Kaudenaloitusinfo 2014-2015 Valmennuspäällikkö Toni Taipale Valmennuksen johtaminen Salivuorojen jakaminen Leirit ja tapahtumat EBT:n henkilöstö Seurasihteeri Liisa Korkiakoski Tiedotus Laskutus MyClub

Lisätiedot

NUORISOASIAINKESKUKSEN VIIKONLOPPU- JA VAPAAEHTOISTOIMINNAN OPAS

NUORISOASIAINKESKUKSEN VIIKONLOPPU- JA VAPAAEHTOISTOIMINNAN OPAS NUORISOASIAINKESKUKSEN VIIKONLOPPU- JA VAPAAEHTOISTOIMINNAN OPAS TULE MUKAAN PAREMPAAN VIIKONLOPPUUN! Parempi viikonloppu -toiminta käynnistyi nuorisotaloilla syksyllä 2004. Tavoitteena on tarjota nuorille

Lisätiedot

Sata lasissa. Keskeiset teemat:

Sata lasissa. Keskeiset teemat: 1 / 5 TOIMINTASUUNNITELMA VUOSILLE 2015-2016 Sata lasissa Keskeiset teemat: Vankka kivijalka: juniorit, talous, edustusurheilu Treeni- ja peliolosuhteiden kehittäminen Köyden veto samaan suuntaan 100-vuotisjuhlat

Lisätiedot

Kaudella 2014-2015 3-4 laji/liikunnallista treeniä + pelit Harjoituspelit: 1-2 harjoituspeliä per kk kauden aikana per joukkue

Kaudella 2014-2015 3-4 laji/liikunnallista treeniä + pelit Harjoituspelit: 1-2 harjoituspeliä per kk kauden aikana per joukkue VANHEMPAINPALAVERI 5.3.2014 KAUSISUUNNITELMA 2014-2015 JOUKKUEET Koko joukkueen tavoitekoko n. 2+28 (tällä hetkellä 1+22) Dux Titans D2 o Kilpailullisempi ja tavoitteellisempi harjoittelu/pelaaminen o

Lisätiedot

NÄIN SAAT LISÄÄ JOHTAJIA. Lätzä ja Petra 19.1.2012

NÄIN SAAT LISÄÄ JOHTAJIA. Lätzä ja Petra 19.1.2012 NÄIN SAAT LISÄÄ JOHTAJIA Lätzä ja Petra 19.1.2012 Missä mennään? Partiolaisten jäsenmäärä on laskenut rajusti muutamassa vuodessa Nyt SP:ssä jäseniä n. 55 000 Samanlaisella kehityksellä, 10 vuoden kuluttua

Lisätiedot

0 5 10 15 20 25 30 35 40 45 %

0 5 10 15 20 25 30 35 40 45 % Tutkijakoulutusaste Ylempi korkeakouluaste Alempi korkeakouluaste Alin korkea-aste Ammatillinen keskiaste Helsinki Helsingin seutu pl Helsinki Suomi pl Helsingin seutu Lukiokoulutus Perusaste tai tuntematon

Lisätiedot

OMAKOTI- JA PARITALON LASIKUISTIN RA- KENTAMINEN JA TERASSIN LASITTAMINEN

OMAKOTI- JA PARITALON LASIKUISTIN RA- KENTAMINEN JA TERASSIN LASITTAMINEN RAKENNUSVALVONTAVIRASTO OMAKOTI- JA PARITALON LASIKUISTIN RA- KENTAMINEN JA TERASSIN LASITTAMINEN TULKINTAOHJE Lokakuu 2004 Voimassa toistaiseksi rakennusvalvontaviraston johtoryhmän päätöksellä SISÄLTÖ

Lisätiedot

19.05.2015. Puh. 09 809 3210. Puh. 09 668 9910 Capellan puistotie 5 Setlementtiasumisoikeus Oy Läntinen Brahenkatu 2, 3 krs, 00510 HELSINKI

19.05.2015. Puh. 09 809 3210. Puh. 09 668 9910 Capellan puistotie 5 Setlementtiasumisoikeus Oy Läntinen Brahenkatu 2, 3 krs, 00510 HELSINKI ASUMISOIKEUSASUNNOT 1 Kunta: Haettava alue: Suuralue: Helsinki Kaikki Kantakaupunki Arabianranta Toini Muonan katu 3 b Asuntosäätiön Asumisoikeus Oy Tuulikuja 2, 02100 ESPOO 01.10.03 Kerrostalo 42 1-4

Lisätiedot

KUOPION SALIBANDYSEURA RY TOIMINTAKERTOMUS KAUDELTA 2006-2007

KUOPION SALIBANDYSEURA RY TOIMINTAKERTOMUS KAUDELTA 2006-2007 1 KUOPION SALIBANDYSEURA RY TOIMINTAKERTOMUS KAUDELTA 2006-2007 2 KUOPION SALIBANDYSEURA RY Toimintakertomus 2006-2007 1. Yleistä 2. Hallinto 3. Kilpailutoiminta 3.1 Miesten I 3.2 Miesten II- ja III-joukkue

Lisätiedot

KAUPUNGIN KOULUJEN ERITYISLUOKAT 10-vuotinen oppivelvollisuus pidennetty oppivelvollisuus yhteensä Alueelliset

KAUPUNGIN KOULUJEN ERITYISLUOKAT 10-vuotinen oppivelvollisuus pidennetty oppivelvollisuus yhteensä Alueelliset Aleksis Kiven peruskoulu 4 3 3 Alppilan yläasteen koulu 4 1 1 Arabian peruskoulu 4 2 2 Aurinkolahden peruskoulu 1 2 4 6 Brahenpuiston koulu 11 11 Eläintarhan ala-asteen koulu 4 2 2 Haagan peruskoulu 3

Lisätiedot

Palveluverkko Ehdotukset

Palveluverkko Ehdotukset Palveluverkko Ehdotukset Kaikki virastot (luonnos) 25.11.2009 Tulosteen koko: A2 Maatullin ala-aste Tapulikaupungin kirjasto Puistolan terveysasema Töyrynummen ala-aste Siltamäen ala-aste Puistolan kirjasto

Lisätiedot

TPV:n pelaajan polku. Click to add text

TPV:n pelaajan polku. Click to add text TPV:n pelaajan polku Click to add text Pelaajan polku Pelaajan polku TPV:ssä käsittää kolme osakokonaisuutta. Suuri osa pelaajista aloittaa TPV-uransa kaupunginosatoiminnasta, josta kilpailullisempaan

Lisätiedot

HÄRKÄTIE CUP 2012-2013. Peruskouluikäisten salibandyaluesarja. HÄRKÄTIE CUP kevätturnaus. Someron Monitoimitalolla 27.4 28.4.2013

HÄRKÄTIE CUP 2012-2013. Peruskouluikäisten salibandyaluesarja. HÄRKÄTIE CUP kevätturnaus. Someron Monitoimitalolla 27.4 28.4.2013 HÄRKÄTIE CUP 2012-2013 Peruskouluikäisten salibandyaluesarja HÄRKÄTIE CUP kevätturnaus Someron Monitoimitalolla 27.4 28.4.2013 Turnauspaikka: Osoite: Monitoimitalo, Somero Kiiruuntie 6, 31400 Somero turnausaika:

Lisätiedot

H E R M E K S E N P YHTEIS AL T Y Ö T A R J O N T A M M E UU Y R I T Y K S I L L E J A Y H T E I S Ö I L L E 2 0 1 5 2 0 1 6

H E R M E K S E N P YHTEIS AL T Y Ö T A R J O N T A M M E UU Y R I T Y K S I L L E J A Y H T E I S Ö I L L E 2 0 1 5 2 0 1 6 H E R M E K S E N PALUU YHTEISTYÖTARJONTAMME YRITYKSILLE JA YHTEISÖILLE 0 1 0 1 6 LENNÄ HERMEKSEN MUKANA Valitse kolmesta kumppanuusluokasta sinulle sopivin ja liity luottoketjuumme. Kumppanina olet mukana

Lisätiedot

Luonnos. Markkinointi- ja yhteistyösopimus Karkkilan kaupunki ja KaU Koris ry

Luonnos. Markkinointi- ja yhteistyösopimus Karkkilan kaupunki ja KaU Koris ry Luonnos Markkinointi- ja yhteistyösopimus Karkkilan kaupunki ja KaU Koris ry 2015-2016 2 OSAPUOLET KaU Koris ry, y-tunnus 2364245-2 Karkkilan kaupunki, y-tunnus 0127046-7 SOPIMUSKAUSI 1.1.2015 31.12.2016

Lisätiedot

SB-Pro Nurmijärvi ry:n toimintasuunnitelma kaudelle 2012-2013

SB-Pro Nurmijärvi ry:n toimintasuunnitelma kaudelle 2012-2013 SB-Pro Nurmijärvi ry:n toimintasuunnitelma kaudelle 2012-2013 2 TOIMINTASUUNNITELMA 2012-2013 SB-PRO NURMIJÄRVI RY:N TOIMINTASUUNNITELMA... 1 KAUDELLE 2012-2013... 1 1. YLEISTÄ... 3 2. VARSINAINEN TOIMINTA...

Lisätiedot

Lapsesta nuoreksi ja aikuiseksi suunnistajaksi. Ohjauksesta valmennukseen Suunnistajanpolku S-JKL

Lapsesta nuoreksi ja aikuiseksi suunnistajaksi. Ohjauksesta valmennukseen Suunnistajanpolku S-JKL Lapsesta nuoreksi ja aikuiseksi suunnistajaksi Ohjauksesta valmennukseen Suunnistajanpolku S-JKL Suunta Jyväskylä ry. suunnistuksen erikoisseura Jyväskylässä Periaatteita ovat: - suunnistusseura, joka

Lisätiedot

Pajamäen Pallo-Veikot ry. Helsinki 1969. www.ppv.fi

Pajamäen Pallo-Veikot ry. Helsinki 1969. www.ppv.fi Pajamäen PalloVeikot ry. Helsinki 1969 www.ppv.fi Perustietoja pelitapahtumasta Pajamäen PalloVeikot juhlistaa 40 vuotista taivaltaan järjestämällä juniorien pelitapahtuman Talin jalkapallohallissa, lauantaina

Lisätiedot

Opastukset KEVÄT 2016. helmet.fi

Opastukset KEVÄT 2016. helmet.fi Opastukset KEVÄT 2016 Helsingin kaupunginkirjasto tarjoaa eri toimipisteissä erilaisia opastuksia tietokoneen, internetin, palvelujen, ohjelmien ja laitteiden käytössä. Opastukset ovat maksuttomia. Tutustu

Lisätiedot

Heinolan Kiekko Ry. Strategia 2012-2015

Heinolan Kiekko Ry. Strategia 2012-2015 Heinolan Kiekko Ry Strategia 2012-2015 Heinolan Kiekko Ry - Visio HYVÄ IHMINEN! Heinolan Kiekko Ry - Missio KASVATTAA HYVIÄ IHMISIÄ KAUKALOON JA SEN ULKOPUOLELLE! Heinolan Kiekko Ry Arvot AVOIMUUS REILU

Lisätiedot

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Espoon Suunta

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Espoon Suunta Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Espoon Suunta 1. Joukkue / ryhmä, jossa lapsi on mukana - egroupjr - Villihiiret - Karttaketut (aloittelijat) - Karttaketut - Karttaketut aloittelevat - Karttaketut

Lisätiedot

Esittely. Pekka Roilas Synt. 1989, Lappeenranta Koulutus: Seuravalmentaja

Esittely. Pekka Roilas Synt. 1989, Lappeenranta Koulutus: Seuravalmentaja 2015-2016 EPS:stä yleisesti EPS on perustettu vuonna 1970. Jääkiekkojaosto muodostettiin 1980, josta muodostui Espoon Palloseuran Jääkiekko ry. Toiminta keskittyy Espoonlahden urheilupuiston alueelle,

Lisätiedot

Maanantai-Lauantai 27.2.-3.3.

Maanantai-Lauantai 27.2.-3.3. Hiihtoloma 2012 Maanantai-Lauantai 27.2.-3.3. Koko viikon aikana hiihtolomakivaa Uudenkaarlepyyn kirjastoissa Tule poimimaan korillinen täyteen kirjoja Mielikuvituksessasi olet astronautti, valokuvaaja,

Lisätiedot

TiVoLin viestintä. Seuran www-sivujen päivitysvastaavat. rahastonhoitaja, toimialavastaavat. Kiva-, Aili-, ja Lanu työryhmät

TiVoLin viestintä. Seuran www-sivujen päivitysvastaavat. rahastonhoitaja, toimialavastaavat. Kiva-, Aili-, ja Lanu työryhmät TiVoLin viestintä Seuran www-sivujen päivitysvastaavat Seuratoiminnan työryhmä Projektien työryhmät Johtokunta: pj, sihteeri, rahastonhoitaja, toimialavastaavat Kiva-, Aili-, ja Lanu työryhmät Valmentajat,

Lisätiedot

KILPAILUSÄÄNNÖT 2014-2015

KILPAILUSÄÄNNÖT 2014-2015 SUOMEN JÄÄKIEKKOLIITON KILPAILUSÄÄNNÖT 2014-2015 MUUTOKSET 4.3. Pelaajasiirtojen aikarajat Pelaajasiirtoja voidaan kausittain tehdä B-G juniori-ikäisissä seuraavina aikoina: 1.5. 30.6. vapaa siirtoaika

Lisätiedot

Puskaputtaajat seurakyselyn yhteenveto

Puskaputtaajat seurakyselyn yhteenveto Puskaputtaajat seurakyselyn yhteenveto Summary1/2 59 vastausta (vastanneista naisia 8 ja miehiä 51) Kysely oli avoinna 2 viikkoa (11.2. 25.2.2015) 78% vastanneista kuului ikäryhmään 18-39 49% vastanneista

Lisätiedot

Viestintäsuunnitelma

Viestintäsuunnitelma VIESTINTÄSUUNITELMA 1(10) Viestintäsuunnitelma Tervarit Juniorit ry VIESTINTÄSUUNITELMA 2(10) Sisällys 1. Johdanto 2. Tervarit Juniorit 3. Arvot 4. Viestinnän kohteet ja tavoitteet 5. Tervarit Juniorit

Lisätiedot

PK-35 ry Toimintasuunnitelma 18.11.2015

PK-35 ry Toimintasuunnitelma 18.11.2015 PK-35 ry Toimintasuunnitelma 18.11.2015 Seuran päämäärä ja tavoite PK-35 pyrkii olemaan toiminta-alueensa suurin, monipuolisin ja kehittyvin jalkapalloseura, joka tarjoaa parhaat mahdolliset edellytykset

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2016

Toimintasuunnitelma 2016 Hallinto Jukka Pohja/17.11.2015 Toimintasuunnitelma 2016 Kokoontuminen Aluejaoston kokouksia pyritään pitämään 4 kertaa. Jaosto harkitsee pidettäväksi joka toinen kuukausi puhelinkokouksen. Sektorit Sektorien

Lisätiedot

Tuuspartion historiaa: Mitä partiossa tehdään?

Tuuspartion historiaa: Mitä partiossa tehdään? Tervetuloa partioon Partio on vastavoima Miks mun pitäis ja Ei kuulu mulle -asenteille. Partiossa toimitaan ryhmissä, jotka noudattavat partio-ohjelmaa. Tärkeää on se, että saa tehdä itse. Pienimmätkin

Lisätiedot

Syksy 2014 TERVETULOA!

Syksy 2014 TERVETULOA! Syksy 2014 TERVETULOA! Yleiskatsaus seuran toimintaan Junioritoiminnan esittely ja toimintatavat Vanhempien toimintamahdollisuudet Ajankohtaiset asiat Yleisurheilua ajassa perinteitä kunnioittaen Vuonna

Lisätiedot

Lämpimästi tervetuloa Kisakallioon Filmitähtien kutsuturnaukseen 23.1.2016

Lämpimästi tervetuloa Kisakallioon Filmitähtien kutsuturnaukseen 23.1.2016 Lämpimästi tervetuloa Kisakallioon Filmitähtien kutsuturnaukseen 23.1.2016 Turnauksen suojelijana toimii Hyvinkää Ringette Ry valmennuspäällikkö Sini Forsblom Kisakallion Urheiluopisto sijaitsee Lohjanjärven

Lisätiedot

Hallikauden toimintakalenteri 2014-2015. www.tampereenpyrinto.fi/yleisurheilu

Hallikauden toimintakalenteri 2014-2015. www.tampereenpyrinto.fi/yleisurheilu Hallikauden toimintakalenteri 2014-2015 www.tampereenpyrinto.fi/yleisurheilu Tampere Junior 7.-8.3.2015 Indoor Games Lauantaina 7.3. klo 10 alkaen P15: 60 m, 800 m, 300 m aj, korkeus, 3-loikka, kuula,

Lisätiedot

2015:22. 2014:xx VÄESTÖN KOULUTUSRAKENNE HELSINGISSÄ. Koulutustaso Helsingissä ja sen seudulla vuoden 2013 lopussa

2015:22. 2014:xx VÄESTÖN KOULUTUSRAKENNE HELSINGISSÄ. Koulutustaso Helsingissä ja sen seudulla vuoden 2013 lopussa 2015:22 2014:xx VÄESTÖN KOULUTUSRAKENNE HELSINGISSÄ Koulutustaso Helsingissä ja sen seudulla vuoden 2013 lopussa Helsinkiläisistä 25 64-vuotiaista 81 prosenttia oli suorittanut jonkin perusasteen jälkeisen

Lisätiedot

ToU Tytöt 05-06 TOIMINTASUUNNITELMA VUOSI 2016

ToU Tytöt 05-06 TOIMINTASUUNNITELMA VUOSI 2016 Toivalan Urheilijat ry ToU Tytöt 05-06 TOIMINTASUUNNITELMA VUOSI 2016 PVM: 10.1.2016 1. Joukkueen toimihenkilöt: Valmentajat: Suvi Kankkunen Puh. 050 381 2105, kankkunens@gmail.com Erika Hyttinen Puh.

Lisätiedot

ASUKASTYYTYVÄISYYS 2013. Mirka Saarholma

ASUKASTYYTYVÄISYYS 2013. Mirka Saarholma ASUKASTYYTYVÄISYYS 2013 Mirka Saarholma UUTTA TUTKIMUKSESSA VUONNA 2013 Uusi kilpailutettu kumppani Uusia kysymyksiä Taustamuuttujat Asiointikysymykset Vanhatkin kysymykset mukana (vertailukelpoisuus)

Lisätiedot

Vaasan Sportin Juniorit Pelaajapolku

Vaasan Sportin Juniorit Pelaajapolku Vaasan Sportin Juniorit Pelaajapolku 1 Yleistä Seuran urheilutoiminnasta vastaa valmennuspäällikkö yhteistyössä vastuuvalmentajien kanssa Seuran joukkueet pelaavat SJL:n sarjoissa ja noudattavat liiton

Lisätiedot

LUKIOIDEN KESKIARVOT JA PISTEET VUOSINA 2010 2013 HUOM. Urheilu ja lukioiden IB-linjat on koottu tiedoston loppuun erikseen.

LUKIOIDEN KESKIARVOT JA PISTEET VUOSINA 2010 2013 HUOM. Urheilu ja lukioiden IB-linjat on koottu tiedoston loppuun erikseen. LUKIOIDEN KESKIARVOT JA PISTEET VUOSINA 2010 2013 HUOM. Urheilu ja lukioiden IB-linjat on koottu tiedoston loppuun erikseen. VANTAA Lumon lukio Korso - yleislukio 7,38 7,17 7,38 7,17 - esittävän taiteen

Lisätiedot

Peltolan uutiset. Peltola Golfin jäsenlehti. Seiskaväylä,kuvan otti Kenttämestari Mikko Juhannuksena 2011 klo 20.30

Peltolan uutiset. Peltola Golfin jäsenlehti. Seiskaväylä,kuvan otti Kenttämestari Mikko Juhannuksena 2011 klo 20.30 Peltolan uutiset Peltola Golfin jäsenlehti Seiskaväylä,kuvan otti Kenttämestari Mikko Juhannuksena 2011 klo 20.30 Kädessäsi on Peltola Golfin ensimmäinen jäsenlehti. Sähköpostiin ja Peltolan nettisivuille

Lisätiedot

Tämä on alustava otteluohjelma, mahdolliset muutokset tehdään käsiohjemaan.

Tämä on alustava otteluohjelma, mahdolliset muutokset tehdään käsiohjemaan. TERVETULOA! Tämä on alustava otteluohjelma, mahdolliset muutokset tehdään käsiohjemaan. 31. -turnaus 31.3.- 12.4.2014 Pelipaikka on Laajasalon Palloiluhalli, Sarvastonkaari 23, 00840 Helsinki, puh. 6987654.

Lisätiedot

*Perustettu vuonna 1956 *Vuonna 2013 noin 1300 lapsi- ja

*Perustettu vuonna 1956 *Vuonna 2013 noin 1300 lapsi- ja Perustettu vuonna 1956 *Vuonna 2013 noin 1300 lapsi- ja aikuisharrastajaa. *Salon suurin seura; jalkapallo, taitoluistelu, salibandy ja koripallo. *Toimisto sijaitsee Salossa Helsingintiellä, seuran omistamissa

Lisätiedot

SEURATIEDOTE 2/2012. Tapahtumia ja uutisia SB Naantalista 7.6.2012. Tässä SB Naantalin vuoden 2012 toisessa seuratiedotteessa ovat esillä:

SEURATIEDOTE 2/2012. Tapahtumia ja uutisia SB Naantalista 7.6.2012. Tässä SB Naantalin vuoden 2012 toisessa seuratiedotteessa ovat esillä: SEURATIEDOTE 2/2012 Tapahtumia ja uutisia SB Naantalista 7.6.2012 Tässä SB Naantalin vuoden 2012 toisessa seuratiedotteessa ovat esillä: Kauden avaustilaisuus TestiPäivä syyskuussa Ilmaiset seurakoulutukset

Lisätiedot

SEURASEMINAARI 30.11.2014

SEURASEMINAARI 30.11.2014 SEURASEMINAARI 30.11.2014 Seurakäynnit 2015 / haku OKM:n seuratuki ja työllistämistuki Liiton tuet kaudelle 2014 2015 Ringetteviikko 24.1. 1.2.2015 Tie huipulle -tapahtuma MM-kisat ja Ringette Festivaali

Lisätiedot

NASTAPARTIO RY Toimintasuunnitelma 2015

NASTAPARTIO RY Toimintasuunnitelma 2015 NASTAPARTIO RY Toimintasuunnitelma 2015 Nastapartion päätavoitteet vuonna 2015 Vahva lippukunta Tukea ja koulutusta kohdennetaan erityisesti yhdistystoiminnan kannalta tärkeimpiin tehtäviin. Pestikulttuuri

Lisätiedot

PAIKALLISTA NÄKYVYYTTÄ 2010

PAIKALLISTA NÄKYVYYTTÄ 2010 PAIKALLISTA NÄKYVYYTTÄ 2010 uutiskuvat kotiotteluista paikallislehdessä näkyvyys kentällä myös pelien ulkopuolella näkyvyys peliasuissa näkyvyys netissä näkyvyys mainoksissa koko Lohjan alueella Kaikki

Lisätiedot

PEP Seurakehitys. Alkutila 2011 vs. lopputila 2012. Kari Alho, Johtokunnan pj.

PEP Seurakehitys. Alkutila 2011 vs. lopputila 2012. Kari Alho, Johtokunnan pj. PEP Seurakehitys 11 vs. lopputila 1 Kari Alho, Johtokunnan pj. Tausta PEP osallistui vuonna 11 alueelliseen seurakehityshankkeeseen yhdessä muun Uudenmaan ja Pirkanmaan seuran kanssa kyselyllä tammikuussa

Lisätiedot

Tervetuloa mukaan Timanttiselle kaudelle 2014-2015!

Tervetuloa mukaan Timanttiselle kaudelle 2014-2015! SB VANTAA TIMANTIT Timantit NEWS on SB Vantaa Timantit-joukkueen tiedotuslehtinen joukkueen pelaajille, toimihenkilöille, vanhemmille, tukijoille ja muille toiminnastamme kiinnostuneille henkilöille. Tervetuloa

Lisätiedot

ME 112 HUHTIKUU 2015 - PÄÄTOIMITTAJA

ME 112 HUHTIKUU 2015 - PÄÄTOIMITTAJA Aurinkoista KESÄÄ! ME 112 HUHTIKUU 2015 - PÄÄTOIMITTAJA marketta.sarahonka@edu.hel.fi Keväinen tervehdys täältä koulusta! Lukuvuosi 2014-2015 lähenee kovaa vauhtia loppuaan! Luonnossa on jo kauan ollut

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 1.5.2009-30.4.2010

Toimintasuunnitelma 1.5.2009-30.4.2010 Toimintasuunnitelma 1.5.2009-30.4.2010 1 (6) Toimintasuunnitelma kaudelle 1.5.2009 30.4.2010 Seurassa toimii kauden aikana juniorijoukkueita kahdessatoissa eri ikäluokassa G- junioreista A-junioreihin.

Lisätiedot

Asuntojen hinnat Helsingissä vuoden 2009 tammi-maaliskuussa ja vuonna 2008

Asuntojen hinnat Helsingissä vuoden 2009 tammi-maaliskuussa ja vuonna 2008 Helsingin kaupungin tietokeskus Tilastoja 23 2009 Kannelmäki Etelä- Haaga Paloheinä Oulunkylä Patola Siltamäki Malmi Pihlajamäki Viikki Keskimääräiset neliöhinnat 2008 1 900-2 499 Suurmetsä 2 500-2 999

Lisätiedot

MINIPILOTTI HANKE KAVERI LIIKUTTAA

MINIPILOTTI HANKE KAVERI LIIKUTTAA MINIPILOTTI HANKE KAVERI LIIKUTTAA Vuorentaan koulun vanhempainyhdistys toteutti yhteistyössä Vuorentaan koulun, Lasten Liikunnan Tuen sekä liikunta-alan toimijoiden kanssa Kaveri liikuttaa hankkeen. Hämeenlinnan

Lisätiedot

Jaguars Spirit Athletes ry

Jaguars Spirit Athletes ry Jaguars Spirit Athletes ry JAGUARS!S!P!I!R!I!T!!!!A!T!H!L!E!T!E!S Jäsentiedote 4/2015 Syystervehdys kaikille jäsenillemme! Syyskauden startin myötä olemme saaneet seuraamme jälleen paljon uusia jäseniä.

Lisätiedot

Herttoniemen seurakunnan. toimintaa ja tapahtumia kouluikäisille! tyttöjen ja poikien. läpyskä

Herttoniemen seurakunnan. toimintaa ja tapahtumia kouluikäisille! tyttöjen ja poikien. läpyskä Herttoniemen seurakunnan toimintaa ja tapahtumia kouluikäisille! tyttöjen ja poikien läpyskä talvi ja kevät 2016 KOULUIKÄISTEN KERHOT Kerhot alkavat loppiaisen jälkeen ja jatkuvat huhtikuun loppuun. Keskiviikkoisin

Lisätiedot

Stadin paras kasvattajaseura 2020. Toimintasuunnitelma vuosille 2014 2016

Stadin paras kasvattajaseura 2020. Toimintasuunnitelma vuosille 2014 2016 Stadin paras kasvattajaseura 2020 Toimintasuunnitelma vuosille 2014 2016 Toiminta-ajatus Jalkapalloa lähialueella, omalla tasolla ja itselle sopivassa joukkueessa Kustannukset ovat suhteessa harrastukseen

Lisätiedot

Työharjoittelu Saksassa - Kleve 19.4.2014 Työharjoittelu paikka - Kleidorp Ajankohta 1.3 11.4.2014

Työharjoittelu Saksassa - Kleve 19.4.2014 Työharjoittelu paikka - Kleidorp Ajankohta 1.3 11.4.2014 Stephar Stephar Matkaraportti Työharjoittelu Saksassa - Kleve 19.4.2014 Työharjoittelu paikka - Kleidorp Ajankohta 1.3 11.4.2014 Tässä matkaraportista yritän kertoa vähän, että miten minulla meni lentomatka,

Lisätiedot

EASY SPORT. ala-asteikäisille lapsille

EASY SPORT. ala-asteikäisille lapsille EASY SPORT ala-asteikäisille lapsille Kevätkausi 2014 Liikuntaviraston ja helsinkiläisten urheiluseurojen järjestämät EasySport-liikuntaryhmät on tarkoitettu kaikille alakoululaisille lapsille. Toimintaa

Lisätiedot

Tähän alle/taakse voi listata huomioita aiheesta Leikki ja vapaa aika.

Tähän alle/taakse voi listata huomioita aiheesta Leikki ja vapaa aika. Leikki ja vapaa-aika Lähes aina 1. Yhteisössäni minulla on paikkoja leikkiin, peleihin ja urheiluun. 2. Löydän helposti yhteisöstäni kavereita, joiden kanssa voin leikkiä. 3. Minulla on riittävästi aikaa

Lisätiedot

Jokelan Kisa jalkapallo

Jokelan Kisa jalkapallo Jokelan Kisa jalkapallo Jokelan Kisa tarjoaa kaikille Jokelan ja lähialueen asukkaille laadukasta jalkapalloharrastusta ikään ja tasoon katsomatta. Teemme yhteistyötä lähiseurojen kanssa tarjotaksemme

Lisätiedot

Asuntojen hinnat ja vuokrat Helsingissä vuonna 2006

Asuntojen hinnat ja vuokrat Helsingissä vuonna 2006 Helsingin kaupungin tietokeskus Tilastoja 3 7 6 Asuntojen keskihinta 339 /m 17-499 5-339 34-3799 38-46 As.kauppoja alle 5 Asuntojen hinnat ja vuokrat Helsingissä vuonna 6 Asuntojen hintojen nousu viime

Lisätiedot

Ala-Malmi Helsinki 5678 18% Venäjää 4% Alppiharjun Helsinki 11916 9% Venäjää 1%

Ala-Malmi Helsinki 5678 18% Venäjää 4% Alppiharjun Helsinki 11916 9% Venäjää 1% Paljonko vieraskielisiä on eri alueilla? Venäjä on pääkaupunkiseudulla puhutuin vieras kieli yli sadassa kaupunginosassa. Kakkosena tulee viro http://www.hs.fi/kaupunki/a1414208121182 Venäjää Viro Muut

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2016

Toimintasuunnitelma 2016 Partiolippukunta Vihterä ry Toimintasuunnitelma 2016 Mahdollistamme alueen lapsille ja nuorille laadukasta ja mielekästä partiotoimintaa Yleistä toiminnasta Partiolippukunta Vihterä ry:n tarkoituksena

Lisätiedot

HPK-Juniorijääkiekon strategia 2012-2015

HPK-Juniorijääkiekon strategia 2012-2015 HPK-Juniorijääkiekon strategia 2012-2015 Pitelet käsissäsi HPK-Juniorijääkiekon strategiaa kausille 2012-2015. Strategian luomisessa olemme pitäneet mielessä nimenomaan, miten seuramme voi kehittyä vastaamaan

Lisätiedot

Seuran päämäärä ja tavoite

Seuran päämäärä ja tavoite Seuran päämäärä ja tavoite PK-35 haluaa olla toiminta-alueensa suurin, monipuolisin ja kehittyvin jalkapalloseura, joka tarjoaa parhaat edellytykset kilpa- ja harrastejalkapallolle. Seuran tavoitteena

Lisätiedot

Nuorten maajoukkueohjelma

Nuorten maajoukkueohjelma Nuorten maajoukkueohjelma Nuorten maajoukkueohjelman tavoitteet Tuottaa mahdollisimman monta pelaajaa aikuismaajoukkueisiin vähintään 3 pelaajaa/ikäluokka 3 kansainvälisen tason huippua/vuosikymmen Kilpailla

Lisätiedot

2015:23 HELSINGIN TYÖTTÖMYYS ALUEITTAIN VUODEN 2014 LOPUSSA TYÖTTÖMYYSASTE % HELSINGISSÄ PERUSPIIREITTÄIN 31.12.2014

2015:23 HELSINGIN TYÖTTÖMYYS ALUEITTAIN VUODEN 2014 LOPUSSA TYÖTTÖMYYSASTE % HELSINGISSÄ PERUSPIIREITTÄIN 31.12.2014 2015:23 HELSINGIN TYÖTTÖMYYS ALUEITTAIN VUODEN 2014 LOPUSSA TYÖTTÖMYYSASTE % HELSINGISSÄ PERUSPIIREITTÄIN 31.12.2014 Työttömyysaste kohosi edelleen kaikilla Helsingin alueilla Helsingin työttömyysaste

Lisätiedot

Perinteinen Vermotapahtuma

Perinteinen Vermotapahtuma 10.03.2016 TAPAHTUMAINFO Perinteinen Vermotapahtuma Pääkaupunkiseudun Lionsklubit järjestävät keväisen ravitapahtuman lauantaina 05.03.2016 klo 13. Ohjelmassa on mm. arpajaiset, ongintaa, keppihevoset,

Lisätiedot

Foot PASS Finland Auditoini 1

Foot PASS Finland Auditoini 1 Turun Nappulaliiga Turun Nappulaliiga, TuNL 20400 Turku 20500 Turku 19/03/2012 03/05/2010 yhteispisteet 5500 3525 64 5500 3272 59 organisaatio 300 290 97 300 270 90 strategia 500 436 87 500 424 85 pelaajakartoitus

Lisätiedot

Koillis-Helsingin linjastosuunnitelma

Koillis-Helsingin linjastosuunnitelma Koillis-Helsingin linjastosuunnitelma Linjakortit LUONNOS 21.12.2014 KOILLIS-HELSINGIN LINJASTO KOILLIS-HELSINGIN YÖLINJASTO KALASATAMAN LINJASTO KORSON JA KOIVUKYLÄN SUUNNAN YÖLINJAT HSL Helsingin seudun

Lisätiedot

Helsingin toimintaympäristö Mitä meille kuuluu?

Helsingin toimintaympäristö Mitä meille kuuluu? Helsingin toimintaympäristö Mitä meille kuuluu? Kaupunginvaltuuston strategiaseminaari 31.1.-1.2.2013 Asta Manninen ja Tieken asiantuntijat Maailman kaupunkiväestön alueellinen jakautuminen vuosina 1950,

Lisätiedot

Toiminta- ja taloussuunnitelma vuosi 2016

Toiminta- ja taloussuunnitelma vuosi 2016 Toiminta- ja taloussuunnitelma vuosi 2016 Pyhtään Naisvoimistelijat ry 2 TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA 2016 Sisällysluettelo 1. YLEISTÄ... 3 2. SEURAN TOIMINTATAVOITTEET... 3 3. TOIMINNAN KESKEISET HAASTEET...

Lisätiedot

Kevään 2014 valmistumiskyselyn tulokset Loviisa. TRENDIT, N=68, vastausprosentti keskimäärin 62, 01.05.2010-31.05.2014 Ajankohta: 11.8.

Kevään 2014 valmistumiskyselyn tulokset Loviisa. TRENDIT, N=68, vastausprosentti keskimäärin 62, 01.05.2010-31.05.2014 Ajankohta: 11.8. Kevään 2014 valmistumiskyselyn tulokset Loviisa TRENDIT, N=68, vastausprosentti keskimäärin 62, 01.05.2010-31.05.2014 Ajankohta: 11.8.2014 10:31:45 2014 TULOKSET N=18, vastausprosentti keskimäärin 60,

Lisätiedot

Järvenpään Palloseura P04 FOREVER-kesäturnaus 11.06.2016. Turnausinfo ja otteluohjelma

Järvenpään Palloseura P04 FOREVER-kesäturnaus 11.06.2016. Turnausinfo ja otteluohjelma Järvenpään Palloseura P04 FOREVER-kesäturnaus 11.06.2016 Turnausinfo ja otteluohjelma Huom! Välittäkää tiedot etukäteen joukkueillenne. Tätä dokumenttia ei jaeta paikanpäällä kaikille. Tervetuloa Järvenpään

Lisätiedot

Kartat VANTAA ESPOO HELSINKI. Maps. LAAJASALO Sarvastonkaari 23, 00840 HELSINKI LEPPÄVAARA Vanha maantie, 02650 ESPOO

Kartat VANTAA ESPOO HELSINKI. Maps. LAAJASALO Sarvastonkaari 23, 00840 HELSINKI LEPPÄVAARA Vanha maantie, 02650 ESPOO Kartat Maps ALA-MALMI Lallintie 12, 00700 HELSINKI CITY / NARINKKATORI Narinkka, 00100 HELSINKI TÖÖLÖ Urheilukatu 7, 00250 HELSINKI KALLIO Helsinginkatu 23, 00510 HELSINKI KONTULA Rintinpolku, 00940 HELSINKI

Lisätiedot

Hallikauden toimintakalenteri 2013-2014. www.tampereenpyrinto.fi/yleisurheilu

Hallikauden toimintakalenteri 2013-2014. www.tampereenpyrinto.fi/yleisurheilu Hallikauden toimintakalenteri 2013-2014 www.tampereenpyrinto.fi/yleisurheilu Tampere Junior 8.-9.3.2014 Indoor Games Lauantaina 8.3. klo 10 alkaen P15: 60 m, 800 m, 300 m aj, korkeus, 3-loikka, kuula,

Lisätiedot

Seurakysely yhteenveto huhtikuu 2013. 5.9.2013 Tuija Nikkanen

Seurakysely yhteenveto huhtikuu 2013. 5.9.2013 Tuija Nikkanen Seurakysely yhteenveto huhtikuu 2013 5.9.2013 Tuija Nikkanen Pelaajakysely yhteenveto kevät 2013 Seurakysely pelaajille ikäluokat B-00 Vastaajia 42 pelaajaa Vastaaja määrät: Pelaajakysely yhteenveto kevät

Lisätiedot

2. KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

2. KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS HELSINGIN YLIOPISTOLLINEN GO-SEURA HALLITUKSEN KOKOUS 30.8.2015 PÖYTÄKIRJA Paikka: YliGon kerhohuone, Mannerheimintie 5 B Osallistujat: Anttoni Maula, puheenjohtaja Arto Heikkinen, sihteeri Henry Hemming

Lisätiedot

Active For Life aktiivinen oppija ja tekijä läpi elämän

Active For Life aktiivinen oppija ja tekijä läpi elämän Active For Life aktiivinen oppija ja tekijä läpi elämän Elämässä matka on tärkeämpi kuin maali 1 KULTTUURI JA TAIDE KAUPUNKI JA LIIKE-ELÄMÄ MAJOITUS JA RAVINTOLA- PALVELUT MATKAILU Tiilaakso Liikunta ja

Lisätiedot

TUOMIOKIRKKOSEURAKUNNASSA

TUOMIOKIRKKOSEURAKUNNASSA TUOMIOKIRKKOSEURAKUNNASSA 7:15 8:30 Aamurukouspiiri Tuomiokirkon kappelin alasalissa 12 12:30 Päivärukous Tuomiokirkossa 18 19 Ekumeeninen Luottamuksen rukoushetki Tuomiokirkon kryptassa 12 12:30 Päivärukous

Lisätiedot

2015:1. Toimitilamarkkinat Helsingissä syksyllä 2014. 1. Yleistä. Liike- ja tuotannollisten tilojen käyttöasteet laskeneet

2015:1. Toimitilamarkkinat Helsingissä syksyllä 2014. 1. Yleistä. Liike- ja tuotannollisten tilojen käyttöasteet laskeneet 2015:1 Toimitilamarkkinat Helsingissä syksyllä 2014 1. Yleistä Heikko taloustilanne heijastuu laaja-alaisesti toimitilojen vuokramarkkinoille. Kiinteistösijoitusmarkkinat ovat toisaalta puolestaan osoittaneet

Lisätiedot

Ratsastus on kasvattanut suosiotaan läpi vuosien

Ratsastus on kasvattanut suosiotaan läpi vuosien Ratsastuksen kasvulukuja Kansallisen liikuntatutkimuksen tulosten perusteella. Tämä artikkeli päivitetään, kun uusi tutkimus valmistuu. Ratsastus on kasvattanut suosiotaan läpi vuosien Ratsastusharrastus

Lisätiedot

VANHEMMAT JA RYHMÄN VASTUUHENKILÖT

VANHEMMAT JA RYHMÄN VASTUUHENKILÖT VANHEMMAT JA RYHMÄN VASTUUHENKILÖT Välitämme ja vastaamme lapsesta, asetamme rajat Ohjaamme lapsiamme omatoimisuuteen Pyrimme kasvattamaan lapsiamme terveisiin elämäntapoihin huom! Esimerkin voima :) Tarjoamme

Lisätiedot