Torstai kello Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Torstai 06.06.2013 kello 17.00 19.10. Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone"

Transkriptio

1 Viranomainen TUUSNIEMEN KUNTA Tekninen lautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA 6 / 2013 KOKOUSAIKA Torstai kello KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Taisto Kröger Tauno Lempinen Johanna Joukanen-Miettinen Minna Koistinen Antti Kuronen Markku Suni Marja Sutinen puheenjohtaja jäsen jäsen jäsen jäsen jäsen jäsen MUUT SAAPUVILLA OLLEET (ja läsnäolon peruste) Jarkko Toivanen Teuvo Nissinen Paula Matilainen kh:n edustaja esittelijä / sihteeri valmistelija LAILLISUUS JA PÄÄTÖS- VALTAISUUS Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. ASIAT PÖYTÄKIRJAN TARKASTUSTAPA (tarkastuspaikka ja -aika sekä tarkastajien valinta taikka merkintä edellisen kokouksen pöytäkirjan tarkastamisesta) Teknisellä osastolla kesäkuun 13. päivään mennessä. Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Minna Koistinen ja Tauno Lempinen. PÖYTÄKIRJAN ALLEKIRJOITUS JA VARMENNUS Puheenjohtaja Pöytäkirjanpitäjä PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS Pöytäkirja on tarkastettu ja todettu kokouksen kulun mukaiseksi. Pöytäkirjan käsittelylehdet on samalla varustettu nimikirjaimillamme. Taisto Kröger Tuusniemi / 2013 Teuvo Nissinen PÖYTÄKIRJA ON PIDETTY YLEISESTI NÄHTÄVÄNÄ Minna Koistinen Tuusniemi Tauno Lempinen Teuvo Nissinen, teknisen ltk:n sihteeri

2 Tekninen lautakunta TUUSNIEMEN PALVELUKESKUKSEN LAAJENNUKSEN SPRINKLERILAITTEISTON RAKENTAMISTA KOSKEVIEN URAKKATARJOUSTEN KÄSITTELY Tekn. ltk 54 Palvelukeskuksen laajennuksen sprinklerisuunnitelman on laatinut FP-ins Oy. Palvelukeskus / sairaalassa on jo sprinklerilaitteisto, jonka perään laajennusosan sprinklerilaitteisto liitetään. Koko laajennusosa suojataan sprinklerilaitteistolla. Vesilähteenä käytetään kunnan vesijohtoa. Laajennusosan alle jäävä nykyisen sprinklerilaitteiston PEH 110 talojohto asennetaan kiertämään laajennusosa. Vesilähde on B ja sen tuotoksi on mitattu 376 l/min 2,6 bar. Laajennusosaa varten asennetaan virtausilmaisin. Sprinkleriurakoitsija hankkii ja asentaa virtausilmaisimen. Sähköurakoitsija johdottaa ja kytkee hälytyksen virtausilmaisimelta paloilmoittimelle. Suunnittelussa on käytetty asuintilojen suojaamiseen Residental tyyppisiä sprinklereitä, käytävien suojaamiseen spray- tai konventional sprinklereitä. Tuusniemen palvelukeskuksen laajennuksen sprinklerilaitteiston rakentamisesta kokonaisurakkana on pyydetty tarjoukset seuraavilta: Lemminkäinen Talotekniikka Oy, Kuopio Promist Oy, Tampere Jypro Oy, Vaajakoski Are Oy, Vantaa YIT Kiinteistötekniikka Oy, Kuopio Tarjoukset on saatu seuraavilta: Jypro Oy ,00 e (alv 0 %) YIT Kiinteistötekniikka Oy, sammutusratkaisut ,00 e (alv 0 %) Lemminkäinen Talotekniikka Oy ,00 e (alv 0 %) Tarjoukset on avattu avauspöytäkirja on liitteenä (liite 1). Edullisimman tarjouksen on tehnyt Lemminkäinen Talotekniikka Oy tarjoushinta ,00 euroa (alv 0 %). Lautakunta päättää valita Tuusniemen palvelukeskuksen laajennusosan sprinkleriurakoitsijaksi edullisimman tarjouksen tehnyt Lemminkäinen Talotekniikka Oy (28.800,00 euroa).

3 Tekninen lautakunta (1/2) ASFALTOINTITARJOUSTEN KÄSITTELY Tekn. ltk 55 Tuusniemen kunnan tekninen toimi on pyytänyt tarjoukset Neulatien ja Havutien asfaltoinnista ja erillisistä paikkaustöistä sekä kahdesta Juojärventielle tulevasta töyssystä. Tarjoukset on pyydetty seuraavilta: Lemminkäinen Infra Oy Skanska Asfaltti Oy NCC Road Oy SL Asfaltti Oy Destia Oy Tarjouksensa ovat määräaikaan mennessä jättäneet seuraavat: Tarjouksen tekijä Tarjoushinta (alv 0 %) AB 16/100 Paikkaustyöt Sinitöyssyt Lemminkäinen Infra Oy 12,80 e/m 2 195,00 e/t e/kpl Skanska Asfaltti Oy 12,00 e/m 2 250,00 180,00 e/t e/kpl NCC Road Oy 14,57 e/m 2 219,00 e/t e/kpl SL Asfaltti Oy 16,40 e/m 2 290,00 e/t (käsipaikk.) 210,00 e/t (konepaikk.) e/kpl Tarjoukset on avattu teknisessä toimessa avauspöytäkirja on liitteenä (liite 2). Talousarviossa on em. kohteisiin varattu määrärahat. Edullisimman tarjouksen on tehnyt Skanska Asfaltti Oy. Urakka-aika on

4 Tekninen lautakunta (2/2) Tekn. ltk 55 jatkuu Lautakunta päättää, että urakoitsijaksi valitaan edullisimman tarjouksen tehnyt Skanska Asfaltti Oy tarjouksen mukaisilla yksikköhinnoilla: AB 16/100 12,00 e/m 2 (alv 0 %) paikkaustyöt 1 10 m e/t (alv 0 %) m e/t (alv 0 %) m e/t (alv 0 %) sinitöyssyt e/kpl (alv 0 %)

5 Tekninen lautakunta SÄHKÖENERGIAN ALUEHINTAERON SUOJAUS VÄLISELLE AJALLE Tekn. ltk 56 Tuusniemen kunta ja Pohjois-Karjalan Sähkö Oy ovat tehneet sähköenergian toimitusta koskevan myynti- ja yhteistyösopimuksen, jonka kunnanhallitus on hyväksynyt (kh 133) ja sen päivityksen (Pro-moduuli sopimus) on tekninen lautakunta hyväksynyt ( 65). Tällä sopimuksella Tuusniemen kunta ja PKS ovat sopineet yhteistyöstä, jossa PKS käyttää sähkömarkkinoiden asiantuntemustaan Tuusniemen kunnan hyväksi. PKS informoi Tuusniemen kuntaa Pohjoismaiden ja Suomen tukkusähkömarkkinoista ja niihin vaikuttavista tekijöistä. PKS hankkii yhteistyössä kunnan kanssa sähköä avoimena toimituksena hankinnoissa pyritään hintariskin hallintaan ja edulliseen hintaan. Vuoden 2013 osalta on tehty hintasuojauksia seuraavasti: Tuote Aikajakso Suojaushinta Suojauksen määrä ENOYR ,45 /MWh 100 % 2013 SYHELQ ,85 /MWh 100 % 2013 SYHELQ ,75 /MWh 100 % 2013 Marginaali 1,8 /MWh on tehty aluehintasuojaus kvarttaalille Q3-13 ( ) seuraavasti: Tuote: SYHELQ3-13 Määrä: 100 % Hinta: 4,90 /MWh Joten kvarttaalin Q3-13 lopullinen hinta on 4,415 snt/kwh (alv 0 %). Liitteenä suojaushintailmoitus (liite 3). Lautakunta päättää hyväksyä ja merkitä tietoonsa saatetuksi PKS:n Tuusniemen kunnalle tekemän aluehintaeron suojauksen kvartaalille Q3-13 liitteen 3 mukaisena.

6 Tekninen lautakunta (1/2) TUUSNIEMEN KUNNAN KOULUN, KULAJOEN JA HOTELLIN JÄTEVESIPUMPPAA- MOIDEN (3 KPL) SANEERAUSTA KOSKEVIEN URAKKATARJOUSTEN KÄSITTELY Tekn. ltk 57 Tuusniemen kunta on pyytänyt tarjoukset Koulun, Kulajoen ja Hotellin jätevesipumppaamoiden saneerauksesta / mahdollisesta uusimisesta. Tarjoukset on pyydetty kolmelta urakoitsijalta, joille on toimitettu tarjouspyynnön mukana suunnitelmat nykyisistä pumppaamoista laitepiirustuksineen. Urakoitsijoiden on tullut tutustua nykyisiin pumppaamoihin ja esittää oma suunnitelmansa saneerauksesta tai mahdollisesta uusimisesta. Tarjouspyynnöt on toimitettu seuraaville: Sähkökonekorjaus Pursiainen Oy Grundfos Pumput Ab Okun Putkityö Oy Tarjouksensa määräaikaan klo mennessä toimittivat: Sähkökonekorjaus Pursiainen (Koulun jvp:n saneeraus) (Kulajoen jvp:n saneeraus) (Hotellin jvp:n saneeraus) yht Oy Grundfos Pumput Ab (Koulun jvp:n saneeraus) (Kulajoen jvp:n saneeraus) (Hotellin jvp:n saneeraus) yht Tarjoukset on avattu avauspöytäkirja on liitteenä (liite 4). Edullisimman ja täydellisimmän tarjouksen tehneen Oy Grundfos Pumput Ab:n edustajan Jouni Heikkisen kanssa on käyty täydentävät neuvottelut, jonka yhteydessä käytiin vielä kaikki jvp:t läpi ja sovittiin, että Koulun jvp tarvitsee uuden betonikannen sekä etukaivon ja pumppaamon välisen putkituksen ja siitä haaran ylivuotokaivoon. Lisätyöstä Grundfos Pumput on antanut tarjouksen, joka on euroa (alv 0 %).

7 Tekninen lautakunta (2/2) Tekn. ltk 57 jatkuu Lisäksi Grundfos Pumput on tehnyt tarjoukset pumppamoiden uusimisesta, joiden tarjoushinnat ovat lähes kaksinkertaiset saneeraukseen verrattuna. On päädytty saneerausvaihtoehtoon, koska pumppaamorakenteet ovat varsin hyväkuntoiset. Pumppaamoiden saneeraus käsittää sisäkalujen ja sähkökeskusten uusimisen. Pumppaamosaneeraus sisältää: suunnittelun, laitteet, valmistuksen, työmaa-aikaisen kuivanapidon sekä suunnitelman mukaiset laitteet asennettuna ja käyttöönotettuna. Lautakunta päättää, että Koulun, Kulajoen ja Hotellin jätevesipumppaamoiden kunnostus suoritetaan saneerauksena eli sisuskalut ja sähkökeskukset uusitaan ja hankkeen toteuttajaksi valitaan Oy Grundfos Pumput Ab, jonka tarjous oli täydellisempi ja edullisempi. Samalla hyväksytään Grundfosin lisätyötarjous koskien Koulun jätevesipumppaamoa (2.009 euroa, alv 0 %).

8 Tekninen lautakunta (1/2) JUOJÄRVEN SORA OY:N MAA-AINESTEN OTTOHAKEMUS Tekn. ltk 58 Juojärven Sora Oy hakee lupaa maa-ainesten ottamiseen tilalta Marjaharju Rn:o 25:50 Tuusniemen kunnan Tuusniemen kylästä. Ottamisalue sijaitsee Tuusniemen keskustaajamasta noin 2 km Kuopion suuntaan, josta erkanee yksityistie oikealle. Kuopio Joensuu tieltä on matkaa ottamisalueelle n. 0,6 km. Suunnitelma-alue sijaitsee Käärmevaaru nimisellä ( ), vedenhankintaan soveltuvalla II-luokan pohjavesialueella. Tuusniemen kirkonkylän osayleiskaavassa (hyväksytty ) alue on merkitty EO merkinnällä maa-ainesten ottoalueeksi. Ympäröivät alueet on merkitty M merkinnällä maa- ja metsätalousalueeksi. Poski raportissa alueen on todettu sijaitsevan maa-ainesten ottoalueeksi soveltuvalla Marjaharju-Käärmevaaru alueella Ympäristölautakunnan katselmustoimikunta on pitänyt katselmuksen lupahakemuksen mukaisella alueella Muistio on liitteenä (liite 5). Katselmustoimikunnan näkemyksen mukaan luvan myöntämiselle ei ole estettä mikäli lupamääräyksiä noudatetaan ja Pohjois-Savon ELY-keskuksen lausunnossaan esittämät seikat otetaan huomioon lupamääräyksissä ja toiminnassa. Suunnitelmasta on pyydetty lausunto Pohjois-Savon ELY-keskukselta, joka esittää lausunnossaan mm. että maa-ainesten ottaminen pohjavesialueella edellyttää alueelle laadittavan pohjavedenpinnankorkeuden ja laaduntarkkailuohjelman. Pohjaveden pinnankorkeutta tulee seurata 2 kertaa vuodessa alueen eteläpuolella olevasta havaintoputkesta (P4) sekä suunnitelman mukaisesti asennettavasta uudesta pohjaveden havaintoputkesta. Pohjaveden laatunäyte tulee ottaa ennen toiminnan aloittamista, säännöllisesti toiminnan aikana (kerran vuodessa, mikäli toimintaa on vuoden aikana ollut) sekä toiminnan loputtua asennettavasta uudesta havaintoputkesta. Uuden asennettavan havaintoputken vaatimukset ovat ELY keskuksen lausunnossa. Lausunnossa on annettu ohjeistukset myös polttoaineiden ja öljyjen varastoinnista sekä maisemointitöiden tekemisestä. Pohjois-Savon ELY-keskuksen kanta on, että toiminta voidaan toteuttaa hakemuksen ja suunnitelman mukaisesti, mikäli lausunnossa mainitut sekä liitteenä olevat asiat otetaan toiminnassa ja lupamääräyksissä huomioon. Lausunto on asiakirjojen liitteenä (liite 6).

9 Tekninen lautakunta (2/2) Tekn. ltk 58 jatkuu Alueelle aiemmin myönnetty maa-ainesten ottolupa päättyy ja nyt haettava lupa on jatkolupa edelliseen. Haettava maa-aineksen ottolupa on laadittu em. tilalle noin 6,26 hehtaarin alueelle. Maa-ainesten ottolupaa haetaan 10 vuodeksi, jonka aikana arvioidaan otettavan rakennustoiminnassa käytettävää soramateriaalia yhteensä noin k-m 3. Ottamisalueen rajanaapureita on kuultu. Pääosin naapureilla ei ole huomautettavaa hankkeen johdosta. Yksi naapuri vastustaa soranoton laajentamista ko. alueella. Rakennustarkastajan ehdotus: Lautakunta hyväksyy liitteenä (liite 7) olevaan pöytäkirjaan (PÄÄTÖS MAA-AINESLAIN MUKAISESSA ASIASSA) tehdyn päätösehdotuksen. Lautakunta päättää hyväksyä rakennustarkastajan ehdotuksen.

10 Tekninen lautakunta (1/2) JUOJÄRVEN SORA OY:N YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS KIVEN MURSKAUKSEEN JA ASFALTTIASEMAN TOIMINTAAN TILAN MARJAHARJU 25:50 ALUEELLE Tekn. ltk 59 Juojärven Sora Oy hakee ympäristönsuojelulain 28 :n mukaista lupaa murskauslaitoksen ja asfalttiaseman sijoittamiselle Tuusniemen kunnan Tuusniemen kylässä Marjaharju 25:50 tilalla sijaitsevalle sora-alueelle. Lupaa haetaan kymmeneksi vuodeksi. Alueelle ollaan hakemassa jatkolupaa maa-ainesten ottamiseen. Ympäristölupaa haetaan samalle ajalle kuin maa-aineslupakin. Hakemuksesta on kuulutettu Tuusniemen kunnan ilmoitustaululla ajalla Kuulutus on julkaistu myös Koillis-Savo lehdessä Lupahakemuksesta on pyydetty lausunto Pohjois-Savon ELY-keskukselta sekä terveysviranomaiselta. Lausunnot ovat hakemuksen liitteenä (liite 8 ja 9). ELY-keskus on ottanut kantaa murskaustoimintaan sekä asfalttiasemantoimintaan. Lausunnon mukaan alueelle ei tule sallia asfalttiasemaa. Murskaustoiminnan tarvitsema energia pitäisi tuottaa ensisijaisesti sähköllä, mutta mikäli energian ottaminen sähköverkosta on taloudellisesti tai muutoin mahdotonta, voidaan tarvittava energia tuottaa aggregaatilla. Lupapäätöksessä tulee antaa riittävät pohjaveden tarkkailua ja suojaustoimenpiteitä koskevat määräykset. Terveysviranomainen esittää lausunnossaan, että kivenmurskauksesta ja asfalttiaseman toiminnasta ei saa aiheutua lähialueen asutuksen tai loma-asuntojen sisätiloihin melua, tärinää tai pölyä siinä määrin, että siitä aiheutuu terveyshaittaa sisätiloissa oleskeleville. Toiminnanharjoittaja on velvoitettava järjestämään toiminta siten, että pölyn muodostuminen ja leviäminen on mahdollisimman vähäistä. Pöly ei saa aiheuttaa terveyshaittaa lähialueen asukkaille eikä levitä haitallisessa määrin viereisille kulkuväylille. Toiminta ei saa aiheuttaa maaperän saastumista tai muuta siihen verrattavaa syytä, josta aiheutuisi terveyshaittaa rakennuksessa tai sen läheisyydessä oleskeleville. Toiminnassa käytettävät öljytuotteet tulee varastoida niin, että vuodot maaperään estetään. Lähialueen asuinrakennukset ovat liittyneet talousvesiverkostoon. Käytössä olevan kaivoveden pilaantumisvaaraa ei ole. Terveysvalvonnan mielestä on suotavaa edellyttää hakijalta melu- ja pölymittausten tekemistä lähimpien kiinteistöjen piha-alueilla ainakin kerran toiminnan alkaessa ja silloin, jos toiminnan aiheuttamista häiriöistä valitetaan.

11 Tekninen lautakunta (2/2) Tekn. ltk 59 jatkuu Rakennustarkastajan ehdotus: Lautakunta hyväksyy liitteenä (liite 10) olevan ympäristölupapäätösehdotuksen. Ympäristölupa myönnetään vain murskauslaitokselle, mutta asfalttiasemalle ei ympäristölupaa myönnetä Pohjois-Savon ELY-keskuksen lausunnon mukaisesti. Lautakunta päättää hyväksyä rakennustarkastajan tekemän päätösehdotuksen.

12 Tekninen lautakunta (1/3) JUSSI JA PIA HARJUNSALON VAPAUTUSHAKEMUS VIEMÄRIVERKOSTOON LIITTYMISVELVOLLISUUDESTA VESILAITOKSEN TOIMINTA-ALUEELLA TILAN MÄNTYKANGAS RN:O 1:188 OSALTA TUUSNIEMEN KUNNAN TUUSJÄRVEN KYLÄSSÄ Tekn. ltk 60 Jussi ja Pia Harjunsalo hakevat vapautusta viemäriverkostoon liittymisvelvollisuudesta vesilaitoksen toiminta-alueella Tuusniemen kunnan Tuusjärven kylässä tilalla Mäntykangas 1:188 (liite 11). Kyseessä on hakijoiden vakituisessa asuinkäytössä oleva kiinteistö. Asuinrakennus on rakennettu vuonna 1966 ja kiinteistöllä asuu vakituisesti 4 henkilöä. Kiinteistöllä on Pohjois-Tuusniemen vesiosuuskunnan vesiliittymä. Vedenkulutus vuodessa on noin 128 m 3. Kiinteistöllä on 2 wc:tä, suihku, pesu- ja astianpesukone, sauna ja käsienpesuallas. Jätevedet johdetaan kiinteistökohtaiseen jätevesienkäsittelyjärjestelmään. Kiinteistö sijaitsee pohjavesialueella. Harjunsalot perustelevat vapautuksen myöntämistä sillä, että jätevesienkäsittelykustannukset koituvat kohtuuttomiksi uuden viemäriliittymän myötä. He ovat uusineet jätevesienkäsittelyjärjestelmänsä vuonna Tuolloin järjestelmän uusimiseen on myönnetty rakennuslupa 51/2007. Investoinnit ovat tuolloin olleet tuhansia euroja. Nyt käytössä oleva järjestelmä on WehoPuts 5. Tuusniemen kunnan Tuusjärven kylässä ollaan rakentamassa viemärilinjaa, jonka rakentamiseen on saatu avustusta Pohjois-Savon ELY-keskukselta (valtion avustus). Tuusjärven alue kiinteistön osalta kuuluu Pohjois-Tuusniemen vesiosuuskunnan toiminta-alueeseen. Alueelle on aiemmin rakennettu Pohjois-Savon ELY-keskuksen toimesta valtion vesihuoltotyönä runkoviemäri, johon Pohjois-Tuusniemen vesiosuuskunnan verkosto liitetään. Vesihuoltolain 10 :n mukaan vesihuoltolaitoksen toiminta-alueella olevan kiinteistön on liityttävä laitoksen vesijohtoon ja viemäriin. Kiinteistöllä ei kuitenkaan ole velvollisuutta liittyä viemäriin huleveden ja perustusten kuivatusveden poisjohtamiseksi, jos alueella ei ole erillistä verkostoa tarkoitusta varten ja kiinteistön hulevesi ja perustusten kuivatusvesi voidaan poistaa muutoin asianmukaisesti. Edelleen vesihuoltolain 11 :n mukaan kunnan ympäristönsuojeluviranomainen myöntää hakemuksesta kiinteistölle vapautuksen 10 :ssä tarkoitetusta liittymisvelvollisuudesta tässä pykälässä säädetyin perustein. Ennen vapautuksen myöntämistä vesihuoltolaitokselle, kiinteistön omistajalle tai haltijalle ja elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselle on varattava tilaisuus tulla kuulluksi.

13 Tekninen lautakunta (2/3) Tekn. ltk 60 jatkuu Lisäksi kunnan ympäristöviranomaisen on pyydettävä vapauttamisesta kunnan terveydensuojeluviranomaisen lausunto. Vapautus liittymisvelvollisuudesta on myönnettävä, jos: 1) liittäminen verkostoon muodostuisi kiinteistön omistajalle tai haltijalle kohtuuttomaksi, kun otetaan huomioon liittämisestä aiheutuvat kustannukset, vesihuoltolaitoksen palvelujen vähäinen tarve tai muu vastaava syy; 2) vapauttaminen ei vaaranna vesihuollon taloudellista ja asianmukaista hoitamista vesihuoltolaitoksen toiminta-alueella; 3) sekä lisäksi: a) vesijohtoon liitämisestä vapautettavalla kiinteistöllä on käytettävissä riittävästi vaatimukset täyttävää talousvettä; tai b) jätevesiviemäriin liittämisestä vapautettavan kiinteistön jätevesien kokoaminen ja käsittely voidaan järjestää niin, ettei niistä aiheudu terveyshaittaa tai ympäristön pilaantumista; taikka c) huleveden ja perustusten kuivatusveden poisjohtamista varten tarkoitettuun viemäriin liitämisestä vapautettavan kiinteistön hulevesi ja perustusten kuivatusvesi voidaan poistaa muutoin asianmukaisesti. Hakemuksen johdosta on pyydetty lausunnot terveydensuojeluviranomaiselta, vesihuoltolaitokselta sekä Pohjois-Savon ELY keskukselta. Lausunnot ovat liitteenä (liitteet 12,13 ja 14). Terveydensuojeluviranomainen toteaa lausunnossaan, että kiinteistö sijaitsee pohjaveden muodostumisalueella, minkä vuoksi vaatimus liittämisestä viemäriverkostoon on perusteltu. Terveydensuojeluviranomainen ei puolla vapautusta viemäriverkkoon liittämisestä. Hakijaa tulisi kuitenkin opastaa hakemaan kunnalta avustusta kustannusten korvaamiseksi, koska vuonna 2007 rakennettu käsittelyjärjestelmä on täyttänyt haja-asutuksen jätevesien käsittelylle asetetut vaatimukset ja se on rakennettu vuoden 2004 jälkeen. Kunnanvaltuusto on tehnyt päätöksen korvausten maksamisesta Pohjois- Savon ELY keskus ei anna yksityiskohtaista lausuntoa. Pohjois-Tuusniemen vesiosuus kunta ei lausunnossaan puolla vapautusta.

14 Tekninen lautakunta (3/3) Tekn.ltk 60 jatkuu Pohjois-Tuusniemen vesiosuuskunnan kyseisellä toiminta-alueella kiinteistölle aiheutuvia kustannuksia viemäriverkostoon liittymisestä ovat liittymismaksu 2500 euroa sekä lainaosuus jäteveden osalta 5500 euroa (550 e/vuosi) 10 vuoden aikana. Pohjois-Tuusniemen vesiosuuskunta edellyttää, että kaikki toiminta-aluerajauksen sisällä olevat kiinteistöt liitetään viemäriverkoston piiriin jo taloudellisistakin syistä johtuen. Jos liittyminen on vapaa ehtoista, nousevat vapaaehtoisesti liittyvien kustannukset kohtuuttomiksi. Kiinteistön sijoittuessa toiminta-aluerajauksen sisälle, sille syntyy velvoite liittyä verkostoon. Vapautusta ei voi myöntää kuin perustelluista syistä ja sitä ei tässä tapauksessa ole. Toimivaltainen viranomainen vapautuksen käsittelyssä on tekninen lautakunta. Rakennustarkastajan ehdotus: Lautakunta toteaa, että kiinteistön velvollisuus liittyä viemäriverkkoon toiminta-aluerajauksen sisäpuolella säilyy. Toimenpiteitä, verkostoon liittymiseksi ei kuitenkaan tarvitse tehdä tässä vaiheessa koska kiinteistölle on uusittu jätevesienkäsittelyjärjestelmä vuonna Mikäli kiinteistölle ollaan hakemassa rakennus- tai toimenpidelupaa, uusimassa jätevesijärjestelmää, jätevesistä aiheutuu haittaa terveydelle, ympäristölle tai naapurustolle tulee kiinteistö liittää viemäriverkkoon. Lautakunta päättää hyväksyä rakennustarkastajan ehdotuksen. Johanna Joukanen-Miettinen kirjautti eriävänä mielipiteenään, että vapautusta liittymisvelvollisuudesta ei tulisi myöntää.

15 Tekninen lautakunta (1/2) ARA:N KORJAUS- JA ENERGIA-AVUTUKSET VUONNA 2013 Tekn. ltk 61 Vuonna 2013 korjaus- ja energia-avustusten valtakunnallinen hakuaika päättyi kaikkien avustusmuotojen osalta Poikkeuksena terveyshaittojen poistaminen, uusien hissien rakentaminen ja liikkumisesteen poistaminen. Em. avustusmuotoja voi hakea jatkuvasti. Määräaikaan mennessä Tuusniemen kuntaan tuli kaksi energia-avustushakemusta ja yksi korjausavustushakemus. Muu energia-avustus: Ikkunoiden uusiminen As Oy Tuusniemen Metsärivi, Kiertotie 3, Tuusniemi Hyväksytty kustannusarvio: ,00 euroa. Haettu avustus: 4.897,00 euroa. Pientalojen energia-avustus: Yläpohjan lisäeristäminen Kokkonen Toimi, Kangastie 21, Tuusniemi Hyväksytty kustannusarvio: 715,00 euroa Haettu avustus: 187,00 euroa Korjausavustus: Ilmalämpöpumppu Määttänen Pia, Ukonlahdentie 123, Kosula Hyväksytty kustannusarvio: 1.050,00 euroa Haettu avustus: 420,00 euroa Yhteenveto korjaus- ja energia-avustuksista liitteenä (liite 15). Ara:n asuinrakennusten ja asuntojen korjaustoimintaan myönnettävien avustusten kuntakohtaiset määrärahat (liite 16). Ara:n vahvistetun talousarvion perusteella tekemän päätöksen mukaan määrärahat ovat seuraavat: korjausavustus 420,00 euroa ja energia-avustus 2.978,00 euroa voimaan tullee Teknisen toimen johtosäännön ( 3 kohta 19) mukaan korjaus- ja energia-avustuksista päättää tekninen lautakunta. Lautakunta päättää myöntää ARA:n korjaus- ja energia-avustukset seuraavasti: Korjausavustus haetun suuruisena: Piia Määttänen 420,00 euroa

16 Tekninen lautakunta (2/2) Tekn. ltk 61 jatkuu Energia-avustukset suhteutettuna haetun ja Aran myöntämän määrärahan mukaisessa suhteessa: As. Oy Metsärivi 2.868,50 euroa Toimi Kokkonen 109,50 euroa

17 Tekninen lautakunta TEKNISEN JOHTAJAN VIRANHALTIJAPÄÄTÖKSET Tekn. ltk 62 Teknisen johtajan viranhaltijapäätökset saatetaan tiedoksi ja hyväksytään aina seuraavassa kokouksessa, jonka jälkeen viranhaltijapäätökset asetetaan nähtäville yhdessä lautakunnan pöytäkirjan kanssa. Edellisen kerran viranhaltijapäätökset on saatettu lautakunnalle tiedoksi ( :t 57 66). Kokouksessa esitellään teknisen johtajan päätökset ajalta ( :t 67 72). Lautakunta päättää merkitä tietoonsa saatetuksi ja hyväksyä teknisen johtajan tekemät viranhaltijapäätökset yllä mainitulta ajalta.

Tiistai 18.12.2012 17.00 18.10. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Timo Räty Jani Ovaskainen Minna Tuunainen Markku Suni Leena Savolainen

Tiistai 18.12.2012 17.00 18.10. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Timo Räty Jani Ovaskainen Minna Tuunainen Markku Suni Leena Savolainen Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 7 / 2012 TUUSNIEMEN KUNTA Ympäristölautakunta KOKOUSAIKA Tiistai 18.12.2012 17.00 18.10 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET

Lisätiedot

Tiistai 19.06.2012 kello 17.30 18.10. Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone

Tiistai 19.06.2012 kello 17.30 18.10. Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone Viranomainen TUUSNIEMEN KUNTA Tekninen lautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA 5 / 2012 KOKOUSAIKA Tiistai 19.06.2012 kello 17.30 18.10 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja

Lisätiedot

TALOUSARVION TOTEUTUMINEN ELI OSAVUOSIKATSAUS 1.1. 30.4.2010

TALOUSARVION TOTEUTUMINEN ELI OSAVUOSIKATSAUS 1.1. 30.4.2010 Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 08/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 07.06.2010 klo 17.00 20.50 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Tiistai 26.04.2011 klo. 17.00 18.35. Kunnanvirasto, lautakuntien kokoushuone. Jani Ovaskainen, Minna Tuunainen. Leena Savolainen

Tiistai 26.04.2011 klo. 17.00 18.35. Kunnanvirasto, lautakuntien kokoushuone. Jani Ovaskainen, Minna Tuunainen. Leena Savolainen Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 / 2011 TUUSNIEMEN KUNTA Ympäristölautakunta KOKOUSAIKA Tiistai 26.04.2011 klo. 17.00 18.35 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, lautakuntien kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET

Lisätiedot

Torstai 16.06.2011 kello 18.00 19.25. Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone

Torstai 16.06.2011 kello 18.00 19.25. Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone Viranomainen TUUSNIEMEN KUNTA Tekninen lautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA 6 / 2011 KOKOUSAIKA Torstai 16.06.2011 kello 18.00 19.25 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja

Lisätiedot

Valmistelija: ympäristönsuojelusihteeri Minna Isokallio

Valmistelija: ympäristönsuojelusihteeri Minna Isokallio Rakennus- ja ympäristölautakunta 25 16.04.2015 Rakennus- ja ympäristölautakunta 40 25.06.2015 LAUSUNTO HELSINGIN HALLINTO-OIKEUDELLE DNRO 03208/15/5212 / ETELÄ-PORNAISTEN VESIOSUUSKUNNAN VESIHUOLTOLAITOKSEN

Lisätiedot

Tiistai 06.08.2013 kello 17.00 - Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone

Tiistai 06.08.2013 kello 17.00 - Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone Viranomainen TUUSNIEMEN KUNTA Tekninen lautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA 7 / 2013 KOKOUSAIKA Tiistai 06.08.2013 kello 17.00 - KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

389 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

389 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen PORNAISTEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 16/2005 Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 19.9.2005 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu Kunnanvirasto 389 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

Vapautushakemus vesijohto- ja viemäriverkostoon liittämisvelvollisuudesta

Vapautushakemus vesijohto- ja viemäriverkostoon liittämisvelvollisuudesta Ympäristölautakunta 172 03.12.2014 Ympäristölautakunta 5 04.02.2015 Vapautushakemus vesijohto- ja viemäriverkostoon liittämisvelvollisuudesta 280/11.01.05/2014 YMPLTK 03.12.2014 172 Asia Kiinteistön omistaja

Lisätiedot

Vapautushakemus vesijohto- ja viemäriverkostoon liittämisvelvollisuudesta / 560-407-4-102

Vapautushakemus vesijohto- ja viemäriverkostoon liittämisvelvollisuudesta / 560-407-4-102 Ympäristölautakunta 170 03.12.2014 Ympäristölautakunta 23 04.03.2015 Vapautushakemus vesijohto- ja viemäriverkostoon liittämisvelvollisuudesta / 560-407-4-102 318/11.01.05/2014 YMPLTK 03.12.2014 170 Asia

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA Tekninen lautakunta 1 1. 16.4.2010 klo. 10.00 14.00. Karigasniemen koulu

KOKOUSPÖYTÄKIRJA Tekninen lautakunta 1 1. 16.4.2010 klo. 10.00 14.00. Karigasniemen koulu Viranomainen Nro Sivu Utsjoen kunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA Tekninen lautakunta 1 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) MUUT SAAPUVILLA OLLEET (ja

Lisätiedot

Pöytäkirja Ympäristölautakunta

Pöytäkirja Ympäristölautakunta Suupohjan peruspalveluliikelaitoskuntayhtymä Pöytäkirja Ympäristölautakunta N:o 6 / 2010 Paikka Kauhajoen kaupungintalo, kokoushuone 5 Aika 4.11.2010 klo 18.30 20.45 Saapuvilla olleet jäsenet Arto Korkeamäki

Lisätiedot

Maanantai 27.8.2012 klo 17.00 19.30

Maanantai 27.8.2012 klo 17.00 19.30 Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 13/2012 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 27.8.2012 klo 17.00 19.30 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2014 219. Otsikko Sivu

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2014 219. Otsikko Sivu JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2014 219 Kunnanhallitus 02.06.2014 AIKA 02.06.2014 15:00-18:00 PAIKKA kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 110 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

20.12.2012 klo 16.00 17.00

20.12.2012 klo 16.00 17.00 KUHMOISTEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 11/2012 Tekninen lautakunta 20.12.2012 Sivu 101 KOKOUSAIKA 20.12.2012 klo 16.00 17.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Kuntala Jarkko Sumioinen Eero Ikonen Elina

Lisätiedot

MERIJÄRVEN KUNTA TEKNINEN LAUTAKUNTA 04.06.2015 3/2015. Jäsenet: Paikalla: Varajäsenet:

MERIJÄRVEN KUNTA TEKNINEN LAUTAKUNTA 04.06.2015 3/2015. Jäsenet: Paikalla: Varajäsenet: PÖYTÄKIRJA KOKOUSAIKA Torstai 04.06.2015 klo 19.00 20.15 KOKOUSPAIKKA Kunnantoimisto Jäsenet: Paikalla: Varajäsenet: Saukko Hannu pj. - Pudas Jaana Klasila Kauko vpj. x Lahti Kari Nivala Liisa - Keskikorpi

Lisätiedot

PÄÄTÖS YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUKSESTA ANNETTU JULKIPANON JÄLKEEN

PÄÄTÖS YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUKSESTA ANNETTU JULKIPANON JÄLKEEN 1 PÄÄTÖS YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUKSESTA ANNETTU JULKIPANON JÄLKEEN Päivämäärä 22.2.2013 Päätösnumero 1 / 2013 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisesta Hämeenkyrön kunnan teknisten palvelujen ympäristölupahakemuksesta,

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5. Tekninen lautakunta 30.5.2013

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5. Tekninen lautakunta 30.5.2013 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 Tekninen lautakunta 30.5.2013 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet 30.5.2013 klo 16.30 17.50 Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Satu Hoffren

Lisätiedot

VIROLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 1

VIROLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 1 VIROLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 1 Rakennuslautakunta 17.03.2015 AIKA 17.03.2015 18:00-19:12 PAIKKA Virolahden kunnan rakennusvalvontatoimistossa KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 25 Poikkeamislupahakemus

Lisätiedot

Maanantai 7.3.2011 klo 17.00 19.10

Maanantai 7.3.2011 klo 17.00 19.10 Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3/2011 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 7.3.2011 klo 17.00 19.10 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. Tekninen lautakunta. Kokousnumero 6/2007 Aika Ti 14.08.2007 klo 18.00 Palokunnan kokoushuone

KIVIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. Tekninen lautakunta. Kokousnumero 6/2007 Aika Ti 14.08.2007 klo 18.00 Palokunnan kokoushuone PÖYTÄKIRJA Kokousnumero 6/2007 Aika Ti klo 18.00 Paikka Palokunnan kokoushuone KOKOUSKUTSU Tiistaina Palokunnan kokoushuone Nro 6/2007 ASIA LIITE 55 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 56 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015 47. Otsikko Sivu

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015 47. Otsikko Sivu JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015 47 Ympäristölautakunta 04.06.2015 AIKA 04.06.2015 18:00-19:00 PAIKKA Kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 24 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA, Nro 8/2010

KOKOUSPÖYTÄKIRJA, Nro 8/2010 79 KOKOUSPÖYTÄKIRJA, Nro 8/2010 KOKOUSAIKA Torstai 02.12.2010 klo 18:30 20:00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) MUUT SAAPUVILLA OLLEET (ja läsnäolon

Lisätiedot

Ympäristö- ja rakennuslautakunta nro 6/2014 13.8.2014 SISÄLLYSLUETTELO

Ympäristö- ja rakennuslautakunta nro 6/2014 13.8.2014 SISÄLLYSLUETTELO nro 6/2014 SISÄLLYSLUETTELO YMPJARAKL 62 YMPJARAKL 63 YMPJARAKL 64 YMPJARAKL 65 YMPJARAKL 66 YMPJARAKL 67 YMPJARAKL 68 YMPJARAKL 69 Kokouksen järjestäytyminen Ehdotus ympäristö- ja rakennuslautakunnan

Lisätiedot

Tekninen lautakunta 14.3.2013. KOKOUSAIKA Keskiviikkona 20.3.2013 klo 16.00. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT

Tekninen lautakunta 14.3.2013. KOKOUSAIKA Keskiviikkona 20.3.2013 klo 16.00. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT RAUTAVAARAN KUNTA KOKOUSKUTSU Tekninen lautakunta 14.3.2013 KOKOUSAIKA Keskiviikkona 20.3.2013 klo 16.00 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Sivu Liite 1 11-15

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA\ESITYSLISTA No5/2013 YMPÄRISTÖLAUTAKUNNAN LUPAJAOSTO Sivu 57. kunnantalo, lautakuntien kokoushuone

KONNEVEDEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA\ESITYSLISTA No5/2013 YMPÄRISTÖLAUTAKUNNAN LUPAJAOSTO Sivu 57. kunnantalo, lautakuntien kokoushuone KONNEVEDEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA\ESITYSLISTA No5/2013 YMPÄRISTÖLAUTAKUNNAN LUPAJAOSTO Sivu 57 KOKOUSAIKA 27.6.2013 klo 19.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Ympäristöjaosto 16.12.2014 Päätös annetaan julkipanon jälkeen 30.12.2014

Ympäristöjaosto 16.12.2014 Päätös annetaan julkipanon jälkeen 30.12.2014 1 YMPÄRISTÖLUPA-ASIAKIRJA Ympäristölupa murskauslaitokselle, Destia Oy Ympäristöjaosto 16.12.2014 Päätös annetaan julkipanon jälkeen 30.12.2014 Valmistelija: ympäristötarkastaja Juhana Jalkanen, puh. 0405463218

Lisätiedot

Nivalan kaupunki Tekninen lautakunta

Nivalan kaupunki Tekninen lautakunta -3, TEK 14.4.2011 18:30 Nivalan kaupunki Tekninen lautakunta 14.4.2011 Esityslista 2/2010 -1, TEK 14.4.2011 18:30 Kokousaika 14.4.2011 kello 18.30 - Kokouspaikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Saapuvilla

Lisätiedot

-3, KH 15.9.2014 14:00. Nivalan kaupunki. Kaupunginhallitus 15.9.2014

-3, KH 15.9.2014 14:00. Nivalan kaupunki. Kaupunginhallitus 15.9.2014 -3, KH 15.9.2014 14:00 Nivalan kaupunki Kaupunginhallitus 15.9.2014 Esityslista 16/2014 -2, KH 15.9.2014 14:00 Kokousaika Maanantai 15.9.2014 klo 14.00 Kokouspaikka Kaupungin hallituksen kokoushuone KOKOUKSEN

Lisätiedot

Ennen kokousta klo 17.00 Asia: Lausunnon antaminen sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislain hallituksen esityksen luonnoksesta.

Ennen kokousta klo 17.00 Asia: Lausunnon antaminen sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislain hallituksen esityksen luonnoksesta. -3, KV 25.9.2014 18:30 Ennen kokousta klo 17.00 Asia: Lausunnon antaminen sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislain hallituksen esityksen luonnoksesta Nivalan kaupunki Kaupunginvaltuusto 25.9.2014

Lisätiedot