Sinssi. Pikkumusta 4/03

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Sinssi. Pikkumusta 4/03"

Transkriptio

1

2 2 Sinssin sisälmykset Yhteystiedot...2 Kolmossivun jouluntoivotukset...3 Päätoimittajan avautuminen...4 Puheenjohtajan joulusatu...5 Kusipään jäähyväiset, Jatkokertomus...6 Kannatusjäsenen jouluterveiset...7 Askartelupalsta...8 Tutkintorakenteen uudistuksesta...13 Chewbaccan neuvola...14 SYK...16 Tiimalasiteoria, Pin up -kuva...18 Ulkomailta...20 Janeyn lapsuuden paljastuksia...22 Sinssi 4/2003 Sinssi on vuonna 1970 perustettu, Sähköinsinöörikilta ry:n tuottama epävirallinen julkaisu ja vapaan sanan foorumi. Kaikilla Sähköinsinöörikilta ry:n jäsenillä on oikeus tuottaa sisältöä Sinssiin. Sinssi ilmestyy neljä kertaa vuodessa. Sinssi painetaan Oulun Yliopistopainossa. Sinssin painomäärä on 150 kappaletta. Sinssille voi antaa palautetta osoitteessa Sinssin toimitus: Päätoimittaja Heli Pihlajamaa Kusipäätoimittaja Henna Korhonen Alapäätoimittaja Jukka Hautamäki Alapäätoimittaja Suvi Junes Alapäätoimittaja Janne Lesonen Alapäätoimittaja Suvi Vakkala Alapäägraafikko Teemu Kääriäinen Rehtori Antti Toiviainen Sinssin yhteystiedot:

3 3 Sinssi

4 4 Kahvinkeiton lyhyt oppimäärä Heli-täti Heti alkuun huomautus: takakannen asiayhteydestään irrotettu lausahdus ei ole minkäänlainen kannanotto yliopiston säästösuunnitelmia koskeneiden uutisten puolesta tai vastaan. Se on siellä vain tuttua ja tavallista, leppoisaa Teekkarit on muita parempia! -propagandaa varten. Siis ei raskaita tunteita kellekään! Sitten asiaan. Kiltahuoneella on kiva olla - opiskella tai viettää aikaa. Kahviakin on kiva juoda. Siksipä kerrataan nyt kaikki yhdessä, kuinka se kahvinkeitto käy, eikä kellään ole paha mieli, kun pannu on TAAS tyhjä. Kun kahvipannu on tyhjentynyt kello 8-16 välillä sinun otettuasi viimeisen kahvikupposen, toimi näin: -Sulje virta keittimestä. -Kaada raikasta vettä säiliöön. -Vaihda uusi suodatinpussi käytetyn tilalle (vanha roskakoriin) ja mittaa kahvi. (Kahvin ja suodatinpussit löydät kahvikassahyllyltä.) -Aseta pannu ja suodatinosa paikoilleen. -Käännä kahvikello (eli se parkkimittari keittiökaapin ovessa) näyttämään, milloin laitoit kahvit tippumaan, jotta muutkin tietävät sitä vilkaistessaan, onko kahvi tuoretta. -Laita kahvinkeitin päälle. Toivottavasti asia tuli nyt kaikille selväksi. Tämä on vuoden viimeinen Sinssi. Kiitokset kaikille teille, jotka ovat tämän lehdykän takia kuluneen vuoden aikana vaivaa nähneet. Toivottavasti tiedätte, keitä olette. ;)

5 5 Sinssi PJ: Joulusatu epa Näinhän se on todettava, että vuosi alkaa olla takanapäin. Tätä lukiessasi on uudet toimijat ja hallitus valittuna. Onnea Heille valitsemallaan tiellä :P Omalta osalta tehtävät killan hommissa alkaa olla nähtynä ja vähin äänin siirryn takavasemmalle heristämään vaan vanhemman tieteenharjoittajan sormea. Lupaan tosin olla taustatukena, niinä heikkoina hetkinä, jos uudet toimitsijat tuntevat olonsa joksikin muuksi kuin hyväksi (ja mulle ei soitella kun on krapula!!!) Tämä vuosi on ollut itselleni suurenmoinen kokemus ja tuonut minulle paljon uutta ja kivaa. En yhtäkkiä osaa sanoa, mikä on ollut vuoden paras hetki, koska niitä on ollut monia. Muun muassa Wappuna oli mukava hetki katsoa, kun fuksimme saivat laittaa lakin päähänsä ja itse sain tehdä lenkin omaan lakkiini. Tosin kyllä tätä vuotta on vielä hetki jäljellä ja pikkujouluja käymättä läpi. Parin vuoden aikana killan kaikki toimijat ovat vaihtuneet ja vanhoja ei enää näy. Vanhojen mukana on mennyt paljon tietoa mukanaan, mutta onneksi uudet naamat tuovat ainakin saman verran lisää. Monet ovat tulleet kyselemään, mitä killassa voi tehdä. Tähän olen vastannut, että killassa voi tehdä ihan mitä vaan. Tämä siksi, koska kilta olette TE! Jos haluatte alkaa tekemään jotakin, niin tehkää. Kilta on juuri sen näköinen kuin tekijänsä. Jos Teillä on hulluja ideoita, niin toteuttakaa ne. Ei siihen tarvita vanhempien lupaa, jos haluaa jäynätä naapuri kiltahuonetta. Tai jos kiltahuoneella on likaista, niin sen saa siivota ilman lupaakin :) Monen vuoden kokemuksella voin sanoa, että kiltahuoneella käy tällä hetkellä varmaan eniten porukkaa päivässä kuin ikinä! Kahvi on siis aina loppu :) Toivottavasi sama meno jatkuu myös tulevaisuudessa. Kiitos ja HYVÄÄ JOULUA!!!

6 6 Kusipään jääpahaiset Henzu Pahaa, pahaapahaapahaa, päivää vaan kaikille ;) Tässä tämä nyt olisi, elämäni viimeinen Sinssi, ja kauteni toimittajana siinä. Kolme vuotta Sitä kesti, mutta nyt on jo ideat hukassa ja aika kuluu Tärkeämmissä asioissa, BAH! Sinssin tekeminen oli takuulla hauskin nakki, minkä kiltatoiminta voi tarjota, *sniff*. Mutta mitäpä sitten? Pitäisi kuulemma valmistua, mutta kun en halua! Opiskelu, eli vetelehtiminen yliopistolla päivät pitkät, on PAAAALjon hauskempaa kuin istua toimistossa kahdeksasta neljään, tuijottaa näyttöä ja valittaa niskahartiaseudun jumituksesta, ikävöidä kavereita ja haikailla pilettämään keskellä viikkoa. Mutta elämä jatkuu, vaikka sitten pullo syvällä p*****ssä. Eipä minulla muuta. Rauhoittavaa joulua, syökää paljon ja nukkukaa vielä enemmän niin jaksaa tulevanakin vuonna hymyillä :) Intoa tulevalle toimitukselle! Jouluisin terveisin Henna neiti Kusipäätoimittaja Korhonen...ja muistakaa: Assari on aina oikeassa. Jatkokertumus Rehtori Jatkuu ensi numerossa.

7 7 Sinssi Hyvää joulua ja kiitokset yhteistyöstä!

8 8 Askartele-paskartele joulukuusipuusi Chewie Oletko allerginen joulukuusille? Haluatko kuitenkin aitoa puuta Jouluasi koristamaan, etkä mitään halpaa kiinalaista pölyhuiskavalmistetta? Suurin, kaunein ja ennenkaikkea tuoksuvin ystäväsi Sinssi tarjoa sinulle ehdan mahdollisuuden oikeaan joulukuuseen! Ohessa on kaikki, mitä tarvitset. Ole hyvä, ja nauti. 1) Leikkaa kuusen kuvat irti 2) Väritä tähti keltaiseksi, kanta ruskeaksi ja kaikki siitä väliltä, palleroita lukuunottamatta, vihreäksi. Lopuksi väritä pallerot vaikka iloisen punaiseksi. Jos haluat, voit toki "lisätä" koristeita. 3) Leikkaa molemmat kuuset halki katkoviivaa pitkin, siis toinen yläpäästään ja toinen alapäästään 4) Töki kuusenpalasia yhteen kunnes ne asettuvat paikoilleen. 5) Valmista tuli! Jos tarjoamastamme kuusesta puuttuu mielestäsi se "jokin", voit tehdä kuten allekirjoittanut: hae naapurisi teini-corollasta pari vihreää wunderbaumia ja lainaa papaltasi punaista piippurassia, näin saat kuusen, joka myös tuoksuu kuuselle!

9 9 Sinssi

10 10

11 11 Sinssi

12 12

13 13 Sinssi Tiedätkö sinä... Gaiga...Mikä on tutkintorakenteen uudistus? Etenkin, jos olet 1. tai 2. vuosikurssin opiskelija, saattaa se vaikuttaa tulevaisuuteesi. Suomi on mukana yhteiseurooppalaisessa sopimuksessa, jonka tarkoituksena on yhtenäistää korkeakouluopinnot kaikissa Euroopan maissa. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että nykyinen opiskelumäärä jaetaan kahteen osaan. Ensimmäinen osa, eli kandidaatin opinnot, tulee olemaan 3-vuotinen ja toinen, eli maisteriopinnot, 2-vuotinen. Toinen uudistus on se, että opintoviikot poistuvat ja tilalle tulee opintopisteet. Siitä, kuinka monta opintopistettä tuleva tutkinto on, ei vielä ole varmuutta. Se kuitenkin tiedetään, että 160 ov:n tutkinnosta tulee 300 opintopisteen kokonaisuus. Ongelma on lähinnä siinä, että jos DItutkinto määritetään myös 300 opintopisteeseen, joudutaan joko tutkintoa supistamaan (epätodennäköistä) tai kurssien opintopistemäärät penenevät, vaikka sisältö pysyisi samana. Eräs vaihtoehto on myös 330 opintopisteen tutkinto, jota monet korkeakoulut esittävät. Meillä Oulussa ollaan jo varauduttu tulevaan uudistukseen. Sähkö- ja tietotekniikan osastolla on tutkintorakenneuudistustyöryhmä, joka pohtii eri vaihtoehtoja ja organisoi uudistuksen toteutuksen. Siellä on myös aloitettu selvitystyö kurssisisältöjen päällekkäisyyksistä. Uudistus astuu voimaan uusille opiskelijoille syksyllä 2005 ja muille vuonna Eli, jos ei ole valmistunut 2008 mennessä, pääsee tekemään ns. pikku-diplomin eli kandityön. Muutokset tuntuvat aina ikäviltä, mutta tämä antaa paljon mahdollisuuksia opiskelijalle. Nimittäin kanditutkinnon jälkeen voi joko mennä töihin, jatkaa samaa alaa tai vaihtaa johonkin kiinnostavampaan. Mikäli haluat tietää lisää aiheesta, ota yhteyttä killan opintovastaavaan. :) Opiskeluintoa kaikille.

14 14 Chewbacca neuvoo: Opiskelijaruoat Chewbacca Eikö jääkaapissasi ole enää sen kuivaneen porkkanan ja ketsuppipurkin lisäksi muuta kuin valot? Onko opintotukesi mennyt suorana tilisiirtona Alkon nätille tädille ja pizzerian karvaiselle sedälle? Nälkä kurnii vatsassa ja syödäkkin kai pitäisi, kas siinä pulma. Pitää syödä, että jaksaa, sanovat. MUTTA MITÄ?! Älä huolehdi, sillä me täällä toimituksessa huolehdimme puolestasi. ME kerromme, miten teet ravitsevan ja maittavan aterian hetkessä, lähes puoliilmaiskesi. MAKARONIMÖSSÖ Ehkä yksi kaikkein perinteisimmistä opiskelijaruoista. Jotkin opiskelijat marisevat köyhyyttään ja itkevät ettei riitä rahaa edes tonnikalaan... hmmm... tonnikalaan? Jösses! ÄLÄ osta tonnikalaa, se on aivan liian hintavaa opiskelijan kukkarolle, paljon halvemmaksi tulee ostaa paikallisesta aletalosta tarjousjauhetta ja käyttää sitä lisukkeena. Tarvittavat raaka-aineet: 400 g:n pussi makaronia 400 g jauhelihaa sipulia ja valkosipulia (chili ja lihaliemikuutio ovat jo pröystäilyä, mutta parantaa nautintoa huomattavasti!) Pistä makaroonien vesi kiehumaan, samaan aikaan, kun vesi lämpiää, voit pistää jauheen ruskistumaan ja kuoria sipulit. Nakkele sipulit ruskistuvan jauheen sekaan. Keitä makaroni valmiiksi. Kun liha on ruskistunut ja makaronit kiehuneet, kaada ensin vesi makarooneista pois ja tilalle jauheliha. Sekoita. Tarjoile ylpeänä äidillesi, pikanttina lisänä voit käyttää mausteena ketsuppia, nami.

15 15 Sinssi NAKKIHÄSSÄKKÄ Kuten edellinen, mutta jauhelihan tilalla käytetään paketillista nakkeja, jotka ovat leikattu puolen sentin viipaleiksi. Tämä siis tiukkana variaationa, jos jauheliha alkaa todella tökkimään. KANAMÖSSÖ Nyt alkaa mennä jo aika villiksi. Tähän ruokaan tarvitaan mausteita, PALJON mausteita. Kun silmistäsi valuu vesi ja ikenesi ovat tulessa, aletaan olla aika lähellä sopivaa maustamista. Tällä ruoalla aukaisee talvella helposti myös flunssaisen nenuliinin. Tällä ruolla on myös pikkunäppärä sivuominaisuus: se saa vatsasi hälytystillaan, jolloin kaikki ylimääräiset bakteerit sanovat kuorossa MOI! ja poistuvat takavasemmalle, ei enää vatsatauteja, limakalvosta puhumattakaan. Ja ne raa'at aineet: 300 g:n paketti kanaa/kalkkuna (marinaadilla ei sen väliä, et maista kuitenkaan) 3 dl. riisiä Chiliä, Curryä, Ketsuppia, Paprikaa, musta+valkopippureita, valkosipulia sekä kaikkea muuta mikä aiheuttaa närästystä sekä vatsassa että lähipiirissäsi. Keitä riisi ja ruskista kana pannulla, lisää kanan sekaan kypsentäessäsi sitä kaikki mausteet. Sotke ja nauti. Kuten huomasitte, olivat kaikki ruoat enemmän tai vähemmän mössöä, et siis myöskään tarvitse hampaita näitä eväitä syödessäsi, eli ei haittaa keripukki ja puuttuvat vitamiinit. Saatoit myös huomata, että ruokaa tulee kerralla PALJON. Jos siis syöt yksin, voit helposti nakella saamaa huttua huiviin jopa kolme (3) päivää, tällöin aterian hinnaksi tulle niukinnaukin euro/ päivä. Seuraavassa numerossa perehdymmekin ilmeisesti siihen, miten tämän jöötin saa ulos ihmisestä.

16 16 SYK Yksi jässi SYK? Jo otsikon kohdalla alkaa monella fuksilla renkaat sutia. Mikä ihmeen SYK? Tuo mystinen kirjainyhdistelmä tarkoittaa Sähkökiltojen Yhteistyö Kokousta. Kokouksen tarkoituksena on lisätä eri yliopistojen sähkökiltojen yhteistyötä sekä kehittää opiskelua. Tietysti, koska on kyse teekkareista, näiden ylevien tavoitteiden lisäksi tarkoitus on pitää hauskaa. Tässä on erään fuxin lyhyt (ja kovalla kädellä sensuroitu) raportti tapahtumista Otaniemessä (lausutaan Onaniemessä) Kaikki alkoi siitä, kun olin paremman tekemisen puutteessa kuuntelemassa killan hallituksen kokousta. SYK:een oli oululaisille varattu neljä paikkaa, joista vain yksi oli varattu. Hallituksen jäsenillä oli kiireitä tenttien ja Kelan kirjeiden kanssa, joten sain kunnian lähteä edustamaan kiltaani suureen maailmaan. Suuri seikkailu alkoi Oulun rautatieasemalta klo Juna nytkähti jo liikkeelle, mutta toista killan edustajaa ei vielä näkynyt. Hyvin alkaa. En intimiteettisuojan takia paljasta myöhästelevän matkaseurani oikeaa nimeä. Käytettäköön hänestä salanimeä Teekkarivastaava P.A.. Pikaisen puhelinneuvottelun jälkeen hän lupasi saapua Helsinkiin mahd. pian. Vietin siis pitkän ja kylmän yön yksin VR:n ergo-istuimella uinuen. Aamulla noin klo juna saapui Helsinkiin ja hoipuin rinkka selässäni laiturille. Mielessä kaivoi huoli, olisiko kukaan minua vastassa. Huoli oli kuitenkin turha, laiturin päässä odotti tuttujen valkohaalarien vierellä myös ihka aito oululainen Teekkarivastaava. P.A. ei onneksi ollutkaan ihan p.a., joten hän oli tullut Tsadiin lentämällä. Myös lappeen rantalaiset ja tamperelaiset saapuivat piakkoin asemalle, joten lähdimme jatkamaan kohti Otaniemeä. Ennen bussiin hyppäämistä kävimme pikaisesti A- ketjun elintarvikeliikkeessä. Otaniemessä siirryimme ruokailun jälkeen saunatiloihin ryhmätöitä tekemään. Ennen ryhmätöitä lämmittelimme hieman bussikuskin (jos et tiedä mikä, on bussikuski niin voivoi) avulla. Ryhmätöissä keskusteltiin mm. opintorakenneuudistuksesta sekä kiltojen vaihtareiden tilanteesta. Me olimme tietenkin perehtyneet aiheisiimme huolella ja teimme muihin syvän vaikutuksen. Oman ryhmäni aiheena oli ulkomaalaisten osallistuminen killan toimintaan. Kaikilla paikkakunnilla ulkomaalaisten osallistuminen toimintaan oli hyvin vähäistä. Syyksi tähän löysimme mm. huonon tiedottamisen. Pohdimme tietenkin myös keinoja vaihtareiden aktivoimiseksi, mutta mitään mullistavaa keinoa ei löytynyt. Tiedottamista pitäisi lisätä. Nerokasta! Ryhmätöiden jälkeen saunoimme sekä pelasimme erilaisia korttipelejä (ei todellakaan tuppea). Pelit olivat niin hauskoja, etteivät kaikki enää pysyneet tuoleillaan. Saunatiloista siirryimme sitten erääseen salaiseen paikkaan iltaa istumaan.

17 17 Kertoisin mielelläni enemmänkin, mutta vanhalla jo muisti reistailee. Jossain vaiheessa yötä majapaikkakin löytyi melkoisen etsinnän jälkeen. Miksi ihmeessä kaikkien Otaniemen rakennusten pitää näyttää samalta? P.A. saapui majapaikkaan hetkeä myöhemmin. Oli matkalla mm. yrittänyt ostaa huoltoaseman. Seuraava päivä alkoi aivan liian aikaisin. Noin kello kahdeksan seinän takana kiipeilykerholaiset aloittivat remonttihommat. Aamupalan jälkeen oli sitten yritysvierailun aika. Luulisin kellon olleen tuolloin noin yhdeksän. Ajantajuni oli hämärtynyt, koska olin yöllä hukannut puhelimeni, eikä minulla ollut muuta kelloa. Yritysvierailusta ei jäänyt mieleen edes laitoksen nimeä. Seuraavana ohjelmassa oli ryhmätöiden viimeistely, joka enemmistöpäätöksellä muutettiin päivätorkuiksi. Piristävän levon jälkeen siirryimme kokoustiloihin esittelemään tuotoksemme muille ryhmille. Kovasti valaisevia olivat ryhmätyöt. Eteenkin Tampereen Skillan PJ:n ehdotus SYK:n logoksi oli huikea. Pikaisen kauppareissun jälkeen olikin sitten kulttuurin vuoro, kävimme kuuntelemassa Retunperän WBK:n 70-vuotis juhlakonsertin. Miellyttävää Sinssi kuultavaa oli uudempi ranskalainen torvimusiikki. Oli hieno tunne istua täydessä luentosalissa haalarit päällä kaljaa juomassa, kun muiden pukeutuminen noudatti tumma puku/frakkilinjaa. Konsertin jälkeen olikin aika siirtyä rantasaunalle illan huipentumaa, kokousta, varten. SYK:n kokousta on aika vaikea kuvailla lyhyesti, se pitää itse nähdä. Esimerkiksi äänestystavat ovat melko erikoisia ja viina virtaa vuolaana. Tätä sekavaa päätöksentekoa jatkui usean tunnin ajan. Luultavasti kaikki tärkeät asiat tulikin päätettyä. Ainakin jokaiselle osallistujalle keksittiin jokin titteli (mm. riemuella ja veikko, esipanija, universumin poliisi ), sekä päätettiin yksimielisesti, että Kerava on perseestä. Lyhyesti voisi siis todeta, että kokous ei ollut kovin vakavamielinen tilaisuus. Myöhään yöllä hoipuimme taas majapaikkaamme lepäämään, tosin osa porukasta taisi valvoa koko yön. Joskus päivällä heräilimme sitten alastoman tampereelaisteekkarin lähentelyyn. Oikein miellyttävää. Aamupalan jälkeen ihmiset poistuivat vapaassa järjestyksessä Otaniemen alueelta. Kovasta yrityksestä huolimatta emme onnistuneet venyttämään lähtöä kuin noin tunnin, emännät antoivat ymmärtää, että nyt olisi kiire bussiin. Edessä oli taas pitkä ja tylsä junamatka takaisin kotiin. Paluu arkeen on aina rankkaa mukavien reissujen jälkeen. Eikö Retunperän WBK ole tuttu? Katso linkki

18 18 Prof. Hömppä Rajatietoliikenteen laitokselta esittää: Tiimalasiteoria Timo Jokiniemi Alussa olet elämäsi huipulla. Jossain vaiheessa maa alkaa pettämään alta ja alat upota. Ilmapiiri alkaa tuntua ahdistavammalta ja polkusi kapenee sitä mukaa, kun uppoat syvemmälle. Lopulta paikat ovat todella ahtaat, kunnes putoat pohjalle. Sinne jo aiemmin pudonneet saattavat pehmentää laskuasi. Taivaalta sataa vielä niskaasi kilokaupalla paskaa. Jossain vaiheessa et saa enää paskaakaan. Ainut toivosi on, että joku tai jokin kääntäisi tiimalasin ympäri, jotta olisit taas ylhäällä. Ainut keino välttää pohjalle putoaminen on hommata jostain riittävän isoja hiekanjyviä, joilla voit tukkia tiimalasin. Sinssin pin up -kuva

19 19 Sinssi

20 Ulkomaantoimittaja S.J klo22-06? Guten Tag rakkaat opiskelijatoverit. Teitä lähestyy kiltalehden kautta kemiläinen työläinen. Seitsemättä kuukautta vuorotyössä olleena minulla on Huoli: kuinka sopeutua säännölliseen elämänrytmiin, kun palaan tammikuussa opiskelemaan? ( Aihetta rajatakseni, jätän käsittelemättä aiheen: Kuinka aloittaa opiskelu, taas? ) Joudun luopumaan varhaisista herätyksistä, kun kello soi Voi niitä kesäaamuja, kun lähdin polkemaan töihin, ja kaduilla juhlijat vasta palailivat kotiin. Siinä tuntee itsensä ihan kunnon kansalaiseksi. Nyt myöhemmin syksyllä on pimeys ollut niin läpitunkevaa, ja silmät niin ummessa, etten ole kiinnittänyt huomiota muihin eläviin otuksiin matkallani tehtaalle. Voi, ja iltavuorot, jolloin saa ottaa vähän etäisyyttä arkeen! Kaikki valveillaoloaika noina aikoina kuluu luonnollisesti kahden paperikoneen tuudittavassa jytinässä. Voi melkein kuvitella olevansa laiva-matkalla... autokannella. Ja ne yöt, kun me valvottiin Varsinkin ne viikonloppuyöt, kun me valvottiin ja voivoteltiin. Aloite! Opiskelijat katkeamattomaan kolmivuoroon. Tehostetaan opiskelua muuttamalla yliopisto katkeamattomaksi opetus-, siis oppimiskeskukseksi. Non-stop! Opiskelijat jaetaan tietty viiteen vuoroon, jokainen valitkoon omansa mieltymyksiensä mukaan. Skeema: AAAA - IIII - YYYY - - VVV - Tai vaihtoehtoisesti uusi malli: AAIIYY - VV - A = aamuvuoro I= iltavuoro Y = yövuoro - = vapaavuorokausi eli viivapäivä V = vuorovapaa eli veepäivä Hmm veepäivät voisivat olla verovapaita päiviä kyseiselle vuorolle! Palkaksi uurastuksesta. Maksupäivä olisi joka toinen perjantai eihän se rahanmäärä siitä mihinkään kasvaisi, mutta riittäisi se vähäinen sinne loppukuullekin ehkä. Tai nåjå. Muodostuisi vuoroja, opiskelijaryhmiä, joissa kaikki tuntevat toisensa.

21 Ehkä liiankin hyvin. Toisaalta, voisi muodostua vuoroja, joissa olisi samanhenkisiä opiskelijoita! Sitten järjestettäisiin vuorojen pikkujouluja ja reissuja. 2.vuoron hiihtolomareissu Alpeille, 4.vuoron kulttuurimatka Roomaan Ehkä sittenkin: 4.vuoron kulttuurimatka Tallinnaan Jokainen vuoro voisi kenties itse valita, milloin pitävät vuosilomapäivät. Luennoitsijatkin kävisivät tutuiksi, kun olisi pienemmät ryhmät ja samat proffat. Eikä ruokalassa olisi jonoja Päättäjätkin olisivat tyytyväisiä kun yliopisto olisi aktiivinen! Hah! Huippu idis!.ja meitsi pääsee nyt kottiin! Menihän se tämäkin yö Kohta alkaa pitkät vapaat, paistaa se aurinko joskus risukasaankin, sanoi vuorotyöläinen. Näihin vuorohommiin liittyy myös ehdottomasti se, että työasioita ei viedä kotiin, ja ylitöitä ei ilimatteeksi tehä. Eli aufwiedersehen! klo22.30 Perun puheeni. Huomenna on eka aamu. Pitkät vapaat meni. Vuorotyö sucks. Ei väsytä, aamulla herätys, se tuttu Onneksi on enää neljä aamua ja viivapäivän jälkeen yksi ilta. Tuo ilta on muuten Lakkopäivä. Killan pikkujoulut. Hmm. Toisaalta, en ole liitossa. Ja toisaalta, entä, jos en lakkoile. Ja toisaalta, jään ilman palkkaa. Ja toisaalta, on pikkujoulu. Vaikeaa. Taidanpa lähteä kahville.

22 Janeyn karu nuoruus Oletteko kuulleet siitä, kun Sinssin toimittaja meni pornokauppaan ostamaan dildoa? Myyja kysyi, että minkälaista laitetaan, valikoima on tuossa hyllässä. Sinssin toimittaja katseli hetken ja sanoi: Tuo punainen tuossa vasemmalla. Anteeksi, mutta se ei valitettavasti käy, se on vaahtosammutin. Jos välillä tuntuu että on huono päivä eikä kukaan välitä olemassaolostasi, niin älä sure! Maailmassa on ihmisiä joilla menee vieläkin huonommin kuin sinulla. Tässä otteita omasta päiväkirjastani: - Olin kerran niin masentunut, että päätin hypätä 10 kerroksesta alas. Pastori saapui paikalle ja hän sanoi minulle seuraavat sanat: Paikoillanne... valmiit... - Lapsena olin kerran eksyksissä ja pyysin poliisilta apua: Voisitteko auttaa vanhempieni löytämisessä? Poliisi vastasi: En oikein tiedä, on niin paljon paikkoja, jonne he olisivat voineet piiloutua. - Vauvana minua pyydettiin kerran äidiltäni malliksi julisteeseen. Siinä mainostettiin ehkäisypillereitä. - Olin töissä pieneläinkaupassa. Asiakkaat kyselivät jatkuvasti ihmetellen, kuinka olen voinut kasvaa niin isoksi. - Vanhempani vihasivat minua. Kylpyleluina minulla oli leivänpaahdin ja radio. -Aamupahoinvoinnit alkoivat äidilläni vasta syntymäni jälkeen. - Minulla oli nuorena finnejä. Nukahdin kerran kirjastossa ja heräsin siihen, että näkövammainen luki kasvoiltani. - Lapsena sanoin kerran isälleni, etten jaksa enää juosta ympyrää. Hän naulasi toisenkin jalkani lattiaan. - Aina kun isäni halusi seksiä, äitini näytti hänelle minun valokuvani. - Omistin joskus koiran, mutta se teki itsemurhan. Sen koiran lempiluu muuten sijaitsi kädessäni. - Aina, kun leikin pienenä hiekkalaatikolla, kissamme yritti haudata minut. - Äitini ei ole imettänyt minua koskaan. Hän sanoi, että pitää minua ystävänään. - Silloin kun synnyin, lääkäri sanoi isälleni: Olemme tehneet parhaamme, mutta hän tuli sittenkin ulos. - Eräs tyttö soitti minulle: Tule käymään, ketään ei ole kotona. Menin käymään. Siellä ei todellakaan ollut ketään.

23

24 Meillä on liikaa pehmoaloja. - maaherra Eino Siuruainen tekn. yo Pihlajamaalle

uksikursio! - sivu 20 -

uksikursio! - sivu 20 - Voihan niitä abeja näinkin rekrytä... Sveitsin lukio, Hyvinkää - Abirekry 6.-8. marraskuuta Rekryreportaasi - sivu 4 - uksikursio! - sivu 20 - Paikalliset Jäynäkisat 2000 - sivu 30 - Pääkirjoitus Syys

Lisätiedot

Sisällys. Pääkirjoitus

Sisällys. Pääkirjoitus Sisällys Pääkirjoitus Pääkirjoitus 2 Puheenjohtajan palsta 3 Fuksit kertovat 4 Killan esittely 6 Tutorit 7 Muistikuvia Titeenien taistoista -07 8 Erään teekkarin tarina 10 TiTen hallitus esittäytyy 13

Lisätiedot

Sähkösanomat 2/2003 1

Sähkösanomat 2/2003 1 Sähkösanomat 2/2003 1 Pääkirjoitus Kylmenevistä keleistä ja sateisista päivistä päätellen kesä alkaa pikkuhiljaa olemaan lopuillaan, ja koulu alku lähestyy uhkaavasti. Opiskelijat palailevat takaisin opinahjoihinsa,

Lisätiedot

Talviurheilu. Sinssi 1/03

Talviurheilu. Sinssi 1/03 Sinssi 1/03 Sinssi 1/03 2 Talvella tapahtuu: 3.3. Vakisauna, Koneen sauna 4.3. Laskiainen 15.3. Lumenveistokisa ja kyykkäkisat 19.3. Kaamoksen Kaatajaiset, LOOP 31.3. Vakisauna, Koneen sauna Sinssi 1/2003

Lisätiedot

4/01. Mistä Neverending Story sai alkunsa? Laitoshoidossa lääketieteellinen tekniikka ja informatiikka Sukellus pönttöön.

4/01. Mistä Neverending Story sai alkunsa? Laitoshoidossa lääketieteellinen tekniikka ja informatiikka Sukellus pönttöön. 4/01 Mistä Neverending Story sai alkunsa? Laitoshoidossa lääketieteellinen tekniikka ja informatiikka Sukellus pönttöön Pääkirjoitus Vuoden viimeinen Sähkösanomat on ilmestynyt. Helpotus. Tähän päättyi

Lisätiedot

Pääkirjoitus. Iiro Nyqvist

Pääkirjoitus. Iiro Nyqvist Pääkirjoitus Parempi myöhään kuin ei milloinkaan,kuuluu tuttu sananlasku, jonka toivoisin pätevän myös tämän julkaisun tapauksessa. Wappu on melko myöhäinen ajankohta julkaista vuoden ensimmäiset Sähkösanomat,

Lisätiedot

KILTALEHTI. Manager Maailmalla SIVU 20. Man@ger täytti 9 vuotta MITÄ OIKEIN TAPAHTUI? WAPPU TULEE TAAS, OLETKO VALMIS? SIVU 28

KILTALEHTI. Manager Maailmalla SIVU 20. Man@ger täytti 9 vuotta MITÄ OIKEIN TAPAHTUI? WAPPU TULEE TAAS, OLETKO VALMIS? SIVU 28 Man@gerin 10-vuotis juhlakausi alkaa pian Luvassa 10 tapahtumaa ennen vuosijuhlia Seuraa tiedoitusta asian tiimoilta Verkostoituminen, päivän sana SIVU 12 Opi kirjoittamaan tieteellisesti SIVU 19 KILTALEHTI

Lisätiedot

K o R K k i r u u v i. 4-2001 TTKY KoRK. KoRKkiruuvi 4-2001

K o R K k i r u u v i. 4-2001 TTKY KoRK. KoRKkiruuvi 4-2001 1 K o R K k i r u u v i 4-2001 TTKY KoRK 2 Pääkirjoitukset Joulu on perinteisesti ihmeiden aikaa. Tutkiskelin Internetistä joulupukkiin liittyviä faktoja ja huomasin, että ihmeiden aika ei totisesti ole

Lisätiedot

KMP2015 Maxwellin työntö-tuijotus teoreema Sinssi testaa: Uusi Caio WAPPUSINSSI 2/15

KMP2015 Maxwellin työntö-tuijotus teoreema Sinssi testaa: Uusi Caio WAPPUSINSSI 2/15 KMP2015 Maxwellin työntö-tuijotus teoreema Sinssi testaa: Uusi Caio WAPPUSINSSI 2/15 Sisällysluettelo Päätoimittajan palsta...4 Puhheenjohtajan palsta...5 KMP2015...6 Siis näinhän se oikeesti meni...10

Lisätiedot

Sisällysluettelo. 2. Päätoimittajan palsta 3. Puheenjohtajan palsta 4.Lipidin ja HotRatsin excursio Barcelonaan

Sisällysluettelo. 2. Päätoimittajan palsta 3. Puheenjohtajan palsta 4.Lipidin ja HotRatsin excursio Barcelonaan LIPIDI-INFO 2/06 Sisällysluettelo 2. Päätoimittajan palsta 3. Puheenjohtajan palsta 4.Lipidin ja HotRatsin excursio Barcelonaan 8. Lipidien Laskiainen 9.Helsinginkadun appro 11. Sitsit Agro-forstien kanssa

Lisätiedot

SOPA 3 / 09 1 NIKSIPAKETTI FUKSEILLE:

SOPA 3 / 09 1 NIKSIPAKETTI FUKSEILLE: SOPA 3 / 09 1 NIKSIPAKETTI FUKSEILLE: NÄIN SINÄKIN VOIT VÄLTTÄÄ YÖKASTELUN! KAUPUNGIN KUUMIMMAT LEHTIROSKIKSET - TURUN VIILEIMMÄT YÖSIJAT 3/09 - Asiapitoisempi ja kiinnostavampi julkaisu kuin se tenttikirja

Lisätiedot

KILTALEHTI KANSAINVÄLISYYDEN ERIKOISPAINOS. Man@gerin 10-vuotisjuhlat lähestyvät. Man@gerin tapahtumarikas syksy pähkinänkuoressa

KILTALEHTI KANSAINVÄLISYYDEN ERIKOISPAINOS. Man@gerin 10-vuotisjuhlat lähestyvät. Man@gerin tapahtumarikas syksy pähkinänkuoressa KILTALEHTI Tietojohtajakilta Man@gerin virallinen uutislehti 2/2009 0 Excursiot, Vaihto-opiskelu, Kv-työelämä, Estiem... KANSAINVÄLISYYDEN ERIKOISPAINOS Lisäksi: Man@gerin tapahtumarikas syksy pähkinänkuoressa

Lisätiedot

2-2001 TTKK KoRK. K o R K k i r u u v i

2-2001 TTKK KoRK. K o R K k i r u u v i 1 2-2001 TTKK KoRK K o R K k i r u u v i 2 KoRKkiruuvi 2-2001 Tampereen teknillisen korkeakoulun Koneenrakentajakillan julkaisu. Päätoimittaja Maiju Markova Taittaja Paula Niskasaari Tutkiva journalisti

Lisätiedot

Tulevat tapahtumat: Sinssin sivulta 6 löydät Wapunajan tapahtumat ja Wesibussin aikataulun

Tulevat tapahtumat: Sinssin sivulta 6 löydät Wapunajan tapahtumat ja Wesibussin aikataulun WappuSinssi 2/03 Wappu Sinssi 2/03 2 Tulevat tapahtumat: Sinssin sivulta 6 löydät Wapunajan tapahtumat ja Wesibussin aikataulun 26.4. - 1.5. Wappu 2.5. klo 13.15 Publiikki, YT116 Sinssi 2/2003 n:s vuosikerta

Lisätiedot

Digesta 2/09. sisällysluettelo

Digesta 2/09. sisällysluettelo DIGESTA 2/09 Digesta 2/09 sisällysluettelo Pääkirjoitus... 3 Puheenjohtajan palsta... 4 Varapuheenjohtajan palsta... 5 Publiikki: Todistus käteen ja töihin... 6 Poronkusema 2009... 7 Matkakertomus: Institutional

Lisätiedot

Sähkösanomat. Fuksityttöhaastis. Mitäs se pontikka olikaan? Sukupuolitautitesti. Oikeat mielipiteet. Painotus perusteisiin! Kurkkaa haaroihisi:

Sähkösanomat. Fuksityttöhaastis. Mitäs se pontikka olikaan? Sukupuolitautitesti. Oikeat mielipiteet. Painotus perusteisiin! Kurkkaa haaroihisi: Sähkösanomat http://www.skilta.fi 3 / 2012 Fuksityttöhaastis Painotus perusteisiin! Mitäs se pontikka olikaan? Kurkkaa haaroihisi: Sukupuolitautitesti Oikeat mielipiteet Bad Baws Taas on tullut lusittua

Lisätiedot

Sisällys. Julkaisija Kemistikilta ry. Päätoimittaja Mikko Peura mikko.peura@tkk.fi

Sisällys. Julkaisija Kemistikilta ry. Päätoimittaja Mikko Peura mikko.peura@tkk.fi Harkka Tisle Sisällys Viimeistä viedään 3 Mitä? Mikä ihmeen harjoittelu? 4 Perälän pikaopas työnhakuun 6 Töissä lafkalla ja risteilemässä Itämeren aalloilla... 8 Kesätyö Silecsillä 10 Refining the future!

Lisätiedot

PÄÄTOIMITTAJA. Hanne Haapakoski. paatoimittaja@copsapolitan.net TOIMITUS. Hanne Haapakoski. Niina Tampio Sanni Aho Hanna Tenkula

PÄÄTOIMITTAJA. Hanne Haapakoski. paatoimittaja@copsapolitan.net TOIMITUS. Hanne Haapakoski. Niina Tampio Sanni Aho Hanna Tenkula PÄÄTOIMITTAJA Hanne Haapakoski paatoimittaja@copsapolitan.net TOIMITUS Hanne Haapakoski Niina Tampio Sanni Aho Hanna Tenkula LAYOUT/TAITTO Mika Karikko Suurin pelko ihmisillä on kuulemma esiintymisenpelko.

Lisätiedot

Libanonissa rauhanturvaajana

Libanonissa rauhanturvaajana http://www.skilta.fi Osku näyttää missä kaappi seisoo: Oikeat mielipiteet haalareista, pukeutumisesta, hipeistä ja monesta muusta asiasta 4 / 2012 Leivo tortut emännän niksien avulla Naiset noloissa vaatteissa

Lisätiedot

TARAKI. Tampereen rakentajakilta. Vuosijuhlanumero

TARAKI. Tampereen rakentajakilta. Vuosijuhlanumero Vuosijuhlanumero TARAKI Tampereen rakentajakilta www.taraki.fi Vuosijuhlat, mukana myös kulissien takana s. 7 Fuksiexcu versio 1 s. 15 Fuksiexcu versio 2 s. 17 Rankkaexcu [lahti, lpr, jyväskylä] s. 25

Lisätiedot

Hyvä uusi kylteri. Edessäsi on tulevan ainejärjestösi Pörssin oma lehti. Tämän Pörssikurssin

Hyvä uusi kylteri. Edessäsi on tulevan ainejärjestösi Pörssin oma lehti. Tämän Pörssikurssin Pääkirjoitus Uutuudenviehätystä Hyvä uusi kylteri. Edessäsi on tulevan ainejärjestösi Pörssin oma lehti. Tämän Pörssikurssin fuksinumeron tarkoitus on selittää edes karkeasti osa siitä uudesta maailmasta,

Lisätiedot

TYYPPIARVO 3/99. Moodin virallinen äänenkannattaja. Tyyppiarvo 1/98 1

TYYPPIARVO 3/99. Moodin virallinen äänenkannattaja. Tyyppiarvo 1/98 1 TYYPPIARVO Tyyppiarvo 1/98 1 Moodin virallinen äänenkannattaja 3/99 2 Tyyppiarvo 1/98 Kesälomat tai paremminkin työt alkaa olla useammallakin jo ohi, ja luennot täydessä vauhdissa. Ainakin motivaatio opiskeluun

Lisätiedot

Syysterveiset, syysterveiset!

Syysterveiset, syysterveiset! Syysterveiset, syysterveiset! Jaatiakin kiusanneet kesäsateet ja hel teet ovat enää huono muisto kuukausien takaa, turvallinen kouluarki on jälleen in. On todella mukavaa palata takaisin Tampereelle ja

Lisätiedot

Teksuutimet 1/2009. Sisältö

Teksuutimet 1/2009. Sisältö 1 2 Teksuutimet 1/2009 Julkaisija: Oulun Teekkariyhdistys Painopaikka: Oulun yliopistopaino Levikki :150 kpl Sähköposti: teksuutimet@oty.fi Päätoimittaja: Ville-Pekka Palokangas Taitto, graafinen ulkoasu:

Lisätiedot

TARAKI 4 / 09. T a m p e r e e n R a k e n t a j a k i l t a / / w w w. t a r a k i. f i. l hospital-sitsit. TARAKIn Kesätappo

TARAKI 4 / 09. T a m p e r e e n R a k e n t a j a k i l t a / / w w w. t a r a k i. f i. l hospital-sitsit. TARAKIn Kesätappo TARAKI 4 / 09 T a m p e r e e n R a k e n t a j a k i l t a / / w w w. t a r a k i. f i TARAKIn Kesätappo l hospital-sitsit Uudet fuksit Sulkavan Suursoudut TARAKI 4 / 2009 SISÄLLYSLUETTELO Julkaisija

Lisätiedot

Sisällysluettelo. Päähumppa. Teksuutimet 3/05

Sisällysluettelo. Päähumppa. Teksuutimet 3/05 Sisällysluettelo Päähumppa 3 Töttöröö.. ja hyvästi selevä päevä! 4 Arkkitehtikillan opiskelijatyönäyttely 6 Teekkarikorttietuudet 7 Singa Pura 05 8 Fuksisuunnistus 25 Oulun Teekkariyhdistyksen historiikki,

Lisätiedot

Valtion takaamia lukuelämyksiä jo vuodesta 1985

Valtion takaamia lukuelämyksiä jo vuodesta 1985 Valtion takaamia lukuelämyksiä jo vuodesta 1985 Fuksinumero 2011 Kansi: Mantsalaiset vappupiknikillä 2 Sisältö Päätön kirjoitus...4 Jussin tervehdys Hyvät ensimmäisen vuoden maantieteen opiskelijat...5

Lisätiedot

5-2004. Tunnustus s. 6 Kikkujoulut s. 8. ADA s. 14. Kallion baarit s. 18

5-2004. Tunnustus s. 6 Kikkujoulut s. 8. ADA s. 14. Kallion baarit s. 18 Tunnustus s. 6 Kikkujoulut s. 8 5-2004 ADA s. 14 Kallion baarit s. 18 1 Pääkirjoitus Mitä järkeä kiltatoiminnassa on? ihän teillä ole mitään hätää, koska te saatte tästä rahaa! ENäin todettiin killan entiselle

Lisätiedot

OSAVUOSIKATSAUS 1. hawaii-bileet 14 hallitusesittely 16 optimin ensimmäinen puheenjohtaja 22

OSAVUOSIKATSAUS 1. hawaii-bileet 14 hallitusesittely 16 optimin ensimmäinen puheenjohtaja 22 Q OSAVUOSIKATSAUS 1 Optimi ry:n virallinen äänenkannattaja 6. vsk nro 1 maaliskuu 2008 hawaii-bileet 14 hallitusesittely 16 optimin ensimmäinen puheenjohtaja 22 .:Pääkirjoitus:. Valintoja ja vakansseja

Lisätiedot

Pääkirjoitus. Väitän, että lopputulos on varsin onnistunut. Minun on turha jaaritella enempää. Nauttikaamme nuorten toimittajien töistä.

Pääkirjoitus. Väitän, että lopputulos on varsin onnistunut. Minun on turha jaaritella enempää. Nauttikaamme nuorten toimittajien töistä. Pääkirjoitus Koska tämä on Murros lehden ensimmäinen numero, en voi välttyä pohtimasta otsikon merkitystä. Onhan kyseessä hyvinkin konkreettisesti uusi alku, murroskausi. Kouluja fuusioituu, henkilökunta

Lisätiedot