INTERNETMARKKINOINTI.FI / TEEMU KINNUNEN /

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "INTERNETMARKKINOINTI.FI / TEEMU KINNUNEN / teemu.kinnunen@internetmarkkinointi.fi"

Transkriptio

1

2 10 syytä sille, miksi verkkosivustosi EI myy sis. ratkaisut ongelmiin! Terve ja kiitos mielenkiinnostasi raporttiani kohtaan! Nimeni on Teemu Kinnunen ja esittelen sinulle 10 ylivoimaisesti yleisintä syytä sille, miksi verkkosivustollasi ei käy kauppa. Lisäksi saat tietää, miten näistä 10 ongelmasta päästään eroon. Väitän, että tämän raportin luettuasi sinulla on täydet mahdollisuudet jopa moninkertaistaa myyntisi verkossa. En voi tietenkään taata sinulle tuloksia noin vain, mutta voin luvata, että tästä raportista löydät rutkasti lisäarvoa. Monet raportissa olevat kohdat eivät suinkaan käsittele uusia sosiaalisen median palveluita tai työkaluja, vaan oikeastaan vanhoja kunnon suoramarkkinoinnin keinoja. Ennen kuin alat lukemaan, niin lupaa minulle, että laitat ainakin yhden sinulle uuden asian käytäntöön lähipäivien aikana. Vain toimimalla saat tuloksia aikaan! Antoisia lukuhetkiä!

3 "Verkkosivustollesi ei päädy säännöllisesti riittävää määrää oikeanlaisia ihmisiä" Voi olla, että www- sivustosi rakenne ja sisältö on toteutettu siten, että hakukoneella on hankala näyttää sivustoasi listauksissaan. Tämä tarkoittaa taas sitä, että maksavat asiakkaat eivät voi millään löytää verkkosivustollesi tietämättä yrityksesi tai tuotteesi nimeä. Tässä vaiheessa menetät ihan hurjasti kauppaa... Esimerkki: Tarjoat markkinoiden parasta ratkaisua keittiöremonttiin. Potentiaalinen asiakas hakee hakukoneesta keittiöremontti palvelut, mutta ei löydä sivustoasi, koska hakukone ei ymmärrä näyttää sivustoasi tässä yhteydessä. Miksi? Jatka lukemista niin kerron Sivustosi kyllä näkyy hakukoneissa hakusanalla Pertin Keittiö Oy, mutta siitä ei ole mitään hyötyä. Haluat näkyä niillä hakusanoilla, joilla potentiaaliset ostajat hakevat! Kiinnitä huomiota hakukonenäkyvyyteesi luonnollisissa hakutuloksissa - millaisilla hakusanoilla näyt tällä hetkellä? Millaisilla sinun KANNATTAISI näkyä? Ihan ensiksikin, hyvät ja tuottoisat hakusanat on mahdollista LÖYTÄÄ. Osta muutama mainos Google Adwordsista eri hakusanoilla ja TESTAA, mitkä hakusanat näyttäisivät tuovan bisnestä. Tämän jälkeen muokkaat tekstisisältöjäsi siten, että niissä esiintyvät nämä tuottoisat hakusanat ainakin jossakin määrin. Sen jälkeen varmistat, että TITLE- tagit ja META- kuvaukset ovat kunnossa ja mietit hetkisen keinoja, jolla voisit saada muutaman laadukkaan linkin osoittamaan sivustollesi. Tässä pikaohje: Voit myös mailata minulle osoitteeseen Voi myös olla, että ostamasi mainokset kiinnittävät vääränlaisten ihmisten huomion. Saatat ihmetellä sitä, että sivusto ei tuota myyntiä vaikka kävijöitä kyllä riittää. Esimerkki: Ostat mainostilaa MTV3.fi palvelusta ja saat paljon kävijöitä sivustollesi, mutta suurin osa kävijöistä osoittautuu alle 20- vuotiaiksi nuoriksi miehiksi. Myyt palvelua, jonka kohderyhmää ovat vuotiaat naiset. Vinkki: Jos haluat tehdä oikeasti kustannustehokasta mainontaa, niin unohda MTV3, Iltasanomat, Suomi24 ja kaikki suuret mainosverkot.

4 Etsi sen sijaan käsipelillä vähän pienempiä sivustoja, jotka keräävät yhteen ihanneasiakkaasi kaltaisia ihmisiä. Hae Googlesta tuotteeseesi ja palveluusi liittyvillä avainsanoja ja luo lista sivustoista, jotka näkyvät piikkipaikoilla. Näiden sivustojen kävijämääristä iso osa tulee todennäköisesti hakukoneen kautta. Ehdota sivustojen omistajille, että ostaisit heiltä mainostilaa. Yleensä saat mainoksesi näkyviin monta kertaa edullisemmin. Lisäksi mainoksen kautta tulleet kävijät ovat huomattavasti valmiimpia ostokandidaatteja, koska he ovat tulleet sivustolle hakukoneen kautta. Heidän ostovalmiudestaan viestii se, että he ovat hakiessaan käyttäneet ostoaikeisiin viittaavia hakusanoja Puhutaan seuraavaksi Google- mainoksista eli Google Adwordsista Et halua, että ihmiset, jotka hakevat esimerkiksi "ilmainen [tuotteen nimi]", näkevät mainoksesi ja klikkaavat mainostasi. Et myöskään välttämättä halua kiinnittää sellaisten ihmisten huomiota, jotka vasta ETSIVÄT tietoa. Sen sijaan haluat kävijöitä, jotka ovat tehneet ostopäätöksensä ja ovat valmiita ostamaan saman tien. Parhaimmillaan hakusanamainonta on edullinen mutta tehokas tapa saada ostoaikeissa olevia oikeanlaisia kävijöitä verkkosivustolle. Mainokset tulevat näkyviin 15 minuutissa, joten koko prosessi on äärimmäisen nopea! Klikkaa linkistä niin näytän sinulle videolla, että miten saat Adwords- mainonnan kautta nopeasti tuloksia! mainonta- konversio/ - - -

5 "Lähestymisesi on liian yritys - ja tuotekeskeinen" En tiedä sinusta, mutta itse näen tätä päivittäin. Yritys keskittyy visusti kertomaan omasta tuotteestaan ja palvelustaan, kun pitäisi puhua ASIAKKAASTA. Mitä haluja, tarpeita, pelkoja, toiveita ja ongelmia ASIAKKAALLA on? Mihin ASIAKKAAN ongelmaan tarjoat ratkaisua? Asiakastuntemukseen palaamme vielä tarkemmin tässä dokumentissa. On hyvin yleistä, että asiakkaan kannalta tärkein ja mielenkiintoisin sisältö on piilotettu huolellisesti yrityksestä, yrityksen toimialasta ja yrityksen historiasta kertovan sisällön taakse. Mielenkiintoista sisältöä on se, joka keskittyy puhumaan asiakkaasta. Selailepa läpi muutama sinun alaasi liittyvä verkkosivusto läpi niin huomaat, miten paljon yritykset keskittyvät kertomaan omista palveluistaan ja tuotteistaan sen sijaan, että he keskittyisivät puhumaan asiakkaansa ongelmista, haluista ja peloista. Muista, että sinulla on usein vain muutama sekunti aikaa saada verkkosivustolle tulevan kävijän mielenkiinto. WIIFM = What's In It For Me = Mitä se minua liikuttaa?

6 "Sinulla ei ole hajuakaan asiakkaastasi, joten et osaa muodostaa tehokasta markkinointiviestiä ja lähestymistapaa verkkosivustollesi" Tuote, joka on tarkoitettu KAIKILLE... ei ole tarkoitettu KENELLEKÄÄN. Myytkö naisille vai miehille? Nuorille vai vanhemmille? Mikä yhdistää heitä? Mistä he ovat kiinnostuneita? Mitä he haluavat? Mitä he pelkäävät? Kuvaile ryhmäsi tarkasti ja mieti, millaisella viestillä saisit HEIDÄN huomionsa. Jenkkien puolelta paljon hyviä esimerkkejä kohdentamisesta: "Golf Course ONLY For Left- handed Golfers" "For Working Moms Only" Haluat saada aikaan efektin: "Hei, tämä on tarkoitettu juuri minulle!". Haluat rajata viestisi koskemaan vain tiettyä kohderyhmää ja räätälöidä palvelusi ja tuotteesi kohderyhmälle ihanteelliseksi. Päällimmäisenä ideana on saada verkkosivustollesi ohjattu kävijä ajattelemaan, että tämä on tullut oikeaan paikkaan. Kuinka saan sitten selville, että kenelle minun kannattaa kohdistaa tuotteeni tai palveluni? Muutama pointti: Tutkaile entisiä asiakkaitasi, mikä heitä yhdistää? Lähde miettimään ongelmia, joihin tuotteesi ja palvelusi tarjoaa erityisesti ratkaisuja. Nyt mieti, millaisessa elämäntilanteessa olevilla ihmisillä ON näitä ongelmia. Mieti näitä kysymyksiä asiakaskunnastasi: 1. Mikä heidät pitää öisin hereillä / Mitkä ovat ne ongelmat, joiden kanssa asiakkaasi painii? 2. Mistä he ovat eniten peloissaan? 3. Mitkä kolme asiaa turhauttavat heitä päivittäin? 4. Mikä on heidän salaisin haaveensa, jota he eivät ehkä sano ääneen? 5. Onko heillä jokin erityinen tapa tehdä päätöksiä? (lue lisää ostajapersoonista: the- 4- Buyer- Personas- to- Increase- Conversions) 6. Onko heillä oma kielensä? 7. Kuka muu myy asiakaskunnallesi samaa tuotetta kuin sinä ja miten kilpailijasi sitä tekevät? 8. Miten kilpailijasi ovat epäonnistuut yrityksessään? Jotta voisit muokata myyntimateriaalisi houkuttelevaksi ja myyväksi, sinun on yksinkertaisesti pakko tuntea asiakkaasi läpikotaisin.

7 "Markkinointiviestiäsi ei olla siirretty reaalimaailmasta Internetiin" Mikä oikeuttaa olemassaolosi? Miksi minun pitäisi ostaa juuri sinulta? Mitä UNIIKKIA sinussa on...? Tämän pitäisi löytyä verkkosivustolta aivan ensimmäiseksi näkyvältä paikalta. Sinulta ehkä löytyykin tämä viesti, mutta et ole jostain syystä siirtänyt sitä verkkosivustollesi. Muista kuitenkin, että Internetissä liikkuvat tismalleen samat ihmiset kuin reaalimaailmassakin. Meillä kaikilla on samat tarpeet, halut ja pelot myös Internetissä. Kerro mikä on se sinun juttusi. Jos sinulla ei ole 'omaa juttuasi', niin silloin kenelläkään ei ole periaatteessa mitään järkevää syytä olla asiakkaanasi. Joten... Mikä oikeuttaa olemassaolosi? Mikä on se uniikki juttu, jota tarjoat asiakkaillesi? Ehdottaisin, että se tiivis 'olemassaolosi oikeutus' lukisi verkkosivustosi etusivulla joko otsikkona näkyvällä paikalla tai vähintäänkin logosi vieressä

8 "Huono ulkoasu pilaa käytettävyyden eikä ole uskottava" Älä käsitä minua väärin, mutta sille ei vain voi mitään, että vanhat ja rumat verkkosivut karkottavat maksavia asiakkaita. Verkkosivustojen rosoinen ulkoasu viestittää kävijälle, että yritys on pieni, vähävarainen ja epäluotettava. Yleensä rosoisen ja häiritsevän ruman ulkoasun myötä myös käytettävyys kärsii. Onko tärkein sisältö sivustollasi löydettävissä yhdellä hiiren klikkauksella?

9 "Et tee ostamista riittävän helpoksi ja luonnolliseksi toimenpiteeksi" Älä vain anna puhelinnumeroa jonne soittaa, vaan käytä isoja ja hyvin asemoituja yhteydenottolomakkeita. Kehota kävijää säännöllisesti toimintaan - jokaisen sisältösivun lopusta olisi hyvä löytyä jonkinnäköinen toimintakehote riippuen tietenkin siitä, että mihin kyseisen sivuston sisältö tähtää. Mitä useammin pyydät, sitä useammin myös saat. Tarjoa myös selkeät ohjeet ostamiseen. Jos myyt vimpaimetta X, niin kerro yksityiskohtaisesti, että miten kävijä voi saada tuotteen itselleen. Varsinainen temppu tässä on se, että OLETAT vakaasti kaupan tapahtuvan. Tämä lisää toimintakehotteesi tehoa. Käytä isoja nappeja, jotka erottuvat taustasta. Tehokkaiksi ja houkutteleviksi väreiksi ovat osoittautuneet oranssi ja vihreä. Punainen väri osto- napissa ei yleisesti ole toiminut oranssia tai vihreää paremmin, koska punainen indikoi vaaraa ja hälytyksen väriä. Minimoi myöskin tilausprosessin välivaiheet. Matka ostopäätöksen tekemisestä kiitos- sivulle ei tulisi kestää kauaa, eikä välissä tulisi olla montaa vaihetta. Amazon.com verkkokauppa osaa minimoida tilausprosessin vaatimat askeleet - se tarjoaa asiakkailleen 1- click- buy toimintoa. Yhdellä hiiren klikkauksella saat maksettua ostoksesi, kunhan olet vain aiemmin rekisteröitynyt sivustolle. Jos olet verkkokauppias, suosittelen sinua tutustumaan verkkokauppaakatemia.com sivustolta ladattavaan ilmaiseen raporttiin, jossa käydään läpi 6 eri tapaa lisätä verkkokauppasi myyntiä ilman lisäkustannuksia.

10 "Jätät paljon päätöksen teon kannalta tärkeitä asioita kertomatta" Hiljaisuus on kultaa ehkä jossakin muualla, mutta ei myynnissä. White Space on harvemmin saanut epäröivää kävijää muuttumaan oikeaksi asiakkaaksi. Käännä jokaikinen kivi - listaa JOKAINEN tuotteestasi tai palvelustasi saatava hyöty ja ominaisuus. Et voi lopulta tietää, mikä saa kävijän tarttumaan tuotteeseesi. Kyseessä voi olla yksi kohta 15 muun kohdan joukossa, joka jostakin syystä vain 'natsaa' voimakkaammin kuin kaikki muut kohdat yhteensä. Tämä yksittäinen kohta, jonka ehkä epäröiden lisäsit hyötyjen joukkoon, voi ratkaista kaupan yksittäisen kävijän kohdalla. Olen asiakkailleni usein sanonut, että jos tuotteiden ominaisuuksia ja hyötyjä ei löydy verkkosivustolle valmiina, niin kannattaa vaikka äänittää oma myyntipuhe. Käytännössä napataan siis seuraavalle asiakaskäynnille nauhuri mukaan, äänitetään kaikki ja kirjoitetaan jälkikäteen koko roska paperille ja kappas vain, siinä meillä on lähes valmista materiaalia laitettavaksi verkkosivustoille. Okei...et välttämättä tee asiakaskäyntejä, mutta ymmärsit varmastikin idean. Me osaamme kyllä myydä omaa tuotettamme, mutta emme huomaa siirtää ajatuksiamme ja sanomisiamme verkkoon! En ole koskaan ymmärtänyt niitä ihmisiä, jotka välttelevät myyntipuheita silloin, kun niiden aika olisi. Verkkosivustollasi olevan materiaalin on pakko pystyä sytyttämään ja innostamaan kävijää, jotta tarvittava yhteydenotto ja kauppa syntyisi. Niukkasanaisuus on harvoin toiminut yhteydenottomagneettina. Jos strategiaasi kuuluu olla niukkasanainen, niin kuulen mielelläni perustelusi. Mailaile osoitteeseen - - -

11 "Ihmisillä on hirveä määrä epäluuloa ja ostamisen esteitä. Tiedostat asian, mutta et poista riskejä verkkosivustollasi" Missään muualla ei olla yhtä epäluuloisia kuin internetissä. Mikäli brändisi ei ole maailman tunnetuimpien joukossa, sinulla ei ole varaa olla kiinnittämättä huomiotasi tähän asiaan. Ajatuksia, joita verkkosivustosi kävijöillä todennäköisesti on: Uskallanko antaa luottokorttini tietoja tälle sivustolle? Mitä jos tuote ei ole sitä mitä haen? Tietävätkö nämä henkilöt mistään mitään? Ovatko nämä henkilöt tai onko tämä yritys oikeasti olemassa? Miten pystyn luottamaan tähän yritykseen? Kysymys kuuluu: Kuinka saan herätettyä luottamuksen ja turvallisuuden tunteen, jotta asiakas voi huoletta avata lompakkonsa? "Asiakkailtamme kuultua..." tai vaihtoehtoisesti "Jos et usko meitä, niin usko ainakin asiakkaitamme..." Näitä ei ole koskaan liikaa, sillä se mitä asiakkaasi sanovat sinusta, on ainakin 1000 kertaa uskottavampaa kuin se, mitä itse sanot itsestäsi huolimatta siitä, että sinä olet asiantuntija ja asiakas ei. Lisää mukaan myös verkkopankkien logot, aaa- luottoluokituksesi, sertifikaatit ja muut seikat, jotka voivat nostaa luottamustasi asiakkaan silmissä ja poistaa ostamisen riskejä. "Mikäli ystäväsi tunnistavat sinut tästä naamiaisasusta, niin tarjoamme rahasi kokonaisuudessaan takaisin välittömästi, eikä sinun edes tarvitse palauttaa pukua!" Anna aina tyytyväisyystakuu ja ilmaise takuusi myöskin tyylikkäästi. Aina kun myyt, sinun on pakko taata jotakin. Et välttämättä voi taata sitä, että asiakas saa rahansa takaisin tai sitä, että asiakas saa aikaan haluamansa lopputuloksen tuotteellasi, mutta aina voit antaa jonkin takuun. Tässä esimerkkejä takuista, jotka toimivat erinomaisesti riskin poistajina: - Ellet syystä tai toisesta ole 100% tyytyväinen tuotteeseemme, palauta se meille niin hyvitämme KAIKKI palautuksesta sinulle koituneet kustannukset - Mikäli tuote ei saavu osoitteeseenne 4 päivän kuluessa, on toimitus teille ilmainen!

12 - Takaamme, että asiakaspalvelumme kanssa asioiminen pelastaa päiväsi! Takuusta tulee vieläkin tehokkaampi, jos siinä on sekä rahat takaisin elementti että hyvitys 'kivusta ja särystä'. Olen nähnyt paljon esimerkiksi tällaisia: - JOS syystä tai toisesta käy niin, että tuote ei toimikaan kuten lupaamme, hyvitämme maksamasi rahat TUPLANA takaisin. Pyydämme vain, että toimitat pakkauksen mukana lyhyen selostuksen todisteineen siitä, että yritit käyttää tuotettamme ihan oikeasti. Todellisuudessa vain pienen pieni osa oikeasti viitsii tehdä palautuksia rikastumismielessä. Hyvin usein myös rikkinäiset tuotteet jäävät palauttamatta, jos niiden arvo ei ole muutamaa kymppiä enempää. Vastaavasti riskien poistaminen ja ylimääräisen hyvityksen lupaaminen myyntitilanteessa poistaa kaiken riskin, ja itse myymisestä tulee monin verroin helpompaa! Ostamisen esteet Kuten olen jo aiemmin sanonut, tarvitset myös verkkosivustollesi hyvän myyntipuheen. Hyvä myyntipuhe on sellainen, joka käy läpi KAIKKI syyt sille, miksi asiakas EI ostaisi tuotetta. Kaikkiin syihin tulee myös esittää vasta- argumentit, joten kokonaisuudessaan myyntipuheesta muodostuu vastustamattoman tehokas. Esimerkki: Yritys myy keittiöpaketteja. Heidän verkkosivustollaan voisi olla vastaukset esimerkiksi seuraaviin väittämiin: 1. Tämä keittiö on liian kallis 2. Tämä keittiö ei ole riittävän käytännöllinen 3. Remontti kestää liian kauan 4. Remontti on liian raskasta 5. Lapseni eivät kestä remontista tulevaa rakennuspölyä Olet oman tuotteesi asiantuntija ja osaat varmasti vastata näihin väitteisiin. Parasta tässä lähestymistavassa on se, että myyntitilanne on läpinäkyvä ja rehellinen. Voit pitää kaunistellun myyntipuheen ja toivoa, että asiakas ei kysyisi sitä yhtä pientä juttua, joka on tämän tuotteen heikkous. Vastaavasti voit ottaa asian rohkeasti ITSE esille ja miettiä asialle etukäteen ratkaisun. Kirjoitin taannoin blogiartikkelin ostamisen esteistä. Artikkeli sai niin suurta suosiota, että linkitän sen tähän raporttiin: esteet/

13 "Et kehitä jatkuvasti uusia vastustamattomia tarjouksia" Kaksi avainsanaa: UUDET + TARJOUKSET UUDET Mikä saa sinut joka päivä avaamaan Facebookin, MTV3.fi - sivuston tai YLE.fi sivuston? Mitä kysyt ensimmäiseksi ystävältäsi, kun hän vastaa puheluusi? MITÄ UUTTA TÄNÄÄN? Janoamme jatkuvasti UUTISIA! Mitä tänään on tapahtunut? Mitä uutta minulle on tarjolla? Onko kukaan kommentoinut minua Facebookissa? Onko kukaan lisännyt uusia valokuvia itsestään? Mitä tapahtuisi Iltasanomille, jos se lakkaisi tuottamasta uutisia? Jotta saisit uuden syyn olla yhteydessä asiakkaisiin ja jotta saisit asiakkaittesi mielenkiinnon, tarvitset jatkuvasti uusia juttuja, uusia palveluita, uusia blogiartikkeleita, uusia vimpaimia jne jne. McDonalds kehittää jatkuvasti uusia hampurilaisia. Ensin tuli euron juusto, sitten tuli juustopekoni ja sitten McWrap. Muutokset ovat joskus pikkuriikkisiä ja tuotteet pysyvät käytännöllisesti katsoen edeltäjiensä klooneina, mutta TUOTE ON SILTI UUSI JA VETÄÄ IHMISIÄ PAIKAN PÄÄLLE. Jos haluat pysyä tahdissa mukana, sinun on pakko pystyä maksimoimaan uuden tuotteittesi tuotanto. Milloin viimeksi olet lisännyt kokoelmaasi jotain uutta, joka antaisi jälleen yhden hyvän syyn olla yhteydessä asiakkaisiisi? TARJOUKSET Miten voisit luoda sellaisen tarjouksen, joka olisi suorastaan vastustamaton? Useimmat meistä mieltävät tarjoukset pelkästään alennuksiksi. Hinnan pudottaminen on kuitenkin usein kaikkein tehottomin tapa rakentaa vastustamattomia tarjouksia. Pidä hinta ennallaan tai nosta sitä hieman, mutta lisää pakettiin bonuksena muita vimpaimia kaupanpäällisiksi. Uuden keittiön kaupanpäällisiksi voisi antaa esimerkiksi keittiöveitsi- sarjan, keittokirjan, iittalan keräilyastiaston, lahjakortin, (jatka listaa kunnes tarjousta ei yksinkertaisesti voi enää vastustaa).

14 Nimeä tuotepakettisi / tarjouksesi houkuttelevasti siten, että se alkaa näyttämään uniikilta ja kiinnostavalta. Kun muodostat tarjoustasi tuotteesi ympärille kerättävillä bonuksilla, niin palaa hetkeksi takaisin niihin yleisiin ostamisen esteisiin, joita asiakkaillasi yleensä on. Ideaalitilanne olisi se, että jokainen kaupanpäällinen vastaisi johonkin ostamisen esteeseen. Uuden keittiön ostajaa saattaa mietityttää se, että mitä kodinkoneita keittiöön hankitaan. Lahjakorttisi voi olla suunnattu vaikkapa Giganttiin tai Expertille. Kun annat tarjouksellesi deadlinen, niin kokonaisuudestasi tulee vastustamaton. Muista, että ilman deadlinea tarjouksesi ei ole vastustamaton, koska ihmiset tuppaavat viivyttelemään päätöksentekoa luonnostaan. Merkitse selkeästi ja näkyvästi se päivämäärä, jolloin tarjouksesi umpeutuu. Istutat asiakkaasi mieleen pelon, että tämä menettää jotain korvaamatonta ellei tartu tarjoukseen. Mitäs sitten, jos minulla ei yksinkertaisesti ole varaa tarjota kaupan päälle mitään? Ensinnäkin, informaatiosta (DVD, CD, kirjat yms.) voit paketoida arvokkaita bonuksia, vaikka tuotteen valmistaminen ja toimittaminen ei sinulle maksaisikaan oikeastaan mitään. Asiakkaalle informaation arvo voi kuitenkin olla mittava. Sitä paitsi tarjouksia rakentaessa kannattaa miettiä asiakkuuden todellinen arvo. Olisiko se nyt niin paha juttu vaikka tekisitkin vastumattomalla tarjouksellasi tappiota, kun saat vastineeksi uuden tyytyväisen asiakkaan? Uuden asiakkuuden arvo voi olla mittava, jos saat asiakkaasi ostamaan sinulta uudestaan ja uudestaan useiden vuosien ajan. Tyytyväinen asiakas tuo usein myös suosittelujen kautta uusia asiakkaita ja levittää brändisi sanomaa ilman, että sinun tarvitsee maksaa yhtään mitään. Aina ei siis kannata tuijottaa pelkkää yksittäisestä myynnistä aiheutuvaa voittoa tai tappiota. Vastustamattoman tarjouksen rakentaminen voi parhaimmillaan kasvattaa niin paljon asiakaslistaasi, että yrityksesi markkinointiongelmat häviävät lähes kokonaan.

15 "Et tiedä, miten vanhoille asiakkaille saataisiin myytyä lisää..." Tarvitset markkinointisysteemin, jonka yksi osa on huolehtia siitä, että vanhat asiakkaat ostavat tuotteitasi tai palveluitasi aina vain uudestaan ja uudestaan hamaan tulevaisuuteen asti. Vanhat asiakkaasi ovat kallisarvoisinta omaisuuttasi. Heidän ostokynnyksensä on huomattavasti keskimääräistä matalampi, sillä he tuntevat jo tuotteesi ja palvelusi. He pystyvät jo luottamaan sinuun. Kuitenkin, jotta saisit leivottua asiakkaistasi kanta- asiakkaita, sinun tarvitsee luoda kanta- asiakassuhteita. Suhteen luomiseen ei ole oikotietä - sinun on pakko olla heihin yhteydessä tavalla tai toisella säännöllisesti. Millaista sisältöä asiakkaille kannattaisi lähettää? Suurin osa kauppiaista lopettaa TÄYSIN ihmiselle viestimisen, kun tästä tulee asiakas. Kun rahat ollaan saatu asiakkaalta talteen, ei tyytyväisyydellä tai oikeastaan millään ole enää mitään väliä. Tämä olettamus on väärä ja maksaa yrityksellä todella paljon rahaa. Ethän halua kohdella asiakastasi kuin yhden yön hoitoa? Tiedät jo melko hyvin, mistä asiakkaasi ovat kiinnostuneet. Kysy heiltä mielipiteitä tuotteesi laadusta ja käyttömukavuudesta. Rohkaise heitä käyttämään tuotetta. Lähetä tuotteeseen ja aihepiiriin liittyvää informaatiota, joka saattaa kiinnostaa heitä. Kerro myös kiinnostava ja tuotteen hyödyistä kertova tarina SINUSTA ja YRITYKSESTÄSI. Tarinalla saat usein hieman ainutlaatuisuuden tuntua asiakkaasi silmissä. Lähetä myös säännöllisin väliajoin vastustamattomia tarjouksia, jotka tiedät kiinnostavan asiakastasi. Voisitko vieläpä automatisoida tämän jotenkin? : ) Kun ensitransaktio tapahtuu, pidä huoli että saat mahdollisimman paljon tietoa asiakkaastasi ja ohjaa hänet systeemiisi, joka on rakennettu uusia asiakkaita varten. Suomessa juuri kukaan ei tee tätä lähellekään oikein, tekisitkö sinä?

16 "Jos pidit tästä raportista, kerro kaverillesi, mutta älä kilpailijallesi..." Kuten ehkä huomasitkin, tässä raportissa ei puhuttu juurikaan Facebookista, Twitteristä tai Pinterestistä. Nämä kaikki voivat olla sinulle hyviä työkaluja asiakassuhteitten rakentamiseen ja liikenteen saamiseen, mutta muista että ne ovat lopulta vain työkaluja. Oikeasti merkityksellisiä asioita ovat juuri tässä raportissa käsitellyt asiat. Tarvitset syvällistä tietoisuutta asiakkaastasi, jotta osaat lähestyä heitä oikein ja myydä heille oikealla tavalla oikeaa tuotetta. Tarvitset tarinoita, jotta voit sitouttaa heidät brändiisi. Sinun tarvitsee tehdä töitä luottamuksesi eteen poistamalla riskejä tyytyväisyystakuilla ja näyttämällä tyytyväisten asiakkaittesi sanomisia. Tarvitset uusia vastustamattomia tarjouksia, jotka kasvattavat asiakaslistaasi. Tarvitset perusteellisia kuvauksia tuotteesi ominaisuuksista ja hyödyistä. Lisäksi tarvitset tietenkin laadukasta ja säännöllistä kävijäliikennettä... Tämä 2534 sanan erikoisraportti alkaa olla lopuillaan ja on viimeisen pyynnön aika: Voisitko jakaa tätä raporttia eteenpäin? Anna vain ystävällesi tai tuttavallesi linkki: ja lomake löytyy suoraan etusivulta - kukaan ei voi erehtyä. Kuulen erittäin mielelläni myös palautteesi tästä raportista. Mailaile minulle osoitteeseen ja kerro, jos sait jotain arvokasta irti neuvoistani. Sisällytä mukaan myös nimesi, yrityksesi ja paikkakuntasi. Mikäli et halua, että palautettasi julkaistaan, ilmoita siitä minulle erikseen. Kiitos! Terveisin, Teemu Kinnunen

INTERNETMARKKINOINTI.FI / TEEMU KINNUNEN / teemu.kinnunen@internetmarkkinointi.fi

INTERNETMARKKINOINTI.FI / TEEMU KINNUNEN / teemu.kinnunen@internetmarkkinointi.fi 10 syytä sille, miksi verkkosivustosi EI myy sis. ratkaisut ongelmiin! Terve ja kiitos mielenkiinnostasi raporttiani kohtaan! Nimeni on Teemu Kinnunen ja esittelen sinulle 10 ylivoimaisesti yleisintä syytä

Lisätiedot

Iso kysymys: Miten saan uusia asiakkaita ja kasvatan myyntiä internetin avulla? Jari Juslén 2014 2

Iso kysymys: Miten saan uusia asiakkaita ja kasvatan myyntiä internetin avulla? Jari Juslén 2014 2 Jari Juslén 2014 1 Iso kysymys: Miten saan uusia asiakkaita ja kasvatan myyntiä internetin avulla? Jari Juslén 2014 2 Agenda Myynnin suurin ongelma Ongelman ratkaiseminen, ensimmäiset vaiheet Jari Juslén

Lisätiedot

Mikä ihmeen hakukonemarkkinointi?

Mikä ihmeen hakukonemarkkinointi? Mikä ihmeen hakukonemarkkinointi? Mitä teet ensimmäiseksi, kun etsit tietoa jostain asiasta? Luultavimmin Google- haun, etkä ole ainut: ihmiset ovat siirtyneet yhä enemmän nettiin käyttämään sähköisiä

Lisätiedot

3. Ryhdy kirjoittamaan ja anna kaiken tulla paperille. Vääriä vastauksia ei ole.

3. Ryhdy kirjoittamaan ja anna kaiken tulla paperille. Vääriä vastauksia ei ole. 1 Unelma-asiakas Ohjeet tehtävän tekemiseen 1. Ota ja varaa itsellesi omaa aikaa. Mene esimerkiksi kahvilaan yksin istumaan, ota mukaasi nämä tehtävät, muistivihko ja kynä tai kannettava tietokone. Varaa

Lisätiedot

Toimiva verkkosivusto lehdelle. Riikka Räisänen Projektipäällikkö, Digitaalinen markkinointi riikka.raisanen@verkkoasema.fi Puhelin: +35840 194 8650

Toimiva verkkosivusto lehdelle. Riikka Räisänen Projektipäällikkö, Digitaalinen markkinointi riikka.raisanen@verkkoasema.fi Puhelin: +35840 194 8650 Toimiva verkkosivusto lehdelle Riikka Räisänen Projektipäällikkö, Digitaalinen markkinointi riikka.raisanen@verkkoasema.fi Puhelin: +35840 194 8650 Miksi? Tavoitteet Mitä myyt? Mitä ja miten haluat asiakkaillesi

Lisätiedot

Lisämyyntiä kannattavasti Google Adwords mainonnalla. Anton Luhtala, Digisome

Lisämyyntiä kannattavasti Google Adwords mainonnalla. Anton Luhtala, Digisome Lisämyyntiä kannattavasti Google Adwords mainonnalla 1 Kannattavan lisämyynnin resepti 1. Hyvä kampanjarakenne 2. Hyvät hakusanat 3. Datan kerääminen 4. Datan seuranta ja tavoitteiden määrittäminen 5.

Lisätiedot

KICK ASS! FACEBOOK-MARKKINOINNILLA MATKAILULIIKETOIMINTA KASVUUN

KICK ASS! FACEBOOK-MARKKINOINNILLA MATKAILULIIKETOIMINTA KASVUUN KICK ASS! FACEBOOK-MARKKINOINNILLA MATKAILULIIKETOIMINTA KASVUUN Marko Pyhäjärvi PUHEENVUORON TAVOITE On olemassa miljoonia eri keinoja vauhdittaa matkailuyrityksen myyntiä, ja Facebookmarkkinointi on

Lisätiedot

Markkinointi sosiaalisessa mediassa

Markkinointi sosiaalisessa mediassa Markkinointi sosiaalisessa mediassa Digityöpaja, 30.11.2017 Outi Mertamo DigiReWork hanke Hamk.fi/digirework Minä Outi Mertamo Tuotantotalouden insinööri, 2010. Aloittanut HAMKissa markkinointisuunnittelijana

Lisätiedot

Useasti Kysyttyä ja Vastattua

Useasti Kysyttyä ja Vastattua 1. Miksen ostaisi tykkääjiä, seuraajia tai katsojia? Sinun ei kannata ostaa palveluitamme mikäli koet että rahasi kuuluvat oikeastaan kilpailijoidesi taskuun. 2. Miksi ostaisin tykkääjiä, seuraajia tai

Lisätiedot

Klikit Myynniksi. Raahe Jaakko Suojanen

Klikit Myynniksi. Raahe Jaakko Suojanen Klikit Myynniksi Raahe 31.10.2016 Jaakko Suojanen Sisältö Verkossa myyminen Tehokas verkkosivu Liikennemäärän kehittäminen Hakukoneoptimointi Google Adwords Facebook Konversion kehittäminen Jaakko Suojanen

Lisätiedot

Ohjeistus maailman asiakasystävällisimpään myyntiin. Oskari Lammi

Ohjeistus maailman asiakasystävällisimpään myyntiin. Oskari Lammi Ohjeistus maailman asiakasystävällisimpään myyntiin Oskari Lammi 1 Asiakastyytyväisyys mitä ja miksi Asiakas määrittelee hyvän ja huonon palvelun laadun. Jos palvelun laatu ei tyydytä asiakasta, on hänen

Lisätiedot

taustaa keskustan tila on hälyttävä, nyt pitää tehdä jotakin!

taustaa keskustan tila on hälyttävä, nyt pitää tehdä jotakin! PUTIIKKIVIIKOT.fi taustaa keskustan tila on hälyttävä, nyt pitää tehdä jotakin! kaikkien pitää ymmärtää suurempi kuva. nyt tehdään yhdessä, toistaan tukien, ei siis vain oman navan kautta omaa etua ajatellen

Lisätiedot

Google Adwords pikaohje

Google Adwords pikaohje Google Adwords pikaohje Suunnittele loistava verkkokaupan mainoskampanja Perustaomaverkkokauppa.fi Ville Kinanen 1 1. Avainsanojen valinta Verkkomainonnan suunnittelu aloitetaan avainsanojen kartoittamisella,

Lisätiedot

Tärkeimmät palvelut hakutulosten kärjessä CASE MM-KONEURAKOINTI

Tärkeimmät palvelut hakutulosten kärjessä CASE MM-KONEURAKOINTI Tärkeimmät palvelut hakutulosten kärjessä CASE MM-KONEURAKOINTI Toimiala: Rakennuspaikan valmistelutyöt Yritys: MM-Koneurakointi Oy Olen saanut rahoilleni vastinetta ja olen tyytyväinen yhteistyöhön 45

Lisätiedot

Miten digimarkkinoinnilla tehdään tulosta?

Miten digimarkkinoinnilla tehdään tulosta? Miten digimarkkinoinnilla tehdään tulosta? OSA 1 /2 idealmainos.fi Miten verkkosivut toimivat myynnin käynnistäjänä? Miten mittaamme Digitaalisen markkinoinnin tuloksia? Voiko digitaalinen markkinointi

Lisätiedot

Vuorovaikutteisuutta videomainontaan. Teemu Suominen Nelonen Media

Vuorovaikutteisuutta videomainontaan. Teemu Suominen Nelonen Media Vuorovaikutteisuutta videomainontaan Teemu Suominen Nelonen Media Aiheet Tv-sisältöjen kulutus tänä päivänä Miksi interaktiivista videomainontaa Esimerkkejä toteutuksista Kokemuksia ja oppeja TV Päälähetys

Lisätiedot

4 ensimmäistä sähköpostiasi

4 ensimmäistä sähköpostiasi 4 ensimmäistä sähköpostiasi 1 Ohjeet Nyt rakennetaan neljä viestiä, jotka voit lähettää sähköpostilistallesi. Jos et vielä osaa rakentaa sähköpostilistaa, lue tämä kirjoitus: http://www.valmentaja-akatemia.fi/sahkopostilista/

Lisätiedot

10 yleistä hakukoneoptimointivirhettä

10 yleistä hakukoneoptimointivirhettä 10 yleistä hakukoneoptimointivirhettä Petteri Erkintalo Kehitysjohtaja Klikkicom Oy 2011-09-27 2 1. Hakukoneiden pääsy sivustolle on estetty Hakukoneiden pääsyn sivustolle voi estää usein eri keinoin Yllättävän

Lisätiedot

Näkyvyys nousuun hakukoneoptimoinnilla

Näkyvyys nousuun hakukoneoptimoinnilla Näkyvyys nousuun hakukoneoptimoinnilla Teemu Leppänen Puhujan esittely Verkkosivuja vuodesta 1999 Tietoliikennealan koulutus Kouluttajana noin 10 vuotta Asunut Englannissa ja Australiassa Oma yritys vuodesta

Lisätiedot

Tämä opas on luotu verkkosivujen omistajille, verkkosivujen hankkimista

Tämä opas on luotu verkkosivujen omistajille, verkkosivujen hankkimista Tämä opas on luotu verkkosivujen omistajille, verkkosivujen hankkimista suunnitteleville sekä kaikille verkkosivujen kehittämisestä kiinnostuneille. Tässä oppaassa keskitytään perusasioihin, joiden korjaaminen

Lisätiedot

Onnistu sisällöissä ja somessa Differo Oy. Riikka Seppälä @seppalar1 Riikka.Seppala@Differo.fi 11.3.2015

Onnistu sisällöissä ja somessa Differo Oy. Riikka Seppälä @seppalar1 Riikka.Seppala@Differo.fi 11.3.2015 Onnistu sisällöissä ja somessa Differo Oy Riikka Seppälä @seppalar1 Riikka.Seppala@Differo.fi 11.3.2015 Differosta Autamme yrityksiä jalkauttamaan kohderyhmää kiinnostavaa puhetta verkkoon sisältöstrategian

Lisätiedot

Sosiaalinen media markkinointivälineenä

Sosiaalinen media markkinointivälineenä Sosiaalinen media markkinointivälineenä Sosiaalinen media on hyvä apuväline brändin kannatuksen kasvattamiseksi ja tietoisuuden levittämiseksi. B2B-yrityksessä, jossa sosiaalista mediaa edelleen vain ihmetellään

Lisätiedot

60% 10% 1. MIKSI IHMEESSÄ VERKKOASIAKASPALVELUUN KANNATTAA PANOSTAA? Ole läsnä ja tavoitettavissa. Suomalaisista noin 90 % käyttää nettiä viikoittain.

60% 10% 1. MIKSI IHMEESSÄ VERKKOASIAKASPALVELUUN KANNATTAA PANOSTAA? Ole läsnä ja tavoitettavissa. Suomalaisista noin 90 % käyttää nettiä viikoittain. Tavoita ja vaikuta Oletko koskaan ollut epätietoinen siitä, mitä tuotteita tai palveluita yritys, jonka sivuilla vierailet, oikeasti tarjoaa? Jos olet, niin on todennäköisesti asiakkaasikin. Hän voi olla

Lisätiedot

Vertailua: Kaleva.fi, Facebook, Google kuinka markkinointi toimii eri alustoilla?

Vertailua: Kaleva.fi, Facebook, Google kuinka markkinointi toimii eri alustoilla? Vertailua: Kaleva.fi, Facebook, Google kuinka markkinointi toimii eri alustoilla? 29.10.2014 Digiaamiainen Markkinointi lukijan näkökulmasta Lukija seuraa itseään kiinnostavia aiheita eri kanavista joukkoon

Lisätiedot

Useimmin kysytyt kysymykset

Useimmin kysytyt kysymykset Useimmin kysytyt kysymykset Versio 1.1 1 1. Mikä mobiilikortti on? Mobiilikortti on matkapuhelimessa toimiva sovellus ja www.mobiilikortti.com osoitteessa oleva palvelu. Sovelluksen avulla voit siirtää

Lisätiedot

Valmennusmajakka Jarkko Muhonen

Valmennusmajakka Jarkko Muhonen 1 Valmennusmajakka Jarkko Muhonen 2 Miksi Google AdWords? Ihmiset löytävät yrityksesi Googlessa juuri silloin, kun he etsivät tuotteita tai palveluita, joita myös sinulla on tarjolla. Google AdWordsin

Lisätiedot

Markkinoinnin automaatio. Parempia liidejä myynnille! Huomispäivän asiakkaasi ovat tänään verkossa.

Markkinoinnin automaatio. Parempia liidejä myynnille! Huomispäivän asiakkaasi ovat tänään verkossa. Markkinoinnin automaatio Parempia liidejä myynnille! Huomispäivän asiakkaasi ovat tänään verkossa. Tervehdys ystävät, Markkinoinnin automaatio on tämän hetken kuumimpia termejä digitaalisessa markkinoinnissa.

Lisätiedot

Hevospalveluiden tuotteistaminen ja asiakaslähtöinen markkinointi Susanna Lahnamäki

Hevospalveluiden tuotteistaminen ja asiakaslähtöinen markkinointi Susanna Lahnamäki Hevospalveluiden tuotteistaminen ja asiakaslähtöinen markkinointi Susanna Lahnamäki Tällä mennään Tuotteistaminen & asiakaslähtöinen markkinointi Vähän teoriaa, enemmän käytäntöä. http://www.youtube.com/watch?v=uk0zrvzvtb4

Lisätiedot

10 yleistä hakukoneoptimointivirhettä

10 yleistä hakukoneoptimointivirhettä 10 yleistä hakukoneoptimointivirhettä Markus Ossi SEO Technician Klikkicom 2011-05-26 2 Henkilökuva Markus Ossi 32 vuotias ekonomi Tehnyt hakukoneoptimointia vuodesta 1998 Hakukoneoptimointiteknikk o Klikkicomissa

Lisätiedot

Aloittavan yrittäjän markkinointiopas - mitä tarvitsen kun perustan yrityksen?

Aloittavan yrittäjän markkinointiopas - mitä tarvitsen kun perustan yrityksen? Aloittavan yrittäjän markkinointiopas - mitä tarvitsen kun perustan yrityksen? 1 Olet päättänyt perustaa yrityksen tai olet sen jo perustanut. Kertoaksesi potentiaalisille asiakkaillesi, että olet olemassa,

Lisätiedot

01. MÄÄRITTELE UNELMASI

01. MÄÄRITTELE UNELMASI BRÄNDISI PERUSTA 01. MÄÄRITTELE UNELMASI Monesti suurin syy miksi päädytään uudelleen brändäämiseen on toiminnan sekavuus ja epäröinti. Ei olla riittävästi ajateltu miltä oma unelma elämäänsä ja liiketoimintaansa

Lisätiedot

Google AdWords. mainonta tehokäyttöön

Google AdWords. mainonta tehokäyttöön Google AdWords mainonta tehokäyttöön Opi tekemään hakukonemainontaa kuin ammattilaiset. Opas antaa sinulle vinkkejä, kuinka vältät sudenkuopat ja säästät mainoseurojasi sekä kuinka tavoitat asiakkaasi

Lisätiedot

Auta asiakkaita löytämään kauppaasi! Terhi Aho/ 21.4.2016

Auta asiakkaita löytämään kauppaasi! Terhi Aho/ 21.4.2016 Auta asiakkaita löytämään kauppaasi! Terhi Aho/ 21.4.2016 #ässäthihasta #tuloslove Verkkokaupan hakukoneoptimointi 1. Löydettävyys 2. Mitä on hakukoneoptimointi? 3. Avainsanatutkimus 4. Asiakaspalvelu

Lisätiedot

E-kirjan kirjoittaminen

E-kirjan kirjoittaminen 1 E-kirjan kirjoittaminen Ohjeet e-kirjan kirjoittamiseen Tämän ohjeistuksen tavoitteena on auttaa sinua luomaan yksinkertainen e-kirja (pdftiedosto) asiakkaallesi. Kirja näyttää hänelle kuinka hyvin ymmärrät

Lisätiedot

Sähköisen median mahdollisuudet kaupankäynnin tehostamisessa

Sähköisen median mahdollisuudet kaupankäynnin tehostamisessa Sähköisen median mahdollisuudet kaupankäynnin tehostamisessa 7.5 2014 Anu Korkiakangas Myynninmaailma Oy www.myynninmaailma.fi Miksi sähköinen markkinointi? Tukemaan myyntiä Tavoitat oikeat kohderyhmät

Lisätiedot

Oivalluskysymykset lähiluomuyrittäjälle

Oivalluskysymykset lähiluomuyrittäjälle HELSINGIN YLIOPISTO RURALIA-INSTITUUTTI Oivalluskysymykset lähiluomuyrittäjälle KASVOT LUOMULLE 1. Perustiedot (lyhyesti ja ytimekkäästi) Mitä yritys myy? Mikä on pääkohderyhmä? Kenelle myydään? Miten

Lisätiedot

Amway Partner Stores. Din online-mulighed fra Amway

Amway Partner Stores. Din online-mulighed fra Amway Amway Partner Stores Pyydämme sinua lukemaan nämä sivut, ennen kuin ostat tuotteita Amivon yhteistyöyritysten verkkokaupoista. Amivon yhteistyöyrityksiä koskeva ohjelma tarjoaa ostosmahdollisuuksia, jotka

Lisätiedot

Yrityksesi verkossa: Miksi ja miten. Mikael Alatalo, palvelutuotantojohtaja, Fonecta

Yrityksesi verkossa: Miksi ja miten. Mikael Alatalo, palvelutuotantojohtaja, Fonecta Yrityksesi verkossa: Miksi ja miten Mikael Alatalo, palvelutuotantojohtaja, Fonecta Asunnonvälitys Autokauppa Matka-ala Vaatekauppa Mitä verkossa ympärillämme Logistiset palvelut Pankki- ja vakuuttaminen

Lisätiedot

Internetmarkkinointi ja sen SEURANTA!!!

Internetmarkkinointi ja sen SEURANTA!!! Internetmarkkinointi ja sen SEURANTA!!! Riikka Räisänen Projektipäällikkö, digitaalinen markkinointi Google AdWords Qualified riikka.raisanen@verkkoasema.fi +358 40 195 8650 Valitse sinun yrityksellesi

Lisätiedot

Agenda. Sähköpostimarkkinoinnin ongelmat Sähköpostimarkkinoinnin mahdollisuudet Automaattinen sähköpostimarkkinointi. Jari Juslén 2014 2

Agenda. Sähköpostimarkkinoinnin ongelmat Sähköpostimarkkinoinnin mahdollisuudet Automaattinen sähköpostimarkkinointi. Jari Juslén 2014 2 Jari Juslén 2014 1 Agenda Sähköpostimarkkinoinnin ongelmat Sähköpostimarkkinoinnin mahdollisuudet Automaattinen sähköpostimarkkinointi Jari Juslén 2014 2 Sähköpostimarkkinoijan pahimmat virheet Ajatus,

Lisätiedot

MATKAILUPALVELUJEN SÄHKÖINEN MYYNTI JA MARKKINOINTI. Pia Behm, CEO/Owner

MATKAILUPALVELUJEN SÄHKÖINEN MYYNTI JA MARKKINOINTI. Pia Behm, CEO/Owner MATKAILUPALVELUJEN SÄHKÖINEN MYYNTI JA MARKKINOINTI Pia Behm, CEO/Owner Kuka puhuu? - erusway Oy 10/13: Auttaa yrityksiä saamaan lisää asiakkaita Venäjältä - Google Partner - Tärkeimmät asiakkaat matkailun

Lisätiedot

Tässä keskitymme palveluiden kehittämiseen ja niistä viestimiseen jotta osaaminen olisi nähtävissä tuotteena. Aluksi jako neljään.

Tässä keskitymme palveluiden kehittämiseen ja niistä viestimiseen jotta osaaminen olisi nähtävissä tuotteena. Aluksi jako neljään. 28.12.2007 HN Palvelun tuotteistaminen, palvelutuote Miksi on oltava tuote? Jotta olisi jotain myytävää! Voiko osaaminen olla tuote? Tässä keskitymme palveluiden kehittämiseen ja niistä viestimiseen jotta

Lisätiedot

VERKKOMARKKINOINNIN MAHDOLLISUUDET Tietoa ja tuottoa pienteurastamoihin -hanke

VERKKOMARKKINOINNIN MAHDOLLISUUDET Tietoa ja tuottoa pienteurastamoihin -hanke VERKKOMARKKINOINNIN MAHDOLLISUUDET Tietoa ja tuottoa pienteurastamoihin -hanke Eveliina Toivonen 9.9.2016 www.hamk.fi TIETOISKUN SISÄLTÖ 1. Markkinoinnin perusperiaatteet 2. Verkkomarkkinoinnin kolme teemaa

Lisätiedot

Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä.

Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä. 1 Lapsen nimi: Ikä: Haastattelija: PVM: ALKUNAUHOITUS Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä. OSA

Lisätiedot

Webinaari 31.3.2015. Kuinka rakennat toimivan digitaalisen kivijalan? Tomi Grönfors, Brandfors - @groenforsmethod Jarno Wuorisalo, Cuutio - @jarnowu

Webinaari 31.3.2015. Kuinka rakennat toimivan digitaalisen kivijalan? Tomi Grönfors, Brandfors - @groenforsmethod Jarno Wuorisalo, Cuutio - @jarnowu Webinaari 31.3.2015 Kuinka rakennat Tomi Grönfors, Brandfors - @groenforsmethod Jarno Wuorisalo, Cuutio - @jarnowu WEBINAARI Webinaari 31.3.2013: Miten rakennat KIVIJALAN RAKENTAMINEN 1. HYVIN TOIMIVAN

Lisätiedot

Sähköpostimarkkinointi Spämmistä liidikoneeksi

Sähköpostimarkkinointi Spämmistä liidikoneeksi Sähköpostimarkkinointi Spämmistä liidikoneeksi Kuinka teet ÄLYKÄSTÄ sähköpostimarkkinointia ja onnistut? Huomispäivän asiakkaasi ovat tänään verkossa. Tervehdys ystävät, Tiina Räisänen Toimitusjohtaja

Lisätiedot

MITÄ JA MIKSI IHMISET OSTAVAT

MITÄ JA MIKSI IHMISET OSTAVAT MITÄ JA MIKSI IHMISET OSTAVAT Johdanto Mahdollisuus koputtaa harvoin ovellesi. Koputa sen sijaan mahdollisuuden ovea, jos toivot pääseväsi sisään. J okaisen myyjän on hyvä tiedostaa miten ja miksi pitää

Lisätiedot

Ympärillämme olevat tilaisuudet ovat toiselta nimeltään ratkaisemattomia ongelmia

Ympärillämme olevat tilaisuudet ovat toiselta nimeltään ratkaisemattomia ongelmia VASTAVÄITTEET Tapio Joki Johdanto Ympärillämme olevat tilaisuudet ovat toiselta nimeltään ratkaisemattomia ongelmia K aupat syntyvät harvoin ilman vastaväitteitä. Myyjälle ratkaisevan tärkeää on ymmärtää,

Lisätiedot

Vastakeitettyä erikoiskahvia missä tahansa, milloin tahansa! Hyvien ulkoilmaelämysten tulisi alkaa liikkeestäsi!

Vastakeitettyä erikoiskahvia missä tahansa, milloin tahansa! Hyvien ulkoilmaelämysten tulisi alkaa liikkeestäsi! Vastakeitettyä erikoiskahvia missä tahansa, milloin tahansa! Hyvien ulkoilmaelämysten tulisi alkaa liikkeestäsi! Coffeebrewer miten se toimii? Coffeebreweriä voidaan parhaiten kuvata kertakäyttöiseksi

Lisätiedot

SÄHKÖINEN MARKKINOINTI

SÄHKÖINEN MARKKINOINTI SÄHKÖINEN MARKKINOINTI Kuka Teemu Korpi? Sähköisen markkinoinnin ala Hakusanamainonta Display-mainonta Facebookmainonta Hakukoneoptimointi Affiliate-markkinointi Sisältömarkkinointi Sosiaalinen media Mobiilimarkkinointi

Lisätiedot

PUSKARADIO. toimii verkossa. - tutkittua tietoa suosittelusta

PUSKARADIO. toimii verkossa. - tutkittua tietoa suosittelusta PUSKARADIO toimii verkossa - tutkittua tietoa suosittelusta Näin pääset alkuun: 1 2 3 +1 PALVELE ASIAKKAITASI suosittelemisen arvoisesti PYYDÄ ASIAKKAITASI KERTOMAAN saamastaan palvelusta hyväksi havaittuun

Lisätiedot

Tiivistelmä ostamisesta ja Suomalaisen Työn Liiton merkeistä. 27.3.2015 Jokke Eljala

Tiivistelmä ostamisesta ja Suomalaisen Työn Liiton merkeistä. 27.3.2015 Jokke Eljala Tiivistelmä ostamisesta ja Suomalaisen Työn Liiton merkeistä 27.3.2015 Jokke Eljala Esityksen sisältö 1. Tutkimuksen tausta ja keskeisimmät löydökset 2. Mitä tuotteissa ja palveluissa arvostetaan ja ollaanko

Lisätiedot

Mittaa, kohdenna ja optimoi näkyvyytesi verkossa. Janne Stude Tuotepäällikkö, Omakaupunki.fi Oma Yritys-tapahtuma 27.3.

Mittaa, kohdenna ja optimoi näkyvyytesi verkossa. Janne Stude Tuotepäällikkö, Omakaupunki.fi Oma Yritys-tapahtuma 27.3. Mittaa, kohdenna ja optimoi näkyvyytesi verkossa Janne Stude Tuotepäällikkö, Omakaupunki.fi Oma Yritys-tapahtuma 27.3.2012, Wanha Satama Ennen kuin aloitat mieti seuraavia: Kohderyhmä Tavoitteet Mitä on

Lisätiedot

Helppo, Tuottoisa, Turvallinen

Helppo, Tuottoisa, Turvallinen Oletko mökkiomistaja? Haluaisitko vuokrata mökkisi venäläisille turisteille? Helposti Tuottoisasti Turvallisesti Me tarjoamme keinon! majapaikka.fi kallista.ru Se on Helppo Tuottoisa Turvallinen Me tarjoamme

Lisätiedot

Näin onnistut sähköpostimarkkinoinnissa

Näin onnistut sähköpostimarkkinoinnissa Näin onnistut sähköpostimarkkinoinnissa Tarja Soininen Liiketoimintavastaava Sanoma Digital Finland 25.11.2011 tarja.soininen@sanoma.com Miksi digitaalinen suora? Taustaa Yli 700 000 kontaktin markkinointilupakanta

Lisätiedot

Liidit haltuun ja hallintaan. Automatic. Inbound liidi on ostopäätöksen tehnyt ostaja.

Liidit haltuun ja hallintaan. Automatic. Inbound liidi on ostopäätöksen tehnyt ostaja. Liidit haltuun ja hallintaan. Automatic. Inbound liidi on ostopäätöksen tehnyt ostaja. Ostokäyttäytyminen muuttui v. 1980 CRM Customer Relationship Management Liidi = prospekti v. 2010 ICM Inbound Contact

Lisätiedot

hakukoneoptimointiin

hakukoneoptimointiin Askeleet onnistuneeseen hakukoneoptimointiin Hakukoneoptimoinnin perusaskeleet ja tuoreimmat optimointivinkit vuodelle 2017! Huomispäivän asiakkaasi ovat tänään verkossa. Tervehdys ystäväni, Hakukoneoptimoinnin

Lisätiedot

Yrityksesi verkossa: Miksi ja miten. Aleksi Issakainen, tarjoamapäällikkö, Fonecta

Yrityksesi verkossa: Miksi ja miten. Aleksi Issakainen, tarjoamapäällikkö, Fonecta Yrityksesi verkossa: Miksi ja miten Aleksi Issakainen, tarjoamapäällikkö, Fonecta Asunnonvälitys Autokauppa Matka-ala Vaatekauppa Pankki- ja vakuuttaminen Autonvuokraus Mitä verkossa ympärillämme tapahtuu

Lisätiedot

Webinaari 15.5.2015. Kuinka rakennat toimivan digitaalisen kivijalan? Tomi Grönfors, Brandfors - @groenforsmethod Jarno Wuorisalo, Cuutio - @jarnowu

Webinaari 15.5.2015. Kuinka rakennat toimivan digitaalisen kivijalan? Tomi Grönfors, Brandfors - @groenforsmethod Jarno Wuorisalo, Cuutio - @jarnowu Webinaari 15.5.2015 Kuinka rakennat Tomi Grönfors, Brandfors - @groenforsmethod Jarno Wuorisalo, Cuutio - @jarnowu WEBINAARI toimivan digitaalisen kivijalan? KIVIJALAN RAKENTAMINEN 1. HYVIN TOIMIVAN VERKKOSIVUSTON

Lisätiedot

Ostavia asiakkaita Facebookista. Verkkoseminaari 20.4.2012

Ostavia asiakkaita Facebookista. Verkkoseminaari 20.4.2012 Ostavia asiakkaita Facebookista Verkkoseminaari 20.4.2012 Tilaisuuden järjestäjä FBO Facebook-opas Facebook-markkinoinnin käsikirja ja valmennus-ohjelma verkossa http://facebook-opas.akatemia.fi Facebook.com/markkinointiopas

Lisätiedot

Urheiluseuran viestintä 18.2.2015

Urheiluseuran viestintä 18.2.2015 Urheiluseuran viestintä 18.2.2015 Sisältö Seuraviestintä (sisäinen viestintä) Mediaviestintä Kriisiviestintä Seuraviestintä sisäinen viestintä Seuraviestintä (sisäinen viestintä) Hyvä sisäinen viestintä

Lisätiedot

Hakukoneoptimointi. DigiReWork hanke Hamk.fi/digirework. Digityöpaja, Outi Mertamo.

Hakukoneoptimointi. DigiReWork hanke Hamk.fi/digirework. Digityöpaja, Outi Mertamo. Hakukoneoptimointi Digityöpaja, 16.1.2018 Outi Mertamo DigiReWork hanke Hamk.fi/digirework Minä Outi Mertamo Tuotantotalouden insinööri, 2010. Aloittanut HAMKissa markkinointisuunnittelijana kolmessa matkailuhankkeessa

Lisätiedot

SOSIAALISEN MEDIAN TYÖKALUPAKKI

SOSIAALISEN MEDIAN TYÖKALUPAKKI SOSIAALISEN MEDIAN TYÖKALUPAKKI TYÖKALUPAKKI eli sosiaalisen median pikaopas nenäilijälle Nenätapahtuman tueksi. Näiden ohjeiden avulla tempaiset verkostosi mukaan sosiaalisessa mediassa. MISTÄ LIIKKEELLE?

Lisätiedot

kotitehtävät 7/12 3. Ryhdy kirjoittamaan ja anna kaiken tulla paperille. Vääriä vastauksia ei ole.

kotitehtävät 7/12 3. Ryhdy kirjoittamaan ja anna kaiken tulla paperille. Vääriä vastauksia ei ole. 1 Ohjeet kotitehtävien tekemiseen 1. Ota ja varaa itsellesi omaa aikaa. Mene esimerkiksi kahvilaan yksin istumaan, ota mukaasi nämä tehtävät, muistivihko ja kynä tai kannettava tietokone. Varaa aikaa 2-4

Lisätiedot

Näin suunnittelet ja rakennat oman verkkokurssin. Työkirja. TiiaKonttinen

Näin suunnittelet ja rakennat oman verkkokurssin. Työkirja. TiiaKonttinen Näin suunnittelet ja rakennat oman verkkokurssin Työkirja TiiaKonttinen Hei, ihan huippua, että latasit tämän oppaan ja haluat oppia, miten voit suunnitella ja tehdä oman verkkokurssisi. Tämän työkirjan

Lisätiedot

Palveluverkkotyöryhmä. Viestintä

Palveluverkkotyöryhmä. Viestintä + Palveluverkkotyöryhmä Viestintä + Sisältö n Ymmärrämmekö sidosryhmiä? n Ymmärretäänkö meitä? n Mistä sidosryhmät saavat tietoa palveluverkkoasioista ja keneltä? n Mikä voi mennä pieleen jos viestintävastuu

Lisätiedot

Esittely. Muistathan, että voit myös käyttää Petsietä aivan normaalina käyttäjänä kasvattajapalveluiden lisäksi. Antoisaa Petsien käyttöä!

Esittely. Muistathan, että voit myös käyttää Petsietä aivan normaalina käyttäjänä kasvattajapalveluiden lisäksi. Antoisaa Petsien käyttöä! Petsie kasvattaja 1 2 Sisällysluettelo Esittely...3 1. Kuinka pääset alkuun...4 1.1. Rekisteröinti...4 2. Lemmikit...4 2.1. Lemmikkien lisäys...4 2.2. Lemmikin tietojen muokkaus...4 3. Kasvattajasivu...5

Lisätiedot

Facebook koulutus. Kalle Rapi Etelä-Karjalan kylät ry http://kylat.ekarjala.fi

Facebook koulutus. Kalle Rapi Etelä-Karjalan kylät ry http://kylat.ekarjala.fi Facebook koulutus Kalle Rapi Etelä-Karjalan kylät ry http://kylat.ekarjala.fi Facebook, mikä se on? Facebook on Internetissä toimiva mainosrahoitteinen yhteisöpalvelu Sivusto tarjoaa käyttäjille mahdollisuuden

Lisätiedot

VERKKOMARKKINOINNIN MAHDOLLISUUDET Tietoa ja tuottoa pienteurastamoihin -hanke

VERKKOMARKKINOINNIN MAHDOLLISUUDET Tietoa ja tuottoa pienteurastamoihin -hanke VERKKOMARKKINOINNIN MAHDOLLISUUDET Tietoa ja tuottoa pienteurastamoihin -hanke Eveliina Toivonen www.hamk.fi TYÖPAJAN SISÄLTÖ 1. Kuulumiset 2. Kertaus aiemmasta tietoiskusta 3. Uusia ideoita 4. Tärpit

Lisätiedot

VAnkasti verkossa! VAnkasti verkossa! VAnkasti verkossa! VAnkasti verkossa!

VAnkasti verkossa! VAnkasti verkossa! VAnkasti verkossa! VAnkasti verkossa! Löydät Internetistä kotibilekuvia, joissa esiinnyt. Mitä ajattelet kuvista? 1) SIISTII! 2) EVVK 3) En pidä siitä, että kuviani laitetaan nettiin ilman lupaani Internetiin laitettua kuvaa tai aineistoa

Lisätiedot

KULUTTAJIEN MUUTTUNUT OSTOKÄYTTÄYTYMINEN

KULUTTAJIEN MUUTTUNUT OSTOKÄYTTÄYTYMINEN KULUTTAJIEN MUUTTUNUT OSTOKÄYTTÄYTYMINEN Kuinka myyn heille? JANNE HEPOLA 17.11.2016 JANNE HEPOLA Markkinoinnin tohtorikoulutettava Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulussa Erityisosaaminen kuluttajakäyttäytyminen,

Lisätiedot

Verkkolöydettävyys lisäsi asiakkaita CASE HS-Works

Verkkolöydettävyys lisäsi asiakkaita CASE HS-Works Verkkolöydettävyys lisäsi asiakkaita CASE HS-Works Toimiala: IT-palvelut Yritys: HS-Works Oy Liiketoiminta on yleisesti ottaen kasvanut koko vuoden ja ennätyskuukausiakin on mahtunut joukkoon. Fonectalla

Lisätiedot

Vinkkejä yrityksen löydettävyyden ja hakukonenäkyvyyden parantamiseen. Jukka Kumpusalo Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy

Vinkkejä yrityksen löydettävyyden ja hakukonenäkyvyyden parantamiseen. Jukka Kumpusalo Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy Vinkkejä yrityksen löydettävyyden ja hakukonenäkyvyyden parantamiseen Jukka Kumpusalo Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy Suomessa tehdään joka päivä 30 yli miljoonaa Google-hakua KILPAILUETU Sen pitää olla

Lisätiedot

Lingon & Blåbär. pähkinänkuoressa

Lingon & Blåbär. pähkinänkuoressa Lingon & Blåbär pähkinänkuoressa Lingon & Blåbär pähkinänkuoressa Lingon & Blåbär (L&B) on tarjonnut ruotsalaista suunnittelua olevia laadukkaita vaatteita koko perheelle vuodesta 1996 lähtien. Tänä päivänä

Lisätiedot

Yrityskaupan muistilista

Yrityskaupan muistilista Yrityskaupan muistilista Aloita ajoissa * Yleisemmin yrityksen myyntiprosessi kestää noin 10 kuukautta, mutta hyvin usein se venyy yli vuoden mittaiseksi. Valitettavasti kaikkein yleisintä on, että yrityskauppa

Lisätiedot

10 helppoa SEO-ohjetta

10 helppoa SEO-ohjetta 10 helppoa SEO-ohjetta 10 helppoa SEO-ohjetta On-page SEO tarkoittaa sivuston sisällölle tehtäviä muutoksia, joilla on merkittävä vaikutus siihen kuinka korkealla sivusto hakukoneiden tuloksissa näkyy.

Lisätiedot

Valmentajalisenssi. Käyttöohjeet

Valmentajalisenssi. Käyttöohjeet Valmentajalisenssi Käyttöohjeet Valmentajalisenssi on maksullinen TrainIt-palvelun lisäosa, joka tarkoitettu valmentajien ja Personal Trainereiden käyttöön. Valmentajaominaisuuksien avulla voit valmentaa

Lisätiedot

(2) Päätä päivä milloin lähetät viestit. Halutessasi voit myös miettiä kellonajan mutta tämä ei ole välttämätöntä.

(2) Päätä päivä milloin lähetät viestit. Halutessasi voit myös miettiä kellonajan mutta tämä ei ole välttämätöntä. Tämä työkirja on tarkoitettu täydentämään blogipostausta, joka löytyy www.tiiakonttinen.fi sivustolta. Suosittelen lämpimästi lukemaan postauksen ensin ja hyödyntämään tätä työkirjaa sen jälkeen https://www.tiiakonttinen.fi/asiakaspohjan-kasvattaminen/

Lisätiedot

Tiivistelmä ostamisesta ja Suomalaisen Työn Liiton merkeistä. 23.3.2015 Jokke Eljala

Tiivistelmä ostamisesta ja Suomalaisen Työn Liiton merkeistä. 23.3.2015 Jokke Eljala Tiivistelmä ostamisesta ja Suomalaisen Työn Liiton merkeistä 23.3.2015 Jokke Eljala Esityksen sisältö 1. Tutkimuksen tausta ja keskeisimmät löydökset 2. Mitä tuotteissa ja palveluissa arvostetaan ja ollaanko

Lisätiedot

Oy Karltek Ltd internet-sivujen uusiminen. Eveliina Aaltonen

Oy Karltek Ltd internet-sivujen uusiminen. Eveliina Aaltonen Oy Karltek Ltd internet-sivujen uusiminen Eveliina Aaltonen Audiovisuaalisen viestinnän ammattitutkinto Eurajoen kristillinen opisto, 2015 1 ASIAKAS JA PROJEKTI... 3 1.1 Asiakas...3 1.2 Projektin kuvaus...3

Lisätiedot

TiiaKonttinen.fi Kaikki oikeudet pidätetään 2017 Tätä opasta ei saa jakaa, luovuttaa, myydä, kopioida tai julkaista ilman tekijän lupaa.

TiiaKonttinen.fi Kaikki oikeudet pidätetään 2017 Tätä opasta ei saa jakaa, luovuttaa, myydä, kopioida tai julkaista ilman tekijän lupaa. 5 PARASTA BLOGGAAJAN MUISTILISTAA #BLOGGAAJA #BLOGGAAMINEN #BLOGIAMMATTILAINEN TiiaKonttinen.fi Kaikki oikeudet pidätetään 2017 Tätä opasta ei saa jakaa, luovuttaa, myydä, kopioida tai julkaista ilman

Lisätiedot

Videotuotantojen kilpailutuksen käsikirja. MASSIVE Helsinki / TrueStory 11.9.2014

Videotuotantojen kilpailutuksen käsikirja. MASSIVE Helsinki / TrueStory 11.9.2014 Videotuotantojen kilpailutuksen käsikirja MASSIVE Helsinki / TrueStory 11.9.2014 Ja kaikki alkoi suunnittelusta... Ennen kilpailutusta mieti tarkkaan, että mihin tarkoitukseen videotuotanto tulee ja mitä

Lisätiedot

Joomla pikaopas. Yksinkertainen opas, jossa neuvotaan esimerkkisivuston teko Joomla julkaisujärjestelmällä vaihe vaiheelta.

Joomla pikaopas. Yksinkertainen opas, jossa neuvotaan esimerkkisivuston teko Joomla julkaisujärjestelmällä vaihe vaiheelta. Joomla pikaopas Yksinkertainen opas, jossa neuvotaan esimerkkisivuston teko Joomla julkaisujärjestelmällä vaihe vaiheelta. Paavo Räisänen www.ohjelmoimaan.net Tätä opasta saa vapaasti kopioida, tulostaa

Lisätiedot

Graafiset käyttöliittymät Sivunparantelu

Graafiset käyttöliittymät Sivunparantelu Graafiset käyttöliittymät Sivunparantelu Johdanto Tarkoituksenamme on parantaa Konebox.fi-verkkokaupan nettisivuja. Ensivaikutelman perusteella sivusto tuntuu todella kömpelöltä ja ahdistavalta. Sivu on

Lisätiedot

Tuen tarpeen tunnistaminen. Lukemisen ja kirjoittamisen ryhmäarviointi. Esitysohjeet opettajalle. toinen luokka syksy

Tuen tarpeen tunnistaminen. Lukemisen ja kirjoittamisen ryhmäarviointi. Esitysohjeet opettajalle. toinen luokka syksy Tuen tarpeen tunnistaminen Lukemisen ja kirjoittamisen ryhmäarviointi toinen luokka syksy Esitysohjeet opettajalle arvioinnin yleisiä periaatteita Tutustu ennen tehtävien esittämistä ohjeisiin ja materiaaliin

Lisätiedot

Kuinka aloitat kumppanuusmainonnan sivustollasi

Kuinka aloitat kumppanuusmainonnan sivustollasi Kuinka aloitat kumppanuusmainonnan sivustollasi Kuka voi tehdä kumppanuusmarkkinointia Kumppanuusmarkkinointia (affiliate marketing) voi tehdä kuka tahansa yksityishenkilö tai yritys. Jotta voit ryhtyä

Lisätiedot

Ammattijärjestäjä Aulasvuori Www-projektin kuvaus

Ammattijärjestäjä Aulasvuori Www-projektin kuvaus Ammattijärjestäjä Aulasvuori Www-projektin kuvaus Minne Seppälä Avat 2014 Dokumentaatio 1 PROJEKTIN KUVAUS... 3 1.1 Projektin aloitus... 3 1.2 Aikataulu... 4 1.3 Kustannusarvio... 4 2 ULKOASU... 5 2.1

Lisätiedot

Verkkosivut tuloskuntoon

Verkkosivut tuloskuntoon Verkkosivut tuloskuntoon 10 tapaa kasvattaa yrityksen verkkosivuston markkinointivoimaa Jari Juslén 2013-2-7 Jari Juslén Jari Juslén KTM, MBA Yrittäjä, Akatemia 24/7 Oy Konsultoint, koulutukset, markkinointpalvelut

Lisätiedot

Global Pension Plan TARPEEKSI UNELMOITU! ON AIKA ELÄÄ!

Global Pension Plan TARPEEKSI UNELMOITU! ON AIKA ELÄÄ! TARPEEKSI UNELMOITU! ON AIKA ELÄÄ! GPP on ohjelma, missä hyvin toimeentulevat rahoittajat suunnittelevat investoivansa iäkkäiden ihmisten eläkevakuutuksiin. Siksi GPP etsii 100.000 henkilöä, jotka haluavat

Lisätiedot

PERUSTA VERKKOKAUPPA. info@cimacuu.net 044 0122 296 www.cimacuu.net

PERUSTA VERKKOKAUPPA. info@cimacuu.net 044 0122 296 www.cimacuu.net info@cimacuu.net 044 0122 296 www.cimacuu.net Valitse sopivin verkkokauppa. Postin ja Matkahuollon toimitusintegraatiot* *Postin ja Matkahuollon toimitusintegraatiot tekevät osoitekorttien ja seurantatunnusten

Lisätiedot

OTTELUMARKKINOINNIN JA -VIESTINNÄN CHECKLIST

OTTELUMARKKINOINNIN JA -VIESTINNÄN CHECKLIST OTTELUMARKKINOINNIN JA -VIESTINNÄN CHECKLIST Käytä ottelutapahtumaa rakentaaksesi pysyviä SUHTEITA katsojien kanssa Ottelut eivät ole vain hetkiä ajassa, ne ovat SISÄLTÖÄ, joita voidaan hyödyntää monella

Lisätiedot

Miten asiakas tekee valintansa?

Miten asiakas tekee valintansa? Miten asiakas tekee valintansa? ja miten me voimme vaikuttaa siihen? TkT Asiantuntija Harri Karkkila Strategia Asiakkaan kokema arvo Asiakastyytyväisyys ja asiakaskokemus Kilpailuedut Yrittäjä Kouluttaja

Lisätiedot

Saa mitä haluat -valmennus

Saa mitä haluat -valmennus Saa mitä haluat -valmennus Valmennuksen jälkeen Huom! Katso ensin harjoituksiin liittyvä video ja tee sitten vasta tämän materiaalin tehtävät. Varaa tähän aikaa itsellesi vähintään puoli tuntia. Suosittelen

Lisätiedot

Voit itse päättää millaisista tavaroista on kysymys (ruoka, matkamuisto, CD-levy, vaatteet).

Voit itse päättää millaisista tavaroista on kysymys (ruoka, matkamuisto, CD-levy, vaatteet). Kirjoittaminen KESKITASO Lyhyet viestit: 1. Ystäväsi on lähtenyt lomamatkalle ja pyytänyt sinua kastelemaan hänen poissa ollessaan kukat. Kun olet ystäväsi asunnossa, rikot siellä vahingossa jonkin esineen.

Lisätiedot

6 SYYTÄ MAINOSTAA GOOGLESSA MIKSI GOOGLE ADWORDS?

6 SYYTÄ MAINOSTAA GOOGLESSA MIKSI GOOGLE ADWORDS? 6 SYYTÄ MAINOSTAA GOOGLESSA Google AdWords on loistava mainosalusta, jota käyttävät niin pienet kuin maailmanlaajuisetkin yritykset. Sen menestyksellinen hyödyntäminen voi olla ensikertalaiselle haastavaa,

Lisätiedot

Miten saat uusia asiakkaita ja lisää myyntiä sosiaalisesta mediasta. Jari Juslén 2013-4-10

Miten saat uusia asiakkaita ja lisää myyntiä sosiaalisesta mediasta. Jari Juslén 2013-4-10 Miten saat uusia asiakkaita ja lisää myyntiä sosiaalisesta mediasta Jari Juslén 2013-4-10 Taktiikat vs. strategia Markkinoijan maailma on täynnä uusia taktiikoita ja temppuja, joilla pankki räjähtää Tämän

Lisätiedot

NÄYTTEILLEASETTAJAOPAS

NÄYTTEILLEASETTAJAOPAS NÄYTTEILLEASETTAJAOPAS Opas onnistuneeseen osallistumiseen Suunnittele! Toteuta! Seuraa! Arvioi! = Paras ikinä saatu tulos! easyfairs.com easyfairs työkalupakki Tervetuloa näytteilleasettajaksi easyfairs

Lisätiedot

Pelastakaa sosiaalinen media markkinoinnilta!

Pelastakaa sosiaalinen media markkinoinnilta! Pelastakaa sosiaalinen media markkinoinnilta! Viisi totuutta sosiaalisesta mediasta 1. Facebook on uusi Internet. 2. Yritys ei ole enää kuningas. 3. Suosittelu on sosiaalisen median tärkein liiketoimintatavoite.

Lisätiedot

TIEDONHAKU INTERNETISTÄ

TIEDONHAKU INTERNETISTÄ TIEDONHAKU INTERNETISTÄ Internetistä löytyy hyvin paljon tietoa. Tietoa ei ole mitenkään järjestetty, joten tiedonhaku voi olla hankalaa. Tieto myös muuttuu jatkuvasti. Tänään tehty tiedonhaku ei anna

Lisätiedot

Ristijärven metsästysseura tysseura osti lisenssin jahtipaikat.fi verkkopalveluun, jotta seuran

Ristijärven metsästysseura tysseura osti lisenssin jahtipaikat.fi verkkopalveluun, jotta seuran Ohjeet. Sivu 1/7 Tämä ohje on tarkoitettu Ristijärven metsästysseuran jäsenille. Ohjeen tarkoitus on opastaa kuinka seuran jäsenet saavat Jahtipaikat.fi verkkosivustolla olevan metsästyskartta sovelluksen

Lisätiedot