KUUMA-HALLITUS. Esityslista 1/2009. Aika Tiistai , klo Paikka Järvenpää-talo, Venny-kabinetti Hallintokatu 4, Järvenpää

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KUUMA-HALLITUS. Esityslista 1/2009. Aika Tiistai 10.03.2009, klo 18.00 Paikka Järvenpää-talo, Venny-kabinetti Hallintokatu 4, Järvenpää"

Transkriptio

1 KUUMA-HALLITUS Esityslista 1/2009 Aika Tiistai , klo Paikka Järvenpää-talo, Venny-kabinetti Hallintokatu 4, Järvenpää

2 2 SISÄLLYSLUETTELO ASIAT SIVU 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 4 2 Pöytäkirjantarkastajien ja hallituksen varapuheenjohtajan valinta 4 3 Lisäpaikkojen tarve KUUMA-hallituksessa 4 4 Tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen käsittely 6 5 KUUMA-kilpailukykystrategian laadintatavoite ja Helsingin seudun kilpailukykystrategiaan mahdollisesti tarjottava osuus 7 6 MAL-visioluonnos (MAL-neuvottelukunnan seminaarin pohjalta) 10 7 Strategiasuositus seudullisesta yhteistyöstä 11 8 Kunnan- ja kaupunginhallitusten yhteiskokous Tilinkäyttöoikeudet Muut asiat Seuraava kokous Kokouksen päättäminen 15

3 3 Aika Tiistai , klo Paikka Järvenpää-talo, Venny-kabinetti, Hallintokatu 4, Järvenpää OSALLISTUJAT Tapio Bergholm Kv:n puheenjohtaja Järvenpää Kaarina Wilskman Kh:n puheenjohtaja Järvenpää Markku LiimatainenKv:n puheenjohtaja Kerava Eero Lehti Kh:n puheenjohtaja Kerava Anna Helin Kv:n puheenjohtaja Mäntsälä Veijo Peltola Kh:n puheenjohtaja Mäntsälä Petri Kalmi Kv:n puheenjohtaja Nurmijärvi Outi Mäkelä Kh:n puheenjohtaja Nurmijärvi Seppo Yrtti Kv:n puheenjohtaja Pornainen Risto Kuisma Kh:n puheenjohtaja Pornainen Merja Kuusisto Kv:n puheenjohtaja Tuusula Lauri Untamo Kv:n jäsen Tuusula Puheenjohtaja Tapio Bergholm Kv:n puheenjohtaja Järvenpää Kunnan- ja kaupunginjohtajat Erkki Kukkonen Rolf Paqvalin Esko Kairesalo Kimmo Behm Hannu Haukkasalo Hannu Joensivu Järvenpää Kerava Mäntsälä Nurmijärvi Pornainen Tuusula Esittelijä Johanna Viita yhteistyöjohtaja Allekirjoittajat Tapio Bergholm Johanna Viita puheenjohtaja yhteistyöjohtaja Pöytäkirjan tarkastajat:

4 4 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Hallintosäännön mukaan kokouskutsut lähetetään lähetetään viimeistään kuusi päivää ennen kokousta, elleivät erityiset syyt ole esteenä. Kokouskutsu voidaan lähettää myös sähköisesti. Esityslista lähetetään mahdollisuuksien mukaan kokouskutsun yhteydessä. Esityslista on nähtävillä ennen kokousta sivulla. Kokouskutsut toimitetaan myös KUUMA-kuntien kunnan- ja kaupunginhallituksille. KUUMA-hallitus päättää todeta kokouksen laillisesti kokoonkutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. 2 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN JA HALLITUKSEN VARAPUHEENJOHTAJAN VALINTA Käytännön järjestelyjen vuoksi hallitukselle on hyvä valita varapuheenjohtaja, vaikka yhteistyösopimus ei sitä edellytä. Varapuheenjohtaja edustaa KUUMAn seuraavaa puheenjohtajakuntaa. KUUMA-hallitus päättää valita kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja hallituksen varapuheenjohtajan. 3 LISÄPAIKKOJEN TARVE KUUMA-HALLITUKSESSA KUUMA-komissio ja KUUMAn yhteistoimintasopimuksen 8 :n (hallitus ) mukaan kukin kunta valitsee KUUMAn hallitukseen kaksi jäsentä ja heille henkilökohtaiset vara-jäsenet. Kuntien valtuustot voivat KUUMA-hallituksen esityksestä päättää, että KUUMAhallitukseen valitaan enintään neljä lisäjäsentä ja heille varajäsenet. Kohdan tarkoitus on saada kunnallisvaalien suhteellisuus toteutumaan toimielimen kokoonpanossa. Kuntien valinnat ovat tiedossa ilmeisesti vasta helmikuun lopulla, koska osassa kuntia KUUMA-hallituksen jäsenet nimetään vasta helmikuussa. Valmistelutyönä voidaan laskea kuntien äänien suhteelliset osuudet ja vertausluvut lisäpaikkojen määrän arviointia varten. Kuntalain mukaan toimielin jatkaa, kunnes uusi on kokonaisuudessaan valittu. Näin ollen uusi KUUMA-hallitus saadaan nimettyä maaliskuun aikana: helmikuun lopulla tiedetään kuntien valinnat. Sen jälkeen voidaan arvioida lisäpaikkojen tarve ja sopia niistä lisäpaikan paikan saavien puolueiden piirissä ja valita ko. edustajat kuntien valtuustoissa maaliskuussa. Uusi hallitus on siten toimivaltainen vasta huhtikuussa.

5 5 Järkevää olisi soveltaa kohtaa siten, että valitut KUUMA-hallituksen jäsenet aloittavat heti hallitustyön ja vanhat jatkavat niiden kuntien edustajina, joissa uusia ei ole vielä valittu. Täydennyspaikkojen hallitusjäsenet tulevat mukaan valintansa jälkeen. Ehdotus: Kuullaan kuntien valintatilanne. Komissio totesi kuntien valinneen KUUMA-hallitukseen seuraavat jäsenet eri puolueista ja ryhmistä: - Järvenpää: Tapio Bergholm (sdp), Kaarina Wilskman (kok) - Mäntsälä: Anna Helin (kok), Veijo Peltola (kesk) - Nurmijärvi: Petri Kalmi (kesk), Outi Mäkelä, (kok) - Tuusula: Juhani Sjöblom (kok), Päivö Kuusisto (sdp) - Kerava: valitsee edustajansa; luultavasti Markku Liimatainen (sdp) ja Eero Lehti (kok) - Pornainen: Seppo Yrtti (kok), Risto Kuisma (sdp) Yhteistyöjohtaja valmistelee kunnallisvaalilain mukaiset vertausluvut valintojen perusteella. Siten kartoitetaan hallituksen lisäpaikkatarpeet ja mille ryhmälle ne kuuluvat, jotta lain mukainen suhteellisuus toteutuu. Lisäpaikkatarve todetaan 3.3. komissiossa KUUMA-komissio Hallitukseen jo valituista ja todennäköisesti valittavista on ryhmillä jäseniä seuraavasti: kokoomus 6 jäsentä, sdp 4 jäsentä ja keskusta 2 jäsentä. Laskettaessa puolueiden ja ryhmien saamat äänimäärät saadaan 12-jäsenisen toimielimen vertausluvut seuraavasti (sitoutumattomia ): 12 jäsenen vertausluku: 1. kokoomus kokoomus sdp vihreät keskusta sdp kokoomus kokoomus sdp TuPu ja Järven keskusta pää sdp 4460 Uudenmaan liitosta saadun varmistuksen mukaan sitoutumattomien ryhmien saamat äänimäärät lasketaan yhteen. Vihreistä eniten ääniä sai Järvenpää, sitoutumattomista ryhmistä TuPu sai ääntä ja Järvenpää sai 1746 ääntä. Komissio toteaa lisäpaikkoja tarvittavan 2 kappaletta eli vertausluvun perusteella Vihreät ja vapaat ryhmät (Tupu: 3498 ääntä ja Järvenpää 2000+: 1746 ääntä) saavat kumpikin yhden lisäpaikan KUUMA-hallitukseen.

6 6 Komissio esittää KUUMA-hallitukselle , että lisäpaikkoja tarvitaan kaksi kappaletta. Vertausluvun perusteella vihreät ja sitoutumattomat ryhmät (TuPu ja Järvenpää 2000+) saavat kumpikin yhden lisäpaikan. Kokouksessa mainittiin Tuusulan osalta korjaus yllämainittuihin henkilövalintatietoihin KUUMA-hallituksen jäsenistä: - Lauri Untamo (kok), Merja Kuusisto (sdp) KUUMA-hallitus päättää - todeta, että lisäpaikkoja tarvitaan kaksi ja että vertausluvun perusteella vihreät ja sitoutumattomat ryhmät (TuPu) saavat kumpikin yhden lisäpaikan - nimetä lisäpaikkojen edustajat kokouksessaan TILINPÄÄTÖKSEN JA TOIMINTAKERTOMUKSEN KÄSITTELY KUUMA-komissio KUUMA Toimintakertomuksen 2008 valmistelusta on vastannut assistentti Leena Krekola. Kertomus noudattaa toimintasuunnitelman 2008 rakennetta ja painotuksia. Sisäinen ja ulkoinen sidosryhmäjakelu tulee vuonna 2009 olemaan aiempaa laajempi. Luonnos menee vielä KUUMAn hallituksen käsittelyyn ennen painatusta. Liite 4: KUUMA Toimintakertomus 2008 (luonnos) Komissio käy läpi toimintakertomuksen 2008 ja esittää siihen mahdolliset lisäykset tai korjaukset. Komissio päätti KUUMA-seudun tilinpäätöksen käsittelyaikataulusta seuraavaa: - KUUMA-hallitus pitää ylimääräisen kokouksen klo 17, jolloin asiana on tilinpäätöksen allekirjoittaminen - tilintarkastaja Audiator Oy tekee tilintarkastuskertomuksen toukokuun loppuun mennessä - kunnan hallitusten yhteiskokous pitää ylimääräisen kokouksen kesäkuussa, jolloin asiana on tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen tilivelvollisille. Komissio päätti, että - kuntayhteistyön assistentti tekee toimintakertomukseen kokouksessa käsitellyt muutokset - toimintakertomuksen nimen voi tarvittaessa muuttaa vuosikertomukseksi Liite 1 on KUUMAn toimintakertomus 2008 ja se lähetetään suuren tiedostokoon vuoksi vain postitse.

7 7 KUUMA-hallitus päättää - merkitä tiedoksi tilinpäätöksen käsittelyaikataulun - hyväksyä vuosi-/toimintakertomuksen 2008 ja todeta, että siihen voidaan vielä tehdä stilistiä muutoksia. 5 KUUMA-KILPAILUKYKYSTRATEGIAN LAADINTATAVOITE JA HELSINGIN SEUDUN KILPAILUKYKYSTRATEGIAAN MAHDOLLISESTI TARJOTTAVA OSUUS KUUMA-komissio (4 ) Metropolipolitiikan kärkihanke 3: Helsingin seudun kilpailukykystrategian laadinta ja toteuttaminen - KUUMAn anti ohjelmaan Komissio (4 ) Metropolipolitiikan kärkihanke 3 osalta seudun kuntien ja valtion vastuulla on metropolialueen kilpailukykystrategian valmistelu ja toteutus. Kärki on innovaatiopolitiikassa, osaamisen kehittämisessä, osaavan työvoiman saannin varmistamisessa ja kansainvälisessä markkinoinnissa. Strategia luo perustan oman aiesopimuk-sen laadinnalle vuoden 2009 aikana. Tavoitteena on seudun kansainvälisen kilpailukyvyn lisääminen, mitä testataan ulkomaisten investointien ja yritysten sijoittumisella seudulle. Osaamisen ja innovointikyvyn arvostaminen tuo strategian kohteeksi suurten yliopistokeskittymien lisäksi koko Helsingin seudun kehys-alueen. PKS-kaupunginjohtajakokous on hyväksynyt oman kilpailukykystrategiansa He ovat esittäneet ministeriöille jo oman listansa tarvittavista toimenpiteistä. Strategia viedään sen jälkeen Ympäristöministeriön muistion mukaan PKS-kuntien kapunginhallitusten käsittelyyn. Strategiaa on keväästä 2008 lähtien valmisteltu omassa PKS-kuntien asettamassa ryhmässä. Muistion mukaan KUUMA-kunnat päivittävät yhteisen elinkeinostrategian, joka liitetään PKSstrategiaan yhteiseksi Helsingin seudun kilpailukykystrategiaksi. Maaliskuussa 2008 käynnistyi metropolialueen tutkimus- ja yhteistyöohjelman valmistelu, jonka tarkoituksena on solmia aie- tai kumppanuussopimus valtion, seudun kuntien ja seudun yliopistojen sekä ammattikorkeakoulujen kesken. Uudenmaan liitto on mm kokouksessaan arvostellut kilpailukykystrategian laadintatapaa: kyse on Helsingin seudun eikä vain PKS-kuntien strategiasta. Valtio odottaa laadittavaksi koko Helsingin seudun kilpailukykystrategian ennen aiesopimuksen laatimista. Liiton mukaan ympäryskunnat tarjoavat vaihtoehtoja pääkaupunkiseudulle, kun puhutaan mm. yrityksistä, työpaikoista ja asumisesta. PKS-kunnat korostivat sitä, että kaupunginjohtajat ovat nähneet ensisijaiseksi PKS-kuntien strategian. Yhtymäkohtia kehyskuntien asemaan on tarkoitus etsiä vain toimenpiteistä. KUUMA-kuntia on kuitenkin pidetty ajan tasalla työn etenemisestä. KUUMAa kahdessa viimeisessä neuvottelussa on edustanut Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy Forumin tj. Petri Palovaara. Kokouk-sessa yhtä mieltä oltiin siitä, että Culminatumin edistämät temaattiset innovaatio-ympäristöt / living labit muodostavat kilpailukykystrategian terävimmän kärjen.

8 8 KUUMAn anti työlle Komissio KUUMA osallistui Laurean ja kuntaedustajien kautta Uudenmaan innovaatiostrategian laadintaan vuonna KUUMAn elinkeinostrategia on vuodelta 2006: sen päivittämistä on pidetty tarpeellisena. Etenemisen organisointi asiassa on KUUMAelinkeinoryhmän tehtävä ja sen anti ei ehdi nyt laadittavaan kilpailukykystrategiaan. Parhaillaan koostettava Helsingin seudun kilpailukykystra-tegia ja vuonna 2006 laadittu Uudenmaan innovaatiostrategia linjaavat osaksi myös kevään 2009 KOKOhakemuksen teemoja. Käsittelyn aikataulu: - asiaa käsittelee elinkeinoryhmä oppilaitosten rehtoreista ym. koostuva kehittäjäryhmä: tammikuun lopulla - mahdollinen neuvottelu kuntaryhmä Nelosten kanssa: pvm avoin - komissio uudelleen Asia käsitellään PKS:n, Uudenmaan liiton ja kehysalueen tapaami-sessa. Liite 2: PKS-kuntien laatima luonnos kilpailukykystrategiaksi sisältäen harkitta-vaksi esitetyt KUUMAn muutokset ja lisäykset. Liite 3: Metropolipolitiikan hankkeet tilannekatsaus Liite 4: Hallinnon ja aluekehityksen ministeriryhmän muistio Ehdotus: Komissio toteaa laadintatilanteen KUUMAn osalta ja esittää näkemyksensä keskeisimmistä muutoksista liitteenä olevaan PKS:n laatimaan Kilpailukykystrategialuonnokseen. Varsinainen käsittely on komissiossa Elinkeinoryhmän ja KUUMAn kehittäjäryhmän (oppilaitokset, Keuke) käsittelyn jälkeen. Ellei kehysalueen rooli muuten nouse riittävästi esiin, niin harkitaan kokonaan uuden painopisteen valintaa. Kireästä aikataulusta huolimatta KUUMA pyrkii saamaan muutaman toimenpide-esityksen PKS-kilpailukykystrategian kehittämislinjauksiin liittyen. Toimenpiteitä harkittaessa voidaan hyödyntää HGV-aineiston visiotiivistelmiä. PKS-kuntien ja KUUMAn erillisyys Helsingin seudun kilpailukykystrategian laadinnassa nähtiin ongelmallisena. Asiaa käsitellään seuraavassa komission kokouksessa sekä KUUMAhallituksen kokouksessa helmikuussa Yhteistyöjohtajana toimineen Kirsi Monosen kertoman mukaan on keväällä 2008 sovittu PKS:n elinkeinoryhmän kanssa metropolihankkeesta seuraavaa: PKS laatii oman kilpailukykystrategiansa, KUUMA päivittää oman elinkeinostrategi-ansa, ja ne sovitetaan yhteen Helsingin seudun kilpailukykystrategiaksi. Matti Vatilola Ympäristöministeriöstä kertoi kärkihankkeiden aikataulusta, että ne on tarkoitus toteuttaa tällä hallituskaudella kuntien asiana on sopia etenemisvauhdista valmistelun osalta. Näin ollen KUUMAlla on periaatteessa edelleen mahdollisuus laatia oma kilpailukykylinjauksensa esim. osana elinkeinostrategiaa.

9 9 KUUMAn elinkeinostrategian päivitys aloitettiin v. 2008, mutta työ on pahasti kesken. Kuitenkin jo tehdystä päivitystyöstä tulisi saada esiin joitakin toimenpide-esityksiä PKS:n kilpailukykystrtegian toimenpiteisiin, joista valtion kanssa neuvotellaan KUUMA-kuntien tarpeet on määriteltävä. Alueen oppilaitosten rehtoreista koostuva KUUMAn kehittäjäryhmä kokoontuu ma , ja tapaamisen anti välitetään komissiolle heti kokouksen jälkeen. KUUMA tarvitsee tiiviin kilpailukykystrategiansa Helsingin seudun yhteistyötä varten: sitä edellyttää mm. metropolipolitiikan toteuttaminen. Myös aluekehitystyö (KOKO-hanke v:sta 2010 lähtien) tarvitsee kilpailukykyä koskevia seudun tavoitteita. Oman kilpailukykyosion laadinta vaatii aikaa helmi-maaliskuun. Pääkaupunkiseudun kuntien ja KUUMAn keväällä 2008 sovitun menettelytavan mukaan KUUMAlle ja Nelosille on suotu mahdollisuus esittää omat kilpailukykynäkemyksensä aikataulua liikaa venyttämättä. Ehdotus: KUUMA kokoaa eri ryhmien työn avulla mennessä tiiviin kilpailukynäkemyksensä. Se sovitetaan yhteen PKS:n kilpailukykystrategian kanssa Helsingin seudun kilpailukykystrategiaksi. KUUMA työstää samassa aikataulussa myös toimenpide-esityksensä ko. strategiaan liittyen. Aikataulunäkemys esitetään PKS:n strategiaa laati-neille tahoille. KUUMA-Kilpailukykystrategia laaditaan mennessä kehittäjäryhmän luonnostelemalta pohjalta: siinä sulautetaan yhteen KUUMAn tärkeitä linjauksia (mm. KOKO-linjaukset hakemuksessa), korostetaan Kuumaalueen innovatiivisten yksiköiden mittakaavaa, julkisten palvelujen tuottavuuden parantamista ja oppilaitosten kokonais-osaamisen hyödyntämistä. KUUMA käsittelee oleellisilta osin myös MAL-linjauksia kilpailukykyyn liittyen. KUUMA kertoo aikeensa PKS-tapaamisessa 5.2. Toiveena on, että aikataulu kävisi ja yhteensovittaminen luontevasti onnistuisi PKS:n ja kehysalueen kesken. Aikataulu sisältää kokonaisuuden: painopisteet, kehittämislinjaukset ja toimenpiteet, joista sitten valtion kanssa laaditaan aiesopimus siitä, miten valtion budjettiin voidaan sisällyttää resursseja strategian toteuttamiseksi. KUUMA-komissio KUUMAn kilpailukykystrategian laadinta on käynnistetty sovitusti. Maaliskuun loppuun mennessä koostetaan osio, joka liittyy Helsingin seudun kilpailukykystrategiaan (kehittämislinjaus ja toimenpide-esitykset). KUUMA saa edustajan valtion kanssa toimenpiteistä käytäviin aiesopimusneuvotteluihin. Laadinnan aikataulu on jaettu komissiolle kokouksessa. Kuntien johtoryhmil-tä on pyydetty kehittäjäryhmän palaverin luonnoksesta (1. kokous) näkemyksiä painotuksista ennen tarkempaa jatkotyöstämistä.

10 10 KUUMA-elinkeinoryhmä on käsitellyt asiaa kokouksessaan Elinkeinoryhmä haluaa olla tiiviisti mukana strategian laadinnassa. Kuntien kannanotot yleisasetelmasta on pyydetty viimeistään Liitteenä luonnos PKS:n laatimaksi toimenpideluonnokseksi, jota voidaan maaliskuun ajan täydentää ja josta käydään aiesopimusta varten neuvottelu valtion edustajien kanssa. Kyse on valtion panosta kaipaavista toimista. Liite 1: PKS-kaupunkien ja valtion välinen aiesopimus metropolialueen kilpailukykystrategian toteuttamisessa (Luonnos ) Komissio seuraa tiiviin laadinta-aikataulun johdosta asian etenemistä jokaisessa kokouksessa sekä esittää mahdolliset lisäyksensä PKS-luonnokseen KUUMAn osalta Komissio päätti - merkitä laatimistilanteen tiedoksi - todeta, että kuntien johtoryhmiltä on pyydetty lausunnot, jotka tulee palauttaa yhteistyöjohtajalle mennessä - palata asiaan seuraavissa kokouksissaan Liitteenä 2 on KUUMA-kilpailukykystrategian luonnos. Jukka Anttila esittelee KUUMA-kilpailukykystrategian taustaa, tavoitetta ja sisältöä. KUUMA-hallitus - käy asiasta evästyskeskustelun - päättää merkitä tiedoksi KUUMA-kilpailukykystrategian luonnoksen. 6 MAL-VISIOLUONNOS (MAL-neuvottelukunnan seminaarin pohjalta) KUUMA-komissio MAL-neuvottelukunnan visioseminaarin yhteydessä tammikuussa 2009 tuotettiin ryhmätöinä liitteen mukaiset Helsingin seudun visio vaihtoehdot. Visiolla on vaikutusta myöhemmin moneen asiaan. Liite 3: Helsingin seudun visio 2050 Komissio kuulee tiivistelmän vaihtoehtojen painotuksista ja käy niistä keskustelun jatkotyötä varten.

11 11 Komissio päätti - merkitä tiedoksi MAL-neuvottelukunnan visiovaihtoehdot - pyytää kaavoittajat-ryhmän puheenjohtaja Ilkka Holmilaa selvittämään kaavoittajat-ryhmän kannan koko Helsingin seudun rakennemallista, ei vain KUUMA-alueen mallista - pyytää Holmilan komission kuultavaksi seuraavaan kokoukseen - esittää KUUMA-hallitukselle, että se käy asiasta keskustelun ja merkitsee asian tiedoksi kokouksessaan Liitteenä 3 on Helsingin seudun visio KUUMA-hallitus - käy asiasta evästyskeskustelun - päättää merkitä MAL-visioluonnoksen tiedoksi. 7 SEUDULLISTA YHTEISTYÖTÄ KOSKEVAT SUOSITUKSET KUNTAKOHTAISIA STRATEGIOITA LAADITTAESSA KUUMA-komissio Helsingin seudun kuntien yhteistyösopimuksen 1.kohdan mukaan: "Sopimuskuntien yhteisenä tavoitteena on Helsingin seudun kansainvälisen kilpailukyvyn turvaaminen. Helsingin seudun kunnat sitoutuvat poliittisen ja viranhaltijajohdon vapaaehtoiseen ja säännölliseen yhteistyöhön. Yhteistyötä kehitetään ja tiivistetään vaiheittain. Yhteistyö perustuu Helsingin seudun kuntien yhteiseen näkemykseen alueen haasteista ja yhteiseen tahtoon vaikuttaa alueen kehittämiseen. Tavoitteena on kehittää seutua yhteistyössä valtion kanssa. Valtion osallistuminen, rahoitus ja muu tuki on merkittävä osa Helsingin seudun infrastruktuurin, palvelujen ja innovaatiojärjestelmän kehittämistä." KUUMAn yhteistyösopimukseen 1 :n mukaan KUUMA-yhteistyön tavoitteena on kilpailuaseman ja vetovoiman vahvistaminen, palvelutuotannon laadun ja tehokkuuden parantaminen sekä edunvalvonnan ja omistajapolitiikan tehostaminen. KUUMAn toimintasuunnitelmassa vuosille on kerrattu valtuustokauden alussa KUUMA-yhteistyölle asetetut strategiset tavoitteet: - alueella on tarjolla monipuolisia ja laadukkaita asumisen vaihtoehtoja ja myös erityisryhmien tarpeet on otettu huomioon. Kulttuuritarjonta on runsasta. - asukkaat saavat palvelut kuntarajoista riippumatta - KUUMA on vahvasti vaikuttamassa Helsingin seudun ja laajemmin metropolialueen maankäytön. asumisen ja liikenteen kehittämiseen ja luo siten edellytykset asukkaiden hyvälle ja toimivalle elinympäristölle, - yhteisellä omistajapolitiikalla vaikutetaan palvelujen laatuun ja kustannuksiin. - MAL-suunnittelua tehdään aktiivisessa vuorovaikutuksessa KUUMA-alueen asukkaiden ja Helsingin seudun kuntien kanssa sekä noudattaen kestävän kehityksen periaatteita,

12 12 - KUUMA-alueella on käytössä seutulippujärjestelmä. Työmatkaliikenne on sujuvaa - taajamien tärkeimmät ohikulkutiet on rakennettu. Mahdollista on. että KUUMA-hallitus ottaa suositukseen kantaa komission valmistelusta esim. maaliskuussa. Asia tulee valmistella helmikuun aikana. Ehdotus: Komissio sopii suosituksen annosta joko yhteistyösopimuksen 1 :n mukaisesti (periaattellinen) tai valmistelee tarkemman suosituksen valtuustokaudelle käsiteltäväksi maaliskuussa KUUMA-hallituksessa. Helsingin yhteistyösopimuksen kohta 1 sopii hyvin sen osalta suositukseksi. Komissio jatkaa keskustelua asiasta ja antaa suosituksen muotoilusta esityksenä KUUMA-hallituksen kokoukseen. Komissio suosittaa KUUMA-hallitukselle seuraavaa: a) KUUMA-yhteistyösopimuksen ( ) 1 strategisesta KUUMAkumppanuudesta: Yhteistyön tavoitteet: alueen kilpailuaseman ja vetovoiman vahvistaminen, palvelutuotannon laadun ja tehokkuuden parantaminen, edunvalvonnan ja omistajapolitiikan tehostaminen. b) Helsingin seudun kuntien yhteistyösopimuksen 1. kohdan mukaan: "Sopimuskuntien yhteisenä tavoitteena on Helsingin seudun kansainvälisen kilpailukyvyn turvaaminen. Helsingin seudun kunnat sitoutuvat poliittisen ja viranhaltijajohdon vapaaehtoiseen ja säännölliseen yhteistyöhön. Yhteistyötä kehitetään ja tiivistetään vaiheittain. Yhteistyö perustuu Helsingin seudun kuntien yhteiseen näkemykseen alueen haasteista ja yhteiseen tahtoon vaikuttaa alueen kehittämiseen. Tavoitteena on kehittää seutua yhteistyössä valtion kanssa. Valtion osallistuminen, rahoitus ja muu tuki on merkittävä osa Helsingin seudun infrastruktuurin, palvelujen ja innovaatiojärjestelmän kehittämistä." KUUMA-hallitus hyväksyy seudullista yhteistyötä koskeviksi suosituksiksi kuntakohtaisia strategioita laadittaessa seuraavaa: i. Yhteistyön tavoitteina on alueen kilpailuaseman ja vetovoiman vahvistaminen, palvelutuotannon laadun ja tehokkuuden parantaminen, edunvalvonnan ja omistajapolitiikan tehostaminen. (KUUMA-yhteistyösopimuksen 1, kohta 3) ii. Sopimuskuntien yhteisenä tavoitteena on Helsingin seudun kansainvälisen kilpailukyvyn turvaaminen. Helsingin seudun kunnat sitoutuvat poliittisen ja viranhaltijajohdon vapaaehtoiseen ja säännölliseen yhteistyöhön. Yhteistyötä kehitetään ja tiivistetään vaiheittain. Yhteistyö perustuu Helsingin seudun kuntien yhteiseen näkemykseen alueen haasteista ja yhteiseen tahtoon vaikuttaa alueen kehittämiseen. Tavoitteena on kehittää seutua yhteistyössä valtion kanssa. Valtion osallistuminen, rahoitus ja muu tuki on merkittävä osa Helsingin seudun infrastruktuurin, palvelujen ja innovaatiojärjestelmän kehittämistä. (Helsingin seudun kuntien yhteistyösopimuksen 1. kohta)

13 13 8 KUNNAN- JA KAUPUNGINHALLITUSTEN YHTEISKOKOUS KUUMA-komissio KUUMAn Yhteistoimintasopimuksen 5 :n mukaan "Kaupungin/kunnanhallitusten jäsenten, ja valtuustojen puheenjohtajistojen yhteískokous kutsutaan koolle vähintään kaksi kertaa vuodessa. Yhteiskokous käsittelee ajankohtaiset ja periaatteelliset kuntayhteistyön kehittämiseen liittyvät asiat sekä seuraa ja arvioi toimintasuunnitelman toteutusta ja myöntää vastuuvapauden tilivelvollisille. " Tehtäväkuvauksen perusteella toimintasuunnitelman konkretisointi on eräs keskeinen tehtävä ja se hoitunee vuoden 2009 työryhmittäisten hankkeiden koontalistalla. KUUMA-yhteistyön näkyminen kuntien strategiatyössä on toinen hyvä keskustelun aihe: mikä on toimintajärjestys linjaavatko kunnat ensin seutuyhteistyön merkitystä kuntien strategioissa ja sitten KUUMA päivittää oman strategiansa vai toisinpäin? Yhteiskokous hyväksyy jonkin yhteiseksi tarkoitetun osan kuntien strategioihin. Kuntien taloustilanne puhuttaa v kaikkien kuntapäättäjien tapaamisissa. Liitteenä on Kuntaliiton rakennepäivillä tutkimusjohtaja Jaakko Kianderin (Palkansaajien tutkimuslaitos) pitämä esitys ja arvio julkisen talouden kehityksestä. Komissio voi halutessaan työstää KUUMAn arviota vuosista 2009 ja 2010 ja esittää sen kunnan/kaupunginhallitusten yhteiskokouksessa. Ehdotus: Komissio sopii kunnan/kaupunginhallitusten yhteiskokouksen kutsuun listattavat asiat ja etukäteismateriaalin. Yhteistyöjohtaja laatii ohjelmaluonnoksen ja kunnista kysytään siitä palautetta. Asiaan palataan tulevassa komission kokouksessa. KUUMA-komissio Liite 5: Ehdotus ohjelmasta kunnan/kaupunginhallitusten yhteiskokoukseen Ehdotus: Komissio antaa kommenttinsa ohjelmaluonnoksesta. Erillistä kuntakuulemista ei tarvita, vaan komission jäsenet ovat varmistaneet riittävän kuntapalautteen ohjelmasta. Komissio piti yhteiskokouksen sisältöä asiallisena, mutta muutti skenaarioiden esittelyä siten, että uusi yhteistyöjohtaja Johanna Viita esittelee vuonna 2008 laaditut skenaariot Tarja Meristön sijasta. Palvelukeskusten esittelyn sijaan pidetään ryhmätyöskentely osallistujien verkottamiseksi Liitteenä 4 on kunnan- ja kaupunginhallitusten yhteiskokouksen ohjelma. KUUMA-hallitus - käy kunnan- ja kaupunginhallitusten yhteiskokouksesta evästyskeskusten - päättää merkitä tiedoksi yhteiskokouksen ohjelman.

14 14 9 KUUMA-SEUDUN TILINKÄYTTÖOIKEUDET KUUMA-komissio KUUMA-seudulla on käytössä seuraavat pankkitilit: - Sampo Pankki Oyj, tilinumero: ***** - Aktia Pankki Oyj, tilinumero: ***** KUUMA-seudun tehtävissä toimivien henkilöiden osalta on tapahtunut vaihdoksia, minkä johdosta KUUMA-seudun tilinkäyttöoikeuksien lopettamiset ja avaamiset tulee määritellä uudelleen nykyistä tilannetta vastaavaksi. Komissio esittää tilinkäyttöoikeuksiin KUUMA-hallitukselle seuraavat muutokset: - voimassaoleva tilinkäyttöoikeus Kirsi Mononen(****) lopetetaan ja Jukka Anttilan (*****) lopetetaan myönnetään tilinkäyttöoikeus yllämainittuihin pankkitileihin yhteistyöjohtaja Johanna Viidalle (*****) lähtien ja talouspäällikkö Sirkku Cantellille (****) yhteistyöjohtajan hyväksymien laskujen ja tilisiirtojen maksatukseen samoin lähtien. Komissio esittää myös talouspäällikkö Sirkku Cantellille (*****) valtuutusta allekirjoittaa verottajalle meneviä asiakirjoja kuten arvonlisäveron palautushakemuksia ja verotukseen liittyviä lomakkeita. Komissio päätti esittää KUUMA-hallitukselle, että hallitus hyväksyy seuraavat tilinkäyttöoikeuksiin liittyvät muutokset: - voimassa oleva tilinkäyttöoikeus Kirsi Mononen (****) lopetetaan ja Jukka Anttilan (*****) lopetetaan myönnetään tilinkäyttöoikeus yllämainittuihin pankkitileihin yhteistyöjohtaja Johanna Viidalle (*****) lähtien sekä Tilitoimisto Centone Oy / talouspäällikkö Sirkku Cantellille (*****) yhteistyöjohtajan hyväksymien laskujen ja tilisiirtojen maksatukseen samoin lähtien. Komissio päätti esittää KUUMA-hallitukselle myös, että hallitus myöntää Tilitoimisto Centone Oy / talouspäällikkö Sirkku Cantellille (*****) valtuutuksen allekirjoittaa verottajalle meneviä asiakirjoja kuten arvonlisäveron palautushakemuksia ja verotukseen liittyviä lomakkeita KUUMA-hallitus päättää hyväksyä seuraavat KUUMA-seudun tilinkäyttöoikeuksiin liittyvät muutokset: - voimassa oleva tilinkäyttöoikeus Kirsi Mononen (*****) lopetetaan ja Jukka Anttilan (*****) lopetetaan myönnetään tilinkäyttöoikeus yllämainittuihin pankkitileihin yhteistyöjohtaja Johanna Viidalle (******) lähtien sekä Tilitoimisto Centone Oy /

15 15 talouspäällikkö Sirkku Cantellille (******) yhteistyöjohtajan hyväksymien laskujen ja tilisiirtojen maksatukseen samoin lähtien. KUUMA-hallitus päättää myöntää Tilitoimisto Centone Oy / talouspäällikkö Sirkku Cantellille (*****) valtuutuksen allekirjoittaa verottajalle meneviä asiakirjoja kuten arvonlisäveron palautushakemuksia ja verotukseen liittyviä lomakkeita. 10 MUUT ASIAT 11 SEURAAVA KOKOUS KUUMA-hallitus päättää - pitää ylimääräisen kokouksen klo Järvenpää-talolla, jolloin asiana on mm. KUUMA-seudun tilinpäätöksen allekirjoittaminen - todeta, että sitä seuraava hallituksen kokous on KOKOUKSEN PÄÄTTÄMINEN Puheenjohtaja päättää kokouksen.

KUUMA-HALLITUS. Esityslista 2/2009. Aika Tiistai , klo Paikka Järvenpää-talo, Venny-kabinetti Hallintokuja 4, Järvenpää

KUUMA-HALLITUS. Esityslista 2/2009. Aika Tiistai , klo Paikka Järvenpää-talo, Venny-kabinetti Hallintokuja 4, Järvenpää KUUMA-HALLITUS Esityslista 2/2009 Aika Tiistai 31.03.2009, klo 17.00 Paikka Järvenpää-talo, Venny-kabinetti Hallintokuja 4, Järvenpää 2 SISÄLLYSLUETTELO ASIAT SIVU 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

KUUMA-HALLITUS. Pöytäkirja 2/2009. Aika Tiistai , klo Paikka Järvenpää-talo, Venny-kabinetti Hallintokatu 4, Järvenpää

KUUMA-HALLITUS. Pöytäkirja 2/2009. Aika Tiistai , klo Paikka Järvenpää-talo, Venny-kabinetti Hallintokatu 4, Järvenpää KUUMA-HALLITUS Pöytäkirja 2/2009 Aika Tiistai 31.03.2009, klo 17.00-17.50 Paikka Järvenpää-talo, Venny-kabinetti Hallintokatu 4, Järvenpää 2 SISÄLLYSLUETTELO ASIAT SIVU 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

KUUMA Kunnan- ja kaupunginhallitusten yhteiskokous

KUUMA Kunnan- ja kaupunginhallitusten yhteiskokous KUUMA Kunnan- ja kaupunginhallitusten yhteiskokous Esityslista 2/2009 Aika Tiistai 9.6.2009, klo 18.00 Paikka Järvenpää-talo, Juhani Aho -sali, Hallintokatu 4, Järvenpää Asia Sivu 1 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

KUUMA Kunnan- ja kaupunginhallitusten yhteiskokous

KUUMA Kunnan- ja kaupunginhallitusten yhteiskokous KUUMA Kunnan- ja kaupunginhallitusten yhteiskokous Pöytäkirja 2/2009 Aika Tiistai 9.6.2009, klo 18.00-20.45 Paikka Järvenpää-talo, Juhani Aho -sali, Hallintokatu 4, Järvenpää Asia Sivu 1 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

KUUMA-HALLITUS. Pöytäkirja 6/2009. Aika Tiistai , klo Paikka Järvenpää-talo, Aino-kabinetti, Hallintokatu 4, Järvenpää

KUUMA-HALLITUS. Pöytäkirja 6/2009. Aika Tiistai , klo Paikka Järvenpää-talo, Aino-kabinetti, Hallintokatu 4, Järvenpää KUUMA-HALLITUS Pöytäkirja 6/2009 Aika Tiistai 8.9.2009, klo 18.00-19.10 Paikka Järvenpää-talo, Aino-kabinetti, Hallintokatu 4, Järvenpää 2 SISÄLLYSLUETTELO ASIAT SIVU 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

KUUMA Kunnan- ja kaupunginhallitusten yhteiskokous

KUUMA Kunnan- ja kaupunginhallitusten yhteiskokous KUUMA Kunnan- ja kaupunginhallitusten yhteiskokous Esityslista 3/2009 Aika Tiistai 10.11.2009, klo 18.00 Paikka Järvenpää-talo, Juhani Aho -sali, Hallintokatu 4, Järvenpää Asia Sivu 1 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

KUUMA-HALLITUS. Pöytäkirja 1/2010. Aika Torstai , klo

KUUMA-HALLITUS. Pöytäkirja 1/2010. Aika Torstai , klo KUUMA-HALLITUS Pöytäkirja 1/2010 Aika Torstai 14.1.2010, klo 18.00-19.15 Paikka Nurmijärven kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone, Keskustie 2 b, Nurmijärvi 2 SISÄLLYSLUETTELO ASIAT SIVU 1 Kokouksen

Lisätiedot

KUUMA-HALLITUS. Esityslista 9/2009. Aika Tiistai 15.12.2009, klo 17.00-18.00. YLE-keskus, Radiokatu 5, Helsinki Ison Pajan kokoussali

KUUMA-HALLITUS. Esityslista 9/2009. Aika Tiistai 15.12.2009, klo 17.00-18.00. YLE-keskus, Radiokatu 5, Helsinki Ison Pajan kokoussali KUUMA-HALLITUS Esityslista 9/2009 Aika Tiistai 15.12.2009, klo 17.00-18.00 Paikka YLE-keskus, Radiokatu 5, Helsinki Ison Pajan kokoussali 2 SISÄLLYSLUETTELO ASIAT SIVU 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

KUUMA-HALLITUS. Esityslista 6/2009. Aika Tiistai 8.9.2009, klo 18.00 Paikka Järvenpää-talo, Aino-kabinetti, Hallintokatu 4, Järvenpää

KUUMA-HALLITUS. Esityslista 6/2009. Aika Tiistai 8.9.2009, klo 18.00 Paikka Järvenpää-talo, Aino-kabinetti, Hallintokatu 4, Järvenpää KUUMA-HALLITUS Esityslista 6/2009 Aika Tiistai 8.9.2009, klo 18.00 Paikka Järvenpää-talo, Aino-kabinetti, Hallintokatu 4, Järvenpää 2 SISÄLLYSLUETTELO ASIAT SIVU 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

KUUMA-HALLITUS. Pöytäkirja 1/2009. Aika Tiistai , klo Paikka Järvenpää-talo, Venny-kabinetti Hallintokuja 4, Järvenpää

KUUMA-HALLITUS. Pöytäkirja 1/2009. Aika Tiistai , klo Paikka Järvenpää-talo, Venny-kabinetti Hallintokuja 4, Järvenpää KUUMA-HALLITUS Pöytäkirja 1/2009 Aika Tiistai 10.03.2009, klo 18.00-20.10 Paikka Järvenpää-talo, Venny-kabinetti Hallintokuja 4, Järvenpää 2 SISÄLLYSLUETTELO ASIAT SIVU 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

KUUMA Kunnan- ja kaupunginhallitusten yhteiskokous

KUUMA Kunnan- ja kaupunginhallitusten yhteiskokous KUUMA Kunnan- ja kaupunginhallitusten yhteiskokous Esityslista 1/2010 Aika Tiistai 15.6.2010, klo 17.00 Paikka Hotelli Kiljavanranta, auditoriosali Kotorannantie 49, Kiljava SISÄLLYSLUETTELO Asia Sivu

Lisätiedot

KUUMA-HALLITUS. Pöytäkirja 9/2009. Aika Tiistai 15.12.2009, klo 17.00-18.00. YLE-keskus, Radiokatu 5, Helsinki Ison Pajan kokoussali

KUUMA-HALLITUS. Pöytäkirja 9/2009. Aika Tiistai 15.12.2009, klo 17.00-18.00. YLE-keskus, Radiokatu 5, Helsinki Ison Pajan kokoussali KUUMA-HALLITUS Pöytäkirja 9/2009 Aika Tiistai 15.12.2009, klo 17.00-18.00 Paikka YLE-keskus, Radiokatu 5, Helsinki Ison Pajan kokoussali 2 SISÄLLYSLUETTELO ASIAT SIVU 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

KUUMA-HALLITUS Esityslista 1/2008

KUUMA-HALLITUS Esityslista 1/2008 Esityslista 1/2008 Aika Tiistai 12.2.2008 klo 18.00 Paikka Mäntsälän kunnantalo, kokoushuone 1-2 Heikinkuja 4, 04600 Mäntsälä 2 SISÄLLYSLUETTELO ASIAT SIVU 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 4

Lisätiedot

KUUMA-HALLITUS. Esityslista 6/2011. Aika Tiistai klo Tuusulan kunnantalo, valtuustosali, Hyryläntie 16, Tuusula

KUUMA-HALLITUS. Esityslista 6/2011. Aika Tiistai klo Tuusulan kunnantalo, valtuustosali, Hyryläntie 16, Tuusula KUUMA-HALLITUS Esityslista 6/2011 Aika Tiistai 24.5.2011 klo 18.00 Paikka Tuusulan kunnantalo, valtuustosali, Hyryläntie 16, Tuusula 2 SISÄLLYSLUETTELO Asia Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS...

Lisätiedot

KUUMA-HALLITUS. Esityslista 8/2009. Aika Tiistai 20.10.2009 klo 16.30. Paikka Järvenpää-talo, kokoustilat 1 ja 2, Hallintokatu 4, Järvenpää

KUUMA-HALLITUS. Esityslista 8/2009. Aika Tiistai 20.10.2009 klo 16.30. Paikka Järvenpää-talo, kokoustilat 1 ja 2, Hallintokatu 4, Järvenpää KUUMA-HALLITUS Esityslista 8/2009 Aika Tiistai 20.10.2009 klo 16.30 Paikka Järvenpää-talo, kokoustilat 1 ja 2, Hallintokatu 4, Järvenpää 2 SISÄLLYSLUETTELO ASIAT SIVU 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

KUUMA-HALLITUS Esityslista 2/2007

KUUMA-HALLITUS Esityslista 2/2007 Esityslista 2/2007 Aika Tiistai 3.4.2007 klo 18.00 Paikka Heikkilänmäen kalliosali Tapulikatu 15, Kerava 2 SISÄLLYSLUETTELO ASIAT SIVU 10 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 4 11 Toimintakertomus

Lisätiedot

KUUMA-HALLITUS. Pöytäkirja 2/2011. Aika Tiistai klo Järvenpää-talo, Venny-kabinetti, Hallintokatu 4, Järvenpää

KUUMA-HALLITUS. Pöytäkirja 2/2011. Aika Tiistai klo Järvenpää-talo, Venny-kabinetti, Hallintokatu 4, Järvenpää KUUMA-HALLITUS Pöytäkirja 2/2011 Aika Tiistai 1.3.2011 klo 16.30-17.30 Paikka Järvenpää-talo, Venny-kabinetti, Hallintokatu 4, Järvenpää 2 SISÄLLYSLUETTELO Asia Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS...

Lisätiedot

KUUMA-HALLITUS. Esityslista 4/2011. Aika Perjantai 8.4.2011 klo 12.30-14.00

KUUMA-HALLITUS. Esityslista 4/2011. Aika Perjantai 8.4.2011 klo 12.30-14.00 KUUMA-HALLITUS Esityslista 4/2011 Aika Perjantai 8.4.2011 klo 12.30-14.00 Paikka Helsingin kaupungintalo, ryhmähuone 331, Aleksanterinkatu 20, Helsinki 2 SISÄLLYSLUETTELO Asia Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

KUUMA-HALLITUS. Esityslista 9/2011. Aika Keskiviikko 23.11.2011 klo 17.30-18.00. Hyökkälän koulu Kirkkotie 7-9, Tuusula

KUUMA-HALLITUS. Esityslista 9/2011. Aika Keskiviikko 23.11.2011 klo 17.30-18.00. Hyökkälän koulu Kirkkotie 7-9, Tuusula KUUMA-HALLITUS Esityslista 9/2011 Aika Keskiviikko 23.11.2011 klo 17.30-18.00 Paikka Hyökkälän koulu Kirkkotie 7-9, Tuusula 2 SISÄLLYSLUETTELO Asia Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS... 5

Lisätiedot

KUUMA-HALLITUS. Esityslista 5/2011. Aika Tiistai 19.4.2011 klo 8.00- Tuusulan kunnantalo, valtuustosali, Hyryläntie 16, Tuusula

KUUMA-HALLITUS. Esityslista 5/2011. Aika Tiistai 19.4.2011 klo 8.00- Tuusulan kunnantalo, valtuustosali, Hyryläntie 16, Tuusula KUUMA-HALLITUS Esityslista 5/2011 Aika Tiistai 19.4.2011 klo 8.00- Paikka Tuusulan kunnantalo, valtuustosali, Hyryläntie 16, Tuusula 2 SISÄLLYSLUETTELO Asia Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS...

Lisätiedot

KUUMA-HALLITUS Esityslista 9/2007

KUUMA-HALLITUS Esityslista 9/2007 KUUMA-HALLITUS Esityslista 9/2007 Aika Tiistai 18.12.2007 klo 18.00 Paikka Kaupungintalo, Kerava 2 SISÄLLYSLUETTELO ASIAT SIVU 54 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 4 55 KUUMA ympäristökeskuksen

Lisätiedot

KUUMA-HALLITUS. Pöytäkirja 5/2011. Aika Tiistai 19.4.2011 klo 8.00-9.40. Tuusulan kunnantalo, valtuustosali, Hyryläntie 16, Tuusula

KUUMA-HALLITUS. Pöytäkirja 5/2011. Aika Tiistai 19.4.2011 klo 8.00-9.40. Tuusulan kunnantalo, valtuustosali, Hyryläntie 16, Tuusula KUUMA-HALLITUS Pöytäkirja 5/2011 Aika Tiistai 19.4.2011 klo 8.00-9.40 Paikka Tuusulan kunnantalo, valtuustosali, Hyryläntie 16, Tuusula 2 SISÄLLYSLUETTELO Asia Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS...

Lisätiedot

KUUMA-HALLITUS. Esityslista 10/2011. Aika Perjantai klo Paikka Gustavelund, kokoushuone 8 Kirkkotie 36, Tuusula

KUUMA-HALLITUS. Esityslista 10/2011. Aika Perjantai klo Paikka Gustavelund, kokoushuone 8 Kirkkotie 36, Tuusula KUUMA-HALLITUS Esityslista 10/2011 Aika Perjantai 16.12.2011 klo 14.00-15.30 Paikka Gustavelund, kokoushuone 8 Kirkkotie 36, Tuusula 2 SISÄLLYSLUETTELO Asia Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS...

Lisätiedot

KUUMA-HALLITUS. Esityslista 4/2008. Aika Tiistai 12.8.2008 klo 17.00 Paikka. Mäntsälän kunnantalo, Heikintie 4, Mäntsälä

KUUMA-HALLITUS. Esityslista 4/2008. Aika Tiistai 12.8.2008 klo 17.00 Paikka. Mäntsälän kunnantalo, Heikintie 4, Mäntsälä Esityslista 4/2008 Aika Tiistai 12.8.2008 klo 17.00 Paikka Mäntsälän kunnantalo, Heikintie 4, Mäntsälä Greater Helsinki Vision Kaupungin/kunnanhallitusten yhteiskokous KUUMA-alueen tavoitteista Klo 18.00

Lisätiedot

KUUMA-HALLITUS. Pöytäkirja 9/2011. Aika Keskiviikko klo Hyökkälän koulu Kirkkotie 7-9, Tuusula

KUUMA-HALLITUS. Pöytäkirja 9/2011. Aika Keskiviikko klo Hyökkälän koulu Kirkkotie 7-9, Tuusula KUUMA-HALLITUS Pöytäkirja 9/2011 Aika Keskiviikko 23.11.2011 klo 17.30-18.00 Paikka Hyökkälän koulu Kirkkotie 7-9, Tuusula 2 SISÄLLYSLUETTELO Asia Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS... 5 2

Lisätiedot

HELSINGIN SEUDUN KUNTIEN YHTEISTYÖSOPIMUS

HELSINGIN SEUDUN KUNTIEN YHTEISTYÖSOPIMUS 1 LUONNOS 6.4.2005 Asia 1 / Liite 1 HELSINGIN SEUDUN KUNTIEN YHTEISTYÖSOPIMUS 1. SOPIMUKSEN TARKOITUS JA TAVOITTEET Sopimuskuntien yhteisenä tavoitteena on Helsingin seudun kansainvälisen kilpailukyvyn

Lisätiedot

KUUMA Kunnan- ja kaupunginhallitusten yhteiskokous Esityslista 1/2011

KUUMA Kunnan- ja kaupunginhallitusten yhteiskokous Esityslista 1/2011 KUUMA Kunnan- ja kaupunginhallitusten yhteiskokous Esityslista 1/2011 Aika Keskiviikko 15.6.2011, klo 16.00 Paikka Kirkonkylän koulu Tuusulantie 131, Tuusula SISÄLLYSLUETTELO Asia Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

KUUMA-HALLITUS Esityslista 3/2007

KUUMA-HALLITUS Esityslista 3/2007 Esityslista 3/2007 Aika Tiistai 17.4.2007 klo 18.00 Paikka Keravan kaupungintalo kaupunginhallituksen kokoushuone 2 SISÄLLYSLUETTELO ASIAT SIVU 17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 4 18 KUUMA kuntien

Lisätiedot

KUUMA-HALLITUS. Esityslista 4/2009. Aika Torstai , klo Paikka Kiljavan sairaala, kokouskabinetti, Kiljavantie 539, Nurmijärvi

KUUMA-HALLITUS. Esityslista 4/2009. Aika Torstai , klo Paikka Kiljavan sairaala, kokouskabinetti, Kiljavantie 539, Nurmijärvi KUUMA-HALLITUS Esityslista 4/2009 Aika Torstai 11.06.2009, klo 14.30 Paikka Kiljavan sairaala, kokouskabinetti, Kiljavantie 539, Nurmijärvi 2 SISÄLLYSLUETTELO ASIAT SIVU 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

KUUMA Kunnan- ja kaupunginhallitusten yhteiskokous Esityslista 2/2010

KUUMA Kunnan- ja kaupunginhallitusten yhteiskokous Esityslista 2/2010 KUUMA Kunnan- ja kaupunginhallitusten yhteiskokous Esityslista 2/2010 Aika Keskiviikko 24.11.2010, klo 18.00 Paikka Hyria koulutus Oy, Auditorio Torikatu 18, Hyvinkää SISÄLLYSLUETTELO Asia Sivu 1 KOKOUKSEN

Lisätiedot

KUUMA-HALLITUS. Pöytäkirja 6/2011. Aika Tiistai klo Tuusulan kunnantalo, valtuustosali, Hyryläntie 16, Tuusula

KUUMA-HALLITUS. Pöytäkirja 6/2011. Aika Tiistai klo Tuusulan kunnantalo, valtuustosali, Hyryläntie 16, Tuusula KUUMA-HALLITUS Pöytäkirja 6/2011 Aika Tiistai 24.5.2011 klo 18.00-19.30 Paikka Tuusulan kunnantalo, valtuustosali, Hyryläntie 16, Tuusula 2 SISÄLLYSLUETTELO Asia Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS...

Lisätiedot

KUUMA Kunnan- ja kaupunginhallitusten yhteiskokous Pöytäkirja 2/2010

KUUMA Kunnan- ja kaupunginhallitusten yhteiskokous Pöytäkirja 2/2010 KUUMA Kunnan- ja kaupunginhallitusten yhteiskokous Pöytäkirja 2/2010 Aika Keskiviikko 24.11.2010, klo 18.00 Paikka Hyria koulutus Oy, Auditorio Torikatu 18, Hyvinkää SISÄLLYSLUETTELO Asia Sivu 1 KOKOUKSEN

Lisätiedot

KUUMA-HALLITUS. Pöytäkirja 4/2011. Aika Perjantai klo

KUUMA-HALLITUS. Pöytäkirja 4/2011. Aika Perjantai klo KUUMA-HALLITUS Pöytäkirja 4/2011 Aika Perjantai 8.4.2011 klo 12.30-14.00 Paikka Helsingin kaupungintalo, ryhmähuone 331, Aleksanterinkatu 20, Helsinki 2 SISÄLLYSLUETTELO Asia Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

KUUMA Kunnan- ja kaupunginhallitusten yhteiskokous Pöytäkirja 1/2011

KUUMA Kunnan- ja kaupunginhallitusten yhteiskokous Pöytäkirja 1/2011 KUUMA Kunnan- ja kaupunginhallitusten yhteiskokous Pöytäkirja 1/2011 Aika Keskiviikko 15.6.2011 klo 16.00-17.25 Paikka Kirkonkylän koulu Tuusulantie 131, Tuusula SISÄLLYSLUETTELO Asia Sivu 1 KOKOUKSEN

Lisätiedot

KUUMA-HALLITUS. Esityslista 5/2009. Aika Tiistai , klo Paikka Järvenpää-talo, Juhani Aho -sali, Hallintokatu 4, Järvenpää

KUUMA-HALLITUS. Esityslista 5/2009. Aika Tiistai , klo Paikka Järvenpää-talo, Juhani Aho -sali, Hallintokatu 4, Järvenpää KUUMA-HALLITUS Esityslista 5/2009 Aika Tiistai 25.08.2009, klo 18.00 Paikka Järvenpää-talo, Juhani Aho -sali, Hallintokatu 4, Järvenpää 2 SISÄLLYSLUETTELO ASIAT SIVU 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

KUUMA-HALLITUS. Esityslista 5/2010. Aika Tiistai , klo 18.00

KUUMA-HALLITUS. Esityslista 5/2010. Aika Tiistai , klo 18.00 KUUMA-HALLITUS Esityslista 5/2010 Aika Tiistai 28.9.2010, klo 18.00 Paikka Nurmijärven kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone, Keskustie 2 b, Nurmijärvi 2 SISÄLLYSLUETTELO Asia Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

KUUMA-HALLITUS. Esityslista 3/2011. Aika Tiistai 22.3.2011 klo 18.00. Tuusulan kunnantalo, valtuustosali, Hyryläntie 16, Tuusula

KUUMA-HALLITUS. Esityslista 3/2011. Aika Tiistai 22.3.2011 klo 18.00. Tuusulan kunnantalo, valtuustosali, Hyryläntie 16, Tuusula KUUMA-HALLITUS Esityslista 3/2011 Aika Tiistai 22.3.2011 klo 18.00 Paikka Tuusulan kunnantalo, valtuustosali, Hyryläntie 16, Tuusula 2 SISÄLLYSLUETTELO Asia Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS...

Lisätiedot

KUUMA-HALLITUS. Pöytäkirja 5/2010. Aika Tiistai , klo

KUUMA-HALLITUS. Pöytäkirja 5/2010. Aika Tiistai , klo KUUMA-HALLITUS Pöytäkirja 5/2010 Aika Tiistai 28.9.2010, klo 18.00-20.10 Paikka Nurmijärven kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone, Keskustie 2 b, Nurmijärvi 2 SISÄLLYSLUETTELO Asia Sivu 1 KOKOUKSEN

Lisätiedot

KUUMA-HALLITUS. Pöytäkirja 4/2008. Aika Tiistai klo Paikka. Mäntsälän kunnantalo, Heikintie 4, Mäntsälä

KUUMA-HALLITUS. Pöytäkirja 4/2008. Aika Tiistai klo Paikka. Mäntsälän kunnantalo, Heikintie 4, Mäntsälä Pöytäkirja 4/2008 Aika Tiistai 12.8.2008 klo 17.00-18.00 Paikka Mäntsälän kunnantalo, Heikintie 4, Mäntsälä Greater Helsinki Vision Kaupungin/kunnanhallitusten yhteiskokous KUUMA-alueen tavoitteista Klo

Lisätiedot

Keskiviikko klo PÖYTÄKIRJAN SIVU 72 PÄÄTÖSVALTAISUUDEN JA LAILLISUUDEN TOTEAMINEN 2 73 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA 2

Keskiviikko klo PÖYTÄKIRJAN SIVU 72 PÄÄTÖSVALTAISUUDEN JA LAILLISUUDEN TOTEAMINEN 2 73 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA 2 KERAVAN KAUPUNKI ESITYSLISTA N:o 7/2016 KUUMA-johtokunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 2.11.2016 klo 18.00 Paikka Sipoon Kuntala KÄSITELTÄVÄT ASIAT ASIA NO PÖYTÄKIRJAN SIVU 72 PÄÄTÖSVALTAISUUDEN JA LAILLISUUDEN

Lisätiedot

KUUMA-HALLITUS Esityslista 8/2007

KUUMA-HALLITUS Esityslista 8/2007 KUUMA-HALLITUS Esityslista 8/2007 Aika Tiistai 6.11.2007 klo 18.00 Paikka Kaupungintalo, Kerava 2 SISÄLLYSLUETTELO ASIAT SIVU 48 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 4 49 Kärkihankkeiden organisointi

Lisätiedot

KUUMA-HALLITUS. Esityslista 6/2010. Aika Tiistai 12.10.2010, klo 17.30

KUUMA-HALLITUS. Esityslista 6/2010. Aika Tiistai 12.10.2010, klo 17.30 KUUMA-HALLITUS Esityslista 6/2010 Aika Tiistai 12.10.2010, klo 17.30 Paikka Nurmijärven kunnantalo, kunnanvaltuuston kokoushuone, Keskustie 2 b, Nurmijärvi 2 SISÄLLYSLUETTELO Asia Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

KUUMA-HALLITUS. Pöytäkirja 7/2010. Aika Keskiviikko klo Sanomatalo, kokoustila (7. krs) Töölönlahdenkatu 2, Helsinki

KUUMA-HALLITUS. Pöytäkirja 7/2010. Aika Keskiviikko klo Sanomatalo, kokoustila (7. krs) Töölönlahdenkatu 2, Helsinki KUUMA-HALLITUS Pöytäkirja 7/2010 Aika Keskiviikko 8.12.2010 klo 18.00-20.10 Paikka Sanomatalo, kokoustila (7. krs) Töölönlahdenkatu 2, Helsinki 2 SISÄLLYSLUETTELO Asia Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS...

Lisätiedot

KUUMA-HALLITUS. Esityslista 8/2008. Aika Tiistai , klo Paikka Mäntsälän kunnantalo, Valtuustosali Heikinkuja 4, Mäntsälä

KUUMA-HALLITUS. Esityslista 8/2008. Aika Tiistai , klo Paikka Mäntsälän kunnantalo, Valtuustosali Heikinkuja 4, Mäntsälä KUUMA-HALLITUS Esityslista 8/2008 Aika Tiistai 16.12.2008, klo 19.00 Paikka Mäntsälän kunnantalo, Valtuustosali Heikinkuja 4, Mäntsälä 2 SISÄLLYSLUETTELO ASIAT SIVU 42 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

KUUMA-HALLITUS. Esityslista 3/2009. Aika Tiistai , klo Paikka Järvenpää-talo, Aino-kabinetti Hallintokatu 4, Järvenpää

KUUMA-HALLITUS. Esityslista 3/2009. Aika Tiistai , klo Paikka Järvenpää-talo, Aino-kabinetti Hallintokatu 4, Järvenpää KUUMA-HALLITUS Esityslista 3/2009 Aika Tiistai 07.04.2009, klo 18.00 Paikka Järvenpää-talo, Aino-kabinetti Hallintokatu 4, Järvenpää 2 SISÄLLYSLUETTELO SIVU 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 4

Lisätiedot

KUUMA -liikelaitoksen johtokunnan tehtävänä on johtaa ja kehittää kuntayhteistyötä.

KUUMA -liikelaitoksen johtokunnan tehtävänä on johtaa ja kehittää kuntayhteistyötä. SISÄLLYSLUETTELO 1. LUKU, LIIKELAITOKSEN JOHTOKUNTA... 2 1 Toimiala... 2 2 Johtokunnan kokoonpano ja toimikausi... 2 3 Johtokunnan tehtävät ja ratkaisuvalta... 3 4 Päätöksenteko johtokunnassa... 3 2. LUKU,

Lisätiedot

KUUMA-HALLITUS. Esityslista 2/2010. Aika Tiistai 2.3.2010, klo 19.30. Nurmijärven kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone, Keskustie 2 b, Nurmijärvi

KUUMA-HALLITUS. Esityslista 2/2010. Aika Tiistai 2.3.2010, klo 19.30. Nurmijärven kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone, Keskustie 2 b, Nurmijärvi KUUMA-HALLITUS Esityslista 2/2010 Aika Tiistai 2.3.2010, klo 19.30 Paikka Nurmijärven kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone, Keskustie 2 b, Nurmijärvi Asiat Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS...

Lisätiedot

Keskiviikko klo Järvenpää, Järvenpää-talo 56 PÄÄTÖSVALTAISUUDEN JA LAILLISUUDEN TOTEAMINEN 2

Keskiviikko klo Järvenpää, Järvenpää-talo 56 PÄÄTÖSVALTAISUUDEN JA LAILLISUUDEN TOTEAMINEN 2 KERAVAN KAUPUNKI KUUMA-johtokunta ESITYSLISTA N:o 8/2017 KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 29.11.2017 klo 18.00 Paikka Järvenpää, Järvenpää-talo KÄSITELTÄVÄT ASIAT ASIA NO PÖYTÄKIRJAN SIVU 56 PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

Sote-ohjausryhmä. Ote pöytäkirjasta 5/2015. Aika Tiistai klo

Sote-ohjausryhmä. Ote pöytäkirjasta 5/2015. Aika Tiistai klo Sote-ohjausryhmä Ote pöytäkirjasta 5/2015 4 Aika Tiistai 1.12.2015 klo 18.00 20.00 Paikka Helsingin kaupungintalo, Ryhmähuone 331 Aleksanterinkatu 20, 3. krs. 2 SISÄLLYSLUETTELO Asia Sivu 1 KOKOUKSEN AVAUS

Lisätiedot

Keski-Uudenmaan kaupunki Yhdistymisselvityksen ohjausryhmä

Keski-Uudenmaan kaupunki Yhdistymisselvityksen ohjausryhmä Keski-Uudenmaan kaupunki Yhdistymisselvityksen ohjausryhmä Esityslista 7/2013 Aika Torstai 19.12.2013 klo 13.00 Paikka Kallio-Kuninkala, kokoustila Navetta Ristinummentie 6, 2 SISÄLLYSLUETTELO Asia Sivu

Lisätiedot

KUUMA-HALLITUS. Pöytäkirja 3/2009. Aika Tiistai , klo Paikka Järvenpää-talo, Aino-kabinetti Hallintokatu 4, Järvenpää

KUUMA-HALLITUS. Pöytäkirja 3/2009. Aika Tiistai , klo Paikka Järvenpää-talo, Aino-kabinetti Hallintokatu 4, Järvenpää KUUMA-HALLITUS Pöytäkirja 3/2009 Aika Tiistai 07.04.2009, klo 18.00-20.00 Paikka Järvenpää-talo, Aino-kabinetti Hallintokatu 4, Järvenpää 2 SISÄLLYSLUETTELO SIVU 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

HELSINGIN SEUDUN YHTEISTYÖKOKOUS PÖYTÄKIRJA 1 24.3.2015. Helsinki, Kaupungintalo, kaupunginvaltuuston istuntosali

HELSINGIN SEUDUN YHTEISTYÖKOKOUS PÖYTÄKIRJA 1 24.3.2015. Helsinki, Kaupungintalo, kaupunginvaltuuston istuntosali HELSINGIN SEUDUN YHTEISTYÖKOKOUS PÖYTÄKIRJA 1 Kokousaika kello 17.00 17.55 Kokouspaikka Helsinki, Kaupungintalo, kaupunginvaltuuston istuntosali Läsnä Helsinki Espoo Kaupunginhallituksen puheenjohtaja

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 16.5.2017 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen Muut osallistujat: Mikko Luoma, tilintarkastaja

Lisätiedot

KUUMA-HALLITUS. Esityslista 2/2008. Aika Tiistai klo Paikka. Mäntsälän kunnantalo, Heikinkuja 4, Mäntsälä

KUUMA-HALLITUS. Esityslista 2/2008. Aika Tiistai klo Paikka. Mäntsälän kunnantalo, Heikinkuja 4, Mäntsälä Esityslista 2/2008 Aika Tiistai 08.04.2008 klo 18.00 Paikka Mäntsälän kunnantalo, Heikinkuja 4, 04600 Mäntsälä 2 SISÄLLYSLUETTELO ASIAT SIVU 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 4 9 Helsingin seudun

Lisätiedot

KUUMA-HALLITUS. Esityslista 1/2012. Aika Keskiviikko klo Hyvinkään kaupungintalo, aula Kankurinkatu 4-6, Hyvinkää

KUUMA-HALLITUS. Esityslista 1/2012. Aika Keskiviikko klo Hyvinkään kaupungintalo, aula Kankurinkatu 4-6, Hyvinkää KUUMA-HALLITUS Esityslista 1/2012 Aika Keskiviikko 15.2.2012 klo 18.00 Paikka Hyvinkään kaupungintalo, aula Kankurinkatu 4-6, Hyvinkää 2 SISÄLLYSLUETTELO Asia Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS...

Lisätiedot

KUUMA Kunnan- ja kaupunginhallitusten yhteiskokous Esityslista 1/2012

KUUMA Kunnan- ja kaupunginhallitusten yhteiskokous Esityslista 1/2012 KUUMA Kunnan- ja kaupunginhallitusten yhteiskokous Esityslista 1/2012 Aika Torstai 31.5.2012, klo 16.00 Paikka Laurea-ammattikorkeakoulu Rauhala-sali Uudenmaankatu 22, Hyvinkää SISÄLLYSLUETTELO Asia Sivu

Lisätiedot

HELSINGIN SEUDUN YHTEISTYÖKOKOUS PÖYTÄKIRJA 1

HELSINGIN SEUDUN YHTEISTYÖKOKOUS PÖYTÄKIRJA 1 HELSINGIN SEUDUN YHTEISTYÖKOKOUS PÖYTÄKIRJA 1 Kokousaika kello 17.00 18.45 Kokouspaikka Helsinki, Kaupungintalo, juhlasali Läsnä Helsinki Espoo Vantaa Kauniainen Järvenpää Nurmijärvi Tuusula Kerava Mäntsälä

Lisätiedot

SOSIAALITAITO OY SOCIALKOMPETENS AB

SOSIAALITAITO OY SOCIALKOMPETENS AB PÖYTÄKIRJA SOSIAALITAITO OY SOCIALKOMPETENS AB VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS 2008 Aika: 14.5.2008 klo 13.30 14.25 Paikka: Järvenpää-talo, Hallintokatu 4, 04400 Järvenpää Läsnä: kunta osallistuja äänimäärä Hyvinkään

Lisätiedot

KUUMA-HALLITUS. Esityslista 3/2008. Aika Tiistai 20.05.2008 klo 18.00- Paikka. Pornaisten kunnantalo, Kirkkotie 176, 07171 Pornainen

KUUMA-HALLITUS. Esityslista 3/2008. Aika Tiistai 20.05.2008 klo 18.00- Paikka. Pornaisten kunnantalo, Kirkkotie 176, 07171 Pornainen KUUMA-HALLITUS Aika Tiistai 20.05.2008 klo 18.00- Paikka Pornaisten kunnantalo, Kirkkotie 176, 07171 Pornainen 2 SISÄLLYSLUETTELO ASIAT SIVU 17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 4 18 Tietotekniikan

Lisätiedot

KUUMA-HALLITUS. Esityslista 7/2008. Aika Tiistai 25.11.2008, klo 16.45 Paikka. Sokos Hotel Lahden Seurahuone, Aleksanterinkatu 14, Lahti

KUUMA-HALLITUS. Esityslista 7/2008. Aika Tiistai 25.11.2008, klo 16.45 Paikka. Sokos Hotel Lahden Seurahuone, Aleksanterinkatu 14, Lahti KUUMA-HALLITUS Esityslista 7/2008 Aika Tiistai 25.11.2008, klo 16.45 Paikka Sokos Hotel Lahden Seurahuone, Aleksanterinkatu 14, Lahti 2 SISÄLLYSLUETTELO ASIAT SIVU 38 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Pääkaupunkiseudun yhteistyöhön liittyvät esitykset tilannekatsaus

Pääkaupunkiseudun yhteistyöhön liittyvät esitykset tilannekatsaus Pääkaupunkiseudun yhteistyöhön liittyvät esitykset tilannekatsaus Henkilöstöseurantaryhmä 23.4.2009 Kehittämisjohtaja Tarja Lumijärvi Valtuustojen hyväksymä uusi yhteistyösopimus 2009-2012 -korvaa yhteistyösopimuksen

Lisätiedot

Keskiviikko klo Sompion koulu, Tiilisali PÖYTÄKIRJAN SIVU 8 LÄSNÄOLIJOIDEN, LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 2

Keskiviikko klo Sompion koulu, Tiilisali PÖYTÄKIRJAN SIVU 8 LÄSNÄOLIJOIDEN, LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 2 KERAVAN KAUPUNKI KUUMA-johtokunta ESITYSLISTA N:o 2/2013 KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 13.2.2013 klo 18.00 Paikka Sompion koulu, Tiilisali KÄSITELTÄVÄT ASIAT ASIA NO PÖYTÄKIRJAN SIVU 8 LÄSNÄOLIJOIDEN,

Lisätiedot

Keskiviikko klo Hyvinkään kaupungintalo PÖYTÄKIRJAN SIVU 1 LÄSNÄOLIJOIDEN, LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 2

Keskiviikko klo Hyvinkään kaupungintalo PÖYTÄKIRJAN SIVU 1 LÄSNÄOLIJOIDEN, LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 2 KERAVAN KAUPUNKI KUUMA-johtokunta ESITYSLISTA N:o 1/2013 KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 16.1.2013 klo 18.00 Paikka Hyvinkään kaupungintalo KÄSITELTÄVÄT ASIAT ASIA NO PÖYTÄKIRJAN SIVU 1 LÄSNÄOLIJOIDEN, LAILLISUUDEN

Lisätiedot

Keski-Uudenmaan kaupunki Yhdistymisselvityksen ohjausryhmä

Keski-Uudenmaan kaupunki Yhdistymisselvityksen ohjausryhmä Keski-Uudenmaan kaupunki Yhdistymisselvityksen ohjausryhmä Pöytäkirja 5/2013 Aika Torstai 21.11.2013 klo 8.30-10.00 Paikka Finlandia-talo kongressisiipi, kokoushuoneet 22-23 Mannerheimintie 13, Helsinki

Lisätiedot

KUUMA-HALLITUS. Pöytäkirja 3/2010. Aika Tiistai 23.3.2010, klo 18.00-20.30

KUUMA-HALLITUS. Pöytäkirja 3/2010. Aika Tiistai 23.3.2010, klo 18.00-20.30 KUUMA-HALLITUS Pöytäkirja 3/2010 Aika Tiistai 23.3.2010, klo 18.00-20.30 Paikka Nurmijärven kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone, Keskustie 2 b, Nurmijärvi 2 SISÄLLYSLUETTELO Asia Sivu 1 KOKOUKSEN

Lisätiedot

Hallituksen kokous Pöytäkirja 2/2018

Hallituksen kokous Pöytäkirja 2/2018 Aika: Tiistaina 06.02.2018 kello 18.30 Paikka: Mestarinkatu 2, 20810 Turku Sisällys 1. KOKOUKSEN AVAUS... 2 2. KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS... 2 3. PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALITSEMINEN... 2

Lisätiedot

KUUMA-HALLITUS. Pöytäkirja 2/2008. Aika Tiistai klo Paikka. Mäntsälän kunnantalo, Heikinkuja 4, Mäntsälä

KUUMA-HALLITUS. Pöytäkirja 2/2008. Aika Tiistai klo Paikka. Mäntsälän kunnantalo, Heikinkuja 4, Mäntsälä Pöytäkirja 2/2008 Aika Tiistai 08.04.2008 klo 18.00-20.45 Paikka Mäntsälän kunnantalo, Heikinkuja 4, 04600 Mäntsälä 2 SISÄLLYSLUETTELO ASIAT SIVU 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 4 9 Helsingin

Lisätiedot

Kokouspaikka Helsingin kaupungintalo, Pohjoisesplanadi 11-13

Kokouspaikka Helsingin kaupungintalo, Pohjoisesplanadi 11-13 Helsinki Espoo Vantaa Kauniainen PÄÄKAUPUNKISEUDUN Kokousaika 25.11.2008 kello 17.10 18.46 Kokouspaikka Helsingin kaupungintalo, Pohjoisesplanadi 11-13 Läsnä Helsinki kaupunginvaltuuston puheenjohtaja

Lisätiedot

Keski-Uudenmaan kaupunki Yhdistymisselvityksen ohjausryhmä

Keski-Uudenmaan kaupunki Yhdistymisselvityksen ohjausryhmä Keski-Uudenmaan kaupunki Yhdistymisselvityksen ohjausryhmä Pöytäkirja 7/2013 Aika Torstai 19.12.2013 klo 13.00-16.15 Paikka Kallio-Kuninkala, kokoustila Navetta Ristinummentie 6, 2 SISÄLLYSLUETTELO Asia

Lisätiedot

Lappeenrannan Toimitilat Oy:n varsinaisen yhtiökokouksen pitäminen Esittelijä: Kaupunginjohtaja Kimmo Jarva

Lappeenrannan Toimitilat Oy:n varsinaisen yhtiökokouksen pitäminen Esittelijä: Kaupunginjohtaja Kimmo Jarva Lappeenrannan Toimitilat Oy:n varsinaisen yhtiökokouksen pitäminen 4.6.2018 Liittyy asiahallinnan asiaan: LPR/1329/00.00.01.08/2018 Käsittelyhistoria Kaupunginhallitus 267 28.5.2018 Aiempi käsittely: Kaupunginhallitus

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO. Pöytäkirja 5/ LAPINJÄRVEN KUNTA TARKASTUSLAUTAKUNTA KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3

SISÄLLYSLUETTELO. Pöytäkirja 5/ LAPINJÄRVEN KUNTA TARKASTUSLAUTAKUNTA KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 5/2011 1 SISÄLLYSLUETTELO ASIAT SIVU 24 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 25 EDELLISEN KOKOUKSEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTAMINEN 3 26 TILINTARKASTAJAN RAPORTOINTI 4 27 ARVIOINTIKERTOMUKSEN VALMISTELU

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta 07.05.2012 Sivu 1 / 7

Tarkastuslautakunta 07.05.2012 Sivu 1 / 7 Espoon kaupunki Kokouskutsu Tarkastuslautakunta 07.05.2012 Sivu 1 / 7 Kokoustiedot Aika 07.05.2012 maanantai klo 17:30 Paikka Teknisen lautakunnan kokoushuone, Virastopiha 2 C, 02770 Espoo, 1. kerros Lisätietoja

Lisätiedot

Keski-Uudenmaan kaupunki Yhdistymisselvityksen ohjausryhmä

Keski-Uudenmaan kaupunki Yhdistymisselvityksen ohjausryhmä Keski-Uudenmaan kaupunki Yhdistymisselvityksen ohjausryhmä Pöytäkirja 6/2013 Aika Keskiviikko 11.12.2013 klo 15.00-17.30 Paikka Taide- ja museokeskus Sinkka Kultasepänkatu 2, Kerava 2 SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

Maankäyttölautakunta Kunnanhallitus Kunnanhallitus

Maankäyttölautakunta Kunnanhallitus Kunnanhallitus Maankäyttölautakunta 143 03.12.2014 Kunnanhallitus 350 15.12.2014 Kunnanhallitus 145 25.05.2015 Ehdotus Mäntsälän kunnan lausunnoksi Helsingin seudun yhteisestä maankäyttösuunnitelma 2050 -luonnoksesta,

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2014 Tarkastuslautakunta 2013-2016. AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55. Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2014 Tarkastuslautakunta 2013-2016. AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55. Kunnanviraston kokoushuone AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna (poissa), tilalla varajäsen Jari Rantanen Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius,

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA. Perjantai 23.05.2014 klo 13.00-15.30. Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO. Perjantai 23.05.2014

PÖYTÄKIRJA. Perjantai 23.05.2014 klo 13.00-15.30. Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO. Perjantai 23.05.2014 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 3/2014 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET Perjantai 23.05.2014 klo 13.00-15.30 Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO Jäsen

Lisätiedot

NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/2016 Tarkastuslautakunta

NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/2016 Tarkastuslautakunta NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/2016 Tarkastuslautakunta 2013 2016 KOKOUSTIEDOT Kokousaika Maanantai 30.5.2016 klo 12.00 15.02 Kokouspaikka Kaupunginhallituksen kokoushuone, Harjukatu 23 OSALLISTUJAT Esa

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 27.4.2016 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja poissa vpj. Mäenpää Jonna, paikalla varajäsen Jari Rantanen Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen

Lisätiedot

KUUMA-seudun yhteistyö

KUUMA-seudun yhteistyö KUUMA-johtokunta 20.9.2017 36 Liite 36 KUUMA-seudun yhteistyö 2017 12.9.2017 Antti Kuusela Yhteistyön historia ja tavoitteet 1(2) Keski-Uudenmaan kunnat, Tuusula, Järvenpää, Kerava, Mäntsälä ja Nurmijärvi

Lisätiedot

Tarkastuslautakunnan kokous Pöytäkirja 2/2019

Tarkastuslautakunnan kokous Pöytäkirja 2/2019 Tarkastuslautakunnan kokous 3.4.2019 Pöytäkirja 2/2019 PÖYTÄKIRJA 2 (7) TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS Aika 3.4.2019 klo 9.00 11.00 Paikka ISLABin hallinnon kokoushuone, c/o KYS, rak 1A, 3. krs Asiat 9-18

Lisätiedot

KOSKEN TL TARKASTUSLAUTAKUNTA /2018

KOSKEN TL TARKASTUSLAUTAKUNTA /2018 1 Kokousaika: Kokouspaikka: Keskiviikkona 30.5.2018 klo18.00-20.48 Kosken Tl kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone Saapuvilla olleet jäsenet Läsnä Poissa Puheenjohtaja Marja Jalli Varapuheenjohtaja Pertti

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 4/2016 Tarkastuslautakunta. Keskiviikko klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 4/2016 Tarkastuslautakunta. Keskiviikko klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 4/2016 Tarkastuslautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 11.5.2016 klo 9.00 - Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Pöytäkirjan Sivu

Lisätiedot

KUUMA-HALLITUS. Pöytäkirja 8/2008. Aika Tiistai , klo Paikka Mäntsälän kunnantalo, Heikinkuja 4, Mäntsälä

KUUMA-HALLITUS. Pöytäkirja 8/2008. Aika Tiistai , klo Paikka Mäntsälän kunnantalo, Heikinkuja 4, Mäntsälä KUUMA-HALLITUS Pöytäkirja 8/2008 Aika Tiistai 16.12.2008, klo 19.15 21.00 Paikka Mäntsälän kunnantalo, Heikinkuja 4, Mäntsälä 2 SISÄLLYSLUETTELO ASIAT SIVU 42 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 4

Lisätiedot

Parkojan Koulu, Alkutaival 16, Pornainen. Läsnä Kokouksessa oli läsnä 40 osuuskunnan jäsentä, liite 1.

Parkojan Koulu, Alkutaival 16, Pornainen. Läsnä Kokouksessa oli läsnä 40 osuuskunnan jäsentä, liite 1. PÖYTÄKIRJA 1(6) VARSINAINEN KOKOUS V. 2011 Aika 24.5.2011 klo 18.30 19.40 Paikka Parkojan Koulu, Alkutaival 16, Pornainen Läsnä Kokouksessa oli läsnä 40 osuuskunnan jäsentä, liite 1. 1. Kokouksen avaus

Lisätiedot

Keskiviikko klo Järvenpää, Kallio-Kuninkala PÖYTÄKIRJAN SIVU 25 PÄÄTÖSVALTAISUUDEN JA LAILLISUUDEN TOTEAMINEN 2

Keskiviikko klo Järvenpää, Kallio-Kuninkala PÖYTÄKIRJAN SIVU 25 PÄÄTÖSVALTAISUUDEN JA LAILLISUUDEN TOTEAMINEN 2 KERAVAN KAUPUNKI KUUMA-johtokunta ESITYSLISTA N:o 4/2017 KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 23.5.2017 klo 18.00 Paikka Järvenpää, Kallio-Kuninkala KÄSITELTÄVÄT ASIAT ASIA NO PÖYTÄKIRJAN SIVU 25 PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

Tarkastuslautakunnan kokous Kokouskutsu ja esityslista

Tarkastuslautakunnan kokous Kokouskutsu ja esityslista Tarkastuslautakunnan kokous 3.4.2019 Kokouskutsu ja esityslista KOKOUSKUTSU 2 (6) TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS Aika 3.4.2019 klo 9.00 Paikka Lisätiedot ISLABin hallinnon kokoushuone, c/o KYS, rak 1A, 3.

Lisätiedot

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkovaltuuston 13.6.2017 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 19.6.2017-20.7.2017 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa viraston

Lisätiedot

NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2013 Tarkastuslautakunta 2009 2012

NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2013 Tarkastuslautakunta 2009 2012 NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2013 Tarkastuslautakunta 2009 2012 KOKOUSTIEDOT Aika Paikka Perjantai 24.5.2013 klo 10.00 12.15 Kaupunginhallituksen kokoushuone, Harjukatu 23, 2. kerros OSALLISTUJAT Kalevi

Lisätiedot

- päätösotteet toimitettu kuntiin välittömästi ja tuettu näin asioiden käsittelyä samoin aineistoin joka KUUMA-kunnassa

- päätösotteet toimitettu kuntiin välittömästi ja tuettu näin asioiden käsittelyä samoin aineistoin joka KUUMA-kunnassa KUUMA OSAVUOSITOIMINTAKATSAUS sekä katsaus vuosien 2014-2017 painopisteisiin Johtokunta 4.6.2014 / 28, liite 18 3 KUUMA-SEUDUN PERUSTOIMINTA Valmis Toteutuu ennustetusti, kesken Toteutuu ennustetusti,

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta Sivu 1 / 12

Tarkastuslautakunta Sivu 1 / 12 Espoon kaupunki Pöytäkirja Tarkastuslautakunta 28.02.2013 Sivu 1 / 12 Kokoustiedot Aika 28.02.2013 torstai klo 17:30-21:05 tauko klo 19.36-19.46 Paikka Valtuustotalo, kokoomuksen ryhmähuone Saapuvilla

Lisätiedot

Sääntömääräinen vuosikokous Esityslista 25.3.2014. Blanko ry:n sääntömääräinen vuosikokous 25.3.2014 kello 17.00 Anttilansalissa (FY1103)

Sääntömääräinen vuosikokous Esityslista 25.3.2014. Blanko ry:n sääntömääräinen vuosikokous 25.3.2014 kello 17.00 Anttilansalissa (FY1103) Esityslista 25.3.2014 Blanko ry:n sääntömääräinen vuosikokous 25.3.2014 kello 17.00 Anttilansalissa (FY1103) Kokouksen asiat 1 Kokouksen avaus 2 Kokouksen laillisuus, päätösvaltaisuus ja läsnäolijoiden

Lisätiedot

LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 3/ SISÄLLYSLUETTELO

LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 3/ SISÄLLYSLUETTELO LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 3/2019 1 ASIAT SISÄLLYSLUETTELO 18 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 19 KOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS 3 20 TILINTARKASTAJAN RAPORTOINTI 3 21 TILINTARKASTUSKERTOMUS JA TILINPÄÄTÖKSEN

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta 29.4.2015

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta 29.4.2015 TERVEYDENHUOLON KY. 1 Kokousaika Ke 29.4.2015 klo 14.00 16.54 Paikka Muonion kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet: Läsnä Varsinaiset jäsenet Varajäsenet Birgitta Eira. puheenjohtaja Anne-Mari Keimiöniemi,

Lisätiedot

1 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA 2/2018

1 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA 2/2018 1 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA Torstai 17.5.2018 klo 09.00 10.45 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, Virastotie 5 A, Kivijärvi LÄSNÄ Teuvo Rekonen puheenjohtaja Airi Sorsamäki jäsen Aira Hakkarainen jäsen

Lisätiedot

KÄRSÄMÄEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Asia Sivu. Kirkkovaltuusto

KÄRSÄMÄEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Asia Sivu. Kirkkovaltuusto Kirkkovaltuusto 25.1.2017 1 3 1 KOKOUKSEN AVAUS JA ALKUHARTAUS Kärsämäen seurakunnan kirkkovaltuuston työjärjestyksen mukaan kirkkovaltuuston kokouksen alussa pidetään alkuhartaus. Puheenjohtaja avaa kokouksen.

Lisätiedot

1.1.Kokouksen avaus, puheenjohtaja (edellinen puheenjohtaja) 1.2. Kokouksen puheenjohtajan valinta Kokouksen sihteerin valinta

1.1.Kokouksen avaus, puheenjohtaja (edellinen puheenjohtaja) 1.2. Kokouksen puheenjohtajan valinta Kokouksen sihteerin valinta 1(5) VUOSIKOKOUKSEN ESITYSLISTA (yhdistyksen nimi) ESITYSLISTA RANTAMÄEN MARTTAYHDISTYS RY:N VUOSIKOKOUS Aika: Paikka: KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1. KOKOUKSEN AVAUS JA JÄRJESTÄYTYMINEN 1.1.Kokouksen avaus, puheenjohtaja

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 2/

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 2/ JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 2/2015 1 AIKA klo 17.30 PAIKKA Tikkakosken kirkko, seurakuntasali, Kirkkokatu 18 Sivu / Alkuhartaus ja kokouksen avaus 3 15 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3

Lisätiedot

Kaupungintalo Monkola, Kaupunginhallituksen kokoushuone. Sorvari Vuokko jäsen. Långström Ulla pöytäkirjanpitäjä

Kaupungintalo Monkola, Kaupunginhallituksen kokoushuone. Sorvari Vuokko jäsen. Långström Ulla pöytäkirjanpitäjä PÖYTÄKIRJA 4/2016 1 Tarkastuslautakunta 21.04.2016 AIKA 21.04.2016 klo 12:00-18:00 PAIKKA Kaupungintalo Monkola, Kaupunginhallituksen kokoushuone OSALLISTUJAT LÄSNÄ Packalen Paul pj Parnetti Alfonso jäsen

Lisätiedot

Esteestä pyydämme ilmoittamaan aluesihteeri Leena Syrjälälle, p tai sähköpostitse

Esteestä pyydämme ilmoittamaan aluesihteeri Leena Syrjälälle, p tai sähköpostitse AIKA 04.02.2016 klo 18.00 PAIKKA Vaajakosken kirkko Kirkkotie 11 40800 Vaajakoski Sivu / Alkuhartaus ja kokouksen avaus 2/13 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3/14 Työjärjestyksen hyväksyminen 3/15

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 3/2014 1 Finlands Kommunförbund rf

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 3/2014 1 Finlands Kommunförbund rf Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 3/2014 1 Kokoustiedot Aika: 10.4.2014 klo 10.00 13.23 Paikka: Kuntatalo Kommunernas hus Toinen linja 14, Helsinki Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 3/2014 2 Sisällysluettelo

Lisätiedot