Täällä on hilloja ja villoja. HYVINKÄÄ

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Täällä on hilloja ja villoja. HYVINKÄÄ"

Transkriptio

1 Täällä on hilloja ja villoja. HYVINKÄÄ

2 Kehrää hyvää oloa Hyvinkäällä Hyvinkään kunta maalattiin maailmankartalle vuonna Tuohon aikaan Hyvinkään katuja kulkivat ylhäiset venäläiset parantolavieraat. Heidän joukosta erottui myös tuo vähän oudosti kävelevä, kuuluisa taiteilija Helene Schjerfbeck. Voi, olisittepa nähneet, miten kipakoin askelin Helene käveli Hyvinkään juna-asemalta takaisin kotiinsa! Helsingistä ostetut uudet värit polttelivat mielessä ja hyvinkääläinen mallikin oli jo valmiiksi katsottu.

3 Hyvinkään asemalla Tomi hyppäsi pyöränsä selkään. Innovatiivinen insinööri taittoi lopun työmatkastaan työsuhdepolku pyörällään. Tomi piti Hyvinkäätä ihanteellisena työpaikkakaupunkina. Ensi viikonloppuna hän toisi vaimonsa Anun ja Elmer-poikansa lähi lomalle Hyvinkäälle. Molemmista pojista tulisi silloin hetkeksi veturimiehiä Suomen Rautatiemuseossa. Hyvinkää tarjoaa puitteet toimivalle arjelle sekä helposti saavutettavia matkailukohteita lähes kaikkiin makuihin. Valtakunnallisessa Rautatiemuseossa voi hyvällä onnella päästä Suomen vanhimman toimivan höyryjunan kyytiin Rautatiemuseopäivänä.

4 Wanhan Villatehtaan arjessa langan kutominen on antanut tietä kulttuurille ja modernille teknologialle. 60-luvulla asiat olivat vielä toisin. Tiilisissä tehdassaleissa kudottiin villaa ja vaurautta kehittyvälle Hyvinkäälle 1900-luvun alusta alkaen. Vaurauden lisäksi villatehdas loi Hyvinkäälle ja hyvinkääläisyyteen aivan oman punaisen lankansa. Siihen lankaan on kiedottu lämpö ja läheisyys, käden taidot ja kotoisuus ja ennen muuta hillitty Hyvinkään henki.

5 Hyvinkäälle on helppo asettua taloksi niin ihmisten kuin yritystenkin. Kaupunki on kotoisa ja oikean kokoinen. Hyvinkäällä ihmisen on hyvä olla, sillä täällä elämän hyörinä ja hiljaisuus elävät harvinaisen hyvässä harmoniassa. Hyvinkää on terveellisen ilman ja turvallisen ilma piirin kaupunki, jossa on aikaa ajatuksille ja mahdollisuus halutessa, vaikka hidastaa hetkeksi. Hyvinkää on pientalojen suurkaupunki, jossa kasvaa omenapuiden lisäksi toimiva elinkeinoelämä. Pittoreskien puutalojen lomasta ponnistaa muun muassa Kone-yhtiöiden menestys.

6 HYVINKÄÄ ON ETELÄ-SUOMEN LUMI- VARMIN HIIHTOKAUPUNKI. Meillä voit valita Sveitsin huimista mäistä lentokentän alueen tasamaahan ja kaikkea siltä väliltä. Sveitsin hiihtokeskuksessa on neljä valaistua rinnettä, rinnepituudet metriä, lautailurinne ja lapsille vauhdikas pulkkamäki. Lautailurinne on olympiamitalisti Peetu Piiroisen kotimäki. Edullisen hintatason ja hyvän sijainnin ansiosta Sveitsin hiihtokeskukseen on helppo tulla koko työ- tai kotijoukkueen kera.

7 Iskä hei, otetaanko kunnon laskut noiden kahvien jälkeen? + SVEITSIN UIMALASSA sekä hemmottelija että hyötyliikkuja voivat olla kuin kotonaan. Siellä odottavat lämmin lastenallas, virkistys- ja terapia-allas, 25 m:n allas hyppytelineineen, tilaussauna ja Cafe Sveitsi. Rohkeimmat voivat käydä kastautumassa kylmävesialtaassa. Kesäaikana ulkouimalassa on käytettävissä kahdeksanratainen 50 m allas, hyppyallas kiipeilyseinineen, lasten allas, laajat auringonottoalueet ja leikkipuisto. RANTASIPI SVEITSI on puhtaassa luonnossa sijaitseva kokousja lähilomahotelli, joka mahdollistaa aktiiviset liikunta- ja seikkailulomat. Kokoustilat ovat viihtyisät ja toimivat ja huoneet tilavat. Ravintolasalin seinänkorkuisista ikkunoista aukeaa upea maisema tarjoten puitteet elämyksellisille tilai suuksille. Pari päivää Rantasipi Sveitsissä irrottaa arjesta ja olo on kuin ulkomaanmatkan jälkeen. Meidän Sveitsiin pääset lentämättä! + HOTELLI

8 KYTÄJÄ GOLFILLA ON KAKSI MAAILMAN- LUOKAN KENTTÄÄ. Kytäjän kentät on monissa yhteyksissä arvostettu Suomen parhaiksi. Kytäjä Golfin harjoitusalueet ovat nekin tasokkaita. Alueella on lisäksi klubirakennus sekä ravintola. HYVINKÄÄN GOLF puolestaan tarjoaa aaltoilevassa maastossa upean ja monipuolisen 18-reikäisen golfkentän.

9 Sovitaanko, että voittaja saa 18 reiän jälkeen uudet golfsukat? + RATSASTAJIEN ILOKSI HYVINKÄÄN ALUEELLA TOIMII useita ratsastustalleja, joissa voi kokeilla lännen- tai poniratsastusta sekä ratsastusta islanninhevosilla upeissa Kytäjän maisemissa. Hyyppärän ratsastuskeskuksen alueella on ratsastuskenttiä, hevospoolokenttä, maastoratsastusrata ja kaksi maneesia. Hyyppärässä toimii myös hevossairaala. ON POP! Hyvinkää on pyöräilijöiden paratiisi. Kaupungista löytyvät erinomaiset pyöräilymahdollisuudet. Kaupungin pyöräteiden lisäksi käytössä on myös maasto pyöräilyreittejä noin 25 km. Maastopyöräreitit kulkevat mm. Sveitsin, Usmin ja Hyyppärän alueilla. + MOOTTORI- URHEILULLE HYVINKÄÄN VAUHTIPUISTO tarjoaa laajat mahdollisuudet harrastaa erilaisia moottoriurheilulajeja. Alueella voi nauttia vauhdin hurmasta motocross-, karting-, pienoisauto- ja rallicross-radalla. + PYÖRÄILY

10 KYTÄJÄ-USMI - ERÄMAA-ALUE sijaitsee lähellä kaupunkia luonnonkauniiden järvien, lampien ja kallioi den muovaamassa maisemassa. Ihanteellisella retkeilyalueella voi patikoida kauniissa luonnossa ja pysähtyä nuotiopaikoille nauttimaan retki eväistä ja poikkeuksellisesta hiljaisuudesta aidon nokipannukahvin kera. Retken lomassa voi myös pulahtaa välillä lampiin uimaan ja ajatella, että nyt voisi aika seisahtua. Joillakin retkillä se meidänkin poika hiljenee.

11 + VANTAANJOKI ON KASVATTANUT SUOSIOTAAN monipuolisena virkistys- ja ulkoilualueena. Vantaanjoki ja Keravanjoki tarjoavat loistavan ympäristön melontaan, kalastukseen, päiväretkeilyyn ja muuhun virkistäytymiseen. + RIDASJÄRVI JA SEN LINTUBONGAUS- PAIKAT ovat monille bongareille tuttu paikka. Paras aika bongata lintuja on niiden muuttoaikaan huhtikuussa, mutta runsaskasvustoinen ja matala järvi ympäristöineen houkuttelee lintuja myös ympäri vuoden. Ridasjärvelle on rakennettu bongareille lintutorni, josta on erinomaiset näkymät järvelle. + HYVINKÄÄLLÄ ULKOILUREITISTÖT OVAT MAAN MAINIOT. Hyvinkää on uljas ulkoilukaupunki ympäri vuoden, sillä reitistöistä suurin osa toimii talvella latuina. Hiihtoretkellä on mukava pysähtyä levähtämään Ladun majalle Kytäjä- Usmi -alueella tai Lehtolan sekä Erkylän majan viihtyisille taukopaikoille.

12 HYVINKÄÄN TAHKON PELIT ovat penkkiurheilijalle suurta juhlaa. Pihkala on pesäpalloseura Hyvinkään Tahkon kotikenttä. Stadion on keskellä kaupunkia ja siellä pelataan ja eletään monia huippujännittäviä hetkiä pesäpallon parissa k auden aikana. Miesten joukkue taistelee Superpesis-tasolla, naisten joukkue kisaa ykköspesiksessä eli valtakunnan toiseksi ylimmällä sarjatasolla.

13 + RAUTA Meille kotipesä on aina sydäntä lähellä. JA PETROOLI on todellinen vanhojen traktoreiden, maamoottoreiden ja muun vanhan maatalouskaluston kiehtova masinisti juhla, jossa on erilaisia eläviä työnäytöksiä. Lapsille järjestetään kyyditystä veteraani traktorin vetämässä peräkärryssä. Lisäksi tilaisuudessa on tarjolla konekirppis ja talon poikaistavaraa. + YHDEN PÄIVÄN JUTTU on vuosittain hela torstaisin järjestettävä kesäkauden avajaistapahtuma keskustan alueella ja kulttuurikohteissa. Tapahtumassa ovat mukana eri kulttuurilaitokset, yhdistykset, markkinat ja Mahdollisuuksien tori. Tarjolla on monipuolista ohjelmaa ja elämyksiä koko perheelle. + RAUTATIEMUSEOPÄIVÄ on vauhdikas jokakesäinen tapahtumapäivä, jossa on monipuolista rautatieaiheista ohjelmaa, kuten oikei - ta toimivia höyry- ja dieselvetureita, museojuna-ajelua, puistorautatie, resiina-ajelua ja ihka aitoa rautatienostalgiaa.

14 SUOMEN RAUTA- TIE MUSEO esittelee elävästi kiehtovaa rautateiden historiaa aidossa rautatiemiljöössä. Ainut laatuisiin kokoelmiin kuuluvat mm. ainoana maailmassa säilyneet Venäjän keisarilliset vaunut sekä joitakin Suomen vanhimpia höyryvetureita. Puistomaisella asema- alueella näyttelytiloina toimivat 1870-luvulta olevat asemarakennus, veturitalli sekä henkilökunnan asuinrakennus. Lisäksi näyttelytiloina on kaksi uutta kalustohallia.

15 Äitiii, minusta tulee isona vetulimies! + HYVINKÄÄN KIRKKO VALMISTUI VUONNA 1961, mutta yhä edelleen sen ulkoasu on niin moderni, että moni muualta tullut hieraisee epäuskoisena silmiään. Aarno Ruusuvuoren tuotannossa Hyvinkään kirkko kuuluu rohkeimpiin kokeiluihin. Se on kuin jäätynyt pyramidi, valkoinen kärki, joka kohoaa metsän yläpuolella ja näkyy, kuten keskiaikaisten katedraalien tornit, kilometrien päähän. + HYVINKÄÄSALI tarjoaa upeat ja toimivat puitteet niin konserteille, teatteriesityksille, messuille, näyttelyille, yksityistilaisuuksille kuin jokaviikkoisille päivätansseille. Ohjelmistoon otetaan rohkeasti salit täyteen vetäviä tunnettuja artisteja, mutta myös pienempiä katsojaryhmiä vetäviä esityksiä. PUISTIKKO sijaitsee pää kadun funkisrakennusten tuntumassa. Juna toi Helene Schjerfbeckin Helsingistä Hyvinkäälle yli kahdeksikymmeneksi vuodeksi. + SCHJERFBECKIN

16 VILLATEHDAS ON ERI AIKOINA KEHRÄN- NYT KAUPUNGILLE hyvinvointia ja hyvää oloa. Villatehdas on vaikuttanut hyvin voimakkaasti koko Hyvinkään kaupun kiin ja sen historiaan. Se oli aikoinaan Hyvinkään suurin työllistäjä. Tehdassaleissa ei enää kudota, mutta jäljellä ovat rakennukset, niissä monipuolinen ja vilkas toiminta sekä kaupungin vaakuna, jossa on muistona kutomateollisuudesta kolme syöstävää.

17 Villatehtaalla moni on löytänyt taiteista kestävän elämänlangan. + VILLA ARTTU KOKOAA YHTEISEN KATON ALLE ainutlaatuisen Lasten ja nuorten taidekeskuksen, Hyvinkään lasten ja nuorten kuvataidekoulun sekä Taito-käsityökoulu Hyvinkään Helmen. Lasten ja nuorten taidekeskus on valtakunnallinen, kansainvälisesti suuntautunut taidekeskus. Se tuottaa mm. näyttelyitä ja työpajatoimintaa. Taidekeskuksen ydin on 1970-luvun alusta lähtien karttunut kansainvälinen lastentaiteen kokoelma, jossa on tällä hetkellä lähes työtä yli 130 maasta. + VALVILLAN TEHDAS MUSEO on iso pala Suomen ja Hyvinkään villaista historiaa pikkuruisessa museossa. Villatehdas perustettiin vuonna 1892 ja toimi yhtenä alueen suurimmista työllistäjistä lähes 100 vuotta. Villatehtaan sisäpihan entisen palokalustorakennuksen museon näyttelyssä kerrotaan, miten pienestä villakehräämöstä kasvoi yksi Suomen suurimmista villatehtaista.

18 HYVINKÄÄN TAIDE- MUSEON VAIHTUVISSA NÄYTTELYISSÄ esitellään koti- ja ulkomaista nykytaidetta ja taidehistoriaa. Taidemuseo tarjoaa paitsi tietoa ja elämyksiä, myös kohtaamispaikan kulttuuria harrastaville kaupunkilaisille ja taiteen ajankohtaisille ilmiöille. Näyttelyissä painottuu oman kaupungin rikas kuvataideperinne yli sadan vuoden ajalta. Siksi on tärkeä taide, kun siitä syntyy elon polun kaide. Etualalla Inka Niemisen Lampaat (2001) ja takana oikealla Kaisu Aron Kulleroniitty II (2002)

19 + PROMENADIGALLERIA ON HYVINKÄÄN TAITEILIJASEURAN toimintakeskus. Taiteilijaseura järjestää galleriassa vaihtuvia näyttelyitä. Promenadigalleriassa toimii myös taide lainaa mo. JA KRAPULAN ATELJEETALOT rakensivat Hyvinkäänkylään vuonna 1916 nuoret taiteilijat Tyko Sallinen ja Jalmari Ruokokoski. Ruokokosken ateljee sai nimekseen ikuista känniä kuvaten Humala, kun taas Sallisen huvila nimettiin Krapulaksi kuvaamaan seurauksia. Myöhemmin myös taiteilijat Anton Lindforss ja Terho Sakki ovat asuneet siellä. + KOSKENMAAN KARTA NON KULTTUURIKESKUK- SEN ainutlaatuisessa kesämiljöössä Mylly kylässä voi kesäkuukausina nauttia kuva- ja esittävä stä taiteesta sekä konserteista, vaeltaa kartanon luonto poluilla ja ihailla puuveistoksia. Kulttuuri keskuksen vieraat voivat halutessaan myös hiljentyä kartanon omassa kauniissa kappelissa. + HUMALAN

20 HYVINKÄÄ ON PIEN TALOJEN SUUR- KAUPUNKI. Kaupungin ilme on kasvun myötä vahvassa muutoksessa, mutta muutosta on tehty perinteitä kunnioittaen. Vanhan parantola-alueen vuosisatainen henki ja pittoreski asuinmiljöö on säilytetty ja kaupungin vanhojen puutalokortteleiden rinnalle rakentuu jatkuvas - ti uusia moderneja asuinalueita. Vuonna 2013 Hyvinkää on noin asukkaan kaupunki, joka tarjoaa asukkailleen kotoisasti pienen suurkaupungin puitteet. Hyvinkäällä asuu hyvän olon harmonia.

21 +HYVINKÄÄN KAUPUNKI JÄRJESTÄÄ ASUNTOMESSUT VUONNA Asuntomessualue on näyteikkuna tulevaisuuden asumiseen Hyvinkäällä ja pääkaupunkiseudulla. Asuntomessujen pääteemoja ovat ympäristövastuullisuus ja asukaslähtöisyys. Pää teemat sisältävät eko- ja energiatehokkuusvaateiden ohella tavoitteita mm. asuinympäristön turvallisuudelle ja terveellisyydelle. Rakentajia ja rakentajaperheitä kannustetaan toteuttamaan tule vaisuuden asumisen malleja. Alueen tulevien asukkaiden arvoiksi halutaan nostaa eettisyys, ekologisuus ja esteetti - syys hitaan asumisen arvot. + SLOW LIVING - SLOW HOUSING, rentoa kotoilua kiireetöntä kyläilyä Kravunharjun asuntomessualueella. Täällä asukkaat voivat elää ja harrastaa, nauttia luonnosta ja vapaa-ajasta niin, että harrastusmahdollisuudet ovat lähellä ja koti luonnon helmassa.

22 Tule tänne Hyvinkäälle ja valitse oma onnenpäiväsi tai polkusi. Meillä olet kylässä kuin kotonasi. Tule läheltä tai kaukaa, huumaantumaan tai hiljentymään, niin me ylpeänä esittelemme kotikaupunkimme. LAPSIPERHEEN KESÄPÄIVÄ Suomen Rautatiemuseoon ja hampparitauko McDonald'silla ja sieltä loppupäiväksi Sveitsin uimalaan nauttimaan ulkopeleistä ja vesileikeistä. LAPSIPERHEEN TALVIPÄIVÄ Suomen Rautatiemuseoon ja sieltä vieressä sijaitsevaan sisäleikkipuisto Villen Viidakkoon. Tankkaustauko Amarillossa tai Martinassa keskustassa ja sieltä Wanhalle Villatehtaalle tutustumaan lasten ja nuorten kulttuurikeskus Villa Arttuun. Energisimmät voivat jatkaa vielä Sveitsin hiihtokeskuksessa ja Sveitsin uimalan poreissa ja liukumäessä. TAIDENAUTISKELIJA- RYHMÄN KESÄPÄIVÄ Hyvinkään taidemuseon kesänäyttelyyn ja Schjerfbeckpuistoon, ruokailu Kahvila-Ravintola Hyyppärän kartanossa, sieltä tutustumaan Humalan ja Krapulan historialliseen ateljeemiljööseen. Koskenmaan Kartanon Kulttuurikeskuksen näyttelyihin ja kahville kesäiseen miljööseen. KULTTUURIPOLKU TALVELLA Hyvinkään taidemuseoon, Promenadigallerian näyttelyihin ja Suomen Rautatiemuseoon. Ruokailu idyllisellä Wanhalla Villatehtaalla Ravintola Palomassa ja sen jälkeen tutustumaan villatehtaan kohteisiin: Villan Voimalaan ja Valvillan tehdasmuseoon. Illalla Hyvinkääsalissa hyvää ohjelmaa. Sveitsin uimalassa pääsevät vanhemmat lapset koettamaan uskallustaan. Villa Artussa on maailman suurin lasten taiteen kokoelma. Humalan ja Krapulan pihapiirissä on Terho Sakin veistosnäyttely. Promenadigalleria esittelee Hyvinkään maineikkaan taiteiljaseuran jäseniä.

23 Tsaarinajan n hiihtosukset ovat Hyvinkään Sveitsissä vaihtuneet lennokkaampiin välineisiin. LUONTOIHMISTEN PÄIVÄ Sveitsin puistossa ja Kytäjä- Usmin alueella samoilu joko itse kulkien tai Hyvinkään Erämatkojen mielenkiintoisilla valmisretkillä. Ruokailu tietysti luonnossa nuotion ääressä ja nokipannukahvia jälkiruoaksi. LIIKKUJANPOLKU KESÄLLÄ Golffaamaan Kytäjän upeisiin maisemiin, Sveitsin puistoon tai ratsastamaan Hyyppärän ratsastuskeskukseen. Välimatkat kuljetaan tietenkin pyöräillen. Päivän päätteeksi uimalan ulkonurmilla rentoutumista auringossa ja uintia. LIIKKUJANPOLKU TALVELLA Sveitsiin hiihtämään tai laskettelemaan. Laskettelun päälle rentouttava sauna ja uinti Sveitsin uimalassa. ASUNTOMESSUJEN TEEMAPOLUT Heinäkuussa 2013 asuntomessualue avaa portit vierailijoille. Messualueen teemapolkuja seuraamalla löytää messujen todelliset helmet. Kuljettavaksi voi valita sisustuspolun, viherpolun, taidepolun, teknisten uutuuksien polun tai voi kulkea vaikka kaikki polut. Aarno Ruusuvuoren piirtämä kirkko on Hyvinkään arkkitehtuurin maamerkki. HILJENTYMISEN POLKU Hyvinkään kirkkoon, Kytäjä-Usmin eräretkille ja Sveitsin luontoon. Luonto ja erämaat ovat Hyvinkäällä voimakkaasti läsnä. Hyvinkää tarjoaa ratsastusmahdollisuuksia useammallakin tilalla.

24 Rautatienomenapuu, Malus Hyvingiensis, on Hyvinkään oma omenapuulajike. Lisätietoa kohteista: hyvinkaa.fi Matkailuneuvonta p Graafinen suunnittelu: Copywriting: Tarja Heija Valokuvat: BOTH, Folio Bildbyrå, Hyvinkään kaupunki, Hyvinkään taiteilijaseura, Tuukka Koski, Hannu Lindholm, Samppa Mustonen, Jyrki Nieminen, Rautatiemuseo, Hannu Salmi, Tilander Golf Design Oy

Asuntomessut Hyvinkäällä 2013. Marraskuu 2011

Asuntomessut Hyvinkäällä 2013. Marraskuu 2011 Asuntomessut Hyvinkäällä 2013 Marraskuu 2011 LE ISEVIL M U H KÄÄN HYVIN LE NOUSEE IL LUE HARJU JAN ASUINA A UUDEN HYVINKÄÄ Hyvinkää maalattiin maailmankartalle vuonna 1917. Tuohon aikaan kunnan katuja

Lisätiedot

Täydellinen loma Lapissa

Täydellinen loma Lapissa Täydellinen loma Lapissa Ainutlaatuinen palvelukonsepti kokoaa saman katon alle kaksi viihtyisää ja tasokasta hotellia sekä Kokousja kongressi keskus Levi Summitin palveluineen ja näyttelyineen. Suomen

Lisätiedot

Juttuvinkit ja haastateltavien yhteystiedot. 1. Perustiedot messuista. Asuntomessut Hyvinkäällä 2013. Asuntomessut Hyvinkäällä 2013

Juttuvinkit ja haastateltavien yhteystiedot. 1. Perustiedot messuista. Asuntomessut Hyvinkäällä 2013. Asuntomessut Hyvinkäällä 2013 Asuntomessut Hyvinkäällä 2013 Juttuvinkit ja haastateltavien yhteystiedot 1. Perustiedot messuista Asuntomessut Hyvinkäällä 2013 Asuntomessut Hyvinkäällä ovat järjestyksessä 44. valtakunnalliset asuntomessut.

Lisätiedot

UNELMIESI KOTI PICKALAAN

UNELMIESI KOTI PICKALAAN UNELMIESI KOTI PICKALAAN Parasta aikaa kotona ja vapaalla Pickalan asuntoalue sijaitsee luonnon keskellä meren rannassa, pääkaupunkiseudun tuntumassa vain reilun puolen tunnin ajomatkan päässä Helsingistä.

Lisätiedot

Hyvinkää matkailu ja Hyvinkää tapahtumakaupunkina kesällä 2014 Tarja Haukkasalo

Hyvinkää matkailu ja Hyvinkää tapahtumakaupunkina kesällä 2014 Tarja Haukkasalo Hyvinkää matkailu ja Hyvinkää tapahtumakaupunkina kesällä 2014 Tarja Haukkasalo HYVINKÄÄ Hyvinkää tunnetaan helposti saavutettavana, liikunta- ja kulttuuritarjontaan keskittyvänä lyhytloma -matkailukaupunkina,

Lisätiedot

On siinä omanlaistansa tunnelmaa, kun ympärillä on 100-vuotista historiaa.

On siinä omanlaistansa tunnelmaa, kun ympärillä on 100-vuotista historiaa. On siinä omanlaistansa tunnelmaa, kun ympärillä on 100-vuotista historiaa. www.acravintolat.fi ARTS & CRAFTS RESTAURANTS OY:N ASIAKKAAT VOIVAT NAUTTIA NYKYAJAN MUKAVUUKSISTA MENNEEN AJAN HENGESSÄ. www.acravintolat.fi

Lisätiedot

KymiSun. Tervetuloa retkillemme luontoon, kulttuuriin, historiaan ja ihmiseen.

KymiSun. Tervetuloa retkillemme luontoon, kulttuuriin, historiaan ja ihmiseen. tarjoaa unohtumattomia elämyksiä veneretkillä yrityksille, ryhmille ja yhteisöille. Kymijoen historiaretkillä, Verlan kirkkailla vesillä ja Unescon Maailmanperintökohteessa, sekä Repoveden erämaiden siimeksessä.

Lisätiedot

Hämeenkoski kutsuu asumaan ja onnistumaan!

Hämeenkoski kutsuu asumaan ja onnistumaan! Hämeenkoski kutsuu asumaan ja onnistumaan! Kangasala 12 Padasjoki 24 Heinola Hyvien yhteyksien varrella 53 Asikkala 10 54 Hämeenlinna Janakkala Riihimäki Hyvinkää 3 Lammi HÄMEENKOSKI Kärkölä 4 Hausjärvi

Lisätiedot

Hyvinkää matkailu ja Hyvinkää tapahtumakaupunkina kesällä 2014 Tarja Haukkasalo

Hyvinkää matkailu ja Hyvinkää tapahtumakaupunkina kesällä 2014 Tarja Haukkasalo Hyvinkää matkailu ja Hyvinkää tapahtumakaupunkina kesällä 2014 Tarja Haukkasalo HYVINKÄÄ Hyvinkää tunnetaan helposti saavutettavana, liikunta- ja kulttuuritarjontaan keskittyvänä lyhytloma -matkailukaupunkina,

Lisätiedot

YLEISKAAVA METSÄTALOUDEN OHJAAJANA Kaavoituksen vaikutukset Etelä-Suomen metsätalouteen Anne Jarva, kaavoituspäällikkö, Hyvinkää

YLEISKAAVA METSÄTALOUDEN OHJAAJANA Kaavoituksen vaikutukset Etelä-Suomen metsätalouteen Anne Jarva, kaavoituspäällikkö, Hyvinkää YLEISKAAVA METSÄTALOUDEN OHJAAJANA Kaavoituksen vaikutukset Etelä-Suomen metsätalouteen 29.8.2013 Anne Jarva, kaavoituspäällikkö, Hyvinkää HYVINKÄÄ Pohjois-Uudenmaan seutukeskus Asukkaita 46 000 60 km

Lisätiedot

Elämänmittaisia muistoja ja ripaus taikaa. Arts & Crafts Restaurants Oy luo unelmiesi juhlan suunnittelusta toteutukseen vahvalla ammattitaidolla.

Elämänmittaisia muistoja ja ripaus taikaa. Arts & Crafts Restaurants Oy luo unelmiesi juhlan suunnittelusta toteutukseen vahvalla ammattitaidolla. Elämänmittaisia muistoja ja ripaus taikaa. Arts & Crafts Restaurants Oy luo unelmiesi juhlan suunnittelusta toteutukseen vahvalla ammattitaidolla. Häät, syntymäpäiväjuhlat, teemajuhlat, karonkat kerro

Lisätiedot

Lepoa hoivaamisesta loma omaishoitajalle 5vrk

Lepoa hoivaamisesta loma omaishoitajalle 5vrk Lepoa hoivaamisesta loma omaishoitajalle 5vrk Kaikille löytyy sopivia reittejä patikoida ja samalla antautua luonnon rauhoittavaan syleilyyn. Nuotiopaikat, laavut ja kahvilat toivottavat kulkijan virkistävälle

Lisätiedot

HYI//NKÄÄN TAU//URHEIU>S (/OU/s/ KARTTA.

HYI//NKÄÄN TAU//URHEIU>S (/OU/s/ KARTTA. -Xi tr i II II l HYI//NKÄÄN TAU//URHEIU>S (/OU/s/ KARTTA. Hiihtoladut on merkitty punaisilla kangasliuskoilla. Asematta laduille johtava tie on viitoitettu. Hyvinkää hiihtomaastona Hyvinkää sijaitsee Salpausselän

Lisätiedot

Teemakysely: Kulttuuriviikko 2019

Teemakysely: Kulttuuriviikko 2019 Teemakysely: Kulttuuriviikko 2019 Vastaajien kokonaismäärä: 39 1. Vastaajan ikä alle 20 2 5,13% 20-30 1 2,56% 30-40 5 12,82% 40-50 10 25,64% 50-60 9 23,08% yli 60 12 30,77% 2. Vastaajan sukupuoli nainen

Lisätiedot

Yli-Kaitalan Lomamökit ja tilausravintola Ketunleipä

Yli-Kaitalan Lomamökit ja tilausravintola Ketunleipä Yli-Kaitalan Lomamökit ja tilausravintola Ketunleipä Kaitalantie 323, 47490 Iitti 270 (ravintolassa) 270 100 Tasalattia - Seisten Istuen Tilan tyyppi Pinta-ala Max hlö Kahden saunan paketti ja pikkujouluruokailu

Lisätiedot

KONKAKUMPU. Tarjolla hyvä elämä Fiskarsista

KONKAKUMPU. Tarjolla hyvä elämä Fiskarsista KONKAKUMPU Tarjolla hyvä elämä Fiskarsista KONKAKUMPU Tarjolla hyvä elämä Fiskarsissa! Kuvittele että voisit saada parhaat palat sekä maaseudusta että kaupungista. Luonto ja historia olisivat lähellä,

Lisätiedot

KOE FINLANDIA-TALO AINUTLAATUISTEN ELÄMYSTEN KESKUS

KOE FINLANDIA-TALO AINUTLAATUISTEN ELÄMYSTEN KESKUS KOE FINLANDIA-TALO AINUTLAATUISTEN ELÄMYSTEN KESKUS Visit Helsinki / Esko Jämsä ALVAR AALTO JA FINLANDIA-TALO KAKSI SUOMALAISEN DESIGNIN LEGENDAA Maailmankuulun arkkitehti Alvar Aallon (1898 1976) suunnittelema

Lisätiedot

GOLF. Harrastuksena. Tietoa vanhemmille. Kansallinen JUNIORIGOLFOHJELMA

GOLF. Harrastuksena. Tietoa vanhemmille. Kansallinen JUNIORIGOLFOHJELMA GOLF Harrastuksena Tietoa vanhemmille Kansallinen JUNIORIGOLFOHJELMA 2 SisälTÖ Golf on edullinen harrastus Golfia voi mennä kokeilemaan Miksi golf on hyvä harrastus? Golf Hieno harrastus koko perheelle

Lisätiedot

. AJm Ä f Ä 4m. rnri. HUIMIA NOfKELMIÄ KUMPUILEVIA KANGASMAITA. PIHKAN KYLLXStXMiX MÄNNIKÖITÄ

. AJm Ä f Ä 4m. rnri. HUIMIA NOfKELMIÄ KUMPUILEVIA KANGASMAITA. PIHKAN KYLLXStXMiX MÄNNIKÖITÄ . AJm Ä f Ä 4m. rnri ' ii HUIMIA NOfKELMIÄ KUMPUILEVIA KANGASMAITA PIHKAN KYLLXStXMiX MÄNNIKÖITÄ HYVINKÄÄNHIIHTOKESKUKSENKARTTA paperiliuskoilla. paperiliuskoilla. punaisilla merkitty latu km. 10 oleva

Lisätiedot

Peltolan uutiset. Peltola Golfin jäsenlehti. Seiskaväylä,kuvan otti Kenttämestari Mikko Juhannuksena 2011 klo 20.30

Peltolan uutiset. Peltola Golfin jäsenlehti. Seiskaväylä,kuvan otti Kenttämestari Mikko Juhannuksena 2011 klo 20.30 Peltolan uutiset Peltola Golfin jäsenlehti Seiskaväylä,kuvan otti Kenttämestari Mikko Juhannuksena 2011 klo 20.30 Kädessäsi on Peltola Golfin ensimmäinen jäsenlehti. Sähköpostiin ja Peltolan nettisivuille

Lisätiedot

Hyvää oloa Kruunupuistosta HOTELLI RAVINTOLA KYLPYLÄ HYVINVOINTI AKTIVITEETIT KUNTOUTUS KOKOUS

Hyvää oloa Kruunupuistosta HOTELLI RAVINTOLA KYLPYLÄ HYVINVOINTI AKTIVITEETIT KUNTOUTUS KOKOUS Hyvää oloa Kruunupuistosta HOTELLI RAVINTOLA KYLPYLÄ HYVINVOINTI AKTIVITEETIT KUNTOUTUS KOKOUS Tervetuloa Kruunupuistoon! Kruunupuisto on todellinen hyvinvoinnin helmi, haluatpa liittää vierailuusi upeaa

Lisätiedot

Apua, tukea ja toimintaa

Apua, tukea ja toimintaa Soita meille numeroon 050 4440 199 tai lähetä sähköpostia osoitteeseen asiakaspalvelu@mereo.fi. Tavataan ja keskustellaan yhdessä tilanteestasi. Teemme sinulle henkilökohtaisen, hyvin vointiasi tukevan

Lisätiedot

Pasi Tolonen / Tulevaisuusfoorumi 2017

Pasi Tolonen / Tulevaisuusfoorumi 2017 BOMBA TARINA JATKUU 1 10.10.2017 Pasi Tolonen / Tulevaisuusfoorumi 2017 BOMBAN RYTMINVAIHDOS 2016-2 11.10.2017 Pasi Tolonen / Tulevaisuusfoorumi 2017 PKO OMISTAJAKSI 1.2.2016 : UUDISTUMISTARVE KAIKILLA

Lisätiedot

HYVINKÄÄN HUMISEVILLE HARJUILLE NOUSEE UUDEN AJAN ASUINALUE

HYVINKÄÄN HUMISEVILLE HARJUILLE NOUSEE UUDEN AJAN ASUINALUE HYVINKÄÄN HUMISEVILLE HARJUILLE NOUSEE UUDEN AJAN ASUINALUE Hyvinkään Metsäkaltevaan kohoaa Uudellemaalle uusi ja uljas unelma-alue Tervetuloa tutustumaan Hyvinkääseen ja luonnon keskelle, keskustan kupeeseen

Lisätiedot

Tverin Karjalan Savusaunamatka 16.8. 23.8.2015

Tverin Karjalan Savusaunamatka 16.8. 23.8.2015 Tverin Karjalan Savusaunamatka 16.8. 23.8.2015 Tämä matka on tehty ennenkin. Se oli niin hyvä että pyysimme Leo Baskinia järjestämään matkan uudelleen. Tämä on tosi Savusaunafaneille. Matalle mahtuu vain

Lisätiedot

Onks tääl tämmöstäki ollu?

Onks tääl tämmöstäki ollu? Onks tääl tämmöstäki ollu? Liedon kulttuuriympäristön dokumentointihanke Nautelankosken museo Kulttuuriympäristö on ihmisen ja luonnon vuorovaikutuksesta syntynyt kokonaisuus Dokumentointihanke tallettaa

Lisätiedot

ANTINSAARI. Varmista nyt paikkasi Hyvinkään uudelta Antinsaaren teollisuusalueelta!

ANTINSAARI. Varmista nyt paikkasi Hyvinkään uudelta Antinsaaren teollisuusalueelta! ANTINSAARI Varmista nyt paikkasi Hyvinkään uudelta teollisuusalueelta! dut e n i g n pu u a k yt! u d k ö y h Pik olin p o r t e m Hyvinkää on yritystoiminnan vetovoimainen keskus Erinomaisen sijainnin

Lisätiedot

K A N S A L L I S M U S E O N

K A N S A L L I S M U S E O N M e t r o p o l i a A M K M u o t o i l u n i n n o v a a t i o p r o j e k t i 2 0 1 5 K A N S A L L I S M U S E O N E e v a T e r ä v ä S i s u s t u s a r k k i t e h t u u r i 1 6. 1 0. 2 0 1 5 B

Lisätiedot

Tarjoamme senioreille itsenäistä asumista, yhteisökoteja, palvelua ja terveyslomaa

Tarjoamme senioreille itsenäistä asumista, yhteisökoteja, palvelua ja terveyslomaa Tarjoamme senioreille itsenäistä asumista, yhteisökoteja, palvelua ja terveyslomaa Ainutlaatuista asumista Jyllin Kodit tarjoaa mahdollisuudet elinikäiseen asumiseen ja rentouttavaan terveyslomailuun Ikaalisten

Lisätiedot

THE DESIGN OF GOOD LIVING

THE DESIGN OF GOOD LIVING VILLA PELICAN 2019 THE DESIGN OF GOOD LIVING Villa Pelican 3 VILLA PELICAN Tämä moderni ja uudenveroinen asunto huippusijainnilla puhuttelee arkkitehtuurillaan ja toiminnallisuudellaan ja sopii niin sijoittajille

Lisätiedot

Uusi suunta. Juurien tunteminen tekee vahvaksi

Uusi suunta. Juurien tunteminen tekee vahvaksi Uusi suunta Juurien tunteminen tekee vahvaksi Arja Saijonmaa Arja Saijonmaa on suomalaisen saunan lähettiläs ja suuren suosion saavuttaneen Sauna kirjan kirjoittaja. Voimansa hän ammentaa kuulaasta järvimaisemasta

Lisätiedot

SILTASAARENKATU 10, HELSINKI. Kohta täällä on kaikki. Siltasaari 10 puhaltaa elämää Helsingin kantakaupungin uuteen ytimeen, Hakaniemeen.

SILTASAARENKATU 10, HELSINKI. Kohta täällä on kaikki. Siltasaari 10 puhaltaa elämää Helsingin kantakaupungin uuteen ytimeen, Hakaniemeen. Kohta täällä on kaikki. Siltasaari 10 puhaltaa elämää Helsingin kantakaupungin uuteen ytimeen, Hakaniemeen. 2 Kautta historian moni uusi ja ihmeellinen asia on nähnyt päivänvalon Hakaniemessä. Tarina jatkuu,

Lisätiedot

Kulttuurihuvilan ainutlaatuisessa ympäristössä viihdytään optimaalisimmillaan hengen ryhmissä erilaisissa tilaisuuksissa.

Kulttuurihuvilan ainutlaatuisessa ympäristössä viihdytään optimaalisimmillaan hengen ryhmissä erilaisissa tilaisuuksissa. Villa Concerto Villa Concerto kokous-, konsertti- ja juhlahuvila tarjoaa viihtyisät puitteet kokouksille, koulutuksille, konserteille, virkistyspäiville ja juhlille. Huvilaa voi vuokrata myös sauna- ja

Lisätiedot

Kansainvälinen työssäoppiminen 8.11. - 20.12.2013 AlftaQuren, Alfta, Ruotsi Mirella Ohvo Ma13

Kansainvälinen työssäoppiminen 8.11. - 20.12.2013 AlftaQuren, Alfta, Ruotsi Mirella Ohvo Ma13 Kansainvälinen työssäoppiminen 8.11. - 20.12.2013 AlftaQuren, Alfta, Ruotsi Mirella Ohvo Ma13 Halusin lähteä ulkomaille työssäoppimaan sekä tutustumaan pieneksi aikaa toiseen maahan ja kulttuuriin. Kuusi

Lisätiedot

Home of White Nights Golf

Home of White Nights Golf 1 GORKI Golf & Resort GORKI Golf Club ainoa alueensa championship-tason kenttä (18 reikää avattiin syyskuussa 2015). Golfklubilla on oma golfakatemia. Klubin ohjelmassa on vuosittain 70 ikonista turnausta

Lisätiedot

UNELMISTA NUUKAILEMATTA.

UNELMISTA NUUKAILEMATTA. UNELMISTA NUUKAILEMATTA. Viisaan euron kunta Kun nuukuus tarkoittaa järkeviä toimintatapoja, kestävää kehitystä ja kuntalaisten eduista huolehtimista silloin Laihialla ollaan nuukia. Laihialaiset ovat

Lisätiedot

Euroopan valtioista ensimmäisiä. sopusoinnuksi. sykkivä sydänl Se on melkein yhtä. kaukana myrskyisestä Noidkapista kuin

Euroopan valtioista ensimmäisiä. sopusoinnuksi. sykkivä sydänl Se on melkein yhtä. kaukana myrskyisestä Noidkapista kuin on Euroopan sydän, voimakas, sykkivä sydänl Se on melkein yhtä kaukana myrskyisestä Noidkapista kuin Gibraltarin uhmailevista kallioista ja tarujen ympäröimästä Kreikasta. Se on, historialliselta näkökannalta

Lisätiedot

Navigoi Porvoo Toursin maailmaan!

Navigoi Porvoo Toursin maailmaan! Navigoi Porvoo Toursin maailmaan! Kongressimessut 1.-2.4.2009 BP 1 Mitä et vielä tiennyt? - Kartanorikkain alue - Kokous tai juhla yksityisessä ranta-aitassa - Parhaimmat ravintolat Porvoossa - Haikon

Lisätiedot

nuottaniemen portti, ESPOO

nuottaniemen portti, ESPOO AUNTO OY nuottaniemen portti, EOO Etuniementie 3, 02230 EOO 10.9.2013 ENNAKKOMARKKINOINTI KUVAA IARYTIÖ NUOTTANIEMEN UITO. TAITEILIJAN NÄKEMY. arasta mahdollista arkea loistavien yhteyksien, palveluiden

Lisätiedot

Audio Guide -tekniikalla toteutettu Aholansaaren esittely. Kunkussa viikonlopun kovimmat bileet. Avoinna -04 Vapaa Pääsy!

Audio Guide -tekniikalla toteutettu Aholansaaren esittely. Kunkussa viikonlopun kovimmat bileet. Avoinna -04 Vapaa Pääsy! .com - Tapahtumia Perjantai 22.09.2017 Aiempaa kokemusta ratsastuksesta ei tarvita. Eri taitotasoille omat safarit klo 09:00-20:00 OMATOIMINEN FARMIKIERROS, kotieläimiin tu Dj Kunkku Lauantai 23.09.2017

Lisätiedot

Ikimuistoinen päivämatka Hankoon! Varmasti viihtyy.

Ikimuistoinen päivämatka Hankoon! Varmasti viihtyy. Ikimuistoinen päivämatka Hankoon! Varmasti viihtyy. 1 1874 perustettu Hangon kaupunki on pikkukaupunki sanan kaikkein parhaimmassa merkityksessä. Rennosti ylellinen Suomen Etelä tarjoaa kiehtovan historian,

Lisätiedot

LINJAT/PUISTOMÄKI Tarjolla hyvä elämä Fiskarsista

LINJAT/PUISTOMÄKI Tarjolla hyvä elämä Fiskarsista LINJAT/PUISTOMÄKI Tarjolla hyvä elämä Fiskarsista LINJAT/PUISTOMÄKI Tarjolla hyvä elämä Fiskarsissa! Fiskarsin ruukin asuinalueet rakennetaan vaiheittain tiivistämällä olemassa olevia alueita. Tarjolla

Lisätiedot

PERUSTIETOJA KUNNASTA

PERUSTIETOJA KUNNASTA PERUSTIETOJA KUNNASTA Nimi Maaninka on saamenkieltä ja tarkoittaa siikaa. Suomenkielinen asutus on omaksunut nimen, vaikkakin alkuperäinen merkitys on unohtunut. Ensimmäistä kertaa nimi esiintyy jo 1500-luvun

Lisätiedot

Lapland Hotel Sirkantähden viikko-ohjelma 11.1. 15.4.2016

Lapland Hotel Sirkantähden viikko-ohjelma 11.1. 15.4.2016 Lapland Hotel Sirkantähden viikko-ohjelma 11.1. 15.4.2016 Lapland Hotel Sirkantähden talven viikko-ohjelmassa nautitaan luonnon rauhasta, uusista kokemuksista, yhdessä tekemisestä ja Lapin tarinoista!

Lisätiedot

HIIHTÄMÄSSÄ ITÄVALLASSA 2006

HIIHTÄMÄSSÄ ITÄVALLASSA 2006 HIIHTÄMÄSSÄ ITÄVALLASSA 2006 NEVA järjesti matkan Alppien parhaimmistoon kuuluvalle murtomaahiihtoalueelle Itävallan Ramsauhun 20 hengen voimin 25.2. - 4.3.2006. Kokemukset olivat todella hyvät. Majoituimme

Lisätiedot

Miten saada uusia asukkaita kylään?

Miten saada uusia asukkaita kylään? Miten saada uusia asukkaita kylään? Kyläpäällikkökoulutus 14.4.2016 Kyläasiamies Henrik Hausen Kylätoiminta on monipuolista Yhteisöllisyys, toimitilat, tapahtumat Kyläsuunnittelu, rakennuspaikat, kyläkaavat

Lisätiedot

KADUILLA, PUISTOISSA. 1. Kaduilla, puistoissa Kallion porukkaa jos jonkinlaista: sydämellistä ja vähemmän sellaista huolten painamaa ja kepeää

KADUILLA, PUISTOISSA. 1. Kaduilla, puistoissa Kallion porukkaa jos jonkinlaista: sydämellistä ja vähemmän sellaista huolten painamaa ja kepeää KADUILLA, PUISTOISSA 1. Kaduilla, puistoissa Kallion porukkaa jos jonkinlaista: sydämellistä ja vähemmän sellaista huolten painamaa ja kepeää 2. Omissa, vieraissa kämpissä yksin tai ystävän kanssa aamuun

Lisätiedot

Keskustan kehittämisellä elinvoimaa Jyrki Mattila, Hyvinkään kaupunki

Keskustan kehittämisellä elinvoimaa Jyrki Mattila, Hyvinkään kaupunki Keskustan kehittämisellä elinvoimaa Jyrki Mattila, Hyvinkään kaupunki HYVINKÄÄ HELSINGIN SEUDULLA Maakuntakaavojen yhdistelmä 2012 KUUMA kehityskuva 2012 HYVINKÄÄN NYKYPÄIVÄ Pohjois-Uudenmaan vireä seutukeskus

Lisätiedot

Lohjan kauppakeskus Melba TULE TEKEMÄÄN VAIKUTUS KAUPUNKIKUVAAN.

Lohjan kauppakeskus Melba TULE TEKEMÄÄN VAIKUTUS KAUPUNKIKUVAAN. Lohjan kauppakeskus Melba TULE TEKEMÄÄN VAIKUTUS KAUPUNKIKUVAAN. Kauppakeskus Melba SOITA VAIKKA HETI! 02071 58218 Jesper Lindgren Kiinteistökehitysjohtaja jesper.lindgren@lemminkainen.com elävöittää Lohjan

Lisätiedot

Maastoon matalalla kynnyksellä. Tiiina Riikonen

Maastoon matalalla kynnyksellä. Tiiina Riikonen Maastoon matalalla kynnyksellä Tiiina Riikonen PyöräPolku hanke 2014-2015 Hanke keskittyi maastopyöräilyyn luontoympäristössä. Maastopyöräily on monipuolinen laji. Kuntoliikuntana, ulkoiluna, retkeilynä

Lisätiedot

Asuntomessujen oheiskohdehaun infotilaisuus 3.4. klo 15-16

Asuntomessujen oheiskohdehaun infotilaisuus 3.4. klo 15-16 Asuntomessujen oheiskohdehaun infotilaisuus 3.4. klo 15-16 Oheiskohteena olemisen edellytykset Valintaperusteet Tuusulassa Heikki Vuorenpää Suomen Asuntomessut Riikka Uusikulku Asuntomessut Tuusulassa

Lisätiedot

LASTEN JA NUORTEN KULTTUURIKESKUS VILLA ARTTU KEVÄT 2017 OHJELMA

LASTEN JA NUORTEN KULTTUURIKESKUS VILLA ARTTU KEVÄT 2017 OHJELMA LASTEN JA NUORTEN KULTTUURIKESKUS VILLA ARTTU KEVÄT 2017 OHJELMA Susanna K. Lehto. Lasten ja nuorten taidekeskuksen arkisto Tervetuloa Villa Artun näyttelyihin, työpajoihin ja tapahtumiin! Pelattava näyttely

Lisätiedot

Saaristomuseo Pentala. Merellisen Espoon helmi

Saaristomuseo Pentala. Merellisen Espoon helmi Saaristomuseo Pentala Merellisen Espoon helmi Kehitämme menestyvää ja hyvinvoivaa Espoota. Tulevaisuuden Espoo on luova ja rohkea kulttuurikaupunki, joka tukee kestävää elämäntapaa ja uuden talouden toimintaa.

Lisätiedot

& KESÄN 2015 PARHAAT LIIKELAHJAIDEAT

& KESÄN 2015 PARHAAT LIIKELAHJAIDEAT kevään uutuuksia & KESÄN 2015 PARHAAT LIIKELAHJAIDEAT Yrityksesi visuaalinen ilme ja arvot saavat näkyä myös liikelahjoissa. Meidän kauttamme se onnistuu. Voit tilata tuotteet haluamallasi kuvalla kudottuna

Lisätiedot

Onks tääl tämmöstäki ollu?

Onks tääl tämmöstäki ollu? Onks tääl tämmöstäki ollu? Liedon kulttuuriympäristön dokumentointihanke Nautelankosken museo Kulttuuriympäristö on ihmisen ja luonnon vuorovaikutuksesta syntynyt kokonaisuus Dokumentointihanke tallettaa

Lisätiedot

Poikilo-museot koostuvat Kouvola-talossa sijaitsevista Kouvolan taidemuseosta ja kaupunginmuseosta, Kouta-galleriasta ja Poikilo-galleriasta.

Poikilo-museot koostuvat Kouvola-talossa sijaitsevista Kouvolan taidemuseosta ja kaupunginmuseosta, Kouta-galleriasta ja Poikilo-galleriasta. Kouvolan taidemuseo aloitti toimintansa 1.8.1987 Kouvola-talon toisen osan valmistuttua. Taidemuseo keskittyy moderniin ja uuteen suomalaiseen taiteeseen. koostuvat Kouvola-talossa sijaitsevista Kouvolan

Lisätiedot

Majoitustarjonta KoneAgria 2018

Majoitustarjonta KoneAgria 2018 Majoitustarjonta KoneAgria 2018 Original Sokos Hotel Alexandra Lämminhenkinen ja monipuoliset palvelut tarjoava Sokos Hotel Alexandra sijaitsee aivan Jyväskylän ydinkeskustassa kivenheiton päässä Matkakeskuksesta.

Lisätiedot

Työt takana, elämä edessä... kesä/syksy Hotelli Ylläsrinne sijaitsee Yllästunturin juurella.yllästä ympäröiväliä seitsemän tunturin alueella on mahtavat patikkareitit. Matkalle elämykselliseen luontokokemukseen

Lisätiedot

KATINSUO. Tarjolla hyvä elämä Fiskarsista

KATINSUO. Tarjolla hyvä elämä Fiskarsista KATINSUO Tarjolla hyvä elämä Fiskarsista KATINSUO Tarjolla hyvä elämä Fiskarsissa! Kuvittele, että voisit saada parhaat palat sekä maaseudusta että kaupungista. Luonto ja historia olisivat lähellä, mutta

Lisätiedot

UUDISTUVA KIVINOKKA KESÄLLÄ

UUDISTUVA KIVINOKKA KESÄLLÄ UUDISTUVA KIVINOKKA KESÄLLÄ PIENVENESATAMA Huoltorakennus Vuokrattava sauna NÄKÖALATORNI Yleinen grillipaikka URHEILUKENTTÄ Liikuntaleirejä ja muuta aktiivista toimintaa AARNIMETSÄ Luontopolun kehittäminen

Lisätiedot

Uudenlaisen asumisen alue!

Uudenlaisen asumisen alue! Uudenlaisen asumisen alue! Sydän täynnä elämää Jyväskylän Kangas mullistaa käsityksesi siitä, mitä kaikkea tulevaisuuden kaupunginosa voi olla. Ja Kankaan tulevaisuus on ihan nurkan takana, raikkaana ja

Lisätiedot

HAMINAMÄKI. Euroopan kulttuuriympäristöpäivät 2017 Luontoon yhdessä Kulttuuriympäristön tekijät kilpailu lapsille ja nuorille

HAMINAMÄKI. Euroopan kulttuuriympäristöpäivät 2017 Luontoon yhdessä Kulttuuriympäristön tekijät kilpailu lapsille ja nuorille Euroopan kulttuuriympäristöpäivät 2017 Luontoon yhdessä Kulttuuriympäristön tekijät kilpailu lapsille ja nuorille HAMINAMÄKI Kuopiontie 131 Lapinlahti, Finland Paikan esittelyyn osallistuivat: Arkkitehtuurin-

Lisätiedot

RIKALANMÄKI. Sinun kokemuksesi on meidän tarinamme

RIKALANMÄKI. Sinun kokemuksesi on meidän tarinamme RIKALANMÄKI Sinun kokemuksesi on meidän tarinamme TERVETULOA RIKALANMÄELLE. Rikalanmäki Salon Halikon kulttuurimaisemassa yhdistää historialliset puitteet ja modernin palvelun. Meillä onnistutte luomaan

Lisätiedot

Minulle on suuri ilo toivottaa Teidät kaikki oikein lämpimästi tervetulleeksi Rovaniemelle viettämään Talvipäiviä.

Minulle on suuri ilo toivottaa Teidät kaikki oikein lämpimästi tervetulleeksi Rovaniemelle viettämään Talvipäiviä. TALVIPÄIVÄT ROVANIEMELLÄ 12. 14.4.2013 Talvipäivien suojelijan tervehdys Rakkaat Jyty Ystävät, Minulle on suuri ilo toivottaa Teidät kaikki oikein lämpimästi tervetulleeksi Rovaniemelle viettämään Talvipäiviä.

Lisätiedot

Lasten ja nuorten kulttuurikeskus Villa Arttu

Lasten ja nuorten kulttuurikeskus Villa Arttu Lasten ja nuorten kulttuurikeskus Villa Arttu Kevät 2018 VILLA ARTTU KEVÄT 2018 OHJELMA TERVETULOA VILLA ARTUN NÄYTTELYIHIN, TYÖPAJOIHIN JA TAPAHTUMIIN! Keväällä 2018 Villa Artussa on monenlaisia näyttelyitä,

Lisätiedot

Portti maailmaan. Uudenlainen lukio nousee idästä!

Portti maailmaan. Uudenlainen lukio nousee idästä! Portti maailmaan Uudenlainen lukio nousee idästä! Opiskele huomisen lukiossa jo nyt! Vuonna 2021 Vuosaaren metroaseman kupeessa avaa ovensa Helsingin uusin ja upein lukiorakennus, joka kutsuu oppimaan

Lisätiedot

18 JAN SEDERHOLMIN SIJOITTAMAA REIKÄÄ, JA SE ON VASTA ALKUA. KÄÄNNÄ SIVUA JA NÄE LISÄÄ.

18 JAN SEDERHOLMIN SIJOITTAMAA REIKÄÄ, JA SE ON VASTA ALKUA. KÄÄNNÄ SIVUA JA NÄE LISÄÄ. 18 JAN SEDERHOLMIN SIJOITTAMAA REIKÄÄ, JA SE ON VASTA ALKUA. KÄÄNNÄ SIVUA JA NÄE LISÄÄ. PARAS PALVELU 2007 GOLF DIGEST -LEHTI PAY & PLAY PREMIUM Minämäki Aura Masku Naantali Kultaranta Golf Turku Sauvo

Lisätiedot

Poikilo-museot koostuvat Kouvola-talossa sijaitsevista Kouvolan taidemuseosta ja kaupunginmuseosta, Kouta-galleriasta ja Poikilo-galleriasta.

Poikilo-museot koostuvat Kouvola-talossa sijaitsevista Kouvolan taidemuseosta ja kaupunginmuseosta, Kouta-galleriasta ja Poikilo-galleriasta. Kouvolan taidemuseo aloitti toimintansa 1.8.1987 Kouvola-talon toisen osan valmistuttua. Taidemuseo keskittyy moderniin ja uuteen suomalaiseen taiteeseen. koostuvat Kouvola-talossa sijaitsevista Kouvolan

Lisätiedot

ELÄMYKSIÄ LUONNOSTA loma aikuisille

ELÄMYKSIÄ LUONNOSTA loma aikuisille ELÄMYKSIÄ LUONNOSTA loma aikuisille Tavoitteena on lisätä lomalaisen voimavaroja ja osallisuutta tarjoamalla mahdollisuus luontoelämyksiin, virkistykseen, lepoon ja lomalaisten keskinäiseen vertaistukeen.

Lisätiedot

Uudenmaan Yrittäjät 21.11.2015. Ulla Kreander / Restel Hotel Group

Uudenmaan Yrittäjät 21.11.2015. Ulla Kreander / Restel Hotel Group Uudenmaan Yrittäjät 21.11.2015 Ulla Kreander / Restel Hotel Group Yrittäjien majoitusedut Restelissä 2016 Huonehinnoista -20 % alennus päivän hinnasta Päiväkokouksista -10 % Varaukset myyntikeskuksesta

Lisätiedot

SAMU ON TYÖSSÄ KOULUSSA. LAPSET JUOKSEVAT METSÄÄN. POJAT TULEVAT KAUPASTA.

SAMU ON TYÖSSÄ KOULUSSA. LAPSET JUOKSEVAT METSÄÄN. POJAT TULEVAT KAUPASTA. MISSÄ? MISTÄ? MIHIN? SAMU ON TYÖSSÄ KOULUSSA. LAPSET JUOKSEVAT METSÄÄN. POJAT TULEVAT KAUPASTA. MISSÄ? Missä laiva on? Missä sinun paperit ovat? Missä sinun kansio on? Missä rikas nainen istuu? Missä ruoat

Lisätiedot

LAUSEEN KIRJOITTAMINEN. Peruslause. aamu - minä - syödä muro - ja - juoda - kuuma kahvi Aamulla minä syön muroja ja juon kuumaa kahvia.

LAUSEEN KIRJOITTAMINEN. Peruslause. aamu - minä - syödä muro - ja - juoda - kuuma kahvi Aamulla minä syön muroja ja juon kuumaa kahvia. LAUSEEN KIRJOITTAMINEN Peruslause aamu - minä - syödä muro - ja - juoda - kuuma kahvi Aamulla minä syön muroja ja juon kuumaa kahvia. minä - täti - ja - setä - asua Kemi Valtakatu Minun täti ja setä asuvat

Lisätiedot

Hyvinkään kaupungin liikkumisen ohjauksen toimia vuonna 2017

Hyvinkään kaupungin liikkumisen ohjauksen toimia vuonna 2017 Hyvinkään kaupungin liikkumisen ohjauksen toimia vuonna 2017 Fillarinappukoulu huhtikuussa Hyvinkään Pyöräilijöiden järjestämä Sisältää tietopaketin koskien kypärää, pyörän kuntoa, suojatien ylitystä,

Lisätiedot

JOROISTEN KUNTA Mutalantie 2 79600 JOROINEN Puh. (017) 578 440 Fax. (017) 572 555 joroinen.kunta@joroinen.fi Joroinen Keskellä kauneinta Suomea. Niin kaunis on maa Joroinen on Luojan suosikki, se on saanut

Lisätiedot

Hyvinkään Metsäkaltevaan kohoaa Uudellemaalle uusi ja uljas unelma-alue

Hyvinkään Metsäkaltevaan kohoaa Uudellemaalle uusi ja uljas unelma-alue H Y V I N K Ä Ä N H U M I S E V I L L E H A R J U I L L E N O U S E E U U D E N A J A N A S U I N A L U E Hyvinkään Metsäkaltevaan kohoaa Uudellemaalle uusi ja uljas unelma-alue Tervetuloa tutustumaan

Lisätiedot

Mikä tekee Malminkartanosta ainutlaatuisen asua, työskennellä ja virkistäytyä? Avokysymys, 182 vastausta

Mikä tekee Malminkartanosta ainutlaatuisen asua, työskennellä ja virkistäytyä? Avokysymys, 182 vastausta Mikä tekee Malminkartanosta ainutlaatuisen asua, työskennellä ja virkistäytyä? Avokysymys, 182 vastausta - Hyvät liikenneyhteydet - Keskustaan 15 min, lentokentän suuntaan, Myyrmäkeen - Hyvät pyöräily-yhteydet

Lisätiedot

KOKOUKSET JA TAPAHTUMAT TAPAAMISIIN BULEVARDILLA

KOKOUKSET JA TAPAHTUMAT TAPAAMISIIN BULEVARDILLA KOKOUKSET JA TAPAHTUMAT TAPAAMISIIN BULEVARDILLA Tervetuloa Klaus K -hotelliin. Tee hyvä päätös, tule Bulevardille Merkittävällä kadulla on aina maamerkki, talo jonka kaikki tietävät. Bulevardilla Klaus

Lisätiedot

Pirkanmaan ja Keski-Suomen alueprofiili Kulttuurimatkailufoorum 17.5.2011 Liisa Hentinen

Pirkanmaan ja Keski-Suomen alueprofiili Kulttuurimatkailufoorum 17.5.2011 Liisa Hentinen Pirkanmaan ja Keski-Suomen alueprofiili Kulttuurimatkailufoorum 17.5.2011 Liisa Hentinen MEKin Strategia 2010-2015 ETENEMINEN Ulkomailla 1.Matkailumaabrändin rakentaminen 2.Alueiden strateginen profilointi

Lisätiedot

RIL-Seniorit, Slovenia Kroatia 4.5. 9.5.16

RIL-Seniorit, Slovenia Kroatia 4.5. 9.5.16 RIL-Seniorit, Slovenia Kroatia 4.5. 9.5.16 1. päivä 4.5.16 Saapuminen Sloveniaan ja Bledin retki Saapuminen Ljubljaanan lentokentälle. Suomea puhuva RIL-matkalaisille tuttu oppaamme Marketa Sindelova ja

Lisätiedot

RUSKAMATKA NELJÄN KANSAN MAISEMIIN , 3 PÄIVÄÄ

RUSKAMATKA NELJÄN KANSAN MAISEMIIN , 3 PÄIVÄÄ www.matkarasti.fi RUSKAMATKA NELJÄN KANSAN MAISEMIIN 13.-15.9.2019, 3 PÄIVÄÄ Ruskamatkamme suuntaa Varangin vuonolle; Pykeijaan ja Kirkkoniemeen. Perehdymme oppaan johdolla alueen historiaan ja nykypäivään,

Lisätiedot

Perustietoja Ähtäristä

Perustietoja Ähtäristä Perustietoja Ähtäristä asukasluku 6182 pinta-ala 906 km² 169 järveä elinkeinorakenne: alkutuotanto 10 %, jalostus 26 %, palvelut 64 % valtakunnallisesti tunnettu matkailusta 200 000 kävijää/v E-P:n toiseksi

Lisätiedot

Ulkoilua Kuolimon äärellä!

Ulkoilua Kuolimon äärellä! Ulkoilua Kuolimon äärellä! Kuolimon ympäristö tarjoaa loistavat mahdollisuudet ulkoiluun ja luonnosta nauttimiseen. Rantametsissä on kilometreittäin merkittyjä retkipolkuja ja monin paikoin myös laavuja

Lisätiedot

TAPAHTUMAMATKAAJA, koe kulttuurimatkailun uusi muoto koe Tapahtumajuna

TAPAHTUMAMATKAAJA, koe kulttuurimatkailun uusi muoto koe Tapahtumajuna MATKAESITE 2014 UU TU US! TAPAHTUMAMATKAAJA, koe kulttuurimatkailun uusi muoto koe Tapahtumajuna Ohjelmallisessa Tapahtumajunassa elämys alkaa jo lähtölaiturilla. Teemallinen junaohjelma virittää tunnelmaan

Lisätiedot

ANTINSAARI. Varmista nyt paikkasi Hyvinkään uudesta Antinsaaren teollisuussaarekkeesta! Pikkukaupungin edut metropolin hyödyt!

ANTINSAARI. Varmista nyt paikkasi Hyvinkään uudesta Antinsaaren teollisuussaarekkeesta! Pikkukaupungin edut metropolin hyödyt! ANTINSAARI Varmista nyt paikkasi Hyvinkään uudesta Antinsaaren teollisuussaarekkeesta! Pikkukaupungin edut metropolin hyödyt! Hyvinkää on monimuotoisen yritystoiminnan vetovoimaisin keskus Pohjois-Uudellamaalla

Lisätiedot

Porvoo - Emäsalo Kartanotie Eslahdentie

Porvoo - Emäsalo Kartanotie Eslahdentie Porvoo - Emäsalo Kartanotie Eslahdentie Vahvistetulla ranta-asemakaava-alueella myytävänä 3 kpl kovapohjaista merenrantaan rajoittuvia määräalatontteja vapaa-ajan kohteille. Tontit 2-4 sijaitsevat ranta-asemakaava-alueen

Lisätiedot

SUUTARINMÄKI. Tarjolla hyvä elämä Fiskarsista

SUUTARINMÄKI. Tarjolla hyvä elämä Fiskarsista SUUTARINMÄKI Tarjolla hyvä elämä Fiskarsista SUUTARINMÄKI Tarjolla hyvä elämä Fiskarsissa! Kuvittele, että voisit saada parhaat palat sekä maaseudusta että kaupungista. Luonto ja historia olisivat lähellä,

Lisätiedot

Audio Guide -tekniikalla toteutettu Aholansaaren esittely. Vesijumppakurssi Tahko Span kylpylässä

Audio Guide -tekniikalla toteutettu Aholansaaren esittely. Vesijumppakurssi Tahko Span kylpylässä .com - Tapahtumia Maanantai 25.09.2017 Aiempaa kokemusta ratsastuksesta ei tarvita. Eri taitotasoille omat safarit klo 09:00-20:00 OMATOIMINEN FARMIKIERROS, kotieläimiin tu Tiistai 26.09.2017 Vesijumppakurssi

Lisätiedot

Me haapavetiset ry:n pikkujoulujuhla Ostrobotnian baarikabinetissa

Me haapavetiset ry:n pikkujoulujuhla Ostrobotnian baarikabinetissa Pikkujoulussa oli teemana Haapavesi 150-vuotta Me haapavetiset ry:n pikkujoulujuhla Ostrobotnian baarikabinetissa 11.11.2016 Pikkujoulua vietettiin 11.11.2016 Helsingissä Ostrobotnialla. Ostrobotnia on

Lisätiedot

Hoitokoti Päiväkumpu on perustettu kolmen sisaren toimesta vuonna 2001.

Hoitokoti Päiväkumpu on perustettu kolmen sisaren toimesta vuonna 2001. Hoitokoti Päiväkumpu on perustettu kolmen sisaren toimesta vuonna 2001. Hoitokoti Päiväkumpu tarjoaa ympärivuorokautisia elämäniloa tuottavia hoito- ja hoivapalveluja turvallisissa ja kodinomaisissa ryhmäkodeissa.

Lisätiedot

Ikimuistoinen leirikoulumatka Hangossa! Varmasti viihtyy.

Ikimuistoinen leirikoulumatka Hangossa! Varmasti viihtyy. Ikimuistoinen leirikoulumatka Hangossa! Varmasti viihtyy. Ikimuistoinen leirikoulumatka Hangossa! 1 Majoittuminen Hangosta löytyy monta majoituskohdetta, jotka sopivat leirikoulu ryhmälle. Valitsetko motellin

Lisätiedot

Saunatilat. Kokoustilat

Saunatilat. Kokoustilat Saunatilat Pikkujoulut? TYKY-päivät? Vai ihan vain rento saunailta parhaiden ystävien kanssa? Tule viettämään iltasi ravintola Spoonin upeisiin Saunatiloihin! Spoonin saunatiloissa mahtuu mukavasti saunomaan

Lisätiedot

LUOvUUS Pohjois-Pohjanmaan luovan talouden kehittämisohjelma Kansalaisopisto luovan talouden toimintaympäristönä

LUOvUUS Pohjois-Pohjanmaan luovan talouden kehittämisohjelma Kansalaisopisto luovan talouden toimintaympäristönä LUOvUUS Pohjois-Pohjanmaan luovan talouden kehittämisohjelma 2018 Kansalaisopisto luovan talouden toimintaympäristönä YK:n ihmisoikeuksien yleismaailmallinen julistus Jokaisella on oikeus ja tasaarvoinen

Lisätiedot

Asunto Oy Tapiolan Golfniitty, Espoo Mankkaanmalmi 20, Espoo

Asunto Oy Tapiolan Golfniitty, Espoo Mankkaanmalmi 20, Espoo Asunto Oy Tapiolan Golfniitty, Espoo Mankkaanmalmi 20, 02180 Espoo ENNOMARINOINTI TÄMÄN ESITTEEN VALOUVAT OVAT VALMISTUNEEN SISARYTIÖN TAPIOLAN GOLFPUISTON TOTEUTUSESTA. Yksitasoiset erillis-ja paritalohuoneistot

Lisätiedot

Hotel Levi Panorama & Levi Summit

Hotel Levi Panorama & Levi Summit Hotel Levi Panorama & Levi Summit Juhli kanssamme! Hotel Levi Panorama ja Kokous- ja kongressikeskus Levi Summit sijaitsevat korkealla Levitunturin rinteellä, merenpinnasta korkeus on yli 300 metriä. Hotellin

Lisätiedot

Tervetuloa! Varkauden-Pieksämäen seutu. Sisältö:

Tervetuloa! Varkauden-Pieksämäen seutu. Sisältö: Varkauden-Pieksämäen seutu Sisältö: Tervetuloa! Tule kokemaan iloisia hetkiä Savon sydämeen! Täällä voit nauttia kiireettömästä yhdessäolosta perheesi kanssa tai osallistua elämyksellisiin aktiviteetteihin.

Lisätiedot

Saloilan päiväkodin toimintasuunnitelma

Saloilan päiväkodin toimintasuunnitelma Saloilan päiväkodin toimintasuunnitelma 2018-2019 Toimintakulttuuri Puhallamme yhteen hiileen ajatuksella; kaveria ei jätetä. Huolehdimme kannustavasta, innostavasta ja positiivisesta vuorovaikutuksesta.

Lisätiedot

KAMPUKSEN VISIO & BRÄNDIN ELEMENTIT

KAMPUKSEN VISIO & BRÄNDIN ELEMENTIT KAMPUKSEN VISIO & BRÄNDIN ELEMENTIT KARIN KAMPUKSEN SUURIN MAHDOLLISUUS Kampus, uimahalli, talviharjoitteluhalli, jalkapallokentät, jäähallit, Parpansalin luistelu- ja pesäpallokenttä, Kipparinpuisto,

Lisätiedot

Koti Koskelassa kaikki on lähellä

Koti Koskelassa kaikki on lähellä Koti Koskelassa kaikki on lähellä Rakennamme uusia koteja valmiille asuinalueelle Emäpuuntielle Koskelaan, jossa kadut, puistot ja palvelut ovat jo rakennettu ja asuinympäristö on viihtyisä. Yliopistoon,

Lisätiedot

Sukuseuran matka Pietariin 13 16.5.2010

Sukuseuran matka Pietariin 13 16.5.2010 Sukuseuran matka Pietariin 13 16.5.2010 Ohessa olemme pyrkineet heijastamaan joitakin tapahtumia ja tunnelmia sukuseuran matkasta. Lyhyellä matkakertomuksellamme tahdomme jakaa hauskan ja antoisan matkamme

Lisätiedot

LIPICAN HEVOSSIITTOLA, SLOVENIA L I P I Z Z A N H E V O S E N S Y N N Y I N S I J A FIN

LIPICAN HEVOSSIITTOLA, SLOVENIA L I P I Z Z A N H E V O S E N S Y N N Y I N S I J A FIN LIPICAN HEVOSSIITTOLA, L I P I Z Z A N H E V O S E N S Y N N Y I N S I J A FIN Karstin alueen kivinen maaseutu tyypillisine laidunmaineen ja pensaikkoineen tarjoaa epätavallisen, ihmeellisen mäntymetsien

Lisätiedot