Harjoittelu, Izumi Koshiro sensei, Kuroki ateljé, Tokyo Matti Kunelius Toholammin artesaaniopisto Hanako-apuraha

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Harjoittelu, Izumi Koshiro sensei, Kuroki ateljé, Tokyo Matti Kunelius Toholammin artesaaniopisto 10.4.- 25.5.2012. Hanako-apuraha"

Transkriptio

1 Harjoittelu, Izumi Koshiro sensei, Kuroki ateljé, Tokyo Matti Kunelius Toholammin artesaaniopisto Hanako-apuraha Kuva 1: Näkymä Ikebukuron Sunshine 60- pilvenpiirtäjän näköalatasanteelta Olin jo vuosien ajan lukenut ja viimeisen noin vuoden ajan myös osallistunut keskusteluihin Japanilaisiin perinteisiin metallityötekniikoihin keskittyvällä, Following the Iron Brushkeskustelufoorumilla. Kun kerroin foorumilla, että minulla saattaisi olla mahdollisuus vaihtoopiskeluun Japanissa ja että pyrkisin Geijutsun yliopistoon, johon verkoston puolesta oli jo otettu yhteyttä, foorumin perustaja herra Ford Hallam kiinnostui asiasta ja lupasi kysyä, voisinko lisäksi myös osallistua hänen oman opettajansa Izumi sensein vetämälle kurssille. Herra Hallam on hyvin uniikissa asemassa, sillä hän on ainoa ei Japanilainen, joka on hyväksytty sisään Japanilaiseen metallityöperinteeseen. Hiljattain, 8. kesäkuuta 2012, hänet palkittiin ensimmäisenä ei Japanilaisena NBSK Shin-saku- kilpailussa ensimmäisellä sijalla Tosogu- sarjassa (miekan heloitukset). Selvää on, että olin erittäin otettu ja innoissani, että herra Hallam oli valmis raottamaan minulle tuollaisia ovia. Järjestelyt pyörähtivät käyntiin. Geijutsun yliopistoon ei lopulta saatu verkoston puolesta yhteyttä, mutta herra Hallam kehotti minua olemaan huolehtimatta, sillä Izumi sensei oli luvannut ottaa minut huomaansa. Soitettuani suurlähetystöön, minulle selvisi, että alle kolmen kuukauden oleskeluun en tarvitsisi viisumia. Verkoston puolesta minulle hankittiin lentoliput Helsingistä Naritan lentokentälle, sekä paluulento Kansain lentokentältä Helsinkiin. Päädyin vielä itse varaamaan lennot Kokkola-Pietarsaaren kentältä Helsinkiin ja takaisin helppoutensa, sekä mielestäni varsin kilpailukykyisen hintansa vuoksi.

2 Asunnon hankkiminen venyi osaltani viimetinkaan, mutta onnistuin lopulta omatoimisesti löytämään netistä Sakura house-nimisen yrityksen, joka vuokraa asuntoja minimissään kuukaudeksi ulkomaalaisille opiskelijoille ja turisteille. Varaaminen onnistui melko vaivattomasti englanninkielentaitoisen henkilökunnan avustuksella. Perillä Sakura housen toimistolla vuokrasopimusta allekirjoittaessani minulle kävi selväksi, että asuntoni sijaitsi melko syrjässä, Shikin kaupunginosassa, lähes tunnin matkan päässä Megurosta, jossa opetustilat sijaitsivat. Myöhemmin kuulin paikallisilta, että asunnon hinta oli sijaintiinsa nähden melko korkea. Asunto kuitenkin oli mieleinen, rauhallisella kujalla ja alle kymmenen minuutin kävelymatkan päässä Shikin asemalta. Asunnossa oli oma pieni keittiö, vessa suihkuineen, internetyhteys, sekä jaettu pyykkikone. Matka ateljéhen taittui melko helposti, yhdellä junan vaihdolla Ikebukuron asemalla. Ominpäin asiaa selvitettyäni olin päättänyt jättää Japan railpassin hankkimatta, sillä se olisi käsittääkseni tullut kohdallani yksittäisiä lippuja kalliimmaksi. Paikanpäältä hankin ensitöikseni Suica-kortin, joka helpotti liikkumista huomattavasti. Junamatkan hinnaksi ateljéhen tuli vajaat viisi euroa suuntaansa. Ensitapaamiselleni Izumi sensein kanssa herra Hallam oli ystävällisesti järjestänyt hyvää englantia puhuvan ystävänsä tulkiksi. Sovimme hänen kanssaan tapaamisen Meguron asemalle, jossa odottelin hermostuneena jo tuntia sovittua aiemmin. Olin varautunut muodolliseen japaninkieliseen esittäytymiseen, mutta tilanne keveni kun herrat heiluttivat iloisesti ja paiskasivat länsimaisesti kättä. Asemalta jatkoimme ateljéhen tutustumaan tiloihin ja toisiimme. Ateljé oli hyvin pieni ja kompakti tila, josta löytyi kaksi kuuden hengen pöytää. Paljoa sähkötyökaluja ei ollut, mutta kaikki tarpeellinen oli saatu pieneen tilaan onnistuneesti mahdutettua. Mielestäni ateljé olikin kokoonsa nähden hyvin varusteltu. Kuva 2: Kuroki ateljé Sain ihastella Izumi sensein upeita töitä, joita hän oli tuonut tapaamiseemme runsaasti. Harmitti, etten ollut ymmärtänyt tuoda omia töitäni, mutta esittelin vastapainoksi kotisivujani kannettavan tietokoneen avulla. Ojensin Izumi senseille lahjani, tekemäni tuohikahvaisen puukon, käsin kudotun pellavaisen pöytäliinan ja rahakuoren. Keskustelimme opetuksesta ja hän lupasi, että voisin osallistua tunneille neljänä päivänä viikossa (ti, to, pe, su) välisenä aikana. Torstaisin ja perjantaisin teimme kuitenkin usein pidempää päivää. Sunnuntaisin ja tiistaisin paikalla oli myös muita Izumi sensein oppilaita, mutta torstaisin ja perjantaisin yleensä vain kolme varttuneempaa, itsenäisesti työskentelevää naishenkilöä.

3 Kuva 3: Talttavalikoimaa ensimmäisen viikon jälkeen Kuva 4: Sen zogan Izumi sensei ehdotti että keskittyisimme pääosin erilaisiin zogan- eli metalli-istutus tekniikoihin, joista hänen mielestään voisin oppia kaikkein eniten ja monipuolisimpia taitoja. Heti alkuun kävi selväksi, että valokuvien perusteella takomani metallitaltat olivat aivan liian suuria Japanilaisiin esikuviinsa nähden ja aikaa kuluikin, varsinkin aluksi, runsaasti uusien työkalujen valmistamiseen. Kuva 5: Hon zogan Kuva 6: Nunome zogan Ensimmäisenä aiheena oli sen zogan tekniikka, eli lankaistutukset, joita harjoittelin istuttamalla 0,4, 0,6 ja 0,8 mm hopealankaa kupariseen pohjalevyyn. Seuraavana siirryimme hon zogantekniikkaan, jossa pohjalevyyn istutetaan levystä sahattuja ulkonevia muotoja, jotka voidaan myöhemmin edelleenmuotoilla kaivertaen, tai leikata pohjalevyn tasalle, jolloin puolestaan kyseessä on hira zogan tekniikka. Viimeisenä zogan tekniikkana Izumi sensei esitteli minulle nunome zoganin, jossa pohjametalli valmistellaan leikkaamalla sen pintaan (tekniikasta riippuen) yleensä 3-4 suuntaan ristikkäin pohjarasterointi, johon lyödään kiinni ohutta (<0,05mm) ja pehmeää, yleensä kulta- tai hopealevyä.

4 Kuva 7: Katakiri- harjoituslevyjä Seuraavana sain vapaasti valita minua kiinnostavan tekniikan, jota haluaisin harjoitella ja valitsin katakiri- kaiverruksen, jossa kulmittain pidellyn taltan avulla metalliin leikataan siveltimenvetoja muistuttavia uria. Tekniikka on erittäin vaativa, toivottavasti ehdin tulevaisuudessa uhrata enemmän aikaa sen opetteluun. Viimeiset viikot ahersin Izumi sensein lahjoittaman pienen kuparisen ruukun parissa, jonka pintaan sain tehtäväksi suunnitella vapaavalintaisen kuva-aiheen. Suunnittelin mielestäni japanilaishenkisen aiheen, jossa kolme hanhea (materiaalina shakudo) lentää hopeisen kuun ohitse, jota kuparinen pilvi osittain verhoaa. Kaikki istutukset halusin toteuttaa hira zogan- istutuksina, lukuun ottamatta kuparisen pilven reunaa, jonka jätin hieman kuun pintaa korkeammalle. Kuva 8: "Lopputyöni", kuparisen ruukun koristelu Työ oli hiukan liian haastava ensikertalaiselle, eikä ongelmilta vältytty. Kuun istutuksen jouduin ottamaan uusiksi ja aikaa tuhraantui työhön reilusti. Lopputulokseen olen kuitenkin varsin tyytyväinen ja jälkeenpäin ajatellen vaikea työ kaikkine virheineen varmasti opetti paljon helppoa enemmän. Loppusilauksena Izumi sensei esitteli minulle vielä amalgaamikultaustekniikan, jonka avulla kuva-aiheeseen lisättiin hieman pilviä/usvaa. Viimeisenä vaiheena sain tutustua perinteiseen iroage-patinointiin, jonka avulla eri metalliseokset saadaan patinoitumaan monipuolisiin väreihin. Perinteisessä japanilaisessa metallityössä käytettävien metalliseosten kirjo onkin hyvin suuri meikäläisiin seoksiin verrattuna ja haluttu väri luodaan metalliseosta säätämällä patinointiaineen ollessa yleensä aina sama. Matkastani kehittyi hyvin henkilökohtainen kokemus. Kaikki matkallani tapaamani ihmiset olivat

5 hyvin ystävällisiä ja kohteliaita, eikä opettajani ollut poikkeus. Olin kuullut ja lukenut Japanilaisesta vieraanvaraisuudesta, mutta en osannut ennen matkaani kuvitella sen ylenpalttisuutta. Izumi sensei esitteli minut myös runsaalle joukolle ystäviään, jotka koostuivat pääosin perinteisistä käsityöammattilaisista ja herra Hallamin suositusten ansiosta minut otettiin avosylin vastaan. Usein tuntien jälkeen ja myös vapaapäivinä vietimmekin aikaa eri ravintoloissa illallistaen ja uusia ihmisiä tavaten. Samalla sain myös tutustua paikalliseen ruokakulttuuriin varsin monipuolisesti. Minulla oli kunnia tavata ja ystävystyä muun muassa ammattimaisen miekankiillottajan ja hänen oppilaansa kanssa. Matkani lopulla hän kutsui minut kotiinsa, jossa hän esitteli perheensä ja runsaan perinteisistä metallitöistä koostuvan antiikkikokoelmansa lisäksi yksityiskohtaisesti työtapojaan. Heidän kanssaan sain myös osallistua NBSK:n järjestämään tilaisuuteen, jossa yleisöllä oli mahdollisuus omin käsin tutkia antiikkimiekkoja ja niiden heloituksia. Tilaisuudessa luennoi myös monta eri osa-alueen ammattilaista, katsottiin joitakin videoita ja opettajani esitteli harvinaisemman, jo lähes kadonneen kaiverrustekniikan. Kuva 9: Työkaluhankintoja tuli tehtyä useaan otteeseen Ensimmäisenä iltana tulkkina toiminut mies tarjoutui myöhemmin ystävänsä kanssa minulle oppaaksi Okachimachin kaupunginosaan, jossa sijaitsee Tokion jalometallialan liikkeiden keskittymä. Alue on ehdottomasti vierailun arvoinen. Oppaideni mukaan siellä on yli sata jalometalliliikettä ja toistakymmentä kultasepän työkaluja myyvää liikettä, joista useissa vierailimme. Hankin jonkin verran perinteisiä työkaluja kotiin tuomisiksi ja vierailin alueella myöhemmin omatoimisesti vielä useaan otteeseen. Ostin myös pakkauksen iroage patinoinnissa käytettävää rokusho- patinointiainetta, jota on saatavilla maailmalta hyvin rajoitetusti. Sitä valmistaa Japanissa ainoastaan yksi yritys ja sen koostumus on tarkoin varjeltu salaisuus.

6 Kuva 10: Kansallismuseo Kuva 11: Shoami Katsuyoshi, Metalli-istutuksin toteutettu "maalaus". Vapaapäivinäni tutustuin myös omatoimisesti kaupunkiin, josta ei nähtävä heti lopu. Vierailin museoissa, puistoissa ja useissa liikkeissä, joista käsityöläiselle mielenkiintoisimpana mainittakoon Tokyu Hands, monikerroksinen käsityötarvikkeita myyvä tavarataloketju. Museoista antoisimpana mieleen jäi Uenossa sijaitseva kansallismuseo hienoine miekkoineen ja muine metallitöineen, joissa tutkittavaa olisi riittänyt useammaksikin päiväksi. Tämän lisäksi tietysti kaupunki itsessään on jo melkoinen nähtävyys ja elämys. Kuva 12: Itäinen temppeli, maailman suurin puurakenteinen rakennus Kuva 13: "Kultainen paviljonki" Matka oli kokonaisuudessaan erittäin hieno kokemus ja suosittelen lämpimästi kaikille kiinnostuneille vaihto-opiskelua ja myös turistimatkailua Japanissa. Olin onnekas saadessani tavata ja ystävystyä useiden paikallisten kanssa, joihin tulen pitämään yhteyttä myös tulevaisuudessa. Toivonkin, että jonakin päivänä voisin vielä matkustaa uudelleen Izumi sensein oppiin.

Matka Sapporoon 2008 Joona Mäkelä

Matka Sapporoon 2008 Joona Mäkelä Matka Sapporoon 2008 Joona Mäkelä TLA7SN Oulun seudun ammattikorkeakoulu Tekniikan yksikkö Johdanto: Mielenkiinto lähdöstä ulkomaille oli jo opintojen alusta alkaen. Kun kuulin vaihtomahdollisuudesta Sapporossa

Lisätiedot

Tämä kirjanen on jaettu kolmeen osioon: Eurooppa, Pohjoismaat sekä Aasia, Amerikka ja Australia.

Tämä kirjanen on jaettu kolmeen osioon: Eurooppa, Pohjoismaat sekä Aasia, Amerikka ja Australia. Palaako mielesi maailmalle? Käsissäsi on jo kahdeksas ulkomailla opiskelleiden kootut kertomukset kirjanen. Tähän on koottu Vaasan yliopiston opiskelijoiden vaihtokertomuksia akateemiselta vuodelta 2004-2005,

Lisätiedot

Kädessäsi oleva kirjanen on jaettu kolmeen osioon: Eurooppa, Pohjoismaat sekä Aasia, Amerikka ja Australia.

Kädessäsi oleva kirjanen on jaettu kolmeen osioon: Eurooppa, Pohjoismaat sekä Aasia, Amerikka ja Australia. Palaako mielesi maailmalle? Pidät nyt käsissäsi seitsemännettä koostetta Vaasan yliopiston vaihdossa olleiden opiskelijoiden kokemuksista. Kirjaseen on koottu akateemisen vuoden 2003 2004 vaihtokertomuksia,

Lisätiedot

Haluatko opiskella osan tutkinnostasi ulkomailla, saada kansainvälistä kokemusta, kielitaitoa ja uusia ystäviä?

Haluatko opiskella osan tutkinnostasi ulkomailla, saada kansainvälistä kokemusta, kielitaitoa ja uusia ystäviä? Haluatko opiskella osan tutkinnostasi ulkomailla, saada kansainvälistä kokemusta, kielitaitoa ja uusia ystäviä? Tämän vuoden Ulkomailla opiskelleiden kootut kertomukset vihkosessa 2009-2010 esitellään

Lisätiedot

Matkaraportti, Kevät 2012 Universidad de Navarra k87902

Matkaraportti, Kevät 2012 Universidad de Navarra k87902 Matkaraportti Pamplonan Universidad de Navarra oli aivan uusi vaihtokohde kun hain vaihtoon enkä tiennyt paikasta kuin kaksi asiaa: se sijaitsee Pohjois-Espanjassa ja Pamplonassa juostaan härkäjuoksut

Lisätiedot

Kuva 1: Osa Tsinghuan kampuksesta kuvattuna viereisestä hotellista

Kuva 1: Osa Tsinghuan kampuksesta kuvattuna viereisestä hotellista Vaihtoraportti Tsinghua University, Peking, Kiina Syyslukukausi 2014-2015 Kuva 1: Osa Tsinghuan kampuksesta kuvattuna viereisestä hotellista AALTO-YLIOPISTO SÄHKÖTEKNIIKAN KORKEAKOULU Jenni Järvenpää,

Lisätiedot

Matkakertomus Dublin City University (DCU) Dublin, Irlanti

Matkakertomus Dublin City University (DCU) Dublin, Irlanti Matkakertomus Dublin City University (DCU) Dublin, Irlanti Syyskuu 2006-Tammikuu 2007 Mikko Salmela TTE4SN4Z 1 Johdanto... 3 2 Lähtö koittaa... 3 3 Perillä... 4 3.1 Asunto... 4 3.2 Koulu... 4 3.3 Vapaa-aika...

Lisätiedot

Toivomme, että tämä kooste ensikäden kokemuksista opiskelusta maailmalla on sinulle avuksi, kun valitset omaa vaihtopaikkaasi!

Toivomme, että tämä kooste ensikäden kokemuksista opiskelusta maailmalla on sinulle avuksi, kun valitset omaa vaihtopaikkaasi! Käsissäsi on kolmas kooste Vaasan yliopiston opiskelijoiden kokemuksista vaihtoajalta. Tämä kirjanen sisältää kertomuksia akateemiselta vuodelta 2000-2001, ja mukana on 41 korkeakoulua 17 eri maasta. Tarinat

Lisätiedot

Haluatko opiskella osan tutkinnostasi ulkomailla, saada kansainvälistä kokemusta, kielitaidon ja uusia ystäviä?

Haluatko opiskella osan tutkinnostasi ulkomailla, saada kansainvälistä kokemusta, kielitaidon ja uusia ystäviä? Haluatko opiskella osan tutkinnostasi ulkomailla, saada kansainvälistä kokemusta, kielitaidon ja uusia ystäviä? Tässä yhdeksännessä Ulkomailla opiskelleiden kootut kertomukset 2005 2006 vihkosessa esitellään

Lisätiedot

Michigan State University

Michigan State University Michigan State University Eli Broad College of Business Vaihtoraportti Kevät 2012 17.6.2012 k90269 Valmistautuminen vaihtoon Kohdemaana sanoisin, että Yhdysvallat on yksi vaikeimmista asiakirjojen osalta.

Lisätiedot

ESCP Europe. Pariisi, kevät 2013. Rikumatti Forsberg Noora Tammisto

ESCP Europe. Pariisi, kevät 2013. Rikumatti Forsberg Noora Tammisto ESCP Europe Pariisi, kevät 2013 Rikumatti Forsberg Noora Tammisto 1. Valmistautuminen vaihtoon Valmistautuminen vaihtoon Ranskassa oli melko helppo prosessi ja sisälsi vain kurssien valinnan koulun intranetin

Lisätiedot

KOOTUT KERTOMUKSET LUKUVUODELTA 201-2011

KOOTUT KERTOMUKSET LUKUVUODELTA 201-2011 KOOTUT KERTOMUKSET LUKUVUODELTA 201-2011 Tässä Ulkomailla opiskelleiden kootut kertomukset vihkosessa esitellään Vaasan yliopiston opiskelijoiden vaihtokokemuksia lukuvuoden 2010-2011. Mukana on kertomuksia

Lisätiedot

Yleiskuvaus kohteesta

Yleiskuvaus kohteesta Koulutusohjelma: Kemian tekniikan koulutusohjelma Kohdemaa: Uusi-Seelanti Kohdeyliopisto: Victoria University of Wellington (VUW) Vaihtoaika: 11.07.2011 12.11.2011 Vaihto-ohjelma: Freemover Opetuskieli:

Lisätiedot

Matkaraportti Manchester Business Schoolista

Matkaraportti Manchester Business Schoolista Matkaraportti Manchester Business Schoolista Olin KTK-vaihdossa Manchester Business Schoolissa (University of Manchesterissa) kevätlukukauden 2013. Tässä raportissa käyn läpi kokemuksiani kyseisestä yliopistosta

Lisätiedot

Vaihtoraportti Loughborough University Iso-Britannia Lukuvuosi 2010-2011 Sähkötekniikka. Ville Raatikainen

Vaihtoraportti Loughborough University Iso-Britannia Lukuvuosi 2010-2011 Sähkötekniikka. Ville Raatikainen Vaihtoraportti Loughborough University Iso-Britannia Lukuvuosi 2010-2011 Sähkötekniikka Ville Raatikainen Hakeminen ja alkujärjestelyt: Olin jo opintojeni alkuvaiheessa miettinyt, että jossain vaiheessa

Lisätiedot

Matkaraportti University of Adelaide Kevät 2012 k93547

Matkaraportti University of Adelaide Kevät 2012 k93547 Matkaraportti University of Adelaide Kevät 2012 k93547 Valmistautuminen vaihtoon Kun tieto vaihtoon pääsemisestä tuli maaliskuussa, alkoi pitkä odotus. University of Adelaide otti ilmoittautumisia vastaan

Lisätiedot

Matka Japaniin eli Shinguun ja takaisin

Matka Japaniin eli Shinguun ja takaisin Matka Japaniin eli Shinguun ja takaisin Nythän on niin, että menneen vuoden 2006 tammikuussa istuin Houkutus kahvilassa kamuni tohtori Ohashin kanssa. Jos sitä ei vielä kukaan arvannut niin Mizue on japanilainen

Lisätiedot

University of Florida

University of Florida Matkaraportti Syksy 2012 University of Florida Jesse Saarela University of Florida on suuri 50000 opiskelijaa kattava yliopisto, joka toimii Gainesvillen opiskelijakaupungin huomion keskipisteenä. Yliopisto

Lisätiedot

Päätoimittaja Pohtii. Daruma katsoo teitä

Päätoimittaja Pohtii. Daruma katsoo teitä Hansha 2013 Päätoimittaja Pohtii Hyvät Hanshan lukijat. Ruuduillanne (tai käsissänne jos olette printanneet aineiston säilytettäväksi tulevien polvien varalle) on nyt ensimmäinen päätoimittamani numero.

Lisätiedot

Matkaraportti Toulouse Business School Kevät 2013

Matkaraportti Toulouse Business School Kevät 2013 Haraholma Noora Kontiola Julius Riekkola Peppiina Yli-Opas Riikka Matkaraportti Toulouse Business School Kevät 2013 Valitsimme Toulouse Business Schoolin vaihtoyliopistoksemme ranskan kulttuuria ja kieltä

Lisätiedot

Ennen ulkomaille lähtöä

Ennen ulkomaille lähtöä Ulkomaanjakson raportti Hotelli- ja ravintola-alan perustutkinto (kokki) Ristorante Le Mura Via Mentana, 25 FOLIGNO Tel. +39 0742.354648 355298 9.5.2011 5.6.2011 Ennen ulkomaille lähtöä Kaikki lähti liikkeelle

Lisätiedot

Seurakirje 2/2010. Vietnam-seuran. Keväiset terveiset Vietnam-seura ry:stä! AJANKOHTAISTA

Seurakirje 2/2010. Vietnam-seuran. Keväiset terveiset Vietnam-seura ry:stä! AJANKOHTAISTA Vietnam-seuran Seurakirje 2/2010 AJANKOHTAISTA SEURAN KULTTUURIMATKA VIETNAMIIN VUONNA 2010 Katso seurakirjeen ohessa lähettämämme mainos! NAINEN SON LA:STA DOKUMENTIN julkistamistilaisuus 03.06.2010 klo:

Lisätiedot

Matkaraportti maisterivaiheen vaihtoopiskelujaksosta

Matkaraportti maisterivaiheen vaihtoopiskelujaksosta Matkaraportti maisterivaiheen vaihtoopiskelujaksosta University of Queenslandiin, 2. semester 2012 Mikko Meuronen 1. Valmistautuminen vaihtoon Aallon vaihtopalveluiden valittua minut opiskelijaksi University

Lisätiedot

Haluatko opiskella osan tutkinnostasi ulkomailla, saada kansainvälistä kokemusta, kielitaitoa ja uusia ystäviä?

Haluatko opiskella osan tutkinnostasi ulkomailla, saada kansainvälistä kokemusta, kielitaitoa ja uusia ystäviä? Haluatko opiskella osan tutkinnostasi ulkomailla, saada kansainvälistä kokemusta, kielitaitoa ja uusia ystäviä? Tämän vuoden Ulkomailla opiskelleiden kootut kertomukset vihkosessa 2008-2009 esitellään

Lisätiedot

KARJALANPAISTISTA KAKSOIS- KONSONANTTIIN Suomen kielen ja kulttuurin vaikuttajat maailmalla

KARJALANPAISTISTA KAKSOIS- KONSONANTTIIN Suomen kielen ja kulttuurin vaikuttajat maailmalla KARJALANPAISTISTA KAKSOIS- KONSONANTTIIN Suomen kielen ja kulttuurin vaikuttajat maailmalla Karjalanpaistista kaksoiskonsonanttiin KARJALANPAISTISTA KAKSOIS- KONSONANTTIIN 1 4 Kansainvälisen liikkuvuuden

Lisätiedot

University of San Diego

University of San Diego Matkaraportti Kevät 2012 University of San Diego Anu Koivistoinen k93581 San Diego on kaunis kaupunki Etelä-Kaliforniassa aivan Yhdysvaltojen ja Meksikon rajan tuntumassa, sitä ei turhaan kutsuta lempinimellä

Lisätiedot

Matkaraportti Opiskelija 239347. Uppsala kevät 2013

Matkaraportti Opiskelija 239347. Uppsala kevät 2013 Uppsala kevät 2013 Sisällysluettelo 1. Valmistautuminen vaihtoon... 3 2. Matkustaminen ja saapuminen... 3 3. Yleistä Uppsalasta... 4 4. Kurssit... 4 4.1 International Marketing (15 ECTS)... 5 4.2 Marketing,

Lisätiedot

Santiago de Chile. Matkaraportti. PUC, kevät 2011. Elina Nenonen Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu

Santiago de Chile. Matkaraportti. PUC, kevät 2011. Elina Nenonen Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu Matkaraportti PUC, kevät 2011 Santiago de Chile Elina Nenonen Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu 1. Valmistautuminen vaihtoon Hakuprosessini Pontificia Universidad Catolica de Chileen (PUC) sisälsi lukuisia

Lisätiedot

Erilaisia kuvan myyjiä

Erilaisia kuvan myyjiä Erilaisia kuvan myyjiä 77 Vesa Jyrki Vesa Jyrki Palokuvaajasta valokuvaajaksi Työkaverilta lainatulla kameralla kuvattu pienoisrautatien kuva lehdessä julkaistuna aloitti kuvaaja-urani. Matka harrastajasta

Lisätiedot

Elinan ja Lauran matkapäiväkirja Bijoliyan kyläyhteisöjen voimaannuttamishankkeen monitorointimatkalta 21.1-10.2.2011

Elinan ja Lauran matkapäiväkirja Bijoliyan kyläyhteisöjen voimaannuttamishankkeen monitorointimatkalta 21.1-10.2.2011 Elinan ja Lauran matkapäiväkirja Bijoliyan kyläyhteisöjen voimaannuttamishankkeen monitorointimatkalta 21.1-10.2.2011 22.1.2011 Lauantai Saavuimme Delhiin aikaisin lauantaiaamuna. Matka meni hyvin ja lento

Lisätiedot