Ennen ajamista 1. Aluksi

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Ennen ajamista 1. Aluksi"

Transkriptio

1

2 Ennen ajamista Lue nämä käyttöohjeet ja tarkista pyörän kaikkien osien kunto ennen ensimmäistä ajoa. Jos ajat vesi- tai lumisateessa hidasta vauhtia ja kasvata jarrutusmatkaa varmistaaksesi turvallisen ajon. Tämä sähköavusteinen pyörä toimii myös vesitai lumisateessa. Kuitenkin jos vettä pääsee pyörän sähkömoottorin sisältävään napaan se saattaa vaurioitua. Älä koskaan kosketa pyörään märillä käsillä, äläkä missään nimessä kiinnitä akkua jos kätesi ovat kosteat. Tämä saattaa aiheuttaa oikosulun ja vaaratilanteen. Älä pura mitään pyörän osia itse. Ota yhteys myyjään varaosia varten. Älä lainaa pyörää kenellekään jolla ei ole käyttökokemusta siitä. Akut toimivat huonommin kylmällä säällä. Akkuteho putoaa n. 1/3 kun lämpötila putoaa alle 0 C. Tämän takia talvella ja kylmässä käyttömatka saattaa olla pienempi kuin luvattu. Kun lämpötila ylittää 20 C akku toimii taas normaalisti. 1. Aluksi Kiitos kun valitsit tämän pyörän. Ottaen huomioon ilmansaasteet, sekä perinteisten pyörien ongelmat suunnittelimme käyttöösi tämän käytännöllisen, mukavan, turvallisen ja ympäristöystävällisen pyörän. Käyttämällä akkua voimanlähteenä olemme saavuttaneet sekä moottoriajoneuvon ja polkupyörän ominaisuudet. Voit käyttää tätä pyörää täysin ihmisvoimin tai akun ja sähkömoottorin avustuksella. Pyöräsi on helppokäyttöinen ja tulee auttamaan sinua elämässä, liikenteessä ja vapaa-ajallasi!

3 1.1 Tekniset tiedot Tekniset tiedot Koko (Pituus * Leveys * Korkeus) 1900 x 700 x 1180 mm Paino 25 kg Maksiminopeus 25 km/h Sallittu kuorma 120 kg Akseliväli 1135 ± 5 mm Kantama täydellä latauksella * km Sähkönkulutus / 100km 1.2 kwh Latausaika Käyttöjännite Maksimiteho Laturin tiedot 4-6 (riippuu akun varauksesta) AC220V/60Hz 60W Ohjainlaitteen tiedot Minimijännite suojaus Virtasuojaus 21±1 V 15 ± 1 A Akun tyyppi Akun koko Vakiojännite Akun tiedot Lithium akku 9Ah 36V Moottorin tiedot Moottorin tyyppi Ilmoitettu jatkuva antoteho 250W Ilmoitettu jännite 36V Ilmoitettu vääntö 7Nm / 32Nm Maksimihyötysuhde > 75% * Normaaliolotilat: uusi akku, lämpötila 25 C, normaali kuorma, tasainen ja kuiva tie, tyyni ilma.

4 1.2 Ominaisuudet - 3-D suunnittelussa on seurattu ergonomian, materiaalitekniikan ja estetiikan periaatteita, jotta voimme taata parhaan mahdollisen ajokokemuksen. - Älykäs suunnittelu ja hyvin valitut osat takaavat turvallisemman ajokokemuksen ja helpomman käytettävyyden. - Käyttämämme litium akku on uuden tyyppistä tekniikkaa ja se on erittäin energiatehokas maksimoiden ympäristöystävällisyyden. - Pyörän runko on valmistettu alumiinista joka on valmistusmateriaalina tukeva, käytännöllinen ja erittäin kestävä. - Pyörän maksiminopeus on kansallisten standardien mukainen. Sähkömoottorin maksiminopeus on 25km/h, mikä takaa turvallisen ajokokemuksen. - Akkujen kesto riippuu pyörään kohdistuvasta painosta, tien kunnosta, jarrutusten ja liikkeellelähtöjen määrästä, renkaiden paineista sekä akkujen lataamistyylistä. Huomioithan nämä seikat ajaessasi. 1.3 Kantama 2. Käyttöpaneeli Kun painat painiketta etupyörä alkaa pyöriä noin 6 km/h nopeudella, mikä on mukava kävelyvauhti. Voit käyttää painiketta kun talutat pyörääsi esimerkiksi ylös mäkeä tai olet ylittämässä tietä.

5 painikkeen oikealla puolella on akun näyttö. Akun varaustila esitetään neljällä ledi valolla, jotka ilmaisevat akun varauksen. Lataa akku aina kun palavien valojen määrä on alle 2. Pyörässä on 3 eri avustuksen tasoa (matala low, keskitaso medium ja korkea high ). Matalalla tasolla pyörä kulkee 18km/h nopeudella, keskitasolla 22km/h nopeudella ja korkealla tasolla 25km/h nopeudella. Voit säätää avustuksen tehoa painamalla tai painiketta. Huomioithan että avustus kytkeytyy pois päältä jos painat painiketta kun pyörä on jo matalla teholla. Toinen tapa tarkistaa akun tila Akkukotelossa on 4 aktiivista led-valoa. Paina painiketta nähdäksesi akun tila. 3 vihreää valoa: akku on täysi 2 vihreää valoa: akku on puolillaan. 1 vihreä valo: akku on lähes tyhjä. VALO PALAA AKKU ON PAKKO LADATA KUN PUNAINEN Lataa akku aina kun mahdollista. 3. Akun irrottaminen Aloita painamalla akun sivussa olevaa virtapainiketta saadaksesi akun virran pois. Avaa akun lukko, käännä takavalo alaspäin. Tämän jälkeen voit ottaa akun kahvasta kiinni ja vetää sen ulos. Laita akku takaisin lataamisen jälkeen ja muista lukita se paikalleen.

6 4. Tarkastukset ja säädöt Asenna ohjainkannatin paikalleen ohjainlaakeriin joka on pyörän rungon etuosassa. Varmista että etuhaarukka (johon etupyörä tulee kiinni) osoittaa eteenpäin ja varmista että ohjainkannatin ja etuhaarukka ovat linjassa. Työnnä ohjainkannatin täysin paikalleen ja kiristä se ylhäältä sopivalla työkalulla. Säädä ohjaustanko ja ohjainkannatin sopivaksi sinun ajoasentoasi varten varmistaen samalla ettei ohjainkannattimen turvamerkinnät ole näkyvissä. Kiristä ohjaustanko paikalleen kuvien osoittamalla tavalla. Oikea kiristysmomentti on Nm. VAROITUS! Ohjainkannattimen tai ohjainlaakerin osien kiristäminen liian tiukalle saattaa vaurioittaa pyörää ja aiheuttaa vaaratilanteen joka voi johtaa ajajan loukkaantumiseen. 5. Pyörän käynnistäminen Nosta satula sopivalle korkeudelle ja varmista ettei satulatolpan turvamerkintä ole näkyvissä. Kiinnitä satulatolpan panta kunnolla. Kiristä kaikki satulaan liittyvät ruuvit 19.6Nm momenttiin. Paina akun sivussa olevasta painikkeesta virrat ON asentoon.

7 6. Perusteet ajamista varten Kiihdytä aluksi hitaasti, sillä nopeat kiihdytykset kuluttavat turhaan akkua ja saattavat vaurioittaa sähköosia. Akku kestää myös paremmin jos kiihdytystä avustetaan lihasvoimin. Pyörän akku on varustettu minimijännite mittarilla ja siitä katkaistaan virrat välittömästi kun akun jännite putoaa liian alhaiseksi. Sähkömoottorista kytketään virrat pois välittömästi kun nopeus on yli 25km/h. Virta kytkeytyy pois automaattisesti noin 2-3 sekunnin viiveellä, kun ajaja lopettaa polkemisen. Mutaisella tai möykkyisellä ajajan pitää käyttää ainoastaan lihasvoimaa pyörän kuljettamiseen. Älä käytä ainoastaan yhtä jarrua. Käytä etu- ja takajarrua samanaikaiseksi parhaan jarrutustehon aikaansaamiseksi. Kytke laitteesta virrat pois aina kun avustus ei toimi oikealla tavalla. Näin varmistat etteivät sähköosat vaurioidu. Voit vaihtaa Shimanon vaihteiston vaihteita kääntämällä kahvassa olevaa vipua. Tarkista Shimanon käyttöohje saadaksesi lisää tietoa. Pyörää ei saa käyttää ylimääräisten tavaroiden tai ihmisten kuljettamiseen. Näin vältytään moottorin ja akun vaurioitumiselta. Voit laittaa pyörän valot päälle painamalla etummaisessa lampussa olevaa virtapainiketta. Valoja tulee käyttää aina kun ajat hämärässä tai pimeässä tai ajoolosuhteet ovat hankalat. Takavalo syttyy myös kun laitat etuvalon päälle. 7. Pysäköintiohjeet Pyörästä pitää sammuttaa virrat aina kun se on pysäköitynä. Muista lukita pyöräsi huolellisesti aina kun jätät sen jonnekin. Vältä sähköpyörän pysäköimistä ulos aina kun ulkona sataa vettä tai lunta.

8 8. Ohjeet lataamiseen VAROITUS! - Akusta pitää olla virrat pois päältä aina kun sitä ladataan. - Älä lataa akkua kun se on ylösalaisin. - Aseta laturi tasaiselle alustalle. Akun lataamiseen on kaksi tapaa. - Irrota akku lataamisen ajaksi. - Lataa akku kun se on kiinni pyörässäsi. VAROITUS! ÄLÄ MUUTA JÄRJESTYSTÄ! - Aloita lataaminen: o Kiinnitä laturin johto akkuun ennen kuin kiinnität virtajohdon pistorasiaan - Latauksen lopettaminen: o Irrota laturi ensin pistorasiasta ja vasta sen jälkeen akusta.

9 Turvallisuusohjeita laturin ja akun käyttöön - Pyörässä on litium-ioni akku, joka tarvitsee erityisen laturin. Älä koskaan lataa akkua laturilla, joka ei ole suunniteltu tätä käyttöä varten. Vääränlaisen laturin käyttö saattaa johtaa ylikuumenemiseen, tulipaloon tai räjähdykseen. Jos laturisi on kadonnut tai vaurioitunut, ota yhteys jälleenmyyjään. - Lataa akku aina kun pyörä ei ole käytössä. Muista kytkeä akusta virrat pois aina ennen latausta. Voit ladata akun irtonaisena tai kiinni pyörässä. - Älä laita laturia tai akkua lähelle helposti syttyviä aineita kun lataat akkua. Latausta ei myöskään saa suorittaa pikkulasten lähettyvillä. Arvokkaiden esineiden siirtäminen pois akun läheisyydestä sitä ladattaessa on myös suositeltavaa. - Latausajan pituus riippuu akussa olevan varauksen määrästä. Jos akku on täysin tyhjä sen uudelleen lataaminen kestää neljä tuntia. Kun akku on ladattu täyteen laturin ledvalo muuttuu punaisesta vihreäksi. Irrota akku välittömästi kun se on ladattu. Akun pitäminen kiinni laturissa pitkiä aikoja ei ole suositeltavaa (akun lataaminen yön yli on kuitenkin OK). - Akun ja laturin kevyt lämpeneminen on täysin normaalia. - Akku on uutena puoliksi ladattu. Lataa akku välittömästi kun olet ostanut sen. Akkua tarvitsee ladata n. 12 tuntia ensimmäisellä kolmella latauskerralla. - Laturissa on huomiovalo joka palaa vihreänä kun akku on täysi. Se palaa myös vihreänä jos akkua ei ole kiinnitetty laturiin. Muuten valo palaa punaisena. - Varmista että asuinalueesi syöttöjännite on sopiva laturille ennen sen käyttöönottoa - Varmista että laturisi syöttöjännite on sopiva akulle ennen sen käyttöönottoa. - Varmista että olet kytkenyt virrat pois akusta ja irrottanut avaimet ennen akun lataamista. - Tätä laturia kuuluu käyttää ainoastaan sisätiloissa. - Kun lataat akkua yritä sijoittaa se pois lasten ulottuvilta. - Älä ikinä avaa laturia itse, sillä voit saada sähköiskun. - Älä kosketa akussa olevia elektrodeja käsin tai toisilla sähkölaitteilla, sillä se saattaa aiheuttaa onnettomuuden. - Akun lataaminen on kielletty sen ulostulopistokkeesta ja purkaminen sen sisääntulopistokkeesta. - Lataa akku vähintään kahden kuukauden välein kahden tunnin ajan. - Akun lataaminen muilla latureilla on kielletty. - Älä päästä nesteitä tai metalleja laturin sisään. - Älä käytä laturia paikoissa joissa on runsaasti öljyä, pölyä, jauheita, kosteutta tai suorassa auringonpaisteessa tai epätasaisella alustalla. Älä käytä laturia ukkosella tai myrskysäällä. - Aseta laturi hyvin ilmastoituun ja viileään paikkaan. - Akkua ei missään nimessä saa sijoittaa kuumiin paikkoihin kuten avotulien tai pattereiden lähelle. - Älä heiluta tai lyö akkua väkivaltaisesti. - Akkukotelon avaaminen ja akkujen irrottaminen toisistaan on ehdottomasti kielletty. Avattu akkukotelo ei ole takuun alainen.

10 9. Huolto - Sähköpyöräsi on tarkoitettu normaaliin käyttöön pinnoitetulla tiellä. Sähköpyörän käyttö erikoisissa tilanteissa kuten maastoajossa tai ylimääräisen painon kanssa saattaa vaurioittaa pyörää ja aiheuttaa loukkaantumisia. - Älä käytä painepesuria pyöräsi puhdistamiseen, sillä vettä saattaa päästä moottorin tai johdotuksen sisään ja aiheuttaa sähköosien ruostumista ja oikosulkuja. Puhdista pyörä käyttäen kosteaa pyyhettä jossa on mietoa puhdistusainetta. Älä käytä alkali- tai happopohjaista puhdistusainetta kuten ruosteenpoistajaa sillä se voi johtaa pyörän vaurioitumiseen tai hajoamiseen. - Vältä sähköpyörän pysäköintiä ylös kun sataa vettä tai lunta. Sateisen käyttökerran jälkeen tuo pyörä sisätiloihin ja käytä puhdasta, kuivaa pyyhettä sen puhdistamiseen ja kuivaamiseen. - Jos moottorista kuuluu outoja ääniä se kuuluu viedä heti huoltoon välttääksesi vaurioiden leviämisen moottorin muihin osiin. - Päivittäisessä käytössä pidä ohjainlaite puhtaana ja kuivana. Pidä se erillään vedestä, tärinästä tai saastumisesta, sillä muuten ohjainlaite saattaa vaurioitua. Polkimet Ketju Keskiö Moottori 6 kk välein 6 kk välein 6 kk välein vuoden välein Laita 4 tippaa öljyä siihen kohtaan missä polkimen akseli menee sen sisään. 1 tippa jokaiseen ketjun linkkiin Ota yhteys ammattilaiseen Ota yhteys ammattilaiseen VAROITUS! Älä voitele pyörää liikaa. Jos öljyä joutuu pyörän vanteelle tai jarrupaloihin jarrutusteho saattaa laskea runsaasti ja tarvittu jarrutusmatka kasvaa. Tämä saattaa johtaa joko kuljettajan tai sivullisten loukkaantumiseen. - Ketju saattaa heittää ylimääräistä öljyä vanteelle. Pyyhi ylimääräinen öljy pois ketjulta. Pidä öljy poissa polkimilta. - Käyttäen saippuaa ja kuumaa vettä pese kaikki öljy pois vanteista, jarrupaloista, polkimista ja renkaista. Huuhtele puhtaalla vedellä ja kuivaa täysin ennen kuin ajat pyörällä. - Käyttäen kevyttä koneöljyä (20W) ja seuraavia ohjeita voitele pyöräsi säännöllisesti.

11 10. Säännölliset tarkastukset Ennen jokaista ajokertaa on hyvä suorittaa seuraavat tarkastukset. 1. Jarrut - Varmista että etu- ja takajarru toimivat moitteetta - Varmista että jarrupalat eivät ole kuluneet liikaa ja ovat oikeassa paikassa vanteeseen nähden. - Varmista että jarruvaijerit ovat voidellut, oikein säädetyt eivätkä ne ole kuluneet. - Varmista että jarrukahvat ovat voidellut ja kunnolla kiinni ohjaustangossa 2. Kiekot ja renkaat - Varmista että renkaat ovat pumpattu ohjepaineiden mukaisesti. - Varmista että renkaissa on yhä jäljellä kuviointia eivätkä ne pullistele tai ole kuluneet runsaasti. - Varmista että kiekot ovat suorat eivätkä ne heilu. - Varmista että kaikki pinnat ovat kireällä eivätkä poikki. - Varmista että akseleiden mutterit ovat kireällä. Jos pyörässäsi on pika-akselit varmista että ne ovat kireällä ja lukitusasennossa. 3. Ohjaus - Varmista että ohjaustanko ja ohjainkannatin ovat oikein säädetyt ja kireällä taaten toimivan ohjauksen. - Varmista että ohjaustanko on samassa linjassa etuhaarukan ja eturenkaan kanssa. - Tarkista että ohjainlaakerin kiristysmekanismi on oikein säädetty ja kiristetty. - Jos pyörässä on nousukahvat, varmista että ne on kiinnitetty ja kiristetty oikeaoppisesti. 4. Ketju - Varmista että ketju on öljytty, puhdas ja pyörii hyvin. - Märkä ja pölyinen keli vaativat ylimääräistä tarkkaavaisuutta. 5. Laakerit - Varmista että kaikki laakerit on öljytty, pääsevät liikkumaan vapaasti, eivätkä osoita ylimääräistä liikettä, hankausta tai kolinaa. - Tarkista ohjainlaakeri, kiekkojen laakerit ja keskiön laakerit. 6. Kammet ja polkimet - Varmista että polkimet ovat turvallisesti kiinni kammissa. - Varmista että kammet ovat kiristetty akseliin eivätkä ole vääntyneet. 7. Vaihtajat - Tarkista että etu- ja takavaihtaja ovat oikein säädetty ja toimivat kunnolla. - Varmista että vaihtajankahvat ovat kunnolla kiinnitetty. - Varmista että vaihteistoon liittyvät vaijerit ovat hyvin voideltuja. 8. Runko ja etuhaarukka - Tarkista etteivät runko tai etuhaarukka ole vääntyneet tai rikki. - Jos jompikumpi on vääntynyt tai rikki se tulee vaihtaa välittömästi 9. Tarvikkeet - Varmista että kaikki heijastimet ovat oikein kiinnitetty eivätkä ne ole mitenkään peittyneet. - Varmista että kaikki muut pyörään kiinnitetyt osat ovat kunnolla kiinnitetty ja toimivat oikein. - Varmista että kuljettajalla on kypärä.

Tärkeää: Säilytä opas myöhempää käyttöä varten

Tärkeää: Säilytä opas myöhempää käyttöä varten Tärkeää: Säilytä opas myöhempää käyttöä varten Tämä opas sisältää turvallisuusohjeita pyöräilyyn. Vaikka olisit pyöräillyt useita vuosia, on tärkeää lukea kappale ennen uuden pyöräsi käyttöönottoa! Vanhempien

Lisätiedot

MAANTIEKÄYTTÖÖN Tämä moottoripyörä on suunniteltu ainoastaan maantiekäyttöön.

MAANTIEKÄYTTÖÖN Tämä moottoripyörä on suunniteltu ainoastaan maantiekäyttöön. TÄRKEÄÄ TIETOA KULJETTAJA JA MATKUSTAJA Tämä moottoripyörä on suunniteltu kuljettajan ja yhden matkustajan kuljetukseen. Älä koskaan ylitä pyörän maksimikantavuutta, mukaan laskien lisävarusteet ja kuorma.

Lisätiedot

E6000-sarja. Jälleenmyyjän opas SC-E6000 SW-E6000 FC-E6000 SM-CRE60 DU-E6000 DU-E6001 SM-DUE01 BT-E6000 BT-E6010 SM-BME60 SM-BME61 SM-BCE60 TL-FC38

E6000-sarja. Jälleenmyyjän opas SC-E6000 SW-E6000 FC-E6000 SM-CRE60 DU-E6000 DU-E6001 SM-DUE01 BT-E6000 BT-E6010 SM-BME60 SM-BME61 SM-BCE60 TL-FC38 (Finnish) DM-SP000-03 Jälleenmyyjän opas E6000-sarja SC-E6000 SW-E6000 FC-E6000 SM-CRE60 DU-E6000 DU-E600 SM-DUE0 BT-E6000 BT-E600 SM-BME60 SM-BME6 SM-BCE60 TL-FC38 SISÄLLYSLUETTELO TÄRKEÄ TIEDOTE... 4

Lisätiedot

POWER EQUIPMENT RUOHONLEIKKURI HRE42B. Omistajan käsikirja. Honda Europe Power Equipment S.A. Pôle 45 - Rue des Châtaigniers 45140 ORMES - FRANCE

POWER EQUIPMENT RUOHONLEIKKURI HRE42B. Omistajan käsikirja. Honda Europe Power Equipment S.A. Pôle 45 - Rue des Châtaigniers 45140 ORMES - FRANCE POWER EQUIPMENT RUOHONLEIKKURI HRE42B Omistajan käsikirja Honda Europe Power Equipment S.A. Pôle 45 - Rue des Châtaigniers 45140 ORMES - FRANCE Sisällysluettelo Turvaohjeita 4 Aloitus 4 Valmistelut 4 Käyttö

Lisätiedot

Maahantuoja: Oy Huntteri Ab Lukkosepänkatu 4 20320 Turku Puh. 020 7 1200 Fax 020 7 121 tuote.info@huntteri.fi www.huntteri.fi L IVE YOUR DREAM IVE YOUR DREAM SISÄLLYSLUETTELO TAKUUEHDOT UUSI PYÖRÄSI...

Lisätiedot

KÄYTÄ VAIN ALKUPERÄISVARAOSIA!

KÄYTÄ VAIN ALKUPERÄISVARAOSIA! ESIPUHE Kiitos että valitsitte yrityksemme valmistaman ajoneuvon. Olemme varmoja, että valintasi oli oikea. Ennen ensimmäistä ajoonlähtöä suosittelemme, että luet tämän omistajan käsikirjan huolellisesti

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE TROPHY 20 9006437B

KÄYTTÖOHJE TROPHY 20 9006437B KÄYTTÖOHJE TROPHY 20 9006437B Suomi 2011 Handicare Kaikki oikeudet pidätetään. Tässä esitettyjä tietoja ei saa jäljentää eikä julkaista missään muodossa, painettuna, valokopiona, mikrofi lminä tai millään

Lisätiedot

Maahantuoja: Oy Huntteri Ab Urusvuorenkatu 2 2030 Turku Puh. 020 7 1200 Fax 020 7 121 tuote.info@huntteri.fi www.huntteri.fi L IVE YOUR DREAM IVE YOUR DREAM SISÄLLYSLUETTELO TAKUUEHDOT UUSI PYÖRÄSI...

Lisätiedot

SPECIALIZED PYÖRÄN OMISTAJAN OPAS

SPECIALIZED PYÖRÄN OMISTAJAN OPAS SPECIALIZED PYÖRÄN OMISTAJAN OPAS Pyörän Omistajan Opas 9:s painos, 2007 Tämä opas täyttää EN Standardit 14764, 14765, 14766 ja 14781. TÄRKEÄÄ: Tämä opas sisältää tärkeitä tietoja, jotka koskevat pyörän

Lisätiedot

03/05/08 21:19:23 3FKRH600_001. Honda XR125L OMISTAJAN KÄSIKIRJA. Honda Motor Co., Ltd. 2003

03/05/08 21:19:23 3FKRH600_001. Honda XR125L OMISTAJAN KÄSIKIRJA. Honda Motor Co., Ltd. 2003 03/05/08 21:19:23 3FKRH600_001 Honda XR125L OMISTAJAN KÄSIKIRJA Honda Motor Co., Ltd. 2003 03/05/08 21:19:28 3FKRH600_002 TÄRKEÄÄ TIETOA KULJETTAJA JA MATKUSTAJA Tämä moottoripyörä on suunniteltu kuljettajan

Lisätiedot

Sähköavusteinen TranzX PST (Power Support Technology) -polkupyörä

Sähköavusteinen TranzX PST (Power Support Technology) -polkupyörä 1 Sähköavusteinen TranzX PST (Power Support Technology) -polkupyörä TranzX PST (Power Support Technology) Sähköavusteinen polkupyörä Johdanto Onnittelut uuden TranzX PST:n hankinnasta. Sähköavusteisella

Lisätiedot

DERBI HALUAA KIITTÄÄ SINUA

DERBI HALUAA KIITTÄÄ SINUA DERBI HALUAA KIITTÄÄ SINUA tuotteensa valitsemisesta. Lue tämä ohjekirja huolellisesti ennen kuin ajat ajoneuvolla ensimmäistä kertaa. Se sisältää ajoneuvoosi käyttöön liittyvää tietoa, ehdotuksia ja varotoimia,

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. APRILIA SR 50 http://fi.yourpdfguides.com/dref/2931432

Käyttöoppaasi. APRILIA SR 50 http://fi.yourpdfguides.com/dref/2931432 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

2006-2007 SPORTSMAN 450/X2/500/500 EFI/700/700 EFI/800 EFI OMISTAJAN KÄSIKIRJA

2006-2007 SPORTSMAN 450/X2/500/500 EFI/700/700 EFI/800 EFI OMISTAJAN KÄSIKIRJA 2006-2007 SPORTSMAN 450/X2/500/500 EFI/700/700 EFI/800 EFI OMISTAJAN KÄSIKIRJA 1 SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO 1-2 TAKUUEHDOT 3 TURVALLISUUSOHJEET 4-5 VAROITUSTARRAT 6-15 TAKUUKORTIN TÄYTTÖ 16 AJONEUVON

Lisätiedot

Vespa LX 50 4T 4V / S50 4T 4V

Vespa LX 50 4T 4V / S50 4T 4V SUMEKO SUMEKO OY OY Vespa LX 50 4T 4V / S50 4T 4V Kä yttt öohjekirja Henkilötiedot Nimi Osoite Puh.nro Vakuutusyhtiö Vakuutuksen numero Lähin Vespa-myyjä Nimi Osoite Puh.nro Huolto Puh.nro Skootterisi

Lisätiedot

Z-Tech Alpan käyttö- ja huolto-ohje sekä takuuehdot

Z-Tech Alpan käyttö- ja huolto-ohje sekä takuuehdot Maahantuoja: Advantage Engineering Oy Skand.fi Z-Tech Alpan käyttö- ja huolto-ohje sekä takuuehdot Olet tehnyt hyvän valinnan ostaessasi ZTech-sähköpyörän! ZTechin sähköpyörät ovat Euroopan parhaissa pyöräilymaissa

Lisätiedot

JUNIORI CROSSIPYÖRÄ 70cc

JUNIORI CROSSIPYÖRÄ 70cc Ei tieliikennekäyttöön! KÄYTTÖOHJE JUNIORI CROSSIPYÖRÄ 70cc DAR0929 Käännös alkuperäisohjeista Översättning av originalanvisningarna JOHDANTO Kiitos päätöksestäsi hankkia yhtiömme valmistaman moottoripyörän.

Lisätiedot

OMISTAJAN/KÄYTTÄJÄN OPAS. MAASTOMÖNKIJÄ 4x4 DAR0953

OMISTAJAN/KÄYTTÄJÄN OPAS. MAASTOMÖNKIJÄ 4x4 DAR0953 OMISTAJAN/KÄYTTÄJÄN OPAS MAASTOMÖNKIJÄ 4x4 DAR0953 : Lue tämä ohjekirja ja sen liitteet huolellisesti läpi ennen ajoneuvon käyttöä. Ajoneuvo Käyttö Huolto OMISTAJAN JA KAIKKIEN AJONEUVON KÄYTTÄJIEN ON

Lisätiedot

Piaggio Fly 50 4t 4v. Käyttöohjekirja. SGN Group / SGN Motors Oy

Piaggio Fly 50 4t 4v. Käyttöohjekirja. SGN Group / SGN Motors Oy Piaggio Fly 50 4t 4v Käyttöohjekirja SGN Group / SGN Motors Oy PIAGGIO HALUAA KIITTÄÄ SINUA tuotteensa valitsemisesta. Olemme laatinet tämän käyttöoppaan, jotta saisit hyödynnettyä ajoneuvoasi mahdollisimman

Lisätiedot

2008-2010 SPORTSMAN 500-800 HO / EFI / X2 / TOURING

2008-2010 SPORTSMAN 500-800 HO / EFI / X2 / TOURING 2008-2010 SPORTSMAN 500-800 HO / EFI / X2 / TOURING OMISTAJAN KÄSIKIRJA 1 SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO 1-2 TAKUUEHDOT 3 TURVALLISUUSOHJEET 4-5 VAROITUSTARRAT 6-15 TAKUUKORTIN TÄYTTÖ 16 AJONEUVON VALMISTE-/MALLINUMEROT

Lisätiedot

S I N U N L A A T U T A K U U S I

S I N U N L A A T U T A K U U S I ESIPUHE Aluksi haluamme kiittää päätöksestänne hankkia CPI mönkijä. Ennen ajoneuvonne käyttöönottoa pyydämme teitä tutustumaan tähän Omistajankäsikirja:an hyvin huolellisesti. Se sisältää paljon tärkeää

Lisätiedot

SUMEKO OY. DERBI GP1 / GP1 OPEN Käyttöohjekirja

SUMEKO OY. DERBI GP1 / GP1 OPEN Käyttöohjekirja SUMEKO OY DERBI GP1 / GP1 OPEN Käyttöohjekirja Henkilötiedot Nimi Osoite Puh.nro Vakuutusyhtiö Vakuutuksen numero Lähin Derbi-myyjä Nimi Osoite Puh.nro Huolto Puh.nro Skootterisi tunnistustiedot Merkki/malli

Lisätiedot

ATV. 400 2x4 400 4x4. Käyttöohje SUMEKO OY

ATV. 400 2x4 400 4x4. Käyttöohje SUMEKO OY ATV Käyttöohje 400 2x4 400 4x4 SUMEKO OY Maastoajoneuvolla (ATV) ajaminen voi olla vaarallista. Törmäys tai kaatuminen voi tapahtua nopeasti, myös normaalissa ajossa, käännöksissä ja rinteillä ajettaessa

Lisätiedot

SUMEKO OY. DERBI Mulhacen 125 Käyttöohjekirja

SUMEKO OY. DERBI Mulhacen 125 Käyttöohjekirja SUMEKO OY DERBI Mulhacen 125 Käyttöohjekirja Henkilötiedot Nimi Osoite Puh.nro akuutusyhtiö akuutuksen numero Lähin Derbi-myyjä Nimi Osoite Puh.nro Huolto Puh.nro Moottoripyöräsi tunnistustiedot Merkki/malli

Lisätiedot

Vespa Primavera 50 4T. Vespa Primavera 125ie 150ie

Vespa Primavera 50 4T. Vespa Primavera 125ie 150ie Vespa haluaa kiittää sinua tuotteensa valitsemisesta. Olemme laatinet tämän käyttöoppaan, jotta saisit hyödynnettyä ajoneuvoasi mahdollisimman kattavasti. Lue se huolellisesti ennen kuin ajat ajoneuvolla

Lisätiedot

Huoltokäsikirja. Impulse IM 350/90 CT. ver. 1.06

Huoltokäsikirja. Impulse IM 350/90 CT. ver. 1.06 Huoltokäsikirja ver. 1.06 Impulse IM 350/90 CT ITW CONSTRUCTION -- ITW Construction Products Oy -- Timmermalmintie 19A -- 01680 Vantaa -- Puh 0207 859 200 -- Fax 0207 859 201 Huoltokäsikirjan tarkoitus

Lisätiedot

HUO L T O - O HJE E T HM8 - HM10P 242 031 5240 E01.99 FIN. La Péronnière - BP 9-42152 L HORME - FRANCE

HUO L T O - O HJE E T HM8 - HM10P 242 031 5240 E01.99 FIN. La Péronnière - BP 9-42152 L HORME - FRANCE KÄYTTÖ- JA HUO L T O - O HJE E T ITSEKULKE VAT HENKILÖNOSTIMET HM8 - HM10P 242 031 5240 E01.99 FIN La Péronnière - BP 9-42152 L HORME - FRANCE! 04 77 29 24 24 - Fax 04 77 31 28 11 EMail : Haulotte @ haulotte.com

Lisätiedot

Käyttöohje RZ19. Lue käyttöohje huolellisesti ja varmista, että ymmärrät sen sisällön ennen kuin alat käyttää konetta. Suomi

Käyttöohje RZ19. Lue käyttöohje huolellisesti ja varmista, että ymmärrät sen sisällön ennen kuin alat käyttää konetta. Suomi Käyttöohje RZ19 Lue käyttöohje huolellisesti ja varmista, että ymmärrät sen sisällön ennen kuin alat käyttää konetta. Suomi Parannusten toteuttamiseksi teknisiin tietoihin ja muotoiluun voidaan tehdä muutoksia

Lisätiedot

Digitaalikamera. Käyttöopas. Lue käyttöopas ennen kameralla kuvaamista, jotta pääset selville kameran kaikista ominaisuuksista.

Digitaalikamera. Käyttöopas. Lue käyttöopas ennen kameralla kuvaamista, jotta pääset selville kameran kaikista ominaisuuksista. Digitaalikamera Käyttöopas Lue käyttöopas ennen kameralla kuvaamista, jotta pääset selville kameran kaikista ominaisuuksista. Haluamme kiittää sinua tämän RICOH WG-M1 -digitaalikameran hankinnasta. Ennen

Lisätiedot

ALKUPERÄISTEN OHJEIDEN KÄÄNNÖS (ISTRUZIONI ORIGINALI)

ALKUPERÄISTEN OHJEIDEN KÄÄNNÖS (ISTRUZIONI ORIGINALI) ALKUPERÄISTEN OHJEIDEN KÄÄNNÖS (ISTRUZIONI ORIGINALI) JOHDANTO Arvoisa Asiakas, Kiitämme tuotteidemme valinnasta ja toivomme että ruohonleikkurisi vastaa odotuksiasi kaikilta osin. Tämän käyttöoppaan tarkoituksena

Lisätiedot