Ennen ajamista 1. Aluksi

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Ennen ajamista 1. Aluksi"

Transkriptio

1

2 Ennen ajamista Lue nämä käyttöohjeet ja tarkista pyörän kaikkien osien kunto ennen ensimmäistä ajoa. Jos ajat vesi- tai lumisateessa hidasta vauhtia ja kasvata jarrutusmatkaa varmistaaksesi turvallisen ajon. Tämä sähköavusteinen pyörä toimii myös vesitai lumisateessa. Kuitenkin jos vettä pääsee pyörän sähkömoottorin sisältävään napaan se saattaa vaurioitua. Älä koskaan kosketa pyörään märillä käsillä, äläkä missään nimessä kiinnitä akkua jos kätesi ovat kosteat. Tämä saattaa aiheuttaa oikosulun ja vaaratilanteen. Älä pura mitään pyörän osia itse. Ota yhteys myyjään varaosia varten. Älä lainaa pyörää kenellekään jolla ei ole käyttökokemusta siitä. Akut toimivat huonommin kylmällä säällä. Akkuteho putoaa n. 1/3 kun lämpötila putoaa alle 0 C. Tämän takia talvella ja kylmässä käyttömatka saattaa olla pienempi kuin luvattu. Kun lämpötila ylittää 20 C akku toimii taas normaalisti. 1. Aluksi Kiitos kun valitsit tämän pyörän. Ottaen huomioon ilmansaasteet, sekä perinteisten pyörien ongelmat suunnittelimme käyttöösi tämän käytännöllisen, mukavan, turvallisen ja ympäristöystävällisen pyörän. Käyttämällä akkua voimanlähteenä olemme saavuttaneet sekä moottoriajoneuvon ja polkupyörän ominaisuudet. Voit käyttää tätä pyörää täysin ihmisvoimin tai akun ja sähkömoottorin avustuksella. Pyöräsi on helppokäyttöinen ja tulee auttamaan sinua elämässä, liikenteessä ja vapaa-ajallasi!

3 1.1 Tekniset tiedot Tekniset tiedot Koko (Pituus * Leveys * Korkeus) 1900 x 700 x 1180 mm Paino 25 kg Maksiminopeus 25 km/h Sallittu kuorma 120 kg Akseliväli 1135 ± 5 mm Kantama täydellä latauksella * km Sähkönkulutus / 100km 1.2 kwh Latausaika Käyttöjännite Maksimiteho Laturin tiedot 4-6 (riippuu akun varauksesta) AC220V/60Hz 60W Ohjainlaitteen tiedot Minimijännite suojaus Virtasuojaus 21±1 V 15 ± 1 A Akun tyyppi Akun koko Vakiojännite Akun tiedot Lithium akku 9Ah 36V Moottorin tiedot Moottorin tyyppi Ilmoitettu jatkuva antoteho 250W Ilmoitettu jännite 36V Ilmoitettu vääntö 7Nm / 32Nm Maksimihyötysuhde > 75% * Normaaliolotilat: uusi akku, lämpötila 25 C, normaali kuorma, tasainen ja kuiva tie, tyyni ilma.

4 1.2 Ominaisuudet - 3-D suunnittelussa on seurattu ergonomian, materiaalitekniikan ja estetiikan periaatteita, jotta voimme taata parhaan mahdollisen ajokokemuksen. - Älykäs suunnittelu ja hyvin valitut osat takaavat turvallisemman ajokokemuksen ja helpomman käytettävyyden. - Käyttämämme litium akku on uuden tyyppistä tekniikkaa ja se on erittäin energiatehokas maksimoiden ympäristöystävällisyyden. - Pyörän runko on valmistettu alumiinista joka on valmistusmateriaalina tukeva, käytännöllinen ja erittäin kestävä. - Pyörän maksiminopeus on kansallisten standardien mukainen. Sähkömoottorin maksiminopeus on 25km/h, mikä takaa turvallisen ajokokemuksen. - Akkujen kesto riippuu pyörään kohdistuvasta painosta, tien kunnosta, jarrutusten ja liikkeellelähtöjen määrästä, renkaiden paineista sekä akkujen lataamistyylistä. Huomioithan nämä seikat ajaessasi. 1.3 Kantama 2. Käyttöpaneeli Kun painat painiketta etupyörä alkaa pyöriä noin 6 km/h nopeudella, mikä on mukava kävelyvauhti. Voit käyttää painiketta kun talutat pyörääsi esimerkiksi ylös mäkeä tai olet ylittämässä tietä.

5 painikkeen oikealla puolella on akun näyttö. Akun varaustila esitetään neljällä ledi valolla, jotka ilmaisevat akun varauksen. Lataa akku aina kun palavien valojen määrä on alle 2. Pyörässä on 3 eri avustuksen tasoa (matala low, keskitaso medium ja korkea high ). Matalalla tasolla pyörä kulkee 18km/h nopeudella, keskitasolla 22km/h nopeudella ja korkealla tasolla 25km/h nopeudella. Voit säätää avustuksen tehoa painamalla tai painiketta. Huomioithan että avustus kytkeytyy pois päältä jos painat painiketta kun pyörä on jo matalla teholla. Toinen tapa tarkistaa akun tila Akkukotelossa on 4 aktiivista led-valoa. Paina painiketta nähdäksesi akun tila. 3 vihreää valoa: akku on täysi 2 vihreää valoa: akku on puolillaan. 1 vihreä valo: akku on lähes tyhjä. VALO PALAA AKKU ON PAKKO LADATA KUN PUNAINEN Lataa akku aina kun mahdollista. 3. Akun irrottaminen Aloita painamalla akun sivussa olevaa virtapainiketta saadaksesi akun virran pois. Avaa akun lukko, käännä takavalo alaspäin. Tämän jälkeen voit ottaa akun kahvasta kiinni ja vetää sen ulos. Laita akku takaisin lataamisen jälkeen ja muista lukita se paikalleen.

6 4. Tarkastukset ja säädöt Asenna ohjainkannatin paikalleen ohjainlaakeriin joka on pyörän rungon etuosassa. Varmista että etuhaarukka (johon etupyörä tulee kiinni) osoittaa eteenpäin ja varmista että ohjainkannatin ja etuhaarukka ovat linjassa. Työnnä ohjainkannatin täysin paikalleen ja kiristä se ylhäältä sopivalla työkalulla. Säädä ohjaustanko ja ohjainkannatin sopivaksi sinun ajoasentoasi varten varmistaen samalla ettei ohjainkannattimen turvamerkinnät ole näkyvissä. Kiristä ohjaustanko paikalleen kuvien osoittamalla tavalla. Oikea kiristysmomentti on Nm. VAROITUS! Ohjainkannattimen tai ohjainlaakerin osien kiristäminen liian tiukalle saattaa vaurioittaa pyörää ja aiheuttaa vaaratilanteen joka voi johtaa ajajan loukkaantumiseen. 5. Pyörän käynnistäminen Nosta satula sopivalle korkeudelle ja varmista ettei satulatolpan turvamerkintä ole näkyvissä. Kiinnitä satulatolpan panta kunnolla. Kiristä kaikki satulaan liittyvät ruuvit 19.6Nm momenttiin. Paina akun sivussa olevasta painikkeesta virrat ON asentoon.

7 6. Perusteet ajamista varten Kiihdytä aluksi hitaasti, sillä nopeat kiihdytykset kuluttavat turhaan akkua ja saattavat vaurioittaa sähköosia. Akku kestää myös paremmin jos kiihdytystä avustetaan lihasvoimin. Pyörän akku on varustettu minimijännite mittarilla ja siitä katkaistaan virrat välittömästi kun akun jännite putoaa liian alhaiseksi. Sähkömoottorista kytketään virrat pois välittömästi kun nopeus on yli 25km/h. Virta kytkeytyy pois automaattisesti noin 2-3 sekunnin viiveellä, kun ajaja lopettaa polkemisen. Mutaisella tai möykkyisellä ajajan pitää käyttää ainoastaan lihasvoimaa pyörän kuljettamiseen. Älä käytä ainoastaan yhtä jarrua. Käytä etu- ja takajarrua samanaikaiseksi parhaan jarrutustehon aikaansaamiseksi. Kytke laitteesta virrat pois aina kun avustus ei toimi oikealla tavalla. Näin varmistat etteivät sähköosat vaurioidu. Voit vaihtaa Shimanon vaihteiston vaihteita kääntämällä kahvassa olevaa vipua. Tarkista Shimanon käyttöohje saadaksesi lisää tietoa. Pyörää ei saa käyttää ylimääräisten tavaroiden tai ihmisten kuljettamiseen. Näin vältytään moottorin ja akun vaurioitumiselta. Voit laittaa pyörän valot päälle painamalla etummaisessa lampussa olevaa virtapainiketta. Valoja tulee käyttää aina kun ajat hämärässä tai pimeässä tai ajoolosuhteet ovat hankalat. Takavalo syttyy myös kun laitat etuvalon päälle. 7. Pysäköintiohjeet Pyörästä pitää sammuttaa virrat aina kun se on pysäköitynä. Muista lukita pyöräsi huolellisesti aina kun jätät sen jonnekin. Vältä sähköpyörän pysäköimistä ulos aina kun ulkona sataa vettä tai lunta.

8 8. Ohjeet lataamiseen VAROITUS! - Akusta pitää olla virrat pois päältä aina kun sitä ladataan. - Älä lataa akkua kun se on ylösalaisin. - Aseta laturi tasaiselle alustalle. Akun lataamiseen on kaksi tapaa. - Irrota akku lataamisen ajaksi. - Lataa akku kun se on kiinni pyörässäsi. VAROITUS! ÄLÄ MUUTA JÄRJESTYSTÄ! - Aloita lataaminen: o Kiinnitä laturin johto akkuun ennen kuin kiinnität virtajohdon pistorasiaan - Latauksen lopettaminen: o Irrota laturi ensin pistorasiasta ja vasta sen jälkeen akusta.

9 Turvallisuusohjeita laturin ja akun käyttöön - Pyörässä on litium-ioni akku, joka tarvitsee erityisen laturin. Älä koskaan lataa akkua laturilla, joka ei ole suunniteltu tätä käyttöä varten. Vääränlaisen laturin käyttö saattaa johtaa ylikuumenemiseen, tulipaloon tai räjähdykseen. Jos laturisi on kadonnut tai vaurioitunut, ota yhteys jälleenmyyjään. - Lataa akku aina kun pyörä ei ole käytössä. Muista kytkeä akusta virrat pois aina ennen latausta. Voit ladata akun irtonaisena tai kiinni pyörässä. - Älä laita laturia tai akkua lähelle helposti syttyviä aineita kun lataat akkua. Latausta ei myöskään saa suorittaa pikkulasten lähettyvillä. Arvokkaiden esineiden siirtäminen pois akun läheisyydestä sitä ladattaessa on myös suositeltavaa. - Latausajan pituus riippuu akussa olevan varauksen määrästä. Jos akku on täysin tyhjä sen uudelleen lataaminen kestää neljä tuntia. Kun akku on ladattu täyteen laturin ledvalo muuttuu punaisesta vihreäksi. Irrota akku välittömästi kun se on ladattu. Akun pitäminen kiinni laturissa pitkiä aikoja ei ole suositeltavaa (akun lataaminen yön yli on kuitenkin OK). - Akun ja laturin kevyt lämpeneminen on täysin normaalia. - Akku on uutena puoliksi ladattu. Lataa akku välittömästi kun olet ostanut sen. Akkua tarvitsee ladata n. 12 tuntia ensimmäisellä kolmella latauskerralla. - Laturissa on huomiovalo joka palaa vihreänä kun akku on täysi. Se palaa myös vihreänä jos akkua ei ole kiinnitetty laturiin. Muuten valo palaa punaisena. - Varmista että asuinalueesi syöttöjännite on sopiva laturille ennen sen käyttöönottoa - Varmista että laturisi syöttöjännite on sopiva akulle ennen sen käyttöönottoa. - Varmista että olet kytkenyt virrat pois akusta ja irrottanut avaimet ennen akun lataamista. - Tätä laturia kuuluu käyttää ainoastaan sisätiloissa. - Kun lataat akkua yritä sijoittaa se pois lasten ulottuvilta. - Älä ikinä avaa laturia itse, sillä voit saada sähköiskun. - Älä kosketa akussa olevia elektrodeja käsin tai toisilla sähkölaitteilla, sillä se saattaa aiheuttaa onnettomuuden. - Akun lataaminen on kielletty sen ulostulopistokkeesta ja purkaminen sen sisääntulopistokkeesta. - Lataa akku vähintään kahden kuukauden välein kahden tunnin ajan. - Akun lataaminen muilla latureilla on kielletty. - Älä päästä nesteitä tai metalleja laturin sisään. - Älä käytä laturia paikoissa joissa on runsaasti öljyä, pölyä, jauheita, kosteutta tai suorassa auringonpaisteessa tai epätasaisella alustalla. Älä käytä laturia ukkosella tai myrskysäällä. - Aseta laturi hyvin ilmastoituun ja viileään paikkaan. - Akkua ei missään nimessä saa sijoittaa kuumiin paikkoihin kuten avotulien tai pattereiden lähelle. - Älä heiluta tai lyö akkua väkivaltaisesti. - Akkukotelon avaaminen ja akkujen irrottaminen toisistaan on ehdottomasti kielletty. Avattu akkukotelo ei ole takuun alainen.

10 9. Huolto - Sähköpyöräsi on tarkoitettu normaaliin käyttöön pinnoitetulla tiellä. Sähköpyörän käyttö erikoisissa tilanteissa kuten maastoajossa tai ylimääräisen painon kanssa saattaa vaurioittaa pyörää ja aiheuttaa loukkaantumisia. - Älä käytä painepesuria pyöräsi puhdistamiseen, sillä vettä saattaa päästä moottorin tai johdotuksen sisään ja aiheuttaa sähköosien ruostumista ja oikosulkuja. Puhdista pyörä käyttäen kosteaa pyyhettä jossa on mietoa puhdistusainetta. Älä käytä alkali- tai happopohjaista puhdistusainetta kuten ruosteenpoistajaa sillä se voi johtaa pyörän vaurioitumiseen tai hajoamiseen. - Vältä sähköpyörän pysäköintiä ylös kun sataa vettä tai lunta. Sateisen käyttökerran jälkeen tuo pyörä sisätiloihin ja käytä puhdasta, kuivaa pyyhettä sen puhdistamiseen ja kuivaamiseen. - Jos moottorista kuuluu outoja ääniä se kuuluu viedä heti huoltoon välttääksesi vaurioiden leviämisen moottorin muihin osiin. - Päivittäisessä käytössä pidä ohjainlaite puhtaana ja kuivana. Pidä se erillään vedestä, tärinästä tai saastumisesta, sillä muuten ohjainlaite saattaa vaurioitua. Polkimet Ketju Keskiö Moottori 6 kk välein 6 kk välein 6 kk välein vuoden välein Laita 4 tippaa öljyä siihen kohtaan missä polkimen akseli menee sen sisään. 1 tippa jokaiseen ketjun linkkiin Ota yhteys ammattilaiseen Ota yhteys ammattilaiseen VAROITUS! Älä voitele pyörää liikaa. Jos öljyä joutuu pyörän vanteelle tai jarrupaloihin jarrutusteho saattaa laskea runsaasti ja tarvittu jarrutusmatka kasvaa. Tämä saattaa johtaa joko kuljettajan tai sivullisten loukkaantumiseen. - Ketju saattaa heittää ylimääräistä öljyä vanteelle. Pyyhi ylimääräinen öljy pois ketjulta. Pidä öljy poissa polkimilta. - Käyttäen saippuaa ja kuumaa vettä pese kaikki öljy pois vanteista, jarrupaloista, polkimista ja renkaista. Huuhtele puhtaalla vedellä ja kuivaa täysin ennen kuin ajat pyörällä. - Käyttäen kevyttä koneöljyä (20W) ja seuraavia ohjeita voitele pyöräsi säännöllisesti.

11 10. Säännölliset tarkastukset Ennen jokaista ajokertaa on hyvä suorittaa seuraavat tarkastukset. 1. Jarrut - Varmista että etu- ja takajarru toimivat moitteetta - Varmista että jarrupalat eivät ole kuluneet liikaa ja ovat oikeassa paikassa vanteeseen nähden. - Varmista että jarruvaijerit ovat voidellut, oikein säädetyt eivätkä ne ole kuluneet. - Varmista että jarrukahvat ovat voidellut ja kunnolla kiinni ohjaustangossa 2. Kiekot ja renkaat - Varmista että renkaat ovat pumpattu ohjepaineiden mukaisesti. - Varmista että renkaissa on yhä jäljellä kuviointia eivätkä ne pullistele tai ole kuluneet runsaasti. - Varmista että kiekot ovat suorat eivätkä ne heilu. - Varmista että kaikki pinnat ovat kireällä eivätkä poikki. - Varmista että akseleiden mutterit ovat kireällä. Jos pyörässäsi on pika-akselit varmista että ne ovat kireällä ja lukitusasennossa. 3. Ohjaus - Varmista että ohjaustanko ja ohjainkannatin ovat oikein säädetyt ja kireällä taaten toimivan ohjauksen. - Varmista että ohjaustanko on samassa linjassa etuhaarukan ja eturenkaan kanssa. - Tarkista että ohjainlaakerin kiristysmekanismi on oikein säädetty ja kiristetty. - Jos pyörässä on nousukahvat, varmista että ne on kiinnitetty ja kiristetty oikeaoppisesti. 4. Ketju - Varmista että ketju on öljytty, puhdas ja pyörii hyvin. - Märkä ja pölyinen keli vaativat ylimääräistä tarkkaavaisuutta. 5. Laakerit - Varmista että kaikki laakerit on öljytty, pääsevät liikkumaan vapaasti, eivätkä osoita ylimääräistä liikettä, hankausta tai kolinaa. - Tarkista ohjainlaakeri, kiekkojen laakerit ja keskiön laakerit. 6. Kammet ja polkimet - Varmista että polkimet ovat turvallisesti kiinni kammissa. - Varmista että kammet ovat kiristetty akseliin eivätkä ole vääntyneet. 7. Vaihtajat - Tarkista että etu- ja takavaihtaja ovat oikein säädetty ja toimivat kunnolla. - Varmista että vaihtajankahvat ovat kunnolla kiinnitetty. - Varmista että vaihteistoon liittyvät vaijerit ovat hyvin voideltuja. 8. Runko ja etuhaarukka - Tarkista etteivät runko tai etuhaarukka ole vääntyneet tai rikki. - Jos jompikumpi on vääntynyt tai rikki se tulee vaihtaa välittömästi 9. Tarvikkeet - Varmista että kaikki heijastimet ovat oikein kiinnitetty eivätkä ne ole mitenkään peittyneet. - Varmista että kaikki muut pyörään kiinnitetyt osat ovat kunnolla kiinnitetty ja toimivat oikein. - Varmista että kuljettajalla on kypärä.

Pyydämme lukemaan käyttöohjeet huolellisesti ennen tuotteen käyttöönottoa Tuote ei ole lelu, se on suunniteltu 14-vuotiaille ja vanhemmille

Pyydämme lukemaan käyttöohjeet huolellisesti ennen tuotteen käyttöönottoa Tuote ei ole lelu, se on suunniteltu 14-vuotiaille ja vanhemmille 12428 Radio-ohjattava 4WD Buggy WLtoys 1:12 Käyttöohjeet Pyydämme lukemaan käyttöohjeet huolellisesti ennen tuotteen käyttöönottoa Tuote ei ole lelu, se on suunniteltu 14-vuotiaille ja vanhemmille Tuotteen

Lisätiedot

Radio-ohjattava 4WD WLtoys A9X9 1:18 (Mallit: 949, 959, 979)

Radio-ohjattava 4WD WLtoys A9X9 1:18 (Mallit: 949, 959, 979) Radio-ohjattava 4WD WLtoys A9X9 1:18 (Mallit: 949, 959, 979) Sivu 1 / 7 Käyttöohjeet Pyydämme lukemaan käyttöohjeet huolellisesti ennen tuotteen käyttöönottoa Tuote ei ole lelu, se on suunniteltu 14-vuotiaille

Lisätiedot

PIKAOPAS E6000/8000-sarja

PIKAOPAS E6000/8000-sarja PIKAOPAS E6000/8000-sarja SISÄLLYSLUETTELO Akun lataaminen... 4 Akun asennus... 9 Akun irroittamien... 10 Pyörätietokoneen kiinnittäminen ja irrottaminen... 12 Virran kytkeminen päälle/pois... 13 Polkupyörällä

Lisätiedot

KYOSHO NeXXt pikaohje

KYOSHO NeXXt pikaohje KYOSHO NeXXt pikaohje VAROITUKSET Tuote ei sovellu alle 14-vuotiaille muutoin kuin vanhempien valvonnassa. ÄLÄ aja autoa huonolla säällä, kuten sateessa, lumisateessa, kovassa tuulessa tai pimeässä. Tuote

Lisätiedot

Maantiepyörän Asennusohjeet

Maantiepyörän Asennusohjeet n Asennusohjeet n Asennusohjeet I. Laatikon purkaminen 4 II. Etupyörän valmistelut 4 III. Etupyörän asennus 5 IV. Etupyörän kiinnitys haarukkaan 8 V. Ohjaustangon säätäminen 8 VI. Satulan asennus 9 VII.

Lisätiedot

SÄHKÖPYÖRÄ. Käyttöohje

SÄHKÖPYÖRÄ. Käyttöohje SÄHKÖPYÖRÄ Käyttöohje Käyttöohje Crescent /Monark sähköpyörä Teknisiä tietoja Moottori Bafang SWXK, max teho 250 W Akku (Crescent) 37V / 11 Ah Phylion Smart BMS (Monark) 37V / 8,8 Ah Phylion Smart BMS

Lisätiedot

ABT VAIJERIVINTTURI NOSTOON VAVIN300EL, VAVIN500EL, VAVIN1000EL JA VAVIN3500EL

ABT VAIJERIVINTTURI NOSTOON VAVIN300EL, VAVIN500EL, VAVIN1000EL JA VAVIN3500EL ABT VAIJERIVINTTURI NOSTOON VAVIN300EL, VAVIN500EL, VAVIN1000EL JA VAVIN3500EL 1. Käyttö Vinssi on tehty käytettäväksi varastoissa, rakennuksilla jne. Vinssejä on sekä 230V että 400V käyttöjännitteelle,

Lisätiedot

B C I Y C C Y L C E T A R I A L I E L R

B C I Y C C Y L C E T A R I A L I E L R BICYCLE TRAILER VAROITUS KÄYTT YTTÖOHJEET Älä jätä eläintä peräkärryyn ilman valvontaa. Aja aina varovasti. Peräkärryn maksimaalinen kantokyky on 40 kg. Älä aja nopeammin kuin 16 km/h. Varmista peräkärryn

Lisätiedot

KÄYTTÖ- JA TURVALLISUUSOHJE Draisin Capitän Duo -tandem

KÄYTTÖ- JA TURVALLISUUSOHJE Draisin Capitän Duo -tandem KÄYTTÖ- JA TURVALLISUUSOHJE Draisin Capitän Duo -tandem Draisin Capitän Duo on sähköavusteinen, kolmipyöräinen tandem, jossa on avustettavalle pyöräilijälle monipuoliset tuet ja säädöt. Oikeiden säätöjen

Lisätiedot

Näyttöyksikkö (LED-tyyppi)

Näyttöyksikkö (LED-tyyppi) q LUE TÄMÄ OHJE HUOLELLISESTI LÄPI! Se sisältää tärkeää tietoa turvallisuudesta. Näyttöyksikkö (LED-tyyppi) KÄÄNNÖS ALKUPERÄISESTÄ OHJEESTA TUOTTEEN KUVAUS 1 1. Näyttöyksikkö (LED-tyyppi) SÄHKÖPOLKUPYÖRÄT

Lisätiedot

Käyttötarkoitus. Mallit. Toimituksen sisältö. Korkeuden säätökahvat

Käyttötarkoitus. Mallit. Toimituksen sisältö. Korkeuden säätökahvat R Rollaattorin osat 1 Kahva 2 Korkeussäädettävä kahvan tanko 3 Jarru 4 Kahvan korkeuden säätövipu 5 Takapyörä 6 Runko 7 Etupyörä 8 Kori 9 Istuin 10 Tarjotin 11 Jarruvaijeri 12 Kepinpidike 2 Käyttötarkoitus

Lisätiedot

Osat Ensimmäinen latauskerta ja latauksen tila

Osat Ensimmäinen latauskerta ja latauksen tila Tervetuloa. Osat Ensimmäinen latauskerta ja latauksen tila On suositeltavaa, että lataat Flare R -valoasi 2 tunnin ajan ennen ensimmäistä käyttökertaa. Lataaminen: Kun valoa ladataan USB-portin kautta,

Lisätiedot

Li-Ion Akkupack. Käyttöohje Turvaohjeet

Li-Ion Akkupack. Käyttöohje Turvaohjeet Li-Ion Akkupack Käyttöohje Turvaohjeet STABILA-litiumioniakkupakkauksen ja verkkolaitteen käyttöohje Tärkeitä ohjeita Lue turvaohjeet ja käyttöohje huolellisesti läpi. Tämä käyttöohje on säilytettävä ja

Lisätiedot

Movair AF 170. Käyttöohje. Korvent Oy Vanha Nurmijärventie 116 01730 VANTAA FINLAND

Movair AF 170. Käyttöohje. Korvent Oy Vanha Nurmijärventie 116 01730 VANTAA FINLAND Movair AF 170 Käyttöohje Korvent Oy Vanha Nurmijärventie 116 01730 VANTAA FINLAND Sisällysluettelo Yleistä... 3 Varoitus!... 3 Laitteen käyttö ja suodattimien vaihto... 4 Alipaineistajan käyttö... 4 Suodattimien

Lisätiedot

KÄYTTÖ- JA TURVALLISUUSOHJE Hase Trets -nojapyörä

KÄYTTÖ- JA TURVALLISUUSOHJE Hase Trets -nojapyörä KÄYTTÖ- JA TURVALLISUUSOHJE Hase Trets -nojapyörä Hase Trets soveltuu käytettäväksi tavallisena nojapyöränä tai peräpyöränä toiseen polkupyörään kiinnitettynä. Rungon pituutta voidaan muuttaa, joten pyörä

Lisätiedot

Etunapa/vapaanapa (vakiotyyppinen)

Etunapa/vapaanapa (vakiotyyppinen) (Finnish) DM-HB0001-05 Jälleenmyyjän opas Etunapa/vapaanapa (vakiotyyppinen) MAANTIE HB-3500 FH-3500 HB-2400 FH-2400 HB-RS400 FH-RS400 HB-RS300 FH-RS300 MTB HB-MX71 HB-TX800 FH-TX800 retkipyöräily HB-T670

Lisätiedot

SUOMI Johdanto Yleiskuvaus (Kuva 1) Tärkeää Vaara Varoitus Varoitus Sähkömagneettiset kentät Yleistä

SUOMI Johdanto Yleiskuvaus (Kuva 1) Tärkeää Vaara Varoitus Varoitus Sähkömagneettiset kentät Yleistä SUOMI 49 Johdanto Onnittelut ostoksestasi ja tervetuloa Philips-tuotteiden käyttäjäksi! Hyödynnä Philipsin tuki ja rekisteröi tuotteesi osoitteessa www.philips.com/welcome. Yleiskuvaus (Kuva 1) 1 Terä

Lisätiedot

Tervetuloa iloiseen Kickbike potkulautailijoiden joukkoon!

Tervetuloa iloiseen Kickbike potkulautailijoiden joukkoon! Tervetuloa iloiseen Kickbike potkulautailijoiden joukkoon! Tämä on kokoonpano ja säätöohje, jota noudattamalla saat potkulaudastasi parhaan käyttönautinnon turvallisesti. Ohjeessa neuvotaan havainnollisesti

Lisätiedot

ORDLAND PROFESSIONAL RADIO. ELK-68 Käyttöohje

ORDLAND PROFESSIONAL RADIO. ELK-68 Käyttöohje ELK-68 Käyttöohje Varotoimenpiteet Käytä tätä laitetta turvallisesti ja tehokkaasti. Lue ohje huolellisesti ennen käyttöä. Korjauksen saa suorittaa vain valtuutettu huolto. Sammuta virrat jos menet leimahdus

Lisätiedot

CE3 SÄHKÖPYÖRÄN KÄYTTÖOHJE. Helkama Velox Oy Santalantie Hanko, Finland Puh

CE3 SÄHKÖPYÖRÄN KÄYTTÖOHJE.  Helkama Velox Oy Santalantie Hanko, Finland Puh SÄHKÖPYÖRÄN KÄYTTÖOHJE CE3 Helkama Velox Oy Santalantie 22 10960 Hanko, Finland Puh. 019 28 061 www.helkamavelox.fi SISÄLTÖ SÄHKÖPYÖRÄN KÄYTTÖOHJEET 1. Tärkeää tietoa ennen käyttöä 4 2. Esittely 5 3.

Lisätiedot

Käyttöohje SOLO - Henkilönostin 150 / 200kg

Käyttöohje SOLO - Henkilönostin 150 / 200kg Käyttöohje SOLO - Henkilönostin 150 / 200kg ICF Group Oy Myrttitie 1 Tel. 09-346 2574 www.icf.fi 01300 Vantaa Fax. 09-346 2576 KOKOAMINEN Huom! Nostin on tarkoitettu ainoastaan henkilöiden nostamiseen

Lisätiedot

ABT NOSTURIVAA AN KÄYTTÖOHJE 3000, 5000, 10000 ja 15000kg

ABT NOSTURIVAA AN KÄYTTÖOHJE 3000, 5000, 10000 ja 15000kg ABT NOSTURIVAA AN KÄYTTÖOHJE 3000, 5000, 10000 ja 15000kg 1. Turvallisuusohjeet Lue tämä käyttöohje ennen käyttöä! 1.1 Vaakaa ei saa ylikuormittaa. 1.2 Älä roikota painavaa takkaa pitkää aikaa vaa assa,

Lisätiedot

Maastopyörän Asennusohjeet

Maastopyörän Asennusohjeet n Asennusohjeet n asennusohjeet I. Laatikon purkaminen 4 II. Etupyörän valmistelut 4 III. Etupyörän asennus 5 IV. Etupyörän kiinnitys haarukkaan 8 V. Ohjaustangon säätäminen 9 VI. Satulan asennus 9 VII.

Lisätiedot

Käyttöohjeet. Radio-ohjattava vene RC FT008

Käyttöohjeet. Radio-ohjattava vene RC FT008 Radio-ohjattava vene RC FT008 Käyttöohjeet Pyydämme lukemaan käyttöohjeet huolella. Lähde ottamaan ulapasta mittaa tämän heti käyttövalmiin, huippuhauskan radioohjattavan veneen kanssa! RC FT008 on täydellinen

Lisätiedot

Sähköpyörän käyttöopas e-jopo

Sähköpyörän käyttöopas e-jopo Sähköpyörän käyttöopas e-jopo SISÄLTÖ SÄHKÖPYÖRÄN KÄYTTÖOHJEET 1. Tärkeää tietoa ennen käyttöä 4 2. Esittely 5 3. Ennen ensimmäistä ajoa 6-7 4. Ennen jokaista ajoa 8 5. Ensimmäinen ajokerta 9 6. Sähköpyörän

Lisätiedot

Levyjarrunapa maantieajoon

Levyjarrunapa maantieajoon (Finnish) DM-HB0004-01 Jälleenmyyjän opas Levyjarrunapa maantieajoon HB-CX75 HB-RS505 FH-CX75 FH-RS505 TÄRKEÄ TIEDOTE Tämä jälleenmyyjän opas on tarkoitettu ensisijaisesti ammattitaitoisten pyörämekaanikkojen

Lisätiedot

PELTOJYRÄ JH 450, JH 620

PELTOJYRÄ JH 450, JH 620 KÄYTTÖ JA HUOLTO-OHJE PELTOJYRÄ JH 450, JH 620 Alkuperäiset ohjeet 01 / 2015 Sisällysluettelo 1. ESIPUHE... 1 1.1. Koneen käyttötarkoitus... 1 1.2. Tekniset tiedot... 1 1.3. Tyyppikilpi... 2 2. TURVALLISUUSOHJEET...

Lisätiedot

Cristallo ROLLAATTORI. Käyttöohje 1. Tilno:

Cristallo ROLLAATTORI. Käyttöohje 1. Tilno: Cristallo ROLLAATTORI Tilno: 7 00 000 Käyttöohje Rollaattorin osat 4 5 6 0 7 8 9 Kahva Jarru Korkeussäädettävä kahvan tanko 4 Kahvan korkeuden säätövipu 5 Folding suoja 6 varastossa haltijat 7 Takapyörä

Lisätiedot

KÄYTT YTTÖOHJEET VAROITUS

KÄYTT YTTÖOHJEET VAROITUS VAROITUS KÄYTT YTTÖOHJEET Älä jätä eläintä peräkärryyn ilman valvontaa. Aja aina varovasti. Peräkärryn maksimaalinen kantokyky on 40 kg. Älä aja nopeammin kuin 16 km/h. Varmista peräkärryn riittävä tuuletus

Lisätiedot

KÄYTTÖOPAS Trigger 48V 500W

KÄYTTÖOPAS Trigger 48V 500W KÄYTTÖOPAS Trigger 48V 500W 1 LAITTEEN YLEISKUVA 2 3 12 4 11 5 6 10 7 9 8 1. Etuvalo/kontrollipaneeli 2. Kontrollipaneeli (ks. sivu 5) 3. Ohjaustangon korkeussäädin 4. Satulan korkeussäädin 5. Latausliitin

Lisätiedot

Käyttöohje. Tasapainolauta

Käyttöohje. Tasapainolauta Käyttöohje Tasapainolauta Kiitos kun ostit tasapainolaudan.! VAROITUS! Opettele ajamaan laitteella turvallisesti, huomioi muu liikenne ja säännöt. Käytä lisäksi säädösten mukaisia turvavarusteita. Älä

Lisätiedot

TUPLA-POTKUPYÖRÄ Omistajan Käsikirja

TUPLA-POTKUPYÖRÄ Omistajan Käsikirja TUPLA-POTKUPYÖRÄ Omistajan Käsikirja Takuuasiat, neuvonta ja varaosat: puh. 0201 222 600 asiakaspalvelu@bikeservice.fi KÄYTTÖÖNOTTO Uuden Solifer Tupla-Potkupyörän käyttöönotto on helppoa. Nosta pyörän

Lisätiedot

HIVE BUDS BLUETOOTH-KUULOKKEET KÄYTTÖOPAS. kitsound.co.uk

HIVE BUDS BLUETOOTH-KUULOKKEET KÄYTTÖOPAS. kitsound.co.uk kitsound.co.uk VAROITUS: Vältä mahdolliset kuulovauriot olemalla kuuntelematta suurella äänenvoimakkuudella pitkiä aikoja. Ole oman turvallisuutesi vuoksi tietoinen ympäristöstäsi, kun käytät kuulokkeita.

Lisätiedot

DEUTSCH. Silent 41 8211-3453-03

DEUTSCH. Silent 41 8211-3453-03 DEUTSCH D Silent 41 8211-3453-03 S SVENSKA R 1 1 R O P 2 2 3 L M M L 3 5 I J K 4 4 K J I N 1. 2 230 V 2 2. 3. 4 SVENSKA S ABC 4. 5. 6. 7. 8. 9. 36 mm 19 mm 10. 11. 5 FI SUOMI SYMBOLIT Koneessa on seuraavat

Lisätiedot

100 E-SCOOTER SUOMENKIELINEN KÄYTTÖOHJE

100 E-SCOOTER SUOMENKIELINEN KÄYTTÖOHJE 100 E-SCOOTER SUOMENKIELINEN KÄYTTÖOHJE TUOTEOSAT Vaakasuuntaine Vaakasuuntainen Kädensijan Kädensija Pidennysputki Kiristin Emäputki Kasauspidike Kasausjousi Pystysuuntaine Latausliitäntä Jalkakatkaisin

Lisätiedot

Z-Tech Alpan käyttö- ja huolto-ohje sekä takuuehdot

Z-Tech Alpan käyttö- ja huolto-ohje sekä takuuehdot Maahantuoja: Advantage Engineering Oy Skand.fi Z-Tech Alpan käyttö- ja huolto-ohje sekä takuuehdot Olet tehnyt hyvän valinnan ostaessasi ZTech-sähköpyörän! ZTechin sähköpyörät ovat Euroopan parhaissa pyöräilymaissa

Lisätiedot

Pyydämme lukemaan käyttöohjeet huolellisesti ennen tuotteen käyttöönottoa

Pyydämme lukemaan käyttöohjeet huolellisesti ennen tuotteen käyttöönottoa 18428-B 1:18 2,4G Nelivetoinen radio-ohjattava kiipeilyauto Käyttöohjeet Pyydämme lukemaan käyttöohjeet huolellisesti ennen tuotteen käyttöönottoa Tuotteen ominaisuudet 1. Tuotekoodi: 18428-B 2. Tuotteen

Lisätiedot

SIDE-BY-SIDE KAHDELLE (PERUSMALLI)

SIDE-BY-SIDE KAHDELLE (PERUSMALLI) KOLMIPYÖRÄT Trident SIDE-BY-SIDE KAHDELLE (PERUSMALLI) 5 7-vaihteinen (kts. lisävarusteet) perusmalli moottoriton vasemmalla istuva kuljettaja huolehtii jarruttamisesta ja ohjaamisesta molemmat voivat

Lisätiedot

Käyttöohje DENVER PBA-12000BLACK

Käyttöohje DENVER PBA-12000BLACK Käyttöohje DENVER PBA-12000BLACK Tulo (Micro USB) (Lataa PBA-12000BLACK) Lähtö Lähtö 1. Lataa DENVER PBA-12000BLACK verkkolaitteella (verkkolaite ei mukana). 2. Lataa DENVER PBA-12000BLACK liittämällä

Lisätiedot

LATAUS- JA SÄILYTYSLAATIKKO, KÄYTTÖOHJE & TAKUUEHDOT

LATAUS- JA SÄILYTYSLAATIKKO, KÄYTTÖOHJE & TAKUUEHDOT LATAUS- JA SÄILYTYSLAATIKKO, KÄYTTÖOHJE & TAKUUEHDOT Valmistaja, maahantuonti ja jälleen myynti: M-R. Cool Oy, Y1059320-9 * Huolto, asiakaspalvelu ja tuotetuki: Vartiokylän Pyörä, Linnavuorentie 28, 00800

Lisätiedot

WK-6 WATER KETTLE BRUKSANVISNING BRUKSANVISNING BRUGSANVISNING KÄYTTÖOHJE INSTRUCTION MANUAL

WK-6 WATER KETTLE BRUKSANVISNING BRUKSANVISNING BRUGSANVISNING KÄYTTÖOHJE INSTRUCTION MANUAL WK-6 WATER KETTLE NO SE DK FI GB BRUKSANVISNING BRUKSANVISNING BRUGSANVISNING KÄYTTÖOHJE INSTRUCTION MANUAL WWW.WILFA.COM VEDENKEITIN FIN KÄYTTÖOHJE Lue tämä käyttöohje huolella ennen vedenkeittimen käyttöönottoa

Lisätiedot

STIHL AK 10, 20, 30. Turvallisuusohjeet

STIHL AK 10, 20, 30. Turvallisuusohjeet { STIHL AK 10, 20, 30 Turvallisuusohjeet suomi Sisällysluettelo Alkuperäisen käyttöohjeen käännös Painettu kloorittomalle paperille. Painovärit sisältävät kasviöljyjä, paperi on kierrätyskelpoista. 1

Lisätiedot

TÄRKEITÄ HUOMIOITA Kiitos, että valitsit Casa Bugatin UMA keittövaa'an. Kuten kaikkia elektronisia laitteita, myös tätä vaakaa tulee käyttää huolellisesti ja ohjeiden mukaan vammojen ja laitteen vaurioitumisen

Lisätiedot

HQ-CHARGER51 1-2 TUNNIN KOMPAKTI LATURI AAA/AA -PARISTOILLE

HQ-CHARGER51 1-2 TUNNIN KOMPAKTI LATURI AAA/AA -PARISTOILLE SUOMI KÄYTTÖOPAS HQ-CHARGER51 1-2 TUNNIN KOMPAKTI LATURI AAA/AA -PARISTOILLE LUE OHJEET ENNEN LATURIN KÄYTTÖÄ Omistajan käyttöopas Lue tämä käyttöopas huolellisesti. Se sisältää tärkeitä käyttöohjeita.

Lisätiedot

Tørr. Dehumidifier. Bruksanvisning Bruksanvisning Brugsanvisning Käyttöohje Instruction manual DH-10

Tørr. Dehumidifier. Bruksanvisning Bruksanvisning Brugsanvisning Käyttöohje Instruction manual DH-10 Tørr Dehumidifier Bruksanvisning Bruksanvisning Brugsanvisning Käyttöohje Instruction manual Ugit officia porem et ent, inctorem resent volorumqui bearum corestota et ut am quo magnihitae. DH-10 S. 2 DH-10

Lisätiedot

Akkujen ylläpito. Yleistä akkujen ylläpidosta VAROITUS!

Akkujen ylläpito. Yleistä akkujen ylläpidosta VAROITUS! Yleistä akkujen ylläpidosta Yleistä akkujen ylläpidosta VAROITUS! Akut sisältävät syövyttävää happoa. Tämän vuoksi on oltava varovainen sekä käytettävä asianmukaisia suojavarusteita työskenneltäessä akkujen

Lisätiedot

Siemens kuulokojeiden laturin käyttöohje. www.kuulotekniikka.com

Siemens kuulokojeiden laturin käyttöohje. www.kuulotekniikka.com Siemens kuulokojeiden laturin käyttöohje www.kuulotekniikka.com Sisällysluettelo Kuvaus laturista Sivu 3 Lataamisohjeet Sivu 4 Lataamisohjeet Sivu 5 Huolto ja hoito Sivu 6 Turvallisuutta koskevia huomautuksia

Lisätiedot

BT111 AKKUTESTERI BT222 AKKU / LATURI / KÄYNNISTYSJÄRJETELMÄ ANALYSAATTORI

BT111 AKKUTESTERI BT222 AKKU / LATURI / KÄYNNISTYSJÄRJETELMÄ ANALYSAATTORI BT111 AKKUTESTERI BT222 AKKU / LATURI / KÄYNNISTYSJÄRJETELMÄ ANALYSAATTORI KÄYTTÖOHJEET / TESTAUSMENETELMÄT TÄRKEÄÄ : 1. 12V akkujen testauksessa laite täyttää seuraavat normit: SAE : 200~1200 CCA DIN

Lisätiedot

Taskutulostin KÄYTTÖOPAS

Taskutulostin KÄYTTÖOPAS Taskutulostin KÄYTTÖOPAS Kiitos Polaroid Mint -taskutulostimen ostamisesta. Tämä käyttöopas on tarkoitettu tarjoamaan sinulle ohjeita, joita noudattamalla tämän tuotteen käyttö on turvallista eikä se aiheuta

Lisätiedot

Kannettava DVD soitin Daewoo DPC-7200PD

Kannettava DVD soitin Daewoo DPC-7200PD Kannettava DVD soitin Daewoo DPC-7200PD Laitteeseen tutustuminen: Yläkuva laitteesta 1. LCD panelin sammutus kytkin 2. Laajakuva 3. Pysäytys 4. Edellinen 5. Seuraava 6. Toista 7. Valikko painike Nuolinäppäimet:

Lisätiedot

Käyttöohjeet. Huippunopea radio-ohjattava pikavene RC FT009

Käyttöohjeet. Huippunopea radio-ohjattava pikavene RC FT009 Huippunopea radio-ohjattava pikavene RC FT009 Käyttöohjeet Pyydämme lukemaan käyttöohjeet huolella. Huippunopea RC FT009 pikavene on peli jonka kanssa ei tarvitse pidätellä! Jopa 30 km/h nopeuteen kiihtyvä

Lisätiedot

Käyttöohje Kopiointioikeus: Delivet Oy/Jammaa.com Kypäräkamera DV20. Sisällysluettelo

Käyttöohje Kopiointioikeus: Delivet Oy/Jammaa.com Kypäräkamera DV20. Sisällysluettelo Käyttöohje Kopiointioikeus: Delivet Oy/Jammaa.com Kypäräkamera DV20 Sisällysluettelo Huomautuksia 1 Rakenne. 2 Ominaisuudet. 3 Tekniset tiedot... 4 Pikaopas. 5 Ongelmanratkaisu.. 6 Huomautuksia: 1. Älä

Lisätiedot

SÄHKÖSKOOTTERI FASTER

SÄHKÖSKOOTTERI FASTER SÄHKÖSKOOTTERI FASTER Käyttäjän opas Lue käyttöohjeet huolellisesti ennen käyttöä ja säilytä ne tallessa tulevaa käyttöä varten. Sähköskootteri on ympäristöystävällinen kulkuväline. Skootteri on suunniteltu

Lisätiedot

Keraaminen Lämpöpuhallin VV 21 CA Käyttöohje

Keraaminen Lämpöpuhallin VV 21 CA Käyttöohje Keraaminen Lämpöpuhallin VV 21 CA Käyttöohje Tuotteen ominaisuudet 2 tehotasoa 800W/1200W PTC-lämpöelementti Alhainen melutaso Kaksinkertainen ylikuumenemissuoja Kaatumissuoja Irroitettava ilmansuodatin

Lisätiedot

EVELOCITY. SÄHKÖPYÖRÄN KÄYTTÖOHJE 2017 MALLIT -- Flash Uni

EVELOCITY. SÄHKÖPYÖRÄN KÄYTTÖOHJE 2017 MALLIT -- Flash Uni EVELOCITY SÄHKÖPYÖRÄN KÄYTTÖOHJE 2017 MALLIT -- Flash Uni KIITOS EVELOCITY-sähköpyörän ostamisesta (EPAC) Pyörä sisältää uusimpia teknillisiä innovaatioita ja on EN 15194 standardin mukainen. Toivotamme

Lisätiedot

Käyttöohje TL-radiaalipuhaltimet AB-TL525 AB-TL2040 AB-TL4250

Käyttöohje TL-radiaalipuhaltimet AB-TL525 AB-TL2040 AB-TL4250 Käyttöohje TL-radiaalipuhaltimet AB-TL525 AB-TL2040 AB-TL4250 HUOM! Lue tämän käyttö- ja turvallisuusohjeen sisältö huolellisesti ennen TL-radiaalipuhaltimen käyttöä turvallisen käytön varmistamiseksi.

Lisätiedot

Käyttö. Virtakytkin Näyttö ja painikkeet Kaukosäädin

Käyttö. Virtakytkin Näyttö ja painikkeet Kaukosäädin . Tämä on sähköinen henkilökohtainen lämmitin loimuavalla liekkiefektillä. Lämmittimen toimintaperiaate on kierrättää ilma lämmityselementtien läpi ja puhaltaa ulos lämmintä ilmaa. Turvallisuusohjeet 1.

Lisätiedot

LUE KÄYTTÖOHJE KOKONAISUUDESSAAN ENNEN LAITTEEN KÄYTTÖÄ SÄILYTÄ NÄMÄ OHJEET

LUE KÄYTTÖOHJE KOKONAISUUDESSAAN ENNEN LAITTEEN KÄYTTÖÄ SÄILYTÄ NÄMÄ OHJEET TÄMÄ SISÄLTYY: Tuulettimen Virtapainike nopeuden merkkivalot Takasäleikkö EA I SK KE NEN I HA AL KO RK Etusäleikkö Vesisäiliö Tuulettimen nopeuspainike Valopainike USB-johto USB-virta-adapteri LUE KÄYTTÖOHJE

Lisätiedot

Perävaunun käyttöohje

Perävaunun käyttöohje Perävaunun käyttöohje Ennen ajoa tarkistakaa: vetolaitteen ja sen kiinnitysosien kunto perävaunun ja auton kiinnityksen varmuus, perävaunun turvavaijerin tulee olla kiinnitetty autoon valojen kunto pyörien

Lisätiedot

Napasarja (levyjarru)

Napasarja (levyjarru) (Finnish) DM-RAHB002-00 Jälleenmyyjän opas MAANTIE MTB Retkipyöräily City Touring/ Comfort-pyörä URBAN SPORT E-BIKE Napasarja (levyjarru) HB-RS770 FH-RS770 SISÄLLYSLUETTELO TÄRKEÄ TIEDOTE... 3 TURVALLISUUSOHJEITA...

Lisätiedot

XTR ONE -KUNTOPYÖRÄ 91024

XTR ONE -KUNTOPYÖRÄ 91024 TR ONE -KUNTOPYÖRÄ 91024 Turvallisuusohjeet * Neuvottele lääkärisi kanssa ennen harjoitusohjelman aloittamista saadaksesi harjoittelusta parhaan mahdollisen hyödyn. * Varoitus: vääränlainen/ylenpalttinen

Lisätiedot

EVELOCITY. SÄHKÖPYÖRÄN KÄYTTÖOHJE 2017 MALLIT -- Spike Uni

EVELOCITY. SÄHKÖPYÖRÄN KÄYTTÖOHJE 2017 MALLIT -- Spike Uni EVELOCITY SÄHKÖPYÖRÄN KÄYTTÖOHJE 2017 MALLIT -- Spike Uni KIITOS EVELOCITY-sähköpyörän ostamisesta (EPAC) Pyörä sisältää uusimpia teknillisiä innovaatioita ja on EN 15194 standardin mukainen. Toivotamme

Lisätiedot

Agrifab_A4_Lawn_sweeper.book Seite 1 Freitag, 4. März 2005 5:30 17. Printed in U.S.A. Form 48882

Agrifab_A4_Lawn_sweeper.book Seite 1 Freitag, 4. März 2005 5:30 17. Printed in U.S.A. Form 48882 Agrifab_A4_Lawn_sweeper.book Seite 1 Freitag, 4. März 2005 5:30 17 GR DK Printed in U.S.A. Form 48882 Agrifab_A4_Lawn_sweeper.book Seite 40 Freitag, 4. März 2005 5:30 17 Suomi Ruohon- ja lehtienkeräimien

Lisätiedot

SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja

SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja (SEFFI 2000, SEFFI 1500, SEFFI 1000) Käsiin ja jalkoihin tuleville varusteille 1 SEFFI - kuivain Käyttöohjekirja malleille: SEFFI 2000 (24 paikkaa), SEFFI 1500 (18 paikkaa),

Lisätiedot

4. VERKKOVIRTA MERKKIVALO (ladatessa palaa

4. VERKKOVIRTA MERKKIVALO (ladatessa palaa HAKAMÄENKUJA 4-6 01510 VANTAA PUH : 09 3462574 FAX: 09 346 25 74 www.icf.fi KÄYTTÖOHJE SOLO-HENKILÖNOSTIN NOSTIN ON TARKOITETTU VAIN HENKILÖIDEN NOSTAMISEEN JA SE ON SUUNNITELTU SITEN, ETTÄ NOSTAMINEN

Lisätiedot

RIBBONS BLUETOOTH-KUULOKKEET

RIBBONS BLUETOOTH-KUULOKKEET Kaikki tavaramerkit ovat vastaavien omistajiensa omaisuutta. Ellei toisin mainita, niiden käyttö ei merkitse sitä, että tavaramerkin omistaja olisi KitSound-yhtiön tytäryhtiö tai hyväksyisi sen tuotteet.

Lisätiedot

Sähköpyörätuolin asennus ja käyttöohjeet Pyörätuolin käyttöönotto: Pyörätuolin käyttö:

Sähköpyörätuolin asennus ja käyttöohjeet Pyörätuolin käyttöönotto: Pyörätuolin käyttö: Sähköpyörätuolin asennus ja käyttöohjeet Hei. Kiitos että valitsit Greeencycle pyörätuolin. Lue asennus ja käyttöohjeet huolellisesti ennen käyttöönottoa Pyörätuolin käyttöönotto: -Lataa akku täyteen mukana

Lisätiedot

ELECTRONICS. Käyttöopas DENVER DBO-8050. www.facebook.dk/denver-electronics

ELECTRONICS. Käyttöopas DENVER DBO-8050. www.facebook.dk/denver-electronics R ELECTRONICS Käyttöopas DENVER DBO-8050 www.facebook.dk/denver-electronics Lue kaikki ohjeet turvallisesta kokoamisesta ja käytöstä ennen kulkuvälineen käyttämistä. Käyttöoppaassa kerrotaan Balance scooter

Lisätiedot

Paikantavan turvapuhelimen käyttöohje

Paikantavan turvapuhelimen käyttöohje Paikantavan turvapuhelimen käyttöohje Stella Turvapuhelin ja Hoiva Oy Tämä ohje kertoo miten paikantavaa turvapuhelinta käytetään Stella Turvapuhelin ja Hoiva Oy Mannerheimintie 164 00300 Helsinki Sisällysluettelo

Lisätiedot

HBX 1:10 MonsterTruck 4WD KÄYTTÖOPAS Tuotenro. 510183

HBX 1:10 MonsterTruck 4WD KÄYTTÖOPAS Tuotenro. 510183 HBX 1:10 MonsterTruck 4WD KÄYTTÖOPAS Tuotenro. 510183 OMINAISUUDET Pituus: 420 mm Leveys: 305 mm Korkeus: 200 mm Rengasväli: 255 mm Maavara: 50 mm. Renkaiden halkaisija/leveys: 130 mm/52 mm Moottori: RC550L

Lisätiedot

1. Tuote ja osat. Adapteri ja latausportti

1. Tuote ja osat. Adapteri ja latausportti KÄYTTÖOPAS 1. Tuote ja osat Kuva tuotteesta taitettuna Käyttöopas Adapteri ja latausportti 2. Ominaisuudet Ole hyvä ja tutustu käyttöohjeeseen ja tuotteen ominaisuuksiin ennen tuotteen käyttöönottoa. 1.

Lisätiedot

Retki-, Kaupunki- & Hybridipyörän Asennusohjeet

Retki-, Kaupunki- & Hybridipyörän Asennusohjeet Retki-, Kaupunki- & Hybridipyörän Asennusohjeet Retki-, kaupunki- ja hybridipyörän asennusohjeet I. Laatikon purkaminen 4 II. Etupyörän valmistelut 4 III. Etupyörän asennus 6 IV. Etupyörän kiinnitys haarukkaan

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE AURINKOVARJON JALKAAN KIINNITETTÄVÄ LÄMMITIN P1500

KÄYTTÖOHJE AURINKOVARJON JALKAAN KIINNITETTÄVÄ LÄMMITIN P1500 KÄYTTÖOHJE AURINKOVARJON JALKAAN KIINNITETTÄVÄ LÄMMITIN P1500 Lue käyttöohje ennen lämmittimen käyttöönottoa Käytä lämmitintä ainoastaan käyttöohjeiden mukaisesti. Muu käyttö voi aiheuttaa tulipalon, sähköiskun

Lisätiedot

STIHL AK 10, 20, 30. Turvallisuusohjeet

STIHL AK 10, 20, 30. Turvallisuusohjeet { STIHL AK 10, 20, 30 Turvallisuusohjeet suomi Sisällysluettelo Alkuperäisen käyttöohjeen käännös Painettu kloorittomalle paperille. Painovärit sisältävät kasviöljyjä, paperi on kierrätyskelpoista. 1

Lisätiedot

Kattolaatikko Xperience

Kattolaatikko Xperience Ohje nro Versio Osa nro 8698518 1.0 Kattolaatikko Xperience A8903209 Sivu 1 / 8 A8903214 Sivu 2 / 8 JOHDANTO Lue läpi koko ohje ennen asennuksen aloittamista. Huomautukset ja varoitustekstit ovat turvallisuuden

Lisätiedot

MAANTIE Etunapa / Vapaanapa, 11-vaihteinen

MAANTIE Etunapa / Vapaanapa, 11-vaihteinen (Finnish) DM-HB0003-04 Jälleenmyyjän opas MAANTIE Etunapa / Vapaanapa, 11-vaihteinen HB-9000 HB-6800 HB-5800 FH-9000 FH-6800 FH-5800 TÄRKEÄ TIEDOTE Tämä jälleenmyyjän opas on tarkoitettu ensisijaisesti

Lisätiedot

Nostopöytä 250 ja 500 kg

Nostopöytä 250 ja 500 kg Nostopöytä 250 ja 500 kg Käyttöohje Osaluettelo Nostopöytä 250 ja 500kg käyttö ja huolto ohje Ennen nostopöydän käyttöä lue tämä ohje huolellisesti läpi. 1. Varoitukset 1. Älä laita jalkaa tai kättä saksimekanismiin

Lisätiedot

Onnittelut uudesta BH EMOTION pyörästäsi!

Onnittelut uudesta BH EMOTION pyörästäsi! Onnittelut uudesta BH EMOTION pyörästäsi! Tämä käyttöohje on suunniteltu auttamaan sinua toiminnoissa ja ylläpidossa sähköavusteisessa BH EMOTION Polkupyörässä. Suosittelemme, että luet tämän käyttöohjeen

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. Haswing W-20

KÄYTTÖOHJE. Haswing W-20 KÄYTTÖOHJE Haswing W-20 Omistajalle Kiitos, että valitsitte Haswing- sähköperämoottorin. Se on luotettava ja saastuttamaton sekä helppo asentaa ja kuljettaa. Tässä käyttöohjeessa on tietoja laitteen asennuksesta,

Lisätiedot

STIHL AP 100, 200, 300. Turvallisuusohjeet

STIHL AP 100, 200, 300. Turvallisuusohjeet { STIHL AP 100, 200, 300 Turvallisuusohjeet suomi Sisällysluettelo Alkuperäisen käyttöohjeen käännös Painettu kloorittomalle paperille. Painovärit sisältävät kasviöljyjä, paperi on kierrätyskelpoista.

Lisätiedot

TIMCO TIMCO. Siirrettävä työpiste, jossa 7 vetolaatikkoa

TIMCO TIMCO. Siirrettävä työpiste, jossa 7 vetolaatikkoa TIMCO Siirrettävä työpiste, jossa 7 vetolaatikkoa TIMCO Ominaisuudet Tilava siirrettävä työpiste auttaa pitämään työkalut järjestyksessä ja nopeuttaa työntekoa. Kestävät pyörät liikuttavat työpistettä

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE NO.CX-10. Lue tämä ohje huolellisesti ennen käyttöä

KÄYTTÖOHJE NO.CX-10. Lue tämä ohje huolellisesti ennen käyttöä KÄYTTÖOHJE NO.CX-10 Lue tämä ohje huolellisesti ennen käyttöä 1 Turvaohjeet Lithium-akulle Turvaohjeet Lithium-akulle Litium-akun lataus voi aiheuttaa tulipalon tai loukkaantumisen tai omaisuuden menettämistä.

Lisätiedot

SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja

SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja (SEFFI Pro Compact, Combi, Team SEFFI Soft Compact, Combi, Team) Käsiin ja jalkoihin tuleville varusteille 1 SEFFI - kuivain Käyttö ohjekirja malleille: SEFFI Pro Compact,

Lisätiedot

Käyttöohje Sähköavusteinen polkupyörä

Käyttöohje Sähköavusteinen polkupyörä Käyttöohje Sähköavusteinen polkupyörä Sisältö 1. Ennen ensimmäistä käyttöä 2. Sähköpolkupyörän kunnossapito ja huolto 3. Sähköpolkupyörän tarkastukset ja huollot 4. Sähköpolkupyörän takuuehdot 1.Akku 2.Ohjainyksikkö

Lisätiedot

Akkulaturit OMISTAJAN KÄSIKIRJA

Akkulaturit OMISTAJAN KÄSIKIRJA Akkulaturit OMISTAJAN KÄSIKIRJA SISÄLLYSLUETTELO VAROITUKSIA 2 LATAUS 2 VIANETSINTÄ JA HUOLTO 3 TAKUU 5 VAROITUKSIA Älä käytä laturin seinäpistokkeessa jatkojohtoa, jos mahdollista. Jos joudut käyttämään

Lisätiedot

Sisilisko Sähköskootterit

Sisilisko Sähköskootterit Sisilisko Sähköskootterit P u h t a a s t i s ä h k ö i n e n a j o n a u t i n t o. Ekologinen. CO2-päästöt 0 g / 100 km. Ei päästöjä. Ei melua. Ei katkua. Edullinen. Lataus tavallisesta pistorasiasta.

Lisätiedot

EVELOCITY. SÄHKÖPYÖRÄN KÄYTTÖOHJE 2017 MALLIT -- Boost Uni

EVELOCITY. SÄHKÖPYÖRÄN KÄYTTÖOHJE 2017 MALLIT -- Boost Uni EVELOCITY SÄHKÖPYÖRÄN KÄYTTÖOHJE 2017 MALLIT -- Boost Uni KIITOS EVELOCITY-sähköpyörän ostamisesta (EPAC) Pyörä sisältää uusimpia teknillisiä innovaatioita ja on EN 15194 standardin mukainen. Toivotamme

Lisätiedot

HQ-CHARGER81 HQ ERIKOISNOPEA YLEISKÄYTTÖINEN LATURI PARISTOILLE AAA/AA/C/D/9V

HQ-CHARGER81 HQ ERIKOISNOPEA YLEISKÄYTTÖINEN LATURI PARISTOILLE AAA/AA/C/D/9V SUOMI KÄYTTÖOPAS HQ-CHARGER81 HQ ERIKOISNOPEA YLEISKÄYTTÖINEN LATURI PARISTOILLE AAA/AA/C/D/9V LUE OHJEET ENNEN LATURIN KÄYTTÖÄ Omistajan käyttöopas Lue tämä käyttöopas huolellisesti. Se sisältää tärkeitä

Lisätiedot

CCS COMBO 2 ADAPTER. Omistajan käsikirja

CCS COMBO 2 ADAPTER. Omistajan käsikirja CCS COMBO 2 ADAPTER Omistajan käsikirja VAROITUKSIA SÄILYTÄ NÄMÄ TÄRKEÄT TURVALLISUUSOHJEET. Tämä asiakirja sisältää tärkeitä ohjeita ja varoituksia, joita on noudatettava CCS Combo 2 -adapteria käytettäessä.

Lisätiedot

Cruise MAX kokoonpano-ohje

Cruise MAX kokoonpano-ohje Cruise MAX kokoonpano-ohje Sisällys 1. Toimitus 2. Ohjaimen asennus ja ohjaustangon säätö 3. Etupyörän asennus 4. Astinlaudan korkeuden säätö 5. Jarrujen säätäminen 6. Kädensijojen kiristäminen 7. Renkaiden

Lisätiedot

KÄYTTÖ- JA TURVALLISUUSOHJE Van Raam Kivo Plus -tandem

KÄYTTÖ- JA TURVALLISUUSOHJE Van Raam Kivo Plus -tandem KÄYTTÖ- JA TURVALLISUUSOHJE Van Raam Kivo Plus -tandem Kivo Plus on sähköavusteinen kolmipyöräinen tandem, kolmipyöräisyys helpottaa pyörän selkään nousemista ja tuo vakautta ajoon. Pyörässä on 8 vaihdetta.

Lisätiedot

DM-SL (Finnish) Jälleenmyyjän opas. MAANTIE MTB Retkipyöräily. City Touring/ Comfort-pyörä. Vaihdevipu. RAPIDFIRE Plus 11-vaihteinen SL-RS700

DM-SL (Finnish) Jälleenmyyjän opas. MAANTIE MTB Retkipyöräily. City Touring/ Comfort-pyörä. Vaihdevipu. RAPIDFIRE Plus 11-vaihteinen SL-RS700 (Finnish) DM-SL0006-02 Jälleenmyyjän opas MAANTIE MTB Retkipyöräily City Touring/ Comfort-pyörä URBAN SPORT E-BIKE Vaihdevipu RAPIDFIRE Plus 11-vaihteinen SL-RS700 SISÄLLYSLUETTELO TÄRKEÄ TIEDOTE... 3

Lisätiedot

AKKUKÄYTTÖINEN MUOVIVANNEKONE PAKSTB60

AKKUKÄYTTÖINEN MUOVIVANNEKONE PAKSTB60 AKKUKÄYTTÖINEN MUOVIVANNEKONE PAKSTB60 SISÄLLYSLUETTELO 1. Tekniset tiedot...3 2. Yleiset ohjeet...3 3. Turvallisuusohjeet...5 4. Laitteen kuvaus...7 5. Akku ja Laturi...8 6. Käyttöohjeet...9 7. Huolto

Lisätiedot

***TÄRKEÄÄ***TÄRKEÄÄ***TÄRKEÄÄ***

***TÄRKEÄÄ***TÄRKEÄÄ***TÄRKEÄÄ*** ***TÄRKEÄÄ***TÄRKEÄÄ***TÄRKEÄÄ*** Lue tämä käyttöohje huolellisesti ennenkuin käytät tuotetta ensimmäistä kertaa ja säilytä tämä käyttöohje mahdollista tulevaa tarvetta varten. Jos käyttöohjeita ei noudateta

Lisätiedot

Osat. Flare R. Mikro-USB-johto. Quick Connect -kiinnike

Osat. Flare R. Mikro-USB-johto. Quick Connect -kiinnike Tervetuloa. Osat Flare R Mikro-USB-johto Quick Connect -kiinnike Bikeurope BV / Trek Benelux Ceintuurbaan 2-20C 3847 LG Harderwijk Alankomaat Puhelin: +31 (0) 33 4500600 (BLX) Osoite (Yhdysvallat): 801

Lisätiedot

Smart 20 1 120 Ah lyijyakuille

Smart 20 1 120 Ah lyijyakuille KÄYTTÖOPAS Akun laturi Smart 20 1 120 Ah lyijyakuille Lue käyttöopas huolellisesti ennen latauslaitteen käyttämistä Käytä suojalaseja akkuja käsitellessäsi ESITTELY Kiitos, että valitsit ammattilaistason

Lisätiedot

Lithiumakun oikeanlainen käyttö ja säilytys.

Lithiumakun oikeanlainen käyttö ja säilytys. Lithiumakun oikeanlainen käyttö ja säilytys. Laadukas Lithiumakku on turvallinen ja pitkäikäinen, kun sitä käytetään ja säilytetään oikein. Oikeanlaisella käytöllä ja säilytyksellä akun käyttöikää voi

Lisätiedot

SALAMANTERI OS200. Asennus- ja käyttöohjeet

SALAMANTERI OS200. Asennus- ja käyttöohjeet SALAMANTERI OS200 Asennus- ja käyttöohjeet SISÄLLYSLUETTELO 1. Yleistä... 3 2. Turvaohjeet... 3 3. Asennus... 3 4. Laitteen kuljetus ja siirto... 3 5. Käyttöpaneeli... 4 6. Käyttö... 4 7. Puhdistus ja

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE XTR PRO -KUNTOPYÖRÄ 91025

KÄYTTÖOHJE XTR PRO -KUNTOPYÖRÄ 91025 KÄYTTÖOHJE TR PRO -KUNTOPYÖRÄ 91025 Turvallisuusohjeet * Neuvottele lääkärisi kanssa ennen harjoitusohjelman aloittamista saadaksesi harjoittelusta parhaan mahdollisen hyödyn. * Varoitus: vääränlainen/ylenpalttinen

Lisätiedot

FOCUS 650 KÄYTTÖOHJE

FOCUS 650 KÄYTTÖOHJE FOCUS 650 KÄYTTÖOHJE Oikeus teknisiin muutoksiin pidätetään Z oom työtelineet ovat paljon enemmän kuin pelkkä työteline. Telineen kiinniytspaloja voidaan liikuttaa portaattomasti pöytäurissa ja pöydän

Lisätiedot