Omia polkuja kulkevilla on harvoin vastaantulijoita tai rinnallakulkijoita

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Omia polkuja kulkevilla on harvoin vastaantulijoita tai rinnallakulkijoita"

Transkriptio

1 Elämän tähden ry Vuosikertomus 2014 Varainhankinta ja talous Entinen kansanedustaja ja tuusulalainen yrittäjä Juhani Sjöblom lahjoitti tänäkin vuonna kansanedustajan sopeuttamiseläkkeensä Elämän tähden ry:lle muun muassa asumisvaihtoehtojen monipuolistamiseen liittyvään kehittämistyöhön. Lahjoitus oli euron suuruinen. Hyvin merkittävä on ollut myös Seppo Sjöblomin tuki Omia polkuja kulkevien kivijalkakaupan kohtaamispaikan toiminnalle. Seepsula Oy on sponsoroinut useallakin eri tavalla käytännön toimintaamme. Myös hallituksen jäsenet ovat tukeneet taloudellisesti yhdistyksen toimintaa. Unohtaa ei myöskään pidä muiden yksityishenkilöiden ja yhteisöjen tukea muun muassa maksullisten ilmoitusten muodossa kotisivuillamme. Omia polkuja kulkevilla on harvoin vastaantulijoita tai rinnallakulkijoita Omia polkuja kulkevien kivijalkakauppa kohtaamispaikka Hyrylässä - kirpputoritoiminta Elämän tähden ry sai vuonna 2013 käyttöönsä pohjakerroksen tilat Hyrylän keskustasta Seppo Sjöblomin omistamasta poliisi Laineen talosta. Tiloja kunnostettiin ja talon alakertaan avattiin maaliskuussa 2014 Omia polkuja kulkevien kivijalkakauppa kohtaamispaikka. Kirpputoritoiminnan pyörittämiseen saatiin Tuusulan kunnan työllistämisyksiköstä kaksi kuntouttavassa työtoiminnassa olevaa henkilöä, jotka ovatkin vapaaehtoistyöntekijöiden tuella/kanssa kantaneet lähes kaiken käytännön vastuun paikan toiminnasta. Kaupalle lahjoitettuja vaatteita on toimitettu edelleen muun muassa Punaiselle Ristille ja Pelastusarmeijalla, mutta myös Helsingin Eläinsuojeluyhdistykselle, jonne ommeltiin myös makuualustoja huostaan otetuille kissoille.

2 Syksyllä rakennuksen omistaja luovutti yhdistyksen käyttöön lisäsi talon toisen kerroksen tilat, jonne kirpputoria laajennettiin. Lisätila oli tarpeen, sillä yhdistys on saanut runsaasti uudelleenkäyttöön soveltuvia tavaralahjoituksia. Myyntituotto on sen sijaan ollut vaatimaton, mutta toimintaa on voitu jatkaa, koska tiloista ei ole peritty vuokraa. Tällä hetkellä toiminta kaatuisikin vuokranmaksuun. Yhdistys on maksanut sähkökulut ja ikään kuin korvauksena, mutta myös viihtyvyyden lisäämiseksi kunnostanut kiinteistöä ja pihapiiriä monin tavoin. Kaupan yhteydessä toimiva kohtaamispaikka on ollut merkittävä yksinäisyyden poistaja monelle satunnaiselle, mutta myös päivittäiselle kävijälle. Yhdessä pesässä voi olla mehiläistä Jokilaakso Tuusulan Myllykylässä Työtä Jokilaakson kunnostamiseksi ja hallitun virkistyskäytön elävöittämiseksi jatkettiin. Myllykylän Mylly ry:n ylläpitämä hiihtolatu on kulkenut Jokilaakson tilan halki. Sääolosuhteista johtuen latu on ollut vain aika ajoin hiihtäjien käytettävissä. Jokilaakson tilalla on tänäkin vuonna tehty yksi ilveshavainto tavanomaisempien metsän asukkaiden lisäksi. Jokilammessa eleli myös joutsenpariskunta kolmen poikasen kanssa. Joutsenet ovat muutenkin entiseen tapaan pitäneet lampea välilaskupaikkanaan. Myös kurkihavaintoja on tehty. Suuri sorsajoukko viihtyi Pikkulammella aina lammen jäätymiseen asti. Sorsien lisäksi Pikkulammen rannassa on ollut ruokintapaikka kaneille, linnuille ja oraville. Jokilaaksossa tehtyjen lepakkohavaintojen vuoksi hankittuihin lepakonpönttöihin ei ole toistaiseksi muuttanut asukkaita. Countrykaniyhdyskunta voi hyvin, kuten myös uusiksi naapuriksi ilmestynyt, usean pöntön mehiläisyhdyskunta. Niiden erityisessä suosiossa näyttää olevan ei toivottu maahanmuuttaja, tilallamme viihtyvä paukkubalsami. Jokilaaksosta onkin muodostumassa ei toivottujen kasvien ja eläinten suojelualue. Jokilaakson tilalla perustettiin myös eläinten hautausmaa, jonne syksyllä haudattiin korkeassa iässä kuolleen Rudolf-nimisen Jack Russelin terrierin tuhkauurna.

3 Merikonttikoti Loppukesästä 2014 tuli kuluneeksi vuosi asumista Tuusulan Myllykylän Jokilaaksoon sijoitetussa Duokodissa. Median kiinnostus kyseistä asumismuotoa kohtaan on jatkunut. Muun muassa Meidän Talo -lehti julkaisi syksyllä ilmestyneessä numerossaan artikkelin Merikonttikodista ja sen asukkaista. Sama artikkeli ilmestyy Meidän Talo -lehden virolaisessa sisarlehdessä nimeltä Meie Kodu. Merikonttikotia käytiin kuvaamassa muun muassa Ruotsin TV:stä. Yksittäisiltä ihmisiltä on tullut lukuisia tiedusteluja koskien merikonttiin rakentamista. Konsultointia ja kyseisen asumismuodon tunnetuksi tekemistä jatkettiin edelleen. Jokilaakson entiseen sosiaali- ja testauskonttiin valmistui yhteistyössä Latfin Service Finland Oy:n kanssa sähkölämmitteinen sauna. Meri-Teijon rantapalstalta otettu satamakuva. Aurinko laskee vastarannalle Meri-Teijo Salossa Meri-Teijossa sijaitsevien merialueosuuksien hyödyntämistä suunniteltiin etsimällä muun muassa paikkakunnalta sopivaa paikkaa matkailuajoneuvoille, sillä yhdistykselle lahjoitetut meriosuudet H2O1 ja H2O2 mahdollistavat merialueiden virkistys- ja harrastuskäytön. Lisäksi ranta-alueen lähituntumassa sijaitsee Meri-Teijo Golf, jossa voi pelata kahta kenttää; 18 väylää käsittävää Meri-Teijo Golf -kenttää tai 6-reikäistä par3 -kenttää. Sääolosuhteiden ollessa keväällä suotuisat, saattaa kentän yläpuolella olevassa laskettelurinteessä golffari nähdä laskettelijan ja päinvastoin. Salon kaupungin Meri-Teijon Bondtykon kylän Mathildedal-tilasta hankittiinkin keväällä matkailuajoneuvon pysäköinnin mahdollistava osuus aiemmin hankitun merialueen rannalta. 24 m2 määräalaan kuuluu vene- ja matkailuvaunu tai -ajoneuvopaikka. Seudun toimintoja ja palveluita testattiinkin pariin, kolmeen otteeseen. Hankinta lienee yksi valtakuntamme pienimmistä merenrantatonteista.

4 Rapula-tila Jämsässä Miten tilasta tuli osa Elämän tähden ry:tä, löytyy kotisivuiltamme: Sen sijaan yhdistyksemme omistamasta Rapulasta on monta tarinaa. Meidän sloganimme hankkeen osalta oli Tahdotko viettää hyvän Rapulapäivän? Tässä yksi netistä poimittu tarina vuodelta 2011: Tiet löytyi paikalle hyvin ja sen verran oli moskaa taivaalta satanut, että poluista ei ollut tietoakaan gepsin osoittamaan suuntaan ja purkki antautui nopsasti. Rapualtaista on monennäköistä juttua, mutta lyhyesti kerrottakoon yksi niistä. Silloinen Jämsässä vaikuttanut Jämsän Paroni, herrasmieshuijari ja liikemies, hoksasi alueella hiekkaa ja soraa, joka olisi ollut helposti rahaksi muutettavissa. Lupia ei kuitenkaan alueen penkomiseen myönnetty. Jotain piti siis keksiä. Paroni ajatteli, että jos perustaisi rapujen kasvatus paikan alueelle ja siitä saisi bisnestä ja liiketoimintaa alueelle sekä ehkä muutaman työpaikan. Tällä ajatuksella Paroni lähti kunnan herroille ajatusta syöttämään. Kunnan päättäjät nielaisivat suuressa viisaudessaan syötin ja myönsi luvat. No, Paroni alkoi kaivamaan altaita ravuilleen ja kaskas...siinä sivussa tuli sorat ja hiekatkin myytyä ja muutettua rahaksi. Kun maat oli siis muutettu rahaksi, päätti Paroni luopua rapujen kasvatuksesta ja poistui rahoineen takavasemmmalle. Nyttemmin elelee herroiksi eteläsuomessa suurella hevostilalla. Kiitos paikan esittelystä. Yhdistyksemme omistama Rapula-tila Jämsässä toimii nykyisin etupäässä paikallisten koiranharrastajien ulkoilu- ja ulkoiluttamisalueena uintimahdollisuuksineen. Myös nuoret kokoontuvat Rapula-tilalle varsinkin kesäaikaan. Hienoa olisi, jos nuoret osaisivat elää siististi ja toisten omaisuutta kunnioittaen. Thaimaassa köyhän miehen koti on varustukseltaan maltillinen Thaimaa Vapaaehtoistyö Thaimaassa jatkui muun muassa yhdistettynä Jorma Soinin ja Päivi Strandénin toimintaan Pattaya Suomi-Seurassa ja sen hallituksessa. Thaimaassa Pattayan Jomptienilla sijaitseva vuokra-asunto ja toimitila on edesauttanut vapaaehtoistyötä.

5 Pattaya Suomi-Seuran yhteydessä olevien tilojen vuokrakulut on maksettu nettisivuilla julkaistujen mainosten tuotolla. Tilat ovat jäsenistön käytettävissä edelleen. Elämän tähden ry on hankkinut kaksi osuutta/osaketta Pattaya Suomi-Seuran tulevista tiloista Pattayan Pratamnakilla. Osakkeet mahdollistavat uudiskohteen katolle tulevan saunan ja allasosaston käytön. Tilojen on määrä valmistua vuonna Sosiaalinen media Yhdistyksen kotisivuja (www.elamantahden.fi) on pidetty ajantasaisina. Ne on linkitetty yhdistyksen blogisivuille ja päinvastoin. Päivittäisestä kirjoittamisesta blogiin ja ylipäätään kommunikoinnista sosiaalisessa mediassa ovat vastanneet Jorma Soini ja Päivi Strandén. Kirjoitusten ja kommunikoinnin aihepiirit ovat liittyneet yhdistyksen toimintaan, mutta myös laajemmin erilaisiin elämän osa-alueisiin ja ihmisten hyvinvointiin liittyviin ilmiöihin. Muu toiminta Yhdistyksen uudet säännöt tulivat voimaan vuoden 2014 puolella. Merkittävin muutos oli, että luovuimme määrätyistä kohderyhmistä ja keskitymme kaikkien ihmisten ja eläinten hyvinvoinnin parantamiseen. Oma osansa on ollut myös kasveilla. Suurennettu sateliittikuva Jokilaakson Jokilammista ja Strandön saaresta Yhdistyksen hallitus Yhdistyksen hallituksen puheenjohtajana jatkoi Jorma Soini ja varapuheenjohtajana Paavo Luukkonen. Muina jäseninä toimivat Sirkka Sivil ja Päivi Strandén. Jokaisella hallituksen jäsenellä oli oma vastuualueensa. Kokouksia pidettiin tarpeen mukaan. Sääntöjen mahdollistama kokoontuminen ja kokouksiin osallistuminen netin välityksellä todettiin hyväksi työkaluksi.

6 Tavoitesuunnitelma 2015 Varainhankinta ja talous Yhdistyksen tarkoituksena on edelleen toimia perinteisenä kolmannen sektorin vapaaehtoisjärjestönä, jolla ei ole palkattuja työntekijöitä. Varainhankinta ja ylipäätään talous luo tällöin omat, erityiset haasteensa. Tulevaisuus näyttää valoisalta ilman merkittäviä varojakin. Varainhankinta on jatkossakin pääosin ihmisten hyväntahtoisuuden ja lahjoitusten varassa. Nettisivuillamme mainostavien tukijoiden määrää pyritään mahdollisuuksien mukaan lisäämään. Omia polkuja kulkevien kivijalkakauppa kohtaamispaikka Hyrylässä kirpputoritoiminta Omia polkuja kulkevien kivijalkakauppa - kohtaamispaikka jatkaa toimintaansa kahdessa kerroksessa Hyrylän Kaupparaitilla. Tiloissa työskentelee Tuusulan kunnan työllistämisyksikön kuntouttavassa työtoiminnassa olevia vastuunkantajia. Myös Ely-keskuksen kautta on työkokeilussa vastaavalla tavalla yksi henkilö. Vastuuta osaltaan kantaa myös vaihteleva määrä vapaaehtoisia vastuunkantajia. Toiminta on käytännössä edelleen Seppo Sjöblomin hyväntekeväisyyden ja -tahtoisuuden varassa. Vaikka kävijöiden määrä kasvaa koko ajan, ei se ole näkynyt juurikaan myynnin kasvuna. Ehkä yksi syy tähän on, että toiminnan tärkein tarkoitus ei ole myyminen, vaan hyvän mielen tuottaminen. Tulevaisuudessa myös ihmisillä on mahdollisuus saada tuhkauurnalleen paikka Jokilaaksosta Jokilaakso Tuusulan Myllykylässä Työtä Jokilaakson kunnostamiseksi ja hallitun virkistyskäytön elävöittämiseksi jatketaan edelleen. Myllykylän Mylly ry:n ylläpitämä hiihtolatu kulkee jatkossakin Jokilaakson tilan halki. Seitsemän veljeksen vaellusreitin uusi linjaus saanee vahvistuksensa. Uusi reitti menee Jokilaakson sijaan rajallemme olevan Rydybackan kallion yli. Kesän aikana pyritään

7 Pikkulammen laituri saamaan valmiiksi. Sillan rakentamista Strandön saarellemme jatketaan. Jokilaaksosta on muodostumassa ei toivottujen kasvien ja eläinten suojelualue. Maahanmuuttajakasvien kartoitusta sekä lemmikkieläinten hautausmaan kunnostusta Rabbit Islandilla jatketaan. Merikonttikoti Työtä merikonttikotien tunnetuksi tekemisen eteen tehdään edelleen. Aihetta pidetään sosiaalisessa mediassa koko ajan esillä (Facebook, Twitter ja Instagram, kotisivut, blogi). Yhdistys jatkaa tarpeen mukaan konsultointia merikonttien rakentamisesta kiinnostuneille. Tuusulan Jokilaaksoon sijoitetun Merikonttikodin käytäntöjen ja toimivuuden testaamista jatketaan. Duokotimme ja pihapiirissä olevaan, toiseen merikonttiin rakennetun saunan testaamista jatketaan. Suunnitelmissa on myös porakaivon rakentaminen vesihuollon helpottamiseksi. Vuoden aikana selvitetään toteuttamismahdollisuudet kustannuksineen. Meri-Teijo Salossa Meri-Teijossa sijaitsevien meri- ja maa-alueosuuksien hyödyntämistä kehittetäään edelleen. Vuoden aikana kartoitetaan Meri-Teijon tarjoamia muita virkistyskäyttömahdollisuuksia. Rapulassa vesi on käytännössä juomakelpoista Rapula-tila Jämsässä Jämsän seudun koiraharrastajien kanssa pyritään luomaan keskusteluyhteys muutenkin kuin sähköisesti. Pyritään laatimaan yhteinen suunnitelma alueen kehittämiseksi. Kartoitetaan myös mahdollisuudet hakea alueelle rakennuslupa. Thaimaa Vapaaehtoistyö Thaimaassa jatkuu muun muassa yhdistettynä Jorma Soinin ja Päivi Strandénin toimintaan Pattaya Suomi-Seurassa ja sen hallituksessa. Yhdistys selvittää mahdollisuuksia tehdä avustustyötä Länsi-Thaimaassa sijaitsevaan lastenkotiin.

8 Sosiaalinen media Yhdistyksen kotisivuja (www.elamantahden.fi) päivitetään tarpeen mukaan. Blogikirjoittelua (www.elamantahden.blogspot.fi) jatketaan omalla sivustollaan, joka on linkitetty yhdistyksen kotisivulle ja päinvastoin. Päivittäisestä blogiin kirjoittamisesta vastaavat edelleen Jorma Soini ja Päivi Strandén. Kirjoitusten aihepiiri liittyy yhdistyksen toimintaan, mutta myös laajemmin erilaisiin elämän osa-alueisiin ja ihmisten hyvinvointiin liittyviin ilmiöihin. Yhdistyksen tultua valituksiksi yhdeksi SomeNews Tuusula elektronisen lehden yhteistyökumppaniksi, sähköisen median merkitys kasvaa edelleen. Hallituksen jäsenet Päivi Strandén ja Jorma Soini toimivat saman lehden valittuina kansalaisjournalisteina. Sosiaalisen median monipuolisia käyttömahdollisuuksia kehitetään yhä. Hyväksi havaittuja toimintoja jalostetaan yhdistyksen käyttöön sopiviksi. Toiminnanjohtajamme opiskelemassa uusia kieliä Muu toiminta Yhdistys kulkee edelleen mieli avoinna omia polkujaan, katse tulevaisuuteen luotsattuna lähtökohtaisena ajatuksen, että maailmassa on mielekästä tekemätöntä tekemistä jokaiselle halukkaalle. Eniten sitä on siellä, jota ei arvosteta tai jonne eivät muut syystä tai toisesta katso. Ympäristön siisteys on yksi sellainen. Tämä kaikki antaa jatkossakin oivia mahdollisuuksia kulkea ennen kulkemattomia teitä. Niin kauan kuin teemme sitä puhtaasti vapaaehtoistyönä, ei tekeminenkään ole rahasta kiinni. Yhdistyksen hallitus Jokaisella hallituksen jäsenellä oli edelleen oma vastuualueensa. Kokouksia ja muita kokoontumisia pidetään tarpeen mukaan. Jorma Soini Paavo Luukkonen Päivi Strandén Sirkka Sivil

Syksyinen tervehdys Sininauhasäätiöstä

Syksyinen tervehdys Sininauhasäätiöstä Syksyinen tervehdys Sininauhasäätiöstä Sininauhasäätiö on Sininauhaliiton hallinnoima säätiö, jonne on koottu ensisijaisesti asumiseen liittyvää asiantuntemusta. Pääkaupunkiseudulla olemme merkittävä tukiasuntojen

Lisätiedot

Sininauhasäätiön toimintakertomus 2003

Sininauhasäätiön toimintakertomus 2003 Sininauhasäätiön toimintakertomus 2003 1. Toiminta-ajatus, tavoitteet ja päämäärät Sääntöjen mukaan Säätiön tarkoituksena on perustaa ja ylläpitää kristillisessä hengessä toimivia raittiuskoteja ja nuorten

Lisätiedot

Hallituksen vapaaehtoisuus on hyvä; mennään kaikki sata lasissa.

Hallituksen vapaaehtoisuus on hyvä; mennään kaikki sata lasissa. Lea Vaitti Hallituksen vapaaehtoisuus on hyvä; mennään kaikki sata lasissa. Selvitys Kehitysvammaisten Tukiliiton jäsenyhdistysten toiminnasta Osaamme Toimimme Vaikutamme Kehitysvammaisten Tukiliitto ry

Lisätiedot

Tässä numerossa teemana vapaaehtoistoiminta

Tässä numerossa teemana vapaaehtoistoiminta 1. 2009 Vapaaehtoistoiminta ja yhteiskunnan tehtävät Palvelutalo ja yhteisöllisyys Tässä numerossa teemana vapaaehtoistoiminta Vanhustenhuollon Uudet Tuulet 3 Pääkirjoitus 4 Kanttia kaupunkiaisille 7 Vapun

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2015

TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Lapsettomien yhdistys Simpukka ry Simpukka-yhdistys on vuonna 1988 perustettu valtakunnallinen ja Suomen ainoa tahattoman lapsettomuuden kokemusasiantuntija ja lapsettomien yhteisö, jonka tavoitteena on

Lisätiedot

Selvitys Keski-Suomen maahanmuuttaja-yhdistyksistä. Katri Seppänen

Selvitys Keski-Suomen maahanmuuttaja-yhdistyksistä. Katri Seppänen Selvitys Keski-Suomen maahanmuuttaja-yhdistyksistä Katri Seppänen Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Marraskuu 2010 Sisältö Johdanto... 1 Maahanmuuttajat Keski Suomessa... 2 Maahanmuuttajayhdistykset...

Lisätiedot

Hille Koskela Riikka Nurminen. Ymmärtää voi, mutta hyväksyä ei Jakomäen ilkivallanehkäisyprojektin arvioinnin loppuraportti

Hille Koskela Riikka Nurminen. Ymmärtää voi, mutta hyväksyä ei Jakomäen ilkivallanehkäisyprojektin arvioinnin loppuraportti Hille Koskela Riikka Nurminen Ymmärtää voi, mutta hyväksyä ei Jakomäen ilkivallanehkäisyprojektin arvioinnin loppuraportti 12.6.2008 SISÄLLYSLUETTELO 1. Arviointitutkimuksen tavoitteet 2. Tutkimuksen teoreettinen

Lisätiedot

meidän Suupohjamme Veljesten idea muuttui yritykseksi Karijoella s. 8 Botniaring Kurikan Jurvassa tähdätään kilparatojen huipulle s.

meidän Suupohjamme Veljesten idea muuttui yritykseksi Karijoella s. 8 Botniaring Kurikan Jurvassa tähdätään kilparatojen huipulle s. Isojoki Kurikan Jurva Karijoki Kauhajoki - Teuva Suupohjan Kehittämisyhdistyksen leadertiedotuslehti 2012 meidän Suupohjamme Veljesten idea muuttui yritykseksi Karijoella s. 8 Botniaring Kurikan Jurvassa

Lisätiedot

VUODEN KYLÄN VALINTA 2012

VUODEN KYLÄN VALINTA 2012 VUODEN KYLÄN VALINTA 2012 VUODEN KYLÄN VALINTA 2012 1. Kylän nimi: Kitinoja Sijaintikunta: Seinäjoki Kylän asukasluku noin 400 asukasta Etäisyydet: Seinäjoen kaupungin keskustaan 16 km, Nurmon keskustaan

Lisätiedot

kevät 2013 Keski-Suomen maaseutu Nuorten maaseutu Elinvoimaa etsimässä Kylätaloja ja liikuntapaikkoja

kevät 2013 Keski-Suomen maaseutu Nuorten maaseutu Elinvoimaa etsimässä Kylätaloja ja liikuntapaikkoja kevät 2013 Keski-Suomen maaseutu Nuorten maaseutu Elinvoimaa etsimässä Kylätaloja ja liikuntapaikkoja Pääkirjoitus Maaseuturahaston merkitys Keski-Suomen maaseudulle Euroopan unionin toiminnassa yhtenä

Lisätiedot

Vaihdon tori -kuntakierros

Vaihdon tori -kuntakierros Vaihdon tori -kuntakierros Mitä hyviä toimintamalleja Etelä-Karjalan kyliltä löytyy ja mitä voimme niistä oppia? Etelä-Karjalan kylät ry, Kaakkois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus Oy Socomin Monteri -

Lisätiedot

Lomakoti Ilonpisara r.y:n jäsen- ja asiakaslehti 2015

Lomakoti Ilonpisara r.y:n jäsen- ja asiakaslehti 2015 Lomakoti Ilonpisara r.y:n jäsen- ja asiakaslehti 2015 TERVETULOA ILONPISARAAN VUONNA 2015 LOMAKOTI ILONPISARA omatoimisuus. Nämä ovat asioita, jotka ovat mukana Ilonpisaran jokapäiväisessä elämässä ja

Lisätiedot

Vuolenkoski Kaikella tapaa Kylistä Kylin

Vuolenkoski Kaikella tapaa Kylistä Kylin Lähestymme arvovaltaista Vuoden Kylä -tuomaristoa Hyväntuulen tervehdyksin ja lähetyksellä ehtaa tavaraa. Kuntamme ja kaikki kyläläiset puoltavat tätä toimitusta, jonka pakettikortissa lukee Vuolenkoskelta

Lisätiedot

Turun Kaupunkilähetys ry:n vuosikertomus 2014

Turun Kaupunkilähetys ry:n vuosikertomus 2014 Turun Kaupunkilähetys ry:n vuosikertomus 2014 Turun Kaupunkilähetys r.y. Vuosikertomus 2014 Turun Kaupunkilähetys ry on Turun vanhin edelleen toiminnassa oleva sosiaalialan järjestö. Yhdistys on perustettu

Lisätiedot

VATUKKA-PROJEKTI HYVÄT KÄYTÄNNÖT

VATUKKA-PROJEKTI HYVÄT KÄYTÄNNÖT VATUKKA-PROJEKTI HYVÄT KÄYTÄNNÖT Loppuraportti Vatukka-projekti Hämeenlinnan Seudun Kehitysvammaisten Tuki ry www.hmlseudunkehitysvammaistentuki.net 1 SISÄLLYSLUETTELO 1. TAUSTA A 2. VATUKKA-PROJEKTIN

Lisätiedot

Yhteydenotot: ulla.m.halonen@gmail.com

Yhteydenotot: ulla.m.halonen@gmail.com Jason tarinan on toimittanut YTM Ulla Halonen Geronomilta. Halonen on toiminut aiemmin useissa ikäihmisiä koskevissa kehittämistehtävissä. Tällä hetkellä hän toimii Keski-Suomen Muistiyhdistys ry:n kehittämispäällikkönä.

Lisätiedot

Auli Aaltonen. Eläköön ekonomit! 2

Auli Aaltonen. Eläköön ekonomit! 2 Auli Aaltonen Eläköön ekonomit! 2 Porin Seudun Ekonomit ry 2003 2013 Julkaisija ISBN ISBN Kuvat Taitto Paino Porin Seudun Ekonomit ry 978-952-93-1781-3 (nid.) 978-952-93-1783-7 (PDF) Porin Seudun Ekonomit

Lisätiedot

Toimintakertomus vuodelta 2013

Toimintakertomus vuodelta 2013 Mielenterveysyhdistys HELMI ry Pasilan puistotie 7 00240 Helsinki www.mielenterveyshelmi.fi Toimintakertomus vuodelta 2013 Hyväksytty hallituksen kokouksessa 14.4.2014 Hyväksytty sääntömääräisessä kevätkokouksessa

Lisätiedot

Pienellä panoksella Aso-kotiin. 4-5 Myyntitiimi auttaa asunnon löytymisessä 12 Merellinen unelma Pickalasta

Pienellä panoksella Aso-kotiin. 4-5 Myyntitiimi auttaa asunnon löytymisessä 12 Merellinen unelma Pickalasta Kotimaisema Asuntosäätiön asiakas- ja tiedotuslehti 1 2014 Pienellä panoksella Aso-kotiin 4-5 Myyntitiimi auttaa asunnon löytymisessä 12 Merellinen unelma Pickalasta Asumisen pitäisi joustaa muun elämisen

Lisätiedot

Tutkimus Pirkanmaan osuuskunnista 2003

Tutkimus Pirkanmaan osuuskunnista 2003 Tutkimus Pirkanmaan osuuskunnista 2003 Marja Kurkela opiskelija Tampereen Yliopisto Aluetieteen ja ympäristöpolitiikan laitos Sisällysluettelo 1. Johdanto...3 1.1 Tutkimuksen tausta...3 1.2 Tutkimuksen

Lisätiedot

Sisällys. 10-Vuotisjuhlajulkaisun toimituskunta. Painopaikka

Sisällys. 10-Vuotisjuhlajulkaisun toimituskunta. Painopaikka Sisällys Puheenjohtajan Tervehdys... 3 Muistoja Edunvalvonnan Vuosilta... 4 20 Vuotta Työttömien Hyväksi... 5 Johtokunta 2012... 6 Toiminnanohjaaja... 7 Eläinhoitola Kotipesä... 8 Poimintoja Yhdistyksen

Lisätiedot

Mielenterveysyhdistys HELMI ry. Toimintakertomus 2011. Mielenterveysyhdistys HELMI ry. Pasilan puistotie 7 / 00240 Helsinki

Mielenterveysyhdistys HELMI ry. Toimintakertomus 2011. Mielenterveysyhdistys HELMI ry. Pasilan puistotie 7 / 00240 Helsinki Mielenterveysyhdistys HELMI ry Toimintakertomus 2011 Mielenterveysyhdistys HELMI ry Pasilan puistotie 7 / 00240 Helsinki Mielenterveysyhdistys HELMI ry Toimintakertomus 2011 sivu 2 Sisällys 1. HELMI ry:n

Lisätiedot

Kiinteistö VIESTI. KATARIINA LAAKSONEN Velvoitepysäköintiin on löydettävä kohtuullinen ja järkevä ratkaisu. www.kiinteistoliitto.

Kiinteistö VIESTI. KATARIINA LAAKSONEN Velvoitepysäköintiin on löydettävä kohtuullinen ja järkevä ratkaisu. www.kiinteistoliitto. Kiinteistö Tammikuu 1/2014 VIESTI MIKKO VIRKAMäKI Taloyhtiöiden alueellinen yhteistyö olisi hieno asia sivu 5 KATARIINA LAAKSONEN Velvoitepysäköintiin on löydettävä kohtuullinen ja järkevä ratkaisu. sivut

Lisätiedot

UUSI KAUSI TÄYNNÄ ODOTUSTA, MENESTYSTÄ JA MAKEITA VOITTOJA

UUSI KAUSI TÄYNNÄ ODOTUSTA, MENESTYSTÄ JA MAKEITA VOITTOJA 1 2014 OY PICKALA GOLF AB:N JA PICKALA GOLF CLUB RY:N JÄSENLEHTI. ILMESTYY KAKSI KERTAA VUODESSA WWW.PICKALAGOLF.FI UUSI KAUSI TÄYNNÄ ODOTUSTA, MENESTYSTÄ JA MAKEITA VOITTOJA KESÄLLÄ LUVASSA JÄNNITYSTÄ

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2013

TOIMINTAKERTOMUS 2013 TOIMINTAKERTOMUS 2013 Vantaan Mielenterveysyhdistys Hyvät Tuulet ry HYVÄT TUULET RY TOIMINTAKERTOMUS 2013 Lauhatuuli Myöhätuuli Hiekkaharjuntie 13 A Lammaslammentie 17 A 01300 Vantaa 01710 Vantaa 09-8734386

Lisätiedot

Yrittäjätiedote 4 2009

Yrittäjätiedote 4 2009 Yrittäjätiedote 4 2009 KIRKASTUNEET NÄKYMÄT KÄYNNISTIVÄT TOIMITILOJEN KYSYNNÄN KILPAILUKYKYÄ KUUMA-ALUEELLE HYVINVOINTIKAMPUS JÄRVENPÄÄHÄN VUODEN 2009 YRITTÄJÄ YRITTÄJIEN VAKAUTUSNEUVONNALLA ON KYSYNTÄÄ

Lisätiedot

Ennakkoäänestys kirjastossa 17. 23.10. Vaalipäivä sunnuntai 28.10.

Ennakkoäänestys kirjastossa 17. 23.10. Vaalipäivä sunnuntai 28.10. Raision Vasemmistoliitto LOKAKUU #2/2012 Ehdokkaiden nimet ja numerot keskiaukeamalla. Ennakkoäänestys kirjastossa 17. 23.10. Vaalipäivä sunnuntai 28.10. www.raisio.vas.fi 2 vasen raisio #2/2012 3 pääkirjoitus

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2013

Toimintasuunnitelma vuodelle 2013 Toimintasuunnitelma vuodelle 2013 1. Johdanto... 2 2. Yhdistyksen yhteiskunnalliset tavoitteet... 3 Tavoitetilan kuvaus (pitkän aikavälin tavoitteet)... 3 Nykytilan kuvaus... 3 Yhteiskunnalliset tavoitteet

Lisätiedot

käyttöön TEEMANA välityömarkkinat 100 yhteydenottoa YKSI työpaikka TYÖSSÄ MS-taudista huolimatta JUTTUTYYPPI

käyttöön TEEMANA välityömarkkinat 100 yhteydenottoa YKSI työpaikka TYÖSSÄ MS-taudista huolimatta JUTTUTYYPPI JUTTUTYYPPI käyttöön OSATYÖKYKYISTEN TYÖLLISTYMISEN ERIKOISLEHTI 1/2015 TEEMANA välityömarkkinat 100 yhteydenottoa YKSI työpaikka TYÖSSÄ MS-taudista huolimatta KYVYT KÄYTTÖÖN 1/2015 PÄÄKIRJOITUS Marjatta

Lisätiedot

NÄLKÄLÄNMÄEN KYLÄSUUNNITELMA

NÄLKÄLÄNMÄEN KYLÄSUUNNITELMA NÄLKÄLÄNMÄEN KYLÄSUUNNITELMA NÄLKÄLÄNMÄKI ALUEEN RAJAUS Kansikuva: Veljekset Karhumäki Oy:n ilmakuva nro 7432 Nälkälänmäestä noin vuodelta 1950. Julkaistu ottajan luvalla. NÄLKÄLÄNMÄEN KYLÄSUUNNITELMA

Lisätiedot