HATTULAN KUNNAN HENKILÖSTÖRAPORTTI

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "HATTULAN KUNNAN HENKILÖSTÖRAPORTTI"

Transkriptio

1 HATTULAN KUNNAN HENKILÖSTÖRAPORTTI 2012

2 2 SISÄLLYSLUETTELO 1 JOHDANTO KUNNAN HENKILÖSTÖN ORGANISAATIO, MÄÄRÄ JA RAKENNE Kunnan hallinto-organisaatio Kunnan palveluksessa olevan henkilöstön määrä ja palvelussuhteen päätoimisuus Palvelussuhteen luonne toimialoittain Vakituisen henkilöstön ikärakenne Vakituisen henkilöstön palvelussuhteen pituus Eläkkeelle siirtymiset Vakituisen henkilöstön vaihtuvuus TYÖAIKA JA TYÖPANOS Henkilötyövuosi Poissaolot HENKILÖSTÖN TYÖHYVINVOINTI JA TYÖKYKY Työterveyshuolto Työpaikkaruokailu Työtapaturmat Yhteistoiminta Työkykyä ylläpitävä toiminta HENKILÖSTÖN PALKKAUSKUSTANNUKSET JOHTOPÄÄTÖKSET LIITE: Hattulan kunnan palveluksessa ollut vakituinen henkilöstö

3 1 JOHDANTO Kuntalaiset odottavat kunnan tuottavan hyviä palveluja. Oma henkilökunta puolestaan odottaa tukea työhyvinvointinsa ylläpitämiseen ja parantamiseen. Valtiolla on omat odotuksensa kuntien palvelutoiminnalta ja henkilöstöjohtamiselta. Lisäksi on varauduttava tulevaisuudessa mahdollisesti tapahtuvaan kilpailuun työvoimasta. Jotta edellä mainittuja toiveita olisi edes jossain määrin mahdollista täyttää, on kunnan työnantajana tunnettava henkilökuntansa rakenne, työpanos, osaaminen, työhyvinvointi ja kehittämistarpeet. Tällöin pystytään paremmin ennakoimaan miten on mahdollista myös tulevaisuudessa turvata laadukkaat kunnalliset palvelut ja säilyttää kunnan kilpailukyky. Henkilöstöraportin tehtävänä on antaa tietoa henkilöstön kehittämisen perustaksi ja päätöksenteon pohjaksi. Hyvä henkilöstöraportti kuvaa toteutunutta kehitystä mutta sisältää myös varautumisen tulevaan. Se auttaa päätösten vaikutusten ennakointia ja toteutumisen seurantaa. Henkilöstöraportin tavoitteena on täydentää kunnan vuosittaista tilinpäätöstä. Sen rakenteesta ei kuitenkaan ole säädetty lailla tai sopimuksilla. Se on enemmän kuvaileva ja siihen sisällytettyjä lukuja ja tilastoja tulkitaan ja analysoidaan tarkemmin. Henkilöstöraportti on tarkoitettu kytkeytymään kunnan henkilöstöstrategiaan. Hattulan kunnassa ei varsinaista henkilöstöstrategian nimellä olevaa ohjelmaa ole tehty, mutta kunnalla on valtuuston jo /114 hyväksymä, valtuustokausittain tarkistettu henkilöstöohjelma (henkilöstöpoliittinen ohjelma), joka sisältää monilta osin samoja asioita kuin henkilöstöstrategiaan sisällytetään. Henkilöstöraportti pyrkii tuottamaan suurelta osin ne tiedot, mitkä kuntatyönantajan henkilöstöraporttia koskevan suosituksen mukaan raportin tulee tuottaa. (KT:n suositus /10). Henkilöstöraportin tiedot esitetään tilanteen mukaan.

4 2 2 KUNNAN HENKILÖSTÖN ORGANISAATIO, MÄÄRÄ JA RAKENNE 2.1. Kunnan hallinto-organisaatio Henkilöstötilinpäätöksen tiedot on ryhmitelty kunnan hallinto-organisaation mukaisesti. Kunnan yksiköt ovat hallintoyksikkö, perusturvayksikkö, sivistysyksikkö ja tekninen yksikkö. KUNNANJOHTAJA Martti Pura asti Heidi Rämö alkaen JOHTORYHMÄ Kunnanjohtaja Yksiköiden päälliköt Kamreeri Helena Ala-Kotila Talousjohtaja Petri Lätti HALLINTO- YKSIKKÖ Hallintojohtaja Harri Toivonen PERUSTURVA- YKSIKKÖ Perusturvajohtaja Mirja Saarni SIVISTYS- YKSIKKÖ vt. Johtava rehtori Jari Wihersaari TEKNINEN YKSIKKÖ Tekninen johtaja Janne Teeriaho TEHTÄVÄALUEET TEHTÄVÄALUEET TEHTÄVÄALUEET TEHTÄVÄALUEET Vaalit Keskushallinto Toimistopalvelut Henkilöstöhallinto Maaseutupalvelut Tarkastustoimi Sosiaalitoimen hallinto Sosiaalityö Koti- ja vanhuspalvelut Varhaiskasvatus Terveydenhuolto Yleinen edunvalvonta asti Sivistystoimen hallinto Peruskoulut Lukio Kirjasto Aamu/iltapäivätoiminta Muut opetuspalvelut Kulttuuritoimi Nuorisotoimi Liikuntatoimi Tekninen hallinto ja toimistopalvelut Kunnallistekniikka Yhdyskuntapalvelut Tukipalvelut Pelastustoimi Joukkoliikenne Rakennusvalvonta Vuonna 2012 johtoryhmään osallistuivat lisäksi: Tp. Kehittämispäällikkö Simo Viertonen Vs. Vapaa-aikatoimen johtaja Jari Salmela Tp. Projektipäällikkö Anu Kurkinen-Supperi

5 Kunnan palveluksessa olevan henkilöstön määrä ja palvelussuhteen päätoimisuus Koko henkilöstö Naiset Miehet Yhteensä Kokoaikaiset Osa-aikaiset Sivuvirat/-toimet Yhteensä Kokonaisuutena henkilöstömäärä on lisääntynyt viime vuoteen verrattuna 21 henkilöllä. Henkilöstöstä valtaosa, 87,6 % (v n. 87,3 % ), tekee työtä kokoaikaisesti. Kokoaikaisen henkilöstön määrä on kasvanut 20 henkilöllä ja prosentuaalinen osuus on noussut 0,3 %, Osaaikaisen henkilöstön määrä on myös lisääntynyt kuudella henkilöllä. Osa-aikaiset muodostuvat osaaikaeläkeläisistä, osatyökyvyttömyyseläkeläisistä, oppisopimussuhteisista, työllistetyistä sekä erilaisissa kausiluonteisissa tehtävissä olevista. Sivuvirkojen määrä on vähentynyt viidellä. Toimialoittain Hallinto Perusturva Sivistys Tekninen Kokoaikaiset Osa-aikaiset Sivuvirat/-toimet Yhteensä Miehet Naiset Palvelussuhteen luonne toimialoittain Yksiköt Vakituiset Määräaikaiset Sijaiset Työllistetyt / Oppisopimus Yhteensä Hallinto Perusturva Sivistys Tekninen Yhteensä Seuraavalla sivulla on kaavio taulukosta. Henkilöstömäärä on lisääntynyt perusturva- ja sivistysyksiköissä yhteensä 24 henkilöllä. Toisaalta henkilöstömäärä on vähentynyt hallintoyksikössä kolmella henkilöllä viime vuoteen verraten. Teknisen yksikön henkilömäärä on pysynyt samana.

6 4 Perusturvayksikön vakituisten määrä on kasvanut seitsemällä henkilöllä ja sijaisten määrä viidellä henkilöllä Sijaisten palkkaamiseen vaadittiin vuoden lopulla erityiset perustelut. Henkilöstön sukupuolijakautuma palvelussuhdetyypeittäin % osuus koko henkilöstöstä Naiset % osuus naisista % osuus koko henkilöstöstä Yht. Palvelustyypin % -osuus koko henkilöstöstä % osuus Palvelustyyppi Miehet miehistä Vakituiset 66 75,0 12, ,6 65, ,0 Määräaikaiset 9 10,2 1,7 37 8,5 7,1 46 8,8 Sijaiset 9 10,2 1,7 42 9,7 8,0 51 9,8 Työllistetyt 4 4,5 0,8 6 1,4 1,1 10 1,9 Oppisopimus ,8 1,5 8 1,5 Yhteensä , , Naisten osuus henkilöstöstä on 83,2 %. Aikaisemmin esitetyistä taulukoista käy ilmi, että jokaisessa yksikössä on selkeä naisenemmistö. Ainoastaan hallintoyksikössä ero on vähäinen. Suurin eroavaisuus on perusturvayksikössä, jossa naisia on peräti 228 enemmän kuin miehiä. Perusturvayksikön ja sivistysyksikön naisenemmyys selittyy hoito- ja opetusalan naisvaltaisuudella.

7 2.4. Vakituisen henkilöstön ikärakenne 5 Ikärakenne sukupuolen mukaan 20-24v v v v v v v v. 60- Naiset Miehet Yht Vakituisen henkilöstön ikäjakaumassa suurimmaksi ryhmäksi muodostui vuotiaiden ryhmä viime vuoden tapaan. Ryhmän koko on kasvanut viime vuodesta kolmella henkilöllä vaikka eniten kasvanut ryhmä oli vuotiaat. Suurimmat ikäryhmät olivat ja vuotiaiden ryhmät. Alle 20-vuotiaita vakituisia työntekijöitä ei ollut yhtään vuonna 2011 eikä vuonna Ikäryhmä, vuotiaat, on pienentynyt kuudella henkilöllä verrattuna vuoteen Samalla ryhmä muodostaa eniten pienentyneen ryhmän. Yli 50-vuotiaita oli vakituisesta henkilöstöstä 170 henkilöä eli 41,7 % (v ,7 %). Alle 50- vuotiaita oli 238 henkilöä eli 58,3 % (v ,3 %).

8 6 Ikärakenne toimialoittain Yksiköt Hallinto Perusturva Sivistys Tekninen yht Keski-ikä toimialoittain Yksiköt Hallinto 58,4 56,9 55,3 Perusturva 42,8 43,4 43,0 Sivistys 41,4 46,0 43,8 Tekninen 51,1 50,6 50,2 Kaikki 45,4 45,7 48,1 Perusturvayksikkö on ainoa, jossa työskentelee henkilöitä jokaisessa ikäryhmässä. Koko henkilöstön keski-ikä on noussut hieman. Yksiköittäin tarkasteltuna keski-ikä on laskenut hallintoyksikössä ja teknisessä yksikössä Vakituisen henkilöstön palvelussuhteen pituus Palvelussuhteen pituus toimialoittain Yksiköt Ka Hallinto ,5 Perusturva ,9 Sivistys ,0 Tekninen ,5 Yhteensä ,5 Vakituisesta henkilöstöstä kunnan palveluksessa on ollut yli 10 vuotta 195 henkilöä eli 47,8 % vakituisista. Vuonna 2011 vastaava määrä on 151 henkilöä, joten määrä on kasvanut. Vuosina 2010 ja 2011 alle 10 vuotta palveluksessa olleiden määrä oli pysynyt samana, 240 henkilöä, mutta vuonna 2012 määrä on pienentynyt 213 henkilöön. Eniten henkilöitä on edelleen 5 9 vuotta palvelleiden ryhmässä. Jos tarkastellaan palvelussuhteiden pituuksia keskiarvojen kannalta, palvelussuhteet ovat pisimmillään hallintoyksikössä. Lyhimmillään ne taas ovat vastaavasti teknisessä yksikössä.

9 2.6. Eläkkeelle siirtymiset Vanhuuseläke Työkyvyttömyyseläke Osatyökyvyttömyyseläke Osa-aikaeläke Yhteensä / henkilöä Eläkepoistuma % koko henkilökunnasta 2,5 2,4 3,1 Vanhuuseläkkeelle siirtymisen keski-ikä 61,8 62,5 62,3 Hattulan kunnan palveluksesta jäi vuoden 2012 aikana vanhuuseläkkeelle edellisvuoteen verrattuna huomattavasti enemmän henkilöitä. Vanhuuseläkkeelle jäävien keski-ikään vaikuttaa opettajien 60 vuoden eläkeikä. Vanhuuseläkkeelle voi jäädä milloin haluaa vuoden iässä. Henkilöt, joilla on ns. henkilökohtainen eläkeikä, pyrkivät olemaan työssä ainakin siihen saakka. Henkilökohtainen eläkeikä sijoittuu yleensä 63 ikävuoden jälkeen. Hattulan ja Janakkalan kunnat olivat mukana Kanta-Hämeen Pitsi-hankkeessa, jonka tarkoituksena oli edistää ja ylläpitää eläkkeelle siirtyvien hyvinvointia ja terveyttä neuvonnan, tiedotuksen, valmennuksen sekä uusien palvelumuotojen avulla. Kyseessä oli pilottihanke, johon Hattulasta osallistui 15 eläkkeelle vuosina siirtyvää työntekijää. Osallistujista suurin osa työskentelee perusturvan alalla, toiseksi eniten osallistujia oli tekniseltä puolelta (lähinnä ruoka- ja puhtaanapitopalveluista) ja kolmanneksi eniten opetus- ja päivähoidon henkilöstöä. Mukana oli myös hallinnon sekä kulttuuritoimen henkilöstöä.

10 8 Alla olevassa Kevan taulukossa vuoden 2012 luvut ovat vielä arvioita. Suurimmat ammattiryhmät, joista eläkkeelle jäädään vuoteen 2020 mennessä, ovat määrällisesti perus- ja lähihoitajat (17) ja perhepäivähoitajat (14). Myös ammattiryhmiin lastenhoitajat ja päiväkotiapulaiset, luokanopettajat, siivoojat ja sihteerit kuuluvien osuus on suuri Vakituisen henkilöstön vaihtuvuus Vuoden aikana palvelukseen tulleet ja palveluksesta lähteneet toimialoittain Tulleet Hallintoyksikkö 2 1 Lähteneet Perusturvayksikkö Sivistysyksikkö Tekninen yksikkö YHTEENSÄ (ilman eläkkeelle siirtyneitä, sisäisiä siirtymisiä työsuhteesta toiseen tai työajan muutoksia) Kunnan palveluksessa vakituisessa työsuhteessa aloittaneiden määrä on kasvanut 20 henkilöllä verrattuna vuoteen 2011 ja palveluksesta lähteneiden osuus on kasvanut 10 henkilöllä. Eniten vaihtuvuutta on perusturvayksikössä, jossa on lähes puolet koko kunnan henkilöstöstä.

11 9 3 TYÖAIKA JA TYÖPANOS 3.1. Henkilötyövuosi Henkilötyövuodet (kalenteripäivät) - ottaa henkilöiden palveluksessa olon kalenteripäivinä ja jakaa luvun vuoden kalenteripäivillä. Ottaa huomioon, mikäli henkilö on työskennellyt vain osan vuotta ja osa-aikaisena. Henkilötyövuodet Hallinto 24,0 27,3 20,9 Perusturva 168,2 170,5 173,6 Sivistys 118,8 117,9 128,9 Tekninen 60,7 61,3 64,5 Yhteensä 371,7 377,0 387,9 Henkilötyövuodet ovat lisääntyneet kaikissa muissa yksikössä paitsi hallinnossa. Henkilötyövuodet ovat vähentyneet hallinnossa 6,4 henkilötyövuodella. Kokonaisuudessaan henkilötyövuosien määrä on lisääntynyt viime vuoteen verrattuna Poissaolot Koko henkilöstön poissaolot toimialoittain ja syittäin (kalenteripäivät) Sairauslomat Poissaolo % Työtapaturmat Perhevapaat Hallinto ,5 1, Perusturva ,7 4, Sivistys ,3 2, Tekninen ,1 6, Yhteensä ,8 4, Koulutus Vuorotteluvapaat Kuntoutus Muut syyt Hallinto Perusturva Sivistys Tekninen Yhteensä Muu poissaolo = mm. ylityövapaa, ves-päivät, 50- ja 60-vuotispäivät, kertausharjoitukset, palkattomat vapaapäivät, opintovapaat, kannustevapaat

12 10 Poissaolot ovat lisääntyneet koulutuksien, vuorotteluvapaiden sekä muiden syiden kohdalla. Sairauslomien määrä on vähentynyt 1368 päivää (v poissaolot olivat lisääntyneet edelliseen vuoteen verrattuna 1344 päivällä). Eniten poissaolojen määrä on prosentuaalisesti vähentynyt perhevapaiden kohdalla, joka on noin 27 % vähemmän kuin viime vuonna. Vakituisen henkilöstön sairauspoissaolot toimialoittain (kalenteripäivät) Poissaolopäivät Päivää/henkilö Poissaolo - % Hallinto ,6 8,8 4 2,3 2,9 Perusturva ,4 12,5 5,9 4,5 4,3 Sivistys ,8 13,4 8,8 4,3 5,1 3,5 Tekninen ,7 18,4 21,0 5,6 5,7 6,6 Yhteensä ,0 15,4 12,7 5,4 4,8 4,5 Myös vakituisen henkilöstön osalta sairauslomat ovat vähentyneet verrattuna viime vuoteen. Hallintoyksikössä (49,1 %) ja teknisessä yksikössä (15,5 %) poissaolojen määrä on lisääntynyt. Taulukosta selviää, että poissaolopäivä per henkilö on vähentynyt melkein kolme päivää. Samoin poissaoloprosentti on laskenut koko vakituisen henkilöstön osalla. Alla olevasta taulukosta ilmenevät pitkät sairauslomat palkallisuuden mukaan vuonna Päivät on laskettu kalenteripäivien mukaan. kalenteripäiviä Sairausloma 2/3 palkalla/pv Sairausloma palkaton/pv Henkilömäärä Hallinto Perusturva Sivistys Tekninen Yhteensä Palkattomien sairauslomien määrä on vähentynyt yli 12 prosenttia (v yhteensä 319) ja 2/3- palkallisten poissaolojen on vähentynyt yli 40 prosenttia (v yhteensä päivää) edelliseen vuoteen verrattuna. Palkkausta pienennetään 60 sairauslomapäivän jälkeen, silloin 2/3 palkkaa maksetaan 120 päivää. Tämän jälkeen työntekijä siirtyy päivärahalle.

13 11 Hallintoyksikössä poissaolojen määrä on lisääntynyt. Perusturvayksikössä poissaolopäivien määrä on saatu laskemaan alle vuoden 2010 tason. Sivistysyksikön poissaolot ovat vähentyneet viime vuodesta. Teknisen yksikön poissaolot vähenivät vuodesta 2009 vuoteen 2010, mutta vuonna 2011 ja 2012 poissaolot olivat lisääntyneet merkittävästi. 4 HENKILÖSTÖN TYÖHYVINVOINTI JA TYÖKYKY 4.1. Työterveyshuolto Työterveyshuollon palvelun tarjoajana toimi Attendo MedOne ja alkaen tarjouskilpailun jälkeen Suomen Terveystalo. Työterveyshuoltoon kuului myös sairaanhoito. Työterveyshuollon kustannukset olivat euroa. Tämä on kaikkiaan 40,7 % enemmän kuin vuonna 2011, jolloin kustannukset olivat yhteensä euroa. Kela korvaa kustannuksia kahden korvausluokan mukaan. Korvausluokasta riippuen kustannuksista korvataan 50 % tai 60 %. Kelan korvausta haetaan seuraavan vuoden kesäkuun loppuun mennessä 4.2. Työpaikkaruokailu Työpaikkaruokailu on järjestetty lounasseteleillä ja osittain henkilökunta käy Palvelukeskus Punojanportissa sekä Parolan koululla toimivassa keskusruokalassa. Henkilökunnalla on myös mahdollisuus ruokailla päiväkotien, koulujen tai Tuulia-kodin ruokaloissa.

14 4.3. Työtapaturmat 12 Vakuutusyhtiön tilastotietojen tilanteen mukaan tapaturmista aiheutuneita korvattuja sairauspäiviä oli yhteensä 334. Työmatkatapaturmia tapahtui kolme, joista kaksi autokolaria ja yksi kaatuminen polkupyörällä. Tapaturmat olivat pääosin lieviä, lähinnä erilaisia vahinkoja ja onnettomuuksia, kuten liukastumisia ja venähdyksiä. Tapaturmien joukossa on kuitenkin muutamia tapauksia, joiden korvausmäärät ovat selkeästi muita korkeampia. Kahdesta eniten korvatusta tapaturmasta aiheutuu noin 71 % vuoden 2012 kustannuksista Kaikkiaan tapaturmien määrä ja niiden aiheuttamat sairauslomat ja kustannukset ovat laskeneet viime vuoteen verrattuna. Erilaisia kaatumisia ja liukastumisia oli kaikkiaan 11. Vakuutusyhtiö oli käsitellyt mennessä 21 työtapaturmaa ja korvannut 334 sairauspäivää. Tapaturmista yksi oli vielä käsittelemättä joten määrät tulevat vielä kasvamaan Työtapaturmat, kpl joista korvauspäiviä työmatkatapaturmat, kpl Maksetut korvaukset, euroa Yhteistoiminta Yhteistyöryhmä Yhteistyöryhmä Työnantajan ja henkilöstön välinen yhteistoiminta järjestetään yhteistoimintalain mukaisesti. Yhteistoimintamenettelyn tarkoituksena on kunnallisen palvelutuotannon tuloksellisuuden edistäminen ja henkilöstön työelämän laadun parantaminen antamalla henkilöstölle vaikutusmahdollisuuksia omaa työtään ja työyhteisöään koskevien päätösten valmisteluun. Yhteistyöryhmän tehtävänä on osaltaan käsitellä yhteistoimintamenettelyn piiriin kuuluvia asioita. Työsuojeluasiat käsitellään myös yhteistyöryhmässä. Lisäksi kunnassa on toiminut työsuojelutiimi, joka on kokoontunut neljä kertaa. Tärkeimpinä asioina käsiteltiin sisäilmaongelmia ja työhyvinvointia. Työsuojelupäällikkönä aloitti syksyllä valvontainsinööri Alpo Jokela. Alkuvuoden tehtävää hoiti tekninen johtaja Janne Teeriaho.

15 13 Yhteistyöryhmän jäseninä ovat ammattijärjestöjen pääluottamusmiehet, työsuojelupäällikkö ja työsuojeluvaltuutetut, kunnanjohtaja ja kamreeri sekä henkilöstöjaoston edustaja. Jäsen Pajuoja Irma, JHL:n pääluottamusmies, puheenjohtaja 3 Heino Arto, KTN:n pääluottamusmies 2 Manninen Pirkko, JYTY:n pääluottamusmies 1 Peltonen Jari, JUKO:n pääluottamusmies 3 Laakso Katja, TNJ:n pääluottamusmies 3 Jussila Sirpa, työsuojeluvaltuutettu 2 Seppälä Marko, työsuojeluvaltuutettu - Viitala Ritva, henkilöstöjaoston/työnantajan edustaja 2 Teeriaho Janne, työsuojelupäällikkö, työnantajan edustaja 1 Jokela Alpo, työsuojelupäällikkö, työnantajan edustaja - Ala-Kotila Helena, kamreeri, työnantajan edustaja, sihteeri 2 Lätti Petri, talousjohtaja, työnantajan edustaja, sihteeri 1 Pura Martti, kunnanjohtaja Rämö Heidi, kunnanjohtaja Läsnä Yhteistyöryhmän käsittelemiä asioita: - valtiovarainministeriön lausuntopyyntö Kunnallishallinnon rakenne työryhmän selvityksestä sekä kuntauudistukseen liittyvistä muista uudistuksista - vuoden 2011 tilinpäätös ja henkilöstöraportti - työterveyshuollon toimintasuunnitelma - paikallinen luottamusmiessopimus ja - vuoden 2013 talousarvio ja taloussuunnitelma vuosille Lisäksi yhteistyöryhmälle esiteltiin joulukuussa kunnassa käyttöön otettava CAF laadun arviointimalli. Työsuojelu Työsuojeluvaltuutettuina ajalla ovat toimineet toimihenkilöiden edustajana Marko Seppälä (JUKO) ja työntekijöiden edustajana Sirpa Jussila (JHL). Työsuojelupäällikkönä toimi tekninen johtaja Janne Teeriaho lokakuulle 2012 saakka ja sen jälkeen valvontainsinööri Alpo Jokela. Työsuojeluryhmä kokoontui neljä kertaa.

16 4.5. Työkykyä ylläpitävä toiminta 14 Tyky-toimintaa varten on perustettu organisaatio, jota johtaa kunnan johtoryhmä. Käytännön toimintaa hoitaa ohjausryhmä ja jokaisella työpaikalla esimies ja tyky-asiamies. Tyky-rahaa käytettiin myymällä henkilökunnalle kulttuuri- ja liikuntaseteleitä, omavastuun ollessa puolet setelin arvosta. Virkistystoimikunta järjesti kevätvirkistystapahtuman hotelli Petäyksessä. Kunnan henkilöstöä on muistettu 10-, 20-, 30- ja 40-vuotisen Hattulan kunnan palvelun johdosta henkilöstöohjelman mukaisesti. Tämän muistamisen piiriin pääsi yhteensä 35 työntekijää. Vuosittain anotaan myös Itsenäisyyspäivän kunniamerkkejä. Merkit luovutetaan niiden arvolle sopivissa tilaisuuksissa. Vuonna 2012 merkkejä myönnettiin kuntaan kolmelle työntekijälle. 5 HENKILÖSTÖN PALKKAUSKUSTANNUKSET Muutos % Henkilöstön määrä ,2 Palkkauskustannukset Palkat ja palkkiot ,1 Eläkekulut ,2 Muut henkilösivukulut ,0 Henkilöstökorvaukset ,4 Yhteensä ,6 Palkkauskustannuksiin sisältyvät säännöllinen palkkatulo, lisä- ja ylityökorvaukset, lomaraha ja lomapalkat, palkallisen poissaoloajan palkkakustannukset sekä muut tehtyyn työhön liittyvät palkkakustannukset. Henkilöstökorvaukset ovat kunnalle maksettuja sairausvakuutuskorvauksia, tapaturmakorvauksia ja muita Kelan korvauksia. Henkilöä kohden laskettuina palkkauskustannukset olivat noin euroa ( euroa vuonna 2011). Seuraavat uudet tai muutetut virat/toimet perustettiin: Perusturvayksikkö: etuuskäsittelijän virka alkaen kiertävän erityislastentarhanopettajan toimi alkaen kaksi lastentarhanopettajan tointa alkaen neljä päivähoitajan tointa alkaen sosiaalityön palveluesimiehen viran muuttaminen sosiaalityön johtajan viraksi alkaen kahden avoimen perhepäivähoitajan toimen muuttaminen päivähoitajan toimiksi alkaen yhden kodinhoitajan toimen muuttaminen lähihoitajan toimeksi alkaen yhden osastoapulaisen toimen muuttaminen lähihoitajan toimeksi alkaen

17 15 yhden kodinhoitajan toimen muuttaminen psykiatrisen sairaanhoitajan toimeksi alkaen. Sivistysyksikkö: koulukuraattorin toimi alkaen atk-tukihenkilön toimi alkaen. Tekninen yksikkö: valvontainsinöörin virka alkaen teknisen yksikön hallintosihteerin toimen muuttaminen toimistopäällikön toimeksi alkaen. Virka- ja työehtosopimukset ovat voimassa Yleiskorotuksen suuruus oli 1,7 %. Tammikuun palkanmaksun yhteydessä maksettiin 150 euron suuruinen erillinen kertaerä kun määrätyt edellytykset täyttyivät työntekijän kohdalla. Teknisten sopimukseen (TS) sisältyi lukien paikallinen 0,4 prosentin suuruinen järjestelyerä. Opetusalalla(OVTES) palkkoja tarkistettiin keskitetysti alkaen 0,8 prosentin suuruisella järjestelyerällä. Kunnalliseen yleiseen virka- ja työehtosopimukseen (KVTES) järjestelyerää ei vuonna 2012 sisältynyt. Henkilöstökustannukset toimialoittain Yksiköt Muutos % Hallinto ,4 Perusturva ,5 Sivistys ,0 Tekninen ,8 Teknisen yksikön henkilöstökustannukset ovat nousseet prosentuaalisesti eniten. Hallintoyksikön henkilöstökustannukset ovat vähentyneet 6,4 prosenttia. Henkilöstöjaosto Henkilöstöjaosto ratkaisee seuraavat asiat: paikallisen virka- ja työehtosopimuksen tekeminen kunnallisen pääsopimuksen, kunnallisten virkaja työehtosopimusten erityismääräysten tai kunnallisen työmarkkinalaitoksen erillisen valtuutuksen perusteella, virka- ja työehtosopimusten harkinnanvaraisten palkkaus- ja muiden määräysten soveltaminen, jollei tässä tai muussa johtosäännössä ole toisin määrätty, työnantajan edustajien nimeäminen yhteistoimintaryhmään.

18 16 Toiminnalliset tavoitteet: Henkilöstöasioiden hoito ja henkilöstöjaoston rooli selvitetään johtosääntöjen tarkistamisen yhteydessä. Jäsen Läsnä Henkilökohtainen varajäsen Läsnä Tuomola Jouko, puheenjohtaja 4 Puotila Matti Viitala Ritva, varapuheenjohtaja 2 Hanka Sari 1 Hämäläinen Matti 1 Luopajärvi Hellevi 3 Ala-Kotila Helena, esittelijä Toivonen Harri, esittelijä 3 1 Henkilöstöjaosto pani täytäntöön virka- ja työehtosopimukset ja jakoi teknisten sopimukseen sisältyneen järjestelyvaraerän, hyväksyi paikallisen sopimuksen kotona työskentelevien perhepäivähoitajien työsuhteen ehdoista ja palkan muodostumisesta, muutti OVTES:n mukaisen tehtävien vaativuuden arviointijärjestelmää tarkisti paikallista luottamusmiessopimusta. Lisäksi henkilöstöjaosto päätti työntekijöiden/viranhaltijoiden palkantarkistuksista seitsemässä pykälässä. Vakituisen henkilöstön jakautuminen sukupuolen mukaan sopimusaloittain 2012 KVTES TS OVTES yht. Miehet Naiset yht

19 17 6 JOHTOPÄÄTÖKSET Henkilöstöraportin tunnuslukujen perusteella on todettavissa mm. seuraavia havaintoja ja kehittämistarpeita: Vakituisen henkilöstön määrä on kasvanut 17 henkilöllä. Henkilöstömäärä lisääntyi perusturva ja sivistysyksiköissä. Vakituisten määrä kasvoi perusturvayksikössä seitsemällä, sivistysyksikössä kuudella ja teknisessä yksikössä neljällä henkilöllä. Määräaikaisissa työsuhteissa olevien osuus koko henkilöstömäärästä oli 8,8 % prosenttia (vuonna prosenttia). Osuus on vähentynyt hieman viime vuoteen verrattuna. Määräaikaisuuden täytyy olla tilapäinen ja selkeään syyhyn perustuva. Yleisin syy määräaikaisuuteen on avoimen viran tai toimen hoito. Sijaisten määrä kasvoi seitsemällä henkilöllä, jolloin vuonna 2012 sijaisia oli yhteensä 51 (v sijaisia 44). Sijaisten ottamislupamenettelyä kiristettiin loppuvuonna. Vakituisesta henkilöstöstä on yli 50-vuotiaita 41,7 prosenttia (vuonna ,7 prosenttia). Erilaisille eläkkeille siirtymiset lisääntyvät vuosi vuodelta ja eläkkeelle siirtyvien määrä tulee vielä huomattavasti kasvamaan. Tästä on kuitenkin myönteisenä seurauksena henkilöstön nuorentuminen kun tilalle palkataan nuorempia työntekijöitä. Työnantajan tulee omalta osaltaan huolehtia siitä, että henkilöstön työkyky saadaan säilymään eläkkeelle siirtymiseen saakka. Hattulan kunnan eläkkeellesiirtymisikä on 62,3 vuotta, kun vuonna 2011 se oli 62,5 vuotta. Vuonna 2007 eläkkeelle jäätiin keskimäärin 58,5 -vuotiaina. Henkilöstön tilaa on kuvattu myös sairauspoissaololuvuilla. Vakituinen henkilöstö oli sairauden vuoksi poissa keskimäärin 12,7 kalenteripäivää/henkilö (vuonna 2011 n. 15). Koko henkilöstön sairauslomat lisääntyivät hallintoyksikössä ja teknisessä yksikössä. Työterveyshuollon kustannusten määrä kasvoi vuoteen 2011 verrattuna noin 41 prosentilla. Tämä johtui pääosin siitä, että työterveyshuollon palvelujen tuottaja kilpailutettiin ja sopimus tuli sisältämään enemmän palveluja kuin aiemmin. Työtapaturmien määrä oli sama kuin vuonna 2011, mutta korvauspäiviä oli 308 vähemmän kuin edellisenä vuotena. Työtapaturmista suurin osa oli jonkinlaisia kaatumisia tai liukastumisia, joko ulkona tai sisätiloissa. Ulkona tapahtuneiden liukastumisten määrään saattoi vaikuttaa pitkä ja kylmä talvi. Kunta varaa vuosittain talousarvioon määrärahan työkykyä ylläpitävään toimintaan. Työntekijöitä ohjataan myös kuntoutukseen entistä enemmän työterveyshuollon toimesta. ASLAK-, TYK- ja yksilöllinen kuntoutus ovat palkallisia. Työnantajan kannattaa panostaa myös sellaiseen työterveydenhuollon kautta toteutetun kuntoutuksen palkallisuuteen tai muulla tavoin tukemiseen, jolla turvataan vielä suhteellisen hyvässä työkunnossa olevan työntekijän työkyvyn säilyminen. Työn tuottavuusvaatimukset lisääntyvät ja työympäristö muuttuu. Palvelujen tarve kasvaa varsinkin hoitopuolella. Jotta työtä pystytään paremmin hallitsemaan ja työn rasittavuutta vähentämään on panostettava hyvään johtamiseen, osaamiseen ja työkykyyn. Johtamisosaamista onkin lisätty enenevässä määrin mm. JET-tutkinnoilla. Kunnan maine hyvänä työnantajana on merkittävässä asemassa rekrytoidessa uusia työntekijöitä. Hattulan kunnan kehittämisohjelmaan vuoteen 2015 sisältyy henkilöstön näkökulma, jonka toimenpidelinjaukset ovat:

20 18 - henkilöstön työkyky ja osaaminen turvataan oikealla henkilöstömitoituksella, aktiivisella henkilöstöpolitiikalla sekä työkykyä ylläpitävällä toiminnalla ja koulutuksella. - henkilöstön palkkauksessa huomioidaan palkkauksen kannustavuus, kilpailukykyisyys ja työtehtävien asettamat vaatimukset - henkilöstön koulutukseen ja ammatilliseen kehittymiseen osoitetaan riittävät voimavarat - henkilöstön eläkkeelle siirtymisen aiheuttamaan työvoiman tarpeeseen varaudutaan - tiedonkulkua ja tiedonvälityksen kanavia parannetaan - johtamis- ja kehittämisvalmiuksia parannetaan - hattulan kunta edistää työnantajana henkilöstön tasa-arvoisten ja yhdenvertaisten mahdollisuuksien toteutumista palkkauksessa, urakehityksessä sekä työn ja perhe-elämän yhteensovittamisessa - henkilöstöä ja kunnan henkilöstöpolitiikkaa koskevat suunnitelmat ja raportit pidetään ajan tasalla, ja niiden tarjoamaa tietoa hyödynnetään kunnan päätöksenteossa ja toiminnan suunnittelussa Laatinut Leena Rantanen, controller

21 19 VAKITUINEN HENKILÖSTÖ Nimi Nimike Vakituinen palvelusuhde alkoi Kesto vuosia HALLINTOYKSIKKÖ Ala-Kotila, Helena Kamreeri ,2 Jenu, Liisa Toimistosihteeri ,3 Karhula, Maija-Liisa Hallintosihteeri ,4 Lätti, Petri Juhani Talousjohtaja ,9 Nyberg, Marja-Leena Toimistosihteeri ,7 Rämö, Heidi Kunnanjohtaja ,2 Toivonen, Harri Hallintojohtaja ,2 Toivonen, Raija Atk-vastaava ,1 PERUSTURVAYKSIKKÖ Aalto, Hanna-Kaisa Lastentarhanopettaja ,4 Aaltonen, Katri Päivähoitaja ,4 Aarnisalo, Satu Sairaanhoitaja ,4 Ahola, Minna Hoitaja ,6 Ahtila, Heli Hoitaja ,8 Ala-Jaakkola, Raija Varhaiskasvatuksen palveluesimies ,6 Alatalo, Marja-Liisa Hoitaja ,3 Aronen, Katri Varhaiskasvatuksen palveluesimies ,4 Arvela, Kati Etuuskäsittelijä ,8 Arvila-Lehtonen, Anne-Kaarina Erityislastentarhan opettaja ,3 Auraneva, Leena-Maija Lähihoitaja ,2 Autio, Marja Hoitaja ,3 Eklund, Aila Päivähoitaja ,2 Ekroos, Mervi Erityislastentarhan opettaja ,4 Enqvist, Kirsti Vastaava sairaanhoitaja ,3 Haanpää, Sari Päivähoitaja ,0 Heikkilä, Teemu Lastentarhanopettaja ,4 Helminen, Eija Perhepäivähoitaja ,2 Hietala, Elisa Päivähoitaja ,4 Horma, Maija Päivähoitaja ,4 Hovila, Mirja Hoitaja ,2 Hulkkonen, Sami Päivähoitaja ,4 Huuskonen, Anne Päivähoitaja ,2 Hyvärinen, Helena Hoitaja ,3 Hyvönen, Anna-Maija Lastentarhanopettaja ,9 Hämäläinen, Arja Hoitaja ,9 Hämäläinen, Eija Perhepäivähoitaja ,2 Härkönen, Teija Päivähoitaja ,4 Ihaniemi, Pirjo Lastentarhanopettaja ,4

HATTULAN KUNNAN HENKILÖSTÖRAPORTTI

HATTULAN KUNNAN HENKILÖSTÖRAPORTTI HATTULAN KUNNAN HENKILÖSTÖRAPORTTI 2010 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. JOHDANTO... 1 2. KUNNAN HENKILÖSTÖN ORGANISAATIO, MÄÄRÄ JA RAKENNE... 2 2.1. Kunnan hallinto-organisaatio... 2 2.2. Kunnan palveluksessa olevan

Lisätiedot

HATTULAN KUNNAN HENKILÖSTÖRAPORTTI

HATTULAN KUNNAN HENKILÖSTÖRAPORTTI HATTULAN KUNNAN HENKILÖSTÖRAPORTTI 2011 2 SISÄLLYSLUETTELO 1 JOHDANTO...1 2 KUNNAN HENKILÖSTÖN ORGANISAATIO, MÄÄRÄ JA RAKENNE...2 2.1. Kunnan hallinto-organisaatio...2 2.2. Kunnan palveluksessa olevan

Lisätiedot

SERTIFIOIDUT PUHTAUSALAN HENKILÖT

SERTIFIOIDUT PUHTAUSALAN HENKILÖT SERTIFIOIDUT PUHTAUSALAN HENKILÖT Lista päivitetään noin kuukauden välein Numero PA26 AALTONEN, Virpi Marjatta 17.12.2019 PA6 AHLGREN, Mari Johanna PA49 AHONEN, Minna Susanna PA21 AHTIALA-HUOTARI, Elina

Lisätiedot

SERTIFIOIDUT PUHTAUSALAN HENKILÖT

SERTIFIOIDUT PUHTAUSALAN HENKILÖT SERTIFIOIDUT PUHTAUSALAN HENKILÖT Lista päivitetään noin kuukauden välein Numero PA26 AALTONEN, Virpi Marjatta 17.12.2019 PA6 AHLGREN, Mari Johanna PA49 AHONEN, Minna Susanna PA21 AHTIALA-HUOTARI, Elina

Lisätiedot

HENKILÖSTÖRAPORTTI 2014 ÄHTÄRIN KAUPUNKI

HENKILÖSTÖRAPORTTI 2014 ÄHTÄRIN KAUPUNKI HENKILÖSTÖRAPORTTI 2014 ÄHTÄRIN KAUPUNKI 1 Henkilöstöraportti kertoo tiivistetyssä muodossa olennaisimmat tiedot henkilöstön määrästä, henkilöstörakenteesta ja henkilöstökuluista. Raportti sisältää lisäksi

Lisätiedot

Varpaisjärven kunnasta siirtyvä henkilökunta

Varpaisjärven kunnasta siirtyvä henkilökunta Varpaisjärven kunnasta siirtyvä henkilökunta Työntekijän nimi Nykyinen virka- tai toiminimike 31.12.2010 Palvelussuhteen luonne 31.12.2010 Palvelussuhteen luonne 1.1.2011 Virka- tai toiminimike 1.1.2011

Lisätiedot

Pöytyän kunta Perusopetuksen ja lukiokoulutuksen vakanssien sijoittuminen yhtenäiskouluille

Pöytyän kunta Perusopetuksen ja lukiokoulutuksen vakanssien sijoittuminen yhtenäiskouluille Pöytyän kunta ja lukiokoulutuksen vakanssien sijoittuminen ille Elisenvaaran Tehtävänimike Vakanssinumero Vakanssin tämänhetkinen hoitaja Rehtori 550 Mika Virtanen - luokanopettaja, apulaisrehtori 513

Lisätiedot

Vakanssi Nimi Nykyinen nimike Uusi nimike 142081 Hyttinen Jouni rehtori virka rehtori 142082 Kazera Maija luokanopettaja virka Luokanopettaja 142083

Vakanssi Nimi Nykyinen nimike Uusi nimike 142081 Hyttinen Jouni rehtori virka rehtori 142082 Kazera Maija luokanopettaja virka Luokanopettaja 142083 Vakanssi Nimi Nykyinen nimike Uusi nimike 142081 Hyttinen Jouni rehtori virka rehtori 142082 Kazera Maija luokanopettaja virka Luokanopettaja 142083 Kosonen Juha luokanopettaja virka Luokanopettaja 142084

Lisätiedot

Suomen avantouintiliitto SM-Kisat 08.03.2008. A Naiset alle 20 v. Nimi Seura Lähtöaika Rata Aika sija

Suomen avantouintiliitto SM-Kisat 08.03.2008. A Naiset alle 20 v. Nimi Seura Lähtöaika Rata Aika sija A Naiset alle 20 v. Nimi Seura Lähtöaika Rata Aika sija Junila Sandra Tampereen Talviuimarit 13:20 4. 26,53 1 Virta Sini Katismaan Avantouimarit 13:20 2. 32,13 2 B Miehet 20-29 v. Heinämäki Janne Apian

Lisätiedot

- Yhdenmukaistamista on vielä käsiteltävä valmistelutoimikunnassa/alatyöryhmien välillä.

- Yhdenmukaistamista on vielä käsiteltävä valmistelutoimikunnassa/alatyöryhmien välillä. 2.5.2012 Henkilöstökoonti; Pöytyä, Aura, Pöytyän kttky Vak. Ma Yht. Hallinto ja talous 79 5 84 Perusturva 242 4 246 Varhaiskasvatus 102 18 120 Sivistys 173 65 238 Tekninen 108 2 110 Yhteensä 703 94 797

Lisätiedot

Turun Osuuskaupan Edustajistovaali VAALIN TULOS EHDOKASLISTOITTAIN JÄSENALUE 2

Turun Osuuskaupan Edustajistovaali VAALIN TULOS EHDOKASLISTOITTAIN JÄSENALUE 2 21.3.2012 Turun Osuuskaupan Edustajistovaali 2012 05.03.12 14.03.12 VAALIN TULOS EHDOKASLISTOITTAIN JÄSENALUE 2 Lista N 1 316 Lehikoinen Jouni 269 3,049.00 Valittu 2 330 Virtanen Leena 214 1,524.50 Valittu

Lisätiedot

Taulukko 1: Palvelussuhteiden määrä toimialoittain. Taulukko 2: Palvelussuhteiden kokoaikaisuus hallintokunnittain. Yhteensä.

Taulukko 1: Palvelussuhteiden määrä toimialoittain. Taulukko 2: Palvelussuhteiden kokoaikaisuus hallintokunnittain. Yhteensä. Taulukko 1: Palvelussuhteiden määrä toimialoittain Vakinainen Vakinainen Vakinainen Keskushallinto 205 206 114 65 64 22 270 270 136 Ympäristöterveydenhuolto 27 26 26 9 8 4 36 34 30 Sosiaali- ja terveystoimi

Lisätiedot

SAUVON KUNNAN HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2014

SAUVON KUNNAN HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2014 SAUVON KUNNAN HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2014 Käsittely: KH 27.4.2015 KV 8.6.2015 SISÄLLYSLUETTELO SAUVON KUNNAN HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2014... 2 1. HENKILÖSTÖSTRATEGIA... 2 2. KUNNAN HENKILÖSTÖRAKENNE... 3

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO JOHDANTO... 1

SISÄLLYSLUETTELO JOHDANTO... 1 HATTULAN KUNNAN HENKILÖSTÖRAPORTTI 2014 SISÄLLYSLUETTELO JOHDANTO... 1 KUNNAN ORGANISAATIO, HENKILÖSTÖN MÄÄRÄ JA RAKENNE... 2 Kunnan hallinto-organisaatio... 2 Henkilöstömäärä ja palvelussuhteen päätoimisuus...

Lisätiedot

Siilinjärven kunnan HENKILÖSTÖKERTOMUS vuodelta 2015

Siilinjärven kunnan HENKILÖSTÖKERTOMUS vuodelta 2015 Siilinjärven kunnan HENKILÖSTÖKERTOMUS vuodelta 2015 Henkilöstön määrä palvelualueittain 31.12.2015 Palvelualue vakinaiset määräaikaiset määräaikaisista työllistettyjä yhteensä v. 2015 Konserni- ja maankäyttöpalvelut

Lisätiedot

Kaupunginhallitus päätti valita vuonna 2017 toimitettavia kuntavaaleja varten. 001 äänestysalue (Yhteiskoulu)

Kaupunginhallitus päätti valita vuonna 2017 toimitettavia kuntavaaleja varten. 001 äänestysalue (Yhteiskoulu) Kaupunginhallitus päätti valita vuonna 2017 toimitettavia kuntavaaleja varten 1. asetettaviin äänestysalueiden vaalilautakuntiin viisi varajäsentä 2. asettaa kaksi vaalitoimikuntaa ja niihin nimetään kolme

Lisätiedot

ÄHTÄR]N. KAUPUNGiN 1-[ENKJLÖSTÖRAPORT 11

ÄHTÄR]N. KAUPUNGiN 1-[ENKJLÖSTÖRAPORT 11 ÄHTÄR]N KAUPUNGiN 1-[ENKJLÖSTÖRAPORT 11 2016 4, \- mk 0O ~ JO ½ 4. Henkilöstöraportti kertoo tiivistetyssä muodossa olennaisimmat tiedot henkilöstön määrästä, henkilöstörakenteesta ja henkilöstökuluista.

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2017 SAATTEEKSI HENKILÖSTÖPANOKSET HENKILÖSTÖ... 3

KONNEVEDEN KUNTA HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2017 SAATTEEKSI HENKILÖSTÖPANOKSET HENKILÖSTÖ... 3 1(11) KONNEVEDEN KUNTA HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2017 SISÄLLYSLUETTELO SAATTEEKSI. 2 1. HENKILÖSTÖPANOKSET. 3 1.1. HENKILÖSTÖ... 3 1.1.1 Henkilöstön määrä... 3 1.1.2 Henkilöstön määrä toimialoittain.. 3 1.1.3

Lisätiedot

Puheenjohtaja Esko Lehtimäki. Varapuheenjohtaja Anne Luhtala KUNNANVALTUUSTON PUHEENJOHTAJA JA VARAPUHEENJOHTAJAT

Puheenjohtaja Esko Lehtimäki. Varapuheenjohtaja Anne Luhtala KUNNANVALTUUSTON PUHEENJOHTAJA JA VARAPUHEENJOHTAJAT 1 (10) TEUVAN KUNTA LUOTTAMUSTOIMIEN TÄYTTÄMINEN - Teuvan kunnanvaltuusto 19.1.2009 KUNNANVALTUUSTON VAALILAUTAKUNTA varsinaiset et Lehtimäki Esko Luhtala Anne Lilja Jukka Mäntylä Anu henkilökohtaiset

Lisätiedot

Jos olet ilmoittautunut vapaaehtoiseksi mutta nimesi puuttuu listalta ota yhteyttä suoraan ryhmäsi vetäjään. Sprintin toimitsijat Tilanne 9.9.

Jos olet ilmoittautunut vapaaehtoiseksi mutta nimesi puuttuu listalta ota yhteyttä suoraan ryhmäsi vetäjään. Sprintin toimitsijat Tilanne 9.9. Jos olet ilmoittautunut vapaaehtoiseksi mutta nimesi puuttuu listalta ota yhteyttä suoraan ryhmäsi vetäjään Sprintin toimitsijat Tilanne 9.9.2014 Nimi Helanterä Antero Laine Jukka Nuuttila Marja-Leena

Lisätiedot

Leppävirran kunta Puh. (017) 570 911 PL 4, 79101 Leppävirta www.leppavirta.fi

Leppävirran kunta Puh. (017) 570 911 PL 4, 79101 Leppävirta www.leppavirta.fi Leppävirran kunta Puh. (017) 570 911 PL 4, 79101 Leppävirta www.leppavirta.fi henkilöstötilinpäätös 2014 HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS Sisällysluettelo 1. HENKILÖSTÖ... 1 1.1. Vakinainen henkilöstö toimialoittain

Lisätiedot

ÄT-[TÄRJN. KAUPUNGiN. 1-{ENKJLÖSTÖRAPOR i II

ÄT-[TÄRJN. KAUPUNGiN. 1-{ENKJLÖSTÖRAPOR i II ÄT-[TÄRJN KAUPUNGiN 1-{ENKJLÖSTÖRAPOR i II 2017 Kenkilöstöraportti kertoo tiivistetyssä muodossa olennaisimmat tiedot henkilöstön määrästä, henkilöstörakenteesta ja henkilöstökuluista. Raportti sisältää

Lisätiedot

AVOIN. Oulu Kuopio Kuopio Somero. Äänekoski Tampere Tampere Liperi. Oulu

AVOIN. Oulu Kuopio Kuopio Somero. Äänekoski Tampere Tampere Liperi. Oulu AVOIN Kuopio Kuopio Somero 1. Syrjälä Olli Liukku Hanna-Leena 3 55 1 65 4 50 170 2. Sorva Aaro Virtanen Mia 2 60 2 60 6 48 168 3. Savilahti Mikko Peltomäki Ella 1 65 6 48 8 46 159 4. Hakkarainen Jari Lampinen

Lisätiedot

Vaalilautakuntien ja vaalitoimikuntien asettaminen eduskuntavaaleja varten. Valmistelija: hallintosihteeri Toini Heinonen, puh.

Vaalilautakuntien ja vaalitoimikuntien asettaminen eduskuntavaaleja varten. Valmistelija: hallintosihteeri Toini Heinonen, puh. Kaupunginhallitus 10 19.01.2015 Vaalilautakuntien ja vaalitoimikuntien asettaminen eduskuntavaaleja varten Kh 10 Valmistelija: hallintosihteeri Toini Heinonen, puh. 02 761 1110 Eduskuntavaalit toimitetaan

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2015 SAATTEEKSI HENKILÖSTÖPANOKSET HENKILÖSTÖ... 3

KONNEVEDEN KUNTA HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2015 SAATTEEKSI HENKILÖSTÖPANOKSET HENKILÖSTÖ... 3 1(10) KONNEVEDEN KUNTA HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2015 SISÄLLYSLUETTELO SAATTEEKSI. 2 1. HENKILÖSTÖPANOKSET. 3 1.1. HENKILÖSTÖ... 3 1.1.1 Henkilöstön määrä... 3 1.1.2 Henkilöstön määrä toimialoittain.. 3 1.1.3

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2012 SAATTEEKSI HENKILÖSTÖPANOKSET HENKILÖSTÖ... 3

KONNEVEDEN KUNTA HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2012 SAATTEEKSI HENKILÖSTÖPANOKSET HENKILÖSTÖ... 3 1(10) KONNEVEDEN KUNTA HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2012 SISÄLLYSLUETTELO SAATTEEKSI. 2 1. HENKILÖSTÖPANOKSET. 3 1.1. HENKILÖSTÖ... 3 1.1.1 Henkilöstön määrä... 3 1.1.2 Henkilöstön määrä toimialoittain.. 3 1.1.3

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveyskeskuksen viranhaltijapäätökset

Sosiaali- ja terveyskeskuksen viranhaltijapäätökset Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 156/00.02.04/2014 131 Sosiaali- ja terveyskeskuksen viranhaltijapäätökset 27.8.2014 Sosiaali- ja terveysjohtaja Juha Sandberg 20.8.2014: Sosiaali- ja terveyspalvelujen

Lisätiedot

Rauman enorssi-seminaariin ilmoittautuneet (tilanne )

Rauman enorssi-seminaariin ilmoittautuneet (tilanne ) Rauman enorssi-seminaariin ilmoittautuneet (tilanne 15.4.2015) 1 Marko van den Berg Helsingin normaalilyseo 2 Jani Kiviharju Helsingin normaalilyseo 3 Tuula Koskimies-Sirén Helsingin normaalilyseo 4 Veli-Pekka

Lisätiedot

2016 MAKSIMIVOIMAPUNNERRUSRANKING ,76 Andreea Vasilescu/91 40,0 42,5 45,0 42,5

2016 MAKSIMIVOIMAPUNNERRUSRANKING ,76 Andreea Vasilescu/91 40,0 42,5 45,0 42,5 2016 MAKSIMIVOIMAPUNNERRUSRANKING 47 46,76 Andreea Vasilescu/91 40,0 42,5 45,0 42,5 52N60 49,40 Pirjo Kemppainen / 51 25,0 27,5 30,0 27,5 52N60 48,90 Pirjo Kemppainen/51 25,0 25,0 25,0 52N20 51,30 Jenna

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2016 SAATTEEKSI HENKILÖSTÖPANOKSET HENKILÖSTÖ... 3

KONNEVEDEN KUNTA HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2016 SAATTEEKSI HENKILÖSTÖPANOKSET HENKILÖSTÖ... 3 1(11) KONNEVEDEN KUNTA HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2016 SISÄLLYSLUETTELO SAATTEEKSI. 2 1. HENKILÖSTÖPANOKSET. 3 1.1. HENKILÖSTÖ... 3 1.1.1 Henkilöstön määrä... 3 1.1.2 Henkilöstön määrä toimialoittain.. 3 1.1.3

Lisätiedot

KANGASALAN KUNTA PÄÄTÖSPÖYTÄKIRJA Dnro SO 234/2013 Sosiaali- ja terveyskeskus. Sosiaali- ja terveysjohtaja

KANGASALAN KUNTA PÄÄTÖSPÖYTÄKIRJA Dnro SO 234/2013 Sosiaali- ja terveyskeskus. Sosiaali- ja terveysjohtaja Sosiaali- ja terveysjohtaja 3.10.2017 1 64 SOSIAALI- JA TERVEYSKESKUKSEN PALVELUALUEET, PALVELUYKSIKÖT JA TOIMINTAYKSIKÖT SEKÄ ESIMIEHET JA HEIDÄN SIJAISENSA, hallintosihteeri Päivi Seppi 3.10.2017 Kunnan

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2014 SAATTEEKSI HENKILÖSTÖPANOKSET HENKILÖSTÖ... 3

KONNEVEDEN KUNTA HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2014 SAATTEEKSI HENKILÖSTÖPANOKSET HENKILÖSTÖ... 3 1(11) KONNEVEDEN KUNTA HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2014 SISÄLLYSLUETTELO SAATTEEKSI. 2 1. HENKILÖSTÖPANOKSET. 3 1.1. HENKILÖSTÖ... 3 1.1.1 Henkilöstön määrä... 3 1.1.2 Henkilöstön määrä toimialoittain.. 3 1.1.3

Lisätiedot

MAKSIMIRANKING 2019 PVM. VIRALLINEN N50 56,1 Minna Mäkirinne-Autio 40, Helsinki

MAKSIMIRANKING 2019 PVM. VIRALLINEN N50 56,1 Minna Mäkirinne-Autio 40, Helsinki MAKSIMIRANKING 2019 PVM. VIRALLINEN 29.9.2019 57 54,30 Johanna Forsström / 88 77,5 28.9.2019 SM - kilpailut Loppi 57N50 56,1 Minna Mäkirinne-Autio 40,0 8.6.2019 Helsinki 63 62,30 Aino Askala / 92 72,5

Lisätiedot

3. 4.5.2011/18. Liite Virallisen lehden numeroon 55/13.5.2011. Toimittanut eduskuntatiedotus

3. 4.5.2011/18. Liite Virallisen lehden numeroon 55/13.5.2011. Toimittanut eduskuntatiedotus 3. 4.5.2011/18 Liite Virallisen lehden numeroon 55/13.5.2011 EDUSKUNNAN VIIKKO Toimittanut eduskuntatiedotus SISÄLLYSLUETTELO Muuta.................... 41 MUUTA Tiistai 3.5.2011 Valiokuntien vaaleissa

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2013 SAATTEEKSI HENKILÖSTÖPANOKSET HENKILÖSTÖ... 3

KONNEVEDEN KUNTA HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2013 SAATTEEKSI HENKILÖSTÖPANOKSET HENKILÖSTÖ... 3 1(11) KONNEVEDEN KUNTA HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2013 SISÄLLYSLUETTELO SAATTEEKSI. 2 1. HENKILÖSTÖPANOKSET. 3 1.1. HENKILÖSTÖ... 3 1.1.1 Henkilöstön määrä... 3 1.1.2 Henkilöstön määrä toimialoittain.. 3 1.1.3

Lisätiedot

VUODEN 2013 VIRALLISTEN KISOJEN TALKOOVUOROT Päivitetty 31.5.2013 Sivu 1/5

VUODEN 2013 VIRALLISTEN KISOJEN TALKOOVUOROT Päivitetty 31.5.2013 Sivu 1/5 VUODEN 2013 VIRALLISTEN KISOJEN TALKOOVUOROT Päivitetty 31.5.2013 Sivu 1/5 TYÖNTEKIJÄLISTA MAALISKUU LAUANTAI 02.03.2013 3 LK Anne Laine Jenni Sokura Satu Tolonen Anni Rämä Linda Laurikainen Sonja Meuronen

Lisätiedot

Sivistyslautakunta 42 27.05.2014. Opettajien virat, niiden nimikkeet ja virkojen numerointi 493/01/2014

Sivistyslautakunta 42 27.05.2014. Opettajien virat, niiden nimikkeet ja virkojen numerointi 493/01/2014 Sivistyslautakunta 42 27.05.2014 Opettajien virat, niiden nimikkeet ja virkojen numerointi 493/01/2014 Sivla 42 Valmistelija: rehtori Markku Tani, puh. 040 836 5620, etunimi.sukunimi@savitaipale.fi OVTES/opettajien

Lisätiedot

Vaalilautakuntien ja vaalitoimikuntien asettaminen 2018 presidentinvaaleja varten

Vaalilautakuntien ja vaalitoimikuntien asettaminen 2018 presidentinvaaleja varten Kaupunginhallitus 290 25.09.2017 Kaupunginhallitus 311 09.10.2017 Vaalilautakuntien ja vaalitoimikuntien asettaminen 2018 presidentinvaaleja varten Kh 25.09.2017 290 Valmistelija: palvelusihteeri Johanna

Lisätiedot

Kunnallisten luottamustoimien täyttäminen toimikaudeksi Valmistelija: hallintojohtaja Päivi Huhtala

Kunnallisten luottamustoimien täyttäminen toimikaudeksi Valmistelija: hallintojohtaja Päivi Huhtala Kunnanhallitus 94 05.06.2017 Kunnanvaltuusto 49 12.06.2017 Kunnallisten luottamustoimien täyttäminen toimikaudeksi 1.6.2017-31.5.2021 Kh 05.06.2017 94 Valmistelija: hallintojohtaja Päivi Huhtala Alla lueteltuja

Lisätiedot

enorssin syysseminaari Joensuussa Didaktiikka, OPS ja TVT koulun keskiössä

enorssin syysseminaari Joensuussa Didaktiikka, OPS ja TVT koulun keskiössä Osallistujaluettelo yksiköittäin (ver. 18.4.2014) 1. Jani Kiviharju Helsingin normaalilyseo yläkoulu ja lukio 2. Tuula Koskimies-Sirén Helsingin normaalilyseo lukio 3. Tiia Karpin Helsingin normaalilyseo

Lisätiedot

IIN KUNTA HENKILÖSTÖRAPORTTI

IIN KUNTA HENKILÖSTÖRAPORTTI IIN KUNTA HENKILÖSTÖRAPORTTI 2015 Kunnanhallitus 16.5.2016 2 HENKILÖSTÖRAPORTTI SISÄLLYSLUETTELO 1. Johdanto... 3 2. Henkilöstön määrä ja rakenne... 3 2.1. Henkilöstömäärän kehitys ja palvelusuhteen luonne......

Lisätiedot

SERTIFIOIDUT PUHTAUSALAN HENKILÖT

SERTIFIOIDUT PUHTAUSALAN HENKILÖT SERTIFIOIDUT PUHTAUSALAN HENKILÖT KIWA Inspecta Lista päivitetään noin kuukauden välein Numero PA26 AALTONEN, Virpi Marjatta 17.12.2019 PA6 AHLGREN, Mari Johanna PA115 AHOLAINEN, Eila Anneli PA49 AHONEN,

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveyskeskuksen viranhaltijapäätökset

Sosiaali- ja terveyskeskuksen viranhaltijapäätökset Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 156/00.02.04/2014 154 Sosiaali- ja terveyskeskuksen viranhaltijapäätökset 24.9.2014 Sosiaali- ja terveysjohtaja Juha Sandberg 17.9.2014: Sosiaali- ja terveyspalvelujen

Lisätiedot

Yleisurheiluveteraanien SM-viestit 2012, Turku PN Stadion 9.6.2012 KULTAA

Yleisurheiluveteraanien SM-viestit 2012, Turku PN Stadion 9.6.2012 KULTAA Yleisurheiluveteraanien SM-viestit 2012, Turku PN Stadion 9.6.2012 KULTAA M30 4 x 100 m 1. Varsinais-Suomen Veteraaniurheilijat 47,81 SE Mikko Kiuru Henri Heikkinen Jukka Mertanen Krister Laine M30 4 x

Lisätiedot

LOIMAAN KAUPUNKI OTE PÖYTÄKIRJASTA 1. Vaalilautakuntien ja vaalitoimikuntien asettaminen europarlamenttivaaleja varten

LOIMAAN KAUPUNKI OTE PÖYTÄKIRJASTA 1. Vaalilautakuntien ja vaalitoimikuntien asettaminen europarlamenttivaaleja varten LOIMAAN KAUPUNKI OTE PÖYTÄKIRJASTA 1 Vaalilautakuntien ja vaalitoimikuntien asettaminen europarlamenttivaaleja varten Kh 39 Valmistelija: hallintosihteeri Toini Heinonen, puh. 02 761 1110 - - - - - Kaupunginjohtajan

Lisätiedot

3010 Koulukuraattoritoim. Hanne-Mari Pöyhönen Samat kuin päättävät ja Riitta Hannonen Riitta Hannonen Riitta Hannonen

3010 Koulukuraattoritoim. Hanne-Mari Pöyhönen Samat kuin päättävät ja Riitta Hannonen Riitta Hannonen Riitta Hannonen 1 LIITE : Sivistys- ja vapaa-aikaltk 28.01.2016 6 S I V I S T Y S- JA V A P A A - A I K A L A U T A K U N T A : Laskujen hyväksyjät, käyttövaltuudet ja hankintarajat sekä laskujen vastaanottajat vuonna

Lisätiedot

LAPUAN VIRKIÄN ENNÄTYKSET - 2015

LAPUAN VIRKIÄN ENNÄTYKSET - 2015 LAPUAN VIRKIÄN ENNÄTYKSET - 2015 MIEHET 100 m 11,10 Joonas Kokko 2015 200 m 22,55 Joonas Kokko 2015 400 m 48,53 Jukka Latva-Rasku -97 800 m 1.51,78 Pekka Passinen -94 1000 m 2.26,94 Ville Hautala -91 1500

Lisätiedot

HENKILÖSTÖRAPORTTI ÄHTÄRIN KAUPUNKI

HENKILÖSTÖRAPORTTI ÄHTÄRIN KAUPUNKI HENKILÖSTÖRAPORTTI 215 ÄHTÄRIN KAUPUNKI l-ienkilöstöraportti kertoo tiivistetyssä muodossa olennaisimmat tiedot henkilöstön määrästä, henkilöstörakenteesta ja henkilöstökuluista. Raportti sisältää lisäksi

Lisätiedot

PORIN SELVITYSALUEEN KUNTAUUDISTUS. Poliittisen ohjausryhmän jäsenet

PORIN SELVITYSALUEEN KUNTAUUDISTUS. Poliittisen ohjausryhmän jäsenet PORIN SELVITYSALUEEN KUNTAUUDISTUS Poliittisen ohjausryhmän jäsenet Poliittisen ohjausryhmän jäsenet kategorioittain (3) 1. Ohjausryhmän jäsenet kunnittain Harjavalta, Kokemäki, Lavia, Luvia, Merikarvia,

Lisätiedot

JHL:n edustajisto

JHL:n edustajisto JHL:n edustajisto 6.6.2017 Vaalipiiri Vaaliliitto Nimi Sopimusala 1 JHLdemarit ja PALDANIUS KARI Kunta 1 JHLdemarit ja KOSKELA MARKKU Kunta 1 JHLdemarit ja HAMARI HELI Kunta 1 JHLdemarit ja STRENGELL JARNO

Lisätiedot

Kunnalliset palkat ja henkilöstö

Kunnalliset palkat ja henkilöstö Kunnalliset palkat ja henkilöstö Tilastoesite syyskuu 2016 KT Kuntatyönantajat 8000 7000 6000 Keskiansiot sopimusaloittain Kokoaikaiset kuukausipalkkaiset vuonna 2015 7 380 5000 4000 3000 2000 2 743 3

Lisätiedot

kunnanjohtaja Paloniemi Erkki hallintojohtaja Hutko Minna siivous- ja

kunnanjohtaja Paloniemi Erkki hallintojohtaja Hutko Minna siivous- ja VESILAHDEN KUNNAN PUHELINNUMEROT Vesilahden kunta keskus 03 5652 7500 TALOUS- JA HALLINTOTOIMI kunnanjohtaja Paloniemi Erkki 0500 731 190 hallintojohtaja Hutko Minna 050 389 5202 siivous- ja Moisio Kati

Lisätiedot

Sisällys: Henkilöstöraportti 2018 Tilinpäätös, liite

Sisällys: Henkilöstöraportti 2018 Tilinpäätös, liite Sisällys: HENKILÖSTÖRAPORTTI... 2 Yleiskatsaus... 2 Henkilöstön määrä... 2 Taulukko 1: Henkilöstömäärän palvelualueittain 2013 2018... 2 Taulukko 2: Henkilöstömäärä uuden organisaation mukaisesti ja työaikamuodoissa

Lisätiedot

2.00,2 Ilmo Siitari ,59 Henri Manninen ,0 Väinö Lestelä ,8 Tapio Nykänen ,8 Erkki Oikarinen -70

2.00,2 Ilmo Siitari ,59 Henri Manninen ,0 Väinö Lestelä ,8 Tapio Nykänen ,8 Erkki Oikarinen -70 100 m: 10,93 Tero Heikkinen -94 11,18 Hannu Hokkanen -84 11,1 Tapani Nykänen -80 11,44 Pasi Tervonen -90 11,2 Kalevi Vauhkonen -70 11,54 Jari Pynnönen -87 11,57 Reijo Erkkilä -84 11,4 Seppo Kupila -56

Lisätiedot

E-P:n am hisu parisprinttiviesti Jurvassa

E-P:n am hisu parisprinttiviesti Jurvassa Suunta-Jurva 1(5) E-P:n am hisu parisprinttiviesti Jurvassa 17.2.2013 Lopputulokset H21 (2+2+2+2+2+2) 1) Pohjankyrön Rasti 1 52:47 (Saari Petri 8:18/2., Heiska Samu 9:25/1., Saari Petri 8:59/2., Heiska

Lisätiedot

Ahonkylän koulun johtokunta

Ahonkylän koulun johtokunta 1 KOULUJEN JOHTOKUNNAT 2013-2016 Ahonkylän koulun johtokunta Puheenjohtaja Toni Lahti Lassi-Matti Rauhala Varapuheenjohtaja Anne Mäenpää Johan Mäenpää Jäsen Marjut Lahti Matti Ylisaukko-Oja Jäsen Marja

Lisätiedot

AVOIN. Oulu Kuopio Kuopio Somero. Äänekoski Tampere Tampere Liperi. Oulu

AVOIN. Oulu Kuopio Kuopio Somero. Äänekoski Tampere Tampere Liperi. Oulu AVOIN Kuopio Kuopio Somero 1. Sorva Aaro Virtanen Mia 2 60 2 60 6 48 1 65 233 2. Savilahti Mikko Peltomäki Ella 1 65 6 48 8 46 2 60 219 3. Syrjälä Olli Liukku Hanna-Leena 3 55 1 65 4 50 9 45 215 4. Hakkarainen

Lisätiedot

LIITE : Sivistys- ja vapaa-aikaltk

LIITE : Sivistys- ja vapaa-aikaltk 1 S I V I S T Y S- JA V A P A A - A I K A L A U T A K U N T A : Laskujen hyväksyjät, käyttövaltuudet ja hankintarajat sekä laskujen vastaanottajat vuonna 2015 Sijaisuusjärjestelyissä noudatetaan muutoksista

Lisätiedot

Norssiope.fi juhlaseminaari ja enorssin kevätseminaari, osallistujaluettelo (27.4.2016)

Norssiope.fi juhlaseminaari ja enorssin kevätseminaari, osallistujaluettelo (27.4.2016) Norssiope.fi juhlaseminaari ja enorssin kevätseminaari, osallistujaluettelo (27.4.2016) 1 Kiviharju Jani Helsingin normaalilyseo 2 Hyvönen Olli Helsingin normaalilyseo 3 van den Berg Marko Helsingin normaalilyseo

Lisätiedot

Sosiaalityö puhelinaika 8.30-9.00 ja 13-13.30 Ajanvaraus kaikille sosiaalityön työntekijöille 06 2525 1201 toimistosihteeri

Sosiaalityö puhelinaika 8.30-9.00 ja 13-13.30 Ajanvaraus kaikille sosiaalityön työntekijöille 06 2525 1201 toimistosihteeri PERUSTURVAPALVELUT Faksi 06-2525 1211 Hallinto Nurmi Maria-Liisa perusturvajohtaja 040 554 9528 Ajanvaraus ja neuvonta 06 2525 1201 Humalamäki Päivi toimistosihteeri ajanvaraus, ohjaus, neuvonta, välitystilit

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveyskeskuksen viranhaltijapäätökset

Sosiaali- ja terveyskeskuksen viranhaltijapäätökset Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 156/00.02.04/2014 115 Sosiaali- ja terveyskeskuksen viranhaltijapäätökset 11.6.2014 Sosiaali- ja terveysjohtaja Juha Sandberg 4.6.2014: Sosiaali- ja terveyspalvelujen

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveyskeskuksen viranhaltijapäätökset

Sosiaali- ja terveyskeskuksen viranhaltijapäätökset Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 1035/00.02.04/2014 122 Sosiaali- ja terveyskeskuksen viranhaltijapäätökset 2.9.2015 Sosiaali- ja terveysjohtaja Juha Sandberg 21.8.2015: Sosiaali- ja terveyspalvelujen

Lisätiedot

HENKILÖSTÖSUUNNITELMA 2014

HENKILÖSTÖSUUNNITELMA 2014 KEHITTÄMINEN JA HALLINTO Kehittäminen matkailupäällikkö 0 0 0 0 0 työnsuunnittelija 1 1 1 1 1 kaupunginjohtaja 1 1 1 1 1 apulaiskaupunginjohtaja 0 0 0 0 0 hallinto- ja henkilöstöjohtaja 1 1 1 1 1 talousjohtaja

Lisätiedot

Henkilöstö Tulostettu: Henkilöstö. Kopio: Seunala, Eija 1/7

Henkilöstö Tulostettu: Henkilöstö. Kopio: Seunala, Eija 1/7 Henkilöstö Kopio: Seunala, Eija 1/7 Sisällysluettelo Henkilöstö Hallinto Oppilashuolto Orimattilan yhteiskoulu Opettajat Opettajien yhteystiedot Henkilökunta Henkilökunnan yhteystiedot Kopio: Seunala,

Lisätiedot

Seniori Cup 2018 Seniori 2 vakiot

Seniori Cup 2018 Seniori 2 vakiot Seniori 2 vakiot 1 Henry Hatakka - Terhi Virkki-Hatakka Tanssiurheilijat 15 15 2 Rene Öunväärt - Anneli Nommik Vakita 13 13 3 Marko Mäntyniemi - Tiina Kivelä Botafogo Seinäjoki 12 12 4 Hannu Heiskanen

Lisätiedot

Lapua Lohja

Lapua Lohja 5.3.2016 Lapua 66 65,80 Tomi Halmesmäki/76 105,0 105,0 1. 74 71,40 Atte Ojala/91 145,0 150,0 152,5 152,5 1. 74 71,30 Tero Keisala/85 125,0 140,0 145,0 145,0 2. 74 72,50 Toni Hyttinen/95 105,0 115,0 122,5

Lisätiedot

ERITYISEN KUNTAJAKOSELVITYKSEN VALMISTELURYHMÄT. Elinvoiman ja kilpailukyvyn ryhmä

ERITYISEN KUNTAJAKOSELVITYKSEN VALMISTELURYHMÄT. Elinvoiman ja kilpailukyvyn ryhmä ERITYISEN KUNTAJAKOSELVITYKSEN VALMISTELURYHMÄT Elinvoiman ja kilpailukyvyn ryhmä j Mika Joki kunnanjohtaja Aura vj Tuula Vairinen hallintojohtaja Aura j Harri Virta kaupunginjohtaja vj Päivi Antola hallintojohtaja

Lisätiedot

1 Kierros Kokonaisaika Kierrosaika Varustenikkarit Matka 12:00:00 1 12:08:10 0:08:10 Harri Hakola 2,6 2 12:16:54 0:08:44 Harri Hakola 5,2 3 12:25:56

1 Kierros Kokonaisaika Kierrosaika Varustenikkarit Matka 12:00:00 1 12:08:10 0:08:10 Harri Hakola 2,6 2 12:16:54 0:08:44 Harri Hakola 5,2 3 12:25:56 1 Kierros Kokonaisaika Kierrosaika Varustenikkarit Matka 12:00:00 1 12:08:10 0:08:10 Harri Hakola 2,6 2 12:16:54 0:08:44 Harri Hakola 5,2 3 12:25:56 0:09:02 Harri Hakola 7,8 4 12:35:06 0:09:10 Harri Hakola

Lisätiedot

1 Kierros Kokonaisaika Kierrosaika Varustenikkarit Matka 12:00:00 1 12:08:10 0:08:10 Harri Hakola 2,6 2 12:16:54 0:08:44 Harri Hakola 5,2 3 12:25:56

1 Kierros Kokonaisaika Kierrosaika Varustenikkarit Matka 12:00:00 1 12:08:10 0:08:10 Harri Hakola 2,6 2 12:16:54 0:08:44 Harri Hakola 5,2 3 12:25:56 1 Kierros Kokonaisaika Kierrosaika Varustenikkarit Matka 12:00:00 1 12:08:10 0:08:10 Harri Hakola 2,6 2 12:16:54 0:08:44 Harri Hakola 5,2 3 12:25:56 0:09:02 Harri Hakola 7,8 4 12:35:06 0:09:10 Harri Hakola

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveyskeskuksen viranhaltijapäätökset

Sosiaali- ja terveyskeskuksen viranhaltijapäätökset Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 1035/00.02.04/2014 25 Sosiaali- ja terveyskeskuksen viranhaltijapäätökset 18.2.2015 Sosiaali- ja terveysjohtaja Juha Sandberg 11.2.2015: Sosiaali- ja terveyspalvelujen

Lisätiedot

LOHKO 1 NAISTEN SINGELIT. Taulu. Kartanon Tikkaklubi. Taina Nurmela (C) Kirsti Syrjä (C) MPD. DC Kontula 2. Johanna Söderlund (A) Paula Haukkasalo (C)

LOHKO 1 NAISTEN SINGELIT. Taulu. Kartanon Tikkaklubi. Taina Nurmela (C) Kirsti Syrjä (C) MPD. DC Kontula 2. Johanna Söderlund (A) Paula Haukkasalo (C) Taina Nurmela (C) Kartanon Tikkaklubi LOHKO 1 Kirsti Syrjä (C) MPD Johanna Söderlund (A) DC Kontula 2 Paula Haukkasalo (C) Terävät Susanna Juvonen (A) Joro DC Johanna Leppämäki (A) Satatikka Anna Vilen

Lisätiedot

Kunnalliset palkat ja henkilöstö

Kunnalliset palkat ja henkilöstö Kunnalliset palkat ja henkilöstö Tilastoesite syyskuu 2015 www.kt.fi Henkilöstömenot 21 miljardia euroa Vuonna 2015 kuntien ja kuntayhtymien henkilöstömenot ovat arviolta 21 miljardia euroa, josta palkkakustannukset

Lisätiedot

Jaettu asiantuntijuus tulevaisuuden opettajankoulutuksen voimavarana enorssin kevätseminaari Turussa

Jaettu asiantuntijuus tulevaisuuden opettajankoulutuksen voimavarana enorssin kevätseminaari Turussa Osallistujat yksiköittäin Jani Kiviharju Olli Hyvönen Ilomaki-Keisala Ulla Riia Palmqvist Okkonen-Sotka Päivi Anja Huurinainen-Kosunen Tapani Saarinen Sari Muhonen Ari Myllyviita Merja Auvinen Sampo Forsström

Lisätiedot

Kansanedustaja Eduskuntaryhmä Päivämäärä ja kellonaika Poissaolon peruste Aalto Touko Vihreä eduskuntaryhmä 22.4.2016 13:00 sairaus Aalto Touko

Kansanedustaja Eduskuntaryhmä Päivämäärä ja kellonaika Poissaolon peruste Aalto Touko Vihreä eduskuntaryhmä 22.4.2016 13:00 sairaus Aalto Touko Kansanedustaja Eduskuntaryhmä Päivämäärä ja kellonaika Poissaolon peruste Aalto Touko Vihreä eduskuntaryhmä 22.4.2016 13:00 sairaus Aalto Touko Vihreä eduskuntaryhmä 21.4.2016 16:00 sairaus Aalto Touko

Lisätiedot

S I V I S T Y S- JA V A P A A - A I K A L A U T A K U N T A

S I V I S T Y S- JA V A P A A - A I K A L A U T A K U N T A 1 LIITE : Sivistys- ja vapaa-aikaltk 26.01.2017 3 S I V I S T Y S- JA V A P A A - A I K A L A U T A K U N T A : Laskujen hyväksyjät, käyttövaltuudet ja hankintarajat sekä laskujen vastaanottajat vuonna

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveyskeskuksen viranhaltijapäätökset

Sosiaali- ja terveyskeskuksen viranhaltijapäätökset Sosiaali- ja terveyskeskuksen viranhaltijapäätökset 19.9.2012 Hallinto Sosiaali- ja terveysjohtaja Sanna-Tuulia Lehtomäki - henkilöstöasiat 182 190 Johtava ylilääkäri Katariina Korkeila - henkilöstöasiat/maksusitoumukset

Lisätiedot

HRK- uistelu

HRK- uistelu HSVU Tulostettu 2.8.2014 Sivut 1 / 21 39 Niko Saarinen, Jyri Korkeila 6805 kuha 5480 6805 13610 1 17 Salonen Kari, Niittymaa Jani, 5210 2800 kuha 2800 8010 10810 2 30 Huhkamo, Virtanen, Karjalainen 10060

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveyskeskuksen viranhaltijapäätökset

Sosiaali- ja terveyskeskuksen viranhaltijapäätökset Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 1035/00.02.04/2014 146 Sosiaali- ja terveyskeskuksen viranhaltijapäätökset 23.9.2015 Sosiaali- ja terveysjohtaja Juha Sandberg 16.9.2015: Sosiaali- ja terveyspalvelujen

Lisätiedot

Henkilöstökertomus 2014

Henkilöstökertomus 2014 Henkilöstökertomus 2014 Tilastointihetken henkilöstömäärät 2009-2014 Henkilöstömäärä 686 (703) Henkilötyövuosia yht. 639 (649) HENKILÖSTÖMÄÄRÄ 2009-2014 800 761 756 750 710 703 700 671 650 686 Opetushenkilöstö

Lisätiedot

IIN KUNTA HENKILÖSTÖRAPORTTI/ HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS

IIN KUNTA HENKILÖSTÖRAPORTTI/ HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS IIN KUNTA HENKILÖSTÖRAPORTTI/ HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2014 Kunnanhallitus 26.5.2015 2 HENKILÖSTÖRAPORTTI / HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS SISÄLLYSLUETTELO 1. JOHDANTO... 3 2. HENKILÖSTÖN MÄÄRÄ JA RAKENNE... 3 2.1.

Lisätiedot

esityslista Turunen Hannele professori, jäsen Laukkanen Tommi professori, varajäsen Laitinen Mikko professori, varapuheenjohtaja

esityslista Turunen Hannele professori, jäsen Laukkanen Tommi professori, varajäsen Laitinen Mikko professori, varapuheenjohtaja 6/2018 1 Aika, 09:00 Paikka Joensuun kampus, Aurora AU206 Osallistujat Nimi Tehtävä Lisätiedot Kaarniranta Kai professori, jäsen Rouvinen Juha professori, varajäsen Honkakoski Paavo professori, jäsen Elorinne

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveyskeskuksen viranhaltijapäätökset

Sosiaali- ja terveyskeskuksen viranhaltijapäätökset Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 1035/00.02.04/2014 164 Sosiaali- ja terveyskeskuksen viranhaltijapäätökset 5.10.2015 Sosiaali- ja terveysjohtaja Juha Sandberg 28.9.2015: Sosiaali- ja terveyspalvelujen

Lisätiedot

LUUMÄEN PERUSKOULUJEN JA LUKION HENKILÖSTÖ 2014 2015

LUUMÄEN PERUSKOULUJEN JA LUKION HENKILÖSTÖ 2014 2015 LUUMÄEN PERUSKOULUJEN JA LUKION HENKILÖSTÖ 2014 2015 KANGASVARREN KOULU Rehtori Timo Piesanen Opettajat Luokat Maija Parkkari-Räty Maaret Liikkanen Kaisa Jääskeläinen Tarja Käyhty Simo Jääskeläinen Timo

Lisätiedot

Virtain Soutu 24.5.2014 T U L O K S E T 24.5.2014 Virtain Urheilijat --------------- 16:29. Sija Nimi Seura Loppuaika Ero

Virtain Soutu 24.5.2014 T U L O K S E T 24.5.2014 Virtain Urheilijat --------------- 16:29. Sija Nimi Seura Loppuaika Ero Virtain Soutu 24.5.2014 T U L O K S E T 24.5.2014 Virtain Urheilijat --------------- 16:29 Sija Nimi Seura Loppuaika Ero Kirkkovene miehet 10 km Joukkue ================================== 1. Kuopion Soutajat

Lisätiedot

Henkilökohtaiset SM-mitalit ajanjaksolla 1921 2010 (mukana myös joukkuemitalit)

Henkilökohtaiset SM-mitalit ajanjaksolla 1921 2010 (mukana myös joukkuemitalit) Henkilökohtaiset SM-mitalit ajanjaksolla 1921 2010 (mukana myös joukkuemitalit) Nimi Kulta Hopea Pronssi Yhteensä Aila Virkberg 15 17 9 41 Teija Virkberg 21 7 8 36 Petri Keskitalo 25 4 3 32 Arto Peltoniemi

Lisätiedot

Kunnan väkiluku oli vuoden lopussa 9 717, muutosta edellisvuoteen oli + 37 asukasta.

Kunnan väkiluku oli vuoden lopussa 9 717, muutosta edellisvuoteen oli + 37 asukasta. TILINPÄÄTÖS 2012 Yleistä Väestö Kunnan väkiluku oli vuoden lopussa 9 717, muutosta edellisvuoteen oli + 37 asukasta. Ikärakenne 31.12.2011 (vuoden 2012 tietoja ei vielä ole saatavissa) Ikä Henkilöä 2011

Lisätiedot

Toimialakohtaisten työryhmien ja alaryhmien jäsenet

Toimialakohtaisten työryhmien ja alaryhmien jäsenet Toimialakohtaisten työryhmien ja alaryhmien jäsenet 1. Sosiaali- ja terveysryhmä Aulis Laaksonen, pj. Pori Terttu Nordman Eija Kuokka Hanna-Leena Markki Harjavalta Jaana Karrimaa Eero Mattsson Pomarkku

Lisätiedot

1/ Asunto Oy Tammelan Eskontie Henkilökohtainen varajäsen: Pääjärvi Marko

1/ Asunto Oy Tammelan Eskontie Henkilökohtainen varajäsen: Pääjärvi Marko 1/13 Asunto Oy Tammelan Eskontie 01.06.2017 - en nimi - Varsinainen jäsen: Asunto Oy Tammelan Kallela 01.06.2017 - en nimi - Varsinainen jäsen: Asunto Oy Tammelan Martinpelto 01.06.2017 - en nimi - Varsinainen

Lisätiedot

Vakinaisten henkilötyövuodet yhteensä 129,52 10,00 4,00 0,00

Vakinaisten henkilötyövuodet yhteensä 129,52 10,00 4,00 0,00 LASTEN PÄIVÄHOITOPALVELUJEN TY Kasvatustoiminnan johtaja 1,00 Toimistosihteeri 1,00 Päiväkodin johtaja 5,00 Päivähoidon ohjaaja 3,60 Erityispäivähoidon ohjaaja 1,00 Erityislastentarhanopettaja 2,00 Vastaava

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveyskeskuksen viranhaltijapäätökset

Sosiaali- ja terveyskeskuksen viranhaltijapäätökset Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 1035/00.02.04/2014 102 Sosiaali- ja terveyskeskuksen viranhaltijapäätökset 16.6.2015 Sosiaali- ja terveysjohtaja Juha Sandberg 9.6.2015: Sosiaali- ja terveyspalvelujen

Lisätiedot

Kinkkupuulaaki 2018 Kinkkupuulaaki 2017 Tulokset: Tulokset: Kinkkupuulaaki 2016 Kinkkupuulaaki 2015 Tulokset: Tulokset:

Kinkkupuulaaki 2018 Kinkkupuulaaki 2017 Tulokset: Tulokset: Kinkkupuulaaki 2016 Kinkkupuulaaki 2015 Tulokset: Tulokset: Kinkkupuulaaki 2018 Kinkkupuulaaki 2017 1. Pekka Pärssinen 88 1. Antti Torniainen 89 2. Hannu Haimi 84 2. Paavo Westman 88 3. Oskari Valtonen 79 3. Juha Kähkönen 86 3. Sirpa Jokisalo 79 4. Johanna Virola

Lisätiedot

Lisäksi selvitysmiehelle toimitetaan erillinen tilanteen mukainen virka- ja toimirekisteri (vakanssit).

Lisäksi selvitysmiehelle toimitetaan erillinen tilanteen mukainen virka- ja toimirekisteri (vakanssit). Nilakan kunnat HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS Yhdistymisselvitykseen koottavat tiedot Alla olevaan tiedostoon kirjataan suoraan kunnan palveluksessa (ei ostopalveluissa) oleva vakinainen henkilöstö. Yhdistelmävirat

Lisätiedot

Terveydenhuollon yhteistoiminta-alueen palvelut vs. vastuualuejohtaja Jarmo J Koski apulaisjohtaja Paula Käyhkö

Terveydenhuollon yhteistoiminta-alueen palvelut vs. vastuualuejohtaja Jarmo J Koski apulaisjohtaja Paula Käyhkö Terveydenhuollon yhteistoiminta-alueen palvelut vs. vastuualuejohtaja Jarmo J Koski apulaisjohtaja Paula Käyhkö Avosairaanhoito Sakari Ritala Mari Muhonen Anu Mutka Keskitetyt palvelut Mauri Paajanen Riitta-Maija

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveyskeskuksen viranhaltijapäätökset

Sosiaali- ja terveyskeskuksen viranhaltijapäätökset Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 156/00.02.04/2014 96 Sosiaali- ja terveyskeskuksen viranhaltijapäätökset 14.5.2014 Sosiaali- ja terveysjohtaja Juha Sandberg 5.5.2014: Sosiaali- ja terveyspalvelujen

Lisätiedot

Ikäluokka Painoluokka Vaaka Nimi / Synt 1. nosto 2. nosto 3. nosto Tulos Paikkakunta N 57 52,05 Hanna Rantala / 82 85,0 90,0 90,0 Tampere 26.8.

Ikäluokka Painoluokka Vaaka Nimi / Synt 1. nosto 2. nosto 3. nosto Tulos Paikkakunta N 57 52,05 Hanna Rantala / 82 85,0 90,0 90,0 Tampere 26.8. MAKSIMIRANKING 2017 N 57 52,05 Hanna Rantala / 82 85,0 90,0 90,0 Tampere 26.8.2017 N 52 50,2 Johanna Forsström / 88 65,0 70,0 72,5 72,5 Rauma 15.4.2017 N 63 61,70 Anne Heikkilä / 78 65,0 72,5 80,0 72,5

Lisätiedot

SKAL:n ja STL:n talvipäivät HIIHTOMESTARUUS Kuopio, Puijo TULOKSET

SKAL:n ja STL:n talvipäivät HIIHTOMESTARUUS Kuopio, Puijo TULOKSET Lapset alle 6, SKAL 0,5 km (v) 1. Petra Tuovinen Kuopion Kuorma-autoilijat ry 6.20 Lapset alle 8, SKAL 0,5 km (v) 1. Jukka Rautio Oulun Kuorma-autoilijat ry 3.08 2. Jenni Tuovinen Kuopion Kuorma-autoilijat

Lisätiedot

SAKU ry: talvikisat Keilailu Miehet kilpasarja

SAKU ry: talvikisat Keilailu Miehet kilpasarja Miehet kilpasarja Oppilaitos Etunimi Sukunimi Tasoitus 1.sarja 2.sarja 3.sarja 4.sarja 5.sarja Yht. Yhteensä 1 Lapin ammattiopisto Matti Kukkula 70 192 200 256 279 256 1183 1253 2 Kainuun ammattioppilaitos

Lisätiedot

Kuopion Uimaseuran TOP Päivitetty

Kuopion Uimaseuran TOP Päivitetty Kuopion Uimaseuran TOP 15-20 Päivitetty 31.1.2019 Miehet Naiset 50 vu 1. Martikainen, Juuso 24,42 2015 1. Karjalainen, Heidi 26,82 2009 2. Ööbik, Mikk 24,5 1991 2. Väätäinen, Sirpa 27,44 1984 3. Ihalainen,

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveyskeskuksen viranhaltijapäätökset

Sosiaali- ja terveyskeskuksen viranhaltijapäätökset Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 121/00.02.04/2016 196 Sosiaali- ja terveyskeskuksen viranhaltijapäätökset 16.11.2016 Sosiaali- ja terveysjohtaja Juha Sandberg 10.11.2016: Sosiaali- ja terveyspalvelujen

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveyskeskuksen viranhaltijapäätökset

Sosiaali- ja terveyskeskuksen viranhaltijapäätökset Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 121/00.02.04/2016 68 Sosiaali- ja terveyskeskuksen viranhaltijapäätökset 28.4.2016 Sosiaali- ja terveysjohtaja Juha Sandberg 26.4.2016: Sosiaali- ja terveyspalvelujen

Lisätiedot