Tervetuloa Crazy Cod Camp:lle!

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Tervetuloa Crazy Cod Camp:lle!"

Transkriptio

1 Tervetuloa Crazy Cod Camp:lle! 2012 Flo Rida Oh sometimes I get a good feeling. I get a feeling that I never, never, never had before!

2 YHTEYSTIETOJA: HENKILÖKUNTA: Ole-Petter Pedersen / Petri Peltonen / ja Facebook-ryhmä: Crazy-Cod fishing camp, Arnöya Norway Muista vierailla myös Facebook-ryhmässämme, sinne voit jättää uutisia, kuvia ja videoita - tai lukea viime hetken saaliista ja tapahtumista! Hätänumerot NORJASSA (ei tarvitse suuntanumeroita): Palokunta: 110 Poliisi: 112 Ambulanssi: 113 Skjervøy terveyskeskus: Hätäensiapu ja defibrillaattori:

3 Kuinka saavun leirille? Leiri sijaitsee Arnöyan saarella, noin 130km Skibotn:sta pohjoisen suuntaan. Aja tietä E6 noin 95km kunnes tulee risteys jossa mainitaan Skjervöy ja Arnöy. Käänny tälle tielle ja ennen Skjervöyn pitkää siltaa käänny vasemmalle lauttasatamaan opasteen mukaan. Voit etsiä reitin internetistä esim. palvelun kautta.

4 Muista, että päästäksesi Arnøyaan sinun täytyy tehdä lauttamatka Storstein:sta Lauksundskaret:iin (Lauttayhtiön nettisivu: Lauttamatka kestää noin 20min.

5 Crazy Cod Camp Talo 1 Talossa on tilaa lähes 130m2, siinä on 3 x 2hlön makuuhuoneet ja 2 x 1hlön makuuhuoneet, suihku/wc, keittiö ja tilava olohuone. Kellarissa varasto/kuivaustila ja pakastimet. Talo on sataman läheisyydessä. Talossa on langaton internetyhteys, kaapeli-tv sekä hyvin varusteltu keittiö. Kun saavut lautalta, käänny oikealle ja aja noin 5-7 minuuttia. Kun näet oikealla sataman aallonmurtajineen, leiritalo näkyy etuvasemmalla puron toisella puolen.

6 Crazy Cod Camp Talo 2 Kun ajat ulos lautalta, käänny oikealle ja aja noin 4 minuuttia. Talossa on 3 x 2hlön makuuhuoneet, tilava olohuone, kylpyhuone/wc ja keittiö hyvin varustein. Talossa on langaton internetyhteys. DVD-soitin ja tv, vain DVD-levyjen katseluun. Kun saavut talolle: soita leirin numeroon

7 Crazy Cod Camp Talo 3 Uusi 55m2 mökki joka on varustettu myös liikuntarajoitteisille asiakkaille. 2 x 2hlön makuuhuoneet, suihku/wc, olohuone, keittiö. Hyvin varusteltu keittiö ja langaton internetyhteys. Tulee käyttöön viikolla 26/2012. Sijainti 1-talon läheisyydessä, jaettu piha-alue.

8 SÄÄTIEDOTTEET: Paras tapa tarkistaa säätila ja ennuste on internet. Tarkan säätiedotteen tarjoaa ja kirjoita search-kenttään: lauksletta skole. Pikalinkki säähän löytyy myös sivustolta. Jos et ymmärrä Norjaa, yr.no nettisivun oikeassa ylälaidassa on kielivalikko. Kväänin kieltä suomalainen ymmärtää, jos englanti ei taitu. Alla esimerkki. Taitavampi palvelun käyttäjä voi etsiä tarkempaa paikkakohtaista säätä sivuston "Hav og Kyst" palvelusta. sääennuste on varsin tarkka. Jos ennusteessa sanotaan, että sää muuttuu tuuliseksi esim. klo 13:00, on mereltä syytä tulla pois ainakin tunti ennen tuota ajankohtaa. Muista, että sää voi muuttua hyvin nopeasti alueella. Ole tarkkana ja seuraa säätilaa kalassa ollessasi. Jos säätila heikkenee, lähde satamaan.

9 Ruokakaupat: Lähin ruokakauppa on Arnøyhamn:ssa. Aja kohti lauttasatamaa ja jatka noin 15km niin saavut Arnöyhamnin kylään, josta löydät kaupan. Se tarjoaa peruselintarvikkeita, ja oluet / siiderit löytyvät kaupan takaosasta erillisestä huoneesta. Kauppa on auki arkisin ja lauantaisin Kaupassa käyvät kaikki luottokortit, myös Visa Electron sekä tietenkin Norjan kruunut. Eurot eivät kelpaa. Paremman valikoiman ruokakauppoja löytyy Skjervöystä (lauttamatka + 10 minuutin ajo), Skjervöyssä on myös kuntakeskus eli sieltä löytyy apteekki, paikallinen alko, rautakauppa, pankkiautomaatti ym. Arnöyhamnin kaupan aukioloajat:

10 Polttoaine: Kun saavut lomallesi, veneen tankki on täynnä ja lisäksi veneeseen on varattu 3 x 20 litran lisäkanisterit. Jos tarvitset lisää polttoainetta, tankkausautomaatti löytyy ajaessasi kohti lauttasatamaa. Katso kuva. Veneet käyttävät 95E polttoainetta. Automaatilla käy vain luottokortti tai Visa Electron. Maksupääte on pumppua vastapäätä olevassa rakennuksessa, ovessa kyltti "BETAL HÄR". Kun lomasi loppuu, täytä veneen tankki ja kanisterit.

11 Kalastusvälineliike / toimisto: 1-talon pohjakerroksessa on kalastusvälineliike ja vuokraamo, josta saat vieheitä, tarvikkeita, keloja, vapoja ja siimoja sekä vuokravälineitä ja haalareita. Liike on auki tilauksesta eli soitto leirin puhelinnumeroon ja avaamme liikkeen. Kelluntahaalarit: -Voit tuoda omat haalarit, tai vuokrata ne meiltä hintaan NOK 700/viikko, 2-osaiset puvut Kalastusvälineet: -Voit tuoda omat välineesi, tai vuokrata kelan, vavan ja siiman meiltä hintaan NOK 700/viikko. Penn-vavat ja kelat.

12 Liinavaatteet: -Talon vuokrahinta sisältää liinavaatteet + pyyhkeen. Liinavaatteita on käytettävä vuoteissa. Jos tuot omat liinavaatteet, neuvottele siitä leirin omistajien kanssa. Jätteet: Leirillämme lajitellaan jätteitä, ohjeet löydät leirin keittiöstä. Tupakointi Ehdottomasti kielletty sisätiloissa. Makeanveden kalastus, murtovesikalastus 1-talon vieressä virtaavassa joessa ja sen latvajärvissä on taimenkanta, kalastuslupaa jokeen ei tarvita sillä joki on leirin omistuksessa. Muihin alueen jokiin ja järviin riittää Norjan valtion kalastuksenhoitomaksu ja niistä tavoittaa taimenta, rautua ja hullun tuurilla jopa lohen. Jokien suistot ovat meritaimenen ja meriraudun pyyntiin sopivia, etenkin Langfjordin pohjukka. Paikallinen lohi: Voiko alueelta ostaa tuoretta lohta? Kyllä, elo-lokakuussa se on mahdollista Skjervöyn ruokakaupoissa. Muutoin kaupoista löytyy pakastelohta. Kylmälaukut Myymme kylmälaukkuja (45L) 12 euroa kpl. Ravintolat: 1-talon läheisyydessä on Lauksletta Overnatting - niminen yritys joka tarjoaa ravintolapalveluita A-oikeuksin, auki tilauksesta (in english).

13 Rantasauna 1-talon rannalla on puulämmitteinen sauna, johon mahtuu 4 kylpijää kerralla. Tuothan omat polttopuusi. Tarvittaessa voit ostaa polttopuut leiriltä, 100NOK/ säkki (säkillä sauna lämpeää kaksi kertaa). Saunan käyttövesi kannetaan sen vieressä olevasta purosta, meriveden käyttö on ehdottomasti kielletty! Muista että piippuvesilämmittimessä pitää aina olla vettä kun saunaa lämmitetään. Älä ylilämmitä saunaa, se lämpiää puolellatoista pesällä kuivaa puuta. Siivoa sauna joka kerta käytön jälkeen! Älä jätä mattoja ym ulos kuivumaan ettei tuuli vie niitä. Saunan varauslista on satamassa, perkauskatoksessa. Kukin talo voi käyttää saunaa kaksi kertaa viikon aikana, elleivät talojen asukkaat sovi keskenään toisin.

14 Satama-alue: Vuokraveneet löytyvät satamasta. Veneet 1-4 Kvernö-alumiiniveneet, 575cm, 60hv Yamaha, Garmin / Humminbird kaiku/gps. Vene 4 on modifioitu myös pyörätuolissa olevalle asiakkaalle.

15 Perkauskatos: Kuvan katos (oikealla oleva) on Crazy-Cod Camp:in käytössä. Katos tulee pitää siistinä, siellä ei saa säilyttää roskia eikä kalanperkuujätteitä. Pitäkää huolta omista veitsistänne ja vaa'oistanne ym tarvikkeista. Katoksessa on muutamia yleisessä käytössä olevia veitsiä, vaaka, teroituspuikko sekä perkausesiliinoja. PERKUUJÄTTEIDEN JA MUIDEN ROSKIEN SÄILYTYS KATOKSESSA ON EHDOTTOMASTI KIELLETTY!! PERKUUJÄTTEET VIEDÄÄN SALMEEN.

16 Muutamia yleisiä neuvoja: Jotta lomasi olisi mahdollisimman mukava, suosittelemme seuraavaa ennen lomalle lähtöä: - Lue Norjan merikalastuksesta. Hyviä sivustoja internetissä ovat ja - Mieti ovatko varusteesi riittävät? Et tarvitse ämpärin kokoista kelaa tai rautakankea vastaavaa vapaa, mutta lohenuisteluvehkeet ovat liian kevyet. Huonoilla ja epäsopivilla varusteilla menetetään usein se viikon suurin kala lbs vavat ja 0,30mm kuitusiimat (300 metriä kelalla) riittävät varmasti. Muutamia tärkeitä neuvoja ja asioita: - Kunnioita säätä. Mikään kala maailmassa ei ole henkesi arvoinen. Jos sää huononee, lähde satamaan äläkä jää odottamaan että sää paranee. - Varaudu kaikenlaiseen säähän. Joskus shortsit ovat tarpeen toukokuussa ja pipo heinäkuussa. Seuraa alueen säätiedotuksia ennen lomaasi jotta saat käsityksen vallitsevasta säästä. - Osoita kunnioitusta paikallisia kohtaan ja kohtele heitä ystävällisesti, etenkin satamassa. Satama on heidän, ei meidän. Älkää tukkiko kulkua satamaan perkauskatoksen alueella. Tervehdi paikallisia, ja he tervehtivät varmasti takaisin. Useimmat puhuvat myös englantia, ja kouluruotsilla pärjää hyvin. Kukaan ei odota että puhutte sujuvaa norjaa tahi ruotsia. - Suosi pyydä ja päästä - kalastusta. Kunnioita annettuja

17 alamittasuosituksia. Älä tapa enempää kalaa kuin todella tarvitset! - Tutustu alueen karttoihin ja hae niitä intenetistä. - OTA AINA MATKAPUHELIMIA MUKAAN MERELLE LADATUIN AKUIN. VALITSE OPERAATTORIKSI AINA TELENOR, JA TALLENNA PUHELIMIIN LEIRIN NUMERO!! - Alue sopii loistavasti myös lapsille. Puuhaa riittää luonnossa, eikä leirin alueella ole lapsille vaarallisia paikkoja. - Saarella ei ole pankkiautomaattia. Lähin on Skjervöyssä. Jos kalastus kyllästyttää, mitä muuta voi tehdä? Alue on todella hienoa ja helppoa vaellusmaastoa. Kysy leiriltä lisätietoja! Alkoholin käyttö Alkoholin käyttö veneessä juopumistarkoituksessa on ehdottomasti kielletty. Mikäli havaitsemme selvästi juopuneita asiakkaita veneessä, veneen vuokrasopimus päättyy välittömästi seuraavaksi 24 tunniksi eikä maksettua vuokraa palauteta. On sallittua ottaa veneeseen kullekin muutama olut tms. sekä kaatoryypyt kalastuspäiväksi. Veneen kuljettajan promilleraja Norjassa on 0,8 ja tätä tulee myös kunnioittaa. On myös ehdottomasti kiellettyä olla juovuksissa satama-alueella.

18 ENNEN LÄHTÖASI: - Siivoa talo samaan kuntoon kuin se oli tullessasi. - Imuroi huoneet, siisti wc, ja pyyhi keittiön lattia kostealla mopilla - Laita vuodevaatteet pesulapussiin, ja jätä se eteiseen - Älä heitä jälkeesi jäävää ruokaa roskiin vaan anna sen olla jääkaapissa / pakastimessa. - Jätä talon avaimet sinne, missä ne olivat tullessasi Kiitos & hyvää kalastuslomaa! Ole & Petri

19 Maps of the local region Also check out:

20

21

22 Verkot ja pitkäsiimat, lohifarmit! Pysy vähintään 200 metrin päässä lohikasseista, ettet sotke välineitäsi ankkurointeihin. VERKOT JA PITKÄSIIMAT: Verkot ovat yleensä merkattu poijulla tai lipulla. Tässä on esimerkki verkkojatasta Arnöyan pohjoispuolella. Verkot kulkevat kohti etelää. Verkot on asetettu rinteeseen, 150 metristä 50 metriin. Verkon toisessa päässä EI ole poijua.

23 Kuinka välttää verkot ja pitkäsiimat? Sääntö 1: Pysy loitolla poijuista, lipuista ja kohoista. Turvaetäisyys vähintään 200 metriä, ellet näe siiman / verkon toisessa päässä olevaa poijua. Muista, että toinen poiju voi olla myös merkki seuraavasta siimasta tai verkkojatasta. Verkkojatat ja siimat saattavat olla jopa lähes kilometrin mitaisia ja niissä ei aina ole poijua tai lippua toisessa päässä. Pyydykset on ankkuroitu ja ne painavat sen verran, että niitä ei nosteta siimalla ylös. Jos välineesi takertuvat niihin, leikkaa siima poikki tai katkaise se siimasta vetämällä. Vahinkoa et pysty aiheuttamaan verkkoihin tai siimoihin, mutta omille välineillesi kyllä. Toukokuun alkuun asti lähes kaikki avomerellä olevat verkot ovat turskanpyyntiä varten. Myöhemmin kesällä verkoilla pyydetään merikrottia ja seitiä. Toukokuun alussa rannoille ilmestyy rasvakalan pyyntiin asetettuja verkkoja. Ne ovat rantojen tuntumassa, ja usein rannan suuntaisina. Jata saattaa olla useita satoja metrejä pitkä. 50 metrin turvaväli on suositeltavaa eikä poijujen välistä ole syytä ajaa ellei niiden etäisyys ole vähintään 200 metriä Rasvakala eli lossero. Kalaa verkotetaan herkullisen mädin takia. Kala ei ole muutoin syömäkelpoinen.

24 Päivämatkat Tromssaan: Arnöyhamnista lähtee tiistaisin ja torstaisin aamulla 8:10 pikalautta Tromssaan jolla on paluuvuoro iltapäivästä 16:00. Tämä tarjoaa oivallisen mahdollisuuden käydä päiväretkellä "Pohjolan Pariisissa" ja nauttia upeista maisemista. Pikalauttamatka kestää noin 1h 45min.

Poikki. Näin selviät pitkästä sähkökatkosta

Poikki. Näin selviät pitkästä sähkökatkosta pahasti Poikki Näin selviät pitkästä sähkökatkosta LUKIJALLE Kun sähköt katkeavat, meitä kiinnostaa, miten kauan katko kestää. Yleensä se on ohi ennen kuin ehdimme tehdä mitään. Katkot ovat lyhentyneet

Lisätiedot

ABC KIELI KIELIMATKAT KURSSIN. Tervetuloa!

ABC KIELI KIELIMATKAT KURSSIN. Tervetuloa! KIELI KURSSIN ABC Tervetuloa! STS Kielimatkat toivottaa sinut tervetulleeksi ensi kesän kielimatkalle. Toivottavasti odotat jo innolla kesän mahtavimpia viikkoja. Tähän oppaaseen olemme koonneet tietoja

Lisätiedot

Ohjeet Studion asiakkaalle

Ohjeet Studion asiakkaalle Ohjeet Studion asiakkaalle TERVETULOA SUOMI-TALOON SUURI TALLIKATU 8 BOLSHAJA KONJUSHENNAJA ULITSA 8 Suomi-talo on v. 1847 suomalaiseen kirkkokartanoon entisöity kolmen rakennuksen kokonaisuus. Suomalaisessa

Lisätiedot

Mika Lamminpää. Eila ja Ossi. Suomen kielen alkeisoppikirja

Mika Lamminpää. Eila ja Ossi. Suomen kielen alkeisoppikirja Mika Lamminpää Eila ja Ossi Suomen kielen alkeisoppikirja 1 Becoming More Visible -projektin kehittämiskumppanuuden muodostivat: Kajaanin, Tampereen, Turun ja Vaasan vastaanottokeskukset, Kansalais- ja

Lisätiedot

JYSÄHTÄÄ! Syvältä iso seiti. Lofooteilla takilaan tarvitaan tuplasti vaijeria! Huonoa tietä ja korttiongelma. Kalaan 1400 km päähän...

JYSÄHTÄÄ! Syvältä iso seiti. Lofooteilla takilaan tarvitaan tuplasti vaijeria! Huonoa tietä ja korttiongelma. Kalaan 1400 km päähän... 29 Syvältä iso seiti Matti ja takilasta 120 jalan syvyydestä napannut isompi seiti. JYSÄHTÄÄ! Kuulat uivat enintään kolme minuuttia, kun takila laukeaa oikein rämähtämällä. Döörin räikkä laulaa ja siimaa

Lisätiedot

Henkisenä tukena ovat toimineet loput tutorimme, Olga J ja Miriam. Opistolla ollessanne voitte kääntyä meistä kenen tahansa puoleen.

Henkisenä tukena ovat toimineet loput tutorimme, Olga J ja Miriam. Opistolla ollessanne voitte kääntyä meistä kenen tahansa puoleen. Terrrve kaverrit! Tässä on meidän juuri sinulle kirjoittamamme superhieno tutoropas, joka saattaa selventää asioita, joita et välttämättä ole edes ehtinyt miettiä. Opas on pullollaan tietoa Opiston arjesta

Lisätiedot

Kuinka Selviydyt Suomessa vähin varoin Vaaroja ja ansoja, joissa voit menettää rahasi ja neuvoja, joissa voit sitä säästää.

Kuinka Selviydyt Suomessa vähin varoin Vaaroja ja ansoja, joissa voit menettää rahasi ja neuvoja, joissa voit sitä säästää. Kuinka Selviydyt Suomessa vähin varoin Vaaroja ja ansoja, joissa voit menettää rahasi ja neuvoja, joissa voit sitä säästää. - Vie Kas Kettu Johdanto Omnian nuorten työpajalla taidepajan sekä ruokapalvelupajan

Lisätiedot

1. Asennus Asennus 1 2 3 4 2

1. Asennus Asennus 1 2 3 4 2 TomTom ONE/XL/XXL 1. Asennus Asennus 1 2 3 4 2 5 6 5 6 + 7 2 SEC 8 1 2 3 3 1 2 3 180 4 5 4 2. Pakkauksen sisältö Pakkauksen sisältö a TomTom ONE/XL/ XXL b EasyPort TM -pidike c Autolaturi d RDS-TMC-liikennevastaanotin*

Lisätiedot

Tule uimahalliin! Selkokielinen opas uimahallin asiakkaille, henkilökunnalle ja järjestöille

Tule uimahalliin! Selkokielinen opas uimahallin asiakkaille, henkilökunnalle ja järjestöille Tule uimahalliin! Selkokielinen opas uimahallin asiakkaille, henkilökunnalle ja järjestöille Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto ry 2013 Tule uimahalliin! Selkokielinen opas uimahallien asiakkaille,

Lisätiedot

Israelin Pelastuksen Shofarin jäsenet Jumalan opetuslapsia muuttumassa Arvottomista saviastioista astioiksi jaloon käyttöön.

Israelin Pelastuksen Shofarin jäsenet Jumalan opetuslapsia muuttumassa Arvottomista saviastioista astioiksi jaloon käyttöön. Pelastuksen Shofarin toimintaperiaate Israelin Pelastuksen Shofarin jäsenet Jumalan opetuslapsia muuttumassa Arvottomista saviastioista astioiksi jaloon käyttöön. Tehkää minun iloni täydelliseksi niin,

Lisätiedot

Yamarin 68 Day Cruiser KÄYTTÄJÄN KÄSIKIRJA

Yamarin 68 Day Cruiser KÄYTTÄJÄN KÄSIKIRJA KÄYTTÄJÄN KÄSIKIRJA 2 (43) ESIPUHE Arvoisa Yamarin 68 Day Cruiserin omistaja! Kiitämme Teitä siitä, että valitsitte Yamarinin! Käyttöohjekirja perehdyttää Sinut uuden veneesi ominaisuuksiin sekä auttaa

Lisätiedot

Tämä on perusohje sinulle, joka asut vastaanottokeskuksen vuokraamassa asunnossa. Asumiseen liittyviä ohjeita

Tämä on perusohje sinulle, joka asut vastaanottokeskuksen vuokraamassa asunnossa. Asumiseen liittyviä ohjeita Tämä on perusohje sinulle, joka asut vastaanottokeskuksen vuokraamassa asunnossa. Asumiseen liittyviä ohjeita Asuminen vastaanottokeskuksen asunnossa Vastaanottokeskus järjestää sinulle tilapäisen majoituksen

Lisätiedot

KÄTS. Käytännön suomea. Sirpa Rönkkö ja Kaisa Toiviainen kuvitus Elina Roininen

KÄTS. Käytännön suomea. Sirpa Rönkkö ja Kaisa Toiviainen kuvitus Elina Roininen KÄTS Käytännön suomea Sirpa Rönkkö ja Kaisa Toiviainen kuvitus Elina Roininen Käytännön Suomea -oppimateriaalin käyttäjälle KÄTS suomen kielen oppimateriaali on tarkoitettu etenkin hitaasti eteneviin aikuisten

Lisätiedot

Tavoistaan teekkari tunnetaan

Tavoistaan teekkari tunnetaan Tavoistaan teekkari tunnetaan TEKNILLISEN KORKEAKOULUN YLIOPPILASKUNTA Tavoistaan teekkari tunnetaan Tiina Metso Teknillisen Korkeakoulun Ylioppilaskunta 2001 Teksti Tiina Metso Toimitus Minna Ahola Kuvitus

Lisätiedot

MAST. selkomateriaali työnhausta ja työllistymisestä. Työhön! selkomateriaali työnhausta ja työllistymisestä

MAST. selkomateriaali työnhausta ja työllistymisestä. Työhön! selkomateriaali työnhausta ja työllistymisestä MAST selkomateriaali työnhausta ja työllistymisestä Työhön! selkomateriaali työnhausta ja työllistymisestä Työhön! Selkomateriaali työnhausta ja työllistymisestä Kirjoittajat: Piia Virtanen ja Hanna Stenroos

Lisätiedot

TomTom Start 20-sarjan viiteopas

TomTom Start 20-sarjan viiteopas TomTom Start 20-sarjan viiteopas Sisällys Pakkauksen sisältö 6 Pakkauksen sisältö... 6 Lue minut ensin 7 Asentaminen autoon... 7 Käynnistäminen ja sammuttaminen... 7 Määrittäminen... 7 GPS-vastaanotto...

Lisätiedot

LUe MYÖS: tässä NUMeroSSA: MUKANA MYÖS: - Pirkon puhdistukselle palvelusertifikaatti - Kotkan Kiinteistöpalvelu johtaa Laakissa

LUe MYÖS: tässä NUMeroSSA: MUKANA MYÖS: - Pirkon puhdistukselle palvelusertifikaatti - Kotkan Kiinteistöpalvelu johtaa Laakissa LUe MYÖS: - Pirkon puhdistukselle palvelusertifikaatti - Kotkan Kiinteistöpalvelu johtaa Laakissa SH-Palveluverkko Oy:n jäsenyritykset 1/2012 tässä NUMeroSSA: Uudet pelastussuunnitelmat laadittava kesäkuun

Lisätiedot

7 turmiollista ajatteluvirhettä, jotka estävät sinua tienaamasta niin paljon kuin ansaitset

7 turmiollista ajatteluvirhettä, jotka estävät sinua tienaamasta niin paljon kuin ansaitset 7 turmiollista ajatteluvirhettä, jotka estävät sinua tienaamasta niin paljon kuin ansaitset JOONA LUOSTARINEN & TIMO HYVÄRI Sisällysluettelo SISÄLLYSLUETTELO...2 7 turmiollista ajatteluvirhettä...8 #1

Lisätiedot

OPETUSMATERIAALI. petolähettiläille OPETUSMATERIAALI. susilähettiläille

OPETUSMATERIAALI. petolähettiläille OPETUSMATERIAALI. susilähettiläille OPETUSMATERIAALI OPETUSMATERIAALI susilähettiläille petolähettiläille Lukijalle Tämä on Luonto-Liiton susiryhmän opetuspaketti, joka on tarkoitettu ensisijaisesti peruskoulun 7 9-luokkalaisille ja lukiolaisten

Lisätiedot

Pihka. Kaikki tehtävät ohjeineen

Pihka. Kaikki tehtävät ohjeineen Pihka Kaikki tehtävät ohjeineen Pihka-luonnonharrastusmerkki on Luonto-Liiton harrastekokonaisuus, joka sopii kaikille luonnosta kiinnostuneille lähtötasosta riippumatta. Pihka-merkki koostuu erilaisista

Lisätiedot

RATSASTUSKESKUS FENIXIN OHJEITA

RATSASTUSKESKUS FENIXIN OHJEITA RATSASTUSKESKUS FENIXIN OHJEITA Ohjeita ratsastustunnille tuleville Mikäli haluat varata, siirtää tai peruuttaa tunnin, otathan yhteyttä numeroon 045 263 1317. Voit jättää numeroon myös viestin. Tuntien

Lisätiedot

TÄRKEITÄ LISÄOHJEITA GARDENIA-SALIN VUOKRAAJALLE

TÄRKEITÄ LISÄOHJEITA GARDENIA-SALIN VUOKRAAJALLE TÄRKEITÄ LISÄOHJEITA GARDENIA-SALIN VUOKRAAJALLE VARAAMINEN JA MAKSAMINEN Asiakas voi ensin tehdä alustavan varauksen, jonka hän vahvistaa tai peruu erikseen sovittuun aikaan mennessä. Jos samalle illalle

Lisätiedot

Ammattiopistolainen, lukiolainen ja 9.-luokkalainen, tule mukaan kirjoituskilpailuun! Voittajat palkitaan 500 euron stipendeillä.

Ammattiopistolainen, lukiolainen ja 9.-luokkalainen, tule mukaan kirjoituskilpailuun! Voittajat palkitaan 500 euron stipendeillä. Ammattiopistolainen, lukiolainen ja 9.-luokkalainen, tule mukaan kirjoituskilpailuun! Voittajat palkitaan 500 euron stipendeillä. YRITYS HYVÄ Kirjoituskilpailun oppilasaineisto SISÄLLYS 3 Kilpailun tarkoitus,

Lisätiedot

Haulikkoammunnasta rastus

Haulikkoammunnasta rastus Haulikkoammunnasta harrastus rastus OTA A TÄSTÄ! Tuhti tietopaketti uudelle harrastajalle! rastajalle! Lajit - Radat - Varusteet - Vinkit... 1 2 Kiekonsärkemisestä sinulle harrastus! Metsästyksestä urheiluammuntaan

Lisätiedot

Elä sitä, mitä jo olet!

Elä sitä, mitä jo olet! ! Co-Creating meaningful futures. Mikko Paloranta mikko.paloranta@mirrorlearning.com 040 585 0022 Elä sitä, mitä jo olet!... 1 1.1. Lukijalle... 4 2. Luomme oman todellisuutemme... 5 2.1. Minä ja todellisuuteni...

Lisätiedot

Höyrypään käsikirja. Sähkötupakka opas. versio 1.06, marraskuu 2013 Copyright e-savuke.com hoyrypaan.kasikirja@e-savuke.com. Höyrypään käsikirja 1/38

Höyrypään käsikirja. Sähkötupakka opas. versio 1.06, marraskuu 2013 Copyright e-savuke.com hoyrypaan.kasikirja@e-savuke.com. Höyrypään käsikirja 1/38 Höyrypään käsikirja 1/38 Höyrypään käsikirja Sähkötupakka opas versio 1.06, marraskuu 2013 Copyright e-savuke.com hoyrypaan.kasikirja@e-savuke.com Kaikki oikeudet pidätetään. Tämän julkaisun tai sen osan

Lisätiedot

Sähkön hinta nousee 14. Jännittävä jää 4. Sähkökatko seisauttaa arjen 6. Heikuran mullistava energia-avaus 13

Sähkön hinta nousee 14. Jännittävä jää 4. Sähkökatko seisauttaa arjen 6. Heikuran mullistava energia-avaus 13 Sähkökatko seisauttaa arjen 6 Heikuran mullistava energia-avaus 13 Tampereen Sähkölaitoksen asiakaslehti 1/2010 Jännittävä jää 4 Sähkön hinta nousee 14 4Jää antaa Viettäisitkö tilaa 5 Kun luonnonvedet

Lisätiedot

tytti solantaus kuvitus: antonia ringbom

tytti solantaus kuvitus: antonia ringbom tytti solantaus kuvitus: antonia ringbom sisällysluettelo aluksi mitä mielenterveyden ongelmat ovat? tunteiden häiriöt toiminnan häiriintyminen ajattelun häiriintyminen mistä mielenterveyden häiriöt johtuvat?

Lisätiedot