Koulutuskoordinaattori Sara Korhonen puh. (09)

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Koulutuskoordinaattori Sara Korhonen puh. (09) 6122 2855 sara.korhonen@marckwort.fi"

Transkriptio

1 Tässä numerossa: Marckwort Oy juhli 30-vuotispäiviään Ystävät ja yhteistyökumppanit oli kutsuttu Hotel Kämpin peilisaliin Seléne Marckwort palkittiin Yhdysvalloissa Koulutuspäällikkö, kouluttaja Seléne Marckwort palkittiin parhaasta koulutusideasta Training and Performance Solutions -konferenssissa Minneapoliksessa. Raija ja Auvo Marckwort esiintyivät Learning Styles -kongressissa New Yorkissa Ajankohtaista: Sara Korhosesta uusi koulutuskoordinaattori KTM Sara Korhonen vastaa Marckwort Oy:n kieli- ja kulttuurikoulutuksesta ja korvaa tehtäviä aiemmin hoitaneen Mari Mustosen, joka siirtyi uusien haasteiden pariin. Sara Korhonen vastaa mielellään kaikkiin kieli- ja kulttuurikoulutusta koskeviin tiedusteluihin. Koulutuskoordinaattori Sara Korhonen puh. (09) Marckwort tarjoaa nyt työhyvinvointikoulutusta Taloussanomien elokuisessa lukijakyselyssä 90 % vastanneista oli sitä mieltä, että kiire ja stressi työelämässä ovat lisääntyneet. Stressin hallintaan tuo ratkaisuja Marckwortin uusi työhyvinvointikoulutus, jota vetää kouluttaja, joogaterapeutti Riitta Lusenius. Hän esittelee artikkelissaan keinoja tunnistaa ja hallita stressiä. Tutustu uusiin kotisivuihimme osoitteessa Jos et halua enää jatkossa vastaanottaa tätä tiedotetta, voit lähettää sähköpostia osoitteeseen niin poistamme sinut jakelulistalta.

2 Marckwort Oy juhli Hotel Kämpissä Marckwort Oy juhlisti toimintansa 30-vuotispäivää Hotel Kämpin peiligalleriassa 14. syyskuuta. Juhlan avasi yrityksen perustaja Auvo Marckwort (oikealla), joka esitteli Marckwort Oy:n rikasta historiaa ja toivotti paikalle tulleet ystävät, työntekijät ja yhteistyökumppanit tervetulleiksi. Tilaisuus jatkui kolmella puheenvuorolla. Vieraspuhujina toimivat Ami Hasan, Riitta Lusenius sekä Lonny Gold. Marckwort Oy on suggestopedian uranuurtaja Suomessa. Kouluttaja Lonny Goldin (vasemmalla) värikäs esitys käsitteli suggestopediaa koulutusmenetelmänä ja osoitti muun muassa musiikin vaikutuksen ihmisen kykyyn vastaanottaa tietoa. Ami Hasan mainostoimisto Hasan & Partnersilta esitteli emotionaalista brändinrakennusta ydinajatuksenaan tärkeää ei ole se, mitä sanot, vaan miten sanot. Samaa ajatusta on sovellettu esimerkiksi Marckwortin asiakaspalvelukoulutuksissa. Joogaterapeutti Riitta Lusenius toi esiin keinoja stressin hallintaan ja työhyvinvointiin. Juhlavieraat pääsivät myös kokeilemaan muutamaa yksinkertaista stressinhallintaharjoitusta. Juhlien muodollisen osuuden päätti toimitusjohtaja Annette Marckwort, joka esitti oman kiitoksensa juhlavieraille ja ohjasi heidät virvokkeiden pariin. Maljojen noston jälkeen vieraat pääsivät nauttimaan muun muassa grillattuja kampasimpukoita, hiillostettua lohta ja mustajuurikeittoa. Tunnelmaa loi kitaristi Johan Renlund. Juhlavieraiden joukossa oli sekä käännös-, tutkimus- että koulutuspuolen yhteistyökumppaneita, jotka ovat olleet kokemassa Marckwort Oy:n merkittäviä kehitysvaiheita. Näistä yksi oli Fazer Oy. Fazer oli Marckwort Oy:n ensimmäinen kielikoulutusasiakas. Yhteistyöstä Marckwort Oy:n kanssa oli kuvan Pentti Niskaselle jäänyt erityisesti mieleen innovatiiviset opettamismenetelmät ja niillä saavutetut erinomaiset tulokset. Vasemmalla: Raija Marckwort ja Pentti Niskanen Cloetta Fazerilta Cocktail-tilaisuuden rennossa ilmapiirissä juhlavieraiden oli mukava solmia uusia tuttavuuksia ja vaihtaa kokemuksiaan yhteistyöstä Marckwort Oy:n kanssa. Monipuolisten opetusmenetelmiensä lisäksi Marckwort Oy sai kiitosta muun muassa nopeasta palvelustaan. 30-vuotias Marckwort Oy kiittää kaikkia asiakkaitaan!

3 Learning Stylesin juhlakongressi pidettiin New Yorkissa elokuuta St. John sin yliopistossa professori Rita Dunnin johdolla kehitetty Learning Styles -menetelmä täyttää 30 vuotta kuten myös Marckwort Oy. Learning Sstyles auttaa ymmärtämään, hyväksymään ja hyödyntämään ihmisten erilaisuutta sekä oppimisessa että työelämässä. Vahvuudet ja kehitettävät alueet voidaan todeta Learning Stylesiin pohjautuvan Building Excellence TM -testin avulla. Learning Styles-järjestöön kuuluu 30 jäsentä, joista useimmat ovat yliopistoja ja kouluja. Marckwort Kouluttajat Consultants Oy hyväksyttiin kymmenen vuotta sitten ensimmäiseksi USA:n ulkopuolella olevaksi jäseneksi ja Raija ja Auvo Marckwort Board membereiksi. Raija ja Auvo Marckwort pitivät kongressissa kaksi esitystä aiheesta AKTiV Auditory, Kinesthetic, Tactual, Visual Activities. Kuvassa vasemmalta Learning Stylesiin pohjautuvan Building Excellence -testin kehittäjä Susan Rundle, Raija Marckwort, professori Learning Stylesin kehittäjä Rita Dunn ja Auvo Marckwort. Selene Marckwort palkittiin Seléne Marckwort osallistui Bob Pike Groupin järjestämään Training and Performance Solutions -konferenssiin Minneapoliksessa syyskuun lopulla. Koulutuspäällikkö Seléne Marckwort Konferenssi käsitteli vuorovaikutteisen koulutuksen kehittämistä ja koulutuksen uusia tuulia, ja siihen osallistui reilut 200 kouluttajaa ympäri maailmaa. Konferenssin aikana osallistujat kilpailivat parhaasta koulutusideasta. Konferenssissa palkittiin Selénen idea mukaansatempaavasta aktiviteetista, jota voidaan käyttää erilaisissa koulutuksissa. Tämän ja muita opetuksessa käytettäviä ideoita ja hyviä vinkkejä saat järjestämiltämme kouluttajakursseilta. Onnistu sinäkin omissa koulutuksissasi aikaansaamaan pitkäkestoista oppimista!

4 Opi tunnistamaan ja hallitsemaan stressiä Miksi stressin hallinta on tärkeää? Taloussanomien elokuisessa lukijakyselyssä 90 % vastanneista oli sitä mieltä, että kiire ja stressi työelämässä ovat lisääntyneet. Samalla tiedetään, että stressi ja sen tuottamat sairaudet aiheuttavat suuren osan työpoissaoloista. Hyvä uutinen on kuitenkin, että stressiä voi oppia hallitsemaan ja vähentämään. Marckwort Koulutusyhtiöt ja Riitta Lusenius ovat rakentaneet tätä varten yhdessä uudenlaisen Voi hyvin -koulutuksen yrityksille. Stressin fysiologisista vaikutuksista lyhyesti Kehityspäällikkö, kouluttaja Riitta Lusenius Kun ihminen on pidemmän aikaa stressaantunut ja elimistön valmiustila on päällä jatkuvasti, hengitys muuttuu pinnalliseksi ja keho saa vähemmän happea. Lihakset jännittyvät, minkä seurauksena voi tulla hartiajännityksiä, päänsärkyjä, selkävaivoja sekä yläraajojen rasitusvammoja. Rasituksen yhä jatkuessa vastustuskyky alenee, ja vähitellen stressin jatkuessa alttius muillekin stressiperäisille sairauksille kasvaa. Miten voimme hallita stressiä? Nykypäivän ihmiselle sovelletut joogaharjoitukset tarjoavat irtipääsyn stressistä samalla kun ne luovat positiivisia muutoksia kehossa ja hermojärjestelmissä. Joogan keinoin voimme muuttaa niitä syvällä piileviä fyysisiä tai tunneperäisiä toimintamalleja, jotka aikaansaavat stressireaktion. Joogan harjoitukset rentouttavat syvästi sekä kehon että mielen ja ennaltaehkäisevät siten stressiperäisiä sairauksia. Jooga käyttää joogaliikkeitä sekä hengitys-, rentoutumis- ja hiljentymisharjoituksia keinoina hyvän terveyden saavuttamiseksi ja ylläpitämiseksi. Jo muutama lyhyt ns. toimistojoogaliike työpäivän lomassa auttaa elimistöä rentoutumaan välillä. Sen lisäksi että harjoitukset virkistävät ja parantavat keskittymiskykyä ja kirkastavat ajatuksia, ne samalla poistavat stressin negatiivisia vaikutuksia kuten lihasjännitystä, ruoansulatuksen ongelmia ja jännittyneisyyttä mielestä. Helppo, rentouttava hengitys, jonka voit tehdä koska vain: Hengitä syvään sisään ja anna vatsan ja kehon etuosan pullistua. Anna uloshengityksen virrata vapaasti ja rentouta hartiat ja kasvolihakset. Jatka muutaman minuutin ajan. Tunne, miten olet keskittyneempi, rentoutuneempi ja virkistynyt.

5 Hiljentyminen eli meditaatio on loistava stressin poistaja. Fyysisellä tasolla hiljentyminen alentaa verenpainetta ja lisää hengityskapasiteettia. Hiljentymisharjoituksen jälkeen mieli on keskittynyt, selkeä ja rauhallinen. Jo pelkkä istuminen, silmien sulkeminen ja mielen kiinnittäminen hengityksen kulkuun tuo tyyneyttä mieleen. Lähteet: Groves, Dawn; Stress Reduction for Busy People (2004) Otala & Ahonen (2003). Työhyvinvointi tuloksen tekijänä /publications/articles/health Benefits of Yoga by Trisha Lamb Artikkelin kirjoittaja Riitta Lusenius on oikeustieteen maisteri, jooga- ja meditaatioopettaja sekä joogaterapeutti. Hänellä on laaja kokemus yritysmaailmasta johto ja kehittämistehtävistä. Riitta Lusenius toimii kouluttajana Marckwortin Voi hyvin -kursseilla. Lisätietoa Voi hyvin -koulutuksesta antaa Annette Marckwort: puh. (09) Asiakkaat kysyvät, Marckwort vastaa: Mitä on monikielisyys? Monikielisyys on ilmiö, joka koskettaa sekä yksittäisiä ihmisiä että yhteisöjä. Terminä monikielisyys tarkoittaa lyhyesti sitä, ettei toimita vain yhdellä vaan monella kielellä. Käytännössä monikielisyys ilmenee esimerkiksi siten, että yrityksen on tuotettava materiaalia useilla eri kielillä pärjätäkseen globaalissa kilpailussa. Kuluttajat haluavat tietoa omalla kielellään, joka koskettaa myös tunteita paremmin kuin vieras kieli. Marckwortin käännöspalvelut vastaavat monikielisyyden herättämiin tarpeisiin. Käännöspalvelumme tarjoavat laajaa kielellistä, kulttuurista ja teknistä osaamista. Marckwort auttaa kääntämään ja suuntaamaan tekstit juuri oikealla tavalla käyttötarkoitukseensa ja kohdeyleisölle. Lisää monikielisyydestä voi lukea esimerkiksi Jyväskylän yliopiston soveltavan kielentutkimuksen laitoksen sivuilta osoitteesta Lisätietoja Marckwortin käännöspalveluista antaa käännösvastaava Elina Askolin: puh. (09)

Henkisen työsuojelun toimintaohjelman kehittäminen organisaatiolle TYÖKIRJA

Henkisen työsuojelun toimintaohjelman kehittäminen organisaatiolle TYÖKIRJA Henkisen työsuojelun toimintaohjelman kehittäminen organisaatiolle TYÖKIRJA Riitta Hirvonen Kuopion Kriisikeskus Hilkka Karvonen Tietovire Oy Työsuojelurahasto SISÄLLYSLUETTELO Henkisen työsuojelun toimintaohjelman

Lisätiedot

Kirjoittajan opas sähköpostimarkkinoijille, jotka eivät ole kirjoittamisen ammattilaisia

Kirjoittajan opas sähköpostimarkkinoijille, jotka eivät ole kirjoittamisen ammattilaisia Kirjoittajan opas sähköpostimarkkinoijille, jotka eivät ole kirjoittamisen ammattilaisia HEIKKI MATIAS LUOMA 2 Kirjoittajan opas sähköpostimarkkinoijille, jotka eivät ole kirjoittamisen ammattilaisia Heikki

Lisätiedot

TÄMÄ JULKAISU ON MEDIAPLANETIN TUOTTAMA TEEMALEHTI

TÄMÄ JULKAISU ON MEDIAPLANETIN TUOTTAMA TEEMALEHTI ILMOITUSLIITE TÄMÄ JULKAISU ON MEDIAPLANETIN TUOTTAMA TEEMALEHTI ILMOITUSLIITE Elokuu 2007 TALENT MANAGEMENT Filosofi - valmentaja Esa Saarinen: Syväinhimillisyys on uusiutuvuuden ja supertuottavuuden

Lisätiedot

SKILLS FINLAND AMMATTITAITOMAAJOUKKUE HENKISEN VALMENTAUTUMISEN TYÖKIRJA. Juha Minkkinen Immo Pylvänen Atte Airaksinen

SKILLS FINLAND AMMATTITAITOMAAJOUKKUE HENKISEN VALMENTAUTUMISEN TYÖKIRJA. Juha Minkkinen Immo Pylvänen Atte Airaksinen SKILLS FINLAND AMMATTITAITOMAAJOUKKUE HENKISEN VALMENTAUTUMISEN TYÖKIRJA Juha Minkkinen Immo Pylvänen Atte Airaksinen SISÄLLYSLUETTELO Esipuhe 1. Suorituksen hallinnan kehittäminen... 4 1.1. Suorituksen

Lisätiedot

Helsingin ammattikorkeakoulu Stadia Asiakaslehti syksy 2006. Stadia 10 vuotta Ammattikorkeakoulu työelämän, tutkimuksen ja omin silmin

Helsingin ammattikorkeakoulu Stadia Asiakaslehti syksy 2006. Stadia 10 vuotta Ammattikorkeakoulu työelämän, tutkimuksen ja omin silmin Helsingin ammattikorkeakoulu Stadia Asiakaslehti syksy 2006 Stadia 10 vuotta Ammattikorkeakoulu työelämän, tutkimuksen ja omin silmin Syksy 2006 Teema: Stadia 10 vuotta Pääkirjoitus: Kymmenen vuoden taival

Lisätiedot

terhi summa ja kaisu tuominen fasilitaattorin työkirja

terhi summa ja kaisu tuominen fasilitaattorin työkirja terhi summa ja kaisu tuominen fasilitaattorin työkirja Menetelmiä sujuvaan ryhmätyöskentelyyn Kepan raporttisarja / Kehitysyhteistyön palvelukeskus, 103 ISSN: 1236-4797 ISBN: 978-952-200-137-5 (nid.) ISBN:

Lisätiedot

Palavasilmäiset työntekijät haussa

Palavasilmäiset työntekijät haussa Henkilöstöjohdon ryhmä HENRY ry Palavasilmäiset työntekijät haussa Tulevaisuuden yritysmaailman voittajia ovat ne, joilla on palavasilmäisimmät työntekijät. Muun muassa tämän lausahduksen kuulin Millenium-teknologiaseminaarissa

Lisätiedot

Puutteellisesta työhyvinvoinnista tähtitieteelliset kustannukset. Työnohjaus. Tämän päivän työelämä on haastavaa 2012-2013

Puutteellisesta työhyvinvoinnista tähtitieteelliset kustannukset. Työnohjaus. Tämän päivän työelämä on haastavaa 2012-2013 Awen Oy Asiakaslehti 2012-2013 Stefan Wallin Tämän päivän työelämä on haastavaa Leena Ollila Työnohjaus auttaa näkemään asiat uusin silmin Guy Ahonen Puutteellisesta työhyvinvoinnista tähtitieteelliset

Lisätiedot

Julia Hämäläinen Kuopion klassillinen lukio Yhteiskuntaoppi. Sosiaalisen median hyödyntämismahdollisuudet suomalaisissa pkt-yrityksissä

Julia Hämäläinen Kuopion klassillinen lukio Yhteiskuntaoppi. Sosiaalisen median hyödyntämismahdollisuudet suomalaisissa pkt-yrityksissä Julia Hämäläinen Kuopion klassillinen lukio Yhteiskuntaoppi Sosiaalisen median hyödyntämismahdollisuudet suomalaisissa pkt-yrityksissä Tiivistelmä Tutkimuksen aiheeksi valittiin sosiaalisen median hyödyntämismahdollisuudet

Lisätiedot

INNOTIIMI. YLE panostaa innovatiivisuuteen. Innovaatiostrategia koko organisaation juttu. Virtuaalisuus tuli jo tuliko Teillekin?

INNOTIIMI. YLE panostaa innovatiivisuuteen. Innovaatiostrategia koko organisaation juttu. Virtuaalisuus tuli jo tuliko Teillekin? 1 INNOVATIIVISUUS Kilpailukykyä Innovaatiotaidoilla Vapauttaa ja suuntaa yhteisöenergiaa Eläköön ideat, joita esimies ei tappanut! Sivut 8 10 YLE panostaa innovatiivisuuteen koko organisaation juttu Sivut

Lisätiedot

Vertaisryhmätoiminnan opas maahanmuuttajatyöhön

Vertaisryhmätoiminnan opas maahanmuuttajatyöhön Vertaisryhmätoiminnan opas maahanmuuttajatyöhön Selkokielinen opas Suomen Pakolaisapu ry Suomen Pakolaisapu ry 1 ZZ Vertaisryhmätoiminnan opas maahanmuuttajatyöhön Toim. Yuko Kametani, Anne Korppinen ja

Lisätiedot

Monikansallinen viestintä tietoverkoissa. Perusasiakirja

Monikansallinen viestintä tietoverkoissa. Perusasiakirja Monikansallinen viestintä tietoverkoissa Perusasiakirja Euroopan unioni European sosiaalirahasto 6 artiklan mukaiset innovatiiviset toimet Asiakirjan sisällöstä vastaavat kirjoittajat Euroopan komissio

Lisätiedot

Me ry:n Käsikynkkä -projektin puhujakoulutukset 2010-2012 ******** Anne Repo

Me ry:n Käsikynkkä -projektin puhujakoulutukset 2010-2012 ******** Anne Repo Me ry:n Käsikynkkä -projektin puhujakoulutukset 2010-2012 ******** Anne Repo 1 2 Sisällys 1 Käsikynkän puhujakoulutukset... 3 2 Koulutussisällöt ja toteutus... 4 2.1 Tutustuminen ja toiminnan esittely...

Lisätiedot

central park Teemanumero Eteläkonferenssi 6.-8. maaliskuuta 2009 Come fly with us! Luvassa eteläkonferenssissa

central park Teemanumero Eteläkonferenssi 6.-8. maaliskuuta 2009 Come fly with us! Luvassa eteläkonferenssissa central park News Eteläkonferenssi 6.-8. maaliskuuta 2009 Teemanumero Luvassa eteläkonferenssissa on... - säihkettä ja kauniita sääriä - ansiantuntijaluentoja - ainutlaatuisia workshoppeja - paljon hyvää

Lisätiedot

amicase Esimies ei ole koskaan täysinoppinut Ami-säätiön sidosryhmälehti 1 2005 Noste auttaa jaksamaan s.14 Tehokas Spar Akatemia s.

amicase Esimies ei ole koskaan täysinoppinut Ami-säätiön sidosryhmälehti 1 2005 Noste auttaa jaksamaan s.14 Tehokas Spar Akatemia s. amicase Ami-säätiön sidosryhmälehti 1 2005 Esimies ei ole koskaan täysinoppinut Tehokas Spar Akatemia s.10 Noste auttaa jaksamaan s.14 Johtaminen vaatii oppimista s.16 amicase 1 2005 Sisältö 4 Jet vahvistaa

Lisätiedot

Hyvinvointia kulttuurista

Hyvinvointia kulttuurista Etelä-Pohjanmaan liitto Hyvinvointia kulttuurista - Mitä, miten ja kenelle? C:50 Hyvinvointia kulttuurista Mitä, miten ja kenelle? Julkaisija: Etelä-Pohjanmaan liitto Hyvinvointia kulttuurista Etelä-Pohjanmaalla

Lisätiedot

Pirkanmaa. Pirkanmaan Nuorkauppakamarin jäsenlehti 1/ 2012

Pirkanmaa. Pirkanmaan Nuorkauppakamarin jäsenlehti 1/ 2012 Pirkanmaa Pirkanmaan Nuorkauppakamarin jäsenlehti 1/ 2012 Tiedottajan näppikseltä SISÄLLYSLUETTELO Tiedottajan näppikseltä 3 Kamaritoiminnan yksi kulmaki- töä, juttuja joista toivottavasti löydätte Haluan

Lisätiedot

RENTOUTUMISOPAS RASKAANA OLEVILLE - lähtökohtana raskauden tuomat fyysiset muutokset

RENTOUTUMISOPAS RASKAANA OLEVILLE - lähtökohtana raskauden tuomat fyysiset muutokset Outi Nykänen Elina Söderholm Henna Voutilainen RENTOUTUMISOPAS RASKAANA OLEVILLE - lähtökohtana raskauden tuomat fyysiset muutokset Opinnäytetyö Hoitotyön koulutusohjelma Helmikuu 2011 KUVAILULEHTI Opinnäytetyön

Lisätiedot

REKRYTOINTI MURROKSESSA HAUS-JOKOSTA TIETOA OMAAN TYÖHÖN JULKISSEKTORI HOUKUTTELEE. Mauri Ylä-Kotola: YLIOPISTOUUDISTUKSEN ESIKUVAT ELINKEINOELÄMÄSTä

REKRYTOINTI MURROKSESSA HAUS-JOKOSTA TIETOA OMAAN TYÖHÖN JULKISSEKTORI HOUKUTTELEE. Mauri Ylä-Kotola: YLIOPISTOUUDISTUKSEN ESIKUVAT ELINKEINOELÄMÄSTä haus kehittämiskeskus oy:n asiakaslehti 3-2008 www.haus.fi REKRYTOINTI MURROKSESSA HAUS-JOKOSTA TIETOA OMAAN TYÖHÖN JULKISSEKTORI HOUKUTTELEE Mauri Ylä-Kotola: YLIOPISTOUUDISTUKSEN ESIKUVAT ELINKEINOELÄMÄSTä

Lisätiedot

5. 2013. Työnohjaus Työhyvinvointi Teatteri ja työelämän kehittäminen. Teema: henkilöstö

5. 2013. Työnohjaus Työhyvinvointi Teatteri ja työelämän kehittäminen. Teema: henkilöstö 5. 2013 Työnohjaus Työhyvinvointi Teatteri ja työelämän kehittäminen Teema: henkilöstö Vanhustenhuollon Uudet Tuulet 3 Pääkirjoitus 4 Työelämässä on huomioitava myös nuoret 6 Työnohjaaja auttaa työyhteisiöä

Lisätiedot

Venäjä-osaajan oppisopimustyyppinen täydennyskoulutus. Arviointi. KOPSU, Korkeasti koulutettujen oppisopimustyyppisen koulutuksen kehittämishanke

Venäjä-osaajan oppisopimustyyppinen täydennyskoulutus. Arviointi. KOPSU, Korkeasti koulutettujen oppisopimustyyppisen koulutuksen kehittämishanke Venäjä-osaajan oppisopimustyyppinen täydennyskoulutus 2010 2011 Arviointi KOPSU, Korkeasti koulutettujen oppisopimustyyppisen koulutuksen kehittämishanke Sisällysluettelo 1 Johdanto... - 3-2 Venäjän-osaajan

Lisätiedot

FUAS-liittouma herättää positiivisia odotuksia

FUAS-liittouma herättää positiivisia odotuksia FUAS-LEHTI nro 1 2012 FUAS-liittouma herättää positiivisia odotuksia Kesäopinnot vauhdittavat valmistumista 8 Verkoston avulla kehitysmaiden markkinoille 13 4» www.fuas.fi Pääkirjoitus FUAS-liittoumasta

Lisätiedot

pienyrittäjän k ä s i k i r j a

pienyrittäjän k ä s i k i r j a Mari Nokkonen-Pirttilampi pienyrittäjän markkinointiviestinnän k ä s i k i r j a Copyright 2014 Extreme Translation Oy ja tekijä ISBN 978-952-93-4018-7 (sid.) ISBN 978-952-93-4019-4 (PDF) ISBN 978-952-93-4020-0

Lisätiedot

tämä julkaisu on mediaplanetin tuottama teemalehti Valmennuksen ydin on

tämä julkaisu on mediaplanetin tuottama teemalehti Valmennuksen ydin on ILMOITUSLIITE tämä julkaisu on mediaplanetin tuottama teemalehti ILMOITUSLIITE Huhtikuu 2008 TALENT MANAGEMENT Miksi kaikki ei voi sujua kuin tanssi? - Tommy Tabermann SIVU 11 Rekrytointi osana talent

Lisätiedot

T R E N D I R A P O R T T I 1 2 0 1 2 Hiljainen signaali

T R E N D I R A P O R T T I 1 2 0 1 2 Hiljainen signaali T R E N D I R A P O R T T I 1 2012 Hiljainen signaali MISTÄ ON KYSE? Hiljainen signaali -trendiraportti käsittelee digitaalista murrosta ja sen moninaisia seurauksia yritysten, kuluttajien ja median arkeen.

Lisätiedot

TYÖHYVINVOINTI ON YHTEINEN ASIA s. 8. SUOMIMIES JÄLLEEN LIIKKEELLÄ s. 13. MIELI ON TÄRKEÄ TYÖKALU s. 18

TYÖHYVINVOINTI ON YHTEINEN ASIA s. 8. SUOMIMIES JÄLLEEN LIIKKEELLÄ s. 13. MIELI ON TÄRKEÄ TYÖKALU s. 18 LEHTI ASIAKKAILLE JA SIDOSRYHMILLE 2 2013 TYÖHYVINVOINTI ON YHTEINEN ASIA s. 8 SUOMIMIES JÄLLEEN LIIKKEELLÄ s. 13 MIELI ON TÄRKEÄ TYÖKALU s. 18 NÄYTTELIJÄ SARI SIIKANDER: Olen oppinut löytämään omia hetkiä.

Lisätiedot

Pirkanmaa. Pirkanmaan Nuorkauppakamarin jäsenlehti 2/ 2012

Pirkanmaa. Pirkanmaan Nuorkauppakamarin jäsenlehti 2/ 2012 Pirkanmaa Pirkanmaan Nuorkauppakamarin jäsenlehti 2/ 2012 Ajatuksia tiedottajan näppiksen uumenista Sisällysluettelo Ajatuksia tiedottajan näppiksen uumenista 3 Antoisa mutta rankka vuosi tiedotta- tieto

Lisätiedot

Palvelumuotoilulla innovaatioihin Yrittäjyysilta

Palvelumuotoilulla innovaatioihin Yrittäjyysilta Palvelumuotoilulla innovaatioihin Yrittäjyysilta Suurpellossa Antila, Heidi Isoviita, Leeni Kinnunen, Hanna Laukkonen, Patrick Liukkonen, Jussi 2014 Leppävaara Laurea-ammattikorkeakoulu Leppävaara Palvelumuotoilulla

Lisätiedot

VÄTSKÄRI. Netti - rehellisyyden, avoimuuden ja... Opiskelijan ja työnantajan kohtaamisia VSTKY:n ICT-seminaari Turussa 12.4.2010 Unohtakaa jo ITIL

VÄTSKÄRI. Netti - rehellisyyden, avoimuuden ja... Opiskelijan ja työnantajan kohtaamisia VSTKY:n ICT-seminaari Turussa 12.4.2010 Unohtakaa jo ITIL VÄTSKÄRI Varsinais-Suomen Tietojenkäsittely-yhdistys ry:n jäsenlehti 4/2010 Netti - rehellisyyden, avoimuuden ja... Opiskelijan ja työnantajan kohtaamisia VSTKY:n ICT-seminaari Turussa 12.4.2010 Unohtakaa

Lisätiedot

INNONews. Hyödynnä lama, näe uudet mahdollisuudet! Wärtsilä: Ideoinnissa eroon liian ankarasta itsekritiikistä

INNONews. Hyödynnä lama, näe uudet mahdollisuudet! Wärtsilä: Ideoinnissa eroon liian ankarasta itsekritiikistä INNONews Innotiimin lehti asiakkaille ja kumppaneille 2009 Innovatiivisuutta tarvitaan juuri nyt! Hyödynnä lama, näe uudet mahdollisuudet! Wärtsilä: Ideoinnissa eroon liian ankarasta itsekritiikistä Nokia:

Lisätiedot